V75 Lördag 4 Augusti RÄTTVIK

V75-1, AUTO 2140, Silver

10 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 31%

M.T.Joinville blir ibland för laddad bakom bilen och kan då inte hålla ordning på sina ben. Så var fallet senast, men upphämtningen var bra och bakspår denna gång kan vara ett plus då chansen till felfri avgång ökar. Jag tror att Jorma Kontio är offensiv med sin häst som är riktigt bra. Kan vinna från dödens om han har sin dag.

8 ERIK STING-Carl Johan Jepson 25%

Erik Sting hade druckit dåligt inför loppet senast och var inte på topp. Trivs ihop med kusken som säkerligen laddar framåt direkt. Trots att inledningen kan bli tuff så är hästen så pass bra att han klarar det om han tävlar på sin högstanivå.

11 MONI TO SPARE-Kenneth Haugstad 12%

Moni to Spare har inte fått till det i de senaste starterna men har avslutat bra från svåra lägen. Med ett bra löpningsförlopp kan han blanda sig i segerstriden.
12 LINUS BOY-Kim Eriksson 12%

Linus Boy avslutade bra i skymundan senast men har rejäl otur i spårlottningarna. Med tempo kan han komma in i matchen.
9 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 6%
4 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 1%
5 M.T.INSIDER-Olle Alsén 4%
6 FINAL OAK-Claes Sjöström 1%
3 BLUE STAR CHAMPION-Torbjörn Jansson 1%
2 FINISH FUTURE-Troels Andersen 5%

Nioåringen inledde året med två raka men därefter har det blivit varierande resultat. På lördag har ekipaget lottats ett andraspår i silverdivisionen.
- Min andra häst har bättre chanser att vinna sitt lopp men jag tror att Finish Future har hygglig chans att tjäna fina pengar. Han har fått bra spår och går bäst i ledningen, när jag har testat honom där har han varit väldigt fin. Realistiskt hoppas jag att han kan vara trea eller fyra. Han går som han brukar, öppet huvudlag, vanlig vagn och bakskor, säger Troels Andersen.
1 ELLIEANN-Sofia Frilén 1%
7 MR PERFECT-Jim Oscarsson 0%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass I

4 ELDORADO B.-Hans Owe Sundberg 18%

Eldorado B. är väldigt startsnabb och effektiv i ledningen. Hans-Owe Sundberg siktar på spetspositionen och når han den kan det vara spets och slut. Han kvalade in till Kungapokalen och har redan visat att han tillhör de bättre i årgången

5 MILLIONDOLLARRHYME-Fredrik B Larsson 20%

Milliondollarrhyme är kanske den med högst kunnande även han ibland inte riktigt levererar. Senast sprang han in på innerplan lite kort på upploppet och slutade tvåa. Fredrik B Larsson är påtagligt nöjd med hästen i jobben och denna toppstammade individ är så pass bra att han kan vinna även om löpningen skulle bli tung. Norskt huvudlag istället för helstängt denna gång, allt för att han ska hålla sig lugn i inledningen av loppet.

3 ROYALDOODLE-Nicklas Westerholm 3%

Royaldoodle har varit riktigt fin i de senaste starterna och verkar vara inne i en bra period. Stallet hoppas att han kan fortsätta så och han är rätt så bra från start. Förhoppningsvis kan han få bra position och man tycker han ska räcka en bit i den här klassen och är stall Berghs bästa chans i omgången enligt Preben Sövik.

2 EXCLAMATION MARK-Ulf Ohlsson 21%

Exclamation Mark är startsnabb och Reijo Liljendahl snackar gott om sin häst. Han har fått spår invändigt om spetshotet Eldorado B. och därmed en knapp fördel. Hästen är hittills obesegrad från ledningen ska tilläggas.
9 PIKACHU FACE-Kim Eriksson 8%

Det kan bli hård körning om ledningen i loppet. Och det kan göra så att formstarke Pikachu Face kan komma in i matchen.
10 MINNESTADS ECUADOR-Micael Stjernström 4%

11 AVENTADOR S.F.-Jorma Kontio 14%
7 KÖVRAS SO FAR-Ulf Eriksson 1%

6 QUICK CROWN-Carl Johan Jepson 6%

1 ONTRACK HE´S BLACK-Hans R Strömberg 4%

OnTrack He’s Black har hemmaplan och fina förutsättningar. Startsnabb, bra smygläge och blir bortglömd.
8 XANTHIS BUSINESS-Leif Witasp 1%

12 TAHITI JOURNEY-Ville Karhulahti 1%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

4 CANARI MATCH-Christoffer Eriksson 58%

Canari Match drog direkt till ledningen senast och vann sedan säkert på ett fint sätt. Han kan komma till ledningen även denna gång, men det finns risk att det kostar mer än senast och då är jag inte helt säker på att han löser uppgiften. Hästen är dock i absolut toppform och ett givet förstastreck.

