EXTRA V75 Fredag 24 Augusti BERGSÅKER

V75-1, AUTO 2140, 4-åringar

6 SOUTHWIND HYDRO-Örjan Kihlström 20%

Jag har sedan hästen kom till Sverige haft ett gott öga till fyraåringen, men han har inte fått någon utdelning alls. Senast var han blek, men nu rapporterar man att hästen känns fin och tränar starkt. Han har mött stentufft motstånd flertalet gånger i Sverige och nu ställs han mot mer behagliga hästar. Min feeling är att han är starkast till slut.

2 RALLY FUNNY-Ove A Lindqvist 29%

Rally Funny galopperade bort sig direkt i starten senast i återkomsten efter drygt två månaders frånvaro från tävlingsbanan och vi fick därmed ingen kvitto på hur formen är för dagen. Hon imponerade i sina tre raka segrar tidigare under året och har hon återfunnit den formen räcker hon en bit här också även om det är tufft för ett sto att möta dugliga hingstar och valacker.
8 EARL VARIERA-Björn Goop 5%

Höll enkelt upp innerspåret till ledning i Sverigedebuten men har inte visat upp någon speciell startsnabbhet efter det. Lill-Goop har kört honom en gång men då blev det galopp i startrusningen. Har fart i kroppen och en av flera som kan skrälla i loppet.
9 TASTEOFCHOCOLATIER-Robert Bergh 3%

Är inte helt stabil på benen men har en hel del kapacitet inombords när han går felfritt. Har en hemsk rad och har inte fått kliva upp på pallen efter sex starter i år. Ensam med bakspår nu bör underlätta en felfri avgång och får Bergh lifta med så finns det lite speed att  spela ut över upploppet.
7 HEADING REFERENCE-Håkan Skoglund 12%

Heading Reference gick klart vettigt bakom Very Kronos senast och ska tävla utan skor och med ett helstängt huvudlag den här gången, vilket blir spännande. Han tränades tidigare av Stefan Melander, men har nu hunnit med att göra fem starter hos sin nye tränare Håkan Skoglund och kommer allt närmare sin första seger i sin nya regi. 
3 GLOBAL UNDECIDED-Jorma Kontio 21%

Global Undecided galopperar ofta, men har klart bra kunnande för detta lopp. Han har galopperat i fyra av sina fem senaste starter, men visade toppform i upphämtningen efter felstegen senast på Solvalla. Han avslutade då sista varvet så snabbt som 1.11,6 efter att ha galopperat bort mycket mark efter 500 meter. I starten innan var hästen från en position som femte häst i andraspår fullt godkänd som femma i ett V75-lopp på Halmstad. Räknas felfri.

1 DIAMONDS LUCKY-Ulf Ohlsson 2%
4 BUSY DOIN´ NOTHING-Jimmy Dahlman 2%
5 JACK ZON-Per Linderoth 5%

 

V75-2, AUTO 2140, Amatörer

2 MINNESTADS EL PASO-Rebecca Dahlén 47%

Minnestads El Paso har varit fantastiskt bra sedan man började köra honom utan skor och med jänkarvagn. Senast var han tvåa i en V75-final och svarade för ett kanonlopp, trots det var han inte helt frisk och hade problem med halsen. Nu har han varit borta från tävlingsbanan ett tag men har varit fin i jobben. Den här gången är det inte samma form som vid V75-framgångarna, men det behöver det inte heller vara för motståndet är passande. Han ska troligtvis tävla med skor, vilket är ett minus och som jättefavorit kan det vara kul att gardera. Normalt sett vinner han när förutsättningarna är så här fina.

9 DIAMONDS OF´EM-Sebastian Hedblom 1%

Galopperade bort sig mot bra hästar på Bollnäs senast men har svarat för ett par hyggliga lopp på 13-tider innan dess utan att riktigt få känna segervittring från bakspår. Bakspår igen men hon har rygg på favoriten och kan därför få en fin resa och då är det en intressant 1-procentare att tänka på.

8 FLIRT FORTUNA-Ingvar Nyberg 4%

Gör debut i ny regi vilket får en del hästar att tända till på nytt. Har inte startat på en månad men har gått bra tidigare direkt efter ett litet uppehåll. Bra nog att segerstrida om favoriten har en mindre bra dag.

10 MA RUNNING-Patrik Fernlund 13%

Ma Running körs av tipsexperten Patrik Fernlund och han hade tänkt bjuda upp till dans här. Visst, hon kanske inte är lika kapabel som favoriten men har dokumenterad form och vunnit på imponerande sätt senaste gångerna. Senast sa kusken att det i stort sett var helt okört och hon bara gled undan över upploppet. Bakspår var inte vad man hade önskat, men man får göra det bästa av situationen och Fernlund tycker att man ska ta sexåringen på allvar och hon borde vara given på kupongen vid gardering.

11 BACAN DEGATO-Håkan B Johansson 4%
6 SALONG-Malin Viklund 5%

Salong är tuff och stark, verkar dessutom ha hittat toppformen igen.

5 NOEL FACE-Jonas Johansson 1%
3 TITAN ARROW-Lukas Svedin 12%

Titan Arrow öppnar bra men formen är ett stort frågetecken, dock jänkarvagn till denna start. 
1 TEMPURA-Patrick Hedqvist 1%

7 DIGITAL ENGINE-Ove Berglin 2%

12 GET A WINNER-Dan Röcklinger 2%
4 HOT PRIDE-Sofia Adolfsson 8%

 

V75-3, AUTO 2640, 3-åringar

10 LEWIS ALE-Tuomas Korvenoja 42%

Lewis Ale är en ny unghäststjärna från Tuomas Korvenojas stall. Det ryktas om att tränaren gör jämförelser med självaste Brad de Veluwe, som Korvenoja körde in 10,7 miljoner kronor med. Lewis Ale har tagit fyra segrar på lika många starter och ska nu ut för första gången på lång distans, men jag tror det går utmärkt då hästen verkar vara väldigt stark. Dessutom blir det för första gången rycktussar på treåringen. Toppchans! 

3 GOLDEN NEWS-Carl Johan Jepson 2%

Golden News får Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången och det är alltid intressant. Hästen visade goda takter i sin senaste start på Axevalla och även om det var en dryg månad sedan borde formen kunna vara likvärdig nu.

2 ALFRED ZONETT-Robert Bergh 19%

Alfred Zonett gav ett härligt intryck i debuten för Robert Bergh och är snabb ut. Kan tidigt få överta ledningen och är då hästen att slå. En av få i loppet som har meriter över den långa distansen där han kommer från seger över just 2640 meter trots dödens en större bit av loppet. Stall i form och given på kupongen.

1 GLOBAL WILDLIFE-Björn Goop 3%

Har ett intressant utgångsläge och öppnar hyggligt. Över den långa distansen är man säkert inte intresserad av en utdragen spetsstrid och jag gissar att Goop släpper ledningen om han blir utmanad, även om han sällan gör det. Från ledarryggen har det skrällt förr.

5 MELLBY GUVERNÖREN-Erik Adielsson 12%

Är åtgärdad efter senaste starten och är därför lite svårbedömd för dagen. Det kan tänkas att han behöver loppet innan formen sitter där men samtidigt har han så mycket inombord att han inte kan räknas bort. Jag tycker i alla fall att det ska vara en bra platschans. Inga ändringar, skor runt om.
6 NOBLE BOY-Per Linderoth 8%

Noble Boy är en stor och grov häst som ska tävla utan skor och kanske i en jänkarvagn, värd att se upp med. 

4 TWYLA FACE-Ulf Ohlsson 4%
9 CROWN PRINCE W.W.-Jan Norberg 3%

11 MAGIC CASH-Jorma Kontio 2%

Magic Cash galopperade senast men svarade för en formidabel upphämtning och är under utveckling. Jag tror att denna häst kommer bli riktigt bra med tiden och han är värd att se upp med till låg spelprocent.

7 SOUL TAN-Rikard N Skoglund 4%

8 CARHU-Örjan Kihlström 1%

 

V75-4, VOLT 3140, Kallblod-fördel ston

12 ART NÖKKVE-Håkan Skoglund 30%

Art Nökkve höll bra efter en tung resa i dödens senast på V75 och har fin form, har gått bra över distansen förut och får tipset. Han har vunnit en av sina två starter över tre varv och han får tipset. Är härdad på V75 där han vunnit fyra av elva starter.

13 PAVE FAKS-Ove A Lindqvist 3%

Pave Faks är troligen den häst i fältet som besitter högst kapacitet, men han galopperar lite för ofta. Hästen var urstark som tvåa bakom en såpass bra häst som Galileo i starten på Momarken 30/6 och var nära att plocka ner honom till slut trots en resa utvändigt om denne. Felfri blir han svårslagen här, men det gäller att han travar hela vägen.

9 QVARTING-Daniel Wäjersten 6%

Qvarting var fantastiskt bra näst senast då han besegrade Järvsöodin, kuskplus nu och hästen är given vid gardering. Han är stark som brännvin och en av de i fältet som gynnas mest av den långa distansen. Senast blev det tyvärr galopp, men gången innan imponerade hästen rejält då han hade avgjort redan halvvarvet kvar till mål i ett långlopp på Östersund.

10 BJÖRS FREJ-Ulf Ohlsson 17%

Har varit ute i två raka V75-starter nu där han blivit fyra båda gångerna. 8-åringen jagar ännu årets första seger och har fart i sig som gör att han kan blanda sig i striden med rätt lopp.

11 BRENNE BRAKAR-Torbjörn Jansson 17%

Brenne Brakar har en seger och en andraplats på distansen på tre försök, Torbjörn Jansson upp i vagnen känns spännande. Nu har hästen galopperat i sina två senaste starter och dessutom vilat i två månader så formen är svårbedömd. 

7 STORSJARMÖREN-Malin Viklund 1%

8 KATLA KIRO-Jan Norberg 3%

5 SORT GULL-Stefan Edin 2%
1 SINDY LÖPER-Örjan Kihlström 4%

Sindy Löper är i sitt livs form och värd en varning, hon kan leda länge då hon förstärks med Örjan Kihlström i vagnen. 

3 LINDA KAVAT-Jan Olov Åberg 12%

4 LUKAS R.B.-Mikael M Andersson 1%

6 KARLÄNGS LINDA-Kjell Svanstedt 1%

2 TODD TABAC-Kajsa Frick 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Stolopp

5 MRS LINDY-Ulf Ohlsson 48%

Mrs Lindy har bra chans om hon kommer till ledningen, men det finns risk för svar invändigt. Hon har aldrig varit bättre och ser väldigt fin ut. Hon sprang nytt rekord i sin näst senaste start och senast blev det en säker seger från ledningen. Hon är favorit till att hitta den positionen här också och då hon har två segrar och en andraplats på tre försök från spets kan hon bli svår att plocka ner.

6 ULA MIL-Björn Goop 12%

Ula Mil fick en tung resa senast, höll berömvärt men det finns risk för ett tufft lopp igen. Stoet attackerade senast från femte utvändigt efter 600 meter, men fick svar och blev hängande i tredjespår i nästan ett varv innan hon kunde pressa sig till ledningen med dryga halvarvet kvar till mål. Hon var slagen i början av upploppet, men höll farten klart bra till tredjeplatsen.

3 SO GÅ KLEOPATRA-Claes Sjöström 11%

So Gå Kleopatra är ovan på distansen, men enda gången hon testat den vann hon. Fin häst som spurtade till seger senast och det är positiva tongångar från stallet. Högt tempo är en fördel, då hon är väldigt effektiv i spurten.

1 JUNI ROADRUNNER-Kajsa Frick 4%

Juni Roadrunner tog en bejublad hemmaseger senast och har aldrig varit bättre, kan få rygg på favoriten här och med lucka blir hon farlig för formen är som sagt hysterisk.

8 SANGRITA ÅS-Rikard N Skoglund 0%
4 HIPSTER-Örjan Kihlström 12%

Hipster håller stallet högt och det är passande förutsättningar med kort distans och framspår. Hon är effektiv bakom startbilen och vill Örjan Kihlström köra i ledningen kan han nog göra det, och då får favoriten bekänna färg.

10 FUDGE ÅS-Nicklas Westerholm 2%

2 CHINTANA BANANAS-Antero Heinonen 2%

11 ROMANCE AMOK-Jorma Kontio 3%

Romance Amok är en härlig travare men hon har inte startat på länge, bakspår här över kort distans vilket försämrar chanserna. Det finns resurser i hästen som gör att hon måste behandlas med respekt, trots tveksamheter på form och startspår.

9 HOT CHOCOLATE-Erik Adielsson 2%
7 KAJSA T.J.-Ville Karhulahti 1%

12 EDELSA-Erik Lindegren 2%

 

V75-6, AUTO 1640

5 UBERTINO GRIF-Alessandro Gocciadoro 25%

Ubertino Grif gick okej i skymundan i Jubileumspokalen senast och var duktig bakom Love Matters gången innan. Han hade ett svårt läge med spår tolv bakom bilen i Jubileumspokalen senast och hade aldrig med segern att göra då. Han var stark som tvåa näst senast då hästen fick gå utvändigt om ledande och vinnande Love Matters.

7 MUSCLE HUSTLE-Robert Bergh 11%

Muscle Hustle är en häst jag verkligen gillar och han kanske är bäst rent kapacitetsmässigt i detta lopp. Robert Bergh är säkerligen offensiv. Han kunde inte hänga på Propulsion och Readly Express in mot mål senast, men höll farten klart godkänt till femteplatsen på för honom opassande lång distans. Hästen visade ju ifjol som tvåa i Sprintermästaren att han går bra över dagens korta distans och vid segern på Rättvik 9/7 imponerade han en hel del när han kunde hålla undan för vinnaren av Jubileumspokalen, Makethemark efter att ha avslutat sista 1000 meterna efter 1.10,1. Kommer han till ledningen är han hästen att slå. Från den positionen har det blivit fyra segrar på fem försök.

6 COOL KEEPER-Leif Witasp 12%

Cool Keeper vann V75 på hemmabanan Rättvik senast och såg bländande ut, vilket han gjort en längre tid. Laddas för fullt från start, men inledningen kan bli tuff. Han fixade alltså en bejublad hemmaseger när han i sin senaste start tog hem Ego Boys minne på Rättvik. Efter att ha släppt ledningen till Canari Match fick Cool Keeper luckan mitt på upploppet och avgjorde enkelt. Här är han knapp spetsfavorit och blir det inte för hård körning kan Cool Keeper ta andra raka segern.

4 MICHELANGELO ÅS-Örjan Kihlström 12%

Färsk i högsta klassen och kommer säkert att bjudas ett snällt lopp av Örjan. Möter tuffare hästar än vad han är van vid men har ett bra utgångsläge och liftar säkert med till en bra placering. 
3 ENTERPRISE-Björn Goop 19%
8 BEAU MEC-Carl Johan Jepson 8%
2 MAORI TIME-Erik Adielsson 7%

Svårt snabblopp för högsta klassen där Maori Time gör en spännande start. Det har sedan Elitloppet varit väldigt positivt snack kring henne, både tränare Stig H Johansson och kusk Erik Adielsson hyllar det nioåriga stoet. Nu är det upp till bevis då hon för fösta gången i Sverige har ett bra utgångsläge. Sköter hon sig och öppnar snabbt så kan det vara ett skrällbud.
1 FRENCH LAUNDRY-Ulf Eriksson 2%
10 KING CITY-Ulf Ohlsson 2%
9 OLEANDER FACE-Kaj Widell 2%

 

V75-7, VOLT 3640, Stayerlopp

14 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 24%

Qahar Q.C. blir inte blir trött i första taget. Hängde inte riktigt med i speedkörningen på långsidan senast men kom tillbaka på upploppet och var förmodligen inte jättetrött i mål. Han är tuff under slutvarvet och bör ses med god chans i det extra långa stayerloppet. Står dock 20 meter sämre till mot Antonio Trot än senast.

7 ANTONIO TROT-Jorma Kontio 25%

Antonio Trot vann ett liknande lopp på Axevalla i juli och var senast godkänd som fyra på Solvalla. Han sprang i 1.10-tempo i 400 meter på sista långsidan senast, vilket gjorde att han blev lite mör över upploppet och tvingades vika ner sig. Han står 20 meter före värsta konkurrenten och är given på kupongen.

9 THE LAST TICKET-Atle Solhus 4%

En norsk 7-åring som kommer med tre segrar och ett galoppmisslyckande på de fyra senaste starterna. Kan vara gynnad av att få köras med spö och får ses som ett möjligt skrällbud på sin fina form.
10 EDER BOB-Kaj Widell 16%

Kommer med två raka segrar på bra sätt men är inte helt rytmisk i travet. Distansen är ett litet frågetecken men formen verkar det inta vara några fel på. Outsider.

6 BISON SPIRO-Ulf Eriksson 1%

13 NAKODA GOJ-Nicklas Westerholm 3%
11 EXPLOSIVE MERLOT-Robert Bergh 5%

3 OVERTIMEOSÅFIN-Daniel Wäjersten 4%

15 COQUIN BEBE-Björn Goop 11%

Coquin Bebe går över alla distanser och var ju fyra i Harper Hanovers lopp på Solvalla under elitloppshelgen efter en stark avslutning. Senast räckte han inte till mot Propulsion och Readly Express i Åby Stora Pris. Björn Goop kör för första gången och kan han få lite extra fart på Coquin Bebe kan ekipaget dyka upp långt framme.

5 RADJAH D´INVERNE-Oskar J Andersson 1%
12 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 1%

1 ONE MEMPHIS-Torbjörn Jansson 1%
4 SPECIAL OFFER-Anders Eriksson 1%

2 IPPON FUTURA-Martin P Djuse 2%

8 HAMTARO-Ove A Lindqvist 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-6-7-8-9 (3-1)

2) 2 MINNESTADS EL PASO (9-8)

3) 1-2-3-10 (5-6)

4) 12 ART NÖKKVE (13-9)

5) 3-5-6 (1-8)

6) 3-4-5-6-7 (8-2)

7) 3-6-7-9-10-11-13-14 (15-5)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 14 Qahar Q.C. i avd.7 så blir kostnaden endast 150:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar