V86 Onsdag 25 Juli, Östersund

V86-1, VOLT 3140

7 TESIO-Robert Bergh 53%

Robert Berghs Tesio har massor inombords och har varit ute i tuffa långlopp på sistone. Han höll strålande från ledningen efter ursinnigt tempo i Harper Hanovers långlopp. Han möter ett gäng som han normalt sett lägger på rygg. Med tanke på den uppgift som nu presenteras för  Tesio ska han ha toppchans. Trots en paus efter Harpers möter han inget sådant motstånd nu. Även om formen inte är helt på topp ska han bara krossa dem nu.

11 RADJAH D´INVERNE-Oskar J Andersson 13%

Radjah d’Inverne kan vara lite osäker i voltstart då han kan bli lite ivrig de första stegen. Håller han sig på benen och tar tag i grejerna är han däremot snabb ut. Formen är bra och med de rätta ryggarna under vägen så har han kapacitet för en framskjuten placering. Han har ju mött väldigt hårda hästar på slutet. Vanlig vagn, och barfota runt om. Tidig vid gardering.

6 PHOTOTOY-Jörgen Westholm 16%

Phototoy är i bra form och har kapacitet att ta framskjuten placering. Stallkamrat med Radjah D´Inverne och Jörgens val. Det är en skötsam sort som borde kunna trampa iväg felfritt från det här utgångsläget. Gör han det är han ganska vettig från start och normalt sett bör det innebära ett vettigt slagläge. Hästen är stark, vilket han visade prov på senast när han var riktigt duktig. Han har fått ett par lopp i sig nu och han går bara framåt för varje start. Med tanke på styrkan han visade upp senast känns det rätt så spännande.

1 TEXAS KILLER ZENZ-Mathias Andersson 3%

Texas Killer Zens har visat prima takter på sistone och har inget emot lång distans. Form finns för att ta en plats. Han har ett bra läge och håller troligen ledningen genom första sväng. Sannolikt att han släpper om någon betrodd provar tidigt, men ett fint lopp bör det bli och skrällchansen finns där om favoriten är sjuk.

10 IPPON FUTURA-Martin P Djuse 2%

12 ELLIEANN-Sofia Frilén 5%
13 CHOCOLATE GOLD-Ulf Ohlsson 2%

4 CLINOH OLYMPIC-Kenth Åkerlund 2%
8 TEMPURA-Peter Eriksson 1%

3 GOOGI-Mats E Djuse 1%

2 SUPER LUX-Hans Bergh 1%
9 LEONAS SANTO-Robert Skoglund 1%
5 PEAK ME B.-Henrik Svensson 1%

 

V86-2, VOLT 2640, Kallblod

6 JÄRVSÖODIN-Ulf Ohlsson 42%

Järvsöodin gör alltid bra lopp och har visat bra form på sistone. Han är ett givet bud, men det är inte helt enkelt att plocka in 20 meter på exempelvis stallkamraten Björlifanner.  Järvsöodin, som trivs bra på distansen och får Ulf Ohlsson i sulkyn har vunnit 14 av sina 25 felfria lopp och löser det sig bara från start, där han kan vara osäker, ser det lovande ut.

7 SPYDO Ö.K.-Öystein Tjomsland 6%

Han var väldigt bra när han gick montéloppet sist. Han har  visat så pass bra form att han ska kunna vara med där framme. Hästen har gjort bra lopp en längre tid och satt bland annat fast gången före med hel del krafter kvar. Innan dess gick han 1.23-tid ute i V75 och även den insatsen var klart bra. Hästen är på gång nu och det känns i träningen som att han börjar komma i riktigt bra form. Tanken är att köra barfota runt om nu när det är sulky
10 MINELLI-Örjan Kihlström 8%

Minelli har inte direkt haft tur med löpningsförloppen på sistone. Det har blivit vida spår och hästar i vägen mest varje gång, så man har fått dålig utdelning så här långt på hennes fina form. Örjan körde henne näst senast på Hagmyren och var riktigt nöjd med henne. Trots att hon låg på längs vägen avslutade hon bra då. Senast blev det tyvärr fel ryggar. Hon är en travmaskin, men kan bli lite hetsig om man trycker av från start. Med en kusk som kan hålla henne lugn och förhoppningsvis få en bra resa i ryggar, då hon inte gillar grovjobb så kan det vara en outsider. Inga ändringar i balansen.

2 BJÖRLIFANNER-Ulf Eriksson 18%

Gillar den långa distansen och kommer förmodligen tidigt till ledningen. I spets kan han dra musten ur konkurrenterna. Björlifanner har vunnit hälften av årets starter och står bra inne i loppet. Han har bra styrka och Ulf Eriksson kommer att köra efter klockan  väl i ledningen och Björlifanner kan bli svårfångad.

9 FYLKING-Ove A Lindqvist 11%

Har höjt sig på sistone och verkligen hittat formen. Med klaff på loppet tar han ned många till slut.

11 MJÖLNER TORE-Jan Roar Mjölneröd 5%

Mjölner Tore är kapabel men har svårt utgångsläge.

12 QVARTING-Lars Ångström 4%

4 MAGNUMS SEBASTIAN-Noralf Braekken 2%
8 PLIGGFAKSEN-Hans Brunlöf 2%

1 TODD TABAC-Kajsa Frick 1%
5 KARLÄNGS FILIP-Ulf Sjöberg 1%
3 ELDODIN-Jimmy H Andersson 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Derbystoet

3 NESS TJO EDEL-Tom Erik Solberg 23%

Ness Tjo Edel kommer från Norge. Var enastående i försöket senast och kommer ge favoriten en match. Frode Hamre är hoppfull. Brukar ha täckning då. Ness Tjo Eden är speedig och har fart att sänka alla.

2 STJÄRNBLOMSTER-Örjan Kihlström 40%

I Derbystoet väntar 450 000 kronor på vinnaren och Jan-Olov Persson selar ut Stjärnblomster som vann sitt försök i läcker stil tillsammans med Örjan Kihlström. Stjärnblomster gjorde allt jobb själv utvändigt ledaren sista varvet och det var en minst sagt en imponerande comeback efter åtta månaders tävlingsfrånvaro. 
- Hon gick jättebra i försöket. Jag hoppas att hon gått framåt ytterligare med det loppet säger JOP.

7 MJÖLNER TORINE-Jan Roar Mjölneröd 8%

Mjölner Torine var inte helt på topp senast. Hon hade problem med en hov som. Hon bör vara bättre denna gång och hon är en outsider. Det blir inga ändringar jämfört med senast

4 SKEIE STJERNA-Öystein Tjomsland 3%

Skeie Stjerna är mycket kvick från start och avslutade rejält som tvåa bakom Stjärnblomster senast. Debuterade på bästa sätt för Öystein Tjomsland senast då hon tog in på Stjärnblomster sista biten. Här kan det bli spets och revansch.

5 SILVER SPRINTA-Rikard N Skoglund 12%

1 ELDTEKSA-Ulf Ohlsson 4%

10 BRENNE BITTI-Jörgen Westholm 5%

11 KLACK NOVA-Oskar J Andersson 1%

9 MAI ODA-Ole Johan Östre 1%

6 SOHLBUSAN-Henrik Svensson 1%
12 ZICOLINA-Micael Melander 1%

8 B.W.MIMMI-Jan Ove Olsen 1%

 

V86-4, AUTO 1640

2 SO GÅ IKAROS-Claes Sjöström 22%

So Gå Ikaros kan väldigt mycket i ljusa stunder. Spåret och distansen passar bra och han blir tveklöst att räkna med. Över kort distans och mitt i sommaren är reflexen att leta upp spetshästen. Här tippas So Gå Ikaros, trots att Greger Hägglund säger sig hellre se ett rygglopp. Zola Bokosexåringen har en rejäl slutrökare, vilket han inte minst visade senast han var i Östersund. Han blir svår att stå emot sista halvvarvet.