7 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 11%

Charrua Forlan hängde med bra bakom nyss nämnda häst senast. Kusken ska ladda från start, det är risk för positionen utvändigt om ledaren men han gör sällan ett dåligt lopp och är aktuell direkt vid gardering.

6 QUEER FISH-Kaj Widell 13%

Queer Fish hade mycket krafter kvar senast enligt tränaren även om det inte syntes från sidan. Även här blir det laddning framåt, inledningen kan bli tuff men har hästen en riktigt bra dag är han duktig på att hålla hög fart länge över denna distans. Han kördes barfota runt om senast, vilket gjorde att han inte öppnade så kvickt som man hoppas, därför blir det skor den här gången för att han bättre ska kunna utmana från start.
3 COOL KEEPER-Leif Witasp 2%

Cool Keeper blev fyra i samma lopp som Caid Griff och Charrua Forlan i Eskilstuna. Han såg mycket fin ut före tävlingarna i lördags och har ett betydligt bättre utgångsläge den här gången. Cool Keeper är kvick från början och har god spetschans. Han får en fin resa i främre träffen och tar framskjuten placering. Hemmaplan brukar vara ett plus.

10 CAID GRIFF-Per Linderoth 10%

Han har gått bra bakifrån tidigare så läget är inte helt omöjligt. Det ser ut att bli en rejäl startrusning vilket skulle gynna fransosen. Han gick i passgång den sista biten in mot mål senast men det tar jag inte så hårt på. Allt väl i träningen meddelar man från stallet och hästen är spelvärd tycker jag till cirka tio procent.
1 RE DOC-Nicklas Westerholm 2%

5 UNIQUE JUNI-Carl Johan Jepson 2%
2 PYTHAGORAS FACE-Kenneth Haugstad 0%
9 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 0%

8 FRENCH LAUNDRY-Ulf Eriksson 0%

 

V75-4, VOLT 1640, Kallblod

7 ÅDNE ODIN-Carl Johan Jepson 33%

Hästen vann i bra stil senast efter en rejäl slutsväng och kommer med fin form. Dessutom är hästen och kusk väldigt startsnabba och från ett passande utgångsläge tror jag att man tar hand om taktpinnen och över den korta distansen är chansen god.
6 ART NÖKKVE-Håkan Skoglund 16%

Art Nökkve har två segrar på åtta försök på kort distans. Håkan Skoglund rädd att distansen är i kortaste laget samt att inledningen blir tuff men hästen är fin och gör inte bort sig.

2 ELDVIN-Jörgen Westholm 12%

Eldvin har aldrig vunnit V75-lopp på över 20 försök men någon gång måste det vara dags för han är i riktigt bra slag just nu. Jörgen Westholm är optimistisk och tycker det är stallets bästa chans. Ska med vid gardering.
4 VALLE MATTIS-Jorma Kontio 13%

Valle Mattis har vunnit fem av nio lopp i Heidi Moens regi och höll tappert efter en tung löpning senast. Även han ska med vid gardering. 
1 PAVE FAKS-Ulf Ohlsson 12%

Pave Faks har imponerat i Sverige förut och ska lättas i balansen till denna start. Distans och läge kanske inte är några plus men rent kapacitetsmässigt räds hästen ingen.

14 FLEX-Paw Mahony 2%

8 LYKKJE BORKA-Kajsa Frick 3%
5 GANDOLF-Odd Arne Sagholen 1%
3 FINNSKOG FOKUS-Torbjörn Jansson 5%

Torbjörn Jansson är vass på kallblod och den här gamlingen besegrade nyligen tipsettan då det möttes i Årjäng. Varningen är därmed utfärdad!
12 TITAN TABAC-Wiktor Kylin Blom 1%

13 MINO-Elias Strandberg 0%
11 JUNIFAKS-Rikard N Skoglund 1%

15 PAVE LOMA-Ulf Eriksson 0%
10 VASSBÖ FAKSE-Per Linderoth 0%
9 BRO VIKING-Fredrik Fransson 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Brons

3 HIGHSPIRIT-Troels Andersen 50%

Troels Andersen har höga 21 i segerprocent. En av de som bidragit är tioåriga Highspirit som tagit sex segrar på sju starter. Men årets tre första triumfer kom under sejouren hos Flemming Jensen i Danmark. 
- Hästen trivs inte så bra med den här vintern och hakar i skorna så då fick han gå till Flemming för att träna och tävla utan hakar och på snällare banor. Han gick jättebra där och kom hem i väldigt bra skick, berättar Troels Andersen.
Efter en plump i protokollet där hästen dels hade bakspår och dels blev för pigg har Highspirit nu tre raka tillsammans med sin tränare. 
- Han har gjort det bra, tycker jag. Han känns pigg och fin och har haft bra uppgifter och bra spår i princip varje gång. Allt har klaffat så det är bara att vara glad så länge det håller i sig.

Förra året spetsvann Highspirit och Troels Andersen ett klass I-försök när Rättvikstravet arrangerade V75-tävlingar i början av augusti. I år startar de i klassen över, bronsdivisionen, som avgörs över 1640 meter – vilket också är den enda distans som Highspirit startat över i år. Utgångsläget på lördag är tredjespår. 
- Han känns bättre i år jämfört med i fjol och det här är ett lopp som vi har sett ut tidigare och siktat mot. Han har haft lämpliga uppgifter i år med sprinterdistans så skulle man trycka av honom har han en rejäl tid i kroppen. Jag tror det kommer krävas en 10-tid för att vinna loppet och jag hoppas att han ska räcka till seger, resonerar tränaren tillika kusken som även aviserar balans- och utrustningsändringar.
- Han gick med skor bak senast eftersom jag ville spara fötterna till på lördag då han ska gå barfota runt om. Sedan blir det rycktussar som Flemming har provat tidigare, det blir en extra växel, och en smalare vagn som han gick med förra året.

12 MAN AT WORK-Jorma Kontio 16%

Man at Work är mycket kapabel och imponerade då han via fjärdespår runt sista sväng senast kunde spurta till seger. Han gjorde bort sig i debuten som hårt betrodd för Timo Nurmos. Han gjorde comeback senast och vann på en strålande tid. Man At Work kommer att vinna V75-lopp framöver. Återigen ett svårt utgångsläge, men han får inte nonchaleras.

2 KNIFETOWN WINNER-Ulf Eriksson 14%

Knifetown Winner kommer från ett stall som är på väg uppåt i form efter en svacka och hästen har lopp i kroppen efter frånvaro. Får troligen rygg på ledaren och har kapacitet att vinna om travet stämmer för honom hela vägen vilket det alltid inte gör.
7 OCEANIC CLEARENCE-Ulf Ohlsson 2%

Oceanic Clearence är allting bra med för dagen. Hon har jättebra form, men läget blev lite väl långt ut och hon är bara ganska snabb den första biten. Stall Melander hoppas att hon kommer ner i en vettig position och hon är beroende av högt tempo när det är kort distans. Med klaff kan hon vara en platsskräll. Can’t see back, jänkarvagn och barfota fram
10 BARON D´INVERNE-Joakim Eskilsson 2%
11 FLASH HAMMERING-Jörgen Westholm 8%

Flash Hammering har varit struken men ska inte ha tappat något i form. Däremot är läge och distans inga plusfaktorer. 

5 PERSOS SMOKIE-Nicklas Westerholm 2%
6 BROTHERS IN AM-Jennifer Tillman 1%

4 LARGO-Hans Owe Sundberg 3%

1 ADAMS PACE-Christoffer Eriksson 1%
8 POINTILLIST-Jim Oscarsson 0%
9 MELLBY BRUNELLO-Kaj Widell 0%

 

V75-6, AUTO 1640, Klass II

12 HUGO GUSTIVAR BOKO-Jorma Kontio 11%

Hugo Gustivar Boko är en snackhäst som utvecklas för varje start. Det var tänkt barfota runt om senast, så blev det inte, men nu ska man troligen köra med den balansen även om man aldrig kan vara säker då Timo Nurmos ofta ändrar sig i sista sekund. Bekymmersamt utgångsläge men hästen är riktigt bra för denna låga klass. Det ryktas även om jänkarvagna för första gången vilket gjorde att han fick bli tipsetta. Det kan vara värt att kolla upp utrustningen innan V75-starten om möjligt.

4 QUITE RIGHT-Carl Johan Jepson 32%

Quite Right har tre raka segrar hos Björn Goop och gick undan på ett bra sätt i jänkarvagnen senast. Ska räknas igen, men motståndet nu är tuffare. Hästen spetsade i en tuff 1.10-öppning senast och med tanke på läge och kusk får han gälla som hetaste spetskandidaten i Klass II-försöket.

1 CLAUDE DEBUSSY-Mikael J Andersson 17%

Claude Debussy har alltid varit en fin häst men han har tänt till i sin nya regi och har ett passande lopp framför sig. Femåringen kan öppna bra från start och skulle han nå ledningen ska det till en bra häst för att besegra honom. Mikael J Andersson åker till Rättvik för att köra en häst så räkna med en laddad kusk som vill leda från start till mål.
10 M.T.MACHIAVELLI-Jörgen Westholm 11%

M.T.Machiavelli har gjort det väldigt bra på sistone och löser det sig är han med i segerdiskussionen. Han har höjt sig allteftersom och kommer nu med tre raka segrar.

9 HARRINGTON-Ulf Ohlsson 16%

Harrington gjorde comeback efter halsbekymmer senast och vann direkt i comebacken. Debut nu över kort distans vilket jag inte tror är någon fördel och han kräver hårt tempo under första varvet om han ska komma in i matchen.

7 ONE TWO BEAT-Hans Owe Sundberg 5%

Hans-Owe Sundbergs häst är van att möta tufft motstånd och han kan springa fort över distansen om han kommer till från sjundespåret bakom bilen.

3 FAIRYMAN-Marcus Hultman 2%
11 ALLOWABLE-Johan Brandel 0%
5 B.B.S.DAY DREAM-Oskar Kylin Blom 3%

6 SOUVENIR D´INVERNE-Kim Eriksson 1%
8 MY GIFTED MY-Tomas Pettersson 1%

Struken: 2 Notation

 

V75-7, VOLT 2640, Sommartravets Final

6 VOLOCITY DE VIE-Jorma Kontio 40%

Volocity de Vie startar med bra segerchans. Han vann lekande lätt i Halmstad och ser nu fin ut i travet igen vilket han alltid inte gjort. Skulle Jorma Kontio vara offensiv finns chans att han kan sitta i ledningen inom ett varv och då blir hästen svårstoppad. Han är dock så pass bra att han vinna med de flesta upplägg.

3 BICC´S LAMBORGHINI-Ulf Ohlsson 6%

Bicc’s Lamborghini fungerade inte senast, men är åtgärdad efter. Han är snabb ut och bör hamna bra till. Ulf känner honom väl och får bestämma taktiken. Han är bra i ordning inför detta och vann näst senast på distansen på 14,4. Är nog bäst på startvolten och ska passas här.

15 ON TRACK PIRATEN-Hans R Strömberg 18%

On Track Piraten var sämre än väntat senast. Han borde varit tvåa. Han fick nog inte rätta fästet utan skor och slog i vagnen från start. Därför kör man med skor den här gången. Annars känns han fin i träningen och vid normal standard kan han matcha dessa, även om det är tufft att stå med 40 meters tillägg. Strömberg kommer inte att ge sig av tidigt i loppet, utan hoppas på de rätta ryggarna under slutvarvet. Väldigt svårbedömd här men duger om han är på topp.
7 GANDHI BOKO-Christoffer Eriksson 12%

Gandhi Boko fick ge sig mot en smygkörd Te Quiero Grif senast men fullföljde väldigt starkt som tvåa. Han står verkligen på tur för en seger och är ett måste på kupongen.

14 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 2%

Var favorit i lördags men den här gången får han slå ur underläge. Vilket kanske passar honom bättre? Chanslös är han definitvt inte.
12 RAJA RIBB-Tomas Pettersson 1%

13 PARTIZAN FACE-Carl Johan Jepson 3%

5 COPIMADE-Oskar J Andersson 1%
11 RAFIKI FRI-Anna Isabelle Karlsson 3%
8 LOUIE BRODDE-Kim Moberg 1%
1 DIGGERMAN-Oskar Kylin Blom 1%
9 TOTAL DARKNESS-Petter Karlsson 0%
4 IL DIABLO-Nicklas Westerholm 1%

10 JUST WAIT AND SEE-Per Linderoth 10%

2 BUSY DOIN´NOTHING-Jimmy Dahlman 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 10 M.T.JOINVILLE (8-11)

2) 1-2-3-4-5-6-7-9-10-11 (8-12)

3) 1-3-4-6-7-10 (5-2)

4) 1-2-4-6-7 (14-8)

5) 3 HIGHSPIRIT (12-2)

6) 12 HUGO GUSTIVAR BOKO (4-1)

7) 3-5-6-7-12-13-14-15 (11-8)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Canari Match i avd.3, så blir kostnaden endast 200:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar