V75 ÅBY Lördag 12 Augusti

V75-1, AUTO 1640, Åby Stora Pris Heat 1

1 VOLSTEAD-Johnny Takter 32%

Volstead kan bli svår att slå i första heatet av Åby Stora Pris - både från start och till slut. Detta om han är på topp, vilket han var vid segern senast. Sexåringen kan dock vara lite ojämn, vilket han visade för tre starter sedan. Då fick han husera i front, men gav sig ändå enkelt över upploppet. Trion längst ut på vingen känns kapacitetsmässigt svårast emot, men de lär väl köras avvaktande i väntan på Heat B.

6 CANARI MATCH-Johan Untersteiner 11%

Har växt in bra i svenska Eliten och kommer nu med tre segrar på de fyra senaste starterna med en galopp däremellan. Bortvald av Örjan Kihlström som valde stallkamraten Muscle Hustle istället. Verkar kunna gå sina 10-tider i sömnen och är en tidig utmanare trots ett spår lite långt ut, och man vet aldrig riktigt vilken taktik man väljer när kuskarna vet att det är ett heat till, och bara vinnaren från båda heaten går vidare. Räknas. 

3 TURNO DI AZZURRA-Erik Adielsson 15%

Turno di Azzurra har imponerat vid segrar i Norge och  Sverige de ­senaste månaderna. Det som gör honom lite extra häftig är att han, efter att ha sett lite seg ut, haft en extraväxel att peta i på upploppet. Det är sällan man ser i dagens travsport, och sådant som gör en profil. Med den förmågan kan han sänka även de här motståndarna.

4 B.B.S.SUGARLIGHT-Peter Untersteiner 14%

B.B.S.Sugarlight går knappast att räkna bort helt. Inte omöjligt att han kan droppas ner i rygg på Volstead och avgöra på open stretch. Gick en 09-tid senast från ledarryggen men blev ändå bara femma och kunde inte följa vinnaren sista biten när Dante Boko vann Årjängs Stora Pris. Outsider.

8 MUSCLE HUSTLE-Robert Bergh 8%

7 WHITEHOUSE EXPRESS-Örjan Kihlström 13%

2 NAHAR-Kim Eriksson 3%

5 MIDNIGHT HOUR-Iikka Nurmonen 4%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass II

5 QAMARO C.D.-Kaj Widell 22%

Qamaro C.D. har tidigare inte setts som någon segerstaplare, men kommer nu med två raka femettor. Senast hann han precis ifatt den undflyende ledaren 10 Maison Plage och även om avslutningen tidsmässigt inte var så märkvärdig, så var intrycket finfint. Det kan bli ett hattrick på lördag från ett fint utgångsläge. Ingen raket från start.

9 LUKAS ZAZ-Johnny Takter 29%

Kommer från seger på Axevalla där han avslutade starkt och vann knappt före Neelix. Är med långt fram hela tiden och duger bra i klassen. Missgynnas inget speciellt av bakspåret då han går bäst bakifrån. Med rätt ryggar blir han svår att stå emot sista biten.

6 SCORPIONS KISS-Christoffer Eriksson 10%

Kommer också från seger där han närmast slog Hush Teemer på Solvalla. Vann då med sparade krafter och har höjt sig sedan man ryckte bakskorna. Kan öppna bra vid laddning och skulle han ta sig till spets här så ökar chanserna och då känns han het.

10 MAISON PLAGE-Olle Alsén 1%

Visar mycket fin form men vinner inga lopp. Kom loss sent senast och gick i mål med sparade krafter som trea när Dicks Denja vann. Var nära att vinna på V75 för tre starter sedan och är inte helt borta från segerchans här heller och 1% känns spelvärt men han hamnar precis utanför mitt system den här gången. Jätteskräll.

2 J.H.MANNERHEIM-Johan Untersteiner 15%

3 SUPER GRABBEN-Örjan Kihlström 4%

1 MISTER ZAXIS-Jennifer Tillman 11%

4 HUSH TEEMER-Petter Karlsson 1%

7 PANTHER FACE-Stefan Söderkvist 1%

11 URGENT CALL-Oskar J Andersson 4%

12 HENNIG LIXARVE-Johan Wiman 0%

8 SHORTHANDED JAG-Peter Ingves 2%

 

V75-3, AUTO 2140, Silver

5 BRAVO NAVARONE-Adrian Kolgjini 33%

Bravo Navarone tappar en etta i raden i samband med denna start, men bör ha en fin chans att fixa till en ny. Kolgjinis slugger gör bra lopp hela tiden och är gynnad av det lilla fältet, då han slipper offra krafter på att avancera från kön

1 ZENIT BRICK-Johnny Takter 22%

Går från klarhet till klarhet och gör sin sista start i Silver då han nu tagit klivet upp i Guld. Har en vass avslutning med rätt lopp men är inte pilsnabb ut så innerspåret kan ställa till det. Med fart på tillställningen och han hittar ut under slutrundan så är chansen god att han återigen plockar ner övriga då han duger mycket bra i klassen. Tidigt streck.

3 RE DOC-Robert Bergh 19%

Har fått en tråkig resultatrad men är definitivt en av de möjliga vinnarna här om han håller sig på benen. Är mycket startsnabb och bör ha bra chans att köra sig till ledningen om han går felfritt och då är han hästen att slå. Jag litar dock inte på honom längre och han hamnar närmast utanför kupongen, men jag känner mig inte säker med det beslutet. Får skärpa sig.

2 KING CITY-Örjan Kihlström 6%

Pratades det Elitlopp om tidigt av säsongen men efter det snacket har det inte gnistrat lika mycket om honom precis som många från Walmanns stall som inte verkar ha någon toppform för dagen. Visar upp mycket gångbara tider med fyra 10-tider på de fem senaste starterna, men det är över kort distans som är hans bästa. Nu är det ett halvvarv längre och då kan han få lite problem till slut. Är ändå härdad mot bra hästar och räds inte dagens motstånd med rätt löpning. Skrällbud den här gången med "Gubben i Lådan" i jollen.

6 ARON PALEMA-Mikael J Andersson 6%

Aron Palema är minst lika bra som de som är före honom i ranken när han är på topp. Det som talar emot honom är att han kan tvingas backa ner i kön, och även om det är ett litet fält är det svårt att plocka längder.

9 CAB HORNLINE-Per Lennartsson 9%

Cab Hornline har formen på topp och han ser verkligen fin ut. Bakspår innebär att han inte kan utnyttja sin startsnabbhet fullt ut, men King City är en bra startrygg att ha och i det här lilla fältet bör Cab Hornline hamna bra till och då kan han överraska.
4 OFFICER C.D.-Kim Eriksson 2%
7 FURIOUS FRANCIS-Kaj Widell 1%

8 NAKODA GOJ-Peter Ingves 1%

 

V75-4, AUTO 2140, Klass I

6 SOBEL CONWAY-Peter Untersteiner 20%

Var ett av de tidiga buden i sprintermästaren men galopperade bort sig kort efter start och så var den helgen förstörd. Hade två raka segrar innan dess och han duger mycket bra i denna klass. Jag spelar på att han tar sig förbi Havbergs Knight från start och att han tidigt sitter i spets. Då tror jag övriga får svårt att rå på honom om ingen offrar sig och kör över sin förmåga. Jag chansspikar då jag tycker spelvärdet är högt och det är mycket skrik på Havbergs Knight.

2 ANTONIO TROT-Johnny Takter 22%

Är lite upp o ner men väldigt kapabel. Är mest stark i en knepig stil och han vill helst att loppet körs i ett jämnt högt tempo för att komma till sin rätt. Han tål att göra det mesta grovjobbet på egen hand och från ett fint utgångsläge kan han få rätt lopp även om han inte öppnar något vidare. Outsider.

5 AUTOBAHN-Peter G Norman 7%

Kan vara rysaren i loppet. Från det bästa utgångsläget rent statistiskt bör han få ett fint lopp och även han kan öppna hyggligt. Två raka andraplatser nu bakom Antonio Trot och senast bakom Joe Hoo Lee. Gick en 11-tid senast över kort distans men dagens distans passar bättre. Se upp!
3 HAVBERGS KNIGHT-Fredrik B Larsson 20%

Havbergs Knight hängde senast på förtjänstfullt bakom sprintermästartvåan Muscle Hustle och då han är startsnabb kan det bli tidig ledning. Då blir han att räkna med, men även från andra positioner är han ganska tidig.

8 JOE HOO LEE-Johan Untersteiner 2%

4 R.K.KING-Veijo Heiskanen 8%
11 GIANLUCA BOKO-Robert Bergh 4%

12 BÅLSTA PALEMA-Mikael J Andersson 10%

10 UPSTREAM-Erik Adielsson 3%

7 BELONG LIFE-Hanna Lähdekorpi 1%

9 SEETHESTAR-Christoffer Eriksson 2%

1 GREYHOUND BOKO-Örjan Kihlström 2%

 

V75-5, AUTO 1640, Åbys Stora Pris, Heat 2

1 MUSCLE HUSTLE-Robert Bergh 43%

Han har kanonform på stallet och vinner lopp i parti och minut. Inför V75-finalerna har Robert Bergh flera spännande hästar med och hoppas mycket på nya stjärnan Muscle Hustle i Åby Stora Pris.
- Det är en enorm travare, en otrolig maskin. Jag tycker att han har en realistisk vinstchans, säger Robert Bergh. 

Åby-tränaren är verkligen i zonen med sina hästar och själv verkar han vara i toppform när den här intervjuen görs måndag eftermiddag. Robert Bergh ligger tvåa i den allsvenska tränarligan med 17,7 miljoner inkört och 144 segrar. I våras vann Diamanten Kungapokalen och i sommar har Peter ”Foppa” Forsbergs stjärna vunnit Sprintermästaren där Muscle Hustle blev tvåa. Muscle Hustle följde sedan upp med att vinna Norrlands Grand Prix och ska nu starta i Åby Stora Pris på lördag.
- Det har gått bra hela året och hästarna vinner lopp varenda dag, från Jägersro till Boden. Jag kände tidigt redan i våras att det var riktigt fint go i hästarna överlag och hade en bra känsla för att det skulle bli en bra säsong. Vi har slipat till allt på gården till det bättre och har fint flyt nu, säger Robert Bergh.
- Vi har kört in drygt 23 000 kronor per start vilket är en väldigt positiv siffra. Tidigare har vi legat på 20 000 per start, inklusive de hästarna som tävlade i Frankrike.

Robert Bergh har 126 hästar i träning och 35 av dem står på filialen i Sundsvall och resterande på drömgården Berghcamp i Hajom, fem mil sydost om Göteborg. Till helgen kan det bli nya framgångar när V75 och Åby Stora Pris avgörs på Åby på lördag. Bergh har laddat med ett helt gäng heta kandidater och en av dem är nye stjärnan Muscle Hustle som går ut i Åby Stora Pris. Den fyraårige hingsten ropades in av Robert som ettåring på auktion i Lexington i USA. Men prislappen blev betydligt högre än vad Bergh hade kalkylerat med.
- Ja, det var en liten nagelbitare. Jag hade tänkt mig att han skulle kosta 25 000 till 30 000 dollar men fick han till slut för 60 000 dollar. Pappan Muscle Mass var ny i aveln och ingen som man snackade om just då. 
- Jag var på Lexington för första gången i mitt liv och hade sett ut den här hästen och gått och laddat för den i en vecka. Han var med på auktionens fjärde dag och jag gick och tittade på honom varje dag vilket man kan göra på hästarna som är på auktion i USA. 
- Men det var flera som bjöd på hästen, bland annat en tränare från Kanada så priset skenade iväg. Jag fortsatte upp till 40 000 dollar men det var tji ändå och flera andra som bjöd på hästen också. Jag satt där och bet mig lite i kinderna och verkligen funderade på hur jag skulle göra. Men då tänkte jag att vad fasiken har jag gått här i en hel vecka och väntat på den här så därför ropade jag en sista gång. Budet låg då på 58 000 innan jag bjöd 60 000 och sedan var det knäpptyst. Det var en skön befrielse att jag fick honom, trots att jag hade gått över limiten, säger Bergh.
- Efter auktionen mötte jag den kanadensiske tränaren utanför i regnet som var lite upprörd och undrade vem fan jag var, ha, ha. Han hade en syster till hästen i Kanada som hade gått bra och hade flugit dit från Kanada för att köpa Muscle Hustle.

Muscle Hustle är född i Kanada och började tävla där som tvååring hos Per Henriksen där han vann ett lopp på tre starter. Som treåring van hästen sju lopp på 15 starter och sprang in 1,6 miljoner kronor.
- Han var anmäld till Hambletonian men hade spår tio i försöket och kom inte med till finalen. Han vann annars många av de här stakesloppen men hade oflyt när det var större lopp. 
- Planen var hela tiden att ta hem honom till Sverige och han kom hit i slutet av fjolåret.

Efter att ha galopperat bort sig i de två första starterna på svensk mark lossnade det för Muscle Hustle. Han tog två raka segrar och i Sprintermästaren visade hästen vilken skjutare han är. Efter att ha spurtat oerhört i försöket som trea bombade han till ledningen i finalen och bjöd stallkamraten och vinnande Diamanten en match in till mållinjen.
- Han var ruggigt bra då och ökade på upploppet men ändå så hade Diamanten sån koll på honom. Men faktum var att Muscle Hustle kom tillbaka de sista 30 metrarna. Efter Sprintermästaren har jag kört med norskt huvudlag på honom vilket har gett ännu bättre effekt. Så det hade nog varit hårdare i mål i Sprintermästaren om jag kört med norskt där, men det är sånt jag bara kan sia om.
- Det roligaste efteråt är att hästen har tagit dubbelheaten i Sprintermästaren på helt rätt sätt och gått framåt ytterligare. Precis som Diamanten har gjort. Han har tagit ett steg till och höjt sig ytterligare.
- Annars går många hästar kanske lite bakåt och behöver tid på sig för att återhämta sig efter så tuffa lopp. Men både Muscle Hustle och Diamanten har blivit ännu bättre, känns ännu piggare och spänstigare än tidigare, menar Bergh. 
- I de första två starterna när han galopperade för mig körde jag med simpel utrustning på honom. Jag fick honom inte att fokusera på tävling då men när vi sedan hängde på honom de amerikanska grejerna så började han direkt att fokusera och springa. Jag har aldrig haft en häst som har varit så känslig och börjat fungera så mycket bättre efter att vi bytt grejer i utrustningen.

- Det är en läcker häst, en otrolig maskin. Nu har han också sprungit av sig några kilo och kommit i matchform. Han är enormt trygg och tycker att livet är kul. En enormt fin travare helt enkelt.

På lördag är det dags för årets upplaga av Åby Stora Pris, vilket som vanligt körs i två heatlopp där startspåren blir omvända för hästarna i andra heatet. Blir det seger för två olika hästar väntar ett skiljeheat mellan de båda. Robert Bergh har aldrig vunnit Åby Stora Pris och hade först ingen tanke på att ens vara med i loppet med Muscle Hustle. Han sa nej tack först när Åbys sportchef Jon Walter Pedersen frågade honom.
- Först sa jag nej för jag var inte intresserad av att möta den äldre och härdade eliten redan nu med en fyraåring. Det kändes inte aktuellt men sedan när Jon förklarade att han skulle satsa på yngre hästar som är på väg uppåt – förutom Nahar då men han kom ju in som sista häst - och berättade vilka han hade bjudit in så kändes det som ett intressant och roligt lopp. 
- Många av hästarna som är med står någonstans i samma utveckling och det är väl bara Volstead av de övriga som har dragit på sig lite mer hårdhet och rutin.

- He, he, jag hade hoppats att få spåren fyra, fem eller sex, det hade varit smaskigare förutsättningar. Nu är det lite lurigt hur loppet blir kört i första heatet. Jag får fundera litegrann på taktiken, han är ju väldigt startsnabb men det är inte lika lätt att läsa av startsnabbheten gentemot flera av de andra hästarna.
- Man tänker ju direkt när man får spår åtta att då får man gå för det andra heatet. Men någonstans måste man försöka få till en bra position i det första också. Fast visst är det en enorm skillnad på spåren och det ser ju helt klart mycket bättre ut i det andra heatet.
- När jag bestämde mig för att hästen skulle vara med så bedömde jag att han skulle ha en realistiskt vinstchans. Annars hade jag aldrig startat. Det tycker jag att han har nu också. Vi gör inga ändringar utan det blir barfota bak och norskt huvudlag igen, säger Robert Bergh. 

2 WHITEHOUSE EXPRESS-Örjan Kihlström 19%

Kommer med fyra raka segrar och jag misstänker starkt att Örjan kör lite passivt i första försöket från sämre läge för att gå all in i det här heatet istället. Nu tror jag inte att han tar sig till någon ledning men skulle han få ledarryggen här så går ingen säker. Open Stretch på Åby gör det hela lite mer spekulativt. Han är färsk i Guld och har aldrig startat två gånger samma dag tidigare så det är ett oskrivet kort, men att Örjan väljer honom istället för Canari Match betyder nog en del, även om han valt fel tidigare.

3 CANARI MATCH-Johan Untersteiner 9%

Har två raka segrar på 10-tider över kort distans och nu har Johan Untersteiner fått känna på honom i ett lopp. Han är kvick ut vid full laddning men taktiken här vet nog knappast kuskarna själva förrän bilen släpper fältet. Känns hästen bra blir det laddning och skulle den stora favoriten göra bort sig är loppet öppet och då håller jag Canari Match som det hetaste budet. 
8 VOLSTEAD-Johnny Takter 6%

Vann två rak från dödens i Sweden Cup, så han har kapacitet att vinna båda heaten även här. Sämsta utgångsläget nu dock och man vet ju inte resultatet från första heatet i skrivande stund. Är han på topp för dagen kan han vinna även detta lopp oavsett hur det gick i det första. Är som sagt inte rädd för dödens om det skulle krävas. Senaste loppet var ett stort fall framåt igen, efter några sämre prestationer.

5 B.B.S.SUGARLIGHT-Peter Untersteiner 5%

6 TURNO DI AZZURRA-Erik Adielsson 11%

7 NAHAR-Kim Eriksson 2%

4 MIDNIGHT HOUR-Iikka Nurmonen 4%

 

V75-6, AUTO 3140, Stayerlopp

2 ALFAS DA VINCI-Joakim Lövgren 35%

Är en respekterad stayer men inte lika imponerande på senare tid som han varit tidigare. Det verkar som att inte Lövgren tror att han orkar gå för tidigt och är därför beroende av lite tempo på loppet, eller att han blir framsläppt väldigt billigt. Han får fortfarande tipsnicken här men då måste han vara bättre än senast. En halvdan prestation får han göra, men inte fler nu. Brukar ju stå med tillägg för det mesta men nu sitter han i andraspår där framme direkt. Svårbedömd tipsetta.

6 RECKLESS-Kaj Widell 24%

Reckless såg klart formstark ut i kölvattnet av Trot Kronos i lördags och kan absolut ta första årssegern i detta jämna stayerlopp. Jagar ännu första årssegern men har varit i både Frankrike o Norge och mött kanonhästar. Två starter på svensk mark nu under sommaren har gett ett fjärdepris bakom vinnande Readly Express och senast en andraplats bakom Trot Kronos i Sommarfinalen på Rättvik där han bland annat var före On Track Piraten på samma start. Utmanar definitivt om min tipsetta inte är som bäst.

3 EL MAGO PELLINI-Adrian Kolgjini 11%

Var trea på V75 senast och före Alfas Da Vinci bland annat. Avslutade då bra när Rapide Du Pommeau vann, som då stod 20 meter före men nu är det samma start för alla. Ett bra utgångsläge och om han har en bra dag kan han överraska, men han är väldigt ojämn i prestationerna.

7 BUTLER-André Eklundh 1%

Anders Lindqvist har länge varit den kanske främsta länken mellan fransk och svensk travsport.
Otaliga är de svenska traventusiaster som Lindqvist guidat runt på Grosbois och Vincennes i den franska huvudstaden och han har agerat expertkommentator i mängder av tv-sändningar under de dryga 20 år som förflutit sedan han lämnade Sverige.
Nuförtiden är han en ivrig twittrare med tusentals följare.
Men framförallt är Anders Lindqvist fortfarande travtränare. 
- Ja, många svenskar tror att jag har lagt av. Jag har nästan bara franska hästägare kvar. Men jag tränar fortfarande häst varje förmiddag. Så nu dyker jag upp för att påminna om att jag finns, säger Lindqvist som gärna skulle återfå rollen som den tränare som svenskar skickar hästar till när de vill tävla på fransk mark.
- Det vore skoj att få träna en bra svensk häst igen. Numera går de bästa min näsa förbi, tyvärr. 
Under elitloppshelgen dök Anders Lindqvist upp med två hästar och lyckades sätta dit Rite On Win till 19 gånger pengarna i ett av ramloppen.
Butler knep sjättepriset i styrkeprovet Harper Hanovers lopp på 1.12,8/3 160 meter.
- Hästen är betydligt bättre nu, det lovar jag, säger Lindqvist som nu gör resan till Åby för att starta i Lyons lopp med de ovanliga förutsättningarna 3 140 meter autostart.

-Jag åker upp för att det är 500 000 kronor i förstapris, för att jag är fåfäng och för att jag är svensk. Jag kommer inte upp för att vara statist. Det är en häst som gillar svenska förutsättningar. I Frankrike har han många saker emot sig, han gillar inte voltsystemet, han trivs inte med att springa i högervarv, han klarar inte när underlaget är löst och framförallt hatar han backen på Vincennes. Små, platta svenska banor med bilstart och lång distans, det är hans melodi, precis som på lördag.

Vad gäller Butlers chanser har Lindqvist, förstås, publicerat en tweet där han analyserat loppet och räknat ut att han bör vara bland de tre främsta.
- Kolla själv om du vill se hur jag kom fram till det, men jag tror att min häst duger. Han har utvecklats massor under sommaren. Anledningen är att det är en skör herre som aldrig tålt träning förut, men nu gör han det och då har han blivit mycket starkare.

- Han ska kunna en låg 1.12-tid vilket jag tror och hoppas ska räcka mycket långt.

Hur gör du gällande balans och utrustning, kan det vara läge att prova en jänkarvagn (som är förbjudet i Frankrike)?
- Det är inte otänkbart. Men jänkarvagnar är väl egentligen effektivast över kortare distanser så vi kanske sparar den växeln till ett annat besök. I övrigt kommer han att tävla med superlätta, 25 grams, bakskor och lite tyngre skor fram. Precis som han gjort på slutet. Blir banan perfekt kanske jag tar av bakskorna, han har tävlat så fåtalet gånger. 

9 TINAMO JET-Johnny Takter 2%

11 SPRING EROM-Christoffer Eriksson 12%

4 RAPIDE DU POMMEAU-Thomas Uhrberg 3%

10 UDO´S OILER-Robert Bergh 4%

1 SPRINGOVER-Peter Untersteiner 2%

5 SPITCAM JUBB-Peter Ingves 4%

8 MONTDORE-Kim Eriksson 1%

 

V75-7, AUTO 2140, Brons

4 BROADWAY APPOLO-Johan Untersteiner 22%

Trodde jag en hel del på senast men då fick han dödens i ett högt tempo och orkade inte stå emot sista biten när Dartagnan Sisu spurtade till seger. Gick ändå en 11-tid och får klart godkänt för insatsen. Han får chansen igen som tipsetta från ett lika bra läge och den här gången hoppas jag att han får en rygg att gå i för då spurtar han starkt sista biten. Öppnar snabbt och går även bra i ledningen, men dödens hoppas jag han kan undvika. 

10 NOBEL SOUTHWIND-Peter Untersteiner 8%

Har formen på topp och har två segrar, en andraplats och en galopp på de fyra senaste men blir ändå lite bortglömd här. Har nu två lopp i kroppen efter ett par månaders sommaruppehåll och det bör föra honom framåt ytterligare. Bakspår är inga plus, men om det löser sig är han en tänkbar vinnare.

2 MELLBY DUKE-Erik Adielsson 7%

Är en speciell häst som inte gärna vill vara först för tidigt. Han lär sig väl mer och mer med tiden men får han spara sin speed till sista 100 så går ingen säker. är stallkamrat med nobel Southwind och Peter har svårt att särskilja sina springare i det här loppet. Högt tempo och möjlighet att anfalla 200 kvar är segerreceptet här.....

8 NOBEL AMOK-Robert Bergh 31%

Var favorit i Sommarfinalen senast från mellanvolten, men det blev den enda andra hästen från samma volt som vann, Trot Kronos som visade sig vara överlägsen. Nobel Amok galopperade in på slutvarvet och var inte som bäst för dagen. Har fem segrar i år på åtta starter men nu är frågan om formen är på väg neråt? Duger om han är på topp igen.

1 MELLBY DEMON-Kim Eriksson 6%

6 IAGO ZON-Joakim Lövgren 4%

7 STEPPING SPACEBOY-Stefan Söderkvist 5%

5 SUGAR DADDY-Kaj Widell 3%

9 LINUS BOY-Christoffer Eriksson 7%

3 BROTHER IN AM-Jennifer Tillman 1%

11 TALASSIO-Örjan Kihlström 4%

12 ROSSO POMODORO-Johnny Takter 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-3-4-6-8 (7-2)

2) 5-6-9 (10-2)

3) 1 Zenit Brick/5 Brava Navarone (3-2)

4) 6 SOBEL CONWAY (2-5)

5) 1 MUSCLE HUSTLE (2-3)

6) 1-2-3-4-5-6-7-9-10-11 (8)

7) 1-2-4-5-6-7-8-10 (9-3)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Broadway Apolo i sista så blir kostnaden endast 150:-

V86 Onsdag 9 Augusti SOLVALLA

V86-1, AUTO 1640, 4-åriga ston

5 LAVIDALOCA DE VIE-Per Lennartsson 43%

Lavidaloca de Vie har gått i positionen som förstahäst i andraspår, den så kallade dödspositionen, i de tre senaste loppen och kämpat riktigt bra trots den tunga resan. Mycket talar för att hon får ­samma ­position nu igen. Denna gång möter hon jämn­åriga ston och då kan hon mycket väl vinna trots en ut­vändig resa. Man brukar säga att när två träter ­vinner en tredje så jag tar med en kvartett i första. Lavidaloca de Vie har vunnit tre av de fyra lopp hon gått i ledningen

7 PAMPERED WINNER-Örjan Kihlström 11%

Pampered Winner är mycket fartfylld och under Elitloppshelgen varvade hon på 1.10,5 för att sedan bli fyra. Kan vara spetsaktuell med tuff laddning och hur som helst känns hon mogen för sin första seger i Sverige inom kort. Outsider.

1 ZAHARA GOJ-Björn Goop 26%

Zahara Goj är unghäst­stjärnan som har startsnabbheten som ett av sina viktigaste ­vapen. Hon gör nu sin ­femte start för Björn Goop och har gjort bra lopp utan att få ­vinna. ­Senast gick hon en rejäl sista lång­sida ute i tredjespår i Sto­championatet ­consolation och var ändå med och stred in på linjen som knappt slage­n. ­Formen är fin och nu när det mesta talar för att Zahara Goj kommer till ledningen så känns hon given på kupongen. Zahara Goj har haft innerspår bakom bilen i två lopp och tagit ledningen i båda. Har även frontat från andra gynnsamma spår. Har vunnit sju av de 12 lopp hon gått i ledningen, men är utan seger för Björn Goop efter tre försök

2 UNDINE-Johnny Takter 10%

Är bra i grunden men har diffus form. Har inte vunnit sedan slutet av april men har samtidigt mött bra hästar hela tiden efter det. Kan öppna bra vid laddning men det låter som att man tar det lugnare den här gången då man är lite osäkra på formen för dagen. Får ses som ett platsbud i första hand den här gången, men när hon är på topp duger hon.

8 GREECE BOKO-Robert Bergh 3%

3 UNSTIRRED DRINK-Erik Adielsson 1%

4 MAEVE QUAIDER-Kenneth Haugstad 4%

6 PATRICIA ZAZ-Kim Eriksson 2%

 

V86-2, AUTO 2640, 3-åringar

4 VINCENT CHASE-Kenneth Haugstad 6%

Vincent Chase ­jagar första segern men övertygar allt mer i sina prestationer och därför är han segeraktuell nu. Senast visade han bra snabbhet från början och fin spurtförmåga. Han möter inte värre motstånd nu men har själv ett bättre spår och procenten ser intressant ut.

6 VISCOUNT-Jörgen Westholm 24%

Har bara hunnit med två starter hittills och han vann direkt i debuten efter lite grovjobb sista biten. Senast anföll han i 4-spår in mot upploppet men höll mest farten till en sjätteplats. Ser inte så rolig ut innan loppen men skärper till sig när det är dags. Är mest stark än så länge men bör räknas ganska tidigt i det här gänget trots sin orutin. 

10 PANE VINO-Örjan Kihlström 10%

Pane Vino räckte inte riktigt i Juliloppet på Örebro. Men han var nära att ta sig till final i långa E3 i starten innan. Måste ha bra chans om han är på topp och det inte strular från bakspåret. Outsider.

2 CAPTAIN KNAS-Erik Adielsson 18%

Captain Knas kan ­hålla ut tipsettan från start och såg läcker ut vid segern näst senast då han körde till spets efter 350 meter och vann enkelt före 5 Miss Melinda.  Captain Knas var hårt betrodd senast, men slog ihop och galopperade strax efter start. Skulle han nå ledningen ökar chanserna.

12 COYS RAIN-Ulf Ohlsson 16%

Den här hästen trendande ordentligt i spelprocenten förra onsdagen och var spelfavorit (29 för tio) då loppet gick. Räckte inte då men kan slå till nu i stället.

3 VALLEY KRONOS-Torbjörn Jansson 5%

Valley Kronos är ett sto mot hingstar. Litet minus

8 ESKIMO BROTHER-Björn Goop 4%

5 MISS MELINDA-Lars Erixon 10%

1 ONE TWO BEAT-Hans Owe Sundberg 1%

9 HEADING REFERENCE-Johnny Takter 2%

7 EINSTEIN SISU-Tomi Haapio 2%

11 OUTPUT PRESSURE-Jorma Kontio 2%

 

V86-3, AUTO 2640, 3-åringar

7 COIN PERDU-Erik Adielsson 78%

Coin Perdu är kullens gigant, obesegrad i nio starter och han har ­faktiskt inte ens varit riktigt nära förlust någon gång. Bland segrarna döljer sig både Uppfödningslöpningen och E3-final och ställer man Coin Perdus meriter mot konkurrenterna här är det ungefär som att jämföra en nobelpristagare i kemi med en gäng glada femåringar som precis fått sin första kemi­låda i födelsedagspresent. För att Coin Perdu ska förlora krävs det något alldeles extraordinärt.  Han måste träffas av blixten, bli uppsugen i en tornado under loppets gång eller så klart vara sjuk. En given tipsetta som blir gigantisk favorit. 

4 ROCKY TILLY-Jörgen Westholm 4%

Rocky Tilly är under utveckling. Han testade i Breeders Crown på Mantorp och satt fastlåst på innerspår för länge. Avslutade nedåt 1.12 sista varvet som fyra och är i stark utveckling. Med i tätstriden igen.

9 THE BUCKET LIST F.-Johnny Takter 4%

Tog tre vinster ifjol som 2-åring men har inte tagit någon seger på årets sex starter så här långt. Var dock bra tvåa senast bakom Hazard Boko så formen verkar vara på gång igen. Man siktar mot Kriteriet och tror att den långa distansen passar bra. Outsider.

5 FREE TO PARTY-Jorma Kontio 1%

Är inte så dum. Går sina 14-tider och plockar pengar hela tiden men vinner inte så ofta. En seger på tio starter. Distansen bör passa fint och utgångsläget är bra. En av de som kan skrälla om favoriten är sjuk.

10 TASTEOFCHOCOLATIER-Robert Bergh 4%

Tasteofchocolatier har börjat bra och vunnit fyra segrar vilket visar att man är bra. Slår inte Coin Perdu men slåss långt framme

1 M.T.MACHIAVELLI-Oskar J Andersson 2%

2 AUTO RELIGHT-Stefan Melander 2%

6 CAMARO BRICK-Kim Eriksson 2%

8 INERTIAL-Ulf Ohlsson 1%

3 KEEP ME TOOMA-Jevgeni Ivanov 2%

 

V86-4, AUTO 2140, Lärlingar

11 CARISMA SISU-Tomi Haapio 17%

Vann fyra lopp ifjol, men har ännu inte fått känna segerns sötma i år på tretton försök. Hon går fina tider och är med långt framme hela tiden men det är alltid några som varit bättre. Dåligt läge nu men samtidigt känns det som att hon går ner i klass. Tomi Haapio körde för tre starter sedan då hon var tvåa bakom Lindas Girl så det fungerar. Får tipset trots läget.

7 HOLDYOURHORSES-Anders Eriksson 43%

Holdyourhorses kommer stärkt av tre V75-starter i rad. Lite lättare nu och strular inte spåret till det är det en bra chans. Är väl stor favorit dock och körs av kusken för första gången. Räknas men det kan vara en favorit i fara.

1 MISTY MARKE-Christel Berntsson 1%

Misty Marke har ingen imponerande rad, men har börjat tuffa igång ordentligt efter ett uppehåll på ungefär ett och ett halvt år. Näst senast gick han bra till slut som trea och gången efter höll han starkt efter ett tungt lopp. Med tre genomkörare är nog formen rätt bra och då han kan öppna bra är innerspåret perfekt. Pass upp för Misty Marke!

8 LEVEL CHANGE-Marcus Sundberg 2%

Tog årets första seger senast i ett breddlopp med dagens kusk, men vann på en bra tid och visar att hon är på gång. Har inte alls gått så bra som Tarzan hoppades i början på året då hon tränar bättre än hon tävlar, men senaste loppet var ett steg i rätt riktning och till 2% kan det vara spelvärt.

10 HAPPY OURS-Mads H Nielsen 3%

3 TRICIA-Kim Moberg 13%

5 ZARAH ZOLIDE-Ida Riesterer 2%

9 IL DIABLO-Ville Karhulahti 5%

4 TEYLA-Elias Strandberg 6%

6 IL MIO DEA-Billy Svedlund 1%

12 CROSBY-Alexander Nilsson 5%

2 IL MIO HOOLIGAN-Joakim Eskilsson 3%

 

V86-5, AUTO 2140, 3-åriga ston

7 HEVIN BOKO-Johnny Takter 17%

Hevin Boko gick 09,7/800 till slut, bakom Run Chica Run och Devs Daffodil förra gången. Innan dess noterade hon två snygga segrar och den här damen är helt klart av rätt sort. Läget är vanskligt, men med lite flyt blir hon farlig till slut och hon får tipsnicken.

5 KASHMARY NIGHT-Ulf Ohlsson 27%

Kashmary Night klättrade i ryggar över mål senast utan att få fritt spurtutrymme. Det blev en nolla i resultat­raden men den ­siffran skulle så klart vara av betydligt ädlare snitt om luckan uppenbarat sig. Hon har visat finfin form i loppen innan dess också och dessutom är hon väldigt startsnabb så ledningen känns given. På troligt löpningsförlopp och det intryck ­Reijo Liljendahls sto gett är hon mycket tidig här trots att hon är grön i förhållande till flera av mot­buden.

2 FLIGHT LANE-Carl Johan Jepson 4%

Hänger med bra i de flesta lopp men räcker inte alltid till seger. Ett bra utgångsläge nu gör att hon bör få ett fint lopp. Hon behöver ett smyglopp i högt tempo för att spela ut en kortspeed över upploppet i rätt läge. Då kan hon överraska.

10 MAHARANI DE BARODA-Björn Goop 29%

Maharani de Baroda har revansch att utkräva för galoppmissen senast. Börjar i motsatt position i fältet nu och kan få en lugnare inledning. Är normalt travsäker och har speed nog att fälla alla med rätt lopp. 

1 CROWD PLEASER-Mattias Djuse 14%

Crowd Pleaser har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och tog då ledningen, men galopperade efter 200. Har vunnit hälften av de åtta starter hon gjort på Solvalla. Hon har en del galopper på slutet men skulle hon sköta sig går ingen säker

3 DIGITAL FURCOLA-Torbjörn Jansson 1%

9 CATCH MY LOVE-Tobias J Gustafsson 3%

8 GLOBAL UPFRONT-Jörgen Westholm 3%

6 INFINITY-Lars Åke Söderholm 1%

4 ALERT HEIGHT-Kenneth Haugstad 1%

 

V86-6, VOLT 2140, Filles and Mares

7 HELENA KLIPP-Robert Bergh 20%

Bör duga bra i klassen och står bra till här. Hon öppnar ganska bra och springspåret kan hjälpa henne till en framskjuten placering i tidigt läge. Vinner inte så ofta men den här propositionen ser intressant ut. Från ledningen kan hon leda länge, men hon är inte beroende av den positionen. Får tipset lite på chans.

2 MADELEN L.T.C.-Ulf Ohlsson 16%

Är ett något oskrivet kort från Norge som är ovan med svensk voltstart. Får ny kusk i Ulf Ohlsson som säkert klarar den biten med bravur. Var trea i norska Stosprintern senast och kan öppna bra. Hon tål även en del grovjobb så om bara Ulf fixar ett bra lopp åt henne kan hon vara med på målfotot.

6 MY WHITE EAGLE-Örjan Kihlström 4%

Örjan från springspår med en häst som öppnar hyggligt. Det låter som en fin resa, och med lucka i rätt ögonblick så vet vi att Gubben i Lådan ofta dyker upp vid mållinjen. Två segrar i år och hon står bra inne på pengar. Skrällbud.

4 AISHA SIMONI-Tapio Perttunen 14%

Har tagit inte mindre än fem segrar i år på åtta starter, men det är i Finland, där motståndet oftast är av lite lägre klass. Segerstaplare skall dock alltid tas på allvar och de brukar även kunna klara sig bra på svensk mark. Svårbedömd häst som är säkrast att plocka med från ett fint utgångsläge.
13 TREASURE KRONOS-Christoffer Eriksson 19%

Treasure Kronos har ännu inte segrat i år och sådant facit kan så klart vid första anblick göra en brydd. Men tänker man sedan efter och studerar vilka motståndare Treasure Kronos stött på i år blir ­nollan i segerkolumnen mer lättförståelig. Årets andra start var i självaste Prix d'Amerique och hela året har hon tävlat mot eliten. Senast visade hon form då hon efter en stor startgalopp fick gå onödigt hårt för att bli sexa och få 10 000 kronor. Hon avslutade i 07,5-­tempo över upploppet och gör hon detsamma nu kan hon ta sig förbi samtliga motståndare till slut.
11 NATALIE DE VIE-Erik Adielsson 4%
12 EVENING PRAYER-Björn Goop 7%
1 CIKORIA FRAZER-Tobias J Gustafsson 3%

9 IBIZA NALAN-Per Lennartsson 2%

3 MUST HAVE-Pierre Nyström 4%

Must Have blev senast diskad för trängning och hade annars vunnit enkelt, före Kitspirit och Oceanic Clearance på en låg 13-tid över full distans. Gången innan gick hon ett vasst slutvarv och vann komfortabelt. Formen ser riktigt bra ut och skulle Pierre Nyström pricka starten och lotsa Must Have till ledningen kan hon blanda sig i striden.

5 GISELE DE VELUWE-Jorma Kontio 4%

8 SAINT GERDA-Petter Karlsson 1%

10 SPARKLED FACE-Jan Henriksson 2%

 

V86-7, AUTO 2640, 4-åringar

6 DISCO VOLANTE-Ulf Ohlsson 47%

Är en talangfull häst som är väldigt osäker men felfri har få övermän i kullen. Det är lite gambling att spika hästen men han blir ju samtidigt inte lika betrodd när han galopperat så ofta. Har nu gjort fyra starter i nya regin hos Tarzan och det är 50/50 på galopp där. Två galopper och två segrar. Ulf Ohlsson körde senast och då skötte han sig från spår 3 bakom bilen och vann lätt till slut före Urban Kronos. Jag tror det bara är galopp eller sjukdom emot och tar ställning här. Galopperna har inte kommit direkt i starten men ganska tidigt i loppen. Jag spikar och blundar.
5 GRAVITY FALLS-Kenneth Haugstad 2%

Har hög kapacitet men har inte fått till det fullt ut ännu. Är talangfull och när det släpper till tror jag man kan avancera en bit i klasserna. Gynnas av den långa distansen men är ingen snabbstartare. Tar inte alltid ut sig för fullt och är lite av en humörshäst. Är härdad mot bra hästar och kan skrälla om min spik inte står på benen. 

1 GLOBAL TRUST-Jorma Kontio 16%

Global Trust är oerhört kapabel men också ännu relativt osäker. I fjol som treåring, ­galopperade han endast en gång, men det var i kvalet till Kriteriet och därför ­missade han treåringarnas ­största batalj. I år har han galopperat i två av fyra starter, men när han väl hållit sig till trav har han dock vunnit. Från ett perfekt utgångsläge är spets­chansen mycket god och från ledningen har han aldrig förlorat.

8 URET-Örjan Kihlström 16%

Var tvåa senast bakom kapable Toddler och hade tre raka segrar innan dess så formen är det inga fel på. Dåligt läge nu sätter ner chanserna men om ett par av de betrodda gör bort sig så bjuds man in i matchen, och det är inte helt otänkbart här då de är osäkra. Det här loppet avgör om man ska sikta mot Derbykvalet. Risk att Örjan kör ett defensivt lopp den här gången.

4 SETE-Jörgen Westholm 6%

7 ON THE LINE-Torbjörn Jansson 2%

11 GUSTAVO BOKO-Björn Goop 4%

10 GOING TO PRESS-Carl Johan Jepson 2%

3 EASY RIDE-Kaj Widell 2%

12 DOCTOR DOXEY ZENZ-Mathias Andersson 2%

2 GIVE ME TEN-Oskar J Andersson 2%

Struken: 9 Pressure Regulated

 

V86-8, VOLT 2140, The Owners Trophy

3 BALFOUR-Robert Bergh 36%

Balfour har alltid ­varit en lovande häst som Robert Bergh trott mycket på. Han har ju också gjort det bra på tävlingsbanan, men karriären har också strulat en del och utvecklingskurvan har därför inte riktigt följt den båge man tidigt skissade på. Men i år har flera nycklar fallit på plats och då har också resan mot den högsta eliten tagit fart igen. I resultatraden är den färskaste siffran en nolla, men då satt han fast med spurtkrafter i behåll, han hade inte vunnit vid fritt, men åtminstone tagit en fin placering. Det finns viss dödensrisk nu, men även från den positionen kan det gå vägen.

7 MONI TO SPARE-Kenneth Haugstad 30%

Moni to Spare är, likt tipsettan, en häst som redan från debuten lovat mycket. Han börjar nu närma sig miljonen i insprungna pengar men har under hela karriären kunnat bära de pengar han tjänar med bravur. Här ser han ut att tidigt hitta till ledningen och från spets är chansen god. 

8 FARZAD BOKO-Roger Malmqvist 3%

Är ojämn i prestationerna men mycket bra när Roger ställt i ordning ordentligt. Var duktig tvåa senast bakom Angle Of Attack och det var ett stort steg framåt och han verkar på gång igen efter vinteruppehållet. Lite ovan voltstart och läget med bakspår i volten är ju lurigt. Löser det sig är han bra nog att överraska om han vaknat på rätt sida.

10 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 12%

Charrua Forlan är härdad i den högsta klassen och slår de flesta på rutin. Men att plocka in tjugo meter på en bra Balfour blir mycket svårt.

2 LOLO LEE-Tapio Perttunen 2%

Lolo Lee hör till de bästa stona i sin årgång i Finland. Hon har varit inte vunnit i år, mest beroende på att hon har mött någon som hör till eliten. Senast var Lolo Lee snabb från start men kunde inte ta sig förbi de invändiga utan fick tredje ytter. Därifrån avancerade hon 800 kvar utan rygg. Höll godkänt. Senast tävlade Lolo Lee med skor men två gånger tidigare barfota. Skrällbud som är lite svår att sätta in mot svenskt motstånd.

1 TENNIS-Jorma Kontio 8%

4 TOP MODEL-Björn Goop 3%

6 K.A.ONLINE-Johnny Takter 3%

5 NOSE GEAR-Torbjörn Jansson 2%

9 NAVAJ BRODDA-Jan Henriksson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-5-7 (3-4)

2) 1-2-3-4-5-6-8-9-10-12 (7-11)

3) 7 COIN PERDU (4-9)

4) 1-3-4-5-6-7-8-9-10-11 (12-2)

5) 5 Kashmary Night/7 Hevin Boko (2-10)

6) 2-4-6-7-11-13 (12-1)

7) 6 DISCO VOLANTE (5-1)

8) 3 BALFOUR (7-8)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 7 Helena Klipp i avd.6 så blir kostnaden endast 200:-

V75 Lördag 5 Augusti RÄTTVIK

V75-1, AUTO 1640, Guld, Ego Boys Minne

1 SEEDORF O.M.F.-Örjan Kihlström 31%

Spetsstriden lär avgöra väldigt mycket och när tränarna bakom Food Money och Francais du Gull är inne på att deras hästar inte ska laddas från start så kanske det inte blir lika kämpigt att hålla ut de övriga för Seedorf. Han har ju dessutom spetsat från innerspåret vid de två senaste tillfällena som han haft just det läget och Örjan Kihlström i sulkyn för första gången är vi inte direkt missnöjda över. I ledningen har Seedorf aldrig torskat på svensk mark men jag ger inte slaget förlorat även om han skulle bli av med spets.

3 STAR ADVISOR JOLI-Ulf Eriksson 28%

Star Advisor Joli gör bra lopp varje gång, men är klart bäst i spets och väldigt sårbar om han inte kommer dit. Var till exempel chanslös mot Cool Keeper i Åmål och är mycket mer spelad än denne nu. Tror bara att fuxen kan vinna i spets, men är inte säker på att han gör det även om Ulf Eriksson lyckas komma dit.
4 COOL KEEPER-Leif Witasp 11%

Cool Keeper var vass vid segern i Åmål näst senast och gick helt okej över opassande lång distans senast. Då gick han med vanlig vagn och öppet huvudlag, men nu blir det optimalt med jänkarvagn och helstängt huvudlag.

5 FOOD MONEY-Ulf Ohlsson 17%

Food Money är värd en seger efter tuffa lopp på slutet. Han lär dock inte komma till spets nu, men det kanske bara är bra för honom att slippa öppna lika tufft som på slutet. Frågetecken däremot för att han inte har startat på ett tag och haft problem med pollen.
6 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 6%

Francais Du Gull har sett mycket formstark ut på slutet och hakade på bra som trea där Volstead vann senast och det är bättre hästar än detta han har fått stryk av på slutet. Troligen norskt i stället för helstängt huvudlag nu och ingen laddning som det låter och då behöver han nog dras fram av en bra rygg till upploppet för att vinna.

2 AL DENTE-Johnny Takter 6%

Har faktiskt har sett klart uppåt ut i ett par starter på slutet. Ska troligen gå barfota runt om och med ett smyglopp är han nog inte helt chanslös trots att han inte har vunnit lopp på över två år.

 

V75-2, AUTO 1640, Klass II

6 ENJOY THE LIFE-Thomas Dalborg 22%

Enjoy The Life fick stryk av en bra häst från dödens för tre starter sedan och näst senast drog han i 11-tempo i ledningen och var helt överlägsen. Senast gick han bakifrån i V75 och var lite segare, men höll ändå farten på bra sätt sista biten. En snabb häst som verkar bäst när han får gå hela vägen, men han är knappast tillräckligt startsnabb för att ta ledningen av egen kraft och blir det dödens är det risk att loppet går för fort för både honom och ledaren. Bra chans om spets men tuffare annars.
9 J.S.APOLLO-Jan Silvén 10%

J.S.Apollo kommer med tre raka segrar men är fortfarande bara runt 10%-are på insatsfördelningen. Det här är främst en stark och rejäl häst och han skulle gynnas om det blir rejäl körning, vilket det mycket väl kan bli. 

2 B.T.´S VICLANDO-Ulf Eriksson 15%

B.T.’s Viclando gillar kort distans och visade fin form från ett svårt läge senast. Kan få ett fint lopp nu och duger nog i så fall bra i det här gänget.

1 BOMBIBITT S.I.R.-Kaj Widell 20%

Bombibitt S.I.R. var det lite drag på i V75 näst senast när han skulle gå barfota runt om. Då blev det dock galopp i ledningen och ingen syn på hans kapacitet. Senast hade han ett iskallt startspår och fick backa sist i fältet och kom sedan inte in i matchen. Nu bör det bli spets och då kan han leda runt om, men det blir skor den här gången och dessutom risk för press av en hetsig Enjoy The Life vilket kan ställa till det.
7 VÄSTERBO ISOLDE-Kajsa Frick 4%

Västerbo Isolde prövas förmodligen med jänkarvagn. Innebär det att hästen kan trampa iväg snabbare kan hon komma ned i banan trots bricka sju bakom bilvingen över hetsiga 1 640 meter. Slipper Västerbo Isolde agera ”högerytter” i spåren första halvvarvet tror jag att hon dyker upp i striden i V75-2. Kajsa Frick kör.
12 NILLANS KAVAT-Claes Eskilsson 2%
8 M.T.KNIGHT RIDER-Johnny Takter 3%
3 XANTHIS BUSINESS-Leif Witasp 10%

Xanthis Business är också en häst som bör gynnas om andra kör för fort det första varvet och formen såg bra ut vid segern senast. Han kan vara bäst av Romme/Rättvikshästarna.
10 POWER BROLINE-Rikard N Skoglund 0%
11 H.M.´S RACINGFILIP-Ulf Ohlsson 1%

4 TRITO DE ROYAL-Örjan Kihlström 11%

Trito de Royal återkom efter långt uppehåll senast och gick bra som tvåa bakom lovande Selmer I.H. Han är lite seg av sig och knappast gynnad av kort distans, men Örjan upp är plus och kör de tufft i täten vore det gynnsamt.

5 MAYFLOWER LADAY-Katrin K Frick 1%

 

V75-3, AUTO 2140, Klass I

4 HIGHSPIRIT-Troels Andersen 6%

Highspirit tar ledningen och körs där eller får rygg ledaren. Han kommer med två raka segrar men är ändå helt bortglömd av spelarna här. Vann från spets på 13,4 över full distans senast utan att pressas nämnvärt. Segern före det togs bakifrån så han visar toppform. Till 6% tycker jag spelvärdet är så högt att jag chansspikar ekipaget. 

6 SMEVIKENS CRUISER-Kaj Widell 6%

I den tredje V75-avdelningen har Veijo Heiskanen Smevikens Cruiser till start. Han såg ut att gå mot seger i V75 senast, men kusken satt nog lite för säker och åkte dit på speed sista biten. Troligen bättre distans den här gången och han är snabb ut om kusken laddar. Farlig om spets eller ett rygglopp, men kan nog inte göra så mycket själv.

– Han har också bra form för dagen, tyvärr blev spåret lite väl långt ut för hans del för att vara optimalt. Kusken får försöka köra från start då han är bäst när han är med där framme. Chansartat, men formen är i varje fall på topp.

1 M.T.JOINVILLE-Örjan Kihlström 19%

På lördag avgörs travets elitserie V75 på Rättvik. Rommes Susanne Richter reser dit för att starta två av stallets hästar inom V75-spelet. Bägge får förtroende av spelarna, som andrahand- och tredjehandsfavorit. Susanne är optimistisk och hoppas på en V75-dubbel. 

– M.T.Joinville är väl den jag har bäst känsla för, men jag tror absolut att bägge kan vinna, säger hon till Trav365. 

M.T.Joinville startar från innerspår bakom startbilen och får Örjan Kihlström upp i sulkyn, men trots sitt fina utgångsläge tror inte Susanne på ledningen.

– Nej, det var någon riktigt startsnabb häst utvändigt om honom tydligen. Men, jag tror Örjan Kihlström hittar ut, han brukar ju lösa sådana uppgifter.

–Han känns jättefin, han gick jobb tidigare i veckan och jag var jättenöjd med honom då. Får han bara lucka så tror jag faktiskt på bra segerchans.

2 VINCENZ ZAZ-Johnny Takter 41%

Vincent Zaz är oväntat stor favorit efter ett par galopper på slutet. Jag trodde att han skulle vinna senast när det var första gången med jänkarvagn och dessutom barfota runt om. Han klarade dock inte att Takter tog i honom i full fart in i första sväng och gjorde bort sig med galopp. Gick bra efter det och formen är nog okej, men han står rätt tufft inne i klassen och inte alls säkert att han vinner även om det blir felfritt nu. För stor favorit.

7 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 9%

Qahar Q.C. är garanterat starkast i fältet och senast kontrade han snyggt till seger när Ohlsson chansade och släppte av sista biten. Nu är det dock ett varv kortare distans och då är nog risken stor att han blir hängande i spåren eller gör bort sig med galopp i slutkurvan när det går lite snabbare.
9 BROKAD BRODDA-Torbjörn Jansson 9%

Brokad Brodda har sett ut på slutet bör hon duga bra även mot äldre och hingstar/valacker. Hon visade bra styrka som tvåa över tre varv i juni och höll tappert i tufft tempo i ledningen näst senast. Senast vann hon snyggt på en fin tid och från det här läget kan hon få ett passande rygglopp. Blir nog farlig på speed till slut om loppet körs på rätt sätt.
3 MARLON DONVICI-Jörgen Westholm 3%

Marlon Donvici ska gå med jänkarvagn för första gången

5 MASSITJ-Björn Goop 5%

Massitj är jämn och säker och sköt till bra som trea i V75 senast. Nu ska det kanske bli jänkarvagn och helstängt huvudlag vilket borde få bra fart på den här sexåringen och då kan det vara dags för seger.

8 MR PERFECTION-Kevin Oscarsson 1%

Mr Perfection är rätt bra i grunden och har vunnit 3 av 4 starter med Kevin och lopp i kroppen efter sjukdom borde innebära en förbättrad insats mot senast.

12 HOT LADY ANDOVER-Hans R Strömberg 0%

Både On Track Piraten och Bottnas Commandeur får Johnny Takter i sulkyn, men stallets tredje V75-häst kör Hans R Strömberg själv.
- Hot Lady Anover fick ett dåligt läge nu, men vann senaste starten i ett stolopp och visade fin form. Men från spår 12 är det ingen vinstchans.

10 RACLETTE-Jennifer Tillman 0%

11 BRUISER PACE-Ville Karhulahti 0%

 

V75-4, VOLT 1640, Kallblod

9 NORHEIM FAKSEN-Jan Ove Olsen 25%

Norheim Faksen slog Odin Tabac näst senast och höll bra som tvåa bakom Järvsörappen senast. Toppformen är dokumenterad och han är väldigt speedig. Ett givet segerbud med dessa förutsättningar.

7 TEKNO JERKEN-Erlend Rennesvik 16%

Tekno Jerken är nog loppets bästa häst. Han var tvåa bakom Månprinsen A.M. i Bjerkes sprinterlopp förra året och vann norskt mästerskap över lång distans senast. En rätt allround häst med bra form alltså, men läget är ändå lurigt eftersom han knappast öppnar särskilt bra och då kan det alltid strula sedan. Kan runda allt om kusken hittar ut i andraspår i tid.

6 FASTE VIKING-Örjan Kihlström 20%

Faste Viking var det läckert intryck på när han speedade till seger senast och näst senast vann han från ledningen i en snabb avslutning. Perfekta förutsättningar här och kanske testas i spets, men inte givet att han står emot de bästa den sista biten eftersom motståndet är lite tuffare än vanligt.

3 PAVE FAKS-Ove A Lindqvist 20%

Pave Faks har stabiliserats och den tidigare ”förbrytaren” går nu felfritt varje gång. Han är inte så snabb från start, men får han överta täten av Faste Viking, som normalt sett är bäst i ryggar, så blir han nog inte så lätt att hinna ikapp för de som står 20 meter bakom. Inget att lita på ändå känns det som 

13 ART KJARVALD-Ulf Eriksson 3%

Art Kjarvald är inte så mycket sämre än A-hästarna och kommer han bara iväg vettigt från springspåret och får en bra rygg sedan så kan han avsluta starkt.

4 TORPA NICKLAS-Odd Arne Sagholen 6%

10 SOLÖR STEGG-Torbjörn Jansson 5%

12 PAVE LOMA-Ulf Ohlsson 1%

14 CALI MAKS-Jan Norberg 1%

15 SJÖ ODIN-Björn Goop 1%

1 LESJA KONGEN-Tomas Pettersson 1%
8 TITAN TABAC-Kaj Widell 1%

11 FINNSKOG FOKUS-Jan Roar Mjölneröd 0%

5 SVALL CONRAD-Robert Wilhelmsson 0%

2 BACCHUS Ö.K.-Kenneth Haugstad 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Brons

4 BROADWAY APPOLO-Örjan Kihlström 64%

Broadway Appolo är omgångens klart mest spelade häst och han jagar femte segern i följd. Perfekta förutsättningar för honom och han behöver inte ledningen för att vinna även om han öppnar vasst om kusken vill. Gissar att Örjan siktar på att inte vara med och lägga kraft mot alla startraketer och löser det sig vettigt är det bra segerchans.

9 MELLBY DEMON-Johnny Takter 4%

Mellby Demon ska man tänka på om man väljer i stället att gardera upp loppet. Han har sett riktigt fin ut i de två senaste V75-starterna och stallformen är på topp. Tror dessutom det kan bli vild körning från start i detta lopp, då sitter Johnny och myser i ledet och avgör till slut.
2 SUGAR DADDY-Kaj Widell 8%

Han vann ett försök på Fornaboda näst senast, men slutade oplacerad som favorit senast. 

– Det var lite strul med utrustningen då. Kusken drog norsken när de vände upp mot bilen, som vi brukar, men skygglapparna kom inte ned och det var sedan inget tryck i hästen. Vi har provat det där förut, men han tar inte i alls då. Så det var mer att betrakta som olycksfall i arbetet, säger Magnus som fortsätter:

– Det känns som att formen är den samma som vid segern, hästen var smidig och fin i det senaste jobbet och jag har i alla fall inget att klaga på.

Kort distans och bricka två, det låter som trevliga förutsättningar?

– Båda är en klar fördel för honom. Det känns som att kort distans är hans bästa. Han kan öppna bra och vi får köra från start, men det är ett par andra som också lär ladda. Det är helt upp till Kaj Widell att avgöra det där men vi är i andraspår direkt och andra, tredje utvändigt skulle också passa perfekt.

7 GRAINFIELD ACE-Ulf Ohlsson 1%

Sist, men inte minst, startar Heiskanen 7 Granfield Ace (V75-5) som diskvalificerades som etta i mål i Heat-loppet under Trippeltravshelgen på Axevalla.

– Dåligt startspår även där, men han är väldigt snabb från start och kusken får ladda vad som går härifrån. Förhoppningsvis når han ledningen eller vinnarhålet och då tycker jag att han ska vara med och göra upp om det, säger Veijo Heiskanen.

11 FLASH HAMMERING-Jörgen Westholm 1%

8 EBONY BOKO-Oskar J Andersson 1%

1 DIGITAL PRODUCT-Kevin Oscarsson 7%

3 SAY THAT AGAIN-Björn Goop 4%

5 KLÖVER ALL OVER-Rebecca Dahlén 1%

6 DARTAGNAN SISU-Mattias Djuse 10%

Mattias Djuses löfte var kanonfin vid segrarna tidigare i sommar och har därefter gått bra bakom bra hästar efter att ha körts lite avvaktande. Näst senast gick han nästan 1.10 sista varvet i ett lopp där Policy of Truth fick bestämma i ledningen och senast gick han med framskor, men avslutade ändå fint som fyra i ett lopp som gick ruskigt fort till slut. Nu blir det barfota runt om igen och det låter som att Mattias Djuse vill ge sin häst en rejäl genomkörare inför Derbykvalen. Eftersom hästen inte är lika startsnabb som sina konkurrenter kan det givetvis bli strul, men kommer han ner vettigt eller fram utvändigt ledaren borde det vara bra chans att han är tuffast till slut. 8 procent mot 65 på favoriten speglar verkligen inte segerchanserna på ett rättvist sätt

10 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 0%
12 FORECAST-Kenneth Haugstad 0%

 

V75-6, AUTO 2140, Silver 

1 RE DOC-Ulf Eriksson 20%

I silverdivisionen tror jag att det är vettig chans för Re Doc att leda från start till mål. Han var grymt bra tidigare i år och bara knappt slagen från spets av elithästen D.D.’s Hitman i april. Efter den snygga segern på Charlottenlund i maj har det dock strulat och efter att ha blivit störd till galopp under Elitloppshelgen blev han alldeles för het i spets med helstängt huvudlag i starten efter det. I senaste starten i Årjäng så fick han en blytung inledning fram i dödens på Cab Hornline men höll farten helt okej till slut. Det var första riktiga loppet på länge och med en seger längst upp i raden så gissar jag att Bergh har ställt i ordning nu när det troligen blir sista chans i silver.  Bra spetschans där han alltid är svårslagen

6 QUEER FISH-Kaj Widell 22%

Tuffingen Queer Fish har redan hunnit med två V75-vinster i år. Dels under Elitloppslördagen och därefter i Östersund då levererade ett grymt slutvarv och kom i mål på 1.10,7a över 2140. Senast dock blev han ”bara” fyra som favorit på Bergsåker.

– Jag tycker att han var bra senast också, hästen gick ändå 11,2 och var i tredje- och andraspår i hela loppet. Det blev också inte kört riktigt som han vill; att ta en ”snygg dödens” är inte riktigt hans melodi, han vill att det ska köras hela vägen. Han gick även med skor då, nu blir det barfota fram.

Så vi kan anta att han är i samma slag som vid segrarna?

– Som jag bedömer är att han i samma form som då. Det är klart att någon gång tar det stopp och toppformen kan inte hålla för alltid, men vi får fortsätta att tro på vår häst.

Ska vi se det som två bra vinstchanser?

– Ja, Sugar Daddy har varit på väg uppåt i form ett tag, men hans lopp känns mer jämnt på förhand. Queer Fish är väl en av två, tre hästar som sticker ut lite i sitt lopp. Så det är svårt att avgöra vilken som skulle vara bättre chans än den andra. Jag tycker att båda ska räknas, säger Magnus Träff.

8 ZENIT BRICK-Björn Goop 15%

Senast mycket fine Zenit Brick kan också vinna om han kommer vettigt till. Han skrällde på V75 senast efter att jag trott på honom flera gånger innan och till slut fick jag betalt. Dåligt läge nu men skulle det blir tempo på loppet kan det bli repris på senaste segern. Har kapacitet att vinna utan tvivel och är snart uppe i Guld.

4 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 3%

Är kvick ut och trivs bra i ledningen så det blir troligen full laddning från ett bra utgångsläge. Har visat uppåtform igen på slutet och till 3% känns det intressant att strecka honom.
3 BOTTNAS COMMANDEUR-Johnny Takter 24%

Bottnas Commandeur var overkligt bra efter galopp senast. Jag trodde då att han skulle göra bort sig från start och rankade ner, men han kom tillbaka och travade så fort efter galoppen att jag inte vågar skriva det. Han står ändå lite tufft inne i klassen och är normalt sett mer stark än snabb och sedan vet man ju inte hur det tuffa loppet senast har satt sig. Segerchans men som favorit inte så intressant ändå.

- Han vann med 40 meters galopp i silverdebuten och jag vet inte vart han fick krafter ifrån, säger Hans R Strömberg och skrattar.

Bottnas Commandeur jagar andra raka V75-segern på hemmabanan i V75-6.
- Han känns fortsatt bara bra och har egentligen visat toppform hela våren, men det har lite med skorsryck att göra också. Han har ett bra läge och startar med lite chans.
9 MELLBY COLLECTOR-Örjan Kihlström 6%

Mellby Collector såg formstark ut som fastlåst senast.

2 GLOBAL RESPONS-Kevin Oscarsson 7%

Global Respons är ett roligt bud. Han var mycket bra i Frankrike näst senast, men en liten besvikelse i V75 senast där Bottnas Commandeur vann. Nu blir det dock jänkarvagn och helstängt huvudlag och dessutom Kevin Oscarsson upp som sexåringen har gått bra för tidigare. Farlig med ett rygglopp i hårt tempo.
5 FINAL OAK-Jan Norberg 1%

11 LEONAS SANTO-Ulf Ohlsson 0%
7 CLOUDS ABOVE-Troels Andersen 1%

12 DIAMOND OF ACE-Leif Witasp 0%

10 TORALF JUBB-Jan Ove Olsen 0%

 

V75-7, VOLT 2640, Sommartravets Final

8 NOBEL AMOK-Ulf Eriksson 22%

Nobel Amok är en av de många hästar som visat viss kapacitet innan de hamnat i Robert Berghs regi. ”Robban” har som med många andra travare genom åren hittat ytterligare växlar och Nobel Amok är tveklöst på väg genom klasserna. Sättet han bollat med motståndet i V75 loppen på slutet imponerar. Givet bud i avslutningen.
13 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 31%

Sommartravets Final avgörs i Rättvik – med publikfavoriten On Track Piraten på startlinjen.
- Jag har alltid velat starta Piraten så ofta jag kan på hemmabanan, folk uppskattar det och jag tror han lockar några extra i publiken. Jag tror han har en bra chans, säger tränaren Hans R Strömberg som ifjol vann Sommartravets Final med Olympic Torch.  

När vi får tag i Hans R Strömberg är han nyss hemkommen från en förlovningsfest för sonen och hans flickvän i Turkiet.
- Det var otroligt kul att få se och uppleva de turkiska kulturen så nära, sådant här får inga turister uppleva.
Hemma i Dalarna igen är det fullt fokus mot nästa fest – V75-cirkusen gästar Rättvik på lördagen och bjuder bland annat på Sommartravets Final med 300 000 kronor.
Hans R Strömberg startar sin stjärna On Track Piraten i den finalen istället för i gulddivisionen. On Track Piraten startar från 40 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter, voltstart.
- Det blir häftigt. Det är mycket hästar att runda, men känns som roligare uppgift, säger Hans R Strömberg.
On Track Piraten är en stjärna och hittills i karriären har han tjänat 14 755 210 kronor, vid en eventuell seger på lördagen blir han 19:e svenskfödda travhäst som tjänat över 15 miljoner kronor. 
- Det är sagolikt. Jag förstår nog inte hur stort det är. Det är en exklusive klubb, om han når den.
Hans R Strömberg låter mycket nöjd med sin häst för dagen.
- Jag tycker att han har bra form. Han såg dunderfin ut på Axevalla, jag stod i stallbackssvängen och det såg häftigt ut när han körde till ledningen. Sedan släppte han till Readly Express och gick i mål med en del sparat som tvåa.

1 URAL-Örjan Kihlström 18%

Den som ordnat Susanne Richter hittills enda V75-seger i år är Ural, denne startar också från innerspår med Örjan Kihlström i sulkyn, i Sommartravets Final, tillika V75-avslutningen.

– Han däremot är kvick från start, både bakom bilen och i volt och det är ett kanonspår för honom. Örjan lägger upp taktiken som han vill, risken finns väl att de trycker på honom om han körs i ledningen, men som sagt, det får Örjan avgöra.

– Det är ju svenska eliten som står bakom honom, men de ska vara jäkligt bra för att knappa in de här tilläggen på honom. Han har gjort det jättebra på slutet och var enligt Kihlström inte tom i mål senast.

–Bägge går som på slutet, vi ändrar inte ett vinnande koncept.

4 JAQUES NOIR-Ville Karhulahti 1%

Är ute på rikstoton i varje start och vann i början av juni som betrodd, men nu har han två raka nollor i bagaget och då har alla glömt hur bra han är. Spår 4 kan ställa till det men löser det sig kan det vara en rysare som höjer utdelningen rejält till slut.

9 TROT KRONOS-Jan Norberg 13%

Veijo Heiskanens hästar vinner för dagen lite drygt vart femte travlopp. Under juli tog stallet nio segrar och under Trippeltravet på Axevalla för två helger sedan firade stallet stora framgångar med fem segrar, varav två inom V75, och knappt 900 000 kronor in till stallet – på tre dagar. På lördag avgörs V75 i Rättvik och då jagar Åbyproffset nya segrar. 

Veijo Heiskanen reser från Åby till Rättvik med tre hästar, en av dessa är 9 Trot Kronos (V75-7) som jagar sin fjärde raka seger – det i Sommartravets Final med 300 000 kronor till vinnaren.

– Han möter bra motstånd på lördag, men min häst är också bra och gör inte bort sig i det här loppet. Jag tycker att han ska vara med och slåss om segern, säger Veijo Heiskanen till Trav365.

10 RECKLESS-Björn Goop 9%

Reckless avslutade bra som fyra där Readly Express vann senast. Här lär Goop sikta på att hitta rygg på On Track Piraten och lyckas det kanske han kan spurta förbi denne till slut.
7 UPSTREAM-Ulf Ohlsson 2%

Upstream är inte helt borta om han skulle spetsa och få trolla bort ett varv mitt i loppet.

12 SPITCAM JUBB-Kaj Widell 2%

Spitcam Jubb är ojämn, men har höga toppar och får han till en fullträff den här gången är han inte helt chanslös
6 GREYHOUND BOKO-Ove A Lindqvist 0%

5 VOLOCITY DE VIE-Torbjörn Jansson 1%

2 COCCO DAMP HALL-Claes Eskilsson 0%

3 VIDIVICI C.C.-Mattias Djuse 1%

11 BEPPE AM-Kenneth Haugstad 1%

14 PORTHOS AMOK-Kevin Oscarsson 0%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-4-5-6 (2-1)

2) Alla 12 (6-9)

3) 4 HIGHSPIRIT (6-1)

4) 3-6-7-9-13 (4-10)

5) 4 BROADWAY APPOLO (9-2)

6) 1-3-4-6-8 (9-2)

7) 8 Nobel Amok/12 On Track Piraten (1-4)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Enjoy The Life i avd.2 så blir kostnaden endast 100:-

V86 Onsdag 2 Augusti, Solvalla

V86-1, AUTO 2140, Diamantstoet

4 OCEANIC CLEARENCE-Johnny Takter 44%

Det vimlar inte av segerstaplare i inledningsloppet av V86 men Oceanic Clearence har i alla fall vunnit två gånger i år på åtta försök. Hon har dessutom härdats vid flera starter på rikstoton och är van att möta bättre hästar. Senast var hon när att vinna på V86 där hon svarade för ett stark avslutning från ett dåligt utgångsläge men hann inte riktigt fram till Kitspirit som vann på samma tid, 13,3 över full distans och det bör räcka en bit i det här gänget. Stallet är uppåt men man kan notera att Örjan Kihlström av någon anledning inte kör stallets hästar denna kväll.

6 GUNELL PALEMA-Örjan Kihlström 21%

Var fin vid seger under Elitloppshelgen då hon fick göra grovjobbet sista varvet men ändå avgick med vinst före New Star Power. Har varit ute mot tuffa hästar i två lopp sedan dess och inte fått så mycket med sig, men nu är det lite enklare emot igen och hon får ses som främsta motbudet.

10 TRO LO LO-Oskar J Andersson 5%

Är i fint slag för dagen och har gått helt okej bakom bra hästar i två starter på raken. Även här är det lite enklare emot igen och för tre starter sedan vann hon ett liknande lopp på en 13-tid över full distans. Tål att göra lite på egen hand men gynnas om det blir överpace. Skrällbud vid gardering.

5 MAGNESIA-Jörgen Westholm 1%

Är helt bortglömd på sin tråkiga rad men har viss kapacitet om man hittar tillbaka till formen igen. Westholm tycker det känns som att hon är lite mer på hugget igen och skulle kunna överraska om hon är som bäst. Jätteskräll.

2 GUINEA BOKO-Lars Göran Söderberg 3%

1 LA DIVA ROSSI-Per Ludvig Nilsen 3%
9 ERICA-Torbjörn Jansson 6%

12 EVENING PRAYER-Björn Goop 13%
7 LADY CASH-Christoffer Eriksson 2%

3 ON GOOD TERMS-Ulf Ohlsson 1%
8 IRENE SUND-Fredrik B Larsson 1%

11 ETERNITY OF JOY-Anders Svanstedt 0%

 

V86-2, AUTO 2140, 3-åriga ston

9 ETOILE MEARAS-Erik Adielsson 27%

Gjorde en start ifjol som 2-åring men galopperade då bort sig efter 200 meter och fick aldrig chansen. Återkom i början av juli och vann direkt i comebacken på fina 16,1 över full distans. Senast fick hon ett tufft lopp men höll bra som tvåa från dödens och får godkänt även där. Det känns som att hon ska ha bra chans i det här loppet även om spår 9 ofta överskattas av spelarkåren.
1 HERMINE BOKO-Per Lennartsson 3%

Hänger med bra i loppen men jagar fortfarande första segern efter fem starter så här långt. Bör få ett bra lopp härifrån och om det klaffar till slut kan hon bli segerfarlig sista biten. Har gått ett par 15-tider redan och har helt klart fart som räcker här. Helt bortglömd.

6 LORINA PINK-Björn Goop 17%

Vann direkt i debuten i början av april och har kapat tider i båda starterna efter det utan att få något speciellt mycket med sig. Hon har nu inte startat sedan början av maj så det kan fattas lite, men hon vann ju å andra sidan direkt i debuten så det behöver inte vara några minus. Räknas tidigt med Goop i jollen.
12 AVENTURE D´INVERNE-Jörgen Westholm 3%

Plockar pengar hela tiden men har ännu inte vunnit efter fyra försök. Blir bättre för varje start men läget sätter ner chanserna en hel del. Tar säkert ner många till slut men kan få svårt att runda hela högen. Gynnas av överpace.

3 ODESSA CELEBER-Örjan Kihlström 18%
7 CELINN PALEMA-Jorma Kontio 5%

2 MY ANGEL LADAY-Christoffer Eriksson 6%

4 DIGITAL FURCOLA-Johnny Takter 3%

5 SUPERMANS GIRL-Fredrik B Larsson 14%
8 RAG SOCK-Torbjörn Jansson 1%

11 YOUR FOREVER ÅS-Kenneth Haugstad 1%

10 SWEET LETTER-Tomas Pettersson 1%

 

V86-3, VOLT 2140, Stolopp

10 SANGRIA KNIGHT-Peter Untersteiner 26%

Tar pengar hela tiden trots att hon är ute på rikstoton för det mesta. Bara missat pallen en gång på fem starter i år och i mitten av maj vann hon sin hittills enda årsseger på 12,7 över full distans. Var duktig tvåa bakom Trecciadoro Rex på Axevalla senast och visar fin form. Tillägg nu behöver inte betyda så mycket då hon går bra även bakifrån. Räknas tidigt i det här sällskapet.

7 NEW DEVOTION-Erik Adielsson 24%

Är en av två hästar i loppet som sticker ut lite extra tycker jag. Vann direkt i årdsdebuten i mitten av juni och har efter det varit ute i två raka V75-lopp utan att göra bort sig och en 13-tid ska inte vara några större problem utan strul. Var finalist i Breeders Crown i fjol och står bra inne i klassen. Tidigt streck.

5 PATRICIA ZAZ-Kim Eriksson 16%

Nurmos har fin snurr på stallet nu och denna Maharajah-dotter var nära att ta årets första seger senast men fick nöja sig med andrapriset bakom Gina Boko. Här står hon 20 meter före de värsta motbuden och skulle hon klara det byngliga spår 5 i volten kan hon hålla undan väldigt länge. Outsider.

2 JAZZA HÅLERYD-Ulf Ohlsson 5%

Är kvick ur groparna och kan vara den som sitter i spets från start trots spår 2 i volten. Ledaren i stolopp är nästan alltid att räkna med så till 5% känns hon väldigt spelvärd med champion Ohlsson i vagnen.

3 M.T.LARISSA-Mattias Djuse 18%
4 INFATUATED-Johnny Takter 3%

8 PRINCESS TIME-Örjan Kihlström 4%

9 FAIRYTALE ROAD-Anders Svanstedt 1%

1 MONDAY MOON-Micael Stjernström 1%

6 UNIQUE OLIVIA-Billy Svedlund 1%

11 BARBOUZE LASCAUX-Jorma Kontio 1%

 

V86-4, AUTO 2640

4 COUNT RESPONSE-Peter Untersteiner 22%

Verkar ha tänt till den senaste tiden och var duktig tvåa senast på en 12-tid över full distans bakom Bålsta Palema på V75. Står bra till här med läge och motstånd som bör passa och det känns som den klara förstahästen i loppet. Bra chans.

3 FLIRT FORTUNA-Stefan Söderkvist 11%

Är nog ganska jämnbördig med min tipsetta och har också fart nog för att segerstrida här med rätt lopp. Ska eventuellt gå med skor bak den här gången och senast han gjorde det blev han trea på V75 bakom vinnande Moni To Spare så det betyder nog inte så mycket. Rätt läge kan ge honom vinsten här.

12 ALORAC MATHBELL-Jörgen Westholm 5%

Är stark och gynnad av lång distans. Dåligt läge nu gör att han kan få ett extra tufft lopp om ingen hjälper till med farthållningen. Vid överpace stiger dock chanserna så han är lite utelämnad till vad övriga hittar på i loppet. Spelvärd till 5%.

10 MELLBY CLUB-Jorma Kontio 43%

Ser ut att bli stor favorit trots att han bara gjort en start i år och då galopperade bort sig. Han är väldigt stark och de två senaste segrarna togs i maj i fjol över stayerdistans. Tål att göra eget grovjobb och har nu ett lopp i kroppen. En av flera med chans men en favorit som jag försöker fälla.

6 MELLBY DIAMANT-Ulf Ohlsson 2%

8 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 2%

11 DEWEYKIDUMNHOWE-Erik Adielsson 2%
5 BENJI DANA-Tomas Pettersson 3%

1 RADJAH D´INVERNE-Oskar J Andersson 7%
7 TAYSON BI-Torbjörn Jansson 1%

9 SCARLETS MIRAKEL-Peter G Norman 1%

2 IMMER FRI-Petter Karlsson 1%

 

V86-5, AUTO 2140, 5-åringar

2 CRUZADO DELA NOCHE-Johnny Takter 23%

Två hästar som sticker ut rejält här med bara sex hästar till start. Jag hade svårt att välja tipsetta men valet föll till slut på Cruzado Dela Noche som ända var en Elitloppsdeltagare för tre starter sedan efter att ha vunnit två raka segrar på mycket fina tider över full distan innan det före Canari Match och Nadal Broline. I Elitloppsförsöket galopperade han bort sig före start och även i starten efter stördes han till galopp men fullföljde sedan bra till en sjätteplats bakom vinnande Twister Bi. Senast höll han bra som trea på Halmstad när Ringostarr Treb vann och han är helt klart på gång igen och är bättre än vad det ser ut på raden. Jag försöker ta betalt på honom den här gången och chansspikar. 

5 TOBIN KRONOS-Örjan Kihlström 59%

Är den andra hästen som sticker ut och det verkar som att han blir klar favorit. Inga fel med det då han är snabb ut och kanske kan ta sig förbi övriga från start, och i så fall kan han bli svår att plocka ner. Han slog Cruzado på Umåker i april från ledningen och kan göra det igen. Bra nog för att vinna.

1 MELLBY DRAKE-Christoffer Eriksson 9%

Är under kraftig utveckling och har inte varit sämre än tvåa i sju starter i år. Kommer nu med två raka segrar mot skapliga hästar i rikstoton och även han är snabb ut och har chans att försvara innerspåret till ledning. Bra platschans och ett intressant sidolir kanske.

5 TANGO NEGRO-Björn Goop 5%

Var tvåa på en 10-tid senast bakom Donatomite på Axevalla. Har ännu inte vunnit lopp i år men slåss om de främre placeringarna även här från ett fint utgångsläge. Öppnar snabbt vid laddning.

6 FRENCH LAUNDRY-Stefan Melander 2%

3 WOULDN´T ITBESWEET-Kim Eriksson 1%

 

V86-6, AUTO 2140, 3-åringar

11 VERY KRONOS-Erik Adielsson 28%

Har inlett karriären lovande med två segrar på de två första starterna men senast förstörde en galopp chansen till tredje raka. Läget kan vara ett frågetecken då han ännu inte behövt gå bakifrån, men bra hästar fixar även den biten och Ready Cash-sonen verkar vara av rätt sort. Får tipset trots det tråkiga utgångsläget.
6 COYS RAIN-Ulf Ohlsson 17%

Blir bättre för varje start, vilket i och för sig torde gälla alla hästar i loppet då alla bara är 3 år. Fick ett tufft lopp i dödens senast men höll ändå bra som fyra i mål på nytt rekord, 14,8 över full distans. Har fart som räcker och det kan bli tal om någon form av balanslättning den här gången. Motbud.
1 ELECTRICAL STORM-Johnny Takter 5%

Hängde med bra som tvåa från ledarryggen senast och det kan bli något liknande här, och med maxklaff kan det bli seger den här gången. Eventuellt jänkarvagn den här gången vilket låter intressant. Spelvärd skräll men bortvald av Ulf Ohlsson som kör Coys Rain istället.

4 YEEZUZ-Örjan Kihlström 4%

Hänger mest med men Redén låter nöjd och tror på första segern inom kort. Sprang 14,0 med startgalopp senast så fart för att segerstrida finns. Ett bra utgångsläge och Kihlström i vagnen motiverar ett tidigt streck.
3 SKAT FACE-Ulf Eriksson 1%

7 WORLD WIDE WIBB-Torbjörn Jansson 3%

9 VAKEEL-Per Lennartsson 2%

12 VIKENS DOME-André Eklundh 11%

8 VINCENT CHASE-Kenneth Haugstad 1%

2 CAPTAIN KNAS-Björn Goop 22%

5 FREE TO PARTY-Jorma Kontio 3%

10 OUTPUT PRESSURE-Stefan Melander 1%

 

V86-7, AUTO 2140, 4-åringar

3 DIAMANTEN-Christoffer Eriksson 69%

Får väl anses vara kullens kung för tillfället och kommer med fyra raka segrar mot stenhårt motstånd. Från ett fint utgångsläge ligger vägen öppen mot ett fyllt staket. Han är okomplicerad och går från de flesta lägena. Tål att göra jobbet själv om det behövas och kan vinna både från spets, dödens och bakifrån. Möter jättebra hästar igen och procenten är lite väl hög för min smak kan jag tycka, men det gäller att hitta några spikar i det här spelet för att få med mindre betrodda hästar i andra avdelningar så det får bli en spik trots det stora favoritskapet.

4 BRUNO BAHGEERA-Erik Adielsson 1%

Han hade ett dåligt utgångsläge senast men sprtade mycket bra som trea på V75 på Hagmyren trots att han såg lite rund o välmående ut då. Bör gå framåt rejält med senaste loppet i kroppen och nu har han dessutom ett bra utgångsläge så favoriten får inte ha en dålig dag för att bärga guldet den här gången. Till 1% känns han mycket spelvärd och jag blir riktigt sugen på att gardera loppet. Jätteskräll.

8 DOMINION BEACH-Johnny Takter 1%

Har det varit mycket snack kring när han hämtades hit från USA, men han har ännu inte levererat fullt ut även om han gjort det helt OK bakom bra vinnare på slutet. Nu är han streckad på bara 1% och då känns även han väldigt streckvärd trots spåret. Det kan gå undan här och hittar han då bara ner i slagläge kan han skrälla om favoriten inte är på topp.

11 MAKETHEMARK-Ulf Ohlsson 6%

Maharajah-sonen var kullkung ifjol som 3-åring och har på intet sätt varit dålig i år, men han har inte riktigt fått till det ännu i de stora loppen.. Hängde med som sexa i mål på 10,5 senast när Diamanten vann i Halmstads sprintermästare utan att orka gå i riktigt närkamp. Med överpace i loppet bjuds han in. Outsider.

12 CYBER LANE-Peter Untersteiner 4%

6 MAGIC GWIN-Kaj Widell 1%

7 DICE MAN-Björn Goop 3%
5 MILLIGAN´S SCHOOL-Stefan Melander 3%

2 GLOBAL TRUSTWORTHY-Jorma Kontio 11%

1 VALLEY BRODDE-Örjan Kihlström 2%
10 DESTINY AM-Kenneth Haugstad 0%
9 DESERT RUNNER-Per Lennartsson 0%

 

V86-8, AUTO 2140, Klass II

11 FAIRPLAY PELLLINI-Kim Eriksson 19%

Ett öppet lopp avslutar omgången och mitt tips går till slut till Fairplay Pellini trots bakspåret. Han har vunnit tre lopp i år och gick bra som femma i V75-finalerna senast på nytt rekord 13,8 över full distans när Flash Hammering vann. Han är stark men samtidigt allt rappare och skulle det bli lite fart på tillställningen här gynnas han av det annars misstänker jag att han själv kan gå fram och göra lite grovjobb. Får tipsnicken. 

1 YOUNGBLOOD PELLINI-Thomas Uhrberg 8%

Brorsa med tipsettan och ett bättre utgångsläge. Radar upp sina 14-tider och kryddar med en 13-tid näst senast som tvåa bakom Flash Hammering på Mantorp. Är kvick ut vid laddning och har viss chans att försvara innerspåret men det bör hur som helst bli ett bra lopp härifrån där han ska räknas om det stämmer lite. Outsider.

7 EDGY LOOK-Björn Goop 23%

Var bra vid seger under Elitloppshelgen där han kunde vinna trots en del grovjobb. Galopperade bort sig senast men känns bra i jobb. Läget var väl långt ut men med Björn Goop i vagnen nu känns det ändå som ett plus mot senast. Har fart och styrka som räcker i klassen. Motbud. 

8 PANTHER FACE-Stefan Söderkvist 1%

Hänger med och plockar pengar hela tiden men det har bara blivit en seger på elva starter i år. Körs oftast på chans då han har en vass speed till slut med rätt lopp. Fastnade senast och man kör säkert på samma sätt igen med risk för en upprepning, men den dagen det klaffar kan han vara längst fram till slut som 1%-are. Stallet är nöjt med pengar.

12 CEXTER BOB-Örjan Kihlström 4%

6 SCORPION KISS-Christoffer Eriksson 4%

5 AHA-Riccardo Bianchi 12%

10 CANTONA AMERICA-Peter Untersteiner 23%

2 DINO DOLLAR-Jan Åke Hoas 1%
3 HUSH TEEMER-Petter Karlsson 2%

9 MORRIS-Erik Adielsson 2%

4 VIKING´S TOPLINE-Anders Svanstedt 2%

 

Systemförslaget:

1) 4 OCEANIC CLEARENCE (6-10)

2) 1 Hermine Boko/9 Etoile Mearas (6-12)

3) 2-5-7-10 (3-4)

4) 3-4-6-10-12 (8-11)

5) 2 CRUZADO DE LA NOCHE (4-1)

6) Alla 12 (11-6)

7) 3 DIAMANTEN (4-8)

8) 1-2-3-5-6-7-8-10-11-12 (9-4)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 10 Sangria Knight i avd.3 så blir kostnaden endast 300:-

V75 HAGMYREN lördag 29 juli

V75-1, VOLT 2140, Klass II

1 HIGHLAND PARK-Kim Eriksson 58%

Highland Park har varit väldigt fin i två starter efter en lyckad halsoperation och speciellt vid segern i lördags var han väldigt bra. Han kördes då till ledningen efter 700 meter och trots 12,6 första 1000 stack han bara undan över upploppet. Nu handlar det om voltstart och innerspår och det kanske får många att vilja gardera, speciellt i första avdelningen där man kanske inte vill spricka. Men Highland Park kan öppna rätt bra och med säkre startkusken Kim Eriksson som dessutom kör med ett härligt självförtroende finns chans på spets och slut. Givet första streck och motiverad favorit.

8 QAMARO C.D.-Kaj Widell 9%

Qamaro C.D är en toppstammad häst som senast gjorde comeback och då gjorde det som valack. Han lämnade köplats och kördes fram utanpå ledaren dryga varvet från mål. Därifrån avgjorde han enkelt via 14,3 sista 1400. Chansartat läge nu men löser det sig är det inte omöjligt att den nyblivne valacken förlänger segerraden.

7 CARL BEAN-Troels Andersen 2%

Har haft stora fräschörproblem och har bara startat sporadiskt på slutet. Endast en start i fjol och han har hunnit med två lopp i år där han senast kunde ta en efterlängtad seger på just Hagmyren från tillägg. Har nu två lopp i kroppen som ska föra honom framåt kraftigt i form och i den här klassen tror jag han duger bra om det inte strular. Roligt skrällbud.

10 MINNESTADS EL PASO-Rebecca Dahlén 1%

Minnestads El Paso är en fin typ och han såg riktigt vass ut vid segern senast. Han har haft lite fräschörproblem som man nu verkar ha kommit till rätta med. Han gick barfota bak senast vilket var ett plus och det blir samma nu. Dessutom rycktussar vilka aldrig har använts i lopp, men som hästen har svarat bra på i träningen.

12 LUGNETS SARDONYX-Magnus Nilsson 2%

4 DANTE SISU-Peter G Norman-5%

Dante Sisu är rejält uppåt för dagen och vann trots en tuff resa senast. Får han aktionen att flyta borde han kunna duga även i den här klassen, men det gäller att han klarar starten vilket inte är givet. Lillminus med vanlig vagn nu jämfört med jänkarvagnen senast.

5 EASY TIGER PELLINI-Petter Lundberg 7%

Easy Tiger Pellini var inte helt på topp när han testade V75 näst senast och senast efter en månads uppehåll fick han en tuff öppning fram till täten och höll bra som tvåa. Han är säkert vassare med loppet i kroppen och femåringen ser rätt startsnabb och stabil ut. Petter Lundberg visade ju också fin stallform i onsdags och som skräll är den här rolig att plocka med.
6 ARNIE´S BEST BOY-Lars Göran Söderberg 1%

3 EARN N´BURN-Örjan Kihlström 13%

Fin form har Earn n’Burn visat på slutet även om han var stort slagen av Highland Park senast. Då kom han dock illa till och känslan är att Kihlström gav upp det loppet rätt tidigt och i stället såg fram mot denna start. Öppnar helt okej, men borde inte ta en längd på favoriten vilket gör att det krävs lite klaff på vägen ändå.
9 MAISON PLAGE-Olle Alsén 1%

2 KING JORDAN-Jennifer Tillman 1%

11 WOODLAND-Rikard N Skoglund 0%

 

V75-2, VOLT 2640, Stolopp

1 KINNONA GOJ-Claes Sjöström 31%

Fyra starter och inte i närheten av förlust. På lördagen är det upp till bevis för travtalangen Kinnonna Goj som debuterar på V75.
- Hon har aldrig varit trött efter ett lopp och jag tror på henne igen, säger hästens tränare Sten O Jansson. 

Sten O Jansson håller till på Gotland och i stallet finns för närvarande sju hästar.
- Jag tycker att det är ett lagom antal. Jag har haft 30-40 hästar någon gång, men det passar inte mig. Jag vill ge varje individ chansen att utvecklas och hos mig får hästarna den tid de behöver.
Visbytränaren har visat sig ha förmågan att ta fram talanger från ett ganska enkelt ursprung. Zahara Goj och Super Nice är två exempel på det och bägge var med i de större treårsloppen förra året.
Om Kinnonna Goj blir lika bra återstår att se. Så här långt i karriären har hon gjort allt rätt.
- Hon skadades som tvååring och det tog tid. Kinnonna Goj visade tidigt att hon hade talang och tränade starkt innan hon blev skadad.
Det fyraåriga stoet har startat fyra gånger och vunnit lätt varje gång och nu tycker Sten O att det är dags att testa henne i lite tuffare sammanhang.
-Hon är stark och rejäl på alla sätt och det oroar inte att hon är lite orutinerad till skillnad mot några av konkurrenterna. Jag hoppas att hon kan hålla ledningen och då tror jag att hon blir svårslagen. Blir det en annan taktik finns chansen ändå, hon är stark som tusan. Hon kan se lite märklig ut i stilen, men hon galopperar inte och senast hade jag lättat henne lite i balansen och hon kändes ännu bättre än tidigare.

10 KITSPIRIT-Troels Andersen 12%

Kommer med två raka segrar i raden och senast var det en meriterande V86-vinst före Oceanic Clearence på Eskilstuna. Kan avsluta vasst med rätt resa och med formen på topp bör hon streckas tidigt på kupongen. Spelvärd.

6 GLOBAL TRUSTFUL-Ulf Ohlsson 11%

Global Trustful är också en duglig häst för klassen. Det är toppkusk i sulkyn och vettig spetschans vilket gör att hon rankas rätt högt. Hon var också förbättrad vid segern senast även om loppet var rätt billigt. Räknas.

9 EVA I.H.-Mika Forss 24%

Eva I.H. gick riktigt bra som fyra i ett lopp som Deimos Racing vann för tre starter sedan och efter det fick hon inte fritt efter galopp i en V75-final. Senast testade hon att kvala in till Stochampionatet och spurtade då bra som trea i försöket som vanns av slutvinnaren Ultra Bright. Hon är stark och rejäl och tål att göra jobbet själv i detta sällskap och har dessutom rutin av den långa distansen. Med vasse Mika Forss tror jag att det blir en start på säkerhet för att sedan avancera tidigt och jag tror att hon kan avgöra det här loppet utvändigt ledaren om det krävs. Med viss reservation för om Kinnonna Goj håller spets och tävlar på topp. Räknas tidigt.

14 JEEPSTER-Erik Adielsson 6%

12 COMEWITHAFLASH-John Östman 4%

15 CAYENNE OVEL-Kim Eriksson 2%
3 SO NOBEL GEDE-Lars Nylander 2%

So Nobel Gede är ett riktigt långskott men hon visade toppform senast då det blev tvärstopp framför 400 kvar. Spurten var sedan av bästa märke och hon kommer från ett riktigt formstall. Hon har i tidigare regi hävdat sig rätt bra i stolopp med 100.000 kronor i förstapris. Visst, det måste klaffa på vägen men hon är streckad på under två procent av insatserna och det är i minsta laget.
13 ELLIEANN-Ove A Lindqvist 0%
8 RACER ROSE-Örjan Kihlström 5%

7 IMPERIAL TOOMA-Olle Alsén 0%
11 SEA OF HEARTBREAK-Kaj Widell 0%

3 CLINOH OLYMPIC-Micael Melander 0%

5 QUANTUM ESTELLE-Tomas Pettersson 1%

2 ROCKAROUNDSABBATH-Oskar Kylin Blom 1%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

2 FOSSENS BONUS-Magnus Jakobsson 29%

Han är den bästa häst Magnus Jakobsson har tränat.
Nu gör Fossens Bonus debut i gulddivisionen – från ett perfekt utgångsläge.
- Han har aldrig förlorat i ledningen och gjorde sitt livs lopp senast. Det känns som en bra chans, säger Magnus Jakobsson. 

Fossens Bonus har varit Färjestadstränarens stora reklamhäst de senaste åren. Den sjuårige valacken är pålitligheten själv i loppen och gör alltid jämna och fina prestationer. Han har klättrat rakt igenom klasserna och nu nått gulddivisionen. Hästen har vunnit 20 lopp på 42 starter och varit bland de tre främsta i 27 av dem. I insprungna pengar har det blivit 1,6 miljoner och noteras bör att Fossens Bonus endast har galopperat tre gånger på sina 42 starter.
- Han känns toppenfin och har varit stabil och bra hela tiden nu sedan han blev valack i fjol. Innan dess var han lite väl jobbig både mot sig själv och mot sin omgivning. Men efter det har han blivit ett strå vassare och mer reglerbar. Framförallt har hästen hållit sig fräschare och fått ett bättre liv, säger Magnus Jakobsson.
- Numera går det att ladda med honom utan att han blir het. Man kan ta upp och han är mycket mer reglerbar än tidigare. Förut fanns det bara ett läge om man tryckte iväg honom men nu är det mycket mer kontroll än tidigare.
- Det går att lita på hästen mycket mer nu. Man vet också att han alltid gör vad han kan. Det är en väldigt fin häst på alla sätt och vis. Jag fick honom i träning på hösten som treåring och han gjorde första starten för mig i januari som fyraåring. Han är den bästa häst jag har tränat.

I lördagens V75-omgång på Hagmyren så gör Fossens Bonus debut i Gulddivisionen. Har har fått ett perfekt läge med spår två bakom startbilen. Men redan förra onsdagen stötte han på guldhästar för första gången när han var med i V86 i Eskilstuna. Han gjorde ett mycket bra lopp då som tvåa men fick ge sig den sista biten mot Canari Match som smugit med invändigt.
- Jag tycker nog att han gjorde sitt livs lopp senast. Han fick ju gå först i tredjespår sista sexhundra metrarna och sprang med rejäl fart ända in i mål. Det var också första gången han mötte guldhästar och den som vann smög ju med invändigt och slog av oss, säger Magnus Jakobsson.

- Han fick ett bra spår och är ju väldigt snabb ut. När jag har laddat med honom har han öppnat riktigt vasst. Vi måste prova såklart när vi har fått det här läget men annars är hästen allround och går bra bakifrån, vilket han visade senast. 
- Det känns som en bra chans. Han har aldrig förlorat i ledningen, inte hos mig i alla fall, och taktiken är given. Det vore kul om han kunde vinna direkt i guld.
- Loppet han gjorde senast var det bästa i karriären och jag tror aldrig att han har varit bättre än vad han är nu.

- Han gick barfota runt om i fjol ett antal gånger men på hösten blev banorna konstiga och samtidigt har han inte världens bästa fötter. Så jag har väntat på rätt läge för att köra barfota, vilket vi gjorde senast. Men hovarna ser bra ut nu så det ska inte vara några problem att köra barfota igen på lördag, förutsatt att banan inte blir stum om det blir dåligt väder och mycket regn. 
- Vi kör med norskt huvudlag som vanligt och det funkar bra och vanlig vagn. Jag använder nästan aldrig jänkarvagn på mina hästar och får en mycket bättre känsla i vanlig sulky, säger Magnus Jakobsson. 

6 VOLSTEAD-Johnny Takter 37%

Jag trodde att han hade toppchans på Bergsåker näst senast, men då var han riktigt blek och slagen alldeles för tidigt. Senast såg han helt okej ut mot tuffare hästar än detta, men galopperade oväntat i instängt läge i sista sväng. Lite svårbedömd form alltså och hästen är bankänslig vilket kan ställa till det när man minst anar. Annars vinner han väl detta från dödens om han är i ordning och lika bra som under Elitloppshelgen, men det vill jag inte spela på när han är favorit och troligen får ett tungt lopp.

7 REVEN D´AMOUR-Fredrik B Larsson 1%

Är inne på sin sista säsong som tävlingshäst i Sverige då han hunnit bli 12 år vilket är det äldsta man får vara som hingst bland varmbloden. Näst senast visade han att han är långtifrån slut då han avslutade vasst i 3:e spår sista 400 och slog av övriga närmast före Francais Du Gull som även är motståndare i det här loppet. Senast satt han fast med sparade krafter på Visby när Whitehouse Express vann. Behöver hjälp med rätta ryggar nuförtiden men speed finns kvar som räcker en bit med rätt resa.

11 SEEDORF O.M.F.-Erik Adielsson 4%

Seedforf O.M.F.lossnade det äntligen för senast då han gick ett topplopp utvändigt ledaren och bara var knappt slagen av Fossens Bonus. Kraftig uppåt form alltså och nu kan det dessutom bli barfota runt om. Trist läge, men körs Francais du Gull i spets underlättar det för bakspåren och Seedorf O.M.F. tål att gå fram om det krävs. Både han och Volstead har för övrigt gjort varsin start på Hagmyren tidigare och vunnit.

9 HIGHSPEED CALL-Per Lennartsson 1%

3 FIRE TO THE RAIN-Ulf Ohlsson 13%
4 MAGIC TONIGHT-Örjan Kihlström 6%

10 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 3%

5 FRANCAIS DU GULL-Torbjörn Jansson 5%

Tioåringen har inte vunnit på länge men formen är helt på topp och han har gjort två starka lopp över full distans på sistone. Han är en av spetsaspiranterna och det är ingen utopi att han med ny kusk (på ett tag) och kort upplopp skulle kunna hålla undan om favoriterna bara är lite vid sidan av formen. ”Frans” är bara streckad på fem procent.

1 PARTOUT SIMONI-Klaus Kern 0%

8 ORDER BY KEEPER-Håkan Skoglund 1%

12 PORTHOS AMOK-Marcus Schön 0%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

14 PYDIN-Ove A Lindqvist 15%

Pydin verkar bli loppets snackhäst och knapp favorit. Honom varnade jag för när han var tvåa med galopp för tre starter sedan och riktigt bra, men sedan har det blivit två andraplatser till och även om han har gått bra måste man sätta lite frågetecken för segerglöden. Han såg i alla fall inte supersugen ut på att gå i närkamp med vinnaren senast. Lite enklare motstånd nu, men å andra sidan ett stort fält att runda och jag litar inte på femåringen och spikar endast på lilla systemet.

6 STORSJARMÖREN-Jan Norberg 8%

Storsjarmören har höjt sig mycket på sistone och vann på mycket bra sätt från utvändigt ledaren i Norge senast och var först i mål i V75 i Boden i juni men blev då diskad för trängning. Står perfekt inne här och sköter han sig och kommer till spets kan det vara hästen att slå till en trevlig streckprocent.

13 ART NÖKKVE-Håkan Skoglund 10%

Art Nökkve har bättre inställning än de flesta kallblod vilket också syns i raden med fem segrar i följd. Nu står han dock rätt tufft till och bland annat 20 meter sämre mot Storsjarmören och med ett stort fält framför kan det bli tufft att hinna runt alla även om han aldrig kan räknas bort.

1 ODINS ELD-Torbjörn Jansson 15%

Odins Eld var mycket stark vid seger trots galopp och tuff forcering senast. Han är bra, men galet osäker och galoppen kan komma när som helst. Inte chanslös på spets om han står på benen, men risk att han gör bort sig i startrusningen ändå och går inte att gå på fullt ut som så här hårt betrodd.

7 LEX PEIDEI-Per Linderoth 5%

11 KJEMPEN-Jorma Kontio 8%
10 VESTPOL GLADIATOR-Ulf Eriksson 6%

2 FENDER-Ulf Ohlsson 15%

8 VILLAS CATO-Jan Ove Olsen 13%

5 JÄRVSÖ ELVIZ-Olle Alsén 2%

3 GULI GLÖD-Erik Svensson 1%

4 KOLBERGS LILLEFOT-Rikard N Skoglund 1%

9 HAMMARS BLIXT-Örjan Kihlström 1%

12 PRINS ELDEN-Micael Melander 0%

15 MODD BRUN-Wiktor Kylin Blom 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

4 TJACKO ZAZ-Johnny Takter 60%

Tjacko Zaz ser ut att bli väldigt stor favorit i V75-5 och visst har hästen bra chans. Han såg fantastiskt fin ut vid segern senast efter att ha körts till ledningen efter 700 meter i ett sprinterlopp. Men nu är risken stor att han får göra grovjobbet utanpå tuffe 3 Spitcam Jubb och det är ingen häst man plockar ner i en handvändning även om Tjacko kanske är den snabbare av de två. Det kan också bli en tuff körning mellan de här två på slutrundan vilket gör att jag garderar vidare.

3 SPITCAM JUBB-Kaj Widell 17%

Spitcam Jubb är ojämn, men det har funnits vettiga förklaringar till bottennappen på slutet. Senast gick han rejält in i mål igen och slog av Nahar den sista biten. Han är snabb ut för det mesta och sida vid sida med Tjacko Zaz är han favorit att ta över täten från M.T.Insider. Visst kan han vinna igen, men det borde bli en tuff öppning som kan sätta sina spår till slut över full distans. Räknas ändå.

6 ZENIT BRICK-Mika Forss 3%

Spännande med Mika Forss på småtröge men starke Zenit Brick som kan skrälla om loppet blir kört i stenhårt tempo. Har inte vunnit på ett tag nu men jag håller honom som bra för klassen och han är snart uppe i Guld.

2 NAPPA SCAR-Per Lennartsson 11%

Från ett perfekt andraspår kan Per Lennartsson snabbt ”vinka” fram Tjacko Zaz och få en perfekt resa i draget. Det skiljer väldigt mycket på strecken mellan Tjacko Zaz och de Nappa Scar och jag tycker det finns spelvärde i att gardera den stora favoriten med en trio.

1 M.T.INSIDER-Olle Alsén 2%

11 SERIOUS TRY-Henrik Svensson 0%

10 OFFICER C.D.-Kim Eriksson 2%
5 VALEUR-Peter G Norman 2%
7 MICHELANGELO ÅS-Erik Adielsson 1%

8 SUPER NICE-Torbjörn Jansson 1%

Super Nice matchas mot Svenskt Travderby.
- Jag var nöjd med honom senast i Gotlandslöpningen. Han sprang fort sista varvet och det var bra för honom att han fick sotas ur lite. Nu fick han ett iskallt spår igen och jag börjar bli smått irriterad över det. Det bästa spår han har haft när han mött tufft motstånd är 6 om jag inte minns fel. Från spår 8 är han utlämnad till vad de andra hittar på och jag hoppas förstås att det blir högt tempo första varvet. Super Nice ska vara som bäst om några veckor och jag ligger lite lågt även om jag vet att hästen är bra nog att vinna i klassen säger Sten O Jansson.

9 DIONNE SISU-Tomi Haapio 1%
12 LIBERTY FACE-Per Linderoth 0%

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

2 ISLAND LIFE-Peter G Norman 32%

Island Life är härdad i tuffa V75-lopp och när han senast mötte enklare hästar blev det en enkel seger. Han kan vara lite knackig i stilen, men har sett bättre ut en tid nu och är bra när travet flyter. Sexåringen är rejält gynnad av ledningen, och hittar han dit är det hästen att slå.

11 SLOPPY JOE-Erik Adielsson 21%

Sloppy Joe är stallkamrat med med Island Life men bortvald av PG norman. Han är knappast sämre i grunden och efter en fin årsdebut senast kan han åter vara segermogen trots ett svårt startspår. Den högkapable med skadedrabbade sexåringen var inte så tufft jobbad inför senast, men avslutade ändå 10,5 sista 800 m i fin stil som tvåa bakom Julia Kaulitz och det med järnskor. Nu lättas han till aluminium vilket gör stor skillnad och Adielsson upp vilken han har gått bra för tidigare. Ett lopp i kroppen bör också vara lagom för fräschören på den här hästen och i fjol var han bra vid seger i andra starten efter uppehåll. Läget är givetvis chansartat, men det bör kunna bli ganska tuff körning från start här och då finns chansen att Sloppy Joe kan mata ner allt till slut om han inte får för dåliga ryggar på vägen.

5 BROTHERS IN AM-Jennifer Tillman 13%

Brothers In Am är spetsfavorit och Tillman lär inte släppa täten om hon kommer dit även om kort distans vore att föredra. Kan vinna om han får bestämma tempot, men ändå mer som talar för att det blir drag i loppet om Island Life eller Linus Boy hamnar utvändigt ledaren och då blir det nog tuffare sista biten.
4 JULIA KAULITZ-Kaj Widell 3%

Kommer med tre raka segrar och slog bland annat Sloppy Joe senast. Hon är kvick från start och bör få en fin position. Det kan även bli aktuellt att rycka framskorna den här gången vilket i så fall blir första gången i denna regi. Endast 3% känns mycket spelvärt från ett fint utgångsläge.
1 GLOBAL REBEL-Ulf Ohlsson 7%

8 LINUS BOY-Johnny Takter 13%

10 PRINCE COBOL-Per Linderoth 1%

7 TOBACCO-Örjan Kihlström 5%

6 OVERTIMEOSÅFIN-Lars Göran Söderberg 1%

3 MALGOMAJ B.-Petter Lundberg 2%
12 MELLBY DEMON-Kim Eriksson 1%

9 LINCOLN LAWYER-Claes Sjöström 2%

 

V75-7, AUTO 1640, Klass I

2 AUTOBAHN-Peter G Norman 18%

Autobahn var tvåa bakom Antonio Trot i V75 senast och gick bra även om han inte hade någon chans att gå förbi när luckan kom på insidan. Det här läget passar honom bra och det bör bli ett bra lopp i andraspår. Jag chansspikar i ett öppet lopp.

3 TRABANT-Jorma Kontio 26%

9 GRAVITY FALLS-Örjan Kihlström 6%

Man väntar lite på att det ska lossna fullt ut för den lovande 4-åringen som nu varit ute på rikstoton i tre raka starter där han fått med sig en tredjeplats bakom Sobel Conway som bäst i starten näst senast. Senast galopperade han innan bilen släppte fältet och han är mycket svårbedömd för dagen. Jag tror dock att han är mycket bättre än den tråkiga raden och kan vara en skräll att tänka på vid gardering.

7 VINCENZ ZAZ-Johnny Takter 17%

Vincent Zaz är nedstruken ett viktigt hack och kanske ska gå med jänkarvagn för första gången. Vi har ju alla sett vilken effekt det kan ha och Nurmos tror att det ska passa den här hästen bra. Han var rejäl vid seger från dödens i ett lite billigare V75-lopp näst senast, men senast blev det galopp som slagen i V75-finalen. Gissar att den här hästen som ibland ser lite racklig ut är bättre i ordning nu och öppnar han lika snabbt som på Solvalla i maj blir han tuff att ta emot från start. Tidigt streck.

12 BRUNO BAGHEERA-Erik Adielsson 15%

Bruno Bagheera är nog loppets bästa häst, men han galopperade omotiverat i ledningen i V75-finalen senast och tappade säkert segern där. Nu har han ett mycket svårt utgångsläge och det låter också som att han ska gå med skor och öppet huvudlag vilket är klara minus. Dessutom är han anmäld till ett tufft fyraåringslopp på Solvalla nästa vecka där han har ett bättre läge och kanske blir det ett snällt upplägg här med tanke på det. Känns inte så het därmed även om kapaciteten troligen räcker för att vinna från dödens (med optimal utrustning).

8 JAQUES NOIR-Ulf Ohlsson 6%

4 IN LINE TOOMA-Jennifer Tillman 3%

5 NOEL FACE-Rikard N Skoglund 4%

Noel Face har verkligen hittat stilen i sin nya regi och förutom senast då han inte riktigt orkade efter ett tufft upplägg har han levererat 10-11-avslutningar sista 800 på löpande band. Hittar han ner i andraspår och de kör på lite i täten går ingen säker för hans starka avslutning. Han är bara streckad på fyra procent i skrivande stund.
1 JOE HOO LEE-Per Linderoth 3%
11 DAVY JONES SISU-Tomi Haapio 1%

6 DEVON AM-Ulf Eriksson 1%

10 CROSBY-Claes Sjöström 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-7-8 (10-12)

2) 1-6-9-10-14 (12-15)

3) 2 FOSSENS BONUS (6-7)

4) 1-3-5-6-7-8-10-11-13-14 (4-9)

5) 2-3-4-6 (1-11)

6) 2-4-5-11 (1-8)

7) 2 AUTOBAHN (3-9)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 14 Pydin i avd.4 så blir kostnaden endast 120:-

V86 Onsdag 26 Juli ÖSTERSUND

V86-1, VOLT 3140, Stayerlopp

12 MALKIN-Robert Bergh 63%

Malkin har varit ute i tuffa gäng under året och gjort det strålande. Han vann V75 i Umåker och vid sunda vätskor blir han mycket svårslagen

9 HOPE SOLO-Magnus A Djuse 3%

Hope Solo står denna gången 20 meter före Ippon Futura som slog honom med en snusläpp senast.

3 WHATEVERITTAKES-Ove A Lindqvist 4%

4 TEXAS KILLER ZENZ-Torbjörn Jansson 3%

7 GREEN BAX-Örjan Kihlström 14%

2 GIVE ME TEN-Klaus Kern 3%

10 IPPON FUTURA-Martin P Djuse 1%

13 LEONAS SANTO-Ulf Ohlsson 1%

8 GOOGI-Daniel Wäjersten 1%
11 DIGITAL ENGINE-Kaj Widell 5%

6 TIBURTIUS BRIS-Ulf Eriksson 0%

1 MAGIC BY MAIL-Marie N Eriksson 1%

5 CASH LIFE-Jan Olof Johansson 0%

 

V86-2, AUTO 2140, DERBYSTOET Kallblod

3 GRANETTA-Rikard N Skoglund 28%

Granetta vann sitt försökslopp mycket enkelt efter en resa utvändigt om ledaren, den så kallade dödspositionen. Hon blev den snabbaste försöksvinnaren på den något tunga banan. Snöpligt nog är ordinarie kusk Jimmy Jonsson avstängd och får inte köra i finalen, så Rickard Skoglund kör för första gången. Efter den fina insatsen i försöket känns hon som given förstahäst.

2 RUS CAN-Ulf Eriksson 14%

Rus Can är kvick från början och spetsar nog om hon inte galopperar

5 UGGLA I MOSSEN-Örjan Kihlström 27%

Uggla i Mossen gick snabbt efter fel i försöket och Örjan Kihlström kör på säkerhet inledningsvis. Uggla I Mossen vann Kriteriestoet i fjol men har ännu inte vunnit lopp i år. 

1 BRENNE BLISSI-Åsbjörn Tengsareid 14%

Brenne Blissi spurtade fint senast och har bra läge.

4 AINE G.L.-Jan Roar Mjölneröd 8%

9 VIGGJERVA-Thomas Mjöen 1%

6 VÄSKINGE MIA-Robert Skoglund 1%

8 FÄBODJÄNTAN-Jan Olov Åberg 2%

10 TEKNOLOGIKA-Torbjörn Jansson 2%

11 JÄRVSÖ IRENE-Ulf Ohlsson 2%

12 EIGELANDS HELGA-Geir Flåten 2%

7 KAKSI CAN-Oskar Kylin Blom 0%

 

V86-3, AUTO 2140, Lärlingar

1 WANTED-Gert Sucaet 17%

Wanted gör intressant debut för Robert Bergh. Gert Sucaet är en rutinerad lärling och motståndet avskräcker inte

4 ART VANDELAY-Sandra Eriksson 20%

Art Vandelay har varit bra i årets starter och står sig väl i denna omgivning. 

2 MAGICA DE HEX-Daniel Wäjersten 32%

Magica de Hex var tidigt slagen senast. Är hon som vid vinsterna blir det intressant. Magica de Hex har visat startsnabbhet i voltstart men aldrig prövat på autostart. När det nu är dags så fick hon ett fint andraspår och om hon inte allt för avigt inställd till nymodigheter har hon en bra chans att nå spets. Hennes segrar är tagna från just den positionen och nu är det åter medeldistans som står på menyn, lång distans som det bjöds på förra gången verkade inte vara Magica de Hex favorit.

5 TINTIN R.L.-Jenny A Björk 14%

11 VAILLANCE-Lina Tallberger 3%

9 SMILE OF MINE-Ludwig Wickman 3%
3 SOFARSOGOOD-Oskar Kylin Blom 6%

6 CALIFORNIA-Victor Karlsson 1%
7 GLOBAL TIMELESS-Emil Eriksson 1%

12 I´M A HOOLIGAN-Zeb Jonasson 0%

10 ANDERS GOODLAND-Magnus A Djuse 2%

8 BORUPS MIRACLE-Jill Ivarsson 0%

 

V86-4, AUTO 2140, Kallblod

9 MÅNPRINSEN A.M.-Gunnar Melander 56%

Månprinsen A.M. brukar vinna den här typen av lopp. Given tipsetta då han är speedig men det har blivit tightare i kallblodstoppen och Månprinsen A.M. är inte lika dominant som förr. Förmodligen är det en kombination av  att de andra hästarna höjt sig och att Månprinsen A.M. börjar bli till åren och inte riktigt håller samma klass som förr. Kallblodskungen är inte lika jämn i sina prestationer längre och han har, i vårt tycke, inte riktigt samma spänst i steget. Med detta sagt är han fortfarande ett fenomenalt bra kallblod och han har god chans att vinna detta loppet bara han kommer hyfsat till från sitt bakspår

4 JÄRVSÖRAPPEN-Jomar Blekkan 7%

Järvsörappen är väldigt startsnabb och öppnade senast runt 1.16 första 500 meterna. Det blev lite för bra och han slog då till med en galopp, men ställde sig och gjorde sedan ett bra lopp som fyra. Han ser formstark ut och räknas här.
1 MJÖLNER KOMET-Jan Roar Mjölneröd 2%
5 TANGEN HAAP-Ulf Ohlsson 21%

Tangen Haap blev störd i ett V75-lopp i Boden och hade annars förmodligen varit etta istället för tvåa. Han ska räknas tidigt här

7 ART KJARVALD-Ulf Eriksson 4%

2 NORHEIM FAKSEN-Jan Ove Olsen 5%

8 HULTE MAGNUS-Örjan Kihlström 2%
6 CALI MAKS-Jan Norberg 1%

10 MYR FAKSEN-Geir Vegard Gundersen 1%

3 KRUSEN-Michael Von Krusenstierna 0%

 

V86-5, AUTO 2140, Diamantstoet

6 LINDA´S GIRL-Oskar Kylin Blom 14%

Linda´s Girl övertygade vid segern. Fortsatt form i Visby

10 MILLIE MILLIONAIRE-Brage Hansen 28%

Milli Millionaire har fyra raka segrar.

12 AMAZING LA MARC-Ulf Ohlsson 9%

8 MELLIS AKEMA-Örjan Kihlström 6%

Mellis Akema har toppform och Kihlström i sulkyn.

3 UDO-Tomas Pettersson 10%

2 WALLBASE-Tobias Eklöf 0%

1 GINGER LYNN-Kajsa Frick 1%

4 NIKKI CELEBER-Per Linderoth 13%

Nikki Celeber visade toppform i kval till Stochampionatet. Hamnade bakom galopperande häst men spurten var sylvass

5 RACLETTE-Ulf Eriksson 15%

Raclette är vindsnabb från start, släpper sen till Nikki Celeber?

7 UNDER THE COUNTER-Rikard N Skoglund 2%
9 KRISTINE-Torbjörn Jansson 1%

11 UNRETURNED LOVE-Ralf Göstas 0%

 

V86-6, AUTO 2140

3 GLOBAL SCIENCE-Petter Lundberg 25%

Global Science är i bra form och ska räknas tidigt. Han har segrat fyra gånger och samtliga segrar är tagna från ledningen. Dit har han fin chans att nå nu när de invändiga hästarna inte är så snabba från start och då kan mycket väl femte spetssegern bärgas. Senast galopperade han i starten, men det var första gången i karriären han gjorde bort sig med galopp. Bra chans för Petter Lundberg och Global Science att spåra hela vägen.

1 CAMERON DREAM-Martin P Djuse 18%

Cameron Dream var sjuk när han testade lyckan i V75 senast. Insatsen är bara att glömma. Med lucka i tid är han med på målfotot.

6 STARO KICKBACK-Per Linderoth 7%

Staro Kickback kommer allt närmre första årssegern.

12 TOTTI GARLINE-Ulf Ohlsson 17%

Totti Garline kommer från två fina spetssegrar. Nu är förutsättningarna annorlunda men chansen finns där ändå.

2 EURONCANDIDCAMERA-Jomar Blekkan 10%

5 TAXI JANE-Jan Norberg 1%

9 PETTER KNUDSEN-Kajsa Frick 1%

8 PRINCE DEMI-Micael Melander 1%

10 GUISEPPE BOKO-Örjan Kihlström 18%

4 DIGITAL MOON-Ove Berglin 1%

7 CANKUS QUID-Torbjörn Jansson 1%

11 WIKA LENDALUND-Magne Olsen 1%

 

V86-7, AUTO 2140, KallblodsDerbyt

4 TAND KRAFT-Jan Norberg 70%

Tand Kraft är en ny kallblodsstjärna signerad Jan-Olov Persson. I försöket till Kallblodsderbyt visade han att formen sitter och att kullkompisarna har svårt att följa med i hans tempo när Tand Kraft väl håller sig i skinnet och löper upp till sin rätta nivå.

2 JÄRVSÖ PEGASUS-Örjan Kihlström 13%

Tand Kraft förlorade faktiskt näst senast då han blev slagen på linjen av stallkamraten Järvsö Pegasus. Denne kan upprepa bravaden att slå Tand Kraft nu.
3 B.W.STURE-Ulf Eriksson 3%

B.W.Sture vann sitt försök med krafter kvar.

1 EIKFAKSEN-Öystein Tjomsland 6%

Eikfaksen har gjort två fina lopp efter uppehåll och får en fin resa.

5 HORGEN LYNET-Geir Vegard Gundersen 1%

10 BOKLI TEDDY-Jomar Blekkan 1%

8 JÄRVSÖODIN-Ulf Ohlsson 3%

7 BOLODIN-Torbjörn Jansson 1%

12 BRENNE BRAKAR-Robert Bergh 0%

11 WILL PRINSEN-Åsbjörn Tengsareid 0%

9 BOL BRAGE-Jan Roar Mjölneröd 0%

6 HÄGERN T.H.-Wiktor Kylin Blom 0%

 

V86-8, AUTO 2140, Klass I

1 GIANLUCA BOKO-Robert Bergh 40%

Förutsättningarna är helt perfekta. Gianluca Boko är snabb ut och trivs bra i ledningen. Under normala omständigheter är Robert Berghs fyraåring dessutom huvudet högre än de andra hästarna här kapacitetsmässigt. Men Gianluca Boko har gjort två sämre insatser i följd och är formen tveksam vinner han inte detta loppet heller. Gianluca Boko vann V75 från ledningen på lätta ben för tre starter sedan. Han var mer spelad än Disco Volante senast.

6 ORLANDO TRISS-Ulf Ohlsson 21%

Orlando Triss är stark.
10 NOUVELLE AVENUE-Rikard N Skoglund 5%

Nouvelle Avenue slog Gianluca Boko senast.

2 FALCO DI QUATTRO-Torbjörn Jansson 9%

Falco di Quattro svarar stundtals för mycket skarpa insatser. Han är inte snabb ut men är i ala fall i andraspår direkt
5 RAJA RIBB-Tomas Pettersson 11%

Raja Ribb ska testas barfota runt om för första gången. Raja Ribb trivs bäst i spets och lär laddas rejält.

12 TITAN ARROW-Martin P Djuse 1%
4 PIRATE BROLINE-Erik Svensson 1%

11 ANDREAS BOY-Oskar Kylin Blom 0%
7 EDITOR BOKO-Jan Norberg 1%

3 INA ZENZ-Daniel Wäjersten 1%

9 TWEENER-Örjan Kihlström 10%

8 HARRY RUDA-Ulf Eriksson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 9 Hope Solo/12 Malkin (3-4)

2) 1-2-3-5 (4-9)

3) 2-3-4-5-6-7-9-10-11-12 (8)

4) 1-4-5-7-9 (2-8)

5) 6 LINDA´S GIRL (10-12)

6) Alla 12 (3-12)

7) 5 TAND KRAFT (2-3)

8) 1 GIANLUCA BOKO (6-10)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 9 Månprinsen A.M. i avd.4 så blir kostnaden endast 240:-

V75 Lördag 22 Juli AXEVALLA

V75-1, VOLT 2640, Klass I

2 NIKY FLAX-Johan Untersteiner 23%

Niky Flax föll med flaggan i topp senast då han inte kunde stå emot Generaal Bianco efter 11,5 första varvet. Niky Flax har galopperat från andraspår tidigare men om han sköter sig och eventuellt kan nå ledningen är han den med bäst chans att vinna.

9 JAQUES NOIR-Ulf Ohlsson 17%

Är bra för klassen och har rygg på Niky Flax. Om den galopperar riskerar han att dras med i fallet, annars blir det en bra rygg. Har vunnit tre av sju lopp i år och var duktig trea i V75-finalerna senast när Flash Hammering vann. Går upp en klass nu men utan strul är han säkert med i segerstriden.
6 R.K.KING-Mika Forss 32%

R.K.King är snabb från start och det är bra chans från ledningen.R.K.King är inte helt stabil i voltstart, men har haft springspår två gånger och körts till täten båda gångerna. Enligt Veijo Heiskanen ska hästen vara bättre än senast då han åkte dit i sista stegen från ledningen på Åmål och springspåret passar bra. Duger långt felfri. 

8 HOLDYOURHORSES-Erik Adielsson 3%

Missgynnas av bakspåret då han är startsnabb. Ettan är ganska kvick ut så det kan lösa sig ändå. Gynnas om det blir överpace och får ses som ett möjligt skrällbud. Hängde med bra som femma på en 12-tid på V75 senast när Generaal Bianco vann. Han blev då kraftigt störd halvvarvet före mål och hade möjligen kunnat vara med i segerstriden utan den incidenten.

4 TIGER WILLIAMS-Johnny Takter 7%

En femåring som gjort flera starka insatser i år och bland annat vann ett rikstotolopp i våras. Senast insatsen var dock inte helt hundra.

– Han hade lite problem med halsen senast, det är något som han haft ibland tidigare. Vi kollar upp honom en gång till innan vi åker och startar vi så är allt bra med hästen. Han har känts riktigt fin i jobben så vi är lite optimister inför det här, säger Hans R Strömberg. 

– Lång distans är hans melodi, så det är bra. Spåret är lite svårare, inte på så sätt att han är osäker, jag tror att han ska klara det, men det blir inte någon snabbstart direkt och det finns risk att vi blir hängande och då kan det bli för svårt. Vi kör barfota fram igen nu och jag skulle säga att det är en bra platschans i alla fall.

5 MARLON DONVICI-Jörgen Westholm 1%

11 GREYHOUND BOKO-Örjan Kihlström 2%

1 MASSITJ-Björn Goop 5%

10 VIDIVICI C.C.-Mattias Djuse 3%

Vidivici C.C. avslutade bra som tvåa bakom Rushmore Face i V75 på Romme i april och har visat han han klarar lång distans. Tränar bra efter uppehåll och är väl bortglömd.

3 SEETHESTAR-Christoffer Eriksson 5%
12 POLYCRATES FACE-Adrian Kolgjini 1%

7 ANGELA RICH-Mikael J Andersson 0%

Angela Rich är snabbast från start och bör blåsa till täten från spår sju. Micke J gillar att köra i spets, men inte ens han lär köra Angela Rich i spets över lång distans och det bör bli släpp.

 

V75-2, AUTO 2140, Lärlingar, Spårtrappa

4 BONNIES CELEBRITY-Kevin Oscarsson 14%

Har två tredjeplatser som bäst i år på sex starter vilket inte frambringar några spiktankar, men hästen är bättre än så och har fått ett fint utgånsläge i denna spårtrappa. Han är väldigt startsnabb och lyckas han hålla spets kan han leda hela vägen och känns mycket streckvärd här. Har galopperat bort sig i de två senaste loppen vilket oroar en del men felfri tror jag att han håller undan från ledningen.

8 BÅLSTA PALEMA-Linus Svensson 29%

Bålsta Palema hade turen att få åttondespår. Visst finns det bättre spår i vanliga lopp men att startsnabbe spetshästen Bålsta Palema skulle få framspår i den här spårtrappan var en riktig fullträff. Han tog spets och vann från femtespår i voltstart senast och nu blir det byte till jänkarvagn och förmodligen stängt huvudlag. Han kan bli svårslagen från spets om han når dit utan att det kostar för mycket. 

3 SAMBUCO-Timo Nyman 11%

Var riktigt fin i comebacken senast och vann direkt på en 11-tid över kort distans. Övertog då ledningen 600 före mål och gick enkelt ifrån till vinst före Une Di Poggio. Har haft en del problem men om man kommit till rätta med det nu och han är lika duktig som senast så kan han vinna detta lopp från ett fint utgångsläge. Outsider.

2 SETE-Oskar J Andersson 18%

Han avslutade bra i skymundan mot Policy of Truth i ett tufft lopp näst senast och är en häst som är bra för sin låga klass. Nu ska det bli barfota runt om samt stängt huvudlag vilket kan ge bra effekt på fyraåringen. Att skicklige Oskar J Andersson sköter spakarna med en häst han känner är ingen nackdel i ett lopp där åtta kuskar kör sin häst för första gången.
11 MAN AT WORK-Micael Lindblom 5%

13 TE QUEIRO GRIF-Jennifer L Oscarsson 2%

9 EXPLOSIVE ZON-Per Nilsson 1%

14 FLIRT FORTUNA-Marcus Schön 3%
5 ALFLINE-Markus Niklasson 0%

6 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 6%

1 CAGNES SUR MER-Maxime Marais 2%

10 COUNT RESPONSE-Henriette Larsen 8%

Count Response är inte helt pålitlig, men kan mycket och gick godkänt i skymundan senast. Kusken är duktigt och vann med hästen näst senast och nu ska det troligen bli barfota fram som då.
15 DENNIS DE CASTELLA-Mads H Nielsen 2%

12 TAFFY-Johan Brandel 0%
7 DIGITAL CIRCLE-Felicia Molin 1%

 

V75-3, AUTO 2640, Guld

4 READLY EXPRESS-Jorma Kontio 73%

Timo Nurmos stjärnhäst blir väldigt stor favorit trots att han gör debut i Gulddivisionen. Det är en sak att vinna unghästloppen men en annan sak att ta klivet mot ärrade kämpar redan som femåring. Nu är Readly Express ingen vanlig häst utan ett fenomen som visar enorm kämpaglöd och hästen har aldrig förlorat över lång distans. Han avslutade 09,5 sista varvet vid segern i sin comeback och det är inte tiden utan sättet han gör det på som imponerar. Det är inte omöjligt att han kan nå spets men mest troligt får han göra jobbet utvändigt om On Track Piraten. Det är ingen enkel uppgift att plocka ner Piraten men den hästen fick ett tufft lopp utvändigt ledaren i lördags och det skulle förvåna om han står emot Readly Express över det långa upploppet. Timo Nurmos tror mycket på sin häst som ska vara i fin författning till Jubileumspokalen 16:e augusti. Även om Readly Express inte har absolut toppform ännu kan han vara bra nog för att vinna igen.

5 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 11%

Dags igen för reklamhästen On Track Piraten. Den nioåriga aldrig sinande urkraften från Rättvik kommer närmast från Årjängs Stora Sprinterlopp där han fick den otacksamma uppgiften att göra loppet i dödens i tufft tempo och slutade sexa. Det var ett positivt lopp även om det var en tung resa. Han höll bra och kom till och med igen lite den sista biten. Så formen ska nog vara lika bra som alltid. Kan spetsa här och då är det inte omöjligt att han kan hålla undan för storfavoriten hela vägen då han är färsk i klassen.

6 ANNA MIX-Kim Eriksson 8%

Är stark och mycket bra när hon är på topp. Har siktats hit och kan få loppet med Piraten i spets och Readly Express som trycker på. Gynnas av överpace och vann det här loppet ifjol. Stallet låter uppåt.
2 RECKLESS-Björn Goop 3%

Är en stayer som är van att tävla på längre distanser och har ännu inte tävlat på svensk mark i år. Var hygglig trea på Bjerke senast i mitten av juni när Titanium Gar vann efter en ganska tung resa. Ett bra utgångsläge bör ge honom en fin resa och om inte favoriten är på topp är det ett skrällbud att tänka på.

7 ROD STEWART-Christoffer Eriksson 1%

3 DEUXIEME PICSOUS-Johan Untersteiner 1%

1 BEPPE AM-Örjan Kihlström 1%

8 KADETT C.D.-Robert Bergh 1%

 

V75-4, VOLT 2640, Lördagsloppet

6 SMEVIKENS CRUISER-Mika Forss 19%

Har tre raka fjärdeplatser mot bra hästar men går nu ner lite i klass även om det är V75. Radar upp 12-tider och det bör räcka mycket långt i det här gänget. Andraspår i volt och tillägg gör att det inte är någon klar tipsetta, men om han får lite hjälp med de rätta ryggarna så plockar han ner de flesta sista biten, kanske alla.

2 TWINBERRY-Örjan Kihlström 15%

Har startat sporadiskt och hade inte tävlat på 14 månader innan han senast gjorde comeback och vann direkt i ett enklare sällskap. Här står han 20 meter före de värsta motståndarna och om han går framåt med loppet i kroppen och samtidigt hitta till ledningen så kan det bli en svår nöt att knäcka för övriga.

15 RAGGIO D´ELITE-Peter G Norman 4%

Gör bra lopp hela tiden och är bra nog att segerstrida här om det klaffar trots det dåliga utgångsläget. Verkar ha tänt till i sin nya regi Hos PG Norman med en seger och två andraplatser på fyra starter. Näst senast galopperade han dessutom över upploppet med seger på gaffeln. Skrällbud.

10 GOING TO PRESS-Thomas Uhrberg 15%

Going to Press har tagit sina två senaste segrar över lång distans och var trea i ett tuffare lopp senast. Osäkert var han hamnar från springspåret men är ett av de första strecken i ett vidöppet lopp. 

8 J.H.MANNERHEIM-Johan Untersteiner 17%

1 TSAR BRODDE-Erik Adielsson 14%
3 RAMBO RIVNER-Kristian Lindberg 0%

13 LOVISA TROT-Mikael J Andersson 1%

11 PACIFIC FACE-Giuseppe Lubrano 1%

14 CINQUE TERRE-Ulf Ohlsson 1%

5 JULA EXTREME-Björn Goop 8%

7 BREN DERLIN AM-Christoffer Eriksson 3%

9 LONELY VACATION-Jorma Kontio 0%
12 PORTHOS RACE-Åke Lindblom 3%

4 CALOY-André Eklundh 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass II

6 LUKAS ZAZ-Johnny Takter 27%

Lukas Zaz är helt klart är en tänkbar V75-vinnare i ett normalt klass II-försök. Han avslutade strålande bakom Uppohoppa i februari och besegrade Upstream i april. Näst senast stumnade han när både häst och kusk trodde att segern var klar och i lördags var han bra i debuten över lång distans. Detta lopp fanns i planen redan inför loppet senast och jag tror mycket på Lukaz Zaz om han får rätt rygglopp.
10 NEELIX-Adrian Kolgjini 13%

Är obesegrad felfri med fem segrar på sju starter. Det brukar dock vara svårt för 3-åringarna att vinna på V75 men på klass och kapacitet måste han räknas tidigt. Segrarna på slutet har tagits från spets och det måste klaffa en del härifrån för att vinna.

2 GOMEZ-Christoffer Eriksson 36%

Gomez motsvarade inte de högt ställda förväntningar i V75 senast men kan bättre. Han vann fem av sina sex första starter och visade hög kapacitet för klassen när han avgjorde säkert på en fin tid för tre starter sedan. Den gången kunde han inte hålla ledningen i en tuff 07-öppning men hade styrka för att vinna på bra sätt på 13,3/2140 auto. Enligt Dan Widegren var hästen öm i sina framknän senast men i normal författning är hästen bra nog för att vinna från spets.

3 SCORPION KISS-Thomas Uhrberg 10%

Blev hårt pressad i ledningen senast och gav sig motvilligt till slut över upploppet mot Aha och fick nöja sig med andraplatsen trots nytt rekord på 13,7aM. Startgalopp innan dess men har vunnit två av de fem senaste loppen och bör duga bra i klassen.

9 CALLMESALLY-Mikael J Andersson 3%
1 STARO INTERSTATE-Björn Goop 5%

8 CEXTER BOB-Örjan Kihlström 3%

11 SUPER GRABBEN-André Eklundh 1%

12 MISTER ZAXIS-Jennifer Tillman 0%

5 PRIMA ITALIA-Petter Karlsson 0%

4 DONNA DONNA-Erik Adielsson 1%

7 VIKING´S TOPLINE-Carl Johan Jepson 1%

 

V75-6, VOLT 2140, Silver

9 MONI TO SPARE-Kenneth Haugstad 13%

Radar upp fina prestationer på V75 och har inte missat pallen på årets sex starter. Tre vinster har det blivit och två av dom är från de senaste fyra loppen. Senast var han trea i finalerna på Bergsåker bakom vinnande  Mellby Drake där han gick godkänt utan att vara som bäst. Man tror det var banan för man har inte hittat några fel på honom. Har mest startat bakom bilen och spår två i volten är väl inte det bästa men han uppträder förnuftigt. Går det för sakta där framme blir det säkert ett offensivt upplägg och han har helt klart kapacitet att vinna här om det inte strular och jag chansspikar nu när procenten ser så intressant ut.

2 BARKEVIOUS MINGO-Carl Johan Jepson 38%

Barkevious Mingo är snabb ur volten och kan ta ledningen. Han är en spetshäst som har tagit sig till ledningen vid de nio senaste segrarna. Han ger sig högst ogärna från den positionen, precis som sin pappa From Above och sin mamma Sävaflickan. Han har gjort fem starter på Axevalla och har inte vunnit där ännu men har inte heller kommit till spets. Senast togs han lugnt från start men visade fortsatt form som tvåa från utvändigt ledaren. Han gick med skor senast och gör det igen men han har bara tävlat barfota runt om vid en av årets fem segrar. Det blir jänkarvagn och från spets kan han leda väldigt länge.

1 ROLEX BIGI-Stefan Söderkvist 16%

Han har haft mycket problem och blir nog aldrig så bra som han hade kunnat bli. Han tävlar ojämnt med höga toppar och låga dalar och fungerade inte i V75 näst senast. Senast blev det seger efter uppehåll, men han såg inte perfekt ut i stilen då heller. Om Söderkvist kan hålla upp ryggen på Barkevious Mingo så kan han nog utmana med fritt till slut, men då måste sjuåringen ha en bra dag.

7 ARON PALEMA-Mikael J Andersson 12%

Om Barkevious Mingo missar ledningen kanske 7 Aron Palema kan köra sig till tät och då är istället han hästen att slå. Han vann ju en V75-final på bra sätt för tre starter sedan och slog då Barkevious Mngo som inte var lika vass bakifrån. Nu blir det dock ingen jänkarvagn som vid det tillfället och jag tror inte att han är snabb nog att ta täten av egen kraft.

8 OFFICER C.D.-Robert Bergh 3%

12 FURIOUS FRANCIS-Björn Goop 1%
10 GLOBAL RESPONS-Stefan Persson 6%

4 BOTTNAS COMMANDEUR-Johnny Takter 3%

En häst som visat storform en längre tid och som ju till exempel slutade fyra i Harper Hanovers. Och det är just de längre distanserna som tycks vara femåringens likör.

– Han har varit jättefin hela våren och sommaren, formen är på topp det kan jag säga. Men det är debut i Silverdivisionen nu och tufft emot. Det är också 2140 meter vilket är lite för kort, hästen gillar bäst de lite längre distanserna. En viss galopprisk finns det, han är lite studsig från start. Samtidigt tycker jag det är bättre än om det till exempel varit första- eller tredjespår för den här hästen. Men jag tror det ska gå bra, även om det kanske inte är något riktigt vinstbud i den här klassen. Vi kör barfota runt om den här gången säger Hans G Strömberg.

6 QUANTANAMERA-Erik Berglöf 1%

11 NAKODA GOJ-Ulf Ohlsson 3%

3 THAIGER EXCLUSIVE-Kevin Oscarsson 2%

5 PAPARAZZI M.-Erik Adielsson 1%

 

V75-7, AUTO 2140, Brons

9 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 15%

Var favoritspelad i bronsfinalen senast och är kvar i samma klass men ändå lite bortglömd den här gången. Var då ute på sin första övernattning och hade druckit dåligt vilket kan ha satt ner honom. Nu har han ett passande spår då han inte behöver laddas från start och kan få en bra resa. Utan strul plockar han sedan ner många över det långa upploppet och det kan vara en chansspik att spela med då han knappast blir favoritspelad denna gång.

2 LINUS BOY-Ulf Ohlsson 28%

Ser ut att bli knapp favorit och Ulf Ohlsson tippar sig själv i 5 Tippar och tycker det är hans bästa chans på V75. Trivs bäst i ledningen då han är något stänkrädd och taktiken bör vara klar. Från ledningen ökar chanserna men ingen garanti att han når dit. Är ute på rikstototon hela tiden men har inte vunnit sedan i mars. Tidig på kupongen.

3 ROSSO POMODORO-Johnny Takter 7%

Rosso Pomodoro står perfekt inne i loppet och Johnny Takter var nöjd med insatsen senast då hästen tävlade utan skor. Nu går han ner ordentligt i klass jämfört med senaste loppet och är alldeles för lite streckad.

4 NOBEL SOUTHWIND-Peter Untersteiner 24%

Har halsopererats och var bra direkt i comebacken senast då han var tvåa på fina 11,7 över full distans bakom Nobel Amok. Skulle han gå framåt med det loppet bör han segerstrida även här från ett fint utgångsläge. Öppnar inte jättesnabbt utan har sin bästa bit till slut. Räknas om det klaffar.

1 CERVEZA-Johan Untersteiner 5%

6 PAMPALO-Björn Goop 10%
7 VALENTINO STRIX-Stefan Söderkvist 4%

8 GET A WINNER-Jorma Kontio 1%

5 NEW GENERATION-Erik Adielsson 3%

12 COUNTRYGIRL ÅS-Claes Svensson 1%
11 FORECAST-Örjan Kihlström 2%

10 DOKONJO-Mikael Å Linderoth 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:
1) 2-4-6-8-9 (5-11)

2) 4 BONNIES CELEBRITY (8-3)

3) 2-4-5-6 (7-3)

4) 2-6-8-10-15 (1-3)

5) 2-3-6-10 (9-1)

6) 9 MONI TO SPARE (2-1)

7) 1-2-3-4-6-9 (7-8)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Readly Express i avd.3 så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 19 Juli ESKILSTUNA

V86-1, AUTO 2140, 5-åringar

5 TOBIN KRONOS-Örjan Kihlström 59%

Hade tre raka segrar innan han senast var ute mot hårt motstånd på V75 i Östersund och hade inget att sätta emot när det skulle avgöras. Godkänd men inte som bäst när Västerbo Highflyer vann. Det visade sig senare att han hade en halsinfektion och har fått vila lite efteråt men känns nu bra i träningen igen. Är på väg att ta klivet in i den absoluta eliten och här borde 5-åringen ha en mycket bra chans i ett litet fält. Risk att han får göra grovjobbet här utvändigt om Galactica men jag tror han kan fixa det ändå. Motiverad favorit och en alternativ spik.

3 GALACTICA-Lars Åke Söderholm 21%

Var fin vid enkel spetsseger senast mot bra hästar på V75. Stor chans att hon kan ta hand om ledningen igen och då leder hon loppet länge, kanske hela vägen. Man körde med helstängt senast och det föll väl ut vad gäller startsnabbheten och det blir troligen samma igen. Möter hingstarna nu vilket gör det lite tuffare, men så fin som hon såg ut senast finns chansen ändå. Täta starter och hemmabana bör vara ett plus och hon räknas tidigt.

2 ANTONIO TABAC-Erik Adielsson 8%

Gör bra lopp hela tiden och svarade för en fin upphämtning efter galopp senast som femma i mål bakom vinnande Canari Match på V75. Även han öppnar snabbt och kan spetsa initialt men jag gissar på att man släpper mot dagens motstånd och hoppas på en fin resa från ledarryggen. Skulle sedan favoriterna komma bort är det en skräll att tänka på.

1 COPIMADE-Jörgen Westholm 3%

Blandar och ger men är bra i grunden. Hade blivit vallack inför senaste starten och hade därför stått över några jobb och ska ha nytta av senaste loppet. Får en bra resa härifrån och kan blanda sig i striden med maxklaff.
6 FRENCH LAUNDRY-Johnny Takter 4%

4 XCEED G.T.-Per Lennartsson 5%

 

V86-2, AUTO 2140, Stolopp

7 SWISH LANE-Peter Untersteiner 54%

Ett toppsto som inte var som bäst senast trots seger på Solvalla före Time Is Money. Har blivit lite åtgärdad efter det med sikte på detta lopp. Tillhörde favoriterna i fjolårets stochampionat som vanns av Galactica men galopperade då bort sig. Hon är obesegrad i år på två starter. Dåligt läge men hon känns bra i träningen och kan vinna detta om formen är någorlunda i gång.

3 CARISMA SISU-Ulf Ohlsson 11%

Jagar ännu årets första seger och har gått bra på slutet mot bra hästar. Fyra på V75 senast bakom vinnande Violet Hill och hon höll bra från dödens mot Swish Lane för tre starter sedan som trea i mål. Med en bättre resa nu kan hon vara närmare i mål. Öppnar hyggligt och har bra statistik från spets och på Eskilstuna. Outsider.

11 KITSPIRIT-Troels Andersen 2%

Har tre segrar och en andraplats på de fem senaste starterna och har hittat en fin form och verkar trivas med täta starter. Dåligt utgångsläge sätter ner chanserna en del men på visad form ska hon ändå räknas ganska tidigt och om det blir lite körning mellan favoriterna blir hon inbjuden i matchen. Skrällbud.

4 GRACEFUL G.T.-Robert Bergh 6%

Har vunnit var tredje start i år och kommer från seger. Övertog då ledningen efter 800 meter via 3:e-spår och gick enkelt undan över upploppet i ett lite enklare sällskap. En trög typ som gynnas av täta starter. Ett bra utgångsläge men ingen snabbstartare. En av flera med chans bakom favoriten.

- Hon var riktigt fin i ett lättare sällskap den senaste starten och är nog typen som mår gott av att starta tätt på det här viset. Hon är lite småtrög av sig och tänder nog till av att starta lite tätt nu. Det är lite frågan om vart hon hamnar, eftersom hon inte är så jättekvick iväg. En tredje-fjärdeplats kanske? Men hon har faktiskt lite pengar på sig i förhållande till kapaciteten. Hon går barfota som vanligt säger Preben Sövik.

12 OCENAIC CLEARENCE-Johnny Takter 12%
6 MUST HAVE-Pierre Nyström 6%

5 ALVENA ULLABELLA-Mattis Djuse 2%
1 HAPPY OURS-Torbjörn Jansson 1%

9 MADAME LOVE-Kaj Widell 2%
10 MELODY MARKE-Örjan Kihlström 2%

2 ESTELLE WEB-Petri Airaksinen 1%

8 GRAPPA BOE-Danne Jansson 0%

 

V86-3, AUTO 2140, Diamantstoet

11 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 48%

Är ett toppsto i grunden som ska duga mycket bra i denna klass. Slutade fungera i början av året och ställdes av för att korrigera vad som inte stämde och gjorde senast comeback efter fyra månaders tävlingsfrånvaro. Då gick hon bra och var favoritspelad direkt men kunde inte hota vinnande Mon Etoile och fick nöja sig med andraplatsen. Hon bör gå framåt rejält med det loppet i kroppen och trots läget är det en motiverad favorit men jag provar ändå att gardera storfavoriten då man inte riktigt vet var man har henne för dagen eller hur hårt man vill köra på henne. En typisk utgångshäst för utskrivna system.

9 UNCHAINED FEELINGS-Örjan Kihlström 8%

Fick äntligen vinna lopp igen senast och verkar vara rejält på gång för dagen. Får Kihlström till styrningen här så kan det vara en rolig outsider att ha med. Gick barfota runt om senast vilket var ett plus och man fortsätter med den vinnande balansen om banan tillåter. Bakspåret ska inte behöva betyda något, det gäller att hitta bra ryggar för att sätta in slutstöten i i sista sväng. 
6 BONETE-Johan Untersteiner 3%

Är stallkamrat med favoriten och kommer att köras av sonen Johan Untersteiner. Har mött hårt motstånd i rikstoton på slutet och hängt med bra och plockat lite pengar utan att hota om seger. 4-åringen är under utveckling och går framåt med varje lopp. Ett snäpp till behöver hon vässas upp för att kunna segerstrida här, men bakom favoriten ser det öppet ut och hon är en av utmanarna där bakom.
12 ZOLA GRAND CRU-Magnus Jakobsson 2%

Tillhör de bättre hästarna i fältet men har fått sämsta utgångsläget. Har varit ute på V75 i två starter på raken nu och har inte räckt till där men visade för tre starter sedan att hon är kapabale när hon vann över full distans på en 13-tid, vilket borde räcka långt även här. Ett skrällbud av många i loppet.

8 RAISE BROLINE-Erik Adielsson 14%
1 UNDER THE TABLE-Kenneth Haugstad 12%

10 RIDGEHEAD KWANNON-Jarno Koskela 1%

2 MEYLA DREAM-Kaj Widell 2%

7 BLABAR-Lars Åke Söderholm 1%

3 POCKET ROCKET-Jorma Kontio 3%
5 FEEKA S.E.-Jörgen Westholm 6%

4 KENZI-Jerry Strömstedt 1%

 

V86-4, AUTO 1640

1 CANARI MATCH-Örjan Kihlström 36%

Redéns franska nyförvärv har nu vunnit två av de tre senaste starterna och håller på att etablera sig i Sverigeeliten. Senast plockade han ner Food Money från dödens på ett till synes ganska enkelt sätt och han borde inte vara sämre den här gången. Är snabb från start och jag spelar på att han håller ut övriga och spikar ekipaget för från ledningen tror jag ingen mäktar med att plocka ner honom. Bra spik.

5 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 19%

Trodde jag på senast men han blev då påkörd i spetsstriden och fick dagen förstörd. Hade nog inte tagit spets av egen kraft då och kan få svårt att ta sig förbi min spik även om han öppnar riktigt kvickt emellanåt. Slog Food Money på V86 i näst senaste starten via dödens sista halvvarvet och verkar ha formen på topp. Tidigt streck.

8 QUICK FIX-Kaj Widell 3%

Är ju en kanon i grunden men har bara vunnit ett lopp i år, men då var han riktigt bra när han vann på 09,9 i Kalmar från ledningen. Han är också väldigt snabb från start och har tagit 12 av sina 15 segrar från ledningen, men härifrån tror jag han får svårt att ta sig dit. Får Kaj Widell i vagnen för första gången och det är lite lurigt att veta hur han tänker göra från start. Kan överraska om han är på topp.

9 FOOD MONEY-Ulf Ohlsson 5%

Höll bra mot Canari Match senast men gav sig motvilligt till slut från ledningen. Nu är det bakspår och normalt har det varit ett minus men numer kanske det inte gör så mycket om han istället får spara speeden till slut istället? Kan ta rygg på den stora favoriten här och med lucka till slut så vet man aldrig.

10 FOSSENS BONUS-Magnus Jakobsson 17%
3 SEEDORF O.M.F.-Erik Adielsson 4%
2 MAGIC TONIGHT-Kenneth Haugstad 4%
4 UZO JOSSELYN-Robert Bergh 9%

- Det är en så stor peng som möjligt som gäller för honom. Han har annars börjat ta i lite mer på slutet och svarat för fina insatser men har ju inte vunnit så många gånger i livet, avslutar Preben Sövik. 

7 AL´S WINNERMEDE-Svante Ericsson 1%

6 AL DENTE-Johnny Takter 2%

 

V86-5, AUTO 2140, 3-åringar

1 WRECKLESS M.M.-Johnny Takter 19%

Börjar fatta vad det går ut på och har tagit två segrar på de tre senaste starterna nu. Viss risk finns för att han fastnar invändigt då han inte är något spjut från start. Har aldrig laddats från start men spetsade ändå för tre starter sedan och man gör nog ett försök att hålla ut övriga här också. Från ledningen ska det vara en bra chans, men han är inte borta även om han skulle bli av med ledningen. Jag chansspikar till en intressant procent.

4 POEM IN MOTION-Erik Adielsson 28%

Är favoritspelad av de tidiga spelarna och firma Båth/Adielsson har ju firat en del framgångar tillsammans. Har redan vunnit tre lopp på sina sex första starter men är ännu inte nere på några 14-tider i loppen, men med bra bana här är man säkert mogen för det också. Har dock varit struken för en korsförlamning efter senaste starten och fått stå över ett jobb och då är det genast lite frågetecken på en favorit. Duger normalt bra för klassen.
8 EVAZAN AM-Ulf Ohlsson 22%

Har bara gjort tre starter men inlett karriären lovande med två segrar och en fjärdeplats. Har fått ett dåligt utgångsläge här så det måste klaffa lite men utan strul duger han normalt i klassen och har ju mer segrar än förluster än så länge. Given vid gardering.
2 HANNA-Ulf Eriksson 6%

Var ute mot hårt motstånd senast i E3-finalen för ston och öppnade då snabbt från spår 6 bakom bilen till spets. Släppte sedan ledningen efter 400 meter och blev dragen bakåt i sista sväng då ledaren tröttnade. Kan ta ledningen igen och nu kanske man provar där om man hittar dit då motståndet är enklare än senast. En seger och två andraplatser i år på fem starter. Skrällbud.

7 GILBERT BRIS-Mattias Djuse 5%

12 YOUNG DA VICI-Per Lennartsson 8%

10 ELEKTRA-Hans Owe Sundberg 2%
11 FREE TO PARTY-Jorma Kontio 3%

6 TASTE-Örjan Kihlström 3%

3 EINSTEIN SISU-Tomi Haapio 3%

5 OTHELLOS MAGI-Jennifer Tillman 2%
9 AL´S MINTOO-Svante Ericsson 1%

 

V86-6, AUTO 3140

6 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 29%

Den oerhört opålitlige kusen har bara förlorat en gång felfri men däremot gjort bort sig massor med gånger och det går inte att lita på honom fullt ut. Nu har han gått felfritt i två av de tre senaste starterna och förhoppningsvis börjar han lära sig. Bilstart är ett plus och även distansen då han lever högt på styrkan. Kommer från vinst och är han lika bra igen och går felfritt tror jag han vinner detta och spelar på det och spikar ekipagat.
3 ALORAC MATHBELL-Jörgen Westholm 19%

Var på pallen i tio av tretton starter ifjol med seger i hela fem lopp. I år är han ännu utan rosett i sju försök. Har dock visat fin form på slutet och vinner snart lopp igen. Har haft en liten tävlingspaus och har knappast någon toppform för dagen. Har styrkan som främsta vapen och räknas om favoriten gör bort sig.

10 SEMBS REBIR-Örjan Kihlström 18%

Visade fin form som tvåa bakom Ebony Boko i både försök och final senast på Mantorp i två kortlopp. Sprang nytt rekord i finalen då. Går det för fort där framme kommer han in i matchen och Örjan hittar säkert de rätta vägarna i så fall. Outsider.

12 MELLBY CLUB-Jorma Kontio 13%

Gör comeback efter ett års tävlingsuppehåll och det här blir första starten i år och då är han naturligtvis väldigt svårbedömd. Han ser dock bra ut i träning och distansen ska vara ett plus. Tänkbar om man garderar loppet.

7 TROMB ACCESS-Peter Untersteiner 5%

8 RADJAH D´INVERNE-Oskar J Andersson 5%
4 MISSING THE BLUES-Torbjörn Jansson 2%
5 DIGITAL WINNER-Mattias Djuse 2%

1 BEST BEJI-Åke Lindblom 2%

2 KABANOSS-Johnny Takter 3%
11 BRUISER PACE-Magnus Jakobsson 2%
9 FOREVER MIRACLE-Felicia Jansson 1%

 

V86-7, AUTO 1640

1 BROADWAY APPOLO-Johan Untersteiner 59%

Kommer med tre raka segrar och formen på topp. Kan öppna vid laddning men är inte beroende av spets, även om det oftast förenklar resorna, och därifrån behöver han inte lita till turen. Med många startsnabba utanför är det ändå lite svårbedömt vilken taktik man använder sig av och det känns inte som ett givet spets och slut-lopp. Jag provar att gardera med en trio. 

2 EBONY BOKO-Oskar J Andersson 13%

Vann två lopp samma dag senast är han slog Sembs Rebir två gånger om. Har ett bra läge och bör få ett fint lopp härifrån. Öpnnar hyggligt och segerstrider säkert utan strul. Outsider.

6 TRO LO LO-Erik Adielsson 3%

Har sett bra ut på slutet med en seger och en andraplats senast bakom Quebec C.D. på V75. Har ännu inte vunnit över kort distans men visade fin fart vid segern näst senast på 13,4 över full distans. Bra läge och Adielsson i vagnen. Rysare.
12 TALASSIO-Örjan Kihlström 7%

Duger normalt sett i klassen och gynnas om det blir lite körning från start mellan flera startsnabba. Örjan har åter ett smygläge och hästen jagar årets första seger. Dåligt läge och han är utlämnad till vad övriga hittar på. Skrällbud om det klaffar.

11 BLUE STAR CHAMPION-Svante Ericsson 0%

7 LAVIDALOCA DE VIE-Per Lennartsson 7%

10 TOBACCO-Kenneth Haugsstad 1%

5 KLÖVER ALL OVER-Rebecca Dahlén 1%

4 DREAM TROTTER-Kaj Widell 1%

3 ETOSHA BOKO-Mattias Djuse 2%

9 MELLBY DEMON-Ulf Ohlsson 2%
8 ERICA-Torbjörn Jansson 2%

 

V86-8, AUTO 2640, 4-åringar

9 DIAMANTEN-Robert Bergh 38% 

Nykorade sprintermästaren Diamanten är hästen att slå i Eskilstuna Fyraåringstest. Att det handlar om debut över lång distans i Sverige avskräcker inte.
I stallet tror man att den fyrfaldige miljonären snarare är gynnad av onsdagens 2 640 meter. 

Adrian Chip-sonen Diamanten, som ägs av hockeyprofilerna Peter och Kent Forsberg, har visat upp en imponerande jämnhet i karriären. 
Segrar i Kungapokalen och Sprintermästaren i år. Ett par triumfer på Vincennes i Paris under fjolåret. Tuffa omgivningar men ändå 15 segrar, tre andraplatser och en tredjeplats för hingsten - på 21 starter. 
I Frankrike blev det seger över 2700 meter i fjol höstas men i Sverige är det nu första försöket för hästen över lång distans. Uppgiften på onsdagen är Eskilstuna Fyraåringstest (V86-8) med lopp 300 000 kronor i förstapris. 
Robert Bergh kör Diamanten och fick nöja sig med ett bakspår i tiohästarsloppet. Preben Sövik, försteman i stallet: 
- Lång distans är inga bekymmer alls. Han är stark och tål att gå hela vägen in. Jag tror nästan att hästen är mer gynnad av långt än sprinterdistansen, säger Sövik, apropå att det handlar om en nykorad sprintermästare.

I Sprintermästaren i Halmstad för två veckor sedan segrade Diamanten i sitt försökslopp med tränaren Robert Bergh i sulkyn. I finalen fick Christoffer Eriksson sitta upp, när Bergh körde sin delägde Muscle Hustle i loppet. 
Diamanten visade ingen pardon då han matade ner ledande Muscle Hustle från dödspositionen – en fin styrkeuppvisning.
- Allt är frid och fröjd med honom efteråt. Han har bara tränat på som vanligt här hemma och har visat att han tagit de två loppen i Sprintermästaren på bästa möjliga sätt, säger Preben Sövik.

Diamanten anmäldes aldrig till de två största unghästloppen i Sverige – kriteriet och derbyt på grund av en ägarmiss. Robert Bergh satte upp två mål för fyraåringssäsongen och lyckats med både Kungapokalen och Sprintermästaren. 
I onsdagens Eskilstuna Fyraåringstest blir Diamanten stor favorit. Policy Of Truth, Cyber Lane och Global Trustworthy är starka runner ups.
- Det är bra hästar med, många med fina kvaliteter. Men Diamanten har ju visat att han är en av de bästa i sin kull och man måste kunna tro på honom igen om man säger så. I höst väntar förmodligen Breeders’Crown men det är många månader dit. Nu inriktar vi oss på Eskilstuna och vi har en häst i riktigt fin författning.
4 CYBER LANE-Johan Untersteiner 15%

Har radat upp segrar och fick för första gången stryk näst senast, men återupptog segerraden direkt i nästkommande lopp. Kan absolut utmana om segern igen från ett fint utgångsläge. Kan öppna och inte otroligt att han tidigt får överta ledningen här och då ökar chanserna. Givet streck.

8 POLICY OF TRUTH-Ulf Ohlsson 18%

Den mest meriterade hästen i fältet så här långt och han har redan sprungit in 4,7 miljoner. Vann sju lopp och tog tre andraplatser på fjolårets elva starter och har följt upp det i år med två segrar och en andraplats på fyra starter. Kommer från seger på 12,3 över full distans före Dominion Beach på Rättvik och visade att formen är fortsatt fin. Läget sätter ner chanserna en del och han måste vara riktigt bra för att vinna härifrån. Men det kan han ju vara.
2 MAGIC GWIN-Kaj Widell 4%

Kunde inte hota vinnande Dice Man från dödens senast och fick nöja sig med andraplatsen. Maharajah-sonen ser ut att bli bättre och bättre och har sex pallplatser på åtta starter i år. Är startsnabb och målet är att köra i spets. Kan leda loppet runtom därifrån. Möter hårdaste motståndet hittills men känns ändå spelvärd till 4%.
6 TEST DRIVE-Johnny Takter 4%

10 GLOBAL TRUSTWORTHY-Jorma Kontio 11%

3 DESTINY AM-Örjan Kihlström 4%

5 FLASH HAMMERING-Jörgen Westholm 2%

1 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 3%

7 JUST WAIT AND SEE-Oskar J Andersson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1,2,3,5,6 (4-5)

2) 1,3,4,5,6,7,11,12 (9-10)

3) 1,6,8,9,11,12 (10-2)

4) 1 CANARI MATCH (5-8)

5) 1 WRECKLESS M.M. (4-8)

6) 6 QAHAR Q.C. (3-10)

7) 1,2,6,12 (11-7)

8) 2,4,6,8,9 (10-3)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 7 Swish Lane i avd.2 så blir kostnaden endast 150:-

V75 Lördag 15 juli ÅRJÄNG

V75-1, AUTO 2140, Stoeliten

1 SOME SUMMIT-Björn Goop 59%

Fältet ligger väl inte fritt efter strykningen av Delicious U.S. Det vore synd att säga. Men det ser bra mycket fördelaktigare ut i alla fall för rejäla Some Summit i V75-inledningen.
- Det måste vara ganska bra chans. Hon har aldrig varit så fin som nu, säger William Ekberg i Veijo Heiskanens stall. 

Some Summit klev fram i Stochampionatet för två år sedan och bollade med motståndet. 

Fjolåret blev delvis förstört av skador men Veijo Heiskanen hade henne i alla fall i toppskick till i EM-för ston på Solvalla där hon pressade Anna Mix till ett uppförstorat målfoto efter en tung löpning. 
Sedan blev det tyst runt stoet igen. Efter nio månaders bortavaro vann hon comebacken för några veckor sedan med Björn Goop i sulkyn och imponerade på nytt. 
William Ekberg i stall berättar om vägen tillbaka. 
- Det är hennes framknän som är problemet och det har varit lite till och från hela tiden. Eftersom vi ville att hon skulle få slippa alla dåliga banor fick hon vila över vintern och sedan vi körde igång i våras har det blivit bättre och bättre hela tiden. 
- Enligt Veijo har hon aldrig varit så fin som hon är nu, säger William Ekberg.

I comebacken i Kouvola klev hon undan med spänstiga steg sedan Björn Goop gett full gas och svept till ledningen in i den sista kurvan. 
Veijo Heiskanens stall trodde på lite chans även med Delicious U.S. i startlistan. Efter strykningen av storfavoriten ser det riktigt bra ut menar man. 
- Jag tror nog att Delicious hade fått kämpa rejält för att ta ner henne. Det ska så klart vara en ganska bra chans nu, även om det inte känns riktigt bra att det blev just ett innerspår. Om vi hade fått välja hade vi nog hellre tagit spår två i stället, säger William Ekberg.

Ekberg har inte koll på startsnabbheten hos övriga men tror att Some Summit ska ha hyfsat god chans att ta hand om ledningen. Björn Goop kör igen.
- Om det inte är någon som är hiskeligt snabb från början borde det kunna bli spets och i så fall leder hon länge. Hon svarade för en jättebra insats senast och det är kul att hon repat sig, både för sporten och oss i stallet. 
Efter lördagens lopp i Årjäng är planen att plocka ut Some Summit i EM-loppet för ston på Solvalla i augusti och förhoppningsvis få revansch för fjolårets andraplats. 
- Efter EM vet jag inte vad de har för långsiktiga planer med henne. Hon kommer i alla fall att få vila ordentligt mellan starterna och det kommer inte att handla om täta starter för henne. På lördag går hon som vanligt utan skor och med jänkarvagn.  

2 GEISHA SUND-Robert Bergh 22%

Med tanke på hur Geisha Sund gick senast efter galopp kan man se ett scenario framför sig där hon vill ta sig förbi Some Summit i spetsstriden. Om Geisha Sund är som senast borde hon kunna en 1.11-tid från ledningen (även om tider i sig är en värdelös måttstock numera) och då ska alltså Some Summit trava en sådan tid, ta sig förbi Geisha Sund och freda sig mot andra konkurrenter. Det borde åtminstone bli jobbigt. 

9 QUANTANAMERA-Erik Berglöf 2%

Quantanamera är bra varje gång. Hon slår naturligtvis inte Some Summit, men de andra kan hon definitivt matcha. Erik Berglöf testade henne barfota runt om som fyraåring, men då var hon inte mogen för det. Han kommer testa balansen i veckan och kanske rycker man samtliga skor på lördag

5 I AM UNIQUE-Erik Adielsson 3%

I Am Unique är i riktigt bra slag för dagen och avslutade 1.09 sista 500 meterna i lördags utan att kunna ta något. Femtespår är det bästa spåret på länge och hon kan pipa iväg ganska snabbt om kusken vill det. Hon möter nån riktigt tuff konkurrent den här gången, men där bakom kan hon absolut dyka upp. Hästen har rest en del på sistone, men tog Halmstadtrippen på bra sätt och tränaren tror att täta starter ska funka. Det kan eventuellt bli bakskor den här gången, supertunna sådana.
3 EVIN BOKO-Johnny Takter 6%

6 SPOIL ME-Kenneth Haugstad 3%

4 TENNIS-Mikael J Andersson 1%

Strukna: 7 Delicious U.S./8 Olympia Gold

 

V75-2, AUTO 2640, Klass II

8 GLENN BOKO-Björn Goop 14%

Glenn Boko har varit hur bra som helst i tre starter i år. Senast flög han till spets för Olle Goop och vann sedan bekvämt. Åttondespåret är ett aber men kommer Glenn Boko till i loppet har han segerchans trots allt.

12 URAL-Örjan Kihlström 17%

Ural visade senast kvaliteter som kommer att kunna ta honom långt i karriären om han bara får vara skadefri. Därmed inte sagt att han springer åttor runt det här gängen, för det gör nästan ingen häst från tolftespår på V75. Ural fungerade inte näst senast när han gick barfota runt om. Men i sina tre andra starter i år har han vunnit på ett imponerande sätt och det kan vara en bra bit till taket.

1 CASHBACK PELLINI-Adrian Kolgjini 17%

Har god grundkapacitet och till den här starten planerar stallet för spännande ändringar. Inte helt säkert att han håller upp innerspåret, men blir så fallet är det hästen att slå.

4 LUKAS ZAZ-Johnny Takter 16%

Efter dryga två månaders tävlingsfrånvaro fick Lukas senast lossa speeden lite för tidigt (med facit i hand) och tvingades snöpligt se sig upphunnen på linjen när mjölksyran slog till. Loppet i kroppen är dock rejält formhöjande och om hästen är frisk och får spara sin för klassen överlägsna speed blir han svår att stå emot i det här jämnstreckade loppet. För klassen överlägsna speed?! Jo jag kan påminna om ett lopp i februari där Lukas Zaz från utvändigt köläge med ”vinterbalans” speedade i sammanhanget enorma 1,06(!) i 400 meter i sitt försök att över kort distans fånga in ledande Uppohoppa, men fick nöja sig med andraplatsen bakom denne. Över natursköna Årjängs 205 meter långa upplopp bör han få utdelning på sina spurtresurser och jag tror att utan strul går inte Lukas att stå emot trots debut över lång distans.  Ny kusk i form av Johnny Takter.

9 LA VIVA-Marcus Hultman 4%

6 YOUNGBLOOD PELLINI-Thomas Uhrberg 15%

10 DONNERS AM-Per Linderoth 8%
11 JE T´AIME EXPLOSIV-Ulf Ohlsson 2%
2 PHARKPHUMCHAI-Erik Adielsson 3%
7 BOMBIBITT S.I.R.-Kaj Widell 2%

5 SYMPHONIC LENNOX-Åsbjörn Tengsareid 1%

3 DYNAMITE LIFE-Håkan B Johansson 1%

 

V75-3, VOLT 2140, Kallblod

12 PAVE FAKS-Ulf Ohlsson 23%

Pave Faks har mycket fin fart och verkar helt klart ha stabiliserats på senare tid. Många att runda, som synes, men han är kvick och kan mycket väl lyckas med den här uppgiften. Vann säkert senast och formen sitter i fortsatt.

3 HVATT RONJA-Per M Hvattum 2%

Hvatt Ronja hade oflyt med dåliga ryggar senast, men avslutade bra vid fritt och formen är fin. Hästen är travsäker och bör få fin position härifrån. Om det klaffar fullt ut kan det vara en storskräll från startvolten.

9 KJEMPEN-Örjan Kihlström 20%

Kjempen är segervan och avgjorde utan problem i Åmål. Trots att det norska huvudlaget inte brukades. Han vann med sparade krafter men nu möter han bättre hästar, men min häst är bra och tål att göra jobb själv på utsidan. Distansen spelar ingen roll och jag tycker han ska räknas

11 VILLAS CATO-Åsbjörn Tengsareid 15%

5-åringen är under stark utveckling och blir bättre för varje start och Åsbjörn har inte sett botten i honom ännu. Har tre segrar på de fyra senaste starterna och enda förlusten kom i ett stayerlopp där distansen verkade vara i längsta laget. Kan öppna och tål att göra grovjobbet. Gått mest i Norge och bör gynnas av körspö. Streckvärd trots läget!!

10 MJÖLNER FOKUS-Jan Roar Mjölneröd 7%

Mjölner Fokus gjorde ett bra lopp bakom Pave Faks på Hagmyren och från springspår kan han få ett stort försprång direkt. Han kan köra sig till ledningen om kusken väljer den taktiken men det låter som att han helst vill se hästen i ryggar. Oavsett bör han hamna fint till och avslutar han som på Hagmyren är han ett tidigt segerbud.

8 JÄRVSÖ ELVIZ-Björn Goop 17%

Är väl ingen jätteskräll men han kommer nog inte att tillhöra de allra mest spelade. Det här kallblodet visade god form senast, då han avslutade vasst. Intressant att Björn Goop kör nu.

6 LEX PEIDEI-Per Linderoth 1%

4 KONG HENRY-Mikael J Andersson 1%
5 ODINS ELD-Torbjörn Jansson 5%

7 MJÖLNER TORE-Ole Christian Kjenner 3%

14 VESTPOL GLADIATOR-Ulf Eriksson 2%

15 BILBO B.S.-Dagfinn Aarum 2%

13 VIKTOR K.-Kenneth Haugstad 0%

2 TEO-Christina Kjenner 1%

1 JOEL KLIPP-Johan Gunnarsson 1%

 

V75-4, AUTO 2140, Klass I

4 CHARLIE MEARAS-Erik Adielsson 68%

Är en riktig segermaskin. Har startat 13 gånger och vunnit hela tio gånger. Jagar alltså elfte segern på lördag och det är god chans att det lyckas. Han gick undan väldigt enkelt senast och det var ett imponerande slutvarv i ett långlopp. Konkurrenterna har respekt för Svante Båths häst och det är inte omöjligt att Erik Adielsson placerar sin springare i ledningen tidigt. En toppchans.

1 M.T.JOINVILLE-Per Lennartsson 9%

Susanne Richters sexåring har inte visat några blixtrande takter bakom bilen, men det finns heller inga givna startkatapulter utanför. Om Per Lennartsson kan hålla upp spets är mycket vunnet. Troligen blir det ett invändigt lopp och med lucka till slut har sämre hästar vunnit. Spelvärd.
8 ANTONIO TROT-Björn Goop 7%

Antonio Trot som var med och stångades i tuffa årgångslopp i fjol som treåring. Exempelvis kvalade han in till Kriteriet, även om han sedermera inte fick med sig några pengar där. Valacken fick aldrig riktigt till det i loppen med högt förstapris och står därför väldigt billigt inne i nuvarande klass. Näst senast gick han i dödens i ett V86-lopp och stod för en mycket stark insats när han kunde plocka ned ledande Sobel Conway sista biten in mot mål. Senast synade han återigen dödens och höll finfint som femma - det var för tufft motstånd för att kunna segra den gången (Dartagnan Sisu vann). Att Björn Goop precis som senast sköter tömföringen ser jag som positivt och uppgiften är helt klart överkomlig. Antonio Trot är långsam från start och sannolikt kommer han hamna en bit bak från sitt tråkiga åttondespår. Han tål dock offensivt upplägg och hans styrka kan fälla avgörandet över Årjängs upplopp. Under alla omständigheter borde han vara betydligt mer spelad än vad som är fallet och spelvärdet är riktigt läckert
9 MISS ÅSLANDA-Ulf Ohlsson 2%

Miss Åslanda har man siktat hit med. Risken är att det blir lite långt mellan starterna, men allt verkar bra med hästen. På Solvalla i finalen gick hon bra till slut och hon var fortsatt fin vid segern på Färjestad. Visst blir det lite tuffare nu när hon ska möta hingstarna. Troligen stallets bästa chans även om Tom Horpestad måste köra stallkamraten som han deläger. Roligt skrällbud.
12 GRAVITY FALLS-Örjan Kihlström 2%

6 AUTOBAHN-Peter G Norman 3%

Autobahn är en av loppets bästa hästar om vi ser till grundkapacitet. Minst en outsider om felfri. Ett givet bud om man går en bit i streckningen.

3 ACTUAL STAR-Kenneth Haugstad 3%

Actual Star börjar ta för sig allt mera. Han gjorde ett bra lopp som tvåa i V75-finalen senast och Kenneth Haugstad är het för dagen speciellt efter storsegern i lördags. Från fint läge slår ekipaget en del.

5 MACTHEMAN-Magnus Jakobsson 4%
2 FERTILIZE LAUNCHER-John Byström 0%
7 OTHELLO TILLY-Torbjörn Jansson 1%

10 FIGHTING JOE-Tom Horpestad 1%

11 COCCO DAMP HALL-Claes Eskilsson 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

6 ZENIT BRICK-Johnny Takter 18%

Zenit Brick har varit lite vid sidan av formen men börjar smyga uppåt så smått. Fin fyra i en final senast efter en ganska tung resa. Han har en bra uppgift framför sig och kan vara vinnaren i ett lurigt Silverdivisions lopp. Härdad i klassen ska man veta inför detta

1 HE´S A DIFFACOLT-Björn Goop 18%

He’s A Diffacolt har det inte slagit gnistor om tidigare i karriären, men nu verkar han bättre än någonsin. Hästen är ny i klassen, men form slår som bekant ofta klass och från perfekt läge måste man nog passa honom ändå. Kan spetsa vid laddning.

4 OWEN FACE-Roger Malmqvist 11%

Owen Face blandade och gav i Frankrike under våren. Han avslutade i alla fall utlandsresan med att sätta banrekord och hästen kan mycket när han tävlar på topp. Det låter lite på Roger Malmqvist som att hästen är mogen en rejäl insats direkt i comebacken. Var tidigare i Luddes regi och kommer mest ihågs som den som slog Nuncio och förstörde dennes rekordserie...

5 CAB HORNLINE-Per Lennartsson 19%

Blir allt bättre och V75-formen närmar sig med stormsteg. Zenit Brick som är härdad i klassen kan bli tuff att slå, men skulle Cab Hornline hitta till täten utan att det kostar för mycket kan det mycket väl hålla hela vägen hem. Cab Hornline har bara gjort tre starter i år och varit dunderfin i de två senaste loppen. Näst senast vann han enkelt från ledningen och senast fullföljde han strålande från ”dödens” bakom Don’t Mind Me på tiden 1.10,0 över kort distans.
- Cab Hornline (V75-5) känns riktigt fin och hästen har tagit ett steg till i sin utveckling mot i fjol. Han vann försök och final i V75 förra året men tappade sen på hösten och tog inte i för fullt. Han sprang mest och glänste. Vi kastrerade honom eftersom han hade en roterad testikel och det har känts som att han har dragit ett ben i starten tidigare. Det har förändrat honom mycket för han är betydligt finare i travet nu än tidigare. Han har blivit mycket rappare framförallt i starten och tar i rejält när bilen släpper.
- Senast var det väldigt snabba hästar invändigt om oss och jag körde inte för fullt då i starten heller eftersom jag kände att han inte fick övertaget direkt. Värsta konkurrenten hade spår innanför och min häst gjorde ett kanonlopp och fick stryk av en fantastiskt fin häst men slog ändå ett par härdade ”Silver-hästar”, säger Lennartsson.

Cab Hornline har nu spår fem bakom bilen i V75-5 och taktiken för den startsnabbe travaren är given.
- Jag provar för ledningen så får vi se om vi får ett övertag när bilen släpper. Men hästen är absolut inte oäven bakifrån. Han har varit jättefin i jobben efter senaste starten och tränade i tisdags och var bra. Han tål hård fart och kan gå på i ett halvhyggligt tempo.
- Han verkar också trivas i Årjäng, han vann ju försöket där i fjol och vann sedan finalen på Åby efteråt så det kanske är lite av en årstidshäst.

- Möjligen att det blir lätta aluminiumskor bak den här gången. Han har inga bra fötter men det beslutet tar jag när jag tagit av skorna efter värmningen. Ser det bra ut så blir det barfota runt om men jag vill ändå hålla det öppet att det kan bli bakskor. Men just för den här hästen är jag övertygad om att det inte spelar någon roll. Hela hästen är i så pass bra form att den biten inte kan göra så rackans mycket. 

- Givetvis är det bra chans. Jag tycker att han är given förstahäst i loppet men kanske ingen spik, säger Per Lennartsson
11 PETTER RAGS-Åsbjörn Tengsareid 1%

9 EMMETT BROWN-Johan Untersteiner 14%

Johan Untersteiner har bara en häst till start.

-Ja, vi startade 23 hästar under sprintermästarhelgen så de flesta vill jag inte starta vecka-vecka med, men jag tyckte den här uppgiften såg väldigt bra ut för Emmett Brown och så blev det också på pappret tycker jag. Senast var jag uttalat passiv och defensiv men hästen gick starkt till slut och är bra igång, den här gången vill jag vara mer offensiv. Distansen spelar nog ingen roll för honom och är varken plus eller minus för honom och vi fortsätter med barfota runt om och helstängt med hål i. Det huvudlaget har han bara gått med ett par gånger och blir lite piggare och finare på det än med vanligt helstängt tycker jag. Man är alltid utelämnad från bakspår men jag har en häst som borde duga och han har sett mjuk och fin ut i veckan efter den senaste starten", menar Johan.

2 PHOTO VA BENE-Marius Höitomt 8%

Photo Va Bene mötte rätt så enkelt motstånd senast hemma i Norge men sättet han avgjorde på var tilltalande; överlägsen med full spänst över mål efter attack in på upplopet. Får en fin resa igen.  

12 RE DOC-Robert Bergh 6%

3 MYSTERY LOVE-Peter G Norman 2%
7 NAKODA GOJ-Ulf Ohlsson 2%

- Nakoda Goj galopperade bort en tredjeplats i V75 näst senast. Gången efter var han tvåa i Bollnäs och gjorde det bra. Då gick han med skor men nu blir det barfota runt om. Jag hoppas att han funkar bättre den här gången än senast han var med på V75. Men det tror jag att han gör också, säger Reijo Liljendahl.

8 VAL D´AMOUR-Erik Berglöf 0%
10 MY OVI-Kaj Widell 0%

 

V75-6, VOLT 2640, Brons

3 TELLMEASTORY-Björn Goop 48%

Är en mycket stark femåring som ska bli spännande att följa. Debuterade för team Goop med att galoppera, men upphämtningen var vass. Och smakade verkligen mera. Normalt sett är han ganska stabil och här blir det säkert en lugn start. För att sedan avancera framåt, kanske ända till ledningen? Han kan krossa dessa även med ett tungt lopp och det är en möjlig V75-spik.

10 MELLBY DUKE-Johan Untersteiner 9%

Mellby Duke prövades med barfotabalans för första gången senast men det föll inte väl ut då han galopperade 850 kvar. Nu återgår man till vanliga balansen med skor runt om. Johan Untersteiner har inte suttit upp i sulkyn sedan förra sommaren men ekipaget har trivts tillsammans tidigare. Blir det lite tempo på loppet och Mellby Duke får chansen till slut har han en riktigt vass speed att tillgå och kan plocka ner många över Årjängs långa upplopp.

12 BORN IN THE U.S.A.-Torbjörn Jansson 6%

Born In The U.S.A. kvalificerade in sig till finalen på Bergsåker men man stod över på grund av den långa resan. Årjäng ligger bättre till. Det här är en häst som har tjänat mycket pengar snabbt och det är svårt att hitta lopp som passar. Efter den här starten väntar en träningsperiod och sedan kval till norska derbyt i slutet av augusti. Stallet kan inte säga att det här loppet är det viktigaste. Nu blir det första gången över lång distans men man tror att det ska fungera bra. Nu blev det dåligt spår och voltstart är ett minus då han är osäker från start. Han kan vara svår att köra, är lite lat, så här får vi se hur det kommer att gå med ny kusk som inte känner honom. Man tror inte att körspö kommer att ge så stor effekt för när han väl kommit upp i fart så håller han den. Inga ändringar, skor runt om och öppet huvudlag som vanligt

8 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 8%

Angle of Attack har en snabb startrygg i 1 Ryan Kronos samtidigt som favoriten, 3 Tellmeastory, är långsam från start. Har Robert Bergh lite tur och hittar ut i första sväng kan han köra sig till tät då knappast Peter G Norman bakom Ryan Kronos eller Tom Horpestad bakom 6 Monfalcone svarar Bergharn'. Femåringen var derbyfinalist i fjol och blir tuff OM han kommer till front.

9 CLEMENZA AM-Adrian Kolgjini 4%

5 JE T´AIME RUINART-Ulf Ohlsson 12%

Je t’Aime Ruinart kan öppna bra trots snävt spår i voltstart. Gick starkt från spets näst senast och ska ha platschans.

6 MONFALCONE-Tom Horpestad 4%

4 FORECAST-Örjan Kihlström 6%

1 RYAN KRONOS-Peter G Norman 2%

2 CONRADS WILHELM-Kristian Lindberg 1%

11 SMIRRE CREEK-Mikael J Andersson 0%

7 MAX NOT SAND-Marcus Hultman 1%

 

V75-7, AUTO 1640, Guld

8 PROPULSION-Örjan Kihlström 39%

Daniel Redén, som leder tränarligan med klar marginal, har flera superhästar i sitt stjärnspäckade stall. En av dem är Propulsion som startar i Årjängs Stora Sprinterlopp, V75-7, på lördag. Han kommer närmast från en miljonseger i Norrbottens Stora Pris, dit han kom efter en hyllad andraplats i Elitloppet.
- Om han är okej efter den här starten kommer han att gå till Hugo Åbergs nästa gång. Spår åtta är iskallt med en häst som inte är blixtrande snabb ut - det kan bli vad som helst från det där läget. Men han känns väldigt fin nu och vi får hoppas att han har lite tur under vägen. Jag har dock inga krav från spår åtta mot kvalificerat motstånd.

-Jag tycker att det är ett jämnt lopp. Det är många fina hästar med. Vi är nöjda med honom som han varit på slutet och ändrar inget i utrustningen, barfota runt om igen, säger Daniel Redén.

10 RINGOSTARR TREB-Wilhelm Paal 15%

Man måste ha respekt för Ringostarr Treb med tanke på förra veckans, smått osannolika, uppvisning. Hästen tappade mycket på galopp men kunde trots det komma tillbaka och vinna lätt på en ruggig tid. Det var första starten för Jerry Riordan och med lite ny utrustning dessutom. Det är klart att en sådan upphämtning kan sitta i benen till detta, men han måste räknas tidigt trots läget.

2 DANTE BOKO-Adrian Kolgjini 8%

Var inte på topp i Norge vid senaste starten. Kommer laddad till detta och ska passas med ett snyggt provlopp i kroppen. Laddas för ledningen.
3 NADAL BROLINE-Ulf Ohlsson 12%

Nadal Broline som inte har fått till det på slutet när han stångats mot eliten. Han har på intet sätt varit dålig, tvärtom, men efter den imponerande årsdebuten när han flög fram till seger var han därefter femma i finalen av Olympiatravet, tvåa i Copenhagen Cup och senast fyra i Norrbottens Stora Pris.

- Nadal Broline var inte som bäst uppe i Boden. Han hade lite småkrångel med halsen och är lite känslig när det är fuktig luft. Han fick en perfekt löpning och borde ha varit bättre, även om han avslutade via tredjespår och blev fyra. I normala fall hade man kanske tyckt att han var bra men jag har så höga krav på den här hästen, säger Reijo Liljendahl.
- Men nu verkar han fin igen och jag har kört jobb med honom i dag (torsdag) och det var bra. Hästen är pigg och glad och jag tror att han är i bra form.

- Han har inte riktigt fått till det som jag önskat eftersom jag vet vilken kapacitet han besitter. I Köpenhamn passade inte banan honom. Den var lite lös och han kräver bra fäste för att kunna prestera på topp. Sedan gick han jättebra i Olympiatravet där han blev överfallen i ledningen av en fransman som körde som en riktig bandit. 
- Så är det varmt väder på lördag och en fin sommarbana i Årjäng kommer han att prestera bra, menar Reijo.

Distansen i lördagens gulddivision är 1640 meter och Nadal Broline har bara gjort två starter över kort distans i hela sin karriär. Han var först tvåa i Halmstad för tre år sedan och i fjol vann han guldloppet under derbyhelgen på Jägersro på tiden 1.10,1.
- Han är kvick i benen och har inga problem med distansen. Han har haft turen att få ett bra läge samtidigt som Propulsion har ett dåligt utgångsläge. Skulle det krångla för honom därifrån och det klaffar för min häst så borde han ha viss vinstchans. Jag har bra feeling för honom och det blir fortsatt barfota runt om, helstängt huvudlag och Spydervagn.
1  B.B.S.SUGARLIGHT-Kevin Oscarsson 10%

Den norske stjärnhästen B.B.S.Sugarlight hade inte vunnit ett travlopp på sju månader när han slog till och vann gulddivisionen i Kalmar under midsommar, på 1.10,1 över 1 640 meter – från bakspår.

– Det betydde väldigt mycket! Jag har hela tiden vetat vad hästen kunnat och vad han har i sig, det var skönt att få visa det, säger tränaren Fredrik Solberg

Stjärnan slog igenom med dunder och brak för två år sedan då han rusade rakt upp i eliten och tvålade dit betydligt mer rutinerade hästar i storlopp efter storlopp

– Det ser bra ut. Han är inte sämre nu, det visar tiderna han går. Han har inte blivit sämre, det har bara kommit fram yngre och bättre hästar. B.B.S.Sugarlight lottades till perfekta spår 1 över 1 640 meter och 600 000 kronor väntar vinnaren.

– Det var bästa spåret vi kunde få, nu är det bara att köra rakt fram och hålla ut de andra.

– Han kan vinna! Highspeed Call är snabb ut, Dante Boko kan säkert öppna, men de ska ta en längd på oss…

Till starten tar Solberg till några extra knep för att hålla ledningen i ett första skede, och vinna loppet i ett andra.

– Det blir barfota runt om, bajk och helstängt huvudlag. Men det blir ett helstängt huvudlag med lappar som man kan dra ner efter start, då blir det ett litet hål i det helstängda. Jag har sett det på någon annan häst, vi måste prova lite. Skulle vi greja att hålla ledningen, då ska de andra få slita för att slå oss. Då ska de springa fort till slut! säger Fredrik Solberg.

6 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 9%
9 VOLSTEAD-Erik Adielsson 3%
7 KADETT C.D.-Robert Bergh 1%

4 HIGHSPEED CALL-Anders Eriksson 1%

5 BRUNO DI QUATTRO-Frode Hamre 1%

 

Systemförslaget:

1) 1 SOME SUMMIT (2-9)

2) 1-4-6-8-9-12 (10-11)

3) 2-9-11-12 (10-8)

4) 1-4-8-9-12 (6-3)

5) 6 ZENIT BRICK (1-4)

6) 3-8-10-12 (9-5)

7) 1-2-3-8-10 (6-9)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Charlie Mearas i avd. 4 så blir kostnaden endast 240:-

V86 Onsdag 12 Juli, VISBY

V86-1, AUTO 1620, Stolopp

7 MONARK NEWMEN-Fredrik Persson 53%

Monark Newmen är en fyraåring som redan provat på hetluften i de större årgångsloppen. I Kungapokalen, som var hans näst senaste start, fick han en galopperande konkurrent i knäet i början av upploppet och kusken Fredrik Persson valde att runda denne utvändigt. Med annat spårval hade Monark Newmen åtminstone varit mycket närmre vinnaren Diamanten i mål. Senast blev det galopp innan bilen släppte fältet. Nu är han ensam på sin volt och att det är bästa hästen i fältet råder det ingen tvivel om. Det är bara sex hästar att runda och mycket talar för att Monark Newmen tar sig förbi varenda en.

6 JAGUAR HILL-Claes Sjöström 31%

Jaguar Hill har förbättrats mycket på sistone. Han kommer från två spetssegrar men möter en häst av helt annan kaliber nu. Känns förstås högaktuell om favoriten sviker, men normalt besegrar Jaguar Hill inte Monark Newmen. Ett platsbud i första hand med andra ord.

4 ALWOODS JOKER-Roger Malmqvist 7%

Spåret ska han inte ha några problem med, men tilläggshästarna är troligen för bra och med så få hästar i loppet så kommer de hamna billigt på det. Det blir barfota runt om som senast. Däremot får han nog en annan form av huvudlag än öppet som han haft på sistone.
1 EDIT LIXARVE-Johan Wiman 1%

Edit Lixarve har varit dålig på sistone utan att tränaren har funnit någon anledning till det. Hon känns fin i träningen, men senast var hon jättedålig, så det är en peng man hoppas på. Det ska hon väl i och för sig kunna få bara hon går felfritt i det lilla fältet.
3 ENJOY´S TOPNOTCH-Torbjörn Östergren 1%

2 SEVEDEKA-Örjan Kihlström 1%
5 MONICKER L.L.-Ulf Ohlsson 2%

 

V86-2, AUTO 1620

6 HAVBERGS KNIGHT-Fredrik B Larsson 33%

Havbergs Knight är ett ämne utöver det vanliga. Han var nära på att växa in i eliten förra året men hann inte riktigt innan året var slut. Toppchans från hyggligt utgångsläge. Havbergs Knight är kan möjligen snuva First Love Boko på ledningen och då ökar chanserna kraftigt. 

3 FIRST LOVE BOKO-Oskar J Andersson 30%

First Love Boko har gjort tre raka starter på V75 och varit både etta och tvåa. Senast kördes hon invändigt från ett svårt utgångsläge så den nollan i raden fäster jag inte så stor uppmärksamhet kring. Från ledningen biter hon ifrån sig bra och från spår tre har hon en fin spetschans.
2 DEWEYKIDUMNHOWE-Ulf Ohlsson 12%

Deweykidumnhowe var okej i försöket senast, och i finalen blev del först vingel så han fick backas ner i kön och sedan satt han fast bakom hästar i mål. Han såg fin ut och är fortsatt fin i jobben. Hästen är lite seg, men allround och distansen är inget minus. Han sitter perfekt i andraspår och då han brukar plocka pengar mest hela tiden borde han kunna sluta i platsstriden. Eventuellt blir det barfota runt om.

5 DAVY JONES SISU-Tomi Haapio 9%

Davy Jones Sisu kan öppna snabbt, men kusken vill köra i ryggar och är inte aktuell för någon ledning. Han är lite nervig av sig och blev stressad av den långa resan senast. Han har underpresterat tidigare när han rest långt. Han visade bra form i starterna innan. Med tanke på prestationen senast rankas han ner något. Man vill ge honom ett snällt lopp och ser gärna en invändig resa.
7 MASSIVE CLOUT-Örjan Kihlström 7%
10 DIGGER LORD-Erik Adielsson 2%

-Han känns bra i träningen. Har fått ett dåligt läge och tuffa hästar emot, vi får hoppas på en hygglig placering. Går troligen barfota bak säger Stig H på sin hemsida.
12 DIGGER SMASHER-Torbjörn Jansson 2%
9 ANDREAS BOY-Oskar Kylin Blom 1%
4 SHERIFFEN-Thomas Jonsson 3%

1 IMMER FRI-Petter Karlsson 1%
11 ALWOODS GANGSTER-Johan Wiman 1%
8 FOCUS HÅLERYD-Joakim Elfving 0%

 

V86-3, AUTO 2120, Spårtrappa

13 KINNONNA GOJ-Claes Sjöström 55%

Kinnonna Goj har varit dunderfin och vunnit tre raka segrar. Hon vet inte hur det känns att förlora och trots ett tråkigt utgångsläge får hon tveklöst tipset.

10 URSUS BRODDE-Håkan K Persson 4%

Har gått jämnt utan att ha vunnit hittills. Inte så tokig uppgift. Kan slå till om det klaffar. Känns spelvärd.
11 HANNE TOOMA-Martin malmqvist 0%

Har gått bra på slutet över kort distans. Sådär senast över full sträcka. Är helt ostreckad och även han känns spelvärd i ett öppet lopp.
14 BALLERINE DE FER-Johan Wiman 3%

Har visat fin fart, men inte helt att lita på. Trist placerad. Skrälbud trots läget, men här rekommenderar jag spik eller många, många....
9 HERO BAND-Thomas Jonsson 6%

4 JUDAS ISCARIOT-Örjan Kihlström 18%

Judas Iscariot blir allt bättre och vinner snart lopp tillsammans med Örjan Kihlström. Judas Iscariot kan vara en bra bit före favoriten från start och det kan göra honom aktuell här.

7 YANKEELAND-Petter Karlsson 1%

3 NAVAJOS CHESS-Torbjörn Jansson 5%
15 NICEGIFT C.C.-Ebba Bohman 0%

12 HURRA KÄLL-Ulf Ohlsson 1%

8 CHILL VIP-Roger Malmqvist 0%

6 BOMBASTIC-Per Lennartsson 1%

5 ENOR TERDUS-Mikael Cedergren 2%
1 ON FIRE FACE-Daniel Selin 4%
2 JOLI SPIRO-Anna Karin Rundqvist 1%

 

V86-4, VOLT 3120, Stayerlopp

2 GREEN BAX-Örjan Kihlström 23%

Green Bax är den troliga ledaren av loppet. Han sprang 1.15,3 över distansen senast och tränaren förväntar sig en bättre prestation här. Skulle han vara nere på hög 1.14-tid, låg 1.15-tid kan det bli svårt att rå på honom.

10 DRAGSTER-Roger Malmqvist 32%

Dragster årsdebuterade i början av mars och gav travsverige ett av de första värmande vårtecken då han i imponerande stil sprintade undan på en för årstiden finfin tid. Han fick skadebekymmer och nu har han pausat sedan slutet av april. Han går dock bra direkt efter vila och om formen är någorlunda på plats segerstrider han. Har vunnit tre av fyra starter i år.

11 ARN HAMMERING-Thomas Jonsson 16%

Arn Hammering gör bra lopp hela tiden och formen är fin. Senast var det lite för kort distans åt honom. Distansen nu passar bra och det är inga ändringar planerade. Vinner ofta i Visby.

12 DOOLEYS-Claes Sjöström 11%

Dooleys känns bra i träningen och är i bra form för tillfället. Distansen är en fördel, men skulle det bli en massa omstarter vore det en nackdel, då han kan stressa upp sig. Det är några bra hästar emot, men han kan duga om det klaffar. Inga ändringar

3 PIRATE BROLINE-Erik Svensson 2%

5 BÄCKATORPS HEKTOR-Martin Malmqvist 1%

9 IMPORTEDFRMDETROIT-Ulf Ohlsson 11%

Importedfrmdetroit sju segrar ifjol. Fastlåst senast och han har visat att han klarar distansen. Han är klart på gång

7 ANTONIO AM-Jan Åke Hoas 1%

8 ALVENA UNI-Mikael Cedergren 0%

1 CASSANO BOB-Peter G Norman 1%

6 INTERNATIONAL-Petter Karlsson 1%

4 BACHO DIAGO-Ebba Bohman 0%
13 GLOBAL MAZERINE-Mattias Eriksson 1%

 

V86-5, AUTO 1620, Stolopp

8 SUNWAPTA GOJ-Claes Sjöström 38%

Sunwapta Goj vann senast överlägset på 1.15,2 i sin blott tredje start i karriären. Stoet är bara tre år gammalt och detta bådar gott inför framtiden. Spår åtta över kort distans är inget drömläge men Sunwapta Goj verkar ha vad som krävs för att klara den uppgiften.
11 DUSTED IN SUGAR-Örjan Kihlström 18%

Dusted In Sugar är en 3-åring som nu provar mot äldre ston. Hon har vunnit två av fyra lopp och Daniel Redén har bra träffprocent när han besöker Visby med sina hästar. 

5 GRETCHEN BOKO-Erik Adielsson 24%

Gretchen Boko vann senast, i sin andra start efter uppehåll, från dödspositionen på ett bra vis och tog då karriärens första seger. Formkurvan bör peka uppåt och i ett relativt enkelt lopp kan hon blanda sig i segerstriden. Hon kan öppna hyfsat snabbt och kanske rent av sitta i ledningen efter en bit.

-Fick äntligen vinna senast, gick bra och känns fin efteråt. Har fått ett vettigt läge och hon känns som hon ska. Går barfota bak säger Stig H via hemsidan.

3 SUNDBO RINDI-Johan Wiman 8%

Blev för ivrig i autostart senast men provar igen. Gynnas av att det är kortlopp så tränaren tror hon tar fina pengar felfri. Det är bra emot men en platschans i första hand.
4 NIKITA G.G.-Per Lennartsson 5%

6 JOLIE CHANEL-Hans Owe Sundberg 2%
1 GUN PALEMA-Mikael J Andersson 4%
10 SKOGANS AMARONE-Nils Gunnar Hedberg 1%

2 REGGAE RAZ-Tjelvar Andersson 0%
9 ZEE ME-Roger Hassborg 0%

7 CHRISTINA BURGE-Mikael Cedergren 0%

 

V86-6, AUTO 2120, Klass II

1 EDGY LOOK-Håkan K Persson 34%

Edgy Look var väldigt bra i ett lopp under Elitloppshelgen då han vann trots ett tufft lopp. Senast var han återigen duktig i ett V75-lopp. Den 4-årige hingsten har slutat etta eller två i sju av totalt elva lopp och visat att han kan öppna bra. Kan han behålla ledningen här torde han vara svårslagen.

– Har precis varit ute och vässat Edgy i de sista intervallerna (måndag). Allt är bra och vi har en fin uppgift framför oss. Mycket beror på hur vi lyckas i starten. I spets är det en bra chans säger Håkan K Persson.

2 ZACKE-Claes Sjöström 11%

Full form, slåss om tätplatserna. Ska räknas tidigt från perfekt startspår. Han klarar inte av när det strular inför loppen och senast var det materialfel på ett ekipage samt en omstart. Det knyter sig för honom då helt enkelt och därför gick det som det gick senast. Han är väldigt snabb från start och klarar att gå i spets, men enligt tränaren är han nog som bäst när han får gå i rygg. Det kan därför tänkas att han spetsar och sedan släpper till en bra för att sedan få lucka till slut. Eventuellt blir det barfota fram, men det bestäms på tävlingsdagen

5 HENNIG LIXARVE-Johan Wiman 26%

Senast var han mycket nära att skrällvinna från ledningen i ett klass II-lopp med bättre motstånd än nu. Tar sig Hennig Lixarve förbi Edgy Look i starten har han bra vinstchans. Han gjorde ett positivt intryck i Kalmar senast när han först svarade ut Cashback Pellini i en något utdragen spetskörning, innan han motvilligt fick ge sig mot Shorthanded Jag över upploppet. En liknande prestation bör räcka långt här på hemmaplan. Kan dessutom bli släppt till ledningen nu

9 MEGA MOON-Ulf Ohlsson 5%

Mega Moon fick öppna lite för hårt senast och öppningen satt lite i benen till slut. Prestationen var klart godkänd och han är inte i så tokig form. Han fick bra smygläge och man tror att det går att köra utan bakskor igen även om man inte kan garantera det. Han har en tendens att kunna bli rullig till slut. Om han tävlar barfota bak blir han mindre rullig.
3 URGENT CALL-Oskar J Andersson 5%
4 SUPER GRABBEN-Örjan Kihlström 13%
6 LEAVE THE DREAM-Daniel Selin 1%

7 ASSUMETOBERICH-Torbjörn Östergren 1%

10 IMPRESSIVE ZON-Peter G Norman 0%
11 DINO DOLLAR-Jan Åke Hoas 2%
12 ISILDUR-Thomas Jonsson 0%

8 NOOMI-Anders Funck 1%

 

V86-7, AUTO 2120, Diamantstoet

4 VIOLET HILL-Erik Adielsson 21%

Violet Hill har en rad som inte lockar till sig spel, men det handlar om ett riktigt fint fyraårssto och det är nog ingen tillfällighet att Erik Adielsson väljer att köra henne framför Brokad Brodda. Hon har ingen seger i raden men har stött på vasst motstånd på Solvalla. Galopp i spetsstriden efter 150 körda senast.

-Hon har inte startat på ett tag men känns som hon brukar. Är ganska tufft tränad och jag tror hon gör ett bra lopp. Går med skor runt om säger Stig H på sin hemsida.

5 BARA MIN-Johnny Takter 7%

Spurtat bra från tråkiga lägen. Bättre spår nu och Takter upp. Kanske kan vara en skräll. Trots lägena har hon gjort det väldigt bra och varit bland de tre på slutet, låt vara att det kanske inte varit i de allra tuffaste gängen. Det här är en häst som alltid brukar göra sitt, oavsett vad som händer i loppen. Hon är däremot inte så värst snabb ut. Förmodligen blir det barfota och norskt huvudlag, enligt tränande Helena Burman

1 BROKAD BRODDA-Ville Karhulahti 18%

Brokad Brodda är perfekt inmatchad i detta loppet och fick ett fördelaktigt innerspår. Senast hon startade från spår ett öppnade hon raskt och behöll ledningen. Hon har varit hos Stig H Johansson sedan i april och aldrig varit sämre än tvåa i hans regi. Behåller hon ledningen leder hon sedan länge. Stallkamrat med min tipsetta.

-Hon har gått väldigt bra för oss hittills. Känns fin i träningen och har fått ett bra läge, borde ha lite chans. Balansen bestäms på tävlingsdagen säger Stig H via hemsidan.

9 PASTEL TILLY-Peter G Norman 9%

Pastell Tilly har kommit tillbaka fint efter ett bra kval på 1.16,6. Har två raka i sommar och kan vara bäst även här trots läget. Osäker, men har skött sig i två raka. Kan mycket i ljusa stunder. 
2 GINA BOKO-Adrian Kolgjini 19%

Gina Boko visade äntligen lite av det stallet hoppats på senast

– Hon gick bra senast och jag var väldigt nöjd. Allt har sett normalt ut i jobben efteråt. Noterbart är att hon står på filialen i Stockholm varför resan blir kortare. Läget är bra och inga ändringar säger Ludde.

10 CARISMA SISU-Ulf Ohlsson 5%

7 SAINT GERDA-Petter Karlsson 8%

Saint Gerda har funnit sig själv och höjt sig flera nivåer i år.

6 LINDA´S GIRL-Oskar Kylin Blom 8%

8 KYRKEBYS RUT-Thomas Persén 1%

3 LUNA NERA DOC-Torbjörn Jansson 3%
11 KENZI-Claes Sjöström 1%

Struken: 12 Go D.Nikita

 

V86-8, AUTO 2120

10 WHITEHOUSE EXPRESS-Örjan Kihlström 45%

Whitehouse Express är uppstickaren i gänget som har toppform och kan profitera på ett högt tempo i täten. Han galopperade i årsdebuten på Vermo men sedan har han vunnit de tre nästkommande starterna. Två V75-försök i Silver och senast i en Silverfinal vilket gett mycket pengar och poäng. Minus på bakspåret men slår de flesta på toppform.

8 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 8%

Fick aldrig chansen senast. Toppform, men kan hamna byngligt till här. Har form för att skrälla om det löser sig. Efter sju starter har Order To Fly redan tjänat mer i år som 7-åring, än under någon tidigare tävlingssäsong
5 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 2%

Bättre form än på länge. Bättre på kort distans. Öppnar snabbt men kanske sparar speeden? Sista tre loppen i sulky har han varit tvåa bakom Tobin Kronos, Reven d'Amour och Delicious U.S. Det är inget att skämmas över och hästen tycker fortfarande att det är kul trots över 120 starter. Senast var det faktiskt lite tryck i honom genom sista svängen och att han inte slår Daniel Redéns häst är inget att säga om.
4 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 25%

Charrua Forlan är unghäststjärnan som efter några mellansäsonger nu på allvar verkar kunna matchas mot den svenska eliten med framgång. Hans startsnabbhet gör att han oftast placerar sig i fältets främre del direkt och från bricka fyra kan han nå spets nu. Med den form Charrua Forlan verkar ha för tillfället ska nog mycket till för att han sedan släpper vidare taktpinnen och från ledningen har han vunnit nio av tolv lopp.
3 REVEN D´AMOUR-Fredrik B Larsson 4%
7 EL MAGO PELLINI-Adrian Kolgjini 11%

El Mago Pellini är helt klart den i fältet som tävlat i tuffast konkurrens och ofta dessutom med starkt resultat. Senast galopperade han in i sista sväng och ett sådant uppträdande lämnar frågetecken efter sig. I full form slutar han garanterat på målfoto här.

– El Mago Pellini klarar inte av när det går för snabbt genom svängarna, vilket var fallet senast. Han är i bra form, men har spår lite väl långt ut. Distansen är i alla fall passande och vår häst har chans säger Ludde.

1 ROSSO POMODORO-Johnny Takter 2%

2 PARTOUT SIMONI-Klaus Kern 0%
6 BILLY FLYNN-Mikael J Andersson 1%

9 SUPER NICE-Torbjörn Jansson 2%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 7 MONARK NEWMEN (6-4)

2) 3 First Love Boko/6 Havbergs Knight (2-5)

3) Alla 15 (13-10)

4) 2 GREEN BAX (10-11)

5) 3-5-8-11 (4-6)

6) 1-2-3-5-9 (4-6)

7) 4 VIOLET HILL (5-1)

8) 1-2-3-4-5-7-8-10 (6-9)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar: 13 Kinnonna Goj i avd.3 så blir kostnaden endast 80:-