V75 Lördag 21 Januari FÄRJESTAD

V75-1, AUTO 1640, Klass I

8 PHARAON FACE-Linus Svensson 16%

I september förra året kom Pharaon Face till paret Linus Svensson och Cajsa Friberg i Kvänum. Hästen var tidigare i träning hos Lutfi Kolgjini där han han hade gjort flera bra lopp.
- Det var Cajsa som skickade till Ludde och frågade om han hade någon häst vi kunde få leasa. Då rekommenderade han Pharaon Face, säger Linus Svensson.
- Jag kollade på hans starter i lopparkivet och det såg ut som en fin häst. När jag sedan provkörde honom första gången efter att vi fått hem honom kändes det som en kanonfin häst. Han fick börja med en månads semester och sedan träna på.

Linus Svensson, 35, jobbar till vardags som lärling hos Pär Hedberg, privattränare för stall Palema. Han har tidigare jobbat hos Åke Svanstedt i flera år. Utöver det ordinarie arbetet så tränar han en häst och det är Pharaon Face. Sedan hästen kom till Linus och Cajsa har det blivit fyra raka segrar och han är obesegrad i deras regi.
- Vi har inte gjort så himla mycket, vi har fått hästen på bra humör och han trivs med det vi gör. Det är bara att tacka och ta emot när han bjuder tillbaka. Vi bor en kilometer från Palema och tränar på banorna som finns där. 
- Det är en stor och rejäl häst, jag har inte mätt honom men han kanske kan vara 1.65 i mankhöjd. Han har ett stort och vägvinnande steg så han ser stor ut också. Det går så väldigt lätt när han springer, säger Linus.

V75 på Nyårsafton lär inte Linus glömma i första taget. Han har visserligen vunnit flera V75-lopp tidigare men den här segern var något alldeles extra. Pharaon Face ledde från start till mål och när Linus blev intervjuad i tv efteråt var han rörd till tårar.
- Det var en obeskrivlig känsla och min roligaste seger i karriären. V75 är travets elitserie och det är ett privilegium att bara få vara med i den cirkusen. Att sedan ha en egen häst med som man tränar och leasar ihop med sin sambo och få vinna det är jättestort.
- Han vann lätt men loppet blev lite lurigt kört. Man är bara passagerare bakom honom den första biten och han sköter allting själv. Han är väldigt snabb ut men sedan är det inga problem att plocka upp honom och då är han jättefin. Fast när jag tog upp så kom den första hästen och sedan den andra och den tredje och körde mot oss. Så det var full körning hela vägen. Han stannade av lite i sin ensamhet till slut men det var bara för att han är så flegmatisk. Han var inte trött i mål och hade sträckt på sig om någon kommit och utmanat.

- Han har tränat på som tidigare i sina intervaller. Hästen känns mycket piggare och spänstigare nu än han gjorde inför förra starten. Det känns att han har gått framåt med loppet i kroppen eftersom han hade haft ett uppehåll på en månad inför senast, säger Linus.

På lördag är det dags för en ny V75-start för Pharaon Face. Han går ut i den första avdelningen över 1640 meter med bilstart. Läget med spår åtta bakom vingen kan dock grusa förhoppningen om femte raka segern. Men Linus Svensson har ingalunda gett slaget förlorat och meddelar att han kommer att lätta hästen i balansen.
- Han är explosivt startsnabb och jag är som sagt inte den som styr de första 150 metrarna. Det är precis i början som att han vill vara med och tävla och jag bara åker med. Men det har aldrig känts någon fara för galopp. Det sägs att ettan och tvåan är startsnabba och vi får se hur det utvecklar sig.

- Jag har ingen aning om hur han går i dödens, men skulle han hamna där får vi hoppas att det går sakta för då har han en polett kvar till slut. Det är första gången han möter hästar i den här klassen så det blir ett litet test. Vi får se om han kommer till ledningen eller om det blir dödens. Jag tror inte att han kommer att göra mig besviken och visst måste han räknas tidigt.

- Jag är lite sugen på att slå honom aluminiumskor fram för att få hästen bättre i travet. Han har gått med järnskor runt om hittills. Vi får se hur det blir. Om det blir kallt och banan blir hård så blir det järnskor igen, säger Linus Svensson.

2 ÖNAS IGOR-Johnny Takter 20%

Önas Igor är verkligen härdad i V75 och borde vara på topp nu igen med två lopp i kroppen. Senast släppte han ledningen till Ola Montana och sköt sedan till bra som tvåa utan chans när luckan kom. Över kort distans hade han nog helst gått i spets, men det blir svårt att komma förbi Charming Soldier. Takter borde dock kunna krypa ner bakom ledaren om han inte vill köra i andraspår och med rätt resa duger han bra.

3 DIGGER LORD-Torbjörn Jansson 2%

Vinner inte gärna men gör bra lopp mest hela tiden. Har varit struken efter senaste starten och har inte startat sedan slutet av november så formen är något diffus. Stig H verkar annars ha bra form på stallet och ett bra utgångsläge gör honom skrällaktuelle här där det kan bli hård körning mellan de invändiga från början. Klaffar det maximalt är han intressant till 2%.

4 OSCAR RHODE-Ulf Ohlsson 5%

Han såg tokladdad ut som fastlåst näst senast, men var dålig senast. Han är ojämn, men uppfräschad efter senast och ska kanske gå med jänkarvagn nu.

1 CHARMING SOLDIER-Petter Karlsson 15%

Får ses som knapp spetsfavorit. Han gynnas kraftigt av den korta distansen och har visat fin form igen efter den mindre bra insatsen i V75-finalen för tre starter sedan. Om Takter inte kör för länge om ledningen kanske Petter Karlsson kan få gömma 500 meter efter öppningen och då kan han också hinna undan över Färjestads korta upplopp. Spetshästarna rinner dock inte undan lika enkelt nu som på sommaren och om någon kör lite mot Charming Soldier är han inte så tuff sista biten. 

5 FORECAST-Örjan Kihlström 16%

Forecast blev spelad till klar favorit i ett liknande gäng senast men presterade inte på topp den dagen. Om han är bättre nu och från femtespår kan Örjan kan hitta ett fint slagläge. Det ser ut att bli lite körning under vägen och Forecast ska ha vettig chans att spurta till en framskjuten placering.

9 CARLOS MILO-Björn Goop 5%

Carlos Milo är mer segstark än snabb, men har varit förbättrad på slutet och Goop kanske väckte upp honom näst senast? Vann med tränaren senast också, men nu med Goop igen så ska han med trots att distansen känns lite för kort

10 XANTHIS AMAZING-Carl Johan Jepson 4%

Hon var klart positiv i debuten i ny regi senast. Visserligen i ett stolopp, men hon sköt till bra och bör vara ännu piggare med loppet kroppen. Farlig om det blir lite körning i täten och hon får smyga med i ryggar till upploppet.

11 BEATINATHEDEVIL F.-André Eklundh 2%

6 GLOBAL SIGNATURE-Kenneth Haugstad 13%

Femåringen efter Muscle Hill har visat hög kapacitet och kan vara Jocke Wallins nya reklamhäst. Kort distans är ingen fördel men Global Signature kan vinna trots grovjobb under vägen.

7 HIGH EXPECTATION-Marcus Schön 0%

12 DREAM DERBY-Jorma Kontio 1%

 

V75-2, VOLT 2140, Klass II

11 TITAN BRODDE-Örjan Kihlström 37%

Titan Brodde är orutinerad men mycket fartfylld vilket han visade efter galopp i V75-debuten senast. Han såg dock väl hetsig ut och det kan nog bli galopp igen från bakspåret om Örjan måste ta i honom. Sköter han sig kan det nog bli ett offensivt upplägg och han är nog en av få som kan vinna loppet utvändigt ledaren. Räknas tidigt och när till och med Örjan tippar sig själv från bakspår så väljer jag att spika ekipaget.

8 BOWLING TRIPLE X.-André Eklundh 17%

Bowling Triple X. fungerar bäst när han får trava ut i ledningen och dit når han inte den här gången. Från ett stängt spår är det risk att han blir fast och hittar han ut i andraspår måste han troligen även ut i tredje för att runda motståndarna. Han tar lite hjälpsteg från och till och att komma ute i spåren när det går fort är inget som lär passa särskilt bra. Han har dock visat bra form med två raka segrar och ska räknas vid gardering och han kan vara ytterligare förbättrad till denna start.

9 YOGHURT COMPOSITE-Björn Goop 5%

Yoghurt Composite är snabb, men knepig. Ligger gärna på en del i loppen, men brukar spurta bra ändå. Goop upp är givetvis intressant och strular inte hästen framför i starten är han en tänkbar skräll även om segrarna har tagits i enklare sällskap.

12 TOURNADO DREAM-Ulf Eriksson 4%

Har fått sämsta utgångsläget och blir därmed helt bortglömd. Har svarat för två fina insatser på raken där han slutat tvåa båda gångerna. Han är mest stark så läget är inga jätteminus, men det krävs att det blir lite fart på tillställningen för att komma in i matchen till slut. Lite utlämnad till vad övriga hittar på. 

2 MOOD INDIGO-Per Nilsson 11%

Mood Indigo har bra chans bara han klarar startmomentet. Som treåring vann han på 13,1/2140 auto på Solvalla efter en 10-repa sista 700. Efter den starten trodde man knappast att han skulle vara kvar i Klass II som femåring. Men han fick en skada i slutet på treårssäsongen och kom inte igång förrän i september i fjol. Det tog sedan några starter innan han återfick spänsten men i de två senaste starterna har han sett ut som förr igen. Det finns galopprisk från start men Per Nilsson känner hästen och lyckas han bara få iväg honom så tål hästen att göra en hel del själv under vägen. 

4 GREYHOUND BOKO-Kenneth Haugstad 1%

10 KAPTEN HADDOCK-Ulf Ohlsson 3%

3 QAMARO C.D.-Kaj Widell 4%

Qamaro C.D. smågillas även om han inte var lika bra som tidigare senast. Enligt Strömberg blev han lite för hetsig under vägen och la bort krafter på det. Lite tätare starter nu är nog bara bra för Scarlet Knight-sonen och han kan ju öppna rätt bra när han sköter sig också. Möjligt skrällbud

5 BARBOUZE LASCAUX-Jorma Kontio 1%

1 ARNOLD SCOOP-Micael Lindblom 14%

Arnold Scoop som gjort två starter efter långt uppehåll och sett klart fin ut. Han satt fast med mycket krafter kvar i comebacken näst senast och senast vann han hur enkelt som helst från ledningen. Det fanns mycket krafter kvar då enligt kusken och då bör sjuåringen också ha tagit till sig loppet på rätt sätt. Jag tror att det blir spets här och hittar sedan inte så många hästar som klarar av att göra grovjobbet själv och ha täckning för det. Outsider

6 RADJAH D´INVERNE-Jörgen Westholm 3%

7 MELLBY DROTTNING-Daniel Olsson 0%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

2 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 86%

On Track Piraten har en perfekt uppgift och det är tveksamt om någon häst kommer ha en bättre chans på V75 under hela året. Han lär bli spelad till mellan 85 och 90% på insatsfördelningen men segerchansen ligger faktiskt där och det finns ingen anledning att spekulera i förlust. Toppchans och given spik.

5 ROYAL FIGHTER-Jennifer Tillman 5%

Vann ett försök i Elitloppet 2015 men har inte visat upp samma slagkraft efter det och frågan är om han kommer att hitta tillbaka till den formen något mer. Är normalt startsnabb och den här uppgiften kunde varit skräddarsydd om han varit i toppform, vilket han knappast är den här gången och man provar troligen inte att utmana den stora favoriten någon längre stund i spetskörningen. Söker formen och kan bli tvåa om man har en bra dag.

9 THAI BROADWAY-Björn Goop 5%

Vann inte ett enda lopp ifjol och var klart slagen av Piraten senast men kunde ändå bärga andraplatsen på Annandagens Solvallafinaler. Får ett fint lopp härifrån och kan ta sig förbi många över upploppet, men Dalahästen lär han inte nå fram till den här gången heller.

8 ALLABALLAKAITOZ-Peter Untersteiner 1%

En startkatapult som knappast laddas från det här läget, men man vet aldrig. Såg bättre ut senast och verkar vara lite på gång igen men här får han vara mycket nöjd med en plats på pallen.

3 HIGHSPEED CALL-Daniel Olsson 1%

4 INCREASED WORKLOAD-Ulf Eriksson 1%

1 AL DENTE-Kenneth Haugstad 1%

7 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 0%

6 ONLINE D´AMOUR-Linus Svensson 0%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

14 BELLFAKS-Mikael J Andersson 39%

Bellfaks fick en tung resa fram utvändigt ledaren senast men avgjorde ändå på bra sätt över upploppet. Enligt tränare Carlos Söderström känns han ännu bättre efter den starten och presterar hästen på en liknande nivå är det bra chans. Han har en väldigt startsnabb rygg och trots bakspår på tillägg kan han komma igenom fint. Hästen sticker ut en aning i det här fältet och han blir svår att stå emot under slutrundan. Samtidigt har det varit mycket strul senaste åren och det finns alltid risk för bakslag med sådana här hästar. Han blir omgångens lill-spik.

11 MYLLKÄRRS SUNE-Pierre Nyström 6%

Han har inte travat som bäst i de senaste starterna men har fått en paus och får han det att flyta bättre på lördag har han fart som räcker långt. Känslan är också att han kan komma iväg snabbt från springspår på tillägg. Han var överraskande tvåa i det svenska Derbyt i somras. Han kommer säkert att bli bra, men att matcha äldre hästar i första starten som femåring brukar vara tufft och när han enligt tränaren inte har gått något snabbjobb inför detta borde det bli för tufft.

1 HALLSTA VINNEX-Magnus O Jonsson 16%

Hallsta Vinnex har visat både bra styrka och inställning när han sköter sig och senast bet han i bra från utvändigt ledaren. Förmodligen är han inte så lätt att plocka ner om han får ledningen och är på topp, men spets är långt ifrån givet och han kan dessutom galoppera när som helst i loppen. Hallsta Vinnex har också stallkamrater med halsproblem enligt tränaren och det var tydligen lite frågetecken efter tisdagsjobbet. Det brukar inte vara något bra tecken och sammantaget låter det sådär på det här motbudet.

13 MOESES-Örjan Kihlström 7%

Gör bra lopp hela tiden och den här var det lite surr om vi senaste starten som var V75 på Romme. Då var han godkänd femma och jag tycker den här starten känns mer intressant, men nu nämns han knappt alls i snacket. Nu har dessutom Örjan känt på honom i ett lopp och han kan ju konsten att måtta in en häst till seger. Bakspår på tillägg är dock aldrig enkelt och han måste ha lite tur på vägen.

6 REIUG-Magnus Jakobsson 14%

Magnus Jakobsson visar inte upp någon mer egentränad häst  än Fossens Bonus för V75-publiken men han kör ytterligare två.
- Reiug gjorde ett bra lopp som tvåa senast men han är entaktad och springer och ställer och far och är inte helt rumsren. Om de andra kör sig trötta har han väl chans men innerspåret är inte optimalt och risken är att vi hamnar för långt bak säger Magnus.

10 LIHEIM SVARTEN-Björn Goop 4%

Liheim Svarten är kraftigt kuskförstärkt med Björn Goop i vagnen och har visat uppåtform på sistone. Är kapabel till att skrälla om favoriten kommer bort

12 ESSIES LILLE ALFRED-Ulf Eriksson 2%

5 GÄRDSJÖ ARAGON-Billy Svedlund 5%

2 TANGEN STEGG-Erlend Rennesvik 3%

8 GRÄNDENS LOMMA-Torbjörn Jansson 1%

4 STOLT ODIN-Odd Arne Sagholen 1%

3 NÄRBY LASER-Ulf Ohlsson 1%

9 GANGTRÖTT-Carl Johan Jepson 1%

7 ULSRUD TROLL-Henrik Kulblik 1%

 

V75-5, AUTO 2640, Silver

3 FOSSENS BONUS-Magnus Jakobsson 66%

V75-kändisen Fossens Bonus har varit bländande fin i sina senaste starter. Hästen som för två år sedan gjorde V75-debut i den lägsta klassen knackar nu på dörren till den högsta. På vinstkontot fattas bara 50 000 kronor till de 1,5 miljoner som utgör gränsen för gulddivisionen. Men Fossens Bonus hinner med en vända till i silverdivisionen, där han i december var omutbar i både försök och final.
- Han har varit fantastisk fin alltså! Egentligen hade jag tänkt ge mig i november redan men jag tyckte att han gick så bra i V75-finalen då att jag bestämde mig för att låta honom göra några starter till. Sedan tycker jag att han har blivit bättre och bättre för varje start han har gjort, säger Magnus Jakobsson och fortsätter.
- Jag tror aldrig att han har varit bättre än han är nu. Han känns fräschare än vad han har gjort tidigare. Förut hade han en tendens att bli ”fladdrig” i travet men det tycker jag har försvunnit helt.
När vintern och skotvånget kom trodde både Magnus Jakobsson och många tipsexperter att det skulle sätta en käpp i hjulet för barfotadansören, men Fossens Bonus har med besked visat att skor inte är något som helst bekymmer.
- Jag var lite skeptisk till att han skulle gå med skor i höstas. Det vill gärna bli negativt för sådana här hästar som brukar tävla barfota, men inte för honom. Han har varit minst lika bra som innan.

Magnus Jakobsson, som har sin gård i Edsvalla strax väste rom Karlstad, har varit travtränare sedan 90-talet och i fjol hade han sitt bästa år hittills. Stallets hästar vann var fjärde start och sprang in 3,4 miljoner kronor. Även som kusk hade han ett toppår med över tio miljoner kronor inkört. 46-åringen har suttit bakom åtskilliga stjärnor genom åren men frågan är om inte Fossens Bonus är den bästa häst han har tränat.
- Han är definitivt den största talangen jag har tränat, det får jag lov att säga. Han är lite extra.
Sju år gammal är Fossens Bonus ganska lugnt tagen. Han har bara gjort 36 starter, av vilka han har vunnit exakt hälften.
- Jag tror att det finns mer i honom om han får vara frisk och hel. Det känns så. Han har inte tävlat ihjäl sig genom åren eftersom det har varit lite struligt mer operationer och både det ena och det andra.
- Det klart att han har en bit kvar till de bästa men i skiktet därunder tror jag att han kan hävda sig bra. Han blir tuffare och tuffare.

Näst senast spurtade Fossens Bonus ner sina konkurrenter från kön. Senast stack han till ledningen och vann i överlägsen stil.
- Han har inte gått några hårdare jobb efter senast men han har tränat på hela tiden och allt känns helt normalt så förberedelserna har varit bra. Det finns ingenting som tyder på att han inte kommer att vara lika bra som tidigare på lördag.
Den här veckan avgörs silverdivisionen över 2 640 meter. De två starter som Fossens Bonus har gjort över distansen har resulterat i en tredjeplats och en seger. 
- Första gången hade han vilat innan och han gjorde väl ett okej lopp. Men det var länge sedan. Andra gången han tävlade över lång distans var en av de första gångerna som han gick barfota och då var han fantastiskt fin.
- Så distansen är inget som oroar. Förr när man laddade med honom från start fick man hålla i sig men nu är han mer reglerbar så jag tror inte att det ska vara några problem alls.
Laddning från start kommer det att bli. Fossens Bonus lottades till spår tre och därifrån är siktet inställt på ledningen. 
- Spåret är jättebra. Jag vet inte riktigt hur snabba de är invändigt men vi borde vara en bra rygg att få. Vi får köra från början i alla fall så får vi se vad som händer sedan. Jag tror på toppchans.

7 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 9%

Hon vann en till synes hopplös uppgift senast och verkar vara lite extra till häst. Örjan låter småuppåt på henne också och det vore ju typiskt honom att spurta ner allt om tätduon kör tufft mot varandra. Givet bud.

2 THAI NAVIGATOR-Björn Goop 13%

Thai Navigator blir omgångens stora snackhäst och visst känns det intressant med första jänkarvagn, första körspö och första med Björn Goop. Man siktar på att ta emot favoriten (Fossens Bonus) och köra i ledningen. Det är så man slår en favorit.

5 PETTER RAGS-Kenneth Haugstad 3%

Tuff körning skulle också gynna spurtstarke Petter Rags som tog en välförtjänt seger senast och han får sista strecket i kamp med ett par till formstarka storskrällar.

12 BARTENDER IN-Johan Untersteiner 2%

1 EMMETT BROWN-Ulf Ohlsson 4%

Han har galopperat fyra av fyra från innerspår bakom bilen. Han är knepig första biten, men säkre Ohlsson får testa nu och man mixtrar troligen lite med utrustningen också. Det blir knappast någon snabbstart, men felfri är han bra och kan duga om det blir körning i täten.

6 ORION TILLY-Peter Untersteiner 1%

10 DIGGERS ELIAS-Carl Johan Jepson 0%

4 NAVIGATOR SIB-Johnny Takter 0%
9 NAKODA GOJ-Torbjörn Jansson 1%

11 RUBY TRAP-Kaj Widell 0%

Struken: 8 Vacqueyras

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

11 MELLBY CICERON-Peter Untersteiner 14%

Mellby Ciceron visar inte alltid den bästa viljan i slutstriderna, men senast såg han väldigt läcker ut när han glänste i en lätt spetsseger. Han är nog allra bäst i den positionen, när han slipper passera för många till slut, och läget nu är därmed sådär. Jag tror ändå på bra chans och han får tipsnicken till slut.

6 BARKEVIOUS MINGO-Carl Johan Jepson 5%

Barkevious Mingo brukar ha svårt att räcka ända fram i V75, men han har formen helt på topp och höll tappert som tvåa senast. Öppnar snabbt och tänkbar om han slipper göra jobbet själv. Streckvärd.

3 LINCOLN LAWYER-Örjan Kihlström 35%

Honom blev jag sugen på direkt vid text-tv-kollen i söndags kväll och även under veckan har han känts stark. Spurten från ett svårt läge senast var bra och sexåringen gör ju nästan aldrig ett dåligt lopp. Allra bäst är han i spets där han har vunnit tre av tre och när chansen är god att komma dit bör det vara bra segerchans också. Melander-hästen har dock blivit väl stor favorit och eftersom jag tycker att han möter några bra motståndare så rankar jag ner honom ett par snäpp.

4 PEDER MYKLA-Magnus Jakobsson 3%

- Peder Mykla var otroligt bra när jag körde honom i november. Då blev han rullig och galopperade i första sväng men vann sedan från dödens efter full fart hela vägen. Jag har inte pratat något med tränaren men jag kan säga att Peder Mykla inte är en dålig häst när han fungerar…, tycker Magnus Jakobsson.

7 PROTECTOR-Johan Untersteiner 2%

12 VÄSTERBO HARD CASH-Björn Goop 11%

Västerbo Hard Cash vann en Klass I-final senast men hamnade fint till i tredje utvändigt. Den här gången lär han hamna längre bak och samtidigt är han upp en klass. Att han ska blåsa dem på snabbhet över Färjestads korta upplopp känns långsökt och samtidigt bör det bli tufft att gå fram och avgöra den tunga vägen. Just nu är han spelad till tredjehandare på strecken men här är han bara aktuell om man tar mellan sex och åtta hästar.

8 PAMPALO-Ulf Ohlsson 10%

Han är lite knepig, men mycket startsnabb och kanske kan slinka ner i ett bra slagläge kort efter start. Segerstrider säkert utan galopp.

10 SNYTING-Torbjörn Jansson 6%

Snyting skulle också vara gynnad av hård körning i täten. Han avslutade starkt senast och höll ifrån sig Lincoln Lawyer över upploppet. Inte heller han brukar dock vara superpigg på att springa förbi alla sista biten

5 SCAMPI-Ville Karhulahti 8%

Scampi vann väldigt lätt från ledningen i ett dåligt lopp senast. Det borde bli svårt att få spets nu även om han var snabb senast, men han ska gå med norskt huvudlag och kan möjligen duga om det löser sig ändå.

9 ANTONIO TABAC-Jorma Kontio 2%

2 KICKSTART MY HEART-Mik. J Andersson 1%

1 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 5%

Baron Gift är nybliven fyraåring och tufft att möta äldre hästar i den här klassen, men hästen är bra och får ett fint smyglopp på innerspår. Långsökt men inte chanslös. 

 

V75-7, VOLT 2140, Stolopp

10 MERLES SIMONE-Olav Mikkelborg 22%

Merles Simone bör vara bästa hästen i loppet. Hon är rätt stark och rejäl och har visat fin form i starterna på slutet. Hon tål att göra jobbet själv och är obesegrad i tre starter på Färjestad, men även om kusken är rutinerad så vill jag inte lita helt på honom som favorit i svenska V75 och garderar vidare.

11 LONELY STAR-Johan Untersteiner 18%

Lonely Star har mött en del tuffa hästar tidigare och gått bra när hon mött lämpligare motstånd på slutet. Hon avslutar vasst med ett rygglopp, men voltstart är minus och det blir inte jänkarvagn som på slutet heller. Små frågetecken, men tidig ändå. Johans bästa chans i omgången tycker han själv.

9 BAHARAT-Carl Johan Jepson 8%

Baharat är en rätt enkel sort, men hon har tänt till i ny regi och har en vaken och segersugen kusk. Farlig om det löser sig från ett chansartat läge.
1 TILLER-Oskar Svanberg 9%

Det femåriga stoet Tiller är en av två hästar för Stall Linköping HC i Rikstravet team SHL. På lördag gör hon andra starten för stallet – det på V75 från Karlstad. Hästens tränare Oskar Svanberg har siktat på lördagens uppgift med ”hockeyhästen”. 

– Hon känns jättebra, jag körde henne faktiskt precis och det finns ingenting att klaga på. Hon gick också ett rejält jobb i måndags och då var hon riktigt laddad och fin, och det är det bästa jobb jag kört med henne sedan hon kom till mig, berättar Oskar Svanberg för Trav365.

Tiller debuterade för Oskar Svanberg och Stall Linköping HC den 7 januari på Romme, det slutade med en fjärdeplats.

– Jag var faktiskt jättenöjd med henne då, hon var betydligt mer explosiv än vad jag hade räknat med. Min tanke inför loppet senast var inte att ta ledningen, men hon tog den självmant på två steg och då fick det bli så. Jag sade inför debuten att hon behövde det loppet i kroppen och det visade sig stämma. Hon kändes som en vinnare hela vägen, men 200 kvar så bekräftade hon det som jag sagt och trott innan, säger Oskar Svanberg och fortsätter: – Men hon var så bra som jag kunde förvänta mig av henne, upplägget var att hon skulle vara bättre till den här uppgiften och det känns i jobben att hon gått framåt, hon ligger väl inte jättelågt i puls men det känns att hon gått framåt ganska mycket.

Tiller startar i V75-avslutningen, och med tanke på den startsnabbhet hon visade senast så kan inte utgångsläget med innerspår blivit mycket bättre.

– Jag tror inte hon har absolut toppform, men kapacitetmässigt tror jag att jag har bästa hästen på startvolten och jag tror som sagt hon är bättre nu än senast.

– Jag tycker väl ändå att det ska vara hyfsad segerchans, om hon hade haft toppform så hade jag till och med sagt att det var en spik om jag bedömt hennes kapacitet rätt, men visst ska hon räknas, säger Oskar Svanberg och fortsätter:

– Sedan får vi se, tröttnar hon och blir femma och det visar sig att jag trodde lite för mycket på henne så blir jag inte besviken, jag har bara haft henne i sju veckor och känner henne därför inte så jättebra ännu. Hade jag haft henne i ett år hade jag mer kunnat peka, men känslan säger att hon ska vara runt 80-90 procent av sin kapacitet.

Oskar Svanberg berättar att det blev lite problem för Tiller när hon kom till honom.

– De första veckorna trivdes hon inte riktigt med livet, jag trodde det hade med acklimatiseringen att göra men det visade sig även att hon hade ganska mycket problem med tänderna och det var en blandning. Det har vi kommit tillrätta med nu och hon äter väldigt bra nu, men tappade som sagt lite där i början. 

12 FIKA-Anders Svanstedt 5%

Fika är van vid lite hårdare hästar än detta. Hon visade fin form senast, men är normalt sett bäst barfota och i den främre träffen. Kan nog bli offensivt här om tempot blir lågt.

14 TAKEAWAY-Örjan Kihlström 21%

Takeaway spurtade bra senast och är också ganska tidig även om hon inte vinner så ofta länge. Nu kan det dock bli norskt huvudlag för första gången vilket låter spännande och Örjan upp den här gången också.

13 KULANI-John Byström 3%

Kulani är en formstark skräll som blev för hetsig i ledningen senast. Inte chanslös om Byström serverar ett fint rygglopp till upploppet.

6 WHEGA-Kent P Gustavsson 1%

8 MILDA ANDOVER-Maria Törnqvist 3%

7 HELL BROKE LUCE-Peter Untersteiner 2%

15 CARJA-Ulf Eriksson 1%

5 DACIA SCOOP-Torbjörn Jansson 3%
3 TORTUE-Jorma Kontio 1%

2 SO NOBEL GEDE-Magdalena Ulriks.-Sim. 3%

4 MAYFLOWER LADAY-Katrin K.Frick 0%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-3-4-5-6-8-9-10-11 (7-12)

2) 11 TITAN BRODDE (8-9)

3) 2 ON TRACK PIRATEN (5-9)

4) 1-11-14 (13-6)

5) 2-3-5-7 (1-6)

6) 3-4-6-7-11 (12-8)

7) 1-9-10-11 (12-14)

Om man även spikar 14 Bellfaks i avd.4 så blir kostnaden endast 400:-

V86 Onsdag 18 Januari Åby/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Stolopp, ÅBY

3 STEADY BRODDA-Peter Untersteiner 22%

Är mer stark än snabb men har fått ett fint utgångsläge och duger bra i klassen. Har inte vunnit på ett tag nu men denna uppgift ser bättre ut än på länge. Behöver få lite hjälp med tempo här, annars måste han köra till själv och sätta upp farten och riskerar då att falla på eget grepp. Kan vinna från dödens om han är på topp och han känns given på kupongen. Från Untersteiners stall som verkar ha toppform hela året. 

1 VOLONTARY SIMPLCTY-Peter Ingves 20%

Hon tillhör de startsnabbare i landet och från innern ska det mycket till för att hon ska bomma ledningen. Senast stod hon för en stark insats med fel förutsättningar; bakspår över medeldistans och den här uppgiften ser bättre ut. Hon visade senast storform genom att spurta bra bakom V75-aktuelle Valentino Strix över medeldistans. Den här gången kan hon leda runt om.

10 GUNELL PALEMA-Håkan K Persson 14%

Var femma i samma lopp som Volontary var tvåa i senast och kan få svårt att rå på henne även den här gången. Strular det för henne från innerspåret och det istället löser sig för Gunnell från bakspår så är det inte otänkbart med snabb revansch. Vann fyra av tio i fjol och även hon duger med minsta klaff.

4 CARRO´S GIRL-Johan Untersteiner 15%

Var tvåa senast i årsdebuten bakom Triton Neergård och hon visar bra fart mest hela tiden. Sämst fyra på de senaste fem starterna men ingen seger. Ett bra utgångsläge nu gör att hon återigen slåss om en pallplats och hon ska streckas om man garderar på lite.

7 IMPRESSION-Thomas Uhrberg 2%

12 BAKERS RANSOM-Veijo Heiskanen 17%

11 HOPE BO-André Eklundh 2%

2 SILVER ANNIE-Robert Andersson 1%
9 THORN BIRD-Carl Johan Jepson 2%

5 REAL CHILD-Johnny Takter 2%

8 STELINA-Christoffer Eriksson 1%
6 GLAMOUR HÅLERYD-Olof Thorson 1%

 

V86-2, AUTO 2640, Solvalla

7 FALCO DI QUATTRO-Erik Lindegren 18%

Det blev succé i de två första starterna som Falco di Quattro gjorde för stall Brynäs i Rikstravet. Hästen tog två raka segrar och förde upp Brynäs i ledningen. Men på juldagen blev det galopp i V75 i Umeå och eftersom Sphinx d'Inverne tagit tre raka segrar i sin nya regi innebär det att hans ägare stall Karlskrona nu toppar Rikstravet före stall Brynäs.
- Nu är det vi som jagar och jag hoppas att vi kan återta ledningen på onsdag, säger Erik Lindegren som nyss är hemkommen från en semester på Gran Canaria.
- Det har varit skönt att ladda batterierna och nu är man sugen på att tävla igen. Jag har kört Falco di Quattro i dag (måndag) och han kändes jättefin. Han fick en liten paus efter juldagen då han inte funkade på isbanan. Han galopperade två gånger och slog sig lite bak på gamasherna. Det stämde helt enkelt inte. Det är svårt med isbana och han fick inget fäste. Det funkade bra med brodd på grusbana men inte på is för honom.
- Efter den starten så blev han vaccinerad och avmaskad. Sedan har han tränat på igen och jag tycker som sagt att han känns riktigt fin. Pigg och glad och mjuk och fin.

Falco di Quattro imponerade vid segrarna i de två första starterna för Lindegren. I första starten fick hästen en tung löpning men hade ändå mod och styrka att avgöra på mållinjen. I den andra starten fick han ett invändigt lopp efter en kort startgalopp och spurtade till en lätt seger när luckan kom in på upploppet.
- I första starten hängde han i tredjespår hela första varvet innan han kom ner och fick vila lite i andra par utvändigt. Sedan gick han otroligt bra upploppet ner. En fantastisk insats.
- I den andra starten tog han två galoppsteg i starten men ställde sig och då var tilläggshästarna ifatt oss på en gång. Jag chansade då och tog rygg på ledaren och det löste sig perfekt. När vi kom loss så avgjorde han lätt i en snabb avslutning. I båda de här loppen har han haft högsta farten över mållinjen, säger Lindegren.
- Det är en fin och långstegad häst som har varit ute i tuffa gäng förra året. Han har varit med i flera stora lopp utan att få till det. Jag tror att det finns mer utveckling i honom och han har inte tjänat så mycket pengar.

Han tillhör de mest betrodda och har spår sju bakom bilen över 2640 meter.
- Det är lite tråkigt spår men det är två och ett halvt varv och vi får ta en lite lagom lugn start. Han är ingen raket ut och jag vill heller inte dra iväg med honom från början. Jag vill försöka ge honom ett lopp på rulle och helst inte bränna honom det första varvet. Förhoppningsvis är det någon annan som kan dra tåget och vi kan följa med i ryggar. Då har han en vass avslutning att komma med för han går hela vägen i in i mål.
- Hästen är jättebra för klassen och är en av de som gör upp om segern om han slipper att göra alltför mycket jobb själv. Den långa distansen passar bra för han är stark och rejäl. Nu slipper han isbroddar och går tillbaka till den tidigare balansen. Har vi tur kanske vi även slipper brodden i framskorna. Vi får avvakta och se hur banan blir på Solvalla, säger Erik Lindegren.

8 TEMPLE OF DREAMS-Jennifer Tillman 17%

Han var fin vid säker spurtvinst på Mantorp näst senast och i V75 gången efter kom han inte riktigt in i loppet, men fullföljde fint på avstånd. Även han räknas om det löser sig från läget. Har form som duger.

1 AXEL WADD-Mattias Djuse 20%

Han har också styrkan som vapen och visade senast form genom att spurta storstilat som tvåa bakom Jager Oaks i V75 senast. Räknas om det löser sig härifrån

11 SWIMMING POOL-Torbjörn Jansson 20%

Står bra inne i klassen och vann hela fem lopp i fjol på 19 starter. Kommer från en tredjeplats under V75-finalerna på Solvalla bakom vinnande Al´s Winnermede över stayerdistans. Spurtade då bra till slut efter att ha fått fritt sent i loppet. Han är stark och tål att göra en del grovjobb om det behövs men helst ser han gärna lite hjälp med tempohållningen så han kan spurta friskt långt ute i banan över upploppet. Outsider.

6 MELVIN PALEMA-Robert Bergh 3%

5 MANHATTAN CLUB-Björn Goop 7%

Manhattan Club är kanske inte riktigt lika vass som Sapajou men är hur som helst en gedigen häst som så gott som alltid gör så gott han kan. Givetvis blir det svårt att vinna. Han har trots allt bara vunnit tre av 40 lopp så här långt. Kan ta en fin placering.
4 SAPAJOU-Örjan Kihlström 11%

Sapajou känns precis som han ska i jobben, men han radar inte upp segrarna. Han har ändå ett bra utgångsläge här för att få en fin position. Vilket han både vill ha och kan behöva för att vara med där framme. Han gillar inte att ligga för långt bak i kön. Men i första hand siktar man på en bra placering.

3 RIGEL L.B.-Per Ludvig Nilsen 1%

9 M.R.HUNGRY EYES-Olle Alsén 1%

2 UNDER SUND-Robert Wilhelmsson 1%

10 MOA STAR-Sajmir Ceka 1%

 

V86-3, AUTO 1640, ÅBY

3 NO CREDIT BROLINE-Peter Untersteiner 12%

No Credit Broline har ännu inte vunnit hos Flemming Jensen, men hästen har höjt sig efter tränarbytet. Första segern hos Flemming kan komma när som helst och varför inte här. 

1 GOING POPP-Christoffer Eriksson 2%

Going Popp har haft innerspår bakom bilen i två lopp och hamnat i rygg på ledaren båda gångerna. Har vunnit de fyra lopp hon gått i ledningen. Från ledarryggen behövs det inte mycket för att få segerstrida till slut.

4 DYNAMITE LIGHT-Adrian Kolgjini 56%

Femårige Dynamite Light har fått tre lopp i kroppen efter nästan ett halvårs frånvaro och visade senast att formen infunnit sig på allvar. Han kördes som storfavorit till spets senast och vann enkelt. Vinsten sade kanske inte så mycket, men han såg fin ut och här tror jag Adrian satsar mot spets igen. Kan vinna därifrån.

7 MITOS GOLD-Johnny Takter 6%

Han såg riktigt fin ut som fastlåst senast. Han har ofta mött hårda gäng och duger gott om det inte strular från läget.

5 MISS MONTECHRISTO-Flemming Jensen 4%

Miss Montechristo var hårt spelad i debuten för Flemming Jensen senast, men hon var 40 meter efter vinnaren i mål. Bör ha haft stor nytta av loppet i kroppen, men jag har lite svårt att tro att det är en V86-vinnare redan nu

6 TEQUILA F.-Erlend Rennesvik 5%

2 ALSACE IN-Carl Johan Jepson 1%

12 BLUE TEE-Thomas Uhrberg 2%

8 STAY CLASSY-Peter Ingves 3%

9 TETRAONE JET-André Eklundh 4%

10 VINCENT-Jens Laursen 4%
11 ROBINS KOMPIS-Robin Andersson 1%

 

V86-4, AUTO 1640, Lärlingar, SOLVALLA

3 KARL HERMES-Oskar J Andersson 6%

Karl Hermes har vunnit tre av de fyra lopp han gått i ledningen. Verkar vara rejält på gång och är snabb från start. Ett bra utgångsläge ger honom min tipsnick och när jag ser att han är streckad på endast 6 % kliar det i mitt spikfinger. Körs av Oskar J Andersson för första gången och han får ses som en av de bästa lärlingar vi har i landet på att köra häst.

5 VACANZA-Micael Lindblom 37%

Har det statiskt sett bästa utgångsläget och verkar också bli favorit i loppet vilket bara det gör att chansen ökar något. Var inte som bäst senast när han var tvungen att gå med skor runt om och det är möjligt att det är ett litet minus. Kan öppna bra och chanserna ökar om han hittar till ledningen. Räknas men känns något överstreckad och är bara en av flera.

7 HAPPY OURS-Mads H Nielsen 4%

Kommer från seger då han vann i mellandagarna på Gävle på bra sätt före Herr Jäger över kort distans från ledningen. Hon är kvick ut och kan mycket väl blanda sig i spetsstriden trots spår 7 bakom bilen. Är inte borta om ledningen missas, men då behöver hon hitta ner någonstans och är då mer beroende av lite klaff på bitarna. Som singelprocentare känns hon väldigt streckvärd här.

12 MR PERFECTION-Kevin Oscarsson 26%

Mr Perfection har god potential och ska inte räknas bort, trots tråkigt läge. På förhand ser det ut att kunna bli bra tempo på loppet, då flera av framspårshästarna kan öppna. Mr Perfection har en fin spurt i sin arsenal och kan då plocka ner alla

9 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 4%

Han bör kunna se fram emot en behaglig resa i draget i hårt tempo. Fyraåringen är riktigt vass till slut med sådana upplägg och jag tror att hans spurt kan bita bra, vilket den gjorde vid enkel vinst näst senast - även då på Solvalla. Coffie U.N.G. varvar galopper med riktigt bra insatser och sköter han sig räcker hans kunnande långt här.

10 WINNER JOURNEY-Ville Karhulahti 4%

11 CARRO´S GIFT-Shkelzen Koka 1%

4 TIME FOR MUSCLES-Marcus Schön 1%

2 QUICK CROWN-Jimmy Dahlman 2%

1 SUCH A KNIGHT-Anders Eriksson 12%

6 UNCLE FRANK-Marika Eriksson 1%

8 MISTELLE-Oskar Kylin Blom 1%

 

V86-5, AUTO 2140, Stolopp, ÅBY

9 PORT ELLEN BROLINE-Henriette Larsen 10%

Kommer från seger där hon imponerade vid enkel vinst på en 12-tid över kort distans närmast före No Credit Broline på Åby. Henriette Larsen är en lovande kusk som vunnit flera lopp på sistone och som får många chanser av Untersteiner. Formen är på topp på både häst och kusk och hon tål att göra lite jobb på egen hand om det skulle behövas. Mycket spelvärd och jag bankar in en spik, medveten att det är en liten chansning.

1 MAKERA-Peter Untersteiner 7%

Makera fastnade med sparat näst senast och visade kvitto på formen gången efter, vid enkel spurtvinst. Hon kan inte vara med från början, men på Åby finns ju open stretch. Stallkamrat med min spik och Peters val, även om han inte tycker att det är någon bättre chans. Inget spetsbud då hon måste köras på chans och om det klaffar fullt ut är hon med i matchen till slut.

11 LAJOS CELLA-André Eklundh 1%

Har bara tagit en seger på de 55 senaste starterna och bör väl få svårt igen, men faktum är att hon gått klart bra på slutet och plockat pengar i nästan varje lopp även om pallen inte intas varje gång. Har dock fart i kroppen som duger en bit och den dagen det klaffar kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna.

5 AMPHIBIAN MADNESS-T. Karlstedt 13%

Har visat fin form på slutet även hon utan att få vinna lopp. Var missgynnad av brodd senast som hon knappast behöver denna gång. Ett bra läge men hon är ingen raket ut och behöver lite flyt för att hitta position från start. Har hon det är hon en av de som kan vinna loppet.ö

3 JESSICA HIGHNESS-Ch. Eriksson 28%

2 ROCK STAR FOUGETT-Johnny Takter 2%

6 VIVA LA MARC-Peter Ingves 6%

Viva La Marc vann tre lopp under 2016, samtliga i bakvarv i Århus. Är hygglig, men räcker inte till seger i dessa sammanhang. Möjligen lite platschans på form 

10 ANGIE SIMONI-Bo Falsig 4%

7 TALIJA BI-Thomas Uhrberg 28%

4 LIZA WITH A Z.-Olof Thorson 1%

12 RAZZLE ÅS-Sören Boel 1%

8 ANGELA RICH-Mikael J Andersson 1%

 

V86-6, AUTO 2140, Stolopp, SOLVALLA

9 WITHMA-Jörgen Westholm 8%

Senast Withma tävlade var det V75 som gällde och att hon inte kunde plocka 20 meter på Ioana Hanover säger vi inget om. Enklare emot nu. Hon fick ett tungt lopp i dödens på V75 senast och orkade inte riktigt, men höll fullt godkänt. Läge för en smygare nu och då blir hon svårstoppad till slut.
4 CAYENNE OVEL-Robert Bergh 54%

Tillhörde kulltopparna som unghäst men har inte riktigt fått till det som man hoppats efter det. Robert Bergh låter lite nedåt och tycker inte att han fått till henne som han vill ännu. Med tanke på det så är det en favorit i fara som måste garderas. Att hon har kunnande nog för att vinna när hon är på topp råder det dock inga tveksamheter om men hon måste börja visa det i lopp också. Var fin vid segern i november på Åby men sämre igen efter det i tre starter.

2 NEON FACE-Ville Karhulahti 2%

Neon Face tränar faktiskt rätt bra men har gjort det tidigare också för att sedan svika i lopp. Hon är inte helt lätt att bedöma. Det kan bli sista starten om hon inte visar upp något positivt nu. Då kan det bli fölboxen istället till våren. Men utgångsläget är bra och det kan göra henne till en storrysare.

1 DEDES MYTHICAL-Sune L Nilsson 6%

Gör ständigt bra lopp men har ständigt någon som är före sig i mål till slut och närmast förtjänar att vinna lopp snart. Öppnar skapligt men är inget hett spetsbud och då krävs det lite klaff till slut, men det kanske är det som saknas för att segern ska komma. Skrällbud.

7 SWISS ACCOUNT-Ulf Ohlsson 2%
10 SERONERA-Björn Goop 12%
5 DIGITAL HISTORY-Örjan Kihlström 9%

6 SKI TO THE MAX-Kenneth Haugstad 3%

3 RONDINE D´ASOLO-Torbjörn Jansson 2%

Hon har ingen upphetsande rad och kan nog missas av ganska många spelare. Hon har nästan uteslutande dragits med svåra utgångslägen och gått fint i skymundan, bl a i V75 senast. Nu är det ett tredjespår och Torbjörn Jansson som gäller och jag tänker inte spricka på Rondine d´Asolo

8 JOY RIBB-Anders Eriksson 1%

 

V86-7, AUTO 2640, ÅBY

7 MELLBY DUKE-Peter Untersteiner 27%

Han har verkligen varit bra på slutet och då formen på de värsta motbuden är lite tveksam tror jag Peter Untersteiners häst är bäst till slut. Att tränarens stallform är fortsatt hög har vi noterat vid ungefär varje tävlingsdag hittills i år. Han bromsade bort segern på upploppet efter ett tungt slutvarv näst senast. Senast blev det revansch när han fick anfalla till slut istället och den här herren ska nog inte komma först för tidigt.

3 ELLIOT COGER-Fredrik Persson 33%

Gillar att vinna och har rätta skallen för det här med trav. Vann direkt i årsdebuten senast på för klassen fina 14,0 över full distans närmast före Lord Brodde i Kalmar. Öppnar hyggligt och klarar av att göra loppen i dödens om det krävs. Är stark men riskerar att få göra grovjobbet. Ska räknas vid gardering.

2 ANGLE OF ATTACK-Peter Ingves 15%

Låter Bergh uppåt på och här siktar man mot ledningen vilket vore ett stort plus. Var inte som bäst vid Annandagsfinalerna på Solvalla och fick vila lite efter det och kan behöva lopp i kroppen. Får han vara ifred i spets så behövs nog ingen toppform och han måste räknas tidigt i loppet vid gardering.

1 POKEMON ÅS-Erlend Rennesvik 5%

Har varit ute mot bra hästar hela tiden på slutet utan att göra bort sig och han har faktiskt haft en hel del anhängare mest hela tiden utan att riktigt få segerstrida till slut. Avslutade godkänt som fyra bakom Valentino Strix senast. Är närmast garanterad en fin resa härifrån och lyckas han hålla rygg på ledande Angel Of Attack här kan det bli intressant till slut. Skrällbud.

5 OKI DOKI FACE-Johnny Takter 10%

10 LOBSTER´S SAM-Christoffer Eriksson 4%

9 ARCTIC SHOT-Veijo Heiskanen 1%

4 KABAL-Anders Svanstedt 2%

6 ÖNAS IDA-Maxime Marais 1%

8 NEW REVOLUTION-André Eklundh 1%

11 RONNIE O´SULLIVAN-Stefan Persson 1%

 

V86-8, AUTO 2140, SOLVALLA

3 EVENING PRAYER-Björn Goop 29%

Evening Prayer visade full form senast, då hon vann efter att ha fått göra en hel del grovjobb. Björn upp den här gången och hon är klar förstahäst. Hon kan mycket när hon tävlar på topp, och det gjorde hon senast. För Kenneth Haugstad gick hon på från andra utvändigt 600 kvar och fick göra hela jobbet själv. Hon hade ändå inga problem att vinna loppet och stod för en stark prestation

6 TOPGEAR-Hans G Eriksson 4%

Är en härlig Dalahäst som alltid gör sitt bästa. Gjorde det bra på V75 flera gånger ifjol men har nu inte startat sedan början av december och har lite diffus form för dagen. Skulle ha startat på nyårsaftonen men fick strykas pga en sträckning som nu ska vara bra igen. Är bra nog för att vinna men om det krävs brodd blir han missgynnad. Bortglömd skräll.

9 VERNIN STARLIGHT-Örjan Kihlström 13%

Vernin Starlight har ett färskt lopp i kroppen, ett perfekt smygläge i rygg på en startsnabb häst och Örjan i vagnen. Vann fyra lopp ifjol men det var ett tag sedan senaste segern togs. Kommer att gå framåt med senaste loppet och får ses som en outsider här.  Ett måstestreck.

4 GIGANT PROUD-Mattias Djuse 5%

Var sexa på Rommes V75-omgång senast på en 12-tid över kort distans. Möter lite enklare kamrater den här gången och från ett fint utgångsläge ska han inte glömmas bort. Kan öppna bra och Djuse funderar på att sätta på honom en jänkarvagn denna gång. Skrällbud!

1 MAKE IT QUICK-Kim Eriksson 4%

7 NATALIE DE VIE-Torbjörn Jansson 35%

Natalie de Vie kördes till front i loppet som Evening Prayer vann, och hon höll klart bra till tredjeplatsen. Det var hennes första lopp på några månader och hon bör vara ännu bättre nu. Någon ledning blir det dock knappast, då det vankas svar av startsnabba konkurrenter innanför och då hon gått som allra bäst i spets är det ett litet minus liksom distansen.

11 COSMO LIGHT-Jörgen Westholm 1%

12 LEONAS SANTO-Ulf Ohlsson 3%
8 ARNIE KEN-Jennifer Tillman 1%

10 BISON SPIRO-Anna Karin Rundqvist 1%

2 SHEER BLISS-Lasse Punkari 4%

5 ACTION LAUNCHER-Olle Alsén 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1 Volontary Simplcty/3 Steady Brodda (10-4)

2) 1-6-7-8-11 (5-4)

3) 3 NO CREDIT BROLINE (1-4)

4) 3-5-7-12 (9-10)

5) 9 PORT ELLEN BROLINE (1-11)

6) Alla 10 (9-4)

7) 7 MELLBY DUKE (3-2)

8) Alla 12 (3-6)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Evening Prayer i avd.8 så blir kostnaden endast 100:-

V75 Lördag 14 Januari JÄGERSRO

V75-1, AUTO 2640, Klass I

4 AILERON-Robert Bergh 39%

I fjol kom Robert Bergh tvåa i den svenska tränarligan och han har rivstartat 2017 med 5 segrar på 17 starter. Stallformen är med andra ord prima och det är sannolikt klokt att ta hans hästar på största allvar i lördagens V75-omgång på Malmöbanan Jägersro.
- Aileron  är min bästa chans på förhand säger han.

Aileron jagade senast sin sjätte raka seger i kl II-finalen under annandagstravet på Solvalla men var inte som bäst för dagen och kom i mål som sjua.
- Det blev utdragen körning och han orkade inte riktigt. Men vi hade haft tre veckor med jäkligt dåligt att träna på och det märktes. Han var inte alls på samma nivå som i loppen innan. Nu har vi haft en bra period i två-tre veckor och hästarna har gått bättre. Det kommer säkert han också att göra. Jag har en bra känsla för hur han är förberedd. Han har kommit iväg bra bakom startbilen tidigare så jag kommer att prova mot ledningen till att börja med. 
 
5 UNCLE TUPELO-Peter Untersteiner 8%

Vann var tredje start ifjol, 6 av 18 lopp. Är kvick från start och bör få ett fint lopp, kanske från ledningen. Den här gången ska man även prova jänkarvagn och till singelprocent känns han intressant och spelvärd. 

6 M.T.KING OF CASH-Johan Untersteiner 29%

- M.T.King Of Cash var fantastiskt bra senast och det är så klart oerhört kul att han börjar leva upp till de förväntningar som vi hade på honom när vi köpte honom i somras. Kari Lähdekorpi, som är en av de andra ägarna, uttalade sig i Aftonbladet igår att han inte ska kunna förlora det här loppet. Jag pratade med Kari igår kväll och förklarade för honom att han måste tänka på att vi är spelare som är med och äger hästen också. Med sådana uttalanden får vi ju inget odds. Skämt åsido så ser uppgiften väldigt passande ut och sitter ”Cashen” bara utvändigt om Aileron inför slutvarvet så tror jag att han plockar ner honom. Även om M.T.King Of Cash skött sig exemplariskt i de två senaste loppen vågar jag dock inte lita helt på honom ännu. Med tanke på historiken går det inte att bli förvånad om han felar bort sig direkt, trots att Johan är väldigt nöjd med honom nu. De rycktussar som hästen gått med i samtliga starter för Johan (aldrig gått med dessa i tidigare regi) är inte ryckta ännu, men kanske blir det läge nu? Jänkarvagnen, som han höjde sig ett snäpp med i tidigare regi väntar vi med med då han skött sig så bra nu. Det är ju kul att ha några växlar kvar till framtiden också. Sammanfattningsvis tycker jag att han ska vara favorit i loppet säger Gustaf Björck som är med och deläger hästen.
3 MORPHEUS-André Eklundh 1%

Har gjort flera bra lopp på sistone utan att få vinna och det är väl risk för att det blir lika igen? Hade varit struken inför senaste starten och ska vara bättre nu. Ett bra utgångsläge gör honom skrällaktuell som helt bortglömd.

2 CLASSIC KIMBLE-Henriette Larsen 1%

10 UDDENS INTRO-Stefan Persson 2%

11 FACE RIBB-Adrian Kolgjini 10%

8 BASIC INSTINCT-Thomas Uhrberg 6%

- Basic Instinct spurtade mycket bra senast och gick med full fart över mål. Hästen är fint i ordning och normalt hade det varit en bra chans att vinna det här loppet. Men från bricka åtta blir det svårt och han måste ha tur på vägen. Om han tar en premie är vi nöjda men jag blir heller inte helt överraskad om han räcker säger Jens Glude Hansen.

7 BREEZY ARTIST-Johnny Takter 1%

12 PARTIZAN FACE-Lutfi Kolgjini 2%
9 FLÖRTEN-Peter Törnqvist 0%
1 TUNNEY GENE-Örjan Kihlström 2%

 

V75-2, AUTO 2140, Lärlingar-Spårtrappa

2 BELLINO B.-Henriette Larsen 19%

Bellino B. har visat bra form mot tuffare hästar än detta på slutet. Näst senast höll han bra i ett lopp som Prix d’Amerique-hästen Treasure Kronos vann. Senast fick han inte chansen från rygg ledaren och hade krafter kvar i V75. Från det här läget är det vettig chans på tidig ledning och då ska segerchansen vara god, men 8 andrapris på 16 starter är ändå lite oroväckande och även om kusken vann 23 lopp förra året så brukar det vara ganska tufft i de här loppen.

7 CAPONE-Oskar J Andersson 4%

Ströks för sårskada på nyårsaftonen men ska inte behöva tappa något på det. Går bra mest hela tiden och kan öppna hyggligt. En av de bättre kuskarna sitter i vagnen och till denna procent känns han given på kupongen.

15 HANK VON HÅLERYD-Kevin Oscarsson 20%

Hank von Håleryd har hårdheten efter att ha matchats mot tuffa hästar. Senast var han strålande bakom Hades Håleryd och han har helt klart styrka att knalla runt ett fält. Tillhör de med bäst chans i loppet. Han vinner nog om det klaffar från det här läget, men mycket kan gå fel med spår 15 bakom bilen och särskilt på Jägers kan det bli för långt fram från kön

13 DIVA DEO-Linus Svensson 20%

Diva Deo gillar jag och hon gick rätt rejält senast då hon höll farten starkt i spåret och vann trots att hon inte så som bäst ut för dagen. Hon agerade trögt och oklart om toppformen verkligen sitter där. Hon brukar dessutom ofta ha lite problem när hon går i spåren runt sista sväng och det brukar sällan vara bra på Jägersro där doseringen är lite sämre än på andra banor. Överspelad, men inte chanslös, hon har vunnit två av två med Linus Svensson.

14 RAINBOW OF NANDO-Felicia Molin 6%

Rainbow of Nando har också kapacitet att vinna loppet av egen kraft, men hon har vaccinerats inför detta och fått stå över en del jobb. Tränaren tror inte på toppform och hästen ska köras snällt. Jag är även osäker på kuskens kapacitet även om hon har vunnit med hästen tidigare.

- Rainbow of Nando har gjort det jättebra. När hon förlorade på Örebro för tre starter sedan var det lite mitt fel. Hon hade varit sjuk inför det loppet och när vi skulle träna så hade det regnat för mycket för att kunna köra på banan. Därför hade hon bara gått lite i skogen och det fattades i henne. Sedan såg man hur mycket hon hade gått framåt med loppet i kroppen när hon vann efteråt.
- Nu är hon vaccinerad efter förra starten och det slog lite hårdare än jag trodde. Men hon är bättre förberedd än inför starten i Örebro, även om hon inte är helt på topp. Jag visste ju att vi skulle få ett sådant här läge när jag anmälde men jag vill att hon ska gå i ryggar den här gången. Senast och näst senast har hon fått gå i tredjespår. De värsta motståndarna har spåren bredvid henne och det hade varit skönt om hon hade kunnat bli framdragen.
- Det är en häst som vi håller ganska högt och hon är vass både framifrån och bakifrån. Hon kan nog vara med där framme och hugga om det stämmer på vägen. Men det här loppet är inte det viktigaste för henne i karriären och jag vill som sagt inte att hon ska behöva göra så mycket arbete själv. Diva Deo är en otroligt fint häst och blir kanske svår att slå. Min häst är i alla fall jäkligt fin och ska man inte singelstrecka någon i loppet ska hon med på kupongen, säger Sofia Aronsson.

11 DIABLO BOKO-Jonna Jinesjö 3%

3 SECRET MISSION-Oskar Kylin Blom 5%

Secret Mission avslutade bra efter en invändig resa näst senast och visade fortsatt form senast. Han galopperade då i första sväng utvändigt ledaren och blev sedan fast men mycket sparat. Han öppnade bra senast och från ett fint läge är han garanterad en fin resa. Oskar Kylin-Blom är en vaken driver som brukar ta tillvara på chanserna. I ett öppet lopp är Secret Mission en intressant sex-procentare.

5 VERY ESTEREL-Francesco Ferracane 14%

Very Esterel är också möjlig från ett bra läge. Han har varit lite seg på slutet, men var ursäktad av punktering senast och kan bättre. Tänkbar med ett bra lopp

9 MAD LEE-Ville Karhulahti 0%

10 WALLABY-Timo Nyman 4%

12 MILAN TÖLL-Linn Stolt 0%
1 YRR-Mads H Nielsen 2%

6 KINGSTEIN L.ROMSÅS-Clara Jonasson 0%

4 ROCKET HILL-Jan Hansen 0%

8 KIRIN DE ZEUN-Joakim Granlund 0%

Att Kirin de Zeun ska dyka upp i segerstriden tycker Bergh är långsökt även om hästens form är bra.
- Hon var lite klen i november-december men sakta men säkert har hon blivit bättre träningsmässigt och hon har bra form. Men det är lurigt med spårtrappor och nu när hon fick spår åtta blir det svårt säger Robert Bergh.

 

V75-3, AUTO 2140, Guld

12 NAHAR-Robert Bergh 12%

Den forne elitloppsvinnaren Nahar har visat fin form på slutet men från spår tolv har 13-faldige miljonären en tuff uppgift framför sig.
- Det här är väl en start där han inte är alldeles upptrimmad men han har haft sådana lugna perioder tidigare också utan att det har varit något negativt. Till exempel vann han ett par lopp med sådant upplägg i Kanada så ibland kan det vara positivt att inte bara ligga i selen. Men från det här läget blir det lurigt. Det kan hända att jag satsar framåt men jag har kört tufft med honom många gånger nu och ser helst att han slipper det. Troligtvis får han skygglappar på sig den här gången när han har bakspår säger Robert Bergh.

10 SPRING EROM-Torbjörn Jansson 12%

Spring Erom gör nästan aldrig ett dåligt lopp och senast plockade han säkert ner en tapper Nahar sista biten. Ny kusk är alltid spännande på äldre hästar och blir det lite körning i täten är han med i segerstriden igen.

7 DREAMS TAKE TIME-Peter Untersteiner 3%

Dreams Take Time har sett rejält formstark ut i två starter på slutet och gillar årstiden. Läget är knepigt och han behöver hjälp på vägen för att vinna, men får han det kan han skrälla.

8 ANNA MIX-Kim Eriksson 42%

Den sjuåriga fransyskan Anna Mix fixade en biljett till världens tuffaste travlopp när hon vann Prix de Bretagne i imponerande stil. Efter det loppet skickade tränaren Franck Leblanc hästen till Axevallatränaren Sofia Aronsson. Precis som han gjorde i somras då Anna Mix nådde fina framgångar på svensk mark. Efter segern i Prix de Bretagne har den urstarka damen gjort två starter. Först var hon grymt bra som tvåa knappt slagen av On Track Piraten i Gulddivisionen. Senast vann hon säkert i Stoeliten Annandag jul.
- Hon kördes på speed senast och jag hann bli orolig men Erik sa att det var hur säkert som helst. Han sa att de andra hade aldrig tagit sig förbi och hade kunnat köra ett varv till i samma tempo. Erik var jättenöjd med hästen, säger Sofia Aronsson.

- Hon har känts precis lika fin som tidigare men sedan hon kom tillbaka har hon varit lite mer taggad än förut. Inte hetsig men hon är rejält på bettet och jag får hålla i ganska bra i träningspassen. Hästen vill framåt och tar tag i grejerna. Det märks att hon håller sig fortsatt fräsch och i bra form.

- Hon var enastående bra senast. Hon tappade lite drygt 30 meter i starten på Propulsion men kunde ändå gå runt dem i tredjespår. Det visar bara vilken bra häst det är. Sedan är det lite lättare på Vincennes där det är lättare att ta sig fram i spåren än på en svensk travbana som svänger mera. Men att gå i tredjespår på Vincennes och ta sig fram vet jag av erfarenhet att det är inte lätt det heller. Så det är bara att lyfta på hatten för en fantastisk insats.

I lördagens Gulddivision på V75 gör Anna Mix sista starten inför det stora slaget i Paris om två veckor. Hon har spår åtta bakom bilen och körs för första gången av Kim Eriksson. Men efter samråd med Franck Leblanc vill inte Sofia Aronsson se något offensivt upplägg.
- Vi kommer att köra lugnt och ge henne ett snällt lopp i ryggar. Inte i ledningen eller i dödens. Hon ska få smyga med och gå en trudelutt till slut. Vi bryr oss inte så himla mycket om resultatet den här gången och hon får gärna gå i mål med lite sparat.
- Det blir träningsbalans och vi kommer inte att ha ett norskt huvudlag på henne som hon brukar gå med. Det blir inga extra grejer och vi vill att hon ska känna sig kaxig och slippa att göra grovjobbet för en gångs skull. Hon ska bara få segla med. För Franck Leblanc är det viktigaste att hon är bra om två veckor. Hon ska inte ta stryk eller tömmas nu, säger Aronsson.

- Vi är ju med i loppet så chansen finns ju alltid men jag tror inte det. Senast när Erik körde på speed så hade han kontroll på det från ledningen. Nu ska hon komma bakifrån och jag vill inte att hon ska ge sig ut i spåren, snarare chansa invändigt. Jag tror inte att hon hinner att speeda ner de andra på en kortspeed.

- Hon går ner till Frankrike på söndag och sedan är det meningen att hon ska gå några lopp där nere. Efter Prix d'Amerique ska hon eventuellt vara med i Prix de France och något mer. Men därefter är tanken att hon ska komma tillbaka hit.

3 CLAES BOKO-Örjan Kihlström 17%

Claes Boko har blivit väldigt hyllad för segern senast, men jag hade bara drygt 1.15 sista 300 m och det kanske såg lite bättre ut än vad det var. Helt klart är han på väg uppåt i form i alla fall och med halvstängt huvudlag var han piggare än tidigare. Lär få ett bra lopp från det här läget och klart möjligt att Örjan sätter dit honom igen.

11 OBI WAN-Flemming Jensen 2%

2 VÄSTERBOONTHENEWS-Johnny Takter 8%

VästerboontheNews fick en tung inledning i tredjespår senast innan han landande utvändigt om ledaren efter ett halvvarv. Han höll starkt till tredjeplatsen och gav ett bra formbesked. Han är startsnabb och skulle han komma till spets och bestämma en bit kan det hålla hela vägen då han har gjort många bra lopp mot tuffa hästar i höst/vinter. Förutom Anna Mix och kanske Nahar så finns det ju ingen som vill göra grovjobbet i dödens och då kan det här bli ett ganska billigt lopp. Kul bud till singelprocent.

9 NOTHING BUT CLASS-Johan Untersteiner 1%

Nothing But Class var blek i comebacken, men travade i alla fall förbättrat till slut och lär vara vassare nu. Han är speedig som få i loppet och kanske kan överraska med maxklaff.

4 FLEX LANE-Adrian Kolgjini 1%

Flex Lane såg rejält förbättrad ut före loppet senast och gick bra som tvåa bakom Claes Boko.

5 PLAYING TUA-Thomas Uhrberg 1%

6 OLYMPIC KRONOS-Lutfi Kolgjini 0%

1 ALLABALLAKATIOZ-Stefan Söderkvist 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Brons

9 VALENTINO STRIX-Stefan Söderkvist 33%

Valentino Strix är mycket kapabel, men inte helt enkel och verkar lätt bli ofräsch med jämna mellanrum. Nu har han varit fin ett par starter och håller det i sig kan han vinna detta den tunga vägen. Jag spelar på att han är i ordning och spikar honom till en inte alltför hög procent.

10 CONNY SISU-Veijo Heiskanen 6%

Conny Sisu återkommer efter uppehåll men Veijo Heiskanen låter nöjd med hur hästen känns i träningen. Conny Sisu har visat hög kapacitet och var inte långt ifrån att kvala in till derbyt i höstas trots en inledande galopp. Det känns som han blir lite tappad på strecken den här gången.

11 FRANKIE BRODDA-Peter Untersteiner 8%

Han gick bra senast och fick bara ge sig mot en kapabel häst sista biten. Han är nog mer effektiv med ett rygglopp till slutkurvan och om Mr Hot Shot pressar på lite i spetsstriden kan tempot bli passande hårt i täten. Farlig i så fall även om det blir vanlig vagn i stället för jänkarvagn denna gång.

8 YOUNG FARMER-Thomas Uhrberg 6%

Young Farmer kan hålla upp rygg på Flo Rida Sea. Han avslutade bra som knappt slagen av Master Crowe i V75 senast och formen ser klart bra ut. Han är van vid lite tuffare motstånd än Flo Rida Sea och får han chansen från sitt invändiga läge kan det bli vinst.

1 FLO RIDA SEA-Örjan Kihlström 32%

Flo Rida Sea har varit riktigt vass i tre starter i följd och visat att det inte var barfotabalansen som gjorde det för tre starter sedan. Senast hade han vunnit en V75-final om kusken varit lite mer offensiv, men nu spurtade han jättebra utan att hinna fram. Sexåringen är startsnabb och har tidigare varit klart bäst i spets och det här loppet lär han leda i det längsta. Jag är dock inte helt säker på att han är tuff nog att hålla hela vägen om det blir lite körning, han har trots allt gått upp en klass nu och står småtufft inne i loppet. Örjan i spets är dock jobbigt att fälla med en vettig häst och visst är segerchansen rätt bra och han blir troligen favorit.

12 UNITY KNICK-Adrian Kolgjini 1%

5 DROGBA BOB-Johan Untersteiner 0%

6 ODIN TÖLL-Bo Falsig 1%

7 MR HOT SHOT-Johnny Takter 11%

3 ABAZ AMERICA-André Eklundh 0%

4 UNIK TAMSEN-Peter Ingves 0%

2 JUPITER RODNEY-Palle Günther 0%

 

V75-5, AUTO 1640, Klass II

10 STARO JERSEY SIDE-Joakim Lövgren 11%

Staro Jersey Side ser inte helt enkel ut och han springer fortfarande och spänner sig en del i ryggar. Skulle han fungera kan han blåsa runt dessa på sista baksidan och han får tipset till en intressant procent.

7 STELLA NEWMEN-Flemming Jensen 29%

Stella Newmen var bra vid segern senast då hon fick attackera 700 kvar och avgjorde enkelt via 12,3 sista 700. Hon har visat att hon fungerar bra både i spets och bakifrån men då hon har visat startsnabba takter är det inte helt omöjligt att hon kan sno åt sig ledningen trots spår långt ut på vingen. Enligt Flemming Jensen är det hästen som bestämmer och då går det knappast att ta upp från start. Det finns några startsnabba innanför men skulle hon komma till ledningen blir hon svårslagen. Hon fungerar dock minst lika bra bakifrån och hon ska ha bra chans bara hon inte hamnar i dödspositionen. 

2 CHAMPION MELON-Palle Günther 14%

Champion Melon är en liten kämpe som trivs bra i främre träffen. Senast var Palle inne på att köra i tät mot jättelöftet Cyber Lane, men gav sig och det blev galopp på upploppet. Med spets och släpp har han en vass 300-meters speed som kan räcka en bit.

1 QUATTRO TÖLL-Peter Ingves 6%

Kommer med fyra raka andraplatser vilket kan kännas lite tveksamt för oss som letar vinnare men från ett fint utgångsläge måste han räknas tidigt även denna gång och det är inte alls omöjligt att han kan försvara innerspåret till ledning och är då hästen som ska slås. Bortvald av Uhrberg som kör Replay Pellini. Skrällbud.

4 REPLAY PELLINI-Thomas Uhrberg 19%

Replay Pellini verkar ha höjt sig en del. Han toppspurtade från spår tolv som V75-tvåa näst senast och senast gick han helt okej som femma från bakspår, men var inte på topp efter uppehåll då. Lopp i kroppen nu och känslan är att dessa förutsättningar är passande. Startsnabbheten är oklar, men inte omöjligt att han kan blåsa till täten från ett bra läge och då är segerchansen god.

9 FRANCESCO BOKO-Per Nordström 7%

Francesco Boko vann på bra sätt i första starten som valack senast och om det ingreppet gör honom mer jämn och stabil så kommer han att tjäna bra pengar framöver. Bör få ett bra lopp i rygg på startsnabba hästar och räknas tidigt. 

12 DEVS DAREDEVIL-Örjan Kihlström 5%

Devs Daredevil har gått bra sedan han kom till Lövgren och är speedig. Örjan upp gör att hästen är fullt tänkbar trots läget.

11 NONSTOP CHERI-Adrian Kolgjini 4%

Nonstop Cheri var inte körbar på open stretch senast, men inte trött i mål. Fin före det och kan duga med hårt tempo i täten.
3 CATCH ME W.F.-Robert Bergh 2%

Catch Me W.F. har ingen jätterolig resultatrad men Robert Bergh låter nöjd med hästen som från spår tre bakom startbilen kan sorteras in i kategorin skrällbud.
- Henne har det blivit lite tokigt för på slutet. Senast jag var på Jägersro med henne var hon tunt jobbad och senast blev det för våldsamt i spåren när hon fick avancera tidigt. Nu har hon några lopp i kroppen och hon ser fin ut i träningen. Jag tycker att man kan ta med henne på kupongen säger Bergh.

6 STUCK ON JOE-Thomas Dalborg 1%

5 COME AND KICK-Johnny Takter 1%

8 IL DIABLO-Torbjörn Jansson 2%

 

V75-6, AUTO 1640, Silver

2 ARON THE BARON-Örjan Kihlström 81%

Han lekte hem en V75-seger i Örebro dagen innan julafton. Den femårige valacken har sprungit in 1,2 miljoner kronor och var som fyraåring tvåa i Danskt Travderby. Då tränades hästen av Tomas Malmqvist på Jägersro. På lördag är den startsnabbe travaren favorit i V75 från ett perfekt läge. I sulkyn sitter återigen Örjan Kihlström som tro det eller ej, ger sig själv en tia i betyg av tio för att vinna loppet!
- Aron The Baron ser fin ut i träningen och känns precis lika bra som han har gjort i samband med de senaste starterna. Det är inga konstigheter och han vann med krafter kvar senast. Det spelar heller ingen roll om distansen är 1600 meter eller 2100 meter. Han är så lugn och fin och snabb ut. Mr Pellegrino tar ledningen men det är möjligt att vi får ta över. Fast det bestämmer Örjan. Jag tror inte att Even's First Boy är någon sämre häst men han har bakspår. Därför tror jag att vår häst vinner loppet och för mig är det är en spik, säger Jens Glud Hansen.

1 MR PELLEGRINO-Conrad Lugauer 1%

Mr Pellegrino spetsar, men han var svag efter uppehåll senast och Lugauer har sagt på flera ställen att han vill ha ett rygglopp nu. Ska någon kunna utmana favoriten är det nog från ledarryggen och lucka till slut.

11 MR LINDY-Veijo Heiskanen 1%

Mr Lindy sköt till vasst bakom Aron the Baron senast och visade form, men då fick han chansen från tredje par invändigt och nu är risken stor att han sitter klart sämre till när det ska avgöras.

9 EVEN´S FIRST BOY-Flemming Jensen 6%

Even’s First Boy är bra och visst är det lockande att den här fina hästen är tio gånger mindre spelad än favoriten, men att han ska hinna fram från bakspår när favoriten får dämpa tempot i spets känns ändå långsökt. Kanske kan det gå om Flemming kan sända tilldödens och favoriten har en sämre dag?

8 BRITISH STEEL-Erlend Rennesvik 1%

British Steel avslutade strålande som tvåa senast och är kraftigt uppåt för dagen, men hur ska Rennesvik lösa den här uppgiften från spår åtta? Borde bli för svårt.

3 GLOBAL RESPONS-Stefan Persson 3%

5 ALEX TRÖJBORG-Johnny Takter 4%

6 ORRIZONTE TRIO-Stefan Söderkvist 0%

10 RAPIDE DU POMMEAU-Thomas Uhrberg 1%

12 HERTIG SHIM-Kevin Oscarsson 0%

7 U.P.W.SUND-Johan Untersteiner 0%

4 VACQUEYRAS-Torbjörn Jansson 0%

 

V75-7, VOLT 2140, Stolopp

6 MULLIGAN-Thomas Uhrberg 17%

Mulligan är en fin sort som gick helt okej efter uppehåll senast och även hon lär vara bättre med loppet i kroppen. Hon är snabb från start och om startexperten Uhrberg prickar perfekt kan det vara spets och slut. Jag spelar på att hon håller övriga stången hela vägen.

13 RED ROSE AMERICA-Örjan Kihlström 18%

Red Rose America speedade ner Attack Diablo näst senast och sköt till vasst från rygg ledaren och var nära Anna Mix i mål senast. Hon är jättebra, men ska väl inte heller göra så mycket jobb själv i spåren och läget kan därmed ställa till det.

- Red Rose America tycker jag är bästa hästen i fältet. Hon håller full form och var jättebra som tvåa efter Anna Mix senast. Det är ett stolopp men hon tål inte att göra så mycket jobb själv, som en del andra ston kan göra. Hon kan absolut vinna med klaff på vägen men kan inte gå fram och sätta sig utvändigt om ledaren. Så loppet blir lite avhängigt av vad de andra gör. Jag skulle råda att strecka många hästar i det här loppet säger Jens Glud Hansen.

15 JETSET-Johan Untersteiner 21%

Jetset gör topplopp varje gång och var bara knappt slagen på Vincennes senast. Hon är ju dock alltid svårbar från dessa lägen eftersom hon inte ska göra för mycket jobb själv för tidigt. Nu låter det också som att man vill köra extra försiktigt med tanke på att hon ska tävla i Frankrike igen om två veckor. Kan vinna men sårbar.

2 TROJA CAESAR-Joakim Lövgren 7%

Troja Caesar har mött rätt bra hästar i Danmark och ser speedig ut. Hon har öppnat bra i volt och kanske kan Lövgren hitta rygg ledaren. Tänkbar rysare om luckan kommer till slut.

3 SANGRIA KNIGHT-Peter Untersteiner 18%

Sangria Knight gjorde debut för Peter Untersteiner senast och hon svarade för en klart bra prestation efter en liten småjobbig resa. Hon är knappast sämre med loppet i kroppen och från ett fint läge kommer Untersteiner att prova för ledningen. Skulle hon lyckas svara ut spetshotet Mulligan springer hon säkert en låg 14-tid och då blir det svårt för de mer rutinerade hästarna på dubbla tillägg att hinna fram. Sangria Knight är dock inte beroende av ledningen utan ska ses med vettig chans även om det inte skulle bli spets.

12 GEISHA SUND-Robert Bergh 8%

Snygga fuxan Geisha Sund hade inte tävlat på över fyra månader när hon senast levererade en rykande avslutning som trea bakom Anna Mix och Red Rose America i stoeliten.
- Hon var överraskande bra. Jag hade inte varit nöjd med hennes träning heller inför den starten och hon hade bara gått ett banjobb, så hon gav ett väldigt positivt besked. Tidigare har hon haft lite problem och hon var småseg den sista tiden i Frankrike, men det har försvunnit och hon ser fin ut. Eftersom vi har innerspår kan hon gå med jänkarvagn precis som senast och man ska absolut förvänta sig att hon är ännu bättre den här gången säger Robert Bergh

1 NEW FUTURE-Clara Jonasson 1%

11 HANNA BANKER-Flemming Jensen 2%

10 HELGA PALEMA-Johnny Takter 4%

14 JUMBLE ÅS-Peter Ingves 2%
7 KENDRA SILVIO-André Eklundh 1%

9 PHILISTINE FACE-Adrian Kolgjini 0%

8 DANEDREAM-Torbjörn Jansson 0%

5 HUGELINDA-Jan Hansen 0%

4 AGRIPPINA-Bo Örberg 0%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-3-4-5-6 (10-11)

2) 2-7-11-13-14-15 (3-5)

3) 2-3-7-8-9-10-11-12 (4-5)

4) 9 VALENTINO STRIX (10-11)

5) 1-2-4-7-10 (9-12)

6) 1 Mr Pellegrino/2 Aron The Baron (11-9)

7) 6 MULLIGAN (13-15)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Aileron i avd.1 så blir kostnaden endast 240:-

V86 Onsdag 11 Januari Bergsåker/Solvalla

V86-1, AUTO 2140, Bergsåker

3 NAVARONNE-Jessica Sidbäck 8%

Har visat fin form på slutet och kommer med två raka segrar där den senaste togs med skor på fötterna. Den 10-årige Jag De Bellouet-sonen har bra fart för klassen men blir nästan helt bortglömd här av de tidiga spelarna trots ett bra utgångsläge. Han är inte beroende av ledningen men hoppas säkert att de mer betrodda strider lite väl länge mot varandra för att kunna blanda sig in i matchen till slut istället. Den roligaste av mina streckade som också får tipsnicken.
1 SAMBUCUS P.R.-Leif Eriksson 21%

Skellefteåamatören Jan Hällgren ramade in fjolåret med två V75-segrar tillsammans med sin Sambucus P.R.
Den i fjol femårige valacken vann klass II-loppet i Gävle i januari och avslutade året på juldagen med seger i V75 på Umåker. Leif Eriksson satte allt på ett kort och körde så isflagorna rök för att lugga storfavoriten Magnifik Brodde på ledningen - och lyckades. 1.09,5 klockades första 500 till och varvet gick efter 1.13.5. 
- Det kändes som att det kanske hade gått för fort första halvvarvet för att det skulle kunna räcka till seger. Men han tog tag i grejerna på den sista bortre långsidan och kändes pigg och glad hela vägen. Sambucus stumnade bara sista meterna före mål men det hade han ju rätt till. En jättebra prestation, berömmer Leif Eriksson.

Ekipaget från Skellefteå kommer att få många anhängare i V86:ans första avdelning i Sundsvall. I förra starten tog man ledningen av Magnifik Brodde från ett utvändigt läge. Nu ska den hästen utmana om spets från ett sjättespår i loppet med endast åtta hästar till start. 
Digital Archive och Navaronne är andra utmanare i loppet – men inte den första biten.
- Att ta ledningen var vår chans att kunna vinna loppet senast. Det ser bra ut nu också och visst ska vi försöka på spets. Fast det är ju osett om vi kan behålla ledningen eller om vi blir överrumplade från förstaspåret. Men han går minst lika bra bakifrån också och det måste vara god chans hur som helst, då hästen har full form.

- Han har sprungit bra på grusbana tidigare så det ska väl inte vara någon större fara. Men kanske det är ett litet frågetecken ändå. Han får springa och slira lite helt enkelt. Någon slags brodd blir det även den här gången, fast kortare än vad vi har på isen. Något fäste måste vi ha.

- Jan Hällgren gör ett jättefint jobb med hästarna. Sambucus P.R. har blivit bättre och tuffare i humöret sedan ägaren flyttade ut på landet till en gård i Gamla Falmark i fjol höstas. Sedan dess har hästen blivit tuffare i sig själv. Han har varit bra hela tiden men har fått självförtroende av att bo där ute i stället för att stå inne på banan.

- Som det låter verkar allt bara bra där hemma. Hästen är pigg och glad. Vi ser det här loppet som ett led i matchningen inför V75-tävlingarna på Bergsåker i slutet av januari men i nuvarande form ska han räknas i de flesta sammanhang nu.

- Vi får se hur det blir. Jag vet ju att Magnifik Brodde är väldigt startsnabb och någon till kanske. Tanken är att det ska bli spets men lyckas vi inte är det ingen fara för honom som gör bra lopp bakifrån också.

6 MAGNIFIK BRODDE-John Östman 34%

Han kan vara den som får överta ledningen och blir då svårslagen. Senast kunde han inte hålla emot Sambucus P.R. i startrusningen och gick ut i dödens efter några hundra meter. Han höll sedan fint till tredjepriset.

8 DIGITAL ARCHIVE-Jan Norberg 23%

Han har hittat formen och skulle inte ha något emot om det gasas lite i början. Det troliga är att Jan Norberg kör offensivt över den här distansen och Digital Archive ska räknas från alla positioner. Kommer med två raka segrar i bagaget.

7 EVASION BOKO-Ulf Eriksson 10%

5 LIMPING SHRIMP-Susanne H Osterling 1%

2 GLOBAL MILLIONAIRE-Martin P Djuse 1%

4 TREESS RIBSTON-Ove A Lindqvist 1%

 

V86-2, VOLT 1640, Solvalla

3 LIKE LIGHTNING-Anna Karin Rundqvist 15%

Är i fin form och har inte missat pallen på sina fem senaste starter. Senast var han ute på V75 och hängde med bra på en 12-tid över aktuell distans bakom vinnande Hades Håleryd som trea i mål. Är inte helt van med voltstart och det blir knappast någon snabbstart till ledning men spåret är bra och utan strul är det en spelvärd tipsetta som säkert får för lite streck på sig pga kusken som inte är dålig. Rolig tipsetta.

5 PIMPINETTE FACE-Kenneth Haugstad 2%

Är ännu mer bortglömd än min tipsetta och jag tar tjuren vid hornen och låser på denna bortglömda duo, väl medveten om att det är en liten chansning. Hon har bra fart i kroppen men har halsopererats och gör nu comeback och formen är därmed väldigt svårbedömd, men till låga 2% känns hon ändå väldigt intressant. Kenneth Haugstad är ju dessutom full av självförtroende efter att ha vunnit 3 av 4 V86-lopp förra onsdagen. Spår 5 i voltstart kan ställa till det och stall Walmann har inga krav på henne den här gången även om hon är väl förberedd. Jätteskräll!

8 CASH A CHEQUE EM-Björn Goop 57%

Han möter ett för honom överkomligt gäng. Senast gick han fram i dödens i ett tidigt skede och höll bra bakom Lincoln Lawyer. Att Björn Goop kör för första gången är intressant. Men han blir troligen en av omgångens största favoriter och jag försöker välta jätten.

4 I´M JUST A SUND-Örjan Kihlström 14%

Han gör comeback efter ett par månaders tävlingsvila. Han är inte helt att lita på, så spåret kunde ha varit bättre. Kliver han iväg dyker han säkert upp där framme och Örjan är ju kung på Solvalla.

6 ACTION LAUNCHER-Ulf Ohlsson 2%

7 LAURA ROC-Jorma Kontio 2%

1 THIS IS ALEX-Erik Svensson 4%

9 PRINS ALF-Claes Sjöström 3%

10 MAGNIFIK GELJ-Jenny Mahogny 1%

2 INDIAN FOUR-Olle Alsén 1%

 

V86-3, AUTO 2640, Kallblod-Spårtrappa, Bergsåker

8 HIBOKONGEN-Ulf Eriksson 9%

Han avslutar alltid bra och löser det sig härifrån kan han utmana samtliga om segern till en låg procent. Han har fart i kroppen som räcket långt i detta gäng. Skrällbud som får tipset.

6 SID DOX-Mats Gällerstedt 31%

Har inte vunnit lopp på länge nu men har gjort det klart bra innan senaste starten då han galopperade bort sig på V75 när Umåker presenterade en isbana. Möter ett överkomligt motstånd den här gången och skulle han hitta till ledningen så kan han leda loppet väldigt länge. Trots en för allmänheten okänd kusk så platsar han tidigt på min kupong. Blir ändå mycket betrodd. 

12 BLÅS UNDAN-Oskar Kylin Blom 18%

Han har en fin rökare att ta till och nu är han ute i ett klart mer överkomligt lopp än i de V75-sammanhang han brukar luftas i. Han gick bra till slut bakom vinnande Hallsta Vinnex i ett V75-lopp i Umeå under Winter Burst-veckan. Han brukar gå bra för Oskar Kylin-Blom men han är inte helt att lita på. Felfri är han långt framme till slut.

7 KARLÄNGS FILIP-Ingvar Nyberg 15%

Var inte som bäst senast då han blev entömd men har vunnit två av tre starter innan dess. Är inte helt stabil på benen i startögonblicket och här siktar man på en safetystart. Utan strul har han fart att vara med på målfotot till slut. 

10 LINDA KAVAT-Johanna Stark 1%

4 KOLBERGS LILLEFOT-Hans Bergh 3%
3 ÅSTAS ELIN-Ove A Lindqvist 14%

1 STJÄRNVIN LINN-Leif Eriksson 1%

13 LILL MARIA-Hans Brunlöf 3%

11 STARK-Jan Ove Olsen 2%

9 KARLÄNGS LINDA-Kjell Svanstedt 3%

5 HÖGDA KVIKK-Angelica Holm 1%

2 TRÖ FRÖKNA-Robert Kärrman 1%

 

V86-4, AUTO 1640, Stolopp, Solvalla

2 OPTIMUM DRAGONFLY-P. Lennartsson 10%

Var sig inte lik senast och det var inget drag i henne någon gång, varken från start eller till slut. Den enda förklaringen Båth kan tänka sig är att man ändrade en del på utrustningen då hon lät i halsen före loppet. I jobben känns hon i alla fall som vanligt och nu provar man med den gamla utrustningen igen.  Tävlar hon på normal nivå då är hon snabb ut och fart finns då för att sluta långt framme.

4 MELLBY EXOTIC-Örjan Kihlström 26%

Hon visade full form vid segern senast och ska ses med god chans i en omgivning som inte ser värre ut denna gång.

8 URSEL GIO-Björn Goop 16%

Hon avslutade starkt i ett ganska bra treåringslopp senast och gången innan vann hon överlägset. Utgångsläget är förstås inte bra, men det ser ut att kunna bli körning på flera händer och då kan det lösa sig ändå

3 ISOLA SUND-Mattias Djuse 34%

Ser ut att bli favorit och hon har en fin vinstprocent. Vann hälften av sina åtta starter ifjol, men senaste segern togs i augusti. Gjorde comeback senast på uppesittarkvällen efter över tre månaders tävlingsuppehåll och hängde då med godkänt till en sjundeplats bakom vinnande La Diva Rossi. Ska gå framåt med loppet i kroppen och från ett fint utgångsläge kan hon vinna men som favorithatare så ratar jag henne denna gång då jag inte tycker hon är speciellt mycket bättre än min spelvärda duo.

11 CARISMA SISU-Ulf Ohlsson 5%

9 CONRADS ELIN-Stefan Erlandsson 1%

5 BLABAR-Lars Åke Söderholm 2%
7 APPLE BOTTOM LINDY-K. Haugstad 2%

12 DACIA SCOOP-Torbjörn Jansson 1%

10 YBERGUE-Oskar J Andersson 1%

6 TOPFUEL-William Eriksson 1%

1 CARMENCITA MAJO-Hans G Eriksson 1%

 

V86-5, AUTO 2640, Bergsåker

6 POOCHAI-Jimmy H Andersson 18%

Har gjort två bra lopp efter sitt uppehåll och formen borde peka brant uppåt. Trots tufft motstånd är han inte borta och kan man bara hitta ned i banan direkt så blir jag inte förvånad om han slutar längst fram. Han får tipset och blir inte favorit. En chansspik för den modige.

7 NAROLD VOX-Ulf Eriksson 36%

Han sviker nästan aldrig när det handlar om lopp över lång distans. Den här uppgiften ser lämplig ut för hans del och han räds inte motståndet. Kommer från seger över distansen på Umåkers isbana och är vinstvan. Tog sex segrar på 21 starter i fjol.

4 BOYS GOING IN-Per Linderoth 7%

Han ser ut att ha hittat sig själv i Per Linderoths regi och senast var han stark när han drog längsta strået, trots dödens sista halvvarvet. Inte omöjligt att han kan köras till spets, då han är rask ut första biten. Kan dock få problem med den långa distansen.
3 BEAU MEC-Henrik Svensson 14%

Är en tanks med diffus form. Led av muskelproblem senast och underpresterade. Vann i starten innan på tung bana mot lite enklare kamrater. Lever på styrkan men har startat sporadiskt på slutet och gjorde bara tre starter ifjol. Är han på topp kan han mycket väl segerstrida men jag är tveksam.
1 UDO´S OILER-Jan Norberg 18%

2 FRANCAIS DU GULL-Ove A Lindqvist 2%

5 LABERO BROLINE-Daniel Wäjersten 3%

Gör det bra varje gång och formen är helt okej. Här möter man dock ganska tufft motstånd och jag tror det blir svårt att räcka ända till seger. Kan man hitta ned i ett vettigt läge då kan han kanske vara bland de tre.

8 LADY LEE-Kerstin Hell 1%

9 NIKITA BROLINE-John Östman 1%

 

V86-6, VOLT 2140, 4-åringar, Solvalla

1 SAINT PATRICK-Örjan Kihlström 15%

Tog tre segrar på tio starter ifjol och gör nu comeback efter drygt två månaders tävlingsuppehåll. Han inledde karriären lovande harn har inte löpt upp till förväntningarna på slutet. Känns nu fin i träning och kan få ett fint lopp härifrån och om "Gubben i Lådan" lyckas med det han brukar lyckas med så kan han komma farande fort över upploppet. Chanstips.

6 VIOLET HILL-Torbjörn Jansson 3%

Har ingen vacker rad men faktum är att Maharajah-dottern gått bra tider utan att få någon seger med sig. Senast galopperade hon bort sig tidigt men har innan dess gått 13 och 14-tider över full distans vilket inte många av starthästarna i detta lopp mäktat med ännu. Åtminstone inte regelbundet. Ett springspår kan ge en bra position från start och jag håller henne före stallkamraten Han Herred vilket inte Stig H håller med om.  Skrällbud.

7 QAMARO C.D.-Kaj Widell 6%

Kommer med två raka andraplatser och är under kraftig utveckling. Dalahästen tränas av framgångsrike Hans R Strömberg som har ett litet men effektivt stall på Rättvik. Hade en del skadeproblem tidigt men nu verkar han vara rejält på gång och han ska kunna komma iväg bra från springspåret. Känns streckvärd men han fick inte plats på min kupong vilket ger mig lite torskfrossa.

2 LOKE SURVIVE-Ulf Ohlsson 44%

Han förvånade med att galoppera senast, men har innan dess visat bra kapacitet vid segrarna. Blir stor favorit men känns svårbedömd då han inte ställts på några hårdare prov vid vinsterna. Han har vunnit de fyra lopp han gått i ledningen och även de båda lopp Ulf Ohlsson suttit i sulkyn.

4 ARCTIC LORD-Björn Goop 8%

8 HAN HERRED-Kenneth Haugstad 15%

Han fick en tuff väg till ledningen senast, i ett ganska bra lopp och höll godkänt till fjärdeplatsen. Enklare emot nu, men läget är lurigt. Han har gjort några starter efter sin frånvaro och borde få vinna snart men tillägget ser tufft ut denna gång då det inte skiljer så mycket i kapacitet på de som står på startvolten. 

3 DEFRAG AM-Jorma Kontio 4%

5 BOHUS PALEMA-Mattias Djuse 1%

10 REMIX HANOVER-Carl Johan Jepson 4%

9 GLOBAL TOUCHDOWN-Per Lennartsson 2%

Gjorde ett godkänt lopp senast även om det fattas en del innan toppformen sitter där. Glädjande är i alla fall att han har börjat sköta sig igen och nu får man försöka vässa till honom eftersom. Båth räknar med att han ska gå framåt för varje lopp och den här gången kommer han dessutom att få ett halvstängt eller norskt huvudlag. Med rätt resa är han ett platsbud.

 

V86-7, AUTO 2140, Stolopp, Bergsåker

1 ANGEL RAIN-Ulf Eriksson 62%

Hon står bättre till än stallkamraten och blir mycket mer betrodd än Annabelle Dimanche. Frågan är var hon hamnar från innern, men löser det sig kan hon vinna. En av omgångens största favoriter. Får tipset men garderas. Hon har haft innerspår bakom bilen i tre lopp. Facit: överflyglad, respektive två galopper innan bilen släppte fältet.

3 ALL TIME LA MARC-Henrik Svensson 14%

Har två segrar på de tre senaste starterna och vann direkt i comebacken senast efter ett par månaders tävlingsuppehåll. Hon vann på V75 på Solänget i oktober närmast före Fika och hon kan öppna snabbt och har ett bra utgångsläge. Mycket som låter positivt och hon känns som ett givet streck. Outsider.

7 JULIA KAULITZ-Jimmy H Andersson 5%

Varenne-dottern gör bra lopp mest hela tiden men vinner inte så ofta längre, även om det blev fem vinster på 26 starter ifjol. Hon blev spelad till favorit på Umåkers isbaneomgång i mellandagarna men får bara godkänt för den fjärdeplatsen bakom vinnande So Gå Imponera. Nu är hon helt bortglömd och jag får hoppas på en skräll den här gången istället.

8 DIGIGIRL I.H.-Malin Viklund 1%

Hon var också ute på Umåkers V75-omgång senast men i ett annat lopp än Julia Kaulitz. Hon höll bra som sexa bakom vinnande  Sambucus P.R. på en 14-tid över kort distans. Har en vass avslutning att tillgå om det klaffar, men läget var inte vad man önskade på förhand. Ändå streckvärd på endast 1%!

2 ALVA GARBO-Per Linderoth 1%

Hittade aldrig travet senast utan galopperade direkt. Vi glömmer den starten och tar nya tag här då det känns som att formen är fortsatt bra. Hon gör alltid bra lopp då hon får smyga med i hårt tempo och skulle det bli så då slår hon många till slut. Jag tycker det ser ut som en viss skrällchans. Hon har inte vunnit på länge, men spurtade riktigt vasst bakom Rainbow of Nando näst senast.

5 PROVENCE GEL-Leif Eriksson 1%

9 ELLES W.LINNEA-Ove A Lindqvist 1%

10 ANNABELLE DIMANCHE-Jan Norberg 4%

Hon kommer rensa betydligt mer än vad hon ”borde”, med tanke på att raden inte alls är något att skryta med. Sanningen är dock att hon gått riktigt bra i skymundan och haft en hel del otur. När Jan Norberg nu svingar sig upp i vagnen för första gången kan det bära en bit i loppet. Streckvärd om man garderar vidare.

6 AVE MARIA-Kenth Åkerlund 1%

11 KICKI THE DANCER-Troels Andersen 3%

Hon är speedig med rätt resa och kan duga om det klaffar fullt ut.

4 KULANI-John Byström 7%

 

V86-8, AUTO 2640, Solvalla

6 QUANTUM OUTLOOK-Carl Johan Jepson 30%

Vann fyra lopp på 19 starter ifjol och hade hela 12 pallplatser. Är med och plockar fina pengar för det mesta och i ett öppet lopp får han tipset. Han hoppas på ett lopp i ryggar i hårt tempo så att han får spela ut sin speed till slut. Mycket som ska klaffa för att få det loppet och det blir en riklig gardering. 

7 I AM DYNAMITE-Daniel Olsson 2%

Hade inget roligt fjolår med endast fem starter och inte en enda pallplats. Han tog en tredjeplats senast direkt i årsdebuten då han var duktig bakom vinnande Petter Rags på V86 på Solvalla. Har fart och kunnande för vinst men har ännu inte vunnit på Solvalla och senaste segern togs i juli 2015. Skrällbud.

3 TORONTO LOVE-Ulf Ohlsson 9%

Han gav ett ”fantasiodds” när han vann direkt i sin nya regi senast. Över 75 gånger fläsket. Det var ingen bluffseger och han betvingade ett ganska namnkunnigt gäng. Uppgiften ser inte alls värre ut nu och jag tror på chans till en ny triumf - förmodligen även nu till ett skapligt odds. I ett stayerlopp i Örebro vann han lätt före bra långskubbare som Linus Wibb och Limoncelli.

2 SCAMPI-Ville Karhulahti 16%

Han vann på ett småtrögt sätt näst senast och hade inget att hämta i ett lite tuffare lopp gången efter. Läget är fint och Scampi duger absolut här.

1 VERNIN STARLIGHT-Kenneth Haugstad 4%

Felade direkt senast och tappade alla möjligheter där. Han känns annars fin i jobben men behöver säkert ändå något lopp innan toppformen sitter där. Kapacitetsmässigt duger han bra men den här gången är man fullt nöjd om han kan vara bland de tre.

4 MAKE IT QUICK-Björn Goop 17%

Han har inte vunnit på ett tag men är en av flera som kan räcka. Björn Goop och ett bra utgångsläge räcker för att strecka i ett öppet lopp.

5 RANDOM SHOT-Örjan Kihlström 14%
9 DUFFMAN-Oskar J Andersson 3%

8 SUGARBOY PETOJ-Torbjörn Jansson 2%

10 NINEPOINTS ARIEL-Kaj Widell 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-3-6-8 (7-5)

2) 3 Like Lightning/5 Pimpinette Face (8-4)

3) 6-8-12 (7-10)

4) 2 Optimum Dragonfly/4 Mellby Exotic (8-3)

5) 6 POOCHAI (7-4)

6) 1 Saint Patrick/6 Violet Hill (7-2)

7) 1-2-3-7-8 (5-9)

8) Alla 10 (6-7)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Like Lightning i avd.2 och 1 Saint Patrick i avd.6 så blir kostnaden endast 300:- 

V75 Romme Lördag 7 Januari

V75-1, VOLT 2140, Silver

3 TOP OF THE WORLD-Ulf Ohlsson 34%

Top of the World har inte haft framspår i voltstart sedan maj 2015 och det är väl inte helt givet hur han hanterar det. Men han är normalt förnuftig och travsäker och vi tror att han kan pipa iväg bra och hålla ut spetshotet 4 Ajlexes Cubano första biten. Väl i spets brukar han försvara sig väldigt bra och faktum är att första gången han förlorade från spets var för tre starter sedan efter att ha vunnit 14 av 14 innan dess. Senast blev han över från början, backades ner i kön och gick godkänt efter sen lucka. Leder länge

7 BEPPE AM-Örjan Kihlström 41%

Beppe Am mötte Top Of The World senast och Beppe avslutade visslande snabbt via 11,1 sista 1000 bakom Fossens Bonus och var klart före min tipsetta då. Beppe hade toppform den här tiden ifjol också och går således alldeles utmärkt med skor på hovarna. Det är lite svårbedömt var han hamnar från springspår men om Kihlström provar lite från start skulle det kunna bli ganska ”billig dödens” och i nuvarande form kan han vinna även från den positionen.

4 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 10%

Kommer från seger i fjolårets sista start i slutet av december då han åter visade fin form efter att ha varit sämre i loppet innan.Han har inga problem med voltstart och har nu hemmaplan vilket oftast är en fördel. Han är ganska kvick från start men knappast troligt att han tar sig förbi den invändige Top Of The World. Om favoriterna kör mot varann och han får ett passande rygglopp på ledarduon är han inte borta till slut.

9 HERO SJÖHAMMAR-Johnny Takter 2%

Gör hyggliga lopp mest hela tiden men vinner inte så ofta då hon mest går ut på rikstoton mot hårt motstånd. Dagens motstånd är inte tuffare än på slutet och om det klaffar från bakspåret kan det vara en överraskning att räkna med.

10 NAVIGATOR SIB-Oskar J Andersson 1%

2 DIGGER ELIAS-Carl Johan Jepson 5%

5 CHIP DEALER-Nicklas Westerholm 2%

11 RUBY TRAP-Per Lennartsson 1%

12 NAKODA GOJ-Torbjörn Jansson 2%

1 LASKEN PALEMA-Anders Svanstedt 2%

6 SKI TO THE MAX-Kenneth Haugstad 1%

8 SPITCAM JUBB-Kaj Widell 0%

 

V75-2, VOLT 2640, Lördagsloppet

5 GLOBAL TRACE-Magnus Jakobsson 23%

Global Trace har sett mycket fin ut i två busenkla spetssegrar. Senast vann han med gott om krafter kvar via 15 sista 800. Duktige amatörtränaren Berne Gustafsson har svårt att dölja hur bra han tycker den här hästen är och eftersom han var ganska lugnt jobbad inför senaste starten ska han ha tagit rätt stora kliv på formstegen senaste veckan. Han är snabb ut men från femtespår blir det kanske inte spets initialt. Det är dock ganska troligt att Magnus Jakobsson får överta om han provar efter första kurvan. Blir så fallet måste Global Trace bli svårfångad. 

Färjestad-amatören Berne Gustafsson har en förmåga att forma bra hästar på löpande band och fyraårige 5 Global Trace ser ut att kunna vara en ny stjärna i vardande. På lördag handlar det om V75-debut i sin sjätte start i karriären.
- Han var lite trevande innan han började starta och vi trodde väl inte så mycket på honom i debuten. Men han visade då att han är en riktig tävlingshäst. Efter det har han utvecklats väldigt bra och senast var han ju faktiskt helt okörd i mål. Han hade inte startat på ett par månader och inte gått några tuffare jobb inför det loppet och jag räknar med att han gått framåt en del med loppet. Han känns i alla fall jättefin efter senaste loppet.
I debuten hade han också femtespår men inledde då lite trevande. Tror du att han är snabbare iväg nu?
- Ja, det tror jag. Han känns väldigt trygg, speciellt i voltstart. Han är stabil och jag tror inte det ska vara någon galopprisk. Han vann ju bakifrån i debuten och är förstås bättre nu så jag ser det inte som något problem om han inte kommer till ledningen. 
Hur tror du att han hanterar den långa distansen och hur fort tror du kan gå på lördag?
- Han är väldigt stark så distansen passar honom bra. Med tanke på att det fanns rätt mycket sparat i mål senast och att han normalt ska vara ännu bättre nu så tror jag nog att han i alla fall ska kunna gå en 16-tid. Jag tror på en bra chans, säger Berne Gustafsson.

10 JAGER OAKS-Per Lennartsson 17%

Var det lite surr om på V75 senast men då drogs han bakåt 800 kvar och fick aldrig fritt till slut med krafter kvar i mål som sjua efter en galopp kort efter start.  Med bättre klaff den här gången borde han kunna slåss om segern då han har bra fart för klassen.

4 LYCKANS DELUXE-Ulf Eriksson 14%

Vann fyra av tio lopp i fjol och hittade verkligen stilen i slutet av året då han avslutade med tre raka segrar. Hårdare emot nu men på visad form är han ändå tidig. Är inte helt stabil i voltstart så spåret var inte det man önskade. Distansen passar däremot bra och felfri är det en outsider i loppet.

1 OSBOURNE COX-Oskar J Andersson 4%

Jaded-sonen har inte vunnit lopp sedan augusti och återkommer nu efter ett litet uppehåll. Öppnar snabbt och segern togs från spets. Eftersom formen känns osäker är det troligt att man släpper ledningen till någon bra och därifrån kan han lifta med till en framskjuten placering om formen är någorlunda.

6 CHAMPION CHIP-Jörgen Westholm 2%

11 BLYTUNG AM-Jorma Kontio 9%

9 X.FACTOR-Per Linderoth 12%

2 ARAMIS AMOK-Susanne Österberg 2%
7 AXEL WADD-Mattias Djuse 6%

Axel Wadd är väl bäst när han tävlar barfota runt om men vann några lopp på bra sätt med skor på hovarna i början av karriären. Han gick godkänt i skymundan mot bra hästar senast där Al’s Winnermede vann och gången före galopperade han tidigt i ett lopp som Heartbreaker V.S. vann. Nu är motståndet av en helt annan art och Axel ser ut att bli lite bortglömd. Kan gå med en smygare från innerspår på tillägg.

13 SHARP INTENTIONS-Jennifer Tillman 1%

14 LISTAS SPIRIT-Kajsa Frick 2%

3 SMARAGD BRODDA-Tomas Pettersson 1%

8 THED TY TASS ZET-Lars Nylander 2%

15 IMAKETHEHEADLINE-Petter Karlsson 0%

Struken: 12 Winter´s Snowman

 

V75-3, AUTO 2640, Klass II

9 TITAN BRODDE-Örjan Kihlström 49%

Titan Brodde får Örjan Kihlström i vangen och hästen har varit mycket fin i tre segrar på fyra starter. Han står lite hårt inne i loppet men det spelar nog mindre roll, kapacitet har han som både räcker och blir över. Han öppnade vasst från bakspår bakom bilen senast och skulle kunna slinka igenom fint igen. Bra chans men stor favorit.

10 SEBASTIAN JOURNEY-Björn Röcklinger 15%

Sebastian Journey har varit kanonfin i tre starter på raken. Näst senast avslutade han under 11 sista 400 till andraplatsen efter att ha hamnat i dåliga ryggar in i slutsvängen. Senast kördes han till spets mitt i loppet och gick undan i fin stil utan att bottnas. Den här fyraåringen kan absolut vara en klassklättrare. 

3 LÖVDALA PRINCIPITO-N. Westerholm 5%

Är segervan och har vunnit tre av de fem senaste starterna med skor på fötterna. Galopperade bort sig senast av ren pigghet och formen är på topp. Är seg och entaktad men har en bra skalle och styrka. Distansen passar bra liksom läget. Ska ses med viss chans till en låg procent.

5 DRABANT HORNLINE-Oskar Kylin Blom 12%

Är lite av en vinna eller försvinna-häst. Vann hälften av fjolårets åtta starter men har även galopperat en del. 5-åringen efter Conny Nobell står bra inne i klassen och vann på distansen i sin senaste start. Är van att gå med skor på fötterna och är hygglig från start. En outsider som åker med på mitt system.

11 FELLINI BOKO-Per Lenartsson 8%

1 HIGHWAY PATROLMAN-Kajsa Frick 1%

2 GREYHOUND BOKO-Kenneth Haugstad 4%

12 CAGNES SUR MER-Rickard Svanstedt 1%

7 SVART KRONOS-Bengt Erik Olsson 2%

8 QUALITY TILLY-Ulf Ohlsson 2%

4 BIANCA HORNLINE-Sandra Nordemo 1%

6 KENZI-Claes Sjöström 0%

 

V75-4, VOLT 2640, Kallblod

14 MOE SVARTEN-Jan Martin Bjerring 18%

Har en tråkig rad men har varit ute mot de bästa norska hästarna och går nu ner betydligt i klass. Hade lite problem med travet senast och det får han inte ha om han ska kunna plocka in 40 meter på starthästarna. Han tog på Tekno Odin sista biten senast som femma i mål på en 23-tid över full distans. Han har farter i kroppen som ingen av motståndarna har och om bara den norska kusken prickar in loppet rätt bör han vara med i segerstriden till slut och även kunna sluta längst fram. En möjlig spik i omgången.

13 TRIPPA UNDAN-Oskar Kylin Blom 8%

Har fin form och hade två raka segrar inför senaste starten som gjordes på Umåkers isbana. Där galopperade han bort sina chanser som gott gåendes 300 kvar och det kan ha varit segern som rök. Sprang nytt svenskt rekord över distansen vid seger för tre starter sedan så det är ett tidigt bud vid gardering här. 

4 REIUG-Magnus Jakobsson 6%

Reiug står hårt inne i loppet men har både kapacitet och styrka att räcka långt i det här loppet ändå. Jag vill påminna om att Reiug i ett derbykval för 1,5 år sedan vann från dödens via 22,5 sista 800 och sedan spelades till sju ggr pengarna mot bl.a. Järvsörappen i finalen där han dock galopperade bort sig. Körs nu för första gången av Magnus Jakobsson och skulle han få lite fart på Reiug från start och hamna utanpå ledaren eller rent av kunna köras till spets kan han bli en obehaglig överraskning för de jagande.

5 MOESES-Örjan Kihlström 19%

Svartbrune Moeses sprang in 263 000 kronor som fyraåring och födde sig bra med sju segrar på 18 starter. Det här var 2014 och kallblodsvalacken var snäppet under de bästa i kullen. 
Inte för att han lyckats så mycket sämre som äldre. 
Inte så. 
Östersundstränaren Olle Carlsson vill inte ta orden i sin mun men…drömmen var ändå att det fina kallblodet han är delägare i skulle nå lite högre höjder. 
- Det kanske kommer nu i stället. Det blev lite tyngre när Moeses kom upp i ungefär halvmiljonen intjänat. Jag tror att hästar generellt sett har olika trappor inkomstmässigt som de måste över. Allt för att kunna komma vidare. Det finns många hästar som är riktigt bra men plötsligt kommer de inte så mycket längre när de fått lite pengar på sig. Vi får se om Moeses är en sån som kommer längre – det är i alla fall vad jag hoppas och tror, säger Olle Carlsson.

Nyblivne sjuåringen Moeses avslutade fjolåret med seger på Bergsåker i början av december. Olle Carlsson körde och kallar loppet ”ett klart fall framåt”. 
Moeses galopperade bort upp emot 40 meter den gången men lyckades vinna ändå och fick dela segern med Jan-Olov Perssons Tand Tuff.
- Under senhösten här känns det som att han kommit mer och mer och senast var det många som tyckte att han var riktigt bra igen.

Olle Carlsson samarbetar med Maria Ringvall i Östersund, vars specialitet är dressyr. 
I höstas lade stallet om träningen helt på Moeses som enbart ridtränas numera. 
- Maria har tagit över en del av träningen och just Moeses går bara under sadel. Hon har hållit på i 20 år med dressyr och jobbat på Mallorca, så hon kan sin sak. 

Andra bra hästar jag haft under åren har kommit ett snäpp ytterligare på ridträning. Jag tror att det är nyttigt, förutsatt att det är folk som kan rida som sätter sig upp. Vi är fem delägare på hästen och de andra ville att jag skulle köra. Men jag hade känslan att jag ville ha en annan kusk och ringde Örjan, som sa ja direkt.

- Han har klarat tunga lopp ibland under sin karriär men för att det ska vara maximalt i såna här gäng ska han gå i ryggar. Kanske lossas i den sista kurvan eller så. Det är ett jämnt lopp utan någon egentlig favorit och folk måste nog strecka sju-åtta hästar för att vara säkra. Moeses ska med på kupongen om man tar med några stycken, så är det bara. Lite galopprisk från femte och han måste tas lite lugnt. Han är inte tokig alls på längre distanser och brukar hålla farten till mål, slutar Olle Carlsson.
Kallblodsloppet går som V75-4 på Rommetravet. I tränartipset ”Fem tippar V75” rankar Olle Carlsson loppet: 12 Mofaksan – 5 Moeses – 9 Eldvin

12 MOFAKSAN-Ove A Lindqvist 16%

3 ESSIES LILLA ALFRED-Ulf Eriksson 4%

9 ELDVIN-Jörgen Westholm 18%

10 KRUSSE-Michael von Krusenstierna 5%

1 MODD BRUN-Mikael M Andersson 1%

6 ALGOT ÅLJ-Angelica Klockar 1%

8 LESJA KONGEN-Bengt Erik Olsson 1%

11 BRO VIKING-Fredrik Fransson 2%

2 VALLE JERVEN-Tommy Karlstedt 3%

7 MYS ELDEN-Åsa Engblom 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass I

2 FORECAST-Örjan Kihlström 22%

Forecast har förvisso bara en seger på de 29 senaste loppen men vi tycker ändå att det ska vara mycket bra chans att han grejar en ny seger här. Han såg ut som en obriserad bomb med massor av krafter kvar över mål i V75-finalen som Västerbo Hard Cash vann på Solvalla under julhelgen. Forecast har för övrigt gjort starka lopp en längre tid. Bästa kusken i Örjan Kihlström, bästa spåret i form av spår två och toppform är tre bra ingredienser för en chansspik. Han är ingen riktig raket från start men ändå inte så oäven och han öppnade rätt bra näst senast. Det är egentligen bara 8 Önas Igor som är riktigt snabb ut om han laddas. Det finns ”lillchans” att Forecast kan få överta men han kan i nuvarande slag vinna från flera positioner. En vettig chansspik i ett annars streckkrävande lopp.

3 OLA MONTANA-Nicklas Westerholm 19%

Talangen Nicklas Westerholm, 25, är optimistisk inför V75 med Ola Montana. Anledningen: brodd och vinterbana.

– Han har fungerat väldigt bra på det, säger Nicklas Westerholm till Trav365.

– Jag är uppåt inför den här starten, framför allt just för att han fungerat så bra med brodd och på riktiga vinterbanor, säger Nicklas Westerholm till Trav365 och fortsätter:

– Vid seger i Örebro och på Gävle, framför allt kanske i Örebro, var han ruskigt bra och då var det riktiga vinterbanor med snö i banan. Jag tror det kan missgynna många i det här startfältet, samtidigt som min visat att det passar honom utmärkt och det är största anledningen till att jag är uppåt.

Ola Montana, nu fem år gammal, kommer till lördagens V75-start med tre segrar på de fyra senaste starterna.

– Jag tycker att han har utvecklats och blivit bättre, och det känns också som att han fortsätter att utvecklas, säger Westerholm.

Ola Montana och Nicklas Westerholm startar från spår tre bakom bilen, i ett lopp som avgörs över medeldistans, 2 140 meter.

– Det är lite hyggliga emot och det är ett ganska jämnt lopp, jag tror inte att den hästen som får jobbigaste loppet vinner. Han har vunnit från de flesta positioner och är inte den typ av häst som behöver rygg på ledaren och lucka 200 kvar, utan när han är bra så är han flexibel och jag gråter inte direkt om vi inte skulle få ledningen, exempelvis. Om han är som han ska, vilket allt tyder på, så kan han vinna på många olika sätt.   

10 AMPHIBIAN MADNESS-André Eklundh 5%

Tog hela nio pallplatser på sina 16 starter ifjol, men det blev endast en seger. Har gått bra hela tiden på slutet men det har inte riktigt klaffat fullt ut även om avslutningarna är bra för det mesta. Senast fick hon backa sig loss i sista sväng och svarade sedan för ett sylvasst upplopp till andraplatsen utan att nå Basic. En outsider som säkerligen inte får många streck på sig. Räknas med minsta klaff.

8 ÖNAS IGOR-Johnny Takter 6%

Är en startkatapult som har hemmabana. Är ute mpå V75 hela tiden och är härdad i klassen. Tog ledningen från spår 4 bakom bilen senast och kan hitta dit även den här gången trots det tråkiga utgångsläget. Fick ge sig motvilligt mot Staro Ivy League senast över kort distans och nu är det ett halvvarv längre, så det behövs nog att hon får smyga undan ett halvvarv åtminstone för att kunna hålla hela vägen. Streckvärd ändå på sina 6%.

6 LINUS BOY-Jorma Kontio 17%

Är ännu en häst som är bra för klassen. Firma Nurmos/Kontio firar ju många framgångar tillsammans och ska inte räknas bort här heller. Inte helt stabil på benen men felfri är han med i matchen.

1 ALORAC MATHBELL-Jörgen Westholm 19%

5 ANEOU-Carl Johan Jepson 2%

4 DIORA FROM MY-Kaj Widell 4%

12 KABAL-Anders Svanstedt 2%

11 HACHIKO-Andreas Peterson 1%

9 FLÖRTEN-Peter Törnqvist 0%

7 BARYTON-Hans R Strömberg 1%

 

V75-6, VOLT 2140, Stolopp

5 IOANA HANOVER-Örjan Kihlström 70%

Ser ut att bli omgångens klart största favorit och är i klass med Järvsöfaks och Nuncio, vilket känns helt galet. Ett orutinerat sto på nyss fyllda 4-år måste helt enkelt garderas trots att hon vann 7 av 11 lopp i fjol. Nerstruken från spår 5 till spår 4 är gynnsamt men det är fortfarande inte helt enkelt. Vann dock senast hon hade samma läge. Kommer med tre raka segrar och vann direkt i V75-debuten senast på Örebro före Basic Instinct. Får tipset men kommer att garderas.

2 DASHING KIMBERLEY-Jennifer Tillman 6%

Har blivit nerstruken till innerspåret vilket bör vara positivt då hon kan öppna snabbt. Hittar hon till ledningen kan hon leda loppet länge och måste då räknas med vissa möjligheter. Två segrar på de fyra senaste starterna och hon radar upp 14-tider över distansen. Givet streck.

10 FRIDA MONTANA-Nicklas Westerholm 2%

Var inte som bäst senast men tog ändå en fjärdeplats bakom Queer Fish och får ändå godkänt till slut. Är lite ojämn och man kan nu räkna med en bättre insats igen efter en lite sämre. Utgångsläget är okej och hon har fart i kroppen som räcker till seger om hon han sin dag. Skrällbud.

13 WITHMA-Oskar J Andersson 6%

Withma är inte helt lätt med voltstart men sköter hon sig från springspåret på tillägg och hittar ner i slagläge har hon definitivt fart att kunna spurta hem det här. Senast mötte hon hästar som Anna Mix, Red Rose America och Jumble Ås som förvisso var före henne i mål men de gick alla på innerspår medan Withma fick jobba i tredjespår utan rygg sista 700.

8 JEEPSTER-Kaj Widell 4%

15 VELVET GIRL-Jorma Kontio 7%

Det fanns en tid då man kunde lusläsa startlistorna efter Risto Airaksinens namn, spela när man fann det och vara säker på att göra sig en slant.
Den tiden är förbi. Åtminstone om man ska gå efter resultaten de tre senaste åren.
För Airaksinen är inte längre den ”jultomte” som dök upp på svenska banor ett par-tre gånger per år och satte dit högoddsare i början av 2000-talet.
Åren 2003-2011 startade han 34 gånger på svensk mark, vann sex lopp varav två till jätteodds: 83 respektive 43 gånger pengarna. Det innebar att varje satsad hundring på en Airaksinen-tränad häst under de nio åren gav 463 kronor tillbaka. Inte heller den ”supertränare” som började komma allt oftare och vann nästan var tredje start på svensk mark under 2012-2013.
De senaste säsongerna har det gått trögare när 67-åringen från Hämeenkoski i södra Finland tagit färjan över sundet.
Tendensen kunde skönjas redan 2014. Året då Airaksinen gjorde rekordmånga starter på svensk mark, 50 stycken. Åtta slutade i seger vilket ger en procent de flesta tränare skulle vara nöjda med, men i Airaksinens fall var det ett kraftigt tapp jämfört med de 14 av 47 han ståtat med under de två tidigare säsongerna. 
Men den största skillnaden var att spelarna nu var på sin vakt. Den som spelat Airaksinens samtliga starthästar på svensk mark under 2012/2013 kunde hämta ut 150 kronor för varje satsad hundring.
Motsvarande återbäring för 2014 blev 52 kronor.

Plötsligt hade det blivit en förlustaffär att ”spela Risto”.
- Visst har jag märkt att mina hästar varit hårdare spelade i Sverige de senaste åren. Man ser det redan i tipsen i tidningarna. Samtidigt åker jag ju inte så långt om jag inte tror på vinstchans, men när jag anmäler vet jag ju inte vad det blir för motstånd, säger Airaksinen som varit mer sparsam med turerna över Östersjön de två senaste åren.
- Det har strulat lite. Några hästar som jag fått in har inte gått så bra som väntat, sedan har det varit lite skador och har man få hästar från början blir det inte mycket kvar. 
Med bara sju hästar på träningslistan stämmer det förstås, men skillnaden är att de som gästat inte varit lika framgångsrika.
2015 blev det visserligen två segrar på sex starter, men fjolårets elva försök gav blott en triumf. Eller närmare bestämt en halv då Part Two löpte dött lopp i finalen av Lars Lindbergs Minne på Bergsåker i augusti. 
Det innebar att hundringen under 2016 reducerades till ynka 23 kronor. Nu ska vi börja starta lite mer igen. Part Two blev dålig i höstas, men är på gång och både hon och Velvet Girl har fina lopp i Sverige under januari och februari. Då hoppas jag få sätta dit några vinnare igen.

Redan på lördag kan det vara dags när Airaksinen tar med sig Velvet Girl till Romme. Egentligen var hon tänkt att få resesällskap, men Winter’s Snowman får stanna hemma.
- Tyvärr såg jag i morse (torsdag) att han gjort sig illa i boxen så det var bara att stryka. Synd, han har tränat riktigt bra så jag hoppas att han kommer igen.
För Velvet Girl kan det innebära bekymmer då hon tidigare haft problem med att resa långt.
Efter seger på Eskilstuna i slutet av 2015 har de tre senaste utflykterna västerut slutat i flopp. Senast på Bergsåker i näst senaste starten.
- Hon var inte som bäst den dagen. Det märktes efter loppet då hon inte drack något och när vi kom hem fick hon feber. Annars gick själva resan bättre jämfört med de två starterna på Solvalla då hade vi åkt på natten och hon hade fått stå ensam i ett stall hela tävlingsdagen. Det trivdes hon inte med. Hon är van att gå ut i hagen direkt på morgonen.

- Hon får övernatta i ett litet stall i Sala. Det är ett lugnt ställe med bara två valacker, sedan finns det hage. Visst oroar det lite att hon inte får sin reskamrat, men jag tror att det här upplägget ska passa henne. 

- Den är väldigt bra. Hon repade sig snabbt efter sjukdomen och var en fröjd att skåda över upploppet senast. Tidigare har hon alltid haft problem med travet, men nu såg det perfekt ut. Det känns också i jobben att formen sitter där, hon bara lägger ner skallen och sticker iväg. Generellt är det en häst som tävlar bäst på vintern. Hon blir mindre stel i kroppen när hon inte brunstar. 

- Hon gillar när det är kallt i backen eftersom hon har lite känsliga hovar. Jag hoppas att det är fruset, skulle det komma snö och bli kladdigt är hon missgynnad. Vi kör gärna med korta hakar bak som i de senaste starterna. I övrigt blir det norskt huvudlag som tidigare.

Hästen är bra för sin klass och tål att göra en del själv på vägen. Det var synd på bakspåret eftersom hon är riktigt kvick i voltstart och säkert hade kunnat ta in sitt tillägg snabbt annars. Men Jorma Kontio får lösa det taktiska och lita på att jag gjort mitt jobb som tränare.

12 LADYOFTHELAKE-Pierre Nyström 1%

7 IRENE SUND-Fredrik B Larsson 1%

Fredrik B Larsson har varit influensadrabbad och var av den anledning svår att få tag på i början av veckan. Men nu är han på bättringsvägen och räknar med att köra 7 Irene Sund på lördag. 
- Ja, det är absolut min plan. Hon satt fast med lite sparat senast och har sett bra ut i jobben efter det. Hon hade ju pausat en månad innan det loppet och bör gå framåt med loppet i sig. Jag tycker egentligen att hon gjort bra lopp hela tiden det senaste halvåret. Hon har avslutat bra flera gånger och suttit fast en del. Hon är snabb från start och skulle vi nå ledningen är jag sugen på att prova att köra där den här gången. Det var länge sedan hon gick i ledningen och nu vill jag ge henne chansen. Jag hoppas och tror att vi ska vara bland de tre. Hon går för det mesta med vanlig vagn och gör så även på lördag, säger Fredrik B Larsson.
3 HIGH EXPECTATION-Marcus Schön 1%

4 ISLAMORADA-Ove A Lindqvist 1%

9 QUAND VENEZ VOUS-Oskar Kylin Blom 0%

11 PINYATA GEL-Ulf Ohlsson 1%

14 RONDINE D´ASOLO-Claes Sjöström 1%

- Hon gick bra i Finland senast. Hon var ju med i en ganska snabb öppning och höll sedan farten bra till slut som trea. Jag tycker att hon gör bra lopp nästan varje gång och hon gör mig sällan besviken. Allt verkar bra med henne efter loppet. Svårt att säga var hon hamnar från springspår på tillägg men hon är hyfsat snabb ut så Claes får väl köra till en bit i alla fall och jag hoppas att hon kan komma ner någonstans. Stämmer det på vägen och hon har lite tur så tycker jag att hon är tillräckligt bra för att ses med lite chans. Hon går med samma vagn som senast, d.v.s. en typ av ”halvbike”. Hon reser på fredag och själva resan är inga problem. Däremot är det en liten nackdel att hon inte har något sällskap eftersom hon kan bli lite nervös, säger Gunnel Fredriksson.

6 TIDE WATER-Kajsa Frick 1%

Struken: 1 Sundbyholms Fatima

 

V75-7, AUTO 1640, Brons

3 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 53%

GlobalSatisfaction har varit ute i tuffa lopp hela hösten och gjort det mycket bra. Man kan lugnt påstå att han går ner rejält i klass den här gången då han slipper hästar som Uncle Lasse och Workout Wonder som varit före honom i mål i två av förlusterna i raden. Nu har han inte startat på en månad och är vaccinerad under uppehållet vilket sällan är ett bra tecken. Garderas flitigt på stora systemet. Tränare Nurmos är dock nöjd med hur GlobalSatisfaction sköter träningen. Kort distans är kanske inget direkt plus men han har vunnit på 12,1/1640 auto och hästen är rejäl på alla sätt och vis och tål att göra jobbet utanpå ledaren. Normalt sett ska han bara vara starkast över upploppet.

7 QUEER FISH-Kaj Widell 11%

Har hittat formen igen och kommer med tre raka segrar mot lite enklare kamrater.  Står bra inne i klassen men fick ett läge lite väl långt ut bakom vingen. Hade ingen lyckad sommar men har fungerat bättre på slutet med brodd i skorna och det är väl chans att det kan behövas igen. Första motbud.

1 BONBON MEARAS-Per Linderoth 17%

Är startsnabb och har fått ett bra spår för att kunna försvara ledningen och då är det hästen att slå. Skulle hon slippa press en bit kan hon leda loppet runt om. Ledningen är inget måste men det ökar vinstchanserna. 

4 SNYTING-Torbjörn Jansson 4%

Är inte helt enkel och galopperade bort sig tidigt på V75 senast. Han reparerade på ett bra sätt fram till en femteplats bakom Springover och visade fortsatt fin form. Vann från tre starter sedan men det känns ändå som att han är bättre än vad raden visar och jag plockar med honom som en rolig skräll innan alla andra också får upp ögongen för honom. Galoppen senast kan ha varit värdehöjande.

10 ANTONIO TABAC-Jorma Kontio 4%

12 LINCOLN LAWYER-Örjan Kihlström 5%

9 CUT HIM SOME SLACK-Claes Sjöström 3%

5 GIGANT PROUD-Mattias Djuse 2%

6 CARPENTER ON TOR-Magnus Jakobsson 0%

2 K.A.ONLINE-Ulf Eriksson 0%

8 COSMO LIGHT-Jörgen Westholm 0%

11 FOCUS HÅLERYD-Ove A Lindqvist 0%

 

Systemförslaget:

1) 3-4-7-9-10 (2-5)

2) 5 Global Trace/10 Jager Oaks (4-1)

3) 3-5-9-10-11 (1-2)

4) 14 MOE SVARTEN (13-4)

5) 2 FORECAST (3-10)

6) 2-5-7-8-10-12-13-15 (3-4)

7) 1-3-4-7-10-12 (9-5)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Global Satisfaction i avd.7 så blir kostnaden endast 200:-

V86 Onsdag 4 Januari Åby/Solvall

V86-1, AUTO 2640, EXPRESSTRAPPA, ÅBY

6 MALKIN-Stefan Söderkvist 7%

Han är klart bättre än vad resultaten antyder och kan vara en fräck spik. Bortvald dock av Robert Bergh men det har hänt fler än en gång att stallets andrahäst luggar chefen på segern.

5 LOKE SURVIVE-Robert Bergh 66%

Loke Survive vann sina fyra första starter och blir stor favorit här. Senast ställdes han mot bra hästar från ett svårt åttondespår och han gick i mål med till synes krafter kvar. Nu möter han återigen enklare hästar och han har dessutom ett fint femtespår. Han kommer sticka till ledningen från ett fint utgångsläge och kan leda loppet runt om, men han har ännu inte behövt visa samma fart som flera av motståndarna redan visat upp så jag provar att fälla honom i jakten på jackpottmiljonerna.

7 NAVIGATOR FACE-Thomas Uhrberg 5%

8 ABOVE EVERY ONE-Jan Dahlgaard 5%

11 POLYCRATES FACE-Christoffer Eriksson 6%

Är mycket stark och kapacitet finns det verkligen. Men han är, som raden visar, mycket osäker och det krävs inte mycket för galopp. Vinner felfri?

- Polycrates Face är en väldigt bra häst i grund och botten med bra styrka och hög kapacitet. Senast tappade han travet och galopperade utvändigt om ledaren men kom tillbaka bra och utan galoppen hade han säkerligen vunnit det loppet. Fungerar han fullt ut är han garanterat den bästa hästen i loppet säger Christoffer Eriksson.

9 DOGGE STING-André Eklundh 6%

10 MIRACLE LAVEC I.T.-Ch. Cracchiolo 1%

1 BELLMAN HÖNEZ-Jan Henriksson 1%

3 SUPER WILLE-Kevin Oscarsson 1%

4 THOMSON-Thomas Martinsson 1%

2 GOLDEN SÅNNA-Nilsgunnar Johansson 1%

 

V86-2, AUTO 2640, Solvalla

1 RAMBOLDO JET-Örjan Kihlström 16%

Ramboldo Jet har visat form nu här i två starter. Vann lite turligt när den som höll på att slå honom galopperade och sedan gick han bra från bakspår med materialproblem senast. Håller han sig lugn klarar han distansen. Vunnit på den tidigare. Kan emellanåt bli för laddad och dra iväg för hårt, men jag tycker att han ska räknas tidigt på läget och på formen.

6 SCARLETS MIRAKEL-Peter G Norman 10%

7 REGGAE HALL-Claes Sjöström 13%

3 FIGHTING BAX-Kenneth Haugstad 44%

Fighting Bax gjorde ett fint lopp senast som tvåa i långlopp på V75. Han fick en vilsam invändig resa och spurtade bra över upploppet utan att ha chans att nå en överlägsen segrare. Det var i alla fall ett formbesked han lämnade och han kan mycket väl sitta i ledningen efter några hundra meter. Han har gått i den positionen blott en gång och vann då. Det är lång distans igen och det passar Fighting Bax bra. Även om det inte skulle bli ledningen för Fighting Bax så finns segerchansen där. Blir ändå för stor favorit i mina ögon.

2 JEPPAS PICASSO-Susanne H Osterling 44%

9 BISON SPIRO-Anna Karin Rundqvist 2%

8 FRISCO FLAME-Daniel Olsson 1%

5 TANGO LAVEC-Ulf Ohlsson 2%

4 BENJI DANA-Per Lennartsson 1%

10 JOBIE FARGO-Ulf Eriksson 1%

 

V86-3, AUTO 1640, Stolopp, Åby

5 SNOW ANGEL-Stefan Söderkvist 15%

Snow Angel flög fram över upploppet senast och det är inte bara namnet som skvallrar om att stoet trivs på vintern. Hon brukar gå med skor och missgynnas inte av barfotaförbudet. 

2 YOU KNOW ME-Conrad Lugauer 44%

You Know Me har perfekta förutsättningar och missar knappast ledningen. Sen kan det bli tufft för konkurrenterna att ta sig förbi. Men på Åby finns det open stretch och det finns några motbud som kommer från fina prestationer. Blir stor favorit.
9 DREAM BABE-Johan Untersteiner 5%

Dream Babe gick i mål fullkomligt okörd senast och kan få en fin resa. Inte alls omöjligt att hon spurtar förbi samtliga via open stretch.

3 LONELY STAR-Jörgen Sjunnesson 12%

11 TWIST AND SHOUT-Kevin Oscarsson 1%

Det är en fin häst men väldigt osäker. Hon skötte sig bra i kvalet och kändes jättefin. Felfritt är det en viss chans

7 UNIQUE SISA-Jan Dahlgaard 12%

6 RIKKI TIKKI TAVI-Flemming Jensen 4%

4 ADRIANS GIRL-Espen André Schie 1%

1 DANEDREAM-Christoffer Eriksson 2%

- Danedream tycker jag har ryckt upp sig ordentligt i de två senaste starterna. Senast i Halmstad satt hon fast med gott om krafter och gången innan gjorde hon en bra upphämtning efter startgalopp. Hon är på gång men det är ändå långsökt att hon ska räcka till seger säger Christoffer Eriksson.

12 FABRICA PELLINI-André Eklundh 1%

8 DARK CHOCOLATE-Carl Johan Jepson 1%
10 IRIS IRIS-Thomas Uhrberg 1%

 

V86-4, AUTO 2140, Solvalla

3 MELLBY COLLECTOR-Örjan Kihlström 35%

Mellby Collector blev väldigt het senast då han nära på skentravade i ledningen. Att han sen gav upp helt har alltså sin förklaring. Med annat upplägg nu är han att räkna med.

7 MAKE IT QUICK-Ulf Ohlsson 2%
6 PAPARAZZI M.-Torbjörn Jansson 5%

Paparazzi M. har inte haft någon tur hos Stig H. Visat jättebra form hela tiden men haft dåliga lägen och kommit dåligt på det när han har haft ett bra spår. Han har inte ännu fått ut vad han borde ha fått. Nu kan det lösa sig. Om det löser sig bättre nu. Då kan han vara i striden.

2 XCEED G.T.-Per Lennartsson 3%

4 FUZZ-Claes Sjöström 2%

5 PETTER RAGS-Kenneth Haugstad 18%

9 FOLLI-Jorma Kontio 14%

Har mött tuffa hästar på slutet men det är inte alltid som travet fungerar. Ska ses som en outsider om det flyter.
11 MR LINDY-Kaj Widell 14%

Avslutade bra vid fritt på Örebro och kommer inte att vara sämre nu, normalt sett. Är vass på speed och med tempo framme i täten är den här springaren inte alls borta.
8 POLAR L.B.-Anna Rönning 1%

10 CARELIN-Oskar J Andersson 3%

12 I AM DYNAMITE-Daniel Olsson 1%
1 ELLES W.LINNEA-Ulf Eriksson 1%

 

V86-5, AUTO 1640, Åby

7 OMEGA BROLINE-Kevin Oscarsson 8%

4 UNE DI POGGIO-Thomas Uhrberg 30%

Une Di Poggio dök ner på open stretch senast och spurtade duktigt utan att ha chans att nå segraren. Hon gav i alla fall ett formbesked och både aktuell form och grundkapacitet räcker för att slå de andra hästarna här. Men Une Di Poggio har galopperat i nästan var fjärde start och man kan alltså inte lita helt på henne

– Jag var nöjd med insatsen senast och det känns som att hon är i väldigt god form för dagen. Hon kan öppna snabbt men om man laddar ökar galopprisken och det vill vi nog undvika på onsdag. Distansen gillar hon och det är väl åtminstone en outsider. Inga ändringar säger Edvin Ceka.

3 VALNES FILIPPA-André Eklundh 37%

Valnes Filippa har hamnat på prispallen i åtta av tio starter och det är en bedrift som gör att hon måste ses med chans trots att hon var svag i sin senaste start. 

5 BERLIOZ-Carl Johan Jepson 7%
2 GERTORPS VILJALEVA-Oskar Andersson 1%

1 NEMO ADAMAS-Jan Henriksson 2%

6 ALVENA VAGABOY-Christoffer Eriksson 11%

10 DALLAS S.I.R.-Stefan Söderkvist 2%

Dallas S.I.R. har inte startat på nästan två månader, men om han hittat tillbaka till den formen han höll då han vann på Solvalla i september kan han skrälla här.

9 SLADDIE-Jörgen Sjunnesson 1%

8 BRANSBY SWEET KISS-B. Christensen 1%

 

V86-6, AUTO 2140, Stolopp, Solvalla

1 ICE WINE-Kenneth Haugstad 14%

Ice Wine blev störd senast men gick en bra slutrunda trots det. Har ett spännande läge och ska passas noga.

– Hon gick klart bra efter strul senast. Hon ser mer alert ut efter det och det är säkert fin form. Hon är ingen blixt från start och nog bäst med ett smyglopp. Om det löser sig bör hon vara med långt framme säger Pär Pergenius.

2 DITTY BOPPER-Örjan Kihlström 56%

Ditty Bopper är snabb i benen och blir farlig med rätt resa. Stallet låter klart nöjda inför denna start

11 TWEET HANOVER-Stefan Melander 6%

5 MOLLY DE CASTELLA-Oskar J Andersson 6%

7 LUCKYLINE AMERICA-Claes Sjöström 4%

10 FIDELI STAR-Åke Lindblom 1%

Senast var hon ute i V75 och fick en blytung resa med inledning i tredjespår och senare hamnade hon i dödens. Ändå stred hon in på linjen och var inte långt efter vinnaren i mål. Det blir säkert offensivt upplägg på nytt, men nu är motståndet enklare

9 UP IN THE TREES-Torbjörn Jansson 3%

Up in the Trees har inte övertygat alls. Stig H. trodde att det var en hygglig häst när han började med henne som treåring, men det har hon inte levt upp till. Nu provar man lite annan utrustning på henne och ser hur det fungerar. Måste visa mer innan man kan tro på henne.

6 M.T.KHILA-Mattias Djuse 6%

4 SWEET VIKTORIA-Daniel Berglund 1%

3 CARISMA MEARAS-Susanne H Osterling 2%

12 SO NOBEL GEDE-Magdalena U.Siminski 1%

8 MISTELLE-Veli Pekka Toivanen 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Åby

3 VALENTINO STRIX-Stefan Söderkvist 16%

På onsdagen kan årets första fullträff komma för Adde Zukanovic och Stall Denco. Då gör Valentino Strix första starten som sexåring. I våras såg hingsten ut att gå en kanonsäsong till mötes men efter en mersmakande andraplats i årsdebuten och en imponerande V86-seger på Solvalla började det strula. Hästen galopperade bort sig tre gånger i rad och fick tre månaders tävlingsuppehåll.
- Han blev ofräsch och att hitta bekymret var inte så lätt. Han hade en halvkomplicerad hälta och behövde lite tid på sig, säger Zukanovic.
I mitten av november var Valentino Strix tillbaka på tävlingsbanan och via fjärdespår i sista sväng levererade han en tung slutstöt när han på 600 meter gick från tionde och sista häst till tredjeplatsen. Sedan har han slutat tvåa två gånger i rad efter tunga slutvarv som förstahäst i andraspår. 
- Han har kommit tillbaka starkt utan att få vinna. Jag är jättenöjd med hans insatser efter uppehållet och formen borde hålla i sig. Han känns fin hästen och jag hoppas att han ska få sätta nosen först snart.

- Jag tror på hästen! Det är några bra med i loppet men det är det alltid och kan han komma ner i andraspår vet vi att han kan avsluta starkt. Om inte Stefan (Söderkvist) får för sig att köra fram tidigt för att försöka överta ledningen? Hur som helst står min häst på tur för seger och jag tycker att han är en av två-tre hästar som ska göra upp det.

2 NEW MUSCLE ÅS-Veijo Heiskanen 6%

New Muscle Ås har spetsläge och slipper han slösa allt för mycket med krafter under vägen kan han bli svår att ta sig förbi. New Muscle Ås är den av de startsnabba med öppet spår som har bäst läge och bör därför kunna spetsa.

11 GUNELL PALEMA-Håkan K Persson 13%

10 VOLONTARY SIMPLCTY-Peter Ingves 1%

9 UNITY KNICK-Christoffer Eriksson 15%

Unity Knick var ute i bronsfinal senast, ett av de hetare motbuden Pokemon Ås startade samma dag fast i klass II-final. Unity Knick är således van vid att möta hårdare hästar än dessa. Förra året van hästen 5 av 15 lopp.
- Han gick rätt så bra ifjol tycker jag. I de större loppen hade han kanske lite oflyt med positioner och dagsform men han utvecklades under året och tjänade rätt så mycket pengar.
Från ett dåligt utgångsläge slutade Unity Knick senast femma i bronsdivisionens final när Solvalla arrangerade V75 under julhelgen.
- Jag tycker att han har gått bra i de två senaste loppen men han har behövt dem för att komma i form efter att ha varit ifrån lite. Senast hade han ett svårt utgångsläge och avslutade fint. Jag tror att formen sitter där.

- Han går ner i klass jämfört med senast men samtidigt har han bakspår den här gången också så vi är lite utelämnade till hur det blir kört. Valentino Strix blir väl favorit och han är en bra häst, men bakom honom tycker jag att min ska räknas tidigt. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och med tempo och rätt resa tror jag att vi är med långt framme.

6 POKEMON ÅS-Erlend Rennesvik 21%

Han är härdad i V75 och gick bra i finalen senast som trea i mål.

4 DROGBA BOB-Johan Untersteiner 2%

5 BOOGIE MAN-Peter Edberg 1%

7 MR HOT SHOT-Johnny Takter 20%

1 UNIK TAMSEN-Thomas Uhrberg 2%

8 STELINA-André Eklundh 1%

Struken: 12 

 

V86-8, AUTO 1640, Stolopp, Solvalla

8 NATALIE DE VIE-Per Lennartsson 36%

Natalie de Vie är ett frågetecken. Har inte startat på länge och är absolut ingen träningshäst. Det är bara att hoppas. Hon är halsopererad och det störde henne på slutet förra året. Förhoppningsvis är hon förbättrad med ingreppen, vilan och träningen som hon har fått. Svårbedömd men om hon är vid sunda vätskor har hon kapacitet att ha möjligheter i alla fall. Kan vara en favorit i fara.

9 TARRAGONA ÅS-Örjan Kihlström 9%

5 LAURA DOC-Jorma Kontio 2%

7 DEDES MYTHICAL-Sune L Nilsson 4%

Hon avslutade vasst senast. Med en bra resa är hon med i striden på nytt

– Hon var för het senast, jag vet inte vad det var med henne den dagen. Hon avslutade annars bra och jag var nöjd med det loppet. Hon är inte så snabb ut och det krävs lite flyt säger Sune L Nilsson.
6 EVENING PRAYER-Kenneth Haugstad 5%

4 SWISS ACCOUNT-Ulf Ohlsson 12%

Swiss Account kan bättre än på slutet. Mot spets?

2 ENJOY BOKO-Ville Karhulahti 8%

Enjoy Boko blev lite generad senast och hoppade till slut. Hade varit på en hygglig placering annars. Formen är ändå lite osäker nu när hon inte har fått gjort något riktigt lopp på länge och inte har presterat. Tränar som hon ska men frågetecken kring löpformen.

12 IMPRESSION-Kaj Widell 1%
3 OCCASIONE FONT-Torbjörn Jansson 2%

11 DAMZEL ESON-Jelena Fironova 1%

10 SANNA VINT-Claes Sjöström 1%

Struken: 1 

 

Systemförslag:

1) 5-6-7-8-11 (9-10)

2) 1-2-3-6-7-9 (8-5)

3) 2-3-5-9-11 (7-6)

4) 3 MELLBY COLLECTOR (7-6)

5) 3-4-5-7 (2-1)

6) 1-2-5-11 (7-10)

7) 3 VALENTINO STRIX (2-11)

8) 8 Natalie De Vie/9 Tarragona Ås (4-5)

Om man även spikar 1 Ramboldo Jet i avd.2 så blir kostnaden endast 200:-

V75 LÖRDAG 31 December MANTORP Multijackpott!

V75-1, VOLT 2640, Lördagsloppet

3 BOWLING TRIPLE X.-André Eklundh 60%

På lördag ligger det minst 80 miljoner kronor i potten till en ensam vinnare på V75. Det skulle i så fall bli den absolut största vinsten på trav någonsin i Sverige. Redan i V75:s första lopp på nyårsafton ser det ut som att omgångens största favorit kommer att starta. Det är 3 Bowling Triple X. som körs av André Eklundh.

– Det är en egen uppfödning som vi har, det är extra roligt. Det är en rejäl, grov och stark häst. Han har haft lite problem med infektioner tidigare, därav har han inte gjort så många starter (sju totalt i karriären hittills). Nu känns han pigg och rejäl, han går fortfarande med mycket tung balans, det finns mycket att göra i framtiden. Det är en intressant häst, springa kan han.

– Det är tufft att göra han till så stor favorit, han har ju trots allt bara gjort sju starter och är orutinerad. Jag har stora förväntningar på honom, men man vill ju inte hoppas på för mycket samtidigt. Det är djur vi håller på med och det behövs så lite för att det ska strula. Någon kommer och toktrycker, eller av det nu kan vara.

– På pappret ser det bra ut. Han har bra läge, han är snabb ut och går bra i ledningen. Om han går 13,5 sista 800 metrarna i ledningen, då är det inte lätt för hästarna där bak att runda och hinna ifatt.

– Den senaste starten vann han väldigt lätt, det var nästan som ett träningsjobb för honom, André fick köra lugnt och fint och dra på lite sista varvet, det blev ett perfekt lopp för honom.

– Det är skönt att ha samma kusk hela tiden, han kan bli lite het och hetsig i värmningen och så, då är det bra att ha André där. Det är en kul med en kille på frammarsch, han är jättefin med hästarna och jag gillar honom skarpt.

Om du hade fått spela på lördag, hade du spikat Bowling Triple X. då?

– Nja, eller äh, jag ska inte vara så feg, jag hade nog fan spikat. Man måste ju tro på det. Nu gäller det att leverera!

Hur har hästen känts i veckans träning?

– Han har precis tränat här och var pigg och fin. 

7 ATLANTICA AM-Ellinor Doublet 4%

Atlantica Am har bra fart, men var blek efter uppehåll senast och blir hon lika pigg igen är det ju iskallt med lång distans. Tänkbar annars om lika bra form som vid segrarna.

14 GLIDER SLIDER-Christoffer Eriksson 3%

Han har gjort två fina lopp på slutet och bör räcka bra här även fast han missgynnas av skotvånget.

9 THE SWEDE-Björn Goop 11%

The Swede är rätt hårt betrodd men det är en trist typ. Han var svag senast och tål inte att göra så mycket grovjobb själv. Kanske blir lite kaxigare i det här sällskapet, men lång distans är inget plus i mina ögon och den svajiga stallformen värd att tänka på. Tänkbar med ett optimalt smyglopp, men ingen jag tror särskilt mycket på. Åker med ändå på Goop.

15 SANDSJÖNS REVENUE-Joakim Lövgren 11%

Sandsjöns Revenue var fin vid segern näst senast men Joakim Lövgren var inte helt nöjd med insatsen senast. Nu ändrar Lövgren till ett helstängt huvudlag vilket kan ge extra växlar. Han har ett vanskligt läge med bakspår på tilläggssvolten men står bra inne i loppet på pengar. Det känns som det är lite för stor skillnad på insatsfördelningen mellan den stora favorit 3 Bowling Triple X. och Sandsjöns Revenue.

1 ZACK DE CASTELLA-Thomas Dalborg 2%

11 MAXI DOC-Micael Stjernström 1%

5 PENNY LANE T.B.-Oskar Svanberg 0%

4 EN RICO-Jorma Kontio 1%

2 STIFFMEISTER LINI-Kim Eriksson 1%

10 TIGER MARKE-Stefan Söderkvist 2%

8 ENKAI BOKO-Kenneth Haugstad 4%

12 MOGAS YOUNG BARON-T. Jansson 0%

13 QUIPPINI-Anders Svanstedt 1%

6 TAILGATE-Daniel Olsson 0%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass II

2 SOBEL CONWAY-Peter Untersteiner 34%

Sobel Conway är klar favorit. Han var duktig femma i ett kriteriekval näst senast och senast efter uppehåll gjorde han ett bra lopp som tvåa bakom starke M.T.King of Cash. Han är säkert vassare med den genomköraren och läget bör passa perfekt även om det knappast bli ledningen. Bra chans och tipsetta, men det finns gott om bra motbud

4 HALL OF FASHION-Christoffer Eriksson 7%

Hall of Fashion gör alltid bra ifrån sig och blir åter något underskattad här. Tror hästen kan överraska i det här loppet och blir den som tar upp kampen mot favoriterna.

1 RAGAZZO DA SOPRA-Björn Goop 16%

Ragazzo da Sopra visade rejäla takter vid segrarna i höstas och hade blivit segerfarlig i V75 på Bjerke utan en galopp 650 kvar. Han höll bra som fyra senast och blir han inte fast på innerspåret så lär han vara med i striden.

5 CALYPSO AM-Stefan Söderkvist 18%

Calypso Am är säkert en av de bästa hästarna i loppet, men lite oklart hur formen är. Han vann visserligen senast, men såg lite tung ut i stilen och skotvånget är nog inte så bra för honom. Gissar att han öppnar lite sämre med skor också och då blir det svårt att hålla ut startsnabbe Bålsta Palema första biten. Lyckas det och han når ledningen stiger däremot segerchansen ganska rejält.

6 BÅLSTA PALEMA-Mikael J Andersson 18%

Bålsta Palema vann ett billigt lopp från ledningen senast och glänste väl inte, men han kan bättre än så och besegrade ju faktiskt Readly Express som treåring. Han är snabb ut och trivs i ledningen och kommer han dit utan att det kostar för mycket ska han slås sedan. Given

7 ULRIIKA HIGHNESS-Kevin Svedlund 1%

10 REKORD RUNE-Christian Cracchiolo 2%

12 NOSY FACE-Kevin Oscarsson 3%
11 YOUNG PRINCE-Per Lennartsson 1%

9 GOING TO PRESS-Jorma Kontio 5%

Going to Press svarade för en stark prestation när han vann ett V75-lopp på Gävle trots galoppinslag. I starten innan galopperade han bort segern strax innan mål och nu senast kom gungan direkt. Going to Press är fartfylld och kapabel. Ett möjligt streck i V75-2 om man tror på felfritt lopp den här gången.

8 FRANTIC-Kenneth Haugstad 2%

3 NILS OSCAR BLANCHE-Jörgen S Eriksson 3%

Nils Oscar Blanche har visat toppform i de senaste starterna och han sköt till fint sista biten senast efter att hittat fritt sent, och det fanns sparade krafter kvar i mål. Han visade senast att han kan öppna bra och det låter på Jörgen S Eriksson att det blir ett lite mer offensivt upplägg den här gången. I nuläget är Nils Oscar Blanche streckad på drygt tre procent av insatsfördelningen.

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

2 ATTACK DIABLO-Christoffer Eriksson 44%

Attack Diablo är en av få i loppet som har visat form och han har också ett perfekt läge. För tre starter sedan höll han mycket bra från ledningen efter att ha öppnat första varvet efter 11,5. Näst senast vann han enkelt efter att få bestämma i lågt tempo i ledningen. Han visade fortsatt form senast då efter en invändig resa avslutade klart bra via open stretch. Han ska här ha bra chans att ta hand om ledningen och blir det bara inte någon tokkörning ska han ha fin chans att spåra hela vägen.

8 VÄSTERBOONTHENEWS-Johnny Takter 16%

Västerboonthenews är ojämn, men bra när han fungerar och öppnar dessutom snabbt. Blir han inte het utvändigt ledaren utan får en vettig rygg klan han absolut duga.

6 ROYAL FIGHTER-Jennifer Tillman 17%

I fjol gjorde han stor succé tillsammans med Jennifer Tillman då han bland annat vann ett försök till Elitloppet och satt fast med krafter kvar som fyra i finalen. Hästen var med i de flesta stora loppen och sprang in en miljon kronor. I år har han startat sporadiskt och sprungit in 288 000 kronor. Han har mött eliten i stort sett varje gång i de största loppen.
- Det har varit otroligt tuffa lopp med Nuncio och de franska stjärnhästarna som han har mött. Han har gjort flera riktigt bra lopp utan att få full utdelning. Sedan kan man i efterhand fråga sig om det var rätt matchat men vi har i alla haft jäkligt roligt, säger Per K Eriksson.

Royal Fighter kvalade även in till finalen i årets Elitlopp via en andraplats i försöket bakom Nuncio. Han blev oplacerad i finalen och därefter har han bara gjort fem starter till i stenhårda gäng utan att få så mycket med sig. Nu har den åttaårige hingsten inte tävlat sedan han startade på Jägersro under derbyhelgen i början av september. Han har varit struken för en förkylning efteråt.
- Han har inte startat på fyra månader men det var meningen att han skulle ha gått ut på Jägersro senast de hade V75. Jag körde ett hårt jobb på onsdagen veckan innan och då hostade han lite efteråt. När vi kollade honom på fredagen var han röd och prickig i halsen så han fick en penicillinkur i stället. 
- Hästen hade aldrig någon feber och blev aldrig riktigt nedsatt av det. Så han ska inte ha tappat alltför mycket. Vi har haft problem med virus i stallet hela juli, augusti och september. Inga jätteallvarliga grejer men tillräckligt för att hästarna inte ska prestera till max. Nu verkar det i alla fal som att vi har fått bukt med problemen, säger Per.

Royal Fighter startar i V75-3 på lördag från spår sex bakom bilen och körs som vanligt av Jennifer Tillman. Han har dock blivit nedstruken ett spår eftersom nummer två Krångel är struken. 
- Jag har kört 1.16 full väg med honom på ett bra sätt. Nu märks det inte så mycket på de här elithästarna när man kör ett 1.16-jobb för de tiderna springer de ju i sömnen. Han har även gått ett 1.18-jobb full distans och är väl förberedd. 
- Ska man vara riktigt ärlig så fattas det väl lite i honom efter fyra månaders frånvaro men samtidigt brukar han vara bra direkt efter vila. I Kalmar i årsdebuten var han bra och gick sedan ner till Jägersro och vann i starten efter och var då riktigt bra.

- Han är ju startsnabb och följer bilen men jag tror inte att Jennifer kör alltför våldsamt om han nu skulle få svar. Hon vill nog känna sig för och är rädd om hästen så här i första starten efter uppehållet.
- Nu blir det ju skor runt om och det finns de som säger att han är sämre med skor men jag tycker inte det. Det är ingen stor skillnad.

- Jag måste tro på en bra chans för hästen gör aldrig ett dåligt lopp. Han känns så pass fin och jag körde honom även i morse (onsdag) och då var allt fortsatt bra. Han har tränat ihop med Temple of Dreams och han vann direkt efter sitt uppehåll.

Jag blir inte förvånad om han vinner, säger Per K Eriksson.

1 FLEX LANE-Björn Goop 4%

Flex Lane har ett intressant läge med Björn Goop, men han har sett glödlös ut en längre tid och här måste Goop få bättre snurr på honom för att vinna detta. Han kan ju få det ibland.
4 ALLABALLAKAITOZ-Henriette Larsen 3%

12 CLAES BOKO-Örjan Kihlström 5%

Claes Boko har fått tre lopp i kroppen efter sitt långa uppehåll och blir sakta men säkert bättre. Senast gick han bra som fyra efter galopp och hade lite krafter kvar över mål. Jag tror inte att formen är helt på topp än, men här duger han nog ändå rätt bra om det klaffar lite från ett jobbigt läge.

10 HIGHSPEED CALL-Daniel Olsson 0%

9 NOTHING BUT CLASS-Peter Untersteiner 7%

Nothing But Class återkommer efter längre uppehåll, trots det tycker jag han känns intressant. Han är van vid tuff konkurrens, tävlar bra med skor runt om och bör sitta perfekt på det med rygg på startsnabbe stallkompisen Attack Diablo. Peter låter helnöjd mellan raderna. Möjligt skräll vid större garderng.

7 USAIN HENNA-Oskar Svanberg 3%

Han borde få svårt att hinna med över den korta distansen. Speciellt eftersom formen knappast är på topp efter en dryg månads uppehåll och när han dessutom måste ha skorna på.

5 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 1%
11 QUICK MASTER-Sandra Nordemo 0%

Struken: 3 Krångel

 

V75-4, AUTO 2140, Lärlingar-Spårtrappa

6 PHARON FACE-Linus Svensson 35%

Inte den mest pålitlige, men går hästen iväg direkt utan strul är det här loppet segerklart. Tre raka segrar stoltserar hästen med inför den här starten och i ett kul lärlingslopp finner jag bästa spiken. Han har övertygat enormt i de senaste starterna och även om jag inte brukar spika i Lärlingslopp så gör jag det på lördag, för med tanke på hur lyrisk Anders Svanstedt var efter senast samt hur bra den här har varit så kan jag inte se honom förlora.

3 JAGER OAKS-Fredrik Lennartsson 15%

Jager Oaks är väldigt fartfylld för klassen. Senast fungerade han dock inte på fel balans och är banan bättre nu så lättas han till aluminiumskor vilket är ett plus. Han tar nog spets och släpper täten till favoriten och får han luckan till slut är han nog lite vassare på speed än denne.

4 DICKS DENJA-Malin Friman 6%

Kommer från seger där hon tog ledningen från innerspåret bakom bilen och ledde runt om på enkelt sätt mot lite lättare kamrater. Ska vara ytterligare förbättrad med loppet i kroppen och skulle hon hitta till spets igen är hon inte helt borta. Van att gå med skor.

13 WALLABY-Daniel Wäjersten 6%

Wallaby gör alltid bra lopp och är en rejäl herre som tål att varandra i spåren. Han har ett perfekt utgångsläge då han sitter i andra spår direkt och sedan är det bara för Daniel att köra rakt fram och ta en bra rygg. Lite tempo i främre träffen skadar inte heller och jag tror att han är långt fram i detta lärlingslopp.

14 CAPONE-Oskar J Andersson 3%
7 SECRET MISSION-Jonna Jinesjö 3%

11 VERY ESTEREL-Francesco Ferracane 17%

Very Esterel har visat fin form på slutet och Lövgren tycker att femåringen håller V75-klass. Återstår att se om kusken gör det för honom har jag verkligen noll koll på. Hästen duger dock om det klaffar och streckas rätt tidigt trots hög spelprocent.

2 MELODY MARKE-Christel Berntsson 2%

5 BOUNCING HILL-Tomi Haapio 5%

Bouncing Hill var fin vid seger i Finland näst senast och senast stred han bra som tvåa bakom formstarke Barthold K. Ska gå med jänkarvagn nu som vid segern och bör duga bra här. Speciellt om det blir lite körning som det kan bli om favoriten får svar en bit.

8 HIGH EXPECTATION-Marcus Schön 1%

9 CASSANO BOB-Marika Eriksson 1%

Han har gått jämnt och bra på en längre tid och har läge för den smygresa han behöver. Jag trodde att han skulle vinna senast, men det räckte inte riktigt. Skulle det klaffa maximalt kan det vara hans tur nu. Han är ännu segerlös för året.

-Han har vunnit ett lopp varje år förut så då borde det vara dags nu, säger Peter G Norman.

- 9 Cassano Bob (V75-4) har haft fin form en tid och stått på tur för en seger. Jag trodde att den skulle komma senast då han fick ett så fint lopp, men han kunde inte avgöra och var kanske lite sämre. Jag tror att orsaken var att det var så fuktigt i luften, det passar inte hans känsliga hals. Han har tränat fortsatt bra efteråt och borde få sin fullträff snart. Det är en häst som ska smygas och sedan kan gå i 400-500 meter. Med en sådan resa skulle han kunna överraska här. Vi har kört med jänkarvagn i de två senaste starterna och fortsätter med det, i övriga ändrar vi inget. 

10 MORPHEUS-Kevin Oscarsson 1%

15 NEW REVOLUTION-Fredrik Berg 1%

12 CANAPPEALFORMORE-Henriette Larsen 2%

1 TRACKS-Johan L Sundgren 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Klass I

5 CHARMING SOLDIER-Petter Karlsson 16%

Charming Soldier var blek och chanslös i V75-finalen näst senast, men fin igen senast och kort distans är gynnsamt för treåringen

4 ÖNAS IGOR-Johnny Takter 6%

Har varit ifrån tävlandet i nästan två månader nu och är givetvis svårbedömd. Är normalt startsnabb och duellerar med Charming Soldier om spets. Känns spelvärd från ledningen eller ledarryggen. Känns laddad i jobben enligt tränaren som inte gett upp på förhand.
1 SUPREME COURT-Claes Svensson 44%

I början av september fick han Supreme Court i träning från Stig H Johansson. Hästen har vunnit V75 i tidigare regi och nu köpte Claes in honom som en av sina rikshästar till stall HV71. Den 15 december var det dags för debut på Åby och det blev succé direkt. Supreme Court vann säkert på en fin tid efter att ha kommit till ledningen efter sjuhundra meter.
- Jag var jättenöjd med honom i debuten. Han hade jobbat positivt innan men var ytterligare lite bättre än jag trodde. Det var imponerande. Normalt ska han bara gå framåt med ett 1.13-lopp i kroppen eftersom han inte hade startat på länge innan. Det känns också som att han har gjort det och jag tror att han är ännu bättre nu, säger Claes Svensson.

Supreme Court är klar favorit i den femte V75-avdelningen. Han har innerspår bakom startbilen och tränare Svensson är optimistisk. Vaggeryds-tränaren kommer att ändra lite i balansen och klurar även på huvudlaget.
- Han har fått ett fint läge och det spekuleras mycket om han ska hålla ledningen. Det är inte säkert att han gör det men jag känner mig inte slagen även om han bommar täten. Han kommer hursomhelst att få ett fint lopp.
- Jag ska ändra lite i balansen och finjustera för att få honom rappare från start. Senast gick han med aluminiumskor men nu blir det aluminiumskor med öppen tå. Det gör att han ska kunna öppna lite snabbare. 
- I debuten för mig gick han med ett norskt huvudlag. Jag hade först tänkt mig ett helstängt huvudlag men valde ett norskt eftersom han var lite pigg i värmningen. Tanken är norskt huvudlag igen men skulle han vara väldigt lugn och fin i värmningen kanske jag sätter på ett helstängt till loppet.

- Jag tycker att det är en bra vinstchans. Han är inte beroende av ledningen och han kan slå de här hästarna från de flesta positioner. Det är ingen av dem som skrämmer mig speciellt mycket. Det är klart att det finns en risk att han blir fast men det ska vi försöka lösa, säger Claes Svensson.

8 KABANOSS-Kenneth Haugstad 1%

2 STARO IVY LEAGUE-Joakim Lövgren 16%

Staro Ivy League är också lite knepig av sig och strulade nog bort segern på Jägersro näst senast. Senast fick han ett tungt lopp över lång distans, men höll farten helt okej som femma. Bra läge nu och sköter han sig hela vägen blir han farlig.

6 M.T.KLARA-Örjan Kihlström 4%

3 YSTER BRICK-Kim Eriksson 1%

12 MOON´S OKI DOKI-Kent Knutsson 2%

10 CALVADOS IN-Tobias J Gustafsson 1%

Calvados In är inte så tokig när aktionen stämmer fullt ut. Kan skrälla med hårt tempo i täten. Sex streck totalt.

7 THAITEC-Peter Untersteiner 7%

Thaitec tror jag tillhör de bättre här rent kapacitetsmässigt i loppet, har dock svårt att få rätt på benen och galopperat i båda starterna efter paus. Peter låter nöjd med honom och med formen Peter har just nu kanske han kan få iväg honom felfri och då kan han runda detta gäng. Ser ut som det kan bli körning från början också, det gynnar bara

11 BREEZY BADGER-Björn Goop 2%

9 KEMAS GIRL-Ellino Doublet 1%

 

V75-6, VOLT 2140, Stolopp

7 DIORA SOUND-Anders Zackrisson 3%

Har formen på topp och kommer med två raka segrar med skor på fötterna. Kan öppna och från springspåret spelar jag på att han hittar till spets och ger honom tipsnicken trots en procent på enbart 3! Helt bortglömd!

8 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 41%

Indoor Voices har gjort två starter i Roger Walmanns regi och satt fast med mycket sparat i debuten. Hon var mycket fin vid segern senast och efter att ha kört sig till ledningen efter ett halvvarv var hon ensam över upploppet. Hon är ovan voltstart och har ett lite chansartat läge med innerspår på tilläggsvolten. Hon skötte sig i enda starten i voltstart i Norden och det var i Norge för Frode Hamre i november förra året. Indoor Voice verkar inte direkt osäker och Örjan Kihlström ser till att det blir felfri avgång och letar sig nog ut i slagläge i ett tidigt skede. Så fin som Indoor Voice var senast ska hon ha chans att spurta ner allt om det inte strular.

2 TAKEAWAY-Kenneth Haugstad 7%

Takeaway har också visat fin form på slutet utan att ha den rätta turen. Han är bättre än raden men endast en seger för året. Fast med sparade krafter senast men såg fin ut. Fixar hon spåret som kan vara ett problem är hon långt framme till slut.

1 ANNABELLE DIMANCHE-T. Jansson 6%

Annabelle Dimanche vinner sällan, men formen verkar riktigt bra nu (höll starkt senast) och hon är härdad i ganska hårda sällskap. Läget måste passa henne perfekt och från rygg ledaren eller tredje par invändigt kan hon överraska om det löser sig till slut. Jansson brukar ju skrälla med Bergh-hästar ibland.

4 OCEANIC CLEARENCE-Per Lennartsson 11%

Oceanic Clearence ha varit snackhäst i V75 flera gånger, men senast kom segern i ett V86-lopp. Hon var rejäl från dödens då och duger säkert bra här med om hon kommer iväg vettigt första biten.

9 CATCH THE CASH-Oskar J Andersson 19%

Catch the Cash är riktigt bra när hon tävlar på topp och hon var ju femma i Sto-SM i höstas. Senast var hon överlägsen i ett lite billigare sällskap och såg mycket fin ut. Skor på är ett litet minus, men fungerar och kan Oskar J hålla kvar Örjan på innerspåret ökar segerchansen.
10 SERONERA-Björn Goop 2%

11 FELICIA V.E.-Peter Untersteiner 4%

Felicia V.E. har gått bra mot hästar som Heartbreaker V.S., Jetset och Wild Honey under hösten och även om hon inte vinner så ofta så kan hon nog duga med rätt lopp här.
13 CAYENNE OVEL-Christoffer Eriksson 2%

Cayenne Ovel är spelad till under två procent känns fel. Jag streckar tre skrällar till och landar på 13 hästar totalt.

14 JACKIE BOWLER-Tommy Zackrisson 1%

5 DIGITAL HISTORY-Johnny Takter 1%

15 MY GLIDING ANGEL-Carl Johan Jepson 1%

6 LISA C.D.-Rauno Pöllänen 1%

12 I AM UNIQUE-Peter G Norman 0%

- 12 I Am Unique (V75-6) blev det lite tokigt för senast och hon orkade inte hela vägen. Vi har alltid trott på henne, det var därför vi köpte hästen, och hon började väldigt bra hos oss, men det blev strul i samband med resan till Frankrike och hon fick opereras i halsen. Sedan har det varit svårt att få tillbaka henne i samma slag, även om hon tränar fint för dagen och känns som att hon borde göra ett bra lopp. Hon missgynnas av att tävla med skor och jag kommer att smyga i det längsta den här gången. Det blir norskt huvudlag och vanlig vagn som på slutet och det ska mycket till för att vi ska dyka upp i segerstriden säger PG Norman.

3 ANNA-Stefan Söderkvist 2%

Anna vann V75-lopp från ledningen över full distans för ett år sedan och då höll undan för svenska mästarinnan Jetset. Hon har inte vunnit sedan dess, men nu verkar vinterformen sitta där igen och får hon bestämma lite i spets blir hon farlig. 

 

V75-7, AUTO 2640, Brons

3 CAVIAR SISU-Björn Goop 26%

Har fin form och kommer med två raka segrar med skor på fötterna. Står bra inne i klassen och vann utan att pressas senast. Är mer stark än snabb så distansen passar bra. Möter dock hingstar denna gång. 

2 FRANKIE BRODDE-Peter Untersteiner 23%

Frankie Brodde har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och han var mycket fin vid segern senast då han avgjorde enkelt via 10,3 sista 800. Han är ingen startraket men från spår två bakom bilen bör Peter Untersteiner ändå kunna hitta ett bra slagläge. Lång distans har Frankie Brodde inga problem med och han tål också att göra lite jobb själv. Att han dessutom ska tävla med jänkarvagn den här gången kan ge ytterligare växlar och jag har känslan att han kan ta ner många över upploppet.

12 ALFA LIGHT-Kenneth Haugstad 2%

Han har sett ut som en ny häst på slutet och även om kusk och läge är sämre nu är han inte helt iskall. Dåligt läge men distansen är ett plus. Skrällbud. 

7 RYAN KRONOS-Peter G Norman 5%

- 7 Ryan Kronos (V75-7) vann bronsförsök förra hösten och fick testa lyckan i Frankrike, men han fungerade inget vidare där nere och fick även han opereras i halsen. Han har varit fin sedan återkomsten och tagit två raka segrar, även om han hade problem senast då han fick tävla med brodd bak för första gången. Hästen bet ihop och avgjorde ändå och sedan dess har vi haft siktet inställt på det här loppet. Han tränar fint och ska vara i minst lika bra form nu, däremot är det ett frågetecken hur han fungerar med framskor. Han har aldrig tävlat så för mig och har lätt för att slå sig på knäna, det här får bli ett test hur det funkar och om vi ska fortsätta starta i vinter eller ställa av honom. Jag hoppas att banan blir så fin att vi slipper ha brodd nu. Kapacitetsmässigt duger han i klassen och det blir  lättast tänkbara skor fram så skulle han fungera är han bra nog att slåss om segern. Det är ingen häst som trivs i dödens, däremot tål han att gå rejält i spåren sista 800 så det blir min taktik säger PG Norman.

9 NOBEL SOUTHWIND-Jorma Kontio 5%

1 SNYTING-Torbjörn Jansson 4%

6 LINCOLN LAWYER-Örjan Kihlström 18%

Lincoln Lawyer har fin form för dagen och har gått bra med skor på slutet även om han är bättre utan. Han vann från ledningen över lång distans i höstas och slog då klassklättraren Tjacko Zaz. Farlig om spets, men det kan bli svårt att nå dit.

11 TRANS ATLANTIC-Kevin Oscarsson 0%

4 COSMO LIGHT-Oskar J Andersson 1%

5 PROTECTOR-Stefan Söderkvist 7%

8 FRED COBRA-Patrik Fernlund 0%

10 SPRINGOVER-Christoffer Eriksson 9%

Springover gör debut i ny regi. Han är bra för klassen och har hävdat sig fint i V75 tidigare. Det är dock oklar form efter uppehållet och att skorna måste sitta på är ett minus.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-3-5-7-9-11-14-15 (4-2)

2) 1-2-4-5-6 (7-10)

3) 2 ATTACK DIABLO (8-6)

4) 6 PHARAON FACE (3-4)

5) 1-2-4-5-6-8 (3-12)

6) 7 DIORA SOUND (8-2)

7) 1-2-3-4-5-6-7-9-11-12 (8-10)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Caviar Sisu i sista avdelningen så blir kostnaden endast 120:-

Extra V75 Halmstad Onsdag 28 December

V75-1, AUTO 1640

1 HADES HÅLERYD-Peter Untersteiner 64%

Hades Håleryd har verkligen övertygat den senaste tiden i Peter Untersteiners regi. Senast blev det en blytung inledning men trots det kunde han hålla undan säkert. Innerspår är alltid lite chansartat men blir han inte instängd är det bra chans.

-Han får fem stjärnor för insatsen på Åby. Hades vann trots stentuff inledning. Jag får göra allt vad som går för att hålla upp innerspåret från start säger Peter Untersteiner.

11 HANK VON HÅLERYD-J. Untersteiner 7%

Har varit struken efter senaste starten men är nu på gång igen och man räknar med en bra insats direkt. Är i behov av lite körning där framme för då biter hans avslutning bra. Skrällbud.

5 LIKE LIGHTNING-Anna Karin Rundqvist 2%

Är en underskattad häst som fått ett bra utgångsläge och inte har varit sämre än tvåa i fyra raka lopp nu. Öppnar hyggligt och trivs på distansen. Mycket spelvärd skräll.

4 APOLLO DAMGÅRD-Axel Jacobsen 4%

Går jämnt och bra utan att få någon utdelning. Ännu ingen seger för året men verkar vara rejält på gång nu. Ännu ett skrällbud från ett fint utgångsläge.

8 TRITON NEERGÅRD-Jeppe Juel 7%

Triton Neergård har en vass avslutning och är inte helt avsågad trots det dåliga utgångsläget.

10 ÖNAS IDA-Stefan Söderkvist 2%

Spurtar bra om det blir överpace och då går ingen säker.

3 NEW MUSCLE ÅS-Veijo Heiskanen 6%

New Muscle Ås är den som kommer att utmana i spetsstriden och om det lyckas kan han även blanda sig i segerstriden. Han debuterade i Veijo Heiskanens regi senast i ett montélopp. Den här gången handlar det om sulkylopp.

9 SUN ESTEREL-Flemming Jensen 3%

12 NEW STAR POWER-Wilhelm Paal 1%

2 SUGARBOY PETOJ-Björn Goop 2%

6 GOING DIABLO-Christoffer Eriksson 1%

7 USAIN COLT-Johnny Takter 1%

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

13 BASIC-Björn Goop 32%

Kördes passivt av Örjan Kihlström senast till en andraplats där hon spurtade snabbast av allihop till slut. Formen är fortsatt fin och hon duger bra i klassen och har tjänat mest pengar av samtliga startande. Tål att göra jobb men utgångsläget kan möjligen ställa till det med spår 4 i volten. Jag tror på god chans och spikar en favorit som inte verkar bli jättemycket streckad.

7 JESSICA HIGHNESS-Sören Boel 8%

Har verkligen hittat stilen på slutet och kommer med tre raka segrar med skor på fötterna. Är startsnabb och kommer att laddas mot ledningen vilket är hennes chans att få segerstrida. Skrällbud vid gardering.
11 L.DEES MAGGIESBEST-Johnny Takter 6%

Gör bra lopp mest hela tiden men det var länge sedan hon vann nu. Har varit ute på rikstoton för det mesta och är härdad mot bra hästar. Den dagen det klaffar fullt ut vinner hon lopp.

15 ANGEL RAIN-Robert Bergh 18%

Angel Rain har haft det lite trögt den här säsongen men den senaste tiden har det verkligen lossnat. Senast galopperade hon från start men rundade trots det till seger. I felfritt lopp blir hon inte helt lätt att stå emot.

12 STEADY BRODDA-Johan Untersteiner 3%

Steady Brodda har lopp i kroppen och är tuff. Hon tål att vandra en bit i spåren. Skrällbud vid gardering.

6 AQUA DE VIE-Thomas Uhrberg 2%

4 SANGRIA KNIGHT-Peter Untersteiner 7%

Sangria Knight är en bra häst för klassen som gör intressant debut för Peter Untersteiner. Är startsnabb och det kan bli succé direkt. Hemmatränaren låter väldigt nöjd med förberedelserna inför kvällens start. Reder fyraåringen bara ut ett snävt startspår kan samarbetet inledas med en seger.

10 WILMA LEGGROWBACH-Jeppe Juel 6%

Nyförvärvet Wilma Leggrowbach kördes lite avvaktande i första starten för Jensen näst senast. Överlägsen segrare på Åby för tre veckor sedan. 
- Hon har gjort två starter för mig och varit fin båda gångerna. Senast gick hon med skor och var kanske inte lika vass men det gick ju bra ändå på Åby. Jag tror att hon kommer att utvecklats en bit kommande året och löser det sig från läget är hon inte borta. Enligt ägarna ska det vara en fördel med lite längre distans nu, säger Peter Jensen.

3 WILMA LASER-Joakim Lövgren 11%

2 JULIANA-Stefan Söderkvist 11%

Juliana är inte så tokig och vinner snart.

5 BROADWAY SURPRISE-T. Zackrisson 1%

14 HOPE BO-Veijo Heiskanen 1%

8 AMPHIBIAN MADNESS-André Eklundh 1%

9 VIVA LA MARC-Christoffer Eriksson 1%

Struken: 1 Global Rhapsody

 

V75-3, AUTO 2640

8 M.T.KING OF CASH-Johan Untersteiner 6%

-Han kommer från seger men tyvärr fick vi ett väldigt dåligt läge. M.T.King of Cash har hög kapacitet och jag tycker att han ska räknas säger Johan Untersteiner.

6 ADRIANO B.R.-Nicolaj Andersen 13%

Adriano B.R. är en mycket fin häst som senast var ute i Grosser Preis von Deutschland en bit bakom vinnande Cruzado de la Noche. Visserligen har han inte startat på ett tag men duger mycket gott i klassen. Nicolaj Andersen håller sin häst högt och Adriano B.R. streckas tidigt.

10 JUAN-Johnny Takter 56%

Juan har visat sig duga bra på svensk mark och den långa distansen är bara en fördel. Juan visade upp sig för V75-publiken senast och var nära att vinna direkt. Den segervana femåringen är ett givet streck. Blir stor favorit.

7 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 3%

Maharajah-sonen väntar på sin första seger. Han har varit ute i tuffa årgångslopp utan att göra bort sig. Det här blir sista starten innan lite vila så det kan säkert bli ett offensivt upplägg om det behövs.

9 RUBACUIORI ALCA-Thomas Uhrberg 5%

Rubacuori Alca är en tuffing som övertygade vid segern senast. Ett intressant smygläge och han ska räknas med chans. 

3 HAMILTON NOA-Conrad Lugauer 5%

Går med skor hela tiden och har kapacitet att blanda sig i striden från ett fint utgångsläge.

12 SAMBUCO-Joakim Lövgren 4%

Han gör debut för Joakim Lövgren och ska räknas ganska tidigt!

1 TOUR DE FRANCE-Björn Goop 4%

5 CAGNES SUR MER-Rickard Svanstedt 2%

4 SULTAN C.N.-Bo Falsig 0%

11 CURTAIN CALL-Christoffer Eriksson 0%

2 ROCK STAR FOUGETT-Ola Samuelsson 0%

 

V75-4, AUTO 2140

2 CYBER LANE-Johan Untersteiner 64%

Har inlett sin karriär med fem raka segrar och är under snabb utveckling. Han blir svårslagen!

-Jag körde medvetet inte med honom från start senast. Den här gången kommer jag att ladda. I spets borde han vara hästen att besegra säger Johan Untersteiner.

1 CHAMPION MELON-Palle Günther 6%

Är en segervan 4-åring som vunnit sju av elva starter i år och är ändå nere på 6% här. Vid gardering är det ett givet streck. Är mycket snabb ut och fungerade fint med skor på fötterna senast. Siktar mot spets och kommer att köras där.

12 SHORTHANDED JAG-Björn Goop 7%

Shorthanded Jag är rejäl och räknas trots läget vid gardering. Har inte varit sämre än tvåa i felfritt lopp och gör nu sin sjätte start. Första med Lill-Goop i vagnen är alltid intressant.

5 MAGIC HAPPENS-Peter Untersteiner 13%

Magic Happens är också fartfylld och ses som ett av de främsta motbuden. Han har väldigt hög kapacitet. Han är knappast i toppform efter sitt uppehåll, men känns fin i jobben.

10 CADDIE JO-Stefan Söderkvist 2%

11 DINO DOLLAR-Jan Åke Hoas 3%

8 SIR Q.C.-Thomas Uhrberg 1%

6 VALENTIN-Svend Dyhrberg 2%

4 MICRO VICK-Oscar Ginman 1%

3 BANNOCKBURN-Christoffer Eriksson 0%

Strukna: 7 Datastrom Am, 9 Kaching

 

V75-5, VOLT 2140, 3-åriga ston

14 UNA BLESSED-Wilhelm Paal 7%

Una Blessed är startsnabb och har springspår, vilket är ett stort plus då bara fem hästar finns på startvolten. Får en bra position och har "lillchans" att nå ledningen. Har tagit samtliga fyra vinster med skor. Får tipset till en spelvärd procent.

7 BASTA-Jeppe Juel 15%

Basta har springspår och ses med god möjlighet att få ett fint lopp. Hon har segrat i 4 av 5 starter och samtliga vinster är tagna med Jeppe Juel.

5 JULIET ALE-Stefan Söderkvist 19%

Juliet Ale tränas av vasse Petri Puro som år efter år har hög seger- och platsprocent. Hästen har tagit tre vinster och en andraplats på fyra starter, långt framme igen. Med några konkurrenter på startvolten som kanske allra helst söker en rygg är det inte omöjligt att Stefan Söderkvist kan nå ledningen.

2 UDORA JET-Johnny Takter 5%

Hon är nedstruken till det statistiskt sett bästa startspåret och körs av Johnny Takter för första gången. Hänger med till en topplacering.

- Vi har siktat på det här loppet och lagt om träningen och det ska bli intressant att se hur hon svarar på det. Hon ska nog räknas trots en del tuffa motståndare. Hon har gjort fem starter för mig och varit bra. Vi har kört försiktigt varje gång för att inte köra galopp och för att bygga upp psyket på henne säger Peter Jensen.

8 JUNI HÅLERYD-Peter Untersteiner 14%

Juni Håleryd har innerspår på tillägg, vilket innebär att hon får en fin smygresa. Det är ett plus i alla lopp, men är särskilt viktigt i stolopp.

12 DOMESTIC ÅS-Stefan Persson 3%

10 MULLIGAN-Thomas Uhrberg 15%

Mulligan har vilat sedan i oktober och kanske inte är helt på topp? Är normalt bland de bättre här, nyper en peng. Tål att göra en hel del på egen hand och utan ett alltför tufft lopp kanske han kan överraska?

11 BESSIE LANE-Christoffer Eriksson 2%

9 GET LUCKY PELLINI-Joakim Lövgren 7%

Get Lucky Pellini har också vilat och smygs med. Kan få långt fram och har bara vunnit 1 av 11 med skor. Bättre barfota?

13 GLOBAL TENDENCY-Björn Goop 5%

Global Tendency har också svarat för flera bra insatser och Björn Goop i sulkyn gör henne lite intressant.

15 DEAR FRIEND-Robert Bergh 2%

4 CABAREE F.C.-Claes Svensson 1%

3 MELBA B.T.-Kevin Oscarsson 1%

Strukna: 1 Utrecht Rapid, 6 A Walk In The Park

 

V75-6, AUTO 2140, 4-åringar

2 WINGAIT C.H.-Stefan Persson 21%

Fyraårige Wingait C.H. var med och krigade om en derbyplats och är inte så dum. Stefan Persson siktar på spets och förhoppningsvis ”slut” med honom när hemmabanan Halmstad rundar av året med V75 på onsdagen.  

I slutet av augusti skulle det kvalas till Svensk Travderby och Halmstadtränaren Stefan Persson var en av favoriterna i sitt uttagningslopp med Wingait C.H.

Efter hård press av en utvändig konkurrent en stor del av loppet kroknade drömmen om en plats i finalen. 
Wingait C.H., (V75-6) med fyra segrar på elva starter i år, är en av få hästar ur Stefan Perssons stall som ska tävla en del i vinter. 
- Åtminstone är tanken att ”C.H.” ska starta på lite. Han har inte gjort mer än elva starter i år och tanken är att han ska få tävla ett tag. Det är ju så fina banor också nu så den biten är inga problem i alla fall. Men han bestämmer själv hur det ska bli naturligtvis.

Wingait C.H. styrdes ner från ett åttondespår bakom bilen i ett fyraåringslopp i Eskilstuna i den senaste starten. Luckan kom lite för sent och valacken sköt till bra den sista biten. Struken för hälta inför en tilltänkt start i Oslo 19 november. Vad stod på?
- Jag var inte nöjd med honom i ett jobb då och vi åtgärdade lite smågrejer i stället och tog i stället sikte på det här loppet hemma. 
Hur ligger han till i träningen?
- Jag är nöjd med honom och tycker att det verkar bra allting. Han gick lite snabbare på banan på torsdagen och var riktigt fin på 1.19 full väg. Så allt ska vara bra på onsdag. Han står väldigt bra inne i loppet med sina 437 000 intjänat med stängt vid en halv miljon. Dessutom har han ett bra spår. Så det är klart att jag måste tro på honom utan att vara riktigt påläst på vilka han möter. 
Det är läge för ledningen från andraspåret bakom bilen. Eller?
- Som sagt har jag inte någon bra koll ännu på hur snabba de andra är. Men när han är bra öppnar han alltid snabbt, så jag kommer jag att göra ett försök i alla fall på spets. 
”C.H.” som ni kallar honom är en rejäl typ av häst - men han tar sig en galopp ibland.
- Han har gjort väldigt många bra lopp och har man som honom vunnit på en tiotid i år som fyraåring – ja då är man ju bra helt enkelt. Det som är hans aber är att han kan bli lite ”fladdrig” i travet i slutet av loppen ibland. När han blir lite trött kan han falla ur travet men det ska väl inte hända nu hoppas vi. Jag tycker att han blivit bättre på den punkten i år också i takt med att han blivit starkare.

4 BACAN DEGATO-Veijo Heiskanen 6%

Har varit lite sämre i två starter nu, men Veijo låter uppåt och tror på en förbättrad insats nu igen. Om han åter hittat formen så är det ett tidigt streck från ett bra utgångsläge. Duger normalt mycket bra i klassen.

10 ALONSO CAESAR-Ken Ecce 21%

Har tagit fem raka segrar i år och är obesegrad felfri genom karriären. Den danske talangen tål att gå på i spåren och utan strul från bakspåret kan han blanda sig i striden.

3 MELLBY DRAKE-Robert Bergh 16%

Mellby Drake har inte fått utdelning på slutet. Det kan vara dags nu! Är bättre än raden.

7 ARMANI V.P.-Jeppe Juel 6%

11 TALIJA BI-Thomas Uhrberg 1%

12 SAUL-Björn Goop 4%

5 TO BE OR NOT TO BE-Ch. Eriksson 15%

To Be Or Not To Be gör det bra i felfria lopp och tål tuffa upplägg

9 MELLBY DUKE-Peter Untersteiner 5%

Mellby Duke bromsade bort segern senast. Ingen vinnarskalle?

-Han kändes väldigt fin senast på Åby och gjorde ett bra lopp även om han bromsade bort segern. Mellby Duke får starta på och jag hoppas på tempo säger Peter Untersteiner.

6 BELLINO B.-Conrad Lugauer 3%

Hängde senast med bra i ett stentufft fyraåringslopp som vanns av Treasure Kronos. Han står lite hårt inne i kvällens lopp, men det gjorde han även senast och det tar vi inte så hårt på. Skulle det lösa sig kan överraskningen mycket väl vara ett faktum.

1 MALKIN N.O.-Johan Untersteiner 2%

8 TEMPLE OF DREAMS-Stefan Söderkvist 1%

 

V75-7, AUTO 2140

10 CARABINIERI-Peter Untersteiner 27%

Carabinieri har varit strålande på sistone och kan här ta tredje raka V75-segern. Formen är på topp.

-Han har varit bra hela tiden och har visat toppform på sistone. Skor på hovarna fungerade bra och jag tycker att han ska räknas med chans säger Peter Untersteiner.

4 FIRE TO THE RAIN-Johnny Takter 34%

Har inte vunnit på ett tag, men det kan vara dags att ändra på det. Johnny Takter brukar sällan lägga några fingrar emellan den första biten. Kostar det inte för mycket kan det hålla hela vägen från ledningen.

7 FRIDERICUS-Veijo Heiskanen 8%

Fridericus är rejäl och tål att göra en hel del jobb på egen hand. Är vass med smygresa men skor är ett litet minus.
11 NOUGAT ÅS-Björn Goop 8%

Danske Peter Jensen har matchat för tävlingarna i Halmstad en tid. Läge och motstånd gör att han ligger lite lågt med flerfaldige V75-vinnaren Nougat Ås avslutningen.

- Han har gått bra i ett par långlopp hemma i Danmark och jag tycker det är värt att testa honom i lite hårdare gäng nu och det blir spännande att låta Björn Goop köra honom. Men samtidigt inser jag att motståndet är väldigt tufft och får han med sig en peng är jag nöjd, slutar Peter Jensen.
1 RAPIDE DU POMMEAU-Flemming Jensen 2%

12 TRIPOLINI V.P.-Jeppe Juel 3%

3 SYLVESTER AMERICA-Ch. Eriksson 2%

2 BRITISH STEEL-Erlend Rennesvik 1%

5 ONCEFORALL FACE-Lutfi Kolgjini 1%

6 ROYAL ICE-Robert Bergh 13%

Royal Ice var toppfin i ett V64-lopp på Färjestad i debuten för Robert Bergh för en månad sedan. Han vann på övertygande vis från ledningen före Riff Kronos och starke Candor Hall. Han avslutade snabbt och Royal Ice kommer att få en fin vinter. Royal Ice testade i V75 på samma bana senast men hamnade i rena lejonkulan. On Track Piraten vann före Anna Mix och Nadal Broline. Det är vasst motstånd även i Halmstad men inom räckhåll så Royal Ice är intressant. Det kan bli tempo på loppet och Royal Ice blir troligen bortglömd av många spelare. Skotvånget kan vara ett minus.

9 CALIBER T.T.-Fredrik Persson 0%

8 GOLDOMASTER-Carl Johan Jepson 0%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-2-3-4-5-8-9-10-11-12 (6-7)

2) 13 BASIC (7-11)

3) 1-3-4-5-6-7-8-9-10-12 (11-2)

4) 2 CYBER LANE (1-12)

5) 2-5-7-8-12-14 (10-11)

6) 2 WINGAIT C.H. (4-10)

7) 4-7-10-11 (1-12)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Hades Håleryd i avd.1 så blir kostnaden endast 120:-

V75 Juldagen Umåker Söndag 25 December

Premiär i V75-historien med en omgång som körs på isbana! Många hästar kan få problem med att ställa om, medan andra hästar älskar underlaget.
avd,1; Favorit är 2 Magnifik Brodde och han gick bra på isbanan senast och är snabb från start. Kan vinna. Motbud 4 Sambucus P.R. som kommer med två raka segrar. Avd.2: Kallblod och här tror jag mest på ett par hästar från bakre regionerna. 10 Ros Svarten och 11 Storsjarmören. avd.3: Ett mycket öppet lopp, där mitt tips går till 11 Vic De Luxe som var mycket förbättrad senast vid seger och det var just på Umåkers isbana vilket han verkar trivas på. Avd.4: Ännu ett kallblodslopp där 12 Myr Faksen och 7 Mofaksan sticker ut något. Ett bra lås? Avd.5: Ännu ett öppet lopp där 10 Orkide C.D gått bra på slutet och blir favorit.. 11 Julia Kaulitz är förste utmanare. Avd.6: 6 Falco Di Quattro och 3 Emil B.Boko kommer först i min bok. Även 1 Jim Sånna kan utmana. Avd.7: Öppet igen. 1-3-5-8-11-13-14 där tipsnicken går till 5 Höwings Star.

 

V75-1, AUTO 1640

2 MAGNIFIK BRODDE-John Östman 66 %

Magnifik Brodde håller absolut toppform och fungerade fint på isbana senast. Blir normalt släppt till tät och därifrån blir han mycket svårslagen. Motiverad storfavorit.

4 SAMBUCUS P.R.-Leif Eriksson 7%

Sambucus P.R. gillar jag och han har tagit två raka segrar i billiga gäng. Han har dock sett väldigt fin ut och stämmer det för kusken, som inte vinner V75-lopp på beställning, spurtar hästen ner många över upploppet.

12 KLÖVER ALL OVER-Ulf Ohlsson 8%

Klöver All Over har fart för att vinna. Han sprang 10,5a/1640 m i ledningen på Solvalla i augusti och blir det full fart framme i täten kan han räcka långt till slut. Senast var han ursäktad då benen slog i sulkyn och man kommer att byta sulky och när han är fin i jobben är han inte borta med klaff. 

1 MELLBY DEALER-Roger Nilsson 7%

Mellby Dealer är inte så tokig och även om han är helt felanmäld är jag inte främmande för att han ändå kan duga. Roger Nilsson låter lite kluven gällande taktiken men både från tät eller från rygg på ledaren kan nog ekipaget vinna.

9 FOCUS HÅLERYD-Joakim Elfving 2%

5 EDER BOB-Jan Norberg 8%

Eder Bob är intressant. Han har gjort två starter i Norrlandsregi och faktiskt mött Magnifik Brodde bägge gångerna. Det står 2-0 till favoriten men Eder Bob har gjort det fullt godkänt efter tyngre resor. Skulle hingsten få det lite serverat samtidigt som favoriten får lite mothugg kan det absolut gå.

3 CLAUDE GUEGAN-Ulf Eriksson 1%

8 DIGIGIRL I.H.-Malin Viklund 1%
7 FORSYTH ACTION-Jorma Särkiniva 0%

10 BLUE LINE-Sandra Eriksson 0%

6 DEMO-Jörgen Berglund 0%

11 DUSTY WIND-Krister Söderholm 0%

 

V75-2, AUTO 2140, Kallblod

10 ROS SVARTEN-Christian Månsson 24%

Ros Svarten var bra när han vann från ledningen på Bergåker i november. Senast gjorde han debut i ny regi och vann på fint sätt på Umåker. På vinterbana blev det lätt seger efter 27,6 sista varvet och fyraåringen kommer att gå upp i klasserna. Nu är motståndet mycket bättre än det varit i starterna på slutet och när Ros Svarten står hårt inne på pengarna blir det inte lika lätt som senast att vinna.

11 STORSJARMÖREN-John Östman 8%

Storsjarmören gör sällan ett dåligt lopp. Det måste såklart klaffa från bakspåret och sen är det frågetecken för vinterbanan. Fungerar det och det stämmer längs vägen slutar hästen långt framme.

9 BLÅS UNDAN-Mats E Djuse 14%

Blås Undan var tapper näst senast som knappt slagen. Senast blev det fel och den starten kan man nog bortse ifrån. Känslan är att Blås Undan möter betydligt enklare motstånd den här gången och ska räknas även om jag sätter ett minus på kuskbytet till orutinerade Mats E Djuse.

2 LOKE FAKS-Ulf Ohlsson 17%

Lome Faks gick bra mellan galopperna senast och hade nog vunnit utan den sista galoppen i slutkurvan. Innan det har han avslutat godkänt även om han inte kunde ta sig förbi Storsjarmören för tre starter sedan. Ohlsson upp är dock ett klart plus och utgångsläget kunde inte bli så mycket bättre.

1 ESSIS LILLE ALFRED-Ulf Eriksson 16%

Essies Lille Alfred har bra spetschans och därifrån har han fin statistik. Duktiga Ulf Eriksson har även siktat mot den här uppgiften och jag blir inte helt förvånad om ekipaget spårar hela vägen.

5 HALLSTA VINNEX-Magnus O Jonsson 6%

Hallsta Vinnex är bra när han travar och det har blivit bättre med det på slutet. Åttaåringen kan även öppna snabbt och skulle han lyckas komma till tät blir han inte helt lätt att plocka ner. Kan även vinna från andra positioner och ett ganska tidigt streck för mig till låga procent

3 SJEIKENS GULL-Per Linderoth 5%

6 STARELV ODIN-Hanna Olofsson 1%

8 VÅRVIND-Malin Viklund 2%

Vårvind som står tufft inne i loppet. Jag har dock gillat vad jag sett på slutet och skulle det klaffa är jag inte helt främmande för att hon kan överraska

4 ÅSTAS ELIN-Sandra Eriksson 2%

12 SID DOX-Mats Gällerstedt 4%

7 NORDMIN-Mikael H Björklund 1%

 

V75-3, AUTO 2640

11 VIC DE LUXE-Sandra Eriksson 17%

Vic de Luxe bombade undan till överlägsen seger senast trots dödens på Umåkers isbana och intrycket var riktigt bra. Är han lika bra igen tror jag ingen kan stå emot på slutrundan.

10 SELENGE-Claes Sjöström 16%

Selenge var bra när han vann på Dannero i september från mestadels utvändigt ledaren. Han fick press i ledningen, men höll undan näst senast och har han hittat formen med ett lopp i kroppen efter kastration är han att räkna med

3 HIGH ROLLER-Krister Söderholm 16%

High Roller är säkert är sugen på den åtråvärda positionen i spets. High Roller gjorde tävlingsdebut i år som tioåring (!) men hästen är faktiskt bra och från tät kan han absolut vinna.

4 CARLOS MADONNA-Micael Melander 7%

5 TRICKY TOUGH-Jan Norberg 2%

1 M.T.JACQUELINE-Toni Granath 2%

7 ANNIE OAKLEY ZENZ-Mathias Andersson 4%

Annie Oakley Zenz är gynnad av distansen och skulle kusken äntligen få till det i V75-sammanhang kan skrällen vara ett faktum.

9 COUP DE VENT-Robert Dunder 1%

12 LANDERS ENJOY W.F.-Ulf Ohlsson 3%

Landers Enjoy W.F. har varit osäker, men blir allt stabilare och skötte sig återigen senast. Han gick ett bra slutvarv vid segern i november och satt fast med vinnarkrafter näst senast

2 K.B.MILLANSON-Hanna Olofsson 6%

6 QUALITY TILLY-John Östman 24%

Quality Tilly var snabb efter startgalopp för tre starter sedan. Nu är det autostart och han bör sköta sig från början. Han vann på bra sätt utvändigt ledaren näst senast och var tvåa efter 16,6 sista 1400 m senast. Han verkar rejäl och den långa distansen ska gå bra, han verkar dock bli favorit och det tycker jag är fel och rankar ner honom ordentligt. Rätt eller fel?

8 CALIFORNIA-Victor Karlsson 1%

 

V75-4, VOLT 1640, Kallblod

12 MYR FAKSEN-Krister Söderholm 50%

Blir stor favorit och trivs på isbanan.

-Han kom till Umåker på tisdag och är van vid att övernatta. Han har gått på isbana i Harstad under vintrarna. Senaste året har han gått med jänkarvagn och det har varit väldigt bra för honom. Han har varit tappade på sperma och blev då bara skrittad i tre veckor och han fick sedan träna lite när han kom hem före loppet senast där han var bra och vann lätt. Han har gått mycket backträning, men jag har inte kört fort och så tränas han vanligtvis. Han är på väg uppåt i form, men jag hade gärna haft ett lopp till i honom före Umåker, säger Tone M Pettersen.

7 MOFAKSAN-Mikael Olsson 13%

Mofaksan var inte stort slagen av Junifaks i Gävle näst senast. Hon vann lätt från ledningen senast och vi tror att det är dagsform och positioner som avgör vem som har bästa chansen i dagens lopp. Tränarkörd igen men det gick ju bra senast.

5 SJÖ ODIN-Ulf Ohlsson 16%

Sjö Odin kan här köras till ledningen i ett tidigt skede. Sjö Odin var riktigt dålig senast men desto bättre för tre starter sedan då han slog bland annat Tangen Haap. Kort distans är hästens bästa och jag lyckas Ohlsson ta sig till täten blir ekipaget svårslaget.

9 ÄNGSKALLA-John Östman 2%

8 JUNIFAKS-Per Linderoth 4%

Junifaks spurtade förbi Myr Faksen i V75 i Skellefteå för drygt två månader sedan och när favoriten nu står med tillägg tycker jag att Junifaks är mycket streckvärd när det återigen är kort distans. Han gick bra som tvåa bakom Tekno Odin i Gävle senast efter 22,6 sista varvet och ska passas. 

4 STORM ODD-Ulf Eriksson 4%

Han är väldigt kapabel men som inte alltid får det att stämma. Senast var han felbalanserad enligt tränaren och isbana ska vara ett plus. Fungerar Storm Jo-sonen tror jag att han utmanar Sjö Odin även den tunga vägen och det känns som ett ganska tidigt streck

13 TRIPPA UNDAN-Mats E Djuse 3%

Trippa Undan var positiv när hon skrällde i Bollnäs näst senast och var duktig när hon knappt fångade in ledaren senast. Stoet har fin form, men stod lika start med Mofaksan senast hästarna möttes i Umeå och att hämta in ett tillägg nu kan bli för svårt. 

1 BLISJUR-Per Gustafsson 3%

6 KRUSSE-Michael von Krusenstierna 2%

10 ROTE JON-Robert Dunder 0%

11 FARMFURIR-Claes Sjöström 0%

14 TORPA GLAD-Sandra Eriksson 1%

15 TYRI SVARTEN-Leif Eriksson 0%

3 KOLBERGS LILLEFOT-Jan Norberg 2%

Kolbergs Lillefot gick 25,8/1660 m i tredjespår näst senast och kommer han till ledningen kan han räcka långt.

2 LILL EVERT-Micael Melander 1%

 

V75-5, VOLT 2140, Stolopp

10 ORKIDE C.D.-Jenny Engfors 45%

11 JULIA KAULITZ-Ulf Ohlsson 22%

Hon är rejält kuskförstärkt med Ohlsson upp. Hästen är dessutom bra och senast höll hon starkt utvändigt om duktiga Bonbon Mearas. Spår fem är såklart inte optimalt men kliver hon iväg felfritt tror jag att ekipaget är tuffast till slut.

13 JUNO F.-Sandra Eriksson 3%

Juno F. är en kapabel häst och prickar Sandra Eriksson kan ekipaget sitta fint till direkt

7 SALLY STEEL-Henrik Svensson 8%

2 SO GÅ IMPONERA-Leif Eriksson 7%

So Gå Imponera är ingen stjärna men hon fungerade bra på isbanan senast och var faktiskt klart bra vid enkel seger. Stämmer det längs vägen är hon inte borta.

15 HIGHLAND Q.SISTER-Claes Sjöström 3%

Någon som nästan alltid presterar på isbana är skrällen Highland Q.Sister. Utgångsläget med bakspår på tillägg är iskallt men med lite flyt blir jag inte förvånad om Sjöström sätter dit sin springare.

3 POLONAISE-Jorma Särkinava 3%

Polonaise är bra och hon har gjort två starka prestationer från dödens på slutet. Nu borde hon få en fin resa och då ska sexåringen räknas tidigt.

5 VANILLA STREAMLINE-Hanna Olofsson 2%

8 NUISANCE FACE-Jan Norberg 1%

14 COMEWITHAFLASH-John Östman 2%

Comewithaflash fick inte fritt i V75 på Bergsåker i november och visade senast att hon går bra på vinterbana när hon spurtade in som trea efter 13,8 sista 700 m. Hon kan behöva lite klaff från sitt bakspår, men löser det sig är hon inte borta

6 SHAKIRA DEGLI DEI-Gunnel Fredriksson 0%

1 GLORIA LEEJS-Per Linderoth 3%

Gloria Leejs var positiv vid spetssegern näst senast och skulle Linderoth få bestämma en bit kan det hålla hela vägen.

4 LA CHAUSETTE-Susanne H Osterling 1%

9 OUT OF REACH-Per Gustafsson 0%

12 PRINCESS SALLY-Jens Eriksson 1%

 

V75-6, AUTO 2140

6 FALCO DI QUATTRO-Ulf Ohlsson 43%

Rikshästen Falco di Quattro har imponerat vid två raka segrar för nya tränaren Erik Lindegren och jag tror att hästen tar tredje raka av bara farten. Ohlsson upp är dessutom ett jätteplus och oavsett resa bör det vara en toppchans.

3 EMIL B.BOKO-Ulf Eriksson 5%

Han har gjort två starter för Ulf Eriksson. Hästen är startsnabb och tar säkert hand om ledningen initialt. Gissar sedan att Eriksson släpper till favoriten och då kan hästen säkert hänga med bra och utmana till slut med lucka.

2 JUST WAIT AND SEE-Per Linderoth 17%

Just Wait And See vann säkert efter 15,6 sista varvet näst senast och tog en ny seger senast när han avslutade sista varvet efter 15,6. Treåringen är under utveckling och blir allt bättre, men han har bara varit ute i treåringslopp sedan han var sexa i V75 i Boden i somras och när han nu möter bara äldre hästar tippar jag emot

1 JIM SÅNNA-Claes Sjöström 11%

Jim Sånna har gått bra i ny regi på slutet. Han började med seger direkt i första starten i nuvarande regi när han spurtade förbi de andra på Umåker i oktober efter 11,5 sista 700 m. Han vann säkert näst senast och var tvåa i V75 senast och när han har tränat fint ska han räknas tidigt

5 COCONUT AM-Robert Dunder 15%

4 AKROPOLIS SCANDI-Krister Söderholm 2%

12 ANTONIO AMERICA-Petter Lundberg 2%

Brottas med ett tufft läge. Men hästen har visat stort kunnande och är han i ordning så kan han absolut slåss om de främsta placeringarna.

8 OVERLORD BROLINE-Jan Norberg 3%

11 DIEGO BAND-Sandra Eriksson 2%

9 ISLAMORADA-Joakim Elfving 1%

7 VICTORY BRODDE-Jens Eriksson 1%

10 TEA PARTY-Christian Månsson 1%

 

V75-7, VOLT 2640

5 HÖWINGS STAR-Per Linderoth 7%

Höwings Star har höjt sig rejält i år och senast höll han starkt efter en tung slutrunda utan rygg. Nu har han ett bra läge för en smygresa och kommer luckan i tid lär sexåringen avsluta snabbt.

3 IMPORTEDFRMDETROIT-Ulf Ohlsson 14%

Det kan bli långt fram till Importedfrmdetroit som är rätt kapabel och står på startvolten. Ohlsson låter dessutom väldigt uppåt på hästen och kliver han iväg felfritt lär Uffe sända till tät.

14 NAROLD VOX-Ulf Eriksson 47%

Narold Vox blir klar favorit. Han gick riktigt bra senast bakom On Track Piraten och Anna Mix. Några sådana motståndare finns inte här och strular det inte allt för mycket bör han ha bra chans att vara starkast till slut. 2640 istället för 3140 är dock ett minus och det får som sagt inte strula alltför mycket. Som favorit i sista är han dessutom spelmässigt ointressant och jag provar att spika emot.

11 RAZ MACKENZIE-Roger Nilsson 15%

Raz Mackenzie vann i Skellefteå i augusti efter 12,3 sista varvet. Han avgjorde lätt när han vann på Umåker i november och vann från ledningen i V75 på Bergsåker för tre starter sedan. Näst senast hade han en sämre dag i Gävle efter problem med musklerna, men det gick över och han hade tränat som vanligt inför senast där han vann lätt efter 14,8 sista varvet. Raz Mackenzie går bra över lång distans och blir en av de betrodda hästarna i loppet.

1  DADDY´S FIRST-Henrik Svensson 2%

Han vann över lång distans i oktober efter 13,3 sista varvet och fick inte fritt som sexa i Gävle näst senast. Senast gick han bra efter galopp med 15,7 sista 2400 m och får han en fin resa i främre träffen kan det bli svårt för Raz Mackenzie och Narold Vox att hinna fram.

6 COAL TRADER-Micael Melander 3%

Cool Trader har också höjt sig och är bra hela tiden. Distansen är ett plus och kommer favoriten bort kan Cool Trader mycket väl vinna.

7 MANSTONE´S CLASSIC-Jan Norberg 1%

10 PATRICIA BISHOP-Sandra Eriksson 1%

15 PREMIER KRONOS-John Östman 3%

Premier Kronos avslutade med 10,8 sista 700 m som tvåa på Umåker i oktober och gick ett bra slutvarv efter 12,0 när han vann i oktober, men nu är det vinterbana och det är andra hästar i loppet mer gynnade av. 

9 DIGITAL ENGINE-Susanne H Osterling 1%

12 ELIT HÅLERYD-Claes Sjöström 2%

 Elit Håleryd var bra när han vann lätt på Umåker i oktober. Efter två oplacerade starter på slutet har han blivit bortglömd, men formen är bättre än placeringarna på slutet visar och hästen trivs fint på vinterbana. 

13 KUNG TÖLL-Krister Söderholm 1%

4 NOCHEBUENA FACE-Petter Lundberg 1%

2 CALIGULA F.-Malin Viklund 1%

Struken: 8 Priamo Caf

 

Systemförslag:

1) 1-2-4-5-9-12 (3-8)

2) 2-9-10-11 (1-5)

3) 1-2-3-4-5-7-9-10-11-12 (6-8)

4) 12 MYR FAKSEN (7-5)

5) 2-7-10-11-13 (15-3)

6) 3 Emil B.Boko/6 Falco Di Quattro (2-1)

7) 5 HÖWINGS STAR (3-14)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 11 Vic De Luxe i avd.3 så blir kostnaden endast 120:-

V75 Uppesittarkväll Fredag 23 dec. Örebro

V75-1, Auto 1609

10 MONFALCONE-Tom Horpestad 25%

Han har lottats till ett bakspår, vilket inte var det man hoppades på. Han har imponerat stort i tre raka segrar, senast noterade han raska 1.11,5 sista varvet utvändigt ledaren. Hästen att slå!

2 M.T.KLARA-Ulf Ohlsson 20%

Det är en tuff märr för klassen, reparerade senast en startgalopp på bra vis. Hon är kvick ut och kan bli svårfångad i ledningen på Örebros speedwaybana. 

5 ANTONIO TABAC-Kenneth Haugstad 12%

Antonio ­Tabac har varit struken för feber nyligen och han är svårbedömd. Annars har han visat fin form under vintern. Han kom inte till senast från ett dåligt läge. Känns normal i jobben och distansen passar honom bra. Dock går han som bäst i ledningen, och det kan bli svårt att komma dit med några startsnabba hästar invändigt. Går med halvstängt huvudlag och urryckare den här gången.

4 ALFA LIGHT-Örjan Kihlström 8%

Till spets efter ett halvvarv senast, gick undan säkert. Ej snabb ut. Första med Örjan! Skor = minus.

-Han var ju bra vid segern senast och läget här är vettigt. Kanske inte är helt borta, men jag håller M.T. Klara som den bättre chansen av mina två. Skor runt om på Alfa Light nu är inget plus men det fungerar, säger Reijo Liljendahl.
1 HACHIKO-Andreas Peterson 7%

11 RAMBOLDO JET-Erik Adielsson 4%

Gick bra när han vann senast. Formen har förmodligen gått uppåt efter det loppet. Bakspår på 1600 m gör att uppgiften blir väldigt svår den här gången och Stig H ligger lågt.
6 CLAYMORE-Kaj Widell 8%
8 YSTER BRICK-Tobias J Gustafsson 1%

12 IGUCCI-Jorma Kontio 4%
9 EBONY BOKO-Oskar J Andersson 7%

Han har fått ett formhöjande lopp i kroppen och duger en bit vid en normal insats. Han gjorde sin första start på tre månader senast i Mantorp och var måhända sämre än väntat men han fick en del press på vägen. Nu är det bakspår men han har vunnit bakifrån förut och med lopp i kroppen lär formen vara i antågande. I ett otroligt öppet lopp är det farligt att räkna bort Ebony Boko som skulle gynnas om tempot blir högt.

3 GOLD´N GAMBLER-Mattias Djuse 3%

7 BO V.-Mikael J Andersson 1%

 

V75-2, AUTO 2100, 3-åringar

2 HAN HERRED-Kenneth Haugstad 25%

Han var bra senast, fick lite struligt lopp men gick klart godkänt. Nu är förutsättningarna bättre vad gäller läget, men det är tuffare hästar emot. Han får köras ordentligt från start och man hoppas att han kommer till ledningen. Därifrån kan han bli en svår nöt att knäcka.

5 RAFIKI FRI-Anna Isabelle Karlsson 19%

Tapper senast, visade att han tål jobb och går med skor. Körs offensivt igen? Motståndet den här gången är inte tuffare. Motbud.

-Han föll med flaggan i topp senast och har tränat på som vanligt efteråt. Hästen verkar fortsatt pigg och fin och ska vara väldigt bra i ordning för dagen. Han fungerade ju bra med skor senast och det blir samma balans och utrustning den här gången, säger Hans Karlsson

4 CHARMING SOLDIER-Petter Karlsson 7%

Charming Soldier är mycket startsnabb men gick sig trött i ledningen senast och skulle nog må bra av en smygare nu, När kusken Petter Karlsson har sin syster Anna Isabelle Karlsson utvändigt med en bra häst i form av Rafiki Fri, kommer jag inte att ha några invändningar om han släpper ledningen i en bransch där vi annars ofta klagar på att det inte tävlas som sig bör.
7 IOANA HANOVER-Örjan Kihlström 23%

Kommer med toppform, men har varit ute i enklare gäng än detta. Ej så rask ut.

-Hon vann från dödens på Solvalla senast och detta är en fin märr som tål att göra en del själv i loppen. Nu är det tuffare emot och hon har också ett spår väl långt ut bakom vingen för att jag ska vara nöjd, men hon känns ändå som min bästa V75-chans. Ingen ändring, säger Roger Walmann.

9 DACIA SCOOP-Peter Untersteiner 1%

11 READY FOR MONEY-Ulf Ohlsson 7%

3 RALLY ESSET-Robert Bergh 6%

1 BASIC INSTINCT-Erik Adielsson 8%

8 QUEEN C.D.-Kaj Widell 1%

10 RIGEL FACE-Daniel Olsson 3%

12 DEFRAG AM-Jorma Kontio 1%

6 LADY JANE-Åke Lindblom 1%

- Lady Jane (V75-2) är faktiskt en jäkla fin märr som är bättre än raden. Men hon möter tufft motstånd och till och med en optimist som jag tror att det är pengar som gäller i första hand säger Åke Lindblom.

 

V75-3, VOLT 2640

1 PORTHOS RACE-Åke Lindblom 62%

Den fyraårige valacken har gjort två starter i Lindbloms regi och vunnit överlägset varje gång. Hästen har imponerat och Åke har tagit till så pass stora ord och sagt att det här kan vara hans ”nya Sauveur”.
- Det var lite kryptiskt sagt och det är lång väg dit men helt klart är det en fantastisk häst. Det är ett jävla djur helt enkelt med hög kapacitet. Han har varit ruskigt bra i två starter för mig och vunnit med gott om krafter kvar och bara lunkat ifrån de andra. Härstamningen är halvfransk och han är stor och rejäl. Sådana gillar jag. Jag tycker att han är bästa hästen jag har i stallet, säger Åke Lindblom.

- Det är en startsnabb och stark häst så läget är perfekt. Han står lite halvdant inne på pengarna men inte kapacitetsmässigt. Han är lugn och fin och klok. Jag siktar på att leda loppet från start till mål. Jag tycker att det ser ut som en toppchans. Eller förresten, han är stenklar.

7 SNYTING-Ulf Ohlsson 4%

Visade fortsatt form och fin moral senast. Sämre med skor. Härdad i rikstotosammanhang och är spurtstark. Kan få fin smygresa. Behöver tur.

9 TELLMEASTORY-Veijo Heiskanen 15%

Har hög kapacitet för klassen men gynnas inte av skotvånget. En stark sort som inte var på topp senast och därmed är något svårbedömd denna gång. Agerar han på topp är han en tidig utmanare om segern.

12 LADYOFTHELAKE-Pierre Nyström 1%

Kan vara en bedövare i omgången. Är van att gå med skor på fötterna och har redan tagit fem segrar för året, även om det var ett tag sedan hon vann. Står med springspår på tillägg och kan komma iväg bra härifrån. Är ojämn i humöret "som de flesta kvinnor", men den dagen hon är på humör är hon bra nog att matcha dessa djur. Skrällbud.

13 KISS PRIDE-Magnus Jakobsson 1%

14 JE T´AIME RUINART-Örjan Kihlström 4%

11 CINNAMON PRINCE-Petter Karlsson 1%

4 BOUNCING HILL-Jorma Kontio 1%

2 DYNAMITE LIGHT-Daniel Olsson 3%

5 GLOBAL SKIPPER-Jonas Moberg 1%

10 BARTHOLD K.-Carl Johan Jepson 4%

15 MAX NOT SAND-Marcus Hultman 0%

6 GOSSIP´S CASH-Rickard Svanstedt 2%

3 FLOYD FORTUNA-Erik Adielsson 2%

Han gick bra senast i en rätt så hög klass. Det verkar som han håller formen, men voltstart gör att galopprisken ökar för honom. Inte tidig.

8 NOBILE EDEL-Kent P Gustavsson 0%

- Nobile Edel gjorde ett bra lopp senast men står för hårt till här och startar för att det är hemmaplan. Vi får hoppas att månen ramlar ner och kan han ta näst sista platsen är det bra säger Juhani Partanen.

 

V75-4, AUTO 2100

8 FLASHING BOKO-Carl Johan Jepson 15%

Står bra inne i klassen och ska duga långt i nuvarande gäng. Var tänkt att få gå till vintervila men har känts så fin att man provar en vända till. Man har siktat hit och inte velat starta då han riskerar att gå ur klassen. Trots läget blir det laddning och jag spelar på att han tar sig till spets och leder loppet runt om. En bra chans till mycket spelvärd procent.

2 LA DIVA ROSSI-Per Ludvig Nilsen 6%

Kommer med två raka segrar och vann med sparade krafter senast. Hon har ett bra utgångsläge och kan öppna kvickt. Känns också spelvärd om man garderar min spik.

11 ISOLA SUND-Mattias Djuse 22%

Hade radat upp fina prestationer innan senaste starten och det visade sig att hon hade en infektion i kroppen. Har nu vilat några månader men har gått provlopp med snabba avslutningar. Svårbedömd form, men duger ganska långt när hon är på topp. 
5 ADRIANA PRO-Jorma Kontio 14%

- Adriana Pro har vunnit tre lopp på slutet och var bra vid segern senast. Fast man ska tänka på att det har varit i lite lättare sällskap. Formen är i alla fall bra och tidigare har hon haft problem med travet i svängarna men det har blivit bättre och bättre hela tiden. Hon har lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet och har hon en bra dag så duger hon även här, även om hon kanske är lite distanssvag säger Juhani Partanen.

7 JAZZA HÅLERYD-Ulf Ohlsson 8%

10 CAN´T STAND STILL-Erik Adielsson 3%

1 STREET GLIDER-Rickard Svanstedt 4%

3 GREYHOUND BOKO-Örjan Kihlström 6%

Greyhound Boko är ofta med där framme men det är som det saknas en femteväxel i honom. Sakta men säkert blir han ­ändå bättre och från ett bra spår borde han kunna sluta långt framme.

6 LITTLE OLD MAN-Peter Untersteiner 15%

9 SAN MONTREAL-Johan A Nilsson 1%

12 JUSTWALKONBY-Kaj Widell 2%

4 BEST BEJI-Åke Lindblom 3%

- Best Beji (V75-4) gjorde ett kanonlopp senast i Eskilstuna och har verkligen toppform. Han är stor och svår i voltstart men han gick iväg från fjärdespåret och hamnade sist. Sedan gick vi på 1200 meter kvar och blev hindrad, det blev jäkla strul på vägen men han gick riktigt bra in i mål. Bilstart nu är ett klart plus och det hjälper honom litegrann att komma iväg bättre. Jag måste tro på en toppchans med honom från ett fint läge säger Åke Lindblom.

 

V75-5, AUTO 2100, 4-åriga ston

1 DASHING KIMBERLEY-Jennifer Tillman 16%

Är bra igång för dagen och kunde vinna trots brunst senast. Innerspåret kan vara både bra och dåligt då hon öppnar hyggligt men det är ingen spetsgaranti och det föreligger viss risk för att hon blir överflyglad från start och då måste hon hoppas på lite flyt till slut. Är inte beroende av ledningen, men får inte sitta fast. 

11 DIVA DEO-Erik Adielsson 48%

Blir stor favorit trots det dåliga utgångsläget. Blev avslagen i ledningen senast av Carlos Greenwood men hade radat upp segrar innan dess och hon vet var linjen är belägen. Hon hade haft en liten paus inför senaste starten och ska nu vara bättre igen. Går bra bakifrån och har bra chans om det inte strular från läget.

3 IRENE SUND-Ulf OHlsson 3%

Har siktats hit och är van att möta bra hästar. Gör bra lopp mest hela tiden men vinner inte så ofta. Öppnar hyggligt och bör få ett fint lopp från ett bra utgångsläge. Räknas om de bästa kommer bort.

2 XANTHIS AMAZING-Carl Johan Jepson 5%

Gör debut i ny regi, vilket en del hästar kan tända till på. Har inte startat på ett par månader nu och är därmed svårbedömd. Har gått barfota runt om i de fyra senaste starterna men gick helt okej som trea bakom Dyolo In vid senaste loppet med skor på fötterna. Är närmast garanterad en fin resa härifrån. Skrällbud.

4 ILONA HÅLERYD-Peter Untersteiner 10%

Ilona Håleryd såg ­nästan lite över­taggad ut senast men hon hade ändå kraft och mod att mäkta med en stark långspurt i ­spåren på slut­rundan. Hon är inte startsnabb men om hon bara ­hittar ner vettigt i banan är det viss chans att hon sänker allt den här gången, då mot­ståndet är enklare och hon fått ett bra läge.

10 LONELY STAR-Magnus Jakobsson 1%

7 MERLES SIMONE-Olav Mikkelborg 7%

5 DREAM BABE-Örjan Kihlström 6%

6 LEA CHIP-Mikael J Andersson 2%

- Lea Chip var för överladdad senast och galopperade. Normalt sett kan hon inte galoppera. Gången innan när hon vann i Karlstad så öppnade hon snabbt men lugnade ner sig direkt. Det kan bli svårt att komma till ledningen från spår sex bakom bilen men hon fungerar även bra med ett rygglopp säger Juhani Partanen.

9 A LA PARTENZA-Kenneth Haugstad 1%

8 BANTHECHOCOLATE-Jorma Kontio 2%

12 VILDAPEL-Ville Nisonen 1%

 

V75-6, AUTO 1609

1 ARON THE BARON-Örjan Kihlström 71%

Det är en läcker dansk fux som visat fina fartresurser och är under stark utveckling. Det tillhör inte vanligheterna att 4-åringar vinner V75 i så här hög klass men Aron the Baron är startsnabb och brukar gå med skor. Han har perfekt läge och blir svårslagen

5 MY GLIDING ANGEL-Carl Johan Jepson 6%

Radar upp fina prestationer men möter hela tiden tuffa motståndare och då ser raden inte så vacker ut. Har fart i kroppen som räcker och från ett fint utgångsläge är hon tidig på kupongen. Helt felstreckad på endast 6%!

7 PRINS ALF-Jorma Kontio 1%

Är normalt startsnabb men har inte visat någon gnistrande form på slutet och tappade oförklarligt senast. Måste visa bättring för att duga men har tidigare visat att han öppnar kvickt och kan skrälla om han är på topp. 

3 BRITT PALEMA-Fredrik Persson 2%

Har pausat ett par månader men känns nu väldigt fin i träning och hon trivs normalt bra med dagens förutsättningar. Har mest gått barfota runt om så skotvången är ett minus. Känns ändå spelvärd till 2%!

8 OFFICER C.D.-Robert Bergh 6%

9 MR LINDY-Veijo Heiskanen 6%

Med lite tur kan Mr ­Lindy få loppet i rygg på ledande Aron the Baron. Risken finns att han aldrig får se ­dagens ljus då, men det är å andra sidan hans ­bästa chans att vinna loppet. Från kön tror jag inte att han mäktar med att spurta till seger, men kanske med lucka 250 kvar?

12 ORION TILLY-Peter Untersteiner 4%
11 MON PETIT CHEVAL-Jonas Moberg 1%

4 POLAR L.B.-Per Nilsson 1%

6 NAKODA GOJ-Ulf Ohlsson 2%

2 BIKINI SO TEENY-Kaj Widell 2%
10 PIPPI-Marcus Hultman 0%

 

V75-7, AUTO 2100, Stolopp, Spårtrappa

5 U.F.ANDOVER AGAIN-Peter Untersteiner 51%

Har tagit två raka segrar från ledningen och har åter fått ett fint utgångsläge så det finns stor chans till ännu en spetsseger. Senast gick han med skor på fötterna så det fungerar också bra. Från ledningen ökar chanserna och det kan vara en spik att avsluta med även om det inte är så roligt med spik på favoriten när pengarna ska fördelas.

13 SUNDSVIK MAYDAY-Veijo Heiskanen 7%

Sundsvik Mayday har aldrig gått med skor på hovarna sedan hon kom till Sverige, det är elva starter det. Många hästar som går barfota jämt ­brukar visa sig kunna gå med skor, det är deras tränare som ofta är för dåliga och ­istället väljer den enklaste vägen, alltså att dra skorna, men Veijo Heiskanen är för skicklig, så i fallet Sundsvik Mayday tror jag att det finns en bra anledning till att hon alltid går barfota, och alltså troligt klart minus nu med skor.

15 DONATELLA CENTER-Jorma Kontio 15%

Juhani Partanen hoppas kunna glädja stall Örebros andelsägare med en tidig julklapp på V75. 
Deras Donatella Center gör debut i sin nya regi på hemmaplan under uppesittarekvällen och sin första start i Rikstravet. 
- Det är en jättefin häst som alltid avslutar loppen bra, säger Partanen.

Örebrotränaren gjorde nyligen klart med sina två hästar för stall Örebros räkning i Rikstravet. Dessa är treårige valacken Combonumberfive samt det fyraåriga stoet Donatella Center. Den sistnämnda har tävlat framgångsrikt hos Stefan Persson tidigare och varit med och mött de bästa i sin kull. Hon har tjänat närmare en halv miljon kronor och avgjorde enkelt till seger i senaste starten.
- Det är en jättefin häst som har vart ute i tuffa gäng och bland annat slagit hästar som Timbal och Swiss Account. Hon vann försök till Breeders Crown i fjol och har visat hög kapacitet. Hon har även gått jättebra i år och jag tror inte att hon är slutkörd. Det känns som att hon klarar av att bära pengarna och jag tror att hon kommer att räcka en bra bit till, säger Juhani Partanen.
- Hästen har varit hos mig i 14 dagar och jag har inte kört några hårdare jobb. Jag har kört 1.24 över 2100 meter med en snabb avslutning och det kändes hon bra på. Annars har hon mest gått lugna jobb och fått acklimatisera sig. Hon har gått med fast huva tidigare för hon har varit lite skarp så det finns lite till att göra på henne.

Hon är andrahandsfavorit i loppet och startar från spår 15 i V75-7 med Jorma Kontio i sulkyn.
- Jag tror absolut att hon kan vara med bland de tre främsta. Hon avslutar alltid loppen bra men från ett sådant läge beror det ju helt på vad det blir för tempo. Det vill till att hon har lite flyt med positionerna också. Det är många att runda så det gäller att komma igenom bra. Men gör hon det så är hon med långt framme. Jag hoppas och tror att hon ska göra en bra prestation, men sedan vet man ju inte, det har varit både miljöombyte och foderbyte för henne.
- Skulle Peter Untersteiner få ledningen med favoriten och få köra jättesakta då blir det svårt. Men blir det lite körning då kommer hon in i matchen, säger Partanen vars stall har dubblat siffrorna gällande inkörda pengar i år och dessa visar på drygt 1,6 miljoner kronor.
- Förra året var nog det sämsta på 21 år. Vi hade problem med infektioner hela året och körde bara in 500 000 kronor på elva månader. Men nu är det friska och då tävlar hästarna bra.

6 FIDELI STAR-Åke Lindblom 1%

- Fideli Star (V75-7) har gjort det jättebra för mig varje gång. Jag körde henne först och var då tvåa och därefter var hon fyra från ett halvknöligt läge. Senast satt hon fast med vinstkrafter kvar. Hästen är i toppform och jag hoppas och tror att hon kan få utdelning nu säger Åke Lindblom.

1 MANTOQUEEN-Magnus Jakobsson 7%

4 YOU CAN DANCE-Claes Eskilsson 1%

7 DIORA FROM MY-Tom Fromell 2%

8 NOCTURN BROLINE-Oskar Svanberg 3%

10 MISS JÄGERS-Ulf Ohlsson 1%

12 ANNABELLE DIMANCHE-Robert Bergh 3%

14 TAKEAWAY-Örjan Kihlström 4%

2 VACANZA-Mikael J Andersson 2%

- Vacanza är faktiskt riktigt bra för sin klass och har gått jämnt och bra en längre tid. Hon har varit mycket skadad tidigare men har kapacitet för att gå en bit. Hästen känns bra i ordning och får hon en fin position är hon inte helt borta. Läget är perfekt och hon kan vara bland de tre, säger Juhani Partanen.

9 DIFFERENT IN-Fredrik Persson 2%

11 QUEEN WILL-Erik Adielsson 2%

3 QUICKSPIN-Per Nordlund 1%

 

Systemförslag:

1) 1-2-4-5-6-8-9-10-11-12 (3-7)

2) 1-2-3-4-5-7-9-11 (8-10)

3) 1-7-9-12-13-14 (4-11)

4) 8 FLASHING BOKO (2-11)

5) 1 DASHING KIMBERLEY (11-3)

6) 1-3-5-7-8 (9-12)

7) 5 U.F.ANDOVER AGAIN (13-15)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Porthos Race i avd.3 så blir kostnaden endast 200:-