V75 Åby Lördag 8 december

V75-1, VOLT 2640, Klass I

3 WINGAIT ERIK-Stefan Persson 30%

Lillebrorsan Wingait Erik öppnar omgången med start i Klass 1. Hästen gör här sin fjärde raka start inom rikstoton.

– Han har gått riktigt bra på sistone, senaste gick han jättestarkt till slut och gången före satte han fast med alla krafter kvar. Han kommer till det här loppet med toppform, säger Kevin Oscarsson till travnet.se men lägger också in en rejäl brasklapp: 

– Tyvärr är det väldigt stor galopprisk med den här hästen i voltstart. Det spelar egentligen inte så stor roll vilket spår det är, även om tredjespår är ett av de bättre. Nej, han är knepig i volten och jag skulle säga att det är 75 procents galopprisk här.

Men om han ändå går iväg felfritt då?

– Ja, skulle han gå felfritt så tycker jag att han ska vara en av dem som gör upp om det. Han är i bra form som sagt och motståndet ser väl lämpligt ut. 

1 GLOBAL TRADER-Örjan Kihlström 25%

Global Trader kommer närmast från en tredjeplats i klass II-finalen hemma på Solvalla 25 november, där han gick starkt till slut i ett lopp som vinnaren Global Takeover fick ”stjäla” genom att dämpa tempot rejält i ledningen. 
- Det var ett lite konstigt lopp. Global Trader är inte vrålspeedig och hade lite svårt att hänga med ute i tredjespår när det gick fort i sista sväng, men han stretade på och gick jättebra över upploppet, säger Henrik Larsson.

- Han gick intervaller i dag (läs tisdag) och kändes fortsatt fin. Han blir faktiskt bara piggare och piggare efter varje lopp.

Vid två tidigare tillfällen har han haft framspår över lång distans. Båda gångerna har han fått vända upp för segerdefilering.
- Det ser ju bra ut på förhand. Distansen tror jag är ett plus och spåret är också bra. Han är normalsnabb ut och det är svårt att säga om han kan hålla ledningen, men på Åby är det open stretch och han tål att göra en del jobb själv, så det finns många möjligheter.
Henrik Larsson planerar även en utrustningsändring för att få Global Trader än mer på hugget.
- Han har gått med helstängt huvudlag tidigare och nackdelen då är att han inte ser de andra. Nu öppnar vi upp och sätter på halvstängt huvudlag, så att han ser och kan tävla mer mot hästen utanför

- Han reste lite sisådär till Åby senast han var där men när vi åkte till Bergsåker var han jäkligt trygg så resan är jag inte orolig för.

- Jag vill inte sticka ut hakan för långt men visst är förutsättningarna idealiska. Jag gillar den här hästen och tror att han kommer att göra ett rejält lopp. Han har tagit loppen väldigt fint och både utgångsläge och distans är bra. Jag är inte direkt missnöjd med kusken (Örjan Kihlström) heller. Allt ser bra ut och jag är optimistisk.

7 MINNESTADS EL PASO-Rebecca Dahlén 4%

Minnestads El Paso har fin segerprocent och öppnar bättre än medel i voltstart. Han har härdats en del på V75 i de senaste starterna och ger ett segstarkt intryck. Träffar Rebecka Dahlen från springspår så kan hon mycket väl placera hästen i ledningen, varifrån han kan bli svårslagen, 4% är rejält i underkant.

5 BOUND FOR GLORY-Kent Knutsson 11%

Bound For Glory tappar från start, men körs offensivt direkt, sitter utvändigt om ledaren tidigt. Han är bra, har fin inställning och passar på lång distans. Har slagit bra hästar tidigare så konkurrensen skrämmer inte. Outsider.

11 RHESOS FACE-Adrian Kolgjini 5%

6 RAGAZZO DA SOPRA-Olle Goop 10%

8 SUKPOINT C.C.-Mikael J Andersson 0%
9 KAPTEN HADDOCK-Ulf Ohlsson 1%

10 CRAZY YEAR ÅS-Riccardo Bianchi 1%

Crazy Year Ås har varit klart positiv i ny regi och gick ett bra slutvarv i lördags via 12,8 sista varvet. Skulle han lyfta sig ytterligare med täta starter är han inte borta från segerstriden och till 1% kan han vara omgångens miljonskräll.

2 RAMBO RIVNER-Kristian Lindberg 3%

4 RAWINDSKI-Veijo Heiskanen 6%

12 JULA EXTREME-Björn Goop 3%

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

1 ILE SAINT LOUIS-Jorma Kontio 24%

Ile Saint Louis vek ner sig från spets senast men har visat prov på bra kapacitet. Hon fick öppna ganska tufft senast och det var inte så mycket att säga om att hon blev nedspeedad av en smygkörd konkurrent. Ile Saint Louis har utvecklats mycket den senaste tiden och borde kunna öppna snabbt i volt också. Tror inte att resan ska vara något problem. Kan mycket väl hålla upp spåret och leder då länge
13 ULRIIKA HIGHNESS-Stefan Söderkvist 19%

I stoloppet på kupongen fick Ulriika Highness ett springspår på 20 meters tillägg. Hon visade form med en ordentlig spurt till en andraplats senast. 
- Hon är rätt tuff och tål tuffa upplägg. Med lite körning brukar hon ha en rejäl bössa sista 700 som hon visade senast. Hon kommer med väldigt bra form och det är inte så mycket att oja sig över med skor på henne heller tycker jag. Hon kan vara svår i volten men är hon bara på humör kan springspåret hjälpa henne till en bra position direkt. Hon ska absolut räknas på kapacitet och form, slutar Lars Brindeborg.
12 TOUR KNIGHT-Peter Ingves 8%

Tour Knight har svarat för två bra lopp efter paus. Hon fick ett tufft lopp i högt tempo senast och fullföljde starkt. Hon är fin i träningen och kommer att göra ett bra lopp igen. Tour Knight är van att tävla med skor och det kan vara ett plus för henne

9 GLOBAL TENDENCY-Peter Untersteiner 12%

Global Tendency var helt chanslös att gå iväg från spår 5 i voltstart senast, spår 2 är något bättre, men risken är stor för att hon hamnar en bra bit bak, trots att vasse Peter Untersteiner kör den här gången. Känslan är också att hon missgynnas mer av skor än Peters två andra hästar i loppet.