7 KÖVRAS SO FAR-Robert Bergh 20%

Rent motståndsmässigt blir Kövras So Far knappast skrämd. Däremot kan spåret ställa till det. Om inte Bergh chockar de andra och tar hand om initiativet direkt. Han har åtminstone häst för att köra offensivt. Han har bra kunnande och förmodligen högst kapacitet i fältet. Formen är dock tveksam och av den anledningen rankas han ned ett snäpp.
5 STRONG WILL-Ulf Eriksson 38%

Har övertygat stort på sistone. Insatsen i Hoting senast var makalöst bra. Strong Will kan öppna bra från start och visade senast att han tål att göra jobbet. Strong Will var en bit efter 2 So Gå Ikaros i början av juni, men fick ett svårt lopp den gången och kan få revansch nu.

1 ROBIN HOOD BI-Mikael Lindqvist 5%

Med tanke på att loppet är öppet skulle jag inte vilja sitta utan ett streck på Robin Hood Bi. Man ska komma ihåg att kretsen kring hästen väljer att göra en lång resa. Gör man knappast utan att tro på honom. Han kan öppna men spets är inget krav.

9 LUKAS BRIS-Ulf Ohlsson 2%

Han är i fin form för dagen och senast svarade han för en stark slutspurt. Det var synd med bakspåret eftersom han är startsnabb. Han kommer dock att gå med jänkarvagn nu när det är autostart vilket är ett plus. Skrällbud.

6 URCHIN-Jimmy H Andersson 6%

Urchin har varit ute i V75 i de senaste starterna och han är klart bättre än vad raden antyder. Han fick en genomkörare i kroppen senast och ska med på lappen.

3 L.J.´S ANDY HALL-Jomar Blekkan 4%

L.J.´s Andy Hall har vunnit två av sex starter i Sverige. Förutsättningarna passar bra och han kan ta en framskjuten placering men Jomar ligger lite lågt.

4 CASH´EM ONLINE-Ove A Lindqvist 2% 

8 TARPON-Stefan Edin 2% 

 

V86-5, AUTO 2140, Kallblod

6 MÅNPRINSEN A.M.-Gunnar Melander 68%

Publikfavoriten Månprinsen A.M. spurtade enormt (1.17 sista 800!) senast men kom inte i fatt Lome Brage. Insatsen var svettig och segerchansen är god. Det som talar för Månprinsen A.M. är att han slipper de absolut värsta och sedan är distansen ett plus. Så normalt sett ska Gunnar Melander få segerdefilera. Månprinsen A.M. är inte lika överlägsen som tidigare men tippas ändå.

8 ODIN TABAC-Jörgen Westholm 9%

Odin Tabac såg bra ut senast. Han dundrade till ledningen senast och vann säkert. Han laddas nog igen trots spåret och ska inte räknas bort helt om han har sin dag. 2140 meter missgynnar inte Odin Tabac, men gynnar Månprinsen A.M. och det är klart det blir tufft. Tanken är att köra barfota runt om, precis som senast

5 JÄRVSÖRAPPEN-Jomar Blekkan 4%

Järvsörappen vann det här loppet i fjol efter spets runt om. Om han sköter sig blir det framskjuten placering. Det handlar  inte så mycket om vilket typ av lopp som han får, det handlar snarare om att han ska vilja tävla för dagen. Han har ju som de flesta vet väldigt högt kunnande, men han är också humörbetonad. Formen känns vettig och om hästen känns bra laddar Jomar från start. Han är en ständig outsider.

12 INGBEST-Tom Erik Solberg 1%

Ingbest har gått ett snabbt kvallopp med Lars Anvar Kolle inför detta och han var tydligen väldigt fin då. Han är väldigt upp och ner i prestationerna och  han kan bättre än på slutet. Från det här läget blir det ändå tufft.

9 PYDIN-Ove A Lindqvist 4%

Har haft problem med halsen och formen kanske inte är på topp. Troligen blir det ett snällt upplägg här och kan då få svårt att vinna denna gång. Pydin är annars under kraftig utveckling och styrka har han så det räcker.

2 ART KJARVALD-Ulf Eriksson 1%

10 HELLIN FAXEN-Olav Mikkelborg 3%

3 FLEX-Paw Mahony 5%
11 HULTE MAGNUS-Oskar Kylin Blom 2%

7 TITAN TABAC-Martin P Djuse 1%

4 TRIPPA UNDAN-Magnus A Djuse 1%

1 SÄRPEFANTEN-Ole Johan Östre 1%

 

V86-6, AUTO 2140, Klass II

7 VALOUR KRONOS-Örjan Kihlström 23%

Valour Kronos galopperade troligen bort en silverpeng i V75 näst senast. Svante Båths häst har hög kapacitet och om han tävlar på toppen av sin kapacitet är segerchansen stor. Örjan Kihlström kör säkert bästa hästen men läget är besvärligt. Han har bra chans om han kommer till i loppet.
3 GLOBAL TRADEMARK-Daniel Wäjersten 18%

Hoppas på ledningen. Även om han inte är den vassaste kniven i lådan den första biten trivs hästen alldeles ypperligt längst fram och Wäjersten kommer lägga en del kraft för att ta sig dit. Lär kriga bra där i så fall.

1 LOGO LIGHT-Robert Bergh 21%

Logo Light har bra form och fint läge. Han har gått bra tider på sistone. Logo Light blir troligtvis över från start. Men skulle han hitta ut så är han stark och rejäl. Outsider.

8 LUXURY BRODDE-Oskar J Andersson 6%

Hon har lottats till ett uselt spår. Dock är hästen relativt kvick från start och det är inte omöjligt att spets hittats om det blir ett offensivt upplägg. Hästen har en hårdhet som många av konkurrenterna saknar och skulle det klaffa lite så måste segerchansen finnas där.

10 MAJOR VICI-Martin P Djuse 4%

2 BROXIMUS ZET-Tomas B Nilsson 18%

Har blivit fyra vinster på sju starter för  Broximus Zet och det är naturligtvis en stark inledning på karriären.

4 VARIETY SHOW-Robert Dunder 2%
9 ECCO HORNLINE-Sören Lennartsson 3%

Är rejäl och har hög segerprocent när han gått felfritt. Han är stark och gynnas av högt utgångtempo. Eventuellt åker skorna av för första gången.

12 LOUIS JADOT-Daniel Berglund 1%

11 GOBO´S MYSTERY-John Östman 2%

5 TAXI JANE-Tom Erik Solberg 1%

6 POWER BROLINE-Rikard N Skoglund 2%

 

V86-7, AUTO 2140, Kallblodsderbyt

3 TEKNO ELD-Ulf Ohlsson 73%

Han är ofta ganska lågmäld och försiktig inför de stora loppen, men inför årets derby kan inte ens Jan-Olov Persson mörka. Det hörs på honom att han tror på toppchans för troliga storfavoriten Tekno Eld. Den fyraåriga hingsten har vunnit sju av åtta lopp i år och såg även mycket bra ut i kvalet till derbyt som han vann efter tidigt ledning tillsammans med kusken Ulf Ohlsson.
- Han har sett väldigt fin ut och vunnit med krafter i behåll. Jag både tror och hoppas att det ska gå bra, säger Jan-Olov Persson.
- Jag har kört honom nu på förmiddagen och i dag var det bara 27-28 grader. Det ska bli varmare i morgon. Hästarna blir lite flåsig i värmen men det fungerar. Har man inte skugga i hagarna är det svalare för dem inne i stallen.

2 BOKLI RAPP-Geir Flåten 6%

Bokli Rapp är på rätt väg och sänker många till slut. Är troligen den tuffaste motståndaren från Norge, körd och tränad av Geir Flåten. Ekipaget imponerade stort i derbyuttagningen när man rundade till klar seger efter en försiktig styrning. Geir Flåten satt länge i rygg men lät sin snabba fyraåring öka farten på sista långsidan. I ett huj var ekipaget framme som trea i tredjespår och mitt på upploppet passerade man enkelt favoriten Valle Ask. Han har utvecklats väldigt i år och börjat ta i bättre i loppen. Han var fyra i kriteriet i fjol bakom Tekno Eld men då stannade Bokli Rapp upp på sista långsidan och tappade 20 meter. Han gick 1.22,5 sista varvet i uttagningen, utan att Geir körde för fullt. Det norska huvudlaget behövde han aldrig dra ner. Man har ännu aldrig laddat för fullt från start med Bokli Rapp men det kan vara dags nu. Han är mer mogen och fysiskt starkare och han gynnas också av att tävla med pisk, han blir mer fokuserad då. Dessutom fick man spåret innanför Tekno Eld vilket är en fördel förstås.Skrällbud vid gardering. 

9 BRENNE BANKER-Örjan Kihlström 7%
Fullt godkänd i kvalet bakom Bokli Rapp. Bra startryggar nu och har visat fin fart. Kan överraska med maxklaff.

1 PHILIP ESS-Öystein Tjomsland 2%

Philip Ess avslutade jättebra senast och har fått ett bra läge. Han ska kunna vara med och kämpa om en platschans där framme. Man kommer antagligen att köra med skor.

4 VALLE ASK-Tom Erik Solberg 6%

12 BJÖRLIFIX-Rikard N Skoglund 1%

5 HUGO BÄCK-Göran Antonsen 1%

10 DELSBOFAKS-Ulf Eriksson 1%

8 LENS GUTT-Ole Johan Östre 1%

6 PISTUS-Arve Sjoner 1%

7 ZITOR-Kaj Widell 1%

11 MYRSJÖS STALO-Micael Melander 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Diamantstoet

6 FRIDA ZONETT-Robert Bergh 25%

Frida Zonett är i bra form och är given på lappen. Hon har gått 1.14-tider på sistone. Hon har ögonen på sig då hennes mamma är ingen mindre än Hilda Zonett. Hon är lite ojämn i prestationerna. Dock är det en häst med helt rätt inställning och är riktigt bra de dagar hon är på topp. Dödens har hon visat sig klara och man kan räkna med ett offensivt upplägg.

5 CRAIZY DAIZY-Ulf Ohlsson 15%

Har ett fint utgångsläge och kan öppna bra från start. Tveksamt om det bär ända till ledningen ändå. En av flera med chans i ett öppet lopp.

9 PERFECT ATTRACTION-Rikard N Skoglund 17%

Perfect Attraction har börjat karriären på bästa sätt. Märren visar upp en härlig uppfattning och hittills gjort allt rätt i sina nio starter i livet. På sju starter över distansen har hon tagit fem segrar. Hästen måste räknas tidigt här.
12 LAURA SÅNNA-Robert Dunder 15%

Har gått i mål med sparade krafter på sistone (norsken oryckt). Laura Sånna trivs dock klart bäst när hon är med i främre träffen direkt.

14 PAPILJOTTE-Per Linderoth 4%
15 SO GÅ KLEOPATRA-Claes Sjöström 4%

So Gå Kleopatra är speedig och sänker många med rätt lopp.

4 TEXAN ROSE-Ulf Eriksson 5%

Texan Rose var mycket bra senast.
8 SUITED BROLINE-Robert Skoglund 2%
13 MISS VICI-Henrik Svensson 3%

Gjorde bort sig med galopp senast. Annars har hon visat bra form och trots läget är hon inte avsågad i avslutningen.
11 GINGER LYNN-Kajsa Frick 2%

2 PRIESTESS-Jan Ove Olsen 4%

1 ANNIE OAKLEY ZENZ-Mathias Andersson 1%

10 IDAHO SUND-Martin P Djuse 2%

7 CARLOS TEXI-John Östman 1%

3 BE BOP A LOLA-Hans Bergh 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 7 TESIO (11-6)

2) 2-6-7-9-10-11 (12-4)

3) 2-3-4-7 (5-1)

4) 1-2-5-7-9 (6-3)

5) 6 MÅNPRINSEN A.M. (8-5)

6) 1-2-3-4-7-8-9-10 (11-5)

7) 3 TEKNO ELD (2-9)

8) 5-6-9-12-14 (15-4)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 7 Valour Kronor i avd.6 så blir kostnaden endast 150:-

Skapad i V86.

Lämna en kommentar