V75 Örebro Lördag 21 Oktober

V75-1, VOLT 2640, Klass I

4 GLENN BOKO-Björn Goop 21%

Galopperade senast utan någon bra förklaring vilket är ett litet frågetecken. Känns bra i träning och gynnas av att femman blivit struken vilket ger honom mer plats i startvolten. Jag tror Glenn Boko är bästa hästen i det här gänget och utan strul tror jag att han bara vinner, men det finns som sagt några frågetecken. Ett spikförslag för den modige.

6 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 41%

Får ses som spetsfavorit här och ledarhästen ska alltid räknas och lite extra på Örebro som har väldigt kort upplopp. Springspår och även han gynnas av strykningen som ger honom mer plats och kan komma med lite extra fart från början som skjutsar honom till ledningen direkt och kan därifrån leda loppet hela vägen. Han möter dock tuffare motstånd nu och jag är inte övertygad att han klarar av uppgiften. Han ser ut att bli klar favorit vilket jag ställer mig lite tveksam till men samtidigt törs jag inte plocka bort honom.

3 EAST HERKULES-Magnus Jakobsson 12%

Kan utmana om spets från början då han är ganska kvick ur groparna och har fått ett hyggligt utgångsläge. Hade fyra raka segrar innan han senast blev trea på en något tung bana efter att ha tvingats jobba lite för hårt för att nå spets. Slåss om de främre placeringarna.

10 J.S.APOLLO-Jan Silvén 4%

Den amatörtränade 5-åringen fick segerraden bruten senast i V75-finalerna på Solvalla när Global Trust vann. Går nu upp en klass men har snart passerat även denna klass i sin väg mot större uppgifter. Blir ständigt underskattad och är knappt streckad här heller. Bakspåret är ett minus på Örebro och han får hoppas på överpace. Skrällbud.
2 QAMARO C.D.-Johnny Takter 7%
1 GIVE ME TEN-Klaus Kern 6%

12 UNEXPECTED-Troels Andersen 1%

8 RAMBO RIVNER-Kristian Lindberg 2%
11 MARLON DONVICI-Oskar J Andersson 1%
9 O.M.DONT CRY-Erik Adielsson 2%

7 CAMERON DREAM-Martin P Djuse 1%
Struken: 5 Lukas Bris

 

V75-2, AUTO 2100, Diamantstoet

10 BULA BULA AM-Oskar J Andersson 15%

Bula Bula Am ska tävla utan skor denna gång, vilket är plus för hennes del. Jag tror att det är en liknande insats att vänta som när hon vann näst senast och då var hon mycket imponerande. Det kan bli hård startrusning med många rappa hästar och kör de sedan sakta en bit tror jag att Oskar J Andersson väljer att vara offensiv. Bula Bula lever framför allt på sin styrka och är väldigt rejäl i sitt psyke, hon tål att göra lite grovjobb.

1 SWISH LANE-Peter Untersteiner 30%

Swish Lane är relativt startsnabb och kan göra en Generaal Bianco från Bollnäs, där han mot alla odds försvarade innerspåret och vann. Men spår ett på Örebrotravet är inte helt enkelt och då det dessutom finns många hästar utanför som är sugna på att stänga in favoriten, känns hon sårbar även om kapaciteten är mycket hög

6 FERIA DE MAYO-Erik Adielsson 13%

Gav sig från ledningen senast mot Schatzi Fayline på Solvalla. På Örebro kan det vara lite enklare att hålla hela vägen från ledningen då mållinjen kommer snabbt efter sista kurvan. Öppnar snabbt och är ett av spetsbuden. Trivs bra i ledningen och är alltid där framme och krigar till slut. Tre segrar på femton starter har det blivit i år och han ska räknas igen om han når spets.
7 ILONA HÅLERYD-Stefan Söderkvist 13%

Är stallkamrat med Swish Lane och Peter Untersteiner har inte mindre än fyra hästar i loppet. Hon blev för het i spets senast och galopperade bort sig till slut. Hade två raka segrar innan dess och den här gången hoppas man på ett rygglopp. Är bra nog att duga om hon hittar rätta ryggar och det blir lite överpace på tillställningen.
4 ANNA-Christoffer Eriksson 2%
2 MISS ÅSLANDA-Tom Horpestad 1%

3 XANTHIS AMAZING-Carl Johan Jepson 5%

8 MELLBY DASHING-Björn Goop 9%
9 MAKERA-Henriette Larsen 1%

13 GOING DIABLO-Johan Untersteiner 2%

12 DONATELLA CENTER-Micael Lindblom 1%

15 ANNABELLE DIMANCHE-Ulf Eriksson 4%
11 OCEANIC CLEARENCE-Johnny Takter 4%

5 LEGOHOLM ZON-Oskar Kylin Blom 1%
14 THORN BIRD-Mikael J Andersson 1%

 

V75-3, AUTO 2100, Brons

7 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 34%

M.T.Joinville trivs fint i Örebro (två av två där) och var ju fantastiskt bra senast. Gick en svettig slutrunda den gången och vann utan att förta sig. Går upp i klass nu men med tanke på intrycket senast är vi inne på att han kan vinna igen. Är ingen snabbstartare så visst kunde läget ha varit bättre, men han är stark och tål att tåga på i spåren.

4 HADES HÅLERYD-Peter Untersteiner 22%

Är väldigt kapabel för klassen men något osäker på benen och lite för skör för att kunna nå den högsta eliten. Han har nu fått ett lopp i kroppen efter ett halvår som han varit borta från tävlingsovalen. Han spetsade då från spår 3 bakom bilen men släppte och kunde avsluta bra via Åbys Open Stretch och vann knappt före Västerbo Arthur. Står bra till på pengar och är en av spetskandidaterna och den här gången kan jag tänka mig att man är mer intresserad av att köra i ledningen. Givet streck!
6 HIGHSPIRIT-Troels Andersen 6%

Hade fyra raka segrar innan han senast var ute i V75-finaler på Solvall. Övertog då ledningen efter 250 meter från samma läge som idag och höll till 200 kvar då han fick släppa ett par förbi sig till slut när M.T.Joinville vann. Utmanar om ledningen och skulle han hitta dit ökar chanserna men kan även vinna från andra positioner om det klaffar. Skrällbud.

9 TELLMEASTORY-Björn Goop 16%

Har nu gjort fem starter i sin nya regi hos Björn Goop där han verkar ha hittat nya växlar och gått riktigt bra på slutet. Två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna visar att formen är på topp. Är stark och tål att göra grovjobb vid behov. Vinner knappast på speed utan får göra ett eget drag om det går för sakta. Inte alls borta med rätt lopp.

12 BÅLSTA PALEMA-Mikael J Andersson 5%

5 MONFALCONE-Tom Horpestad 5%

3 TOBACCO-Kenneth Haugstad 7%
8 TE QUIERO GRIF-Veijo Heiskanen 0%
11 WHISKY AKEMA-Claes Svensson 1%
1 MARCIANO-Adrian Kolgjini 2%
10 TIGER WILLIAMS-Johnny Takter 1%
2 BOBBERY-Linda Sedström 1%

 

V75-4, AUTO 1609, Svampen, 2-åringar

3 ACTIVATED-Björn Goop 29%

Gävle-tränaren är inne på sitt fjärde år som proffstränare. I sitt dryga 30 hästar stora stall har han bland annat det duktiga fyraårsstoet Inga In Heaven som har tampats i årgångsloppen och som var tvåa i Drottning Silvias Pokal. Hon har sprungit in över 1,1 miljoner kronor och nyligen fick Wallin en tränarseger på rikstoton genom annan duktig häst, Bicc’s Lamborghini. Men i det tvååriga stoet Activated har han en riktig skjutare och hästen har imponerat i tre raka segrar. Senast avgjorde hon väldigt enkelt i ett V86-lopp på Solvalla, trots en tuff resa i ”dödens” för Björn Goop. 
- Jag tycker väldigt mycket om den här hästen. Det har jag gjort hela tiden. Det är en klok häst som har väldigt lätt för sig. Hon är snabb och tål att göra mycket och har vunnit lätt med krafter kvar varje gång. Hon är helt enkelt komplett, säger Fredrik Wallin.
- Vi köpte henne på kriterieauktionen i fjol för 130 000 kronor. Jag letar efter unga talanger som kan träna och tävla tidigt. Förutom härstamningen så är exteriören viktig. Hon har de bitarna plus en bra aktion som man gillar. Det var därför vi köpte henne.

Tränare Wallin är optimistisk.
- Det känns bra och jag var ute och joggade henne i dag (tisdag) och hon kändes fin. Jag tror mycket på min häst och är hon lika bra som i tidigare starter måste det vara en bra chans. Men samtidigt vet man aldrig hur mycket de andra hästarna går framåt. Jag är i alla fall nöjd med min häst och hon är snabb ut. Vi ändrar inget i balans och utrustning. Det blir spännande och skulle hon vinna blir det min största seger i karriären, säger Fredrik Wallin.
Och tillägger avslutningsvis.
- Jag tycker att det är den bästa häst jag har tränat. Vid samma tillfälle som tvååring är hon bättre än Inga In Heaven. Men sedan gäller det ju att hon tål att utvecklas hela tiden framöver.

4 NORTHERN CHARM-Jorma Kontio 8%

Är en tysk gäst som vann enkelt i debuten i Hamburg och nu gör debut på svensk mark. När man nu gör den långa resan upp till Örebro så är det säkert inte sista pengen man kör för. Svårt att avgöra hur startsnabb han är men Jorma Kontio från spår 4 låter i alla fall väldigt intressant och när han är singelprocentare blir det ännu mer intressant. Given på min kupong.
6 ÖNAS NOUGAT-Per Nordström 5%

Har hunnit med tre starter. Vann direkt i debuten och har följt upp det med två andraplatser bakom Ajabaja och No Matter. Senast forcerades han till ledningen efter 600 meter men tvingades ge sig mot en open-stretch häst när tävlingarna gick på Åby. Segern i debuten togs överlägset från spets och näst senast fick han aldrig chansen. Kan vara med och köra om spets och bör räknas tidigt till en intressant procent.

7 PERSON OF INTEREST-Kevin Oscarsson 3%

Har blivit tvåa i sina båda lopp så här långt. Felicity Shagwell och Activated heter vinnarna i de loppen och båda är med även idag. Han har gått med full fart över mållinjen i båda loppen efter defensiva styrningar och har visat att han har bra fart i benen när han får fria tyglar. Dåligt utgångsläge nu, men den här gången kanske det blir lite mer körning när det är lite mer pengar att springa om, och då kan han komma in i matchen till slut och jag måste ta med honom på min kupong.

2 GLOBAL WELCOME-Erik Adielsson 22%

Global Welcome vann debuten från ledningen. Senast blev det seger efter ett slutvarv under 1.13. Han var dessutom inte plågad vid målgången och är en talang utöver det vanliga.

1 FELICITY SHAGWELL-André Eklundh 21%

Topphästar växer inte på träd och kommer heller inte upp som svampar ur jorden. Skåningen André Eklundh tror att han ska ha en nu, om allt fungerar. Eklundh har licensen knuten till Åbytravet sedan hösten i fjol då han och sambon Jessica Hultman köpte gård i Nossebro sex mil norr om Göteborg. Eklundh samarbetar med storsatsande Knutsson Trotting sedan några år och i fjol fick han börja ta hand om sju ettåringar åt bolaget.
- Jag körde in dem och de var bussiga och lät mig välja häst först av alla tränare där i maj i år och när jag fick behålla en tog jag Felicity Shagwell. Lite tveksam var jag. Valet stod mellan henne och en annan häst. Men det gick inte lång tid innan jag förstod att jag nog hade valt rätt, säger André Eklundh.

- Ingen jag kört har känts närmelsevis lika talangfull som Felicity Shagwell. Så det är bara att hålla andan att hon fortsätter att utvecklas och gå bra. Hon är mycket startsnabb och eftersom det är kort distans försöker jag på ledningen från innerspåret. Kan vi inte hålla ledningen får vi säkert ett fint lopp i alla fall men då får vi i stället hoppas på lite tur. Jag var så grymt imponerad efter debutloppet på Lunden då hon sprang 1.16 full väg med full fart över linjen, Jag hade aldrig tryckt på henne i jobben före det och jag blev, ja lite småchockad faktiskt. Två år gammal… och på det sättet hon gjorde det.

- Jag tror inte att någon har snabbare häst än jag men jag kör lite lagom bara utan att riskera något från start. Just spår ett kan ju vara lite svårt på Örebro där det är nära till första kurvan. Så det är det som kan fälla henne från start i så fall.

- Hon är allround och det måste också till för att det ska bli riktigt bra. Häst mot häst är det nog ingen som är snabbare än henne i det där loppet. Jag har en häst som inte är sämre än någon annan och jag kommer att prova vad jag kan från start och hoppas att jag tar ledningen.
10 AJABAJA-Christoffer Eriksson 5%

5 MAZE RUNNER-Johnny Takter 5%

8 FIDDLESTICKS-Örjan Kihlström 1%

11 FINALLY TOUR-Stefan Söderkvist 0%
9 MARIAH´S BABY K.V.-Kaj Widell 1%

12 DEVIL SOUND-Anders Zackrisson 0%

 

V75-5, AUTO 2100, Guld

1 NUNCIO-Stefan Melander 70%

Nuncio gjorde comeback för två veckor sedan och han gjorde det som en vinnare. Det var ett prov utan värde, mot hästar Nuncio besegrar i sömnen, men han gjorde det på ett bra sätt och såg fin ut – framför allt i värmningen där han glänste! Försvarar han innerspåret är segerchansen mycket stor, men det finns risk att han blir över och då är han sårbar. Tänk dessutom på att Stefan Melander inte har sin häst i toppform, tanken är att han ska till Frankrike och sätta fransmännen på plats i vinter, det ser vi fram emot. Det blir återigen vanlig sulky på Nuncio som varit fin i veckans jobb. Jag kommer ihåg när Maharajah gick ut på V75 i några lopp under uppladdningen mot Prix D´Amerique men förlorade som storfavorit för att senare vinna det stora franska loppet. Jag spikar ändå här då det inte är det värsta motståndet men jag känner mig inte helt tillfreds.
4 TOBIN KRONOS-Örjan Kihlström 10%

Tobin Kronos har också lopp i kroppen och svarade för ett snabbt sista varv i comebacken. Från spår fyra kan Tobin Kronos öppna raskt och om han hinner förbi Nuncio (innerspåret i Örebro är bättre än tidigare men inte optimalt) bjuder han upp till strid

7 SPRING EROM-Christoffer Eriksson 3%

Hedershästen är inne på sin sista säsong på tävlingsovalen innan han faller för åldersstrecket. Visade vid seger i ett sprinterlopp senast att han fortfarande har mycket spring i benen då han tog ledningen från spår 4 bakom bilen och gick undan till säker seger via 09,5 sista varvet. Skulle det strula för Nuncio från innern är det här en skräll att tänka på. Kan utmana om ledningen om man väljer att ladda från det tråkiga utgångsläget.

6 DAY OR NIGHT IN-Johan Untersteiner 5%

Har varit sämst tvåa i felfritt lopp i år och båda galopperna har kommit i penningstinna lopp där Propulstion och Readly Express vunnit. Kommer från seger på bra sätt från ledningen där han ryckte undan på upploppet och vann ohotad före Sylvester America. En av flera bakom storfavoriten.

10 I LOVE PARIS-Björn Goop 5%

I Love Paris har varit otroligt bra i Björn Goops regi. Hon vann Sto-EM på topptid utan att vara trött i mål. Spåret kunde varit bättre men I Love Paris kommer ta ned många till slut.
3 FIRE TO THE RAIN-Ulf Ohlsson 1%
9 FOSSENS BONUS-Magnus Jakobsson 2%

5 POOCHAI-Erik Adielsson 3%
2 AS DORE-Adrian Kolgjini 1%
11 FOOD MONEY-Jennifer Tillman 0%
12 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 0%
8 GLOBAL MONEY-Ulf Eriksson 0%

 

V75-6, AUTO 2100, Klass II

8 FAIRPLAY PELLINI-Erik Adielsson 27%

Fairplay Pellini har ett svårt läge. Nu föreligger det risk för lite vingel från början. Men skulle det lösa sig blir han garanterat tuff att stå emot till slut och att Erik Adielsson kör hästen för första gången känns också intressant. Har lopp i kroppen efter vila och jag drar till med en chansspik

2 VÄSTERBO CHEERS-André Eklundh 15%

Provade V75 senast efter tre raka segrar i lite billigare sällskap. Fick då rygg ledaren från spår 2 bakom bilen och satt kvar där hela vägen utan att få chansen till slut som trea när Uncle Di Poggio vann. Fem segrar på tolv starter i år är starka papper och han står rätt inne på öret i klassen. Har väntat in det här loppet då han står så rätt till och fyra veckors tävlingsuppehåll kan ha negativ påverkan även om man aldrig vet det på förhand. Går från alla positioner och måste räknas tidigt vid gardering.

3 GLOBAL TRADER-Jennifer Tillman 17%

Global Trader blev hårt betrodd på V75 i lördags, men ett lopp i dödens blev lite för mastigt. Den här gången finns det i boken att han kan bli släppt till ledningen och det ökar i så fall chanserna att vinna loppet. Täta starter kan få honom att tända till lite extra. 

9 WINGAIT ERIK-Kevin Oscarsson 12%

Har fyra segrar och tre andraplatser på årets 14 starter. Var tvåa bakom Cantona America senast över lång distans och hade två raka segrar innan dess så formen är på topp. Bakspår på Örebro är sällan bra så han är lite utelämnad till vad övriga hittar på. Vid överpace ökar chanserna.

11 M.C.C.ORLANDO-Carl Johan Jepson 3%
1 GINA DI QUATTRO-Tobias J Gustafsson 13%
4 JEPPAS QURT-Ulf Eriksson 2%

5 BICC´S LAMBORGHINI-Ulf Ohlsson 5%

7 MANANNAN-Micael Lindblom 1%

6 KAPISH G.L.-Örjan Kihlström 2%

10 OVERSEAS-Jorma Kontio 2%

12 HÖWINGS VIPOWER-Martin P Djuse 0%

 

V75-7, AUTO 2609, Silver

7 SUPER NICE-Torbjörn Jansson 13%

Har vunnit två av de tre senaste starterna och båda gångerna har han då haft spår 3 bakom bilen och spetsat direkt och sedan lett loppen runt om. Det kan bli samma här även om han har ett spår lite längre ut, men det har förbättrats efter en strykning och jag tycker inte det finns några startkanoner innanför. Han kan mycket väl leda loppet runt om och är en tänkbar chansspik när pengarna ska fördelas.
9 ARON PALEMA-Mikael J Andersson 17%

Har kronisk otur med spåren för tillfället. Det här läget är dock något bättre än på slutet och han sitter i andraspår direkt även om ryggarna inte är några startkanoner. Har tveklöst kapacitet nog för att vinna loppet om det klaffar det minsta men då måste nog någon fram och köra mot mitt spikförslag, och han får hoppas att Linus Boy gör slag i saken. 
10 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 7%

Har galopperat i två av de tre senaste loppen nu vilket oroar en del. Var ändå två i mål senast efter en mycket stark upphämtning och han gick i mål på en 11-tid bakom vinnande Obi Degato och visade att formen åtminstone är på topp. Debut i silver men han gör inte bort sig.
6 LINUS BOY-Björn Goop 25%

Linus Boy blev lite tempotorsk senast och är formstark. Står lite på tur för en seger och får nu Björn Goop i sulkyn vilket inte ska vara något negativt. Hästen har bara startat i Örebro en gång förut och då slutade det faktiskt med seger

4 MOUNTAIN CLEAVER-Örjan Kihlström 3%
3 BOTTNAS COMMANDEUR-Johnny Takter 5%

1 VALENTINO STRIX-Stefan Söderkvist 2%
8 SPRINGOVER-Peter Untersteiner 15%

5 VALEUR-Sandra Nordemo 3%
12 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 0%
11 FAUST HANOVER-Andrei Vilkin 2%

Struken: 2 Mellby Drake

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-3-4-6-10 (12-8)

2) 1-4-6-7-10 (2-3)

3) 4 Hades Håleryd/7 M.T.Joinville (6-9)

4) 2-3-4-6-7 (1-10)

5) 1 NUNCIO (4-7)

6) 8 FAIRPLAY PELLINI (2-3)

7) 1-3-4-6-7-8-9-10 (5-12)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 7 Super Nice i avd.7 så blir kostnaden endast 150:-

V86 Onsdag 18 oktober Jägersro/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Jägersro

1 OFFICER C.D.-Robert Bergh 72%

Officer C.D. har varit ute i lopp med sexsiffrigt förstapris de tolv senaste gångerna och har här en passande uppgift. Han har förvisso bara vunnit ett lopp på 16 starter i år, men han är van betydligt tuffare omgivningar än denna. Har tagit klivet upp i Guld nu och kan få svårt att hävda sig i den klassen initialt och söker istället liknande proppar där han från ett idealläge kan leda loppet runt om. En bra spik att inleda med.

9 SYLVESTER AMERICA-Kevin Oscarsson 4%

Sexårige Sylvester America är en av vardagshästarna i Halmstad. Valacken tog sin första seger på över två år senast han var med i V86 och har inte så mycket mera gemensamt med Twister Bi än stalltillhörigheten.
- Det ska vara att båda är italienska hästar med humör. Det viktigaste är att försöka hålla dem lugna inför start, säger Joakim Granlund i Jerry Riordans stall.

Sylvester America fick ett spår nio bakom bilen i det inledande sprinterloppet på V86 på Jägersro. Kevin Oscarsson kan välja att ta rygg på starstabbe Officer C.D. och med lite klaff kan det bli en lika förmånlig resa som för några veckor sedan på Åby.
Sylvester America fick ett lopp i ledarens rygg den gången och speedade till seger. Den första på över två år och 42 starter…
- Han ska ju ha det serverat, men annars har det handlat om mycket stolpe ut för honom också. Kapaciteten finns där men han är som jag tycker en mycket humörbetonad häst som förstör mycket för sig själv, säger Joakim Granlund i stallet.

Den sexårige valacken var framgångsrik som tre- och fyraåring. 2014 var han tvåa bakom Al Dente i Fyraåringseliten på Solvalla och segrade på Vincennes med Björn Goop i sulkyn.
Från januari till juni i år gjorde Sylvester America tio raka starter i Frankrike med en andraplats som bästa resultat. Sedan i somras står hästen i Halmstad igen.
- Han gick fort i söndags och det kändes fortsatt fint. Sedan kanske det blir lite lättare joggning här på gården tisdag innan start. Jag tycker att det ser bra ut inför Jägersro och han ska nog med på kupongen, för han är bra i ordning, säger Granlund.
Kevin Oscarsson har kört hästen en gång tidigare. 
- Det viktigaste är att han håller sig lugn före start och det är Kevin medveten om. Det är bra om det blir lite fart på loppet också och det ska det förhoppningsvis bli också. Utrustningsmässigt blir det samma som senast, säger Joakim Granlund. 
Efter skrällsegern på Åby har Sylvester America startat i ett V64-lopp i Kalmar, där det blev ett smyglopp i tredje invändigt och en andraplats med krafter sparade efter sen lucka bakom vinnaren Day Or Night In. 

2 ALEX TRÖJBORG-Jeppe Juel 2%

Alex Tröjborg har det ännu sämre ställt med årssegrarna och väntar fortfarande på den första. Med tanke på hur formstark han ser ut kan det vara dags nu. Blev dragen bakåt från ledarryggen senast och hade varit segerfarlig med fritt. Kan få ett liknande lopp igen och med lucka i tid nu kan det gå vägen.

6 RIBELLE O.P.-Wilhelm Paal 4%

Ribelle O.P. höll helt okej i debuten för Wilhelm Paal senast. Förhoppningen är att han ska kunna vara med i V75 framöver, men han behöver nog några lopp till innan han är på topp. Sjättespår är lite vingligt eftersom hästen inte kan öppna så snabbt och dessutom tycker jag att han möter några svåra motståndare här. Han är nöjd om han kan vara fyra, femma den här gången. Hästen tävlar utan skor igen, men byter can’t see back-huvudlaget mot ett norskt

5 TINAMO JET-Christoffer Eriksson 5%

8 PAJAS FACE-Thomas Uhrberg 1%

Har gjort tre bra lopp sedan han kom hem från Frankrike och han verkar hålla samma form. Nu fick han tyvärr ett dåligt läge igen och det försvårar ju en hel del. Han går maxad i utrustningsväg och kommer han till i loppet kan han vara bland de tre
4 BRITISH STEEL-Johnny Takter 9%
3 PARAMOUNT-Peter Ingves 1%

7 BRITT PALEMA-Fredrik Persson 2%
10 SEYFFENSTEIN-Conrad Lugauer 1%

 

V86-2, AUTO 1640, Solvalla

5 EBONY BOKO-Oskar J Andersson 17%

Ebony Boko har perfekta förutsättningar och brukar vara effektiv när han kommer till ledningen över 1640 meter. Nu finns det ett par snabba konkurrenter på insidan och det är inte helt givet att Oskar J Andersson kommer först. Dessutom har hästen inte startat på ett par månader. De fina förutsättningarna räcker för att få tipset
1 ARAW HOSS-Björn Goop 36%

Araw Hoss har hunnit bli sex år gammal men får fortfarande anses som en talang. Han gjorde comeback nyligen efter mer än två års frånvaro och man trodde nog att han skulle få ett snällt lopp. Men kretsen kring hästen måste ha trott på honom, för kusken sände i tredjespår redan varvet kvar. Det blev för tufft för Araw Hoss som trots allt fullföljde godkänt. Den här gången är hans aber att han förmodligen inte kan hålla ledningen. Men som sagt, i ordning bör han vara.

2 TOUGH COOKIE-Örjan Kihlström 4%

Tough Cookie vann ett breddlopp i våras. Annars har stoet inte vunnit sedan karriärens första starter som treåring. En talang med viss fart som inte fått det att lossna ännu. Det behöver lossna snart även för Örjan. Rysare.

6 BARON D´INVERNE-Claes Eskilsson 4%

Med i rygg på Volulez Vous på V75, tappade en längd på denne. 7-åringen har startat flitigt i år med inte mindre än 18 starter gjorda redan. 9 gånger har det slutat på pallen. Skräll från ett okej utgångsläge.
4 SCAMPI-Erik Adielsson 16%

Är mycket bättre än vad raden ger sken av. Formen är på väg uppåt och på onsdag finns det chans till ledning. Lyckas den taktiken blir han spännande att följa. Ett givet streck.

7 FORECAST-Kenneth Haugstad 7%
9 ETOSHA BOKO-Mattias Djuse 6%

Bra startrygg här och med tempo på loppet duger han en bra bit. Det visade han i en snabb avslutning senast, då han spurtade fint som trea. Hans starka avslutning kan bära frukt

8 THE PERFECT LINDY-Per Lennartsson 3%
12 SAPAJOU-Torbjörn Jansson 1%
10 ELEGANCE BRODDE-Henrik Svensson 1%

3 TOPGEAR-Hans G Eriksson 2%
11 MAN WINNER-Ulf Ohlsson 2%

 

V86-3, AUTO 1640, 4-åringar, Jägersro

5 DEIMOS RACING-Johan Untersteiner 56%

Fjolårets Kriterie­vinnare Deimos Racing har ­inte fått några stora rubriker i år. Det är hårt, för han har ju inte gjort någon dålig säsong – drygt 800 000 kronor på sju starter, hans ägare har knappast någon anledning att vara miss­nöjda. Han har dessutom vunnit tre lopp. Det här ser ut att vara en bra chans för honom att bli 50-procentig i år. 

4 MINDYOURVALUE W.F.-Robert Bergh 15%

Det största hotet mot Deimos Racing är nog om Mindyorvalue W.F. körs i ledningen, det vore förvånande om han inte gör det ifall han når dit. Det kan innebära att Deimos Racing får dödens, och det är nog den svåraste positionen för honom att ­vinna ifrån. Det här är Mindyorvalues tredje start på två veckor men han har gått bra och från ledningen blir han normalt svårpasserad. Jag dubblar systemet.

6 SHOTPROOF-Johnny Takter 12%

Shotproof räckte inte i svenska S:t Leger senast trots en fin resa. Var lite klen även i starten innan och formen verkar tveksam. Är bra nog att duga i grunden men hamnar utanför systemet den här gången i väntan på en ny formtopp.

7 GINNY WEASLEY-Peter Untersteiner 2%

Ginny Weasley återkommer efter vila. Har varit fin i ett 17-jobb inne på Åby och är väl förberedd men från detta läge och utan lopp i sig kan man inte vara alltför optimistisk. Ingen ändring i balansen.
1 IAGO ZON-Joakim Lövgren 6%

Iago Zon är fin och spåret mycket intressant. Det är inte omöjligt att han både kan och vill försvara ledningen. Om inte blir det en fin spår­snål resa och med lucka i tid kan Iago Zon avsluta ­väldigt vasst.

8 RUSHMORE FACE-Adrian Kolgjini 2%

2 BORUPS POWERFUL-Christoffer Eriksson 4%

3 MITOS GOLD-Thomas Uhrberg 2%

 

V86-4, AUTO 2140, 3-åringar, Solvalla

6 TAHITI JOURNEY-Ulf Ohlsson 6%

Tahiti Journey har gått bra i stort sett hela tiden. En jämn och säker dam som står på tur för en ny seger. Kanske kan kusken forcera hästen till spets efter en bit? Hon kan även vinna med annan resa och är borttappad av de tidiga spelarna.

7 SHESTHEONETROT-Markus B Svedberg 17%

Shestheone Trot öppnade bra från sjundespår senast och kanske kan Markus B Svedberg köra sig till spets bland starttröga konkurrenter. Kommer från två riktigt bra insatser. Skoryck nu för första gången är planen som ett test inför Breeders Crown. Låter intressant!
10 MAHARANI DE BARODA-Björn Goop 23%

Maharani de Baroda har ingen seger i raden och vinnarodds lär bli högre än hennes faktiska vinstchans. Hon har gått starkt till slut varje gång och hon står pengamässigt bättre inne i loppet än de flesta motståndarna. Blir det stiltje i täten kan hon gå en repa i spåren utan att det bekommer henne och sammantaget bedömer jag att hennes vinstchans är hygglig.
4 CATCH MY LOVE-Tobias J Gustafsson 3%

Spåret är okej men hon är långsam ut och kan inte vara med från början. Hårt tempo skulle vara ett plus och hon går säkert ett bra slutvarv igen. Hon var jättebra senast och formen sitter där

5 KAVATA KÄLL-Mads H Nielsen 26%

9 HILLCREST PLAYER-Örjan Kihlström 4%

Verkar helt klart vara på rätt väg nu. Vann i stark stil näst senast och efter det fick hon aldrig chansen bakom hästar. Körande Örjan Kihlström låter inte helt uppgiven på förhand och det ska man nog ta till sig.
1 VERY MANY LEGS-Kenneth Haugstad 2%

2 POEM IN MOTION-Erik Adielsson 13%
3 ENTERTAINMENT ÅS-Torbjörn Jansson 2%

8 RESTLESS-Åke Lindblom 1%

11 PAPILJOTTE-Per Linderoth 1%

12 CALISSA RICH-Per Lennartsson 1%

 

V86-5, AUTO 2140, Diamantstoet, Jägersro

2 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 61%

I någon mån möter Kash Brodda sig själv. Om hon är så bra som hon kan vara vänder hon ut och in på det här gänget. Tyvärr finns det inga garantier med henne då hon har problem med fräschören, men förhoppningarna stiger med tanke på att hon var fin senast. På det hela taget känns hon som en bra spik även om hon inte är helt att lita på

4 JESSICA HIGHNESS-Johnny Takter 13%

Jessica Highness blandar och ger, men är bra för klassen de dagar hon tävlar på topp. Johnny Takter upp nu och vid gardering ska den välstammade femåringen räknas tidigt
9 GLOBAL TENDENCY-Henriette Larsen 6%

Global Tendency har vunnit två billiga lärlingslopp på sistone, men har sett fin ut i båda två. Hon gör alltid sitt oavsett resa och får hon smyga med kan hon säkert ta en god placering. Inga ändringar

12 COOL BELLA-Peter Ingves 4%

Tuffing som gjort det bra i ny regi. Lite utlämnad härifrån. Vid överpace ska även hon räknas.

1 SIMB CENTA-Thomas Dalborg 2%

3 ROMANTIC FACE-Christoffer Eriksson 1%

8 STELLA NEWMEN-Jörgen Sjunnesson 6%

7 DENCO´S MOON KILAB-Stefan Söderkvit 3%

5 MELBA B.T.-Kevin Oscarsson 1%

11 ABSOLUT GEHÖR-Jeppe Juel 1%

6 HÖWINGS VENUS-Tobias O Eriksson 1%

10 TOP DE LUXE-Thomas Uhrberg 1%

 

V86-6, AUTO 2140, Solvalla

1 JUICEMAN-Olli Koivunen 32%

Juiceman fick ett alldeles för tungt lopp senast och var ­ursäktad för att han blev trött. Gången före var han bra i ett med finska mått mätt stenhårt lopp. Han utmanas av On the Line i spetskampen men om Juiceman går segrande ut den striden har han bra chans att leda runt om.

11 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 24%

Hästen går bra varje gång och står på tur för seger. Senast blev han slagen precis på linjen och innan dess satt han fast med sparat. Löser det sig bara någorlunda med positionerna så kan han fälla samtliga

5 ON THE LINE-Björn Goop 15%

On the Line var sjuk senast och fick soppatorsk tidigt, det var inget drag i honom någon gång under loppet. Han fick ett banjobb på 1.18-1.19 någon vecka sedan och han var lite seg, men det är en trög häst. Han är svårbedömd och behöver nog loppet. Hästen kommer att tävla med skor igen. Björn Goop har som bäst varit fyra med On The Line efter fyra starter. Hästen har som bäst en tredjeplats på sex starter på Solvalla. Han har två segrar och en andraplats på tre försök i ledningen. Bra läge då han kan öppna ganska bra. Outsider.

8 ACTUAL STAR-Kenneth Haugstad 2%

Actual Star har konstig stil och kan galoppera i loppen. Nu har han inte startat på ett tag och man ligger lågt. Från det här läget är det troligen bara att backa sist och ge honom ett lopp i ryggar. Actual Star har galopperat i fyra av de tio senaste starterna, men brukar prestera bra efter en paus. Han har två segrar, en andraplats och en tredjeplats på fem försök när det som nu gått längre än 30 dagar sedan senaste start.

6 MILTON SIGEL-Torbjörn Jansson 1%

12 AUTOBAHN-Erik Adielsson 3%

2 MELLBY EMERALDS-Ulf Ohlsson 12%

4 VOLOCITY DE VIE-Per Lennartsson 1%

10 SO GÅ IKAROS-Claes Sjöström 2%

9 DIGITAL WINNER-Mattias Djuse 2%
3 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 3%
7 TEMPLE OF DREAMS-Kim Eriksson 2%

 

V86-7, AUTO 2140, Klass II, Jägersro

7 GLOBAL TAKEOVER-Christoffer Eriksson 11%

Global Takeover slog Sauron Pil senast och nu vill tränaren Lars I Nilsson gärna se honom i spets, men det kan komma att kosta och kanske vore rygg på en hårt dragandes Sauron Pil att föredra? Oavsett vilket ger han återigen tipsettan en match och jag chansspikar till en låg procent. Kan ta tredje raka segern.

8 SAURON PIL-Peter Untersteiner 15%

Sauron Pil vinner ofta och sköter jobben okej. Den här gången kommer man att ta av alla skorna. Det känns spännande men spår åtta drar ned möjligheterna. Flera av de värsta motståndarna fick också dåliga spår och Sauron Pil ska räknas tycker Untersteiner.

11 DOYOUCASH IN-Johan Untersteiner 3%

Doyoucash In gick jättebra senast som trea bakom Seal Kronos och är i riktigt bra ordning för dagen. Läget blev även här tråkigt på förhand, men Johan Untersteiner har två bra hästar för klassen i loppet och stämmer det bara med löpningsförloppet kan båda vara med i främre träffen. Inga ändringar

12 PROSPEROUS-Johnny Takter 29%

Han är naturligt startsnabb och från de flesta framspår hade jag trott på bra spetschans. Härifrån är det däremot ingen chans till det och det gör det hela lite mer chansartat. Hästen är kapabel för klassen och trots att han möter äldre hästar från spår tolv ska han inte räknas bort. Han kommer att lättas framtill och sedan byter man eventuellt till något stängt huvudlag. Prosperous har endast förlorat felfri vid ett tillfälle.
10 CANTONA AMERICA-Peter Ingves 14%

4 ONRUSH FACE-Thomas Uhrberg 6%

2 GLOBAL RACEWAY-Stefan Persson 15%

Global Raceway har ett perfekt spår då han inte är någon ”raket” från början. Han är stark till slut och kan mycket väl fälla samtliga. Kan vara med i striden om det stämmer.
1 DEMOKRITOS F.-Tobias O Eriksson 1%
6 UNONA-Joakim Lövgren 1%

5 GAYA DI QUATTRO-Stefan Söderkvist 3%

9 GOLIATH BOKO-Fredrik Persson 1%

3 HIVES-Wilhelm Paal 1%

 

V86-8, AUTO 2140, 4-åringar, Solvalla

10 COME AND DREAM-Ulf Ohlsson 6%

Come And Dream får tipset i detta ganska öppna 4-åringslopp för ston. Hon har stångats mot tuffa kullkamrater mest hela tiden och var näst senast ute i Stoderbyt. Vann lätt senast och håller fin form. Kan fälla samtliga över upploppet till en låg proceent.

5 LAVIDALOCA DE VIE-Per Lennartsson 24%

Lavidaloca de Vie är en tuffing som fungerar bäst utan rygg. Skulle hon släppas till ledningen ökar chansen rejält. Inte heller borta med annan resa om hon är på rätt humör

6 UNSTIRRED DRINK-Erik Adielsson 3%

Unstirred Drink var lite förbättrad senast då hon spurtade rätt bra. Nu är det tufft emot och hon har ännu inte fått ut sin fulla potential. Sent fritt senast. Snabb avslutning i Stoderbyt näst innan. Det kan bli barfota igen. Rysare.

2 MAMASAN-Kaj Widell 5%

Mamasan är Björn Goops andrahäst i loppet och kan därför hamna lite under radarn. Formen är riktigt bra och den något mindre sprittande insatsen senast berodde på att hon gick med skor. Läget är perfekt och jag blir inte det minsta förvånade om hon speedar till vinst.

3 VIOLET HILL-Torbjörn Jansson 3%
8 DOUBLE EXPOSURE-Örjan Kihlström 14%

Daniel Redéns import såg ut att vara en läcker springare i Sverige-debuten, då hon fastnade med krafter kvar. Visst är det ett tråkigt spår på onsdag men med lite flax speedar hon säkert snabbt. Det är känslan efter att ha sett henne senast. Blir förhoppningsvis inte så hårt spelad med tanke på läget.

9 QUEBEC C.D.-Mads H Nielsen 12%

7 ZAHARA GOJ-Björn Goop 23%

11 PATRICIA ZAZ-Kim Eriksson 4%

4 XPERIA KNICK-Kenneth Haugstad 4%

1 DEALWITHAKISS-Carl Johan Jepson 2%

12 GISELE DE VELUWE-Per Linderoth 1%

 

Systemförslaget:

1) 1 OFFICER C.D. (9-2)

2) 1-2-4-5-6 (7-9)

3) 4 Mindyourvalue W.F./5 Deimos Racing (6-7)

4) 1-2-4-5-6-7-9-10 (3-8)

5) 2 KASH BRODDA (4-9)

6) 1-5-6-8-11-12 (2-4)

7) 7 GLOBAL TAKEOVER (8-11)

8) 2-3-4-5-6-7-8-9-10-11 (1-12)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Juiceman i avd.6 så blir kostnaden endast 200:-

V75 Lördag 14 Oktober ÅBY SM-Dagen

V75-1, AUTO 2640, Brons

6 VÄSTERBO CARRERA-Jorma Kontio 7%

Västerbo Carrera har gjort tre bra lopp efter lite korrigeringar och man är mycket nöjd med honom. Fullföljde duktigt senast, fick helt enkelt stryk av två hästar som är bättre. Läget är ok, han är ingen blixt ut, men öppnar snabbare i takt med att travet flyter bättre. Lång distans passar och jag tror att han är med och slåss. Man ändrar inget i utrustningen. Får tipset i en öppen inledning.

8 KUNG EDWARD-Roger Malmqvist 5%

Kung Edward var jättefin senast. Han såg fräsch och fin ut och gick i mål med gott om krafter kvar eftersom han gick som fortast efter mål. Det var en bra prestation. Läget är ju som det är och han står lite hårt inne i loppet, men jag skulle inte bli förvånad om han dyker upp längst fram om det klaffar till en skön procent.

11 WHISKY AKEMA-Claes Svensson 5%

Whisky Akema har svarat för flera gedigna insatser under hösten. Trots dåligt utgångsläge kan han blanda sig i striden. En hel del talar för att tempot kommer att hållas uppe och med klaff på vägen kan Whisky Akema städa av motståndet i det inledande loppet till en lockande procent.

4 PHARAON FACE-Adrian Kolgjini 6%

Pharaon Face gillar ledningen skarpt och det blir sannolikt rejäl laddning för att komma dit. Åtta av elva segrar har tagits därifrån. Ledaren räknas tidigt i öppna lopp och 6% låter spelvärt.

2 SHELBY GLIDE-Johan Untersteiner 12%

9 STARO IVY LEAGUE-Peter Untersteiner 13%

Staro Ivy League är intressant, då han ser ut att kunna få ett perfekt smyglopp. Han står på högtur och är till runt 13% riktigt spelvärd.

1 HANDSOME BRAD-Carl Johan Jepson 28%

Handsome Brad är kapabel och ska från ett bra läge vara hårt betrodd, men absolut inte så klar favorit som han tycks bli. Han har trots allt bara vunnit två av 20 lopp och det är inte alls säkert att han kan hålla upp ledningen. Hästarna 3-5 är mycket raska ut och favoriten känns överspelad.

5 ANNA-Björn Goop 3%

3 SILVER ANNIE-Stefan Söderkvist 3%
7 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 14%

Qahar Q.C. galopperade senast. Hans statistik i V75 imponerar inte men han är på väg att stabiliseras och om han sköter sig har han styrkan för att gå runt ett fält också i V75. Gynnas av bilstart den här gången.

10 GUNELL PALEMA-Örjan Kihlström 5%

12 BOBBERY-Oskar J Andersson 1%

 

V75-2, AUTO 2140, Monté-SM

7 CANDOR HALL-Sofia Adolfsson 47%

26-åriga Sofia Adolfsson var fjolårets komet i montén med sitt första championat. I år leder hon ligan i stor stil igen med 43 segrar på 178 starter, med ett rejält hopp ner till tvåan Emilia Leo på 19 segrar.
- Jag har en seger i monté i Norge också som inte räknas i ligan. Och så har jag faktiskt tagit en seger i sulky också i år, säger Örebrotjejen som förutom tävlandet, hjälper till med träningen i flera proffsstallar, har egna travare tillsammans med familjen och jobbar lite mer än halvtid som sjuksköterska nattetid.

Nantucket är hästen hon tagit sina största segrar med och plussat mest för i karriären. När startlistan till SM-loppet kom visade det sig att Sofia Adolfsson inte rider Sveriges bästa montéhäst Nantucket utan har valt en annan.
För två veckor sedan imponerade Candor Hall stort i första starten under sadel. Sofia Adolfsson var såld.
- Jag valde häst lite på dagsform. Candor Hall svarade för en helt enorm prestation i Karlstad och som det känns på förhand har jag en av de absolut vassaste hästarna i loppet. SM är det största loppet för hästarna men även för oss ryttare och jag är glad över att jag ska sitta på Candors rygg på lördag, säger hon.

Sofia Adolfsson tror att hon valt rätt häst men verkar långtifrån säker. Sympatierna spretar en aning. Mercedes Balogh tränar Nantucket och Björn Goop Candor Hall.
- Björn har varit bussig och satt upp mig på sina hästar hela året så även det är ett samarbete jag värnar väldigt mycket om. Sedan tycker jag att Nantucket är en otroligt bra häst som jag har att tacka för så mycket. Det kändes verkligen i hjärtat att välja bort honom.

Champion Adolfsson tippar sig själv etta i förhandstipset Fem tippar V75 och garderar med i tur och ordning El Mago Pellini, Nantucket och Art On Line.
- Kolgjinis El Mago Pellini verkar vara stark och rejäl och utan att ha kollat på montéloppen den gjort i Frankrike tror jag att det kan bli loppets överraskning. Det är ett riktigt bra lopp och det är många som kan dyka upp där framme om det blir ridet på ett eller annat sätt. Det är fantastiskt kul att vi inom montén får synas på V75 och det här loppet ska inte behöva skämmas för sig.
Sofia Adolfsson har i tidigare intervjuer sagt att hon drömmer om att tävla i monténs hemland Frankrike. Kanske kan Björn Goop-tränade Candor Hall bli hennes biljett till Frankrike.
- Jag kan inte den franska sporten alls men med tanke på loppet senast tror jag att de skulle få svettigt att möta honom där nere. Om jag skulle jag få chansen av Björn…så ingen skulle vara gladare än jag liksom.
4 NANTUCKET-Sofia Aronsson 24%

Nantucket visade inget extra i en start i augusti. Men han var nedsatt av en halsinfektion den gången och är normalt säker som en klocka. Nantucket måste räknas väldigt tidigt trots att han kommer från ett tävlingsuppehåll. Topphäst om formen är på plats.
5 ART ON LINE-Iina Aho 8%

Art On Line är snabb och rutinerad i monté och blir han inte för pigg kan han nog vinna loppet om inte favoriten är lika bra som senast.
6 HIGHSPEED CALL-Jenny Brunzell 1%

Här måste vi gissa hur Highspeed Call fungerar och tävlar under sadel, då han alldrig tidigare tävlat i monté. Det är en snabb och bra häst som framför sulky varit bäst över kort distans och kanske visat lite veka tendenser till slut det senaste året, men visst är det möjligt att han tänder till rejält under sadel. Vi får se helt enkelt och undrar hur spelarna reagerar om han är helt överlägsen?
10 ERICA-Lina Johansson 1%
9 BRASIL BOKO-Jennifer L Oscarsson 4%

Brasil Boko vann SM förra året, men nu är formen svårbedömd efter galoppmisslyckandet i comebacken senast. Veijo låter dock nöjd och han duger säkert en bit här även om loppet känns tuffare än ifjol.

2 RAGGAMUFFIN-Nathalie Blom 3%

1 RASPBERRYSKY-Beata Persson 8%

3 LICENSE HOLDER-Jenni Kaija 1%

Struken: 8 El Mago Pellini

 

V75-3, AUTO 2140, Sto-SM

5 GALACTICA-Lars Åke Söderholm 35%

Galactica blir klar favorit i ett ganska tunt fält, för att vara Sto-SM. Normalt är det bra chans, men trots att det nu blir positiva utrustningsändringar (helstängt, jänkarvagn och barfota bak) bör man alltid vara försiktig med en häst som kommer från en sämre prestation. Här finns flera prisvärda bakom och jag garderar.

1 NANCY AMERICA-Flemming Jensen 26%

Nancy America är värst emot trots att hon pausat. Var väldigt bra vid segern senast och skulle hon tävla lika vasst nu får de andra se upp. Speciellt med tanke på det fina läget. Men det var ett tag sedan den starten och det är inte givet med lika bra form nu. Hon kan öppna rätt så bra och får en fin resa.

2 SCHATZI FAYLINE-Veijo Heiskanen 4%

Schatzi Fayline var mycket duktig senast. Hon fick ett bra lopp och kunde avgöra kort före mål. Hon gör alltid sitt bästa och nu fick man ett perfekt spår. Jämför man detta StoSM med fjolårets är det här inte lika tufft. Därmed borde man inte vara helt borta. Är stark och tuff och har fått ett bra utgångsläge.

6 JETSET-Peter Untersteiner 13%

Fjolårsvinnaren Jetset är en vass spurtare som galopperade till slut i samma lopp som Nancy America vann på Lunden. Hon såg inte ut att ha rätta spänsten då men det blev seger i ett breddlopp senast och var då förbättrad igen. Är formen ytterligare framflyttad kan hon duga igen med rätt lopp

3 SUPER ARIEL-Micael Melander 6%

Sensommaren 2015 flyttade det då sexåriga stoet Super Ariel till Frankrike. Två år senare har hon lagt beslag på flera feta segercheckar och tredubblat pengarna på sitt vinstkonto.
- Hon har varit riktigt bra. Kan man gå i uppförsbacken på Vincennes och vinna lopp där så måste man vara riktigt bra. Hon är en fruktansvärd märr, så är det bara, säger Kennet Häggström.
Han är Solängettränare med bas i Bredbyn och som uppfödare och ägare har han följt Super Ariel från dag ett. Men i Frankrike är det lärlingen Evelina Månsson som tränar hästen. Hon arbetar på Rommetränaren Jörgen Westholms franska filial och det är i hans borg på den mäktiga träningsanläggningen Grosbois som Super Ariel numera har sitt hem.
- Evelina var ute och körde jobb med henne i lördags. Hon körde 2 100 meter och sa att hästen var riktigt fin, joggade 1.15 och hade 73 i puls efteråt. Då bestämde vi oss för att anmäla till Åby, berättar Häggström.

27 starter och nästan 2,2 miljoner kronor insprunget har det blivit för Super Ariel i Frankrike så här långt. Sex gånger har hon vunnit och den penningsmässigt största segern, värd 263 758 kronor, kom i Prix Amalthea på huvudstadsbanan Vincennes i våras.
- Vi har suttit och tittat hemma när hon har vunnit lopp och det är en upplevelse det också, men vi var nere till Prix d’Amerique när hon var tvåa i Prix Helen Johansson. Hon var först fem meter efter mål och fick över 250 000 kronor i andrapris, så det var roligt.
Nu har inte Super Ariel tävlat sedan 20 juli. Då slutade hon oplacerad och efter det fick hon en välförtjänt semester.
- Hon hade startat på i nästan två år utan något längre uppehåll och var lite sliten, så vi släppte henne på bete i en månad. Det slog väl ut för hon har varit riktigt bra nu när hon har börjat träna igen. Hon har också varit riktigt bra när hon har kommit tillbaka efter vila tidigare.

Super Ariel och Evelina Månsson påbörjar resan till Sverige på fredag, övernattar längs vägen och anländer till Åbytravet i Mölndal i god tid före tävlingarna på lördag. Där ansluter Kennet Häggström och det är en förhoppningsfull ägare och tränare som ska återse sitt kapabla sto.
- Hade jag tippat hade jag rankat henne först i loppet, säger han.
Dannerotränaren Micael Melander, som brukade köra Super Ariel före flytten, åker ner till Mölndal enkom för att köra henne i Sto-SM och spår tre bakom startbilen är i det närmaste perfekt.
- Förut var hon inte så snabb ut men det har hon utvecklat i Frankrike. Där har hon visat sig riktigt snabb från start och jag tror att hon kommer att öppna bra på lördag, säger Häggström och påminner avslutningsvis om en viktig detalj.
- I Frankrike får de inte gå med jänkarvagn så hon har gått med vanlig vagn där nere, men hon gick oerhört bra med jänkarvagn innan hon for ner och nu kör vi med det igen.

4 CARJA-Jorma Kontio 1%

7 DARLING HORNLINE-Örjan Kihlström 5%

11 SPEEDY FOXY VICANE-Thomas Uhrberg 4%
12 FIREWIRE-Björn Goop 3%

9 WITHMA-Oskar J Andersson 1%
8 ANNABELLE DIMANCHE-Robert Bergh 1%

10 OLYMPIA GOLD-Per Linderoth 2%

 

V75-4, VOLT 2640, Klass II

11 GLOBAL TRADER-Jennifer Tillman 12%

Global Trader är min tipsetta i ett öppet lopp. Han var riktigt fin senast när han gjorde mycket jobb ute i spåren och vann på ett bra sätt. Distansen tror jag bara är ett plus och hittar Jennifer Tillman den rätta vägen tror jag han är med i segerstriden.

3 M.C.C.ORLANDO-Carl Johan Jepson 9%

M.C.C.Orlando är rapp i volt och Jepson en mycket vass startkusk. Håller honom som knapp spetsfavorit. Fyraåringen har visat fin form en tid och spurtade bra från svårt läge mot bra hästar senast. Han är snabb från start, ska gå barfota runt om kanske även med en jänkarvagn om det fungerar i värmningen. Kan leda runt om.

8 VIKING´S TOPLINE-Anders Svanstedt 8%

Viking´s Topline vann enkelt i ösregnet trots ett lopp utvändigt ledaren senast. Han håller hög V75-klass och är långt framme om inte spåret ställer till det.  Prestationen senast var riktigt stark. Han kan vinna om det klaffar på vägen, men läget är lurigt med rygg på mer starka än snabba 1 Tina Gel och risk att han hamnar lite för långt bak.
4 AMAZING MEMORY-Stefan Söderkvist 2%

Amazing Memory fick visa hur bra han är senast. Han är under utveckling och ska klara spåret, då han är travsäker. Nu är det hårt emot men bör ändå tänkas på till 2%. Det blir skor runt om den här gången, men det gör ingen direkt skillnad

6 TOTTENHAM-Kevin Oscarsson 6%

7 IRIS PALEMA-Mikael J Andersson 14%

Iris Palema har öppnat raskt flera gånger när det handlar om voltstart. Insatsen senast var svettig: Tredjespår första 700 fram utvändigt ledaren. Det blev temposkärpning varvet kvar och ännu en på den bortre långsidan (Iris sprang 1.10,6 i 400 meter!) och vann till slut säkert. Starkt med tanke på alla speeder hon fick lägga under loppet. Hon ska räknas ganska tidigt
12 CHIANTI-Björn Goop 20%

Chianti är under utveckling och var nära att ta en finalplats i Kriteriet. Spåret är ett minus men Björn Goops häst har kapacitet att segerstrida

9 RHESOS FACE-Adrian Kolgjini 2%

5 WIX PRIDE-Örjan Kihlström 2%

10 RACER REO-Magnus Jakobsson 2%

1 TINA GEL-Kajsa Frick 6%

Struken: 2 Garcon Above

 

V75-5, AUTO 2140, Klass I

3 MASTERGLIDE-Magnus Jakobsson 20%

Masterglide har utvecklats fint under säsongen. Han är kvick från början och spetschansen borde vara god. I den positionen säljer han sig dyrt. Peter Untesrsteiner deläger Magic Happens och måste därför köra den men han tror mer på Masterglide.

2 DUKE OF MEARAS-Kim Moberg 10%

Duke of Mearas är inte så tokig när han sköter sig och första norskt huvudlag fick man inget svar på senast när det blev dubbla galopper utan skor. Nu blir det skor på och kusken lär smyga som vanligt vilket kan bli rätt på Åby.

5 GRAVITY FALLS-Örjan Kihlström 12%

Gravity Falls har svarat för två klart förbättrade insatser på slutet. Senast satt Örjan och såsade i kön, men hästen gick bra när han fick spurta över upploppet. Han ser ut att svara bra på det norska huvudlaget och sitter han bättre till den här gången kan han duga.
6 TWIGS BRIARD-Johan Untersteiner 5%

Jag har väntat länge på att det ska lossna för honom i regi Johan Untersteiner och även om han vann ett billigt lopp senast såg det ut lite som proppen ur. Barfota och bike nu, pass upp.

9 GLENN BOKO-Björn Goop 22%

Glenn Boko spurtade mycket vasst från kön, under 1.10 sista 800 senast. Prestationen var bättre än placeringen. Tappar han inte för mycket från start blir det framskjuten placering

10 NOW OR NEVER FLAIR-Carl Johan Jepson 10%

Now Or Never Flair var inte som bäst senast. Näst senast var han nära att kvala in till Svenskt Travderby. Bilstart är en fördel och han plockar ned många under slutvarvet

7 DON CORLEONE TROT-Veijo Heiskanen 5%

8 MAGIC HAPPENS-Peter Untersteiner 6%

12 KAHLEESI-Ulf Ohlsson 3%

11 CASH CONVERTER-Stefan Söderkvist 1%

4 RAMBO RIVNER-Kaj Widell 5%

1 B.DOLLAR-Jorma Kontio 1%

 

V75-6, AUTO 2640, Guld, SM

1 READLY EXPRESS-Jorma Kontio 85%

Readly Express behöver ingen närmare presentation, det är en världsstjärna som blir omgångens största favorit. Han vann på ett bra sätt senast och har fått ett bra utgångsläge igen. Jag tror att han sitter i ledningen efter första kurvan och därifrån slår ingen honom i detta fält.

4 VÄSTERBOONTHENEWS-Örjan Kihlström 3%

Västerboonthenews var med i SM ifjol också och har bättre form än då, men samtidigt är det här loppet hårdare. Läget blev fint och formen är på topp. Förhoppningsvis får han en bra resa och kan då kanske spetsa och släppa till megalampan och hänga med till en andraplats. En möjligt tvillinghäst och skulle favoriten göra bort sig öppnar sig enorma möjligheter för en 3%-are.

3 NADAL BROLINE-Ulf Ohlsson 4%

Nadal Broline fick gå en lång bit i tredjespår senast i en snabb avslutning och var lite ursäktad. Med ett bättre lopp kommer han säkert att vara bland de tre främsta den här gången. Känns fortsatt fin i träningen och den här gången blev läget riktigt bra. Bra platschans
12 ALFAS DA VINCI-Joakim Lövgren 0%

Alfas Da Vinci fick pausa lite efter senaste loppet, utan att det har varit något fel på honom. Man har siktat hit, men läget var inte det man önskade. Blir det tempo knäpper han ändå många till slut. Han har form, vilket han visade när han nyligen gick 13,0/1640 meter i ett provlopp. Det blir ingen ändring i balansen och han slåss om en plats.
6 RECKLESS-Björn Goop 2%

7 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 1%

11 DANTE BOKO-Adrian Kolgjini 1%

10 DIGITAL INK-Robert Bergh 1%

5 CARABINIERI-Peter Untersteiner 3%

Carabinieri kan avsluta väldigt tungt och med rätt resa är det bra platschans. Formen är dock lite oviss med tanke på att han varit ifrån ett tag.

2 RAPIDE DU POMMEAU-Thomas Uhrberg 0%

8 SPITCAM JUBB-Peter Ingves 0%

9 MIND YOUR FACE-Kaj Widell 0%

 

V75-7, AUTO 1640, Silver

1 ULTIMATE WINE-Johan Untersteiner 9%

Ultimate Wine kommer från tre vassa insatser och hon har aldrig varit bättre. Perfekta förutsättningar här, det blir spets eller rygg ledaren. Långt framme trots tufft emot och på Åby finns open stretch. Rolig tipsetta till singelprocent!

2 CAB HORNLINE-Per Lennartsson 34%

Cab Hornline fick inte chansen i V75-finalerna senast och han såg ut att ha gott om krafter sparade. Han har fått ett perfekt startspår och över den här distansen tål han att mala på i hög fart hela vägen. Kan få överta ledningen och då ökar chanserna.

5 ROLEX BIGI-Örjan Kihlström 17%

Sjuåringen har väldigt hög högstanivå, men är skör och lite ojämn av sig. Han var riktigt fin vid segern och även som tvåa bakom Queer Fish näst senast, men sedan lite blekare med skor senast. Han tränar nu fint efter uppehåll och ska gå barfota runt om och Örjan upp igen som vid segern. Jag tror att Rolex Bigi är bättre i grunden än favoriten, men sedan om det räcker till seger om denne får ledningen är givetvis en annan femma.

3 JAIRO-Joakim Lövgren 15%

Jairo visade form senast då han spurtvann på snyggt sätt. Han är jämn och säker och klarar av alla distanser. Jairo har definitivt kunnande för att sluta långt framme här

4 GOOD´s OF NORWAY-Peter Ingves 6%

12 ARON PALEMA-Mikael J Andersson 5%

Aron Palema är en tuffing och han hade nog fått tipset om han hade haft ett framspår. Med hårt tempo kan han komma in i matchen.

11 MELLBY DRAKE-Robert Bergh 2%

9 FURIOUS FRANCIS-Björn Goop 2%

7 ELECTRIC LIGHT-Peter Untersteiner 3%

8 MICHELANGELO ÅS-Ulf Ohlsson 5%

6 EVEN´S FIRST BOY-Flemming Jensen 1%

10 PART NAN ANGELEN-Stefan Söderkvist 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-3-4-5-6-7-8-9-11 (10-12)

2) 7 CANDOR HALL (4-5)

3) 1-2-3-5-6 (4-7)

4) 11 GLOBAL TRADER (3-8)

5) 2-3-5-6-9-11 (7-8)

6) 1 READLY EXPRESS (4-3)

7) 1-2-3-4-5-9-11-12 (7-8)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Masterglide i avd.5 så blir kostnaden endast 200:-

V86 Onsdag 11 Oktober Bergsåker/Solvalla

V86-1, AUTO 2140, Bergsåker

4 QUEER FISH-Kaj Widell 52%

Queer Fish har sprungit på sig mycket pengar nu men med tanke på hur tapper han är ska han räknas här också. Gick en mycket bra slutrunda senast på Solvalla bakom Zenit Brick. Är inte så snabb från start – men kan göra grovjobbet. Får tipset och chansspikas från ett bra läge trots att han nu möter en del erfarna Guld-hästar.

8 BEAU MEC-Henrik Svensson 8%

Beau Mec har mött tuffa hästar en längre tid. Och han har gjort det bra får man säga. I senaste starten till exempel satt han en bra bit ner i kön och hade ingen chans mot Your Highness som avslutade karriären på bästa vis, men Beau Mecs spurt längst ut i banan var vass och mersmakande. Är ingen snabbstartare så spåret är inget som stör egentligen. Blir det inget tempo tål han att avancera fram och i annat fall kan han bevisligen gå bra till slut
5 BANDIT HORNLINE-Kenth Åkerlund 9%

Bandit Hornline har fin form och jag tror att han kommer göra ett bra lopp igen, det finns i alla fall inget som tyder på motsatsen. Segerchansen är dock svår att sia om. Tempogynnad vid segern 25/8. Hoppas på något liknande här. Ny kusk i övrigt inga ändringar bestämda på förhand. Outsider

2 BOYS GOING IN-Per Linderoth 2%

Boys Going In var klen senast och det kanske är så att han inte tål när man trycker av honom i starten. Hästen känns precis som han ska efteråt, men det är nog lite humör i honom och i den här klassen måste han nog få loppet kört åt sig om han ska vinna. Härifrån behöver man inte gasa från början och förhoppningsvis kan han få sitta kvar och gå till slut. Hästen har sitt allra bästa bakifrån men möter några tuffa konkurrenter den här gången och får vara nöjd med en plats.
3 NAHAR-Robert Bergh 11%

Är inne på sitt sista tävlingsår åtminstone på svensk mark. Har inte visat något extra på länge nu och bör få svårt här även om han tidigare har blixtrat till emellanåt, och var ojämn även när han var som bäst. Den forne Elitloppsvinnaren är troligen överspelad här.

6 QUID PRO QUO-Erik Adielsson 12%
7 ORDER BY KEEPER-Håkan Skoglund 3%

1 ELIT HÅLERYD-Angelica Holm 1%

9 ARISTOCAT BOKO-Ove A Lindqvist 1%

 

V86-2, AUTO 2640, Solvalla

12 PERFECT KING-Örjan Kihlström 15%

Höll starkt senast och går framåt till onsdagens lopp. Han fick en dryg väg till ledningen senast och höll bra som tvåa. Örjan upp igen och jag tror han kan runda hela gänget trots det tråkiga utgångsläget.

1 UN DERNIER RIRE-Anders Erikson 6%

Un Dernier Rire ser fin ut, har formen på topp. Dessutom har han i Anders Eriksson en av ­Sveriges mest lovande kuskar i sulkyn. Han är ganska kvick ut och en av de som slåss om ledningen initialt. Han har ingen bra statistik på distansen där han fortfarande saknar en seger men förutsättningarna ser skapliga ut den här gången.

4 WALLE WEST-Per Lennartsson 3%

Har inte heller han vunnit på distansen än på sju försök. Var dock bra tvåa bakom National Prince senast och slog då bland annat Zeus Karsk. Han är på gång och har bra styrka och kan vara loppets stora överraskning från ett fint utgångsläge.

2 ZEUS KARSK-Peter G Norman 5%

Gör det okej men senast var han lite sämre än förväntat. Han har gått barfota runt om tre starter på raken och nu sätter man skor på fötterna då man misstänker att han blev hovöm senast. Får räknas ganska tidigt ändå när han fick ett så pass bra utgångsläge. 

6 IT´S SHOWTIME ZAZ-Jorma Kontio 56%

It’s Showtime Zaz galopperade senast från ett stressigt innerspår. Nu blir det en lugnare start och sedan fram för att försöka överta täten. Lyckas det är chansen till seger hyfsad, men då han ser ut att bli stor favorit försöker jag fälla honom.

9 VÄSTERBO HIGHSCORE-Ulf Eriksson 8%

Är mycket bra i grunden. Tränar fint inför detta men det är klart att han kommer att behöva en genomkörare. Ändå farlig att räkna bort helt..

10 TYRON POWER-Oskar Kylin Blom 1%
3 ALBA DOVE-Ville Karhulahti 1%

7 BLYTUNG AM-Rikard Lindh 1%

5 M.T.KNIGHT RIDER-Johnny Takter 2%

11 CASPER W.F.-Tobias Eklöf 1%

8 ALVENA URLÄCKER-Daniel Selin 1%

 

V86-3, VOLT 3140, Stayerlopp, Bergsåker

1 DONNERS AM-Per Linderoth 14%

Kommer troligen att få tävla utan skor och det är spännande. Läget gör att han borde hitta till spets och sedan kommer han att dra på i lagom fart. Ska kunna vara med i striden trots att det finns mycket tuffa hästar på tillägg.
12 LE MIRACLE-Erik Adielsson 42%

Le Miracle fick ett minst sagt struligt lopp senast, men kunde ändå vinna. Han är snabb på speed och har kommit igång på allvar och visade senast att han inte har några problem med att springa tre kilometer. Uppgiften ser passande ut - inte minst då det från stallhåll låter lite tveksamt kring det på förhand värsta motbudet Balfour. Kusken körde lite avvaktande senast, men efter att ha gått ut lite snävt i slutskedet kunde han ändå spurta till säker vinst. Jag tror inte att Erik kommer att köra med så små marginaler och det kan vara så att han bara är bäst den här gången.

14 BALFOUR-Robert Bergh 23%

Balfour återkommer efter paus och är lite svårbedömd. Hästen har tagit sina senaste segrar efter lopp i den främre träffen och Bergh avancerar kanske tidigt. Kapacitetsmässigt räcker han långt. Är inte helt att lita på i starten när det är voltstart så spår 5 var inte det man önskade. En av de som kan vinna utan strul.

5 TEMPURA-Peter Eriksson 2%

Gick en 13-tid över full distans senast på V75 men det räckte inte till en krona när Generaal Bianco vann i Bollnäs. Vann för tre starter sedan när han senast var ute över aktuell distans så distansen ska inte vara några problem. Skrällbud.

3 MELLBY DON JUAN-H. Johansson 1%

10 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 2%

11 PAYING GUEST-Martin P Djuse 1%

4 SURVIVAL KIT-Kaj Widell 3%
6 DRAGON POWERFLY-John Östman 0%
7 WIZARD SIMONI-Kenth Åkerlund 7%

8 IMPORTEDFRMDETROIT-D.Wäjersten 2%

15 TODAYS BUTTERFLY-H.Svensson 1%

13 VICTOR RUDA-Håkan Skoglund 1%

2 THED TY TASS ZET-Tomas Pettersson 1%

9 IPPON FUTURA-Mats E Djuse 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 2-åringar, Solvalla

6 ACTIVATED-Björn Goop 41%

Activated är rapp bakom bilen och det borde kunna bli spets på nytt.  Björn Goop hoppar åter igen upp bakom och når hon spets utan större strid kan hon leda hela vägen. Jag spelar på det och spikar ekipaget.

10 PERSON OF INTEREST-Ulf Ohlsson 4%

Är en tvååring som ser ut att ha framtiden för sig. Gav ett härligt intryck i debuten utan att vara trött i mål. Med körning där framme kanske skrällen kan vara ett faktum?

9 WHATABOUTYOU ZAZ-Jorma Kontio 16%

Whataboutyou Zaz ser ut att vara ett löfte. Gled undan enkelt i debuten (världsrekord) och kommer att vara ännu vassare nu. Given vid gardering av min chansspik.

12 CATHERINE´S CHIC-J. Untersteiner 2%

Vann direkt i debuten men hann inte med i en snabb avslutning senast och fick nöja sig med en fjärdeplats. Dåligt utgångsläge nu och hon får hoppas på överpace. Johan Untersteiner från spår 12 har vi sett vinna förr!

2 MARIAH´S BABY K.V.-P. Lennartsson 13%

1 ANDRE AGASSI-Johnny Takter 11%

Andre Agassi gick otroliga 12,9 ­senast men blev bara fyra? Travsporten går raskt framåt när tvååringar tvingas ner på de där tiderna, och jag vet faktiskt inte hur man ska taxera Andre Agassis insats? Var det en medhängartid där han sprang över sin förmåga? En fin häst är han hursomhelst.

4 ARCTIC MICHELLE-Pekka Korpi 2%

5 THUNDERPEDIA-Jim Oscarsson 1%

3 FIDDLESTICKS-Örjan Kihlström 7%

7 GLOBAL WITHDRAWL-Kim Moberg 1%

11 KROSSTEKNIK-Kenneth Haugstad 1%

8 GLOBAL WISHMELUCK-Mattias Djuse 1%

 

V86-5, AUTO 1640, Kallblod

4 IVARSJOKER-John Östman 8%

Ivarsjoker står bra inne i loppet och kan mycket väl slåss om segern. Han var ute i dubbla heat för första gången senast och rekordsänkte i båda loppen. 10-åringen verkar vara i fin form även om det finns lite humör i honom och är lite speciell att köra. Även om han inte vinner så ofta får han tipset till en intressant procent.

1 VÄSKINGE MIA-Robert Skoglund 4%

Låter det klart uppåt på från stallet och det blir laddning för täten. Det kan mycket väl lyckas om hästen är i balans och då springer hon en snabb tid. 
2 FAKS ODIN-Jan Olov Persson 51%

Faks Odin har bara gjort en start i år och  då var han dålig. Efter cirka sex veckors uppehåll bedöms han startklar igen. Det här är en bra häst som normalt sett kan leda länge, även om han inte är beroende av den positionen men till den höga procenten känns han inte spelvärd och jag rankar ner ett osäkert kort.

5 HÖNN BLESA-Ulf Backhouse 5%

Hönn Blesa är i riktigt bra form, vilket hon har varit en längre tid. Får hon ett lämpligt lopp kan hon vinna vilket lopp som helst i stort sett. Hon är kvick ut och kommer man till spets försöker man att köra där. Hästen har gått upp en klass och möter lite tuffare hästar, men gick riktigt fort över 1640 meter senast och går framåt för varje lopp. Skrällbud.

8 LOME TORNADO-Jimmy Jonsson 11%

Står tufft inne i kallblodsloppet men viss fart finns. Troligen provar man en jänkarvagn på onsdag.

6 THESS PRINSEN-Ove A Lindqvist 6%

Thess Prinsen vann ett billigt lopp senast men det var ändå en fin långspurt

7 KALLJOR-Mikael Halvarsson 5%

11 LISA MOLLYN-Micael Melander 2%

12 STÅLVILLE-Mats Gällerstedt 1%

10 BJÖNNUM FRÖYA-Carl Ivar Larsson 2%

3 LILLFAX-Kaj Widell 2%

9 BONALDO-Jan Olov Åberg 4%

 

V86-6, AUTO 2140, Solvalla

4 KING CITY-Örjan Kihlström 28%

King City kanske inte var helt tom bakom hästar senast. Han är dock bättre än vad raden visar och möter lite enklare motstånd än vad han är van vid så det är inte omöjligt att segern kommer här. Senast fick han aldrig chansen och gick i mål med sparade krafter. Den här uppgiften är mer passande än på länge.

12 VICTOR A.U.-Torbjörn Jansson 14%

Victor A.U. levererade en vass avslutning från tråkigt utgångsläge senast och har återigen dragit nitlotten. Formen är dock på topp och hästen räknas tidigt i ett öppet lopp. Ett halvvarv längre denna gång är en fördel med tanke på spåret

7 DANNE EDEL-Björn Goop 9%

Danne Edel kan mycket väl komma till ledningen i en andravåg och rankas upp på det. Han är klart bäst i front och trivs finfint med Björn Goop. Tål att tuffa på i hård fart!

5 STAY ALERT-Johan Untersteiner 7%

Stay Alert har ­ingen märkvärdig resultat­rad men den kan i mångt och mycket förklaras av att han mött bra mycket tuffare motstånd än vad han gör den här gången. ­Senast avslutade han 1.09 sista 700, vilket gör att det inte går att anmärka på att han ­ändå blev kvar i kön. I årets elfte start ­kan han spräcka nollan.
8 CUPIDO SISU-Tomi Haapio 2%

6 K.A.ONLINE-Johnny Takter 2%

11 FAUST HANOVER-Andrei Vilkin 23%

9 QUALITY QUESTIONED-Pasi Aikio 1%

2 PICASSO-Troels Andersen 11%

10 FINAL OAK-Claes Sjöström 1%

1 DIEGO M.BOKO-Ulf Eriksson 1%

3 LATEST NEWS-Magdalena Eriksson 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Diamantstoet, Bergsåker

3 TRICIA-Erik Adielsson 19%

Tricia vann på bra sätt i senaste starten, men är ojämn. Får Erik Adielsson i vagnen nu och vi får se om det kan ge nån extra kick? Behöver troligen smygas till 3-400 kvar och om hon då har de rätta ryggarna kan hon åter komma flygande långt ut och plocka ner övriga.

4 GLOBAL TEARDROP-Kaj Widell 22%

Global Teardrop svarade för en rejäl insats vid segern. Vann då trots ett lopp utvändigt om ledaren. Borde ha bra chans att ta hand om kommandot här och kan då bli svårfångad

9 LIRAC DE ZEUN-Robert Bergh 4%

Lirac de Zeun blandar och ger i prestationerna, och är lite svår att räkna på. Man vet aldrig hur hon är för dagen och samma sak gäller inför den här starten. Spåret passar bra för att smyga med och
det blir sannolikt barfota igen. Kan överraska på sin dag.

11 JAZZA HÅLERYD-Per Linderoth 34%

Jazza Håleryd har tänt till på slutet. Säkert delvis på grund av ny balans. Har bytt regi till detta! Nu har hon dåligt läge och känns lite tufft anmäld dessutom. Man kör henne barfota runt om och med helstängt huvudlag som hon haft på sig tidigare. Det finns bra fart i henne, men hon är lite svårbedömd så här direkt i första starten i ny regi. En av flera.
2 NEW FLAME-Ove A Lindqvist 4%
10 CARLOS MADONNA-Micael Melander 1%
1 DEVON AM-Björn Röcklinger 7%

Återkommer efter en tävlingspaus och ska passas direkt. Hon är bra i ljusa stunder och har ett pangläge. Troligen blir hon inte för mycket spelad med tanke på raden.
12 LEIA SKYWALKER-Tomas Pettersson 2%

7 VÄSTERBO REALWORLD-Kajsa Frick 4%
5 NUISANCE FACE-John Östman 1%

6 CASH´EM ONLINE-Mikael M Andersson 1%

8 HOPE SOLO-Mats E Djuse 2%

 

V86-8, AUTO 2140, 4-åringar, Solvalla

2 POLICY OF TRUTH-Ulf Ohlsson 35%

Policy Of Truth är en av kulltopparna. Han är väldigt bra och kommer troligen till ledningen per omgående. Biter ifrån sig länge sedan och blir högst troligt favorit i V86-avslutningen. Han har sex av sex i ledningen. Från ett perfekt andraspår bakom bilen talar mycket för att den startsnabbe valacken tidigt hittar till sin önskeposition. Motiverad favorit.

3 LOVE MATTERS-Örjan Kihlström 16%

Fyraåringen kan en hel del i ljusa stunder och har ett lopp i kroppen efter den vassa insatsen under Elitloppshelgen. Nu var det ett tag sedan han startade, men han borde ändå vara lite vassare. Det är en mycket läcker springare som är lätt att gilla. Trots att han kan tvingas göra jobbet väljer jag att dubbla systemet med honom.