11 DELICIOUS GRIM-Johan Untersteiner 11%

6 RITA DE CASTELLA-Christoffer Eriksson 3%
10 MITICA-Veijo Heiskanen 4%
15 KITSPIRIT-Troels Andersen 3%

3 WHITE WITCH DOC-Örjan Kihlström 4%

Hon har bara en seger på 24 starter men hennes formkurva pekar uppåt och senast spurtade hon in som tvåa.
- Hon har problem med brunsten under sommaren men har gjort fina lopp på slutet. Jag har lite svårt att sätta in henne i loppet men tror att motståndet är lite för tufft och jag får ligga lite lågt även om formen är bra. Tjänar hon pengar är vi nöjda, säger Larsson.
14 MISS JÄGERS-Robert Bergh 1%

2 ENJOY MY DOLL-André Eklundh 7%
5 J.J.-Carlos Söderström 1%

8 ABOVE ALL-Johnny Takter 3%

Above All kunde inte ta så mycket i en snabb avslutning senast men visade 10,2 sista 700 och har ett passande läge. Hon kommer säkert att chansas invändigt men Johnny Takter är rätt vass på att hitta loss och Jorma Kontio kommer säkert att försöka köra mot hästarna i spåren med 1 Ille Saint Louis. Det kan gynna hästarna på innerspår och Above All är bättre än raden.
7 MAY GRACE-Maria Törnqvist 0%
4 D.J.STAR-Daniel Karlsson 0%

 

V75-3, AUTO 2140, Guld

1 VÄSTERBOONTHENEWS-Örjan Kihlström 71%

Västerboonthenews är en av dessa hästar som bara blir bättre med åren. Vid årsskiftet fyller valacken tio år men visar inga tecken alls på mättnad. Tvärtom. Upplägget med mestadels underhållande arbete mellan starterna och pustande har gjort att Västerboonthenews varit igång och startat mer eller mindre kontinuerligt under ett par års tid. 
Efter andraplatserna i SM och Müllers Memorial under senhösten bärgades karriärens största triumf senast på Solvalla. Örjan Kihlström ledde varje meter av Silverhästen med nioåringen och inkasserade en kvarts miljon. 
Lars Brindeborg kom i kontakt med Västerboonthenews när hästen var tre år och hade problem med en kota som satte stopp för fortsatt tävlande hos Svante Båth.
- Jag jobbade hos Petri Puro då och fick hand om honom på en gång. I stallet har han varit ”Bosse” från dag ett. En härlig individ man har roligt tillsammans med. 
- Sedan har han vandrat uppåt i klasserna sakta men säkert och nu är han bättre än någonsin. I guld till och med, säger Lars Brindeborg.

- Han blev lite ensam till slut senast och slog av på takten lite. Men han var inte trött efteråt i alla fall. Han har jättefin form och har ju lyft sig ännu ett snäpp på slutet. Ja, han mår så jäkla bra och är självsäker och tillfreds med allting och borde ha en vettig chans att vinna loppet från ledningen.

- Han brukar kunna öppna och Örjan har tagit ledningen med honom varje gång. Så det vore dumt att inte tro att han inte kör sig till ledningen initialt i varje fall. Om han är som innan i varje start här på slutet tror jag Örjan siktar in sig på ledningen och sedan får vi se hur det artar sig.  Att alla hästar ska ha skor den här gången ligger jag inte sömnlös över heller - det är lika för alla.

6 NADAL BROLINE-Ulf Ohlsson 14%

Nadal Broline är det tuffaste motbudet till Västerboonthenews. Hästen gör sällan en dålig insats och att det blir skor på hovarna är inget som direkt stör. Risk att han måste göra jobbet i dödens här och då kan det bli svårt att vinna. Han ska ändå ha god chans att vara med bland de tre främsta med tanke på motståndet. Vann väldigt säkert i Eskilstuna och formen verkar sitta i.
5 B.B.S.SUGARLIGHT-Vidar Hop 7%

B.B.S.Sugarlight kommer med två raka segrar, men man ska veta att han ”bara” var tvåa i mål senast i Holland, långt efter vinnaren som blev diskad. Kommer knappast till ledningen här men fungerar även med ett rygglopp. Borde vara med och slåss om platserna bakom den klara favoriten
4 GEISHA SUND-Robert Bergh 3%

Geisha Sund vill ha högt tempo, men kan inte göra så mycket själv i Gulddivisionen. Geisha Sund var toppfin i comeback efter vila senast. Nu möter hon hingstar, vilket är tuffare, men underpresterar favoriten så är ju loppet väldigt billigt och då kan hon skrälla, 3% är för lite.

1 POET BROLINE-Peter Untersteiner 3%
3 SOLVATO-Stefan Söderkvist 1%
7 AS DORE-Adrian Kolgjini 0%
8 PYTHAGORAS FACE-Kenneth Haugstad 0%

 

V75-4, AUTO 2140, Stolopp

4 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 65%

Kash Brodda vandrade utvändigt om ledande Stella Newmen i princip hela loppet senast men vann ändå säkert i imponerande stil. Det var länge sedan hon galopperade, men helt stabil är hon inte. Felfri kan det bli ny seger även om det är lite hårdare emot nu.

1 WELL DONE LA MARC-Björn Goop 15%

Well Done La Marc är snabb ut och skulle hon bli överflyglad av 3 Ultimate Wine så lär hon komma ut för att runda till ledningen då stallkamraten 2 Windy Ammik knappast bråkar. Goop brukar vara ruggig på att få fart på "sin häst" när så krävs. Jag tror att Björn ser sin chans att vinna loppet genom att hålla ut favoriten och köra i ledningen, notera att Well Done La Marc har vunnit samtliga sju gånger som hon körts i pik. Även om hon blir överflyglad den första biten är chansen fin att hon får vinnarhålet eller tredje invändigt. Underspelad.

6 MAKERA-Henriette Larsen 1%

Hon gör alltid sitt. Spåret är lite långt ut och hon behöver lite klaff för att segerstrida. Skor hanterar hon bra. Hon var trea bakom stallkamraten Kash Brodda senast men man ska då notera att hon stod 20 meter bakom och gick en snabbare tid. Blir helt bortglömd här.
9 JUNI HÅLERYD-Johan Untersteiner 5%

Hon var positiv i comebacken och öppnade överraskande bra. Hon blev lite trött sista biten men hade ju inte startat på ett halvår. Rimligtvis är hon ännu vassare nu och känns bra i träningen. Läget är helt okej. Skor nu är väl inga plus.
11 SCHATZI FAYLINE-Veijo Heiskanen 1%

3 ULTIMATE WINE-Jörgen Sjunnesson 3%

7 GREECE BOKO-Robert Bergh 1%

10 SILVER ANNIE-Stefan Söderkvist 3%

Silver Annie öppnade tufft näst senast och den dagen var det många som inte orkade från innerspå- ret. Bortsett från den insatsen har hon varit strålande. Silver Annie möter bara ston den här gången och kan slå till

12 THORN BIRD-Mikael J Andersson 0%

2 WINDY AMMIK-Olle Goop 1%
5 VOLONTARY SIMPLCTY-Christoffer Eriksson 1%

8 DARLING HORNLINE-Johnny Takter 4%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass II

3 PASTOR POWER-Peter Untersteiner 22%

Pastor Power höll strålande senast, men kunde inte gå i närkamp med ledande/vinnande Dom Perignon. Klockan visade 1.13,1 sista 1 500. Från ett bra spår är han ett hett segerbud och jag chansspikar i ett jämnspelat lopp. Han öppnar medel och får en fin resa

5 MR MAGNIFIQUE-Veijo Heiskanen 17%

Mr Magnifique öppnar bra från spår mitt i banan och Veijo kommer att köra väldigt offensivt, kan sitta i ledningen tidigt. Han tappar en del startsnabbhet med skor, men öppnar ändå klart bättre än medel och på Åby är det bra chans att han blir släppt till ledningen.
1 CALLMESALLY-Mikael J Andersson 8%

Callmesally når ledningen eller vinnarhålet. Krånglar Veijos häst så kör nog Mikael J Andersson i ledningen, statitiken därifrån är grymt fin. Även om vinsterna kommit i enklare sällskap så har jag feeling för att styrkan duger för att vinna V75 i den lägsta klassen, 8% är i underkant

7 MISS PIXEL-Christoffer Eriksson 3%

Hon kommer med bra form och det finns ingen anledning att backa från start. Hon trivs bäst när hon får gå på i sin fart, men risk för tredjespår fram till ”dödens” från ett sådant här läge. För hennes del är det bra med barfotaförbud då hon tävlar lika fint med skor. Som på slutet blir det norskt huvudlag

2 RIBAUDE-Björn Goop 17%

Ribaude gick en rejäl långsida senast och hade avgjort loppet redan i sista sväng. Han är ett tidigt bud.

11 TENTACLES-Örjan Kihlström 7%
12 OLLE ROLS-Peter Ingves 2%
4 ROOFER-Kenneth Haugstad 8%
8 ARSENAL-Johan Untersteiner 7%
10 NEXT LOVE-Kaj Widell 1%
6 VEROZZO-Ulf Ohlsson 4%

9 VALBORG MARJE-Paw Mahony 3%

 

V75-6, AUTO 1640, Brons

3 GLOBAL TRUST-Jorma Kontio 33%

Global Trust hade inte startat på en och en halv månad innan förra starten men spurtade klart bra bakom Disco Volante. Stallet håller honom högt och han vann en V75-final näst senast. Läget borgar för en bra resa och Global Trust känns som det hetaste budet på förhand.

2 MONFALCONE-Tom Horpestad 5%

Jag hade nog förväntat mig lite mer av honom på Bjerke då han fick gå barfota runt om, men han fick göra lite själv och är nog bäst med rygglopp. Läget är bra då han har blivit allt snabbare ut så med rätt lopp kan han segerstrida. Skor runt om är ingen större nackdel och eventuellt blir det helstängt huvudlag nu, men det beror på hur han känns i värmningen

7 MASTERGLIDE-Peter Untersteiner 9%

Masterglide galopperade i spetsrusningen senast men kändes formstark enligt stallet. Han lär laddas trots läget och kan få bra fart med sig ner i banan. Lyckas han ta sig till ledning kan det hålla hela vägen
8 GLOBAL TAKEOVER-Christoffer Eriksson 2%

Han vann klass II-finalen senast och klättrar upp rejält i klass nu. Farten har han, men det känns ändå lite svårbedömt – speciellt när man nu fick spår åtta. Allt är som det ska i jobben efter senast och skor runt om tävlar han ju alltid med. Han kan öppna snabbt, särskilt om man skulle sätta på ett helstängt huvudlag. Han har bara tävlat så en gång tidigare och blev då väldigt laddad. Han gick med öppet senast och det bestäms på tävlingsdagen hur det blir den här gången

4 WINSTON LASER-John Köhler 3%

Winston Laser har toppspår, fin statistik och är mycket snabb ut. Jag tror på riktigt bra chans att han når ledningen, men kommer "någon bra" direkt så kan det bli släpp. Hästen har tävlat bra i Sverige och gynnas av den korta distansen, däremot är skor runt om sannolikt ett minus. Notera att han slog en så pass bra häst som Juan i den näst senaste starten. Då kördes han i ledningen på medeldistans. 3% är rent av vansinnigt
1 SAMBUCA KNIGHT-Robert Bergh 17%

Sambuca Knight har knallform, men risken är stor för att han blir över och statistiken imponerar inte helt, överspelas, men bör streckas av den som garderar.
5 FORECAST-Örjan Kihlström 8%
9 WINGAIT C.H.-Stefan Persson 12%

Är brorsa till Wingait Erik men ett år äldre och har tre segrar på fem försök i år och har efter ett litet uppehåll gjort två starter, senast blev han tvåa från dödens och då var det Kevin som körde. 

– Jag körde kanske lite för sakta senast, men vi fick också stryk av en väldigt bra häst så det är inte så mycket att säga något om, säger han och fortsätter:

– Wingait C.H. kommer också han med toppform, men det var lite synd på bakspåret, samtidigt som det är ett ganska så bra spår också. Hästen är allround och kan göra jobbet själv om det behövs, men över kort distans lutar det väl åt att det blir tempo på loppet och att vi kommer till slut

6 CARMINE AM Markus B Svedberg 4%
11 JOE MARTINI-Björn Goop 5%

12 RAJAH PRESS-Kevin Oscarsson 1%

Hästen har toppform. Han var ju hästen som slog Wingait C.H. senast och kom hem med tussarna kvar och såg oförbrukad ut. Men läget är tråkigt och det sätter ju ned förhoppningarna mycket.

Struken: 10 Making Love

 

V75-7, AUTO 2640, Silver

5 HEARTBREAKER V.S.-Björn Goop 23%

Heartbreaker V.S. anser jag har bäst chans att vinna loppet. Han har det bästa spåret och är kraftigt gynnad av distansen. Han vann med skor i fjol vintras och har lopp i kroppen efter vila. Goop placerar honom utvändigt om ledaren inför slutvarvet och då blir det inte enkelt för lite distanssvage Angle of Attack att orka stå emot honom. Han är dock inte helt att lita på och kan fela när bilen släpper fältet.

1 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 36%

Angle of Attack har varit fin på sistone och hade tur i spårlottningen igen. Felfri ska det mycket till för att han ska missa ledningen men distansen kan visa sig vara i längsta laget om han får lite presss på sig.

10 NANCY AMERICA-Flemming Jensen 7%

Hon har tränat normalt efter senast då hon galopperade bort sig på Bjerke. Nu blir det första gången på lång distans och det blir ett litet test eftersom man pratat om att prova henne i Frankrike. Därför vore det bra att prova på lång distans innan de eventuellt åker dit. Det blir ett försiktigt upplägg i början och sedan körning till slut. Som senast blir det öppet huvudlag och vanlig vagn

2 DANNE EDEL-Kenneth Haugstad 2%

Nära att ”kuppa” hem det med BG senast. Trivs klart bäst i ledningen, kan öppna. Distansplus. Inte golvad men väldigt ojämn och svår att räkna på.

6 SPRINGOVER-Peter Untersteiner 16%

7 FROZEN-Marc Baek-Nielsen 10%
4 VALENTINO STRIX-Stefan Söderkvist 3%

3 PAJAS FACE-Christoffer Eriksson 1%
9 ELECTRIC LIGHT-Johan Untersteiner 2%

11 SAHARA ONE-Conrad Lugauer 1%
12 ROYAL PRINCE-Stefan Persson 0%
Struken: 8 Vacqueyras

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-3-5-7 (11-6)

2) 1-9-12-13 (11-6)

3) 1-2-4-5-6 (3-7)

4) 1 Well Done La Marc/4 Kash Brodda (6-9)

5) 3 PASTOR POWER (5-1)

6) 2-3-4-7-8 (1-5)

7) 1-5-10 (2-6)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Västerboonthenews i avd.3 så blir kostnaden endast 240:-

 

V86 onsdag 6 december Bergsåker/Solvalla

V86-1, VOLT 1640, Kallblod, Bergsåker

6 MÅNPRINSEN A.M.-Gunnar Melander 65%

Behöver ingen närmare presentation. De flesta vet vad han kan och det är ju inget snack om att han har spännande förutsättningar på onsdag. Tar inte spets direkt av egen kraft kanske, men kan köras dit efter en bit. I annat fall brukar han slå dessa även med ett lopp utvändigt. Visade god form i senaste starten när han vann. Toppchans.

11 LOME BRAGE-Öystein Tjomsland 7%

Lome Brage har ett klart sämre läge och kunde inte hota Månprinsen från spets i Umeå. Är dock vass på speed och ska ha god chans att sluta tvåa. Han är distansgynnad och hade varit given om han hade haft spetsläge. Nu blir det betydligt tuffare
4 INGBEST-Tom Erik Solberg 8%
5 ART KJARVALD-Ulf Eriksson 1%

Nyttig och missar sällan pengar. Är snäppet under de bästa. Ett bra utgångsläge kan ge honom en plats i bästa fall.

3 MYR FAKSEN-Krister Söderholm 13%

Sprinterdistans är positivt för hans del och han har gjort det bra på Bergsåker tidigare, men både Lome Brage och Månprinsen A.M. är lite för bra för att man ska ha några större segerförhoppningar

7 BLÅS UNDAN-Jan Olov Åberg 2%

2 STORM ODD-Björn Garberg 1%

8 TRIPPA UNDAN-William Ekberg 1%

10 SJÖ ODIN-Ulf Ohlsson 1%

9 KRUSEN-Lars Åke Svärdfeldt 1%

1 CALI MAKS-Jan Norberg 1%

 

V86-2, AUTO 1640, Solvalla

6 NATIONAL PRINCE-Erik Adielsson 70%

National Prince är i mycket fin form. Vann från dödens senast och det var med luft under vingarna. Är snabb bakom bilen och det finns klar spetschans. Måste ju gå med skor men det har gått bra tidigare. Hästen att slå här.

2 MASSITJ-Björn Goop 13%

Massitj har gått ganska bra i V75 under en tid och läget kan man inte klaga på. Räkna med att Björn Goop kommer att ladda rejält. Ska streckas om man garderar favoriten.

3 HEAL THE WORLD U.S.-Örjan Kihlström 2%

Han har inte startat på en månad men har inte haft några passande lopp, det har inte varit några fel på henne. Hästen öppnar medel från början och ska ha en ryggresa för att prestera som bäst. Örjan smyger säkert med henne

10 MR PERFECTION-Jim Oscarsson 5%

Mr Perfection hade oflyt i onsdags men såg fin ut i skymundan. Klaffar det bättre nu är han inte helt ofarlig. Det är en halvtrög herre som jag tror är gynnad av tätare starter, men tiondespår är chansartat. Hästen tävlar med tunna skor och det fungerar han bra på

4 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 5%

9 DON`T LOOK DOWN-Kenneth Haugstad 1%

7 ON THE DOT-Sten S Carlsson 1%

8 KABANOSS-Johnny Takter 1%

5 FERTILIZE LAUNCHER-Niclas Hammarström 1%

11 MAGNESIA-Per Lennartsson 1%

1 SPEEDY GOLDINA-Torbjörn Jansson 1%

 

V86-3, VOLT 2140, Monté, Bergsåker

6 NEW GENERATION-Sofia Adolfsson 18%

New Generation har visat mycket bra form och har en ryttare som vinner med det mesta. New Generation har gjort tre lopp i monté och blir allt bättre. Höll undan utan problem från ledningen senast. Travade 12,4 sista 800 näst senast och visade då att han fungerar bra med skor

11 TSAR DE HOUELLE-Josefine Ivehag 10%

Tsar de Houelle har de bästa meriterna och övertygade vid senaste segern då han fick lägga en tuff speed för att nå ledningen under första varvet. Var sämre senast men trivdes inte på underlaget då. Skor på är ett stort frågetecken men gör han bara en normal prestation så dyker han upp på målfotot.

12 NAROLD VOX-Jenni H Åsberg 8%

Första starten i monté och det är så klart spännande, men svårbedömt. Styrka för att vinna loppet finns onekligen

15 SPITCAM JUBB-Stephanie J Werder 11%

Spitcam Jubb är härdad i tuffare lopp och startar man i monté så räknar jag med att man tror att han ska fungera.

8 BOHEMIANRHAPSODYDE-Emilia Leo 25%

Bohemianrhapsodyne har åtta segrar och en tredjeplats på nio starter under sadel och det är anmärkningsvärda siffror. Han var dock inte som bäst näst senast och helt imponerade var inte vinsten gången efter heller. Det finns risk för formtapp

1 MOVE THAT FACE-Susanne H Osterling 2%

13 UZO JOSSELYN-Nathalie Blom 3%

5 DREAMBREAKER-Jennifer Persson 14%

7 ABAZ AMERICA-Jennifer L Oscarsson 3%

14 JUST INDEED-Anna Erixon 1%

4 FRED COBRA-Lina Johansson 1%

2 MACBETH BROLINE-Lena Fritz 1%

3 CARMEN STING-Jonathan Carre 1%

9 BONE MACHINE-Caroline Forsner 1%

10 FRENCH ME-Anna Lena Forsberg 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 3-åriga ston, Solvalla

9 ROMANCE AMOK-Kim Eriksson 19%

Romance Amok är åter efter en liten paus men det låter som att formen ska vara fortsatt bra. Hon tål att göra en hel del själv under vägen och ska ha vettig chans att runda alla. Skor på är säkert inget plus, men Nurmos hästar brukar klara övergången ganska bra.

5 MAHARANI DE BARODA-Björn Goop 20%

Maharani de Baroda kan spurta vasst om det stämmer med rätt ryggar under vägen. Hon har inte startat på en månad och det kanske fattas lite, men jag tror ändå hon kommer göra ett bra lopp. Hon möter några fina hästar och det är lite osäkert hur hon kommer hantera att tävla med skor, då det var längesedan hon gjorde det. Oavsett vilket kan hon säkert vara bland de främsta från ett bra utgångsläge.

