V75 Tisdag 31 Juli JÄGERSRO

V75-1, AUTO 1609, Stolopp

8 WAFFLE CONE-Ulf Ohlsson 12%

Waffle Cone fick senast utdelning på formen och trivs över distansen. Hon fick sämsta tänkbara spår och riskerar att hamna illa till. Har nog aldrig varit bättre och är riktigt startsnabb. Svårt att veta taktiken från det dåliga utgångsläget, men en outsider som jag väljer att tippa först på den fina formen.

9 TRENDY O.K.-Björn Goop 24%

Trendy O.K är en häst som vi känner till från Sweden Cup i fjol då hon var på linje i försöket med Volstead och Buzz Mearas. Nu har hon tävlat i både Jämtlands stora Pris och Ulf Thoresens och gjort det mycket bra, var trea i Östersund bakom Readly Express och Diamanten och fick se sig besegrad av samme Diamanten i Jarlsberg senast. Nu möter hon bara ston och måste räknas tidigt trots bakspåret. Hon har startrygg på startsnabba Darling Mearas så det bör lösa sig bra härifrån. 

2 DARLING MEARAS-Stefan Persson 31%

Darling Mearas har två raka och på vilket sätt hon tagit dessa segrar. Stefan Persson har ryckt skorna på henne fyra gånger och har tre segrar och ett andrapris ( andrapriset är från stochampionatet som Ultra Bright vann). Darling Mearas är en riktigt läcker travare som har formen på topp och är given på kupongen från ett bra utgångsläge.

5 IN TOTO SUND-Örjan Kihlström 17%

In toto Sund är en klassig märr som är jämn och gjorde ett fint lopp på kalmar bakom Darling Mearas men hoppade senast i Halmstad och lite osäkert vart formen står.
7 MAORI TIME-Erik Adielsson 5%

Maori Time har varit ute i öppen klass mot elithästar i sina 3 starter här i Sverige, dras hela tiden med dåliga lägen, likaså denna gången men klart intressant att se vad hon kan åstadkomma nu när hon möter enbart ston. 

1 INDOOR VOICES-Kenneth Haugstad 4%

4 UNCERTAIN AGE-Christoffer Eriksson 2%
6 MULLIGAN-Thomas Uhrberg 4%

3 RED RIVER BROLINE-Carl Johan Jepson 1%

 

V75-2, AUTO 1609, 3-åringar

2 ZELIG KRONOS-Wilhelm Paal 39%

Italienske Zelig Kronos imponerade senast. Efter en lugn start blev man hängandes i 3:e spår länge innan man tillslut fick gå ner och vila lite i andra par ytter. Sen in mot upploppet så vreds han ut igen och kopplade enkelt greppet och Wilhelm Paal pratade sig mycket varm om hästen efter loppet, det är en väldigt effektiv travare som ser ut att ha mycket enkelt för sig. Tilläggas är att när Björn Goop körde honom i Sverige-debuten så var hästen spänd bakom bilen och hoppade och han har slagit i vagnen i två raka starter nu men senast fixade han det utan galopp. Jag räknar med att man hittar en mer passande sulky denna gång och spikar.

9 ZAHRA MIL-Örjan Kihlström 8%

Zahra Mil fullföljde bra efter köresa i andraspår senast. Härifrån får hon fin smygresa igen och då är hon skrällduglig.
4 HOLY WATER-Christoffer Eriksson 13%

Holy Water gick som skjuten ur en kanon över upploppet senast i samma lopp som Zelig kronos vann, mycket fint intryck.Noterbart är att han var grymt fin i torsdagens finslipande jobb!

1 GLOBAL WILDLIFE-Björn Goop 5%

Global Wildlife tappade från tredje utvändigt senast och var klart sämre än innan. Näst senast fullföljde han bra i skymundan och är han tillbaka på den nivån så är han skrällduglig. Läget är perfekt och även om det kanske inte blir någon ledning så ska han ses med viss chans.

5 ZEUS BI-Erik Adielsson 8%
10 ZIPPER KRONOS-Alessandro Gocciadoro 6%

Zipper Kronos är också en Italienare och har mött Zelig Kronos i Italien. I starten från den 8 juni blev man stort slagen av Zelig kronos över kort distans. Zipper Kronos verkar vara en stark häst och verkar trivas fint över längre distans. 

3 INNOVATION LOVE-Robin Bakker 16%

Innovation Love har gjort två riktigt fina prestationer på Wolvega på slutet. Hästen har öppnat bra bakom bilen och sprungit och klippt med öronen framme i ledningen och gått undan säkert till slut med vad som tillsynes verkar vara en hel del sparade krafter. Hästen verkar komplett startsnabb ligger inte på något nämnvärt i loppen och när han får marschorder biter han tag i grejorna. Ett mycket härligt intryck på en fin 3 åring.

6 ROTHSCHILD-Joakim Lövgren 2%

7 TARTAURUS FACE-Lutfi Kolgjini 1%

8 INTAKE-Jörgen S Eriksson 1%

 

V75-3, AUTO 1609, 4-åringar

7 CALLE CROWN-Christoffer Eriksson 36%

Calle Crown var fin i försöket till sprintermästaren och slog Perfect spirit då men läget kunde vara bättre här. Får ändå tipsnicken till slut.

6 ENTERPRISE-Björn Goop 16%

Enterprise var trea i Hambletonian förra året. Finns sedan en tid tillbaka i regi Stefan Melander där han nyligen vann ett försök till Sprintermästaren varpå det slutade med en fjärdeplats i finalen. Senast var han sämre, men kanske att distansen var i längsta laget. Att det nu är 1609 meter ses därmed som en fördel!

1 SEVEN AND SEVEN-Erik Adielsson 20%

Seven and Seven vet vi inte så mycket om men Frode Hamre brukar inte starta i Sverige om han inte har häst nog för det. På intrycken från tvååringssässongen verkar det handla om en väldigt fin häst. Seven and Seven vann bland annat William Wellwood memorial under tvåårings-sässongen och slog bland annat What the hill, International Moni, King on the Hill och Victor Gio som vi känner igen ifrån Hambletonian ifjol.

5 VON WISE AS-Pietro Gubellini 6%

Von Wise As har gjort det jämnt och bra varje gång på svensk mark utan att få vinna. Senast sköt hästen till fint sista biten efter invändig resa. Han har inte visat något första biten som gör honom till ett aktuellt spetsbud, men hästen verkar tuff och vid lite överpace plockar han ner många till slut.

3 KING ON THE HILL-Hans G Eriksson 12%

King on the hill har imponerat i sina 2 första starter på europeisk mark, spurten bakom Giveitgasandgo under elitloppshelgen sitter fortfarande kvar på näthinnan och det känns som att hästen har en mycket ljus framtid tillmötes. Det som är värt att tänka på är att det är ganska långt mellan starterna och det finns en del andra hästar i fältet som startar lite mer kontinuerligt. Men att det handlar om en väldigt bra häst är det ingen tvekan om denna halvbror till The Bank.
2 RUBIO-Örjan Kihlström 6%

8 ETHIEN DU VIVIER-Ulf Ohlsson 2%

4 SPEEDY FACE-Lutfik Kolgjini 2%

 

V75-4, AUTO 1609

3 RACING MANGE-Joakim Lövgren 15%

Racing Mange avslutade riktigt bra i finalen senast som Don't Mind me fick fuska bort en del utav. Avslutningen var bra och nu är det hemmaplan. Har svarat för två raka toppinsatser och visade 1.07,6 sista 600 i senaste starten. Det är bara en tidsfråga innan han vinner.

2 TANTALIO-Björn Goop 8%

Tantalio har visat startsnabbhet i italien och dessutom tävlat en del på vincennes tidigare i karriären. Känns svårbedömd mot det här motståndet men Goop upp på en utländsk häst brukar fungera väl.

5 JUSTICE ÅS-Peter Untersteiner 16%

Justice Ås såg inte som bäst ut över upploppet senast och kanske behöver fler lopp i kroppen? 5-åringen har vunnit tre av sina åtta lopp sedan fjolåret och är tillsammans med Coktail Fortuna de som sprungit in över 2 miljoner.

7 COKTAIL FORTUNA-Christoffer Eriksson 33%

Cocktail Fortuna är en ruggigt läcker travare som ger mig lite Commander Crowe vibbar utseendemässigt. Går från klarhet till klarhet och måste räknas här trots spåret men värt att notera är att Trinity Lux klättrade i rygg på honom under finalen på elitloppshelgen och läget den här gången gör det intressant att gå emot favoriten.

9 MICHELANGELO ÅS-Örjan Kihlström 4%
1 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 12%

Trinity Lux fick ett fint lopp senast på Axevalla och det blir en ganska tät start här nu dessutom ett perfekt läge med spår 1 bakom bilen. Öpnnar bra och det finns valmöjligheter här då det finns fina hästar att släppa till. 

4 BRAVO NAVARONE-Lutfi Kolgjini 7%

6 KING CITY-Kenneth Haugstad 2%

10 BREIDABLIKS NUBBE-Marc Elias 3%

Breidabliks Nubbe är högkapabel men gör comeback mot stenhårt motstånd och dessutom från bakspår. Rankas därför ner.

8 DUPREE-Peter Ingves 1%

 

V75-5, AUTO 1609

11 GINA SCHERMER-Rick Ebbinge 24%

Gina Schermer är en ruggig märr som har skyhög kapacitet. Tyvärr har hon fått bakspår här och jag törs inte spika på grund av det men skulle det bli överpace och man kommer igenom från start så är hon troligen bara bäst. Har bara missat pallen en gång sedan 2017 och har nio vinster på fjorton starter.  

3 VEIO-Pietro Gubbellini 8%

Veio Spetsade ifrån 7:e spår senast bakom bilen och ser ut att kunna öppna bra. En viktigt detalj på Jägersro som är känd som en spetsbana. Drog i ett hårt tempo och fick stryk av rygg ledaren med en halv längd och gick ett fint lopp. Räknas tidigt här och dessutom Pippo i vagnen. Jag dubblar till 8%.

2 GLOBAL TAKEOVER-Örjan Kihlström 23%

Global Takeover fick gå först i tredje spår i ett lopp Victory Kåsgård vann senast på V75 under Axevalla helgen. Han går med murphy vänster och är klart gynnad av att gå på innerspåret. Bra startspår och Örjan upp känns spännande. Varit chanslös att ta en längd på 1 New Muscle Ås i de två senaste försöken. Senast fick Global Takeover överta ledningen och segern blev enkel. Den här gången är det inte säkert att New Muscle Ås körs i ryggar och då blir det tufft.
6 GLENN BOKO-Björn Goop 17%

Glenn Boko känns aningen överspelad här. Han har torskat spårlottningen och var inte bättre än 4:a i ett lopp Baron d´ inverne vann senast lär få svårt att komma till från spår 6.

9 UNA BLESSED-Wilhelm Paal 1%

Smyger med. Har hög kapacitet inombords.
7 UCCELLO JET-Christoffer Eriksson 6%

Uccello Jet har kapacitet att gå upp i högsta klassen. Men han strular ofta till det och går inte att lita på.

10 FERRARI RIVER-Conrad Lugauer 11%

Ferarri river är också kapabel men bakspåret drar ner förhopnningarna.

8 KUNG EDWARD-Erik Adielsson 2%
5 CANTONA AMERICA-Johan Untersteiner 4%
4 LIGHTNING PHOTO-Johnny Takter 2%

1 NEW MUSCLE ÅS-Joakim Lövgren 2%

Startsnabb spetsfavorit. Släpp eller inte?
12 WONDERBOY-Thomas Uhrberg 1%

 

V75-6, AUTO 1609, Hugo Åbergs Memorial

4 PROPULSION-Örjan Kihlström 69%

Propulsion är en världsstjärna som sällan gör en dålig prestation. Det är en fantastisk travare som ska försvara sin seger från ifjol och i år finns ingen Ringostarr treb eller Twister Bi med i startfältet. Om bara Örjan kör till i tid, så bör det bli en ganska enkel seger från dödens, som i Örjans värld kanske blir med en hals?

2 DIAMANTEN-Erik Adielsson 11%

Diamanten var tvåa bakom Readly Express i Östersund. Därefter har det blivit två raka segrar. Han ser mycket fin ut för dagen och får en fin resa i främre träffen. Skulle nåt hända med storfavoriten är han först att reagera.
9 HEAVY SOUND-Kenneth Haugstad 7%

Heavy sound har två mycket fina startryggar och kan han hålla upp ryggen på Dante Boko kan han få rygg ledaren i bästa fall och som vi alla vet har han en ruggig speed sista 500 och är ett hett triobud.

1 DANTE BOKO-Christoffer Eriksson 3%

Dante Boko visade toppform senast och är väldigt startsnabb. Frågan är vad kusken gör? Kör han i spets eller släpper han till nån, vem? Kan bli körning på flera händer här, vilket gynnar favoriten.
7 GIVEITGASANDGO-Ulf Ohlsson 3%
6 PASTORE BOB-Johan Untersteiner 1%

Om Pastore Bob laddas för fullt från start då det är vinklad vinge på Jägersro så det finns en möjlighet att han kan komma längst fram i spetsstriden men det är ändå fördel för de inre spåren då de har extra anlopp med tanke på att det är 1609 m.

10 SHADOW GAR-Pietro Gubellini 1%

3 VOLSTEAD-Johnny Takter 2%

5 RAJESH FACE-Lutfi Kolgjini 4%
8 UP AND QUICK-Björn Goop 1%

 

V75-7, AUTO 1609

3 SHOTPROOF-Björn Goop 17%

Shotproof gick bra i ett kortlopp på örebro senast när Whisky Akema drog i högt tempo i ledningen men lyckades precis hinna undan före en vasst avslutande Shootproof. Han får nu denna gången Björn Goop i vagnen från ett bra läge, vilket kan vara skillnad på en andraplats eller seger och han måste räknas tidigt.

1 OTHELLO VICTORY-Peter Untersteiner 24%

Othello victory avslutade bra i ett V75 lopp som Global satisfaction vann och har dragit bästa läget här. Kan öppna och är given i striden utan strul. Det är stor fördel på att ha spår ett över 1 609 meter mot över 1 640 meter. Othello Victory utrustas med helstängt huvudlag till den här starten och det borde förbättra startsnabbheten.

5 HAN HERRED-Ville Karhulahti 12%

Han Herred vann silver senast och slog Baron Gift, är allra bäst med ryggresa in i det längsta och spåret är inte optimalt.

6 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 23%

Urban Kronos slog ihop och galopperade kort efter start på Axevalla. Från spår längre ut på vingen bör det gå bättre och han är normalt väldigt startsnabb. Skulle han lyckas köra sig till spets kan han bli svår att rå på.
8 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 10%

Kommer att laddas trots spåret och det kan gå undan från start. Öppet lopp.
7 DRAGSTER-Roger Malmqvist 2%

11 MR LINDY-Peter Ingves 3%
9 BROADWAY APPOLO-Johan Untersteiner 3%

12 RAJAH PRESS-Christoffer Eriksson 1%

Rajah Press var odentligt uppanmäld senast och gjorde det riktigt bra mot tuffa hästar och räckte till 3e platsen bakom Poet Broline och Probo O.P. sämsta läget här men kan vara en storskräll om det blir tokkörning, vilket det finns lite antydningar till när man läser startlistan.
10 R.G.`S THUNDERBOLT-Johnny Takter 1%

4 LET IT HAPPEN-Wilhelm Paal 2%
2 AMAZING DYNAMITE-Ken Ecce 2%

Amazing Dynamite är en mycket startsnabb häst som har gott kunnande i grunden men har lite tveksam form.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-5-8-9 (7-1)

2) 2 ZELIG KRONOS (9-4)

3) 1-3-5-6-7 (2-8)

4) 1-2-3-5-7-9 (4-6)

5) 3 Veio/11 Gina Schermer (2-6)

6) 4 PROPULSION (2-9)

7) 1-3-5-6-7-8-9-10-11-12 (4-2)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Shotproof i avd.7, så blir kostnaden endast 120:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar