V75 Lördag 19 Maj Gävle

V75-1, AUTO 2640, Klass I

3 IT´S SHOWTIME ZAZ-Nicklas Westerholm 21%

Knapp favorit är It’s Showtime Zaz som också är mycket stark och rejäl för klassen. Han var toppfin vid seger efter uppehåll näst senast då han enkelt slog mer rutinerade hästar från dödens. Senast i V75 galopperade han in på upploppet när tussarna drogs och hade varit i striden annars. Det i samma lopp som Gizmo de Veluwe. Den här fuxen tål att göra grovjobbet själv och har vinstchans oavsett hur loppet blir kört av övriga.
11 HOBBY DE L´ITON-Jörgen Westholm 14%

Riktigt bra för klassen är även starke Hobby de L’iton som mycket väl hade kunnat vara tipsettan med ett bättre läge. Nu är han lite utelämnad till övriga, men  det ska i alla fall bli barfota fram för första gången och eftersom det är lång distans ökar chansen att komma in i loppet från bakspår.

1 RIGEL FACE-Ulf Ohlsson 14%

Rigel Face har haft svårt i årets starter och inte visat den rätta spänsten innan senast. Då var det däremot ett kraftigt fall framåt när han avslutade bra som femma, knappt slagen av Gizmo de Veluwe i loppet som Urgent Call vann. Han bör bli bättre för varje start och nu surrar Stefan Melander om både barfota och eventuellt vagnbyte vilket givetvis är mycket spännande. Han lär ändå inte kunna hålla upp ledningen och behöver lite klaff, men det löser säkert Ulf Ohlsson och då är Rigel Face med i striden.

-Rigel Face var jag jättenöjd med i Örebro senast. Han hade sämsta utgångsläget och fick gå i spåren när det gick fruktansvärt fort till slut. Nu är det klart bättre läge även om han förmodligen inte kan hålla ledningen från innerspåret. Men det är ändå positivt att han är med där framme i alla fall och vi får hoppas att det löser sig på ett eller annat sätt. Han känns fin i jobben och det är en stor häst som har en lite speciell stil. Vi har pratat om att ta av honom skorna för första gången och Gävles bana brukar vara väldigt bra och gynnsam att köra barfota på. Vi har aldrig testat det förut men nu är det nog dags och vi ska värma barfota runt om så får vi se. Han är en av de som räknas tycker Tarzan Melander.
2 GIZMO DE VELUWE-Stefan Söderkvist 20%

Gizmo de Veluwe har gjort tre starter efter långt uppehåll och gått bra varje gång. Senast avslutad han mycket starkt som V75-fyra från kön där Urgent Call vann i spets. Han är snabb från start och går undan bra i spets med sin fina styrka och skulle han kunna hålla ut Pacific W.F. och Dom Perignon är han hästen att slå i loppet.
7 DOM PERIGNON-Örjan Kihlström 16%

Dom Perignon har formen helt på topp! Han blev störd 400 kvar senast och har haft lite missflyt med positionerna på slutet. Nu är han nedstruken till spår sex bakom bilen och det blir ett offensivt upplägg.
4 PACIFIC W.F.-Björn Goop 5%
5 DONNERS AM-Per Lineroth 5%

9 SO GÅ IKAROS-Claes Sjöström 1%

8 BARON HORNLINE-John Östman 1%
12 DON CORLEONE TROT-Veijo Heiskanen 0%

6 JAANUS TOOMA-Paw Mahony 1%

10 THEBIGREDAS-Olle Alsén 1%

 

V75-2, AUTO 2140, Diamantstoet

13 SWISH LANE-Peter Untersteiner 26%

Swish Lane  tycker jag har en lämplig uppgift i stoloppet. Hon förlorade visserligen senast som favorit, men gjorde en mycket stark insats ändå och den här gången är motståndet mera lämpligt då hon tjänat klart mer pengar än konkurrenterna. Spåret är passande för hennes del och hon har en blytung slutrunda att tillgå. Jag är inne på att hon och Peter Untersteiner swischar förbi de övriga i god tid före mållinjen!

15 BULA BULA AM-Örjan Kihlström 11%

Bula Bula Am är tillsammans med Swish Lane en av de starkaste hästarna i fältet, men hon är ännu mer ospeedig än favoriten och att hinna runt 14 hästar från det här läget blir inte lätt. Hon höll bra som tvåa bakom Swish Lane näst senast och var godkänd sexa senast, men ställdes då mot elithästen Anna Mix. Tänkbar med hårt tempo i täten eller om Örjan får chansen att styra på tidigt.

3 VALBORG MARJE-Paw Mahony 20%

Valborg Marje pressade sig till ledningen efter ett halvvarv i en kvick öppning näst senast och gick undan till en komfortabel seger, och hon såg fortsatt formstark ut som fastlåst i V75 på Örebro. Kan leda loppet länge.
8 GUINEA BOKO-Lars Göran Söderberg 1%

11 MAMASAN-Björn Goop 4%
4 DIVINE-Erik Adielsson 15%

Divine har vunnit V75 på bra sätt tidigare och hon gick klart positivt som fyra i comebacken senast. Säkert vassare med loppet i kroppen och nu är det dessutom Adielsson i sulkyn och han körde ju när hon vann V75 i januari. Tränaren vill till ledningen, men Divine är knappast tillräckligt snabb för att komma förbi Valborg Marje så Adielsson får nog fila på en plan B. Med ett rygglopp kan Divine speeda vasst till slut och hon verkar ha helt rätt inställning den här lilla hästen.
1 MILADY AMOK-Veijo Heiskanen 6%

Milady Amok blev det helfel för senast när hon blev hetsig efter att kusken utsiktslöst testat för ledningen. Hon kan bättre än så och nu är det Veijo upp igen som hon har gått bra för tidigare. Bra läge och bortglömd den här gången.

7 AMALIA CASH-Jörgen Westholm 4%

Amalia Cash har också grundkapacitet för att vinna, men det känns som en tuff årsdebut för en häst som är mer stark än snabb och klar risk att hon hamnar på vingel från det här läget.
9 DICKS DENJA-Rauno Pöllänen 1%
5 CHANTILLY-Carl Johan Jepson 7%

Chantilly har lopp i kroppen och kanske ska gå med jänkarvagn nu vilket brukar ge bra effekt tillsammans med Carl-Johan Jepson.
6 TANYA GEL-Nicklas Westerholm 4%

14 CARJA-Jessika Sidbäck 0%

10 LINDA´S GIRL-Torbjörn Jansson 3%

Linda’s Girl har gått bra från riktigt svåra lägen på slutet och står lite bättre till nu. Hon är bäst när hon får gå på rejält hela vägen och kör Jansson fram utvändigt ledaren kan det bli svårt för de mer spelade där bak att komma fram i tid.

1 SAHARA SUN-Jenny A Björk 0%
12 ALVENA VALVA-Per Lineroth 0%

 

V75-3, AUTO 2140, Klass II

3 GLOBAL UNPROTECTED-Magnus Jakobsson 70%

Den som har glänst mest i loppet är storfavoriten Global Unprotected som senast på Solvalla visade att han duger i tuffare sällskap än han hittills stött på. Då drog han till ledningen väldigt enkelt och Jakobsson säger att han kan köra ännu fortare första biten. Helt klart är det här ett mycket stort löfte och med bra spetschans har han också stor segerchans

1 CARGO DOOR-Jorma Kontio 14%

Det som kan fälla favoriten är om Cargo Door kan hålla upp ledningen för då lär inte Jorma Kontio släppa initiativet självmant. Från att inte ha visat något speciellt så har den här fyraåringens form exploderat på slutet och han har varit totalt överlägsen vid segrarna. Enligt Melander är det Kontio som fått hästen att vakna till och senast öppnade han också förbättrat. Får han lite hjälp av Mikado Amok att hålla ledningen så blir han inte lätt att slå ens för favoriten.

- Cargo Door har fått ett nytt liv sedan han träffade en ny kille, ha, ha. Skämt åsido så har han funkat bra ihop med Jorma Kontio som har fått bra snurr på hästen. De verkar i alla fall trivas bra ihop. Det har alltid känts som att det funnits bra kapacitet i hästen och nu verkar det som att det har lossnat. De tre senaste loppen har varit bra. Han var snabb ut bakom bilen senast och vi får hoppas att han kan utnyttja läget med innerspåret och att bilen kör undan i bra fart. Då tycker jag att det ska vara bra chans. Han går barfota fram som senast säger Stefan Melander.
7 QUALITY TILLY-Ulf Ohlsson 3%

Quality Tilly har som många andra hästar hittat en ny växel hos duktige amatören Oscar Berglund och segern för tre starter sedan var imponerande. Sedan var han nog inte som allra bäst på Solvalla näst senast och därmed också lite tunt tränad inför senaste starten. Det bör vara bättre tryck i femåringen med loppet i kroppen och nu får han också Ulf Ohlsson i sulkyn. Givet skrällbud om favoriten inte får ledningen för enkelt.

11 VISCOUNT-Jörgen Westholm 2%

Viscount gick i mål med lite krafter kvar bakom Global Unprotected senast. Han var även bra i årsdebuten gången innan och nu bör toppformen vara nära. Tänkbar om favoriten kommer bort och Westholm kommer vettigt på det från ett svårt läge.

2 MIKADO AMOK-Lars Göran Söderberg 0%

5 SUSAN JOURNEY-Kaj Widell 1%

12 LOKE SURVIVE-Björn Goop 1%
6 BALOTELLI CROWN-Emilia Leo 0%

8 MILLIONDOLLARRHYME-Fredrik B Larsson 6%
9 TZATZIKI-Peter G Norman 1%
4 LUKSOM-Rikard N Skoglund 2%

10 MESHAN-Torbjörn Jansson 0%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

8 NORDBY FRÖY-Jan Roar Mjölneröd 15%

Nordby Fröy är fältets snabbaste häst. Näst senast mötte han Vollanfaks. Då stod han 20 meter framför honom och övertog ledningen, men gick sedan enkelt ifrån och sluttiden var samma för båda hästarna. Från bakspår glider Mjölneröd ut i andraspår direkt och smyger i ryggar i det längsta. Lyckas han med det får övriga svårt att stå emot honom över upploppet.

7 VOLLANFAKS-Per Ludvig Nilsen 10%

Vollanfaks har fin chans att få överta ledningen om Nordby Hugin gör bort sig, annars bör det i alla fall bli en fin resa, inte heller han är dock något pålitligt kort. 10% är för lite.
2 JÄRVSÖ JOMAR-Torbjörn Jansson 7%

Järvsö Jomar var positiv på sommarbalans senast och körs av säkre ”kalliskusken” Jansson för första gången.
1 GRUDE SVARTEN-Jimmy Jonsson 9%

Grude Svarten är långsam från start, men stark till slut och ska gå barfota runt om för första gången.
11 SKUMMIS-Ulf Ohlsson 16%

Skummis ska inte vara mest betrodd, men räknas ändå relativt tidigt. Det är en lite speedig sort som också gått bra utan skor på slutet. Senast fick han det serverat och avgjorde säkert sista biten. Han är startsnabb och travsäker och får säkert ett fint lopp igen av säkre Ohlsson

12 BRENNE BRAKAR-Kenth Åkerlund 8%

Brenne Brakar har mycket fin fart och står bra inne på 20 meters tillägg, men galopperar ju ofta. Går han felfritt så körs han offensivt och då kan han bli släppt till ledningen eller krossa allt från dödens, 8% är alldeles för lite.
15 BILBO B.S.-Jorma Kontio 2%

9 KLACK VILJA-Örjan Kihlström 3%
13 TORPA OLEA-Rikard N Skoglund 0%
4 ÅSTAS MARCUS-Björn Goop 14%

Årstas Marcus är kraftigt kuskförstärkt, vilket spelar överskattar vikten av. Från spår 4 är risken för att han blir hängandes uppenbar och sedan måste han gå ett tufft lopp och rekordsänka med ca två sekunder för att duga. Det är inte omöjligt såklart, men 14%, nja...

- Åstas Marcus  valde vi att testa barfota i fredags inför detta, och det var tur för det passade inte alls. Han kändes formstark i övrigt men kunde inte alls hantera barfotan. Nu blir det skor så klart, och samma skor som tidigare. Han är precis som Victory Tilly, trivs bäst med skor! Däremot blir det rycktussar nu och det är bara andra gången i livet han går med dem. De ger bra effekt och lär ge ännu bättre effekt nu med världens bästa kusk i jollen. Spåret är inte riktigt bra, han har blivit stabilare men har historiskt sett många startgalopper med öppet spår och han kan vara lite ivrig och pigg. Jag hoppas att Björns rutin kommer in i bilden där och att man hittar ner och får sitta still till 200 m kvar, då är han ruskigt speedig. Jag ser det inte som en het vinstchans, men en ganska bra platschans i en väldigt öppen och fin final, säger Björn Karlsson.

3 BONALDO-John Östman 1%
6 NORDBY HUGIN-Jan Olov Persson 12%

Nordby Hugin frontar troligen om han går iväg. Han är grymt osäker, men också kapabel. Jan-Olov Persson anser att han borde ha en miljon till på kontot, vilket säger en del om vad han känner i hästen. Hästen brukar öppna snabbt från springspår och galopperar han inte så är det toppchans att han sitter i ledningen tidigt. Notera att Persson mixtrar med balansen och skulle han hitta rätt så blir Nordby Hugin svårslagen.
5 JÄRVSÖ IRENE-Jan Ove Olsen 1%
10 JOEL KLIPP-Per Linderoth 1%

14 HALLSTA VINNEX-Magnus O Jonsson 2%

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

1 KING CITY-Örjan Kihlström 10%

King City avslutade riktigt bra senast och visade förbättrad form, men han är bäst över kort distans och tar inte alltid i så det knakar. Går han barfota och Örjan kan hålla rygg ledaren så kanske han kan duga med fritt till slut ändå och han får chanstipset på det scenariot.
4 ANGLE OF ATTACK-Christoffer Eriksson 41%

Klar favorit är spetsfavoriten Angle of Attack och det är inte fel. I comebacken näst senast fick han öppna alldeles för tufft över lång distans och tröttnade sedan efter att ha fått massage av urstarke Qahar Q.C. Att han inte tagit skada av det visade han senast när han vann från tillägg vilket normalt sätt inte är hans favoritupplägg. Visserligen i klent sällskap, men hästen såg bra ut och visade att formen sitter där och Berghs hästar går ju också riktigt bra för dagen. Bättre förutsättningar nu och i ledningen förlorar Angle of Attack ju sällan i normala fall. På spetsbanan Gävle, med vasse Christoffer Eriksson i sulkyn för första gången måste det här vara bra chans. 

8 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 15%

Urstarke M.T.Joinville gör comeback på svensk mark efter en vinter i Frankrike och formen är därmed svårbedömd. Han är dock mer stark än snabb och från spår långt ut på vingen bör han få en tung inledning om Kontio vill framåt i fältet. Kan nog få svårt att hinna med, men kan vinna om formen sitter där.

9 JUVELS BOY-Kim Eriksson 0%

Juvels Boy gör sin första start i Björn Goops regi och träningsrapporterna går i dur från stallet. Juvels gillar det tuffa tempot i täten och har kapacitet att skrälla med lite klaff.
5 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 16%

Baron Gift var seg i sina två första starter för året, men klart förbättrad senast då han sköt till vasst efter sen lucka. Han visade i Gävle för fem starter sedan att han kan öppna mycket snabbt, men att ta en längd sida-vid-sida med Angle of Attack lär ändå inte gå. Rickard Svanstedt vill inte heller ha dödens där hästen kan bli för pigg så möjligt att han siktar på att komma ner bakom ledaren. Farlig om det löser sig bakifrån och bra chans om han mot förmodan skulle komma till spets.

2 K.A.ONLINE-Peter Untersteiner 0%

7 LINUS BOY-Kim Eriksson 6%

6 ACTION LAUNCHER-Erik Adielsson 1%

3 HANKYPANKY PAGAN-Nicklas Westerholm 1%

11 M.T.INSIDER-Olle Alsén 1%
12 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 0%

Struken: 10 Farzad Boko

 

V75-6, AUTO 1609, Guld

3 TWISTER BI-Christoffer Eriksson 54%

Var med i H.K.H. Prins Daniels lopp redan ifjol då han blev instängd. Efter det vann han storloppen Oslo Grand Prix, Ulf Thoresen International och VM-loppet på Yonkers. Han slutade även trea i Hugo Åbergs Memorial på topptiden 08,4a/1609 meter och pressade Readly Express i Jubileumspokalen. Efter lungproblem är han nu redo för en mycket spännande årsdebut! ”Han tränade 14/1600 meter nyligen och han känns fräsch och är kvitt sina problem. När han är 100 procent frisk är det en stenhård häst och jag blir inte överraskad om han går ut och vinner direkt. Han tävlar barfota runt om”, säger Jerry Riordan.

4 NOBEL AMOK-Björn Goop 4%

Nobel Amok visade talang redan hos Bollnästränaren Thomas Lönn där han visade hög kapacitet vid flera tillfällen. Ifjol debuterade han för Robert Bergh där han tog flera övertygande segrar på V75 och även vann ett sprinterlopp på Åby på 10,5a. I årsdebuten på Solvalla såg han smällfin ut vid lätt seger och nu får sexåringen sitt riktiga elddop. ”Efter en toppvärmning på Solvalla var han otroligt spänstig och fin i loppet med ett avslutande 10-varv. Han har haft en bra vinter och sett så bra ut, så det är rätt läge att spänna bågen. Får vi ett bra läge får han nog ett halvstängt huvudlag nu”, säger Robert Bergh
6 DANTE BOKO-Lutfi Kolgjini 13%

Dante Boko är en hårding som ifjol var med i Elitloppet där han blev utslagen i försöket. Han visade sin höga kapacitet 1,5 månad senare när han vann Årjängs Stora Sprinterlopp och besegrade topphästar som Propulsion och Ringostarr Treb på tiden 09,6a/1640 meter. Startade senast i Lotterialöpningen i Neapel där han fick två tuffa lopp. ”Lotterian är bara att glömma. Nu har han fått gott om tid att återhämta sig och han känns fin i jobben. Han kommer vara lika bra som Mosaique Face var när han vann Prins Daniels lopp 2015”, hälsar Lutfi Kolgjini.
9 HEAVY SOUND-Kenneth Haugstad 14%

Kanske var det segern han galopperade bort på upploppet senast i Finlandia Ajo efter två segrar i lysande stil för sin nye tränare Daniel Redén. Hos Roger Walmann vann han korta E3-finalen på Gävletravet 2015 med Kenneth Haugstad och ekipaget slutade även tvåa i Svenskt Travderby bakom Readly Express. Efter ett misslyckat fjolår känns han kraftigt på gång igen. ”Han blev rädd när Kenneth ryckte huvan senast. Han är en av mina bästa hästar och han kommer trivas ypperligt på Gävles bana och till skillnad mot senast behöver han inte gå med plastade bakhovar nu”, hälsar Daniel Redén.

8 LOVE MATTERS-Örjan Kihlström 5%

Debuterade för Daniel Redén ifjol och imponerade när han vann Fyraåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen då han närmast besegrade Diamanten. I årsdebuten i Rättvik slutade han tvåa på 11,0a/1640 meter efter att ha fått gjort jobbet utvändigt ledaren. ”Det var en mersmakande insats eftersom han inte hade fått något banjobb innan. Hade han tagit ledningen hade han säkert sprungit 10,5 och lattjat. Han såg jättefin ut och kommer att gå framåt mycket med loppet i kroppen och nu blir det barfota runt om”, meddelar Daniel Redén.
2 POET BROLINE-Peter Untersteiner 3%

Besegrade Twister Bi i Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad ifjol och slutade sedan fyra i H.K.H. Prins Daniels lopp från bakspår. Läcker travare som vann E3 och Kungapokalen som unghäst och med årsdebuten överstökad låter tränaren väldigt nöjd. ”Han svarade för två strålande lopp på Färjestad och Gävle ifjol, men fick sedan en mellansäsong som många andra femåringar. Nu har vi byggt upp honom i vinter och han gick utvändigt ledaren som inte är hans önskeläge i 10-fart i årsdebuten. Han såg riktigt bra ut i torsdagens jobb 10 maj och vi är glada för att få vara med i loppet i år igen. Han tävlar likadant som i Kalmar”, säger Peter Untersteiner.
5 QUEER FISH-Kaj Widell 3%

Järvsöhästen utvecklades väldigt mycket under fjolåret när han sprang in över en miljon kronor. Han vann tre lopp i Silverdivisionen och under elitloppshelgen vann han silverfinalen från dödens. Han slutade tvåa i Guldfinalen bakom Zenit Brick på Solvalla 7 april och nu vankas karriärens största uppgift hittills. ”Hästen kommer i full form och för oss känns det mäktigt att få vara med i ett sådant här fint lopp. Han kan rekordsänka rejält och det är en fördel för honom om de andra kan göra jobbet. Han är stark till slut och eventuellt blir det barfota runt om nu”, meddelar Magnus Träff.
10 WEST WING-Torbjörn Jansson 0%

Broberg fick West Wing i träning i höstas och han har svarat för ett snyggt jobb med hästen som nu är tio år. Han höll bra utanpå Heavy Sound för tre starter sedan och avslutade bra bakom Sorbet på Bergsåker. Förra lördagen galopperade han på Åby som instängd. ”Jag chansade och tog bort greppskorna bak och det gick inte och dessutom fick han punktering. Han blåste ingenting efter mål och nu kör vi med tåskor eller barfota fram och samma skoning bak som tidigare. Han är taggad och blir det hårt tempo är han kraftigt gynnad, jag är säker på att han springer 09,5 om det blir rätt kört”, hälsar Micael Broberg
7 COOL KEEPER-Leif Witasp 1%

Cool Keeper vann Fyraåringsstjärnan i Gävle 2014 och deltog i H.K.H. Prins Daniels lopp 2016 då han blev oplacerad. Han har haft lite problem att etablera sig i eliten som äldre, men formkurvan har stegrats på sistone och senast i Rättvik försvarade han sig bra från ledningen och höll undan för Love Matters. ”Han är väldigt fräsch, pigg och alert och verkligen i ordning nu. Det är stor skillnad på Gävles bana jämfört med Rättvik och med formen i zenit ska det bli intressant att mäta honom mot tuffare sällskap den här gången”, säger Leif Witasp
1 BEAU MEC-Carl Johan Jepson 4%

Derbyvinnaren från 2011 fortsätter att leverera som elvaåring! Han har blivit en publikfavorit och han kvalificerade sig hit efter spurtsegern på Umåker. Senast i Olympiatravet visade han fortsatt toppform i skymundan efter att ha avslutat 09,7 sista kilometern. ”Det är roligt att så många tycker om honom. Vi är noga med att hålla honom fräsch och han har nog tränat färdigt i sin karriär. Han har gått jättefint över 1600 meter förut och vi fortsätter med barfota runt om, bike och helstängt huvudlag”, säger Lars Wikström

V75-7, AUTO 1640, Brons

7 DISCO VOLANTE-Ulf Ohlsson 54%

Den högkapable femåringen har gjort tre starter i år och varit ruggigt bra varje gång. Men framförallt i de två senaste starterna, först som tvåa efter Pastore Bob på Färjestad efter att ha gjort grovjobbet via spåren, och senast när han vann V75 och plockade ner Erik Sting och National Prince.
-Disco Volante är ju en jäkligt bra häst det har han visat många gånger. Men han har haft lite för bråttom ibland och varit lite för laddad. Stänkrädd och besvärlig. Fast i år tycker jag att det har blivit klart bättre vad det gäller den biten. Han har utvecklats och skött sig bra och vi får hoppas att han fortsätter att hålla sig lugn i humöret. Då kan det bli hur bra som helst, säger Stefan Melander.

Disco Volante är storfavorit i V75-7 från spår sju bakom startbilen över kort distans. Han körs som vanligt av Ulf Ohlson. Tränare Melander avslöjar nu att det kommer att bli skoryck runt om, ifall bara banan är bra.
- Det ska bli kul att se om banan i Gävle är fin, vilket den brukar vara. Ulf får värma hästen barfota så får vi se sedan. Det blir i alla fall minst barfota bak, kanske även runt om. Nu har han visserligen inte startat på en månad eftersom vi har väntat in det här loppet, men det borde funka bra ändå.
- Hästen springer garanterat en 1.09-tid och han har jättebra chans att vinna, även från dödens. Vi får hoppas att det inte blir något tok bara. Man vet ju aldrig från sjundespår bakom bilen över 1600 meter. Senast vann han med krafter kvar och han är ju stark och rejäl. Vi fortsätter med samma vagn och huvudlag som tidigare. Sätter man på skygglappar på den här hamnar man nog ute i skogen med den här. Det går inte.

2 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 20%

Han gjorde nog sitt livs lopp senast på Solvalla och kan ju vara under rejäl utveckling för dagen. Distans och läge passar perfekt och strular favoriten till det bör det bli spets och då måste han respekteras.

6 MELLBY EMERALDS-Torbjörn Jansson 4%

Mellby Emeralds visar toppform för dagen. Tog för sig riktigt bra upploppet ner senast och har hittat en härlig form. Behöver få det lite serverat i den här omgivningen men är en av flera bakom den stora favoriten.

1 SUGAR DADDY-Erik Adielsson 3%

Var bara okej senast men bör gå framåt med loppet i kroppen. Öppnar hyfsat men kan få svårt att spetsa. Rygg ledaren kan bli bra och är ett skrällbud vid gardering.
5 GET A WINNER-Jorma Kontio 1%
9 WELL DONE LA MARC-Björn Goop 4%
8 RUSHMORE FACE-Lutfi Kolgjini 2%
3 TRACK ANGLE-Kaj Widell 9%

Track Angle fick stryk av Disco Volante två gånger i fjol, men är inte så mycket sämre ändå och han vann på bra sätt i årsdebuten näst senast. Senast blev han för het över tre varv mot bra hästar och den starten kan man glömma. Nu blir det jänkarvagn för första gången i år och han har vunnit två av två över kort distans tidigare. Gör favoriten bort sig har han nog chans att slå övriga.

4 OVERTIMEOSÅFIN-Lars Göran Söderberg 1%
12 OTHELLO FACE-Veijo Heiskanen 0%
10 COPIMADE-Kim Eriksson 1%

Copimade var rejält förbättrad senast

11 D.D´S PERSEVERANCE-Per Linderoth 0%

- D.D.’s Perseverance är definitivt på väg uppåt igen och han gjorde många bra lopp i V75 i vintras men fick starta lite för mycket och därefter vila ett tag. Nu är han på gång igen med ett lopp i kroppen men spåret är inte så kul och det blir till att försöka smyga med till en placering härifrån. Barfota fram  och jänkarvagn den här gången, säger Stefan Melander

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-3-4-5-7-9-11 (8-12)

2) 13 Swish Lane/15 Bula Bula Am (3-8)

3) 3 GLOBAL UNPROTECTED (1-7)

4) 1-2-7-8-11-12 (15-9)

5) 1-4-5-8-9 (2-7)

6) 2-3-4-6-9 (5-10)

7) 7 DISCO VOLANTE (2-6)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 8 Nordby Fröy i avd.4 så blir kostnaden endast 200:-

V86 onsdag 16 maj Bergsåker/Solvalla

V86-1, AUTO 2140, Diamantstoet, Bergsåker

13 SELMA TÖLL-Jenni H Åsberg 3%

Har en seger, en andraplats och en galopp på årets starter men blir ändå helt bortglömd? Kommer från seger på en 14-tid vilket borde räcka långt i detta gäng om det inte strular med resan. Det negativa är att samtliga segrar tagits från spets och nu står hon inte direkt med läge att spetsa.... Får tipset ändå till 3%!

2 M.T.LIKEABLE-Maxime Marais 1%

5-åringen vann inte ett enda lopp ifjol men vann i näst senaste starten när man provade barfota runt om, vilket de flesta tränare säger att det inte spelar någon roll? Senast var det samma balans igen men då fick hon inte riktigt chansen till slut utan gick i mål med sparade krafter som femma. Känns helt bortglömd här från ett fint utgångsläge.
5 EQUINE AM-Robert Bergh 18%

Equine Am hängde mest med i onsdags men nu har hon lopp i kroppen och det känns intressant med Robert Bergh i sulkyn. Når knappast ledningen av egen kraft men skulle hon få överta den positionen så lär hon sälja sig dyrt.
9 ALLISS WADD-Tomas Pettersson 4%

Maharajah-dottern hade inte någon bra fjolårssäsong som 3-åring, men i år verkar det som om hon börjar fatta vad det går ut på. Två segrar och en andra och tredjeplats på årets fyra starter väcker goda förhoppningar. Rekordsänkte rejält senast som tvåa bakom Jejje Palema och fortsätter trenden är hon ett skrällbud här!
10 ELSA MEARAS-Ulf Eriksson 17%

Elsa Mearas inledde året bra med två raka segrar men var tidigt slagen av vår tipsetta näst senast och bara godkänd från ledningen senast. Hon tar inte inte alltid i så det knackar men är aktuell om man streckar många.
7 ELIN AMERICA-Per Linderoth 16%

Elin America har inte startat på länge men är Per Linderoths val av två och ska streckas ganska tidigt. Elin America borde ha vunnit de två senaste starterna i höstas men det är möjligt att hon fungerar bättre då hon får attackera bakifrån. Det låter bra inför årsdebuten och då man rycker skorna direkt känns det aktuellt.
14 TZARINA-Daniel Wäjersten 11%

Tzarina har hittat nya växlar hos Daniel Wäjersten och de senaste två loppen har hon spurtsegrat på lätta fötter. Jag räknar med att kusken söker bra ryggar och får han det så biter spurten bra över Bergsåkers rejält tilltagna upplopp. Hon har hittat toppformen och kommer från tre vinster och en galopp på de fyra senaste.

8 CORONA BRICK-Oskar Kylin Blom 1%

Corona Brick visar rätt bra fart och har stött på ganska tufft motstånd. Med lite klaff kan hon överraska

1 NACROUS-Troels Andersen 4%

Nacrous är kapabel, men inte att lita på. Felfri kan hon öppna raskt. Hon är mycket bättre än raden. Med fritt så är det ett skrällbud. Nacrous övertygade vid seger i debuten för Troels i höstas. Satt fast med mycket sparat i årsdebuten men har inte fungerat i de senaste starterna. Stort har lite pengar på sig jämfört med kapacitet och är en typisk outsider
3 TORRIDE-Jimmy H Andersson 1%
6 PERFECT ATTRACTION-Susanne H Osterling 19%

Perfect Attraction duger i klassen. Lopp i kroppen.
11 CHOOKDI-Ulf Ohlsson 2%
4 MISS VICI-Henrik Svensson 1%
15 WALLBASE-Rikard N Skoglund 1%

12 PEAK ME B.-John Östman 1%

 

V86-2, AUTO 2140, Solvalla

1 JAIRO-Joakim Lövgren 53%

Jairo var lite sämre senast men är van att möta tuffa hästar. Har haft spår ett en del gånger på slutet utan att lyckas försvara innerspåret. Det borde bli samma nu (om Re Doc travar) och då krävs det en del tur sedan. Jairo är mycket vass i spurten om han får smyga. Barfota eller skor verkar inte vara avgörande

6 ALKALIZER AM-Björn Goop 5%

Alkalizer Am var blek senast men är ett bud med Björn Goop för den som garderar då Goop vann med hästen vid senaste försöket. Är humörbetonad men har en hög högstakapacitet så vid rätt dag kan han vinna ett liknande lopp.

5 SCELLINO LUIS-Erik Adielsson 6%

Är hästen som skulle höja Stig H-s status igen men han har inte riktigt levererat som kretsen hoppats.. Gjorde årsdebuten i januari som femma bakom Västerboonthenews men fick sedan en paus och gör nu comeback. Jag blir förvånad om han står som vinnare.

4 EL DIABLO B.R.-Örjan Kihlström 26%

El Diablo B.R. felade som storfavorit i debuten för Daniel Redén och tar nya tag här. Han har vunnit hälften av sina 24 starter och lär gå en spännande framtid till mötes hos Daniel Redén. Trots att regidebuten gick i moll måste han räknas ganska tidigt men jag rankar ner honom ett par snäpp här då det var länge sedan han fick ett riktigt lopp i kroppen.

2 ORIGO TILLY-Torbjörn Jansson 2%
7 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 4%
3 RE DOC-Kim Eriksson 4%

Re Doc är alltid svår att ta sig förbi från ledningen. Formen är dock ett frågetecken, då han galopperade bort sig i comebacken, efter en sejour i Frankrike. Jag rankar ner honom tills han visar att formen är tillbaka. Har inte fungerat alls i år. 

- Det är skönt att få anmäla direkt när det blir sådär. Han ser jättefin ut i träningen och jag förväntar mig en ordentlig prestation. Jag tror att han går iväg den här gången och vi kommer att värma lite tuffare så att han får springa av sig lite energi säger Robert Bergh.
8 FINAL OAK-Claes Sjöström 1%

 

V86-3, AUTO 2640, Kallblod, Bergsåker

5 GRUDE ELD-Oskar Kylin Blom 29%

Grude Eld såg jag vinna lopp i Gävle senast och jag tycker att han verkar riktigt bra för dagen. Min vinnare i det här öppna loppet.

6 GRANETTA-Anna Karin Jonsson 17%

Granetta har fin fart i sig, men agerar också osäkert. Felfri segerstrider hon och senaste gången Anna-Karin svingade sig upp blev det seger. Hon är stark till slut och blir inte lätt att stå emot under slutrundan.

4 RUS CAN-Ulf Eriksson 20%

Rus Can väntar fortfarande på första årssegern och i en passande omgivning kan den komma nu. Hon såg ut som vinnaren när hon ledde näst senast, men troligen trodde hon att det var över när hon slog av på takten och blev upphunnen. Här ser det åter ut som att hon kommer till spets och håller hon farten hela vägen måste hon ha bra chans.

12 NORRSKENS KONGEN-Jan Olov Persson 3%

Han gick klart hyggligt i breddloppet senast och börjar komma i form. Läget är dock tråkigt och JOP måste ligga lite lågt. Inga ändringar är planerade 

1 KARLÄNGS LINDA-Kjell Svanstedt 18%

Karlängs Linda ser riktigt formstark ut och levererade senast en bra avslutning som tvåa bakom B.W.Sture, som startade 20 meter före. Gången innan blev det galopp 700 kvar och såg i det läget stark ut. Utgångsläget är inte optimalt, då hon inte är någon startblixt, men distansen är å andra sidan den rätta. Löser det sig på vägen kan hon blåsa ner samtliga. Karlängs Linda har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och fick då rygg ledaren. Har vunnit tre lopp över lång distans, flest i loppet tillsammans med 10 Sort Gull.

11 TÅGA KONGEN-Jan Olov Åberg 3%

Han är inte så dum för sin klass och med lite körning i täten är jag inne på att han kan chocka många men främst en platsskräll.
3 LISSBY DONNA-Lukas Svedin 1%

2 SIPPSON-Kenth Åkerlund 1%

7 ELDODIN-Robert Bergh 3%
8 LILL MARIA-Hans Brunlöf 2%
10 SORT GULL-Jimmy Jonsson 1%

Kommer kanske att köras med ett helstängt huvudlag nu för att vakna till. En tänkbar storskräll om det fungerar.
9 KARLÄNGS LILL-Jessika Sidbäck 2%

 

V86-4, AUTO 2640, Lärlingar, Solvalla

1 BOTTNAS DRAGON-Linn Stolt 18%

Bottnas Dragon har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och fick då rygg ledaren. Har gjort en start på lång distans och då blev det seger. Jag bygger helt tipset på att man lyckas hålla upp innerspåret. Men det är klart att det inte är kört även om ledningen missas. Bottnas Dragon är bra för klassen och kan bättre än senast. En spännande tipsetta. Körs av Linn Stolt för första gången.

6 NEW LIFE WHEELS-Tomi Haapio 37%

Finske New Life Wheels ser ut att vara i toppform. Han har hälsat på i Sverige vid två tillfällen i år och har då gått bra, utan att få vinna. Han kommer från två segrar i enklare gäng hemma i Finland och måste räknas tidigt på form och kunnande.

3 VELASQUEZ GAR-Viktor Flink Ideborn 5%

Velasquez Gar är kapabel, men lite ojämn. Har ett bra läge även om dagsformen är osynad. Han avslutade bra i tuffare sällskap över lång distans näst senast, men galopperade i V75 senast. Outsider.
10 JAGGER ZON-Tino Ärling 15%

Jagger Zon visade plötsligt färsk form i senaste loppet, som han vann trots grovjobb. Kuskbyte från Örjan till Tino är inga plustecken men Jagger Zon har endast körts i ett lopp förut av Tino Ärling - då blev det seger.
5 BENOBI ZET-Isabell Eriksson 2%

Benobi Zet räckte inte riktigt i uttagningen till Kungapokalen senast. Enklare emot nu
4 RAMON DEKKERS-Ville Karhulahti 3%

Ramon Dekkers står på tur för vinst.
2 GUSTAVO BOKO-Sandra Eriksson 16%

7 MAGNIFICENT-Jesper Rydberg 1%
8 HIGHDRIVE-Jean Claude Pace 0%
9 TRUST DE LUXE-Annsofie Bergfelt 2%
11 TIRUNESH-Kim Moberg 1%

12 LIVINGINMYDREAM-Marika Eriksson 0%

 

V86-5, VOLT 2640, Bergsåker 

9 TESIO-Robert Bergh 57%

Tesio inledde karriären hos Solvallas Timo Nurmos på ett strålande sätt med sju segrar på nio starter. Men sedan började det strula och ettorna i resultatraden byttes ut mot galopper. När hästens ägare, forne ishockeyproffset Kristian Huselius, valde att flytta hästen till Robert Bergh efter fjolårssäsongen hade den italienskfödde sexåringen gjort bort sig i sju av sina tio senaste starter. Miljöombytet och nio månaders tävlingsuppehåll har fått hästen på rätt spår igen. I årets två starter har han skött sig exemplariskt.
- Han är lite ängslig men ändå vill han att det ska gå väl. Det gäller, som med ganska många Love You-avkommor, att få till ett samarbete. Får man det blir det ganska bra och som det känns nu kan han nog ha en lite sämre dag och ändå hålla sig på benen, för han vill väl i loppen, säger Robert Bergh.
I årsdebuten vann Tesio med en gäspning mot lite enklare motstånd och det följde han senast upp med en tredjeplats i storloppet Orebro Intn’l över tre varv. Sedan Robert Bergh kört sig till ledningen under inledningsrundan höll hästen mycket starkt. Tesio har vunnit fyra av de åtta starter han gjort på lång distans
- Han har visat sig vara en lite bättre häst än vad jag trodde. Visst har han vunnit på bra tider tidigare också men i det ingick det så att säga en bra tränare. Jag har mer och mer fått en skön känsla för hästen och jag var väldigt nöjd med honom både i årsdebuten och med vad han gjorde i Örebro.

Tesio startar på innerspår med 20 meters tillägg i den femte avdelningen och såväl spelare som tipsexperter tillmäter honom goda möjligheter att bli en av hästarna på den vinnande V86-raden.
- Jag var inte helt nöjd med hans värmning senast. Det fanns mer att lira på och han kan bli ännu mer rytmisk. Det är sånt vi håller på med i träningen i veckorna och jag hoppas att han kan lyfta sig någon procent för varje start han gör och både gå framåt med loppen och bli bättre i rytmiken, säger Robert Bergh.
Det är fjärde gången som Tesio går ut över 2 600 meter. De tidigare tillfällena har resulterat i seger och det råder ingen tvekan om att han trivs bra över lång distans. Ett lopp som därmed torde vara högaktuellt för hästen är anrika Harper Hanovers över grunddistansen 3 140 meter. Där lockar en segercheck på 900 000 kronor och även om Tesio vinner onsdagens lopp håller han sig under tilläggsgränsen, vilket betyder att han får starta på den främre volten med de värsta motståndarna på tilläggsvolterna bakom sig.
- Det finns en liten Harper Hanover-tanke med honom men just nu är onsdagens lopp lika viktigt som Harpers. Framför allt vill jag få en bra känsla i loppet. Han var ruskigt bra i Örebro men måste vara ännu bättre om han ska vara med i striden i ett sånt lopp som Harpers. Vi har lite strulläge på onsdag men han behöver definitivt ett lopp till i kroppen om han ska vara med på Solvalla, så det var jättebra att det här loppet fanns. Varje lopp tillför jättemycket efter så lång frånvaro.

10 GLOBAL TEARDROP-Ulf Ohlsson 12%

Hon har visat uppåtform två senaste och Ulf Ohlsson ser kanske till att inte släppa ut Tesio som startar invändigt?

12 WASA THUNDER-Ove A Lindqvist 4%

Wasa Thunder var nära att slå Heartbreaker V.S. i V75 senast efter en stark avslutning. Han ser helfin ut. Här snackar vi form.

5 BUCKLE UP PELLLINI-Rikard N Skoglund 4%

Buckle Up Pellini har bra form och kan vara en fidus vid ytterligare gardering. Han lever mycket på sin styrka och vill gärna ha överpace.

1 I´LL FIX IT-Ulf Eriksson 4%

I’ll Fixit har haft innerspår i voltstart i ett lopp och fick få rygg ledaren.
7 DANTE SISU-Daniel Wäjersten 8%

15 PICASSO-Troels Andersen 2%

Är tillbaka i nygammal regi till den här starten. Men hästen står rätt tufft till och seger skulle överraska många.

11 COAL TRADER-Micael Melander 1%

14 TAFFY-Emilia Leo 1%

13 SPECIAL OFFER-Peter Eriksson 1%
4 YRR-Martin P Djuse 1%

Yrr har vunnit tre av de fem lopp han gått i ledningen. Körs av Martin P Djuse för första gången
6 SCARPETTA-Per Linderoth 1%
3 MELIZZA GIRL-Fredrik Jonsson 1%
2 ENZO BOKO-Olle Alsén 1%
8 COCOSNÖTEN-John Östman 1%

 

V86-6, AUTO 2140, 3-åriga Ston, Solvalla

6 TWIGS FRANCES-Örjan Kihlström 8%

Twigs Frances kördes till front i debuten och vann säkert. Värre emot nu, men räknas. Hon har ju klen rutin men gav ett härligt intryck i debuten och är alltså obesegrad.
4 MUSIQUE D´INVERNE-Erik Adielsson 44%

Ett sto som har inlett karriären på allra bästa vis. Det ”luktar” ledningen lång väg igen och då är det hästen att slå. Hon kan säkert kapa sitt rekord rejält om det krävs. Blir väl stor favorit dock.

10 EVOQUE-Stefan Melander 1%

Evoque har inte vunnit ännu och det är tufft att begära seger från bakspår. Nu kör Stefan Melander för första gången och det är alltid intressant om han gör utrustningsändringar. Jätteskräll!

12 VÄSTERBO DAIQUIRI-Tomi Haapio 1%

Har bra fart i kroppen  och plockar pengar hela tiden. Kan rekordsänka med rätt lopp och han blev fyra på en 14-tid näst senast. Dåligt utgångsläge men vill man ha en skräll nånstans så är denna en megaskräll att tänka på.
7 IES JUVEL-Björn Goop 10%
5 TWYLA FACE-Torbjörn Jansson 6%

Twyla Face har varit stenhårt spelad i sina bägge starter och vann senast från spets. Twyla Face joggade undan enkelt senast med sparade krafter. Duger säkert långt även här.

1 VELEGANCE-Carl Johan Jepson 13%
2 B.W.EMPRESS-Åke Lindblom 12%
8 FANTASIA SISU-Jorma Kontio 3%
9 MAJ DOLL-Johan Sedström 1%
3 INTAKE-Jörgen S Eriksson 1%
11 KARIN ARRIBA-Micael Lindblom 0%

 

V86-7, AUTO 2140, Kallblod

5 MÅNPRINSEN A.M.-Gunnar Melander 77%

Månprinsen A.M. har besökt vinnarcirkeln hela 60 gånger, men verkar ändå inte vara mätt på segrandet. I år har han sett väldigt fin ut och trots att han inte fick slag på ledaren senast stod han för en fin insats. Att distansen är längre denna gång gör att han har lite mer tid på sig att nå en bra position inför slutspurten och jag tror han får revansch på Lome Brage denna gång. Månprinsen A.M. har vunnit tio av de 14 starter han gjort på Bergsåker. Har vunnit de fem lopp han gått i ledningen i Sverige.
8 LOME BRAGE-Jan Olov Persson 6%

Lome Brage var den som satte punkt för Månprinsen A.M.´s segerrad senast. I sin första start för J-O Persson satt han direkt i front, där han trivs bäst, och hade full kontroll in i mål. Värre läge nu och längre distans men ändå värst emot storfavoriten.

2 ODIN TABAC-Jörgen Westholm 5%

Odin Tabac har haft spår 2 bakom bilen i ett lopp och fick då rygg ledaren. Har frontat flera gånger från innerspår. Har vunnit åtta av de 15 gånger han gått i spets. Statistiken på Bergsåker är vass; nio segrar på 21 starter. Står bra till för ledningen här och om han når upp till sitt bästa kan han bli svår att plocka ner.
1 PYDIN-Ove A Lindqvist 4%

Pydin visade fin form senast och han kommer att växa in i högsta eliten. Tänkbart bud om man garderar loppet.
3 SMEDHEIM SOLAN-Rikard N Skoglund 1%
11 TEKNO ODIN-Ulf Ohlsson 4%
6 HULTE MAGNUS-Jan Olov Åberg 1%

10 ART KJARVALD-Ulf Eriksson 1%
9 TITAN TABAC-Wiktor Kylin Blom 1%

7 SJÖ ODIN-Micael Melander 1%
4 KRUSEN-Michael Von Krusenstierna 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

12 OCEANIC CLEARENCE-Stefan Melander 11%

Oceanic Clearence var mycket bra vid segern senast men nu är läget tufft. Senaste insatsen var förbluffande förbättrad och kom från ingenstans! Är hon lika bra igen så får de andra jobba. Vann på 12,4 helt plötsligt över full distans efter att tidigare mest varit en medhängare i bra sällskap. Melander själv i sulkyn igen, vilket jag erfar är en positiv faktor.

8 UPPOHOPPA-Örjan Kihlström 18%

Uppohoppa har tävlat i årgångscirkusen och var näst senast med i derbyt utan att räcka. Svårt läge, men han måste räknas.
10 MR PERFECTION-Jim Oscarsson 3%

Mr Perfection har bättre form än vad raden kan utvisa. Jim Oscarssons femåring har mött tuffa djur den sista tiden, där vinnarna i de fem senaste loppen hetat Pastore Bob, Erik Sting, Olle Rols, Disco Volante och Whisky Akema. Även om han möter några bra hästar även denna gång ser uppgiften något enklare ut och skulle det dessutom bli lite fart på loppet kan han absolut slå sig fram till vinst.
5 ARAW HOSS-Jorma Kontio 32%

Araw Hoss har vunnit hela sju av sina tolv lopp hittills i karriären, men är ändå ingen ”säker” vinnare. Dels gör han sin första start för året och dels har det varit lite si och så med stallformen för Timo Nurmos. På kunnandet är Araw Hoss ändå en het segerkandidat. Araw Hoss har vunnit fyra av de fem starter han gjort på Solvalla och det har blivit seger i de fyra starter han gått i ledningen.

1 FRED COBRA-Patrik Fernlund 3%

Fred Cobra fastnade med sparat senast. Fred Cobra har haft innerspår bakom bilen i tre lopp utan att lyckas ta ledningen.

4 WESTLINE-Kaj Widell 21%

Westline ”stimmades” det om i onsdags. Stumnade då, men kan bättre.