8 DIGITAL PROMISE-Johnny Takter 3%

Rejäl häst som det börjat släppa för på sistone. Iskallt läge men kommer från två raka segrar vilket räcker för att höjas upp här.

3 SHEILAH LADAY-Peter G Norman 3%

Sheila Laday sitter långt fram i fältet direkt och kan överraska med klaff. Går jämnt och bra varje gång utan att övertyga fullt ut.

1 TAHITI JOURNEY-Kenneth Haugstad 12%

6 CHARMANTE AMOK-Leif Witasp 3%

11 LADY YOULINE-Oskar Kylin Blom 15%

Lady Youline är en visbygäst som senast gjorde sin första start på fastlandet och visade då att hon räcker till även här. Trots en del grovjobb på vägen blev hon tvåa bakom kapable Harrington. Från detta läge kan hon bli bortglömd men med flyt kan hon vinna

7 HIPSTER-Örjan Kihlström 4%

Han bra senast och är väl inte helt borta med klaff.

10 POEM IN MOTION-Torbjörn Jansson 3%

4 VIRUNGA-Erik Adielsson 14%

2 DIGITAL FURCOLA-Per Lennartsson 5%

 

V86-5, AUTO 2140, Bergsåker

10 TWINKLE KRONOS-Kaj Widell 56%

Twinkle Kronos inledde förvisso starkt med två januaritriumfer men sedan gick det grus i maskineriet och inför comebacken i oktober hade han inte synts till i tävlingssammanhang på fyra månader.
- Vi har hela tiden känt att han är en riktigt fin häst men han har haft en krånglande hals. Den opererades i våras men sedan fick han stå över hela sommaren på grund av en infektion i halsen som det var väldiga bekymmer att bli av med, och efter det tänkte vi att vi väntar på kallare och torrare luft innan vi sätter igång honom, berättar Magnus Träff.
Att ge hästen tid har visat sig vara ett bra val. Nu ståtar femåringen med tre raka segrar.
- Han har presterat över förväntan. Han har varit så otroligt fin, tar loppen bra och går framåt hela tiden, säger Träff och fortsätter:
- Tidigare agerade han spänt och nervöst, vilket inte är så konstigt när man bitvis inte får ordentligt med luft, men även nerverna släpper nu när han märker att det inte är livsfarligt att springa. I de här senaste starterna har han varit väldigt lugn.

Hans tränare är nöjd med allt utom utgångsläget. 
- Han känns smällfin! Självklart är vi lite missnöjda över att han fick ett bakspår, det är mycket som kan häxa då, men jag tycker att han känns fantastiskt fin.
- Det är nog det hårdaste lopp han har varit ute i men samtidigt känns det som att han inte har visat hela registret. Vi har inte dragit några växlar på honom men nu kommer vi att testa jänkarvagn i värmningen och det borde ge honom en ytterligare växel. Vi kommer nog att köra med brodd bak men det har han vunnit med tidigare så det ser jag inte som någon nackdel.
Fortsätter Twinkle Kronos på den inslagna vägen kan Magnus Träff hinna få med ytterligare en V75-seger i bokslutet för 2017. Efter onsdagens start är siktet inställt på V75 i Gävle 16 december.
- Det vore ju vara häftigt om han skulle vinna där. I så fall har fyra av sju i stallet vunnit i rikstoton i år och då kan vi fira jul med gott samvete.

3 MELLBY ELEGANT-Jan Norberg 17%

Vann direkt i sin comeback och det är viss chans att det blir andra raka triumfen. Hon borde hitta till spets tidigt och då är det hästen att slå för övriga. Hon är van ganska tuffa gäng ska man ha i åtanke och måste räknas tidigt.

6 MARVELOUS-Per Linderoth 9%

Hade problem med banan senast. Nu är han på gång igen och startsnabbheten är helt okej, det visade han senast om inte annat. Den här gången blir det skor och broddar för första gången i lopp. Outsider.

9 FROM THE MINE-Micael Melander 2%

From The Mine har tagit åtta av sina nio segrar över medeldistans. Hästen trivs på vintern och har tre segrar på tre starter under årstiden. Sju av hästens nio vinster är tagna från ledningen så bakspåret är ett minus.

1 SPARTACUS LAVEC-Ulf Eriksson 1%

5 PANDORA DIAMANT-Ove A Lindqvist 2%

4 DANI BOKO-Ulf Ohlsson 10%

Dani Boko är inte så tokig och såg helt okej ut på Mantorp senast

7 SAHARA HOTLADY-John Östman 1%

2 LINDSEY VONN-Mats E Djuse 1%
8 ROBIN KRONOS-Daniel Wäjersten 1%

12 GOOGI-Martin P Djuse 0%
11 BASIL MEARAS-Jessika Sidbäck 0%

 

V86-6, VOLT 1640, 2-åriga ston

8 GLOBAL WILD CARD-Erik Adielsson 9%

Ett öppet tvååringslopp, om nu inte Global Wild Card hittar loss och bara är bäst. Vann i rejäl stil i debuten men vi snackar trots allt om en väldigt orutinerad häst.

11 CAUSE I CAN-Torbjörn Jansson 20%

Cause I Can har ett svårt läge men det finns fart i hästen. Nu blev startspåret inte så bra eftersom hon fungerar bäst i ledningen, och man får hoppas att de framför är snabba ut så hon kan få ett bra lopp. Nu möter hon tuffare motstånd än någonsin tidigare. Hon går med samma utrustning och balans som senast.

4 DONNA DI DAMGÅRD-Per Lennartsson 3%

Svarade för ett fint dagsverke vid segern i Danmark. Felfri start här så blir i alla fall inte jag förvånad om stoet är med och slåss om segern. Kan säkert bli bortglömd i ett öppet tvååringslopp.

5 LIPSTICK TOOMA-Örjan Kihlström 5%

Lipstick Tooma gick i mål med en del krafter i behåll senast och kan vara värd att passa. Örjan Kihlström körde henne med ganska stort självförtroende vid segern och sitter åter upp i sulkyn

9 ARCTIC MICHELLE-Pekka Korpi 2%
2 DISMOIOUICHERI-Björn Goop 18%

6 AWKVARD SITUATION-Johnny Takter 17%

7 TETON GIANT DEALER-Daniel Olsson 2%

10 PRINCESS CRISTAL-Fredrik B Larsson 3%
1 KROSSTEKNIK-Jim Oscarsson 2%
3 GLOBAL WISHMELUCK-Mattias Djuse 8%
12 MARIAH´S BABY K.V.-Tomi Haapio 2%

13 FRUSKA AM-Kristian Lindberg 1%
14 ISABELLE BOKO-Claes Sjöström 1%

 

V86-7, AUTO 3140, spårtrappa, Bergsåker

8 NAKODA GOJ-Nicklas Westerholm 7%

Nakoda Goj vann ett billigt lopp över aktuell distans senast men såg mycket fin ut i debuten för Nicklas Westerholm. Såg ut att ha en del ogjort på tävlingsbanan senast och ska passas

4 READY RIBB-Ulf Ohlsson 37%

Trivs mycket bra i ledningen och skulle han nå dit den här gången är det klart att han slåss om segern. Den långa distansen fungerar han fint på och det är inget som stör heller.
11 COKTAIL FORTUNA-Jan Norberg 29%

Coktail Fortuna rundade allt via mäktiga sista 800 meter senast i debuten för team Bergh. Kan ju inte gå barfota nu men är hästen lite framsatt med lopp i kroppen får övriga svettas.

10 EDER BOB-Kaj Widell 16%

Eder Bob möter kanske lite för tuffa hästar men han är i fin form och fixar distansen på bra sätt. Eder Bob är obesegrad med Kaj Widell efter tre starter tillsammans. Hästen har startat sju gånger på Bergsåker och vunnit fem av dessa.

1 BETEL AM-Kenth Åkerlund 1%

5 COAL TRADER-Micael Melander 1%

6 MELLBY BRUNELLO-Per Linderoth 2%

2 FILLE JUBB-Daniel Wäjersten 1%

3 TAFFY-Ulf Eriksson 3%
7 TODAY´S BUTTERFLY-Tomas Pettersson 1%

12 FREDRIK LADAY-Henrik Svensson 1%

9 CODEBREAKER-Rikard N Skoglund 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

4 ALKALIZER AM-Johnny Takter 25%

Alkalizer Am var rejäl då han tuggade ner ledaren efter vassa sista 800 meter i Kalmar. Han vann då sin första start i Sverige på ett tag när han säkert plockade ner Harry Haythrow.  Skor innebär ett frågetecken för mig. Han har tävlat fint i Frankrike under året och skaffat sig viss hårdhet. Med det loppet i kroppen är formen troligen förbättrad och från ett fint utgångsläge kan det bli andra raka triumfen

6 STAR ADVISOR JOLI-Kim Eriksson 28%

Skulle Star Advisor Joli komma till ledningen är det klart att han biter ifrån sig länge. Han har varit ifrån tävling en dryg månad efter en sämre prestation och är lite svårbedömd men normalt duger han bra från ett fint läge.

7 HIGHSPEED CALL-Björn Goop 4%

Highspeed Calls senaste tolv segrar har tagits över kort distans. Hans senaste 15 starter över 2140 meter har slutat utan seger. Har visat fin form. Kan öppna. Inte borta. Björn Goop ska köra hästen för första gången
9 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 6%

Order to Fly är van att gå i tuffa sällskap. Blir det ett högt tempo är han extra gynnad då han är stark. Tål annars att gå i dödens om det skulle bli så. Känns tidig med tanke på det han visat.

3 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 20%

Indoor Voices som är bättre än vad raden ger sken av. Visade fortsatt form i avslutningen senast och bör hantera skor på hovarna. Kan mycket väl vara starkast över upploppet, men någon snabbstartare handlar det verkligen inte om

2 BANDIT HORNLINE-Robert Bergh 13%

1 NATO DREAM-Stefan Melander 1%

10 ORIGO TILLY-Torbjörn Jansson 2%

8 RAFFINOS-Kenneth Haugstad 2%

Raffinos fick ett snällt lopp i comeback efter vila senast och hade gott om krafter i behåll enligt kusken. Ska gå framåt med loppet i sig och kan tjäna pengar, trots läget.

5 SANDRNGHAM HANOVER-Leif Witasp 1%

 

Systemförslaget:

1) 6 MÅNPRINSEN A.M. (11-5)

2) 6 NATIONAL PRINCE (2-3)

3) 6 NEW GENERATION (11-12)

4) 1-3-4-5-6-7-8-9-10-11 (2-9)

5) 10 TWINKLE KRONOS (3-6)

6) 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 (13-14)

7) 1-4-8-10-11 (5-6)

8) 1-2-3-4-6-7-9-10 (8-5)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 8 Global Wild Card i avd.6 så blir kostnaden endast 100:-

V75 Jägersro, Lördag 2 December

V75-1, VOLT 2140, 3-4-åringar

6 SPICKLEBACK FACE-Robert Bergh 41%

Jag tror klart mest på kapable treåringen 6 Spickleback Face som bör vinna detta om han sköter sig. Han var riktigt bra som knapp slagen trea i kriteriekvalet och hade även övertygat innan det. På slutet har det blivit två galopper vilket oroar en del, men han visade i alla fall fin form som kom tillbaka till seger senast. Skor runt om för första gången sedan debuten är säkert inget plus, men om det fungerar okej så tror jag att han vinner loppet.

7 DEIMOS RACING-Joakim Lövgren 5%

Deimos Racing vann Kriteriet i fjol och har fortsatt att tillhöra kulltoppen som fyraåring. Han såg bländande ut vid segern näst senast men var inte helt frisk senast och blev då rejält trött efter en mangling av Rajesh Face. Nu är han lugnt tagen inför den här starten och ska gå med vanlig vagn och skor runt om, vilket säkert sätter ner kapaciteten. På ren hårdhet och fart är han ett givet bud

2 NEELIX-Adrian Kolgjini 14%

Kapabel men lite osäker. Har inte startat med volt sedan i debuten. Spår två! Neelix är en stor och reslig häst som kanske inte kan komma iväg så raskt från andraspåret, men gör han det är han ett tidigt motbud. Skor går bra. Fidus felfri.
10 ELECTRIC LIGHT-Peter Untersteiner 7%

Electric Light har det strulat för en hel del, men jag tror att formen fortfarande är god. Enligt PU känns han i alla fall fin och det är en bra häst i grunden. Spåret bör klaras och att han måste gå med skor nu ser jag inte som något problem för hans del. Med klaff får han kallas en outsider och man byter till vanlig vagn när det är voltstart
4 RED WHITE N BLUE-Ulf Ohlsson 1%
3 CARL LEWIS-Örjan Kihlström 2%

8 RACING MANGE-Joakim Lövgren 5%

Racing Mange var en av årets derbyfinalister men från svårt läge räckte han inte riktigt men han var absolut inte dålig. Han var inte frisk i sin senaste start och återkommer nu efter uppehåll. Träningsrapporterna låter bra och med rätt resa är Racing Mange vass på speed. Han är intressant då han bara streckad på fem procent.

1 EXQUISITE SISU-Per Nordström 2%

9 FRIEND OF NATURE-Lutfi Kolgjini 2%
5 ELLE MEARAS-Christoffer Eriksson 1%

 

V75-2, AUTO 1640, Klass II

5 MAN OF STEEL-Stefan Persson 22%

Man Of Steel slog kapable Alcoy i debuten. Därefter har det varit i lite enklare gäng som segrarna tagits men det är ändå fem vinster på sex starter vilket imponerar. Nu väntar klart tuffare motstånd, men hästen känns rejäl och man kommer nu göra en hel del intressanta ändringar som säkerligen kommer ge bra effekt. Får tipsnicken från bästa spåret.

