V86 Onsdag 22 mars Bergsåker/Solvalla

V86-1, AUTO 2140, 4-åringar, Bergsåker

1 GLOBAL TOUCHDOWN-Daniel Wäjersten 14%

Slog sig på en kota senast och fick mer och mer känning av det under loppet och till slut blev det galopp. Nu känns han jättefin i jobben igen och Svante Båth både hoppas och tror på en bra insats här. Han har lärt sig att öppna allt bättre och har möjlighet att hålla upp ledningen här. Svante är optimist och har förhoppningar om att han ska dyka upp där framme. Han har gått med skor på slutet men nu blir det barfota fram, inga andra ändringar. Bra chans.
5 PERFECT DYNAMITE-Kaj Widell 23%

Dalahästen tävlade barfota runt om för första gången senast mot bra hästar och han får klart godkänt för femteplatsen när Gareth Boko vann i ett unghästlopp på Solvalla. Ska kunna gå fram med det loppet i kroppen och barfotabalansen fungerade bra så det fortsätter man med. Hans R Strömberg tycker att han ska räknas från ett perfekt utgångsläge. Ingen startraket.

8 URCHIN-Jimmy H Andersson 6%

Är en av tre hästar från Svante Båths stall och Urchin har sällan tur med spårlottningen. I sju av de senaste nio starterna har han fått spår 7 eller högre. Gör årsdebut och kommer att serveras ett snällt lopp. Med överpace kommer han in i matchen och han tillhör de bättre i fältet på kapacitet. Skrällbud.

3 O.P.´S FABULOUS-Ulf Ohlsson 39%

Vann hela sju lopp i fjol på sexton starter och kommer nu ut i årsdebut. Han har växt till sig rejält under vintern men kommer att få ett snällt lopp den här gången även om han är rejält förberedd. Avslutade fjolåret med tre raka segrar och alla togs med skor på fötterna. Duger i klassen men är överstreckad av de tidiga spelarna och rankas därför ner något av mig.

4 CHOCOLATE GOLD-Per Linderoth 11% 

7 CASTLE HALL-Ove A Lindqvist 3%
2 OVERTIMEOSÅFIN-Lars Göran Söderberg 2%

6 OCEAN DRIVE-Jessika Sidbäck 1%

 

V86-2, AUTO 2140, 4-åringar, Solvalla

10 QUICK TILLY-Björn Goop 17%

Kommer med två raka segrar efter att ha galopperat bort sig i årsdebuten. Han lever mest på styrkan och tål att göra en hel del jobb på egen hand, det känns därför tryggt att spika honom trots bakspår då han kan styra lite själv hur han vill lägga upp loppet. Endast 17% och Björn Goop i vagnen stärkte mina spiktankar ganska snabbt och han känns mycket spelvärd. Bra nog att vinna från dödens och går det för sakta blir det ett tidigt anfall, går det för fort så gynnas han.. Bra chans!

1 MACH NUMBER-Kenneth Haugstad 4%

Scarlet Knight-sonen vann två lopp av tio i fjol och har ett lopp i kroppen där han övertog ledningen efter ett halvvarv via dödens och avslutade rappt men blev förbisprungen kort före mål av Quick Tilly. Bör gå framåt med loppet, och det kan vara dessa hästar det står mellan återigen. Givet motbud vid gardering.

2 SHOWMAN BRODDE-Erik Adielsson 47%

Är väldigt mycket streckad av de tidiga spelarna och är gigantisk favorit i nuläget. Det går säkert ner en hel del innan start då det brukar normalisera sig till slut. Vann direkt i årsdebuten i januari i ett billigare sällskap, räckte inte till på V75 i starten efter och senast höll han godkänt som fyra efter att ha övertagit ledningen via dödens efter 600 meter. Måste vara bättre nu för att ha med segerstriden att göra.

5 HAVBERGS KNIGHT-Fredrik B Larsson 5%

En av fyra avkommor från Scarlet Knight i loppet. Har ännu inte vunnit lopp men han visar bra fart i loppen och den dagen han förstår vad det går ut på kan det rassla in lite segrar. Fem gånger på pallen på elva starter i fjol, och ofta mot kulltoppar. Årsdebut nu och det ska bli intressant att se, då jag anar att det finns kapacitet här.
9 GRAVITY FALLS-Örjan Kihlström 16%

11 QAMARO C.D.-Carl Johan Jepson 4%
7 VIOLET HILL-Torbjörn Jansson 2%
4 MAGIC GWIN-Mattias Djuse 1%

6 POSTCARD HANOVER-Marcus Schön 1%

8 PASTOR NYBRINK-Jorma Kontio 1%
3 TRACK ANGLE-Kevin Oscarsson 2%

 

V86-3, AUTO 2140, Lärlingar, Ston, Bergsåker

9 FEEKA S.E.-Oskar J Andersson 16%

Gör årsdebut och det kan vara tufft att ge henne tipsnicken ändå, men det är ett ihåligt lopp och det låter uppåt från stallet så varför inte? Var på pallen i hälften av sina tolv lopp i fjol och har visat att hon har kapacitet som ska duga här om formen är på topp direkt. Hon går lika bra bakifrån som i spets och med minsta klaff så kommer hon att spurta ner de flesta över upploppet, min gissning är hela högen. Spelvärd tipsetta.

8 GLOBAL TEARDROP-Daniel Wäjersten 16%

Gör också årsdebut. Vann fyra av tolv lopp i fjol och tog bland annat en V75-seger i Klass II i oktober före Bungle Rain. Dåligt utgångsläge och det måste klaffa lite. Har fart som räcker för att segerstrida och känns som ett måstestreck. Daniel Wäjersten kan få en bra dag på jobbet om mina drag sitter....

1 AMAZING LA MARC-Jimmy H Andersson 15%

Har varit sämst fyra på sina fyra starter i år, med en placering på varje position. Segern togs näst senast då hon öppnade snabbt från spår 6 i volten från tillägg och hade övertagit ledningen redan efter 100 meter trots ett tillägg! Hon fick sedan bestämma och vann enkelt i ett lite billigare sällskap. Utmanar om spets från början och hittar man dit så ökar chanserna. Outsider från ett fint utgångsläge.

7 DRAGONDAMOUR SISU-A. Heinonen 30%

Vann hela fem lopp på sju starter ifjol och har inlett året med två raka andraplatser på vinterbana i Boden och Umeå. Han har tränats hårt under vintern  och har inte varit vässad alls i årets två starter och ska kunna vara ordentligt förbättrad till den här starten. En balanslättning är aktuell men kommer fortfarande att gå med skor. Har inte laddats från start tidigare men nu kanske det är dags. Outsider.

11 HOPE SOLO-Mats E Djuse 9%

3 DESTINY RIVER-Linda Forsberg 1%
2 FETICHE BOKO-Lisa Gilljam 4%
5 SEA OF HEARTBREAK-Karin Nilsson 2%
6 OMEGA C.D.-Magnus A Djuse 2%

4 IN PHOTO-Malin Viklund 2%

10 LINDSEY VONN-Marcus Lilius 2%

12 CLINOH OLYMPIC-Oskar Kylin Blom 1%

 

V86-4, AUTO 2140, Ston, Solvalla

12 LAVIDALOCA DE VIE-K. Haugstad 28%

Är en amerikanska hos Tarzan som varit sämst tvåa i fyra av fem starter i år. Nollan kom i årsdebuten i januari då hon var fastlåst. Informationen säger att hon är bäst när hon är med där framme direkt, men jag är ytterst tveksam till det då hon tydligt visade att hon kan vinna med ett lopp i ryggar i mitten av januari, så jag vet inte riktigt hur folk menar? Dåligt läge naturligtvis och som vanligt med Tarzans hästar så är det knapphändig information och vi vet inte hur statusen egentligen är, men hon får min tipsnick i alla fall då hon visar form och har farten som behövs.

5 ELITA MEMPHIS-Torbjörn Jansson 12%

2 FIDELI STAR-Åke Lindblom 4%

Vann årsdebuten men har efter det galopperat bort sig i två raka starter. Har även varit struken för feber efter senaste starten så viss oro finns för dagsstatusen. Hon är ingen startraket men har ett bra utgångsläge. Åke tycker inte att man ska titta för mycket på galopperna....Felfri är det skrällchans.

1 COKTAIL CHIP-Erik Adielsson 3%

Stig H. verkar inte få samma fart på sina hästar längre som han hade för 10-20 år sedan, jag vet inte vad det beror på men han håller i alla fall igång några kapabla hästar. Den här springer mest med handbromsen i men det finns lite kapacitet att plocka ut tycker jag. Tre raka femteplatser är ju inget som lockar när man letar vinnare men i ett öppet lopp och ett bra utgångsläge är det väl en av flera som kan vinna, speciellt med ett superproffs i vagnen. 

7 TIME FOR MUSCLES-Örjan Kihlström 7%

Är Tarzans andra häst i loppet och man kan ju undra vem som är första kusk eller hur man tänker, när Örjan kör den här och Kenneth Haugstad kör mitt första val. Visar ingen som tyder på seger den här gången, men just valet att Örjan ska köra göra att jag får upp lite intresse. Jag helgarderar loppet på det stora systemet då det känns olösligt om inte min vinnare kommer till från spår 12.

8 ALBÄCK AMY-Peter Untersteiner 4%
10 TIME IS MONEY-Björn Goop 15%

11 TRICIA-Kim Moberg 3%

4 FUDGE ÅS-Troels Andersen 6%

3 MUST HAVE-Pierre Nyström 14%
6 LISA SCARLET-Jenny A Björk 2%
9 KITSPIRIT-Jorma Kontio 2%

 

V86-5, AUTO 1640, Bergsåker

5 INDIANA SUND-Daniel Wäjersten 45%

Kommer från seger där hon pressade sig till ledningen via dödens 200 kvar och såg klart förbättrad ut. Kommer att lättas i balansen den här gången med barfota fram för att få henne lite rappare från start, men jag tvivlar på att hon kommer till ledningen av egen kraft. Om alla andra kuskar sneglar på oddstavlan kan hon ända bli släppt till ledningen och då kan det bli ännu en favorit som tar hem ett lopp utan att bli synad. Får tipset på det scenariot och jag hoppas att jag nu jinxat loppet.....

7 ARRIVEDERCI-Sergio Rondina Bisi 1%

Inledde året lovande med några framskjutna placeringar bland bra hästar, men har nu galopperat bort sig två gånger om vilket oroar en del. Han har fart i kroppen som duger här men han måste gå felfritt, men till 1% känns han mycket spelvärd då han inte är sämre än någon annan i fältet. Läget kunde ju också varit bättre dock.... Ett miljonstreck.

11 SUGAR DADDY-Kaj Widell 14%

Vann direkt i comeback och årsdebut senast efter fyra månaders tävlings-uppehåll! Hade då ett fint spår 3 bakom bilen där han fick 2-utvändigt från start och dödens efter 300 meter. Övertog ledningen efter ett halvvarv och fick längder innan upploppet och segern skrevs till enkel. Det var dock ett enkelt vardagslopp och nu är det andra förutsättningar. Ska gå framåt med loppet i kroppen och om banan tillåter rycker man alla skorna vilket är ett stort plus. Räknas tidigt i så fall.
10 MELLBY DON JUAN-Ulf Ohlsson 14%

Har ett rekord på 14.0 aK, men tränaren tror att han ska springa en 12-tid den här gången! Tränaren är optimistiskt lagd så det får vi ta med en nypa salt. Har hunnit med fyra starter i år där han vann direkt i årsdebuten i ett enkelt sällskap och har plockat pengar i de tre senaste loppen utan att hota om segern. Going Kronos-sonen har norrlands-kungen, Ulf Ohlsson i sulkyn och kanske han kan lotsa honom längst fram den här gången? En outsider.

8 KING OF MINE-Patrick Wickman 2%

1 COMEWITHAFLASH-John Östman 11%
4 DAMU CHERRY-Martin P Djuse 1%

9 VIOLA-Jimmy H Andersson 2%
3 CASTLE ROSE-Ove A Lindqvist 3%
2 IVAN DE LUXE-Per Linderoth 3%
6 MARYLAND-Rikard N Skoglund 2%
12 GUCCI ZON-Henrik Svensson 2%

 

V86-6, AUTO 1640, Solvalla

1 NUNCIO-Örjan Kihlström 84%

Håller jag som världens bästa häst över den här distansen och måste vara favorit till att kunna återupprepa fjolårets magiska Elitloppssuccé. Hästen är otroligt och har hittills inte missat pallen en enda gång under karriären och är nu 6 år. Bara det är magiskt! Elva starter i fjol. Elva Segrar!

Har nu gjort årsdebut där han vann enkelt före norske Bruno Di Quattro. Kan öppna snabbt vid laddning, men endast 7 hästar i fältet gör att man kanske inte ska oroa sig alltför mycket om någon kamikazepilot offrar allt från början för att hinna förbi. Väldigt stor favorit, men en måste-spik i mina ögon ändå.
3 WINDY WAYS-Daniel Redén 4%

Har hunnit med årsdebuten och vann då säkert i en snabb avslutning före Spoil Me i ett Linjestartslopp på Eskilstuna. Hon har tränat på bra hela vintern och ska gå framåt rejält med senaste loppet. Får ses som värsta motbudet och Redén kanske redan nu vill syna Nuncio inför kommande gigantmöten?
5 VOLSTEAD-Erik Adielsson 5%

Fyra av sju hästar i loppet kommer från stall Melander/Lundström. Volstead får ses som andrahandsfavorit från stallet och är van att möta bättre hästar förutom Nuncio då. Tre raka nollor i protokollet är dock en orolig rad som måste förbättras om vi ska tro på honom något mer i år. Måste visa bättring.

7 FRENCH LAUNDRY-Marcus Schön 1%

Har jag också trott en del på men han har inte levererat på samma sätt som jag hoppats på. Hänger med bra men verkar inte vara någon vinnartyp i högsta klassen. Gör årsdebut och har blivit kastrerad under uppehållet vilket kan vara ett plus. Skrällbud om favoriten gör bort sig.

2 COLDTOWN-Jorma Kontio 4%
4 AL DENTE-Kenneth Haugstad 1%

6 WANNABE KEMP-Sandra Nordemo 1%

 

V86-7, VOLT 2640, Bergsåker

13 NAROLD VOX-Ulf Eriksson 28%
1 CASANOVA SISU-Ulf Ohlsson 32%

Blir gigantisk favorit nu när den urpsrungliga favoriten Narold Vox har strukits. Tränaren är som vanligt optimistisk, men kanske lite i överkant den här gången så jag måste nog värdera chansen till mycket god. Han är hygglig ut och det finns inga startraketer utvändigt så spår ett borde betyda tidig ledning och sedan kan det vara så att norrlands champion Ulf Ohlsson får sitta och gäspa hem loppet.
6 LEONAS SANTO-Kaj Widell 2%

Har visat att han har fart i kroppen som matchar dagens motstånd men segeraptiten verkar det vara något fel på. Står med ensamt springspår den här gången vilket är positivit och motståndet är också enklare då han varit ute på V75 i tre raka starter innan detta och därför har en mindre smickrande rad. Han måste ändå visa att han vill vinna innan man kan tro på honom fullt ut.

12 HÖWING STAR-John Östman 8%

7-åringen verkar ha hittat en ny toppform. Har gjort två raka 12-tider över kort distans i år som etta på V86 och tvåa på V75. Det är lite av en gåta, och nu har han springspår på mellanvolten(som sällan vinner) men på visad form måste han ändå ses som en outsider här.

4 SPACE PHOTO-Daniel Wäjersten 2%

En 9-åring som vann ett lopp i fjol och nu gör årsdebut. Han är nu tilbaka i ny regi hos Djuse och kommer troligen att köras snällt. Har ett bra utgångsläge och om det löser sig maximalt som när Örjan kör så kan han spurta bra till slut. Skrällbud.

3 MELLBY BRUNELLO-Karin Nilsson 1%

2 COAL TRADER-Micael Melander 2%

9 RHAPSODY ÅS-Ove A Lindqvist 6%

15 LABERO BROLINE-Jimmy H Andersson 1%

14 BEAU MEC-Per Linderoth 1%
8 TEQUILA PALEMA-Tomas Pettersson 12%

7 FREDRIK LADAY-Henrik Svensson 1%

5 ELEGANCE BRODDE-Susanne H Osterling 1%

11 WARINER-Martin P Djuse 3%

10 CAO DAI-Rikard N Skoglund 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

7 STARZINNER-Peter Untersteiner 40%

Är en 5-årig talang som inte gjort så många starter så här långt. Kommer från Hamres stall i Norge och gjorde debut för Peter Untersteiner i slutet av januari med en imponerande seger från spets före Sandsjöns Revenue. Följde upp det med en ny seger i början av februari på Axevalla då han återigen tog ledningen från ett bra spår 1 bakom bilen och fick sedan bestämma och kunde vinna på en 2 sekunder sämre tid än i loppet innan. Var påtänkt för ett lopp på Momarken förra veckan men det visade sig att han hade en liten tvångsprissumma i Norge så han gick över gränsen. Måste räknas igen men ingen given vinnare.

3 BALFOUR-Björn Goop 30%

Är en franskättad herre med lite yvig stil men på slutet verkar det som att Robert Bergh har hittat nyckeln till hans rörelsemönster. Kommer med två raka segrar och den senaste vinsten togs på en något tung bana på Åby så han klarar lite smetiga underlag också. Han kan öppna snabbt om man väljer att ladda, men då riskerar man samtidigt att han kan bli lite het, så det troliga är ett lugnare upplägg från början och att man utmanar favoriten till slut istället. Kan vinna från dödens.

4 DEWEYKIDUMNHOWE-Erik Adielsson 8%

Är alltid med där framme och plockar pengar men vinner inte så ofta. Ingen seger ifjol på fem starter, men har redan hunnit med fem starter i år och då lyckats att vinna en gång. Har sett förbättrad ut på slutet och skulle det två lamporna köra mot varann så kommer Erik in i matchen med en kapabel springare. Har bara missat pallen i en av fem starter i år men möter lite tuffare hästar den här gången....Skrällbud.

6 DIGGER LORD-Torbjörn Jansson 1%

Har också fart och kunnande i sig, men saknar den rätta vinnarskallen. Vann inte ett enda lopp ifjol på 18 starter och han måste höja sig ett snäpp till föra att riktigt vara med i segerstriden. Stig H har lite att jobba med.

9 EXPLOSIVE RIVER-Örjan Kihlström 5%

10 JAGER OAKS-Per Lennartsson 8%
1 SCARLETS MIRAKEL-Peter G Norman 4%

8 BANTHECHOCOLATE-Jorma Kontio 1%

5 FRISCO FLAME-Gustav Wernäng 1%

12 HIGH EXPECTATION-Kenneth Haugstad 1%

11 BABSANS LOTUS-Petter Karlsson 1%

2 M.R.HUNGRY EYES-Olle Alsén

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1 GLOBAL TOUCHDOWN (5-8)

2) 10 QUICK TILLY (1-2)

3) 1-7-8-9-11 (3-2)

4) 1-2-3-4-6-7-8-10-11-12 (9-12)

5) Alla 12 (5-7)

6) 1 NUNCIO (3-5)

7) 1-4-6-12 (3-2)

8) 3 Balfour/7 Starzinner (4-6)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 12 Lavidaloca De Vie i avd.4 så blir kostnaden endast 100:-

V75 Lördag 18 Mars Momarken

V75-1, AUTO 2640, Brons

10 FRANKIE BRODDA-Peter Untersteiner 39%

Har vunnit varannan start på slutet och följer han den trenden så förlorar han den här gången. Han såg dock bättre ut än nånsin senast då han trots ett tungt lopp i 3-spår en större del av slutvarvet ändå kunde avgöra över upploppet före The True F. på V75 i Kalmar. Han står perfekt inne på pengar och har inga problem med distans eller läge. Kommer att spurta vasst igen och utan strul på vägen tror jag att han hinner fram och spikar direkt i inledningen. Bra chans!

6 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 13%

Här har det blivit mycket skrik på slutet då han är startsnabb och har bra statistik från ledningen. Avslutade bra i årsdebuten senast som fyra bakom vinnande Eldrick Boko från ett tråkigt utgångsläge. Betydligt bättre läge nu och han får ses som spetsfavorit. Ska gå framåt med loppet i kroppen och om han får vara i fred där framme kan han hålla undan. Första motbud.

8 AMOUR DU COGLAIS-Jeppe Juel 6%

Radar upp fina prestationer och har inte varit sämre än tvåa på de fem senaste starterna. Fyra av loppen är gjorda i år och två segrar och två andraplatser väcker respekt, även om starterna gjorts mot lite enklare kamrater på vardagarna. Fick senast stryk mot Clemenza Am och var då klart slagen. Öppnar snabbt vid laddning men det låter som en passiv start den här gången. Är kapabel men är i behov av en hel del klaff den här gången.

1 CLEMENZA AM-Adrian Kolgjini 17%

Galopperade bort sig i årsdebuten näst enast från star, men visade senast att formen redan är här då han landade i dödens via 2-spår efter 300 meter från spår 7 bakom bilen och innan halvvarvet var passerat så satt man i ledningen. Därifrån gick han sedan ifrån till ohotad seger före Amour du Coglais och skulle han kunna försvara innerspåret till ledning så ökar chanserna. Eventuellt skoryck vid bra bana.

5 THENGILL-Johan Untersteiner 5%

11 EMIR LA BROUSSE-M. T. Gundersen 7%

7 MONI VIKING-Frode Hamre 6%

12 VÄSTERBO HARD CASH-Carl J. Jepson 2%

2 CONRADS WILHELM-Olav Mikkelborg 2%

3 SUGARBOY PETOJ-Kevin Oscarsson 1%

4 FLIRTIN BEACH-Eirik Höitomt 2%

9 PATHOS OM-Åsbjörn Tengsareid 0%

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

12 GEMATRIA-Frode Hamre 23%

Är kanske det bästa stoet i Norge för tillfället och kommer från Frode Hamres framgångsrika stall och han tycker att detta är hans bästa chans inom V75 vilket man ska lyssna på och det kan vara en chansspik trots att hon inte är favorit. Kommer med två raka segrar mot bra hästar i Norge och här står hon med ett norskt springspår då spår 5-6-7 är springspår i Norge då de har ett annorlunda voltningssystem som många tycker fungerar bättre än det svenska. Hon är både speedig och stark och kan vinna på flera olika sätt. Kommer dessutom att lättas till den här starten så hon känns spelvärd. Bra chans!

8 JETSET-Peter Untersteiner 33%

Kan vara bästa hästen i fältet, men läget gör att hon behöver lite flyt för att hitta loss. Innerspår på tillägg kan lätt strula till det. Hittar hon loss i tid så utmanar hon helt säkert mitt förstastreck och Untersteiner verkar ju ha form på stallet hela året. Blir favorit och därför är det extra intressant att gardera henne enligt mitt sätt att se på travspel. Hade hon varit tredjehandare hade jag istället kunnat spika henne. Given vid gardering men det kan strula.

11 NELSON NORA-Tom Erik Solberg 4%

Är en bortglömd norsk häst som tävlat i Frankrike på slutet mot mycket bra hästar och därför har en tråkig rad och därför inte locka till några streck av den breda massan. Gör nu första starten i ny regi och det känns som att hon går ner något i klass den här gången. Har fart i kroppen för att kunna skrälla här och känns som en av de mer intressanta spelhästarna i omgången. Skrällbud.

1 PANDORA FACE-Adrian Kolgjini 19%

En Kolgjinihäst som nu har ett lopp i kroppen och från det fina läget ska han räknas med chans. Kan öppna snabbt och är min spetsfavorit och därifrån vet vi att The Kolgjinis håller en ganska hög fart för att grilla konkurrenterna då de alltid har det vältränat. Ett givet streck som kan leda runt om.

15 INDOOR VOICES-Kenneth Haugstad 9%

13 JUMBLE ÅS-Johan Untersteiner 4%

3 DONATELLA CENTER-Micael Lindblom 3%

10 CAVIAR SISU-Magnus Jakobsson 2%

2 WEST COAST-Vidar Hop 1%

6 STARFISH AND COFFEE-Eirik Höitomt 1%

14 LADY LEE-Carl Johan Jepson 0%

5 DEBBIE B.R.-Per Oleg Midtjeld 0%

7 S.J.´S VICTORIA-Lars Anvar Kolle 1%

9 SERONERA-Gunnar Austevoll 0%

4 ELLES W.LINNEA-Ove A Lindqvist 0%

 

V75-3, AUTO 2140, Silver

5 THAI NAVIGATOR- Tom Erik Solberg 45%

En norsk häst som har tävlat framgångsrikt på svenska V75 på slutet med en seger och senast en knapp förlust mot Carabinieri som slog sig förbi i sista steget under Solvalla-finalerna. Nu startar hästen i ny regi där han mest har ridtränats vilket blir något nytt för hästen och det kan ju slå åt vilket håll som helst angående formen. Han är snabb från start och har fått ett fint utgångsläge så han får ändå tipsnicken, men jag garderar friskt i ett försök att fälla en favorit.

4 BRITISH STEEL-Erlend Rennesvik 12%

Har inte missat pallen i år på fem starter. En seger har det blivit och han står bra inne i klassen där han ska duga bra utan strul. Ett fint utgångsläge och han kan öppna bra vid laddning men det är ändå ett rygglopp man siktar på här för att kunna lägga speeden över upploppet istället. Kan vinna med rätt resa.

8 ZENIT BRICK-Jorma Kontio 7%

Har bevisat att han duger bra i klassen men har här fått ett dåligt utgångsläge. Gynnas av en invändig strykning men det är fortfarande risk för vingel härifrån och det är bara att hoppas på att man hamnar i en vettig position från start. Inte helt stabil men gör sällan ett dåligt lopp om felfri. 7% känns för lite gentemot chansen. Spelvärd.

2 TONICETOBETRUE-Jeppe Juel 13%

Har varit sämst trea på sina fyra starter i år och har fått ett fint utgångsläge här. Han är väldigt speedig med rätt resa. Var tvåa från dödens bakom en omöljlig Barkevious Mingo senast och den här gången är det aktuellt med skoryck vilket är ett plus. Måste med på kupongen!

1 TANGO VANG-Johan Untersteiner 6%

9 QUIRIRE-Magnus Jakobsson 0%

10 ALWAYSINBLACKPEDIA-Frode Hamre 2%

6 ALVENA TAKE IT-Peter Untersteiner 10%

7 BEPPE AM-Kenneth Haugstad 3%

11 NI TALAR BRA LATIN-Torbjörn Jansson 1%

12 DEEP SEA  DREAM-Åsbjörn Tengsareid 0%

Struken: 3 Spitcam Jubb

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

13 SMEDHEIM SOLAN-Frode Hamre 17%

Kommer med två raka segrar på 24-tider över full och lång distans på Bjerke. Han har landat i ny regi hos Frode Hamre under vintern där han verkar att ha tänt till ordentligt även om det tidigt var en stor talang då han vann både det svenska och norska Kriteriet som 3-åring. Var tvåa i Norsk Derbyt som 4-åring men hade en lite sämre säsong ifjol och har nu bytt regi. Det är en häst som kommer att tillhöra favoriterna på Elitkampen om det inte strular på vägen och trots dubbla tillägg här ger jag honom tipsnicken utan att darra och när han inte ens är favorit så väljer jag att spika ekipaget. Spelvärd spik!

2 MYHRENG JERKER-Olav Mikkelborg 54%

Kommer också med två raka segrar och han imponerade stort vid V75-seger på Bollnäs senast. Näst senast var det vinst i Norge så han visar att han inte är beroende av spö. Är inte hypervass från start, så starten är lite av ett avgörande moment. Det är endast två hästar på startvolten så om han skulle lyckas hålla upp ledningen på ett skapligt sätt så kommer han att leda loppet mycket länge, kanske hela vägen, men det är långt ifrån säkert att han fixar det, då han är lite trevande från start. Skulle de penningstinna hästarna bakifrån vara förbi honom i tidigt skede så blir det svårare och till den stora favoritprocenten han har så blir jag lite tveksam och rankar ner honom till 2:a platsen väl medveten om att det kan vara spets och slut. Det blir möjligen någon ändring i huvudlaget för att få honom lite rappare från start.

6 ALSAKER PIRIL-Vidar Hop 4%

Blir helt bortglömd av de svenska spelarna då han inte tävlat i Sverige speciellt ofta och kommer med en 4:a och 5:a i raden mot ett par av dagens motståndare. Han står dock 20 meter bättre till nu och kan vara en otrevlig överraskning för de tidiga spelarna. Skrällbud.
8 SOLÖR STEGG-Torbjörn Jansson 8%

Är också en kapabel norsk som inte fått till det på slutet. Han är beroende av en bra bana och trivs bättrre på sommaren än på vintern. Har springspår på mellanvolten och han kan öppna riktigt vasst vissa dagar och skulle det klaffa perfekt med Torbjörn Jansson i vagnen så kan det vara en outsider att räkna med.

12 TEDDY GUTTEN STÖEN-Tom E. Solberg 8%

11 MOE SVARTEN-Jan Martin Bjerring 2%

7 STEINFAKS-Magnus Teien Gundersen 3%
10 TEKNO JERKEN-Erlend Rennesvik 1%

5 GALILEO-Geir Flåten 2%

3 BOKLI VIND-Eirik Höitomt 0%

1 KOLNES KJELL-Lars Anvar Kolle 1%

9 FETTER´N T.G.-Geir Vegard Gundersen 0%

4 MOFAKSAN-Ove A Lindqvist 1%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass II

6 FERRARI B.R.-Per Oleg Midtjfeld 18%

Är en norsk klasshäst som bara är 4 år men samtidigt på väg upp i klasserna. Står bra inne i klassen och är snabb från start. Blev utkontrad senast i Norge, men det var då årsdebut och han ska vara betydligt bättre till den här starten. Derby är det stora målet för året och tränaren kräver inte seger den här gången. Gick med skor senast men om banan är bra kan det bli aktuellt med skoryck nu. Får tipset till en intressant procent, men den kommer säkerligen att öka när norskarnas streck blandar sig med de svenska under lördagen....

2 ULISSE KRONOS-Lutfi Kolgjini 47%

Spikade jag senast på V75 och då motsvarade han förväntningarna och vann enkelt. Nu är det norsk bana som ibland kan vara lite lös och jag anar vissa problem. Två raka segrar i årets starter och ett bra utgångsläge igen, men inget spö den här gången och det kan häxa. Han är stor favorit i den svenska poolen och kan vara värd att gardera. Fungerar han lika bra som senast så vinner han nog från ledningen.

4 TROT KRONOS-Veijo Heiskanen 12%

Har gjort tre starter hos Veijo där han avslutade fjolåret med ett galoppmisslyckande i segerstriden i december. Fick sedan lite tävlingsvila och inledde året med en andraplats bakom Caddie Jo på Åby och vann senast när han kunde köras barfota runt om trots dödens större delen av slutvarvet. Såg mycket fin ut då och han känns spelvärd här. Outsider.

5 DON VINCE-Thor Borg 10%

Galopperade i ledningen senast på Åby och fick dagen förstörd efter att ha inlett året med två raka segrar i Norge. Var favoritspelad på V86 senast när Diffarn Am vann. Man kommer att byta vagn till den här starten då han slog i sulkyn senast. Han är riktigt vass från start och hittar han till spets så kör han där. Skor som vanligt. Outsider.

3 MELLBY EXOTIC-Kenneth Haugstad 3%

12 BESTBYARSENAL-Magne Olsen 0%

9 GATEWAY FORTUNA-Jorma Kontio 5%

11 CANTAB GENIUS-Frode Hamre 0%

10 CLINT CLASSIC-Kristian Malmin 1%

1 REVENUE LAVEC-Lars Anvar Kolle 2%

7 SYMPHONIC LENNOX-Åsbjörn Tengsareid 1%

8 ULK DELLE SELVE-Kai Johansen 2%

 

V75-6, AUTO 1640, Guld

9 MOSAIQUE FACE-Adrian Kolgjini 45%

Har äntligen fått en rejäl vinterträning och har inte varit i Frankrike och tävlat denna säsong. Han har musklat på sig och känns väldigt fin enligt stallet. Det viskas om ett otroligt fint snabbjobb och är han i närheten av sitt bästa direkt i årsdebuten så är han nog ensam på banan. Han har dock inte så många segrar i raden så viss tveksamhet har jag, men han har samtidigt ständigt mött världseliten vilket han inte gör nu. Bra chans och en möjlig spik och jag tar ställning i det här loppet. 

4 BRUNO DI QUATTRO-Frode Hamre 23%

Är det värsta motbudet. Har inte öppnat speciellt snabbt tidigare men nu funderar man på någon sorts stängt huvudlag som kan får honom rappare från start och skulle han kunna sitta i ledningen i ett tidigt skede samtidigt som det inte stämmer för den stora favoriten så kan han leda loppet runt om. Klar andrahandare på strecken.

3 PATRICIA HASTRUP-Lars Anvar Kolle 3%

Är en speedig 10-årig danska som älskar när hon får smyga med i hög fart. Det är ju inte otänkbart att det blir precis dom förutsättningarna den här gången och då kan det vara en storskräll att tänka på. Har varit ute på full distans de två senaste starterna där hon gjort det bra som tvåa och trea, men nu är det favoritdistansen och då kan hon blanda sig i segerstriden som singelprocentare. Hon är väldigt startsnabb men inte givet att man kör i spets till varje pris.

1 GIGANT SLUGGER-Jeppe Juel 7% 

Är också väldigt startsnabb och det kan gå undan från början här. Vann enkelt direkt i årsdebuten senast från ledningen men det är väl knappast lika troligt att han får köra i eget tempo i ledningen den här gången. Rygg ledaren kanske är ett en taktik som kan lyckas om det blir lite körning?  Outsider.
5 ALLABALLAKAITOZ-Veijo Heiskanen 2%

10 B.B.S.SUGARLIGHT-Vidar Hop 9%

6 KING CITY-Kenneth Haugstad 6%

2 ATTACK DIABLO-Peter Untersteiner 5%
8 THAI BROADWAY-Gunnar Austevoll 1%

7 WINMECREDIT-Magnus Teien Gundersen 0%

 

V75-7, AUTO 2140, Klass I

1 FRASCATI B.R.-Frode Hamre 13%

Är snabb från start och kommer att göra ett försök att hålla ledningen från innern och skulle det lyckas så ökar chanserna. Satt fast med vinnarkrafter senast och har formen på topp. Från ledningen i moderat tempo eller ledarryggen och lucka till slut, då kan det vara en outsider att se upp med. Räknas tidigt.

2 SHERIFF BI-Tobias Modig 21%

Är favorit och en tidig utmanare om ledningen. Skulle han ta sig till spets är det hästen att slå och det blir då inte helt enkelt. Fick en tuff resa från bakspår senast på svenska V75 och fick ta igen sig en stund och man siktade hit. Har sprungit ett provlopp inför detta som var en bra pulshöjare inför detta och hade inga problem med banan ifjol då han blev trea. Växer i spets och kan vara en chansspik om man är övertygad om ledning från start.

8 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 4%

Har bra fart i kroppen men ett dåligt utgångsläge. Är beroende av ett högt tempo och det finns en del som pekar på det den här gången och då kommer han in i matchen trots läget. Stördes till galopp senast men känns bra efteråt. Ska smygas fram till upploppet och 4-åringen känns spelvärd.

5 MARIANA-Kevin Oscarsson 9%

Var kraftigt förbättrad senast vid seger, men det var ett galoppfyllt lopp och man ska väl inte dra för stora växlar på den vinsten. Är under utveckling och kan öppna snabbt vid laddning men tränaren tror att hon är bättre i ryggar så det blir knappast någon rusch från start. En av flera med vinstchans från ett fint utgångsläge.
4 DOUBLE SPIN-Eirik Höitomt 17%

10 XANTHIS AMAZING-Carl Johan Jepson 17%

9 MR CREATION-Marcus Hultman 9%
3 CARLOS MILO-Magnus Jakobsson 3%
7 LEA CHIP-Micael Lindblom 1%
11 WALLABY-Torbjörn Jansson 2%
12 ASTORIA BRICK-Vidar Hop 3%

6 EMIL FAME-Erlend Rennesvik 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 10 FRANKIE BRODDE (6-8)

2) 1-8-11-12-15 (13-3)

3) 1-2-4-5-6-8-9-10 (7-11)

4) 13 SMEDHEIM SOLAN (2-6)

5) 2-3-4-5-6-12 (9-11)

6) 9 MOSAIQUE FACE (4-3)

7) 1-2-3-4-5-7-8-9-10-11 (12-6)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 5 Thai Navigator i avd.3 så blir kostnaden endast 150:-

V86, Onsdag 15 mars Jägersro/Solvalla

V86-1, AUTO 2140, Jägersro

5 D.D.´S HITMAN-Johnny Takter 63%

D.D.´s Hitman var ute mot hästar som Nuncio och Volstead vid ett flertal tillfällen ifjol och trots att det handlar om årsdebut bör han ha bra chans. Ringrosten kan dock lysa igenom så stensäker är han inte. Han står för klassen i gänget och under sin debutsäsong för Petri Puro ifjol gjorde han flera starka insatser, inte minst i Gulddivisionen. 

4 VIVO PER LEI-Christoffer Eriksson 6%

Är en specialiserad hemmahäst som endast vinner på sin hemmabana Jägersro. Nu var det ett tag sedan och han har visat en hel del osäkerhet på slutet. Nu har han vintervilat och gör årsdebut och därmed svårbedömd. Han har mycket fart i kroppen och är snabb från start vid laddning. En skräll att tänka på vid gardering.

1 BARTENDER IN-Johan Untersteiner 15%

Gör också årsdebut och svår att räkna på. Innerspåret är inte det man önskade men i ett litet fält spelar det nog inte så stor roll. Lär nog tas lugnt från start och risken att fastna är minimal ändå. Om favoriten kommer bort är han bra nog att vinna direkt i comebacken. Enda miljonären i fältet förutom favoriten.

3 RAZOR KRONOS-Peter Untersteiner 5%

Vann direkt i årsdebuten mot lite enklare kamrater men var inte som bäst senast där man tror att han trampade snett och galopperade bort sig efter ett varv. Man ligger lite lågt i stallet då han fick vila några dagar efter senaste starten.

2 GLOBAL RESPONS-Stefan Persson 8%

6 BRITT PALEMA-Fredrik Persson 3%

 

V86-2, AUTO 1640, Solvalla

5 TUFFETTO JET-Conrad Lugauer 38%

Kommer från en imponerande insats där han körde sig till ledningen i början av slutvarvet över aktuell distans via dödens och sedan bara gick ifrån motståndet och vann på den för klassen fina tiden 12,3 aK.  Gör han om den insatsen så får övriga slåss om andrapriset. Bra chans från ett perfekt läge. 

10 ARCTIC SHOT-Kim Eriksson 1%

Var den som tvingades släppa ledningen till Tuffetto senast och han höll sedan bra till andraplatsen men var chanslös mot favoriten. Borde gå fram med loppet i kroppen men missgynnas av bakspåret. Vid överpace kommer han in i matchen och om favoriten kommer bort är det en tänkbar storskräll.

1 EBONY BOKO-Jörgen Westholm 18%

Vann direkt i årsdebuten från ledningen sedan han fått bestämma en bit. Han hade då samma förutsättningar som idag, med innerspår över kort distans. Senast provade han på V75 i Gävle och var inte alls lika bra då han var helt stum över upploppet och blev utan pengarna. Nu är det kort distans igen och ett bra utgångsläge. Lite svårbedömd men skulle han mot förmodan få vara i fred i spets så kan han rinna undan till slut.
12 POINTILIST-Jim Oscarsson 21%

Var den som vann loppet i Gävle senast och kommer nu med två raka segrar. Formen är på topp men läget gör att jag rankar ner honom några snäpp den här gången. Spår 12 bakom bilen och kort distans brukar inte vara en bra kombination. Att han har form och klass nog för att vinna om det löser sig råder det dock ingen tvekan om. Möjligen lättning till barfota runt om den här gången!

3 I´M JUST A SUND-Daniel Redén 4%

2 NOOMI SKIFT-Hans Owe Sundberg 4%

6 TOP NOTCH LADY ÅS-Örjan Kihlström 7%

- Top Notch Lady Ås har gått lite snabbare på rakbanan och är ganska vässad. Eventuellt blir det barfota fram och jag tror att hon kommer göra ett fint lopp. Bland de tre-fyra främsta är hon säkert säger Roger Walmann.

11 MELLBY CADDY-Kim Moberg 4%

9 BARON D´INVERNE-Claes Eskilsson 1%
7 YOUNG MYSTIC-Per Lennartsson 1%

4 OVERTIMEOSÅFIN-Lars Göran Söderberg 1%

8 LIBERTY V.H.-Per Ludvig Nilsen

 

V86-3, VOLT 3140, Stayerlopp, Jägersro

1 RAJESH FACE-Johnny Takter 34%

Rajesh Face ser ut att ha en riktigt fin säsong framför sig. Årsdebuten löste han på bästa sätt, då han gick undan på spänstiga ben efter att rundat till spets innan sista sväng. Han har tidigare hållit upp ledningen från innerspåret och ska normalt leda detta runt om. Distansen är ny, men jag kan inte tänka oss att den ska innebära något problem. Bra chans om han håller sig till trav hela vägen, vilket inte alltid varit fallet!
13 ALAMO BOKO-Flemming Jensen 14%

Har nu fått två lopp i kropen och får klart godkänt senast trots en 7:e plats bakom vinnande Make It Quick på Eskilstunas V75-omgång på en låg 13-tid över full distans. Om man nu kan rycka skorna så kan det vara ytterligare en växel att ta till och distansen är ett plus. Outsider.

6 TUMBLE DRYER-Christoffer Eriksson 4%

Gör det bra för det mesta men verkar sakna det där lilla extra för att på allvar blanda sig i segerstriden mot bra hästar. Det känns som att han har det i sig, men han ska plocka fram det också. Den dagen det klaffar fullt ut för honom så kan han vinna ett liknande lopp och till låga 4% är han spelvärd som garderingsstreck.

14 PETER BAGGER-Jeppe Juel 5%

Kommer från seger på Åby över lång distans och har inlett året bra. Kan avsluta fort med rätt lopp och här har han många intressanta ryggar att följa när spurten ska sättas in. Ett skrällbud bland flera om man garderar favoriten.

15 FROZEN-Steen Juul 26%

2 FABRIZ BOKO-Markus Waldmüller 1%

7 APOLLO DAMGÅRD-Axel Jacobsen 7%

10 DAY SUN DREAM-Svend Dyhrberg 1%

11 SWING KRONOS-Niklas Lindblad 1%

5 TOUR DE FRANCE-Jörgen Sjunnesson 1%

4 RADIATION-Thomas Uhrberg 2%
3 TOP DE LUXE-Peter Untersteiner 2%
8 BONNIES NAPOLEON-Johan Untersteiner 1%

9 BARON MAX-Hans Crebas 1%

12 MR ARKANSAS ROSE-Roger Malmqvist 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 4-åriga ston, Solvalla

6 SCHATZI FAYLINE-Kim Eriksson 6%

Var riktigt vass direkt i årsdebuten senast när hon gick på från 3.e utvändigt sista halvvarvet och och hade snart övertagit ledningen. Därifrån gick hon sedan undan till överlägsen seger på fina 12,5 över full distans och är hon lika bra igen tror jag hon vinner detta. Finns inget som säger att hon ska vara sämre den här gången, tvärtom. Bra chans och en rolig chansspik till 6%!

1 CADDIE LISIEUX-Kenneth Haugstad 51%

Endast tre ston i kullen född 2013 tjänade mer pengar än Caddie Lisieux förra året. Ett sådant resultat är man som travtränare och hästägare supernöjd med i 99 fall av 100. Caddie Lisieux är det där sista fallet. 
- Egentligen borde hon ha fem-sex miljoner på kontot, säger Roger Walmann.
Att en treåring galopperar i 3 av 15 starter är i sig inget att grina över. När samtliga galopper kommer i uttagningar till miljonlopp är det emellertid inte lika lätt att ta det med en klackspark. Som storfavorit galopperade Caddie Lisieux bort sina möjligheter två gånger om i E3 och i årets viktigaste uppgift Svenskt Travoaks straffade hon också ut sig i försöket.
- Det var surt! Där och då säger man saker som ”hon gjorde ändå ett bra lopp”, men jag vore dum som travtränare om jag inte ville vinna de stora titlarna och med tanke på loppen hon gjorde emellanåt var det surt att hon inte fick vinna någon stor final.
Även om Caddie Lisieux uppträdde osäkert och omoget under fjolåret är hennes tränare också självkritisk.
- Varför skulle vi prova med jänkarvagn och utan skor? Man gör sådant i all iver för att få henne ännu bättre men det är idioti. När vi gick tillbaks till skor och vanlig vagn travade hon varje gång. Så den mänskliga faktorn bidrog också till att hon gjorde bort sig.

”Bra hästar tjänar alltid sina pengar” är ett slitet men ofta sant uttryck inom travet. Vem vet. Kanske gynnas Caddie Lisieux på längre sikt av att hon ”slapp” tre tuffa årgångsfinaler. I vinter har hon i alla fall kunnat träna utan bekymmer och Roger Walmann låter väldigt nöjd med hästen inför onsdagens årsdebut.
- Hon har tränat väldigt, väldigt mycket och som det känns här hemma har hon helt klart gått framåt med vinterträningen. Om inget oförutsett händer blir hon en maktfaktor under fyraåringssäsongen också.
- Det är farligt att säga innan de kommer ut i lopp, för där kan allt ändras, men jag tycker att hon är mer vuxen och tål småsaker runtomkring bättre än tidigare. Vi får se men jag tror att hon är en mer vuxen häst i år.
Innerspår bakom startbilen är allt annat än idealiskt för Caddie Lisieux. Dessutom är det flera tuffa hästar med i loppet. Inte minst Undine som också är ett av kullens utropstecken. Men med tanke på vad Caddie Lisieux har visat tidigare och tonläget hos hennes tränare är hon ett tidigt streck på V86-kupongen.
- Jag vet att hon är i bra ordning. Från bricka ett kan hon bli sittandes fast men skulle hon komma loss i tid är hon med där framme. Så mycket vet jag. Det kan vara andra i fältet som är lika bra som henne så här i första starten för året och hon har kanske inte snabbheten än helt och hållet, men hon räcker till att vara med där framme ändå. Hon går med vanlig vagn och skor. Vi får se senare i sommar om vi ändrar något om hon blivit lugnare och finare.
Hur ser den fortsatta planen ut för henne?
- Årets första stora mål är Drottning Silvias Pokal. Tyvärr är hon inte anmäld till Stochampionatet, som hade passat henne perfekt, men det finns massor med lopp – utöver drottningens har vi Derbystoet och Breeders’ Crown. Vi kan väl ta hem allt, säger Walmann och skrattar.

2 DEVON AM-Ulf Eriksson 3%

Har vunnit två av de tre senaste starterna och senast blev hon tvåa bakom Sambuca Knight på V75 och formen är helt klart på topp. Hon är ganska kvick från start och får ses som en av huvudmisstänkta till att kunna ta ledningen från start. Endast streckad på 3% känns väldigt konstigt och garderar man loppet ska hon med från ett fint utgångsläge.
10 GENUINE BOKO-Mattias Djuse 2%

Har också toppform och kommer med två raka segrar. Senast övertog hon ledningen efter 200 meter på V75 och fick sedan bestämma tempot och gick enkelt ifrån till slut före Carisma Sisu på Gävle. Är snabb från start så läget med bakspår nu är en rejäl missräkning. Nu är hon utlämnad till vad övriga hittar på och segrarna har tagits från ledningen. Till endast 2% är hon ändå spelvärd på visad form även om prissumman här är mer än vad hon sprungit in hittills.

11 UNDINE-Örjan Kihlström 16%

Är en av klasshästarna i loppet, men Örjan upp på en årsdebut ska man behandla med viss försiktighet då man mer än en gång sett honom köra väldigt passivt för att bygga upp hästen till kommande stordåd.

4 UNSTIRRED DRINK-Erik Adielsson 9%
5 DEAR FRIEND-Robert Bergh 2%

12 UNIQUE JUNI-Kaj Widell 4%

3 LUCK IS BACK-Kevin Oscarsson 1%

7 LA DIVA ROSSI-Per Ludvig Nilsen 2%

8 QUEBEC C.D.-Peter G Norman 3%
9 COME AND DREAM-Per Lennartsson 1%

 

V86-5, AUTO 1640, Stolopp Jägersro

4 ONTHEWAY DIAMANT-P. Untersteiner 35%

En tysk 7-åring som nyligen har hamnat i Untersteiners regi. Hon vann direkt i debuten näst senast med liknande förutsättningar då hon kutade nytt rekord 12,7 aK efter att ha spetsat från just spår 4 bakom bilen. Senast hade hon spår 5 och hamnade då utvändigt om ledaren och får klart godkänt även då som fyra när Caddie Kasandra vann på V86. Skulle hon ta sig hela vägen till ledningen så ökar chanserna och den som tror på det skulle kunna trycka in en chansspik. Bra chans.

9 CADDIE KASANDRA-Ken Ecce 11%

Slog alltså min tipsetta senast och kommer med två raka segrar men båda har tagits från spets och nu har hon bakspår vilket sätter ner chanserna en hel del i ett kortlopp. Om det löser sig så ska hon ändå räknas då formen är på topp. Farten finns för att segerstrida.

3 WHAT ABOUT LOVE-Thomas Uhrberg 1%

En jänkare som hamnat hos Ludde och som gjorde Sverigedebut senast och då inte gjorde något större väsen av sig. Hon är fortfarande svårbedömd innan hon gjort något bra i Sverige men som de flesta jänkare så har hon gjort bra tider och dagens förutsättningar borde passa bra. Skrällbud vid gardering.

1 WILMA LEGGROWBACH-Jeppe Juel 14%

Har ett lopp i kroppen där hon satt fast med mycket sparade krafter vilka hon kan ha nytta av den här gången i stället. Avslutade fjolåret med flera fina insatser och sprang tider som bör räcka långt här om formen redan är på plats. Riskerar att fastna invändigt men bör vara långt framme om det löser sig.

7 STICKITTOTHEM-Birger Jörgensen 17%

2 GO FOR BANANAS-André Eklundh 8%

Go For Bananas står nästan alltid i höga odds - inte minst vid skrällsegern i V75 senast, då hon släpptes upp till glada (för de som spelat) 42 gånger pengarna. Fullt så högt lär hon inte stå i denna gång, men i förhållande till vinstchansen kan hon ändå ge en del.
8 PIONEER FACE-Johnny Takter 11%

10 DANEDREAM-Christoffer Eriksson 1%

6 KIRIN DE ZEUN-Preben Sövik 1%

5 ELITA M.I.-Håkan K Persson 1%

 

V86-6, VOLT 2140, Solvalla

2 MELLBY COLLECTOR-Örjan Kihlström 51%

Going Kronos-sonen fick sent fritt senast och gick i mål med sparade krafter som sexa på V75 bakom vinnande Make It Quick. Står bra inne i loppet här och med rätt ryggar blir han farlig till slut. Lite knepigt utgångsläge med spår 2 i volten men det borde Örjan kunna lösa. Lite väl stor favorit men han får även min tipsnick men kommer att garderas till den procenten.

- Mellby Collector har toppform! Senast satt han fast med mycket sparat. Det är lite lurigt med voltstart men vi får väl prova när han står så fint inne i loppet. Han kan vara för hetsig i volten men går han därifrån ser det inte svettigare ut än att han ska vara med där framme. Det kan bli barfota fram på honom säger Roger Walmann.

10 ORIGO TILLY-Torbjörn Jansson 22%

Har äntligen börjat förstå vad det går ut på och kommer nu med tre raka segrar mot bra hästar. Står nu med 20 meters tillägg och är lite beroende av ett högt tempo där framme. Spurtar alltid vasst med rätt resa och känns given på kupongen. 

6 PAPARAZZI M.-Erik Adielsson 2%

Gör hyggliga lopp hela tiden men man väntar på att det ska lossna lite mer ändå. har hunnit bli 9 år nu och han kanske har sett sina bästa dagar. Han springer sina 14-tider i sömnen och från ett springspår kan han komma till spets, och därifrån vinns många lopp. Till 2% kan han vara värd en chans till.

1 VALEUR-Peter G Norman 13%

Verkar vara på gång igen och kommer från en fin seger där han avslutade rappt sista biten och hann fram före Pimpinette Face på V86 efter att ha fått fritt 250 kvar. Med ett liknande lopp ska han ses med hyggliga möjligheter igen och bara han hittar ut är han heller inte rädd för att göra lite grovjobb på egen hand. Outsider.
11 BREIDABLIKS NUBBE-Conrad Lugauer 8%

4 WITHMA-Jörgen Westholm 1%
9 LUCKYCHARM HANOVER-Daniel Redén 6%

5 FLASH OAK-Ulf Ohlsson 1%
8 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 2%
3  DRANCY-Jorma Kontio 1%
7 CONNY SISU-Kim Eriksson 2%

 

V86-7, AUTO 2140, Diamantstoet, Jägersro

7 JULIA HÅLERYD-Peter Ingves 49%

Kan vara hur bra som helst då hon hittills är obesegrad efter fyra starter. Hon har hunnit bli 4 år nu och vann två lopp som 3-åring och har vunnit årets två lopp. Vann enkelt på nytt rekord senast och har visat fin inställning så här långt. Det blir hela tiden tuffare emot men så länge hon bara vinner så måste hon tippas och med två lopp i kroppen lär hon inte vara sämre än tidigare. Bra chans men stor favorit.
4 RAZZAMATAZZ FACE-Johnny Takter 7%

Kommer från Luddes formstall och har hunnit med två starter i år där hon var förbättrad senast som tvåa och ska kunna vara ännu bättre den här gången. Kommer att lättas lite i balansen till aluminiumskor den här gången vilket bör vara ett plus. Har ett bra utgångsläge och bör få ett fint lopp. 

2 JULIA PELLINI-Stefan Persson 15%

Gör årsdebut men hade ett fint fjolår som 3-åring med tre segrar på sju starter och ytterligare två pallplatser. Har inte startat sedan september och formstatusen är väldigt osäker. Senaste starten var mot bra hästar i Oaksfinalen där Darling Mearas vann och Julia hamnade utanför pengarna och hade inte med saken att göra. En bra häst som kan behöva loppet och gynnas av barfotakörning. Outsideer.

3 UNCHAPERONED DANCE-Niklas Lindblad 1%

Ännu en Kolgjini-häst i loppet som ännu inte vunnit lopp. Maharajah-dottern fick ett tufft lopp i dödens senast och dalade genom fältet mot bra hästar på V75. En tuff årsdebut. Ludde ligger lågt och han brukar ha bra koll när det är bra chans eller inte.

1 GLOBAL TENDENCY-Peter Untersteiner 18%

12 OLIVIA CHERI-Christoffer Eriksson 2%

5 MY WHITE EAGLE-Håkan K Persson 2%
10 CONRAD ESTELLE-Jörgen Sjunnesson 1%

11 SOONAFTERMIDNIGHT-J. Untersteiner 1%

9 MELBA B.T.-Thomas Uhrberg 1%

Melba B.T. satt fast med krafter kvar i ett hundratusenkronorslopp på Solvalla näst senast och följde upp med en vinst, trots dödens under slutrundan. Här står hon placerad för ett fint smyglopp och blir bortglömd då hon möter några namnkunnigare kamrater

8 CAPRESE-Clara Jonasson 1%

6 ASTORIA ÅS-Peter Arnqvist 1%

 

V86-8, AUTO 2140, 4-åringar, Solvalla

3 MARCIANO-Adrian Kolgjini 13%

Marciano stod för en femstjärnig årsdebut och Ludde låter påfallande nöjd med sin adept. Några av de på förhand svåraste motståndarna saknar lopp i kroppen eller står med dåliga lägen och jag tror på tidig ledning och vinst.

9 GARETH BOKO-Conrad Lugauer 21%

Tillhör kulltopparna och var nog bästa av alla som 2-åring. Gjorde ett klart godkänt år även i fjol som 3-åring när han vann tre lopp och var på pallen i ytterligare fyra lopp på totalt tio starter. Gör årsdebut nu och har bytt regi från Per Lennartsson till Conrad Lugauer. Har tränat bra och ska kunna prestera direkt enligt tränaren.

1 TOURNADO DREAM-Robert Bergh 20%

Har inte missat pallen än i år på sina fyra starter. En seger har det blivit och han har haft bakspår i samtliga årets starter. Nu har han äntligen fått ett bra startspår och då han är snabb ut bör han få ett fint lopp, men det är ingen garanti att han kan försvara innerspåret till någon ledning och då är han i behov av lite klaff på bitarna. Räknas med rätt lopp.

7 HAN HERRED-Torbjörn Jansson 12%

Har hunnit med två lopp i år som etta i januari och senast tvåa i comebacken bakom Mariana på Solvalla. Risk för vingel härifrån då han inte är någon raket från start, men om det löser sig är han bra nog att kunna vara med på de främre platserna till slut. Outsider. 

4 SEBASTIAN JOURNEY-Jorma Kontio 12%

2 PERFECT DYNAMITE-Kaj Widell 4%

5 DESTINY AM-Kenneth Haugstad 3%

11 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 4%

6 VÄSTERBO HIGHSCORE-Ulf Eriksson 2%
8 VALLEY BRODDE-Örjan Kihlström 4%

12 STEPPING SPACEBOY-Stefan Söderkvist 2%

10 ANTONIO TROT-Ulf Ohlsson 3%

Systemförslag:

1) 1-2-3-4-5 (6-5)

2) 5 TUFFETTO JET (10-1)

3) 1-2-6-7-10-13-14-15 (11-5)

4) 1 Caddie Lisieux/6 Schatzi Fayline (2-10)

5) 4 ONTHEWAY DIAMANT (9-3)

6) 1-2-3-4-5-6-8-9-10-11 (7-2)

7) 4 Razzamatazz Face/7 Julia Håleryd (2-3)

8) 1-3-9 (7-4)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 5 D.E.´S Hitman i avd.1 så blir kostnaden endast 240:-

V75 BOLLNÄS Lördag 11 mars

V75-1, VOLT 2140, Silver

4 MAKE IT QUICK-Johnny Takter 7%

Visade mycket fin form senast på V75 och tog årets första seger till över 20 ggr pengarna före Jeepster och Carelin. Lite sämre utgångsläge nu dock då han inte är helt stabil på benen och spår 4 är inte idealiskt. Stora plus om man kan köra barfota även om han vann med skor senast. Bra chans utan felsteg och intressant på strecken.

5 JEEPSTER-Kaj Widell 6%

Ledde nästan hela vägen senast men kan få svårare att nå dit nu från ett bökigt startspår. Har fin fart i kroppen och skulle hon kunna köra sig till spets så ökar chanserna. Kommer att byta från jänkarvagn till vanlig vagn nu när det är voltstart men han har vunnit V75 med den vagnen tidigare. Härdad i klassen och även hon känns intressant på strecken.

6 RAFFINOS-Kenneth Haugstad 17%

Har växt in i klassen fint och tar snart nästa V75-seger. har två lopp i kroppen nu där hon varit tvåa bakom Brittish Steel och fyra bakom Pasithea Face och nu känns det lite enklare emot, även om det verkar vara många som är ganska jämnbra istället. Har fått ett fint springspår här och hon kan öppna snabbt vid laddning vilket det lär bli härifrån. Räknas tidigt från spets.

12 BEPPE AM-Örjan Kihlström 19%

Örjans val före Raffinos men nu fick man sämsta utgångsläget vilket ställer till det något. Börjar få en tråkig rad och han är inte helt lättkörd, men den dagen det klaffar fullt ut för honom så kan han slå av ett liknande fält över upploppet. Tidigt streck.

3 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 8%

Ajlexes Cubano kan möjligen få bestämma tempot en bit i ledningen och då kan han nog rinna undan till slut. Han imponerade väl inte vid spetssegern senast och är allra bäst över kort distans, men han ska vara vassare med lopp i kroppen och framför allt blir det troligen barfota den här gången. Då växer sjuåringen en klass och i spets är han klart bäst.
2 CUPIDO SISU-Tomi Haapio 6%

Cupido Sisu var stor snackhäst förra veckan, men kom inte till spets då och sedan körde kusken för tufft utvändigt första halvvarvet. Sedan hakade han på okej men inte mer till slut och vi får väl se hur han tar att starta för tredje veckan i följd. Galopprisk från spår två dessutom, men när han är betydligt mindre betrodd den här gången så vill jag inte spricka på honom.

1 RHAPSODY ÅS-Ulf Ohlsson 7%

Rhapsody Ås är ett skrällbud som såg fin ut som fastlåst i ett V75-lopp som Zenit Brick vann näst senast och senast vann han på bra sätt i enklare sällskap. Han är rätt snabb från start och borde kunna få rygg ledaren eller tredje par invändigt. De ska dessutom bli barfotakörning nu och får den här femåringen chansen till slut tror jag att han blir farlig.

11 SUGARMAKESMECRAZY-Erik Adielsson 19%

Sugarmakesmecrazy är given efter en positiv årsdebut senast. Han var inte tom i mål då och är säkert vassare nu. Det blir dock fortsatt ett försiktigt upplägg och inte optimal utrustning och då kan det kanske bli för långt fram igen.

10 CARELIN-Jörgen Westholm 2%

7 WARINER-Ulf Eriksson 2%
8 RAZ MACKENZIE-Roger Nilsson 7%
9 MY OVI-Kajsa Frick 1%

 

V75-2, AUTO 2140, Diamantstoet

15 QATRINE GEL-Örjan Kihlström 38%

Vann ett lopp med liknande förutsättningar förra starten och Örjan sade då att det var gott om krafter sparade i målgång. Då klaffade det väldigt bra och skulle det göra det igen är chansen mycket god till ännu en V75-seger. Dalahästen får tipset men tränare Gunnar Lassis säger att han har svårt att särskilja båda sina hästar i loppet och varnar lika mycket för Sahara Sun. Örjan kör hästen igenoch trots läget blir hon favorit och även min tipsetta. Det behövs dock inte så mycket för att det ska strula från det här läget.

10 GUINEA BOKO-Lars Göran Söderberg 13%

Var mycket bra vid vinsten näst senast då hon slog Sambuca Knight. Senast provade hon på V75 men galopperade då bort sina möjligheter och blir därför något bortglömd den här gången. Är stark och rejäl och tål att göra lite grovjobb om det behövs. Outsider.

Bergsåkerstränaen Lars-Göran "Lalle" Söderberg har vaskat fram en lovande fyraårsmärr i Guinea Boko som startar i V75-2. Vad säger du om henne?
- Jag tror att det är en bra häst och det har nog varit en fördel att jag äger själv eftersom jag inte har behövt skynda på, vi har verkligen väntat och känslan är att det definitivt finns utveckling i henne.
Hon har behövt tid på sig alltså?
- Ja, och jag har hela tiden känt att hon är bra men hon har varit så spänd och galopperat bort sig mycket. Vartefter hon börjat gå felfritt så har hon slappnat av mer och mer och nu är det snarare så att jag blir förvånad om hon galopperar.
Hon var ju väldigt fin när ni plockade ner Sambuca Knight utvändigt näst senast men vad hände senast?
- Näst senast hade jag riktig feeling för henne och det passar bra med dödens. Hon är stark och springer avslappnat där, hon måste få sköta sig själv och det går inte att smacka på henne. Senast trodde jag att vi blev störda till galopp men det var ju helt fel och bara mitt eget fel, jag vet inte om jag måste göra om ögonoperationen som jag nyss gjort…
Hur har hon tränat inför det här?
- Vi har haft dåligt att köra på med mest blankis men hon har gått på skogsvägen och det verkar fortsatt bra med henne.
Hur ser du på den här uppgiften?
- Vi är missgynnade att vi måste vara uppe tidigt vid bilen. Det finns ju ett led till bakom oss så det är inget att välja på men det finns risk att hon spänner sig lite tack vare att hon måste vara mitt i smeten. Det brukar också ta lite tid innan hon slappnar av igen om hon spänner sig. Hårt tempo är förstås en fördel och jag hoppas på att det blir en tuff öppning. Sedan har jag stor respekt för Qatrine Gel, som Örjan kör, den hästen verkar vara komplett.
Om hon sköter sig, finns det någon chans att försöka följa i startsnabb rygg med henne?
- Nej, det går inte, hon måste få sköta sig själv.
Ändrar du något i balans eller utrustning?
- Det skulle vara om det inte behövs broddar, annars blir det öppet huvudlag och med den huva hon har fungerat bra med, säger Lars-Göran Söderberg

1 CARISMA SISU-Ulf Ohlsson 12%

Har fått ett fint utgångsläge och hon är snabb ut ur startgroparna. Vann fyra lopp i fjol och har nu några lopp i kroppen. Gynnas om det skulle gå att köra barfota bak och från ledningen kan hon då bli svår att plocka ner. 

5 SAHARA SUN-Magnus Jakobsson 6%

Är alltså stallkamrat med tipsettan/favoriten men betydligt mindre streckad. Kördes av tränaren i senaste jobbet, bredvid favoriten och tränaren tror att han satt bakom vinnaren i loppet. Galopperade bort sig på V75 senast när hon också mötte stallkompisen som då vann. Siktar på revansch här och har fått ett fint utgångsläge. Har lättats lite i balansen vilket föll väl ut i senaste jobbet. Mycket intressant på strecken.

Magnus Jakobsson styr till Bollnäs för två spännande uppsittningar. Du inleder med 5 Sahara Sun i V75-2 och du har ju kört henne några gånger nu, vad säger du om henne och hur var det senast?
- Hon har känts formstark i alla starter jag har kört henne och senast hakade hon i en knäkappa och galopperade i starten. Sedan gick hon väldigt starkt efter galoppen och kändes väldigt stark, ja, okörd, när jag lyfte ut henne i banan in emot upploppet. Hon galopperade igen då men det var nog knäkappan som ställde till det för den satt vriden runt knäet när vi kom in till stallet. Gången före det var hon väldigt rejäl i spåren på slutvarvet och gick med full fart över upploppet.
Hur tidigt tycker du att hon ska räknas här? 
- Är hon lika bra igen som hon var senast så kan det vara en skrällchans. Hon öppnar normalsnabbt så vi kan nog hamna vettigt till. Sedan ska hon lättas lite i balansen och det kan nog vara ett plus

6 NEW FLAME-Per Linderoth 3%

New Flame var inte som bäst senast. Hon var ju väldigt rejäl i årsdebuten och ska kunna klart bättre än senast. Ett till lopp i kroppen, lite vässning i jobben och sommarbalans nu kan nog köra sitt till också. Bortglömd nu!
7 LUCKYLINE AMERICA-Torbjörn Jansson 3%

Luckyline America gör jämna och bra insatser varje gång och har mött rätt bra hästar. Farlig om det blir hårt tempo i täten.

14 JUNO F.-Petter Lundberg 1%

9 HUMMINGBIRD CAKE-Tomas Pettersson 0%

4 FLIGHT PLAN-Roger Nilsson 7%

Flight Plan vann från ledningen senast och visade fin form i sin nya regi. Öppnar bra och kan tänkas om hon hinner förbi Carisma Sisu första biten och sedan får dämpa tempot. Knepigt med omställning från isbana nu, men säkert gynnad om det går att köra utan skor.

12 NINEPOINTS GAAGAA-J. Westholm 11%

Ninepoints Gaagaa är bra i grunden och nu har två lopp i kroppen efter långt uppehåll. Hon travade dåligt i comebacken, men senast flöt det bättre och hon vann på bra sätt. Hon är säkert ännu vassare nu och det kan dessutom bli barfota denne gång vilket vore en fördel. Trist läge, men vettig chans utan strul och kul till runt tio procent.

3 QOURTNEY COX-Dagfinn Aarum 3%

Qourtney Cox gjorde en fin debut i ny regi senast och jag gillade uppsynen på henne. Bra läge och kan nog duga en bit även här om de bästa kommer bort.

11 SO GÅ IMPONERA-Leif Eriksson 1%

8 DICKS DENJA-Rauno Pöllänen 0%

13 GUCCI ZON-Henrik Svensson 0%

2 HOPE SOLO-Mats E Djuse 1%

 

V75-3, AUTO 2140, Guld

1 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 86%

Världens Bästa Dalahäst! Tja, formuleringen blir nästan tjatig men som mas är den bara trevlig. Han radar upp segrar på V75 och närmar sig den absoluta toppen, och nu är det bara Callit som är före bland varmbloden och då ska man tänka på att samtliga är tagna i Guld! Imponerande. Han möter inget värre motstånd än tidigare här heller, men ska man någon gång gardera honom i jakt på större pengar så är det när han lottas till spår ett, då han missat ledningen oftare än han försvarat innerspåret. Det finns ett litet uns av skrällrisk faktiskt den här gången, men jag väljer ändå att spika honom här, då det känns som om systemet tappar kraft om man garderar honom och sedan bara vinner han ändå. Bra chans men monsterstor favorit.

2 THAI BROADWAY-Ulf Ohlsson 4%

Har bra läge och är ganska rask ut. Kan vara en av de som utmanar om ledningen och skulle han ta sig förbi och övriga låser in Piraten så kan skrällen vara ett faktum. Bra platschans i alla fall och han bör få ett fint lopp hur som helst härifrån. Första motbud.
9 CLAES BOKO-Erik Adielsson 1%

Senaste segern togs senaste gången han hade bakspår, så det behöver inte vara ett minus den här gången, men då krävs det att någon kör mot Piraten och att han fastnar invändigt. Är härdad mot bra hästar och han gör det okej utan att göra något större väsen av sig. Det måste nog bli lite överpace för att han ska ha chans till slut.
7 NAROLD VOX-Ulf Eriksson 4%

Är en vinterhäst som hävdar sig bäst när det är den här årstiden. Har inte missat pallen i år på fyra starter och möter dessa hästar hela tiden. Han är en av de givna motbuden om det krånglar för Piraten. 

8 KADETT C.D.-Robert Bergh 1%
10 MONTGOMERY GEL-Ville Karhulahti 1%

5 POOCHAI-Örjan Kihlström 2%
4 HIGHSPEED CALL-Anders Eriksson 1%
6 AL DENTE-Kenneth Haugstad 1%

3 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 1%

- 3 Francais du Gull (V75-3) gav sig lite väl enkelt senast och jag tycker att mina hästar överlag inte gått som jag hoppats på. Jag är nöjd om vi får sista pengen. Däremot finns det inget alternativ från start. Vi måste ner på innerspår så det blir full gasning första biten. Av de lopp jag sett av Piraten så är han ganska kvick när han får upp farten, men ingen blixt första stegen, så jag tror att vi kommer förbi. Sen tar väl Johnny i högertömmen efter 150-200 meter och tar sig ut i andraspår. Förmodligen kommer det gå väldigt fort första biten och sedan väldigt lugnt i ett varv och för att jag ska få lite pengar så måste jag sitta där framme invändigt, sedan om det blir rygg ledaren eller tredje invändigt spelar ingen roll. Jag är som sagt inte riktigt nöjd med stallformen, men det påverkar inte hur jag gör från start här. Det blir inga ändringar

 

V75-4, VOLT 2640, Kallblod

15 MYHRENG JERKER-Olav Mikkelborg 22%

Han har tjänat dubbelt så mycket pengar än de som står på start, och frågan som ska ställas är om det är tillräckligt, eller om han hinner hämta in försprånget? Min gissning är att det över lång distans inte är lika svårt och han får därför tipset, och jag chansspikar honom här då han inte ens är favorit i skrivande stund och därmed känns mycket spelvärd. Han har dock galopperat en hel del på slutet och han är inte helt stabil på benen. Han vann mycket enkelt senast och distansen passar bra. Han står dessutom perfekt inne på pengarna och han tål att göra en hel del grovjobb på egen hand. Körs med skor igen. Bra chans felfri.

- Formen är fin och det blir en spännande start. Allt ser bra ut med honom efter senast och han kändes fin i lätta intervaller igår (onsdag). Han var väldigt fin senast och vann väldigt lätt. Loppet på Biri gången före hade helt klart fört fram honom. Sedan har han gjort många bra lopp och jag tror att han går upp till eliten om han får vara frisk. Förra året var han sjuk av och till, och även om säsongen blev bra så stoppades han upp flera gånger.
Det verkar vara bra styrka i honom, hur ser du på distansen?
- Över lång distans är han inte så långt efter de bästa och han har gjort bra lopp över tre kilometer också. 
Kan du bedöma motståndet här?
- Jag känner inte till alla hästar men en del av dem och jag tror att han ska duga bra.
Det är många att runda, tål han att tåga själv i spåren om det skulle krävas?
- Bäst är förstås om han får gå i ryggar i bra fart men han klarar att göra en del själv om det skulle bli dåligt tempo. Han har bra styrka och har fått vara frisk och fin nu.
Hur ser du på chansen?
- Han står fint inne och har mött väldigt bra hästar här i Norge och de norska hästarna brukar ju duga bra när de tävlar i Sverige. Blir det inga stora problem i loppet så har jag en god tro på att han ska ha en god chans. Det är ett stort plus att det är lång distans.
När åker ni och blir det några ändringar?
- Vi har sex timmar till Bollnäs och åker på lördag. Han går i stort sett lika som senast men om banan tillåter blir det sommarskor, som är marginellt lättare än vinterskorna, men sedan åker broddarna av också. Skulle banan bli riktigt fin kan det bli barfota bak. Att han tävlar med pisk gör ingen större skillnad för honom, han går bra oavsett. 
Finns det något negativt att säga?
- Han gillar inte om det blir tung och lös bana för han kräver fäste. Sedan är han inte snabb iväg från start men det är en fördel att han startar bakom hästar, han blir lugnare då än han är från framspår, säger Olav Mikkelborg.

1 MIX MOLLYN-Ulf Ohlsson 23%

Vann på en 25-tid senast över full distans och skulle han vara ytterligare förbättrad den här gången så kan det bli svårt att ta in tilläggen för de som starter längre bak. Kommer att lättas lite i balansen den här gången och om det slår väl ut ska Järvsöfaks-sonen räknas med chans. Är knapp favorit i nuläget men blir säkert passerad innan spelstopp. Outsider.

8 DAG STÖVAR-Kaj Widell 9%

Känns väldigt intressant som singelprocentare här. Hästar som det står NO på efter namnet brukar ha ganska lätt för sig på svensk mark och han såg bra ut som fastlåst senast i Norge. Han är inte van att köras med körspö och det kan vara en plusfaktor på många hästar, men här verkar det inte vara säkert om man ens ska använda det då han inte är van det. Frågan är vilken Kaj det är som ska köra då det verkar som om man tänkte sig ordinarie körsven Kai Johansen, men i startlistorna dök Kaj Widell upp? Tidigt streck i vilket fall.

6 BLÅS UNDAN-Oskar Kylin Blom 8%

Bror Grönlunds 7-åring står bra till på pengar här på mellanvolten och står med innerspår. Distansen är inga problem och han har vunnit hälften av sina sex starter i år. Är inte helt stabil på benen och galopperade bort sig senast som ganska betrodd på V75 när Mix Mollyn vann. Gick dock bra efter upphämtningen, även om man aldrig ska dra för stora växlar på det. Outsider.
12 TAND TUFF-Jan Olov Persson 6%

13 MYLLKÄRRS SUNE-Pierre Nyström 9%

Myllkärrs Sune är fartfylld, men har inte sett ut att fungera perfekt i årets två starter. Det finns nog mer att få ut där om han är fullt körbar till slut, men han står lite tuffare till här och min känsla är att han inte gynnas av lång distans. Tänkbar ändå om han får smyga i ryggar och spara speeden till slut.

- Det blev ett lite för tufft förstavarv för att ta sig till ledningen då. Jag har har en häst som jag vill ska hålla ett par längre år i tiden så jag ville inte klyva honom till slut när jag kände att han gjorde vad han kunde ändå. Det var absolut inte så att jag inte kunde köra på honom till slut. Han blev slagen av två smygkörda hästar och det var inget att säga om. Jag körde 18/400 meter på långsidan när vi blåste till ledningen och jag tyckte att han gjorde en femsjärnig insats som trea. Det är bra ägare på honom och jag får köra hur jag vill utan att de säger någonting. Det har bara varit bra allting efteråt, men kag får ligga lite lågt inför den här starten. De två som slog honom senast står 40 meter framför nu istället för 20 ju. Ändå är han inte helt borta på förhand för får han rätt ryggar att gå i så kan han gå en regäl truddelutt till slut. Han är nog den snabbaste hästen i fältet och kanske de bästa i loppet också på papperet, men utgångsläget talar talar som sagt inte för honom. Det visste vi när vi anmälde också, men vi gjorde det främst för att han måste ha lopp i sig. Jag ser det som ett steg i matchningen framöver. Det är en jättefin häst och jag tycker redan nu att han visat sig vara en elithäst. Man kan inte köra för hårt på hästarna varje gång, ibland måste man vara lite försiktig vilket inte alla förstår och härifrån blir det ett sådant upplägg. Hästen har aldrig varit ute på lång distans, men han är stark och rejäl så det lär inte vara någon nackdel. Han går precis likadant som han gjorde senast, säger Pierre.

2 KOLBERGS LILLEFOT-Hans Bergh 1%

4 VESTPOL GLADIATOR-Erik Adielsson 16%

Vestpol Gladiator spurtade piggt bakom Mix Mollyn senast och körs av Adielsson igen. Är troligen missgynnad av lång distans, men med ett smyglopp kan han möjligen vara med i striden igen.

10 KLEPPE MANDEN-Rikard N Skoglund 0%

11 STORSJARMÖREN-Ove A Lindqvist 3%

Storsjarmören är jämn och säker och gillar den långa distansen. Han är snabb från start också och bör sitta bra till direkt. Långskott.

5 KARLÄNGS FILIP-Ingvar Nyberg 1%

3 TODD TABAC-Kajsa Frick 1%

7 LILL MARIA-Hans Brunlöf 1%

14 NÄRBYJÄNTA-Peter Eriksson 0%

9 FYLKING-Ulf Eriksson 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Klass II

5 MITICA-Kaj Widell 36%

Var klart bra tvåa i årsdebuten senast bakom kapable Rajesh Face med barfotabalans. Om det går att köra barfota igen, så kan det här vara en mycket bra chans, men det är inte alls säkert att det fungerar i Bollnäs även om man oftast har en fin bana där. Det låter uppåt från Veijo Heiskanen som överlåter tömmarna till Kaj Widell. och från ett idealiskt spår kan det vara spets och slut om banan är passande. Given tipsetta innan man vet banförhållandena.

Veijo Heiskanen har en till start och sätter upp Kaj Widell i sulkyn bakom 5 Mitica i V75-5, Klass II-försöket. Hur har veckans jobb varit?
- Det har varit så lerigt att jag egentligen inte har någon uppfattning. Det kändes okej men det gick inte att köra riktigt. Hon ska i alla fall inte vara sämre direkt med loppet i kroppen och hon gick ju jättebra som tvåa bakom Rajesh Face. 
Vad tycker du om henne annars, hur bra är hon för klassen?
- Jag känner henne inte så bra, det är mest andra som har kört jobben och när hon kom var hon halt så vi fick åtgärda.
I debuten för dig gick hon barfota runt om, hur viktigt är det att hon kan gå så?
- Det är en liten häst och min feeling är att hon springer bättre barfota men hon har gått helt okej med skor tidigare också. Om banan tillåter går hon barfota runt om precis som hon gjorde senast i Halmstad.
Hur ser du på chansen?
- Hon är snabb ut och har ett bra spår så det blir spännande att se. Vi har en del förhoppningar på henne, säger Veijo Heiskanen.

2 ONEOFTHOSEDAYS-Sergio Rondina Bisi 1%

Vann hela fem lopp i fjol vilket han är klart bäst på i det här fältet, men ändå är han helt bortlömd på endast 1%. Var inte som bäst senast men hade då ett dåligt utgångsläge och det var lång distans och en tung bana. Bättre förutsättningar nu och han får chansen att kunna skrälla här och blir ett tidigt streck på min kupong.

6 OBELIX SKIFT-Svante Ericsson 15%

Plockar pengar hela tiden och var klart godkänd fyra på V75 senast bakom vinnande Rigel Face. Öppnade snabbt från spår 4 senast till ledningen som han sedan släppte, och skulle han kunna köra sig till ledningen igen kanske man provar där när det nu är kort distans, men jag tror han får svårt att ta sig förbi favoriten från början, och kan därmed hamna på vingel. Ett av motbuden utan strul.

12 UPPOHOPPA-Örjan Kihlström 18%

Visar fin form men har fått sämsta utgångsläget vilket bör försämra chanserna. Vunnit två av årets fyra starter och inte varit sämre än femma. 4-åringen efter Triton Sund är van att gå med skor och Örjan är ju duktig på att bedöma farthållningen i loppen. Det kanske blir en tidig dödens för att sedan reglera loppet därifrån? Outsider.
9 GRAVITY FALLS-Kenneth Haugstad 5%

Gravity Falls är en välstammad herre som det varit lite si och så med kämpatagen för. Senast med norskt huvudlag var det dock bra tryck över upploppet och segern blev enkel. Det här smygläget bör passa perfekt och blir det körning där framme tar han nog många till slut.

8 RORRI BRIS-Mattias Djuse 13%

Rorri Bris duger troligen bra i lägsta klassen på rikstoton. Han visade bra kapacitet när han kom till Djuse förra året och i årsdebuten senast vann han direkt i ganska opressad stil. Nu blir det troligen skoryck också och hamnar han bara inte för illa till från det här spåret kan han tugga ner allt.

10 UNDER THE COUNTER-R. N Skoglund 2%

Under the Counter har gått bra i ny regi och nu kan det bli både jänkarvagn och skoryck. Fart finns och inte borta trots bakspår.

3 RADJAH D´INVERNE-Jörgen Westholm 1%

4 TOURNAMENT-Per Linderoth 3%

Tournament följde med bra som trea senast i lite enklare sällskap än detta. Kan en del i grunden och är tankbar från ett bra läge.

7 QAMARO C.D.-Johnny Takter 2%

Qamaro C.D. får Takter i sulkyn och ska gå barfota fram. Han är stark och håller farten om de andra bränner krutet för tidigt. Stallkamrat med On Track Piraten.

1 BALOTELLI CROWN-Robert Skoglund 2%

Balotelli Crown kan vara en rolig rysare från ett intressant läge. Jag tycker att han såg rejäl ut vid segern senast och den här är nog under utveckling. Han är snabb från start och från rygg ledaren kan han duga med lucka till slut. Under tre procent från det här läget är prisvärt.

11 SANSIRO GEL-Katrin K Frick 1%

 

V75-6, AUTO 2640, Brons

1 BELLINO B.-Conrad Lugauer 16%

Gör sällan ett dåligt lopp och har inlett året med tre starter där han som sämst varit tvåa. Inledde med seger före Rainbow Of Nando och sedan två andraplatser bakom Malkin N.O. och Barkevious Mingo. Inte värre motstånd emot nu och från ett fint utgångsläge kan han leda loppet väldigt länge, kanske hela vägen. Conrad Lugauer åker ända från Jägersro med en enda häst vilket gör att man bör tro på en bra chans för hästen.

4 DIGITAL ARCHIVE-Robert Bergh 44%

Är stor favorit bland de tidiga spelarna men har inte levererat på slutet trots att han har varit hårt betrodd. Information säger att Robert är sjuk och kommer att ersättas av Kim Eriksson i samtliga lopp vilket inte ska ändra hästarnas chanser på något vis. Går alltid med skor och brukar gå bra efter vila. Senaste starten gjorde för en dryg månad sedan. Räknas, men känns som en favorit i fara.

10 JE T´AIME RUINART-Örjan Kihlström 7%

Kommer från seger över aktuell distans men var inte på topp senast Örjan körde. Har nu fått ett lopp i kroppen där han alltså vann direkt före Perfect Dynamite på V86. Han är stark och gynnas av ett högt tempo. Går det för långsamt kan det bli aktuellt med ett tidigt avancemang då han tål att göra en hel del jobb på egen hand. Intressant singelprocentare om Örjan prickar in taktiken.

8 MELLBY DEALER-Roger Nilsson 4%

Har vunnit tre av årets fyra starter men är ändå bara streckad på 4%, vilket är lite svårbegripligt. Vinsterna har dock tagits i något enklare sällskap och läget nu sätter ner chanserna en hel del. Han är dock gynnad av distansen som hans fyra senaste starter är gjorda på. Hoppas på överpace då han kan gå fort sista biten. Skrällbud.

6 QUEER FISH-Kaj Widell 3%

Queer Fish ska kanske gå utan framskor nu vilket är en fördel, men han har varit lite vass ibland och lång distans känns inte som en fördel för honom längre. Skulle han få överta täten och håller sig lugn kanske han är den som kan tänkas syna favoriten ändå.

3 BLUE STAR CHAMPION-Svante Ericsson 6%

Blue Star Champion var riktigt vass vid sen lucka senast, men har knappast lika stor tur med löpningen den här gången.

5 CASH A CHEQUE EM-Erik Adielsson 13%

Cash A Cheque Em har visat kraftig uppåtform och är tidig även fast lång distans inte känns som en fördel.

7 RYAN KRONOS-Kenneth Haugstad 2%

9 MERRY BROLINE-Ulf Ohlsson 2%

11 SAMBUCUS P.R.-Leif Eriksson 1%
2 VÄSTERBO HARD CASH-Ulf Eriksson 4%

12 LEONAS SANTO-Tomas Pettersson 0%

 

V75-7, AUTO 2140, Klass I

1 MAN AT WORK-Magnus Jakobsson 52%

Lovade Stenströmer seger med senast på V75 och han vann enkelt via 11,5 sista varvet före The Swede på Eskilstuna. Han står kvar i samma klass och har fått ett bra utgångsläge då han är startsnabb och ska ses med goda möjligheter att kunna behålla ledningen, och då blir han svårslagen igen. Det är alltid intressant att gardera sista avdelningen då värdet kan öka väldeliga vid favoritförlust, men det här är en favorit som bör ha bra chans. Jag garderar ändå, med ett par kapabla motbud.

- Han ville inte ens vända upp i värmningen men i loppet fungerade det bra och det var ju lite flyt att vi prickade så bra. Sedan fick jag ju köra 1.17 första varvet och han ökade själv ut på slutrundan. Han är lite trög i stilen och jag tror nog att det fanns mera kvar i honom är det kanske såg ut. Han hade låg puls efteråt och är nog lite lat i spets. Gången före kändes han ju ruskigt gåvillig bakom hästar.

Är han snabb nog att spetsa från innerspåret bakom bilen tror du?
- Han är lättare att köra bakom bilen och normalt tar ingen en längd på oss. Det går även att köra rejält på honom, men jag får inte köra för sakta eftersom han inte är så tvärspeedig. Jag tycker att det känns som en bra spetschans och en skaplig vinstchans, säger Magnus Jakobsson.

6 DYNAMITE LIGHT-Kaj Widell 2%

Kan vara ett allvarligt motbud om han håller sig på benen. Han är snabb ut om han sköter sig och kan blanda sig i spetsstriden. Luddes hästar är kända för att vara vältränade och han ger sig inte i första stund om det blir spetskörning. Endast 2% i nuläget känns väldigt spelvärt.

7 SAMBUCA KNIGHT-Robert Bergh 16%

Var mycket fin vid seger senast över kort distans. Kördes då med jänkarvagn för första gången och det blir troligen samma igen. Inte helt enkel men de dagar han fungerar duger han bra i klassen. Outsider.

4 LINUS BOY-Johnny Takter 4%

Lever på styrkan men är också han väldigt osäker. Kommer med två raka galopper nu men den dagen han går felfritt så räds han ingen i klassen. Tål att göra jobbet på egen hand och skulle det bli överpace och han är felfri kan han skrälla. Skrällbud.

3 TEMPURA-Örjan Kihlström 4%

Tempura är en småtrög stark häst som ofta går bra utan att vinna, men nu vankas det spännande ändringar i utrustningen och dessutom Kihlström upp i sulkyn. Kan streckas till den här låga spelprocenten.

9 DUKE OF MEARAS-Erik Adielsson 15%

Duke of Mearas har visat härliga spurtegenskaper och senast när han fick göra grovjobbet själv höll han bra som tvåa. Passande smygläge nu och Adielsson upp i sulkyn. Tidig.

8 KABANOSS-Kenneth Haugstad 0%

11 ALORAC MATHBELL-Jörgen Westholm 3%

Alorac Mathbell har jag trott på ett par gånger och egentligen dumt att hoppa av nu när det kan bli barfota, men jag tycker att han är så pass missgynnad av att gå i spåren till slut och det blir nog svårt att komma till dödens.

12 PICASSO TILLY-Torbjörn Jansson 2%

Picasso Tilly gör bra lopp varje gång och han är troligen bäst om han får smyga med i ryggar och spara speeden till slut. Borde få det nu och har de kört för fort i täten tar han de flesta till slut.

5 SAMANTHA Y.-Ulf Eriksson 1%
2 AXEL WADD-Mattias Djuse 0%
10 NEW MOON FACE-Ulf Ohlsson 0%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-2-3-4-5-6-7-10-11-12 (8-9)

2) 10 Guinea Boko/15 Qatrine Gel (1-5)

3) 1 ON TRACK PIRATEN (2-9)

4) 15 MYHRENG JERKER (1-8)

5) 2-3-4-5-6-7-8-9-10-12 (1-11)

6) 1-4-8-10 (6-3)

7) 1-6-7 (4-3)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Make It Quick i avd.1 så blir kostnaden endast 120:-

V86 Onsdag 8 Mars Åby/Solvalla

V86-1, AUTO 2640, Spårtrappa, Åby

10 HALL OF FASHION-C. Eriksson 36%

Kommer med fin vinterform och har tagit tre raka segrar. Vann finalseger senast från ledningen och har tjänat mycket pengar på kort tid. Den här gången blir det bakifrån och det är långt ifrån säkert att det går lika bra, men på visad form får han ändå tipsettan. Kommer att gå med skor igen. Favorit som garderas friskt.

9 LET IT HAPPEN-Wilhelm Paal 9%

Har mycket fart i kroppen och kan speeda vasst till slut när han får det serverat. Här har han ett intressant smygläge och skulle det bli överpace kommer han in i matchen till slut och som singelprocentare känns han intressant.
4 MELLBY CICERON-Peter Untersteiner 21%

Galopperade i årsdebuten senast och har nu vilat ytterligare en dryg månad från tävlingsbanan och formen är därmed något svårbedömd. Har renoverats och tränat på och känns nu fin igen enligt tränaren. Tog endast en seger i fjol och det var i årets sista start under winterburst där han var kanonfin med skor på fötterna före Lobster´s Sam. Om formen är någorlunda intakt kan han blanda sig i striden från ett fint utgångsläge.

2 B.O.RIS-Per Bergh Thomsen 2%

Får ses som min skrällidé i loppet från ett fint utgångsläge. Hade ett tråkigt utgångsläge senste på V86 och då han dessutom galopperade innan start så var den dagen förstörd. Var riktigt vass vid skrällseger i starten innan då han gick med i anfall 750 kvar och avslutade rappt till enkel seger före Drive Launcher. Med ett liknande lopp igen kan han vara med på målfotot till ett ännu gladare odds.

14 RED HOT SNAPPER-Stefan Söderkvist 3%

13 ÖNAS IDA-Maxime Marais 7%
7 BRICE DES EPINES-Robert Bergh 5%

8 SUGARBOY PETOJ-Kevin Oscarsson 2%
12 VÄSTERBO ARTHUR-Kim Eriksson 2%

1 BREIDABLIKS G.T.-Conrad Lugauer 7%

6 WICLET HANOVER-Olof Thorson 1%
11 REMIX HANOVER-Preben Sövik 3%

5 LOKE CHIBABBA-Peter Ingves 3%

 

V86-2, AUTO 2140, 3-åringar, Solvalla

3 GLOBAL UN POCO-Erik Adielsson 71%

Ser ut som en klasshäst och kommer med två raka segrar mot hårt motstånd, och dagens kamrater känns inte tuffare än tidigare. Har ett fint utgångsläge och kan vinna från alla positioner. Ingen startraket men risken att han ska få ett tungt lopp känns liten i det lilla fältet. Vann trots dödens senast mot en så pass bra häst som Hotshot Luca, och kan mycket väl göra det igen. Stor favorit men jag spikar ändå.

1 SPEEDY FACE-Lutfi Kolgjini 10%

Har fått ett bra utgångsläge då han kan öppna kvickt och får ses som spetsfavorit i loppet och därifrån vinns många lopp. Var klart godkänd trea bakom min spik senast och ska gå framåt med det loppet i kroppen då han haft ett par månaders tävlingsvila. Man planerar inga skoryck den här gången heller men han kan ändå leda loppet länge och ska ha god chans att bli tvåa. Inte helt stabil på benen men felfri bör han vara ett bra tvillingspel mot min spik.
6 LORINA CITRON-Björn Goop 11%

Är lovande och har vunnit tre av sina sju starter så här långt. Möter nu hingstarna vilket blir lite tuffare men hon har visat så mycket redan att en platschans är befogad. Blev störd till galopp senast och har varit ute på rikstoton hela tiden innan dess. Svårt att vinna detta, men en plats är rimligt.
7 SETHMIKAEL BLANCHE-Mats Ulriksson 3%

Har fått sämsta utgångsläget men med endast sju hästar till start så gör det inte så mycket. Vann årsdebuten näst senast på en något tung bana och följde upp det med nytt rekord på 14,7 senast som femma bakom min spik Global Un Poco. Fick då ett utvändigt lopp och pressade sig till ledningen via dödens efter 600 och höll bra fart. Var slagen in på upploppet. Med bättre lopp kan han vara längre fram den här gången.
5 CALISSA RICH-Per Lennartsson 3%
4 HECTOR BOKO-Kaj Widell 1%

2 AL´S ESPRESIOUS-Giuseppe Lubrano 1%

 

V86-3, AUTO 1640, Åby

5 CABADES-Marcus Lindgren 14%

Vann hela fyra av nio lopp ifjol som 4-åring och stoet har nu två lopp i kroppen där hon galopperade bort sig långt före start i årsdebuten och var bra trea på en 13-tiden i starten efter. Hon ska gå framåt rejält till det här loppet och nu kan det eventuellt bli barfota runt om. Hon är inte favorit och står med det statistiskt bästa utgångsläget, så då väljer jag att chansspika då man måste ta grepp mot övriga spelare någonstans, och det här blir mitt val. Hon är inte helt att lita på från start, men felfri tror jag på bra chans och hon känns mycket spelvärd ikväll. Chansspik!
12 TOUGH MACOY-Johnni Olsen 5%

Kommer med tre raka segrar och är ändå bara streckad på 5%! Segrarna är tagna i Danmark och nu är motståndet lite hårdare. Dåligt utgångsläge nu gör det hela lite svårare och han är lite utlämnad till vad övriga hittar på. På visad form är han ändå streckvärd om man garderar min spik.

6 APARTE-Flemming Jensen 11%

Är ännu en dansk som gästar Åby och nu kan Flemming Jensen åter börja använda sin barfotabalans på sina hästar. Hon har inte missat pallen på sina tre starter i år och senast var hon tvåa på Åby bakom Tour Knight. Hyggligt utgångsläge och hon öppnar snabbt bakom bilen. Given vid gardering.

1 VICTORY HELLEBJERG-Jeppe Juel 51%

Blir gigantisk favorit och har vunnit fyra av de fem senaste starterna. Även här har segrarna tagits i Danmark och nu möter han lite tuffare motstånd igen även om flera huvudmotståndare är från hemlandet. Innerspåret kan dock ställa till det då han inte visat upp någon speciell startsnabbhet så här långt. Visar upp en härlig vinstgnista men startar inte så ofta. Får ett bra lopp härifrån och får han luckan i tid så blir han naturligtvis farlig men som sagt, jag spelar emot kollektivet....

7 FLASHING VICTORY-Maxime Marais 1%

9 HIGHLAND PARK-Robert Bergh 3%
11 DUCHESSE MAC-Peter Ingves 1%

2 J.S.APOLLO-Carl Johan Jepson 1%
8 OMAY SOUTHWIND-Rickard Svanstedt 1%
10 DANI BOKO-Christoffer Eriksson 8%
4 MY SWEET DEVIL-Peter Untersteiner 3%

3 FALCO MAHAVI-Kim Eriksson 1%

 

V86-4, AUTO 2640, Stolopp, Solvalla

1 GOING DIABLO-Erik Adielsson 13%

Gör årsdebut men har fått ett fint utgångsläge med innerspår då hon är naturligt startsnabb. Untersteiner har haft flera hästar som levererat starka insatser direkt i sina årsdebuter och från spets kan hon mycket väl leda hela vägen. Hon känns bra i träningen och tränaren tror på en bra insats direkt. En möjlig chansspik om ni vill byta ut någon av mina andra.

7 STEADY BRODDA-Jorma Kontio 3%

8 TAKEAWAY-Örjan Kihlström 15%

Team Kihlström/Walmann har firat stora triumfer ihop och senaste vann man ett vardagslopp på Solvalla vilket var en efterlängtad seger. Tråkigt utgångsläge nu men man har åtminstone blivit nerstruken ett spår vilket underlättar. Vann med sparade krafter senast vilket tyder på toppform. Örjan hittar rätt vägar då och då, och är kungen på Solvalla.

9 ESCADA B.R.-Björn Goop 22%

Gör debut för Lill-Goop vilket alltid är intressant. Hon kördes av Björn senast vilket innebar en snygg seger på en 12-tid trots bakspår över kort distans. Hon vann fem av 19 lopp ifjol och var tvåa i ytterligare fem, så topp 2 i över hälften av starterna. Gör debut över lång distans men hon tränar bra och stallet andas optimism.

10 CARRO´S GIRL-Johan Untersteiner 4%

Fick inte chansen senast och är lite bättre än vad raden visar. Har fart i kroppen som duger, men härifrån måste det lösa sig på bästa sätt. Då det är ett öppet lopp kanske fler kan tänka sig att köra om ledningen och då blir hon väldigt aktuell!

4 BAHARAT-Torbjörn Jansson 16%

11 DEDES MYTHICAL-Sune L Nilsson 3%
3 DONATELLA CENTER-Micael Lindblom 4%

5 ANNABELLE DIMANCHE-Ulf Eriksson 15%

2 LADYOFTHELAKE-Pierre Nyström 3%

6 BANTHECHOCOLATE-Tomi Haapio 1%

 

V86-5, AUTO 2140, Åby

3 BALFOUR-Robert Bergh 67%

Vann på ett fint sätt senast över lång distans på en något tung bana på Axevalla närmast före Mood Indigo och visade fin form. Den franske 6-åringen har startat sporadiskt men har hög kapacitet. Han står bra inne i klassen här och från ett bra utgångsläge får han tipsettan utan större tvekan, men när han är så stor favorit och bara har en färsk seger som vanns på en 17-tid så tycker jag det är befogat att gardera på det större systemet. Lillspik.

1 NO CREDIT BROLINE-Flemming Jensen 1%

Det har inte riktigt lossnat för 7-åringen ännu som nu återfinns hos danske Flemming Jensen sedan hon anlände från Peter Untersteiners stall. Tränaren tror inte så mycket på henne här och kommer att ge henne ett snällt lopp på innerspår. Med maxklaff kan det lösa sig och som 1-%-are känns hon intressant då det rör sig om en grundkapabel travare.
6 ELEGANT ÅS-Stefan Söderkvist 11%

Har varit sämst fyra i sina tre starter i år med en seger på kontot. Segern kom på V86 i den senaste starten då han fick ett ganska tufft lopp inledningsvis där han pressade på i dödens innan han slank ner invändigt efter 400 meter. Hittade ute 350 kvar och kopplade sedan enkelt grepp på övriga närmast före Dogge Sting. Outsider här.

7 SUPREME COURT-Claes Svensson 5%

Har gjort fyra starter för Claes Svensson där han vann i debuten men inte visat något extra sedan dess. Har nu två starter i kroppen över full distans på 14-tider utan att kunan blanda sig i segerstriden i veckolopp. Måste höja sig för att blanda sig i striden här. Viss grundkapacitet finns.
10 CANTONA MEARAS-Kevin Oscarsson 8%
4 VENIVIDIVICI KARSK-Carlos Söderström 1%

11 TROMB ACCESS-Peter Untersteiner 2%

12 LIZA WITH Z.-Olof Thorson 1%
5 ROCKET HILL-Jan Hansen 1%

2 MORGAN ATLAS-Carl Johan Jepson 1%

9 ANGELA RICH-Thomas Dalborg 1%

8 MORPHEUS-André Eklundh 1%

 

V86-6, AUTO 1640, Solvalla

1 ÖNAS IGOR-Björn Goop 44%

Äppelbohästen från Västra Dalarna, inte långt från där jag själv har mitt näste är en flitig deltagare i rikstoton och han gör sällan någon besviken. Här står han inför närmast perfekta förutsättningar då han är startsnabb och har innerspåret. Det ska mycket till för att någon ska kunna ta en längd på honom. Senast var han ute på V75 som sin vana trogen och hade då tråkiga spår 12 bakom bilen i ett kortlopp, men stod ändå i endast 13 gånger pengarna när Blue Star Champion tog hem loppet efter sen lucka och vass avslutning. Kommer troligen att gå med skor igen, men det tror jag har mindre betydelse här och spikar ekipaget, och håller en extra tumme!

6 FLASH OAK-Jorma Kontio 2%

Har gjort två starter i sin nya regi hos Timo Nurmos där han vann direkt i debuten före Lord Phot och senast var ute mot hårda motståndare på V75 i samma lopp som Önas Igor. Han ska gå framåt med loppen i kroppen och om han hittar ner i vettig position här så kan han överraska. Skrällbud.
7 PIMPINETTE FACE-Örjan Kihlström 3%

Har viss kapacitet men kan bli lite het ibland. Den korta distansen är en fördel. Örjan och Walmann igen, och ska man gardera så är det killar att hålla i handen. Ska ha ett rygglopp och det brukar smygaren kunna fixa. Räknas vid klaff.
8 VALEUR-Peter G Norman 14%

Blixtrar till ibland och är van att möta bra hästar. Dåligt utgångsläge och ingen blixt ut kan ställa till det, men om det löser sig är han bra nog att slåss om de främre placeringarna. Det måste ändå till en massa tur att kunna vinna från det här läget.
11 DRANCY-Pekka Korpi 1%
5 KLÖVER ALL OVER-Ove A Lindqvist 22%
2 RANDOM SHOT-Ulf Ohlsson 2%
4 SPRITE FLIGHT-Erik Adielsson 6%

3 DREAM TROTTER-Oskar J Andersson 4%
12 NINEPOINTS ARIEL-Kaj Widell 1%
9 PAMPAS S.I.R.-Torbjörn Jansson 1%
10 CARPENTER ON TOR-Tony Wallin 1%

 

V86-7, AUTO 1640, Åby

2 NAPOLEON C.D.-Peter Ingves 24%

Var stor favorit senast efter två raka segrar men galopperade då efter 250 meter när han hade pressat sig till ledning. Man skyllde på balansen den gången och nu när man får köra barfota ska det inte vara några problem enligt tränaren. Hästen är lite upp och ner, men när han är på topp är han troligen överägsen det här gänget från ett bra utgångsläge. Borde vara bra chans och en möjlig spik om han är som bäst.

5 TANGO VANG-Christoffer Eriksson 31%

Har inlett året bra med två raka segrar. Senast fick han det serverat och var närmast skyldig att vinna före Rolf Lyngshöj på Jägersro. Har fått ett perfekt utgångsläge här och med två lopp i kroppen ska han inte vara sämre. Kan duga om det klaffar igen. 

9 ROLF LYNGHÖJ-Steen Juul 4%

Har också inlett året på ett lysande sätt med två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna. Segrarna är tagna i Danmark och senast var han tvåa bakom nämnde Tango Vang. Fick förbruka mycket kraft för att köra sig till ledningen senast och tröttnade till slut. Går bäst i ledningen och dit kommer han knappast från bakspåret. Duger på kapacitet men måste ha en del flyt härifrån.

8 TONICETOBETRUE-Jeppe Juel 13%

Är den tredje danska klasshästen i fältet och även han ska ses med chans. Slog den danska Eliten från ledningen senast före Stand And Deliver men har nu fått ett dåligt utgångsläge och det krävs en del tur härifrån. Barfota runt om nu och man kommer troligen att chansa på att backa ner och hoppas på klaff.
10 BARKEVIOUS MINGO-Carl J. Jepson 17%

1 BIKINI SO TEENY-Kevin Oscarsson 2%
4 DOLLAR ACCESS-Peter Untersteiner 4%

3 ORRIZZONTE TRIO-Stefan Söderkvist 1%

11 HANDSOME KNIGHT-Ola Samuelsson 1%

7 R.G.´S THUNDERBOLT-André Eklundh 1%

6 BIJOU BOURBON H.M.-Conrad Lugauer 1%

Struken: 12 Lindo Eden

 

V86-8, AUTO 2140, Diamantstoet, Solvalla

9 TOUR KNIGHT-Johan Untersteiner 11%

Kommer med två raka segrar där hon sett riktigt bra ut och hon får tipset trots ett bakspår. Verkar ha höjt sig rejält i nya regin hos Johan Untersteiner där hon är obesegrad efter de starterna. Har farten som krävs men måste ändå ha lite klaff härifrån. Står bra inne och duger bra i klassen. Bra chans, och en möjlig chansspik.

3 OPTIMUM DRAGONFLY-Erik Adielsson 15%

Har ett bra utgångsläge och vann på en låg 13-tid senast vilket borde räcka bra även i det här gänget. Har galopperat i två av de tre senaste starterna och är inte helt pålitlig. Trivs bra i ledningen och skulle hon hitta dit ökar chanserna. Vann bara ett lopp ifjol på elva starter, och segerna senast var årets första i fjärde försöket.

12 ALLE CASH-Jorma Kontio 29%

Vann alla tre starter hon gjorde i fjol som 4-åring och har inte varit sämre än tvåa på sina tre starter i år. Sämsta utgångsläget nu gör det hela lite svårare men hon har bra kapacitet även om stilen är lite speciell. Kan vinna trots läget.

5 WOTTS C´EST FRIC-Ulf Ohlsson 3%

Tog ingen seger ifjol men har blivit etta och tvåa i årets två starter. Inte sämre än tvåa på de senaste fem starterna. Årets starter har gjorts i Norge och nu är nog motståndet lite tuffare. Bra utgångsläge och endast 3% gör henne ändå ganska intressant med Ohlsson i vagnen.
2 DICTIONARY-Björn Goop 15%

6 CIKORIA FRAZER-Tobias J Gustafsson 1%

8 VIOLET HILL-Torbjörn Jansson 2%

10 PASTELL TILLY-Peter G Norman 2%

7 PEARL FACE-Örjan Kihlström 8%
1 QUANTUM ESTELLE-Tomas Pettersson 2%

4 DONNA SISU-Pekka Korpi 11%

11 LUNA NERA DOC-Håkan B Svensson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-4-7-8-9-10-13-14 (12-1)

2) 3 GLOBAL UN POCO (1-6)

3) 5 CABADES (12-6)

4) 1-2-3-4-5-6-8-9-10-11 (1)

5) 1-3-6 (7-10)

6) 1 ÖNAS IGOR (6-7)

7) 2 Napoleon C.D./5 Tango Vang (9-8)

8) 1-2-3-5-6-7-8-9-10-12 (4-11)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Balfour i avd.5 så blir kostnaden endast 400:-

V75 Lördag 4 Mars KALMAR

V75-1, VOLT 2640, Klass II

2 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 33%

Gör en intressant V75-debut och det är en sällsynt häst som startat karriären med sju raka segrar. Möter nu sitt hårdaste motstånd hittills men det finns nog gott om utrymme att kunna förbättra sitt rekord här som inte är bättre än 17,1 över full väg. Han gör sällan mer än det som behövs vilket kan få tipsnissar och spelarkår att vara lite skeptiska. Körande Carl Johan Jepson låter dock uppåt och tror på bra chans. Han får tipset och det kan vara en chansspik att inleda kupongen med.

8 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 26%/ STRUKEN!!

Är en allvarlig utmanare trots ett dåligt utgångsläge. Han har sämst varit tvåa i de fem senaste starterna och har mött en del bra hästar. Kash Brodda och Rigel Face har segrarna hetat i de två senaste starterna. Han tål att göra en del jobb om det krävs men helst vill han ha ett lopp i ryggar och gärna lite tempo på tillställningen. Över den långa distansen kan hon plockar ner många över upploppet. Given vid gardering.
11 CAN LANE-Johan Untersteiner 13%

Har bra kapacitet för klassen men är inte helt stabil på benen. Utan felsteg kommer han säkert att vara med på målfotot till slut och bakspåret behöver inte vara några minus i det här fallet. Svår att räkna på men får ses som en tidig outsider.
9 HANTORPS CALVADOS-Oscar Ginman 2%

Vann direkt i årsdebuten senast och det på ett enkelt sätt till över 17ggr fläsket. 8-åringen verkar ha hittat sig själv på slutet och radar upp fina prestationer. Ska inte vara sämre med ett lopp i kroppen och får ses som en tänkbar skräll från bakspåret.

10 SPHINX D´INVERNE-Kim Eriksson 5%

4 CAMP NOU-Johnny Takter 13%

1 RIGHT BROLINE-Joakim Lövgren 4%
3 IBIZA NALAN-Hans Crebas 1%

8 M.T.KLÖVER ESS-Oskar Svanberg 2%
12 VEAMS CRESCENDO-Mads H Nielsen 0%

6 CREAM BALLOON-Tommy Zackrisson 1%

5 MICRO VICK-Torbjörn Jansson 1%

 

V75-2, AUTO 2140, Diamantstoet

2 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 60%

Är väldigt kapabel för klassen men också väldigt osäker på benen och har faktiskt galopperat i de fyra senaste starterna. Han har ändå lyckats vinna i ett par av loppen och felfri lär ingen ha bättre chans i loppet. Ett perfekt utgångsläge då han sitter i andraspår direkt och man behöver inte ladda från start för att hitta position. Naturlig tipsetta men väldigt stor favorit och jag garderar med ett par kapabla motbud som båda är singelprocentare.

7 RASPBERRYSKY-Peter Ingves 5%

Nu när man får rycka skorna igen bör Veijo Heiskanens armada kunna lyckas lite bättre igen. Hon har inte startat sedan början av december och formen är därmed något svårbedömd, men kapacitetsmässigt duger hon långt när hon är på topp. Ettan är högst upp i raden och här misstänker jag att Veijo ställt i ordning för en bra insats direkt. Skrällbud.

6 RED HOT METALIMO-Lutfi Kolgjini 7%

Var duktig tvåa i årsdebuten senast bakom Victoria Vixi och ska inte vara sämre med ett lopp i kroppen. Hon öppnar snabbt och kan vara den tidiga ledaren och är då hästen att slå. Alla vet att Ludde är en bra rygg då han alltid gör vad han kan för att dra undan till slut. Tidigt motbud.

9 SIMB SENTA-Thomas Dalborg 5%

Var det lite surr om på V75 senast och hon fick då ett fint lopp sedan hon släppte ledningen efter 250 meter och fick sedan inte riktigt chansen och gick i mål med mycket sparade krafter som tvåa bakom Qatrine Gel. Lite sämre utgångsläge nu, men större chans att det kommer att lösa sig till slut. Kan vara en skräll att tänka på om man streckar på lite till. 

14 KIRIN DE ZEUN-Torbjörn Jansson 1%

15 OTHALA-Johnny Takter 8%

3 TOP DE LUXE-Christoffer Eriksson 1%
4 HELL BROKE LUCE-Johan Untersteiner 2%

11 KENDRA SILVIO-Thomas Uhrberg 2%

12 MAKERA-Jorma Kontio 5%

5 GO FOR BANANAS-André Eklundh 1%

10 DIRTY DANCING IN-Stefan Söderkvist 2%

13 DIORA SOUND-Anders Zackrisson 0%

1 HEKATE SUND-Oskar J Andersson 0%

Struken: 8 Anna

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

5 ROYAL FIGHTER-Jennifer Tillman 37%

Den forne Elitloppsfinalisten letar efter toppformen och näst senast kunde man skönja hans storhet då han var duktig tvåa bakom On Track Piraten på en 10-tid. Om man rycker skorna på honom den här gången så ökar chanserna drastiskt men man har ännu inte bestämt sig för detta(fredag). Från spår 5 är spetschansen god och barfota är det ett spikbud i omgången men i skrivande stund är det oklart och jag garderar med en trio.

3 ART ON LINE-Johnny Takter 16%

Har gjort det bra i comebacken från Frankrike och han har tagit en seger och två tredjeplatser på sina tre starter. Han är snabb från start och värsta motbudet mot min tipsetta. Här kommer man att rycka skorna vilket är ett plus och 10-åringen är tidig på kupongen.

11 EXPLOSIVE DE VIE-Jim Oscarsson 5%

Gör årsdebut och därmed svårbedömd. Har endast fått lugna jobb och det kan fattas lite tempo i kroppen. Normalt sett duger han långt här, speciellt om det blir lite fart på tillställningen. Tillhör ungdomarna i gänget med sina 6 år och har lite utveckling kvar ännu. 

4 ALLABALLAKAITOZ-Jorma Kontio 3%

Kommer från seger över distansen trots 20 meters tillägg. Nu kan man rycka skorna vilket bör vara en stor fördel och från ett bra utgångsläge kan även han blanda sig i spetsstriden om man väljer att ladda. Visade senast att han går bra bakifrån och det är möjligt att man försöker använda speeden till slut istället. Räknas tidigt från ett fint utgångsläge.

2 SPRING EROM-Christoffer Eriksson 17%

9 VÄSTERBOONTHENEWS-Carl J. Jepson 8%

8 TARGET KRONOS-Lutfi Kolgjini 9%

1 UZO JOSSELYN-Stefan Söderkvist 1%

6 ATTACK DIABLO-Peter Untersteiner 3%

10 OPITERGIUM-Peter Ingves 0%

7 HARRY HAYTHROW-Thomas Uhrberg 1%

12 NOTHING BUT CLASS-J. Untersteiner 0%

 

V75-4, VOLT 2640, Lördagsloppet

2 ULISSE KRONOS-Lutfi Koljgni 40%

Det här är en 4-årig klasshäst efter Joke Face com inlett karriären bra på ett fåtal starter, och bör stå sig mycket bra i detta lopp. Vann direkt i årsdebuten senast över lång distans efter nästan ett halvårs tävlingsuppehåll. Vinsterna har tagits från ledningen och senast han hade spår två i volten tog han ledningen enkelt och vann okörd före Springfield i augusti ifjol. Han har gått med skor på fötterna hela tiden och det blir samma nu. Klarar han spåret så känns det som en jättebra chans och jag spelar på det och spikar ekipaget.

5 J.H.MANNERHEIM-Johan Untersteiner 16%

Utmanade min spik senast men slog då på en galopp när det såg ut som att han skulle gå i närkamp sista biten. Ludde påstår att han aldrig hade kommit ikapp medan Johan Untersteiner inte är helt säker hur det hade gått. Det lutar åt att det kan bli ett liknande scenario den här gången också och då får vi se om han kan utmana utan felsteg. Lovande 4-åring även här. Inte heller här är spåret det bästa så det blir nog en lugn start.

14 BOWLING TRIPLE X.-André Eklundh 9%

Är kapabel men osäker. Har bra statistik när det varit täta starter så det ska inte behöva vara en nackdel att han startade nyligen. Två segrar, en andraplats och två galopper på de fem senaste starterna. Båda segrarna och andraplatsen är tagna över aktuell distans så den passar förträffligt. Tappade en sko senast så galoppen var närmast oundviklig. Viss vingelrisk från springspåret och tillägg men om han kommer till så är det god platschans och skulle de betrodda göra bort sig så är det en het vinstchans.

15 MAGIC HAPPENS-Peter Untersteiner 18%

Står med sämsta utgångsläge med bakspår från tillägg och han gjorde bort sig med galopp i senaste starten där han hade liknande förutsättningar. Har fart som räcker en bit i denna klass och Peter Untersteiner har inte gett upp hoppet även om läget ställer till det. Då det råder lite frågetecken för de mest tippade så får han ses som en outsider om man väljer att gardera loppet. 
10 UMBERTO AXE-Christoffer Eriksson 9%

4 LÖNSHULTS JOHANNES-G. Fajersson 0%

8 RADIATION-Thomas Uhrberg 3%

9 LOOKAHERE-Kim Eriksson 0%

1 SHARP DREAM-Torbjörn Jansson 2%

3 COLONELLO-Kent P Gustavsson 1%

6 KAXI DAY-Tommy Zackrisson 0%

13 JACK BOWLER-Anders Zackrisson 0%

7 GUNNAR MAGNIFICENT-Oskar Svanberg 1%

11 KOSMOPOLIT DU GULL-Fredrik Persson 1%

12 FIDDELINA FIGHTER-Carl Johan Jepson 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

1 RE DOC-Stefan Söderkvist 10%

Han ser ut att ha passande förutsättningar här och blir säkert bortglömd av spelarna när han galopperade bort sig senast på V75. Han är snabb ut och ska ha goda möjligheter att kunna försvara ledningen och då ökar chanserna. Barfotabalans är också ett plus mot tidigare och det känns som en spelvärd tipsetta.

3 ZENIT BRICK-Jorma Kontio 54%

Är också väldigt kapabel för klassen men blir väldigt stor favorit från ett fint utgångsläge trots att även han galopperade bort sig senast. Felfri är han säkert med i matchen hela vägen då han kan öppna hyggligt, men han känns inte helt stabil. Är stark och tuff och kan vinna även från dödens. Mycket tidigt streck.

4 CUPIDO SISU-Tomi Haapio 10%

Var det en del surr om på V75 senast och han såg fin ut när han galopperade bort sig 650 kvar. Bättre utgångsläge den här gången och 5-åringen och han ska duga bra här. Var fin vid segern näst senast på en 13-tid och även han kan öppna snabbt vid laddning. Utan felsteg utmanar han om segern.

7 YOUNG FARMER-Thomas Uhrberg 10%

Kommer från seger i V75-finalerna senast och går nu upp en klass. Öppnade snabbt till spets då och om alla laddar från start den här gången kan det gå undan från start och då känns det tryggt att ha ritat ner en del streck. Slog Master Crowe senast och det känns väl inte direkt hårdare emot den här gången så visst kan han vinna även i denna klass. Outsider.

11 BRITTISH STEEL-Erlend Rennesvik 9%

12 AUGUSTUS F.-Johnny Takter 2%

5 LADY LEE-Carl Johan Jepson 1%

6 HERTIG SHIM-Kevin Oscarsson 2%

9 TOP OF THE WORLD-Torbjörn Jansson 3%

10 BRITT PALEMA-Fredrik Persson 0%

2 JACKIE BOWLER-Tommy Zackrisson 0%

8 GIVEMEHEAVEN SISU-Kim Eriksson 0%

 

V75-6, AUTO 1640, Klass I

6 MITOS GOLD-Johnny Takter 34%

Har inlett året bra med två segrar och en andraplats på tre starter. Han går bra tider för klassen och står bra inne på pengar. Har ett okej läge även om det finns viss risk för vingel och han skulle vara mycket gynnad av en invändig strykning. Han kan öppna hyggligt men är även stark och tål att göra lite jobb. Kommer troligen inte att lättas något till denna start, men är han bara lika bra som på slutet så bör han vara med i segerstriden igen. Motiverad favorit.

2 REPLAY PELLINI-Thomas Uhrberg 21%

Har fått ett fint utgångsläge och även han kan öppna hyggligt men det kan hända att stallkamraten 5 Quattro Töll tar sig förbi från start, men i andra skedet kanske man då blir släppt till ledningen vilket ökar chanserna över den korta distansen. Räknas tidigt. 

10 IAGO ZON-Joakim Lövgren 14%

Kanske är bästa hästen men bakspår på kort distans är inte idealiskt. Han är beroende av ett högt utgångstempo för att komma in i matchen till slut, och det är väl inte helt omöjligt att det kan ske. Missgynnas en del av läget då han troligen är bäst i spets men om det klaffar blir han giftig till slut. Mycket möjligt med lättning i balansen till någon sorts barfotabalans här vilket är ett plus.
4 FACE RIBB-Christoffer Eriksson 7%

Kolgjini har kommit igång bra med sina hästar nu efter vinterträningen och han har ett oerhört bra segerfacit på sina comebacker hittills. Här har han en stark häst som han själv valt bort men jag tror ändå mer på honom än stallkamraten som Ludde kör, Dynamite Light. Nu rycker man bakskorna vilket är ett stort plus på denna häst och han blir nog bortglömd på de senaste insatserna. Räknas tidigt och känns väldigt spelvärd.
12 SADIK AMERICA-Peter Untersteiner 2%

3 GRINNEBYS ORION-Carl Johan Jepson 3%

9 UNCLE TUPELO-Johan Untersteiner 2%
8 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 2%

11 DYNAMITE LIGHT-Lutfi Kolgjini 1%

5 QUATTRO TÖLL-Peter Ingves 4%
7 CINGVAR T.T.-Fredrik Persson 0%

1 LINUS BOY-Jorma Kontio 11%

 

V75-7, AUTO 2140, Brons

10 FRANKIE BRODDE-Johan Untersteiner 15%

Är bortvald av Peter Untersteiner men han tror ändå mer på honom än stallkamraten Mellby Duke. Avslutade bra i Bronsfinalen senast som femma bakom Young Farmer på en 13-tid och han är fortfarande kvar i samma klass. Är härdad på V75 och har fart i benen som räcker långt här bara det klaffar från bakspåret. Går troligen med samma balans som tidigare men det kan räcka ändå. Spelvärd tipsetta!

9 HANK VON HÅLERYD-C. Eriksson 20%

Kommer från seger där Johan Untersteiner måttade in segern före Sugarboy Petroj i ett billigare sällskap. Har inte missat pallen på sina fem senaste starter och även han är härdad på V75. Har ett passande utgångsläge med rygg på en startsnabb You Know Me och kan få det perfekta loppet. Räknas tidigt.

6 MELLBY DUKE-Peter Untersteiner 28%

Är en speciell häst som hittills bromsat i ledningen om han kommer dit för tidigt så här får Peter Untersteiner tänka taktiskt och söka ryggar i det längsta utan att bli fast. Lyckas den taktiken kan han mycket väl vinna igen då kapaciteten är hög och han har en vass avslutning att tillgå när det klaffar. Räknas.
4 THAIGER EXCLUSIVE-Kim Eriksson 9%

Är en av de hetar spetsbuden i loppet och skulle han få överta ledningen utan Elitloppstempo så kan han leda loppet väldigt länge, kanske hela vägen, om han får maska bort en bit i loppet. Har bytt regi från Untersteiner till Thomas Madsen och han fungerade bra tidigare men ibland kan hästar tända till ytterligare av ett miljöombyte. Som singelprocentare är han intressant från ett fint utgångsläge. Spetshästar vinner oftare än favoriten.

2 THE TRUE F.-Johnny Takter 13%
1 YOU KNOW ME-Conrad Lugauer 7%
3 VOLONTARY SIMPLCTY-Peter Ingves 2%

8 POKEMON ÅS-Erlend Rennesvik 2%

5 SNYTING-Torbjörn Jansson 3%

11 ARI BEN-Thomas Jonsson 0%
7 SCARPIA-Kevin Oscarsson 0%

12 FRED COBRA-Oskar J Andersson 0%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2 MACK DRAGAN (8-11)

2) 2-6-7 (9-14)

3) 3-4-5-11 (2-9)

4) 2 ULISSE KRONOS (5-14)

5) 1-3-4-5-6-7-11-12 (9-10)

6) 2-4-6-10-12 (3-9)

7) 2-4-6-9-10 (1-3)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 5 Royal Fighter i avd.3 så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 1 Mars Bergsåker/Solvalla

V86-1, AUTO 2140, Bergsåker

6 PINYATA GEL-Daniel Wäjersten 5%

Dalahästen har visat fin form i år med två raka andraplatser på 12-tider i de två senaste starterna och det mot ganska bra hästar och det är inte värre emot den här gången. Trots det är det låga 5% på hästen och då hugger jag direkt och ger henne tipsnicken. Gunnar Lassis har ett litet stall men visar fin kvalitet. Är härdad på rikstoton och är hygglig från start. Längesedan hon vann nu men här står hon perfekt inne på pengar och nu kan det vara dags! Rolig tipsetta.

8 MAGNIFIK BRODDE-John Östman 38%

Visar också fin form och man har väntat lite med att starta då han är bättre utan skor på fötterna. Gick ändå klart hyggligt på V86-senast som trea bakom Digital Archive. Nu är det åter tillåtet att köra utan skor men det är inte alls säkert att det går uppe i Sundsvall ändå, men det vore ett plus om det fungerar. Dåligt läge men han har fart som duger om det klaffar härifrån.

4 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 19%

Amatörtränaren Anders Jonsson med licens på Rommetravet har kunnat lägga mera krut på hästar sedan en tid. 
Efter ett yrkesliv som journalist och bland annat verksam som inrikeschef på Ekot, har han börjat kunnat ta det lite lugnare som pensionär. 
Mer tid med hästarna – rena proffset med andra ord?
- Njahaa, jag vill nog kalla mig amatör! säger Anders Jonsson och skrattar. 
På gården Stora Hälla i Falun har han tre hästar, varav ett avelssto. Räknar man alla travare han är inblandad i, kommer man upp i elva hästar. 
- Jag håller i tio konsortier och äger hästarna tillsammans med väldigt många människor. Vi har tio tävlingshästar. Ja, en är bara två år. Så det är nio jag är med på som förhoppningsvis ska starta i år, säger Anders Jonsson.

Bollnäsproffset Tomas Pettersson är en av tränarna konsortiet anlitar. När det kommer till Ajlexes Cubano är Pettersson emellertid ”bara” kusk. 
Jonsson tränar den sjuårige valacken själv sedan slutet av fyraåringssäsongen och har lyckats bra. Ajlexes Cubano har tecknat sig för två V75-segrar så här långt, en i klass I i Bollnäs hösten 2015 och en i bronsdivisionen i Hudiksvall nu i september.
- Han har varit med ganska mycket i V75 och placerat sig i rikstoton nästan i varje start. Det var en väldigt bra proposition åt honom på Bergsåker på onsdag och även om han inte är riktigt lika bra som då han vann på Hagmyren i september ska han räknas med chans.

Ajlexes Cubano är bäst den varma årstiden. Eller rättare sagt, hästen är bäst barfota. 
Just på onsdag (1 mars) upphör barfotaförbudet i svenskt trav att gälla. Nu är det tillåtet att tävla med valfri balans igen. 
- Han går ju bäst barfota, jag har hållit igång honom och startat under vintern som en del i träningen. Det lär inte gå att köra barfota i Sundsvall i början av mars men jag anmälde honom för att loppet passade så bra. Det här blir också första starten på en månad. Han var inte som bäst i den senaste starten och fick en träningsperiod i stället. 

- Han känns bra i träningen och är precis lika pigg som vanligt. Så det verkar bra. Han höll ju ändå skapligt senast. Men han verkar inte bry sig så mycket om dödens eller har i vart fall inte gjort det tidigare. Nu blev han sexa på Solvalla efter att Tomas valt att gå upp utvändigt ledaren med honom. Han gillar att gå där framme utan att ha någon framför sig.

- Det kan nog bli ledning här. Spets är nog bättre än att gå i dödens också. Vi hoppas på en lång sommarsäsong och jag tror att han kommer att kunna hävda sig rätt bra i silver. Han har otroligt hållbara ben och tävlar nästan året om. När han vann V75 i september visade han ju vilken fin häst han är, säger Anders Jonsson.
Vid segern i bronsdivisionen på Hagmyren öppnade Ajlexes Cubano 1.09,5 första 500 meterna till ledningen och gick säkert undan till slut. 1.11,3 över 1640 meter, bilstart gäller som ett rekord för dalahästen.

9 TODAYS BUTTERFLY-Henrik Svensson 4%

Har inte startat sedan slutet av november då man fick köra utan skor på fötterna och det är orsaken till uppehållet. Nu anmäler man direkt igen när det åter är OK att rycka skorna. Om det går att köra barfota är hon gynnad, annars behöver man nog inte strecka henne. Formen är svårbedömd efter tävlingsuppehållet men i grunden duger hon bra i det här gänget.

2 MIDNIGHT MOON-Jomar Blekkan 10%

12 NAVARONNE-Jessika Sidbäck 3%

11 PAYING GUEST-Martin P Djuse 2%

1 GOOGLE HÅLERYD-Per Linderoth 12%

5 NORTHERN SPY-Micael Melander 2%

7 ELLES W.FILL-Ulf Ohlsson 3%
3 GOLDEN SID-Ove A Lindqvist 2%

10 NELLE PRIDE-Rikard N Skoglund 1%

 

V86-2, AUTO 1640, Solvalla

3 VICTOR A.U.-Torbjörn Jansson 20%

Gjorde första starten sedan skotvånget infördes senast och han såg inte speciellt missgynnad ut av det då han avslutade vasst från 3-2 utvändigt sista 300 och tog sig förbi alla till seger före Pinyata Gel på Solvallas V86:a. Gick en fin 11-tid över distansen vilket är starka papper den här tiden även om han fick en fin resa. Kan öppna hyggligt och det är inte otänkbart att han tidigt sitter i spets men han är inte beroende av ledningen som syntes senast. Får tipset på den senaste insatsen och jag chansar med att spika till en rimlig procent.

2 KING CITY-Örjan Kihlström 45%

Gör årsdebut och är därmed svårbedömd. Det är möjligt att Örjan kör ett passivt upplägg innan hästen har något lopp i kroppen och som stor favorit försöker jag välta denna gång. Ett bra utgångsläge men ingen startkanon. Får ändå ett bra lopp härifrån och skulle min spik få svar i tuff körning om ledningen så kan Örjan komma in i matchen till slut.

5 GEORGIE MAE-Johnny Takter 15%

Är troligen värsta motbudet i spetsstriden och kan häxa för min spik om Johnny väljer ett offensivt upplägg från start. Gör det bra mest hela tiden men saknar det där lilla extra för att sticka nosen först. Bra platschans och räknas om min spik gör bort sig.
1 NAVIGATOR SIB-Oskar J Andersson 3%

Vinner inte ofta men är verkligen jämn och säker. Har skött sig fint i V75 på slutet och det kanske kan bli skoryck nu. Kan kanske skrälla om det blir överpace på loppet.

7 AL´S WINNERMEDE-Svante Ericsson 12%
6 HERO SJÖHAMMAR-Ville Karhulahti 2%

Hero Sjöhammar har haft lite pro­blem med en framfot som han gjorde sig illa på för ett par månader sedan. Men det ser bättre ut nu. Han har inte gått några tuffare jobb, så lite lågt ligger Stig H. formmässigt. Känns okej i alla fall men det känns som att han behöver ett lopp eller två för att hitta formen.

4 DIONNE SISU-Tomi Haapio 3%

 

V86-3, AUTO 1640, Bergsåker

12 SUCH A KNIGHT-Ulf Ohlsson 16%

Fick äntligen till det senast och visade då hur kapabel han är. Han gör sina bästa lopp då han får vara med där framme direkt och läget här är därför allt annat än bra. Kapacitet och form finns för att segerstrida men härifrån är han utlämnad till vad övriga hittar på. Han får chansen som lillspik då han inte kommer att bli alltför hårt betrodd. Inga ändringar, skor runt om.

7 TIGERFEET DYNAMITE-Jan Norberg 6%

5-åringen vann hela fem lopp i fjol vilket är bäst i hela fältet. Har hunnit med två starter i år, båda på Umåkers Vinterbana och senast var han hygglig tvåa. Vi får se hur han fungerar nu när det är annan bantyp. Är oftast med där framme men det är något hårdare emot den här gången. Skrällbud.

9 FUDGE ÅS-Troels Andersen 2%

Går också hyggligt utan att vinna ihjäl sig. Gick en 13-tid senast över full distans utan att få några pengar med sig när Deweykidumnhowe vann på Solvalla. Passande smygläge härifrån och får hoppas på bra ryggar när det ska avgöras.

11 DOCTOR DOXEY ZENZ-M. Andersson 33%

Doctor Doxey Zenz har ett tråkigt spår och körs av en mindre namnkunnig kusk, vilket lär vara oddshöjande. I det här fallet kan det nästan räcka att Mathias Andersson vet hur man drar i högertömmen, för ”Doctorn” är stark och tål tuffa upplägg. Med årsdebuten avklarad kan det vara dags för ett besök i vinnarcirkeln

4 SAMANTHA Y.-Björn Röcklinger 11%

6 QUEEN OF HILLS-Peter Eriksson 2%
3 KICKING VIKING-Martin Åkerlund 3%

2 CLASSIC GENTLEMAN-V. Lindenbaum 1%

1 AMAZING LA MARC-Henrik Svensson 8%
10 TOURNAMENT-Per Linderoth 14%

5 TEA PARTY-Ove A Lindqvist 2%

8 TARPON-Stefan Edin 1%

 

V86-4, AUTO 2140, Solvalla

6 UN DERNIER RIRE-Örjan Kihlström 21%

Un Dernier Rire går hyggligt utan att Stig H. tycker att han har kommit upp i sin fulla kapacitet. Han känns helt okej i jobben men han har som sagt inte visat den där riktiga vinnarglöden. Även om han har gått jämnt och bra. Lite svårbedömd nu. Okej läge och kan öppna också. Skulle han komma till ledningen så ser det ut som ganska bra chans då det inte verkar vara några värstingar emot. Jag spelar på det och spikar Örjan.

1 URAGANO ORO-Oskar Kylin Blom 3%

Var snäppet för min spik senast efter en bra avslutning och kan ge honom en match igen om det löser sig från innerspåret. Då körde Örjan honom men nu kör han alltså min spik istället vilket kan tänkas spegla vem han tycker har bäst chans? Får ett bra lopp härifrån och plockar säkert fina pengar igen.

4 CABAREE F.C.-Claes Svensson 41%

Är stor favorit av de tidiga spelarna och hon kommer från seger på nytt rekord över kort distansen. Övertog då ledningen efter ett halvvarv och var sedan överlägsen i mål. Galopperade bort sig på V75 i starten innan men svarade för en bra upphämtning utan att få något med sig när Juni Håleryd vann på Halmstad. Tidigt streck vid gardering. Kan öppna bra efter de första trevande stegen.

11 HAMBRAS LUSTY LOVE-O. J Andersson 12%

Tog senast första segern efter en positiv insats på Solvalla. Övertog då ledningen efter 350 meter och höll ett självvalt hyggligt tempo och var ohotad i mål till över 10 ggr pengarna. Blir knappast någon ledning från bakspåret nu och därmed försvåras chanserna. Visade ändå bra form och 4-åringen kanske nu lärt sig vad det går ut på? Outsider.

10 CHABLIS PREMIER-Torbjörn Jansson 2%

Chablis Premier kändes inget vidare i måndagsjobbet. Kommer tittas igenom ordentligt. Han har inte alls levt upp till de förväntningar Stig H. har haft på honom. Även om han kommer till start har han ingen större feeling för honom från det här läget.

5 A GIFT TO YOU-Kenneth Haugstad 2%

3 LAURENTIUS CASH IN-Jorma Kontio 12%

9 M.T.KNIGHT RIDER-Per Lennartsson 2%
2 PRESSURE REGULATED-Marcus Schön 1%

8 TORTUGA-Kaj Widell 2%
7 GLIDE STREET-Kevin Oscarsson 1%
12 VÄSTERBO HOME RUN-Petter Karlsson 1%

 

V86-5, AUTO 2140, Spårtrappa, Bergsåker

7 GARNSEY BOKO-Ulf Ohlsson 60%

Var åter sig själv senast och kunde då vinna utan problem. Han är kapabel och glädjande är också att han har varit riktigt hanterbar på slutet. Här har man ett besvärligt läge men samtidigt har han så mycket fart i sig att han ändå ska räknas tidigt. Kan Ulf bara hitta ned i ett vettigt läge då dyker han säkert upp där framme. Inga ändringar, skor runt om.

12 OKALANI GRAZIA-Per Linderoth 10%

Vann inget lopp i fjol som 3-åring men har inlett året lovande med en vinst och en andraplats på två starter. Har fått en liten tävlingsvila efter senaste starten då hon blev lite sliten. Per Linderoth ligger lite lågt pga läge och paus men det är inga värstingar emot så om det klaffar från ett dåligt utgångsläge så är hon inte helt borta.
14 TOURBILLON-Kenth Åkerlund 2%

Är ingen vinnartyp direkt då han hellre verkar tycka om att bli tvåa. Sex andraplatser på de senaste nio starterna. Måste visa lite mer vinnarglöd för att vara het här men kan mycket väl plocka en ny pallplats då kapaciteten duger en bit.

11 LIMA STAR-Björn Röcklinger 2%

Lima Star möter en förmodad storfavorit och då Lima bara vunnit ett lopp på elva starter kan hon bli lite bortglömd från sitt elftespår. Hon kämpade dock berömvärt i ledningen senast och att hon fick sträcka vapen mot kunniga Carla d`Eronville är henne förlåtet. Blir det tempo i täten kan Björn Röcklinger komma susande över det långa upploppet och ställa alla schack matt.
8 SMILE OF MINE-Patrick Wickman 2%
9 INA HALL-Martin P Djuse 8%

10 VILLAGELECOURSDEAU-D. Wäjersten 1%

3 OCEAN DRIVE-Rikard N Skoglund 1%

6 ADONIS HORNLINE-Susanne H Osterling 1%

15 ALLAN DREW-Mikael Andersson 1%

1 QUEEN OF VICTORY-Ove A Lindqvist 8%

4 CRAIZY DAIZY-Henrik Svensson 2%

2 EPICUS-Micael Melander 1%

5 DOLCE DOC-Rikard N Skoglund 1%

13 SHE´S RACY-Ulf Eriksson 1%

 

V86-6, AUTO 2140, 4-åringar, Solvalla

2 VALLEY BRODDE-Örjan Kihlström 28%

Återkommer efter vinterträning men kommer väl förberedd. Väljer kusken att ladda kan det bli spets och sedan kanske det inte händer så mycket? Behöver dock inte spets för att vinna och är det naturliga valet av tipsetta
6 HAN HERRED-Ville Karhulahti 39%

Han Herred är bästa chansen den här omgången tycker Stig H. Han känns fin i jobben. Det fattas lite till den riktiga toppformen, beroende på att banorna inte har gått att jobba så jättehårt på. Kommer göra ett bra lopp. Möter givetvis några bra hästar men Stig H ­tycker inte att han är helt borta i alla fall.

5 ANTONIO TROT-Johnny Takter 14%

Gör årsdebut och är därför svårbedömd. Nurmos börjar så sakteliga få lite form på stallet igen och den här var Kriteriefinalist i fjol och vann sin senaste start som var på V75 i början av december. Ett bra utgångsläge och ett litet fält gör honom ganska tidig på kupongen trots avsaknad av lopp. Outsider.

3 DONEISDONE-Kenneth Haugstad 2%

Även han var Kriteriefinalist i fjol och gör årsdebut här. Walmann selar ut två hästar och Örjan väljer att köra min tipsetta före denna. Kan öppna hyggligt vid laddning och bör få ett fint lopp härifrån. Var på pallen i över hälften av sina 15 starter ifjol så viss kapacitet finns. Skrällbud vid gardering.

7 GLOBAL TOUCHDOWN-Per Lennartsson 11%

Fick småtryck i omgångar senast och blev lite het av det. Han orkade därför inte hela vägen utan tappade en del sista hundra. Formen är annars riktigt bra och skulle han få smyga med här då tycker jag inte att han är helt borta. På en garderad bong tycker jag att han ska med. Inga ändringar, skor runt om.

1 MARIANA-Kevin Oscarsson 2%

Blir allt bättre och vid fint underlag är det inte omöjligt att det blir barfota runt om på onsdag. Rysare?!
4 DACIA SCOOP-Torbjörn Jansson 2%

8 SEAN BANAN-Mattias Djuse 1%

 

V86-7, AUTO 2640, Bergsåker

10 MELLBY DEALER-Roger Nilsson 53%

Har vunnit varannan start på slutet och när han inte vunnit har han varit ute på V75 mot bra hästar. Nu möter han lite enklare kamrater igen och då ska han åter vara segeraktuell trots bakspåret. Lite väl stor favorit kan jag tycka men tipsetta blir han även för mig. Senast spurtade han till seger över aktuell distans före Elegance Brodda och utan strul plockar han många över upploppet igen. 

7 HOT PRIDE-Ulf Ohlsson 15%

Är svårbedömd då det är årsdebut men Pihlström är nöjd med hur han tränat under vintern och han brukar gå bra efter uppehåll. Går gärna skolöst om banan tillåter och han kan öppna skapligt om Ulf väljer att vara offensiv från läget. Han är stark så distansen passar bra och från ledningen kan han bli svår att plocka ner.

5 COMEWITHAFLASH-John Östman 11%

Inledde året med två raka segrar men har efter det varit ute i två raka V75-starter där han mött hårdare motstånd. Fyra som instängd i ledarryggen först när Västerboblackmoney vann och senast tappade han till slut när Aileron vann då han fick öppna för tufft från start. Kommer att tas lugnare från början den här gången för att kunna spela ut speeden till slut istället. Klaffar det kan han bli farlig.

3 ÄNGENS AIRMAN-Ove A Lindqvist 11%

Kommer med två raka segrar från vinterbanor där han verkar trivas bra. Formen på topp och han verkar ha utvecklats ett steg till som 7-åring. Annan bantyp nu men på visad form är han ett av de tidigare strecken. Outsider.

9 TELLMEABOUT LARRY-Kenth Åkerlund 1%

1 JULIO GOLD-Daniel Wäjersten 2%

Fick pusta ordentligt efter senaste starten och därefter har han haft en träningsperiod. Han behöver säkert loppet men annars så har han bra förutsättningar här. Han smyger med och Svante Båth tycker det ser ut som en vettig platschans. Inga ändringar, skor runt om.
8 STARO FIGHTER-Lars Nylander 1%

Har fått två genomkörare nu och gått bra i båda starterna efter uppehåll. Spurten senast var vass och stämmer det bara lite under vägen kan han mycket väl sitta där nu.
11 CONTUCKY NEWPORT-Jan Norberg 1%

12 ALL TIME LA MARC-Henrik Svensson 1%

4 BONE MACHINE-Micael Melander 2%

2 OLEANDER FACE-Robert Dunder 2%

Struken: 6 Global Office

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

1 GLOBAL RESISTANCE-Johnny Takter 4%

Är ganska kvick från start och skulle han nå ledningen så ökar chanserna. Har nu några lopp i kroppen och han springer skapliga tider för klassen och förutsättningarna ser ganska passande ut. Dags för första årssegern? Helt bortglömd av spelarna.

10 KABANOSS-Marcus Schön 11%

Plockar pengar hela tiden men har inte vunnit lopp på ett tag nu. Var bra tvåa bakom The Swede på V86 senast och är på rätt väg i utvecklingen. Har ännu inte vunnit lopp med Marcus Schön i vagnen. Kan tänkas lättas något i balansen om banan tillåter. Outsider.

4 DEWEYKIDUMNHOWE-Per Lennartsson 12%

Fick ett perfekt lopp senast och tackade för det genom att avsluta vasst till seger. Han behöver hjälp på vägen och trivs bäst när han inte behöver göra så mycket själv. Får han lopp sitt lopp då slår man många till slut och jag håller honom som en outsider här. Inga ändringar, skor runt om.

5 MOOD INDIGO-Per Nilsson 40%

Mood Indigo ser ut att få ett fint år. Han stod senast för en stark insats som tvåa i Lördagsloppet och den här uppgiften ser klart mer överkomlig ut. Det kan bli tidig ledning och sedan är det hästen att slå. Väl stor favorit i mina ögon ändå och jag rankar ner honom ett par snäpp.

6 FRANTIC-Kenneth Haugstad 18%

2 FIDELI STAR-Jorma Kontio 4%

3 EXPLOSIVE RIVER-Örjan Kihlström 3%

11 OVERTIMEOSÅFIN-Lars G.Söderberg 1%

9 TIDE WATER-Kajsa Frick 1%

7 HIGH EXPECTATION-Claes Sjöström 2%

12 HARRY RUDA-Torbjörn Jansson 1%

8 DIGITAL WINNER-Mattias Djuse 2%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-4-6-8-9 (12-11)

2) 3 VICTOR A.U. (2-5)

3) 4-7-9-11-12 (6-3)

4) 6 UN DERNIER RIRE (1-4)

5) 7-11-12-14 (8-9)

6) 2 Valley Brodde/6 Han Herred (5-3)

7) 5-7-10 (3-9)

8) 1-2-3-4-5-6-10-11 (9-7)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 12 Such A Knight i avd.3 så blir kostnaden endast 240:-

V75 Lördag 25 Februari Eskilstuna

V75-1, AUTO 2140, Stoeliten

6 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 27%

Var fin tvåa bakom Erica senast efter att ha tvingats gått i dödens sista halvvarvet och därifrån fick han inte tag på en undflyende ledare som startade 20 meter före. Hon är ingen snabbstartare men får hon ett lopp i 2-3 ytter så blir hon väldigt farlig till slut och hon får tipset i ett lopp där en kvartett sticker ut något i mina ögon.

9 JETSET-Peter Untersteiner 29%

Står ensam på bakspår och då det endast är 7 motståndare i skrivande stund bör hon inte hamna alltför illa till. Hon har en rykande avslutning att tillgå när det klaffar och vi har sett röd kusk komma flygande långt ut i banan tidigare och plocka ner fältet. Det kan hända igen. Hon är härdad mot bra hästar och känslan är att det är lite enklare emot än på slutet. Räknas tidigt.

1 FLY THE WORLD-Ulf Eriksson 9%

Har varit ute i Guld på slutet och mött tuffa hästar som On Track Piraten och Anna Mix. Plockar fina pengar även i de sällskapen och skulle det lösa sig från innerspåret här så är hon intressant som singelprocentare. Kan knappast behålla ledningen även om det inte är helt uteslutet, men bör ändå få ett fint lopp härifrån. Intressant skräll.
2 PASITHEA FACE-Lutfi Kolgjini 21%

Låter Ludde sin vana trogen väldigt uppåt på, och han tror på bra vinstchans. Hon har härdats i tuffa årgångslopp och gör nu debut som 5-åring och där har Ludde haft flera fina hästar tidigare som klarat av det med glans. Har inte vunnit på ett tag men duger normalt i den här klassen och från ett bra läge kan det vara hon som sitter i ledningen och då kommer han att dra i ett hårt tempo och kan mycket väl slinka undan till seger. Måste med.

3 RAFFINOS-Kenneth Haugstad 4%
4 CATCH THE CASH-Erik Adielsson 5%
5 JUMBLE ÅS-Jorma Kontio 3%
7 DEDES MYTHICAL-Sune L Nilsson 1%

Struken: 8 WITHMA

 

V75-2, AUTO 2140, Diamantstoet, Spårtrappa

5 NEW FLAME-Ulf Ohlsson 6%

Är helt bortglömd av de tidiga spelarna trots att hon kommer från seger i årsdebuten senast i ett stayerlopp. Har mött bra hästar innan dess och har därför en lite tråkig rad. Hon kvalade in till Breeders Crown i höstas men tvingades strykas inför finalen. Verkar ha skött vinterträningen bra med tanke på senaste starten. Hon lever mest på styrkan och är i fara om det blir en speeduppgörelse. Ingen raket från start men ett bra läge gör att hon bör hamna vettigt till direkt. Intressant tipsetta till 6%!

9 DREAM LANE-Torbjörn Jansson 10%

Avslutade fjolåret och inledde detta år med en seger, men senast mötte hon bra hästar i Margaretas Unghästserie och trots att hon var favorit och gick nytt rekord så hamnade hon utanför pengarna. Har ett intressant smygläge nu och hon går från favorit till skrällbud, och jag streckar tidigt.

14 QATRINE GEL-Örjan Kihlström 20%

Har varit duktig tvåa på V75 i två raka startar nu. Först bakom Angel Rain på Bergsåker och senast bakom Red Rose America på Solvalla i finalerna. Enklare emot nu, men då det är spårtrappa får hon ett väntat dåligt utgångsläge men som nu har underlättats lite av en strykning. Hon är stark och rejäl och tål att göra en del på egen hand om det behövs och Örjan kan konsten att köra i dödens. Känns som ett givet streck.

1 SIMB SENTA-Thomas Dalborg 7%

Har fin form och är långt framme hela tiden. Tre starter i hår har gett tre pallplatser och senast kom årets första seger. Kan öppna hyggligt, men taktiken är svårbedömd då tränaren tror att hon är bättre i ryggar. Får ett bra lopp och kan mycket väl blanda sig i segerstriden, antingen från spets eller rygg ledaren. Outsider.

10 LUCKYLINE AMERICA-Claes Sjöström 3%

3 ALVENA ULLABELLA-Mattias Djuse 9%

4 SAHARA SUN-Magnus Jakobsson 3%

7 AMPHIBIAN MADNESS-André Eklundh 4%

6  MELODY MARKE-Johnny Takter 2%

13 BEAR GLIDE-Erik Adielsson 1%

15 BEAR GLIDE-Erik Adielsson 1%
12 DIORA FROM MY-Tom Fromell 1%

2 VILDAPEL-Ville Nisonen 2%

 Strukna: 8 Xanthis Amazing, 11 Ilona Håleryd

V75-3, AUTO 2640, Guld

5 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 83%

Världens Bästa Dalahäst! Ja, vad ska man säga. Han verkar vara överlägsen i Svenska Elitserien under vinterhalvåret och verkar aldrig gå ur form. Han radar upp segrar och är på väg mot sin 15:e miljon! Likvärdigt mostånd som vid tidigare segrar och ett bra utgångsläge bör ge honom en bra position igen, och jag tror att han tar sig förbi övriga från start om Johnny vill. Det ryktas om att Obi Wan vill köra där, men jag tror att han vinner ändå om allt är som det ska. Bra chans och spiken är ett faktum.

1 OBI WAN-Flemming Jensen 6%

Känns som värsta hotet i både spetsstrid och slutstrid. Avslutade bra som tvåa bakom Piraten senast och hade tre raka segrar innan dess så formen är på topp på 11-åringen. Jag tror ändå inte att han står emot min spik om han väljer att köra i ledningen, men vill man gardera så är han först på min lista.

4 NAROLD VOX-Ulf Eriksson 3%

Har inte missat pallen på sina tre starter i år och är fint i gång. Den långa distansen är ett plus då han lever högt på sin styrka. Var trea bakom Piraten och Obi Wan senast och det känns troligt med något liknande igen även om distansen kan vara mer till hans fördel än till danskens. En bra platschans då han inte är speciellt startsnabb.
8 EL MAGO PELLINI-Lutfi Kolgjini 4%

Gör årsdebut och kommer säkert ut bara för att få ett lopp i kroppen innan man i nästa lopp återigen får rycka skorna vilket han trivs bättre med. Duger bra mot dessa hästar när det är full form och maximal balans men denna gång kan han få svårt att vara bland de tre från ett dåligt utgångsläge.

6 CLAES BOKO-Erik Adielsson 1%

3 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 1%

7 UDO´S OILER-Torbjörn Jansson 1%

2 POOCHAI-Örjan Kihlström 1%

10 MONTGOMERY GEL-Ville Nisonen 0%

9 ON THE DOT-Sten S Carlsson 0%

 

V75-4, VOLT 2140, Klass I

12 TOURNADO DREAM-Örjan Kihlström 19%

Visar fin form och har inte varit sämre än tvåa på de fyra senaste starterna, däremot har det bara blivit en seger. Står perfekt inne i loppet på pengar och Örjan Kihlström upp i vagnen nu känns intressant. Blir inte alltför hårt betrodd när han har spår 12 vilket gör honom mer spelvärd. Lever mycket på styrkan och även här är det inte otroligt att Örjan tidigt kör till och sätter sig i dödens istället för att förlita sig på en slutspurt. Gick med bike för första gången senast i V75-finalerna som tvåa bakom Hall Of Fashion och det kan bli lika igen. Bra chans trots läget.

6 MAN AT WORK-Magnus Jakobsson 20%

Är snabb från start och kan vara den som tidigt sitter i ledningen och är då hästen att plocka ner. Var femma senast  bakom Cyber Lane på Solvalla men fick då sent fritt och hann aldrig gå tom i mål. Stenströmers enda häst till start och här har man lite förhoppningar under året. Utmanar från ledningen.

3 THE SWEDE-Carl Johan Jepson 19%

Har inlett året på ett lovande sätt med två segrar och en andraplats. Från ett fint utgångsläge hör han till de tidiga garderingarna men den här gången blir det vanlig vagn istället för jänkarvagn när det är voltstart. Har kapacitet för att segerstrida med rätt lopp. Jag tror inte han är snabb nog från start för att hålla ut Man At Work från början.

2 ALORAC MATHBELL-Jörgen Westholm 17%

Har också hög kapacitet för klassen men lever mer på styrkan. Trivs bra i dödens och kommer säkert att köras dit om det går för långsamt. Är inte helt stabil och galopperade bort sig senast i V75-finalerna där Hall Of Fashion vann. Duger i klassen och kan krossa alla till slut om han är på topp.

8 SEMBS REBIR-Ulf Ohlsson 9%
10 CARLOS MILO-Torbjörn Jansson 3%

5 VÄSTERBO EXCLUSIVE-Leif Witasp 2%

7 BOOMER-Erik Svensson 3%

4 STAR CROSS-Jorma Kontio 1%

9 ROBIC LANE-Kenneth Haugstad 6%

11 ZIG ZAG-Peter Untersteiner 1%

1 ESMERALDA GIRL-Fredrik Jonsson 0%

 

V75-5, AUTO 1640, Brons

5 QUEER FISH-Kaj Widell 21%

Blev het senast och tröttnade helt halvvarvet kvar. Man har siktat på det här loppet då han står bra inne i klassen. Kan öppna hyggligt och det kan bli ett offensivt upplägg även om inte ledningen är ett måste. En hård bana skulle gynna honom och i skrivande stund är det ganska troligt. Är van att gå med skor och får tipset. Nerstruken ett hack när favoriten lämnat in handduken.

4 WIND FARMING-Mika Forss 10%

En finsk 10-åring med många starter i kroppen. Blir säkert bortglömd på strecken då man tenderar att understrecka utländska(okända) hästar. Han kan öppna bra och verkar ha hittat en toppform på äldre dagar och nu provar man alltså chansen mot svenskt motstånd. Han får chansen i ett spelvärt lås från min sida där det är många om budet bakom.

3 CASH A CHEQUE EM-Erik Adielsson 19%

Gör jämna och fina insatser och har varit etta och tvåa i årets starter. Ingen raket från start men är nerstruken till spår 2 så han sitter i slagläge direkt. Skulle det bli för tuff körning här så bjuds han in i matchen och ska då ses med hyggliga chanser att spurta ner motståndarna över upploppet.

1 BLUE STAR CHAMPION-Svante Ericsson 3%

Duger bra när han är på topp och har fått ett bra startspår även om det blir svårt att försvara någon ledning. Är närmast garanterad ett bra lopp och med lucka till slut kan han plocka ner många över upploppet.

10 NEW STAR POWER-Wilhelm Paal 6%

12 ÖNAS IGOR-Johnny Takter 4%

7 GIGANT PROUD-Mattias Djuse 0%
8 FLASH OAK-Jorma Kontio 1%

11 SNYTING-Ulf Ohlsson 3%

9 TENZING-Ulf Eriksson 2%

6 KATTENS CHAMSIN-Tomas Rosén 0%

Struken: 2 Erica

 

V75-6, AUTO 2140, Klass II

6 RIGEL FACE-Lutfi Kolgjini 52%

Det känns som han står för klassen i det här gänget och han verkar dessutom ha stabiliserats på slutet och vunnit tre av årets fyra starter. I det fjärde loppet satt han dessutom fast med vinstkrafter i ledarryggen trots en galopp efter 300. Han är snabb från start och jag tror på spets och slut och spikar även om jag alltid är rädd för galopp när Ludde kör en av mina spikar.

11 ACTUAL STAR-Kenneth Haugstad 7%

Visar fin form men även han är något ostabil på benen och har galopperat i två av de fem senaste loppen. I de felfria har han sämst varit tvåa på slutet. Han lever på styrkan och är missgynnad av kortspeeder till slut. Skulle han komma vettigt till och min spik gör bort sig så är det här en skräll att tänka på. 

5 UPPOHOPPA-Örjan Kihlström 17%

Tog inte en enda seger i fjol på 7 starter, men 4-åringen har inlett året med två vinster på tre starter och verkar nu förstå vad det går ut på. Örjan körde till seger senast på nytt rekord över kort distans och från ett fint utgångsläge tillhör han de värsta motbuden även denna gång.. Är startsnabb och kan mycket väl vara den tidiga ledaren, men kommer väl knappast att svara mot den stora favoriten?  Får räknas som en outsider bakom min spik då form, läge och kusk är starka plusvarianter.

4 OBELIX SKIFT-Svante Ericsson 5%

Är en stark 5-åring som också kommer med två segrar på de tre senaste loppen. Senast visade han även speedresurser då han vann bakifrån och gick med i 3-spår 900 kvar. Avgjorde sedan enkelt över upploppet och vann på en 13-tid över kort distans. Skrällbud.

8 THE LUCKY ONE-Erik Adielsson 6%

12 MR DREAM COKTAIL-N. Westerholm 3%

1 DALHEM EXPRESS-Lars Åke Söderholm 1%

7 NONTOXIC-Jorma Kontio 1%

10 DONTSTOPBELIEVIN-Leif Witasp 1%

3 LOVELY BOY-Tobias J Gustafsson 3%

2 OVERSEAS-Ulf Eriksson 2%

9 ENZO BOKO-Olle Alsén 1%

 

V75-7, AUTO 2140, Silver

2 MELLBY COLLECTOR-Örjan Kihlström 28%

Är kapabel för klassen och ska duga om det löser sig från innerspåret som han nu blivit nerstruken till. Man hade säkerligen behållt spår 2 om det varit möjligt och nu är man lite utelämnad till vad som händer då han riskerar att bli lite het om man laddar för mycket från start. Han är inte sämre bakifrån men då måste han hitta ut och det är ett till hinder som måste överstigas. Vinner troligen om det löser sig.

12 CUPIDO SISU-Tomi Haapio 3%

Var mycket fin vid seger senast då han övertog ledningen 1400 kvar trots ett åttondespår bakom bilen. Har ännu inte varit på pallen på V75 efter sju starter men på senaste intrycket får han ses som ett skrällbud trots ett dåligt utgångsläge.  Tomi Haapio körde hästen för första gången senast och får chansen igen.

5 SPRINGOVER-Johnny Takter 29%

Gör debut i silver men har bra form och ska räknas tidigt från ett bra utgångsläge. Kommer med en nolla i bagaget men då satt han fast och fick aldrig chansen när Young Farmer gick i mål som segrare under V75-finalerna. Han är stark och tål lite jobb på vägen om det behövs. Motbud vid gardering.

9 ALAMO BOKO-Flemming Jensen 9%

Gör bra lopp mest hela tiden men missgynnas troligen av att behöva gå med skor på fötterna. Har ett passande läge för Flemmings körstil då han oftast väntar med attacken så länge som möjligt och ibland är det för sent. Får ändå ses med vissa möjligheter speciellt om det skulle bli lite överpace.

3 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 8%
7 JEEPSTER-Kaj Widell 3%

8 SUGARMAKESMECRAZY-Erik Adielsson 14%

4 MAKE IT QUICK-Kenneth Haugstad 2%

11 CARELIN-Jörgen Westholm 1%

6 MYSTERY LOVE-Peter G Norman 0%

10 FUZZ-Claes Sjöström 0%

Struken: 1 Nakoda Goj

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-6-9 (3-4)

2) 1-3-4-5-6-7-9-10-11-14 (15-12)

3) 5 ON TRACK PIRATEN (1-4)

4) 2-3-6-8-12 (10-5)

5) 4 Vind Farming/5 Queer Fish (3-1)

6) 6 RIGEL FACE (11-5)

7) 2-3-5-7-9-12 (8-4)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Mellby Collector i avd.7 så blir kostnaden endast 200:-

V86 Onsdag 22 februari Åby/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Åby

4 BARKEVIOUS MINGO-C. Johan Jepson 22%

Vann på ett fint sätt från ledningen på V75 näst senast och visade hur fint han trivs i den positionen. Senast var det V75-finaler och han hade ett bakspår och kom då inte riktigt till. Nu är det spetsläge igen och då blir han svår att stå emot och jag inleder med en spetsspik.

7 BELLINO B.-Marc Elias 36%

Är favoritspelad av de tidiga lirarna trots ett spår lite väl långt ut bakom vingen. Han är med långt fram hela tiden och har en seger och en andraplats på årets två starter. Gick bra från bakspår senast bakom vinnande Malkin N.O och med minsta klaff härifrån kan han blanda sig i segerstriden. Bra platschans.

3 KAMANDA-Peter Untersteiner 13%

Vann årsdebuten senast och visade fin form direkt då hon öppnade snabbt från spår 2 bakom bilen och ledde sedan runt om före Usain Colt på Åby. Viss chans att kunna hålla ut min spik, men jag spelar inte på det. Vann inte ett enda lopp ifjol men kanske blommar ut i år som 7-åring? Outsider.

2 VÄSTERBO ARTHUR-Robert Bergh 3%

Har ingen vacker rad och stallformen hos Bergh är väl inte den bästa han haft i karriären för ögonblicket. Har kapacitet att segerstrida om formen är på plats och läget blev bästa tänkbara. Kan öppna hyggligt men är nog inte gynnad av den korta distansen. Får hoppas på överpace för att komma in i matchen till slut. Skrällbud vid gardering.

1 PANDORA FACE-Lutfi Kolgjini 7%
9 RIGOLETTO JET-Thomas Uhrberg 3%

5 USAIN COLT-Johnny Takter 13%

6 WILDINTENTION ÅS-André Eklundh 2%
8 NETWORK BROLINE-Stefan Söderkvist 1%

 

V86-2, AUTO 2140, 4-åriga Ston, Solvalla

7 LAVIDALOCA DE VIE-Per Lennartsson 17%

Tog bara en seger ifjol på 12 starter som 3-åring men har inlett året lovande med två segrar och en andraplats på de fyra starterna. Har gått i mål på 14-tider på slutet vilket borde räcka en bit i det här gänget om det klaffar från läget. Hon är ganska kvick ut vid laddning men ovisst vilken taktik man använder sig av från det här spåret. Outsiderbud som knappast blir favorit.

4 MARIANA-Örjan Kihlström 9%

En kanadensiska som hamnat i träning hos Jim Oscarsson och har hunnit med ett lopp på svensk mark där hon blev godkänd femma bakom vinnande Duke Of Mearas på Solvalla i början av februari. Bör gå framåt en hel del med det loppet i kroppen och den här gången sätter man upp kungen av Solvalla, Örjan Kihlström i vagnen. Från ett bra läge känns singelprocenten väldigt lockande!

8 UNIQUE JUNI-Kaj Widell 44%

Är hästen med bäst meriter i fältet men hon har sämsta läget och gör årsdebut så det finns flera orsaker att gå emot den tidiga favoriten. Hon ska vara väl förberedd men har inte gått några snabbare jobb. Rättviks stjärntränare Hans R Strömberg, har plockat fram ännu en kapabel häst i sitt lilla stall! Har sprungit in fina 1,2 miljoner redan vilket är mer än dubbelt så mycket som närmaste motståndare kan komma i det här fältet. Vann E3-final i Örebro ifjol.

5 VIOLET HILL-Erik Adielsson 15%

Maharajah-dottern kommer från en efterlängtad seger där hon övertog ledningen efter 250 meter och gick sedan undan till ohotad seger före Dino Dollar. Kan öppna snabbt och från bästa utgångsläget är chansen till tidig ledning stor och då måste hon räknas med bra vinstchans igen. Outsider.

6 ROBINIA FACE-Daniel Olsson 3%

3 STAR TREATMENT-Kenneth Haugstad 7%

2 LADY ZAPPA-Ulf Ohlsson 3%

1 DREAM ON HONEY-Jim Oscarsson 2%

 

V86-3, AUTO 3140, Stayerlopp, Åby

2 WALLABY-Johnny Takter 34%

Har siktats hit och avslutade bra senast som trea i mål bakom en bra Starzinner på Jägersro. Har ett bättre utgångsläge än på länge och man bedömer honom i stallet som att han ska ha V75-kvaliteer. Kan öppna men behöver inte stressa fram något från ett bra andraspår där han sitter i slagläge direkt. Vann ett långlopp på V75 i början av december före Very Esterel och är härdad mot bra hästar. Bra chans!

8 ALBATROS D.K.-Marc Baek Nielsen 19%

Har sämsta utgångsläget och gör årsdebut. Ska ändå inte ses som chanslös då han vann fyra lopp ifjol på elva starter och hade ytterligare fyra pallplatser. Dessa togs i Danmark ska sägas, och motståndet är troligen lite hårdare den här gången men samtidigt har han då inte fått samma prispengar som han skulle fått i Sverige så man kan nog ändå säga att han står ganska bra inne i loppet. Är mest stark men kan behöva loppet och är bäst barfota. Räknas ändå.
1 RITZO-Thomas Uhrberg 6%

Har årsdebuten överstökad där han blev trea bakom Starzinner på Axevalla. Kan öppna och är närmast garanterad ett fint lopp från innerspåret. På Åby är ju open-stretch väldigt intressant och det kan bli aktuellt i det här fallet. Skrällbud med en vass kusk i sulkyn.

5 MR JÄGER-Kevin Oscarsson 3%

Plockar pengar men har inte riktigt fått till det på slutet. Har vunnit på distansen tidigare och har fått ett bra utgångsläge och har en vass lovande kusk i sulkyn. Kommer att återgå till jänkarvagn igen vilket han inte hade senast. Jätterysare.

6 DARK XRAY-Håkan K Persson 17%

9 TETRAONE JET-Christoffer Eriksson 13%

10 MONTANA CROWN-André Eklundh 4%
3 SONNY BULL-Jan Henriksson 2%

4 LIZA WITH A Z.-Olof Thorson 2%

7 ROBIN KOMPIS-Robin Andersson 2%

 

V86-4, AUTO 2140, Stolopp, Solvalla

7 TAKEAWAY-Örjan Kihlström 24%

Känns som en bra häst för klassen men hon har inte övertygat fullt ut på slutet även om hon gör godkända lopp mot bra hästar. Fyra raka V75-starter gör att hon nu går ner i klass något. Har fart nog i kroppen för att segerstrida men segerviljan verkar inte vara av bästa märke. Får tipset men garderas.

6 DASHING KIMBERLEY-Jennifer Tillman 19%

Gör bra lopp hela tiden och stod emot bra mot hingstarna senast som fyra bakom Malkin N.O. på Solvalla. Endast flickor emot nu men distansen är ett halvvarv längre vilket kan vara ett litet minus. Med rätt resa kan hon avsluta sylvasst och det är ett måste på kupongen med vassa Tillman i vagnen.

2 IRENE SUND-Fredrik B Larsson 6%

Har inlett året med två andraplatser på tre starter och båda har varit på V75 och mot bra hästar som Ioana Hanover och Erica. Enklare emot nu och senast gjorde hon bort sig med galopp i ett tidigt skede och blir därför väldigt bortglömd den här gången. Ett bra läge och hon kan öppna bra vid laddning. Ser intressant ut!

4 NOOMI SKIFT-Hans Owe Sundberg 12%

Kommer med tre raka "ägg" i protokollet men hon är bättre än så och har fått ett fint utgångsläge. Har årsdebuten överstökad och ska gå framåt rejält med ett lopp i kroppen. Är bäst barfota runt om och ska passas när det går att rycka skorna.
3 KIRIN DE ZEUN-Ulf Eriksson 3%

1 DONATELLA CENTER-Micael Lindblom 16%

12 CHARMANT HORNLINE-Björn Goop 8%

9 SWISS ACCOUNT-Ulf Ohlson 3%

8 SAM FORGET-Rauno Pöllänen 2%

5 KULANI-John Byström 2%

11 BANTHECHOCOLATE-Jorma Kontio 2%
10 SUNDSHOLMS FATIMA-T. Jansson 2%

 

V86-5,VOLT 2140,  Tilläggsjakt 40 meter

8 OFFICER C.D.-Robert Bergh 74%

Är hästen som står för klassen i det här gänget. Var med i en V75-final senast där Carabinieri vann och han hade då svårt att följa sista biten och får godkänt som femma i mål på en 13-tid vilket borde räcka långt i det här loppet. Spår tre i volten borde passa bra och med endast 5 hästar på startvolten som står 40 meter före bör han kunna vara i kapp i tid, och då han trivs bäst i spets kanske det blir ett offensivt upplägg och han får ta över tidigt. Jag räknar med det och spikar ekipaget. 

4 ELEGANT ÅS-Stefan Söderkvist 9%

Verkar vara den på start som har bäst fart i kroppen och jämnast form då han hela tiden är med i striden även om han inte vinner så ofta. Skulle han kunna tråckla sig till spets på något vis från ett knepigt spår 4 så ökar chanserna och då kan det vara vinnaren. Senaste segern togs just från ledningen. 

6 LASKEN PALEMA-Rickard Svanstedt 4%

Gidde Palema-sonen har väl inte riktigt nått upp till pappas standard men närmar sig miljonen i intjänade pengar även om det tagit emot lite den sista tiden. Avslutade klart godkänt senast i ett stayerlopp till tredjeplatsen bakom Thaitec och ska kunna vara på en liknande placering även här. 

3 DOGGE STING-André Eklundh 5%

Var tvåa senast i årsdebuten bakom Malkin på avstånd och han är bra med i de flesta loppen utan att utmana om seger. Står bra inne i loppet och har ett bättre utgångsläge än på länge. En given skrällgardering om man inte litar på min spik.

7 TOP MODEL-Christoffer Eriksson 1%

1 MADE AVE MARIA-Peter Untersteiner 2%
2 ANGELO ZAZ-Olof Thorson 4%

9 SPARKLED FACE-Jan Henriksson 1%

5 BORUPS MAJESTY-Thomas Dalborg 1%

 

V86-6, AUTO 2140, 3-åringar

3 GLOBAL UN POCO-Erik Adielsson 52%

Har inlett året på ett bra sätt med en seger och en andraplats. Senast slog han Last Robin Hood regelrätt och jag räknar med en liknande prestation och spikar ekipaget. Har ett bättre utgångsläge än de värsta motbuden och verkar hålla en hög klass för årgången. Bra chans!

6 LAST ROBIN HOOD-Claes Sjöström 9%

Är första utmanare precis som senast. Är nog i behov av ett bättre lopp än min spik för att kunna vinna och med sämre utgångsläge är det inget jag tror på på förhand, men konstigare saker har ju hänt i ett travlopp. Är speedig och kan utmana med smyglopp och lucka i rätt läge.
7 HOT SHOT LUCA-Mika Forss 16%

Slog min spik senast från ledningen och kan göra det igen, men jag tror att han får svårare att ta sig dit den här gången då min spik har betydligt bättre spår. Två raka segrar och formen på topp och han ska naturligtvis räknas tidigt vid gardering. Outsider.

1 LORINA CITRON-Björn Goop 14%

Kommer från seger med en vass avslutning där hon visade 11,6 sista 800. Skulle de värsta motsåndarna köra lite mot varandra kommer hon in i matchen och kan överraska över upploppet. 

2 DRIZZLE C.C.-Pierre Nyström 2%
8 ELEGANCE SISU-Ulf Ohlsson 2%
9 MUSCLE LANE-Örjan Kihlström 3%

5 CHAPUY-Åke Lindblom 1%

4 ARIES DE VIE-Jim Oscarsson 1%

 

V86-7, AUTO 1640, Stolopp, Åby

8 ALWAYSINBLACKPEDIA-Frode Hamre 24%

Har gått bra på slutet och tillhör Norges bästa ston. Kommer från seger på Åby där Frode Hamra rattade in henne via rygg på ledaren och attack 200 kvar före Basic. Inga värre motståndare här så det ska vara segerchans igen trots ett dåligt utgångsläge.

9 ANGEL  RAIN-Robert Bergh 21%

Är inte helt att lita på men har bra fart under hovarna för klassen när hon fungerar. Har tre segrar på de senaste fem starterna, men nu är det bilstart vilket borde fungera bättre. Helt okej läge då hon ändå inte är någon raket ut. Med lite överpace så kommer hon in i matchen även om hon gärna sett att loppet var lite längre.

10 ALVENA TAKE IT-Peter Untersteiner 17%

Gör årsdebut och är därmed något svårbedömd. Duger normalt bra mot våra ston men kan missgynnas av skotvånget då hon helst går utan. Bakspår och kort distans är inte heller till någon fördel. Hon är ändå så pass bra i grunden att hon inte kan räknas bort.

4 HANNA BANKER-Peter Ingves 18%

Är härdad mot bra hästar och har fått ett bra utgångsläge. Kan öppna bra och får ses som en av spetsaspiranterna. Går bra i spets men har inte vunnit sedan november i Danmark. Outsider.
5 STELINA-Christoffer Eriksson 2%

3 FLORIDA QUEEN Flemming Jensen 4%

6 LADY LEE-Carl Johan Jepson 2%

7 AROMA GRIM-Stefan Söderkvist 2%
1 SOMERSAULT SALLY-André Eklundh 4%

2 BIKINI SO TEENY-Veijo Heiskanen 3%

Struken: Quantanamera

 

V86-8, AUTO 1640, Solvalla

9 JAGER OAKS-Per Lennartsson 48%

Är bra för klassen och trivs bra med att få smyga med och spela ut speeden till slut, vilket det verkar som att han kan få chansen till här. Kommer med två raka segrar och det kan mycket väl bli en tredje och han spikas på det lilla systemet.

3 FORECAST-Örjan Kihlström 9%

Mumlas det om vid varje start, men han har hittills inte levererat något större väsen av sig. Han går dock bra tider för klassen och har ett bra utgångsläge. Han sitter nog snart och till singelprocen känns Örjan spelvärd.
4 NEUTRON BROLINE-Ulf Ohlsson 13%

Var duktig tvåa i ny regi senast efter några månaders tävlingsuppehåll. Ska kunna vara ytterligare förbättrad med loppet i kroppen och från ett fint utgångsläge är han med i matchen. Kan öppna bra och utmanar om ledningen. Räknas tidigt.

6 MELLBY CADDY-Kim Moberg 13%

Vann fem lopp ifjol och gör nu årsdebut. Svårbedömd form och han gick barfota i sina senaste starter. Har vunnit på V75 tidigare så kapacitet finns. Frågan är hur formen är?

5 EBU B.BOKO-Jorma Kontio 6%

11 BOUNCING HILL-Mika Forss 2%
12 DIGGER LORD-Erik Adielsson 1%

10 SCARLETS MIRAKEL-Peter G Norman 1%
8 MANHATTAN CLUB-Björn Goop 4%

1 BENJI DANA-Kenneth Haugstad 2%

2 TIA MARIA LASCAUX-Mattias Djuse 1%

7 FRISCO FLAME-Daniel Olsson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 4 BARKEVIOUS MINGO (7-3)

2) 3-4-5-6-7-8 (2-1)

3) 1-2-3-5-6-8-9-10 (4-7)

4) 2-3-4-6-7 (1-12)

5) 8 OFFICER C.D. (4-6)

6) 3 GLOBAL DU POCO (6-7)

7) 4-5-8-9-10 (3-6)

8) 3-4-6-9 (5-11)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 9 Jager Oaks i avd.8 så blir kostnaden endast 300:-

V75 Lördag 18 Februari Axevalla

V75-1, AUTO 2640, Klass I

10 BOOMER-Erik Svensson 3%

Har vunnit två av årets tre starter och hela stallet hos Erik "Busen" Svensson verkar ha tänt till. Testade V75 näst senast men  fick då inte riktigt chansen och man provar igen, och blir återigen helt bortglömd av spelarkåren. Härifrån får han smyga med och hoppas på att ett par motståndare vill hålla tempot uppe. Då kan det vara en storskräll att inleda med. 

5 PICASSO TILLY-Örjan Kihlström 17%

Har helt klart kapacitet att vinna, men hittills verkar han gilla mer att bli tvåa i loppen. Han har bra kapacitet men är lite för ospeedig för att kunna rada upp segrarna. Gör oftas bra lopp, men alltid någon som får ett bättre lopp och slår av honom. Risk för det igen, även om det nu är Örjan som sitter upp istället för Torbjörn Jansson. Han kanske kan bedöma tempon en procent bättre, vilket kan räcka till seger.
2 CALYPSO AM-Stefan Söderkvist 23%

Är favorit av de tidiga spelarna och kan absolut vinna loppet. Han är dock inte helt pålitlig på benen och tar till en galopp med jämna mellanrum. Är han på topp tror jag han vinner detta, men det är inte alls säkert att han är det. Räknas, men bara som en av flera.

11 REGGAE HALL-Claes Sjöström 16%

Reggae Hall ska också räknas tidigt. Han liksom stall Sjöström har formen på topp för dagen och lång distans passar utmärkt. Trots att han är mer stark än snabb avslutade han vassa 1.11 sista 700 m till seger senast och två strykningar är givetvis gynnsamt med tanke på läget och att han inte öppnar jättesnabbt. Kör de lite för tufft där framme kommer Reggae Hall att plocka ner de flesta över det långa upploppet.

4 TOP YLLIT-Jens Laursen 15%

6 SWIMMING POOL-Björn Goop 13%

1 QUATTRO TÖLL-Thomas Uhrberg 7%
3 OSCAR RHODE-Carl Johan Jepson 3%

7 GREFSTADS ROYALTY-Ralf Karlstedt 2%

8 ROYAL T.K.-Magnus Jakobsson 1%

12 FLÖRTEN-Peter Törnqvist 0%
Struken: 9 Aneou

 

V75-2, VOLT 2640, Stolopp

9 BAHARAT-Carl Johan Jepson 19%

Kommer med tre raka segrar och formen på topp. Två av segrarna är tagna i år och han är därmed obesegrad i år och har helt klart fart nog för att duga i det här sällskapet. Har gjort det mesta rätt i nya regin hos Eric Martinsson och vann på V75 senast knappt före  Fika som också är med i loppet nu. Likvärdigt motstånd den här gången, och varför ska hon inte kunna vinna igen? Jag chansspikar till en intressant procent. 
11 OTHALA-Johnny Takter 20%

Othala tål nog att göra lite själv i loppet och formen borde vara uppåt med ett lopp i kroppen. Då blev det en säker seger från kön efter en fin långspurt och den här distansen passar bra. Puros hästar går riktigt bra för dagen och i Othala kan han mycket väl ha en ny vinnare.
15 MAKERA-Peter Untersteiner 16%

Kommer också från en färsk V75-seger men har nu fått bakspår på tillägg, vilket försvårar chanserna något. Skulle det klaffa är han bra nog att kunna utmana till slut då han har bra form och har en vass spurt att tillgå.

1 JULIANA-Örjan Kihlström 5%

Gör årsdebut och är något svårbedömd men kan öppna hyggligt vid laddning och med Örjan och innerspår är chanserna till ett fint lopp ganska stora och om de kör för hårt mot varandra så kan Gubben i lådan smyga fram över upploppet och vinna med en nos. 

7 FIKA-Anders Svanstedt 8%
10 ANNABELLE DIMANCHE-Robert Bergh 10%
12 LONELY STAR-Jörgen Sjunnesson 4%
4 PEARL FACE-Erlend Rennesvik 10%
3 SOONAFTERMIDNIGHT-Peter Ingves 4%

6 GLOBAL REVENUE-Lars D Carlsson 1%
13 SHE´S FROM ABOVE-Claes Sjöström 2%

8 FAIRYTALE ROAD-Jorma Kontio 1%
5 LOVISA TROT-Ulf Ohlsson 0%
2 KNÖSES ULRIKA-Oskar J Andersson 0%
14 IRIS IRIS-Thomas Uhrberg 0%

 

V75-3, AUTO 2140, Lärlingar-Spårtrappa

10 POKEMON ÅS-Kevin Oscarsson 50%

Har inte vunnit på länge nu, men jag håller ändå upp honom som en av omgångens bästa spikförslag och spikar honom på det lilla systemet. Är härdad mot bra hästar där han plockat fina pengar hela tiden utan att göra bort sig och går nu ner ordentligt i klass och har dessutom fjolårets komet i sulkyn.
11 ÖNAS IDA-Maxime Marais 2%

Har fin form och plockar pengar hela tiden. Behöver lite klaff härifrån och är gynnad av eventuell överpace. Då tar hon ner de flesta över upploppet. Jätteskräll!
9 DRIVE LAUNCHER-Linda Sedström 1%

Har också fin form utan att vinna ihjäl sig. Tre pallplatser på de fyra senaste och den dagen det klaffar fullt ut kan han vara överst på pallen. Har ett intressant smygläge den här gången och känns spelvärd.

4 KENDRA SILVIO-Markus Niklasson 13%

Har galopperat i två av de tre senaste och är inte att lita på. Har gjort fyra starter för Uhrberg som lär känna henne mer och mer för varje start. Vann på bra sätt näst senast och gör hon om det loppet är hon med i striden igen. 

5 VÄSTERBO REALHIGH-Jenny Mahony 14%

12 HELGA PALEMA-Linus Svensson 5%

6 JOURNEY-Oskar J Andersson 3%

2 HIGH EXPECTATION-Marcus Schön 1%

3 GLENLIVET-Per Nilsson 3%
13 VERNIN STARLIGHT-Kim Moberg 2%

14 LADYOFTHELAKE-Pierre Nyström 3%
15 MAKE IT QUICK-Andreas Lövdal 4%
7 QUIZ LAVEC-Oskar Andersson 0%

1 STARO JUVENTUS-Lasse Punkari 0%

8 SEDUCEDBYAFACE-Johan L Sundgren 0%

 

V75-4, AUTO 2140, Guld

7 NUNCIO-Örjan Kihlström 86%

Nuncio gör högintressant årsdebut och blir megafavorit. Han har inte startat på fem månader men har tränat på och ska vara väl förberedd även om han knappast är på topp. Det här motståndet slår han alla dagar i veckan och det spelar mindre roll vilken taktik Örjan Kihlström väljer. Det mesta talar dock för att Örjan sänder fram tidigt och får ta över kommandot. Han är streckad på runt 85 procent men det är motiverat. En av världens bästa hästar, kanske den bästa?

5 THAI BROADWAY-Björn Goop 5%

Kan vara den som sitter i ledningen och får då ses med bäst chans om megafavoriten gör bort sig.  Spår 5 i Autostart och Björn Goop i sulkyn är två kraftiga faktorer att räkna med. Nu har han blivit nerstruken ett hack, men spår 4 är fortfarande bra nog. Satt fast med sparade krafter i Guld senast som vanns av On Track Piraten. Bra chans till andraplatsen!

6 SPRING EROM-Ulf Ohlsson 3%

Är en häst som inte missgynnas av skotvånget då han alltid går med skor. Galopperade senast och har ständigt brottats med dåliga utgångslägen på slutet och dagens spår är det bästa på väldigt länge. Ingen startraket men har en lång slutstöt att sätta in och har det då gått undan lite från början så biter den bra till slut. Bra Platschans.

10 ART ON LINE-Johnny Takter 1%

Var det lite skrik om senast i Guld och han höll farten godkänt via open stretch men inte alls i paritet med allas skrik. Ska kunna gå framåt med senaste loppet i kroppen och om det klaffar från bakspåret kan han snuva någon om platsen till slut.
9 WINMECREDIT-Stefan Söderkvist 1%

2 FRIDERICUS-Veijo Heiskanen 1%
1 BRUNO DI QUATTRO-Kenneth Haugstad 1%

3 GOING FOR GOLD ZAZ-Jorma Kontio 1%
4 WINNING LOVE-Åke Lindblom 1%
8 AL´S WINNERMEDE-Svante Ericsson 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Klass II

3 BROSA AM-Marcus Lindgren 20%

Kan öppna hyggligt och har bra chans att få ett fint lopp från ett bra utgångsläge. Kördes passivt i comebacken senast där han blev störd i tidigt skede till galopp. Ska ha nytta av det loppet och är inte borta även om han skulle få dödens. Stark och rejäl och duger i klassen. Jag chansspikar! 
8 CAN LANE-Peter Untersteiner 17%

Gjorde bort sig med galopp innan bilen släppte fältet senast som ganska betrodd på V75. Har sett bra ut innan dess och besitter kapacitet som normalt ska duge en bit i det här gänget. Läget blev inte bra men han kan öppna fort vid laddning och Peter har lite huvudbry hur han ska göra med sonens häst från start. Kan vinna med klaff.
1 PERSIMMON FACE-Stefan Söderkvist 41%

Är favoritspelad av de tidiga spelarna och har  radat upp segrarna innan han senast galopperade efter ett halvvarv och fick dagen förstörd. Det var inte första gången och han är inte att lita på och det kan bli galopp igen. Kan annars öppna bra och kan vara den som sitter i spets direkt. Även om han klarar spetskörningen, så kan galoppen komma när som helst under loppet, så den som spikar kan aldrig slappna av. Kan vinna, men överstreckad enligt mig.

9 KAPTEN HADDOCK-Ulf Ohlsson 3%

Får hoppas på lite överpace från början och det finns en del som tyder på att det kan gå undan från start. Har gjort det bra på slutet och kan avsluta vasst med rätt resa och Ulf Ohlsson vet hur man ska jobba in en häst över upploppet. Eventuellt jänkarvagn för första gången. Skrällbud!
6 DACIA SCOOP-Örjan Kihlström 4%

Dacia Scoop har matchats ganska tufft och näst senast hade hon flera hästar som hade en miljon på kontot 20 meter bakom sig. Hon följde med bra den gången efter en invändig resa och för tre starter sedan svarade hon för en stark insats efter startgalopp. Jag blev lite besviken på henne senast då hon gick i ledningen men var då slagen mitt på upploppet, men med tanke på att hon gick med punktering under slutvarvet svarade hon för fullt godkänd insats. Formen är nog intakt och då hon är väldigt lite streckad är hon intressant. Örjan Kihlström för första gången i sulkyn är inte heller någon nackdel.

10 RUTER ESS-Oskar J Andersson 1%

11 VÄSTERBO HIGHSCORE-Ulf Eriksson 6%

2 YOGHURT COMPOSITE-K. Haugstad 4%

4 BRANDO BOKO-Carl Johan Jepson 2%

7 VEKAS GOLDWING-Tommy Karlstedt 0%

5 FALCO MAHAVI-Kim Eriksson 1%
12 UNHEARD OF-Magnus Jakobsson 1%

 

V75-6, VOLT 2640, Lördagsloppet

15 MAGIC HAPPENS-Peter Untersteiner 28%

Magic Happens har Peter Untersteiner höga tankar om och hästen verkar utvecklas hela tiden. Senast kördes han till ledningen efter 500 meter men släppte efter ett drygt varv. Han avgjorde sedan mycket enkelt och visade att lång distans inte är något problem. Nu har han ett svårt läge med bakspår på tilläggsvolten men då det handlar om lång distans är det ändå inte helt iskallt. Många i det här loppet söker sig nog också tidigt ner i innerspår. Magic Happens går alltid rejält till slut och vi är inne på att han blir svår att stå emot över Axevallas långa upploppet. 

13 ANGIE SIMONI-Bo Falsig 2%

Har gått bra på slutet och får ses som mycket spelvärd till 2%. Vann på bra sätt för tre starter sedan mot lite enklare motstånd och gick bra som tvåa på en 13-tid på V86-senast bakom Fayette Mall på Jägersro. Hon kan avsluta bra med rygglöpning om det blir lite tempo på loppet och jag streckar mycket tidigt.

3 TIBAU-Kim Eriksson 8%

Är den på start som jag ger bäst chans. Har inte varit sämre än tvåa på de senaste fem starterna och fick senast årsebuten överstökad som tvåa bakom Cabaree F.C. Han har tänt till på slutet och kan öppna bra och får ses som spetsfavorit från ett bra utgångsläge. Är stark och rejäl och gynnas om han får spets. Räknas tidigt!
1 CAMPO DELL ORO-Erlend Rennesvik 4%

Kommer med två raka segrar med nya kusken Rennesvik hos Marcus Lindgren och från ett fint läge kan han få ett bra lopp. Lindgren tror att han skulle gynnas om han får ledningen men jag tror han får svårt att svara ut Tibau, och därmed kan det bli svårare att vara först i mål. Bör ändå få ett bra lopp och helt borta är han inte, och till 4% streckar jag gärna.

7 BENJAMIN EVO-Veijo Heiskanen 21%

8 BALFOUR-Robert Bergh 6%

9 CASH CONVERTER-Örjan Kihlström 15%

10 VINDER-Jens Laursen 0%

12 BÅLSTA PALEMA-Johnny Takter 1%

14 MOOD INDIGO-Per Nilsson 2%

2 FRISCO RUNNER-Carl Johan Jepson 2%

11 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 7%
5 RADIATION-Thomas Uhrberg 2%

6 ECUPOS CHARLIE-Jorma Kontio 1%

4 FLEETON-Markus B Svedberg 0%

 

V75-7, AUTO 1640, Silver

9 BEPPE AM-Örjan Kihlström 29%

Är ständigt ganska hårt betrodd men levererar inte så ofta. Den här gången tror jag dock att chansen till seger ska vara ganska bra då han fått ett passan smygläge och bör få ett fint lopp från början. Sedan kan Örjan välja när han vill lägga in attacken beroende på hur motståndarna agerar. Bra chans, men han vinner för sällan för att jag vill spika.
1 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 31%

Avslutade vasst fram till tredjeplatsen senast bakom vinnande Young Farmer på V75 och han visar fin form. Hade två segrar på tre starter innan den starten och han är ständigt ute på V75 vilket härdar och han räds inte motståndet. Läget kan ställa till det och man siktar i första hand på en felfri start då han kan stressa upp sig när de kommer farande utvändigt. Löser det sig är han med i striden till slut.

6 DIGGERS ELIAS-Carl Johan Jepson 9%

Diggers Elias blev det lite skrik på senast men det blev helt fel den gången då ledande Valla d’Estino gav upp halvvarvet kvar och Diggers Elias drogs sist. Han avslutade dock riktigt bra då han väl hittade fritt på upploppet och det känns som formen är på topp. Nu har han spår lite långt ut bakom vingen men Diggers Elias har visat att han kan öppna bra och det är inte omöjligt att han sitter i ledningen i ett tidigt skede. Carl Johan Jepson kommer i alla fall gasa till rejält från start och vill till ledningen. Han möter några riktigt bra hästar här men Digger Elias trivs extra bra i ledningen och i den positionen vann han på V75 den här tävlingsdagen ifjol.

3 EMMETT BROWN-Peter Untersteiner 19%

Är en duktig häst men jag väntar ändå på att det ska lossna för fullt då jag anar att han kan bättre än vad han visat hittills. Gör sällan ett dåligt lopp men visar inte det där lilla extra som krävs för att vinna loppen. Bra utgångsläge och han duger i klassen, men han måste vara bättre än på slutet till slut....
8 RE DOC-Robert Bergh 3%
5 ORRIZONTE TRIO-Stefan Söderkvist 1%

4 HANDSOME KNIGHT-Johnny Takter 2%

2 O.P.Q.C.-Markus B Svedberg 1%

12 HERTIG SHIM-Kevin Oscarsson 1%

7 SKI TO THE MAX-Björn Goop 2%

10 VACQUEYRAS-Jorma Kontio 0%

Struken: 11 Special Envoy

 

Systemförslaget:
1) 1-2-4-5-6-7-10-11 (8-12)

2) 9 BAHARAT (11-15)

3) 2-3-4-5-6-9-10-11-12-13-14-15 (7-1)

4) 7 NUNCIO (5-6)

5) 3 BROSA AM (8-1)

6) 1-3-7-13-15 (8-10)

7) 1-3-6-8-9 (5-2)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 10 Pokemon Ås i avd.3 så blir kostnaden endast 100:-