11 CYBER LANE-Johan Untersteiner 20%

Det har hunnit gå fem veckor sedan Cyber Lane tog hem Svenskt Travderby efter ett av de mest dramatiska upploppen i loppets historia. Cyber Lane hade sprungit i ledningen hela vägen och in på upploppet såg han slagen ut. Men sista biten kom han igen och när mållinjen skars var han först.
- Det var verkligen ett rafflande upplopp i publikens smak och det var många som kunde vinna 200 kvar. Alla utom Cyber Lane, säger Johan Untersteiner som i det läget hade gett slaget förlorat.
- 200 kvar svischade Jorma (Kontio) förbi mig med Global Trustworthy och då var jag slagen, inget snack om det. Men sedan hade vi marginalerna på vår sida in på rakan när min kom in i travet igen samtidigt som Jormas häst tappade travet och helt plötsligt var vi tillbaka i matchen. Då vägde det med halva fältet och Cyber Lane gjorde verkligen en stor kämpainsats som var först i mål.

Nästa stora mål för Cyber Lane är Breeders Crown till vilket han är klar för semifinal 29 oktober. Men redan i onsdagens avslutande V86-avdelning ställs han mot kullkamrater av hög kaliber.
- Efter derbyt fick han först ta det lite lugnt och sedan har han tränat på. Han gick ett banjobb i förra veckan och jag var nöjd med honom så nu är det dags att komma ut på banan igen.

- Vi hade siktat på derbyt så det är inget snack om att formen inte är riktigt lika bra som den var då. Dessutom drog vi bricka 11 och värste konkurrenten har bricka 2 så det säger sig självt att det inte ser ut att vara vårt lopp på pappret den här gången.

Konkurrenten Johan Untersteiner syftar på är hårdingen Policy Of Truth. Han var också med i derbyt och gick då i mål med sparade krafter som fastlåst.
- Vi får se var vi hamnar från början men jag tror det blir svårt att gå fram och slå Policy Of Truth utvändigt, så jag kör nog ett avvaktande lopp den här gången som det känns.
I derbyt tävlade Cyber Lane barfota runt om. Den här gången blir det, som vid tio av hästens tolv segrar, skor på hovarna.
- När man är ute och möter de bästa i årgången vill man vara med på alla cylindrar men jag vet faktiskt inte om han har blivit bättre barfota runt om. Den här gången blir det i alla fall aluminiumskor fram. När han har gått med skor tidigare har han haft järnskor.
Summa summarum ligger Johan Untersteiner lågt inför Cyber Lanes första start efter derbysegern. Med tanke på hur han vann då är det emellertid långt ifrån osannolikt att han går vinnande ur striden igen.
- Jag känner mig aldrig slagen när jag åker ut med en sådan här häst men det ser svårt ut den här gången och jag tycker inte att han ska vara favorit.

7 TEST DRIVE-Ulf Eriksson 2%

Test Drive var riktigt bra i Derbyt senast från tråkigt läge. Han visade att han duger bra mot de bästa. Hästen har varit struken efteråt vid en tilltänkt start och det är svårt att veta var han står för dagen. Körs av Ulf Eriksson för första gången och han i flytet för dagen. 
9 SHOCKING SUPERMAN-Björn Goop 4%

5 MILLIGAN´S SCHOOL-Stefan Melander 1%

8 DESTINY AM-Per Lennartsson 2%
6 CADDIE LISIEUX-Kenneth Haugstad 15%

10 MINDYOURVALUE W.F.-Johnny Takter 1%

4 VALLEY BRODDE-Torbjörn Jansson 1%

1 BROOKLYN HILL-Claes Sjöström 1%

 

Systemförslaget:

1) 4 QUEER FISH (8-5)

2) 1-2-4-6-9-12 (10-3)

3) 1-3-5-12-14 (10-11)

4) 6 ACTIVATED (10-9)

5) 1-2-4-5 (8-6)

6) 4-5-7-8-12 (6-9)

7) 3-4-9-11 (2-10)

8) 2 Policy Of Truth/3 Love Matters (11-7)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 4 King City i avd.6 så blir kostnaden endast 240:-

V75 Lördag 7 Oktober SKELLEFTEÅ

V75-1, VOLT 2140, Stolopp

8 EVA I.H.-John Östman 47%

Eva I.H. är en stark märr som tål tuffa upplägg. Utgångsläget är inte det bästa men hittar bara Östman ut med henne så tror jag hon har en toppchans. Det är inga bakspårshästar i startvolten heller vilket underlättar. Senast vann hon från dödens i rejäl stil och jag tror hon gör det igen om det krävs. Tycker motståndet är väldigt lämpligt och jag inleder med spik.

13 MALGOMAJ B.-Petter Lundberg 4%

Malgomaj B. är en tuff märr som tål en repa i spåren när formen sitter där. 9-åringen står bra inne i stoloppet, V75-1. Petter Lundberg har visat att han kan toppa formen till V75-lopp och jag blir förvånad om inte en felfri Malgomaj B. dyker upp på målfotot i V75-inledningen. Första motbud till en intressant procent.

4 LOLLIPOP GIRL-Ove A Lindqvist 10%

Lollipop Girl ska inte ha några problem med spåret, men kommer kanske inte iväg så snabbt. Formen är jättefin och hon borde sluta långt framme. Är dessutom van att gå med skor vilket högst troligt blir balansen på lördag för de flesta.

10 SUNBIRD CHELSEA-Ulf Eriksson 3%

Sunbird Chelsea vann lätt senast med tussarna kvar i öronen. Hon har tränat helt okej efter det och spåret är bästa tänkbara då hon är travsäker. Hon tål att göra lite jobb själv under vägen och tränaren är uppåt. Hon tävlar barfota runt om normalt men tveksamt om det går på lördag? Missgynnas troligen med skor på fötterna. 
12 GREECE BOKO-Torbjörn Jansson 7%
6 AMAZING LA MARC-Henrik Svensson 2%

3 BABY´S BABY-Ulf Ohlsson 14%

Spännande jänkarstoet Baby’s Baby har en intressant uppgift i stoloppet. Hon noterades för seger senast på hemmabanan, fast det sedan målettan diskats för trängning. Baby’s Baby fick då jobba bakifrån, något som hon inte trivs lika bra med. 

– Det är en fin häst och jag tycker hon gick helt okej då, men hon gör sina bästa lopp i ledningen, säger Markus Pihlström och fortsätter:

– Nu är läget bättre, även om det hade varit ännu bättre med innerspår eller springspår, men jag tror inte någon vill svara henne härifrån heller.

– Jag tycker att hon ska räknas med chans att vara med där framme i alla fall.

1 SHAKIRA DEGLI DEI-Hanna Olofsson 1%
9 HEIDI ALE-Hannu Hietanen 1%
11 LADY ZAPPA-Örjan Kihlström 2%
15 OLYMPIA GOLD-Per Linderoth 5%

2 SO NOBEL GEDE-Daniel Wäjersten 1%

14 LOVING YOU DEEPLY-Tapio Kalaja 0%

7 GRACEFUL G.T.-Jan Norberg 1%

5 OMEGA C.D.-Martin P Djuse 1%

 

V75-2, AUTO 1640, Klass II

7 BEAR BRIAR-Kaj Widell 20%

Bear Briar var riktigt rejäl vid segern på Solvalla senast. Han fick ett tufft lopp och sträckte dessutom när det kom en smygkörd som utmanade sista biten. Tiden kanske man kan ta med en nypa salt, eftersom Solvallas banan är väldigt snabb, men det förtar ju inte hästens insats. Nu står han lite tufft inne på pengarna men jag tror att han ska duga bra ändå i klassen. Barfota bak senast fungerade bra men inte alls säkert att man kan köra så den här gången pga banan.
6 ASSAULT-Örjan Kihlström 29%

Assault svarade för ett starkt slutvarv från fjärde ytter vid seger- loppet näst senast då han bland annat hade en speed i 1.09-tempo i 400 meter inbakad på slutvarvet. Senast satt hästen långt bak i kön i ett kriteriekval, men trots en nolla i resultatkolumnen var insatsen bra då han sprang drygt 1.11 sista varvet. Visst kan det häxa lite från början, eftersom han inte är så startsnabb, men om det inte strular slåss han om de främre placeringarna.

9 MINNESTADS EL PASO-R. Dahlén 11%

Minnestads El Paso är en rejäl häst som levererar bra insatser varje gång. Han är tuff och går bra bakifrån. Hästen går hela vägen in i mål och har bra startryggar. Det lär därmed bli fin resa i andraspår och med lite överpace kommer han ta ner många över upploppet. Rebecca är en bra kusk som har dubbla chanser i omgången och det kan bli första V75-segern i karriären.

3 MY GIFTED MY-Jenni H Åsberg 5%

My Gifted My har höjt sig på sistone och hängde med fint utan att tömmas i lördags. Hästen kan öppna bra och är ganska tuff, så förutsättningarna passar. Från spets ökar chanserna som så ofta. Skrällbud.

1 ART VANDELAY-Petter Lundberg 6%

2 DON DRAPER-Sandra Eriksson 11%

5 DUSKTODAWN SISU-T. Jansson 12%

8 INBYPRINSEN-Hanna Olofsson 1%

11 LENNOX LADAY-Roger Nilsson 1%

12 MEDD-Ulf Ohlsson 1%
4 IKON ZON-Leif Eriksson 1%

10 ZORRO SWING-Jens Eriksson 2%

 

V75-3, AUTO 1640, Kallblod

2 MÅNPRINSEN A.M.-G. Melander 59%

Månprinsen A.M. har förvisso förlorat över den aktuella distansen mot flera av hästarna han möter i V75-3. Den här gången är Månprinsen A.M. och kusken Gunnar Melander redan i andraspår när bilen släpper fältet. Om hästen inte blir tempotorsk eller galopperar vinner 10-åringen förmodligen kallblodsloppet, men han är inte lika överlägsen som han tidigare har varit och jag spikar bara på lilla systemet.

9 ODIN TABAC-Oskar J Andersson 12%

Odin Tabac var fantastiskt fin när han vann Unionskampen på Färjestad senast, på en låg 20-tid över full distans. Tränar fortsatt bra och kan vara ännu lite bättre, med det loppet i kroppen. Har ett sämre läge än de värsta konkurrenterna och känslan är att han är bäst i spets men osvuret är bäst. Räknas om det löser sig från bakspåret.

5 LOME BRAGE-Ulf Ohlsson 14%

Lome Brage svek i debuten senast för Tjomsland, men står nu inför perfekta förutsättningar med spetsläge över kort distans. Ulf Ohlsson hoppar sällan upp i sulkyn om det inte är påställt från Tjomsland och har senaste loppet satt sig rätt får vår svenske konung en match.

11 METKUTUS-Juha Matti Paavola 1%

Metkutus hade otur i startrusningen i NM-loppet senast. Sedan följde han Tekno Jerken i tredjespår och gjorde det mycket bra. Han har utvecklat snabbheten och orkar gå i jämnt tempo så det blir troligen ett offensivt upplägg. Hästen gick 1.20,6 i både Härma och Termo, och formen är lika bra nu. Han kommer att tävla med skor och korta brodd som vanligt, storskräll.

1 MYR FAKSEN-Örjan Kihlström 7%

7 NORHEIM FAKSEN-Jan Ove Olsen 2%

En riktig rysare att se upp med kan 7 Norheim Faksen vara i V75-3. Hästen är klart bättre än resultatraden på slutet men kunnande finns då han i somras besegrade en så bra häst som Odin Tabac. I senaste starten i Finland fick hästen en tung resa men kämpade tappert och var inte långt efter i mål. 
- 7 Norheim Faksen (V75-3) gjorde ett kanonlopp i Finland senast och det var nog det bästa lopp som hästen har gjort i min regi. Han fick gå först i tredjespår sista 1200 metrarna och var bara en längd efter vinnaren i mål. Han har tagit resan bra och har tränat på riktigt fint efteråt. Jag körde ett jobb med honom i går (onsdag) och då kändes han väldigt bra, säger Jan Ove Olsen.

Tränaren Olsen är mycket uppåt inför V75-starten i Skellefteå och berättar om en hel del spännande ändringar i balans och utrustning.
- Det blir eventuellt barfota bak, men de har sagt att banan i Skellefteå har varit hård i veckan efter mycket regnande så jag vill se hur banan är först. Men det blir absolut lättare balans fram och så kommer han att få gå med ett helstängt huvudlag istället för open eye som han har haft på slutet.
- Han har varit så fin med open eye-huvudlaget men nu när det är 1600 meter och vi fick det läget vi fick så tror jag han kommer att vara riktigt fin även med helstängt. Det i kombination med den lättare balansen hoppas och tror jag ska ge en jäkla bra effekt, menar Olsen.
- Det är första gången vi gör de här ändringarna tillsammans och det blir spännande hur de här stora förändringarna slår ut.

Norheim Faksen är i skrivande stund spelad till blott en procent(!) av insatsfördelningen på V75. Månprinsen A.M. är storfavorit och sedan finns även startsnabbe Lome Brage med som har spår innanför Norheim Faksen.
- Min häst är snabb ut men tar aldrig en längd på Lome Brage, som nog är världens startsnabbaste kallblodshäst. Vi startar långt ut i banan men jag kommer att köra från start och hoppas komma ner i banan. Det gäller att hitta en vettig position och eftersom det är open stretch i Skellefteå vore det läckert att komma ner i rygg på Lome Brage och få rygg på ledaren.
- Vi måste ha riktigt bra med klaff för att vinna men jag tror på en god prestation och att han är topp tre. Jag kan i alla fall säga så här att han är bra nog att vinna och är värd en riktig varning, säger Jan Ove Olsen.

4 ART KJARVALD-Ulf Eriksson 1%

6 TANGEN HAAP-Björn Karlsson 3%
3 CALI MAKS-Jan Norberg 1%

10 HELMEN VILI-Antti Ala Rantala 1%

8 ART NATTFARI-John Östman 0%

12 ROTE JON-Jonathan Carre 0%

 

V75-4, VOLT 3140, Stayerlopp

3 FLASH HAMMERING-O. J Andersson 28%

Flash Hammering har bra chans att komma till spets och stanna där hela vägen. Fyraåringen har, med dubbla segrar i år, visat att han duger på V75 och han står fortfarande billigt inne i sin klass. Det finns egentligen bara två frågetecken inför lördagens start. Det ena är om han hinner före Strait Iron till spets, för Torbjörn Jansson släpper väl knappast? Det andra är att han aldrig har startat över tre kilometer. Rätar han ut dessa har han bra chans att vinna loppet

6 STRAIT IRON-Torbjörn Jansson 12%

Strait Iron har gått bra i stayerloppen i Finland. Han har spännande utgångsläge och kommer han före tipsettan från start kommer knappast Torbjörn Jansson släppa frivilligt. Strait Iron är bra nog för att kunna spåra ett sådant här lopp hela vägen.

5 ANTONIO TROT-Ulf Ohlsson 17%

Antonio Trot är bara stark och kommer att vara jättegynnad av den långa distansen. Det är stor risk att han tappar en hel del från spår fem, därför rankas han bara trea. Kommer han i väg skapligt och inte visar ringrost efter det lilla tävlingsuppehållet behöver han inte rädas någon.
8 BETEL AM-Jan Norberg 4%

Betel Am krånglade det för i lördags och det var svårt att hämta in något. Han gick okej och hästen har gått ganska bra varje gång sedan han flyttade upp till Sundsvall i början av augusti. Det måste klaffa en del under vägen för att han ska kunna vara långt framme. Troligen blir det vanlig vagn nu när det är voltstart. Outsider.
10 STRICKER-Hannu Hietanen 6%

12 SAMBUCUS P.R.-Leif Eriksson 1%

13 CASANOVA SISU-Daniel Wäjersten 5%

– Han är betydligt mer intressant här än stallkamraten Mellby Charmören. Jag hoppas bara det slutar att regna, hästen är lite skör och trivs inte på hård bana så som det var senast, även om han gjorde ett bra lopp, säger Pihlström som utvecklar:

– Det är en väldigt bra häst och jag tycker att han närmar sig toppformen nu. Jag tror att han kommer göra en positiv insats här.

2 WASA THUNDER-Ulf Eriksson 7%
15 GLOBAL MONEY-Ove A Lindqvist 6%

Global Money är svårbedömd. Han fick snäll resa i lågt tempo i comebacken och prestationen sade absolut ingenting. Genomköraren var säkert nyttig och kapacitet finns för att runda rubbet.

14 PREMIER KRONOS-Claes Sjöström 4%

Premier Kronos har varit bättre än någonsin sedan han började tävla utan skor, men tveksamt om han kan gå så den här gången.

1 MELLBY CHARMÖREN-Kaj Widell 5%

Mellby Charmören gjorde lite comeback senast efter tre månaders frånvaro. 

– Han var lite tveksam senast, sprang mest och bröt i loppet, men han gick jobb i tisdags och det var vi nöjda med. Han gick ändå 14,4/2140 senast och ska ha gått framåt med det loppet. Samtidigt tror jag han får svårt nu och det är inget för vinnarspelarna.

4 STARO FIGHTER-Caroline Åkerlund 2%

7 EL MURO B.R.-John Östman 1%

9 ONBOARD BROLINE-Per Linderoth 0%

Struken: 11 William Birdland

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

6 T.REX D.K.-Örjan Kihlström 28%

T.Rex D.K. i har vunnit 19 av 25 starter i nuvarande regi. Han har slagit gulddivisionshästar och två gånger plockat ned vinnaren av Åby Stora Pris Midnight Hour från dödens. T.Rex D.K. är en riktig vinnartyp och alldeles för bra för motståndet han möter här. Det viskas dessutom om positiva träningsrapporter från Finland. En chansspik i omgången.

7 LINUS BOY-Ulf Ohlsson 22%

Linus Boy får många supporters efter andraplatsen i V75-finalen senast och visst gick han starkt efter en strulgalopp 1200 meter från mål, men täten stannade också helt sista biten och det gick inte så fort till slut som det såg ut. Fungerar det med de täta starterna och en långresa på det kan han säkert vinna om de andra två kör för tufft mot varandra, men frågan är var han hamnar. Risk att han hamnar sist från det här läget och eftersom han är svår i kurvorna kan det bli långt fram på det korta upploppet sedan.

2 ANGLE OF ATTACK-Ulf Eriksson 33%

Angle of Attack är en bra spetshäst som visade fin form näst senast, men senast galopperade han som slagen i rygg ledaren i sista kurvan och även om han är allra bäst i spets så väckte den insatsen lite frågetecken. Han lär bita ifrån sig bättre i ledningen, men är han inte helt på topp bör han få svårt att stå emot min spik.
1 RONDINE D´ASOLO-Hanna Olofsson 1%

Rondine d’Asolo har gjort 15 starter på V75 och har tre andraplatser som bäst. Samtliga tre över aktuell distans. Maj 2015 var senaste gången hästen hade innerspår och då tog hon ledningen. Spännande på en open-stretchbana och championledande kusk i vagnen.

3 SERIOUS TRY-Henrik Svensson 4%

11 CLAUDIUS F.-Claes Sjöström 0%

5 MAGNIFIK BRODDE-John Östman 5%

12 MERRY BROLINE-Ove A Lindqvist 1%

4 MANSTONE´S CLASSIC-Jan Norberg 0%

10 LIBERTY FACE-Per Linderoth 2%

Strukna: 8 Thaiger Exclusive, 9 Evil Enok M.E.

 

V75-6, AUTO 2140, Klass I

3 JAQUES NOIR-Ulf Ohlsson 49%

Fyraåringen har varit ute mot tuffa gäng hela sommaren och fick senast en välbehövlig pust i ett lite enklare gäng. Det märks verkligen att hästen har förbättrats med sommarens tuffa starter och känslan är att han står ruskigt billigt inne i nuvarande klass. Att han dessutom visat sig vara riktigt startsnabb bakom bilen gör inte saken sämre och skulle han nypa åt sig spets - vilket allt talar för - blir han ytterst svårslagen. Dock blir han stor favorit och det är inte alls säkert att han kan gå barfota bak den här gången pga banan.
2 SELMER I.H.-John Östman 20%

Selmer I.H. ser ut att vara i kraftig utveckling. Intrycket vid den överlägsna segern senast var mycket starkt och jag tror att han kan öppna bättre än visat bakom bilen. Skulle det bli spets (inte så troligt ändå) eller rygg på favoriten (mer troligt) blir han inte helt lätt att tas med till slut.
10 UNDIES-Örjan Kihlström 10%

Undies har bekymmer med aktionen, men är stark och rejäl när det flyter någorlunda för honom och han är i alla fall klart bättre än de flesta i loppet.

7 GIANLUCA BOKO-Jan Norberg 10%

Gianluca Boko hade lekstuga med Jaques Noir på V75 i somras, men då gick han i ledningen och Jaques Noir utvändigt. Risk att det blir tvärtom nu och då minskar givetvis segerchansen, men skulle det lösa sig bättre kan han vinna. Det var nämligen riktigt bra formintryck vid spetssegern i enklare sällskap senast och nu blir det dessutom jänkarvagnen på.

5 LUKAS BRIS-Ulf Eriksson 2%

Lukas Bris var jättefin senast på V75. Han gick nytt rekord och var verkligen inte tömd efteråt. Kanske kan han ha nytta av att det är open stretch på Skellefteå travbana.
11 KLENA VITO-Hannu Hietanen 1%
9 DIAMONDINTHESKY-P. Grundmann 1%
4 MARVELOUS-Per Linderoth 2%

1 JULIUS LEEJS-Hanna Olofsson 1%

Julius Leejs möter kanske för tufft motstånd på lördag, men jag måste ändå varna lite för honom. Han har haft all otur i världen på slutet och är mycket bättre än raden, och nu har han ju drömläget. Kan vara miljonskrällen.

6 CAMERON DREAM-Martin P Djuse 3%

8 DIAMONDS LUCKY-Torbjörn Jansson 1%

12 O.P.´S FABULOUS-Daniel Wäjersten 1%

O.P.’s Fabulous i Klass 1 hade en stark säsong i fjol med sju segrar på sexton försök, men läget nu var ju inget att hurra för.

– Hästen satt fast med lite sparat senast och har blivit behandlad efter det och känns bra. Det här är en bra häst som jag tror säkert kommer göra ett bra lopp nu, vi ska prova med barfota runt om, men han blev ju helt bortlottad här och de räcker nog inte mer än till ett fjärde-, femtepris säger Markus Pihlström. 

V75-7, AUTO 1640, Brons

1 KLÖVER ALL OVER-Rebecca Dahlén 19%

Innerspårets Klöver All Over har höga toppar, perfekta förutsättningar och står bra inne i klassen, men presterar lite ojämnt och har lätt för att hetsa upp sig lite för mycket. Det kan mycket väl vara så att Klöver All Over leder runt om och han är given på kupongen. Det kan till och med vare en chansspik om ni börjar få slut på streck.

4 ARCHIE DREAM-Hannu Hietanen 8%

Archie Dream har gjort tre bra lopp i ny regi och visat härliga spurtegenskaper. Ska helst ha ett smyglopp och farlig om kusken lyckas ge honom det.
3 VALLEY STREAMLINE-Claes Sjöström 6%

Valley Streamline är kvick ut och Claes Sjöström har vettig chans att kunna köra till sig positionen i rygg på ledaren vilket är positivt i Skellefteå där man har open stretch. Han är i toppslag för dagen och den här gången är det betydligt bättre förutsättningar för honom än senast. Skrällbud.

5 BARON D´INVERNE-Claes Eskilsson 10%

Baron d’Inverne har också formen helt på topp och gick ju under 1.11 som tvåa bakom Michelangelo Ås för tre starter sedan och kan nog duga även i V75 med rätt lopp

2 MALKIN-Torbjörn Jansson 26%

6 OUTRUNNER-Kaj Widell 1%

7 HAGENTOY-Ulf Ohlsson 2%
12 ROGER AMERICA-Hanna Olofsson 3%

10 MELLBY DEMON-Örjan Kihlström 13%

Mellby Demon hade otur senast när han testade monté, men han kan ha tänt till av den starten. Han har bakspår på kort distans men jag tror det kan bli rejäl fart i detta lopp, många snabba som vill till ledningen vilket skulle gynna honom
8 VOULEZ VOUS-Ove A Lindqvist 9%

9 BONJOVI B.R.-John Östman 1%

 

Systemförslaget:

1) 4-8-10-13 (12-6)

2) 6-7-9 (3-1)

3) 2-5-9-11 (1-7)

4) 3 Flash Hammering/6 Strait Iron (5-8)

5) 6 T.REX D.K. (7-2)

6) 2-3-5-7-10 (11-9)

7) 1-2-3-4-5 (6-7)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Månprinsen A.M. i avd.3 så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 4 oktober, Åby/Solvalla

V86-1, VOLT 2640, Åby

4 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 4%

Quiz Töll, har inte startat på ett tag, men har kapacitet som räcker för klassen. Hon är dessutom lite svår i voltstart, men Uhrberg är skicklig och lär enbart fokusera på att få iväg sin femåring felfritt, och lyckas han bara med det så ska segerchansen vara god. Quiz Töll tål grovjobb, och är både snabb och stark. Får tipset till intressant procent.

1 NEW MOON PELLINI-P. Untersteiner 3%

New Moon Pellini gick helt ok i comeback efter vila senast. Ska gå framåt med loppet i sig och får ett passande smyglopp från läget. Lång distans är inget problem. Tror han gör en god insats på sin nyttighet, men han vinner ju sällan. Barfota fram igen, men vanlig vagn när det är voltstart

9 JAIRO-Joakim Lövgren 41%

Jairo är inte bara snygg, han är bra på att springa också. Har gått bra över distansen tidigare (bland annat vunnit efter tungt lopp) och det ska inte behöva fälla honom. Jairo avslutade rätt bra senast och får han en bra rygg att vandra i blir han inte enkel att stå emot. Jairo har vunnit två av tre starter på lång distans. Ser ut att bli stor favorit men är bara en av flera i mina ögon.
7 GIJON-Johan Untersteiner 17%

Gijon fick ett tungt lopp i ”dödens” i den senaste starten. Kämpade på bra trots allt och det skulle nog vara bra om han slapp göra allt jobb nu. Tävlar Johan Untersteiners springare på topp ska han passas.

10 VALENTINO STRIX-Stefan Söderkvist 7%

Stepping Spaceboys två år äldre stallkamrat Valentino Strix har också visat fina takter på slutet. Senast levererade han en tung avslutning från fjärde par utvändigt och kom i mål som trea på nya rekordet 1.13,9 över 2 640 meter.
- Jag körde honom i dag och efteråt sa jag att den här hästen måste ha toppform. Han känns riktigt fin och kan han avsluta som han gjorde senast är han säkert med långt framme.
Admir Zukanovic förhoppning är att som förra gången låta Valentino Strix springa utan skor på alla fyra hovar, men då gäller det att banan är i toppskick.
- Jag utgår från barfota runt om men det beror på hur mycket nederbörd det kommer. Han är känslig om banan blir stum och om inte underlaget blir så bra som jag vill ha det måste han gå med skor. Visst är han lite vassare utan skor men inte på en dålig bana. Det är liksom inte bara att rycka av skorna så blir det bra utan allt måste stämma.
Grunddistansen i onsdagens lopp är densamma som senast men den här gången startar Valentino Strix med 20 meters tillägg. 
- Han kommer säkert att tappa lite från start som han alltid gör men blir det sedan lite körning där framme kan det bli intressant. Han befinner sig i en tuff klass men när han är i form gör han inte bort sig.

2 WONDERBOY-Johnny Takter 13%

Senast fick han dra fram New Moon ­Pellini men när ­denne ut­manade över upp­loppet sträckte Wonder­boy bara på sig. De som fick 13,30 på honom då kan ­vara ruskigt nöjda. Vi andra får hoppas att han är lika bra igen men får vara nöjda med ett lägre odds mot ­hårdare motstånd. Förhoppningsvis ändå med bra spelvärde på V86-spelet.
3 JULA EXTREME-Björn Goop 12%

5 PACIFIC W.F.-Robert Bergh 2%

8 RETURN TO SWEDEN-Peter Ingves 1%

6 PETER BAGGER-Jeppe Juel 1%

 

V86-2, AUTO 1640, Solvalla

6 DON´T MIND ME-Örjan Kihlström 28%

Don’t Mind Me var mycket fin senast när han dansade undan. Men har varit struken efter det och är lite svårbedömd. Jag chansar på att han är i form direkt och tycker att spelvärdet är så pass högt att jag spikar från ett okej utgångsläge.

4 VALEUR-Sandra Nordemo 15%

Valeur har haft form länge och han var jättefin vid segern i ett enklare gäng senast. Läget är inte fel och han har gjort många bra insatser över kort distans. Tror på god chans att vara bland de tre igen och man ändrar ingenting

5 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 10%

Ajlexes Cubano var jättefin senast och borde ha gått framåt med lopp i kroppen. Man körde med norskt huvudlag senast och tanken var att han skulle få ett snällt lopp. Det kan bli svårt att ta sig förbi M.T.Insider, så det kanske blir dödens igen. Distansen går bra men är inga plus. Vi får se om det blir helstängt huvudlag eller inte, men barfota runt om blir det sannolikt.

2 M.T.INSIDER-Olle Alsén 15%

Är blixtrande snabb bakom bilen och det är inget snack om att han drar till täten. Sedan kommer kusken köra i ett jämnt tempo och det kan mycket väl vara så att ekipaget håller undan. Har ju visat sig duga inom V75.

3 ALEX TRÖJBORG-Jorma Kontio 4%

Alex Tröjborg såg senast segerfarlig ut ett tag, men rådde inte på toppfyraåringen Racing Mange. Alex var ändå bra och har sitt bästa utgångsläge på några starter och kan överraska här.

7 JEEPSTER-Kaj Widell 4%

11 VICTOR A.U.-Torbjörn Jansson 14%

Victor A.U. är oerhört jämn. Senast fick han lite press i spets i loppets inledning, men sedan var det lugna gatan. Han behöver lite flyt, men får han det kan han ta andra raka trots att han är missgynnad av bakspår den här gången.

8 WANNABE KEMP-Claes Sjöström 1%

1 MELLBY COLLECTOR-K. Haugstad 3%

Har tränats lite annorlunda under en tid och det kan göra susen ibland. Det var i alla fall ett laddat intryck när han satt fast bakom hästar senast. Får han chansen i tid nu så, kanske! Mellby Collector har haft innerspår bakom bilen i fem lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle, men släppte då spets efter dryga 100 meter. Har vunnit fyra av de sex gånger han gått i ledningen.

9 MR PERFECT-Ulf Eriksson 1%

12 SUGARMAKESMECRAZY-E. Adielsson 3%

10 CAMELOT SISU-Ulf Ohlsson 1%

 

 

 Notera att den tredje avdelningen inom V86-spelet är något så ovanligt som monté (travridning). Att några av hästarna inte ens provat på det i lopp förut är givetvis mycket svårbedömt. Hur ska man kunna gissa kring det som spelare frågar man sig..?

V86-3, AUTO 1640, monté, Åby

3 HANNA BANKER-Stephanie Werder 28%

Hanna Banker är svårbedömd här men fin fart finns och distansen bör vara en fördel. Hanna Banker gör sin första start i monté. I Danmark behöver hästarna inte kvala i monté, om de tjänat mer än 100 000 kronor. Hon är en naturtravare som säkert fungerar under sadel. Blev senast tvåa i ett storlopp på danska landsorten så formen finns där. Skulle hon få en bra start slåss hon säkert om segern. Körs av en vass montéryttarinna

2 ASTERIX HORNLINE-E. Knutsson 17%

Asterix Hornline har visat toppform i sulkylopp på sistone och från ett fint startspår ska han räknas tidigt i montédebuten. Han är riden, men mest bara dressyr och inga snabbare tempon. Han har blivit riktigt startsnabb på sistone och till och med tagit spets. Nu vet man ju inte om han är det under sadel, men han kan möjligen ta spets och släppa

9 RAGGAMUFFIN-Sofia Adolfsson 12%

Raggamuffin har gått bra i monté. Rids av en vass tjej och hästen har också visat god form på slutet. Är van ganska tuffa gäng och kan krossa allt. Raggamuffin var senast trea bakom tuffa duon Candor Hall och Special Envoy och fullföljde väl, utan att ha något med utgången att göra. Gången innan var det bara danske derbyvinnaren Axel som var före Raggamuffin i mål. Den här gången känns motståndet lite enklare och trots ett byngligt läge får han räknas tidigt.

6 HE´S A DIFFACOLT-Jenny Brunzell 16%

He's A Diffacolt är upp och ner i sina prestationer och nu får vi se om det fungerar bättre med monté. Han har inte gått något montéjobb och faktiskt inte ens blivit riden över huvud taget på länge, och han känns svårbedömd, men om han är på rätt humör på onsdag då är han bra

7 DOLLAR ACCESS-Josefine Ivehag 2%

4 LAWYER LOHR-Jennifer L Oscarsson 3%

Lawyer Lohr är nog den som gynnas mest av distansen. Han var toppfin i våras då han tog några segrar från ledningen. Gick sedan ner lite i form under sommaren men verkar nu vara på rätt väg igen. Om han är i toppform kan det bli svårt för de övriga att nå honom, ­speciellt om ryttaren kan moderera tempot lite bättre än vad som var fallet i Lawyer Lohrs senaste start.

5 RED HOT SNAPPER-Nathalie Blom 17%

Red Hot Snapper är stallkamrat med Ragamuffin och är inte så mycket sämre och har dessutom ett bättre läge. Senast vann han enkelt och han ska räknas igen

8 ODIN TÖLL-Malin Andersson 1%

1 GLORIA SÅNNA-Clara Jonasson 2%

10 MORGAN ATLAS-Alicia J Larsson 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 3-åriga ston, Solvalla

4 SUNWAPTA GOJ-Claes Sjöström 63%

Sunwapta Goj är en fin treåring som har gjort bra insatser. Har lottats till ett passande läge och kan säkert öppna hyfsat. Ska kunna vara med långt framme om det klaffar lite. Hon har visat hög kapacitet och uppgiften är passande. Ett förslag till singelstreck

2 HIPSTER-Kenneth Haugstad 9%

Hipster har kommit igång sent på grund av hennes storlek. Nu känns hon jättebra i träning och börjar komma igång fint. Senast mötte hon helt enkelt för bra hästar, men var helt okej. Hästen är snabb ut och borde kunna få bra lopp. Man fortsätter barfota runt om. Outsider.

9 SWAROWSKI BROLINE-E. Adielsson 9%

Svante Båths travare fick inte chansen i den senaste starten och det var ett läckert intryck bakom hästar. Dessa krafter kommer väl till pass nu istället och hon kan mycket väl speeda förbi alla om det klaffar. 

10 HANNA-Ulf Eriksson 3%

Gör det bra hela tiden, främst från spets. Missgynnad av läget. Fem platser på åtta starter i år. Skrällbud vid överpace.

1 KASHMARY NIGHT-Ulf Ohlsson 3%

Kashmary Night tog sin enda seger hittills från ledningen och så fin som hon var då trodde man att det var ­början på något bra. Men ­sedan har hon inte kunnat leva upp till det. Ändå lite uppåt igen på ­slutet och med de här tilltalande spåret känns hon lite intressant vid gardering.

5 HILLCREST PLAYER-Örjan Kihlström 4%

7 TAHITI JOURNEY-Jorma Kontio 4%

12 CROWD PLEASER-Mattias Djuse 2%

11 RITA C.D.-Hans R Strömberg 0%

8 SHEILAH LADAY-Peter G Norman 1%

3 MIDNIGHT VICTORY-T. Jansson 2%

6 BUTTERFLY IMA-Åke Lindblom 1%

 

V86-5, AUTO 2140, 3-åriga ston, Åby

5 ENDORA DE BUSSET-Björn Goop 19%

Endora de Busset var bra vid segern näst senast och man var nöjda med henne senast också. Hon gick hela vägen in i mål och med rätt resa här kan hon vara långt framme. Formen är hur som helst på uppåtgående och hon dyker nog upp på målfotot. Hästen kan öppna hyggligt från start och får tipset i ett öppet lopp.

3 CHIQUITITA DIABLO-P.Untersteiner 28%

Är under utveckling. Det blir laddning och från ledningen känns det som ett givet bud att ha med i A-gruppen. Chiquitita Diablo gick vasst i skymundan i ett Oaks-kval senast. Känns finfin efter och Untersteiner är mycket nöjd med henne för dagen. Läget är bra och hon har lärt sig att öppna allt snabbare

7 LETIZIA-Anders Zackrisson 6%

Letizia är mycket rask från start om hon laddas. Sedan är frågan om det blir full körning från start då hon kan bli het eller om hon kanske släpper tät om hon kommer dit. En spetshäst är alltid aktuell i öppna lopp.

8 SHESTHEONE TROT-C. Eriksson 17%

Är väl ingen jätteskräll, men med tanke på spåret och formraden skulle det inte förvåna om stoet blir för lite spelad. Kan mycket i ljusa stunder och är ett kul bud. Hon hade förmodligen tippats från ett bättre läge. Hon har gått bra i tuffa gäng och var inte långt ifrån att ta en plats i Oaks, efter att ha slutat trea i uttagningen.

9 ALEGRA B.-Conrad Lugauer 18%

Alegra B. är nog bästa hästen, senast var hon ­mycket fin. Men det är så pass långt tillbaka som i ­slutet av juni. Efter det var hon struken inför en ­tilltänkt start i juli och man kan ana att det inte har gått helt på räls för henne senaste månaderna.

1 VANILLA KRONOS-Thomas Uhrberg 5%

Vanilla Kronos har nu tre lopp i kroppen efter lång paus. Rapporteras träna starkt och lär göra ett riktigt bra lopp. Vanilla Kronos har innerspår bakom bilen för första gången i Sverige. Har haft andra öppna spår i tre lopp och ”som bäst” tryckt sig till ledningen efter 350 från spår 4. Körs av Thomas Uhrberg för första gången.

2 FINE LANE-Kevin Oscarsson 1%

4 STARO LITCHI-Tobias O Eriksson 1%

10 GOLDEN RIVER-Johnny Takter 3%

6 VENICE BOKO-Jeppe Juel 1%

 

V86-6, AUTO 2140, Solvalla

5 WHISKY AKEMA-Claes Svensson 18%

Whisky Akema och Claes Svensson lär ladda för att åtminstone skaffa sig bra position direkt. Från ledningen ökar chanserna. Stabil och levererar bra insatser varje gång. Får tipsnicken från det bästa läget.

2 HAN HERRED-Kenneth Haugstad 23%

Han Herred höll ­undan knappt men säkert för Louie Brodde från ledningen senast. Han kan leda det här ­loppet runt om men vi sätter litet frågetecken för hans segervilja. Där­emot ser Han (Herred) väldigt fin ut.

7 SAPAJOU-Ville Karhulahti 2%

Sapajou går okej hela tiden. Han borde normalt bli lite bättre med två lopp i kroppen, men spåret är tråkigt. Öppnar hyggligt och med klaff på loppet är han inte chanslös. Det finns viss kapacitet i hästen. Skrällbud.

10 SLOPPY JOE-Peter G Norman 8%

Har mycket bra fart men fungerar inte alltid. Återkommer efter sjukdom och kommer att köras snällt. Ändå vågar jag inte räkna bort honom.
4 GLOBAL SIGNATURE-Kim Eriksson 14%

6 ARAW HOSS-Jorma Kontio 19%

Araw Hoss har inte startat på länge men det är en riktigt bra häst. Han är mycket tränad, men har inte gått några tempojobb. Kanske inte är helt på topp, men ändå såpass väl förberedd att han ska prestera bra. Kan ju massor i grunden. Timo Nurmos fuskar inte i jobben.. Araw Hoss har vunnit de fem lopp Jorma Kontio kört och dessutom de tre gånger han startat på Solvalla.
9 LOUIE BRODDE-Erik Adielsson 7%

Louie Brodde var nära att slå Han Herred från dödens senast. Revansch denna gång?
1 PICASSO TILLY-Torbjörn Jansson 2%

Picasso Tilly har aldrig haft innerspår bakom bilen. Har inte visat startsnabbhet från andra öppna spår

12 BROKAD BRODDA-Örjan Kihlström 4%

3 MILTON SIGEL-Tomas Pettersson 2%

8 OLYMPIC TORCH-Hans R Strömberg 1%

11 M.R.HUNGRY EYES-Olle Alsén 1%

 

V86-7, AUTO 3140, 4-åringar, Åby

7 BVLGARI PEAK-Thomas Uhrberg 23%

Bvlgari Peak galopperade bort sig som storfavorit senast, men det tar jag inte så hårt på. Han var desto bättre gången före då han tog hem det danska Derbyt i enkel stil från spets. Fyraåringen är mycket stark och den långa distansen passar perfekt. Alltid svårt att säga hur långloppen blir körda på den här banan med open stretch – men det är ett givet bud och jag chansspikar en ickefavorit.

6 STEPPING SPACEBOY-S. Söderkvist 5%

Sitter man en bit ner i andraspår när superstjärnan Diamanten får bestämma i rena promenadtakten i ledningen är det lätt att misströsta. Men när mållinjen skars pekade mungiporna uppåt på Admir Zukanovic. Visserligen fick Stepping Spaceboy nöja sig med tredjeplatsen bakom Diamanten och Policy Of Truth men han flög fram över upploppet och skar mållinjen på lätta hovar.
- Det var länge sedan han behövde springa sig riktigt trött, utan det har varit full fart och spända linor över mål. Han var jättefin när vi körde honom i dag (måndag) och formen måste vara väldigt, väldigt vass för dagen, säger Admir Zukanovic.
Breeders Crown om en månad är nästa riktigt stora mål för Stepping Spaceboy men det betyder inte att Admir Zukanovic tar lätt på onsdagens uppgift, anrika S:t Leger över utslagsgivande tre varv med 125 000 kronor till vinnaren.
- På hemmaplan och allt, det ska bli riktigt kul och jag tror inte att han gör bort sig, säger Åbytränare och fortsätter:
- Distansen är inga konstigheter, han är allround och har visat sig bra på 2 600 meter och han blir bara starkare hela tiden. Spår 6 bakom bilen är helt okej. Taktiken överlåter jag till Stefan (Söderkvist) men hästen är startsnabb och borde inte sitta fast i ett sjuhästarsfält.
Stepping Spaceboy ska som tidigare gå med den svenska varianten av USA-sulky och med en skygglapp kallad murphybländare på vänster sida. I vanlig ordning kommer han också tävla utan framskor, om banunderlaget tillåtet.
- Det är väl bara för spelarna att titta på hans senaste lopp för att bilda sig en uppfattning om honom. Jag kan inte motståndet så bra men han är en toppfyraåring, inte mycket sämre än de bästa vi har i Sverige, och jag räknar med att han gör ett bra lopp.

4 SHOTPROOF-Björn Goop 61%

Shotproof har väldigt hög kapacitet. Att Björn Goop kör honom den här gången är mycket spännande och kanske kan ekipaget forcera till ledningen tidigt? Under alla omständigheter måste han räknas tidigt förutsatt att formen är som den ska vara. Blir väl stor favorit dock.

1 MINDYOURVALUE W.F.-Robert Bergh 4%

Mindyourvalue W.F. är snabb ut och bra nog att kunna leda det här runt om. Han är dock svår att räkna på och har dessutom vilat vilket kan betyda att kusken kan tänka sig ett snällt upplägg.

3 BASTIAN T.-Jeppe Juel 3%

Bastian T. var sexa i danska Derbyt men gick bra i skymundan. Senast vann han på bra sätt och det ser ut att vara en häst som är på väg uppåt i utvecklingen. Lär bli ytterst lite streckad. Det kan vara rätt, men tycker i alla fall det ser ut som en spännande häst.
5 KUNG EDWARD-Roger Malmqvist 1%

2 GOING TO PRESS-Kevin Oscarsson 2%

 

V86-8, AUTO 2640, 3-åringar, Solvalla

5 CALLE CROWN-Torbjörn Jansson 34%

Var ute i ett stenhårt kval till Kriteriet i den senaste starten. Very Kronos vann det loppet före en viss Villiam... Calle Crown gjorde det bra där bakom och den här uppgiften känns mer passande. Distansen bör inte ställa till det och jag är inne på att han är starkast. 

8 BORN UNICORN-Kaj Widell 32%

Born Unicorn var storfavorit att vinna sitt Kriterie­kval men serverades ett på tok för tufft lopp; efter 11,7 från 1 600 till 600 kvar i dödens fanns det inte så mycket kräm kvar till slut, så klart. Åttondespår kan sätta käppar i hjulen nu 

7 ELECTRICAL STORM-Ulf Ohlsson 2%

Electrical Storm gick bra senast på Mantorp efter att ha galopperat gången innan. Han är inte helt enkel med framspår bakom startbilen, men det kan vara en fördel att han har spår långt ut. Hästen är stark och det är inte omöjligt att han kan räcka om det klaffar. Det blir jänkarvagn nu när det är autostart.

11 INERTIAL-Stefan Melander 1%

Inertial har visat kraftig utvecklingskurva på sistone. Han fick en snäll resa senast och avslutade väldigt bra. Det här är en jättefin häst under kraftig utveckling som tävlade med rycktussar för första gången senast, men då rycktes de aldrig. Allt har varit bra i träningen inför det här. Skrällbud.

2 CAMARO BRICK-Erik Adielsson 14%

Camaro Brick är på väg uppåt. Det lär bli laddning och han kan leda loppet länge. Han spetsade och släppte i ett uttagningslopp till Kriteriet senast. Han avslutade sedan bra till tredjeplatsen - inte långt ifrån att nå finalen
4 CAPTAIN KNAS-Ulf Eriksson 5%

6 MR DEAUVILLE-Mattias Djuse 2%
9 FREE TO PARTY-Jorma Kontio 4%

12 PANE VINO-Örjan Kihlström 4%

3 SETHMIKAEL BLANCHE-M. Ulriksson 1%

1 BAILIFF-Kenneth Haugstad 1%

10 U.B.COOL-Åke Lindblom 1%

 

Systemförslaget:

1) 1-2-3-4-5-7-9-10 (8-6)

2) 6 DON´T MIND ME (4-5)

3) 2-3-4-6-7-9 (5-8)

4) 4 SUNWAPTA GOJ (2-9)

5) Alla 10 (5-3)

6) 1-2-3-4-5-6-7-9-10-12 (8-11)

7) 7 BVLGARI PEAK (6-4)

8) 5 CALLE CROWN (8-7)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 5 Endora De Busset i avd.5 så blir kostnaden endast 120:-

V75 Lördag 30 September SOLVALLA

V75-1, VOLT 3140, Stayerlopp

3 TELLMEASTORY-Björn Goop 20%

Tellmeastory var ute i försök och final samma dag på Färjestad senast. Gjorde två starka insatser då. Distansen ska vara en fördel då han är tuff och har han hovar att gå utan skor känns det extra bra. Har för lite pengar på sig för sin klass och står ännu bra till i propositionerna. Bra chans om favoriten inte fungerar.

2 RIGEL FACE-Ulf Ohlsson 30%

Rigel Face verkar efter en strulig vår och sommar ha hittat stilen igen hos Stefan Melander. Fyraåringen tränades tidigare i karriären av Lutfi Kolgjini där han tidigt tog sikte mot årets stora mål, Svenskt Travderby. Tyvärr för kretsen kring hästen räckte inte hästens poäng till för att ens komma med i uttagningsloppen och siktet fick ställas in mot andra mål. Voltstart är inte det mest optimala för hingsten, men med bara två på start borde han kliva iväg utan några större problem. Ledningen är en klar fördel för Lavec Kronos-sonen och disponerar körande Ulf Ohlsson loppet rätt kan övriga få svårt att plocka in 20 meter.

6 ZOKO LANE-Thomas Uhrberg 18%

Zoko Lane var mycket fin vid segern senast och tränaren är helnöjd med hästen. Distansen passar och läget är gynnsamt för felfri avgång, utan någon häst på utsidan. Sköter han sig är han inte sämre än nån annan i fältet. Eventuellt barfota runt om nu och vilken vagn man ska ha är inte bestämt.

4  VÄSTERBO CARRERA-Erik Adielsson 7%

Västerbo Carrera är en lite seg sort som gynnas rejält av den långa distansen. Han var pigg vid segern näst senast och fick lite sparat i ett tufft V75-lopp senast. Han svarade bra på rycktussar vid segern och hade dessa kvar i öronen senast. Adielsson upp nu och klart tänkbar om någon/några av de bästa kommer bort.

8 TIME MACHINE-Oskar J Andersson 3%

9 VIC DU NOYER-Robert Bergh 11%

11 NAKODA GOJ-Örjan Kihlström 8%

Hästen har visat bra form i skymundan en längre tid och hela tiden tävlat i tuffa V75-lopp. Testas med Örjan nu och det kan bli barfota runt om vilket han gillar. Kan avsluta vasst och intressant med ett rygglopp till 300 kvar

1 NEW FLAME-Per Lineroth 1%

7 NAVIGATOR SIB-Patrik Fernlund 1%
10 ASKÖ Q.-Jevgeni Ivanov 1%
5 TORONTO LOVE-Torbjörn Jansson 1%

 

V75-2, AUTO 2140, EM för 5-åringar

1 READLY EXPRESS-Jorma Kontio 85%

Timo Nurmos nya världsstjärna heter Readly Express. Trots att han vann på 1.09,9 över medeldistans senast tyckte varken tränaren eller kusken att han var helt på topp för dagen! Nu rapporteras hästen träna fint inför detta och det ska nog mycket till för att han inte ska infria favoritskapet. Världsrekordhållaren Readly Express är tillbaka på banan efter segern i Jubileumspokalen senast. Den i år obesegrade stjärntravaren vann på nytt världsrekord senast,  men utan att vara som bäst.

- Readly Express (V75-2) var inte helt på topp senast. Han var lite svettig i värmningen och innan loppet. Så som jag känner hästen så var han inte som bäst. Att ändå kunna vinna på nytt världsrekord visar bara vilken otrolig häst det är, säger Timo Nurmos.
- Han fick vila lite efter det loppet och har sedan tränat på helt normalt. Jag körde honom i ett jobb i dag (måndag) och det är en lite småtrög häst i träningen men han kändes fin.

Readly Express blir jättefavorit i EM för femåriga hästar som har 500 000 kronor i förstapris. Läget är tränare Nurmos nöjd med.
- Innerspåret är bra för han har visat att han är jäkligt snabb ut. Han går som senast med balans och utrustning, barfota runt om ifall banan är fin, och det är vår bästa chans. 

5 TREASURE KRONOS-C. Eriksson 4%

Treasure Kronos har hittat formen och självförtroendet igen. Kommer med tre vassa insatser i ryggen och får hoppas på bra tempo och någon fin rygg. Kanske kan skrälla då om favoriten sviker.

6 TOBIN KRONOS-Örjan Kihlström 5%

Tobin Kronos har god kapacitet även han. Har varit en del sjuk under året och det är ju inte optimalt. Har ändå hunnit visa upp sig vid ett par fina segerlopp. Tränar nu bra igen och borde kunna platsa bakom storfavoriten om han är frisk och kry.

4 NAPPA SCAR-Per Lennartsson 2%

Visade fin form vid enkel spetsvinst senast och var helt obrukad i mål. Kan öppna, söker rygg på favoriten. Platsbud i första hand.

2 AMAZING DYNAMITE-Ken Ecce 2%
3 CASH AND GO-Björn Goop 3%

 

V75-3, AUTO 2140, Silver

2 ZENIT BRICK-Björn Goop 32%

I Silverdivisionens final har Nurmos Zenit Brick till start från ett perfekt läge med spår två bakom bilen. Zenit Brick kommer från en överlägsen seger i C Th Ericssons Memorial.
- Zenit Brick (V75-3) slog två av Sveriges bästa hästar senast och tiden som han gick var otroligt bra för banan var inte så snabb och han går med skor och hade huvan kvar i mål. Jag sa till kusken innan att köra ett snällt lopp inför finalen och på det sättet som han vann var otroligt bra. När han vann V75 för tre starter sedan hade han mycket krafter kvar. Hästen är jättefint i ordning och det har han varit länge. Nu har han tagit steget upp till Gulddivisionen och det här är sista loppet i Silver. Han har nästan alltid haft dåliga spår men nu har han äntligen ett bra spår. Inga ändringar, skor runt om och jag är optimist, säger Nurmos.
1 OFFICER C.D.-Robert Bergh 12%

Officer C.D. känns som första motbudet eftersom han lär vara ledaren i loppet. Han har utvecklats ytterligare lite på slutet och gjort bra lopp varje gång och ibland är han riktigt bra i spets. Normalt sett är någon av de mer spelade för tuffa sista biten, men skulle Bergh få bestämma tempot och övriga passar för mycket på varandra kan han mycket väl slinka undan. Nu med norskt huvudlag vilket har haft bra effekt några gånger.
3 CAB HORNLINE-Per Lennartsson 8%

Cab Hornline höll tappert som tvåa där Officer C.D. tursamt fick fritt och spurtade ner honom invändigt och blir det något strul för Officer C.D. från start och Lennartsson kommer till spets kan det bli vinst.
10 QUEER FISH-Kaj Widell 14%

Queer Fish är inte mycket sämre än favoriten och han var väldigt tapper som tvåa bakom Zenit Brick i Rättvik för tre starter sedan. Efter det har han tagit två segrar på mycket bra sätt och nu kan det dessutom bli barfota runt om. Han tål verkligen att göra jobbet själv och bakspår är inget jätteminus för honom, känns tidig på lappen.
7 SPEEDY FOXY VICANE-T. Uhrberg 1%

12 ARON PALEMA-Mikael J Andersson 6%

- 12 Aron Palema (V75-3) vann även han V75 från bakspår senast och formen är helt på topp. Han gör topplopp varje gång och blir bara bättre och bättre. Tyvärr fick han återigen ett dåligt läge och från spår tolv får vi hoppas på ett stenhårt tempo första varvet. Han är absolut inte borta men det krävs att det klaffar under vägen och att han får en ryggresa att springa i. Då är han tuff nog att trumma på i tredjespår sista 800 metrarna. Han går barfota runt om som senast och det blir inga ändringar säger Pär Hedberg.

6 SPRINGOVER-Peter Untersteiner 17%

Springover kan även han bli att att räkna med. Har tagit två raka triumfer för Peter Untersteiner. Första gången ”flög” han runt dem och nu senast handlade det om en enkel spetsviktoria. Han är hyfsad bakom bilen och med rätt resa är hästen med i striden igen. Springover är också hårt spelad efter sina två fina segrar i Peter Untersteiners regi. Nu kan det dessutom bli jänkarvagn för första gången hos Peter, men däremot bakskor på vilket man får anta är ett minus. Oklart var han hamnar från start med och därför är hans chans lite mindre 

8 MICHELANGELO ÅS-Johnny Takter 6%

11 ANTONIO TABAC-Erik Adielsson 1%

9 DANNE EDEL-Christoffer Eriksson 1%
4 STAY ALERT-Johan Untersteiner 2%

5 FINAL OAK-Claes Sjöström 1%

 

V75-4, AUTO 2140, 4-åriga ston

4 GLOBAL TRUSTWORTHY-J. Kontio 36%

Timo Nurmos vapen är Global Trustworthy som efter tredjeplatsen i Svenskt Travderby gjorde ett nytt kanonlopp i uttagningen till Europaderbyt från ett dåligt läge och ett blytungt lopp.
- Global Trustworthy har väldigt fin form och har gjort fantastiska lopp på slutet. Han har haft dåliga lägen varje gång och enda gången i år när han hade bra spår var på Solvalla, från spår två, och då slog han de bästa hästarna inklusive Diamanten. Han gick med skor senast men nu blir det barfota runt om. Om man kollar hästens lopp senast så fick han gå i tredjespår första 800 metrarna från elftespår och sedan resten av loppet i dödens. Han gjorde ett helt otroligt lopp men blev avslagen av en smygkörd häst. Självklart måste jag tro mycket på honom här. Han är snabb ut och har bra spår nu, säger Nurmos.

1 BORN IN THE U.S.A.-Eirik Höitomt 14%

Är kvick från start och kommer att laddas från innerspåret. Har kapacitet att vinna om han har en bra dag även om motståndet är väldigt bra. Vann på Solvalla på en 12-tid senast och visar storform. Får han ledningen så provar man gärna att köra i spets. Fint spelvärde om man inte spikar min tipsetta.

2 DROLE DE JET-Pierre Vercruysse 6%

Drole De Jet avancerade fram utvändigt ledaren efter halva loppet i sitt försök och gick enkelt undan. Spåret passar bra och han ska med vid gardering.

3 GARETH BOKO-Christoffer Eriksson 13%

Gareth Boko kördes snyggt av Christoffer Eriksson i försöket. Att det ”bara” är tio hästar med är en fördel och Gareth Boko är vass på speed. Han borde få en fin resa i främre träffen och gynnas av ett högt tempo. Gareth Boko tar en framskjuten placering.

5 MAKETHEMARK-Ulf Ohlsson 17%

Makethemark missade Derbyt på grund av anmälningsmiss. Han höll farten bra till slut i försöket och har troligen mått bra en den genmköraren. Makethemark har härlig löpskalle och kan inte räknas bort.
8 MONARK NEWMEN-Fredrik Persson 7%

Monark Newmen tappade travet lite till slut i Derbyt och kanske var det segern som rök. Senast galopperade han bakom bilen men upphämtningen, runt 1.12 i två varv, var suverän. Spåret är inte roligt men Monark Newmen är en tuffing och tar ned många över upploppet
9 COKSTILE-Lars Anvar Kolle 4%

10 BRUNO BAGHEERA-Per Lennartsson 1%

6 DREAM DARLING-Gabriele Gelormini 1%

7 DOCTOR DOXEY ZENZ-M. Andersson 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass I

6 HIGHSPIRIT-Peter Ingves 18%

Highspirit är väldigt snabb efter en bit och att komma en bit utifrån kan nog passa honom bra. Nioåringen har visat härlig toppform en tid nu och har tagit enkla segrar från ledningen i de tre senaste starterna. Kuskplus jämfört med tränaren och skulle Highspirit får dämpa tempot en bit i spets är det inte omöjligt att han rinner undan igen.

4 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 19%

M.T.Joinville har fått välförtjänt utdelning på sistone. Senast tog han ned Disco Volante strax före mål och får högsta betyg för den insatsen. Han är mycket stark och tål att göra jobbet själv. Bra läge för honom att kliva iväg hyfsat och sedan går nog Kontio fram om tempot skulle bedarra. Inte omöjligt att han kan reglera det här fältet utvändigt

5 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 5%

Qahar Q.C. är betydligt mer harmonisk numera och är som en helt ny häst. Tror han går iväg från läget, men han är beroende av överpace för att komma in i matchen. Barfota fram igen och jänkarvagn när det är bilstart. Skrällbud vid högt tempo.

2 KNIFETOWN WINNER-N. Westerholm 14%

Knifetown Winner har tänt till på alla cylindrar i Nicklas Westerholms träning. Han har ett bättre spår än i försöket och även om 1 Urgent Call kan öppna bra kan det bli spets. Ledningen är inget måste för Knifetown Winner och han ska räknas tidigt.

1 URGENT CALL-Oskar J Andersson 13%

11 PALERMO BROLINE-Erik Adielsson 15%

Palermo Broline gick oerhört snabbt efter galopp i comebacken. Näst senast (V75-lopp) blev allt fel, trots det var han nära att vinna. Senast blev det galopp bakom bilen och Palermo Broline är svår från framspår. Bakspåret ökar chansen till felfri avgång, men han kommer troligen att tappa position inledningvis

- Palermo Broline (V75-5) avslutade mycket starkt näst senast men hade otur med positionerna under vägen. Senast blev det galopp men kusken sa att hästen var jättefin även då men hade spår långt ut och problem med doseringen som gick åt andra hållet. Erik menade att hästen hade travat normalt om det hade varit en bra bana. Han är mycket bra i ordning och ska räknas trots läget. 
- Palermo Broline går barfota runt om men här vill jag säga till spelare och tipsexperter att han precis som alla mina andra hästar alltid värmer med skor innan de ska gå barfota i loppen. Hästarna värms dessutom i långvagn och med öppet huvudlag och Palermo Broline är lat och okoncentrerad i värmningen men blir helt annorlunda när han får helstängt huvudlag på sig till loppen.
- Därför ska man tänka på att när man bedömer hästarna i värmningarna så går de inte med optimal balans och utrustning. Exempelvis Palermo Broline blir en helt annan häst till loppet. Han är onormal på det sättet att han är rullig i värmningen när han springer med skor som väger 350 gram styck på varje framhov men sedan när man plockar av dem till loppet blir det precis tvärtom att han blir mycket bättre i aktionen.

8 MASSITJ-Björn Goop 2%

9 MELLBY DON JUAN-Örjan Kihlström 4%

Att tränare Pihlström låter uppåt tar jag med en nypa salt, då han alltid är optimistisk angående sina hästars chanser, men faktum är att Mellby Don Juan satt fast med mycket sparat senast och ska eventuellt gå utan bakskor. Smygläge och Örjan är förstås också intressant och till under 5% är han en spelbar outsider
7 VALLEY STREAMLINE-H. Olofsson 1%

10 TITAN ARROW-Johnny Takter 2%

3 PASTORE BOB-Torbjörn Jansson 6%

12 MARCIANO-Adrian Kolgjini 1%

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

6 GENERAL BIANCO-P. Untersteiner 56%

Generaal Bianco visade upp en ny egenskap senast i Bollnäs, nämligen startsnabbhet. Inte alldeles oviktigt ju högre upp man kommer i klasserna. Att han kan spurta vet vi – slipper han bara dödens så har han nog bra chans att kamma hem Bronsfinalen. Viss risk för dödens på Bålsta Palema är det dock den här gången och då är han inte så given längre, men självklar tipsetta och en möjlig spik.

3 BÅLSTA PALEMA-M. J Andersson 19%

Bålsta Palema är en riktig frontrunner som har ett smaskigt utgångsläge i V75-6 på lördagen. Hästen har vunnit sju lopp på elva starter i år, varav fem av segrarna har kommit från ledningen. De senaste tre segrarna har kommit inom V75 och han kommer formtoppad till finalen.

- 3 Bålsta Palema (V75-6) känns fortsatt jätte- jättefin. Som det har känts i veckans jobb så kommer han med samma toppform nu som han har haft i de senaste starterna. Han levererade en väldigt bra avslutning senast från bakspår när han vann i V75. Men när han får vara med där framme är han ännu bättre, säger tränaren Pär Hedberg.
- Jag tycker att hästen har blivit helt komplett nu. Tidigare var han stänkrädd och då har han löpt ut friare när han har gått i ledningen. Men nu löper han ut helt annorlunda även bakom hästar, så han har utvecklats helt klart.

Generaal Bianco är storfavorit i den sjätte V75-avdelningen på lördagen. Det stora favorithotet är Bålsta Palema från ett optimalt läge och om man får tro tränare Hedberg ska spelarna strecka hans häst.
- Han är naturligt startsnabb och läget är perfekt. Det är bra spetschans och då får de andra vara riktigt bra för att slå honom. Jag tror på en riktigt bra chans, säger Pär.

- Det blir barfota runt om som vanligt men nu lägger vi på en jänkarvagn den här gången. Senast gick han med vanlig vagn. Det blir också stängda kupor istället för det norska huvudlaget som han hade senast. Vi hade stängda kupor på Åby näst senast och Micke (Mikael J Andersson) tyckte att han blev mer fokuserad då. Det är nästan som ett helstängt huvudlag och vi kör med det nu, säger Pär Hedberg.

5 CALLE LADAY-Ulf Ohlsson 1%

Har felat från start två gånger i rad. Gick bra efter galoppen senast. Kan öppna. Nu ändrar man lite i balansen. Dessutom blir det barfota runt om. Känns fin och felfri är han inte helt borta till alldeles för låg procent.
1 EXPLOSIVE MERLOT-Robert Bergh 9%

Explosive Merlot visade fortsatt toppform senast som tvåa i ett lopp där det blev lite för långt fram till vinnande Flash Hammering. Han var väldigt osäker i början av säsongen men har blivit stabilare och felfri är han nog med bland de tre främsta.

7 SUGAR DADDY-Kaj Widell 2%

10 LINUS BOY-Johnny Takter 3%

- Linus Boy (V75-6) blev struken för en hovböld senast men det gick fort över och han har sedan tränat på normalt igen. Innan dess har hästen gjort bra lopp varje gång men också haft dåliga lägen. Nu fick han bakspår igen men kan nog vara långt framme om det blir tempo. Han går med skor som vanligt och det här loppet tror jag att Generaal Bianco vinner säger Nurmos.

11 ANGLE OF ATTACK-Kim Eriksson 2%
12 DARTAGNAN SISU-Mattias Djuse 7%

Dartagnan Sisu stod inte att känna igen senast. Han har mycket hög kapacitet och är formen i ordning kan man inte räkna bort honom helt.

9 VICTORIOUS STAR-Conrad Lugauer 1%

4 MONFALCONE-Tom Horpestad 1%

2 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 0%

8 MERRY BROLINE-Örjan Kihlström 1%

 

V75-7, AUTO 2140, EM för 3-åringar

6 LUCIFER LANE-Johan A Nilsson 14%

Lucifer Lane fick ett bra lopp i rygg på ledaren senast på Åby och tackade genom att spurta till seger på open stretch. Treåringen har visat sig vara allround och med ett vettigt lopp slutar han i den främre träffen igen

11 HAZARD BOKO-Per Lennartsson 4%

Gör det bra i årgångsloppen, men vinner inte så ofta. Gick bra som fyra i kriteriekval senast. Han fick ett helt omöjligt lopp i kriteriekvalet senast och det är bara att glömma. Per Lennartsson tycker ändå att han gick strålande och han känns jättefin för dagen. Man drog ett sämre läge men det finns flera gasglada där framme och det kan bli tempo på det här. Det är deras chans att komma in i loppet och helt borta behöver han inte vara. Barfota, helstängt och jänkarvagn igen

1 EXECUTIVE CAVIAR-J. Lövgren 20%

Executive Caviar är hårt spelad och kan väldigt mycket i grunden. Han var inte på topp i E3-finalen näst senast och knappast så tufft tränad inför kriteriekvalet senast, men han gick då ändå helt okej i skymundan. Formen bör vara bättre nu och visst kan han vinna, men han har inte visat någon startsnabbhet och lär hamna illa till här

2 VIOLET BI-Kevin Oscarsson 8%

Violet Bi har visat härliga fartresurser och segern i E3-finalen var läcker. Hon visade fin form igen senast och bör få ett fint lopp med Kevin från bra läge.
10 VAMP KRONOS-Björn Goop 21%

Vamp Kronos är förvisso ett sto som möter hingstar, men hon har visat sig vara riktigt tuff när hon är i ordning.  Hon är lite förvånande knapp favorit trots att hon har bakspår mot hingstar, men hon är riktigt bra och en tuff häst som borde kunna mäta sig med killarna. Hon var mycket bra vid segern näst senast och vann på bra sätt i Frankrike senast. Goop upp igen. Farlig att nonchalera

8 FLYING FORTUNA-C. Eriksson 2%

4 HARD TIMES-Ulf Ohlsson 17%

Ola Åsebö-tränade Hard Times ryckte man skorna på i kvalet till norska Kriteriet och det blev succé. Han var ännu bättre i finalen som han vann ohotad. Han är under fortsatt utveckling och kommer han till ledningen har han viss chans att vinna trots att det vankas tufft motstånd.

7 VISITOR-Jorma Kontio 1%

5 ESPOIR DE GINAI-Örjan Kihlström 2%

Espoir De Ginai imponerade i ett årgångslopp på Solvalla tidigt under säsongen. Sedan har 3-åringen drabbats av olika problem men rapporteras nu fin i träningen igen. Tränaren Tomas Malmqvist brukar ha väl förspänt när det handlar om höga prispengar och jag blir inte förvånad om Espoir De Ginai dyker upp i striden

3 BLACK TALISMAN-M. T Gundersen 3%

12 GHAZI B.R.-Tom Erik Solberg 4%

9 CALAMARA´S GIRL-Erik Adielsson 3%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-3-4-6-8 (9-11)

2) 1 READLY EXPRESS (5-6)

3) 1-2-3-7-10-12 (6-8)

4) 4 GLOBAL TRUSTWORTHY (1-2)

5) 4 M.T.Joinville/6 Highspirit (5-2)

6) 1-3-5-6 (7-10)

7) 1-2-3-4-5-6-7-8-10-11 (12-9)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Generaal Bianco i avd.6 så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 27 September Åby/Solvalla

V86-1, VOLT 2140, Åby

7 RAPIDE DU POMMEAU-Thomas Uhrberg 35%

Rapide du Pommeau har gått bra i regi Thomas Uhrberg. Det är ju inte ovanligt att hästar tänder till lite av ny miljö. Det är alltid lite lurigt att spekulera i hur loppen körs på Åby (med dess open stretch) men nioåringen tål att göra jobb. Motståndet ser ganska lämpligt ut och ekipaget borde vara med i segerstriden. Står bra inne i V86-inledningen och  Thomas Uhrberg har haft hästen i tre starter nu där nioåringen har svarat för starka lopp. Tål att köras offensivt om tempot kräver det och motståndsmässigt ser det lämpligt ut. Får tipset i ett öppet lopp.

3 LEGEND BRODDE-Peter Untersteiner 34%

Legend Brodde var väldigt taggad senast och klättrade i vingen och galopperade. Det brukar han inte göra. Formen är på topp efter ett par lopp i kroppen och galoppen var ett olycksfall i arbetet. Man ändrar från halvstängt till norskt huvudlag och det blir vanlig vagn istället för jänkarvagn på onsdag.

5 SYLVESTER AMERICA-Jeppe Juel 5%

Sylvester America har kapacitet att vinna, men segergnistan hos Jerry Riordans häst måste man sätta ett frågetecken för. Han såg i alla fall fin ut som fastlåst senast och litet fält är något som gynnas den spurtstarke italienaren. Han är inte snabb första biten, men med enbart nio hästar med bör det ändå bli vettig resa

4 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 4%

Great King Wine fick ett struligt lopp senast efter misslyckad start. Har gått i ganska hårda lopp en längre tid och i det här sällskapet ska han duga gott om formen sitter i. Känns som ett givet streck om man väljer att gardera

1 ANNA-Kim Eriksson 12%

9 QUIRIRE-Magnus Jakobsson 2%

Tvingades gå med skor senast på grund av banan. Nu blir det barfota runt om igen om underlaget tillåter. Ett klart plus – och en tänkbar luring.

6 GREENLEAF SLIM-Preben Sövik 6%

8 TOP MODEL-Conrad Lugauer 1%

2 MONTANA CROWN-André Eklundh 1%

Montana Crown kommer från ett stall i form. Har en del kapacitet på rätt dag och med en fin löpning kan han sluta överraskande långt framme

 

V86-2, AUTO 2140, Spårtrappa, Solvalla

14 NATIONAL PRINCE-Erik Adielsson 24%

National Prince fick det serverat senast och tackade för det genom att spurtvinna. Formen kanske inte är helt, helt på topp men han kan mycket väl runda dessa ändå då han står för klassen i gänget. Jag chansspikar trots läget.

5 PAX-Björn Goop 17%

Pax har ett lopp i kroppen efter en lite paus då loppet på Bergsåker blev lite tufft. Björn var nöjd med hästen och Pax bör gå framåt en del med det loppet i kroppen. Pax är klart bäst barfota och det blir eventuellt så den här gången, det beror lite på banan och hovarna. Öppnar hyggligt och från ledningen blir han att räkna med.

3 SIGEL DOC-Torbjörn Jansson 1%

Gör det helt okej. Mycket snabb ut. Laddas för ledningen och får ett fint lopp därifrån. Endast en seger på två år gör att en platschans känns rimligare.

10 ZEUS KARSK-Peter G Norman 6%

Zeus Karsk gillar att gå utan skor, vilket han visade vid segern senast. Kanske är han på väg att släppa till på allvar nu, för kunnande har han alltid visat. Blev störd näst senast. Kan lunka igång lugnt och fint från läget och sen tål han att göra en del själv i loppen

12 ALAN WADD-Mattias Djuse 12%

9 WALLE WEST-Per Lennartsson 1%

13 BOOMER-Erik Svensson 1%

4 SLAGHÖKEN-Claes Sjöström 1%

8 SUPER BENNY-Jennifer Tillman 1%

7 BLYTUNG AM-Örjan Kihlström 4%

2 M.T.KEEPONTROTTING-Ulf Ohlsson 26%

Har mycket högt kunnande i grunden men man ska veta att han har varit borta länge nu. Kommer att köras snällt från ett passande läge.

1 AVRIL LASCAUX-Ville Karhulahti 1%

11 PIRATE BROLINE-Kenneth Haugstad 2%

6 COOL ACTION-Kevin Oscarsson 2%

 

V86-3, AUTO 2140, Spårtrappa, Åby

14 GLOBAL RACEWAY-Stefan Persson 17%

Kom aldrig in i matchen i V75 senast. Hade tre raka segrar innan dess. Har startat sporadiskt men verkar vara på gång igen. Får tipset men stor gardering för att känna sig någorlunda säker.

12 TOUGH MACOY-Johnni Olsen 16%

Tog inte en enda seger ifjol men i år som 7-åring verkar det som om islossning har kommit. Hela åtta segrar på tretton starter är starka papper och han borde stå sig bra i konkurrensen även på svensk mark, även om han startat mest i Danmark. Amatörtränad och träningskörd outsider.

6 VEXIL KRONOS-Jeppe Juel 18%

Gick nytt rekord senast över lång distans som femma i ett tuffare sällskap. Har fyra pallplatser på årets sex starter och står ganska bra till i det här loppet. Han gick bra i skymundan senast och fungerade fint utan skor. Nu blir det Tornadovagn för första gången och han kan nog öppna hyfsat bakom bilen. Han duger i klassen och ska nog ses med lite chans här.

9 SEAL KRONOS-Stefan Söderkvist 14%

Seal Kronos visade hög kapacitet ifjol och var riktigt bra i första starten efter vila. Han har säkert gått fram en del med det loppet i sig och han har viss chans att runda ett inte alltför blodigt motstånd. 

4 HIGH COLOURS-Peter Ingves 1%

5 MR MAGNIFIQUE-Veijo Heiskanen 4%

3 ELSZTAIN-Adrian Kolgjini 3%

10 DOYOUCASH IN-Johan Untersteiner 6%

13 M.C.C.ORLANDO-Magnus Jakobsson 3% 

7 POWDERFINGER-Christoffer Eriksson 13%

Har inlett fint och verkar veta vad sitt jobb går ut på. Kan öppna snabbt från start och med lite tur slinker hästen ner i ett bra slagläge. Kan bli farlig över upploppet sedan. Finfin senast.

15 CHILI JORDAN-Mats C Nilsson 1%

8 WITTY-Erik Berglöf 1%

11 BOURBON DU NORD-Peter Untersteiner 1%

2 JESSICA ÅS-André Eklundh 1%

1 VALTER L.P.C.-Thomas Uhrberg 1%

 

V86-4, AUTO 2140, Solvalla

6 DORINDA-Örjan Kihlström 64%

Dorinda har sedan sin sverigedebut i juli hunnit med fem starter. I tre av dem har hon imponerat och satt nosen först. Men den fina raden bröts när den senaste starten, för en månad sedan, slutade i en diskning.
- Det gick lite för fort i en temposkärpning så hon bröt lite, rumplade till och galopperade. Hon fungerade inte i balansen heller, hon gick barfota runt om för första gången men nu blir det skor igen. Annars såg hon fortsatt lika bra ut, det är en fin häst som utvecklas hela tiden, säger tränaren Daniel Redén som haft ett kanonår och toppar den svenska tränarligan med nästan 23 miljoner inkört.

På onsdag är det spår 6 och återigen segerdistansen 2140 meter som väntar för det treåriga stoet som i vanlig ordning körs av Örjan Kihlström. Och förutom att skorna är åter under fötterna vidtar Daniel Redén ytterligare en åtgärd som förhoppningsvis ska hjälpa hästen att slåss om segern.
- Den här gången kommer hon gå med huvudstång för att trava rakare. Hon har haft det i träning tidigare, säger Solvallatränaren som även lämnar en hoppingivande statusrapport på Dorinda.
- Hon tränar bra och känns fin. Hon ska kunna vara lika fin som i de senaste starterna och kommer nog att bli bättre när hon får huvudstången i loppet också.
Men vilka chanser ekipaget har mot övriga fältet överlåter Solvallatränaren till spelarna att avgöra - som ser ut att göra hästen till klar favorit.

3 DESEFINADO-Björn Goop 19%

Svarade för en positiv comeback och normalt sett ska formen vara ännu vassare nu. Det kan mycket väl bli så att Björn Goop placerar hästen i ledningen kort efter start och då ser det ljust ut.

7 SPEEDY COKTAIL-Linda Artursson 1%

Speedy Coktail har galopperat i fem av de tio senaste starterna. Hästen trivs på hösten vilket tre segrar på fem starter visar. Säker seger senast. Ett skrällbud utan felsteg.
8 CLASSIC EMOTION-Kaj Widell 1%

Classic Emotion har en femteplats som bäst på fyra starter på Solvalla. Tre lopp i kroppen efter uppehåll. Bra efter galopperna. Han håller väldigt bra form för dagen, men utgångsläget är tråkigt. Han har galopperat två gånger på raken nu när kuskarna tagit i honom så det lär bli att ladda framåt direkt för position den här gången. Skulle hästen komma ner i vettigt slagläge och det klaffar med tempo och positioner kan han vara långt framme till slut.. Han börjar närma sig toppformen. Inga ändringar är planerade

12 TENTACLES-Pasi Aikio 4%

11 FERRELL-Jorma Kontio 7%
10 GLOBAL TRADER-Jennifer Tillman 1%

1 JAGGER ZON-Kenneth Haugstad 1%

2 STAR LADY THIGER-Torbjörn Jansson 1%

5 NON STOP FACE-Thomas Franck 1%

9 OPTIMUS PRIME-Roland Jansson 0%
4 PREDICTION-Peter G Norman 1%

 

V86-5, AUTO 1640, Stolopp, Åby

4 GUNELL PALEMA-Håkan K Persson 13%

Gunell Palema tål att göra jobbet och är hon tillbaka i full form är det ett tidigt streck. Helstängt på nu låter intressant och hon får bli lillspiken i omgången. Gunell Palema har gjort tre starter över 1640 meter, men aldrig varit bland de tre främsta. Dessutom var hon blek senast vilket berodde på att hon var dålig i halsen. Hon är behandlad både i halsen och i benen efter den starten och har inte kört några jättesnabba jobb inför detta. Hästen brukar behöva något lopp för att vara på topp och distansen är inget plus, även om hon blivit snabbare med åren. Det blir jänkarvagn nu och jag hoppas på att hon är i slag direkt.

1 ANGELINA D.K.-Jeppe Juel 4%

Har gjort det okej i år. Blir över från start och behöver lite klaff i loppet även om hon får en fin resa. Jagar årets första seger men har fart i kroppen som räcker. Skrällbud.

5 VOLONTARY SIMPLCTY-André Eklundh 2%

Segerlös i år på 17 starter.  Snartsnabb och trivs på kort distans. Lär laddas rejält och från ledningen bör hon räknas tidigt. Sprang en 11-tid senast som fyra och det bör räcka en bit i det här sällskapet. Hon har inte haft ett sådant här passande lopp på länge, men hon har haft feber inför detta och är därför ändå ett osäkert kort.

8 ULTIMATE WINE-Johan Untersteiner 12%

Hon var underbart fin senast och Peter var helnöjd med henne. Allt känns fortsatt bra i träningen efter det. Nu fick hon ett jobbigt spår och det blir svårt att komma till härifrån och Peter tror mer på stallompisen 3 Going Diablo som han kör själv. Jag tror tvärtom.

9 MADELEN L.T.C.-Kim Eriksson 35%

3 GOING DIABLO-Peter Untersteiner 18%

Going Diablo har äntligen fått ett bra spår över kort distans. Peter är sugen på att prova henne i och ledningen då kan det gå undan. Formen är mycket bättre än vad raden antyder och hon har blivit ”överfallen” lite på sistone. Outsider.

11 GREECE BOKO-Stefan Söderkvist 2%

2 LADY CASH-Christoffer Eriksson 11%

Lady Cash är startsnabb och kan hamna i vinnarhålet. Hon spurtade riktigt vasst senast vid sen lucka. På en bana med open strecth kommer Lady Cash få chansen till slut. Spännande drag!

7 DREAM ON PLUSH-Peter Ingves 1%

10 PADUCA DREAM-Conrad Lugauer 1%

6 C.C.QUEEN-Magnus Jakobsson 1%

C.C.Queen såg stark ut när galoppen kom på upploppet senast och hon hade förmodligen varit med i striden utan den fadäsen. I ett öppet stolopp, där det föreligger frågetecken för bl a form och läge för flera av de mer betrodda, kan C.C.Queen vara långt framme.

12 CHARMING OREAU-Torbjörn Simberg 1%

 

V86-6, AUTO 2140, Solvalla

3 NOBEL AMOK-Robert Bergh 73%

Visade en del fart i förra regin men det går inte att säga annat än att hästen har utvecklats rejält i regi Robert Bergh. Kommer förvisso från ett galoppmisslyckande men jag räknar med bra status igen eftersom hästen kommer till start. Motståndet är inte av värsta sort och dessutom blev spåret fint. Han kan mycket väl sitta i ledningen tidigt och måste då ha toppchans att vinna. Blir ändå väl stor favorit och jag dubblar med motbudet.

6 MONI TO SPARE-Kenneth Haugstad 8%

Moni to Spare är åter efter en paus efter att ha tävlat flitigt i V75 under en period. Han är snabb från början och stark till slut. Kan mycket väl utmana.
2 ROSSO POMODORO-Torbjörn Jansson 2%

Rosso Pomodoro har bara en seger i år, men är betydligt bättre än så. Helena Burman har vid något tillfälle sagt att Rosso Pomodoro kan vara stallets bästa häst, och med tanke på att hon har många fina individer är det stora ord. Form, läge och Jansson.

1 PICASSO-Troels Andersen 3%

Picasso led av en infektion som har tagit hela säsongen att bli av med, men nu är han i alla fall frisk. Han kändes kanon i comebacken, men var för laddad efter en omstart och hoppade i volten. Det blev ju inget riktigt lopp sedan och därmed fel i planeringen. Med en riktig genomkörare senast kunde han ha utmanat om en plats här men nu blir det svårare. Hästen är inte så kvick ut för klassen
4 XCEED G.T.-Per Lennartsson 1%

11 MELLBY COLLECTOR-Örjan Kihlström 5%

7 SERIOUS TRY-Henrik Svensson 1%

5 SCAMPI-Erik Adielsson 3%
8 MR PERFECT-Kevin Oscarsson 1%

9 DA VINCI BOKO-Peter G Norman 1%

10 LAZER BROLINE-Björn Goop 1%

 

V86-7, AUTO 2640, Åby

11 NIKY FLAX-Johan Untersteiner 52%

Niky Flax var ute i Svensk Travderby senast. Fick inte chansen då och satt fast bakom en mur av hästar, liksom en del andra ska sägas. Här går Niky Flax ner i klass och det ska vara en bra segerchans.

7 BIG MAC P.D.-Thomas Uhrberg 6%

Big Mac P.D. är osynad mot aktuellt motstånd, men jag gillar vad jag sett av hästen och även om han är orutinerad kan han vara en rolig outsider. Orutinerad, men har fin kapacitet. Inte helt att lita på än. Uhrberg!

3 FIREWIRE-Niclas Stenquist 15%

Firewire var okörd vid galoppen senast. Hon trampade sig och det var ett olycksfall i arbetet. H0n har fått bra spår den här gången och eftersom de bästa hästarna fått sämre lägen kan hon duga. Eftersom hon verkar väldigt formstark för dagen tror jag inte lång distans ska vara några problem och hästen är allround och tål de flesta upplägg. Hon gillar dock inte om det blir regnigt, då är hon missgynnad. Om banan tillåter blir det barfota igen

10 LASKARI-Wilhelm Paal 4%

Laskari har gjort bra lopp på sistone. Bjässen är gynnad av distansen och styrkan finns utan tvekan för att segerstrida. Såg fin ut senast bakom topphäst. Fin även gången innan. Räknas ganska tidigt.

9 WALLABY-Peter Ingves 2%

12 ULISSE KRONOS-Adrian Kolgjini 13%

2 DOKONJO-Mikael Å Linderoth 1%

1 TRUST BOOM BAY-Lars Fredrik Kolle 2%

8 COUNT RESPONSE-Peter Untersteiner 2%

Count Response hade problem med blodvärdena på Solvalla och tog slut 100 meter före mål. Han behövde loppet senast och kommer vara bättre den här gången. I grunden är det en väldigt bra häst men från det här spåret rankas han ner. Distansen klarar han utan problem

4 FERRARI RIVER-Conrad Lugauer 3%

Är bättre än vad raden visar. Fick inte chansen helt senast mellan hästar. Form finns för att vinna och stämmer det med löpningen kan det mycket väl bli seger. Den långa distansen är inget som ska fälla honom.

5 SEETHESTAR-Christoffer Eriksson 1%

6 DAY SUN DREAM-Svend Dyhrberg 1%

 

V86-8, AUTO 1640, 4-åriga ston, Solvalla

2 FANTASY RIVER-Ulf Eriksson 22%

Fantasy River har god chans att komma till ledningen felfri. Löper hon sedan upp till normal standard ska det vara en vettig segerchans. Hon trivs mycket bra i spets. Är ett kul tips i ett öppet lopp där i stort sett alla kan vinna. Och just i jämna lopp är det ofta positionerna som avgör. Håller hon sig i trav (lite knepig) så borde det bli spets. Hela vägen?!

10 BUGATTI BRICK-Jorma Kontio 13%

Bugatti Brick tror jag inte ska ha några problem att gå bakifrån, för hon är allround och har inte några problem med stänk. Hon har gått många spetslopp och det blir annorlunda nu så klart, men jag tycker att hon tillhör de bästa i kullen och hästen ska kunna hävda sig ändå. Hon tränar fortsatt fint och galoppen senast kom för att Jorma forcerade henne hårt för att nå spets, vilket hon inte klarade. Outsider.

1 DOUBLE EXPOSURE-Örjan Kihlström 19%

Double Exposure sverigedebut efter att ha bytt sida av Atlanten. Den närapå ettåriga frånvaron från tävlingsovalen beror inte enbart på flytten berättar tränaren.
- Hon drabbades av ett allvarligt hjärtfel i våras som fick åtgärdas på veterinärklinik. De fick ställa rytmen tillrätta men nu är hon bra. Hon har tränat på och känns riktigt fin i jobben. Hon verkar nöjd med livet.
Vad gäller utrustning sparas det inte på några växlar i comebacken.
- Jag tror att hon får tävla barfota runt om direkt. Vi har inte bestämt om det blir helstängt eller öppet huvudlag, det beror på hur hon beter sig när vi kommer in till banan.  
Utgångsläget med spår 1 tror Daniel Redén passar bra då hon är där hon bör vara i första starten, på innerspår. Men att säga vilka chanser fyraåringen har är enligt honom omöjligt.
- Troligt är att hon behöver ett lopp i kroppen. Det blir lite av ett test att starta och jag har inga krav på henne, men är spänd på att se vad hon kan.

Som vanligt är det svårt att räkna på hur Örjan lägger upp ett lopp med en debutant i årsdebut.
5 UNSTIRRED DRINK-Ulf Ohlsson 3%

Unstirred Drink var jättebra i kvalet till Derbystoet, men hamnade för långt bak invändigt i finalen för att kunna ta något. Formen ser ut att hålla i sig då hon tränar bra. Läget är helt okej då hon är snabb från start, så kusken lär nog testa en bit direkt. Kort distans är inget bekymmer, men hon kan bli lite vass. Hon möter tuffa hästar hela tiden och om det löser sig kan hon nog vara med på en plats. Inga ändringar är planerade. Skrällbud.
4 DREAM LANE-Erik Adielsson 18%

Dream Lane har verkligen utvcklats i ny regi med ny utrustning. Kommer att laddas men borde få svårt att spetsa av egen kraft. Är inte slagen för det utan fungerar fint även med rygglöpning.

8 LAVIDALOCA DE VIE-Per Lennartsson 6%

9 ZAHARA GOJ-Torbjörn Jansson 13%

7 FLO JO KEEPER-Björn Goop 3%
3 INGA IN HEAVEN-Per Linderoth 3%

6 LUCK IS BACK-Kevin Oscarsson 2%

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 3-4-5-7 (1-9)

2) 14 NATIONAL PRINCE (5-3)

3) 3-4-5-6-7-9-10-12-13-14 (15-8)

4) 3-6-7-8-12 (11-10)

5) 1-3-4-5-8-9 (11-2)

6) 3 Nobel Amok/6 Moni To Spare (2-1)

7) 7 Big Mac P.D./11 Niky Flax (3-10)

8) 2 FANTASY RIVER (10-1)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Gunell Palema i avd.5 så blir kostnaden endast 200:-

V75 FÄRJESTAD Lördag 23 September

V75-1, AUTO 2140, Silver

4 HEARTBREAKER V.S.-Björn Goop 20%

Styrkefenomen som inte startat på några veckor. Väl kort distans? Gått bra efter vila. Tänkbar vinnare. Heartbreaker V.S. var jätteduktig på Jägersro men har inte startat sedan dess. Det har inte varit något speciellt med honom, utan han har tränat på, och kommer med fin form. Utgångsläget passar fint och med rätt lopp tror jag att han blir farlig här. Barfota runt och vanlig vagn precis som senast,

1 T.REX D.K.-Mika Forss 31%

2 SPEEDY FOXY VICANE-Thomas Uhrberg 7%

Speedy Foxy Vicane har bra form. Hon kändes fin i ett jobb i söndags. Senast på Jägersro var hon brunstig. Hon tävlar bra ändå, men det gör säkert några procent. Nu kommer hon troligen att vara brunstig igen eftersom det är tre veckor mellan brunsterna. Det stora målet är Sto-SM och hon är även inkvalad till V75-finalerna. Tränaren är nöjd med läget och hon kommer troligen att gå med bakskor nu. Motståndet och brunst gör att man ligger lite lågt även de tycker att hon duger bra i klassen normalt.
8 OFFICER C.D.-Ulf Eriksson 4%

Officer C.D. håller mycket bra form och allt ser bra ut i träningen. Nu blev spåret jobbigt och det kostar att öppna varje gång. Dessutom är han uppe i Silverdivisionen och det blir allt tuffare. Förhoppningsvis kan han komma ner i en vettig position och då kan han säkert vara med där framme som han brukar. Inga ändringar i balansen. Skrällbud.
10 SUPER NICE-Torbjörn Jansson 12%

Hästen var vässad och matchad för Derby-kvalet näst senaste men då fick man väldiga transportproblem på resan (bilnyckeln gick av!) och hästen var mer eller mindre golvad innan loppet. Surt som f-n förstås men att vässningen hade lyckats visades vid den tilltalande vinsten på hemmabanan Visby i starten efteråt, då han lattjade hem segern på fina 12,1a/2120(banrekord), förvisso i klent gäng. Barfota runt om den gången och bakskorna på den här gången, en balans hästen dock visade sig duga  på i Silverdivisionen för tre starter sedan (Zenit Brick vann) då han inte var tom i mål efter strulig inledning av loppet. Bra chans.
9 LOVE VOICE-Lars Anvar Kolle 5%

7 GLOBAL REPUBLIC-Per Oleg Midtfjeld 11%

3 KING CITY-Örjan Kihlström 5%

11 ULTIMATE PHOTO-Frode Hamre 2%

5 VALOKAJA HINDÖ-Magnus Teien Gundersen 1%

6 WY FI-Paw Mahoney 1%

12 STRONG FORTE-Andre H Stensen 0%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass II

3 LEONARDO VICI-Markus B Svedberg 11%

Leonardo Vici klappade igenom i Rättvik och det visade sig att han hade ett virus i kroppen. Nu är hästen tillbaka och senast var han riktigt imponerande. Det är en bra häst det här, men han har ett speciellt framsteg och det är ingen häst som kan blanda sig i spetsstriden. Det finns lite galopprisk från start och kusken får se till att han inte släpper bettet. Det blir nog tredje ytter som bäst och sedan får man hoppas att någon annan gör grovjobbet. Man vinner troligtvis inte på V75 med samma upplägg som senast, men med vettiga ryggar och hårt tempo har han kapacitet för att vara med långt framme

12 NOIR NOIR-Andre H Stensen 8%

Flera av hästarna i detta lopp har hög segerprocent och allra högst (75%) i den ligan hamnar Noir Noir med sex segrar (och två andraplatser) på åtta starter. Hästen var tapper vid andraplatsen för tre starter sedan och har därefter tagit två överlägsna vinster under september och senast svepte han fältet över sista långsidan. Han duger fint även i svensk konkurrens vilket visades vid enkel 3140-seger på Hagmyren på midsommarafton. 

2 VÄSTERBO CHEERS-Kim Eriksson 7%

Västerbo Cheers är ingen sköntravare i lugnare farter, men det blir genast bättre när det börjar gå snabbare. Hästen har gjort det mesta rätt på slutet och hade kunnat ha fem raka segrar om hon inte suttit fast där som trea på Åby. Hon kan öppna snabbt, men kan bli het om kusken lägger pisken på henne. Senast fick hon en perfekt genomkörare och hade oryckta tussar och gott om krafter kvar. Hästen har bra lungor och en rejäl vinnarskalle. Man planerar inga ändringar och utan en alltför tuff resa ska hon kunna vara med och slåss om de främsta placeringarna.
10 ENJOY THE LIFE-Oskar J Andersson 2%

Enjoy the Life blev stekhet när han vann från ledningen näst senast. I V75 i förra starten var det tvärtom, han var lat och loj och fick manas hela tiden. Är knepig av sig och kan bli het även i ryggar. Men fart finns och skulle det klaffa, är han en outsider. Trivs också på Färjestad där han har två raka segrar.

1 UNCLE DI POGGIO-Peter Untersteiner 16%

9 GLOBAL TRACKMASTER-Magnus Jakobsson 20%

11 KID VACATION-Björn Goop 12%
5 ORLANDO KNICK-Frode Hamre 14%

Orlando Knick lovade mycket i början av sin karriär, fick sedan en svacka, men är nu på gång igen. Vann senast kontrollerat från ledningen, i inte alltför tuff konkurrens. Kan vara aktuell om man garderar loppet
7 BRAVIVIVICIMO-Kaj Widell 3%

6 PUCE TANIC E.-Eirik Höitomt 4%

4 FRANKEL D.E.-Åsbjörn Tengsareid 3%

Struken: 8 Championchip

 

V75-3, AUTO 2140, Guld

4 YOUR HIGHNESS-Björn Goop 46%

Your Highness har utan egen förskyllan blivit föremål för trista rubriker det senaste året. Hon är inte på samma nivå som hon var i fjol och det beror förmodligen helt och hållet på att hon då var dopad, och nu lider biverkningar av den dopningen. Hon måste ändå tas på allvar i den här omgivningen då hon även i år vid några tillfällen visat att hon fortfarande kan en hel del.

2 BILLY FLYNN-Mikael J Andersson 4%

Billy Flynn gick som vanligt starkt senast, men hade för långt fram. Han har känts fin efter det och det finns inget att klaga på. Det var väl inte den värsta gulddivision som körts och från ett fint utgångsläge kan han segerstrida.
9 BRUNO DI QUATTRO-Frode Hamre 16%

Bruno di Quattro gör bra lopp för det mesta och gjorde en klart godkänd insats som tvåa senast. Får ett bra lopp i andraspår och kan spurta till seger om det blir lite körning i täten.

1 BEAU MEC-Ulf Ohlsson 13%

Beau Mec ser väldigt formstark ut för dagen. Han var tvåa bakom Nadal Broline för tre starter sedan och hängde med bra i Sundsvall Open Trot näst senast. Senast blev det galopp kort efter start och han är inte helt pålitlig vid laddning så risk att han blir över från start och sedan behöver lite tur på vägen. Tänkbar i felfritt lopp och med fritt spurtutrymme till slut.
7 MIND YOUR FACE-Torbjörn Jansson 8%

8 HEAVY SOUND-Kenneth Haugstad 8%

Heavy Sound har sett makalöst bra ut i de två starter han gjort i år som femåring. I comebacken näst senast flög han fram bakom Staro Advisor Joli i 06,5-avslutning och senast såg Heavy Sound precis fulltankad och ”minst två meter hög ut” i rygg på vinnande Nappa Scar. Visst kan det häxa från åttondespåret och med favoriten i ledningen kan det bli strul, men om Kenneth Haugstad tar ett tidigt initiativ mot tätkänning och ger ekipaget chansen fullt ut den här gången kan han skrälla.

6 UZO JOSSELYN-Ulf Eriksson 1%

5 ART ON LINE-Mikko Aho 2%
3 PYTAGORAS FACE-Örjan Kihlström 1%

10 QUANTANAMERA-Erik Berglöf 1%

 

V75-4, AUTO 2140, Kallblod

2 JÄRVSÖRAPPEN-Ulf Eriksson 45%

Med tanke på hur otroligt bra Järvsörappen varit vid sina två segrar måste man ju anse det märkligt att dessa är de enda vinsterna han tagit på elva starter i år. Men det hade förmodligen varit tre segrar om han inte galopperat på upploppet senast. Nu får han en fin resa, i ett litet fält, och då blir han jobbig att stå emot för konkurrenterna. I en svårlöst omgång är detta en av hästarna med högst segerchans, trots att motståndet utgörs av namnkunniga och bra hästar där ingen kan kategoriseras som chanslös.

8 ODIN TABAC-Oskar J Andersson 12%

Odin Tabac var bra senast som tvåa i Svenskt Mästerskap bakom Månprinsen, med tanke på att han inte kunnat förberedas som man ville. Är tränad hela tiden efter och känns fin, och Westholm var helnöjd med honom i fredagsjobbet. Inget kul läge, men han är ju startsnabb och kan komma bra till direkt. Motståndet känns svårbedömt, men givetvis enklare än vad det kunde blivit, då de kallblod som statade i ett storlopp i Finland i söndags inte får vara med här. Outsider och han kommer att laddas från start trots läget då han är mycket kvick ut och från ledningen är det hästen att slå. Senast var det bara Månprinsen som fixade det och nu är Odin troligen bättre.

5 LOME BRAGE-Öystein Tjomsland 19%

Lome Brage öppnar snabbt och utmanar om spets. Han vann det här loppet från spets för två år sedan och har tillhört de bästa kallbloden i Norden i flera år när han är i fräsch och i form. Tyvärr har det blivit glest med starter de senaste säsongerna, men nu borde han vara i ordning. Det här är nämligen första starten för duktige kallblodstränaren Öystein Tjomsland och det talas om mycket fina träningsrundor inför detta. Om det blir spets och sedan dämpning en bit måste det vara bra chans att hålla undan över det korta upploppet.

9 ODD HERAKLES-Adrian Solberg Akselsen 12%

Odd Herakles var favoritspelad mot Järvsörappen på norska Drammen för tre starter sedan men galopperade i ledningen 500 kvar då Järvsörappen kom som skjuten ur en kanon. Odd Herakles brukar vinna sina lopp från ledningen och dit kommer han ju knappast nu då han är den ende i loppet som har bakspår. Å andra sidan kan han få rygg på Järvsörappen och det kan ju bli ganska bra det också.

6 INGBEST-Tom Erik Solberg 4%
7 TANGEN HAAP-Björn Karlsson 3%

Tangen Haap kan kliva in i ­matchen sista biten ifall kallblodsloppet körs i det överpace jag finner troligt. Tränaren och kusken Björn Karlsson rapporterar toppform och om det trycks för mycket på ­gasen bakom ett par av favoriterna är Tangen Haap bra nog för att vinna.

4 SMEDHEIM SOLAN-Eirik Höitomt 3%

Smedheim Solan kan vara värd att varna för. En grundkapabel häst som är på väg in i toppformen nu och det här är en häst som trivs som allra bäst på hösten och vintern. Ny kusk och körspö är ett klart plus och den här får man inte missa vid gardering.

3 HULTE MAGNUS-Ulf Ohlsson 1%

1 ART KJARVALD-Ulf Eriksson 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Klass I

2 FLASHING BOKO-Hans Christian Holm 12%

Flashing Boko kan nog vara lika bra som favoriten i grunden. Han har ofta imponerat i Norge, men haft det svårare att få till det i Sverige och senast i Norge galopperade han bort segern när han svängde in på upploppet i ledningen. Nu blir det norskt huvudlag och från ett bra läge blir han att räkna med om han sköter sig hela vägen.

1 WELLINO AVENUE-Magnus Jakobsson 60%

Wellino Avenue har gjort två lopp efter ett långt uppehåll och vunnit ­båda. Han har sett riktigt fin ut och senast fanns det gott om krafter kvar. Han har ­dragit inner­spår och det är alltid lite snack om hur bra det är. Är han så pass kvick att han håller upp ledningen då tror jag ­ingen plockar ner honom men det är inte självklart. Blir stor favorit och faller han finns det många prisvärda bakom.

4 BALOTELLI-Thomas Uhrberg 6%

Balotelli var fyra i det danska Derbyt senast och Uhrberg upp igen är plus. Startsnabb häst som kan duga med ett bra lopp. Balotelli flyttades till Anders Pedersen inför året och har svarat bra på hans galoppträning. Hästen har sett mycket fin ut på sistone och fullföljde starkt efter tuff inledning i danska derbyt senast. Trots att hästen är snabb första biten så får han svårt att nå ledning, men det är ingen positon den här rejäle fyraåringen är beroende av

6 THAI PROFIT-Eirik Höitomt 2%

Thai Profit tycker jag har varit riktigt bra i Norge och han har en mycket vass speed om han får spara den till upploppet. Jänkarvagn nu jämfört med vanlig sulky senast. Skaplig sprinter som går bäst med rygglopp. Kan öppna.

10 MASSITJ-Örjan Kihlström 3%
3 INGEMAR PALEMA-Vidar Hop 7%

12 GLENN BOKO-Björn Goop 3%

5 LUKAS BRIS-Ulf Eriksson 1%

8 ESTREET ZON-Paw Mahony 0%

7 SIROL AXE-Martijn De Haan 1%

9 SANTIAGO KYU-Kim Eriksson 2%

Struken: 11 Masterglide

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

5 OBI DEGATO-Björn Goop 26%

Obi Degato har imponerat i Björn Goops regi. Han har vunnit sina två raka septembersegrar med skor på hovarna. När hästen vann i Örebro i somras noterade han en låg 12-tid över medeldistans barfota. Springer han med den balansen tror jag att han vinner igen.

6 BOBBERY-Oskar J Andersson 3%

Bobbery var bra igen senast. Han har kunnat tävla på ett tag och hittat toppformen. Han har haft lite problem med sina hovar och har inte kunnat gå barfota, men nu har han kunnat göra det och då har han hittat en växel till. Han ser bra ut efter loppet senast och spåret är väl okej. Det taktiska sköter Oskar och eventuellt, men mindre troligt, kanske man testar barfota runt om. Oskar J upp nu och det är troligen ett plus.
8 SOBEL CONWAY-Peter Untersteiner 14%

Sobel Conway är bra och fick inte riktigt chansen i Derbyt senast. Bakskor på och svårt spår drar dock ner vinstchansen en del och han behöver tur på vägen men har han det så duger han bra i klassen.

2 W.J.EMINENT BERGEN-Kristine Kvasnes 9%

W.J.Eminent Bergen är en rejäl norsk gäst som borde ha vunnit V75 på Jägersro senast, men han kördes passivt och fick inte riktigt chansen innan det var för sent. Oklart om den här kusken duger mycket bättre mot tuffa konkurrenter, men hästen är bra och svarare härligt på det norska huvudlaget.
10 HANDSOME BRAD-Örjan Kihlström 13%

Handsome Brad är en luring. ­Hästen gör alltid bra lopp och har ofta otur med ­positioner och spår. Ett exempel är näst ­senast när han satt fats med gott om ­krafter kvar i ett uttagningslopp till Derbyt. Jag tror att det kan bli bra fart på loppet och då kan ­Örjan sitta tredje, fjärde ytter och mysa.
4 SHELBY GLIDE-Johan Untersteiner 12%

7 STARZINNER-Ulf Ohlsson 8%
1 HICKOTHEPOOH-Vidar Hop 1%

9 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 8%
3 PHARAON FACE-Magnus Jakobsson 5%

11 ELITE B.R.-Eirik Höitomt 1%

Struken: 12 No Limit L.A.

 

V75-7, VOLT 3140, Stayerlopp

14 VÄSTERBO HARD CASH-Björn Goop 49%

Hästen var helt överlägsen över samma distans senast på lättare balans, även den gången från dubbla tillägg. Med två lopp i kroppen efter nästan tre månaders frånvaro bör formen dessutom vara fortsatt på uppåtgående. Hästen har utvecklats på de flesta plan under året och tål att speeda både långt och snabbt och med Björn Goop i sulkyn vet vi att chansen kommer att tillvaratas på bästa vis.
1 AISHA SIMONI-Örjan Kihlström 7%

Aisha Simoni tror jag kan leda hela vägen om det strular lite på vägen för favoriten. Det här är ett rejält sto som var duktig som trea från dödens på Treasure Kronos på Solvalla för tre starter sedan. Senast i Finland gick hon 1.12 sista varvet i dödens över lång distans och var mycket bra. Nu är det Kihlström upp och trolig spets och går hon en låg 14-tid i täten blir det tufft att plocka in 40 meter även för Västerbo Hard Cash.
5 BULA BULA AM-Oskar J Andersson 15%

Bula Bula Am var jättebra vid dödenssegern senast och hade tjänat ihop till segern efter att ha varit på gång ett tag. Känns fortsatt bra och bör vara vettig i voltstart. Oskar kör framåt direkt och kanske får överta ledningen? Hästarna på start borde ha respekt för henne. Tillhör hästarna med bra chans i loppet och man kör troligen med jänkarvagn igen

13 VÄSTERBO ARTHUR-Ulf Eriksson 6%

Västerbo Arthur fick fin resa i comebacken senast och svarade med att sånär spurta till seger. Sjuåringen är allround och kan avgöra på såväl styrka som på speed. Skrällbud.

11 STARO IVY LEAGUE-Peter Untersteiner 8%

Staro Ivy League har formen på topp och är vass i spurten om han får smyga, men läget är bökigt eftersom de 20 meter bakom lär vara ikapp ganska direkt och sedan blir det nog svårt för Untersteiner att få ett vettigt lopp.

8 TROVATORE-Stefan Söderkvist 1%

6 BACAN DEGATO-Mika Forss 9%
12 MYMANYYOUARE-Cato Antonsen 1%

3 VÄSTERBO REALWORLD-Kajsa Frick 1%

2 H.S.NO FOOLING-Bo Falsig 0%

7 PEDER MYKLA-Magnus Jakobsson 0%
4 ONE MEMPHIS-Kaj Widell 1%

10 M.R.HUNGRY EYES-Olle Alsén 0%
9 TANYO DREAM-Herman R Tvedt 0%
15 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-3-4-5-7-8-9-10-11-12 (7-10)

2) 1-2-3-9-10-12 (11-5)

3) 1-2-4-7-9 (8-6)

4) 2 Järvsörappen/8 Odin Tabac (5-9)

5) 2 FLASHING BOKO (1-4)

6) 5 OBI DEGATO (6-8)

7) 1-5-13-14 (11-8)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Leonardo Vici i avd.2 så blir kostnaden endast 200:-

V86 Onsdag 20 september Bergsåker/Solvalla

V86-1, AUTO 2140, Spårtrappa, Bergsåker

11 MARVELOUS-Per Linderoth 26%

Marvelous imponerade senast och har hittat stilen ordentligt på sistone, knappast tom senast vid seger och kommer nu med två raka. Hästen känns fortsatt bra men behöver lite klaff härifrån även om lägena på slutet inte varit bättre. Får tipset men bred gardering.

9 STARO KICKBACK-Ulf Eriksson 7%

Staro Kickback hade gjort sig förtjänt av segern senast efter flera fina och jämna insatser före det. Det är inte en tokig häst och det blir inga ändringar. Outsider.

6 HIGHSPEED DYNAMITE-Daniel Wäjersten 19%

Highspeed Dynamite har två lopp i kroppen och bör vara nära toppformen. Kommer han till ledningen utan att det kostar för mycket bör han slåss om segern till slut. Han var jättefin i comebacken näst senast och avgjorde på bra sätt senast. Han ska ha gått framåt med loppen och fick här bra läge för att vara en spårtrappa. Det blir full laddning då han är stark och rejäl. Det ser ut som en bra chans

5 ARNIE´S BEST BOY-Lars Göran Söderberg 12%

Gjorde inte bort sig på V75 senast. Stark, men något entaktad. Kan gå från fint utgångsläge.

8 DANI BOKO-Kaj Widell 17%

2 BOYNTON-Oskar J Andersson 3%

Kanske kommer att gå med jänkarvagn nu. Läget kan man inte klaga på och felfri öppnar hästen fort.
13 GOLDEN DELICIOUS-Henrik Svensson 3%

Har fått ett par lopp i kroppen och toppformen knackar på dörren, så att säga. Har många att runda men läget är inte så dumt ändå. Med lite körning i täten kommer han starkt till slut.

4 MY GIFTED MY-Jenni H Åsberg 3%
7 LEAVE THE DREAM-Daniel Selin 2%

10 JAGUAR WINNER-Claes Sjöström 2%
14 BÄLTRA SPIDER-Peter Eriksson 1%

1 ARCTIC CLASS-Micael Ågren 1%

3 HÖWINGS VIPOWER-Martin P Djuse 2%
12 MELIZZA GIRL-Fredrik Jonsson 1%

15 SPARTACUS LAVEC-John Östman 1%

 

V86-2, AUTO 2140, 4-åriga ston, Solvalla

2 LAURA VIXI-Tuomas Korvenoja 64%

Har kommit tillbaka bra efter lite sjukdomsbekymmer och formkurvan pekar uppåt. Har på slutet gått med skygglappar och lättare balans och det har verkligen gjort gott för henne. Står bra till på onsdag och en hel del talar för att hon sitter i ledningen tidigt. Och är formen bara konserverad blir hon inte lätt att besegra för de andra. Det känns som en sund V86-spik. 

9 PATRICIA ZAZ-Björn Goop 14%

Patricia Zaz mötte och fick stryk av Laura Vixi i nämnda uttagningslopp till Derbystoet och hon borde få svårt nu också. Björn i vagnen är dock en plusfaktor och får bli första motbud. Hon har i alla fall farten som duger för att utmana den troliga storfavoriten, men hennes bekymmer är hetsigheten. Bakspår känns ändå gynnsamt för henne.

1 JULA MENUETT-Christoffer Eriksson 1%

Jula Menuett har haft innerspår bakom bilen i tre lopp utan att vara i närheten av att hålla spets ändå tycker stallet att hon är ganska kvick ut. Körs av Christoffer Eriksson för första gången. Hon har varit lite down efter en tidigare incident men i de två senaste starterna har hon börjat hitta rätt igen. Näst senast hade hon troligtvis vunnit med lucka och senast hakade hon på bra i ganska tufft gäng. Hästen har bra kapacitet och är hygglig ut. Man kommer att testa med norskt huvudlag och det var ett tag sedan hon tävlade med det. Spets eller rygg på Laura Vixi låter som två gångbara planer och Stenströmer tror att hon kan vara med och slåss bland de tre främsta

10 CABAREE F.C.-Kim Eriksson 1%

Bra i samtliga starter för Lönn. Ny kusk. Hoppas på högt tempo. Rysare. Hon öppnade inte så bra som man hade hoppats senast och sedan fastnade hon med krafter kvar. Johnny var nöjd med henne och hon fick i alla fall en liten genomkörare och har känts som hon ska efteråt. Den här gången möter hon enklare motståndare, men läget är chansartat. Hon går i alla fall lika bra bakifrån och hårt tempo gynnar henne. Man testade barfota runt om senast och det gav ingen större effekt så nu går man tillbaka till bakskor.

12 GLOBAL TRUSTFUL-Ulf Ohlsson 4%
6 UDO-Tomas Pettersson 5%

3 UNAFFECTED LAUGH-Erik Adielsson 3%

4 LADY JANE-Åke Lindblom 1%
8 GEISHA BOKO-Jennifer Tillman 2%

7 VÄSTERBO ISOLDE-Kajsa Frick 2%
5 CHARLOCK ALMA-Magnus Jakobsson 4%

11 UMA CHIP-Örjan Kihlström 1%

 

V86-3, Spårtrappa, Kallblod, Bergsåker

8 PYDIN-Ove A Lindqvist 48%

Ett kallblod med en hel del fart i sig. Är under utveckling och blir riktigt intressant att följa framöver. Han har ingen större vana bakom bilen och galopperade bort sig senast. Nu blir det en lugnare början och heller ingen maxad utrustning. Han borde alltså sköta sig och felfri kan det bära av mot spets. Känns svårslagen felfri.
5 STORSJARMÖREN-John Östman 13%

Härdad på V75 på sistone och gör det bra varje gång. Körs i spets? Bud, men bortvald av Ove A Lindqvist. Storsjarmören har verkligen höjt sig och blivit stadigt bättre i Fredrik Erikssons regi. Det här blir 18:e starten i hans regi och hittills har det blivit fyra segrar, fyra andraplatser och en fråntagen seger
6 ALFIE-Susanne H Osterling 4%

Alfie får normalt sett svårt att rubba en sådan som Pydin, men skulle den åter galoppera är det inte omöjligt. Alfie verkar vara mycket formstark för dagen, vilket hon visade vid tredjeplatsen i SM senast, där hon spurtade mycket starkt. 4% känns spelvärt om man garderar.

4 SVALL CONRAD-Madelene Johansson 1%

Klart bra senast som tvåa bakom Alfie som stod 20 meter före då. Trivs med tempo. Har mycket fart i kroppen men är väldigt osäker på benen. Skulle han ta sig runt utan felsteg kan det vara en rackarrysare. 
9 FASTE VIKING-Ulf Eriksson 12%

13 SMEDSBO FAKSEN-Rikard N Skoglund 2%

10 BLÅS UNDAN-Jan Olov Åberg 5%

11 JÄRBO HARRY-Per Linderoth 1%

12 CALI MAKS-Jan Norberg 2%

Har fin fart och är van ganska tuffa hästar. Stallet låter mycket nöjt och detta är en kul outsider att passa vid lite gardering!

3 GRANDINA-Jimmy Jonsson 9%
1 KOLBERGS LILLEFOT-Hans Bergh 2%
7 JÄRVSÖ RASMUS-Mikael Isaksson 1%

2 LIENPILEN-Kaj Widell 1%

 

V86-4, AUTO 2640, Solvalla

5 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 35%

On Track Piraten är stark och rejäl. Det finns risk att han får göra jobbet utvändigt ledaren men det klarar han. Var senast ute i Mastersfinalen nere i Paris men det fungerade inte för honom då. Kan mycket väl ta snabb revansch över en distans han gillar.

3 VOLSTEAD-Ulf Ohlsson 26%

Volstead galopperade bort sig i Mastersfinalen. Vann från spets innan det och kommer att laddas för samma position nu. Den långa distansen har han bra resultat över men frågan är om det är något plus? Hanterar det i alla fall och kan leda runt om.

4 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 18%

Otrolig utveckling under sommaren. Måste köras snällt. Given outsider. Har mött bra hästar hela tiden på slutet och inte varit sämre än fyra på fem raka V75-starter. Vann på distansen senast på en 12-tid närmast före Charrua Forlan och på visad form och fint utgångsläge är han tidig.
10 ZENIT BRICK-Björn Goop 8%

Zenit Brick möter namnkunniga guldhästar, men då dessa känns lite svårbedömda kan Zenit Brick komma in i matchen och tillsammans med Björn Goop vinna till ett bra odds. Han galopperade senast, men normalt är det ingen osäker häst. Han har tränat hela tiden sedan förra starten och känns bra i jobben. Lång distans är ett plus för honom och tanken är att han ska ut i silverdivisionsfinalen i nästa start innan han får starta i gulddivisionen där han hör hemma nu Hästen har en seger på nio försök över 2640 meter.
7 BEPPE AM-Örjan Kihlström 4%
8 EVIN BOKO-Jorma Kontio 3%
9 A.HANNIBAL-Åke Lindblom 2%
1 NAROLD VOX-Erik Adielsson 2%

2 MYSTERY LOVE-Peter G Norman 1%
6 TORONTO LOVE-Torbjörn Jansson 1%

 

V86-5, AUTO 2140, 3-åriga ston, Bergsåker

5 ELSA MEARAS-Kenth Åkerlund 30%

Har hunnit med fem starter i karriären och vann direkt i debuten från spets. Har haft sämre utgångslägen efter den starten och har inte återupprepat triumfen men hon har plockt pengar varje gång. Nu ryktas det om lättning i balansen och tränare Linderoth låter nöjd med uppgiften. Får tipset från ett fint utgångsläge.

10 AVENTURE D´INVERNE-Oskar J Andersson 4%

Jagar första segern och tränar nu förbättrat enligt uppgift. Man var lite besvikna på henne senast och räknar med att hon är bättre nu. Plockar också pengar hela tiden men har hittills haft svårt att avgöra. En av flera med chans men känns lite intressant på 4%.

3 VALERIE STRIX-Kim Moberg 5%

Valerie Strix har gått jämnt i loppen, men inte vunnit. Möter lite enklare motstånd än vad hon gjort på slutet och känns tidig. Travsäker och lättplacerad. Kim Moberg brukar smyga så länge det går med sina uppsittningar och med rätt resa kan hon slå till.
2 CONRADS BLUE STAR-Claes Sjöström 4%

Conrads Blue Star tog ledningen efter 100 meter från spår 7 i sin hittills enda framspårsstart bakom bilen. Körs av Claes Sjöström för första gången. Kan öppna och får ses som en av de heta spetsbuden och därifrån ökar chansen i öppna lopp.
8 ELIN AMERICA-Ulf Eriksson 19%

9 HURRAY BOKO-Per Linderoth 5%

Hurray Boko är den av Per Linderoths tre hästar i loppet som han kör själv. Hon är inte helt okomplicerad, men ser ut att ha en hel del inombords och har varit hårt betrodd varje gång.

11 FRIDA ZONETT-Jan Norberg 11%

Frida Zonett tog första segern senast och såg klart fin ut. Given, om det löser sig härifrån.

12 SNEAK PEEK-Peter Eriksson 1%

6 WITHOUT MAKEUP-Joakim Elfving 2%
1 MISSYA DEGATO-Henrik Svensson 1%
7 ELLA PACE-Jenni H Åsberg 8%
4 BEAR BEAUTIFUL-Ove A Lindqvist 11%

 

V86-6, AUTO 2140, 4-åringar, Solvalla

3 MONARK NEWMEN-Fredrik Persson 13%

Monark Newmen är gedigen och har gått bra på slutet. Var nära segern i Derbyt men hade inte travet med sig helt till slut. Har han tagit det loppet på bra vis kan det mycket väl vara ledning runt om på onsdag. Måste troligen gå med nån form av skor denna gång.

4 GLOBAL TRUST-Jorma Kontio 11%

Har vunnit tre gånger på sju starter i år och är under kraftig utveckling. Gick bra i ett Derbyförsök som fyra bakom vinnande J.H.Mannerheim och vann senast från dödens så han tål att göra lite jobb på egen hand om det behövs. Ett bra utgångsläge gör honom tidig den här gången. Eventuellt barfota runt om den här gången vilket borde vara ett plus.

5 MAKETHEMARK-Ulf Ohlsson 57%

Den fyraårige stjärnhästen Makethemark var på förhand en av favoriterna till slutsegern i det klassiska och ärofyllda storloppet Svenskt Travderby. Den Petri Salmela-tränade hästen fick dock aldrig chansen, sedan Salmela missat att anmäla hästen. Makethemark startade på Umåker den första september och slutade då trea, spelad till 13 för tio, efter ett passivt upplägg av kusken Ulf Ohlsson. Makethemark har vunnit sex av de åtta lopp han gjort på Solvalla.

– Hästen hade varit ifrån i en månad så han chansade och ville inte köra de sista 1200 meterna i tredjespår, det var nog en spontan reaktion. Jag var sur i fem sekunder, sedan gick det över och jag litar helt och hållet på Ulf Ohlsson. Ohlsson tyckte att hästen kändes som en rund miljon och han värmde nog bättre än någonsin inför det loppet, säger Salmela och fortsätter:

– Ohlsson tog ett beslut i loppet och jag tror det har gjort hästen gott, det var inte det viktigaste loppet i hästens karriär så är det någon gång han ska köras sådär, så var det senast. Det blev som ett snabbjobb för hästen. Han gick sina sista intervaller under måndagen och känns riktigt, riktigt fin.

1 UNDIES-Örjan Kihlström 3%

Undies har haft innerspår bakom bilen i två lopp och inlett trögt båda gångerna. Läget kan alltså bli en fälla men skulle Örjan hitta tillbaka till sitt stim med att hitta en lucka till slut så kan han bli giftig i spurten. Jätteskräll med klaff.

2 RUSHMORE FACE-Adrian Kolgjini 2%

6 BRUNO BAGHEERA-Per Lennartsson 1%

8 BORN IN THE U.S.A.-Eirik Höitomt 6%

10 RIGEL FACE-Johnny Takter 2%

11 RHYME BROLINE-Erik Adielsson 1%
7 SHOCKING SUPERMAN-Björn Goop 4%

9 FLASH HAMMERING-Jörgen Westholm 1%

 

V86-7, VOLT 3140, Stayerlopp, Bergsåker

15 OLA MONTANA-Nicklas Westerholm 24%

Ola Montana har det varit lite vinna eller försvinna över. På slutet har han bara vunnit och han kan nog duga igen trots spåret här. Tre raka segrar och han vann över en ännu längre distans näst senast då han var före en så pass bra häst som Bottnas Commandeur som stått 20 bakom. Vinner inte med mer än han behöver och tränaren tror att det finns lite mer att plocka ur ännu. Får tipset.

9 LE MIRACLE-Kim Moberg 47%

Le Miracle är en riktig segermaskin som tuffat igång igen och en mycket farlig motståndare. Två lopp i kroppen har han, och med tanke på insatsen vid segern senast sitter formen där nu. Svante Båths dotter Kim Moberg ges chansen i sulkyn och jag tror att hon är mogen den uppgiften. Ser ut att bli favorit men jag spelar emot. Det kan visa sig vara feltänkt av mig.
1 WIZARD SIMONI-Kenth Åkerlund 9%

Är bra i grunden och gör nu comeback efter en halsoperation och har därför inte startat på tre månader. Gillar distansen och har ett intressant utgångsläge. Inte speciellt troligt dock att man svarar alltför mycket efter uppehållet och det kan hända att man vill ge hästen ett lopp i första hand för att se var han står. Dock så pass kapabel att jag inte vill glömma bort honom.
4 STARO FIGHTER-Lars Nylander 1%

Gör det okej mest hela tiden och står ganska bra inne här på startvolten. Har dock inte varit på pallen på fem försök över distansen så den verkar inte vara några plus. Har ändå fart i kroppen som bör duga en bit i det här gängen omc han får en bra resa.

6 NEW FLAME-Ove A Lindqvist 1%

14 CASANOVA SISU-Daniel Wäjersten 8%

7 PAYING GUEST-Ulf Eriksson 1%

5 IPPON FUTURA-Mattias Djuse 1%

2 DADDY´S FIRST-Henrik Svensson 1%

Är ett långskott men detta är en travare som är bättre än vad raden visar. Får han ett smyglopp är jag inte helt främmande för att han skräller.

3 SPECIAL OFFER-Peter Eriksson 1%
13 GOOGLE HÅLERYD-Per Linderoth 1%
10 TEQUILA PALEMA-Claes Sjöström 2%
8 JANNE SISU-Rikard N Skoglund 1%

12 ABOVE ALL ÅS-John Östman 1%

11 MELLBY BRUNELLO-Kjell Svanstedt 1%

 

V86-8, AUTO 2140, 4-åringar, Solvalla

9 RAJESH FACE-Lutfi Kolgjini 26%

Var favorit i Svenska Derbyt men galopperade dessvärre där, höll ändå farten starkt till slut . Han körs säkert offensivt och borde vara med och slåss om segern på nytt. Har ingen bra statistik på Solvalla och får säkert ett tufft lopp. Är så pass bra att han kan vinna även från dödens om han har sin dag.

5 COKSTILE-Lars Anvar Kolle 30%

Den färske Norske derbyvinnaren, Cokstile, tror jag kan komma till ledningen igen. Han biter ifrån sig fint där och får han dra ned på tempot en bit blir han inte enkel att fånga in. Den norske superhästen Ferrari B.R. var jättefavorit i Norskt Travderby – och skulle enligt många ”bara vinna” loppet. Stjärnhästen fick det dock inte att stämma i storloppet på Bjerke travbana utanför Oslo för en dryg vecka sedan, och istället ledde Jan Kristian Waaler-tränade Cokstile loppet från start till mål tillsammans med norske toppkusken Lars Anvar Kolle.

Den norske gästen ser ut att få en hel del förtroende av spelarna.

– Jag tror att han kommer stå sig mycket väl i svensk konkurrens, säger kusken Lars Anvar Kolle.

– Ferrari B.R. är ju bra, men vi trodde på förhand att vi skulle vara med och kämpa om det, så jag ska inte säga att segern var överraskande. Det blev en tuff och snabb öppning på loppet och sedan gällde det för mig att hålla honom fokuserad, och vi lyckades, säger Kolle och fortsätter:

– Det är inte så ofta man vinner Norskt Travderby så det var jättekul, och en seger jag naturligtvis håller högt.

– Vi har fått bra utgångsläge och han är startsnabb så jag får försöka utnyttja det och kommer jag till ledningen så kommer jag att köra där. Lutfi Kolgjini lär väl komma tidigt med Rajesh Face om jag känner honom rätt och vi får ta emot ”Ludde” när han kommer och jag både tror och hoppas att vi är med och slåss om segern.   

6 DISCO VOLANTE-Ulf Ohlsson 8%

Har fin segerprocent men är lite ojämn i sina prestationer ändå. Går sina 13-tider och med minsta klaff på loppet kan han ta ner många till slut. Öppnar även hyggligt men kan få svårt att ta sig förbi den invändige norsken. Outsider.

2 UPPOHOPPA-Örjan Kihlström 7%

Var inte på topp senast och man misstänker att han missgynnades av två långa resor på raken till Malmö. Näst senast blev han avslagen på linjen av Rajesh Face, så kapacitet finns och nu är det hemmaplan vilket är gynnsamt. Ett bra utgångsläge borgar för en fin resa och med lite överpace kommer han in i matchen på allvar till slut.

1 GARETH BOKO-Christoffer Eriksson 6%

Gareth Boko har haft innerspår bakom bilen i tre lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle. Har vunnit två av de tre lopp han gått i ledningen. Körs av Christoffer Eriksson för första gången.

11 GLOBAL TRUSTWORTHY-Jorma Kontio 17%

Global Trustworthy såg stenklar ut 200 meter från mål i Derbyt men tappade aktionen en bit inne på upploppet och fick se sig besegrad. Har dock med eftertryck visat att han är en av de allra bästa fyra-åringarna. 
7 SPRINGFIELD-Erik Adielsson 3%

10 HAVBERGS KNIGHT-Fredrik B Larsson 1%

3 DESTINY AM-Kenneth Haugstad 1%
8 FRIEND OF NATURE-Adrian Kolgjini 1%

4 DOCTOR DOXEY ZENZ-Mathias Andersson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-4-5-6-7-8-9-10-11-13 (14-1)

2) 2 LAURA VIXI (9-1)

3) 8 PYDIN (5-6)

4) 3-4-5-10 (7-8)

5) 1-2-3-5-6-8-9-10-11-12 (7-4)

6) 3-4-5 (1-2)

7) 15 OLA MONTANA (9-1)

8) 2-5-6-9 (1-11)

4800 rader/1200:-

Om man även 9 Rajesh Face i avd.8 så blir kostnaden endast 300:-