11 DOYOUCASH IN-Johan Untersteiner 5%

Doyoucash In var inte långt ifrån att komma med till finalen senast och han har varit väldigt bra den senaste tiden. Formen är det inga fel på och senast hade han inget större flyt med löpningen. Nu drog man ett dåligt utgångsläge, men på sin klass och dagsform tycker jag ändå att han ska räknas tidigt i sammanhanget. Skor runt om är inget bekymmer

7 CASH VALLEY-Jens Simoni 23%

Han var mycket fin vid segern senast. Han fick visserligen en fin resa men när han fick anfallsorder i utgången av sista sväng så avgjorde han mycket enkelt där det också fanns en hel del sparat i målgången. Han har vunnit sina flesta lopp från ledningen men vår känsla är att han kanske är ännu bättre då han får anfalla bakifrån. Han kan öppna snabbt men håller sig 1 Ready K.K.Hall lugn och i rätt gångart blir det knappast någon ledning för Cash Valley. Jens Simoni kanske istället söker ryggar men oavsett hur loppet blir kört är det viss chans bara Cash Valley slipper dödspositionen.
1 READY K.K.HALL-Ulf Ohlsson 20%

Ready K.K.Hall har visat fina fartresurser för klassen och sköter han sig så är det bra chans att leda från start till mål. Hästen är dock knepig och även om han skötte sig senast så bommade kusken starten och han fick börja långt efter fältet. Visade bra form sedan som femma och fungerade då bra med skor runt om. Innerspåret kan ställa till det för en knepig häst, men Ohlsson är säker och kan nog lösa det vettigt.
4 CORKY RAMIREZ-Kim Eriksson 4%

8 STAR COSTASHORTA-Peter Untersteiner 1%

9 TOUTOU-Lutfi Kolgjini 6%

2 BAMBOLEO-Christoffer Eriksson 7%

6 ELSZTAIN-Adrian Kolgjini 8%

3 MIDNIGHT VICTORY-Erik Adielsson 1%

12 GAYA DI QUATTRO-Stefan Söderkvist 1%

10 DIREKTÖR AM-Mikael Pilenberg 1%

 

V75-3, AUTO 2140, Silver

5 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 52%

Angle of Attack gav ett bra formbesked efter en strulig inledning i silverfinalen i lördags och han har enligt stallet tagit det loppet på bra sätt. Nu har han helt rätt förutsättningar och trots att det finns några startsnabba hästar invändigt är det troligt att Robert Bergh gasar till rejält från start och placerar Angle of Attack tidigt i ledningen. I den positionen trivs han allra bäst och samtliga året segrar har tagits efter tidig ledning. Angle of Attack har tidigare visat att han fungerar bra även med skor på hovarna. Motiverad favorit.

7 JAIRO-Joakim Lövgren 16%

Jairo var mycket rejäl från utvändigt ledaren senast och har tävlat barfota runt om i sina sju senaste starter. I Sverige har han gjort 14 starter med skor runt om, tagit åtta segrar och aldrig varit sämre än fyra vid dessa tillfällen så det fungerar utan problem. Startspåret är långt ut på vingen men han får ändå ses som stallets bästa chans på lördag.

4 PAJAS FACE-Örjan Kihlström 7%

Pajas Face får Örjan Kihlström i sulkyn och är favorit på rygg ledaren och därifrån kan han säkert vinna med klaff om favoriten inte levererar. Såg att Örjan nämnde Angle of Attack som omgångens bästa singelstreck i Expressen så då kanske inte hans första tanke är att svara ut denne i alla fall…
6 ONCEFORALL FACE-Jeppe Juel 12%

Onceforall Face var mycket nära att vinna i V75 på Bjerke senast och blir bättre och bättre i Jeppe Juels regi. Bara nio hästar i Silverdivisionen? Alltnog, Onceforall Face är värd ett streck vid gardering.

1 ALEX TRÖJBORG-Christoffer Eriksson 4%
8 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 3%

9 SAHARA ONE-Conrad Lugauer 3%
3 SYLVESTER D.K.-Johnny Takter 1%
2 BRITISH STEEL-Erik Adielsson 2%

V75-4, AUTO 1640, 2-åringar

3 SMOKIN JOE-Lutfi Kolgjini 32%

Smokin Joe debuterade redan i juli under Åbergs-kvällen och han imponerade då han spårade hela vägen och vann på 13,7/1609 auto utan att se direkt pressad ut. Han fick ge sig näst senast då det handlade om Breeders’ Course-finalen i Wolvega. Han tog då över ledningen varvet kvar och det är inget att säga om att han inte kunde försvara sig sista biten. Senast i uttagningsloppet blev det en enkel seger där Smokin Joe aldrig behövde bruka sig för fullt. Att det handlar om hemmaplan för Smokin Joe är en stor fördel och det är också gynnsamt att han har värsta konkurrenten utanför sig. Jag tror Lutfi Kolgjini ser till att han är före Global Welcome in i första sväng och sedan är det mycket som talar för att han också får ta över ledningen. Smokin Joe visade finfin inställning för tre starter sedan då han höll huvudet före hela upploppet ned. I spets blir han svår att rå på och springer säkert en låg 13-tid på en bra bana.

2 ÖNAS NOUGAT-Per Nordström 13%

Önas Nougat tror jag ingen normalt tar en längd på, om han bara trampar iväg som han ska, sedan är det möjligt att man släpper om man blir hårt attackerad. Per vet att hans häst är bra och han går bra både i ledningen och med rygg. Han låg på lite väl mycket i Svampen näst senast och man bytte därför käk på honom till senast och det fungerade jättebra. Det blir därför samma på lördag. Tidigt bud.

4 GLOBAL WELCOME-Erik Adielsson 25%

Global Welcomesom har övertygat vid segrarna. Han gjorde bort sig i Svampen, men har annars varit klockren och ser ut att ha härlig inställning. Kanske kan han var lite tuffare sista biten än favoriten även om det blir ett tyngre lopp?

