V75 Lördag 28 Juli BOLLNÄS

V75-1, VOLT 2140, Klass I

3 LOKE SURVIVE-Nicklas Westerholm 16%

Har tre raka och senast satt han fast så han har varit riktigt bra. Jag tyckte tidigare att han inte var någon V75-häst men efter de senaste insatserna har jag omvärderat honom. Spår tre är bra, han öppnar hyggligt utan att vara någon blixt

9 WELLINO AVENUE-Magnus Jakobsson 20%

Talangfull är även Wellino Avenue, men skadebekymmer har stoppat upp framfarten på tävlingsbanan. Nu har han två lopp i kroppen och även om han tagit sina flesta vinster i ledningen visade han i fjolårets sista start, som var ett V75-lopp, att han kan vinna bakifrån.

8 EELIS-Jorma Kontio 11%

Eelis gav Olle Rols en match till linjen i sin sista start i fjol. I år har han haft förfärligt svårt att få till det men skulle han sköta sig finns fart för seger.

6 SUCH A KNIGHT-Anders Eriksson 3%

Such A Knight är snabb ut i voltstart och trivs även bra i ledningen. Det blir barfota runt om igen, bara hovarna tillåter. Skrällbud.

4 DOCTOR DOXEY ZENZ-Mathias Andersson 12%

Doctor Doxey Zenz har imponerat stort i lite enklare sammanhang på sistone. Hästen är inte sämre än någon annan här och utan strul slåss han om segern. Han klarade spår fyra i voltstart fint senast och satt i spets efter 500, som öppnades på relativt långsamma 1.18,5. Hästen har även klivit iväg stabilt från spår fyra vid samtliga tre tillfällen han tidigare haft samma spår.

12 DONNERS AM-Per Linderoth 4%

10 DIGGERMAN-Oskar Kylin Blom 1%

11 EVAZAN AM-Ulf Ohlsson 15%

Evazan Am visade ifjol, som treåring, att han har talang och styrka för att klättra långt upp i klasserna. Han har blivit stadigt bättre för varje lopp han fått i kroppen under året och trots det svåra läget ska han ha chans igen.

5 ESPRIT SISU-Örjan Kihlström 12%

Esprit Sisu var ju gott gåendes innan galoppen senast och visade form. Visst är spåret knepigt, men skulle han sköta sig tror jag att han blir segerfarlig

1 STARO KICKBACK-Ulf Eriksson 4%

2 THEBIGRED AS-Olle Alsén 1%

7 LUGNETS SARDONYX-Magnus Nilsson 1%

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

7 BLUE LINE D.K.-Oskar J Andersson 13%

Blue Line D.K. är uppåt i form och trivs i ledningen. Skulle hon komma dit stiger hennes segerchanser och därför rankas hon högst.

11 MILLIE MILLIONAIRE-Ulf Ohlsson 44%

Millie Millionaire är väldigt bra för klassen och jag räknar med att hon är så pass rejäl att hon kliver runt nmånga konkurrenter trots tillägg. Mille Millionaire är obesegrad med Ulf Ohlsson efter en start tillsammans. Det pratas om skoryck. Millie Millionaire har gjort det mesta rätt. Hon körs nu av Ulf Ohlsson. Inget ont om Brage Hansen som brukar köra sin häst men Ohlsson har en helt annan auktoritet i loppen och det betyder väldigt mycket i V75-sammanhang.

2 SELMA TÖLL-Oskar Kylin Blom 3%

Selma Töll såg klart positiv ut i Eskilstuna då hon tävlade med jänkarvagn för första gången. Dessutom såg hon ut att trivas med formkusken Oskar Kylin Blom. Från ett passande spår kan det bli revansch efter diskvalifikationen senast.
13 CHAPTER REVIEW-Örjan Kihlström 9%

Chapter Review har nu en start i kroppen. Hon är svårbedömd men en amerikanska från Daniel Redéns formstall törs man inte lämna utanför kupongen. Det är en fin travare. Hon var bara lugnt tränad inför debuten och gjorde ett helt okej lopp och Örjan var nöjd och hon ska gå framåt med loppet. Hon är svår att sätta in och det är ingen Delicious eller Double Exposure, men hon ska kunna hävda sig bra här. Voltstart ska inte vara något problem och det blir en vanlig vagn

12 QUITE NICE-Per Lennartsson 13%

Quite Nice har varit på plats i tretton starter av femton och det är starka papper. Men hon har bara två segrar och det tänder en liten varningslampa

9 EASY CREATION-Ulf Eriksson 4%
6 AVANTIS RED WITCH-Tomas Pettersson 3%
1 ULTIMATE GOAL-Per Linderoth 4%

5 CORONA BRICK-Erik Holm 3%

Corona Brick  var fin senast och den gjorde ett grymt bra lopp som tvåa. Kommer hon bara iväg hyfsat från start är det ett givet bud. Visade härlig form senast. Ställer inte det snäva femtespåret till det för henne kan hon mycket väl vara vinnaren i ett öppet stolopp.

14 ELITA MEMPHIS-Joakim Eskilsson 1%

15 PASTELL TILLY-Peter G Norman 1%

10 ZANGONE-Kaj Widell 1%

3 FRÖKEN STING-Rikard N Skoglund 0%

8 OMAHA ZENZ-Mathias Andersson 0%

4 FIRE ON FIRE-Emelie Mårtensson 0%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

3 CANARI MATCH-Örjan Kihlström 38%

Canari Match har fyra segrar på 13 starter i Daniel Redéns regi, efter att ha haft svårt vinna i tidigare fransk träning med bara en vinst på 38 försök. Han får tipset, men det känns jämnt inbördes mellan de bästa. Han ses som en av flera med chans. Canari Match var tvåa bakom Queer Fish i senaste starten. Han har öppnat snabbt från start de gånger han laddats iväg och mycket kommer att avgöras inledningsvis

5 IN VAIN SUND-Daniel Redén 18%

In Vain Sund har två lopp i kroppen och sänker många med sin tunga spurt. Han höll ihop travet på ett bra sätt senast och det var glädjande och han bör gå framåt med de senaste loppen i kroppen. Det lutar åt barfota igen och det skiljer inte mycket mellan Redéns två hästar i loppet.

1 QUEER FISH-Kaj Widell 24%

Om Queer Fish lyckas hålla upp spets sitter Kaj Widell med trumf på hand. Det är ingen spetsgaranti från innerspåret, men lita på att Kaj Widell kommer att göra vad som går för att nå ledningen bakom Queer Fish. Och lyckas man är mycket vunnet.

2 NAPPA SCAR-Per Lennartsson 6%

Nappa Scar har mött tuffare motstånd än detta i sommar. Läget är intressant och han går alltid bra till slut.

12 BEAU MEC-Ulf Ohlsson 4%

4 SPITCAM JUBB-Petter Karlsson 6%

Spitcam Jubb var inte långt efter Queer Fish senast. Han är snabb från start och om han kommer till ledningen säljer han sig dyrt.

8 COOL KEEPER-Leif Witasp 1%

7 FRENCH LAUNDRY-Ulf Eriksson 0%

10 ALLABALLAKAITOZ-Jorma Kontio 1%

9 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 0%
11 LET´S DANCE D.E.-Klaus Kern 0%

6 WEST WING-Anna Isabelle Karlsson 0%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

12 B.W.STURE-Örjan Kihlström 37%

B.W.Sture har bra kapacitet och duger gott i dessa sammanhang. Hästen kommer med full form efter två fina insatser utan att få vinna. Uppgiften ser passande ut och han ska ses med vettig segerchans. Besegrade bland annat Fender då han vann på V75 i Östersund i början av juni med Örjan Kihlström. Jan-Olov Persson har säkert sneglat mot det här loppet och trots tillägget ger jag honom goda chanser att vinna.

4 NORDBY FRÖY-Jan Roar Mjölneröd 17%

Nordby Fröy är snabb i benen och skulle han fixa starten så kan han trampa iväg bra. Blir det så att hingsten får överta ledningen är mycket vunnet. Då kan det bli tufft för B.W.Sture att lösa uppgiften.

9 FENDER-Rikard N Skoglund 18%

Fender har jag lite feeling för och han står dessutom på tur för en seger. Jag vet att han haft halsproblem efter det förra loppet, men han skulle inte gå ut här om han inte var i ordning.

11 GRANETTA-Jimmy Jonsson 11%

Granetta drar på sig en del spel efter den imponerande vinsten senast. Dock är det sämre förutsättningar denna gång och möter hårdare motstånd. Hon behöver mycket klaff om det ska bli andra raka segern.

10 LEX PEIDEI-Per Linderoth 2%

14 BJÖRS FREJ-Ulf Ohlsson 1%

7 KLACK VILJA-Oskar J Andersson 8%

Klack Vilja slutade tvåa i Sto-SM senast bakom Mofaksan och står vettigt inne i loppet. Med en bra resa kan hon absolut skrälla på lördag.
2 HIBOKONGEN-Ulf Eriksson 1%

1 NÄRBYFLICKAN-Robert Skoglund 2%
6 IDUN-Micael Melander 1%

13 TORWALL-Jan Olov Åberg 1%

5 KARLÄNGS LILL-Jessika Sidbäck 0%

8 LOME LYKT-Kaj Widell 0%

3 JÄRVSÖ ELVIZ-Olle Alsén 0%

 

V75-5, AUTO 2640, Klass II

3 HARVEY-Magnus Jakobsson 35%

Fick inte chansen senast men såg fin ut. Formen är bra och jag hoppas på ett mer offensivt upplägg den här veckan. Harvey kan sitta i spets efter ett halvvarv och då är han hästen att slå. Harvey svarade för ett kanonlopp som tvåa i Halmstad och är under stark utveckling.

12 VÄSTERBO POKERFACE-Jorma Kontio 26%

Timo Nurmos Västerbo Pokerface har övertygat vid segrarna och han kommer nog att gå en bit upp i klasserna om han får vara frisk och skadefri. Västerbo Pokerface är rejäl och den långa distansen är ingen nackdel. Det lär bli en del spår på vägen men Västerbo Pokerface är given i A-gruppen ändå.

4 B.B.S.JHONNY-Örjan Kihlström 19%

B.B.S.Jhonny flög lågt över Bollnäs upplopp i den senaste starten och hann så när ifatt Messiah. Hästen var inte vässad inför den uppgiften och har normalt sett gått framåt formmässigt. Med de rätta ryggarna blir han svår att stå emot.

9 GARMIN B.J.-Erik Lindegren 4%

Har ett passande läge då han ska gå i andraspår så länge som möjligt. Med rätt tempo och ryggar kan Erik Lindegren överraska många V75-spelare i Klass II-försöket.

10 ON STAGE INDIKA-Tobias J Gustafsson 2%

On Stage Indika som sällan är påpassad av spelarkollektivet. Hästen gjorde debut på V75 senast och var då god fyra efter en knölig resa. Bakspåret är en fördel då han går bäst i ryggar och med den rätta resan kan det vara hans tur.

8 MAGNOLIA BOY-Fredrik B Larsson 1%

5 GOGO DI QUATTRO-Mattias Djuse 7%

2 B.B.S.CANYANKEE-Jenny A Björk 1%

B.B.S.Canyankee galopperade bort en framskjuten placering i V75 på Färjestad i mars. Kanske var det rent av segern som rök. Han stumnade den sista biten senast men mådde kanske bra av den genomköraren. Han är inte helt borta från perfekt läge.

1 TEXAS ELITE-Johan Brandel 1%

6 AZRAEL-Thomas Lönn 1%

11 MY GIFTED MY-Jenni H Åsberg 0%

struken: 7 Putinthepower

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

6 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 51%

Västerbo Groisbois är jämn och säker och har gjort många bra insatser i V75. Han är mycket startsnabb och det är inte omöjligt att han kommer till ledningen trots spår en bit ut. Får han bara bestämma en bit blir han svårslagen. Hästen hade varit ifrån en dryg månad inför förra loppet och ska ha gått framåt till detta. Och med tanke på spårlottningen känns han som ett glödhett segerbud.

5 MASTERGLIDE-Magnus Jakobsson 5%

Peter Untersteiner var nöjd med Masterglide inför den senaste starten och det visade sig han ha all anledning att vara. Hästen gick starkt i skymundan och då han fått hyfsat utgångsläge känns uppgiften intressant. Med Magnus Jakobsson vann hästen från spets då Åby körde V75-tävlingar i oktober månad, men då handlade det om klass I.

9 LOUIE BRODDE-Örjan Kihlström 7%

Louie Brodde gör det bra i stort sett varje gång, men har inte vunnit på ett tag nu. Örjan Kihlström kör för första gången och spår nio känns optimalt.

12 SING ME UP TOO-Emilila Leo 14%

Sign Me Up Too har radat upp segrar i år för Emilia Leo och vann på en mycket fin tid i finalerna senast. Även om femåringen går upp i klass ska han tas på allvar och han vann från ett liknande utgångsläge näst senast.

2 BARBARA L HANOVER-Ulf Ohlsson 6%

10 WELL DONE LA MARC-Ulf Eriksson 3%

11 NOW OR NEVER FLAIR-Mattias Djuse 4%

Har fått ett lopp i kroppen i ny regi och är riktigt bra i grunden. Med bra ryggar blir vi inte förvånade om han sänker hela gänget till slut.

1 MÅRTEN MARJE-Paw Mahony 1%
3 WOLLAFUR-Jorma Kontio 1%

7 RAJA RIBB-Tomas Pettersson 1%

4 FAME BOKO-Per Lennartsson 5%

8 SPECIAL OFFER-Anders Eriksson 0%

 

V75-7, AUTO 2640, Silver

8 SIR Q.C.-Ulf Ohlsson 27%

Sir Q.C. mötte bland annat Love Matters senast i Eskilstuna och fullföljde bra i skymundan även om slutplaceringen blev blygsam. Han gynnas av den långa distansen och löser det sig från åttondespåret är han ett allvarligt segerbud.

12 LINUS BOY-Örjan Kihlström 20%

Linus Boy har rätt så bra form och han var ute i ett lite hårdare lopp senast på Axevalla där han galopperade i sista sväng. Linus Boy tål den långa distansen och ska kunna runda de flesta här och är ett givet streck på kupongen

9 BOTTNAS COMMANDEUR-Kaj Widell 7%

Bottnas Commandeur har nog lite bättre form än vad man kan tro när man tittar på programraden. Han vann trots galopp på V75 i fjol den här årstiden och kan vara en rysare med Kaj Widell.
1 ANTONIO TABAC-Oskar Kylin Blom 21%

Antonio Tabac har varit jättebra på sistone och är ett givet streck. Han kan öppna bra från start och blir svårslagen om han håller upp ledningen

6 SOBEL CONWAY-Magnus Jakobsson 13%

7 PICASSO-Troels Andersen 2%

11 SERIOUS TRY-Daniel Wäjersten 1%

2 DONATELLA CENTER-Micael Lindblom 2%

5 MELLBY BRUNELLO-Per Linderoth 0%

10 MYSTERY LOVE-Peter G Norman 0%

4 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 4%

3 CARELIN-Per Lennartsson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-3-4-5-6-8-9-10-11-12 (2-7)

2) 2-7-11-13 (9-12)

3) 3 CANARI MATCH (5-2)

4) 4-9-12 (11-10)

5) 3 HARVEY (12-4)

6) 5-6-9-12 (2-10)

7) 1-6-8-9-12 (10-11)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Västerbo Grosbois i avd. 6 så blir kostnaden endast 300:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar