V75 Söndag 25 Juni, KALMAR

V75-1, Auto 2140, Stoeliten

4 IN TOTO SUND-Kim Eriksson 28%

Har tre raka segrar, men har bara gjort en start i år och det var i mars månad så statusen för dagen är något svårbedömd. Har dock gått bra direkt efter vila tidigare så jag räknar med att han gör en bra prestation direkt. Tillhör kulltopparna bland de 5-åriga stona och vann bland annat ett BC-lopp i höstas. Slog Target Kronos från dödens i årets enda start och har visat att hon tål att göra lite grovjobb om det behövs. Ett fint utgångsläge gör att jag ger henne tipsnicken här. Är hygglig från start men ingen raket.

5 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 22%

Utmanade kanonen Shadow Gar från dödens senast under Elitloppshelgen och radar upp fina prestationer utan att rada upp några segrar. Möter bra hästar hela tiden och är inte rädd för dagens motstånd. Ett fint utgångsläge gör henne till första motbud. Ingen raket ut hon heller men hon tål att göra jobbet själv, även om hon helst får ett lopp i ryggar. Tidigt streck.

1 EVIN BOKO-Jorma Kontio 6%

Tog en efterlängtad seger senast på bra sätt och kanske är på gång nu igen efter ett mellanår i fjol. Går framåt för varje lopp nu och ska vara nära toppformen. Är hygglig från start och har viss chans att kunna försvara ledningen från innerspåret. Hon vann StoDerbyt 2015 så att hon har kapacitet det vet vi. Får ett bra lopp här och kan skrälla.

9 TREASURE KRONOS-Christoffer Eriksson 19%

Är rikast i fältet och deltog i Prix D´Amerique i vintras. Har mött stentufft motstånd hela året och har därför ingen vacker rad, men man ska inte lura sig på den. Blir det lite fart på tillställningen här så är inte bakspåret helt fel och får hon loppet blir hon giftig över upploppet. Outsider som jagar årets första seger.

2 GEISHA SUND-Robert Bergh 17%

6 RAFFINOS-Ulf Ohlsson 4%
7 LADY LEE-Peter Untersteiner 1%
8 BRITT PALEMA-Fredrik Persson 2%
3 JACKIE BOWLER-Tommy Zackrisson 1%

 

V75-2, Volt 2140, Klass II

6 SMALL TALK-Kim Eriksson 6%

Får chansen som en intressant tipsetta till 6%! Hon är snabb ut och från springspår tror jag inte Kim Eriksson missar och sedan är det hästen att slå. Hon har haft en del skadeproblem tidigare men är nu tillbaka och hon gick en 12-tid senast som sexa när Trecciadoro Rex vann på Vaggeryd och visade att det finns mycket fart i kroppen. Är en typisk spetshäst som går betydligt bättre i ledningen, och den informationen lär Kim sitta på när starten går. Spelvärd tipsetta.

12 GOMEZ-Christoffer Eriksson 33%

Radar upp fina prestationer och lär väl bli favorit här trots det dåliga utgångsläget. 4-åringen har hunnit med sex starter i livet och har vunnit fem och varit tvåa vid den enda förlusten. De flesta segrarna har tagits från spets men senast visade han att han går bra även bakifrån och han måste med tidigt på lappen trots läget. Första starten på V75 dock, och då är det tuffare.
1 COBBYS CELEB-Petri Airaksinen 9%

Har hittat formen igen efter några månaders uppehåll och kommer nu med två raka segrar i bagaget. Han är stark men inte så speedig så läget här kan ställa till det. Han lär få ett bra lopp och om han hittar ut ska han inte nonchalleras. Vill ha ett högt tempo och har inget emot att sätta upp det själv. Går bra i dödens så det är väl bara att försöka hitta ut någonstans då...
4 SHORTHANDED JAG-Peter Ingves 8%

Har bra fart i sig när han fungerar, men han är inte helt stabil. Gick en 13-tid senast över full distans som tvåa bakom J.A. Connie Bell, och bara han fixar fjärdespåret så är det en singelprocentare som inte är sämre än någon annan. När Petri Puro plockar ut hästar på V75, är det för att vinna loppet. Skrällbud.
2 CASHBACK PELLINI-Thomas Uhrberg 16%

3 MAREMMA SOCK-Thomas Dalborg 5%

- Marema Sock ska man inte glömma bort. Hon har fin form och efter två raka segrar satt hon senast fast med krafter kvar. Läget är bra och i ett öppet lopp är hon en av flera som har chans. Hästen kändes bra i veckans jobb och jag tycker att hon är värd ett streck. Barfota fram igen säger Veijo Heiskanen.

10 PANTHER FACE-Stefan Söderkvist 5%

7 HENNIG LIXARVE-Johan Wiman 4%

Hennig Lixarve vore riktigt intressant om han kunde hitta till ledningen. Han ger känslan av att svara på häst utvändigt och har stått för fina insatser på slutet. I ledningen är det inte helt givet att de når honom och till 4% är han ett intressant streck.
9 UNIT BRODDE-Håkan K Persson 2%

8 JOYRIDE CANE-Ulf Ohlsson 8%
5 MORRIS-Örjan Kihlström 4%
11 DINO DOLLAR-Jan Åke Hoas 1%

 

V75-3, Volt 3140, Stayerlopp

6 NOBEL AMOK-Robert Bergh 36%

Har sett bättre ut än någonsin på slutet med två raka segrar. Vann på en 10-tid över kort distans näst senast trots att han tuffade på i dödens en större del av loppet. Senast var han på Bjerke och landade åter i dödens med dryga varvet kvar och därifrån kopplade han enkelt grepp över upploppet och tog segern med en gäspning. Han vann dessutom över aktuell distans för fyra starter sedan från bakspår på Vaggeryd där han avgjorde lätt före Nonstop Cheri, så distansen är inga problem. Gynnas dessutom av att värsta motbudet blev struken och det här ser upplagt ut från ett springspår även om han inte är speciellt snabb ut. Lär bli ett offensivt upplägg igen och blir han inte släppt till ledningen har han visat att dödens inte är några problem. Omgångens bästa spikförslag i mina ögon.

7 CONRADS DEFINITIF-Thomas Uhrberg 4%

Står också med springspår och visar viss kvalitet då och då. Vann över distansen i näst senaste starten då han övertog ledningen efter ett halvvarv och gick enkelt ifrån sista biten närmast före Bellino B. Var inte som bäst senast på V75, men hade då varit ifrån tävlandet nästan två månader och bör vara bättre till den här starten. Kan vara intressant att spela tvilling med.

5 POLYCRATES FACE-Lutfi Kolgjini 2%

Är stark och gör bra lopp när han går felfritt men är inte helt stabil. Lurigt startspår här för en osäker häst. Galopperade dubbelt senast, men då hade man ryckt framskorna vilket inte föll väl ut så den här gången blir det lätta skor istället. Duger normalt bra i klassen och felfri slåss han om en främre placering.

15 GRANT BOKO-Ulf Ohlsson 17%

Står ensam med 40 meters tillägg och det blir inte enkelt att plocka in det på favoriten. 4-åring startade senast i Kungapokalen där han galopperade 350 kvar och fick dagen förstörd. Vann gjorde Diamanten och det är väl inte samma kapacitet på motståndet nu, men läget är sämre. Han har visat hög kapacitet och vann ju BC närmast före Policy Of Truth i höstas, så om det klaffar är han inte helt avsågad trots allt.

4 CINGVAR T.T.-Fredrik Persson 3%

1 SECRET MISSION-Henriette Larsen 1%

9 THAIGER EXCLUSIVE-Kim Eriksson 2%

13 ROCKY EGEDAL-Joakim Lövgren 2%

11 TEETIME-Peter Ingves 1%

12 UMBERTO AXE-Joakim Granlund 2%

10 DAYDREAM RAPIDA-Hans Crebas 2%

14 DUMAS SAND-Stefan Söderkvist 1%

3 SHERIFFEN-Thomas Jonsson 2%

2 WALLABY-Johnny Takter 7%

Struken: 8 Trot Kronos

 

V75-4, Auto 1640, Brons

11 IAGO ZON-Joakim Lövgren 14%

Är en 4-årig talang som gjort det bra på slutet även om han inte radat upp segrarna. Vann på V75 för fyra starter sedan från spets närmast före Making Love. Har sedan dess tre raka pallplaceringar utan någon seger. Har ett besvärligt utgångsläge här med bakspår över kort distans och det måste bli lite fart på loppet för att han ska komma in i matchen. Det finns flera startsnabba där framme så möjligheteten finns att de inte är överens om vem som ska köras i ledningen. Gör säkert ett bra lopp igen och det är löpningsförloppet som avgöra hur långt framme han är till slut.

9 POKEMON ÅS-Christoffer Eriksson 9%

Är också en mycket kapabel häst för klassen och det är ett fint Bronsförsök vi får se här. Var senast ute i V75-finalerna under Elitloppshelgen där han fullföljde godkänt till slut mellan hästar till en femteplats när Aron Palema vann. Nu är det dessutom kort distans vilket är en fördel och med minsta klaff dyker han upp i segerstriden.

4 TALASSIO-Örjan Kihlström 22%

Har nu fått ett lopp i kroppen efter ett långt uppehåll och han satt då fast med sparade krafter som så många gånger förr när Örjan sitter upp bakom en häst i årsdebut. Ska gå framåt med det loppet och har tränat starkt efteråt. Snabb från start och duger i klassen. En av flera med chans.
5 YMER BRICK-Ken Ecce 16%

Nästa startkatapult och det kan gå undan här om alla väljer att ladda från start. Kommer med två raka segrar över aktuell distans och båda gångerna från spets. Från ledningen ökar chanserna, men det kan samtidigt kosta en del för den som kört sig till ledningen i detta lopp. Outsider.

1 NEW MUSCLE ÅS-Kaj Widell 16%

Veijo Heiskanens hästar har verkligen visat god form de senaste veckorna och segrarna har trillat in i en strid ström. När V75 avgörs i Kalmar på söndagen under midsommar har Veijo flera hästar till start, som inte är favoriter, men som ändå är heta segerkandidater. Här delger Veijo själv sina bästa vinstchanser och som om man får tro honom själv är ett måste streck i jakten på jackpotmiljonerna.

-  New Muscle Ås har en mycket intressant uppgift med ett perfekt läge eftersom han är så startsnabb. Innerspår bakom bilen på 1640 meter i Kalmar är bra och hästen är så startsnabb att jag tror att han kan ta ledningen. Sedan får de vara bra om de ska slå honom över kort distans. Visst, det är tufft motstånd i V75, men han känns så pass bra nu att han måste räknas tidigt. Att han galopperade senast berodde på att han inte var riktigt fräsch den dagen och han är åtgärdad efteråt och har tränat på mycket bra en tid nu. Jag är optimist och vi kör barfota runt om igen, säger Veijo.

3 STEPPING SPACEBOY-Stefan Söderkvist 8%

Stepping Spaceboy avslutade starkt som tvåa senast via 09,4 sista 700 och hade nog vunnit loppet med ett annat vägval i sista sväng. Med det loppet i kroppen tror jag att toppformen infunnit sig och med ett bra läge över kort distans kan han blanda sig i segerstriden.

2 SAPAJOU-Jorma Kontio 4%

7 KLÖVER ALL OVER-Rebecca Dahlén 1%

6 DOKONJO-Mikael Å Linderoth 2%
10 LIKE LIGHTNING-Anna Karin Rundqvist 2%

12 DONATELLA CENTER-Juhani Partanen 2%

8 REKORD RUNE-Christian Cracchiolo 4%

 

V75-5, Auto 2140, Klass I

8 RUSHMORE FACE-Adrian Kolgjini 31%

Rushmore Face är en jättefin fyraåring som matchas mot Svenskt Travderby senare i höst. I Klass II-finalen senast fick han gå utvändigt ledaren och höll starkt som tvåa på en topptid. Han är alldeles för bra för sin låga klass när han travar felfritt och fungerar han fullt ut så tror jag att han vinner från dödens. Det som dock oroar är att han genom hela karriären agerat osäkert och det krävs inte mycket för att han ska göra bort sig. Bra vinstchans men jag dubblar med en singelprocentare.

7 GRAVITY FALLS-Örjan Kihlström 6%

Gravity Falls svarade för en stark upphämtning efter galopp senast via 11,5 sista 2000 och har rätt bra kapacitet för klassen. Örjan Kihlström sitter upp nu och kommer Rushmore Face bort eller har en sämre dag så är Gravity Falls tidig.

11 SOBEL CONWAY-Peter Untersteiner 12%

Gjorde nog karriärens bästa lopp senast då han attackerad i sista sväng från 3-par utvändigt och kopplade grepp mitt på upploppet till säker seger före Fordaluvachocolate på nya rekordet 10,9aK. Bakspår nu också och ett halvvarv längre men får han sitt lopp i ryggar så bitar hans spurt bra även på denna distans.

5 MULLIGAN-Thomas Uhrberg 18%

4-åringen var på plats i nio av elva starter ifjol med fyra segrar på kontot. I år har hon varit ute tre gånger och har platsat i två starter men ingen seger. Senast var hon ute mot hårt motstånd och gick nytt rekord som sexa när Juni Håleryd vann på Solvalla. Är härdad på rikstoton och tar årets första seger när som helst. Outsider.

4 FARMER JACK-Fredrik Persson 11%

3 CAMP NOU-Johnny Takter 2%
10 MITICA-Kaj Widell 3%

12 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 6%

1 SPHINX D´INVERNE-Kim Eriksson 4%
2 PASTORE BOB-Ulf Ohlsson 4%

9 TRUST DE LUXE-Christoffer Eriksson 3%
6 BELONG LIFE-Hanna Lähdekorpi 1%

 

V75-6, Auto 1640, Guld

2 CANARI MATCH-Örjan Kihlström 41%

Är till skillnad mot många andra importer från Redéns stall från Frankrikge och inte USA. Har nu gjort tre starter i nya regin och två av dom på svensk mark. Senast var han i Norge och tog en enkel seger från spets på Bjerke före Tango Negro och visade fin form även om han inte riktigt blev utmanad någon gång. Har utvecklats positivt och bör vara när toppformen nu och får sägas vara en motiverad favorit här och en möjlig spik i omgången från ett fint utgångsläge. Bra chans!

3 FIRE TO THE RAIN-Ulf Ohlsson 15%

Gjorde två fina insatser i Sweden Cup under Elitloppshelgen och sprang 10,2 aK i båda loppen från spår 8. Trea i försöket bakom Ringostarr Treb och oplacerad i finalen som vanns av Volstead. Reijos stallform är tveksam men nån gång ska det väl lossna där också. Känns bra efteråt och de loppen kan nog flytta fram formkurvan rejält. Första motbudet från ett fin utgångsläge.

7 TARGET KRONOS-Adrian Kolgjini 8%

Target Kronos lär laddas från start och räkna med att Adrian Kolgjini har siktet inställt mot spets. Dock viss chans oavsett och vid gardering ska han med som singelprocentare.

5 EL MAGO PELLINI-Lutfi Kolgjini 9%

El Mago Pellini är inte helt borta i Gulddivisionen. Han var precis som flera av Kolgjinis hästar nedsatt av vätskebrist under elitloppshelgen men jag tror att han kommer prestera bra på söndag. Han har bra statistik med "Ludde" i vagnen och har genom hela karriären mött betydligt hårdare hästar än vad han gör nu. Kort distans har tidigare varit en nackdel men äldre hästar kan tända till av att få springa fort hela vägen och från femte bör han få en hygglig position. Han drog hårt i ledningen på Solvalla för tre starter sedan och höll bra trots att han bara blev fyra. Med en bättre styrning hade han varit sämst tvåa och nu är motståndet enklare. Han känns som ett givet segerbud och till 9% mycket spelvärd.

1 ROD STEWART-Wilhelm Paal 4%
9 UZO JOSSELYN-Robert Bergh 1%

8 ROYAL FIGHTER-Jennifer Tillman 2%

11 B.B.S.SUGARLIGHT-Kevin Oscarsson 5%

12 POET BROLINE-Peter Untersteiner 9%

6 HARRY HAYTHROW-Thomas Uhrberg 3%

4 AL DENTE-Johnny Takter 3%

Struken: 10 Count Response

 

V75-7, AUTO 2140, Silver

5 TJACKO ZAZ-Johnny Takter 46%

Tjacko Zaz galopperade i Elitloppet senast och det är lite lurigt då han inte visat några sådana tendenser alls tidigare. Han var lysande i årsdebuten och är loppets spetsfavorit men kan vinna även från andra positioner. Ska vara favorit och har en bra chans.

12 BRAVO NAVARONE-Adrian Kolgjini 9%

Var nedsatt av vätskebrist senast och underpresterade när han vek ner sig från spets under Elitloppshelgen. Har gjort flera fina insatser innan dess coh duger bra i klassen. Dåligt utgångsläge nu men han tillhör ändå de med bäst segerchans här, speciellt om det skulle bli lite överpace och någon svarar ut den stora favoriten från start. Plockar ner många över upploppet.

1 SPITCAM JUBB-Kaj Widell 5%

Var fin i Sweden Cup men inte lika bra senast på V75. Blev hovöm då och den här gången tvingas man köra med skor vilket inte är optimalt. Öppnar snabbt och är ett spetsbud om man väljer att köra där, men det är inte helt givet att man försvarar ledningen till varje pris över full distans. Bör få fin resa och tillhör skrällskaran här.

2 ARON THE BARON-Örjan Kihlström 13%

Blev dragen sist i sista kurvan senast och fick inget med sig på V75 när This Is It N.O. skrällde. Tillhörde favoriterna då men är något bortglömd här. Har inte vunnit sedan Örjan körde senast och han har två raka med hästen. Går med skor som vanligt men kommer ändå att lättas något i balansen. Från ett fint utgångsläge blir han att räkna med.

6 RE DOC-Robert Bergh 4%

8 MONARK NEWMEN-Fredrik Persson 7%
10 SHERIFF BI-Tobias Modig 2%

3 AMAZING MAN-Stefan Söderkvist 7%

Amazing Man som avslutade riktigt starkt i silverfinalen senast och det här är en väldigt bra häst i grunden som var favorit i Kriteriet. Han tog ledningen på Åby och har spetschans men går även i ryggar och kommer Tjacko Zaz bort eller får gå utvändigt ledaren så är Amazing Man ett intressant segerbud.

9 THIS IS IT N.O.-Kim Eriksson 2%

11 TACK WEE-Ulf Ohlsson 1%

4 TINAMO JET-Christoffer Eriksson 3%
7 ORION TILLY-Peter Untersteiner 1%

 

SYSTEMFÖRSLAG:
1) 1-2-4-5-9 (6-7)

2) 1-2-4-6-12 (3-10)

3) 6 NOBEL AMOK (7-5)

4) 1-3-4-5-9-11 (2-7)

5) 7 Gravity Falls/8 Rushmore Face (11-5)

6) 2 CANARI MATCH (3-7)

7) 1-2-3-5-6-8-10-12 (9-11)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 5 Tjacko Zaz i avd.7 så blir kostnaden endast 150:-

V86 Onsdag 21 Juni ESKILSTUNA

V86-1, AUTO 1640, Klass II

6 URAL-Jorma Kontio 16%

Var fastlåst i årsdebuten för tre starter sedan när Joker Tooma vann på V75 på Bergsåker och han fick nöja sig med en fjärdeplats efter att ha släppt ledningen efter 350 meter. Har efter det radat upp två raka segrar från spets och sett klart fin ut. Har gått med skor hela tiden men den här gången är man intresserade av att rycka skorna vilket låter väldigt intressant. Är snabb ut och det blir troligen full laddning och han utmanar om både spets och slutseger. Mycket spelvärd till 16%.

2 ATHOS RACE-Åke Lindblom 48%

Är också snabb ut och värsta hotet i spetskörningen och kan därmed ställa till det för min tipsetta. Är segervan med sex segrar på åtta starter. Vid galoppen näst senast gick han för tungt balanserad. Är ännu obesegrad felfri och läget här är bra men det är inte givet att han kan ta spets då det är flera som kan öppna. Kan vinna även från andra positioner. Blir stor favorit och jag försöker fälla honom.
7 PAX-Björn Goop 4% 

Gör bra lopp mest hela tiden. Senast drog han fram vinnande Final Dream och fick nöja sig med andraplatsen. Är inte hypersnabb ut så spåret kan ställa till det men slinker han ner i position så är han inte borta och till 4% känns han intressant med Lill-Goop i vagnen. Sju gånger på fjorton starter bland de två bästa med seger i var fjärde start.
8 MARLON DONVICI-Jörgen Westholm 5%

Är också med långt framme hela tiden och har formen på topp. Var trea på V75 senast när Vincenz Zaz vann på Östersund och han har inte varit sämre än fyra på de fem senaste loppen. Har kunnande som duger till segerstrid här med lite klaff, men läget var inte det man önskade och det kan lätt strula härifrån. Vi behöver dock nån singelprocentare på vinstbongen och den här har potential att vara en av dom.
10 URGENT CALL-Oskar J Andersson 1%

3 SAINT GERDA-Anna Isabelle Karlsson 2%
5 BRUNO BAGHEERA-Erik Adielsson 14%
 9 B.T.´S VICLANDO-Micael Lindblom 3%

4 GLOBAL TRAVELER-Jörgen S Eriksson 2%
11 GLOBAL THUNDER-Jennifer Tillman 1%

1 NYGÅRDS DIAMANT-Thomas Uhrberg 2%

12 MEGA MOON-Johan Wiman 1%

 

V86-2, VOLT 2140

5 CARMINE AM-Markus B Svedberg 16%

Har hög kapacitet för klassen men är inte helt stabil och fungerar inte alltid fullt ut. Senast galopperade han bort sig sista biten efter ett lite ruffligt lopp och efter den starten kändes han inte helt fräsch och fick ta igen sig lite och är knappast helt på topp till den här starten. Han har ändå så pass hög kapacitet att han får tipset ändå. han är snabb från start och stabil från början så spåret bör inte ställa till det. Kommer att gå med bakskor den här gången efter att ha gått barfota runt om i tre raka starter. Får tipset men garderas.

2 VIOLET HILL-Erik Adielsson 15%

Gör hyggliga lopp hela tiden men vinner inte ihjäl sig direkt. Hon har fart och tider i sig som gör henne tidig i det här sällskapet.Verkar stabil men har inte startat i volt på ett tag nu. Räknas med Erik.

1 IL DIABLO-Björn Goop 11%

Jagar årets första seger. Har lite fräschörproblem men var bra senast och bör gå framåt med loppet i kroppen. Han är snabb ut och från innerspåret kan Björn vända bort övriga och sitta i ledningen direkt. Då ökar chanserna, även om det inte är säkert att man väljer att köra i spets. Stallkamrat med Violet Hill. 

9 THE LUCKY ONE-Ulf Ohlsson 29%

Galopperade bort sig från start senast på V75 under Elitloppshelgen där Magic Gwin vann. Hade två raka segrar innan dess och står bra inne här, även om läget inte riktigt var det man önskade. Duger bra i sällskapet om det löser sig.
13 ERICA-Torbjörn Jansson 13%
7 TIRUNESH-Marcus Schön 1%

6 ALL KNIGHT-Lars Åke Söderholm 1%

8 KIND SPIRIT-Göran Jansson 1%

10 LINUS M.J.-Tony Wallin 3%
11 RYAN KRONOS-Örjan Kihlström 6%

15 DIGITAL ENGINE-Kaj Widell 1%

4 COOL ACTION-Jim Oscarsson 1%

3 TYRON POWER-Oskar Kylin Blom 1%

12 CHASE DREAMCATCHER-Jorma Kontio 1%

14 TYKO MARJE-Christian Riedl 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Monté

1 NANTUCKET-Sofia Adolfsson 77%

Det har blivit bättre klass på montéloppen i Sverige och nu är det rätt hyggliga djur med, säger Mercedes Balogh. Örebrotränaren har Sveriges bästa montéhäst i sitt stall. Elvaårige Nantucket var en bra häst även för sulky, bland annat har han flera V75-segrar på meritlistan, men när han förra året fick prova på monté tog karriären ny fart.
- Han rör sig annorlunda med ryttare jämfört med när han går för vagn. Han blir mycket effektivare när han får gå för sadel. Det är hans stora grej, att han kan utnyttja sin kraft maximalt i monté.

Förra året vann Nantucket åtta av nio montéstarter vilket gjorde honom till landets segerrikaste montéhäst. Han blev även vinstrikast med 632 120 kronor insprunget. Men inför Monté-SM i oktober ådrog han sig en allvarlig skada (blödning i ett gaffelband) som höll honom borta från tävlingsovalen i åtta månader. I april var han tillbaka och gjorde en heroisk insats som tvåa i Olympiamontén.
- Då höll jag nästan på att svimma. När han fick ett så dåligt lopp tänkte jag att nu kommer jag ändå inte att få veta var jag har honom, men så gjorde han ett sånt grymt lopp och tog vid där han slutade före skadan förra året, säger Balogh.
Nantucket följde upp årsdebuten med seger i Solvalla Hästägarförenings Montépokal och senast vann han montéloppet på Bjerke i samband med Oslo Grand Prix.
- Han har varit skitbra och senast var han riktigt sådär snärtig. Han var jättebra i loppen innan också men han var ett snäpp spänstigare och mer taggad senast.

Med några lopp i kroppen efter skadeuppehållet tycks alltså toppformen ha infunnit sig och det råder ingen tvekan om att Mercedes Balogh tror på sin springare inför onsdagens V86-start. Det är jackpot på spelformen och 14 miljoner kronor hägrar i åttarättspotten.
- Man kan inte kräva och förvänta sig att han ska vinna varje gång men det vore konstigt att inte tro på seger om allt är normalt. Han har ett bra utgångsläge och är en smidig häst på så vis att han inte är beroende av att gå i ledningen, i ryggar eller något sådant. Man kan rida honom lite som man känner för.
Att Sveriges ledande montéryttare Sofia Adolfsson sitter i sadeln stärker Nantuckets aktier ytterligare.
- Hon är lika fantastisk som hästen. Det är alltid lättare att rida och köra fina hästar men hon reder ut även dem som inte är några stjärnor. Hon får dem att bjuda till självmant och det kan man inte annat än imponeras över. Hon och Nantucket känner varandra utan och innan och det känns tryggt att ha henne i sadeln.
8 TSAR DE HOUELLE-Jonathan Carre 5%

Är normalt en mycket kapabel montéhäst men har inte fungerat som man vill på slutet och är utan seger på fyra starter i år. Man har inte hittat några fel och har inga förklaringar till de sämre insatserna och provar igen. Man kanske provar något annat huvudlag den här gången. Senast fick han ett bra lopp i ledarryggen och sedan 3:e invändigt men var chanslös att hänga på vinnande Nantucket till slut och var bara dålig. Måste rycka upp sig men är bra i grunden.

5 FRANCAIS DU GULL-Jenny A Björk 6%

Är färsk i grenen men har provat en gång tidigare, men förstod då inte riktigt vad det gick ut på och var 300 meter efter direkt i starten. Nu provar man igen och skulle han fungera bättre nu är det en skräll att tänka på då han är hästen  i gänget med bäst meriter i vanliga sulkylopp. Var tvåa bakom Tobin Kronos senast och visade fin form. Något svårbedömd här då det rör sig om monté.

9 DRAGON TOOMA-Jennifer Persson 1%

Var chanslös mot Nantucket näst senast men var lite förbättrad senast som trea bakom vinnandne Linus Wibb. Har kapacitet att slåss om en plats men att vinna blir nog svårt.

4 LORD PHOTO-Josefine Ivehag 4%
6 HAMRAS ONE MORE-Åsa Svensson 2%

7 HUCKLEBERRY FINN-Jenny Brunzell 2%
2 ANGELO-Emilia Leo 1%
3 FANTASTIC ÅS-Stephanie J Werder 1%

 

V86-4, VOLT 1640

10 EXTRA FUDGE-Jorma Kontio 47%

Har vunnit fyra av sina fem lopp i karriären, men nu har 6-åringen varit borta från tävlingsbanan i över ett år och är därmed svårbedömd. Det är ändå hästen som sticker ut här då det är ett lågklassigt lopp som är stängt redan vid 75.000:-. Jag väljer att gardera loppet flitigt då nästan hälften av pengarna ligger på favoritseger i det här loppet och värdet ökar kraftigt på alla andra i fältet. Såg fin ut i spets i kvalet på 13 sista halvvarvet och är ändå den givna tipsettan.

12 USAIN CUP-Örjan Kihlström 6%

Örjan Kihlström känns given att ha med i öppna lopp och trots att han här fått spår 12 är han tidig på min lapp. Avslutade bra senast till en tredjejplats som favorit och Örjan brukar ju vara bra på att bedöma tempon i loppet och kan gå framåt tidigt om det behövs. Skrällbud.

7 WHAT A MOMENT-Lars D Carlson 5%

Kommer från seger i ett breddlopp senast och var tvåa på en 14-tid i starten innan så formen är fin på 5-åringen. Ingen snabbstartare utan hon ska gå bakifrån. Ett av flera skrällbud i loppet.

6 M.T.LOVELY LADY-Jörgen Westholm 13%

Är startsnabb och har därmed fått ett perfekt utgångsläge med springspår. 4-åringen har endast gjort fyra starter och har ännu inte vunnit lopp. Gör här årsdebut och är väldigt svårbedömd. Har gått med skor i samtliga starter så här långt men den här gången kan det bli aktuellt med någon form av barfota. Outsider.
9 STRONG LADY EDLA-Per Johansson 1%

4 RIDGEHEAD ICE-Kim Eriksson 2%

1 OVERTHEHILL-Kaj Widell 4%
3 FRY YO MAN-Billy Svedlund 2%
11 SIGEL GARLINE-Hans Owe Sundberg 3%
2 STRAWBERRYDAIQUIRI-Markus B Svedberg 12%

5 HAMRAS ROSINANTE-Christel Berntsson 6%

8 BUCKPASSER-Roland Jansson 1%

 

V86-5, AUTO 2140, Stolopp

4 DONNA SISU-Jorma Kontio 15%

Vann två av tre lopp i fjol som 3-åring men väntar ännu på årets första seger. Är ganska kvick ut och har fått ett fint utgångsläge. Inte helt stabil på benen men felfri har hon fart som bör duga en bit här och hon får tipset i ännu ett öppet lopp.

8 POMPANO EUPHORIA-Kim Eriksson 18%

Har vunnit två av årets fyra starter och visar också klass som ska duga i det här sällskapet. Dåligt utgångsläge nu men istället lite enklare emot än på slutet. Givet streck.
6 CIKORIA FRAZER-Tobias J Gustafsson 4%

Galopperade i segerstriden senast och hon är inte helt stabil på benen. Felfri tillhör hon de bättre i fältet och från ett hyggligt utgångsläge får hon ses som ett ganska tidigt skrällbud och 4% är spelvärt.

12 CASH MEARAS-Erik Adielsson 29%

Har vunnit tre av de senaste fem loppen och har galopperat bort sig i de andra starterna. Ett dåligt utgångsläge nu gör att hon rankas ner något men helt klart tillhör hon de bättre i loppet. Hon har inte startat sedan mitten av april och formen är svårbedömd. I det här gänget kanske hon inte behöver vara på topp för att vinna, men om man adderar det dåliga läget är hon bara en av flera med chans.

2 VÄSTERBO BRAZILIA-Kaj Widell 2%
1 SIGEL DOC-Hans Owe Sundberg 14%
10 GLOBAL REVENUE-Lars D Carlsson 1%

14 LUCKYLINE AMERICA-Claes Sjöström 1%

15 RIVERSIDE DRIVE-Örjan Kihlström 4%
9 FIRST DIAMOND-Björn Goop 6%

5 AMERICA-Jenny Mahony 1%

3 LAUFEY-Klaus Kern 1%

7 MISIRLOU-Jennifer Tillman 1%

11 ROCKAROUNDSABBATH-Oskar Kylin Blom 2%

13 MADAME LOVE-Per Linderoth 1%

 

V86-6, AUTO 2640, 4-åringar

10 TEST DRIVE-Örjan Kihlström 15%

Är inte helt stabil men har vunnit de tre senaste loppen han gått felfri. Segrarna har tagits från främre träffen men jag har känslan att han även går bakifrån nu när han är i form. Felfri tror jag på bra chans och för att få lite stuk på systemet så chansspikar jag ekipaget då han knappast blir favorit.

8 RAJESH FACE-Christoffer Eriksson 44%

Blir stor favorit och hade fyra raka segrar innan han senast var ute i 4-åringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen och gick en 10-tid som inte räckte till mer än en femteplats. Lever mycket på styrkan så distansen är ett plus. Läget är inte det bästa men han har visat hög klass och kan givetvis vinna trots ett jobbigt lopp. 

9 NEW LEXINGTON-Conrad Lugauer 17%

Har nu två lopp i kroppen där han gått bra som etta i årsdebuten och tvåa senast bakom Magick Gwin under Elitloppshelgen. Går framåt och kan segerstrida här trots bakspår. Given vid gardering.
4 MAGIC HAPPENS-Peter Untersteiner 3%

Har varit ganska betrodd på slutet utom senast då han var ute i tufft sällskap. Har inte vunnit lopp sedan årsdebuten men har samtidigt startat regelbundet på V75. Har bra fart i grunden och ett bra utgångsläge. En av hans tre segrar är tagna över aktuell distans. Jätteskräll.
7 MR PERFECTION-Jim Oscarsson 4%

5 TOURNADO DREAM-Jorma Kontio 3%
2 ACTUAL STAR-Kenneth Haugstad 2%

3 DAVY JONES SISU-Tomi Haapio 3%

1 NEW FLAME-Per Linderoth 1%
6 MELLBY EMERALDS-Ulf Ohlsson 6%

11 EXPLOSIVE MERLOT-Erik Adielsson 2%

 

V86-7, AUTO 1640

6 QUICK FIX-Christoffer Eriksson 19%

Är mycket snabb ut och min spetsidé i loppet även om det är flera som tillhör det snabbaste vi har. Var inte som bäst i Sweden Cup senast under Elitloppshelgen när Volstead vann och han har bara vunnit ett lopp i år. Är han tillbaka i normal form nu tror jag han vinner detta och jag slår in en till chansspik då procenten ser intressant ut. Spets och slut?

2 FOOD MONEY-Ulf Ohlsson 26%

Letar efter den forna storformen och har gått bra på slutet utan den där riktigt explosiva gnistan. Fick en liten känning efter loppet senast och fick ta en liten paus igen och kan behöva ett par lopp innan toppformen infinner sig och det är en favorit som jag tycker är i fara här.

5 HIGHSPEED CALL-Anders Eriksson 15%

Har visat riktigt fin form på slutet med seger före Nahar på V86 och tvåa bakom Dante Boko på V75 och senast oplacerad men fastlåst på en 10-tid när Workout Wonder vann på Gävle helgen innan Elitloppet. Även han är mycket snabb ut och har ett bra utgångsläge. Full laddning igen, och kanske man provar i ledningen om man når dit. Outsider.

8 SLIDING HOME-Jennifer Tillman 2%

Har två andraplatser på bra tider på de tre senaste starterna men ännu ingen seger för året. Siktas mot sprintermästaren och det här är ett led i matchningen. Dåligt utgångsläge men han kan komma rätt på det om flera av de startsnabba kör för fort för länge. Endast 2% känns intressant vid gardering.
3 MAGIC TONIGHT-Örjan Kihlström 19%
1 COOL KEEPER-Leif Witasp 3%
7 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 4%
9 SEEDORF O.M.F.-Erik Adielsson 4%
10 VICTOR A.U.-Torbjörn Jansson 7%
3 PARTOUT SIMONI-Klaus Kern 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Diamantstoet

5 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 46%

Fullföljde bra som trea under Elitloppshelgen senast bakom Uppohoppa och Rushmore Face. Är van att möta bra hästar och står bra till här. Är ganska snabb från start men har inte laddats på ett tag. Härifrån kanske man provar? Ska räknas från alla positioner och är motiverad favorit och en alternativ spik för kupongen. Bra chans. 

7 JOY DE CASTELLA-Örjan Kihlström 7%

Har radat upp fyra raka andraplatser nu och svarat för fina insatser en längre tid. Även hon kan öppna och den här gången är det Kihlström som sitter i vagnen istället för Westholm som väljer att köra stallkamraten Ninepoints Gaagaa. Närmar sig årets första seger och kan vinna trots läget. 
11 FIRST LOVE BOKO-Oskar J Andersson 4%

Vann som storfavorit på V75 i Östersund senast och var tvåa bakom Oceanic Clearence i starten innan. Det här är Westholms tredje häst i loppet och alla tre ska ses med chans att vinna. Läget är dåligt och härifrån kör Oskar på chans. Kommer in i matchen om det blir överpace. 4% är för lite!
12 SANGRIA KNIGHT-Peter Untersteiner 10%

Är härdad på V75 och gör bra lopp hela tiden. Var senast trea bakom vinnande Test Drive på Mantorp. Ett dåligt utgångsläge nu sätter ner chanserna och även han är beroende av överpace härifrån. Har kunnandet att segerstrida om det löser sig.

9 ORDER BY HEAVEN-Lars D Carlsson 12%
3 MELLBY DASHING-Björn Goop 12%
1 KITSPIRIT-Troels Andersen 2%

2 NINEPOINTS GAAGAA-Jörgen Westholm 1%

10 MUST HAVE-Pierre Nyström 1%
4 AMOUR MEMORY-Jorma Kontio 3%
8 KENZI-Claes Sjöström 1%
6 RELATION-Emilia Leo 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:
1) 2-6-7-8-10 (3-5)

2) 1-2-5-9 (13-7)

3) 1 NANTUCKET (8-5)

4) 1-2-3-4-6-7--9-10-11-12 (5-8)

5) 1-2-4-6-8-12 (10-14)

6) 10 TEST DRIVE (8-9)

7) 6 QUICK FIX (2-5)

8) 5-7-11-12 (9-3)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 5 Quiz Töll i avd.8 så blir kostnaden endast 300:-

V75 Lördag 17 Juni BODEN

V75-1, AUTO 2140, Silver

2 WHITEHOUSE EXPRESS-Örjan Kihlström 68%

Har nu två lopp i kroppen och bör gå framåt med varje lopp. Övertygade vid seger senast då han vann på Gävles V75-dag trots ett bakspår över aktuell distans. Avancerade då från kön efter ett halvvarv och landade i dödens 1300 kvar och tog strax därefter över ledningen. Vann sedan enkelt före Make It Quick på en 12-tid och såg mycket fin ut. En klasshäst som vann fem av elva lopp i fjol och som duger mycket bra i klassen. Har nu ett bättre läge och kan mycket väl få öveta ledningen i ett tidigt skede och då är det hästen att slå. En alternativ spik för de som gillar att spika i första.

5 OFFICER C.D.-Robert Bergh 13%

Är mycket snabb ut och kan troligen ta sig till ledningen i första skedet. Sedan är det upp till Bergh hur han vill lägga upp loppet, släppa till favoriten eller köra i spets själv. Är värsta motbudet hur han än lägger upp taktiken, men blir det utdragen spetskörning bjuder man in andra ekipage och då ligger skrällen på lut.

12 MAKE IT QUICK-Ulf Ohlsson 9%

Var inte långt efter Whitehouse Express senast men har nu ett betydligt sämre utgångsläge gentemot favoriten och han är beroende av lite körning där framme för att komma in i matchen. Inte helt långsökt att det blir körning och då är han kapabel nog att segerstrida om det klaffar det minsta härifrån.
1 USAIN SWING-Leif Eriksson 3%

Har tidigare visat hög kapacitet för klassen men har varit lite svår att få igång ordentligt efter gaffelbandsskadan och är därför fortfarande svårbedömd. Bör gå framåt med varje lopp och läget går ju inte att klaga på. Får hoppas på överpace och lucka till slut, då kan det vara en storskräll att räkna in.
3 NAKODA GOJ-Ulf Eriksson 2%
9 RHAPSODY ÅS-Petteri Joki 1%

11 CATCH THE CASH-Rikard N Skoglund 0%
6 PATRICIA BISHOP-Sandra Eriksson 1%
4 FLIP A COIN-Erik Adielsson 1%
8 SUNTORY ROYAL-Kim Eriksson 0%
7 HURRIKANE JONNY K.-Claes Sjöström 0%
10 B.W.T.HELLION-Ove A Lindqvist 2%

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

7 LACQUER AND LACE-Erik Adielsson 28%

En unghästtalang som stoppats upp av en del skador men verkar nu vara på gång igen. Pihlström är en optimistisk herre i vanliga fall men här pratar han om den överlägset bästa hästen han har i stallet och att hon borde klara en låg 13-tid och då bör övriga få svårt att ta sig i kapp. Erik och springspår är bra faktorer och från ledningen kan hon bli svårslagen. Vann med sparade krafter senast efter att ha övertagit ledningen efter 600 meter. Bra chans och ännu en alternativ spik i omgången.
15 GEISHA SUND-Robert Bergh 19%

Vann enkelt på en 11-tid senast över kort distans på Östersunds V75-tävlingar. Tog då ledningen från spår 2 bakom bilen och höll ett eget tempo och gick undan till slut med sparade krafter före Pampered Winner. Helt andra förutsättningar nu men hon bör gå framåt med senaste loppet och kan vara ännu bättre den här gången. Första motbud.
3 ZOOM ZOOM-Ulf Ohlsson 12%

Var ute mot bra hästar under Elitloppshelgen senast men galopperade då under anfall in mot upploppet och fick dagen förstörd. Har gjort det bra innan dess och missar sällen pallen även om det bara blivit en seger på åtta starter i år. Hon är snabb från start och har begåvats med ett fint utgångsläge. Hon är ganska tidig på min kupong. Är inte helt stabil med voltstart men felfri slåss hon om en främre placering.
2 NOUVELLE AVENUE-Rikard N Skoglund 9%

Jagar årets första seger och avslutade godkänt till en andraplats senast bakom Ultra Bright på Mantorp. Är på rätt väg och står bra inne på pengarna. Spåret kan ställa till det men felfri kan hon öppna ganska kvickt och bör då hamna bra till direkt. Får ses som en outsider här.

5 TEQUILA ARETTE-Nicklas Westerholm 6%

14 RONDINE D´ASOLO-Hanna Olofsson 1%
6 JULIA SÅNNA-Oskar J Andersson 3%
8 ORKIDE C.D.-Örjan Kihlström 8%
1 TAHITA FRONTLINE-Claes Sjöström 2%
13 NUISANCE FACE-Jan Norberg 0%
12 MALGOMAJ B.-Petter Lundberg 4%

11 KLARA RIGAS-Ove A Lindqvist 0%
10 U.BERGS OPPZI-Micael Melander 4%

9 LOVING YOU DEEPLY-John Östman 1%
4 ALSO STARRING-Mauri Jaara 1%

 

V75-3, AUTO 2640, Klass II

4 GIANLUCA BOKO-Robert Bergh 47%

Kommer med tre raka segrar och har formen på topp. Han är snabb från start och står med ett utsökt utgångsläge och jag tycker att det kan vara säkraste spiken på hela omgången. 4-åringen är under utveckling och han vann enkelt över lång distans senast. Senast fick han överta efter 300 och jag hoppas och tror på något liknande även den här gången och spikar ekipaget. Står även bra inne på pengar, även om han tog in 100.000 bara på senaste starten vid V75-vinsten på Östersund. Min främsta spik i omgången.
9 JAQUES NOIR-Ulf Ohlsson 18%

Trodde jag en hel del på senast och han gjorde mig inte besviken. Öppnade då snabbt från spår 6 bakom bilen och tog ledningen. Fick tuff press sista halvvarvet men sträckte på sig och vann knappt före D.D.´s Perseverance. Nu är det bakspår vilket inte gynnar honom men han behöver inte mycket klaff för att blanda sig i segerstriden till slut.
10 SIGN ME UP TOO-Mads H Nielsen 7%

Har hittat en rejäl formtopp med två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna. Har utvecklats i nya regin hos Mattias Djuse. Han har gått barfota runt om vid de två segrarna, men senast gick han med skor på bakhovarna. Nu drar man alla skor igen vilket alltid är intressant. Given vid gardering.
11 CAMERON DREAM-Martin P Djuse 2%

Har tagit tre segrar på de fyra senaste starterna och enda plumpen kom på V75 där han inte riktigt räckte till när Autobahn vann. Lång distans är ett plus, och bakspåret gör inte så mycket då han är ganska seg ut. Får hoppas på överpace här då blir han inbjuden till match.
7 CANWIN B.F.-Örjan Kihlström 12%
2 EASY TIGER PELLINI-Petter Lundberg 9%
12 JULIUS LEEJS-Hanna Olofsson 0%
8 LUGNETS SARDONYX-Magnus Nilsson 1%
5 KENTUCKY-Ove A Lindqvist 2%
1 ALVENA COSTASHORTA-Leif Eriksson 0%
3 BAROLO-Claes Sjöström 1%

6 KASPER SÅNNA-Jenny Engfors 0%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

10 TANGEN HAAP-Björn Karlsson 25%

Var senast med i Elitkampen på Solvalla och kom därifrån med äran i behåll som femma bakom Polara, Kleppe Slauren och Månprinsen A.M. Enklare emot den här gången och han är under rejäl utveckling för dagen. Två raka segrar på Hagmyren innan senaste starten. Tål tuffa upplägg och han får sikta in sig på en felfri start och sedan tuffa på framåt, och jag tror övriga får svårt att ta emot honom hela vägen. Bra chans.

6 POLAR NORTHUG-Örjan Kihlström 13%

Är en segerstaplare från Nordnorge som är lite svår att sätta in mot svenskt motstånd, men med fyra raka segrar i bagaget är han värd att tas med respekt och han står 20 meter före min tipsetta och dessutom med springspår. Rapporterna säger att han är snäppet efter Myrfaksen som är Harstads bästa kallblod. Han är snabb från start och från ledningen kan han rinna undan om tilläggshästarna lurpassar på varandra istället. Outsider.

13 CALI MAKS-Jan Norberg 9%

Har nu gjort två starter i ny regi och senast såg han rejält förbättrad ut vid seger på 24,1 över full distans närmast före Guli Storm. Han vann då med bakvänt spö och var inte trött i mål. Med det intrycket så måste han med på kupongen även om Tangen Haap naturligtvis kan bli för svår. Konstigare saker har hänt och kallblod har lite lättare att ta till galopp när det inte stämmer. Skrällbud.
2 ART NÖKKVE-Håkan Skoglund 25%

Kommer med tre raka segrar och visar fin form. Är ingen raket ut men står på start och körs säkert offensivt när han travat in sig, och kan mycket väl sitta i ledningen efter ett 300 meter ändå. Då måste han räknas då han har fart i kroppen som duger. Har startat från just spår 2 i två av de tre senaste segrarna. Räknas.

11 ELDVIN-Oskar J Andersson 1%

15 SMEDSBO FAKSEN-Ulf Ohlsson 11%

5 KOLBERGS LILLEFOT-Hans Bergh 3%
14 SJÖ ODIN-Per Linderoth 2%
7 GULI STORM-Per Gustafsson 6%
9 BLÅS UNDAN-Mats E Djuse 1%
8 FASTE VIKING-Ulf Eriksson 1%
1 STORSJARMÖREN-Ove A Lindqvist 1%

12 PLENKRUTT-Kaj Widell 0%

4 LOME JARL-John Östman 1%

3 JAN LURIFAKS-Claes Sjöström 0%

 

V75-5, AUTO 1640, Brons

10 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 19%

Hade två raka segrar innan han senast var med under Elitloppshelgen på Solvalla och var nära att vinna via dödens sista 400, men fick ge sig motvilligt mot Antonio Tabac till slut. Segrarna innan har tagits från ledningen och dit lär han inte komma nu från bakspåret.Visade ändå senast att han även går bra bakifrån och det känns som om 5-åringen är bättre än någonsin. Får tipset.
7 LOUIE BRODDE-Erik Adielsson 25%

Blir troligen favorit och 4-åringen har vunnit två av de senaste tre starterna. Senast smet han ner i ledarryggen efter 400 meter men gick ut i dödens med knappa varvet kvar och kopplade grepp in på upploppet och vann lätt före Salong. Den här gången rycker man alla skorna för första gången vilket är mycket intressant. Är snabb ut och räknas tidigt.

8 FIGHTING BAX-Örjan Kihlström 11%

Har fått ett dåligt utgångsläge vilket sätter ner chanserna något. Gör sällan ett dåligt lopp och har bra fart för klassen. Stallet tror att han är förbättrad till den här starten då han inte travade perfekt senast, trots 11,3 och nytt rekord! Det är väl snart dags för Örjan att smyga in en skräll igen?

9 ANNABELLE DIMANCHE-Ulf Eriksson 8%

Är stallkamrat till Angle Of Attack och har gått bra på slutet. Står bra inne och har ett passande utgångsläge då han inte är speciellt kvick ut från start. Vid överpace kan hon vara en rysare över upploppet.
2 COPIMADE-Per Linderoth 19%
6 MELLBY DEALER-Roger Nilsson 3%
5 NOCHEBUENA FACE-Petter Lundberg 2%
11 EBONY BOKO-Oskar J Andersson 2%
4 LEIF-Jaakko Alamäki 6%
12 EDER BOB-Ulf Ohlsson 1%
1 GRAND ALE-Hannu Hietanen 3%

3 DESUPER FILIUS-Ove A Lindqvist 1%

 

V75-6, AUTO 1640, Klass I

5 VÄSTERBO GROSBOIS-Nicklas Westerholm 13%

Har fem andraplatser på årets sju starter och jagar årets första seger. Har gjort det bra i tre starter i nya regin hos Dalatränaren Nicklas Westerholm. Är snabb från start och har fått det statistiskt bästa spåret. Senast släppte han ledningen efter 650 meter och sökte sig utåt på  upploppet men fick aldrig luckan och gick i mål med sparade krafter som femma på V75 bakom vinnande Floyd P.Boko. Han kändes så fin då så nu funderar Nicklas på om han inte ska köra i ledningen den här gången om möjlighet ges. Intressant tipsetta!

2 HOLDYOURHORSES-Erik Adielsson 26%

Var klart förbättrad barfota runt om senast, och går givetvis så igen. Vann från dödens senast på ett säkert sätt före Sugar Daddy och har här fått ett perfekt utgånsläge då han sitter i andraspår direkt.Han trivs bäst med ett högt jämt tempo då han har lite svårt att växla fart snabbt nog, och dödens är ingen position som han är rädd för. Jag dubblar kupongen med honom och tar lite ställning här med ett lås.

4 DON JUAN SISU-Mauri Jaara 17%

Har gjort det bra i år med fyra segrar på fem starter. Gör det bra hela tiden men segrarna har tagits vid lite enklare motstånd. Tredjeplatsen för tre starter sedan togs på V75 och vanns då av Floyd P.Boko. Är inte så van att gå över kort distans men från ett fint utgångsläge är han ganska tidig vid gardering men jag chansar alltså bort honom den här gången.
11 ETOSHA BOKO-Ulf Ohlsson 12%

Är bra nog för klassen men bakspår över kort distans är inte enkelt och han måste ha en massa klaff för att segerstrida till slut. Tog årets hittills enda seger näst senast i en snabb avslutning från spets, och dit lär han inte komma den här gången. Gick en 12-tid senast med liknande förutsättningar utan att få några pengar med sig och det kan bli något liknande igen.

6 VALLEY STREAMLINE-Hanna Olofsson 1%
3 PACIFIC W.F.-Robert Bergh 12%
9 LADY ZAPPA-Örjan Kihlström 7%
10 PONCE DE LEON-Oskar J Andersson 6%
12 JIM SÅNNA-Claes Sjöström 1%

1 MALEKEH-Jessika Sidbäck 3%
8 ONBOARD BROLINE-Kim Eriksson 1%
7 BIG BELIEVER-Ove A Lindqvist 1%

 

V75-7, AUTO 2140, Guld

2 PROPULSION-Örjan Kihlström 65%

Blir troligen omgångens största favorit och Elitloppstvåan ska givetvis ses med mycket bra chans här från ett fint utgångsläge. Jag är lite allergisk mot att spika en favorit i sista då det inte ger speciellt högt mervärde på kupongen. Det är en mycket möjlig spik då han inte gått långsammare än 10,2 i de tre senaste starterna. Ingen startraket men har en vass avslutning att tillgå och utan strul är det den troliga vinnaren i loppet. Bra chans!

5 OASIS BI-Kim Eriksson 4%

Satt fast med sparade krafter som fyra på V75 i Östersund senast när Västerbo Highflyer ledde loppet runt om. Betydligt bättre utgångsläge den här gången och det här är en häst som ständigt blir bortglömd trots att hans meriter slår allihop här. Han är snabb från start och har ett fint utgångsläge. Här har Kim Eriksson lite att välja på om han ska köra i ledningen eller släppa till någon betrodd. Jag hoppas han tar emot alla och leder runt om till 4%!

9 ANNA MIX-Erik Adielsson 6%

Var riktigt bra i comebacken på svensk mark senast då han pressade ledaren sista varvet men fick motvilligt ge sig sista biten när Carabinieri slog sig fram till vinst. Bör gå framåt med loppet och vid överpace kommer hon in i matchen. Outsider.
3 IN VAIN SUND-Per Linderoth 5%

Gick lite överraskande vidare till final som fyra i sitt Elitloppsförsök som vanns av Timoko. Gick en snabbare tid i finalen men fick inga pengar med sig där då han backades från start och sedan inte riktigt kom in i matchen trots ett klart bra lopp. Gick i mål med sparade krafter i både försök och final då och han verkar ha tagit loppen bra och Redén tror inte att han är så mycket sämre än stallkamraten Propulsion. Ett bra utgångsläge här och det kan vara en skräll att tänka på vid gardering.

6 NADAL BROLINE-Ulf Ohlsson 9%
7 MOSAIQUE FACE-Adrian Kolgjini 6%

1 KADETT C.D.-Robert Bergh 3%
4 ROCKY WINNER-Oskar J Andersson 1%
8 ELIAN WEB-Janne Soronen 1%

10 SPECIAL PROMISE-Sandra Eriksson 0%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-2-3-5-12 (9-11)

2) 2-3-7-15 (5-14)

3) 4 GIANLUCA BOKO (9-10)

4) 2-6-10-11-13 (15-5)

5) 2-6-7-8-9-10 (5-11)

6) 2 Holdyourhorses/5 Västerbo Grosbois (4-11)

7) 2 Propulsion/5 Oasis Bi

2400 rader/1200:-

Om man även spikar Västerbo Grosbois och Propulsion så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 14 Juni VAGGERYD

V86-1, VOLT 2140, 4-åringar

6 AUTOBAHN-Carl Johan Jepson 19%

Tog årets första seger i tredje starten senast på ett bra sätt under Gävles V75-dag. Vann enkelt från ledningen då efter att ha fått överta efter 250 meter. Från springspåret siktar man mot spets igen, men det kan bli svårt att ta sig förbi ett par snabba invändigt, men lyckas man så ökar det chanserna. Vann tre lopp på tio starter ifjol och är obesegrad i spets. Har nu gjort tre starter i nya regin hos PG Norman och ska gå framåt med varje lopp. Bra chans.

2 BENJAMIN EVO-Mika Forss 14%

Har vunnit hälften av årets sex starter. Startade två gånger samma dag i Finland senast där han vann försöket enkelt från spets, men galopperade tidigt bort sig i finalen. Uppträder bra och Veijo tror inte spår 2 i volten ska vara några problem. Har bra fart i kroppen och med rätt lopp kan han bli farlig till slut.
1 FRIEND OF NATURE-Johnny Takter 47%

Är ett hett bud i startrusningen och skulle Johnny kunna vända bort övriga och behålla kommandot från innern så ökar chanserna. Samtliga fem vinster har tagits från ledningen och helt klart tävlar han förbättrat i den positionen. Har haft samma läge en gång tidigare och tog då ledningen i en snabb öppning. Blir favorit och är ett givet streck på kupongen.

5 RAGAZZO DA SOPRA-Björn Goop 5%

Fick ett svårt spår och det gäller att ta sig felfri ur volten i första hand. Har hög kapacitet men har inte fått ut allt kunnande på slutet och han måste höja sig ett snäpp igen för att segerstrida. Platschans i första hand.
3 JOYRIDE CANE-Sören Norberg 5%

8 GUIDELINE-Christoffer Eriksson 2%
9 DONTALLO SISU-Stefan Söderkvist 3%
10 MITOS GOLD-Thomas Uhrberg 3%

4 DONEISDONE-Kenneth Haugstad 1%
7 SYMPHONIE TEEMER-Magnus Jakobsson 1%

 

 

V86-2, AUTO 1640, Stolopp

6 VIRGINIA GRIF-Björn Goop 27%

Är en italiensk 3-åring som gjort en start i Sverige tidigare och det var i senaste starten där hon var ute under Elitloppshelgen och stötte på hårt motstånd i 3-åringseliten för ston, där hon fick göra mycket grovjobb men avslutade bra till en tredjeplats bakom vinnande Waffle Cone och Vash Top. Nu ställs hon mot äldre och mer rutinerade kamrater men känslan är ändå att hon ska duga en bit även här från ett skapligt utgångsläge. Får tipset.

1 TRECCIADORO REX-Mika Forss 22%

Har vunnit hälften av sina sex starter i år och är snabb ut och kan vara hästen att slå om man lyckas försvara innerspåret. Känns fin i träningen och Veijo Heiskanen är optimistisk och släpper tömmarna till finska kanonkusken Mika Forss som kör en del fina hästar under dagen. Given på kupongen.

5 JULIA AF SOLNÄS-Peter Untersteiner 16%

Var ute i stenhårt sällskap senast i Drottningens Pokal avslutade då godkänt men galopperade över upploppet och blev utan pengar när Cash Crowe vann. Har bra fart i kroppen och öppnar hyggligt. Från bästa utgångsläge bör hon få ett bra lopp och skulle spetsfavoriten göra bort sig kliver hon in i matchen rejält. Outsider.

4 SPRING MOON-Joakim Lövgren 16%

Gör bra lopp mest hela tiden, men det vill inte riktigt klaffa. Här möter hon bra hästar och är inte den som ska känna sig manad att göra något. Får ett fint lopp härifrån och kan bli fint framdragen när det ska avgöras..  Har kunnande och fart som räcker en bit. Outsider.

3 TWIN PEAKS-Ken Ecce 4%

2 ANGELA RICH-Iina Aho 3%

7 FANCY FLAIR-Carl Johan Jepson 3%
8 TRINIDAD AS-Kenneth Haugstad 2%
10 SMALL TALK-Christoffer Eriksson 2%
11 MY WHITE EAGLE-Håkan K Persson 2%
12 YRSA BRICK-Mikael J Andersson 1%

9 ELLE JOLI-Claes Svensson 1%

 

V86-3, VOLT 2140

6 SOUTHWIND FEJI-Mikael J Andersson 67%

Gjorde ingen start ifjol som 3-åring men har gått desto bättre i år och är fortfarande obesegrad med sex raka segrar i bagaget och det är inte speciellt vanligt att inleda karriären med. Står ensam på springspår här och kan mycket väl vara den som sitter i ledningen när krutröken har skingrats, men det finns fler startsnabba med bra lägen här. Såg lite kantig ut över upploppet senast men vann ändå säkert till slut. Får tipset så länge hon bara vinner sina lopp. Lite väl stor favorit dock.

3 I´M MAGIC-Magnus Jakobsson 10%

Har nästan ett lika bra facit som favoriten men blir betydligt mindre streckad. Sju starter har resulterat i sex segrar och han är ännu obesegrad från ledningen och här har han ett bra utgångsläge som gör att han kan hota ordentligt från start. Kan vinna från ledningen.
2 SCORPION KISS-Thomas Uhrberg 1%

Är ännu en startsnabb häst i fältet. Kan få problem att snabbstarta från spår två, men bör i alla fall komma iväg bra nog för att få ett bra lopp. Var ohotad från ledningen senast och har två spetssegrar på de senaste tre starterna. 6-åringen verkar ha fått en nytändning och ska räknas som ett skrällbud vid gardering.
8 GRAINFIELD ACE-Mika Forss 4%

Står 20 meter bakom mina främsta idéeer i loppet men han har bra fart i kroppen och skulle de köra lite för länge mot varandra i spetsrusningen så kommer bakspårshästarna in i matchen. Mika Forss får ännu en chans bakom en Veijo Heiskanentränad häst och de kan få en lyckad dag tillsammans. Skrällbud även här. Vann på en 11-tid näst senast via open stretch och den farten räcker långt här.

11 NONSTOP CHERI-Christoffer Eriksson 7%
13 WHISKY AKEMA-Claes Svensson 1%
14 TEMPLE OF DREAMS-Kim Eriksson 1%
15 DOKONJO-Mikael Å Linderoth 1%
10 SANDSJÖNS REVENUE-Joakim Lövgren 1%
9 STAR KEEPER-Kevin Oscarsson 1%

7 MAJOR TOM-Carl Johan Jepson 1%
12 MANHATTAN CLUB-Björn Goop 3%
5 FALCAO BOKO-Kenneth Haugstad 1%

1 PANTHER FACE-Stefan Söderkvist 1%

4 EARTHQUAKE NEO-Fredrik Persson 1%

 

V86-4, AUTO 2140

3 STAR ADVISOR JOLI-Kim Eriksson 15%

Visade fin form senast och man siktar nog på att ta sig till ledningen här från ett bra utgångsläge. Vann från dödens senast före Emmett Brown och han är helt klart på gång igen. Är obesegrad i spets på tre försök och därifrån är det hästen att slå. Årsdebuten vanns från ledningen före Alkalizer Am. Barfota runt om igen och han känns mycket spelvärd härifrån då han knappast blir favorit.

2 ISOR HÅLERYD-Peter Untersteiner 46%

Är visserligen lite svårbedömd då han kommer ut i årsdebut men Peter låter nöjd och både tror och hoppas på ett bra lopp direkt och utgångsläget är det ju inga fel på. 5-åringen har visat hög klass och är van att stångas mot kulltopparna. Är hyggligt startsnabb men kanske inte maxas i årsdebuten? Bör få ett bra lopp härifrån och känns given även om det är diskuterbart om han ska vara favorit?

5 TRIPOLINI V.P.-Jeppe Juel 15%

Är alltid att räkna med i klassen och med rätt lopp är han en outsider att tänka på. Skulle det bli lite körning lär han komma in i matchen och då kan hans avslutning sätta övriga schack-matt.  Jagar fortfarande årets första seger men tar pengar i varje start trots hårt motstånd. Tidig vid gardering.

6 ROLEX BIGI-Thomas Uhrberg 3%

7-åringen är skör men väldigt kapabel när han står på friska ben. Är van att gå barfota runt om, men den här gången låter det som att han får gå med skorna på, då det fungerar bra i jobben. Har haft en infektion efter senaste starten vilket gör att man vill smyga med honom den här gången och då får man hoppas på lite överpace istället. Skrällbud om det klaffar.

8 RAFFINOS-Kenneth Haugstad 2%

10 JEEPSTER-Daniel Olsson 2%
9 TINAMO JET-Christoffer Eriksson 9%
7 BRITISH STEEL-Johnny Takter 2%
1 SUCRE-Björn Goop 4%
11 SCACCO MATTO-Peter Ingves 1%
4 DOLLAR ACCESS-Stefan Söderkvist 1%

 

V86-5, AUTO 2640, Spårtrappa

4 DIREKTÖR AM-Mikael Pilenberg 22%

Kommer med två raka segrar efter att ha galopperat bort sig i sina två första starter. Kom aldrig till start ifjol som 3-åring och är fortfarande väldigt orutinerad med endast 4 lopp i kroppen. Blir allt bättre och har testat bilstart i ett provlopp förra veckan vilket fungerade bra. Svårbedömd startsnabbhet då det är första gången med framspår bakom bilen i riktigt lopp men läget är bra och utan felsteg räknar jag med mycket bra chans här. 

10 MISTER ZAXIS-Jennifer Tillman 3%

Kommer också med två raka segrar och 7-åringen har hittat en riktig formtopp. Imponerade stort senast när han gick nytt rekord över kort distans och näst senast vann han över dagens långa distans så han verkar allround. Missgynnas av bakspåret då han normalt är väldigt startsnabb. Hårdare emot nu men som storskräll ska han räknas tidigt vid gardering.
14 SAHARA REDRAMA-Johnny Takter 18%

4-åringen har nu fem lopp i kroppen och hon har vunnit tre av dom och varit tvåa i en fjärde start. Enda plumpen kom för tre starter sedan då hon galopperade bort sig efter ett halvvarv. Kommer nu med två raka men har inte startat på nästan två månader nu och det kan fattas lite. Å andra sidan var hon överlägsen i sin debut så det kan gå bra direkt. Startade inte alls ifjol som 3-åring. Outsider med byngligt utgångsläge.

5 FAROUK B.R.-Björn Goop 20%

Björn Goop från spår 5 i en spårtrappa låter som ett givet streck. Hästen vann båda loppen ifjol som 3-åring men har inte upprepat de triumferna i årets två starter. Var fyra i årsdebuten på en 15-tid och galopperad över upploppet senast som trolig fyra i mål. Ska gå framåt med loppet och hästen är under utveckling och ska räknas ganska tidigt i den här typen av lopp.

7 GRETZKY BOKO-Robert Bergh 4%
15 ROBIN HOOD-Stefan Söderkvist 3%
3 NO LANE-Peter Untersteiner 5%

2 GOLIATH BOKO-Fredrik Persson 3%
13 BASTIAN T.-Jeppe Juel 15%

12 PERFECT GEDE-Micael Stjernström 1%

8 AVENA TOP RANKING-Hans Crebas 1%

1 ETELL ME-Lasse Punkari 2%

11 TEX RITTER-Carl Johan Jepson 1%

6 ALL OF MARKE-Thomas Dalborg 1%

9 OKOBALOZ-Kim Eriksson 2%

 

V86-6, AUTO 2140, Diamantstoet

2 RANI FACE-Thomas Uhrberg 22%

Verkar börja förstå vad det går ut på och har plockat två segrar och en andraplats på tre starter i år. I fjol blev det ingen victoria alls på sex starter. 4-åringen var tvåa bakom en bra Postcard Hanover under Elitloppshelgen senast och tappade troligen segern då hon rumplade till lite över upploppet. Här har hon ett vettigt läge och det bör vara en bra chans att återuppta segerstaplandet. Given tipsetta.

5 PRIMA ITALIA-Ulf Ohlsson 41%

Är något oväntat stor favorit av de tidiga spelarna. Hon har perfekt utgångsläge och kan öppna hyggligt men kan få svårt att nå spets. Galopperade från start senast men fullföljde sedan bra till en fjärdeplats och har två raka segrar innan den starten. Första motbud men en favorit jag försöker fälla.
6 LIBELLUS-Thomas Dalborg 5%

Har också tagit två segrar på årets tre starter men är ändå helt bortglömd. Senast vann hon enkelt med sparade krafter trots några galoppsteg i starten. Hon är en trög typ än så länge men kan tuffa på i sitt eget tempo. Gynnas av överpace annars är det risk att hon kan få svårt i en snabb avslutning. Är hygglig från start och räds inte ett offensivt upplägg. Skrällbud.

8 NOWHERES AVENUE-Christoffer Eriksson 5%

Har vunnit två av fyra i år och galopperat bort sig i de andra starterna. Segrarna har tagits från spets så det är mycket möjligt att hon är lite stänkrädd och därför galopperar när hon inte körs i ledningen. Det kan ju därför bli ett offensivt upplägg här och hon tål att göra lite grovjobb på egen hand. Har farten som krävs och får ses som en outsider från ett dåligt utgångsläge.

10 BONETE-Peter Untersteiner 6%
11 SERIOUS SISTER-Magnus Jakobsson 2%

12 BAJA ROSA AKEMA-Claes Svensson 1%
9 VALNES FILIPPA-Håkan B Johansson 1%

4 LUCKY BABE-Lasse Punkari 6%

3 HASHTAG ONE-André Eklundh 1%

1 ZOCCER CITY-Carl Johan Jepson 10%

7 CHICK L.A.-Roger Pettersson 1%

 

V86-7, VOLT 3640, Smålandsstayern

12 ALFAS DA VINCI-Joakim Lövgren 39%

Är en stayer av rang som verkar ha letat lite form på slutet, men senast var han åter mycket bra som tvåa knappt slagen bara av Carabinieri och före Anna Mix. det är starka papper i det här sällskapet och det känns som omgångens säkraste spik, även om det aldrig är enkelt bakifrån, men över 3640 meter lär kunnandet kunna avgöra i god tid. Enklare emot än på slutet och jag blir förvånad om han inte vinner.

13 UDO´S OILER-Robert Bergh 4% 

Är också en stark rackare men lite svårbedömd nu när han är tillbaka på svensk mark efter en sejour till Frankrike och Vincennes där han inte hade någon större lycka. Lite trög från början men lever på styrkan och är bättre ju längre distansen är, så den bör passa. Kommer nog iväg sist från start och sedan kan det bli svårt att vara före min spik i mål.

10 VICE PRESIDENT-Mika Forss 12%

Kommer från säker dödensseger och Veijo Heiskanen lånar åter ut en av sina hästar till Mika Forss. Uppträder lite ojämnt men är travsäker. Har han vaknat på rätt sida är han långt framme igen. Står 40 meter före min spik och han slåss om de främre placeringarna om han är på humör.

14 PORTHOS AMOK-Marcus Schön 1%

Matchas tufft mot bra hästar och har därför ingen vacker resultatrad. Senast var det Balfour som vann och innan det Västerbo Highflyer och innan det har även han varit ner till Frankrike och tävlat mot bra hästar där han inte fick speciellt mycket med sig. Går bra tider utan att få någon lön för mödan och en plats vore en framgång här.

11 PETER BAGGER-Jeppe Juel 2%

9 QUIZ LAVEC-Oskar Andersson 1%

1 DRACULA HORNLINE-Per Nordström 15%

3 GROULT-Carl Johan Jepson 2%

2 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 14%

Mycket kapabel häst, men hopplöst osäker, speciellt i voltstart, och jag är förvånad att man återigen provar att starta honom med voltstart? Trolig galopp igen, annars är han att räkna med.

7 INSERT ECUS-Stefan Söderkvist 1%

8 NATOSI GOJ-Kim Eriksson 1%

4 BREN DERLIN AM-Björn Goop 4%
5 H.S.NO FOOLING-Bo Falsig 1%

6 JANITA LOVES YOU-Thomas Uhrberg 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Brons

3 MONI TO SPARE-Kenneth Haugstad 53%

Blir stor favorit när pengarna ska fördelas och han blir även min givna förstahäst. Höll bra i V75-finalerna under Elitloppshelgen senast som tvåa bakom Aron Palema, via dödens hela sista varvet. Enklare emot den här gången och från ett fint utgångsläge är det hästen att slå. Är snabb från start och lär laddas för att köras i spets. God chans till spets och slut, men som vanligt lockar det att gardera en stor favorit i sista avdelningen och mycket kan hända i ett travlopp. Det tuffa loppet senast kan ju sitta i benen.

8 NIAGARA BROLINE-Peter Untersteiner 8%

Har gått riktigt bra på slutet och gick faktiskt snabbare än Moni To Spare på samma tävlingsdag senast under Elitloppshelgen men i ett annat lopp. Fick det då serverat och kunde gå till attack 200 kvar och vann säkert före Flirt Fortuna som fått sent fritt. Dåligt utgångsläge nu gör det hela lite svårare men klaffar det har hon form nog för att blanda sig i striden.

1 READY RIBB-Björn Goop 9%

Kommer med två raka segrar och vann senast under Elitloppsfredagen på ett bra sätt före Trovatore och det verkar som om han är på gång igen. Man har ändrat lite i träningen vilket verkar ha slagit väl ut och när han är på topp går ingen i det här sällskapet säker. Ingen raket från start så läget kan ställa till det. Är väldigt stark så han skulle gynnas av eventuell överpace. Outsider.

2 TRITON NEERGÅRD-Jeppe Juel 8%

Gör sällan ett dåligt lopp och slår till med jämna mellanrum när det klaffar ordentligt. Är bra nog att vinna här också och från ett fint utgångsläge ska han med tidigt på kupongen. Kommer att smygas i det längsta då han egentligen är bäst över kort distans. Ännu en outsider i loppet.

9 ROSSO POMODORO-Johnny Takter 2%

6 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 4%

7 FLIRT FORTUNA-Stefan Söderkvist 5%
11 ISLAND LIFE-Peter G Norman 7%
4 FRISCO FLAME-Daniel Olsson 1%

5 LINCOLN LAWYER-Ulf Ohlsson 2%

12 GUNELL PALEMA-Håkan K Persson 1%

Struken: 10 Dens Bea

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-2-5-6 (3-8)

2) 1-3-4-5-6 (2-7)

3) 2-3-6-8-11-13-14-15 (10-9)

4) 2-3-5-8-10 (9-7)

5) 4 DIREKTÖR AM (10-14)

6) 2 RANI FACE (5-6)

7) 12 ALFAS DA VINCI (13-10)

8) 1-2-3-6-8-9 (7-11)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Moni To Spare i avd.8 så blir kostnaden endast 200:-

V75 Lördag 10 Juni, ÖSTERSUND

V75-1, VOLT 2640, Klass I

5 TIGER WILLIAMS-Johnny Takter 16%

Rättviks demontränare Hans R Strömberg borde få mer uppmärksamhet än vad han får! Här har han ett nytt förvandlingsnummer som uppträtt klart förbättrat i den nya regin och senast höll han mycket bra efter en hel del grovjobb som fyra på V75 när Test Drive vann på Mantorp. Två raka segrar innan dess och fixar han spåret här, vilket jag tror, och favoriterna kör lite mot varandra i början så kan han profitera på det och sätta in stöten när de andra börjar mjukna. Mycket spelvärd!

7 JOY DE CASTELLA-Jörgen Westholm 13%

Har radat upp tre raka andraplatser i årets starter och man kanske kan ifrågasätta moralen till slut? Nu har hon kämpat bra hela tiden så jag tror inte att det är något fel på skallen däremot har det varit bra hästar hon fått stryk av och hon står fortfarande kvar i klass I där hon ska duga bra. Senast höll hon ledningen från innerspåret men tränaren tror att det kan bli svårare att vända rätt från det yttre springspåret. Skulle han ändå träffa perfekt kan han utmana om ledningen men det är Erik Adielsson han tävlar mot från springspåren... Är bra nog att vinna med rätt lopp och är inte beroende av spets.

6 SURVIVAL KIT-Erik Adielsson 33%

Blir stor favorit i inledningen och Erik från springspår är en stark indikatör i öppna lopp. Han var tvåa sist som stor favorit och motsvarade inte riktigt förväntningarna. Han såg seg ut och hängde töm i sista sväng och tränaren säger att han känts bra i alla starter i år utom senast. Han är behandlad efteråt och man tror på en bra prestation igen. Har bara haft springspår en gång tidigare och då tog man inte ledningen. Ingen jänkarvagn den här gången och det här är en favorit jag vill försöka fälla.
12 MELLBY DIAMANT-Ulf Ohlsson 3%

Har en mycket tråkig rad och har inte fått till det på väldigt länge nu. Reijo Lilendahls hästar har liksom inte riktigt vaknat till riktigt ännu i år, men det lär väl lossna snart. Han har galopperat bort sig i två raka starter och har därefter pausat lite från tävlandet. Känns åter fräsch i träningen och han duger normalt långt i klassen men känns väldigt svårbedömd nu. Det är i alla fall en möjlig storskräll till 3% trots det dåliga utgångsläget.
1 VIDIVICI C.C.-Christoffer Eriksson 14%

9 PACIFIC W.F.-Robert Bergh 2%

2 SO GÅ IKAROS-Jan Ove Olsen 2%
8 WALLE WEST-Ulf Eriksson 2%

11 FITZCARRALDO-Rikard N Skoglund 1%
4 MELLBY CHARMÖREN-Örjan Kihlström 12%

3 KENEDISA ROLLAX-Peter Eriksson 1%

10 QUATRE STAR-Torbjörn Jansson 2%

 

V75-2, AUTO 2140, Lärlingar

5 CHENIN BLANC-Sandra Eriksson 15%

Öppnade kvickt senast men rullade över i galopp när Kenth Åkerlund var tvungen att ta upp henne. Hon får ett par lättare boots på sig den här gången. Här siktar man mot ledningen igen och från ett perfekt spår 5 bakom bilen är det min spetsidé och då samtidigt min vinnartanke. Sandra Eriksson är en duktig kusk som vinner många lopp i Norr. Trots galoppen senast höll hon farten klart bra till slut och gick i mål på ny rekordtid 13,7aM och "tack vare" den galoppen står hon nu bra till i denna spårtrappa. Jag tror och hoppas på spets och slut.

8 FIRST LOVE BOKO-Oskar J Andersson 34%

Är ett allvarligt hot i både spetskörning och slutseger och gynnas av en invändig strykning då han nu startar från spår 7 istället för 8. Jag tror inte att Oskar kan köra sig till spets själv men det finns risk för att han kör så länge att min idé antingen måste ge upp spetskörningen eller tröttna själv på kuppen. Nu är både Oskar o Sandra ett par av de bästa lärlingarna vi har, men detta scenario ser vi ju titt som tätt även bland våra världskuksar. Gav sig från ledningen i sista stegen senast mot Oceanic Clearence men har nu två lopp i kroppen och kan vara ytterligare förbättrad till den här starten. Jag dubblar systemet med honom och hoppas att de inte kör ihjäl varandra.

3 HELENA KLIPP-Kevin Svedlund 12%

Tog senast årets första seger mot betydligt enklare kamrater än här, men den togs från dödens och höjde säkert moralen på hästen. Ingen raket från start men bör få en fin resa härifrån och är en som kan profitera på överpace. Outsider.

13 ELITA MEMPHIS-Billy Svedlund 3%

Varnas det för mest hela tiden och hon plockar pengar i varje lopp utan att riktigt vara med i den heta segerstriden. Hon gör det bra och har varit ute på V75 i tre raka starter nu så hon är härdad och håller på att stärkas och utvecklas själv under tiden. Hon är redan klar för finalen och man kommer därför att köra med skor den här gången vilket sätter ner chanserna något, men ibland så löser det sig perfekt även för de som inte satsar offensivt från början. Däremot åker det på en jänkarvagn den här gången vilket ofta är ett stort plus. Skrällbud.

12 GUINEA BOKO-Daniel Wäjersten 9%

11 TANYA GEL-Jenny A Björk 2%
4 AMAZING LA MARC-Mats E Djuse 5%

15 ALVA GARBO-Jimmy H Andersson 1%
1 MELLBY ELEGANT-Fredrik Berg 10%

2 SCOCCANS FINEST-Malin Friman 2%

14 CARJA-Emil Eriksson 1%

9 GLOBAL TEARDROP-Jimmy Jonsson 1%
6 HOPE SOLO-Magnus A Djuse 3%
10 IN PHOTO-Malin Viklund 0%

Struken: 7 Alvena Ullabella

 

V75-3, AUTO 1640, Klass II

5 LEXINGTON HALL-Håkan K Persson 13%

Här väljer jag att ta ställning och spika en bortglömd häst med perfekta förutsättningar. Startsnabb häst från bricka 5 bakom bilen över kort distans. Endast 13% i skrivande stund, men det kommer säkert att öka fram till spelstopp. Håkan K Persson har två hästar med i loppet och håller den här som något sämre, men väljer ändå att köra den? Lexington Hall har dock bättre utgångsläge och bör få ett bättre lopp. Öppnade bra till spets senast men fick tuff press redan i första sväng och tvingades motvilligt ge sig sista 50 meterna när Alpha Peak slog sig förbi. Gick ändå 12,0 vilket är snabbare än vad övriga kamrater mäktat med i raden. Utan våldsam press den här gången bör chansen att rinna undan vara hygglig och till den procenten väljer jag som sagt att spika.

6 EDGY LOOK-Christoffer Eriksson 16%

Är alltså stallkamrat till min spik. Kommer från seger där han avgjorde på snyggt sätt från dödens före Masterglide. Var då förbättrad i jänkarvagn och man kör så igen. Kan vara hästen i dödens igen och då trycker han nog inte på alltför tidigt, men sista biten vill nog även Christoffer tävla och då får vi se vem som är bäst. Kan vinna.

9 M.T.JAMMING JERRY-Örjan Kihlström 13%

Kommer med tre raka segrar vilket alltid är värt respekt. Det har dock varit mot lite enklare hästar och nu går han upp i klass rejält. Senast vann han från ledningen men har nu ett bakspår och är lite utlämnad till vad övriga hittar på. Örjan upp nu och han är som vanligt svår att räkna på men hittar ofta de rätta vägarna till slut. Outsider.

1 VINCENZ ZAZ-Ulf Ohlsson 43%

Är stor favorit av de tidiga spelarna och det är säkert på den fina raden med tre segrar på de fyra senaste starterna och spår 1. I det här fallet tror jag innerspåret är av godo då han inte är jättesnabb direkt från start utan kan behöva några meter innan accelarationen sätter in och då kan det vara försent att försvara innerspåret. Bör ändå få ett bra lopp och kan vinna om det löser sig. Ännu en favorit jag gärna fäller.

4 READY LANE-Daniel Wäjersten 6%

10 SWIFT SUCCESS-Oskar J Andersson 2%

11 VILMA SPRING-Tobias Eklöf 0%

7  FARMENS KALIBER-Jan Ove Olsen 0%

8 TINTO ONE-Per Linderoth 0%

3 DUGUR-Robert Bergh 4%

2 EURONCANDIDCAMERA-Jomar Blekkan 1%

12 MARLON DONVICI-Jörgen Westholm 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

2 KOLBERGS LILLEFOT-Hans Bergh 12%

Vann på för klassen fina 24,0 senast före Grandina och visar fin form. Man är nöjd med utgångsläget och han kan öppna bra och den jag spelar på att ta spets och då är det hästen att slå. Höll farten mycket bra över distansen som trea bakom vinnande Art Nökkve på V75 näst senast så han har visat att han står distans och pallar bra motstånd. Får han fuska bort några meter i ledningen blir han en svår nöt att knäcka till slut.

4 PAVE FAKS-Jomar Blekkan 15%

Är en annan häst med (NO) i programmet och de är alltid värda att passas lite extra i svenska kallblodslopp. Det är en stark men något osäker häst som bör duga mycket bra här om han går felfritt och skulle kunna vinna även den tunga vägen, och jag dubblar därför systemet med honom. Han har gått felfritt tre gånger på raken nu och kanske börjar första vad det går ut på. Två raka segrar på norsk mark och senast var han trea över stayerdistans på Bergsåker bakom kanonerna Solör Stegg och Hulte Magnus. Enklare emot nu och felfri är det bra chans.

9 FENDER-Ulf Ohlsson 29%

Är favorit och given att plocka med om man tar med några till. Har vunnit båda starterna i år och har fyra segrar på de fem senaste starterna. Står dock med bakspår och kan få en krångligare väg mot segerstrid än min duo. Vann på V75 den tunga vägen senast före Alfie och Torwall och han lever mycket på just styrkan. Har inte startat på över en månad nu men det har varit planerat och han känns fin i träningen. Räknas men jag chansar bort honom i mitt systembygge.
7 MIX MOLLYN-Erik Adielsson 8%

Har två segrar på de tre senaste och han har kunnande men är samtidigt något osäker. Två galopper på de fyra senaste. Kommer från knapp seger med skor på fötterna och nu rycker man framskorna som näst senast då han galopperade. Segerna senast togs efter att ha övertagit ledningen efter 350 meter och sedan fått bestämma. Ökade farten sista 400 och vann knappt före Starelv Odin. En platschans i första hand.
1 ALFIE-Peter Eriksson 8%
3 GÄRDSJÖ ARAGON-Billy Svedlund 2%
6 GRANDINA-Jimmy Jonsson 4%

8 FASTE VIKING-Ulf Eriksson 1%
10 BLÅS UNDAN-Oskar Kylin Blom 3%
13 JÄRBO HARRY-Torbjörn Jansson 2%
15 PYDIN-Ove A Lindqvist 2%

12 JÄRVSÖ BLOMSTER-Örjan Kihlström 11%

11 HONGSLO GUTTEN-Atle Solhus 0%

5 FYLKING-Rikard N Skoglund 1%

Struken: 14 Ossmann

 

V75-5, AUTO 1640, Silver

1 SPITCAM JUBB-Torbjörn Jansson 41%

Blir den första favoriten i omgången som jag rankar högst upp. Har haft en osannolik utveckling den senaste tiden även om det inte direkt syns i resultatraden då han mött stenhårt motstånd på slutet och gjorde två heroiska lopp i Sweden Cup under Elitloppslördagen. Han blev tvåa i försöket bakom Ringostarr Treb och sedan fyra i finalen som vanns av Volstead. 6-åringen har nog aldrig varit så bra som just nu och från innerspåret är det god chans till att försvara ledningen och sedan ska det till något speciellt för att plocka ner honom. Det finns alltid en risk att någon överoptimistisk kör för länge mot honom och det är nog det största orosmomentet här då det är en del bra emot, men han har läget och bevisad form. Motiverad favorit och en alternativ spik.

7 BALFOUR-Robert Bergh 18%

Stressade upp sig i Harpers under Elitloppshelgen efter en omstart och orsakade därefter två stycken på egen hand och blev därför utkörd och fick inte komma till start. Tillhörde de mer betrodda i det loppet och bör duga en bit i det här sällskapet om han fungerar fullt ut. Kan öppna och Bergh är nog det värsta hotet här angående utdragen spetsstrid. Inte helt stabil men hög högstanivå och kan utmana även den tunga vägen. Outsider.

10 ZENIT BRICK-Ulf Ohlsson 3%

Börjar få en tråkig rad och är helt bortglömd här pga några tveksamma insatser på slutet. Han galopperade bort sig från start senast under Elitloppshelgen men formen ska vara lika bra som vid hans bästa prestationer. Dåligt utgångsläge igen gör det hela lite svårare men till den procenten tycker jag han ska med ganska tidigt på kupongen då kapacitet för att vinna absolut finns.

5 VALEUR-Örjan Kihlström 16%

Avslutade klart bra fram till andraplatsen bakom Rite On Win under Elitloppshelgen senast och det trots ett spår 12 bakom bilen över kort distans. Nu är utgångsläget betydligt bättre, det bästa faktiskt, och den 10-tid han gick senast räcker en bit även i det här gänget. Öppnar okej och kan få en bra resa här med lite klaff. Inte alls borta.

9 OFFICER C.D.-Johnny Takter 3%

Är stallkamrat till Balfour och som fortfarande jagar årets första seger. Missgynnas en del av bakspåret då de senaste sju segrarna är tagna från spets.

4 HÖWINGS STAR-Samu Sundqvist 1%

11 QUEER FISH-Erik Adielsson 14%

8 LIBERTY FACE-Per Linderoth 0%
2 ABOVE ALL ÅS-Christoffer Eriksson 1%

3 MELLBY BRUNELLO-Adrian Kolgjini 1%

6 LEONAS SANTO-Daniel Wäjersten 0%

 

V75-6, AUTO 2140, Guld-JÄMTLANDS STORA PRIS

3 MOSAIQUE FACE-Adrian Kolgjini 21%

Vann det här loppet 2014 och man tror på bra chans igen i stallet. Har haft en del fräschörproblem sedan i höstas men har nu varit friskförklarad ett tag och tränats på ganska länge. Har nog den högsta kapaciteten av samtliga i fältet här men är samtidigt något svårbedömd då segrarna inte radas upp. Åker från Skåne till Östersund med ett tydligt mål, och The Kolgjinis lämnar sällan något åt slumpen. Får tipset men garderas rejält.

1 VÄSTERBO HIGHFLYER-Per Linderoth 19%

Är den troliga ledaren från sitt innerspår, sedan får vi se hur bestämd man är om Adrian kommer upp tidigt och trycker på. Har ett val att göra och kan både förlora och vinna på det valet. En av tre hästar från Redéns stall och vid hård körning kan någon annan profitera på det till slut. Var tvåa i både försök och final av Sweden Cup, först bakom Breidabliks Nubbe och i finalen bakom Volstead. Full distans?
4 SPRING EROM-Christoffer Eriksson 15%

En nybliven Elitloppsfinalist dyker upp och det är historiens första 12-åring. Har fått ett bra utgångsläge och kan öppna hyggligt och bör få ett fint lopp. Gick 9-tider i både försök och final av Elitloppet och satt faktiskt fast med lite sparade krafter bakom Nuncio i finalen. Även här blir det lång resa och första övernattningen i Dan Widegrens regi, men det är som sagt en luttrad och ärrad kämpe som ska ses med chans här.

5 TOBIN KRONOS-Örjan Kihlström 20%

Är nykomlingen i gänget och ungtupp med sina 5-år. Har en lysande karriär framför sig och får här sitt första stora elddop mot den riktiga Eliten. Kommer med tre raka segrar och är därmed obesegrad i år och näst senast var det Elitloppsdeltagaren Cruzado de la Noche som var tvåa. Perfekt utgångsläge och med rätt lopp kan han blanda sig i striden.

10 OASIS BI-Erik Adielsson 4%
9 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 9%
8 KADETT C.D.-Robert Bergh 2%
7 SHADOW WOODLAND-Ulf Ohlsson 4%
6 ROCKY WINNER-Jörgen Westholm 1%

2 SORBET-Daniel Redén 5%

 

V75-7, AUTO 2140, Brons

3 LONGCAT HANOVER-Jomar Blekkan 5%

Känns helt bortglömd av spelarkåren här vilket känns mycket intressant. Den norsk-amerikanske 5-åringen var ifjol ute och tampades med kulltoppar som Tobin Kronos och Cruzado Dela Noche utan att göra bort sig och senas vann han ett kortlopp på en 11-tid före Leo On line och Quid Pro Quo. Ingen raket från start men ett bra utgångsläge borgar för fin resa. Senast vann han från rygg ledaren och lucka halvvarvet kvar. Gick lätt undan över upploppet. Med minsta klaff höjer han värdet ordentligt när pengarna ska fördelas.

4 LINUS BOY-Johnny Takter 55%

Blir stor favorit och var fin trea i Harper Hanovers senast på en fin tid. Lever mycket på sin styrka och jag gissar på ett offensivt upplägg här för att kunna köra musten ur sina motståndare. Det kan lyckas, men han kan lika gärna åka dit mot någon smygkörd som liftar med. En favorit till som försöker fällas.

5 OVERTIMEOSÅFIN-Daniel Wäjersten 6%

En av de mer startsnabba i gänget och från ett perfekt spår tror jag det är hästen som sitter i ledningen när krutröken skingrats. Om Linus Boy gör bort sig kan han få sitta ostörd i ledningen och då ska spetshästen alltid räknas och även här har vi en singelprocentare att tänka på. Två segrar och en andrplats på de tre senaste starterna. Skrällbud.

7 ALVENA VALVA-Per Linderoth 2%

Gör bra lopp hela tiden och senast togs årets andra seger i den tolfte starten. Var positiv då och vann trots en del grovjobb på vägen. Här behöver hon ha hjälp med tempo för att komma in i matchen till slut, och det skulle hjälpa om ledaren svarar en pressande Linus Boy ett varv, då kan hon skrälla.
8 DREAM TROTTER-Oskar J Andersson 1%
10 VALENTINO STRIX-Stefan Söderkvist 11%

11 BISON SPIRO-Erik Adielsson 7%

2 VOULEZ VOUS-Ove A Lindqvist 9%

9 TEMPURA-Peter Eriksson 1%

1 STALL WARNING-Robert Bergh 3%

6 K.A.ONLINE-Ulf Eriksson 1%

12 ELEGANCE BRODDE-Ulf Ohlsson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 5-6-7 (12-1)

2) 5 Chenin Blanc/8 First Love Boko (3-13)

3) 5 LEXINGTON HALL (6-9)

4) 2 Kolbergs Lillefot/4 Pave Faks (9-7)

5) 1-5-7-9-10 (4-11)

6) Alla 10 (3-1)

7) 3-4-5-7 (8-10)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Mosaique Face i avd.6 så blir kostnaden endast 120:-

V86 Onsdag 7 Juni SOLVALLA

V86-1, AUTO 2140, Diamantstoet

5 IZZY-Jorma Kontio 66%

Izzy har tjusat sina anhängare med idel segrar sedan hon startade tävla tidigare i år. Hon har visat sig kunna öppna bra - bra nog för att i ett tidigt skede ta sig till ledningen. Och skulle det upplägget komma om intet har hon visat att hon även kan vinna bakifrån. Jag tror hårt på Izzy och ser henne som omgångens bästa spik innebär sjätte raka!
6 FASHION LOVE-Ulf Ohlsson 5%

Var ute i tufft gäng under Elitloppshelgen senast och avslutade då godkänt till en femteplats från tråkigt utgångsläge när Postcard Hanover vann. Bättre utgångsläge nu än på slutet och bakom min spik ska hon räknas tidigt.

2 ALANDIAS DA VINCI-Björn Goop 13%

Alandias da Vici har gjort två starter för Björn Goop och vunnit den ena. Efter senaste starten har hon varit struken och formen är tveksam

8 GLOBAL TAKEAWAY-Magnus Jakobsson 3%

Tog årets första seger senast då han övertog spets efter 200 meter i en snabb start. Höll farten uppe hela vägen och gick enkelt undan över uploppet på bra sätt före Cash Lady. Verkar på gång igen men läget sätter ner chanserna något.

3 UNBEARABLE-Örjan Kihlström 7%

7 BONETE-Peter Untersteiner 1%

9 SHEILAH LADAY-Torbjörn Jansson 1%

10 MILLES FLIRT-Maria Törnqvist 1%

11 GINA BOKO-Adrian Kolgjini 1%

1 STELLA PONA-Ulf Eriksson 1%

12 SIGEL DOC-Hans Owe Sundberg 1%

4 VÄSTERBO BRAZILIA-Kaj Widell 1%

 

V86-2, AUTO 2140, 3-åringar

2 VAMP KRONOS-Christoffer Eriksson 14%

Vamp Kronos har inlett mycket lovande och höll starkt i dödens sist som tvåa bakom Run Chica Run. Vamp Kronos sitter direkt i andraspår och har bättre spår än de andra mer betrodda hästarna i loppet. Hon har varit väldigt duktig i de två senaste loppen och med bibehållen form så är hon med på målfotot igen.

12 RUN CHICA RUN-Peter Untersteiner 17%

Har inlett karriären lovande med två segrar och en andraplats bakom Vamp Kronos näst senast. Fick revansch på denne senast då hon tog ledningen från spår 4 bakom bilen och gick undan på bra sätt före just Vamp Kronos sista biten. Nu har hon sämre läge än Vamp Kronos men den gången hon slog henne stod hon 20 meter före och gick inte alls lika fort så varningen är utfärdad.

11 SHESTHEONETROT-Markus B Svedberg 10%

Har ännu bättre siffror med tre segrar och en andrplats på sina fyra starter så här långt. Har mött en del bra hästar och skött sig utmärkt. Dåligt utgångsläge nu men hon har ändå inte visat någon speciell startsnabbhet så här långt så det är ingen katastrof. Med överpace på loppet kan hon bli farlig till slut.
9 POEM IN MOTION-Erik Adielsson 17%

Har också tre segrar och en andraplast som facit men har behövt fem starter på sig för att nå dit. Kommer nu med två raka segrar och är under kraftig utveckling och ett givet streck här från ett intressant smygläge.

3 SARANDA FACE-Adrian Kolgjini 4%

Saranda Face är det givna spetsbudet. Senast vann hon från just ledningen på ett enkelt vis. Visst är det tuffare motstånd nu när prissumman är maxad, men det fanns marginaler att ta av senast och hon kan bli svårfångad om hon har en bra dag.

4 CROWD PLEASER-Ulf Ohlsson 21%

Crowd Pleaser var tvåa från dödens i ett ”Margareta-lopp” för tre starter sedan och har visat sådana kvaliteter att en vinst ligger inom räckhåll. Senast spurtade hon vasst till knapp seger.

8 FLIGHT LANE-Carl Johan Jepson 1%

10 ELLE MEARAS-Thomas Uhrberg 2%

7 MAHARANI DE BARODA-Björn Goop 8%

Maharani De Baroda höll duktigt efter tuff resa senast på en topptid. Har hon tagit det loppet på rätt sätt kommer hon ytterligare förbättrad till denna starten.
5 TAHITI JOURNEY-Jorma Kontio 2%

1 SALIGA-Joakim Lövgren 2%
6 HERMES BOKO-Mika Forss 3%

Hermes Boko var väldigt bra senast efter en jobbig resa och dessutom galopp på vägen.

 

V86-3, AUTO 2140, 3-åringar

6 WRECKLESS M.M.-Ulf Ohlsson 15%

Wreckless M.M. höll sig i skinnet senast, om än i en småknepig stil. Då räckte det till seger. Han visade också upp en startsnabbhet som gör honom tidig igen.
10 CALLE CROWN-Christoffer Eriksson 17%

Calle Crown vann överlägset näst senast och gick gången efter fullt bra som trea bakom kapabla Vamp Kronos. Han kan vara bäst i gänget, men bakspåret kan ställa till det. 

12 REGINA BRODDA-Björn Goop 3%

Regina Brodda gick i mål med krafter kvar senast.
4 MY ANGEL LADAY-Jorma Kontio 28%

My Angel Laday var stark vid debutsegern från dödens. Tidig från ett bra läge. My Angel Laday ser ut att vara en ”riktig häst”

3 SPICKLEBACK FACE-Robert Bergh 26%

Spickleback Face galopperade i en slutstrid senast och såg ut att som sämst komma tvåa. Han hade då landat på en låg 15-tid och gör han om den positionen duger han långt i detta sällskap. Han har haft spår två bakom bilen tidigare och kunde då inte öppna något vidare imponerande.

5 PEAKSTER-Örjan Kihlström 4%

2 BELLATRIX ZET-Kenneth Haugstad 2%
1 MILL ZEB-Rauno Pöllänen 1%

8 GLOBAL U.TURN-Erik Adielsson 1%

7 KINGOFTHEHILL F.-Tobias O Eriksson 1%

9 DIGITAL PROMISE-Per Lennartsson 1%

11 DIGITAL MUSIC-Marcus Schön 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 4-åringar

2 JUNI HÅLERYD-Peter Untersteiner 19%

Juni Håleryd har bästa läget på länge. Ändå lyckades hon vinna fyra lopp på åtta starter ifjol och var tvåa i ytterligare tre lopp. Har nu årsdebuten överstökad där hon tvingades gå i dödens sista halvvarvet och sågs inte med vinstchans från tillägg. Fick bland annat stryk av Mulligan på samma start. Kan profitera på läget idag.

5 GENUINE BOKO-Ulf Ohlsson 2%

Är härdad mot bra hästar men är inte helt stabil på benen. Knepig typ som duger om hon får travet att fungera. Hängde med till max senast som fyra bakom vinnande Oceanic Clearence men möter lite enklare kamrater nu. Skrällbud.
6 MULLIGAN-Thomas Uhrberg 5%

Mulligan är en fin häst som säkert kommer att dyka upp i någon årgångsfinal. Hon var duktig direkt i säsongsdebuten men säkert än bättre till denna start. Vann fyra lopp i fjol men jagar fortfarande årets första seger. Den bör dyka upp när som helst, kanske här.

11 LIKE A STAR-Adrian Kolgjini 8%

Har vunnit hälften av sina sex starter i år. Uppträder något ojämnt. Senast galopperade hon som slagen 400 kvar när Dream Lane vann före Joy De Castella. Enklare emot nu. Inte helt borta trots utgångsläget.
12 AMALIA CASH-Jörgen Westholm 29%

Amalia Cash är helt klart en av de mest kapabla deltagarna i loppet och måste räknas trots sämsta läget. Westholms bästa chans i omgången tycker han, även om den inte är het. Man selar ut tre hästar inom V86-spelet på Solvalla. Samtliga tre startar i olika klasser av ”Margaretas Tidiga Unghästserie”, som lockar med 300 000 kronor till vinnaren i varje lopp.
- Alla cred till Svenskt Travsport, Solvalla och Margareta Wallenius-Kleberg, som lagt en tredjedel vardera, för att de fått ihop den här fantastiska serien. Ett stort tack till alla, sådana här initiativ är viktiga.
Först ut av Team Westholms hästar är Amalia Cash, som brottas med ett svårt utgångsläge med spår 12 bakom startbilen bland de fyraåriga stona. Amalia Cash hade tre raka segrar före galoppen senast.
- Hon fjantade sig lite första biten och galopperade, jag tror inte hon gör om det på onsdag. Nu blir det barfota fram för första gången. Hon känns fin, men från spår 12 kan man inte sikta på mer än en pallplats. Hon ska ändå streckas på sin höga kapacitet, säger Jörgen Westholm.
1 FORTUNE TELLER-Claes Sjöström 4%

4 GLOBAL TENDENCY-Johan Untersteiner 7%

8 LA DIVA ROSSI-Per Ludvig Nielsen 4%

9 MAMASAN-Björn Goop 16%

7 LOOKS LIKEAQUEEN-Joakim Lövgren 3%

Looks Likeaqueen har ett jobbigt utgångsläge, men man håller henne högt i stallet och skulle hon komma till kan hon ställa till med en överraskning i ett jämnt lopp. Senast såg hon riktigt fin ut vid enkel vinst och hon bör ses med viss skrällchans på onsdag.
3 COME AND DREAM-Christoffer Eriksson 2%

10 BELLA MONT-Ken Ecce 1%

Bella Mont slog både Mulligan och Mamasan när de möttes förra sommaren. Hon har fin form och blir helt bortglömd av spelarkollektivet nu, även av mig..

 

V86-5, AUTO 2640, Klass II

2 M.T.LANCELOT-Adrian Kolgjini 9%

M.T.Lancelot har en bra spetschans och kan bli svår att nå från ledningen. Var ute på Charlottenlund senast mot bra hästar och fick sista pengen som sjua i mål på 14,5aM. I starten innan tog han ledningen efter 300 meter via dödens och fick sedan bestämma en bit. Höll bra men fick ge sig till slut mot smygkörde Pacific W.F.  Den här gången kanskeh han håller hela vägen.
8 JOKER TOOMA-Örjan Kihlström 8%

Var ute under Elitloppshelgen senast men fick då ett tufft lopp då han tvingades traska i dödens i tufft tempo och galopperade då redan efter 250 meter i loppet som vanns av Magic Gwin. Är härdad mot bra hästar och ska räknas tidigt trots det dåliga utgångsläget. 
11 FAIRPLAY PELLINI-Kim Eriksson 54%

Fairplay Pellini kommer med tre raka segrar, varav de senaste två togs med Kim Eriksson i vagnen. Han blir stor favorit. Näst senast vann han över den aktuella distansen, efter ett lopp mestadels i dödens, så den långa vägen har han absolut inget emot. Han kan runda allt med minsta klaff.
10 UN DERNIER RIRE-Erik Adielsson 1%

Blandar och ger lite i sina prestationer. En bra dag har han visat att han tål att göra lite på egen hand och om det löser sig härifrån med högt tempo på vägen kan det vara en storskräll att tänka på.

12 FLASHING BOKO-Carl Johan Jepson 15%
1 SLAGHÖKEN-Claes Sjöström 1%

3 NEW ELEGANCE-Tomi Haapio 1%

New Elegance blir bara bättre och bättre. Ordinarie kusk Anders Eriksson är avstängd, men inhopparen Tomi Haapio har fin statistik med hästen. På en start är ekipaget obesegrat.

6 CUARTO KÄBB-Per Lennartsson 2%

4 LARGO-Jorma Kontio 5%
5 ACTUAL STAR-Kenneth Haugstad 3%

9 FUX DE LUXE-Oskar Kylin Blom 1%

Fux De Luxe levererar varje gång och har visat mycket gott kunnande för klassen. Näst senast blev han slagen med en snusläpp av Great King Wine på V75 och senast gjorde han ett fint lopp efter stor startgalopp.

7 RAMON DEKKERS-Lasse Punkari 0%

 

V86-6, AUTO 2140, 3-åringar

9 NEELIX-Adrian Kolgjini 38%

Obesegrade Neelix ser ut att vara något alldeles extra och visst kan hans fyra segrar förvandlas till ett staket efter denna start. Segrarna har dock enbart vunnit från spets så viss oro finns för favoriten.

1 BORN UNICORN-Björn Goop 11%

Born Unicorn har visat fin startsnabbhet och med Björn Goop i sulkyn kan det bli ledning från start till mål. Väljer Goop att släppa får han en fin resa ändå. 

6 VANILLA POD-Örjan Kihlström 18%

Vanilla Pod är helt klart en plusvariant, som visade 11,3/700 till slut efter att ha vunnit från tredje utvändigt och plockat ner Lass Revenue senast

3 EXCALIBUR SISU-Jorma Kontio 1%

Hade lite flyt med löpningsförloppet senast och fick fritt invändigt sista 100 meterna och tackade för det genom ett rappt avslut före Isla De Pinos och Pane Vino. I starten innan tog han ledningen men släppte efter 400 och avslutade bra när luckan kom till en andraplats bakom Born Unicorn. Med klaff kan det bli rygg ledaren och lucka i rätt läge igen. Endast 1% är intressant.

7 LUCIFER LANE-Johan A Nilsson 5%

Lucifer Lane har mött äldre hästar på slutet och gör finfina lopp precis varje gång. För seger nu så krävs det att allt klaffar på vägen men Johan A Nilsson som kör har skött sig med den äran hittills. En eloge till kretsen runt hästen som låter amatörkusken få chansen i sulkyn.

10 YOUNG DA VICI-Per Lennartsson 3%

12 PONTIAC S.W.-Erik Adielsson 2%

4 VIKENS HIGH YIELD-Magnus Jakobsson 17%

Vikens High Yield kan öppna bra och är under utveckling. Vikens High Yield är den som kan få överta om Lill-Goop släpper.

2 EURYTHMICS SISU-Ulf Ohlsson 1%

5 M.T.MACHIAVELLI-Jörgen Westholm 0%

M.T.Machiavelli fick spår 5 bakom startbilen mot treåriga kullkamrater.
- Han fick inte aktionen att flyta senast och hade krafter kvar. Nu blir det barfota runt om och vi får se om det flyter bättre för honom då. Han kan öppna okej, säger Jörgen Westholm.

11 THE BUCKET LIST F.-Tobias O Eriksson 1%

8 VAN KRONOS-Kim Moberg 2%

 

V86-7, AUTO 1640

4 VICTOR A.U.-Torbjörn Jansson 35%

Victor A.U. är allround och pålitlig. Han gör alltid sitt i loppen och emellanåt räcker det ända fram. Han kan öppna och får en bra position. Med minsta klaff kan det vara vinnaren till slut.

9 KING CITY-Örjan Kihlström 31%

King City har gått fint i skymundan på snabba tider på slutet och har en bra uppgift framför sig. Om inte Örjan får för sig att köra invändigt borde chansen att plocka ner samtliga till slut vara riktigt bra men han vet man aldrig riktigt var man har.

3 NEXT TO NONE SIB-Björn Goop 5%

Har väl inte imponerat i årets två starter men han har mött bra hästar och 10-åringen bör gå framåt med dessa lopp i kroppen. Är också väldigt snabb från start vid full laddning men det är svårbedömt vilken taktik som används med många startsnabba i fältet med bra utgånsläge. Ett skrällobjekt.
6 STAR ADVISOR JOLI-Kim Eriksson 10%

Ännu en startsnabb häst med framspår. Hamnade i dödens senast men blev avlöst 1,5 varv kvar. Blev sedan dragen bakåt så den insatsen säger inte så mycket. Fossens Bonus vann det loppet. En av flera med chans och löpningsförloppet avgör mycket.

7 EMMETT BROWN-Johan Untersteiner 3%

Emmett Brown galopperade i startrusningen senast, men har visat form
8 RITE ON WIN-Lars Åke Söderholm 2%

2 MELLBY COLLECTOR-Kenneth Haugstad 5%

10 ORDER BY KEEPER-Håkan Skoglund 6%

1 A.HANNIBAL-Ulf Ohlsson 1%

A.Hannibal har rätt läge och mycket bättre form än vad raden antyder. Kan öppna precis som många andra i det här loppet.

5 MYSTERY LOVE-Peter G Norman 1%
12 FINAL OAK-Kaj Widell 1%

11 MR TURBO TRISS-Jorma Kontio 1%

 

V86-8, AUTO 2140, 4-åringar

6 NATIONAL PRINCE-Erik Adielsson 14%

Lite överraskande släppte Erik ifrån sig ledningen med National Prince till en något mindre betrodd stallkamrat senast, men föll på eget grepp då denne tröttnade. Nu blir det säkerligen ett mer offensivt upplägg, men motståndet är ganska skarpt och någon lätt vinst lär det inte bli. Han har utvecklats rejält hos Svante Båth och varit mycket fin vid vinsterna. Han har en bra uppgift och ska ses med stor vinstchans.

3 HANDSOME BRAD-Carl Johan Jepson 8%

Det är svårt att ta tid med 100% akuratess. Men även med en felmarginal på några tiondelar så imponerade Handsome Brads sista 400 meter senast i Kungapokalen. Vår klocka visade i underkant 1.07.

9 DARTAGNAN SISU-Ulf Ohlsson 19%

Dartagnan Sisu vann överlägset senast och håller hög klass. Han årsdebuterade senast genom att enkelt jogga ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger som okörd på finfina tiden 1.12,8. Inför det loppet hade han bara ett banjobb i kroppen så vi kan förvänta oss en ännu bättre prestation nu. Från bakspår krävs lite positionsflyt, men han slipper samtidigt vara med i någon häftig spetskörning. På ren kapacitet blir han tidig på kupongen.

11 MAGIC GWIN-Kaj Widell 7%

Kommer med tre raka segrar och har formen på topp. har vunnit både bakifrån och från ledningen och tål även att göra en del grovjobb. Vann under Elitloppshelgen senast före New Lexington och Bonnies Celebrity. Räknas trots utgångsläget.
10 MAN AT WORK-Magnus Jakobsson 3%

12 LISTAS SPARTACUS-Rickard Svanstedt 23%

1 SETE-Jörgen Westholm 2%

Sete har innerspår i klassen fyraåriga hingstar och valacker.
- Jag är glad över spåret även om han inte är inte speciellt startsnabb. Här blir det ett invändigt lopp och vid högt tempo och fin resa kan han hugga bland de tre säger Jörgen Westholm.

8 ANTIONIO TROT-Björn Goop 2%

4 HOCHTHEREITIS SOX-Örjan Kihlström 13%

2 MAGIC HAPPENS-Peter Untersteiner 2%

5 WINNER´S WINE-Joakim Lövgren 4%

7 FERRARI RIVER-Conrad Lugauer 2%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 5 IZZY (6-2)

2) Alla 12 (2-11)

3) 3-4-6-10-12 (5-2)

4) 2-5-6-11 (12-1)

5) 2-8-10-11 (12-1)

6) 9 NEELIX (1-6)

7) 3-4-6-7-9 (8-2)

8) 6 NATIONAL PRINCE (3-1)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 2 M.T.Lancelot i avd.5 så blir kostnaden endast 300:-

V75 Lördag 3 Juni MANTORP

V75-1, VOLT 2640, Brons

7 M.T.KING OF CASH-Johan Untersteiner 44%

Såg mycket laddad ut som fastlåst i V75-finalerna under Elitloppshelgen när Aron Palema vann. Står därmed kvar i klassen och möter lite enklare hästar den här gången. Ingen jänkarvagn dock nu när det är voltstart och han har tidigare visat lite trevande tendenser med den startmetoden så det blir knappast någon snabbstart från det yttre springspåret. Endast en seger på de senaste fem starterna. Motiverad favorit ändå men jag garderar med en duo.

2 AILERON-Robert Bergh 16%

Trodde jag lite på i Harpers senast men han blev då rullig och garderade varvet kvar i ledningen. Nu ändrar man tillbaka lite i balansen igen och han är bra för klassen och felfri bör han dyka upp i striden och är betydligt mindre streckad än favoriten. Troligen en offensiv styrning igen och från ledningen blir han inte lätt att plocka ner.

4 JE T´AIME RUINART-Björn Goop 8%

Visar fin form och var tvåa senast över aktuell distans bakom vinnande Donato E. Loppet innan vann han på en 13-tid efter att ha fått överta ledningen och sedan dämpa tempot en bit. Han fixade spår 3 i volten senast men spår 4 är betydligt krångligare och kan ställa till det, men felfri är det skrällen i loppet.
10 FRISCO FLAME-Daniel Olsson 2%

Är under utveckling och visar en fin formkurva. Senast höll han bra som tvåa på V75 bakom vinnande Floyd P.Boko och innan det har han gått bra från tråkiga utgångslägen mot bra hästar. Dåligt läge igen och han behöver lite klaff härifrån. Får ses som en platschans i första hand.

6 ELLIOT COGER-Fredrik Persson 10%
3 PERFECT DYNAMITE-Kaj Widell 3%
1 OTTENS CASHER-Örjan Kihlström 11%
5 LINCOLN LAWYER-Jorma Kontio 2%

8 CHOSEN ONE-Peter Untersteiner 2%
12 SNYTING-Ulf Ohlsson 1%
11 ABOVE ALL-Christoffer Eriksson 1%

9 M.R.HUNGRY EYES-Olle Alsén 0%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass II

2 FARMER JACK-Fredrik Persson 18%

Den 5-årige Viking Kronos-sonen har gjort en rejäl uppryckning i ny regi i år och kommer med två segrar och en andraplats på årets tre starter. Senast testade han på V75 för första gången och kommer därifrån med äran i behåll när han släppte ledningen efter 200 meter och avslutade bra via open stretch till en andraplats bakom vinnande Quiz Töll. Står perfekt inne i loppet på pengar och har ett intressant utgångsläge. Man har siktat hit och då han öppnar snabbt kan det vara tidig ledning och då är det hästen att slå.

12 TWIGS CEASAR-Björn Goop 19%

Har gjort det bra i sin nya regi hos Gooparna där han gjort två starter och är ännu obesegrad. Fick sämsta utgångsläget nu vilket sätter ner chanserna något, men det kanske väger tillbaka om man väljer att köra barfota runt om för första gången. Med minsta klaff med tempo och positionering så dyker han upp i främre träffen till slut. 

8 PERFECT KING-Carl Johan Jepson 10%

Var ganska betrodd på V75 senast när  Upstream vann på Åby trots ett mycket dåligt utgångsläge. Han hängde med helt okej som femma i mål, men kanske inte det där blixtrande intrycket som man hade hoppats på. Nästan lika dåligt läge igen och likvärdigt motstånd, men däremot blir han mindre betrodd den här gången. Är mest stark och tål en del grovjobb. Med överpace kommer han in i matchen.
9 YOUNGBLOOD PELLINI-Thomas Uhrberg 8%

Kommer från seger i årets tredje start och han har gått förbättrat i två starter nu utan skor på fötterna. Han har även haft halsproblem tidigare som nu verkar vara under kontroll och det kan finnas en del utveckling kvar här. Ett intressant smygläge här och om det går för fort där framme är det en singelprocentare att tänka på.
5 FLASH HAMMERING-Jörgen Westholm 14%
4 KUNGKURT-Christoffer Eriksson 3%
3 J.H.MANNERHEIM-Johan Untersteiner 15%
1 LEONAS SAMI-Oskar Svanberg 7%
10 DUGUR-Robert Bergh 3%
11 JESPER SÅNNA-Ulf Ohlsson 1%

7 TAX SHELTER-Kim Eriksson 1%
6 PHOTOTOY-Torbjörn Jansson 2%

 

V75-3, VOLT 2640, Lördagsloppet

6 JAQUES NOIR-Ulf Ohlsson 20%

Har tidigare visat en del osäkra tendenser men gått felfritt i de två starterna innan senaste loppet. Där blev han kraftigt störd och den galoppen ska han inte beskyllas för. Två segrar på fyra starter i år och här står han med passande förutsättningar. Ensam på springspår på startvolten gör att han ska ses med goda möjligheter att köra sig till ledningen och därifrån ska han sedan ses med bra chans att leda loppet runt om. Då han inte är favorit i skrivande stund väljer jag att chansspika ekipaget i miljonjakten.

1 DEAR MONEY-Robert Bergh 26%

Är favoritspelad av de tidiga inlämnarna. Är stark och trivs över den långa distansen men jag har ingen känsla för att han ska kunna försvara innerspåret till någon ledning och då kan han sitta illa till direkt. Löser det sig bör han få ett bra lopp och då är han nog bra nog att segerstrida. Två vinster och en andraplats på årets tre lopp. Är han snabbare än vad jag gissar på från start är det istället han som är hästen att slå.

5 ARCTIC MASTER-Pekka Korpi 4%

Har vunnit hälften av årets sex starter men blandar och ger lite i sina lopp. Spåret var inte det man önskade men utan felsteg har han fart nog att kunna vara med och kriga om en framskjuten placering och procenten lockar.

9 REX LANE-Peter Untersteiner 5%

Tappade massor i en startgalopp på V75 senast och kördes sedan runt på avstånd men fick ändå sista pengen när Upstream vann. Går hyggligt hela tiden och är en outsider den dagen allt stämmer. Även han har vunnit hälften av årets sex starter.

10 SEETHESTAR-Johnny Takter 13%
12 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 7%
2 AHA-Riccardo Bianchi 2%
7 ATOMIC RAIN-Thomas Uhrberg 1%

13 D.D´S PERSERVERANCE-Örjan Kihlström 12%

14 SPOTLITE SON M.L.-Magnus S Karlsson 0%
15 DRACULA HORNLINE-Per Nordström 2%
11 I TOOMA-Björn Goop 7%
4 KIBOSHI-Christoffer Eriksson 1%
3 BARBARESCO V.W.-Per Nilsson 1%

8 ELOF PALEMA-Roger Malmqvist 0%

 

V75-4, AUTO 2140, Klass I

7 SANGRIA KNIGHT-Peter Untersteiner 15%

Vann direkt i comebacken senast på fina 12,7a över full distans. Fick då ett fint lopp och avgjorde via open stretch före Silver Annie. Bör gå framåt med loppet i kroppen och hon kan öppna bra vid laddning. Kommer hon till bra från det här utgångsläget kan hon visa sig vara snabbast till slut, men höver lite klaff härifrån. Får ändå tipset.

4 TEST DRIVE-Örjan Kihlström 20%

Är väldigt kapabel för klassen men har uppträtt opolerat på slutet och varit närmast oregerlig. Skulle Tarzan ha kommit till rätta med hästen så kan det vara så att han bara är bäst i loppet men innan han visar det blir han bara ett streck bland flera. Kapabel men svårbedömd.

6 DEVON AM-Oskar J Andersson 3%

Var storfavorit senast men fick nöja sig med andraplatsen bakom Dashing Kimberley i ett vardagslopp på Romme. Hade inte startat på ett tag då och var lite seg. Ska vara bättre nu och duger normalt bra i klassen. Intressant skrälldrag.
5 SPRINGFIELD-Johnny Takter 41%

Ser ut att bli stor favorit men har inte vunnit lopp sedan slutet av mars. Svek dessutom som storfavorit senast på V75 när Nonstop Cheri vann och jag tycker det är en tveksam favorit som jag försöker välta. Är dock kvick från start och skulle han komma till ledningen och motståndarna sneglar på oddstavlan så kan han rinna undan i ett intetsägande lopp som så många favoriter gör när de inte blir utmanade. En av flera med chans.

10 MITICA-Stefan Söderkvist 1%

2 CINGVAR T.T.-Fredrik Persson 3%
8 PAPIDOUX-Ulf Ohlsson 0%
9 CONRADS DEFINITIF-Thomas Uhrberg 3%
3 TIGER WILLIAMS-Kaj Widell 7%
1 OTHELLO TILLY-Torbjörn Jansson 4%
11 GRANAT GRAFF-Giuseppe Lubrano 1%

Struken: 12 Run Ceasar Run

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

1 FOSSENS BONUS-Magnus Jakobsson 51%

Är en glänsare som står perfekt inne på pengar i klassen. Har fått ett fint utgångsläge då han är kvick ur groparna och ska ses med vissa möjligheter att hålla ut de värsta motbuden från start. Bör få ett fint lopp hur som helst men enklaste vägen att vinna loppet är ju från ledningen. Vann direkt i comebacken senast och det såg bra ut. Bör gå framåt och håller han upp ledningen bör det vara mycket bra chans. Kan vinna även från andra positioner men då måste det klaffa lite.

7 RE DOC-Robert Bergh 14%

Trodde jag en hel del på under Elitloppshelgen men blev då kraftigt störd i första sväng och galopperade bort sig och därför står han nu kvar i klassen där han bör duga mycket bra. Är kusligt snabb från start och det är inte helt omöjligt att han kan köra sig till ledningen trots utgångsläget och då är det hästen att slå, och från att vara favorit i finalerna under Elitloppshelgen blir han nu bortglömd i ett "vanligt" silverförsök. Jag dubblar systemet med honom.
3 ARON THE BARON-Björn Goop 19%

Är den tredje hästen i loppet som är riktigt startsnabb och säkrast vore det nog att även plocka ner honom, men någonstans måste man ta ställning och min gräns gick på två hästar i det här loppet. Var senast ute på Charlottenlund och övertog då ledningen efter 350 meter från spår 6 bakom bilen men fick press och tröttnade över upploppet då Re Doc slog sig förbi alla till slut. Kan få revansch på denne från ett fint läge och man laddar för ledningen igen.

6 MAKE IT QUICK-Ulf Ohlsson 7%

Kan gynnas om mina tre förstarankade drar upp ett våldsamt tempo från början i jakt på bra positioner. Han är tuff och rejäl och tål att göra en del eget jobb. Endast en seger på tretton starter i år tyder på att han behöver lite hjälp med tempot, men det är som sagt inte alls omöjligt. Skrällbud.
9 CATCH THE CASH-Rikard N Skoglund 1%
10 RAFFINOS-Örjan Kihlström 3%
4 PAPARAZZI M.-Erik Adielsson 2%
5 BRITT PALEMA-Fredrik Persson 1%
8 ORION TILLY-Peter Untersteiner 1%
12 BEPPE AM-Kenneth Haugstad 1%
2 THIS IS IT N.O.-Kim Eriksson 1%
11 SPARKLED FACE-Jan Henriksson 0%

 

V75-6, AUTO 2140, 4-åringar

1 CYBER LANE-Johan Untersteiner 47%

Är en jättetalang som ännu inte vet hur det känns att förlora. Har inlett karriären med nio raka segrar och Johan Untersteiner ger honom 5 av 5 på vinstchans! Är snabb ut och favorit till spets och då bör det vara bra chans. Det tuffaste motståndet som han ställts emot hittills men med dessa förutsättningar så spikar jag honom igen då många större tipsters och tidningar säkert vill gardera, då det finns många bra hästar med i loppet som är betydligt mindre streckade. Bra chans!

7 DOMINION BEACH-Per Lennartsson 7%

Var ute i Kungapokalen senast men galopperade då över upploppet i instängt läge och fick inget med sig. Jänkaren har innan det gjort två bra starter på svensk mark som etta och tvåa och visat att han står sig bra i kullen. Läget är inte det bästa och han riskerar att hamna lite på vingel, men om det klaffar är det en av de första utmanarna till min spik.
9 POLICY OF TRUTH-Ulf Ohlsson 17%

Är den som tjänat klart mest pengar i loppet och vann sju av elva lopp i fjol med tre andraplatser som bonus. Endast en plump alltså. Har nu två lopp i kroppen men var sämre senast och det visade sig att hade halsproblem. Tränar nu bra igen men är lite svårbedömd. Om han är på topp kan han utmana min spik och går det för sakta där framme är han inte rädd för dödens. Topphäst.

5 UMBERTO AXE-Christoffer Eriksson 2%

En italiensk miljonär och vi fick återigen se hur bra de bästa italienarna duger under Elitloppshelgen. Den här har dock tävlat på svensk mark ett tag nu. De blir sällan lika mycket streckade som de förtjänar. Vid gardering känns han given, men jag spikar alltså emot. Sex segrar på tio starter i år är starka papper och utgångsläget är bra. Storskräll.
4 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 8%
3 MINDYOURVALUE W.F.-Johnny Takter 2%
2 BROOKLYN HILL-Örjan Kihlström 5%
10 UBERTINO GRIF-Björn Goop 5%

8 MUSCLE HUSTLE-Robert Bergh 4%

11 SLIDING HOME-Jennifer Tillman 1%

6 DESTINY AM-Kenneth Haugstad 2%

12 ELECTRIC LIGHT-Peter Untersteiner 1%

 

V75-7,  AUTO 2640, Guld

10 CARABINIERI-Peter Untersteiner 46%

Är i fin form och håller på att bli en allvarlig utmanare i alla Guldlopp. Tre segrar och två andraplatser i år och enda "plumpen" är fjärdeplatsen i den senaste starten då han var med i Copenhagen Cup där han spurtade lite för sent för att hinna fram från ett läge i kön när Cruzado dela Noche vann. Gillar förutsättningarn så länge det blir lite fart på loppet. Går det för långsamt kan han tvingas anfalla lite för tidigt och då kan någon annan bli framdragen istället. Motiverad favorit ändå och han får bli spik på det lilla systemet.

4 USAIN HENNA-Oskar Svanberg 7%

En seger på åtta starter i år men trivs över längre distanser och har ett fint utgångsläge. Håller på att växa in i Guld och är alltid en outsider men har inte vunnit sedan början av mars. Hemmaplan nu och då lär han vara fulltankad. Skrällbud. 

1 ANNA MIX-Ulf Ohlsson 16%

Är ju en världsstjärna när hon är på topp men formen är väldigt svårbedömd då hon inte tävlat i Sverige sedan januari. Har dessutom besökt veterinären efter senaste starten som gjordes i mitten av april där hon var trea bakom vinnande Twister Bi. Kommer att starta sig mot toppformen och kan behöva ett par lopp i kroppen innan hon räknas på allvar. Dock alltid farligt att utelämna henne då kapaciteten duger.

3 DONTTELLMEANYMORE-Johan Untersteiner 2%

Har nu årsdebuten överstökad där han blev fyra bakom vinnande Malkin i Halmstad. Hängde med fullt godkänt och bör vara rejält förbättrad med det loppet. Var tidigare i träning hos Fabrice Souloy men ska nu bli intressant att följa i den nya regin hos Johan Untersteiner. Lite svårbedömd här också men läge och kapacitet borgar för ett streck vid gardering.

6 VÄSTERBOONTHENEWS-Johnny Takter 9%
5 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 5%

9 SEEDORF O.M.F.-Erik Adielsson 5%
12 ALFAS DA VINCI-Joakim Lövgren 7%

2 MIND YOUR FACE-Örjan Kihlström 2%
11 SIR RATZEPUTZ-Jorma Kontio 1%
8 TANGO NEGRO-Wilhelm Paal 0%
7 BILLY FLYNN-Christoffer Eriksson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-4-7 (10-6)

2) 1-2-3-4-5-8-9-10-11-12 (7-6)

3) 6 JAQUES NOIR (1-5)

4) 4-5-6-7-10 (2-8)

5) 1 Fossens Bonus/7 Re Doc (3-6)

6) 1 CYBER LANE (7-9)

7) 1-3-4-5-6-9-10-12 (2-11)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 10 Carabinieri i avd.7 så blir kostnaden endast 150:-

V86 Onsdag 30 Maj BODEN

V86-1, AUTO 2140, 4-åringar

1 MAKETHEMARK-Ulf Ohlsson 82%

Omgångens största favorit hittar vi här direkt. Maharajah-sonen är en kulltopp som vann sju av tio lopp ifjol och har inlett året med två segrar på tre starter. Senast var han ute i tufft sällskap i Kungapokalen och var favoritspelad även då. Fick en ganska tuff resa men var ändå slagen alldeles för tidigt för att han ska få godkänt. Han galopperade som slagen 200 kvar och det är ju ett litet frågetecken inför denna start. Nu går han ju ner ordentligt i klass och lär inte få samma tuffa resa, men från innerspår finns det med i matchen att han kan bli instängd och då kan det strula igen. Motiverad favorit men väl stor.
8 ALGOT ZONETT-7%

Är det givna motbudet trots ett dåligt utgångsläge. Vann sex av arton starter i fjol och har nu ett lopp i kroppen efter 5 månaders uppehåll och han gick bra direkt som tvåa bakom Muscle Hustle på Bergsåker. Går framåt med det loppet och kommer säkert att köras offensivt härifrån och är då favoriten instängd kan det vara hästen att slå till slut. Outsider.
6 COMEWITHAFLASH-Mika Forss 1%

Kan öppna snabbt och kan vara den tidiga ledaren om han tar sig förbi favoriten. Skulle hon hitta dit tror jag Mika Forss släpper till någon av de betrodda då formen är lite svårbedömd då hon inte startat sedan början av april. Inte vunnit lopp sedan januari men har kapacitet för att blanda sig i striden om vilan gjort henne gott. Skrällbud.

5 CHOCOLATE GOLD-Ulf Eriksson 3%

Är den andra miljonären i fältet men har haft svårare att sticka nosen först efter den framgångsrika 2-årssäsongen. Är van att möta bra hästar i rikstoton men måste höja sig ett snäpp till för att vinna den här typen av lopp. Bra utgångsläge men svår att räkna på. Blir lite het i bland och uppträder ojämnt. Platschans i första hand.
4 DRAGONDAMOUR SISU-Petteri Joki 1%

9 KENTUCKY-Claes Sjöström 2%
10 BARBED WIRE BRONCO-Hanna Olofsson 0%

7 O.P.´S FABULOUS-Daniel Wäjersten 1%

2 JUST WAIT AND SEE-Ove A Lindqvist 3%

3 SPECIAL DIRECTOR-Santtu Raitala 0%

 

V86-2, VOLT 2640

9 DON JUAN SISU-Mauri Jaara 32%

Har inlett året finfint med tre segrar och en tredjeplats på sina fyra lopp. Senast var han till Finska Torneå och vann säkert för Onboard Hornlinge som också är med i loppet. Tränaren tror på en bra insats och han känns fortsatt fin i jobben men nu är det nästan en månad sedan förra starten. Tredjeplatsen näst senast togs på V75 och då haden Floyd P Boko och Orlando Triss före sig i mål. Avslutade då starkt med 12,5 sista varvet. Bra chans om det inte strular från spår 2 med tillägg. Det här är ju en final från senaste loppet och som segrare valde han spår 2, så det bör passa.

1 JON SÅNNA-Jan Norberg 16%

Kommer från seger på Skellefteå där han spetsade från spår 6 bakom bilen och fick sedan bestämma tempot en bit. Gick sedan enkelt undan över upploppet närmast före Willy Fog och Bill Bailey. Jan Norberg är duktig och fixar säkert att hålla ledningen igen om hästen är med på noterna. Distansen ska inte vara någon nackdel och det känns som ett allvarligt segerbud.

5 PANTHEON FACE-Hanna Olofsson 1%

Har ingen vacker rad men är bättre än så. Om Hanna fått honom i ordning nu efter tre starter så kan han säkert överraska många här. Sprang en 15-tid över full distans senast och såg ut att ha lite sparat som fastlåst. Hade ingen chans mot flera av dagens motståndare i kvalet hit på Skellefteå som sjua när Jon Sånna vann. Skrällbud.

10 TARABUSO JET-Janne Soronen 15%

Kommer från säker dödens-seger i Finland senast över full distans. Var trea bakom Don Juan Sisu näst senast efter ett starkt jobb där han var nära att köra till spets efter ett halvvarv men blev kvar i dödens och höll bra till slut. Med ett bättre lopp den här gången finns möjlighet till snabb revansch. Outsider.

3 WILLY FOG-Kaj Widell 10%

2 BAROLO-Claes Sjöström 4%

8 ONBOARD BROLINE-Mika Forss 2%

13 VIC DE LUXE-Sandra Eriksson 15%

11 HAYAI CHIKARA-Ove A Lindqvist 1%

4 HUMBABA-Krister Söderholm 1%

7 HÖWINGS UNDERCOVER-Jenny Engfors 1%

6 BILL BAILEY-Jorma Särkinava 1%

14 TRUMAN ZET-John Östman 1%

12 TRADE A PHOTO-Santtu Raitala 0%

 

V86-3, AUTO 2140, Diamantstoet

5 CASTANYA AM-Jan Norberg 43%

Är en 5-årig vinstmaskin som inlett karriären lovande men står ännu en ganska låg klass. Var bra trea senast på en 15-tid över full distans från ett dåligt utgångsläge. Hon avslutade då bra via 3-spår sista biten. Hade fem raka segrar innan det och har visat att hon vet var mållinjen är belägen. Hon är snabb från start och segrarna är tagna från spets så från det här fina läget blir det full laddning mot front och hittar hon dit blir hon troligen svårslagen. Bra chans till spets och slut.

9 JULIA SÅNNA-Jimmy H Andersson 13%

Uppträder lite ojämnt men har visat lite förbättring i två raka starter utan skor på hovarna. Senast var hon ute och provade på V75 när Bergsåker arrangerade tävlingar i början av maj och hon hamnade då i dödens med dryga varvet kvar och orkade inte hela vägen och fick nöja sig med sista pengen och en sjundeplats när Tanya Gel vann. Sitter i andraspår direkt och kan få en perfekt resa. Outsider.
4 TORTUGA-Kaj Widell 14%

Jagar årets första seger i elfte försöket. Är bättre än raden och svarat för en del bra insatser på slutet utan att få vinna. Ett bra utgångsläge nu men hon är ingen raket från start så viss risk för grovjobb föreligger. Hon är ändå stark så det kan gå vägen ändå om hon har en bra dag. Även detta får ses som en outsider.

7 UNAFFECTED LAUGH-Ulf Ohlsson 17%

Tog årets första seger senast och visade fin uppfattning i en bra avslutning. Gick då utan skor på bakhovarna vilket fungerade bra även om aktionen fortfarande har lite anmärkningar hängande över sig. Fungerar han i travet så bör han vara långt framme igen även om läget inte var det bästa. 

1 ORTOPEDICA-Krister Söderholm 1%

2 DIGITAL SATELLITE-Roger Nilsson 2%

3 MAJET OF DJUPMYRA-Leif Eriksson 1%

8 LOUISE LANE F.-Jenny Engfors 1%

10 TAHITA FRONTLINE-Claes Sjöström 3%
11 TYRA I.H.-Mika Forss 4%
12 MILLER-Caroline Forsner 0%

6 SHIWER W.F.-Ove A Lindqvist 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 3-åringar

5 SELMER I.H.-Mika Forss 23%

Har bara gjort två starter i livet och är med det mest orutinerad i loppet tillsammans med Ava. Han blev tvåa i debuten i slutet på mars och följde senast upp det med en överlägsen seger efter att ha kört sig till ledningen 1500 kvar. Fick press under slutvarvet men drog bara ifrån i sista sväng och det såg bra ut. Det är alltid lite marigt att spika orutinerade hästar men här känns det ändå rätt då han inte ens är favorit i skrivande stund och senaste insatsen var plusbetonad. Ett bra utgångsläge och han kan utmana om ledningen härifrån.

1 EMPIRE GARBO-Ulf Ohlsson 39%

Är favorit och ska genast med vid gardering. Har visat startsnabbhet men svarade med galopp näst senast när han pressades i ledningen sista biten. Segern för året togs bakifrån och blev enkel, men fick det då ganska serverat. Tog två segrar i fjol som 2-åring och tillhör de mer rutinerade i fältet. Tänkbar.

9 AVA-Hanna Olofsson 2%

Har alltså också bara gjort två starter i livet och hon inledde med en femteplats i debuten i början av maj i loppet som vanns av Selmer I.H. Hon galopperade då efter 100 meter och hamnade långt efter. Senast skötte hon sig och sköt till fint till slut som trea bakom Kaviar Viking. Med rätt resa härifrån kan hon överraska många till slut.
2 SATELLIT L.A.-Claes Sjöström 10%

Är stallkamrat med Ava och lite mer rutinerad. Fem starter i kroppen och segern togs för tre starter sedan då han fick ledningen från innerspår och sedan bestämma. Han fick längder i sista sväng och vann lätt via 17,5 sista varvet. Senast höll han godkänt bakom Canwin B.F. och kan få revansch på honom här. Inte helt borta från ett fint utgångsläge.

7 CANWIN B.F.-Petteri Joki 9%

4 RALLY FUNNY-Ove A Lindqvist 10%

3 SIMON ROCKY-Kaj Widell 2%

6 MELLBY FAKE-Roger Nilsson 2%
10 EDWARD SISU-Antero Heinonen 1%

8 EASTWOOD SISU-Micael Melander 2%

 

V86-5, VOLT 1640, Kallblod

1 LYKKJE SNERT-Krister Söderholm 18%

8-åringen har startat sporadiskt de senaste åren men visade i comebacken senast att han är på gång igen. Han kan öppna bra och står perfekt inne på pengar med bara några hundralappar mindre exempelvis än Arja Balderina som står 20 meter bakom. Borde gå framåt en hel del med senaste loppet i kroppen och jag tror att han leder runt om med dessa passande förutsättningar.

6 VERTIGO KONGEN-Jan Norberg 24%

Är troligen värsta motbudet i spetsstriden från start och skulle han ta sig förbi min spik från början så ska han räknas. Är van att tävla i Norge och norska hästar brukar stå sig väl i den svenska konkurrensen.Jann Norberg ville ha springspår så hans tankar är nog utstakade i den här finalen. Given vid gardering av min spik.

8 LENNART VIKING-Kaj Widell 7%

Står med innerspår på tillägg och har förbättrats i de två senaste starterna med ändrad utrustning. Kommer från seger i monté och kan få problem från innerspåret då han inte är speciellt snabb ut. Med rätt bana kan det bli barfota runt om den här gången. Skrällbud.

10 GULI VIKTOR-Petter Lundberg 15%

Har hög segerprocent med vinst i hälften av sina 28 starter. Har varit ute mot en del bra hästar och har nu årsdebuten överstökad där han blev trea bakom vinnande Vårvind och Lennart Viking efter en bra avslutning. Har opererats i framknäna och ska gå framåt med senaste loppet i kroppen. Nu rycker man dessutom alla skor och det är en av flera med chans i loppet.

9 VÅRVIND-Roger Nilsson 12%

2 HALLSTA MAJESTIX-Magnus O Jonsson 13%
12 ARJA BALDERINA-Susanne H Osterling 3%

13 IDUN-Micael Melander 1%

11 JAKOB FAKSEN-Hanna Olofsson 1%

14 STJÄRNVIN LINN-Leif Eriksson 1%
3 GULLPÅL-Ulf Ohlsson 3%

7 VÅLER TROLL-Ove A Lindqvist 1%

4 WILMER FLAX-Jorma Särkiniva 1%

5 AIGIR-Jens Eriksson 1%

 

V86-6, AUTO 1640

10 MAGNIFIK BRODDE-Mika Forss 44%

Har inte missat pallen i år på sina fyra starter och kommer nu med två raka segrar när han lättats till barfota runt om. Står dock med bakspår nu vilket kan försvåra jakten på tredje raka. Har slagit bra hästar på slutet och det är inte värre motstånd den här gången. Man kör barfota igen och om det blir lite körning där framme blir han inbjuden i matchen och han får tipset trots utgångsläget.

7 MELLBY DEALER-Roger Nilsson 16%

Har redan vunnit fyra lopp i år och har härdats i flera V75-lopp. Kan öppna bra vid laddning och det låter som att Roger Nilsson kommer att köra vad som går från start. Nu byter man dessutom till jänkarvagn vilket låter intressant. Är säkert med och gör upp om det. Var trea bakom Magnifik Brodde senast.

3 HURRIKANE JONNY K.-Ulf Ohlsson 21%

Har fått ett bra utgångsläge och kan öppna bra. Får ses som knapp spetsfavorit och då är det sedan hästen att slå. Vann på en 12-tid senast han hade liknande förutsättningar och om han gör om den instatsen blir han svårslagen. Har haft bakspår i två starter efter det och inte kommit in i matchen. 

4 BEAR A TITLE-John Östman 4%

Var tvåa bakom Valley Streamline senast och har gjort det bra hela tiden på slutet även om det bara blivit en vinst i år. Vann hela sex lopp ifjol och väntar på islossningen även i år. Ett bra utgångsläge och ännu en som ska räknas om det klaffar i loppet. 

8 VICTORY STREAMLINE-Hanna Olofsson 1%
9 PROTECTOR-Mauri Jaara 7%

5 ORKIDE C.D.-Jenny Engfors 2%
6 CLAUDIUS F.-Claes Sjöström 2%

1 KOSSU SISU-Petteri Joki 3%

2 BUY THE LAW-Ove A Lindqvist 1%

12 FORSYTH ACTION-Jorma Särkiniva 0%

11 NO BIG DEAL-Henry Flink 0%

 

V86-7, AUTO 2140, Klass I

1 HAGENTOY-Ulf Ohlsson 53%

6-åringen var tidigt en lovande unghäst som inte riktigt fick visa hur bra han var pga en del skadeproblem. Nu verkar man ha kommit till rätta med det och han har sett fin ut i två raka segrar. Tog över ledningen senast efter tuff körning från start från spår 3 bakom bilen och visade att han kan öppna bra vid full laddning. Härifrån försöker nog Ulf Ohlsson att försvara innerspåret och från ledningen blir han inte lätt att plocka ner om formen är intakt. 

6 MELLBY DON JUAN-Daniel Wäjersten 8%

Satt fast med sparade krafter i mål som trea bakom Barkevious Mingo senast och någon sådan är inte med i det här fältet. Kan öppna bra och utmanar säkert i spetsstriden från start. Han känns fin i jobben och Markus Pihlström är (som oftast) väldigt optimistisk och den stora anledningen till att han åker ända till Boden. Kan vinna även från dödens.

10 VALLEY STREAMLINE-Hanna Olofsson 2%

Kommer med två raka segrar och formen på topp. Fick bestämma i ledningen senast men nu är det bakspår, men han vann från samma spår över full distans näst senast så han är allround och går från alla håll. Inte önskeförutsättningar men till 2% och Hanna Olofsson som kan banan utan och innan så är det ett givet skrällbud att tänka på. 
11 EVA I.H.-Mika Forss 14%

Har tre segrar på fem starter i år och tränaren tror på seger igen. Vann från dödens senast före Titan Arrow och hon ger ett rejält intryck. Gick barfota runt om senast och det blir samma igen. Mötte bra hästar vid femte-, och fjärdeplatsen. Inte borta trots läget.

12 URCHIN-Jimmy H Andersson 4%

3 MELLBY DARLING-Sandra Eriksson 4%

7 JIM SÅNNA-Claes Sjöström 6%

2 QUATRE STAR-Henrik Svensson 3%

9 HELIOS HÅLERYD-Krister Söderholm 1%
5 LOVING YOU DEEPLY-John Östman 1%

4 KLARA RIGAS-Ove A Lindqvist 1%

8 HAPPY HAYLEY-Jens Eriksson 3%

 

V86-8, AUTO 2140

2 BEAU MEC-Ulf Ohlsson 32%

Verkar äntligen ha hittat stilen igen efter en längre formsvacka. Kommer med två raka segrar och han har vunnit enkelt på fina tider. Tränaren tror att han ska vara ännu bättre nu och då får de andra svårt att matcha honom. Barfota runt om, helstängt och jänkarvagn låter som heltankat. Lever mycket på styrkan och tål att gå i spåren och i dödens men har även visat upp snabbhet på slutet. Från ett bra utgångsläge kan han välja när han vill lägga in stöten och han får tipset i ett ganska fint lopp.

3 VÄSTERBO FANTAST-Jimmy H Andersson 10%

Har nu tre lopp i kroppen och närmas sig årets första seger. Han var klart slagen av Beau Mec senast men får godkänt för andraplatsen. Öppnar bra och är en möjlig spetskandidat vid full laddning. Om favoriten inte har sin bästa dag så kan han vinna från ledningen, men kan även vinna från andra positioner, då han fått ett bra utgångsläge. Räknas tidigt.

5 MONTDORE-Jan Norberg 25%

Kommer från seger på en tungsprungen bana på Bergsåker senast i sin comeback. Även han är stark utan att vara startsnabb så han hoppas på lite överpace för att plocka ner dom på styrka till slut. Är bra nog för att vinna om han är på topp. Norberg upp på en Bergh-häst slutar ofta på ett bra sätt. Räknas.

9 SPECIAL PROMISE-Santtu Raitala 3%

Har ännu inte vunnit lopp i år men gör sällan ett dåligt lopp. Har fin form och inte bekymrad av utgångsläget. Galopperade från start senast som ganska betrodd i loppet som vanns av Beau Mec. Nu rycker man skorna igen och han är härdad mot bra hästar. Skrällbud.

10 UP UP AND AWAY-Kaj Widell 14%
1 USAIN SWING-Jens Eriksson 7%

6 PREMIER KRONOS-John Östman 2%

7 BOYS GOING IN-Ulf Eriksson 2%

4 RHAPSODY ÅS-Petteri Joki 2%

12 RONDINE D´ASOLO-Hanna Olofsson 0%

8 BUCK BOKO-Mikael Niva 1%
11 HÖWINGS STAR-Mika Forss 2%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1 MAKETHEMARK (8-6)

2) 1-3-5-9-10 (2-8)

3) 1-2-3-4-5-7-8-9 (10-11)

4) 5 SELMER I.H. (1-9)

5) 1 LYKKJE SNERT (6-8)

6) 3-4-7-10 (8-9)

7) 1-6-10-11-12 (3-7)

8) 1-2-3-5-9-10 (6-7)

4800 rader/1200:-

 

Lilla förslaget:

1) 1 Makethemark/8 Algott Zonett

2) 9 DON JUAN SISU

3) 5 CASTANYA AM

4) 1-5-9

5) 1-2-6-8-9-10

6) 3-4-7-10

7) 1 HAGENTOY

8) 2-3-5

432 rader/108:-

EXTRA V75 ELITLOPPSSÖNDAGEN 28 maj

V75-1, AUTO 1640, 3-åringseliten

3 GLOBAL UN POCO-Erik Adielsson 57%

Till helgen kommer Jim Frick, som fått söndagens prestigefyllda kallblodslopp Elitkampen uppkallat efter sig, och naturligtvis även Svante Båth att vara på Solvalla. Båth har tre hästar med i lördagens V75-finaler och på söndag tar han ut Sveriges vinstrikaste treåring i år, Global Un Poco (V75-1), i Treåringseliten. Hingsten har vunnit fem av sju lopp och tjänat över en miljon kronor sedan årsskiftet.
- Han har gått jättebra och är jag väldigt stolt både över min matchning och ägarna som är väldigt lyhörda. Vi hade en sittning efter tvååringssäsongen och kunde bara konstatera att han sprungit på övermakten när han mött de bästa i kullen. Så när Margaretas Tidiga Unghästserie drog igång på Solvalla var det logiskt att köra på under vinter, vår och försommar. Det har gett väldigt bra resultat och planen vi hade har gått i lås.

- Jag hoppas och tror att han kommer att tjäna fina pengar även resten av åren men nu är vi så att säga ”hemma” med marginal. Visst har han utvecklats men vi har också tagit fram de reserver vi hade och vi har matchat honom väldigt rätt.
För första gången i år ska Global Un Poco på söndag tävla över kort distans och det är av en anledning.
- Normalt är kanske 2 100 meter en bättre distans för honom men nu har vi en liten plan och det är att han ska komma ur det här loppet med så mycket spring i benen som möjligt. Jag tror nämligen att han har större chans att vinna korta E3 i sommar. Vi får se hur vi gör med långa E3 men till korta vill vi ha ordning på grejerna och den här starten är ett steg i den matchningen.
Även om hästen har ”matchats rätt” och ”planen har gått i lås” spänner alltså Svante Båth bågen även framgent för Global Un Poco.

1 VERTIGO SPIN-Wilhelm Paal 4%

Är en Italienare som gör första starten på svensk mark, och de har visat sig duga ganska långt tidigare utan att de svenska lirarna har någon koll alls på hästarna och de brukar vara väldigt spelvärda. Han är snabb från start och har därmed ett bra utgångsläge. Han har körts i ledningen de tre senaste starterna och vikit ner sig de två första men senast höll han hela vägen. Ideala förutsättningar och frågan är hur han står sig mot våra kanoner. Tidigt streck.

7 MOUNTAIN OF LOVE-Björn Goop 3%

Än jänkare som nu hamnat i ny regi hos Björn Goop och gör här sin första start på svensk mark. Som vanligt visar amerikarna upp fina tider som rekord och han blev trea på fina 10,4 i början av oktober i USA som 2-åring. Har nu gjort årsdebut i Usa där han blev femma på 13,0 och han är svårbedömd här. Säkrast att plocka med vid gardering.
8 HOTSHOT LUCA-Mika Forss 9%

Radar upp fina prestationer och har tre  segrar och en andraplats på årets starter. Andraplatsen togs på Solvalla, men han har även vunnit här. Utgångsläget gör ändå att jag rankar ner honom något snäpp, men om inte amerikanarna är lika bra som jag gissar på så är han med och utmanar om segern.
9 AMERICAN CHEQUE-John Campbell 3%

10 SPEEDY FACE-Adrian Kolgjini 1%

5 TWIST OF FATE-Pekka Korpi 8%
2 LAST ROBIN HOOD-Claes Sjöström 4%

6 HESIOD-Ulf Ohlsson 4%
4 BATMAN GODIVA-Joakim Lövgren 7%

 

V75-2, VOLT 2640

10 BALFOUR-Robert Bergh 34%

Slog Sauveur i Orebro Intn´l senast på nytt världsrekord över stayerdistans och lite förvånande att han inte är med i Harpers i år men det blev snabba 400.000 in på kontot. Står med 20 meters tillägg nu mot startvolten senast vilket gör det hela lite tuffare. Har varit lite av en varannangångshäst vilket gör det hela lite osäkert men en klar förstahäst för mig är det. Är stark och det blir troligen ett offensivt upplägg. Kan även öppna bättre än medel. Bra chans.

3 DANI BOKO-Erik Adielsson 18%

Kommer från en enkel seger och har inte missat pallen på sina tre starter. En 7-årig Holländare som hamnat i träning hos Carl Otto Göransson och gjort fyra starter i Sverige. Senast tog han första segern då han övertog ledningen 1600 kvar och sedan drog undan på bortre långsidan till en enkel seger före Starbec´s Whisky. Står 20 meter före min tipsetta, vilket kan visa sig vara avgörande när loppet avgörs.
9 TINAMO JET-Christoffer Eriksson 6%

Jagar fortfarande årets första seger men har gått hela okej mot bra hästar. Höll klart bra till andraplatsen bakom Amour Du Coglais i ett stayerlopp i Köpenhamn och var i princip på linje med denne i mål. Två raka andraplatser nu men nästa seger kan komma när som helst då det rör sig om en duglig krabat.

11 MERRY BROLINE-Örjan Kihlström 5%

Kommer från seger där han var klart bra över aktuell distans där han avslutade rappt och vann knappt före D.D´s Perserverance och Giampaolo Poof. Avslutade bra till andraplatsen bakom vinnande Spitcam Jubb för tre starter sedan, också det över lång distans. Däremellan har han gjort en start på Vermo i Finland där han inte fick något med sig. Har visat sig duga över distansen och har fått ett hyggligt utgångsläge och Örjan hittar säkert rätt väg. Skrällbud.

15 VÄSTERBO HARD CASH-Björn Goop 6%

7 PONCE DE LEON-Jörgen Westholm 8%
6 ONE MEMPHIS-Kaj Widell 3%
13 STRICKER-Mika Forss 1%

12 CASANOVA SISU-Ulf Ohlsson 5%

4 SEMBS REBIR-Johnny Takter 5%

1 ARCTIC ILE-Pekka Korpi 1%

5 FIOBANO-Erlend Rennesvik 2%

14 COUNTRYGIRL ÅS-Claes Svensson 1%
2 SUPER BENNY-Billy Svedlund 1%

8 LASS LABERO-Geir Vegard Gundersen 1%

 

V75-3, AUTO 1609, Elitloppsförsök 1

5 BOLD EAGLE-Franck Nivard 43%

Fransk kejsare med bottenlös styrka och brutal speed. Fick sin rosa biljett av Solvalla sedan han i januari vunnit Prix d’Amerique för andra året i rad. Följde upp med segrar i Prix de France och Prix de Paris och blev därmed den förste att ta hem ”Triple Couronne” på 41 år. Visade prov på fin startsnabbhet i genrepet där han spetsade och vann mycket enkelt.  Har aldrig tidigare tävlat över distanser kortare än 2 100 meter men bär favoritskapet och kan bli först, sedan Varenne (2002), med att vinna Prix d’Amerique och Elitloppet samma år. Bedöms vara världens bästa häst, och kan snart vara det genom alla tider.

3 DELICIOUS U.S.-Örjan Kihlström 22%

Litet men oerhört kvickfotat sto med enorma fartresurser. Trea i Elitloppet 2014 och innehavare av två världsrekord satta 2015, då hon också blev den snabbaste travaren i Europa genom tiderna. Har till och från tampats med sjukdom och krämpor men rest sig och kommit tillbaka till toppen. Kommer till start med 13 raka segrar - Sveriges och elitloppsfältets längsta segerrad. 

8 RESOLVE-Åke Svanstedt 11%

Stenhård amerikan som spurtade ursinnigt till andraplatsen i Elitloppet i fjol. Radade därefter upp topprestationer i USA och Kanada och krönte en strålande säsong med seger på världsrekord i VM-loppet i New York. Visade att han blir en maktfaktor även i år när han i årsdebuten krossade motståndet i det amerikanska elitloppskvalet. Körs och tränas av Sveriges flerfaldige tränarchampion Åke Svanstedt som återvänder till Solvalla i jakt på sin tredje elitloppsseger.

4 TJACKO ZAZ-John Campbell 10%

Han har aldrig mött eliten och på vinstkontot har han växelpengar i förhållande till motståndarna.
Men han är Sveriges snabbaste häst i år och ett osynat kort. Tjacko Zaz är den stora jokern när Elitloppet på söndag avgörs på Solvalla. 

För V75-publiken är Tjacko Zaz ett välkänt namn. 
I vintras gick han från klarhet till klarhet och vann försök och final - i bronsdivisionen. 
Sug på det.  B-r-o-n-s-d-i-v-i-s-i-o-n-e-n.
Hästen är med sina 970 381 kronor på vinstkontot inte ens uppe i den näst högsta klassen i V75.
På söndag ställs han mot hästar som har tjänat tiotals miljoner kronor.
- Det är kul att man tar med hästar som är under utveckling och på väg upp i eliten. När han kom till oss förra sommaren trodde jag aldrig att han skulle starta i Elitloppet i år, men han visade att han tillhör den högsta klassen när han gick så otroligt bra direkt efter vinterträningen, säger Tjacko Zaz tränare Timo Nurmos. Tjacko Zaz imponerade väldeliga i sin årsdebut i slutet av april. Trav-Sverige stannade liksom till och bara gapade när han efter fyra månaders tävlingsuppehåll gick ut i V75 och dräpte till med sanslösa 1.09,5.

- Han hade inte tränat under 1.20 en enda gång inför det så jag var självklart också överraskad. Jag visste inte ens att han kunde gå så fort.

Segern var hästens femte raka och den bländande prestationen gav honom en plats i Elitloppet. Där lottades han till ett fint fjärdespår i det första försöket.
- Han är under kraftig utveckling och har tränat fint efter årsdebuten. Normalt borde han gå framåt med loppet i kroppen och vi måste vara nöjda med att han fick ett bra utgångsläge.

Svenske toppkusken Björn Goop körde Tjacko Zaz senast men då han är upptagen med Cruzado Dela Noche i försöket på söndag hoppar en ny kusk upp i vagnen. En minst sagt värdig inhoppare. Legendariske jänkaren John Campbell, som vann Elitloppet med Mack Lobell 1988, ska sköta tömmarna bakom Tjacko Zaz.
- Det är en kusk jag gillar, han har kört några hästar, säger Nurmos.
Kommer du att ge honom några körorder?
- Självklart måste vi prata lite om hästens egenskaper. Han är mycket startsnabb och naturligtvis måste man utnyttja det. Jag ser honom gärna på innerspår. Men taktiken bestämmer Campbell.
Vilka möjligheter tror du att Tjacko Zaz har?
- Det är det tuffaste försöket och det blir inte lätt att komma med till final, men han får rutin också och jag hoppas att han är med i Elitloppet nästa år igen.

1 SPRING EROM-Christoffer Eriksson 4%

Pigg ålderman som under sitt sista år på tävlingsbanan toppar en fantastisk karriär med start i Elitloppet. Tillhörde kulltoppen redan som unghäst och skördade under flera säsonger stora framgångar för tränaren Håkan Olofsson. Har på ålderns höst fått en nytändning hos Dan Widegren och sprang sin snabbaste tid i karriären när han via överlägsen spetsseger på 1.10,4 i Algot Scotts Minne blev historiens första tolvåring att ta sig till Elitloppet.

2 D.D.´S HITMAN-Ulf Ohlsson 5%

USA-född uppstickare som i år tagit ytterligare ett kliv i utvecklingen och gått från silverdivisionen till Elitloppet via imponerande seger i Finlandia-Ajo. Kände under sin första säsong i Sverige på motståndet i den absoluta eliten ett par gånger och överraskade bland annat som trea i Sundsvall Open Trot. Har det mesta utom den blixtrande startsnabbheten.

6 CRUZADO DELA NOCHE-Björn Goop 3%

Nuncios ett år yngre stallkamrat Cruzado Dela Noche gör sin första start i Elitloppet. Han är av en ganska liten modell men han tar stor plats i stallet.
- Han gillar inte andra hingstar, särskilt inte de som är bra. Ju bättre de är desto mer ogillar han dem. Så Nuncio avskyr han. Samtidigt är det som med bröder, man får bara bråka med sin lillebror själv liksom. Och jäklar om det kommer någon annan och bråkar med brorsan! Så den där Bold Eagle får de jobba tillsammans mot på söndag, skämtar Sabine Kagebrandt, som delar på skötseln av Cruzado Dela Noche med Ninni Gardelin.
Cruzado Dela Noche startar från spår sex i det första försöket och ställs direkt öga mot öga med Bold Eagle.
- Jag tror att det kan bli riktigt spännande. Han har fått en växel till i vinter och gjort det jättebra i årets starter. Jag blev mycket imponerad av honom när han tog ner Nadal Broline senast. Jag tror att han kommer att överraska och gå till final i alla fall, så får vi se vad som händer sedan, säger Melander.

7 TAKETHEM-Steen Juul 2%

V75-härdad dansk som vann silverdivisionens final under fjolårets elitloppshelg. Komplett med både startsnabbhet och styrka och understödd av Danmarks flerfaldige tränarchampion Steen Juul. Har nyligen börjat stångas i den absoluta eliten och var nära att bryta Delicious U.S. segersvit i årsdebuten. Gjorde trots en blygsam placering i Copenhagen Cup en så stark insats att Solvalla gav honom elitloppsbiljetten.

 

V75-4, AUTO 1609, Elitloppsförsök 2

4 NUNCIO-Örjan Kihlström 28%

Harmoni.
Det är ordet som poppar upp i huvudet när vi kliver ur bilen på Stefan ”Tarzan” Melanders träningscamp. Lika kaotiskt och stökigt som elitloppsbubblet är bland tipsexperter, krönikörer och travfans, lika lugn och harmonisk är atmosfären på gården i Enköping några mil nordväst om Stockholm.
- Det är bara jobbigt att vara nervös inför löpningarna, säger Stefan Melander lugnt när vi satt oss ner för en pratstund utanför stallet.
Han har precis poserat framför fotografen med sin ögonsten Nuncio (V75-4) och hans stallkamrat Cruzado Dela Noche (V75-3), även han en av de 16 i Elitloppet på söndag. Gården badar i sol och som så många gånger förr tycks Solvalla ha mutat vädergudarna inför sin stora travfest. Dessutom har huvudstadsbanan lyckats locka ett startfält som rankas som elitloppshistoriens starkaste. Den enda lilla missräkningen är att Sveriges största fyrbenta stjärna, titelförsvararen Nuncio, inte har stått att känna igen i uppladdningen. I fjol kom han till Elitloppet som favorit efter fläckfria förberedelser och sex raka segrar. Årets säsong inleddes också med två fullträffar, men därefter har hästen bränt tre gånger i rad som storfavorit.
- Förra året stämde allting. Det har inte stämt till 100 procent i år. Det vet jag. Men de här tre förlusterna i rad som han har nu, de har alla berott på något. Tycker jag i alla fall, säger Melander och utvecklar:
- Han fick två bra lopp och sedan var det försök i Olympiatravet. Jag tycker att han gick jättebra där men det blev lite krångligt i sista sväng och han avslutade bra. Det var ett för hästen bra lopp och där fick han i alla fall en genomkörare. Sedan galopperade han i Olympiatravets final och fick inget lopp alls. Det femte loppet var inte heller enligt ritningarna, om man säger så. Det gick väldigt fort sista 800. Så om man sammanfattar allting har det nog inte varit något fel på upplägget för hästens del.

Bortsett från galoppen i Olympiatravet, vilken enligt kusken Örjan Kihlström berodde på att hästen blev för laddad, har Nuncio vid förlusterna fått anfalla bakifrån i snabba avslutningar. Vi frågar Stefan Melander om hästen helt enkelt ska gå i ledningen eller utvändigt ledaren för att vara som bäst?
- Han har vunnit många lopp bakifrån också men är mest gynnad av att vara med där framme, och i ett ganska hårt tempo.
När vi senare går för att klappa lite på Nuncio ställer vi samma fråga till Catarina Lundström, Stefan Melanders sambo och tränarkollega som också sköter om hästen.
- Han ska inte ha sådana där lopp där det går långsamt och sedan 1.08 sista 500. Han är bäst när han får gå i jämnt hårt tempo. Det sa Örjan senast också, att det här blev ju inte riktigt ett ”Nuncio-lopp”.

Diverse tyckare och experter har haft synpunkter och anmärkningar på Nuncios sätt att röra sig i år, jämfört med tidigare säsongen. Utan en tendens till att bryta sitt harmoniska lugn gör Stefan Melander klart att de är ute och cyklar.
- Jag gillar att många engagerar sig i honom men ända sedan han kom från USA har han haft en speciell stil och det verkar som att många glömmer bort det. De gånger jag såg honom värma i USA såg han också likadan ut och Jim Oscarsson som hade honom då sa redan från början att han aldrig visar vilken häst han är förrän han kommer ut i loppen. Men jag var faktiskt väldigt nöjd med hur han värmde senast.
Att uppträda knepigt finns det dessutom andra topphästar som gör.
- Det finns faktiskt många likheter mellan Nuncio och Bold Eagle (V75-3). Han kan också se otroligt konstig ut i värmningarna. Men han tar sig alltid samman till loppen.

Stefan Melander låter överlag väldigt nöjd med sin sexårige springare, den häst han ropade in för fyndpriset 7 000 dollar i USA och som efter stordåd i de amerikanska årgångsloppen kom till Sverige och charmade en hel travnation. Det enda Stefan Melander flera gånger återkommer till där vi sitter och kisar mot solen är Nuncios form.
- Han känns jättefin men jag har faktiskt svårt att bedöma hans form.  Jag tror inte att han kommer att vara på topp på söndag, tyvärr. Jag vet inte hur långt det kan räcka då men det blir svårt. Men kapaciteten och allt annat, det har han, så är han inte som bäst på söndag blir han väl bättre till nästa gång.
Att tampas med den franske travkejsaren Bold Eagle utan att vara på toppen av sin förmåga går inte. Man ska emellertid veta att Stefan Melander är en man med rävar bakom båda öronen. Med andra ord ska man nog inte avfärda Nuncio som chanslös. Hästen är ett unikum och till hans fördel talar också att han drog ett fint fjärdespår i sitt försök.
- Det ser himla bra ut i försöket! Jag tror att han kommer att trampa iväg ganska så bra där.
När Stefan Melander sedan gör som i fjol och plockar av Nuncio framskorna till finalen, då lär det bli åka av.

1 UP AND QUICK-Franck Nivard 13%

Ärrad kämpe som tillhört den franska toppen i många år och vunnit både Prix d’Amerique och Prix de France. Ådrog sig en allvarlig skada under det franska vintermeetinget förra vintern men har efter lång konvalescens tagit sig tillbaka till Europaeliten. Visade att han kommer till Solvalla i toppslag när han senast vann Criterium de Vitesse de Basse Normandie i utklassningsstil på löpningsrekordet 1.09,4.

3 PROPULSION-Johan Untersteiner 19%

Fjolårets komet på den nordiska travhimlen sedan han köpts från USA 2015. Spurtade in som fyra i Elitloppet och vann tre miljonlopp under säsongen. Tillbringade vintern i Frankrike och lyckades trots en strulig uppladdning bli fyra i Prix d’Amerique. Lämnade ett litet frågetecken för formen när han genrepade i Finlandia-Ajo och som blytung favorit fick nöja sig med andraplatsen.
5 IN VAIN SUND-Erik Adielsson 7%

Gedigen fighter som stångats i kulltoppen sedan treåringssäsongen. Knep i höstas tredjeplatsen i Europaderbyt på Vincennes i Paris dit han återvände i vintras och vann femåringsloppet Prix de Croix före bland andra Bold Eagles baneman Traders. Spurtade i sin senaste start in som etta i Copenhagen Cup men diskvalificerades för att ha tagit några felsteg strax före mållinjen.
2 TWISTER BI-Christoffer Eriksson 13%

Högkapabelt yrväder som började tävla som tvååring i hemlandet Italien och flyttades året därpå till Sverige. Har börjat tygla sitt humör och utvecklats kraftigt senaste halvåret. Vann i vintras ett större femåringslopp i Paris. Har fortsatt att leverera utomlands och tog sin hittills största seger i Seinäjoki Race i april.

6 TIMOKO-Björn Goop 15%

Outtröttlig fransk fantom som vann Elitloppet 2014. Har tampats med världseliten hela sin karriär och blev i vintras Frankrikes vinstrikaste häst genom tiderna. Gör femte starten i Elitloppet och fick biljetten av Solvalla efter att i mars ha vunnit Frankrikes största sprinterlopp, Criterium de Vitesse, på löpningsrekord. Kommer närmast från start i ”Italiens elitlopp” Lotterian där han efter seger i försöket tröttnade utvändigt om ledaren i finalen. 

7 DANTE BOKO-Adrian Kolgjini 4%

Fartfylld tuffing med få övermän de dagar formen står i zenit. Fick sitt stora genombrott när han som femåring tjänade en miljon på fyra starter på fransk mark. Återkom till Sverige under elitloppshelgen i fjol och spurtade hem försök och final i Sweden Cup. Genrepade med att dundra hem en gulddivision i överlägsen stil och gav kvitto på att han på nytt har hittat storformen efter en vinter i Frankrike.

8 ELIAN WEB-Janne Soronen 2%

Mycket runt Elian Web är speciellt. Att hans tränare och kusk träffades i vimlet under elitloppshelgen är en sådan sak. En annan är att Katja Melkko från början köpte en annan häst åt de nio delägarna. Men då den hästen tidigt blev skadad fick de en annan häst av uppfödaren, Elian Web. I Melkkos vård har hästen utvecklats till en toppindivid som i fjol blev utsett till Årets häst i Finland efter seger i det finska travderbyt.
- Han har perfekt psyke och fin fysik. Och han har fart. Hur mycket fart han har i sig vet vi inte, men springa är enkelt för honom. På söndag lär Elian Web få visa prov på sin fart. Det är en formtoppad häst som kommer till Solvalla.
- Han var väldigt bra i senaste jobbet. Han är i form, bättre än förra starten.

I Finlandia-Ajo kördes Elian Web av toppkusken Jorma Kontio med över 5 000 segrar bakom sig. På söndag är det Katja Melkkos sambo Janne Soronen med 160 triumfer på kontot som sköter tömmarna. Att pressen skulle bli för hård för Soronen är emellertid uteslutet enligt hans sambo.
- Han är ”iceman”. För oss var det inte en så stor fråga som folk verkar tro att han skulle köra. Janne har kört i alla lopp tidigare. Elian och Janne hör ihop.
Spår åtta i försöket är ingen höjdare men å andra sidan var det precis vad Elian Web hade när han stack till spets i Finlandia-Ajo. Utgångsläget är i alla fall inget som får Katja Melkko att hänga läpp.
- Vi är så tursamma att vi är där. Det är så många bra hästar och Elian hör hemma där. Jag kan inte föreställa mig hur det blir på söndag och jag kan fortfarande inte förstå att min häst är med i Elitloppet. Det har jag alltid drömt om och nu när den dagen kommer känns det helt fantastiskt. Jag lever min dröm nu.
 

 

V75-5, AUTO 1640, ELITKAMPEN, kallblod

3 ODIN TABAC-Jörgen Westholm 25%

I två av de tre senaste starterna har Odin Tabac besegrat svenske dominanten Månprinsen A.M.
Att det ska vara något skifte på gång på kallblodstronen är för tidigt att säga. I vilket fall som helst är det ingen ungdom som stuckit upp mot kallblodskungen på slutet. 
Odin Tabac är fyra år äldre och hade slutat tävla på grund av en skada och användes i aveln då Rommetränaren Jörgen Westholm fick chansen att ta över hästen i slutet av 2015. 
- Jag har helt klart en speciell känsla för den här old-timern som comebackat på ett fantastiskt fin sätt för oss. Det är väldigt mycket karisma runt den här hästen. En levnadsglad herre som det finns mycket explosion i, säger Westholm.
På söndagen är det dags för rasens eget elitlopp – Elitkampen (V75-5) på Solvalla över 1640 meter. 
Utgångsläget i år är bästa tänkbara. I fjol fick man hålla tillgodo med ett elftespår bakom bilen. 
- Det var inte så roligt då vi fick spår elva, man fick sig ett nackslag redan där. I år är det inte så mycket att klaga på. Utgångsläget med spår tre är intressant och hästen känns väldigt fin. Han är snabb ut men är ingen startkanon. Det borde lösa sig. Vi får se vad de andra hittar på helt enkelt. Det går knappt att vänta till söndag känns det som.

Odin Tabac slutade fyra i fjolårsupplagan av Elitampen. Detta bakom finska duon Vitter och Jokivarren Kunkku och norske Tekno Odin.
Ingen av dessa är med på söndag. Finland har sjuårige Polara att hoppas på och Gunnar Melander ställer upp med Månprinsen A.M.
Jörgen Westholm körde sig till ledningen i SM i augusti fjol och fångade upp kallblodskungen från Kramfors. Efter en fjärdeplats i Unionskampen (bakspår i oktober) besegrades Månprinsen A.M. återigen på Umåker i slutet av april. 
Jörgen Westholm valde ett offensivt upplägg och pep framåt direkt och tog över ledningen mitt i loppet.
- Han kändes så fin i första sväng i Umeå att jag valde att ta en aggressiv taktik. 
Det blev loppavgörande den gången. Hästen vann på ett bra vis och kommer förhoppningsvis att vara ännu bättre nu när jag fått träna honom lite mera intensivt inför det här loppet.

-  Han var lite bättre än vad jag hade förväntat mig i årsdebuten och jag hoppas att han ska vara ännu lite bättre till det här loppet. Vi tror på en bra insats – en bra segerchans. Det blir barfota runt om igen.

- Han går rätt så hård träning i alla fall. Men han behöver ju inte starta så ofta. Vi har visat att vi kan pricka formen utan att starta allt för ofta. Vinner vi de stora loppen räcker ju det! säger Westholm och skrattar. Vi har en bra känsla inför det här loppet!

5 MÅNPRINSEN A.M.-Gunnar Melander 33%

Är ju en värlshäst bland kallbloden och vinner det mesta han ställer upp i. Två segrar på tre starter i år men senast galopperade han som slagen av Odin Tabac och har visat sig vara mer mänsklig än tidigare. Har en oerhört vass speed med rätt lopp och blir att räkna med även här. Kan dock få svårt med Dalahästen om den löper på topp i ledningen.

6 POLARA-Antti Tupamäki 15%

Är en för mig okänd finsk gäst, men de finska hästarna brukar inte vara att leka med och de vann ju dubbelt ifjol. En 7-årig son efter kanonen Viesker som vann på 21 blankt över full väg senast. Kan vara en otrevlig överraskning för våra svenska hjältar.

10 LOME BRAGE-Per Oleg Midtfjeld 4%

Första norska häst hamnar först på fjärde plats vilket är väldigt ovanligt när jag rankar kallblodslopp. Vann direkt i årsdebuten senast på ett bra sätt över full distans och ska kunna vara ytterligare förbättrad till den här starten. Bakspår över kort distans på snabba banar är aldrig bra, och det vill till att det går undan där framme för att han ska kunna komma in i matchen till slut. Skrällbud vid gardering.

7 INGBEST-Tom Erik Solberg 2%

4 KLEPPE SLAUREN-Kjetil Djöseland 10%

1 MYR FAKSEN-Hans Christian Holm 3%

2 SMEDHEIM SOLAN-Frode Hamre 5%

8 PHILIP LYN-Kai Johansen 1%

9 TANGEN HAAP-Björn Karlsson 3%

 

V75-6, AUTO 1640, 4-åringseliten, Ston

3 NON STICK-Åke Svanstedt 19%

Vid sidan av USA:s bästa äldre travare, fjolårets elitloppstvåa Resolve, är det egenägda stoet Non Stick (V75-6) som sticker ut i den kvartett som Åke Svanstedt lastade på det specialchartrade flygplanet från New York till Göteborg. Hon gick obesegrad genom tvååringssäsongen och vann i fjol, som treåring, 6 av 12 lopp. På meritlistan finns finalssegrar i New York Sire Stakes och Empire Breeders Classic. Vinstkontot uppgår till saftiga 5,1 miljoner kronor.
- Hon har gjort det jättebra, men hon har inte gått så snabba tider eftersom hon mest har tävlar på 800-metersbanor, berättar Åke Svanstedt.
Non Sticks rekord 1.10,6 är ändå det näst bästa bland deltagarna i söndagens Fyraåringselit för ston. Vad man snarare ställer sig undrande till är varför hästen gick i mål som oplacerad på långsamma 1.14,0 i årsdebuten för ett par veckor sedan.
- Det är lite missvisande. Det var en catchdriver som körde och han satt sist hela loppet utan att göra en ansats att köra. Jag vet inte varför. Hästen var inte dålig på något sätt, det var en ointresserad kusk bara.
Spårtombolan tilldelade Non Stick ett närmast perfekt tredjespår bakom startbilens vingar så förutsättningar för att sätta sina kullsystrar på plats har hon. Att hon kommer att slippa skor på hovarna är ytterligare en plusfaktor.
- Hon brukar vara rätt kvick från början så vi har ett bra läge. Hon har jättebra löphuvud och bra styrka. Det är svårt att veta hur hon står sig mot dem hon möter nu men jag tycker att hon är en rätt så bra häst.

5 UMATICAYA-Alessandro Gocciadoro 13%

Är en italiensk gäst som vunnit i dödens på 11,7 med sparade krafter i hemlandet. Är ingen startkanon men tål alltså att göra grovjobbet. Från ett fint utgångsläge är det ett måste på min kupong. Fem segrar i år på åtta starter. Är dock inte helt stabil på benen.

7 WINDOWSHOPPER-John Campbell 3%

Är en ny jänkare hos Björn Goop som här gör första starten i Sverige och får legendkusken John Campbell i vagnen. Svårbedömd i årsdebuten och osynad i Sverige. Läget blev också lite väl långt ut, men man törs väl inte rata ekipaget helt och till 3% är det lockande.
9 GILDA NEWPORT-Dion Tesselaar 29%

En tysk gäst som också gör årsdebut. Vann fem av fem starter i fjol och vet ännu inte hur det känns att förlora. Står nu med bakspår men sitter direkt i andraspår så det kan lösa sig bra ändå. Känns också som en häst som kan vara hur bra som helst och måste därmed med på systemet.

1 UNISON KRONOS-Christoffer Kronos 3%

4 LAVIDALOCA DE VIE-Kenneth Haugstad 7%
8 GINNY WEASLEY-Robert Bergh 5%

2 UNIQUE JUNI-Kaj Widell 7%

6 PAMPERED WINNER-Örjan Kihlström 6%

10 ZAHARA GOJ-Björn Goop 7%

 

V75-7, AUTO 1640, 4-åringseliten 

6 MILLIGAN´S SCHOOL-John Campbell 4%

Ännu en jänkare som hittat till Tarzan Melanders träningscamp. Har nu gjort två starter i nya regin i Sverige där han inledde med en andraplats och senast tog han en säker seger från dödens. Två lopp i kroppen nu och han lär inte vara sämre den här gången. Intressant med John Campbell i vagnen och till 4% måste det vara ett av helgens mest intressanta streck?

4 JIMMY WILLIAM-Johnny Takter 23%

Jimmy Takter kommer från USA med en häst till årets elitloppshelg. 
Jimmy William ska göra det Pinkman gjorde i fjol – vinna Fyraåringseliten på söndagen. 
Vad kan egentligen gå fel när mamma Solveig, pappa Bo William, fru Christina och brodern Johnny alla är med på ett hörn? 

Nordamerikas ledande travtränare Jimmy Takter tror på bra segerchans i Fyraåringseliten på söndagen. 
Catchdrivern Yannick Gingras satt bakom Jimmy Takters Pinkman i fjol i Fyraåringseliten med känt resultat.
Tanken var att man skulle återvända till Sverige i år med hästen för att vara med i Elitloppet. 
Men så blev det inte. Pinkman har inte kommit igång i år och årsdebuten sker någon gång i sommar.
- Jag hade hoppats på Pinkman till Elitloppet men tyvärr fick jag inte ordning på hans hals till det här loppet. Vi får sikta in oss på nästa år på Solvalla. Jag tror att jag kan ha en häst som når finalen i alla fall, säger Jimmy Takter från sin gård i New Jersey på måndagen.
Under tisdagen flög han över till Sverige för att fira sin pappa Bo William Takter som fyllde 80 år på söndagen.
- Jag ska besöka Malmö för ett birthday party på onsdag. Jag hade inte möjlighet att vara med då han fyllde på grund av tävlingsschemat här men nu ska vi umgås i några dagar innan tävlingarna på Solvalla, 
Pappan räknas som en av travsportens riktigt stora namn i Sverige. Jimmy blev det i Nordamerika där han tagit hem titeln årets tränare i sulkysporten ett flertal gånger.

Slår man ihop namnen blir det alltså Jimmy William – en fyraårig hingst efter Cantab Hall och superstoet Solveig som bara lämnar mångmiljonärer och världsrekordtravare.
Solveig har i sin tur fått namn av Jimmy Takters mamma som nu ska ställa i ordning för kalas i Malmö. 
Solveig – stoet - är mamma till stjärnor som Uncle Lasse, Solvato, Dontyouforgetit, Shake It Cerry och denne Jimmy William som blir en av de mera betrodda hästarna i en mycket stark upplaga av Fyraåringseliten på söndagen.
Ett lopp som körs som avslutande avdelning på V75.
Johnny Takter sitter upp bakom Jimmy William som fick ett fjärdespår bakom bilen.
- Han är rätt så allround. Du kan göra vad vill med honom som kusk, löpningar har nästan ingen betydelse. Hästen är rätt så okomplicerad och jag tror att han är rätt så gångbar i det här loppet, säger Jimmy Takter.

Travaren Jimmy William ägs av svenskarna Göran Anderberg, Göran Falk och Christina Takter. Hästen lovade en hel del som treåring men det är först den här säsongen han kommit igång på allvar.
Enligt tränaren har hingsten höjt sig rejält i årets starter som slutat med fyra segrar på fem försök.
- Han hade inte kroppen med sig som yngre. Det är en mycket stor häst som var väldigt omogen men som höjt sig väldigt mycket på slutet. De sista sex-sju månaderna har han blivit en helt annan häst. Jag känner igen de amerikanska hästarna i loppet på söndag. Love Matters tränade jag ju själv förra året och den Stefan Melander har (Milligan's School) har jag sett under säsongen. Bra hästar allihopa men det ser ut som en rätt bra chans för oss faktiskt.

I fjol satte Pinkman löpningsrekord i Fyraåringseliten, 1.09,9. Som det låter är det en tid Takters nya häst ska kunna underskrida. 
- Solvalla har en väldigt snabb bana, framför allt den helgen. Jag tror säkert att Jimmy William kan gå en 09,5-tid på söndag om allt är okej.
Den fyraårige hingsten var en av sju hästar som flögs över från New York till Göteborg. Planet landade på Landvetter i Göteborg på tisdagsmorgonen och enligt skötaren Mattias Melander tog hästen resan mycket bra.

3 RAJESH FACE-Adrian Kolgjini 16%

The Kolgjinis vapen i loppet har ännu inte förlorat i år på fyra starter. Vann på 12,6 senast över lång distans vilket är starka papper. Är ganska kvick ut och skulle han hitta till ledningen ökar chansen då han vunnit tre av fyra därifrån. Bra utgångsläge.

7 DIAMANTEN-Robert Bergh 18%

Vann ett långlopp från hopplöst utgångsläge senast och visar verkligen toppform. Vann hela åtta lopp ifjol och det är en kulltopp. Spår 7 var inte vad man önskade men han kan vinna även härifrån om det löser sig det minsta.

9 LOVE MATTERS-Örjan Kihlström 10%

1 GARETH BOKO-Conrad Lugauer 6%
2 UNICORNO S.L.M.-Wilhelm Paal 3%

5 DIJON-Romain Derieux 12%

8 DREAMMOKO-Björn Goop 6%

10 GANDHI BOKO-Christoffer Eriksson 2%

 

SYSTEMFÖRSLAGET: 

1) 1-3-7-8 (9-10)

2) 3-6-7-9-10-11-13-15 (12-4)

3) 5 BOLD EAGLE (3-8)

4) 1-2-3-4-5 (6-7)

5) 3-4-5 (10-7)

6) 1-3-5-7-9 (4-8)

7) 6 MILLIGAN´S SCHOOL (4-3)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Global Un Poco i avd.1 så blir kostnaden endast 300:-

V75 LÖRDAG 27 MAJ SOLVALLA finaler

V75-1, AUTO 1640, Stoeliten

3 WILD HONEY-Örjan Kihlström 69%

Daniel Redén-träningen var ytterst nära segern och en plats i Elitloppet i lördags. Hon var säkert tidig i diskussionen om hon skulle få en av de sista Elitloppsplatserna i alla fall men stall Redén valde In Vain Sund istället. Hon ska bara bli bättre för varje start och den här gången består konkurrensen av enbart ston. Från ett bra läge talar det mesta för att det blir seger. En av två i det här loppet som deltog i årets Prix D´Amerique. 

2 PATRICIA HASTRUP-Lars Anvar Kolle 5%

Den danska 10-åringen verkar vara bättre än någonsin för tillfället och kommer med två raka segrar. Näst senast vann hon danska mästerskapen för ston och senast var hon ute på Copenhagen-Cup dagen och vann från ledningen till överlägsen seger över full distans före Diadora B.R.  Kort distans nu är en fördel och hon siktar mot ledningen, och sedan kan hon välja taktik om hon ska släppa till Wild Honey, eller köra i ledningen. Hon kan vinna med båda scenarierna.

 – Hon var bättre än vad jag trodde i Köpenhamn senast och är så bra hon kan vara för dagen. Nu är det sprinterdistans och det ser jag som en klar fördel. Jag lägger mig inte i hur kusken kör, men visst ser jag henne helst på innerspår i ett sådant här lopp. Jag har stor respekt för Wild Honey men tycker att min ska kunna vara med och kämpa om platserna bakom. Inga ändringar säger Jens Kristian Brenne.

4 RANCH KELLY-Iikka Nurmonen 5%

Är en finsk 9-åring som går bra hela tiden men ändå lyckats höja sig något på slutet, speciellt när hon gått barfota runt om och han har vunnit på bra sätt i de två senaste starterna. Hon är snabb från start men inte beroende av ledningen. Kan få svårt med Wild Honey om denne fungerar fullt ut, men där bakom är hon en av många med chans. 

6 TREASURE KRONOS-Christoffer Eriksson 5%

Treasure Kronos var fantastiskt bra i tuffa gäng i vintras. Men tränaren Jerry Riordan tror att det fattas lite till den formen och vill inte se henne i dödens. Den andra deltagaren i loppet som var med i Prix D´Amerique i januari.

8 GEMATRIA-Frode Hamre 4%

10 SHADOW GAR-Pietro Gubellini 6%

Shadow Gar är svårtaxerad i sin Sverigedebut men det lilla man har sett av hästen har varit smått imponerande.

5 JEEPSTER-Kaj Widell 3%

– Kommer jag till spets så kör jag där. Hon brukar vräka sig iväg från start och det är bara att hålla i sig. Hon var inte jättetrött efter mål senast och hade kunnat hålla farten en bit till, men däremot så hade hon inte kunnat öka säger Kaj Widell.

7 GALACTICA-Lars Åke Söderholm 2%

– Från det här läget är det inte aktuellt att ladda utan vi får försöka få ett lopp i ryggar. Det var synd med spåret men om Galactica får ett bra lopp springer hon garanterat en 1.09-tid och jag känner mig inte slagen. Gick barfota runt om näst senast men det fungerade inte, samma balans som senast säger Lars Åke Söderholm

9 INDOOR VOICES-Kenneth Haugstad 2%

1 STELLA DI AZZURRA-Alessandro Gocciadoro 1%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass II

6 NATIONAL PRINCE-Erik Adielsson 25%

National Prince galopperade i den mycket snabba avslutningen i Kungapokalen. Men dessförinnan hade han svarat för mycket starka insatser. Han är snabb från start och från ledningen är det hästen att slå.

– Jag tror att mina bägge hästar är med i spetsstriden och jag hoppas att den är avgjord innan första svängen. National Prince är grön ännu och galopperade senast när det gick neråt 1.06 i sista kurvan i Kungapokalen. Men jag tycker att både han och Upstream ska ses med segerchans säger Svante Båth.

3 FLOYD P.BOKO-Björn Goop 13%

Har hittat en formtopp och kommer med tre raka segrar. Har vunnit på V75 i de två senaste starterna och är den i fältet med mest pengar på kontot. Han har höjt sig ett snäpp till sedan han blev kastrerad och han gynnas av täta starter. Har ett fint utgångsläge och bör få ett bra lopp och tillhör de tidigaste strecken i loppet.

11 UPPOHOPPA-Örjan Kihlström 6%

Det kan bli hård körning om täten och hästarna på bakspår kan få chansen. Uppohoppa var finfin senast, är under utveckling och körs av Örjan...

5 RUSHMORE FACE-Adrian Kolgjini 14%

Rushmore Face har en utpräglad vinna eller försvinna-profil. Om han sköter sig har han kapacitet för att blanda sig i segerstriden. 

– Rushmore Face har en härlig kurva just nu. I kvalet till Kungapokalen blev det för snävt in i kurvan och han galopperade men svarade sedan för en stark upphämtning. Han kan öppna snabbt och jag är inne på att ladda rejält från början. Jag tror på bra chans med Rushmore Face säger Adrian Kolgjini.

8 NOW OR NEVER FLAIR-Carl Johan Jepson 3%
9 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 12%

7 WAY TO GO CHIEF-Peter Ingves 3%

10 FRIEND OF NATURE-Jimmy W Takter 7%

1 UPSTREAM-Åke Svanstedt 10%

– Det har lossnat för Upstream som valack i år. Han är startsnabb och jag tycker att han ska ses med chans i ett lopp i lägsta klassen i V75. Han hade bakskor på senast när det var voltstart men nu blir det nog barfota runt om säger Svante Båth.

2 FIDAGU U.R.-Christoffer Eriksson 1%

4 CAN LANE-Johan Untersteiner 5%

Can Lane har varit struken för halsinfektion efter senaste starten.

12 DINO BAGGIO-Kim Eriksson 1%

 

V75-3, AUTO 2140, Klass I

3 IAGO ZON-Joakim Lövgren 31%

Iago Zon går bra lopp hela tiden och klarar den här distansen om han får ett lopp i ryggar. Var dock inte på topp senast han startade på Solvalla under V75-finalerna i början av april. Klarar han resan är det klart att han är med i striden men han har lite problem med humöret och långresa är inte gynnsamt. Är riktigt snabb från start och utmanar ettan och tvåan om spets här. Två segrar och två andraplatser på de fem senaste starterna, enda plumpen var alltså just på Solvalla. 
2 HAVBERGS KNIGHT-Fredrik B Larsson 5%

Havbergs Knight frontade senast. Kan mycket väl göra det igen och visade senast att han biter ifrån sig på bästa sätt därifrån. Men går starkt med en ryggresa också. Två segrar på de tre senaste. Hade halsproblem i fjol men har nu kommit tillbaka på ett starkt sätt. Känns närmast ännu bättre i jobben efter senaste segern enligt tränaren. Skrällbud som ska streckas tidigt.
6 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 4%

Maharajah-sonen vann inte ett enda lopp i fjol på elva starter men 4-åringen verkar nu börja förstå vad det går ut på. Två segrar och tre andrapris i år på sju starter och felfri har han inte varit sämre än tvåa i de fem senaste loppen. Avslutade rappt till andraplatsen bakom Non Stop Cheri på V75 senast på det nya rekordet 12,7 över full distans. Ingen startraket så viss risk för vingel finns det härifrån men om det löser sig har han en vass spurt att tillgå.

5 FLIRT FORTUNA-Carl Johan Jepson 5%

Gör det bra hela tiden men vinner inte så ofta. Sex gånger bland de två främsta i år på åtta starter, men endast en vinst. Även han är snabb från start och det låter även här som ett offensivt upplägg och det kan gå undan ett tag där frammen innan positionerna är intagna. En av flera med chans om det klaffar på bästa sätt.
8 MALKIN-Robert Bergh 13%

Kommer med tre raka segrar och är en tuffing som gynnas vid eventuell överpace här. Är beroende av lite fart på tillställningen från det dåliga utgångsläget men det finns ju en del som tyder på att det kommer att gå undan från början. Då bjuds han in i matchen.

9 MAKING LOVE-Johnny Takter 11%

Snubblade till i ledningen senast men var desto vassare gången före på V75. Bra smygläge (snabb startrygg) och verkar trivas med Johnny Takter. Det brukar bli tempo den här helgen och ekipaget kan mycket väl fälla alla här

– Galoppen senast var ett olycksfall i arbetet, han är egentligen inte osäker. Han var jättebra vid V75-segern före det och håller samma form nu. Får han ett fint lopp, så tror jag att han blir farlig säger Preben Sövik.

11 STAND BAYOU-Örjan Kihlström 7%
10 ANYTHING FOR YOU-Hannu Torvinen 1%

12 NONSTOP CHERI-Christoffer Eriksson 5%
1 NIAGARA BROLINE-Johan Untersteiner 5%

7 ORDER BY HEAVEN-Lars D Carlsson 4%

Var betrodd senast men kommer att få slå ur underläge den här gången. Det är dock ett riktigt bra sto som kan hävda sig med minsta klaff.
4 RAFIKI FRI-Anna Isabelle Karlsson 8%

– Det är jättebra med honom nu. Vi var lite fundersamma efter loppet näst senast och han hostade lite efter. Nu var han fin igen senast och han avslutade ju väldigt bra i skymundan. Det är ett väldigt jämnt lopp och min har chans att vinna, sedan måste det ju stämma då han inte är så snabb ut. Vi har kört med en halvbike, nu kan det bli riktig säger Hans Karlsson.

 

V75-4, VOLT 2140, Diamantstoet

11 DARLING HORNLINE-Johnny Takter 32%

Darling Hornline gjorde ett jättebra lopp efter galopp i Danmark. De tog då upp alldeles för kraftigt framför henne så hon sprang upp i vagn. Hon gick sedan bra som trea bakom vinnane Patricia Hastrup. Hon höll bra i starten före som fyra mot bland andra Wild Honey. Har varit ute på rikstoton hela tiden på slutet och är härdad mot bra hästar utan att göra bort sig. Kommer troligen att gå med skor som vanligt. Hon tippas trots 20 meters tillägg.

4 LIKE A STAR-Lutfi Kolgjini 20%

Like a Star är en underbar travare. Ställer inte fjärdespåret till det är hon med och kämpar om segern. Lutfi Kolgjinis häst tål att göra en hel del jobb själv. Har mest startat bakom bilen på slutet och spår 4 i volt är inte det enklaste. Ska lättas i balansen och körs säkert offensivt om hon klarar spåret. Var inte som bäst senast men är åtgärdad efteråt.

– Hon har inte vuxit in i sin kropp och har från och till problem med fräschören. Men Like a Star känns ruggigt fin just nu. Om hon klarar spåret är hon den av våra två som har bäst chans, säger Adrian Kolgjini

12 PANDORA FACE-Adrian Kolgjini 6%

Är The Kolgjinis andra häst i loppet som gjort det bra på slutet från svåra utgångslägen och var bland annat trea bakom vinnande Darling Hornline på Romme senast. Sedan dess har Darling Hornline hunnit med två starter till men Pandora fick strul med transporten som kraschade på vägen och fick därför strykas inför en tilltänkt start så det kan fattas lite till denna start.

14 DONATELLA CENTER-Micael Lindblom 1%

Var strålande vid årets seger för tre starter sedan när hon vann på 10,8 aK före Flirting Girl på Åby i slutet av april. Har följt upp med två hyggliga V75-lopp bakom vinnande Moni To Spare och M.T.Insider efter det som femma och fyra i mål. Var anmäld till två lopp den här helgen och det här var andrahandsvalet. Får hoppas på överpace.

15 MAKERA-Peter Untersteiner 2%

3 MUST HAVE-Pierre Nyström 7%

9 DREAM LANE-Erik Adielsson 12%

6 MISS ÅSLANDA-Tom Horpestad 4%

5 TANYA GEL-Örjan Kihlström 3%
10 EVENING PRAYER-Björn Goop 3%
7 LA DIVA ROSSI-Per Ludvig Nilsen 6%

La Diva Rossi testades barfota runt om senast och det föll väl ut. Hon kan öppna bra och eftersom det endast är nio hästar på startvolten finns det gott om plats att vända upp på. I spets ökar chansen för fin placering

2 ELITA MEMPHIS-Ulf Eriksson 1%

1 JOY DE CASTELLA-Jörgen Westholm 3%

8 FANCY FLAIR-Carl Johan Jepson 1%

13 DIONNE SISU-Tomi Haapio 1%

 

V75-5, AUTO 2140, Silver, Top 5

3 RE DOC-Robert Bergh 33%

Läget är perfekt och så bra som hästen varit på slutet har han aldrig varit. Lita på att Robert Bergh kommer att ge järnet för spets och i den positionen stannar man länge. Re Doc är väldigt startsnabb och gav sig motvilligt från ledningen i försöket på Jägersro mot Elitloppshästen D.D.’s Hitman. Bra chans från ledningen!

– Han var väldigt bra vid segern i Danmark och har ju visat toppform i flera starter, frågan är om han inte gjorde sitt bästa lopp i karriären när han blev tvåa bakom D.D.’s Hitman. Det blir inga ändringar och kommer Re Doc till ledningen så stannar han där länge säger Preben Sövik.

1 BRAVO NAVARONE-Adrian Kolgjini 22%

Bravo Navarone är en topphäst. Han vann säkert senast och kan öppna bra bakom bilen. Merparten av konkurrenterna är startsnabba och min känsla är att Re Doc tar en längd på Bravo Navarone från start.

– Min häst har toppform och avslutade senast med ett varv efter 1.09,5 i ett lopp över 2 640 meter. Innerspåret är ett problem för att jag tror inte att vi kan svara ut Re Doc från början. Men kommer vi bara till i loppet är Bravo Navarone så bra att han kan gå utvändigt om Re Doc och slå honom säger Adrian Kolgjini.

2 VICTOR A.U.-Torbjörn Jansson 6%

Gör ständigt bra lopp men blir inte så hårt betrodd någong gång egentligen. Är snabb från start och kommer att få ett fint lopp härifrån. Kan ta sig förbi innerspåret och sedan släppa till Re Doc kanske? Kan då lifta med till andraplatsen och till och med utmana med lucka i rätt läge om någon kör lite mot ledaren. Höll farten mycket bra som trea bakom Tjacko Zaz i loppet som gav denne en Elitloppsplats. Victor A.U. satte då också ett prydligt rekord på 10.0 aK. 

7 QUEER FISH-Kaj Widell 10%

Queer Fish var enormt tapper i sitt försök. Han blev för ambitiös i ledningen och att han inte kunde svara en smygkörd Order to Fly är inget att säga något om. Från spår sju kan man lätt hamna på vingel. Om det löser sig blir det en framskjuten placering.

9 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 12%
4 EMMETT BROWN-Johan Untersteiner 7%

10 AMAZING MAN-Stefan Söderkvist 3%
11 OFFICER C.D.-Johnny Takter 1%

12 SUGARMAKESMECRAZY-Erik Adielsson 2%

5 DA VINCI BOKO-Peter G Norman 1%

8 BARTENDER IN-Peter Untersteiner 1%
6 NAPPA SCAR-Örjan Kihlström 3%

Nappa Scar var ute mot de bästa i kullen i fjol i flera tuffa lopp. Med två lopp är toppformen nära.

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

5 MONI TO SPARE-Kenneth Haugstad 17%

Moni to Spare har övertygat i samtliga tre starter i år och vann sitt försök enkelt från ledningen. Kommer att få en bra position igen och har visat att han går lika bra bakifrån om det inte blir spets. Är inte heller rädd för att tåga i dödens om det behövs. Spår 5 bakom bilen är det statistiskt bästa spåret! Spelvärd tipsetta.

– Var fin senast och var ganska oförbrukad genom mål, Kenneth petade bara till honom en gång till slut. Han har känts fin efteråt och spåret är jag nöjd med då det kunde ha blivit sämre och Kenneth får sköta det taktiska. Han går från alla positioner. Det är klart att jag måste tro på chans. Han har fungerat så pass fint på slutet att vi inte ändrar nå’t. Barfota fram, stängt huvudlag och vanlig vagn säger Niklas Johansson.

4 SHERIFF BI-Tobias Modig 5%

Sheriff Bi ser konstant mycket formstark ut. Vill till ledningen men är inte chanslös oavsett. Tävlade med skor på fötterna senast och var då lite sämre på Örebro, men nu räknar jag med att det blir all in igen och man rycker alla skorna, som de tre loppen innan senast där han blivit etta, etta, tvåa på V75. Är mycket snabb ut och får nog ses som knapp spetsfavorit, och därifrån växer tuppkammen lite extra. Mycket spelvärd till 5%!

2 ARON PALEMA-Åke Svanstedt 17%

Aron Palema har dragits med dåliga startspår ett tag. Men han har svarat för godkända avslutningar i skymundan och den här gången börjar han från ett perfekt andraspår. Åke Svanstedt gästspelar i sulkyn och det här ekipaget måste man ta på största allvar.

– Han var kanske lite seg senast men jag tycker att han känns rappare i jobben nu och han hade även ett dåligt läge senast. Nu blir det jänkarvagn som han hade näst senast och spåret kunde inte blivit bättre. Det blir dessutom någon form av stängt huvudlag och jag tror att han ska kunna vara med långt framme säger Pär Hedberg.

6 DRAGSTER-Roger Malmqvist 15%

Är också mycket startsnabb och Roger Malmqvist brukar inte rygga för att köra om ledningen. Skulle han ta sig dit utan större mothugg så är det en allvarlig joker i loppet. Kommer från seger med liknande förutsättningar trots att han då inte gick med optimal balans. Det räknar jag med att det blir nu. Är dessutom åtgärdad efter senaste starten och känns fräschare igen. Outsider som kan ställa till det för mina förstarankade.

7 POKEMON ÅS-Erik Adielsson 3%
11 BARKEVIOUS MINGO-Carl Johan Jepson 11%

I över 40 år har Säffle-amatören Nils Norelius hållit på med hästar. Nu står han där och ska förverkliga en dröm: en start under elitloppshelgen. 
Barkevious Mingo hade nog varit favorit i bronsfinalen i V75 på lördagen med ett bättre läge. 
- En blev ju lite grinig av spåret vi fick - men vi hoppas en del ändå.

V75-6 är finalen i bronsdivisionen. Ett lopp Nils Norelius med licens på Åmålstravet tänkt på sedan i vintras.
- Det är ingen hemlighet att jag siktat på den här bronsfinalen en längre tid. Det har varit en dröm i livet att få vara med under en elitloppshelg med någon av mina hästar. Nu är vi där och ska göra det bästa av den här dagen, säger amatören från Säffle.

Barkevious Mingo hittade tokformen i år som sexåring och ser ut att ha kapacitet som kan räcka ända upp i gulddivisionen.
Två övertygande segrar i bronsdivisionen har det blivit under året tillsammans med kusken. Carl Johan Jepson. En i januari och en i slutet av april. 
På Åbytravet sprang Barkevious Mingo helt enkelt ifrån konkurrenterna av ren glädje efter ett lopp i ledningen.

För snart två veckor sedan genrepade hästen med seger i ett vardagslopp på Rommetravet.
- Jag tror att det blev en bra genomkörare på Romme. Han fick kämpa för segern där också men gjorde ett bra lopp i vanlig vagn och med skor på fötterna. Det låter lite konstigt att säga det men han är en kämpe som varit form i nästan i två års tid. Någon gång viker den men faktum är att han bara blivit bättre och bättre. Jag faktiskt att det ska vara näst intill toppform på lördag, säger Nils Norelius.

Ända sedan 1970-talet har det handlat om hästar på fritiden för gemytlige Norelius. 
Surprise Dust var en travare i hans träning född 1995 som vann elva lopp – däribland V75 och tröstfinalen i Svenskt Travkriterium. 761 000 kronor intjänat. 
- Men den här jag har nu - ja, han är förstås värst. Det var inget kul att se att han fick spår elva när listorna kom där på söndagskvällen. En blev ju lite grinigare om man säger så. Det löste sig med att Sverige vann i hockey-VM senare på kvällen och då lättade det lite! säger han och drar på ett av sina många skratt.

Nils Norelius tar hand om träningsjobben men överlåter det mesta under tävlingsdagarna på kusken Carl Johan Jepson. 
- Matteus (tv-reporter) har propsat en längre tid på att jag ska värma själv om det skulle bli start den här elitloppshelgen. Men det gör jag inte. Jag har lite problem med hjärtat och så där och det kan bli lite för mycket av det goda, säger Nils Norelius på sin breda värmländska. 
Amatören med licens på Åmålstravet tar det i sin egen takt. Frun Else-Marie Norelius och hästens delägare Aleksei Milteshenko hänger med i bilen på lördag.
- Det hinner säkert bli tillräckligt spännande från stallbacken.

- Vi ligger lite lågt nu med det här spåret. Han kan vinna men det blir lite svårare nu. Vi tar i alla fall alla chanser och tar av honom alla skorna och sätter på jänkarvagn. En av de som gör tipsen ringde och pratade om att det troligen skulle bli körning där framme och det är vårt hopp. Skulle många köra om ledningen kan det lösa sig om fältet dras isär och han kommer fram lättare. För hästen är ju väldigt kvick ut själv, säger Säffle-amatören, och tillägger:
- Nu är vi med på Solvalla och bara det är en stor sak.

3 VÄSTERBO ARTHUR-Robert Bergh 9%

1 SAY THAT AGAIN-Björn Goop 13%

Stigande form och innerspår på en häst som kan öppna bra med Björn Goop. Garderar man upp loppet med mer än två streck ska man ha det här ekipaget i åtanke.

8 DONATO E.-Örjan Kihlström 3%

9 LINCOLN LAWYER-Jorma Kontio 1%

12 M.T.KING OF CASH-Johan Untersteiner 4%

10 AND HERE I AM-Peter Untersteiner 1%

 

V75-7, VOLT 3140, Harper Hanovers

2 U.S.MALE E.P.-Erlend Rennesvik 15%

U.S.Male E.P. svarade för en mycket bra insats vid segern på Åby och man har säkert matchat mot det här loppet efter det och vi kan nog räkna med att formen är minst lika fin. Räcker långt om han går en 1.13-tid igen. Känns fortsatt fin i träningen efter senast och han känns mycket spelvärd. Är inte helt stabil på benen och har galopperat i två av de fem senaste starterna. Spets och släpp var taktiken senast och frågan är hur man tänkt sig att köra idag, men i ledningen i självvalt tempo kan vara en vinnande melodi.

13 SAUVEUR-Björn Goop 49%

Sauveur var tvåa i det här loppet i fjol och att han inte kunde rå på Bird Parker var inget att säga om. Sauveur brände som favorit senast i Örebro Intn’l, men insatsen var det inget fel på. Han kom i mål på 1.12,6/3 180 volt och det var bara så enkelt att vinnande Balfour var snäppet för bra den dagen. Sauveur borde ha mått bra av det loppet och har vunnit på Solvalla förut den här helgen ochjag tror att formen kan vara ännu bättre med det loppet i kroppen. Han blir svår att stå emot till slut. Men...Sauveur  avslutade 11,5 i 2 000 meter i ett långlopp senast. Det räckte ändå inte. Man får nästan ställa sig frågan om det ens är möjligt att plocka in dubbla tillägg numera? Rent matematiskt blir det jämnt om Sauveur återigen kan gå otroliga 12,6 på distansen, förutsatt att en sådan som U.S. Male E.P. åter går de 13,7 han gick senast.
15 EL MAGO PELLINI-Adrian Kolgjini 3%

Han ska vara bra i ordning enligt stallet och har man planer på att gardera måste han streckas i ett tidigt skede. Har ännu ingen seger för året och formen är svårbedömd. Duger normalt sett långt när han är på topp. Klarade inte svängarna på Charlottenlund senast men får ses som ett skrällbud här.

– El Mago Pellini var gott gåendes vid galoppen senast och han har fin form nu. Hästen var trea i Harpers i fjol bakom Bird Parker och Sauveur. Jag hoppas och tror att vi kan få revansch på Sauveur i år, säger Adrian Kolgjini.
12 BUTLER-Åke Svanstedt 1%

En fransk joker som säkert är bättre än vad svenskarna tror. Har haft problem med fräschören och därför inte tjänat så mycket pengar som han borde men nu känns han fräsch och kan vara bättre än någonsin. Får Åke Svanstedt i vagnen och det här ekipaget känns mycket intressant och är ett måstestreck vid gardering.

8 FACE RIBB-Lutfi Kolgjini 4%

14 ROD STEWART-Jorma Kontio 3%

3 LINUS BOY-Johnny Takter 2%

Linus Boy (V75-7) har en något brokig karriär bakom sig så här långt. Resultatraden är späckad med galopper och han borde ha mycket mer än 439 000 kronor på vinstkontot. Att hästen har kapacitet har nämligen stått klart ända sedan han började tävla. Under vintern och våren lossnade det allt mer för femåringen och han tog två imponerande V75-segrar. Men han fortsatta att blanda med galopper. Bland annat vid sitt senaste framträdande då han klippte i galopp 200 meter från mål som fastlåst.
- Det är svårt att säga varför han galopperade men han var inte tom då. Jag tror att det kan ha berott på att kusken började ta upp honom lite, säger hästens tränare Timo Nurmos.
Sedan den starten, i nästan två månader, har hästen tränat. Och Timo Nurmos låter mycket nöjd med sin springare.
- Han tog loppet senast på bra sätt och han har tränat jättefint hela tiden efter det. Han har tränat otroligt starkt hemma, egentligen i hela livet, men nu har han mognat och börjar prestera mer. 

Att Linus Boy inte har så grova pengar på kontot gör att han får starta över grunddistansen 3 140 meter i Harper Hanovers lopp. De värsta motståndarna på förhand, med fjolårstvåan Sauveur i spetsen, startar med 40 meters tillägg.
- Distansen passar Linus Boy bra. Det är en stark häst och det ska bli väldigt spännande att se hur långt han räcker. Troligen går han med skor eller barfota bak. Harpers är alltid tufft och det är svårbedömt för mig hur han kommer att hävda sig, men hästen är i ordning i alla fall.

7 BOTTNAS COMMANDEUR-Kaj Widell 3%
9 SWING KRONOS-Ulf Ohlsson 1%

10 SORBET-Örjan Kihlström 6%

Sorbet har fått två lopp i kroppen och vi vet sedan tidigare att hästen går bra över lång distans. Gör en mycket intressant start här.

6 AILERON-Robert Bergh 6%

1 SAXOI-Mika Forss 3%

11 BALZAC DU CHATELET-Jörgen Westholm 2%

5 BISON SPIRO-Erik Adielsson 1%

4 FRED COBRA-Jasmine Ising 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

V75-1: 3 WILD HONEY (2-4)

V75-2: 1-2-3-5-6-7-8-9-10-11 (4-12)

V75-3: Alla 12 (3-2)

V75-4: 11 DARLING HORNLINE (4-12)

V75-5: 3 RE DOC (1-2)

V75-6: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-11 (12-10)

V75-7: 2 U.S.Male E.P./13 Sauveur (15-12)

2400 rader/1200:-

 

Lilla förslaget:

1) 2-3-4-5-6-7-8-10

2) 6 National Prince

3) 3 Iago Zon

4) 4 Like A Star/11 Darling Hornline

5) 1-2-3

6) 4 Sheriff Bi/5 Moni To Spare

7) 2 U.S.Male E.P./13 Sauveur

192 rader/96:-