11 TORE-Björn Goop 2%

6 EBONY BOKO-Per Lennartsson 6%

7 KABANOSS-Torbjörn Jansson 1%
3 EASTAR RAPIDA-Erik Adielsson 1%

9 MELLBY BRUNELLO-Kim Eriksson 1%
2 ENGE LINCOLN-Peter G Norman 2%

 

Systemförslaget:

1) 2-5-9-10-13 (7-14)

2) 1 JAIRO (6-5)

3) 4-5-6 (12-1)

4) 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 (11-12)

5) 9 Tesio/10 Global Teardrop (12-5)

6) 4-6-10-12 (7-5)

7) 5 MÅNPRINSEN A.M. (8-2)

8) 5-8-10-12 (1-4)

4800 Rader/1200:-

Om man även spikar 1 Bottnas Dragon i avd.4 så blir kostnaden endast 120:-

Extra V75 Söndag 13 Maj, Charlottenlund Danmark

V75-1, AUTO 2000, Stoeliten

5 GOLDY STARDUST-Michael Nimczyk 18%

Goldy Stardust har vunnit hela 12 av 14 lopp, men då detta skett i betydligt enklare sällskap är hon svår att sätta in i detta lopp. Segergnistan verkar det i alla fall inga fel på, så hon får hamna högst upp i ranken.
4 DIZZY BROAD-Björn Goop 10%

Dizzy Broad vann ett V75-lopp på Momarken, men har inte fått till det efteråt. Hon får ses som en outsider från ett fint läge.

6 INDOOR VOICES-Ulf Ohlsson 26%

Indoor Voices är jämn, men får sällan skära mållinjen som etta. Kanske kan kuskbytet få henne att piggna till ytterligare? Senast avslutade hon godkänt i ett V75-lopp som vanns av Anna Mix före In Toto Sund. Överlag lite enklare emot denna gång och hon räknas tidigt.
7 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 22%

Kash Brodda har haft en pust efter sitt äventyr i Frankrike, där hon senast knep en andraplats bakom Freeway Fortuna. Det är förstås möjligt att hon behöver loppet för att vara som bäst, men på hennes hårdhet och kapacitet får hon ändå räknas.
3 UNCERTAIN AGE-Christoffer Eriksson 11%

Uncertain Age har visat smygform på slutet, men det kanske är att begära för mycket att hon ska räcka till seger här

9 MULLIGAN-Thomas Uhrberg 9%

Mulligan var tvåa bakom Cash Crowe i Derbystoet ifjol och har vad som krävs för att sluta i segerstriden. Hon har dock inte startat sedan i november och kan behöva loppet. Läget är inte så tokigt, då en smygresa är sannolik.
1 ANNABELLE DIMANCHE-Robert Bergh 2%
2 GREECE BOKO-Kim Eriksson 1%

Greece Boko har också pausat en tid och årsdebuterar i och med detta lopp. Hon kan öppna raskt och från ledningen kan hon räcka en bit, trots ringrost.

Struken: 8 Troja Ceasar

 

V75-2, AUTO 2000, Klass II

2 RAKET BRODDE-Mads Hviid Nielsen 13%

Peter Jensen har Raket Brodde med här. Tog tre segrar i Sverige i höstas och har visat sig vara rask från start, varför spå- ret bör kunna utnyttjas på bästa sätt. Då det handlar om årsdebut kan man dock inte räkna med full form och skulle han spetsa krävs det nog att han får bestämma en bit för att hålla undan.

3 PATRONUS-Peter Ingves 31%

Patronus får tipset i ett fint Klass IIförsök, där finalen ju går på Solvalla under elitloppshelgen. Sexåringen har gjort fem starter för Emma Bjerkås och vunnit fyra av dessa. Senast gavs han en fin resa i mestadels andra utvändigt och slog sig fram till seger den allra sista biten. Han ser ut att ha rätt inställning och det kan fälla avgörandet i denna öppna batalj.
12 VOYAGE D´AMOUR-Mike Lenders 5%

5 EARLY PACTOL-Johan Untersteiner 8%
8 BOTOX-Axel Jacobsen 4%
9 WILDCAT HANSEATIC-Björn Goop 16%

11 EXCLAMATION MARK-Ulf Ohlsson 4%
1 PHARAON D´INVERNE-Allan Kristensen 1%
7 BLACKBIRD-Ken Ecce 3%

4 TWITTER LASER-Steen Juul 13%

Twitter Laser har vunnit tio av 17 lopp, men möter lite tuffare hästar än vanligt. 

Strukna: 6 Fighting Gehör, 10 Aston D.K.

 

V75-3, VOLT 2950, Stayerlopp

11 BALFOUR-Robert Bergh 29%

Balfour hängde mest med senast, men man hade från stallhåll varnat för att det nog behövdes lopp innan han var i konkurrensduglig form. Det stämde, och med den färska genomköraren i sig borde han vara betydligt bättre den här gången. Distansen är perfekt och Bergh lär inte bida sin tid i kön speciellt länge
1 CROWN WOOD-Christoffer Eriksson 6%

9 SLIDE SO EASY-Flemming Jensen 28%

Hans senaste framträdande skedde på Solvalla i silverdivisionsfinalen i februari, där han tog en tredjeplats bakom Jairo och Nakoda Goj. Efter det har han fått en paus, men har han inte tappat alltför mycket i form ska han ses med chans att runda till vinst
8 TONICETOBETRUE-Jeppe Juel 5%

Tonicetobetrue står fint inne i loppet och är bra nog att kunna bjuda upp till strid.

3 BALOTELLI-Björn Goop 15%

Balotelli har fina resurser och kan bli svårfångad om han når ledningen i ett tidigt skede. Att Björn Goop sitter upp för första gången är klart spännande. Känslan är att han kan få rejäl fart på Balotelli.
7 SOMETHING FISHY-Rene Kjaer 10%
6 TARZAN GARDENIA-Morten Friis 0%

5 BABYMONEY-Ken Ecce 1%

4 DEN OF WARLOCK-Birger Jörgensen 1%

2 RALEIGH-Mikkel Olsen 1%

12 BAZIR DIMANCHE-Kim Eriksson 1%
13 ALEX TRÖJBORG-Ulf Ohlsson 2%

Struken: 10 Rapide Du Pommeau

 

V75-4, AUTO 2000 4-åringar

4 PORTLAND-Björn Goop 62%

Portland vann senast på Vincennes på en hög 12-tid över lång distans. Då som nu var det Björn Goop som skötte tömfö- ringen och duon måste ses med riktigt fin chans, även om en något längre distans förmodligen hade varit att föredra

7 TSUNAMI DIAMANT-Robin Bakker 15%

Tsunami Diamant kan vara värst emot, trots det lite knöliga utgångsläget. Hans startsnabbhet gör att han bör komma hyggligt till och det är inte helt omöjligt att det kan bära till spets. Senast höll han ledningen från innern och hade inga problem att gå undan till enkel vinst. Det var hans första lopp sedan september och det lär ha gjort gott för formen
5 FLYING FORTUNA-Christoffer Eriksson 4%
9 SPICKLEBACK FACE-Robert Bergh 6%

Spickleback Face höll bra i dödens i årsdebuten och även är säkert lite vassare med lopp i kroppen. Han är inte helt att lita på, men tål å andra sidan rätt tuffa upplägg och är ett tidigt bud.

2 MAC SMILY-Peter Ingves 1%
12 HUSSE BOKO-Joakim Lövgren 8%

Husse Boko gör sitt första lopp för året och drog dessutom svarte petter i spårlottningen. Naturligtvis blir det med dessa faktorer svårt att skära mållinjen först, men Jocke Lövgrens kriterietrea kan så mycket att jag inte vågar avskriva honom helt.
3 SPEEDY FACE-Thomas Uhrberg 2%

11 CHABLIS-Steen Juul 1%
1 CLOSE TO HEAVEN-Birger Jörgensen 0%
6 SUMMER WEIN-Ulf Ohlsson 0%
10 QUALITY FIGHTER-Jan Dahlgaard 0%
8 COINTREAU-Pauli Andersen 0%

 

V75-5, AUTO 2000

12 BANDIT BRICK-Steen Juul 44%

Bandit Brick kan runda till vinst även från tolftespåret, men det är bra hästar han möter och det kan vankas svar när Steen Juul styr på. Senast avslutade han mycket starkt, men nådde inte en för dagen mycket bra Floris Baldwin. Jag anar ett offensivt upplägg och naturligtvis blir han svår att stå emot

2 A DELICIOUS ONE-Henrik Lönborg 13%
3 DEMOLITION MAN F.-Peter Untersteiner 19%

Demolition Man F.. Denne är startsnabb och speedig, och om han sitter fint till i slutsvängen går ingen säker - inte ens Bandit Brick

8 TWILIGHT D-Rene Kjaer 2%

7 VM VIKING CUP-Sören Johansson 2%
5 STELLA NEWMEN-Flemming Jensen 7%
4 RUN CEASAR RUN-Björn Goop 6%

10 DIZZY RIVER-Johan Untersteiner 4%
9 REVELINO JET-Wilhelm Paal 2%

6 FRIEND OF NATURE-Thomas Uhrberg 1%

Strukna: 1 Noble Dolly, 11 Twigs Briard

 

V75-6, AUTO 2000, Silver

3 RACING MANGE-Joakim Lövgren 13%

Racing Mange fick göra en del jobb på vägen i sin årsdebut, men kunde ändå spurta till vinst före Sahara One och British Steel. Känslan är att Jocke Lövgrens femåring har en hel del att hämta framöver och från ett fint läge tillhör han toppkandidaterna i detta lopp

1 SPRINGOVER-Peter Untersteiner 32%

Springover verkar ha ”hittat hem” hos Peter Untersteiner, där han alltid presterar bra i lopp. Det gjorde han även senast, när han fick göra mycket jobb under slutvarvet som tvåa bakom Michelangelo Ås på V75 i Örebro. Innerspåret kan bli en fälla, men Peter lär dra i högertömmen så fort tillfälle ges och löser det sig har han bra chans att vinna loppet.
12 OLLE ROLS-Peter Ingves 23%
6 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 7%

Trinity Lux har jag jagat en del och tänker inte släppa honom ännu - även om han kanske var något blekare än vanligt senast. Enligt tränaren trivdes han inte med jänkarvagnen och den här gången blir det vanlig vagn. Han är snabb ut och skulle han spetsa kan han leda länge. Vi minns hans urtappra insats från ledningen för tre starter sedan, då han låg på rejält men ändå bara fick stryk strax före mål av Generaal Bianco.
10 SHOTPROOF-Flemming Jensen 5%
5 GLOBAL REPUBLIC-Per Oleg Midtfjeld 14%

Global Republic har spåret innanför Trinity Lux och får tack vare det ses som den främsta spetsfavoriten. Det är dock inte säkert att kusken till varje pris svarar ledningen om han kommer dit, då Global Republic gör årsdebut och kanske mår gott av ett lite snällare upplägg. Räknas tidigt gör han under alla omständigheter
7 ONCEFORALL FACE-Jeppe Juel 2%
8 RACE COWBOYLAND-Morten Friis 0%
9 BULLYOUNG-Robert Bergh 2%
2 RED TEAM REX-Björn Goop 3%
11 FROZEN-Marc Baek Nielsen 1%
Struken: 4 Amazing Dynamite

 

V75-7, AUTO 2011, Copenhagen Cup 2018

4 CYBER LANE-Johan Untersteiner 46%

Cyber Lane är ett sånt där fenomen till häst, som kommer fram med glesa mellanrum. En häst som bara vinner och vinner, oavsett upplägg och motstånd. 17 vinster på sina 20 starter har han bokförts för, där russinet i kakan givetvis är fjolårsvinsten i Derbyt, där han stred som en tiger in på linjen. Nu gäller det ett internationellt storlopp och vi tror inte att den saken rör honom i ryggen. Johan lär ladda för ledningen och vi kan svårligen tro att någon svarar ut honom. Väl i spets bör det vara toppchans, även om motståndet givetvis är skarpt

3 FERRARI B.R.-Per Oleg Midtfjeld 22%

Från Norge kommer startsnabbe 3 Ferrari B.R., som också han har vunnit 17 av sina 20 lopp. Han har vässat formen i enklare gäng, men ställs nu inför ett motstånd han inte är riktigt van vid. Spets tror jag han tar, men räknar med att Per Oleg Midtfjeld är så pass påläst att han släpper till Cyber Lane - annars lär han nog få en lång väg till mål med denne utvändigt om sig.

5 GENERAAL BIANCO-Peter Untersteiner 10%

Generaal Bianco är hyperspeedig och går aldrig att helt räkna ut. Motståndet är dock normalt väl tufft och han får räknas som ett sunt platsbud
6 CRUZADO DELA NOCHE-Björn Goop 10%

Cruzado dela Noche har fått några lopp i kroppen och begåvas med Björn Goop i sulkyn gör att han hamnar som nummer två i ranken. Skulle Cyber Lane komma bort kan Cruzado dela Noche försvara sin titel från ifjol, knappast annars.
2 TAKETHEM-Steen Juul 7%
1 CASH HANOVER-Michael Nimczyk 1%
7 ROMANESQUE-Dominik Locqueneux 2%
8 TRIPOLINI V.P.-Jeppe Juel 1%
9 MINDYOURVALUE W.F.-Robert Bergh 1%

Struken: 10 Totoo Del Ronco

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) Alla 8 (5-4)

2) Alla 10 (2-3)

3) 1-9-11 (8-3)

4) 2-4-5-7-9 (12-3)

5) 12 BANDIT BRICK (2-3)

6) 3 RACING MANGE (1-12)

7) 3 Ferrari B.R./4 Cyber Lane (5-6)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Raket Brodde i avd.2 så blir kostnaden endast 120:-

V75 Lördag 12 Maj, ÅBY

V75-1, AUTO 2140, Drottning Silvias Pokal

4 DIBABA-Örjan Kihlström 72%

Får nog anses vara kullens drottning bland de 4-åriga stona så här långt och den här gången slipper hon möta några av de värsta motståndarna som förvånande nog blev utslagna i försöken. Från ett perfekt utgångsläge tror jag att hon bara är bäst igen och tar tredje raka segern för året. Blir troligen omgångens största favorit och det är sjukdom eller galopp emot, vilket händer.
5 VANQUISH KRONOS-Christoffer Eriksson 10%

Vanquish Kronos är den som kapacitetsmässigt kan utmana Dibaba något. Hon avslutade bra bakom Dibaba i uttagningsloppet och hon går nog framåt en hel del med den genomköraren i kroppen. Med rätt resa är Vanquish Kronos vass på speed och hon är given i den främre träffen

2 TROPICANA ÅS-Peter Ingves 8%

Tropicana Ås var segerlös efter 17 starter. Nu har stoet tre raka vinster. Det var visserligen inte mycket till lopp i uttagningen med varvning på 1.16,5, men sättet som Tropicana sprintade till seger på via open stretch var läckert. Med liknande resa är hon med i matchen.
1 ELECTRICAL-Hans Owe Sundberg 4%

Electrical var väldigt bra redan näst senast och att hon skulle prestera bra i kvalet trodde jag nog, men nu hade man den turen som behövs när  storfavoriten Vamp Kronos galopperade bort sig och att man sedan fick bestämma i spets. Från början hade han ju tänkt släppa till favoriten, men när hon försvann blev det att man körde i spets och hon hade faktiskt lite kvar i mål. Jag tror hon tar ledningen nu också, men man släpper gärna till Dibaba om hon ställer frågan. På form och läge man säkert med en bit fram. Ingen ändring
9 GLOBAL UPPER STYLE-Peter Untersteiner 2%
3 BELLATRIX ZET-Kim Eriksson 1%
6 FANTASY IN-Johan Untersteiner 0%

8 FEED YOUR HEAD-Björn Goop 2%
10 POEM IN MOTION-Erik Adielsson 1%
11 KASHMARY NIGHT-Ulf Ohlsson 0%

12 STARO LITCHI-Tobias O Eriksson 0%

7 ELSA AMERICA-Carl Johan Jepson 0%

 

V75-2, VOLT 2140, Klass I

2 PORTHOS RACE-Åke Lindblom 14%

Är ännu segerlös för året men har varit ute på rikstoton mest hela tiden och gått bra tider utan att få vinna. Senast galopperade han från start men svarade för en fin upphämtning och gick i mål på en 13-tid utan att få några pengar med sig när Sir Q.C. vann en V75-Final på Solvalla. Man har inte hittat någon förklaring till galoppen och är normalt stabil på benen. Han får tipsnicken men det här känns som omgångens mest öppna lopp och jag garderar flitigt.
8 DIGITAL YANKEE-Robert Bergh 6%

Digital Yankee vill ha fastare underlag än senast för att vara som bäst. Han kan hamna illa till från start men har en vass speed om det klaffar under vägen. Han har gjort tre bra lopp på raken och fått stryk på målfoto i de två senaste. Nu är det innerspår i voltstart och då blir det en smygresa. Med klaff på loppet blir han farlig över upploppet.

6 R.K.KING-Veijo Heiskanen 11%

Stred bra från dödens senast. Verkar jämnare nu. Ovan volt, ej snabb ut. Riskerar tungt lopp härifrån men är en av de bättre i fältet rent kapacitetsmässigt. Något ojämn men åker med i en stor gardering.

11 GIANLUCA BOKO-Kim Eriksson 5%

Gianluca Boko har fått några lopp i kroppen och har svarat bra på det. Senast vann han ett blufflopp, men det var samtidigt nog rätt bra för hans psyke. Formen är som sagt bra, men han känns lite bortlottad från det här spåret. Utrustning och balans blir samma som tidigare och han får ses som ett möjligt skrällbud bland flera.
12 ROYALDOODLE-Stefan Söderkvist 4%

10 EARL VARIERA-Per Linderoth 2%
9 EARN N´BURN-Björn Goop 20%

1 MACHIAVELLI-André Eklundh 10%

5 BARBARA L.HANOVER-Örjan Kihlström 11%

4 WIR IDEAL-Erik Adielsson 7%

7 LAJOS FAWÖR-Kevin Oscarsson 2%

Struken: 3 Lightningsky

 

V75-3, AUTO 1609, Guld

5 GIVEITGASANDGO-Erik Adielsson 19%

Frode Hamres amerikanska nyförvärv har nu gjort två starter på svensk mark och redan visat att han blir att räkna med framöver. Trea Bakom Lionel i debuten och senast bra två i Olympiatravets final bakom Ringostarr trebb. Sprang då en 10-tid över full distans och från ett perfekt utgångsläge tror jag så mycket på honom att jag spikar ekipaget som vid vinst blir inbjuden till Elitloppet som Norges första representant det här året. Bra chans.

7 DAY OR NIGHT IN-Johan Untersteiner 26%

Var favorit i Olympiafinalen senast men galopperade då före start då han blev för laddad vilket han inte brukar bli. Ett spår längre ut den här gången vilket gör att han kanske inte kommer före min spik till ledningen och det tror jag avgör loppet. Skulle han få en bättre löpning än favoriten så kan han vinna loppet.

3 VÄSTERBOONTHENEWS-Peter Ingves 17%

Har varit riktigt vass under vinterns Guldlopp när alla måste köra med skor. Nu har han haft en paus från tävlandet i en månad men han har inte vilat från träningen. Han är ju startsnabb och om Ludde släpper med Quick Fix är det troligen han som får ta över och då ska han räknas med lite större chans.
8 DOUBLE EXPOSURE-Örjan Kihlström 10%

Har inte varit sämre än tvåa i sina senaste fyra Sverigestarter och var klart godkänd tvåa bakom Ultra Bright senast från ett tråkigt spår 12 bakom bilen. Inte så mycket bättre läge den här gången men det kanske finns fler hästar som är sugna på att hålla uppe tempot och då kanske Örjan kan trolla igen. Outsider.
9 NADAL BROLINE-Ulf Ohlsson 14%

6 PINGUS VANG-Stefan Söderkvist 1%
2 QUICK FIX-Lutfi Kolgjini 3%
4 B.B.S.SUGARLIGHT-Björn Goop 8%

1 WEST WING-Oskar J Andersson 2%
10 BEAR DANCER-Carl Johan Jepson 1%

 

V75-4, AUTO 2640, 5-åringar

8 DIAMANTEN-Erik Adielsson 27%

Vann direkt i comebacken senast efter att ha lämnat Robert Bergh för att gå i träning hos Stig H Johansson. Nu har Stig H haft en vinter att träna upp talangen och med årsdebuten på näthinnan verkar det ha gått bra. Han är väldigt startsnabb så en laddning från spår 8 är inte helt otänkbar. Han bör dessutom gå fram med ett lopp i kroppen och han får min tipsetta trots utgångsläget.

5 MUSCLE HUSTLE-Robert Bergh 20%

Muscle Hustle svarade för en mersmakande årsdebut då han såg laddad ut som fastlåst och det loppet lär föra fram formen rejält. Nu handlar det om debut över lång distans men det ska knappast vara något problem. Han är kvick bakom bilen och är en av spetsfavoriterna. Kommer ”Ludde” tidigt får man ett härligt hänglopp och skulle Rajesh Face göra bort sig, vilket har gjort en del på sistone, så lär Bergh testa i ledningen.
6 RAJESH FACE-Lutfi Kolgjini 24%

Rajesh Face känns mest gynnad av den långa distansen. Han svarade för en minst sagt fin årsdebut senast när han tryckte sig till ledningen efter 700 meter och gick undan säkert i fin stil via drygt 1.10 sista 700 meterna. Med comebacken i kroppen lär han vara kraftigt förbättrad och det är inte omöjligt att Lutfi Kolgjini är offensiv direkt och kör till mot ledningen. Väl i spets brukar han dra i jämnt tempo och när open stretch finns att tillgå är det inte troligt att någon bråkar med honom. Har chans att leda från start till mål.
2 SIR Q.C.-Ulf Ohlsson 13%

Kördes till spets senast och försvarade sig ända in i mål. Sex raka segrar. Elddop denna gång. Han har ju varit enormt fin och tjänat snabba pengar i sex raka segrar. Tuffare emot nu, men hästen känns fortsatt finfin och läget kunde inte bli bättre. Den långa distansen är ju också rätt för hans del. Jag tycker inte han är chanslös trots motståndet. Det kan bli så att man kör barfota runt om nu. Outsider.

3 HANDSOME BRAD-Carl Johan Jepson 6%

4 EVIL ENOK M.E.-Noralf Braekken 3%
7 MONARK NEWMEN-Fredrik Persson 4%

1 MILLIGAN´S SCHOOL-Ulf Eriksson 1%

9 J.H.MANNERHEIM-Johan Untersteiner 2%

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

6 COKTAIL FORTUNA-Robert Bergh 56%

Har vunnit två av årets fyra lopp från spets och senast såg han mäktig ut då han tryckte sig till ledningen från spår 5 bakom bilen. En tuff öppning som han sedan fick dämpa på mellanvarvet innan han ryckte sista 300 och vann enkelt för Mr Lindy. Ett mycket bra intryck. Han är väldigt rask från start om man trycker av honom vilket jag antar att man måste göra här, men han har även styrkan så han är inte borta om det skulle bli dödens här heller. Ett spikbud i omgången.

8 ROLEX BIGI-Örjan Kihlström 3%

Hängde med bra i rygg på Cyber Lane senast. Enkel spetsvinst innan före Global Money. Kapabel, men läget var inte vad man hoppades på. Skulle han ha den tur som krävs härifrån så tycker jag han är bra nog att mäta sig med övriga.
1 DRAGSTER-Roger Malmqvist 15%

Dragster ska inte ha några problem att hålla ledningen från innerspår, sedan är frågan om Malmqvist vill/kan släppa till Coktail Fortuna? Speedryck till spets 500 kvar senast, upphunnen av Cashback Pellini till slut. Han är väldigt ojämn och ibland blir han även het i loppen och då drar han bara iväg. Kan bli tufft över full distans i så fall. Kan vinna om han har sin dag.

9 CLEMENZA AM-Lutfi Kolgjini 1%

Han gick mycket bra efter att Ludde kört ett invändigt lopp och avslutat via open stretch senast. Han visade bra form och gillade när det blev ett mer avvaktande upplägg. Det blir samma taktik igen och  han kan vara med och kriga om fina pengar. Han kommer att gå barfota runt om igen. Skrällbud.
10 ARON PALEMA-Mikael J Andersson 3%
11 BRYSSEL-Björn Goop 8%
12 MR LINDY-Veijo Heiskanen 1%
2 MELLBY COLLECTOR-Carl Johan Jepson 4%
4 MELLBY DRAKE-Kim Eriksson 4%
3 ZOKO LANE-Stefan Persson 4%
5 BRITISH STEEL-Christoffer Eriksson 1%

7 INGA IN HEAVEN-Erik Adielsson 1%

 

V75-6, AUTO 2640, Brons

5 MAGIC GWIN-Kaj Widell 41%

Var fantastiskt fin vid seger senast i Brons och har ett ännu bättre utgångsläge den här gången. Kan öppna snabbt men har en tendens att ibland bli lite väl het om han laddas upp för mycket så det är ett delikat problem här att tackla för Kaj, då värsta motbudet har spår 1 och också är snabb ut. Mycket bra chans från spets, viss chans från dödens, men på intrycket senast får han det givna tipset. En annan sak man ska tänka på är att Magic Gwin redan är klar för bronsfinalen på Solvalla under Elitloppshelgen så man kanske inte offrar allt på det här loppet?
1 SOBEL CONWAY-Peter Untersteiner 23%

Sobel Conway var chanslös att ta något i en snabb avslutning senast när Magic Gwin vann. Står perfekt inne i klassen och lyckas ”PU” hålla upp ledningen så ökar vinstchansen, men på Åby finns ju även open stretch, så det kan bli en taktikuppgörelse av rang detta lopp. Barfota runt om och jänkarvagn igen. Första motbud.

9 DANCELLI-Erik Adielsson 3%

Hakade på bra i speedkörningen senast och är säkert ännu bättre med ytterligare ett lopp i kroppen. Gick i mål som trea, före Sobel Conway bland annat. Med snabba ryggar i starten kan det lösa sig bra och han bör streckas vid gardering.

10 EXPLOSIVE MERLOT-Robert Bergh 16%

Explosive Merlot har verkligen kommit in i en bra fas och tagit två raka segrar på fint sätt just på Åbytravet. Distansen är också ett plus för femåringen som ska räknas. Det som varit speciellt bra är att han gick så pass fint bakifrån som han gjorde senast. Tidigare har han varit väldigt stänkrädd, så det var positivt. Från det här spåret och med några bra motståndare på framspår måste det bli högt tempo för att han ska komma in i det
8 BÅLSTA PALEMA-Mikael J Andersson 6%
2 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 4%

4 PAMPALO-Björn Goop 5%
6 TOP YLLIT-Jens Laursen 1%
3 KUNG EDWARD-Roger Malmqvist 1%
7 MASTERGLIDE-Johan Untersteiner 1%
11 SUPER PHOTO BOOD-Kim Eriksson 0%
12 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 0%

 

V75-7, AUTO 2140, Kungens pokal, 4-åriga.

2 LUCIFER LANE-Johan A Nilsson 18%

En segermaskin som radar upp segrarna och  har vunnit enkelt i årets båda starter. Senast såg han mycket läcker ut efter att ha övertagit ledningen 1500 kvar via 2-spår. Höll sedan ett bra tempo och drog undan i sista sväng till lätt seger före Who´s Who. Kan öppna snabbt men inte säkert att han tar sig förbi den invändige amerikanaren och då blir det tuffare. Men tipsetta blir han.

1 PERFECT SPIRIT-Örjan Kihlström 31%

Hambletonian-vinnaren Perfect Spirit har övertygat i sina två starter hos Daniel Redén. Segern blev knapp i kvalet men det såg ut som att Örjan Kihlström hade full koll och han ryckte aldrig huvan av hästen. Att startbilen kör saktare i Sverige var inget som störde honom för han klev iväg riktigt snabbt även om han fick köra sig till ledningen. Man lättade honom inför kvalet och att det nu blir barfota runt om är intressant. Plan A lär vara att köra i ledningen men skulle det bli rygg ledaren är nog vinstchansen lika stor
10 VERSUS AS-Björn Goop 10%

Versus As är inte chanslös. Hästen har visserligen mött enklare motstånd i Holland, men har sett så rejäl ut och det bevisade han också i Sverigedebuten. Ett eventuellt skoryck kittlar lite extra. Regidebuten i kvalet var grymt bra och han har sett bra ut i träning efter det. Det ska bli kul att se vad han kan åstadkomma i finalen, för jag tror inte att han är helt borta från segerstriden. Bakspår tror jag egentligen bara är positivt då han kan bli lite vass och framåt. 

4 WHO´S WHO-Mika Forss 18%

Who’s Who var grym näst senast och även om han gjorde det mycket bra så var han inte lika smidig och framåt i kvalet. Det är möjligt att det tuffa loppet från gången före satt i benen. Fyraåringen blir inte trött i första taget och ska streckas tidigt

3 VELVET GIO-Torbjörn Jansson 3%
9 VIKENS HIGH YIELD-Magnus Jakobsson 5%
11 ELDORADO B.-Hans Owe Sundberg 0%
6 ENTERPRISE-Per Linderoth 5%
5 CALLE CROWN-Christoffer Eriksson 6%

7 FRITJOF-Johan Untersteiner 2%
8 EMPIRE GARBO-Erik Adielsson 1%
12 SUPER WAR HORSE-Kevin Oscarsson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 4 DIBABA (5-2)

2) 1-2-4-5-6-8-9-10-11-12 (7)

3) 5 GIVEITGASANDGO (7-3)

4) 2-3-5-6-8 (4-7)

5) 1-6-8 (9-10)

6) 1-5-9-10 (8-2)

7) 1-2-4-10 (3-9)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 5 Magic Gwin i avd.6 så blir kostnaden endast 300:-

V86 onsdag 9 Maj Åby/Jägersro

V86-1, AUTO 3140, Stayerlopp, Åby

8 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 55%

Västerbo Exact är flitigt matchad i V75 och har gjort det bra. Nu återkommer han efter en liten paus men kan vinna direkt, kanske via ledningen, då han är snabb ut. Har tränat på bra inför den här starten, utan att vara ”dundervässad” som det låter från tränaren. Ledningen kan det mycket väl bli trots spåret då loppet inte innehåller några direkta startkanoner. Och väl i ledningen har jag svårt att se någon trycka upp farten. Därmed borde Västerbo Exact ha jättechans att vinna om han sköter sig. Den långa distansen är ingen nackdel och han har tidigare presterat mycket bra på Åby. Man siktar på barfota runt om. Spik på lilla lappen trots utgångsläget.

7 ASTERIX HORNLINE-Mikael J Andersson 2%

Plockar pengar hela tiden men har svårt att sticka nosen först numer. Har hunnit bli nio år men har fortfarande farten som krävs. Kan vinna ett sådant här lopp om han tänder till lite extra igen.
6 COPIMADE-Oskar J Andersson 13%

Copimade söker efter formen med ljus och lykta. I grunden är han dock bra. Väldigt bra till och med. Men fortsatt svår att bedöma. Han har inte vunnit sedan den imponerande V75-final segern för nästan två år sedan. Han orkade inte efter ett offensivt upplägg senast men verkar lite på gång och är en typisk outsider
4 TORONTO LOVE-Magnus Jakobsson 3%

Gick bra som fyra över lång distans senast på 14,7 bakom vinnande Whisky Akema och verkar vara på gång igen. 11-åringen är segerlös i år och tog endast en seger på 25 starter ifjol. Första gången med Jakobsson i vagnen. Skrällbud.
1 BATMAN EVO-Henna Halme 7%
2 BACAN DEGATO-Kim Eriksson 16%

Bacan Degato går både jag och Sofia Aronsson och väntar på. Han har haft en hel del oflyt i sina starter för henne och är klart bättre än raden. Från ett perfekt läge och över en dito distans talar en hel del för att han kan slåss om vinsten den här gången även om han endast har en tredjeplats som bäst i år på sex starter. Han är en stark rackare som inte haft flytet på sin sida under sin tid hos Sofia Aronsson. Han är betydligt bättre än raden.
5 OMERO D´ASOLO-Fredrik Berg 1%

9 FUXA HÅLERYD-Lasse Punkari 1%
3 LUNATIC FACE-Jens Laursen 2%

 

V86-2, AUTO 1640, Solvalla

3 DICE MAN-Ulf Ohlsson 39%

Dice Man vann enkelt från spets senast och har bra chans att upprepa bravaden. Det är dock bra emot och att fältet innehåller ett par hästar som tidigare inte startat i Sverige gör det hela lite svårbedömt. Han hängde mest med i sina två första starter i år, men sedan skorna rycktes blev det ett annat bett i honom. Senast spetsade han och vann enkelt och han får gälla som favorit. Spikas på lilla lappen.
10 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 13%

Urban Kronos kördes ”Örjan-passivt” senast och blev fast med en hel del sparade krafter i mål. I starterna innan har han sett väldigt taggad ut och känslan är att han utvecklats ett eller ett par snäpp tills i år. Körs han lite mer offensivt denna gång kan han absolut vinna och jag dubblar stora systemet med denna outsider.

9 REMEMBER RIVNER-Tony Wallin 3%

Kommer med två raka segrar och har formen på topp. Tuffare motstånd nu men ett intressant smygläge. Har inte trivts speciellt bra på Solvalla tidigare så hon måste lyfta sig ett snäpp till för att segerstrida här. Skrällbud.
8 ULLI DEGLI ULIVI-Per Lennartsson 1%

Ett Italienskt nyförvärv som gör debut på svensk mark. Alltid svårbedömt med debutanter men de tenderar att bli mindre streckade än vad chansen egentligen borde vara. Läget var ju inte vad man önskade men hon är startsnabb om man väljer att ladda, men det lutar väl åt ett passivt upplägg i debuten. Vid överpace kanske hon kan blanda sig i striden.
11 DULCO DI QUATTRO-Björn Goop 2%
7 DUKE OF MEARAS-Kim Moberg 1%
4 UPSTREAM-Erik Adielsson 5%

Upstream är riktigt kapabel, men uppträdde konstigt senast när han galopperade i ledningen. Felfri är han inte helt borta.
1 WESTLINE-Jorma Kontio 5%
5 BRAND NEW KEY-Kenneth Haugstad 26%

6 MELLBY EMERALDS-Torbjörn Jansson 3%

Mellby Emeralds avslutade jättefint senast.
2 TENZING-Ulf Eriksson 1%
12 FOCUS HÅLERYD-Rikard N Skoglund 0%

 

V86-3, AUTO 2140 Lärlingar, Åby

11 KIARA SÅNNA-Espen A Schie 9%

Kiara Sånna har varit bra på sistone och hon verkar vara bättre än någonsin nu. Kiara Sånna är nog i bättre form än favoriten, men bakspåret är chansartat. Som hon uppträtt i de två senaste starterna gör det kanske ingenting. Hon ser verkligen ut som en helt ny häst.

3 M.T.MIGHTY WINNER-Henriette Larsen 29%

M.T.Mighty Winner gör första starten på drygt tre månader men har ett fint läge och möter enklare motstånd än han är van vid. Han slog Waffle för tre starter sedan och har överlag visat bra kapacitet. Han är ganska snabb ut och skulle han nå ledningen är det toppchans, annars ”bara” bra chans

6 HERZOG GREENWOOD-Henna Halme 22%

Herzog Greenwood har dokumenterad form, vilket han visade vid andraplatsen bakom Fontaine Brodde senast. Det är en bra och nyttig häst som bör hålla fin form. Hästen är okej från start så det gäller att försöka komma ner i vettigt slagläge, men han är inte beroende av en smygresa utan tål att göra en del jobb själv under vägen. Inga ändringar är planerade
4 COOLKINDACRAZED-Peter Zadel 15%

Coolkindacrazed är inte så tokig, och får duktige Peter Zadel som följeslagare i vagnen. Coolkindacrazed har vunnit de tre lopp han gått i ledningen. Kommer att tävla med någon form av barfotabalans och höjer sig då.

5 KENWITJ-Jennifer L Oscarsson 2%
1 UGLY O.P.-Marc Elias 3%

Ugly O.P. får en fin resa från innern. Han har haft framspår bakom bilen i ett lopp. Från spår 7 hamnade hästen sist. Plats?

2 QUITE A TURBO-Joakim Granlund

12 PERSIMMON FACE-William Ekberg 12%

8 MAGNIFIK COKTAIL-Klas Olsson 3%
10 INIESTA BOB-Henrik Rudqvist 1%

7 SLADE H.H.-Preben Sövik 2%
9 PEASGOOD-Christian Cracchiolo 1%

 

V86-4, AUTO 2140, Solvalla

4 TOREADOR-Örjan Kihlström 3%

Toreador har varit borta inför den här starten, dessutom ett svårt spår, men han är så pass kapabel att jag ger honom chansen som tipsetta. Det är dock viss risk för att Örjan kör försiktigt med honom i comebacken och då blir det tufft.

9 MEGA STAR-Johan Wiman 2%

Mega Star har tagit sex av sina sju segrar från ledningen så läget sätter ner chanserna en del. Som 2%-are känns han ändå intressant här då fart och kunnande finns för att segerstrida utan strul. Vand direkt i årsdebuten men orkade inte riktigt hänga med in i mål senast. Är inte heller helt stabil på benen men har gått felfritt i årets starter. Skrällbud.
3 WRECKLESS M.M.-Ulf Ohlsson 27%

Wreckless M.M. har vunnit två av de tre lopp han gått i ledningen. Han är kapabel för klassen och felfri är han given på lappen.  Han plockade ned ledande Hazard Boko efter ha gått utvändigt denne sista 700 meterna förra sommaren i Rättvik. Han gjorde även bort sig med galopp vid några tillfällen och är inte att lita på. Galopp blev det även i årsdebuten. Eventuellt kan det bli jänkarvagn på nu som han hade i kriteriekval förra året. Wreckless M.M. kan öppna snabbt, vilket han visade i fjolårets sista start och felfri blir han att räkna med. Har säkert en del pengar att tjäna framöver. 
11 GALANTE OLANDESE 5%

Galante Olandese ska för första gången köras av Björn Goop vilket är intressant för det mesta. Läget är inte det bästa men han vann utan att visa botten senast och näst senast var det inte hästens fel att det blev startgalopp då hjulen krokade ihop. Skrällbud med Lill-Goop.

6 GARMIN B.J.-Erik Lindegren 2%

Garmin B.J. trivs bäst därframme och har äntligen fått ett framspår. Senast han hade just spår sex var på Solvalla och då vann han
5 U.BERGS SVANTE-Hans Owe Sundberg 6%

4 UKEBELL JET-Conrad Lugauer 24%

Ukebell Jet fick äntligen vinna senast, efter att ha gjort flera bra lopp i år. Det kan bli en ny vinst direkt, men loppet är öppet och positionerna kan komma att bli avgörande. Han fick göra en del jobb senast, men hade inga problem att avfärda ett ganska enkelt gäng. Tuffare emot nu, men han är tuff själv och från ett fint läge ska han ha bra chans.

2 HERCULES T.-Kaj Widell 20%

Hercules T. är jämn och gick bra som tvåa senast, efter anfall från andra utvändigt 350 kvar. Han är snabb ut, men tycks ha lite svårt att sticka nosen först. Har blivit allt bättre och det är säkert så att den nya utrustningen/balansen hjälpt till en del. Han kan leda loppet väldigt länge.
1 BUCKLE UP PELLINI-Markus B Svedberg 3%

Buckle Up Pellini har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och inledde då trögt.
10 OBOY C.D.-Jorma Kontio 5%

7 XANTHIS BRAZIL-Tobias Modig 2%
8 JEPPAS QURT-Ulf Eriksson 1%

 

V86-5, AUTO 1640, Åby

2 POPLAR BROLINE-Peter Untersteiner 42%

Poplar Broline har en färsk genomkörare i kroppen och då vann han enkelt från ledningen. Skulle han åter nå den positionen är chansen fin, men med tanke på att Fidagu U.R. och Black Snapper startar utvändigt om honom är det inte säkert att han når dit. Och skulle han göra det kan öppningen bli tuff. Jag spikar ändå ekipaget då jag tycker vinstchansen är bra.

4 BLACK SNAPPER-Kevin Oscarsson 13%

Black Snapper har hävdat sig väl i rikstoton. Han är snabb ut och känns tidig. Black Snapper har vunnit tre av de fyra lopp han gått i ledningen. Han var ute i en tuff V75-final näst senast som vanns av Who’s Who men Black Snapper avslutade klart bra från svårt läge. Senast galopperade han direkt i starten men svarade för en bra upphämtning. Han är normalt inte osäker och given i främre träffen här.
3 FIDAGU U.R.-Christoffer Eriksson 19%

Fidagu U.R. trivs bäst i spets och lär laddas. Farlig om han kommer dit. Stallet planerar för barfota runt om och visst är det ett tidigt bud från bra läge.

8 DESEFINADO-Stefan Söderkvist 14%

Desifinado har kapacitet som duger men ett iskallt läge här. Han var ute i V75-finalerna senast. Han tog ledningen för att sedan släppa och jag tyckte han hängde med bra till slut och svarade för en bra prestation. Möter nog lite enklare kamrater denna gång.
7 KNOCK NEVIS-Mikael J Andersson 1%
1 DRAGALAGABOOMBOOM-Jan Hansen 2%

Dragalagaboomboom har haft innerspår bakom bilen i fem lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle. Har vunnit tre av de sex lopp han gått i ledningen.

11 DON CORLEONE TROT-Jörgen Sjunnesson 2%

Don Corleone Trot har körts i ett lopp förut av Jörgen Sjunnesson. Det kunde inte gått bättre...
6 ARMANI HYRDEHÖJ-Thomas Uhrberg 3%
5 BOUNCING BALL O.O.-Carl Johan Jepson 3%

12 TIGER HILL DIAMANT-Steen Juul 1%

10 ANDY PANDY-Kim Eriksson 1%
9 GLEN CLOSE-Bengt Erik Daggert 1%

 

V86-6, VOLT 2640, Solvalla

5 FIGHTING BAX-Örjan Kihlström 72%

Fighting Bax har en lämplig uppgift framför sig, men har inte startat på några månader och lär få jobba för segern. Det är en hårding som stångades mot Qahar Q.C. några gånger runt årsskiftet och gjorde det bra utan att vinna. Enklare emot nu och normalt har han toppchans, men en viss ringrost kan föreligga. Är inför den här starten opererad i halsen och har det fallit väl ut kan vi få se en ännu vassare häst än tidigare kanske? Distansen trivs han fint på och jag räknar med att han har toppchans direkt. Motståndet ger väl ingen skrämselhicka om man ska vara helt ärlig. 
6 ZEUS KARSK-Peter G Norman 6%

Zeus Karsk gillar lång distans och har fått en del tuffhet från V75. Kan mycket väl vara med i segerstriden här även om han ännu inte vunnit i år. Hästen höll farten godkänt i alla fall och formen är fin. Det är kanske lite enklare emot den här gången och kliver han iväg är han säkert med där framme. Men läget är lite lurigt och det är viss galopprisk. Det är inte troligt att det blir barfota eftersom han är lite osäker i voltstart. Första motbud.

3 THEBIGRED AS-Jorma Kontio 7%

Thebigred As var toppfin senast, då han vann på nytt banrekord med huva och norsk oryckt. De ser ut som att han kan komma till spets efter en bit och i så fall är han med långt framme till slut. Han körs av Jorma kontio för första gången.
7 THIS IS ALEX-Sören Semmingsson 1%

Är jämn och stabil. På pallen i sex av tolv starter i år men endast en seger. Var trea på en 13-tid näst senast bakom vinnande Titan Arrow och jag plockar med honom på kupongen som 1-procentare. Kan öppna.
8 KABANOSS-Torbjörn Jansson 1%
9 SAPAJOU-Erik Adielsson 2%
10 TIGER WILLIAMS-Kaj Widell 7%
4 LEONARDO VICI-Markus B Svedberg 1%

Leonardo Vici galopperade efter ett par hundra meter på V75 senast, men gick bra i starterna innan. Han har bra kapacitet och kommer han till i loppet räcker han långt
2 BUSY DOIN´NOTHING-Jimmy Dahlman 2%

Busy Doin’ Noting har vunnit de två lopp han gått i ledningen.
1 ENZO BOKO-Olle Alsén 1%

Enzo Boko har haft innerspår i voltstart i två lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle. Har vunnit ett av de tre lopp han gått i ledningen och två av nio på lång distans
11 ASKÖ Q.-Jevgeni Ivanov 0%

 

V86-7, AUTO 2140, Diamantstoet, Åby

6 HOSSIANA BOKO-Oskar J Andersson 43%

Hossiana Boko spetsade senast i en snabb öppning (09,5/500, 12,5/1000) och höll starkt som tvåa bakom Ditty Bopper, efter att ha fått utstå massage i slutsvängen. Kommer normalt sett att vara ännu bättre nu och det går att köra barfota igen. Kusken kommer ladda rejält och utan ett för tufft förstavarv är det en fin segerchans. Motståndet ser inte precis värre ut denna gång och normalt leder hon från start till mål.

14 SAVE OUR SOULS-Klas Olsson 4%

Har fin form och gick nytt rekord senast utan att få några pengar med sig när hon gick 12,0 över kort distans när Lesperanza vann på Åby. Har två segrar och ytterligare två pallplatser på årets sex starter. Är snabb från start så hon missgynnas något av utgångsläget. Hon tål en del jobb och ska med på kupongen om man inte litar på min spik.
1 CHARLOCK ALMA-Magnus Jakobsson 14%

Charlock Alma har vunnit de två lopp hon gått i ledningen och har här ett perfekt utgångsläge och får en fin resa invändigt. Kan avgöra via open stretch om ledningen inte kan hållas. 
5 MILADY AMOK-Henna Halme 16%

Milady Amok galopperade i starten senast, men blev fast med sparade krafter i upphämtningen och visade fortsatt full form. Hon följde med bra bakom Lesperanza på V75 näst senast. Senast nöp Milady Amok i galopp direkt i starten, fick sedan aldrig chansen och gick i mål med sparade krafter. Hon är inte helt att lita på men sköter hon sig kan hon öppna ganska bra. Det kanske inte kan bli spets men hon bör få en fin resa och ska då ha vettig chans att segerstrida.

7 ALANDIAS DA VICI-Carl Johan Jepson 4%

8 UNCHAPERONED DANCE-Lutfi Kolgjini 1%
11 ZOLA GRAND CRU-Kevin Oscarsson 2%

Kan speeda vasst på rätt dag men det är en dam som är väldigt beroende av att kunna tävla barfota. Går hon med den balansen på onsdag är det ett mycket roligt skrälldrag.
12 TOUR KNIGHT-Peter Untersteiner 8%

Tour Knight avslutade bra i skymundan senast och ser ut att ha hittat formen igen. Tour Knight är kapabel men från spår tolv krävs det mycket tur.
15 LIZA WITH A Z.-Olof Thorson 1%
13 RAISE BROLINE-Stefan Söderkvist 2%

9 BONETE-Jörgen Sjunnesson 1%

Bonete gör alltid sitt och kommer förhoppningsvis igenom bra från start
3 MISS PIXEL-Christoffer Eriksson 1%
2 VÄSTERBO CHEERS-Kim Eriksson 2%

4 UBANGI-André Eklundh 0%

10 AMPHIBIAN MADNESS-Thomas Uhrberg 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Diamantstoet, Solvalla

10 DAY COMPOSITE-Ulf Ohlsson 5%

Är tillräckligt bra för att vinna sitt lopp, om nu formen sitter där. Möter nog lite lämpligare hästar nu och stämmer det under vägen blir i alla fall inte jag förvånad om hon överraskar. En rolig tipsetta till låg procent.

12 VERONI-Erik Adielsson 18%

Veroni låter Peter Untersteiner väldigt nöjd med och hon tas med i ett tidigt skede. Veroni kommer med form och den verkar ha bra fart. Ska räknas även om spåret mycket väl kan vara lurigt.
14 QUITE NICE-Per Lennartsson 6%

Quite Nice är obesegrad hos Per Lennartsson efter två starter. Hon ser ut att kunna ge Per Lennartsson mycket glädje framöver, av de två hittills tagna segrarna att döma. Hon tål jobb och kan vinna den tunga vägen.

15 GIGANTIC BOKO-Olle Alsén 1%

Gigantic Boko kommer från två fina insatser som tvåa och trea. Till exempel gick hon under 1.11/500 meter senast. Hon har inte fått ut all kapacitet ännu, hon har lovat mer än vad hon visat. Känslan är att hon har höjt sig i år. Härifrån slår hon ur underläge men kan vara en skrälla att plocka med i ett öppet lopp. Troligen blir det inga ändringar
4 HURRAY BOKO-Rebecca Dahlén 2%

8 AVA-Hanna Olofsson 2%
5 WOOLIES-Örjan Kihlström 32%

Woolies kan bättre än senast och fungerar det för henne är det väl en outsider.

3 ALFAS JOLIE-Björn Goop 13%

Alfas Jolie har vunnit två av de tre gånger hon gått i ledningen och två av fyra starter på Solvalla.
9 DIGITAL JUICE-Jorma Kontio 2%
1 EQUINE AM-Markus B Svedberg 4%

Equine Am har innerspår i bilstart för första gången, men har frontat de två gånger hon haft spår 2. Har vunnit ett av de tre lopp hon gått i ledningen
6 YETSYE-Claes Sjöström 1%
7 RIM PERFECT-Kaj Widell 13%
2 IMAGINE´EM-Torbjörn Jansson 1%

13 VINNIE FRONTLINE-Ulf Eriksson 1%
11 HONEY BUNNY-Bengt Erik Olsson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 6-7-8 (4-1)

2) 3 Dice Man/10 Urban Kronos (9-8)

3) 3-4-5-6-11 (1-2)

4) 3-9-11-12 (6-5)

5) 2 POPLAR BROLINE (4-3)

6) 3-5-6-7 (8-9)

7) 6 HOSSIANA BOKO (14-1)

8) 1-3-4-5-8-9-10-12-14-15 (6-7)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 8 Västerbo Exact och 3 Dice Man i avd.1 och 2 så blir kostnaden endast 200:-

V75 Lördag 5 Maj ÖREBRO

V75-1, AUTO 2100, Stoeliten

8 UNIQUE JUNI-Kaj Widell 19%

Här har demontränaren från Rättvik ännu en kapabel V75-häst i sitt lilla stall vid Siljans strand. Hon var ute mot hårt motstånd senast och gick mycket starkt som trea i mål bakom vinnande Ultra Bright efter ett tufft lopp. Gick i mål på en 12-tid och visade toppform. Ett dåligt läge igen men det är ett litet fält och känslan är att det är lite enklare emot den här gången. Täta starter kan vara ett plus och hon får tipset trots utgångsläget.
1 IN TOTO SUND-Örjan Kihlström 25%

Vek ner sig från spets senast över kort distans när min tipsetta Unique Juni kunde vinna från dödens. Ett halvvarv längre nu är nog inga plus, men hon bör vara framflyttad i form och spets på Örebro är nog bättre än på många andra banor. Kihlström upp nu kan nog också vara ett plus då konkurrenterna har mer respekt för honom om han sitter i ledningen. Första motbud även om formen är lite svårbedömd.
3 DARLING MEARAS-Stefan Persson 9%

Har inte startat sedan oktober och är väldigt svårbedömd här. Tränaren ligger lågt, men hon har bra kapacitet i grunden och ett fint utgångsläge. Kommer dessutom att gå med järnskor enligt tidiga uppgifter och då kanske man kan rata henne den här gången, men sådant har ju visat sig kan ändra sig kort innan start. Outsider.
9 ANNA MIX-Kim Eriksson 23%

Vann ett montélopp senast på fint sätt men sulkylopp är något helt annat och hon känns också väldigt svårbedömd här. Anmäldes hit endast för att det var få hästar anmälda och Sofia Aronsson tror inte att Örebros bana kommer att passa henne, så det kanske är ännu ett lyxstreck på kupongen. Har styrkan som sitt vapen och blir det överpace bjuds hon in.
2 I LOVE PARIS-Björn Goop 14%
5 UNCERTAIN AGE-Christoffer Eriksson 1%
4 INDOOR VOICES-Torbjörn Jansson 5%
6 BULA BULA AM-Oskar J Andersson 2%
7 FIREWIRE-Niclas Stenquist 1%

 

V75-2, AUTO 2100, Silver

3 MICHELANGELO ÅS-Örjan Kihlström 48%

Har ännu inte vunnit lopp i år på fem försök men han får ändå tipsettan här och ser ut att bli ganska stor favorit. Kommer från två fina prestationer som tvåa bakom Globalsatisfaction och Qahar Q.C. efter att ha återvänt från sin Frankrikesejour. Har ett fint utgångsläge och bör segerstrida från de flesta positioner. Daniel Redén låter faktiskt ganska nöjd vilket brukar vara en positiv faktor att räkna med.

1 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 14%

Är en talang som ännu inte fått ut hela sitt kunnande och man har gått och väntat lite på att det ska lossna för honom. Nu låter det som att man är sugen på att rycka de flesta växlarna och köra så länge det går i ledningen. Jag gissar  att Rickard Svanstedt är väldigt sugen att få tävla med hästen under Elitloppshelgen och att vi får se en taggad häst i spets här. Det kan mycket väl hålla hela vägen om det faller väl ut.

2 FROM DUST TO DAWN-Ulf Ohlsson 2%

Har inte en pallplats på kontot sedan 2016 men jag rankar ändå upp honom en bit här på sitt fina utgångsläge. Om det blir lite körning kan han få drömloppet och han visade uppåtform senast som fyra bakom Propulsion i Gävle och gick en 12-tid över full distans. En jätteskräll att tänka på.

4 READY FOR MORE-Ulf Eriksson 3%

Är en topphäst i grunden som stoppats upp av skador och nu gör ett försök att komma tillbaka till sin rätta kapacitet. Han har nu tre lopp i kroppen och bör närma sig toppformen. Han blev lite för pigg senast och man ändrar lite i utrustningen den här gången för att få honom att hushålla lite bättre med krafterna när slutstöten ska sättas in. Ett fint utgångsläge och med överpace och rätt lopp är det ännu ett skrällbud i loppet att tänka på.
8 FURIOUS FRANCIS-Björn Goop 2%
11 TEST DRIVE-Per Lennartsson 3%
5 DARTAGNAN SISU-Mattias Djuse 10%
9 SPRINGOVER-Peter Untersteiner 13%
10 MELLBY DRAKE-Robert Bergh 6%
7 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 0%
6 NAVIGATOR SIB-Oskar J Andersson 0%

12 ON THE DOT-Sten S Carlsson 0%

 

V75-3, AUTO 1609 Guld

5 SHADOW WOODLAND-Ulf Ohlsson 47%

Shadow Woodland är klar spetsfavorit och bör kunna springa riktigt snabbt från ledningen. Det enda frågetecknet är om han fortfarande tar i så det knakar ifall han pressas till slut? Det är en helt annan häst från spets där han sällan släpper någon över bron till slut. Äntligen ett bra utgångsläge. Måste ses med hög vinstchans och jag spikar överallt.

3 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 19%

Charrua Forlan är betydligt bättre i ledningen än från andra positioner och får normalt svårt att nå dit utan att det kostar väldigt mycket kraft. Skulle Shadow Woodland inte ha sin bästa dag kliver Charrua in i favoritrollen och blir då svårslagen.
4 NAPPA SCAR-Per Lennartsson 4%

Nappa Scar har toppspår och kan öppna bra. Blir det hög fart hela vägen så är det inte otänkbart att han speedar förbi till slut, 4% är i underkant.
9 DIGITAL INK-Robert Bergh 10%

En gammal topphäst från Tarzan som nu försöker hitta tillbaka till fornstora dagar hos Robert Bergh. Han har gjort en del hyggliga lopp men det har inte sprutat storform ännu. Från ett bakspår på Örebro tror jag det blir svårt att komma till den här gången.
7 VOLSTEAD-Stefan Melander 9%

Volstead tror jag är påställd av Tarzan. Han jagar en Elitloppsplats och efter den här starten finns inte många tillfällen att "bevisa sig". Hästen har mycket fin statistik på våren och var ju toppfin ifjol. Minns att han vann Sweden Cup på löpningsrekordet 09.3. Då kördes han fram utvändigt om ledaren direkt och vann säkert. I det slagna fältet fanns flera riktigt bra hästar så motståndet här skrämmer inte. Då var han utrustad med helstängt huvudlag och Melander säger att det blir ett sådant här. Jag blir inte jätteförvånad om han segerstrider från dödens på en topptid, men då måste han höja sig.

1 TARGET KRONOS-Lutfi Kolgjini 8%

Target Kronos är startsnabb och bör få en bra resa, men har varit struken två gånger innan den här årsdebuten och normalt optimistiske Kolgjini ligger riktigt lågt. Puttas ned i rankingen, men ska givetvis inte nonchaleras av den som garderar brett.
10 EXPLOSIVE DE VIE-Kevin Oscarsson 0%
11 FRENCH LAUNDRY-Torbjörn Jansson 0%
2 MILLIGAN´S SCHOOL-Ulf Eriksson 1%
12 VENKATESH-Carl Johan Jepson 1%

8 DEUXIEME PICSOUS-Björn Goop 1%

6 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 1%

 

V75-4, VOLT 2640, Klass II

4 TZATZIKI-Örjan Kihlström 13%

Tzatziki blir bättre för varje start och har sett riktigt fin ut på slutet. Örjan upp nu och klart tänkbar om han klarar starten vettigt. Vann enkelt senast trots dödens större delen av loppet och han såg inte trött ut i mål. Ingen startraket men på visad form kan han vinna detta från dödens igen och Örjan upp nu är ett plus, han kan ju det här med att reglera fälten från dödens. Jag dristar mig till att säga att det kan till och med vara en chansspik om man är ute efter lite större pengar.
8 DIGGERMAN-Ulf Ohlsson 5%

Kommer från seger efter att ha vilat i några månader. Han är väldigt stark men trög i ryggar varför det kan bli ett offensivt upplägg igen. Bör gå framåt med loppet i kroppen och den här gången kanske man rycker skorna vilket bör vara ett rejält plus. Skrällbud!

5 BO C.-Mikael J Andersson 16%

Bo C. räknas trots ett knepigt startspår. En stor och rejäl häst som visat fin styrka och vann väldigt lätt i spets mot rätt bra hästar näst senast. Risk för tappstart från spår fem, men Micke J är en vass startkusk och får han iväg Bo C. på bra sätt kanske man kan få överta ledningen och då ökar chanserna. Han var riktigt vass vid spetsseger senast. Då med helstängt huvudlag och jänkarvagn, vilket det inte blir nu, men i alla fall barfota runt om igen och längre distans känns passande. Lennartsson upp nu också och ekipaget bör vara givet i segerstriden.
6 LOKE SURVIVE-Robert Bergh 12%

Spets vill nog Loke Survive och Robert Bergh åt. Hästen är dock osäker i voltstart och har galopperat från springspår tidigare, men felfri bör han spetsa och senast gick han riktigt bra i skymundan när han tävlade barfota runt om för första gången. Visst frågetecken för lång distans, men om spets och bestämma kan det hålla hela vägen.
10 OUTPUT PRESSURE-Per Lennartsson 17%

Output Pressure blir allt bättre och var riktigt vass vid spetsseger senast. Då med helstängt huvudlag och jänkarvagn, vilket det inte blir nu, men i alla fall barfota igen och längre distans känns passande. Lennartsson upp nu också och ekipaget bör vara givet i segerstriden men som knapp favorit trots bakspår på Örebro väljer jag att ranka ner honom nåt snäpp, speciellt när Tarzan inte brukar ha speciellt bra resultat på banan.
2 ARAMIS RACE-Åke Lindblom 2%
11 JUDGE MEMPHIS-André Eklundh 1%

9 MILLIONDOLLARRHYME-Fredrik B Larsson 20%
3 VIKINGS PREACHER-Björn Goop 7%

1 CAPTAIN SISU-Simon Persson 1%
7 LIVI JOY-Peter Arnqvist 6%
12 WHITESOCKSSPIRIT-Jens Laursen 1%

 

V75-5, AUTO 2100, Brons

4 NATIONAL PRINCE-Örjan Kihlström 60%

Blir stor favorit men har inte vunnit sedan årsdebuten i januari.Höll farten bra som trea bakom Disco Volante senast och bör gå framåt med loppet. Som så många hästar den här tiden så siktar man säkert på att toppa hästarna för att få med dom till Elitloppshelgen och den här hästen är en av de som kan vinna bronsfinalen om han är på topp. Får tipset från ett fint utgångsläge. Han kan öppna snabbt och kan vara den tidiga ledaren.
6 WHISKY AKEMA-Claes Svensson 6%

Claes Svensson ska dock ladda allt han kan med Whisky Akema och han var riktigt vass direkt i årsdebuten senast och vann säkert från ledningen trots en tuff öppning. Han är klasser bättre barfota runt om som han gick senast och ska gå så igen. Claes laddar det som går från start och kommer han till spets eller får ett bra rygglopp kan han absolut vinna på sin toppform.
7 RAGAZZO DA SOPRA-Björn Goop 15%

Ragazzo Da Sopra utmanade Sir Q.C. senast i V75-finalen och var riktigt bra barfota runt om. Han har höjt sig ett snäpp och hamnar han inte för illa till från det här spåret lär han segerstrida igen. Det finns ju i boken att det blir tokkörning mellan mina första streck och då blir Ragazzo svår att stå emot till slut.
2 SUGAR DADDY-Kaj Widell 8%

Har vunnit Bronslopp tidigare och är etablerad i klassen. På väg mot toppform med två lopp i kroppen och även han är snabb ut vid laddning men från spår 2 behöver man ju inte ladda om man inte vill då han redan sitter i andraspåret. Trivs i ledningen men är inte beroende av spets. Kan vinna loppet på flera sätt och ännu en singelprocentare med chans.
3 WOLLAFUR-Micael Lindblom 1%

11 SAMBUCA KNIGHT-Robert Bergh 1%
12 HAVBERGS KNIGHT-Fredrik B Larsson 1%
9 MR PERFECTION-Kevin Oscarsson 2%
10 BROTHERS IN AM-Jennifer Tillman 1%
1 FRED COBRA-Carl Johan Jepson 1%
5 LOVE DANCER-Peter Zadel 2%
8 FUTURE LOVE-Petter Karlsson 0%

 

V75-6, AUTO 2100, Klass I

4 URGENT CALL-Oskar J Andersson 19%

Urgent Call är riktigt startsnabb och min klara spetsfavorit här vilket som sagt är ett stort plus på Örebros travoval. Senast gjorde han årsdebut och fick då en rejäl urblåsare då han fick vandra i dödens i tufft tempo och höll bra hela vägen men kunde inte utmana Whisky Akema till slut utan fick nöja sig med andrapriset. Bör gå framåt rejält med det loppet och nu rycker man skorna och går all in. Värsta motbudet är troligen dessutom stallkamraten som kanske parkerar i dödens och låser loppet? Bra chans och en möjlig spik i omgången.
3 SIR HENRY P.HILL-Örjan Kihlström 14%

Hans form har stegrats kraftigt på slutet och insatserna de fem senaste startarna har varit mycket bra. Han vann två lopp på bra sätt i februari innan han sedan gick bra som tvåa bakom Digital Ink och Sir Q.C. Senast blev det galopp från spår fyra i voltstart, men upphämtningen var stark och han hade krafter kvar i mål. Bättre läge nu med startbil och därmed jänkarvagn som näst senast och dessutom Örjan upp i sulkyn. Många plus alltså och här kan Örjan ta ytterligare en dödensseger i kamp med stallkamraten.

7 ARSENAL-Peter Untersteiner 15%

Arsenal har höjt sig rejält i vinter och gör bra lopp varje gång numera när han håller ihop travet bättre än tidigare. Rapp spurt i V75-finalen senast där Who’s Who vann och formen sitter säkert i, men läget kan ställa till det eftersom han inte öppnar så bra. Farlig om han kommer till i loppet.
9 GIZMO DE VELUWE-Stefan Söderkvist 13%

Starke Gizmo de Veluwe har gjort två bra insatser efter långt uppehåll och var stark vid segern på Solvalla senast. Duger bra i klassen och farlig om tempot i täten bli högt vilket det mycket väl kan bli.

2 MINNESTADS ECUADOR-Micael Stjernström 3%

1 IT´S SHOWTIME ZAZ-Christoffer Eriksson 20%

5 IL DIABLO-Robert Bergh 3%
6 GLENN BOKO-Björn Goop 5%
8 LARGO-Hans Owe Sundberg 1%
11 VIKING TOPLINE-Anders Svanstedt 1%

12 RIGEL FACE-Ulf Ohlsson 3%
10 VALBORG MARJE-Paw Mahony 2%

 

V75-7, VOLT 3140, Stayerlopp

14 CALL ME KEEPER-Örjan Kihlström 43%

Vann ett storlopp i Finland senast i mäktig stil och det syntes att formtoppen var på plats igen. Han är härdad i stentuffa gäng i Frankrike under vintern och går nu ner ordentligt i klass. Om inte Örjan väntar för länge med attacken tror jag att chansen är god att han blåser förbi samtliga till slut och spikar ekipaget på systemet och Örjan kan få en rolig dag på Örebro.
11 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 16%

Är en långloppslöpare av rang som aldrig blir trött. Jag är dock inte säker på att just Örebros bana är något som passar honom då han vill ha fast underlag. Det är inte nån häst som vinner på speed heller så här måste det bli ett tidigt avancemang och då kanske han drar fram min spik som startar 20 meter bakom. Räknas om det fungerar med banan och min spik väntar för länge med attacken.

6 JUST WAIT AND SEE-Christoffer Eriksson 4%

Kommer med tre raka andraplatser och gjorde senast årsdebut på ett mersmakande sätt. Den här gången rycker man alla skor vilket är första gången i Håkan Perssons regi och det kan slå mycket väl ut. Om han går en 13-tid i ledningen så bör tilläggshästarna rent matematiskt få svårt att nå ikapp och vid gardering känns denna singelprocentare given på lappen. 
8 TESIO-Robert Bergh 9%

Även Tesio har nu ett lopp i kroppen efter att senast ha vunnit direkt i årsdebuten och i den nya regin hos Robert Bergh. Han har tidigare varit lite svår och galopperat bort en hel del pengar. Om Bergh lyckas snickra till honom kan det bli ett trevligt år. Han gick med skor senast och ska passas extra noga om man rycker dom den här gången!

13 ANTONIO TROT-Carl Johan Jepson 3%
12 BRYSSEL-Björn Goop 12%
5 TRACK ANGLE-Kaj Widell 4%
4 PACIFIC FACE-Giuseppe Lubrano 5%
2 NEO NEON-Ante Lisell 0%

7 CAFU BOKO-Jens Laursen 0%

15 ROCKY WINNER-Oskar J Andersson 1%
3 CANADIAN ROLLS-Peter Untersteiner 0%

9 RAFIKI FRI-Anna Isabelle Karlsson 0%

1 ONE MEMPHIS-Torbjörn Jansson 1%

10 SECRET MISSION-Henriette Larsen 0%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-3-8-9 (5-4)

2) 1-2-3-4-5-7-8-9-10-11 (6-12)

3) 5 SHADOW WOODLAND (3-4)

4) 2-4-5-6-8-9-10-11 (3-1)

5) 2-3-4-6-7-11 (12-9)

6) 4 URGENT CALL (3-7)

7) 14 CALL ME KEEPER (11-6)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Michelangelo Ås i avd.2 så blir kostnaden endast 120:-

V86 Onsdag 2 Maj Jägersro/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Jägerso

1 NEW STAR POWER-Wilhelm Paal 41%

New Star Power har gått klart bra på barfotabalans på slutet. Startsnabbheten finns där men det är inte alltid som hon kan laddas. Ska under alla omständigheter räknas tidigt med tanke på den goda formen och jag provar att spika på den lilla lappen. Han står hårt inne på pengarna men har härlig form. Avgjorde den tunga vägen via 10 sista 700 senast men är ännu vassare med ett lopp i ryggar. Det bör hon få från innerspår och med lite klaff kan hon ta tredje raka.

6 MR PELLEGRINO-Håkan B Johansson 4%

Är riktigt startsnabb och still going strong trots sina 11 år. Skulle han laddas och få hållas i ledningen är han inte helt borta som storskräll. Viss risk dock för att man väljer att inte ladda och kör på chans istället. Vinstchansen tror jag finns från spets.

7 RACING MANGE-Joakim Lövgren 18%

Racing Mange kan spurta bra. Säkert väl förberedd i årsdebuten. Har härdats mot kulltoppar och brukar gå bra direkt efter vila. Han kvalade in till både Sprintermästaren och Derbyt ifjol svarade för en stark insats i skymundan i den sistnämnda finalen. Räckte inte till mot hästar som Justice Ås och Slide So Easy senast men travade i 10-fart sista 800 efter en snäll resa. Återkommer efter vila nu och risk för ringrost men i lämplig omgivning är Racing Mange ändå ett tidigt bud.
8 SAHARA ONE-Marc Elias 16%

Sahara One fick harva utvändigt ledaren näst senast och var stort slagen av Day or Night In. Senast var Sahara One väldigt laddad och galopperade av ren friskhet dryga varvet kvar. Löper han upp till det han visade i början året kan han vinna trots det tråkiga spåret.

5 DUPREE-Peter Ingves 3%
3 ALEX TRÖJBORG-Christoffer Eriksson 7%

Är bättre än vad de senaste resultaten visar och nu kanske det, äntligen, kan vara dags för seger? Loppet är mycket svårtippat men viss spetschans finns nog och det vore kul att se hästen i front. Ska bevakas därifrån.
2 R.G.´S THUNDERBOLT-Johnny Takter 4%

R.G.'s Thunderbolt har fått ett perfekt läge. Han har inte vunnit ett "riktigt lopp" på länge men var fin då han snabbstartade till ledningen och vann ett provlopp mot bra hästar i slutet av mars. Senast blev det galopp från ett snävt femtespår men upphämtningen var mycket stark via 1.11 sista 1200. Det var verkligen ett formintryck och felfri kan han vara med och göra upp om segern.
9 BRITISH STEEL-Peter Untersteiner 6%

4 CALIBER T.T.-Fredrik Persson 2%

 

V86-2, AUTO 2140, Stolopp, Solvalla

8 SWISH LANE-Ulf Ohlsson 85%

Är en väldigt stark och kapabel dam som Peter Untersteiner låter synnerligen nöjd med inför detta. Hon avslutade vasst i comebacken och kommer troligen att vara ännu bättre nu. Tål att vandra i ”dödens” om det krävs och händer inget oförutsett blir hon svår att komma till tals med. En sund vinnare, men hon lär bli stor favorit.

1 LAVIDALOCA DE VIE-Per Lennartsson 2%

Lavidaloca de Vie har viss chans att hålla upp innerspåret. Och från ledningen biter hon ifrån sig bra om formen sitter där. Stefan Melanders hästar är ju också bra igång nu. Ledarhästen och bästa hästen känns som ett bra lås här.

4 LEET HANOVER-Örjan Kihlström 6%

Leet Hanover har köpts in till Daniel Redén från andra sidan Atlanten. Givetvis oerhört svårbedömd för spelarna med tanke på att hon är osynad i Sverige. Kihlström och debuthästar vet vi att han oftast kör försiktigt med.

7 ERICA-Kaj Widell 2%

Har årsdebuten överstökad även om det loppet var i monté där hon inte visade någon övertygelse. Hon vann sex lopp ifjol men har hunnit bli 8 år nu och har nog sett sina bästa dagar. Har dock bra fart i kroppen och har mött bättre motståndare än detta. Är hon som bäst duger hon mot detta motstånd men formen är mycket svårbedömd.
3 JEEPSTER-Oskar Kylin Blom 1%

Riktigt startsnabb och kan snuva ettan på spets.
5 QUEBEC C.D.-Erik Adielsson 2%

Quebec C.D. testades barfota runt om för första gången senast och det blev galopp direkt. Hon har inte visat toppform i starterna före det och måste höja sig om hon ska segerstrida.
6 HANKYPANKY PAGAN-Ulf Eriksson 1%
2 OCEANIC CLEARENCE-Stefan Melander 2%

 

V86-3, AUTO 2140, Stolopp, Jägersro

1 TAHAYS BLUE AMBER-Peter Untersteiner 27%

Startgalopp senast men kom tillbaka. Duktig mot tufft motstånd och gick fint in i mål. Formen verkar sitta där och läget är bra denna gång. Medelsnabb ut och nu när banorna blir riktigt snabba vinns många lopp från innerspår.  Stoet är inte speciellt snabb bakom bilen men kommer hitta loss tidigt normalt sett då det är ett litet fält. Tål sedan att mala på hela vägen i ”dödens” och det ska vara hyfsad chans att hon vinner. Gick rätt bra efter galopp på Solvalla, så någon fara med formen ska det inte vara. Stark i V75 innan det också. Given om det inte strular och jag chansspikar.

8 LIZA WITH A Z.-Olof Thorson 5%

Liza with a Z. fick inte vara ifred och höll starkt från ledningen näst senast. Näst senast speedade hon enkelt förbi min tipsetta via 10,7 sista 800 och det var ett härligt formintryck. Spåret är inte så iskallt då det är få hästar och kan Olof Thorson servera henne ett rygglopp igen går ingen säker.

3 CROQUET ROSE-Joakim Lövgren 8%

Har bra fart i kroppen men har varit borta någon månad från tvälandet nu. Kommer från seger i ett billigare sällskap. Har ett fint läge här och bör få ett fint lopp. Då är hon inte bort från segerdiskussionen.
2 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 44%

Quiz Töll är på väg mot toppformen och sitter bra till från början i ett andraspår. Höll farten bra som tvåa senast och ska absolut ses med chans. Ett lopp bakom Tahays Blue Amber hade säkert smakat. Ser lite förvånande ut att  bli favorit.

4 TWIST AND SHOUT-Kevin Oscarsson 2%
6 BELLA MONT-Ken Ecce 6%

5 COME AND DREAM-Christoffer Eriksson 7%

Come and Dream startar tätt nu och är inne i en galopperiod, hoppade i Kalmar i fredags innan start till och med. Bestämmer sig Christoffer Eriksson för att köra från början kan det mycket väl bli ledningen OM hon sköter sig. Och tät är en fördel i små fält. Speciellt på Jägersro. Förra veckan fick vi fyra segrar av fyra möjliga från just spets...
7 NEW FUTURE-Peter Ingves 1%

 

V86-4, AUTO 2140, Lärlingar, Solvalla

1 COOL ACTION-Viktor Flink Ideborn 2%

Har visat en gryende form på slutet och gått i mål på fina tider även om han inte fått vinna i år ännu på sju starter. Han öppnar bra och utmanar om spets men jag gissar att man gärna släpper till någon bra om det går för fort. Kan överraska från rygg ledaren eller om man glömmer bort honom om han skulle välja att köra i ledningen.
4 DIVINE-Kai P Jussila 21%

Divine är åter efter en paus, men väldigt snabb i benen. Har imponerat i sin nya regi och radat upp segrar även om det senast blev en femteplats mot tufft motstånd på V75 när Weekend Fun vann. Enda hästen i fältet som vunnit på V75 och från ett fint utgångsläge är hon given på lappen.

5 TIGER MARKE-Christel Berntsson 20%

Lättades rejält i balansen inför den senaste starten och det slutade på bästa vis – med seger. Hästen kommer att gå likadant igen och selas ut från ett stall i form. Inte givet med spets men huvudscenariot är att det lyckas.

11 CHAMPION CHIP-Oskar J Andersson 24%

Champion Chip är tuff och tål ”dödens”. Given på kupongen. Två segrar på de tre senaste loppen visar att formen är god. Oskar tillhör de bättre lärlingarna och hittar han rätt vägar blir han att räkna med.
6 SON OF TRITON-Ville Karhulahti 2%
2 GLOBAL TAILWIND-Lukas L Svedlund 14%

Kommer man att maxa nu med barfota runt om, skygglappar och jänkarvagn. Laddas för spets och kan bli farlig om nu taktiken lyckas.

7 ILLINOIS SUND-Sandra Nordemo 2%
10 HIGHLAND PARK-Preben Sövik 7%
3 ZOOM ZOOM-Tomi Haapio 6%

9 ISLAMORADA-Niclas Hammarström 1%
8 UNCHAINED FEELINGS-Tino Ärling 1%

12 DOMINATOR D.T.-Jimmy Dahlman 1%

 

V86-5, VOLT 3140, Stayerlopp, Jägersro

6 CASHBACK PELLINI-Peter Ingves 57%

Joggade undan till seger i onsdags och det fanns sparade krafter. Borde med andra ord klara de täta starterna. Det är en stark herre som inte heller räds distansen. Tidigt till ledningen och sedan jättechans till ny seger. Behöver dock inte spets för att vinna.
8 DRAGSTER-Roger Malmqvist 15%

Dragster är högkapabel och har gått bra även över längre distanser. Han kan utmana. Han är väldigt ojämn i sina prestationer men en bra dag kan han vara överlägsen och en sämre dag utan chans. Inledde året med två raka segrar på 13-tider medan han senast var femma på V75 när Generaal Bianco vann. Har varit struken efter det och formen är svårbedömd.

9 ELLIOT COGER-Fredrik Persson 7%

Trivs över längre distanser och kommer med två raka segrar efter att inte ha fungerat alls under vintern. Möter lite tuffare motståndare nu och det krävs nog att mina streck inte presterar på normal nivå för att han ska komma in i matchen, men det händer ju att hästar gör precis det.

3 CEXTER BOB-Markus Niklasson 4%

Inledde bra i fjol och kommer från seger i ett enklare sällskap. Har haft lite hälsoproblem men verkar nu vara på gång igen. Kan få svårt att vinna nu kanske men ska passas framöver.
5 CRACK ATOUT-Christoffer Eriksson 3%
10 ZOKO LANE-Stefan Persson 7%

Gjorde bra insatser i Frankrike, mötte stenhårt motstånd och näst senast slutade man bakom Titty Jepson som blev trea i Olympiatravets final. Den här gången är Zoko Lane ute i mer normal omgivning, kliver ner i klass gillar distansen. Ska med vid mer gardering.

2 ILLUMINATI-Joakim Lövgren 3%
1 GAYA DI QUATTRO-Kim Eriksson 1%

7 WALLABY-Johnny Takter 1%

11 NELLE ATTICUS JAKE-Kevin Oscarsson 1%

4 VÄSTERBOVIVANN-Peter Untersteiner 1%

 

V86-6, VOLT 2640, Solvalla

4 ONTRACK HE´S BLACK-Hans R Strömberg 20%

Strömbergs lilla Dalastall fortsätter att imponera och han plockar fram vinnare på löpande band. Han har vunnit på Valla över distansen tidigare och gick en 13-tid senast utan att bli bättre än femma när Gizmo De Veluwe vann. Står bra inne på pengar och han får tipsnicken.

5 ATHOS RACE-Åke Lindblom 13%

Fick tredje invändigt senast i ett lopp där ledaren vann efter ett snabbt slutvarv. Intrycket när luckan kom invändigt var mycket bra och det såg ut som det fanns en del sparat. Står vettigt till och har gjort bra resultat på distansen.
8 DREAMBOY AS-Björn Goop 21%

Ska nu starta i Sverige för stall Goop och det känns svårbedömt. Hästen har inte glänst på Vincennes men gynnas av distansen och går säkert ner i klass.
10 GUINEA BOKO-Lars Göran Söderberg 6%

Guinea Boko har fin form och gynnas av den långa distansen. Hon tål att ”tugga på” i spåren och jag tror att hon är med och hugger.

9 D.D.´S PERSERVERANCE-Per Lennartsson 18%

D.D.’s Perseverance är nog van att möta lite bättre hästar än vad som är fallet nu på onsdag. Han borde klara distansen och ska vara med i striden.
2 MR MATJES-Ulf Ohlsson 15%

6 SLAGHÖKEN-Claes Sjöström 2%
7 SPECIAL OFFER-Peter Eriksson 1%
1 JURASSIC STAR-Jorma Kontio 2%
11 ARNIE KEN-Kaj Widell 1%

3 TERRI HÖRSTA-Torbjörn Jansson 1%

 

V86-7, AUTO 1640

1 SCORPION KISS-Johnny Takter 25%

Scorpion Kiss hade en tråkig V75-uppgift senast och det här är mycket mer passande. Han har öppnat kvickt från innerspår tidigare och blir det spets, vilket tipset bygger på, ska segerchansen vara god. Innerspår på spetsbanan Jägersro för en startsnabb häst, det är bra grejer det. Man kör med ett halvstängt huvudlag och väl i ledningen ser det bra ut.

8 AGRIPPINA-Bo Örberg 1%

Har inte vunnit lopp på länge nu men var dukig tvåa på en 13-tid senast bakom Staro Litchi och visade att hon inte är slut än. Med rätt smyglopp kan det vara en storskräll som ger miljoner i slutändan. Tas med vid gardering.

9 GLOBAL TENDENCY-Peter Untersteiner 5%

Global Tendency har bättre form än vad raden antyder. Hon känns okej i träningen och får smyga med. Det blir barfota runt om och jänkarvagn.

10 HAVBERGS VIKING-Kim Eriksson 8%

Tapper bakom Dontbreakthebankås senast. Formen finns där och hästen står på tur för att vinna, men dras ofta med dåliga utgångslägen. Bra kapacitet för klassen och bakspåret bör innebära att han blir lite bortglömd. Ska med vid gardering.

6 ULISSE KRONOS-Lutfi Kolgjini 20%

Ulisse Kronos är en stark rackare som räcker bra i klassen. Men distansen är nog ingen fördel och dessutom var comebacken tam. Löper Kolgjinis travare upp till normal nivå är han aktuell.

3 UCCELLO JET-Christoffer Eriksson 10%

Uccello Jet verkar ha svårt att gå felfritt. Om han håller sig i trav blir det troligen seger. Han har svarat för strålande upphämtningar på sistone varje gång
2 SUPER GRABBEN-Jörgen Sjunnesson 19%
4 CHAMPION MELON-Palle Günther 10%

5 OLFA WARECO-Monica Sahlgren Fromell 1%

7 LOOKS LIKEAQUEEN-Joakim Lövgren 1%
11 PERFECT MODEL-Peter H Sjöberg 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

1 GLOBAL UNDECIDED-Jorma Kontio 42%

Är åter efter en träningspaus men det kan säkert ha gjort gott. Han borde duga fint i sin klass. Har hög segerprocent med trea av sex i fjol och två av tre i år. Ströks inför en tilltänkt start i februari då banan inte passade honom. Stallet ligger dock lite lågt då han kan behöva loppet. Blir stor favorit men det kan löna sig att gardera honom den här gången.

2 GEAR EXTENSION-Ulf Eriksson 24%

Gear Extension är snabb i benen och har varit fin på slutet. Kommer troligen att vara med i striden igen. Han kanske kan komma till ledningen tidigt. Lyckas det blir han inte lätt att slå. Tänt till på barfotabalans nu. Given!

5 MIKADO AMOK-Lars Göran Söderberg 2%

Tog årets första seger senast i sjätte starten. Avslutade då visslande sista 400 och har tävlat förbättrat på barfotabalans. Är ingen startraket men fungerar fint i ryggar och det kan vara en skräll om han är lika bra igen. 

8 EUKLID A.T.-Per Lennartsson 7%

En Serbisk häst som hamnat i Lennartssons regi och han gör nu femte starten för honom. Han inledde med två raka segrar och har efter det en andraplats och en galopp i raden. Fick en liten paus efter galoppmisslyckandet och gick bra i comebacken som tvåa bakom Andy Pandy One. Perfekt utgångsläge och det är ett skrällbud.

6 BICC´S LAMBORGHINI-Björn Goop 4%

7 HANDSOME PELLE-Ulf Ohlsson 7%

12 JIMMY MACK-Erik Adielsson 5%

Avslutade fint senast och jag tror att fyraåringen kommer att få ett bra år. Jimmy Mack är på gång igen och var fin senast. Visst är det kallt med spår tolv, men vid tempo kanske han kan överraska.

11 SELMA TÖLL-Torbjörn Jansson 2%
4 BAILIFF-Kenneth Haugstad 1%

9 JAGGER ZON-Örjan Kihlström 3%

3 HYPNOTIST-Jevgeni Ivanov 4%
10 MOGAS PIGGELIN-Wiktor Kylin Blom 0%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-6-7-8 (5-3)

2) 1 Lavidaloca De Vie/Swish Lane (4-7)

3) 1 TAHAYS BLUE AMBER (8-3)

4) Alla 12 (1-4)

5) 6 Cashback Pellini/8 Dragster (9-3)

6) 4-5-8-9-10 (2-6)

7) 1 SCORPION KISS (8-9)

8) 1-2-5-6-8 (7-12)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 1 New Star Power i avd.1 så blir kostnaden endast 300:-

Extra V75 Tisdag 1 Maj BERGSÅKER

V75-1, AUTO 2140, 4-åringar

8 HOBBY DE L´ITON-Jörgen Westholm 29%

Hobby de l´Iton har stått för idel toppinsatser i år och stallet förväntar sig mycket av honom framöver. Han har visat sig tåla tuffa upplägg och trots spåret tror jag att han reder ut det och jag provar att singelstrecka
10 LIGHTNINGSKY-Ulf Ohlsson 23%

Lightningsky lär också gå en ljus framtid till mötes. Näst senast vann han på en låg tolvtid över korta häcken och imponerade stort. Gången efter fick han göra jobbet i tredjespår under slutvarvet och höll bra via 11,9/1000. Han är helt klart värst emot.
6 KÖVRAS SO FAR-Robert Bergh 15%

Tidig är också Bergh och Kövras So Far som har chansen att komma till ledningen i ett tidigt skede. Möjligt att det blir skoryck och då blir han givetvis extra intressant. Bör duga mycket bra om det taktiska scenariot stämmer.
11 AVENTADOR S.F.-Jorma Kontio 7%

Aventador S.F. har startat från svåra lägen på slutet och gjort det bra, förutom förra gången. Då galopperade han på upploppet utan chans, men det ska sägas att loppet gick i stentufft tempo och Who´s Who vann på 1.12,3/2140a. Gången innan gick han bra som tvåa bakom Lightningsky på V75
7 DOM PERIGNON-Örjan Kihlström 11%

Dom Perignon var betrodd senast, efter att han stått för en fin insats som tvåa i årsdebuten gången innan. Han var dock blek och tappade till slut efter att ha gått med i ryggar sista halvvarvet. Det kan ha varit en engångsföreteelse, för normalt står han sig bra i detta lopp.

2 YOUNG DA VICI-Per Lennartsson 5%
3 PAPILJOTTE-Per Linderoth 3%
5 MY DREAM ART-Nicklas Westerholm 2%

1 VELASQUEZ GAR-Jim Oscarsson 2%

12 SCARPETTA-Kaj Widell 1%
4 BEAM ME UP SCOTTY-Daniel Wäjersten 0%
9 SPECIAL MAJOR-Krister Söderholm 1%

 

V75-2, AUTO 2140, 3-åringar

4 EVEN´S COOL BOY-Robert Dunder 32%

Even´s Cool Boy rivstartade året med ett par enkla segrar och följde upp med två fina prestationer som belönades med ett andra- och ett tredjepris. Senast kom han tvåa bakom kanonen Attraversiamo efter en stark spurt sedan han backat sig ut från rygg ledaren i början på upploppet. I detta lilla gäng sitter han bra till inför spurten och han slutar garanterat i striden

2 TELLUS FACE-Torbjörn Jansson 20%

Tellus Face vann enkelt efter tidig ledning senast och kan göra det igen från ett fint spår. Precis som senast är det Torbjörn Jansson som rattar.
5 COUNT FORTE-Pekka Korpi 9%

Count Forte är riktigt snabb ut. Senast stördes han till galopp knappa halvvarvet före mål, men gången innan såg han fin ut vid lättsam spetsvinst. I små fält brukar ledaren få bestämma, men det är inte säkert att det blir så här, då flera av kuskarna lär anse sig ha en bra häst att tävla med. 
3 FRENCHNORWEGIAN ID-Robert Bergh 23%

Frenchnorwegian ID var favorit i loppet som Tellus Face vann, men orkade inte utmana denne från dödens. Slipper han göra grovjobbet själv denna gång kan det vara hans tur.
6 GLOBAL WILDERNESS-Ulf Ohlsson 9%

Formen är uppåt men möter ett par tuffa, trea-fyra?
1 ADI GALLIA-Nicklas Westerholm 7%

Adi Gallia spetsade från innerspåret för tre starter sedan och borde ha en vettig chans att ta ledningen även här och spetsar Adi Gallio och slipper alltför mycket tryck ökar chanserna.

 

V75-3, VOLT 2640, Kallblod

15 BRENNE BRAKAR-Per Lennartsson 4%

Bra avslutning senast och håller formen, skrällbud
6 BONALDO-Torbjörn Jansson 4%

Jämn och säker, kan plocka en hyfsad slant med klaff. Bara missat pallen i en av sex starter i år.

2 JÄRVSÖODIN-Jan Olov Persson 48%

Järvsöodin lekte senast hem ett stayerlopp och mötte då ett betydligt enklare gäng än vad som är fallet denna gång. Han har emellanåt haft svårt att ta sig iväg felfritt och andraspåret är inte optimalt. Felfri är han med och gör upp om det.
10 GULI TOR-Gustav Andersson 3%

Kom aldrig in i loppet på allvar senast, kapabel rysare
12 FENDER-Ulf Ohlsson 12%

Fender närmar sig toppformen och kan runda allt om det klaffar
4 B.W.STURE-Ulf Eriksson 8%

B.W.Sture är Jan-Olov Perssons andra bidrag i loppet och kapacitetsmässigt håller han absolut stallkamraten Järvsöodins klass. Året har dock inte börjat något vidare för honom; två starter har givit lika många galopper och det återstår att se om Ulf Eriksson kan få runt honom felfritt
3 GRANETTA-Jimmy Jonsson 6%

Granetta spurtade vasst till knapp vinst i årsdebuten och gick bra efter en kortare galopp i ett tidigt skede gången efter. Formen är säkert fin med dessa starter i kroppen och låter hon bli att galoppera ska hon räknas tidigt.

13 TORPA OLEA-Rikard N Skoglund 1%
14 KARLÄNGS LINDA-Kjell Svanstedt 0%
5 TÅGA KONGEN-Jan Olov Åberg 1%
1 GULI RUBIN-Jörgen Westholm 11%

Guli Rubin höll fullt bra i dödens senast och borde ha en vettig chans att hålla upp ledningen från ett perfekt läge. Väl där brukar han vara svår att komma till tals med och är en av flera med chans.

8 THESS PRINSEN-Örjan Kihlström 1%

7 SIPPSON-Jorma Kontio 0%

11 SÖYSET KAISER-Ove A Lindqvist 0%

9 GÄRDSJÖ ARAGON-Billy Svedlund 0%

 

V75-4, VOLT 1640

4 DREAM U.N.G.-Ove A Lindqvist 1%

Två av tre på plats i år. Har farten men är helt borglömd här. Besvärligt spår och Ove A vinner inte så ofta på V75 men ett härligt skrällbud att tänka på.

7 ESPRIT SISU-Per Linderoth 22%

Esprit Sisu har två segrar och en andraplats på tre starter för Svante Båth och ser ut att kunna klättra en bit upp i klasserna. Senast fick han från ledningen stryk av en riktigt bra häst i form av Indy Lane, men Esprit Sisu gjorde ändå ett bra lopp. Han har i tidigare regi klivit iväg bra i voltstart, där han bl a hittat vinnarhålet från tillägg vid ett tillfälle. Skulle han rent av komma till ledningen blir han inte lätt att tas med.

11 CEASAR´S DREAM-Nicklas Westerholm 12%

Caesar´s Dream har styrkan som vapen och är egentligen ute på lite väl kort distans. Blir det tempo kan han med det långa upploppets hjälp ändå blanda sig i segerstriden

Francisfromheaven är snabb ut och den som ligger närmast till hands att ta hand om ledningen, om kusken får till det i starten. Därifrån räcker hon långt.

9 LIMA STAR-Jorma Kontio 1%

Lima Star har fått fyra lopp i kroppen efter lång paus och blir allt bättre

3 IMPRESSIVE ZON-Örjan Kihlström 2%

1 BENEDICTUS-Erik Adielsson 6%

5 ERGO AM-Ulf Ohlsson 34%

Ergo Am har kanske bäst kapacitet av alla i fältet och att han bara har vunnit en gång beror främst på att han oftast varit ute i tuffa årgångslopp. Han briljerade inte i årsdebuten, men fick ett nyttigt lopp i kroppen. Femtespåret kan ställa till det, speciellt över stressigt kort distans, men klarar han det momentet är han ett givet segerbud.

2 U.BOAT-John Östman 2%
10 MUSCLEMAN F.I.-Pekka Korpi 7%
12 MILL YORK-Ulf Eriksson 1%
8 ORDER BY BOX-Lars Göran Söderberg 1%

 

V75-5, AUTO 2140

8 QUEER FISH-Kaj Widell 31%

Queer Fish ser ut att bli bättre för varje start efter vintervilan och hade senast bara Zenit Brick före sig i mål. Denne är inte med här och trots läget ska Queer Fish ha en bra chans. Han tål jobb och jag räknar med ett offensivt upplägg av Kajan.
5 SORBET-Örjan Kihlström 33%

Sorbet har inte vunnit på svensk mark sedan 2015 och det är ju ingen uppmuntrande statistik. Å andra sidan har han startat ganska sporadiskt genom åren och gjort många bra lopp i Frankrike. Senast galopperade han bort en andraplats strax före mål och hade utan missödet slutat på en hög 13-tid bakom Charrua Forlan.

1 BALFOUR-Robert Bergh 20%

Balfour är en tanks som lär styras på per omgående om Bergh hittar ut. Han har haft en riktigt fin vinter och även om det var ett tag sedan han startade måste han tas på allvar
3 VIC DE LUXE-Krister Söderholm 1%

Godkänd i V75 senast, tuffare anmäld nu, platschans?

12 VALLEY IVAN-Erik Adielsson 3%
11 WEST WING-Ulf Ohlsson 2%

West Wing är bättre än raden och har haft en del stolpe-ut. Skulle det bli bra tempo på det hela kan han kanske ställa till med en överraskning.

9 ORIGO TILLY-Torbjörn Jansson 2%
4 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 1%

6 ORDER BY KEEPER-Håkan Skoglund 1%
7 EVIL ENOK M.E.-Noralf Braekken 4%

Evil Enok M.E. ska inte underskattas. Fjolårets derbytrea avslutade senast med snygga 09/800 i skymundan i silverdivisionsfinalen på Solvalla (Generaal Bianco vann). Han har en tung avslutning att ta till och sitter han inte alltför långt bak inför spurten kan han städa av samtliga, även om han denna gång ställs mot guldhästar.

2 MAKE IT QUICK-Jorma Kontio 1%
10 MR VOX-Ulf Eriksson 0%

 

V75-6, VOLT 3140, Stayerlopp

15 SIR Q.C.-Ulf Ohlsson 45%

Sir Q.C. kommer med fem raka segrar och även om han inte är så van att springa hela tre varv tror jag inte att den starke femåringen ska falla på det. Stallet jämför styrkan med självas Qahar Q.C.!  Senaste segern togs i Klass I-finalen på Solvalla, där han kördes till spets efter ett halvvarv och sedan sträckte på sig berömvärt när han på upploppet utmanades av Ragazzo da Sopra.
12 READY RIBB-Örjan Kihlström 28%

Ready Ribb är, till skillnad från Sir Q.C., väl inkörd på distansen och hade han inte kommit från en svag insats hade han förmodligen fått tipset. Senast Galopperade han ett par varv före mål och var sedan bara seg från kön. Skulle det ha rört sig om en engångsföreteelse lär han utmana tipsettan rejält.

2 TOUTRE-Ove A Lindqvist 3%

Väldigt bra form just nu, värre emot dock, bara outsider
5 TITAN ARROW-Ulf Eriksson 1%

Bra spurt senast och i toppslag, rysare med klaff

6 TIGER WILLIAMS-Kaj Widell 1%

7 JAQUES NOIR-Erik Adielsson 9%

Jaques Noir är en härdad rikstotohäst som normalt borde vara med och göra upp. Tre raka galopper oroar dock och vi står över honom denna gång
13 OLA MONTANA-Nicklas Westerholm 4%

Ola Montana vann sju av tolv lopp förra året och inledde 2018 med en vinst i enkel omgivning. Senast prövade han lyckan i Silverdivisionen på Umåker, men gjorde då inte så mycket väsen av sig. Han bör inte kunna hota toppduon
14 DIGITAL ARCHIVE-Robert Bergh 6%

3 LADDY LADAY-Micael Melander 1%
8 AMALIA CASH-Jörgen Westholm 1%
4 JEPPE YAMOZ-Jorma Kontio 0%

11 ELLIEANN-Torbjörn Jansson 1%
10 WIZARD SIMONI-Thomas Lönn 0%
1 RORRI BRIS-Rikard N Skoglund 0%
9 QUATRE STAR-Henrik Svensson 0%

 

V75-7, AUTO 2140, Diamantstoet, Spårtrappa

1 QIAO Q.L.-Nicklas Westerholm 24%

Qiao Q.L. avslutade starkt som tvåa bakom Merci Bråten senast och hade innan dess noterat tre raka vinster. Näst senast tog hon spets från spår två, men öppningen var inte tuffare än 15,5/500 och jag är inte helt säker på att hon kan hålla ut alla från start denna gång. Hursomhelst tillhör hon förgrundsfigurerna i detta lopp.

8 BEAR ABIBA-Stefan Olsson 26%

Bear Abiba är obesegrad efter två starter i år och måste räknas tidigt, trots åttondespåret

9 GATELINK-Erik Adielsson 4%
14 HOPE AND DREAMS-Ulf Ohlsson 16%

Hope and Dreams har en rejäl avslutning att ta till och gynnas av det långa upploppet. Senast gick hon riktigt vasst till slut som fyra och ser formstark ut

13 MILLIE MILLIONAIRE-Brage Hansen 14%
11 UNDER THE COUNTER-Oskar J Andersson 2%

Hon har inte vunnit i år, men ser ut att bli allt bättre. Senast avslutade hon bra från ryggen på Double Exposure och slog en så bra häst som Southwind Feji regelrätt. Betydligt enklare emot denna gång

6 MATTIE-Daniel Wäjersten 1%
4 FLIGHT DANSEUR-Ulf Eriksson 3%
2 CLEAR EYES-Hanna Olofsson 1%

12 NIKKI CELEBER-Per Linderoth 1%

3 UNDULAT-Jorma Konito 1%

10 TINA GEL-Kajsa Frick 1%
5 RITA C.D.-Kaj Widell 1%
15 LINDA´S GIRL-Oskar Kylin Blom 5%

Linda´s Girl var ruskigt fin när hon rundade till vinst näst senast.
7 ZARAH ZOLIDE-Ida Riesterer 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 8 HOBBY DE L´ITON (10-6)

2) 1-2-3-4-5-6 (4-2)

3) 2-3-4-6-10-12-13-15 (14-5)

4) 1-2-3-4-5-6-7-9-10-11 (12-8)

5) 8 QUEER FISH (5-1)

6) 15 SIR Q.C. (12-2)

7) 1-8-9-13-14 (11-6)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Qiao Q.L. i avd.7 så blir kostnaden endast 240:-

V75 Lördag 28 april ÅBY OLYMPIATRAVET

V75-1, VOLT 3140, Olympiastayern

11 HEARTBREAKER V.S.-Björn Goop 64%

Heartbreaker V.S. har svarat för tre starka insatser i år och han står bra inne i det här loppet. Han besitter bra styrka och han har visat tidigare att tre varv inte är några problem. Oavsett hur Björn Goop lägger upp taktiken blir Heartbreaker V.S. svår att stå emot. Omgångens största favorit och det är en motiverad tipsetta över den dryga distansen.

12 RAPIDE DU POMMEAU-Thomas Uhrberg 6%

Han har slagit tipsettan förut och den långa distansen är en plusfaktor. Thomas Uhrberg meddelar också att man har siktat på den här uppgiften under en tid. Rapide du Pommeau är perfekt inmatchad i loppet. Han tränar bra och slog Heartbreaker V.S. under Åbergskvällen i fjol.

14 MISTER J.P.-Carl Johan Jepson 10%

Mister J.P. är en underbar häst som vunnit i tio av sina tretton starter och senast visade han att han är tillbaka efter skadeproblem. Han räknas alltid. Det är en riktig klasshäst i grunden, men skadedrabbad och svår att räkna på. Han galopperade i comebacken näst senast och inför senast värmde han bedrövligt, men tog sig samman till loppet och vann ett långlopp som blev ganska billigt. Tufft läge nu, men det handlar om en vinnarhäst och de är alltid farliga att räkna bort. Vass kusk dessutom och med rätt draghjälp på slutvarvet blir jag inte förvånad om han spurtar till seger.
6 LEONARDO VICI-Jorma Kontio 3%

Segstarke Leonardo Vici är dålig första biten, men går hela vägen sedan och nu blir det Kontio i sulkyn och barfota runt om för första gången
3 INERTIAL-Jörgen Sjunnesson 1%

1 WIR IDEAL-Örjan Kihlström 4%

Wir Ideal öppnar rätt bra i volt och med Örjan från innern håller han nog upp ledningen. Kanske svarar allt tills stallkompisen 11 Heartbreaker V.S. körs fram efter ett varv?

5 QUICK CROWN-Rickard Svanstedt 1%

2 INGEMAR PALEMA-Vidar Hop 2%
10 KUNG EDWARD-Roger Malmqvist 1%

4 KOSMOPOLIT DU GULL-Fredrik Persson 1%

7 WASA THUNDER-Christoffer Eriksson 3%

Wasa Thunder tycker jag också är rätt intressant som storskräll. Han har visat härlig form efter att man ryckt skorna i de tre senaste starterna och hade mycket krafter kvar bakom Digital Archive senast. Läge och kusk känns spännande och med ett smyglopp kan han avsluta riktigt vasst.
9 RADJAH D´INVERNE-Oskar J Andersson 1%

13 SPITCAM JUBB-Ulf Ohlsson 3%
8 DIGITAL CIRCLE-Stefan Söderkvist 0%

V75-2, AUTO 2140, Klass II

3 FARMER JACK-Fredrik Persson 18%

Farmer Jack har varit borta ett år för en hovbensfraktur. Han var fin i sin comeback i Halmstad senast och med ett lopp i kroppen kan han vara segermogen. Han kan öppna bra bakom bilen. Nu har det gått en dryg månad sedan comebacken och lite oklart om han är bättre eller lika bra som då. Öppnar bra och vill till spets, men kommer Bag’s Simoni förbi så kan det bli tredje par invändigt och strul. Bättre chans från spets eller rygg ledaren och given
10 TYSON DIMANCHE-Robert Bergh 13%

Tyson Dimanche såg alertare ut än tidigare vid vinsten senast och ska nog passas tidigt även om han tagit sina segrar när han har varit med ”där framme”. Formen är fin och han känns bra i jobben. Går bäst med framspår och därför var det synd med bakspår. Blir det inget tempo så måste man framåt med den här starka hästen. Samma utrustning som senast.
9 COM MILTON-Johnny Takter 18%

Com Milton var tvåa på en bra tid i sin debut i V75. Han kan mycket väl vinna men läget är lurigt och han behöver klaff på vägen. Han har visat fin fart och Christoffer Eriksson har hyllat honom. Han gjorde ett bra lopp som V75-tvåa bakom Dontbreakthebank Ås senast, men hängde töm till slut och var inte riktigt körbar. Efter en strykning har han fått en bättre startrygg, men bakspår är ändå inte lätt den här årstiden och fungerar han inte bättre i stilen jämfört med senast kan det bli svårt att spurta till seger igen.

11 GINA SCHERMER-Rick Ebbinge 13%

Spåret är förstås ingen höjdare men i lägre klasser är det vanligt med segrar från bakspår. Den holländske gästen är bra och ska inte nonchaleras. Det är en segervan holländsk häst som har sett fin ut i Wolvega. Kanske barfota runt om nu som hon inte har gått i vinter och med hårt tempo på loppet så duger hon säkert i konkurrensen. Läget är dock trassligt på Åby för en kusk som inte kör där så ofta.

12 KAISER HÅLERYD-Peter Untersteiner 3%
5 RACING RIBB-Lutfi Kolgjini 18%

Racing Ribb blev aningen hetsig senast och gav upp den sista biten. Men Lutfi Kolgjinis häst är säkert vassare med det loppet i kroppen och från ledningen ska han räknas med viss chans. Han tar nog inte en längd på Farmer Jack av egen kraft, men bör kunna få hjälp av startsnabbe Bag’s Simoni som säkert vill till innerspåret. Båda dessa har sagt att de gärna kör i ledningen, men när Kolgjini hukar sig och sänder så verkar det ju dumt att tjura på när det dessutom finns open stretch på Åby. Racing Ribb var riktigt fin vid spetssegern på Jägersro näst senast, men senast blev han lite för hetsig i ledningen och över den långa distansen och åkte dit sita biten. Han får ändå godkänt för den insatsen och är säkert vassare med loppet i kroppen. I spets har han vunnit tre av fem starter och galopperat med segern klar i den fjärde. Blir det spets som jag spekulerar i och med något begränsade Bag’s Simoni i rygg bör det vara bra segerchans i ett inte alltför tufft lopp
4 BAG´S SIMONI-Henna Halme 5%
6 VIKINGS PREACHER-Peter Ingves 3%
7 EDIO-Carl Johan Jepson 4%

8 SILVER WING-Björn Goop 3%

1 NEWFLOWERS KING-Örjan Kihlström 2%

Struken: 2 Anica Fine

 

V75-3, AUTO 1640, Silver

5 COKTAIL FORTUNA-Robert Bergh 22%

Coktail Fortuna är mycket vass då han tävlar utan skor. Så blir fallet igen och näst senast hade han uppvisning över aktuell distans. Tål att mala på i hög fart hela vägen – men är inte någon startkanon. Han  var fyra i samma lopp som Master Crowe senast. Han gick bra, men det gick bara inte att ta längder i spåren på Jägersro när det gick så snabbt till slut. Gången innan var han grym över den här korta distansen på Solvalla och hittar Bergh ner i ett bra slagläge så biter nog spurten bättre denna gång. Barfota runt om och jänkarvagn igen.

8 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 19%

Globalsatisfaction ska också räknas tidigt trots läget. Han kom aldrig in i loppet från spår tolv på Solvalla senast, men såg inte heller lika laddad ut som gången innan när han var toppfin. Senast gick han med en murphy och can’t see back-ludd på ena sidan, men nu blir det helstängt huvudlag som näst senast och han är bra nog att vinna även om det lär bli ett tungt lopp. Lite varning dock för Nurmos dagsform eftersom stallet inte har vunnit lopp sedan 7/4 och i onsdags var hans hästar inte så roliga att se.

1 MASTER CROWE-Johnny Takter 39%

Master Crowe har fått två lopp i kroppen och med två veckor sedan senaste starten är nog toppformen nära. Han är snabb ut men med snabba hästar utvändigt är det inte givet att det blir spets från innerspår. Det kan lösa sig ändå och om inte annat finns open stretch att tillgå. Blir troligen favorit i loppet.

7 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 3%

Trinity Lux gör bra lopp varje gång numera och hade sparat bakom Generaal Bianco senast. Jänkarvagn för första gången i år nu och han kan duga med klaff på loppet. 
4 CLEMENZA AM-Lutfi Kolgjini 2%

3 MR LINDY-Veijo Heiskanen 7%
9 MELLBY COLLECTOR-Björn Goop 3%

6 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 3%
2 TIME MACHINE Oskar J Andersson 1%
10 LIGHTNING FORCE-Örjan Kihlström 1%

12 KING CITY-Kenneth Haugstad 0%
11 DESTINY AM-Torbjörn Jansson 0%

 

V75-4, AUTO 1640, Klass I

7 BANDIT BRICK-Steen Juul 38%

Den danske segermaskinen Bandit Bricks förluster är lätträknade. Han är flegmatisk men mycket ärlig och kommer springa snabbt på lördag. Han vann ju bekvämt i V75-debuten på Jägersro senast, men kom också till ledningen då vilket underlättade rejält. Nu kanske det inte bli spets och motståndet är tuffare och det bör då bli tuffare att ta ytterligare en seger men han är motiverad favorit och en möjlig spik i omgången.
1 WAFFLE-Johan Untersteiner 9%

Waffle är snabb och nu låter Johan sugen på att köra i spets. Från ledningen ska de flesta räknas när det nu börjar bli snabba sommarbanor.

10 GRETZKY B.R.-Magnus Teien Gundersen 1%

Är orutinerad men tillhörde de bättre i kullen i Norge förra året. Han svarade för en bra årsdebut och går nog framåt ytterligare med loppet. Med rejält överpace kan han överraska.

4 EELIS-Jorma Kontio 8%

Eelis kämpade som ett lejon från ledningen på en mycket tungsprungen bana i årets sista start på Solvalla och gav sig motvilligt mot Olle Rols. Senast blev det galopp. Han ska räknas direkt i comebacken.

9 ETNA B.R.-Örjan Kihlström 1%
2 EARL VARIERA-Ulf Ohlsson 6%

Har fått två ögonöppnare och håll utkik om det vankas ändringar i utrustningen eller balansen. Perfekt läge över kort distans.

3 MAN OF STEEL-Stefan Persson 11%

Tränaren Stefan Persson kommer att maxa utrustningen den här gången och det är spets som gäller. Han har nog bra chans att komma dit och får försöka ta emot segervane Bandit Brick så länge det går. Han förlorade som jättefavorit i comebacken (vanlig vagn, skor och bomull i öronen). Loppet i kroppen har fört fram honom formmässigt och nu blir det ändringar
11 FLORIS BALDWIN-Kristian Malmin 3%
5 TOUCH OF WIND BI-Rick Ebbinge 11%

6 FAROUK B.R.-Björn Goop 11%

8 CASH VALLEY-Jens Simoni 1%

12 ABOVE FROM DE HESS-Eirik Höitomt 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Stolopp

1 SOUTHWIND FEJI-Mikael J Andersson 34%

Omgången håller hög klass och Lovely Godivas Minne (V75-5) för femåriga ston, med 300 000 kronor till vinnaren, har lockat ett mycket starkt startfält. Stochampionatsvinnaren Ultra Bright, E3-vinnaren Unique Juni och Stosprintervinnaren Caddie Lisieux är tre starka namn, men favoritskapet ligger hos segerstaplande amerikanskan Southwind Feji och enligt spelarkollektivet är hennes landsmaninna Double Exposure första utmanare. När de två sistnämnda möttes på Solvalla i förra veckan spräckte Double Exposure Southwinds Fejis segersvit efter nio raka triumfer.
- Loppet senast avgjordes egentligen så fort starten gick och hon inte kom förbi Redéns häst. Jag trodde på förhand att den som kom först från start skulle vinna och så blev det.
- Sedan fick hon inte det rätta fästet i banan heller utan sprang och slirade lite. Hon har gått med vinterskor och korta broddar hela tiden och då blir det lite skillnad när man går till sommarskor, säger Southwind Fejis tränare Pär Hedberg.
Att det skulle handla om något formtapp tror alltså inte Axevallatränaren, även om hans sto inte heller i sin näst senast start imponerade som tidigare.
- Då hade det blivit sex veckor mellan starterna och två av de veckorna hade hon bara vilat. Så att hon inte var som allra bäst då tror jag berodde på det, att hon stått över jobb. Nu efter Solvalla har hon bara tränat lugnt men hon känns jättefin, och senast var hon jättesmidig i värmningen och Micke (kusken Mikael J Andersson) tyckte att hon var väldigt fin i provstarten också, så jag tror att formen är fortsatt bra.

Den här gången kommer Southwind Feji definitivt komma före Double Exposure från start. Den sistnämnde har nämligen startnummer tolv och Southwind Feji startar från innerspår bakom bilen.
- Det är intressanta förutsättningar. Hon är rätt så kvick ut så jag tror att hon kommer att öppna ganska bra. Om det blir ledningen vet jag inte men det är tufft att gå ute i spåren i de här loppen och en spårsnål resa kommer hon i alla fall få. Sedan finns det ju extraspår till slut på Åby.
Att Southwind Feji ska tävla utan skor på samtliga hovar för första gången i karriären torde precis som utgångsläget stärka hennes möjligheter.
- Det känns som det borde ge bra effekt. Hon är lite trång i gången och slår på sig lite så jag tror att hon kommer bli mycket friare när hon springer utan skor. Om barfotabalans även gör henne snabbare från start är väldigt svårt att säga för det där är väldigt olika. Vissa hästar blir snabbare när man tar av skorna och vissa inte.
Summa summarum ser Pär Hedberg fram emot lördagens start med tillförsikt.
- Det är jättebra hästar med i loppet och det måste stämma med positionerna, hon kan göra ett jättebra lopp och bli trea-fyra, men jag har fortsatt en bra känsla med henne.
5 ULTRA BRIGHT-Fredrik Persson 18%

Visade i fjol att hon kan öppna. Och är bara kusken resolut bör Ultra Bright har bra spetschans och det kan hålla hela vägen om formen är den rätta. Hon galopperade i årsdebuten men var inte trött när galoppen kom i början av upploppet. Hon är bättre förberedd till den här starten och kliver iväg bra från bricka fem på Åby
12 DOUBLE EXPOSURE-Örjan Kihlström 24%

Double Exposure hade tippats från ett vettigt läge. Från bricka tolv borde det bli långt fram. Han såg dock grym ut i årsdebuten senast och är knappast sämre med lopp i kroppen. Har Örjan tur så kör de båda andra "spelade" hästarna mot varandra och så speedar hästen ned dem till slut, men troligare är att tempot dämpas så att han tvingas kör fram utvändigt om ledaren varvet kvar. Dödens brukar ju vara ledigt i stolopp för hög klass på Åby. Feelingen är att hon kan utmana Ultra Bright och Southwind Feji därifrån då ingen av dem såg fantastiska ut i den senaste starten. Givet streck trots läget.

3 NICE ELEVEN L.-Magnus Teien Gundersen 4%

Hon har gjort det väldigt bra genom hela sin karriär hittills. Vann sju lopp på nio starer ifjol plus en andraplats. Nu är det årsdebut och hon kan nog behöva något lopp innan formen sitter där. Hon möter tuffa hästar men ska inte nonchalleras från ett fint utgångsläge. Hon blir säkert bortglömd som utländskt ekipage. Hon kommer att gå barfota runt om.
8 UNIQUE JUNI-Kaj Widell 5%

Unique Juni har formen i zenit. Hon kan göra en del jobb själv och Kaj Widell sitter sällan och såsar i kön, 5% är i underkant, trots att spår 8 naturligvis inte är bra.

9 CADDIE LISIEUX-Kenneth Haugstad 6%

Caddie Lisieux är mycket stark och gjorde det bra som trea i comebacken bakom Southwind Feji. Hon är förmodligen bättre nu och det ser ut att bli tempo på loppet, vilket gynnar henne. Hon har fin statistik med rådande förutsättningar, lättas och utrustas med bike. Hon är "snorvass" i 200 meter om hon får följa i ryggar in på upploppet, 6% är för lite.

2 DIZZY BROAD-Björn Goop 3%
6 UNRESTRICTED-Johan Untersteiner 5%

Unrestricted ska passas. Hon utvecklades fint under fjolåret och har sett fin ut i årets starter. Johan Untersteiners häst är startsnabb och speedig och vinner lopp inom kort.

4 DEAR FRIEND-Peter Untersteiner 1%

7 DIXI SISU-Per Nordström 1%
10 UNCERTAIN AGE-Christoffer Eriksson 0%
11 INGA IN HEAVEN-Erik Adielsson 1%

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

3 DANCELLI-Olav Mikkelborg 4%

Dancelli spetsar och släpper till favoriten? Han har lopp i kroppen och ska tävla barfota den här gången.  Han är spetsfavorit men jag tror nog att Mikkelborg är rätt nöjd med rygg ledaren och chans på open stretch till slut. Får favoriten press i ledningen så kan han nog speeda förbi till slut och det känns som det roliga draget i hela omgången. Har dock inte speciellt bra statistik i Sverige vad gäller vinster, men en massa andraplatser.

6 LIGHTNING PHOTO-Stefan Söderkvist 4%

Han har verkligen hittat fin form och har vunnit två raka med sparade krafter. Han kan öppna bra så trots spår en bit ut på vingen ska han kunna hitta ned i ett vettigt slagläge. Han har varit ojämn tidigare men frångår han den vanan och agerar som i senaste loppen är han med i striden även här. Han går barfota runt om som tidigare. Även han är borttappad av spelarna.
10 HICKOTHEPOOH-Vidar Hop 11%

8 SOBEL CONWAY-Peter Untersteiner 17%

Sobel Conway har ett chansartat läge. Men skulle det stämma har han en tung avslutning och vid gardering är han ett tidigt bud trots spåret. Även han kan öppna bra vid laddning och det låter som om Untersteiner är intresserad av att bränna av från början. Från spets ökar chanserna om han inte spränger ljudvallen. Han var med i ett par årgångsfinaler förra året och han är kapabel nog för att vinna.

7 MAGIC GWIN-Kaj Widell 33%

En riktigt bra travare för klassen och formen är kraftigt på gång. Han vann lätt via en snabb avslutning senast och kan nog provas lite offensivt i ett försök att köra sig till ledningen efter en kort bit. Han visade hög kapacitet under fjolåret och har gått bra utan att vara på topp i årets två starter. Han fick ge sig i spets i årsdebuten, men fick öppna 1.10 första 500 m då på en bana som inte var lika snabb som nu. Det kostade sista biten och en formstark Ragazzo da Sopra tog sig förbi sista biten. Senast var motståndet lite enklare och det blev en säker seger från ledningen och formen bör givetvis vara ännu vassare nu.  Blir troligen favorit och chanserna ökar från spets.

9 RUSHMORE FACE-Lutfi Kolgjini 6%

Även om bakspåret är ett minus kan man inte räkna bort Rushmore Face helt och hållet då han har stor kapacitet och en mycket hög högstanivå.

11 FALK ON HILL-Johnny Takter 2%

4 JUAN-Peter Ingves 13%

5 VALLEY BRODDE-Örjan Kihlström 8%
2 BLUE STAR CHAMPION-Torbjörn Jansson 2%
1 ELITE B.R.-Eirik Höitomt 1%
12 DANI BOKO-Ulf Ohlsson 1%

 

V75-7, AUTO 2140, Guld-OLYMPIATRAVET

4 RINGOSTARR TREB-Wilhelm Paal 18%

En topphäst som bland annat vann Sundsvall Open Trot i fjol. Han fick ett bra spår och har varit klar till detta lopp en längre tid. Räkna med att Jerry Riordan har honom i ordning! Han hade inte tagit ut honom om han inte känts stark i träningen. Och hästen visade i fjol att han hävdar sig i den yttersta eliten. Kan mycket väl vara en av de åtta som startar i årets Elitloppsfinalen sista söndagen i maj.

1 DAY OR NIGHT IN-Johan Untersteiner 31%

Day Or Night In har öppnat säsongen väldigt bra och den startsnabbhet han visade senast kommer han att ha stor nytta av. De flesta storloppen vinns via resor på innerspår och oavsett om det blir spets eller rygg på ledaren kommer Day Or Night In att vara med på målfotot.
6 CRUZADO DELA NOCHE-Ulf Ohlsson 7%

Täta starter kan vara positivt för Cruzado Dela Noche som kommer allt närmare toppformen. Men han behöver lite flyt på vägen från sjättespåret. Ulf Ohlsson misslyckades med att dra ett snöre i upploppsstriden senast som istället trasslade in sig i svansen och det kan ha varit segern som rök där och därför blir han bortglömd den här gången.
5 LIONEL N.O.-Göran Antonsen 15%

I fjol vann den norske topphästen lite överraskande Olympiatravet.
Efter en vinter i Frankrike har åttaårige Lionel tränats med sikte på att försvara titeln och genrepet på Solvalla i förra veckan slutade också på bästa sätt.
Med Göran Antonsen i sulkyn blev det delad seger  Dartster F:s lopp med Charrua Forlan och Hans-Owe Sundberg.
Charrua Forlan fick bestämma i ledningen, med Lionel i kön. Göran Antonsen är mäkta imponerad över sättet hans häst avgjorde den tunga vägen under slutrundan. 
- Så mycket bättre formbesked än så där kan du inte få. Han sprang 1.08,7 sista kilometern på Solvalla och fightades ända in i en rent rå insats. Normalt ska han gå framåt en hel del till det här loppet också och eftersom han kändes så fantastisk kan jag inte vara något annat än optimist till på lördag, säger Göran Antonsen.
Lionel trampade sig i Prix d’Amerique och diskvalificerades för galopp. Loppet på Solvalla i förra veckan var hästens första sedan i slutet av januari och åttaåringen visade att han blir att räkna med i världseliten även den här säsongen.

Alla bitar verkar ha fallit på plats i träningen på Solvallatränaren Daniel Redéns gård i vinter.
- Daniel tränar hästen och jag lägger mig inte i. Det har jag inte tid med förresten eftersom jag har händerna fulla med de 31 jag har hemma. Så vi kommer bara att höras på telefon i veckan. Jag fick en son i juni också, så det är liksom fullt upp! säger Antonsen, tränare på Momarkens travbana några mil söder om Oslo.
Samarbetet med Solvallatränaren rullar på bra med matchning och träning. Göran Antonsen understryker dock att han helst vill köra hästen själv i loppen.
- Det skulle vara svårt att försvara för mina kunder att jag kör hästarna som står i stallet men att Lionel som är min egen ska köras av någon annan. Det tycker jag skulle kännas väldigt fel. I mitt fall är det sulkyn bakom Lionel som är en av favoritplatserna på jorden också. Folk reser till Gran Canaria eller fjället, jag trivs bäst bakom Lionel, säger Göran Antonsen.

I Olympiatravet i fjol kom Göran Antonsen längst ut med Lionel och avgjorde loppet efter ett mäktigt upplopp. Från ett femtespår på lördag tänker norrmannen förvissa sig om en bra position direkt. 
Franska Titty Jepson, On Track Piraten och Day Or Night In är konkurrenterna han har mest respekt för. Lionel har dock form för att vinna igen. 
- Han är åtta år nu och jag tycker att han bara ser starkare ut för varje säsong. Det är ganska konstigt egentligen men så känns det faktiskt. Han har bara tränat tunga intervaller hos Daniel inför comebacken och ska normalt vara ännu rappare nu. Han känns lite som en sådan där tanks militären har. Vi kommer att köra optimal utrustning, skolöst och med jänkarvagn.

- Jag har varit väldigt försiktig med honom i hela karriären och aldrig trott honom om att vara någon särskild sprinter. Men han har börjat öppna snabbare i loppen och är mera startsnabb än vad folk kanske tror. Så ja - vi vill vara med i Elitloppet om det fungerar. Det skulle vara fantastiskt stort.

- Det känns skitkul att det händer något större igen, för det har varit stilla sedan Prix d’Amerique. Vi vill visa upp Lionel och det är en bra känsla vi har.
3 ON TRACK PIRATEN-Hans R Strömberg 9%

Världens bästa Dalahäst fortsätter att prestera som 10-åring och verkar inte ha drabbats av några ålderskrämpor ännu. Ett bra utgångsläge och här lär han inte behöve sätta upp farten på eget bevåg. Med rätt lopp är han skrällduglig.

8 ZENIT BRICK-Björn Goop 11%

7 TAKETHEM-Steen Juul 3%
2 GIVEITGASANDGO-Erik Adielsson 1%
9 TITTY JEPSON-Örjan Kihlström 2%

10 BEAU MEC-Carl Johan Jepson 2%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 3-6-11-12-14 (1-2)

2) 3-9-10-11 (12-5)

3) 5 COKTAIL FORTUNA (8-1)

4) 1-4-7-10 (9-2)

5) 1-3-5-8-12 (9-2)

6) 3 DANCELLI (6-8)

7) 1-3-4-5-6-8 (7-2)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 11 Heartbreaker V.S. i avd.1 så blir kostnaden endast 240:-

V86 onsdag 25 april Jägersro/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Fördel Ston, Jägersro

9 UPTOTHE CHAPEL-Joakim Lövgren 9%

Uptothe Chapel är van att tävla i V75 och den hårdheten kan visa sig nyttig här. Hästen är snabb på speed och med tempo där framme blir han inte så enkel att stå emot

5 UNO PICCOLINO-Flemming Jensen 5%

Uno Piccolino kommer troligen tävla barfota fram den här gången vilket är ett plus. gick helt okej senast och presterade på en nivå han kan. Presterar jämna godkända prestationer, men han är tyvärr inte så snabb ut så spåret behöver inte vara jättebra. En av flera som räknas i ett öppet lopp.

11 TODDLER-Marc Elias 12%

Toddler har hög kapacitet, men bakspår på sprinterdistans är ingen dans på rosor. Dessutom har han uppträtt lite opolerat på sistone så han är bara en av flera härifrån.

10 PROSERPINE-André Eklundh 2%

Proserpine har tagit sju av sina tio segrar när det som nu gått mellan elva och 20 dagar sedan senaste start. Han var bra senast. Den utvändiga hästen blev för het och tempot blev alldeles för tufft. Det var starkt av hästen att hålla till kort före mål. Allt är väl med honom efter den starten och han ska hålla formen. Det är synd med bakspåret då han inte kan nyttja sin startsnabbhet. Samtidigt kan han vara lite besvärlig bakom vingen så han håller sig nog lugnare nu. Det är lite chansartat nu och man får hoppas på högt tempo och rätta ryggar. Hästen står i varje fall på tur för seger. Inga ändringar är planerade

6 UNA BLESSED-Wilhelm Paal 5%

Una Blessed är mycket startsnabb och taktiken lär vara att köra från start. Från spets räcker hon långt.

2 WONDERBOY-Thomas Uhrberg 15%

Wonderboy står bra placerad och brukar gå bra i Sverige.

4 WALLABY-Johnny Takter 25%

Wallaby blev störd till galopp i Halmstad men gick snabbt efteråt. Han är en av många med chans i det här loppet. Walmann tycker det är stallets bästa chansen i omgången.
3 BUICK BRODDE-Håkan Danielsson 3%

1 WILMA LEGGROWBACH-Jeppe Juel 17%

Wilma Leggrowbach står bra inne.
12 SNOW ANGEL-Klas Olsson 1%
7 AHSOKA T.DREAM-Jörgen Sjunnesson 1%

8 MAJOR TOM-Johan Untersteiner 3%

 

V86-2, AUTO 2640, Solvalla

7 PAMPALO-Björn Goop 20%

Inte som bäst på Romme senast då han galopperade bort sig. Blir kanske lite bortglömd nu på grund av det. Han är långt framme normalt då han duger bra i denna klass.
8 VOLOCITY DE VIE-Jorma Kontio 21%

Volocity de Vie vann överlägset i regidebuten, men galopperade bort sig på V75 gången efter. Senast lekte han hem ett enkelt trekilometerslopp och visade att allt är väl. Trots läget blir han troligen favorit i loppet.

9 SUGAR DADDY-Kaj Widell 28%

Sugar Daddy är kapabel och har årsdebuten avklarad. Han kan gå ett rejält slutvarv. Med ett lopp i kroppen lär han dessutom vara framsatt.

2 RIGEL FACE-Ulf Ohlsson 18%

Rigel Face kanske är mest kapabel av alla i loppet, men han har tappat travet och galopperat två gånger i rad. Vinner felfri?

6 TOPGEAR-Hans G Eriksson 1%
4 ZEUS KARSK-Peter G Norman 2%
1 I AM DYNAMITE-Camilla Collander 2%

10 EBU B.BOKO-Örjan Kihlström 4%
11 DOOLEYS-Claes Sjöström 1%
3 MELLBY BRUNELLO-Karolina Korkiamäki 1%

4 SUPER PHOTO BOOD-Kim Eriksson 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Spårtrappa, Diamantstoet, Jägersro

4 BLANCHE-Stefan Söderkvist 9%

Blanche är Peter Untersteiners andrahäst i loppet och även hon kommer från vinst. Hon var förbättrad med ny utrustning. Detta i form av en dödensseger på en tolvtid, så nog är hon värd att passa. Hon har fått tävla kontinuerligt och utvecklats på sistone. Hon var rejält förbättrad sist och det blir barfota runt om och jänkarvagn igen. Jag tror att Peter kan ha valt fel häst men plockar tidigt med båda ekipagen.

11 JE T´AIME LUCKY-Peter Untersteiner 22%

Je t´Aime Lucky fick ett fint lopp på Solvalla, trots risigt utgångsläge. Hon vann knappt men säkert och kan ta en ny vinst direkt. Avgjorde enkelt senast och vann utan att ta ut sig för fullt. Het igen trots spåret.
7 FRANCES YODA-Peter Ingves 4%

Ledningen på Jägersro är en bra position och det är inte alls omöjligt att Petri Puros travare kan komma dit. Loppet innehåller inte så många startkanoner och kusken meddelar laddning. Sitter formen bara där, så..Frances Youda har vunnit de tre lopp hästen gått i ledningen.
10 RONJA LOSS-Christoffer Eriksson 47%

Ronja Loss har gjort i princip allt rätt, med sina fyra vinster och en andraplats på fem starter. Senast kördes hon till spets efter ett knappt varv och gick undan i ohotad stil via 11,7/400. Det ser ut att kunna bli en reklamhäst för Christoffer Eriksson och verkar bli stor favorit här. Ronja Loss tränar starkt efter en planerad paus. Lite ny balans nu och hon kan mycket väl vinna igen.
12 ZOLICIA-Johan Untersteiner 2%
8 UNONA-Svend Dyhrberg 0%
1 ROSE MARY-André Eklundh 8%

Rose Mary har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och tog då ledningen. Har vunnit de två lopp hästen gått i ledningen
2 RESTLESS FACE-Lutfi Kolgjini 2%
6 TWILIGHT BRODDA-Johnny Takter 2%
9 COMPLETELY PERFECT-Ola Samuelsson 1%
5 AMBER BRICK-Thomas Uhrberg 1%
3 PRINCESS TEEMER-Anders Svanstedt 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 4-åringar Solvalla

3 EXCLAMATION MARK-Ulf Ohlsson 18%

Exclamation Mark var riktigt fin i årsdebuten, när han efter tidig ledning gick undan till enkel seger. Senast var han lite sämre efter ett ryckigt lopp, men då han nu står perfekt placerad tillhör han huvudfavoriterna och jag passar på att chansspika emot storfavoriten då spelvärdet känns helt okej. Exclamation Mark har vunnit de tre lopp han gått i ledningen

5 GLOBAL UNPROTECTED-Magnus Jakobsson 58%

Global Unprotected visade talang redan i fjol. På fyra starter blev det en seger och två andraplatser. Men Magnus Jakobsson var ändå inte tillfreds med hästens uppträdande.
- Även om han gick rätt så bra var jag inte helt nöjd med honom. Han sprang och ”tog töm” i loppen och var inte riktigt körbar. Vi tragglade på utan att komma tillrätta med det där men efter sista starten i fjol var det en veterinär som hittade felet. Det var en armbåge som störde hästen och efter att vi fått ordning på det blev han väldigt mycket bättre. Men då var det så sent på säsongen och jag ville inte dra igång honom igen utan istället ge honom vintern att i lugn och ro bygga upp sig och slippa tävla på dåliga banor, berättar Färjestadtränaren vars tålmodiga plan har slagit väl ut.
Global Unprotected har gått obesegrad ur vårens tre starter och segrarna har tagits i överlägsen stil.
- Jag kan inte säga att jag är överraskad eftersom jag hela tiden har känt att han är en jättefin och förnuftig häst med väldigt bra inställning. Han har vunnit väldigt lätt med krafter kvar varje gång och verkligen varit fin. Jag tror att han kommer bli en väldigt fin häst med tiden. Det känns som att det finns bra med utveckling i honom.

När Global Unprotected på onsdagen går ut inom V86-spelet på Solvalla väntar hans tuffaste utmaning hittills. Med tanke på hans säsongsupptakt och att han lottats till ett fint femtespår bakom startbilen kan emellertid inte Magnus Jakobsson vara annat än fortsatt optimistisk. 
- Han har inte gått något hårdare jobb sedan senaste starten men allt känns som det brukar. Han möter väl lite tuffare hästar än vad han har mött tidigare och vi får ta det här lite som ett test och se hur långt det räcker, men jag är optimist och hoppas att han ska hävda sig bra. 
Årets två första segrar tog Global Unprotected från ledningen. Senast vann han med ”halva upploppet” sedan Magnus Jakobsson bytt andra par utvändigt mot positionen utvändigt om ledaren efter ett varv. Då travade hästen sitt rekord över medeldistans med autostart - 1.15,1. Med tanke på att banan var ordentligt smetig och att han vann till synes obrukad lär det rekordet bli kortlivat.  
- Jag har ingen aning om hur fort han kan springa men han kan nog sänka rätt så rejält, säger Jakobsson, som planerar att lägga i ytterligare en växel den här gången.
- Eventuellt kommer han tävla barfota bak. Det har han aldrig provat. Han har gått med aluminiumskor bak tidigare så det är ingen jättestor förändring, men jag tror att det kan göra honom ändå rappare i steget. 

Global Unprotected har vunnit de tre lopp han gått i ledningen.

7 VISCOUNT-Jörgen Westholm 2%

Kommer att gå framåt till den här starten, vilket i och för sig kan behövas. Stallet håller honom högt och körs loppet i bra tempo är jag inte främmande för att han överraskar. From Above-sonen fullföljde bra i återkomsten senast.

4 APFERCET DREAM-Kim Eriksson 9%

Aperfectdream var rejäl vid vinsten näst senast, men något tamare gången efter.

8 PANE VINO-Örjan Kihlström 3%

Pane Vino är spurtstark men behöver klaff under vägen för seger
1 MARACANAZO-Kenneth Haugstad 1%

Maracanazo har haft innerspår bakom bilen i ett lopp förut och inledde då långsamt.

2 PONTIAC S.W.-Erik Adielsson 3%

Kommer kanske att provas utan skor och det är alltid spännande. Fungerar det lär han speeda snabbt till slut.

6 COMPLETE-Carl Johan Jepson 5%

9 VINCENT CHASE-Ulf Eriksson 1%

10 BUSY DOIN´NOTHING-Jimmy Dahlman 1%

 

V86-5, VOLT 2140, Jägersro

9 JAMIE OLIVER-Conrad Lugauer 64%

Jamie Oliver har vunnit fem lopp på sju försök i år och segrade på en tretton-tid full väg i debuten för Lugauer. Han ska givetvis ses med bra chans även här, men man ska tänka på att han tjänat snabba pengar och att motståndet blir allt tuffare. Jag provar ändå att spika ekipaget då intrycken varit mycket bra för klassen och spikar måste hittas på V86.

13 FELLINI BOKO-Johnny Takter 2%

Fellini Boko möter ett par riktigt bra konkurrenter och kan nog bli lite bortglömd. Det här är en klart grundkapabel herre, som senast debuterade för Helena Burman. Han blev då knappt slagen som tvåa på Charlottenlund, när han kryssade mellan hästar på upploppet sista biten. Läget är som det är men han kan ändå vara värd att passa om han skulle komma till någorlunda.

8 CASHBACK PELLINI-Peter Ingves 18%

Cashback Pellini är högkapabel och ställer inte spåret till det är han tidig. Två segrar och en andraplats på tre starter i år. Cashback Pellini har vunnit de två lopp Peter Ingves suttit i sulkyn
4 VANYAR PIL-Sebastian M Nilsson 1%

Båda segrarna är tagna från spets. Står 20 meter före de värsta motbuden och ska inte nonchalleras från ledningen om man hittar dit.

7 INFINTUS-Jokim Lövgren 6%

Infinitus trivs på Jägersro där det blivit fem segrar på nio starter.

6 MISS PIXEL-Kevin Oscarsson 1%
3 STARO JUNIQUE-Sören Boel 1%
2 OKASHI CHERI-Christoffer Eriksson 6%

14 HEY JOE-Johan Untersteiner 2%
1 DELANTERO-Stefan Söderkvist 1%

Delantero har haft innerspår i voltstart i ett lopp och blev då av med ledningen

11 QUATTRO TÖLL-Thomas Uhrberg 1%

Quattro Töll är V75-härdad men gör comeback nu. Till 1 % kan han ändå vara streckvärd.

12 HARD BARGAIN-Peter Untersteiner 1%

10 RED RIVER BROLINE-Roger Malmqvist 0%
5 RAINMAN ESON-Hans Andersson 0%

 

V86-6, AUTO 2140, 4-åriga ston, Solvalla

2 ODESSA CELEBER-Örjan Kihlström 33%

Odessa Celeber har tagit tre segrar i år och ser ut att ha utvecklats en del. Då hon är snabb ut kan hon leda loppet länge. Var ute mot tufft motstånd i sin senaste start. Nu står hon bättre till och som spetsfavorit och utan alltför tufft tempo under vägen kan det mycket väl hålla hela vägen igen. Odessa Celeber har vunnit tre av de fyra lopp hon gått i ledningen.

9 FRIDA ZONETT-Kim Eriksson 21%

Frida Zonett är kapabel och löste årsdebuten med enkel vinst. Bra startrygg. Frida Zonett körs av Kim Eriksson för första gången. Hon kommer nog att kunna vara ännu bättre på onsdag med ett lopp i kroppen.

12 PRIESTESS-Ulf Ohlsson 15%

Två av tre i år och med en andraplats i debuten. Fin form men tuffare emot nu. Med Ohlsson i vagnen är man inte helt borta trots läget.

6 ENTERTAINMENT ÅS-Björn Goop 11%

Entertainment Ås gjorde ett bra intryck vid segern näst senast. I de övriga två lopp hon varit ute i sedan hon kom till Björn Goop har det blivit galopp, men det har skett i samband med starten i voltstartslopp. Nu är det åter autostart och då borde hon gå felfritt och då även ha viss chans.

5 LIVINGINMYDREAM-Jim Oscarsson 1%

7 HOPE-Ulf Eriksson 1%
8 INFINITY-Lars Åke Söderholm 1%

10 I´M A BELIEVER-Kenneth Haugstad 10%
11 TAHITI JOURNEY-Jorma Kontio 2%

Har tjänat för lite pengar sett till sitt kunnande. Nu är det förvisso ett jobbigt läge men hon är på gång och kommer att avsluta bra. Kan vara en rolig skräll att bevaka.
1 BUTTERFLY IMA-Åke Lindblom 3%

Butterfly Ima har innerspår bakom bilen för första gången. Har tagit ledningen två gånger från spår 2. Har vunnit ett av de tre lopp hästen gått i ledningen.
4 MISS MELINDA-Lars Erixon 1%

3 IMAGINE-Oskar Kylin Blom 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Fördel Ston, Jägersro

7 BROADWAY APPOLO-Johan Untersteiner 31%

Broadway Appolo visade hög kapacitet ifjol och känslan är att det finns mer att hämta på den fronten. Det kan inte sägas om så många av motståndarna och jag tycker att Johans sexåring ska ha så bra segerchans att jag spikar. Han har varvat insatserna hittills i år, efter ett framgångsrikt 2017. Senast såg det i alla fall fint ut, när han ledde hela vägen på Solvalla och visade 10,5/500 i avslutningen. I badkaret ser det ut som att Johan får överta ledningen av Rajah Press om han kör till, men Broadway Appolo kan givetvis vinna även på andra sätt.
8 AMOUR DU COGLAIS-Jeppe Juel 2%

Var trea på en 13-tid bakom Take Them senast. Lite enklare emot nu men han vinner inte så ofta längre. Skrällbud.
1 FROZEN-Peter Ingves 12%

Frozen är stark och mycket gynnad av att kunna tävla utan skor. Blir nog över men söker sig utåt. Frozen har haft innerspår bakom bilen i fem lopp i Sveige och tagit ledningen vid ett tillfälle. Har vunnit de fyra lopp han gått i ledningen i Sverige. Körs av Peter Ingves för första gången.
2 RAJAH PRESS-Kevin Oscarsson 1%

Rajah Press har vunnit fyra av sina fem senaste lopp över sprinterdistans. Han gick från sista position till en femteplacering på V75 senast. Hästen håller väldigt god form och är dessutom rejält startsnabb. Han står lite tufft inne pengamässigt, men det är hemmaplan och han har i gengäld ett väldigt bra spår. Det blir inga ändringar jämfört med senast. 1% känns intressant.
5 PICASSO-Flemming Jensen 29%

Picasso har vunnit fem av de sex starter han gått i ledningen i Sverige

3 AMAZING DYNAMITE-Ken Ecce 12%

Han är van tuffa hästar och är bra i grunden.
10 DOLLAR ACCESS-Klas Olsson 3%
11 TANGO VANG-Johnny Takter 5%

Tango Vang har körts i ett lopp förut av Johnny Takter i Sverige. Då blev det seger.
4 HANNA BANKER-Peter Untersteiner 2%

Det är en underbar travare. Hon möter några bra konkurrenter och är kanske inget hett segerbud, men hon kan vara på plats från ett fint läge
6 SHOGUN D.K.-Mikael Pilenberg 1%
9 ALEX TRÖJBORG-Christoffer Eriksson 2%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

5 VÄSTERBO HIGHSCORE-Ulf Eriksson 16%

Västerbo Highscore är en tuffing som står på tur för seger efter starka insatser. Han har form och är fortsatt under stark utveckling. Han ska normalt sett ha gått framåt med loppet i kroppen. Hästen är rejäl och har passande läge. Det blir nog barfota bak den här gången. Räknas från bra utgångsläge.

7 LIAM DANA-Jörgen Westholm 3%

Han har tränat bra inför detta. Han är snabb ut om man laddar med honom. Han har gått 18/2100 i banjobb på bra sätt inför detta.. Det blir barfota bak och jänkarvagn. Skrällduglig.
11 VERY KRONOS-Erik Adielsson 36%

Very Kronos har tävlat ojämnt i sin korta karriär och varvat kanonprestationer med galopper. Galopp blev det i kriteriefinalen, där han var hårt betrodd. Nu stundar årsdebut och Svante Båth skriver på sin hemsida att han främst vill se Very Kronos sköta sig och göra ett bra lopp, men att han samtidigt har jobbat bra och kan springa fort direkt i årsdebuten. På sin grundkapacitet blir han favorit och han kan mycket väl vinna direkt utan strul.

2 HAWK CLIFF-Jorma Kontio 15%

Hawk Cliff har vunnit de fem lopp han gått i ledningen. Han var kanske lite tung i årsdebuten och behövde troligen genomköraren och är säkert bättre den här gången. Outsider.
10 MISSING THE BLUES-Kaj Widell 2%

Missing the Blues har körts i ett lopp förut av Kaj Widell - då lev det seger
1 VIDIVICI C.C.-Mattias Djuse 4%

Vidivici C.C. har haft innerspår bakom bilen i tre lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle.
3 BORN UNICORN-Per Lennartsson 16%

Born Unicorn blandade och gav en del ifjol. I årsdebuten blev det galopp i kön halvvarvet från mål. Han fick i alla fall en genomkörare och duger bra felfri. Born Unicorn är en lovande sort. Kommer han till tät blir det spännande.

6 STAR TREATMENT-Kenneth Haugstad 2%
4 FONDA BOKO-Torbjörn Jansson 4%
9 COOL ACTION-Jim Oscarsson 1%
8 FLASHING VICTORY-Maxime Marais 0%
12 PIRATE BROLINE-Jimmy Dahlman 1%

 

SYSTEMFÖRSLAG:
1) 1-2-3-4-5-6-9-10-11-12 (7-8)

2) 2-4-6-7-8-9 (1-10)

3) 4-7-10-11-12 (8-1)

4) 3 EXCLAMATION MARK (6-7)

5) 9 JAMIE OLIVER (13-8)

6) 2-6-9-12 (5-7)

7) 7 BROADWAY APPOLO (8-1)

8) 2-5-7-11 (10-1)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Blanche i avd.3 så blir kostnaden endast 240:-