1 ATTRAVERSIAMO-Örjan Kihlström 12%

Attraversiamo är en riktigt fin häst som nog hade behövt ett par lopp till innanför västen för att kunna hävda sig fullt ut här. Han fick ett intressant spår, för han kan öppna snabbt och han bör kunna sluta hyggligt långt fram och Örjan vet man ju aldrig var man har. Ibland kör han vad han kan för att hålla spets andra gånger släpper han välvilligt.
5 RACING BRODDA-Mattias Djuse 4%
9 FILUR SISU-Peter Ingves 5%

Filur Sisu har ännu inte vunnit på fem starter men faktum är att han inte har varit långt efter favoriten Smokin Joe i de tre senaste starterna. Per Nordström låter riktigt nöjd med hästen i jobben och med startsnabba ryggar kan han komma igenom bra från start. Att det dessutom blir rycktussar för första gången är intressant.
7 TETON LINDYMAN-Johnny Takter 1%

11 AJABAJA-Christoffer Eriksson 5%

6 DEVIL SOUND-Anders Zackrisson 1%
10 FIDDLESTICKS-Johan Untersteiner 1%
12 FORTUNE MEARAS-Ulf Ohlsson 0%

8 SELF EXPLOSIVE-Kim Moberg 1%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass I

7 PLATON FACE-Adrian Kolgjini 44%

Platon Face var mycket fin vid segern för tre starter sedan då han trots tredjespår fram till dödens efter ett drygt halvvarv tog över in i slutsvängen och var helt överlägsen. Han var även helt överlägsen näst senast då han tog över kommandot efter 600 meter och via 13,2 sista varvet försvann från konkurrenterna över tre varv. Han var inte lika bra senast men fungerade inte fullt ut på banunderlaget den dagen. Nu är det hemmaplan och då Platon Face lever högt på sin fina styrka blir det ett offensivt upplägg från Adrian Kolgjinis sida. Platon kan öppna skapligt och om Adrian ställer en allvarlig fråga får han nog ta över frontpositionen. I ledningen blir han svårslagen men det känns som han även har toppchans från dödspositionen.

3 DEMOLITION MAN F.-Peter Untersteiner 3%

Demolition Man F gick riktigt bra som tvåa från kön senast, detta via dåliga ryggar och fjärdespår i sista kurvan. Har haft form länge och inget tyder på att den är vikande. Läget är fint, men hästen är knappast något spetsbud. Bör dock få en fin resa. Nu blir det skor även bak, men det har ingen stor betydelse. Eventuellt jänkarvagn för första gången!

11 SHOWMAN BRODDE-Erik Adielsson 9%

Showman Brodde störtdök till seger efter att Erik oväntat släppt ledningen senast. Han verkar vara rejält på gång och höjde sig med jänkarvagn senast och nu kanske det blir rycktussar också. Farlig om han på något sätt kommer bättre på det än Wingait Erik och tidig vid gardering.
9 WINGAIT ERIK-Stefan Persson 15%

Wingait Erik var bra vid spurtsegern näst senast och blev fast med mycket sparat i Klass II-finalen i lördags. Han går upp en klass nu men det känns som Wingait Erik har kapacitet att klättra en bit upp i klasserna. Läget behöver inte vara helt fel med en startsnabb rygg och stämmer det bara lite under vägen kan Wingait Erik vara med i striden.

10 ZORN BRICK-Thomas Uhrberg 2%
2 FIDAGU U.R.-Christoffer Eriksson 15%

4 UN DERNIER RIRE-Örjan Kihlström 2%
6 PACIFIC W.F.-Robert Bergh 6%

1 CHAMPION MELON-Palle Günther 1%

8 RHESOS FACE-Lutfi Kolgjini 3%

12 CRAZY YEAR ÅS-Riccardo Bianchi 0%

5 QUATTRO KHAN-Jörgen S Wallin 0%

 

V75-6, VOLT 2640, Brons

8 WHISKY AKEMA-Claes Svensson 16%

Whisky Akema har stått för en av årets ”förvandlingar” inom travet - från att ha varit en hygglig pengaplockare till att ha börjat vinna lopp på uppseendeväckande sätt. Numera tål han också lång distans och han lär vara svår att stå emot till slut.

9 SOBEL CONWAY-Peter Untersteiner 15%

Sobel Conway är den med bäst meriter då han varit med i både Derbyt och Breeders Crown i år. Han har en tung avslutning och står bra inne i klassen. Vid lite överpace kommer han plocka ner många under slutvarvet

10 STARO IVY LEAGUE-Erik Adielsson 13%

Staro Ivy League tog sig förbi till slut senast trots att han hängde ner i banan och formen verkar sitta där även om han inte vinner så ofta.
1 TOURNADO DREAM-Christoffer Eriksson 10%

Tournado Dream hade en bra period under barfotaförbudet i fjol och har visat uppåtform i sina senaste starter. Han öppnar bra och hanterar distansen fint

7 APAPMAND-Anders F Jensen 7%

Apapmand gav ett starkt formintryck senast då han avslutade vasst från svårt läge. Att det nu handlar om lång distans är bara en fördel men Apapmand är ingen snabbstartare och riskerar bli över från början. Skulle det bli överpace kan han komma in i matchen då han alltid avslutar starkt och i ett öppet lopp är han värd att se upp med, framförallt då han inte verkar bli så hårt streckad.
6 AKERMANN-Thomas Uhrberg 12%

3 MALKIN-Robert Bergh 16%

11 SHELBY GLIDE-Johan Untersteiner 5%
12 MARCIANO-Lutfi Kolgjini 2%
5 JUAN-Peter Ingves 3%
2 SPEEDY SUS-Axel Jacobsen 1%
4 CONDOR MOTION-Hans Crebas 1%

 

V75-7, AUTO 2140, Guld

4 CRUZADO DELA NOCHE-Johnny Takter 32%

Cruzado Dela Noche hade varit ifrån inför senaste starten men höll då starkt efter att ha gått större delen av loppet utvändigt utan rygg. Han är säkert ännu vassare med loppet i kroppen och jag håller Cruzado Dela Noche som minst lika bra som Dante Boko. Skulle det bli lite körning från början är jag inne på att Cruzado Dela Noche visar sig starkast till slut och jag chansspikar.

3 DANTE BOKO-Adrian Kolgjini 36%

Dante Boko fick bestämma helt i ledningen vid segern i guld på Jägersro näst senast och det finns risk/chans att det blir en repris här. Skulle Dante Boko hålla upp ledningen gratis har han givetvis bra chans att spåra hela vägen.

1 TRIPOLINI V.P.-Jeppe Juel 8%

Tripolini V.P. har fin form, men han kan vara mycket missgynnad av framskor med tanke på hans luriga aktion. Tripolini V.P. blev sensationell fyra i VM-lopppet i USA och gick bra även senast, i V75 på Bjerke. Dom springer inte ifrån honom och jag tycker att han är värd ett gaderingsstreck som singelprocentare.
6 CAID GRIFF-Örjan Kihlström 15%

Caid Griff har sett finfin ut som fastlåst i två starter för Daniel Redén. Med två lopp i kroppen kanske det är dags för ett lite mer offensivt upplägg och då han bara är hälften så mycket streckad som favoritduon är han intressant även om skotvånget knappast är något positivt.

7 SHADOW WOODLAND-Ulf Ohlsson 4%

8 ROCKY WINNER-Erik Adielsson 1%
10 HARRY HAYTHROW-Peter Untersteiner 1%

9 GLOBAL MONEY-Robert Bergh 1%

5 DEUXIEME PICSOUS-Johan Untersteiner 1%

2 OLYMPIC KRONOS-Lutfi Kolgjini 2%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-2-3-4-6-7-8-10 (9-6)

2) 1-4-5-7-8-11 (9-2)

3) 1-4-5-6-7 (8-9)

4) 1-2-3-4-5 (9-7)

5) 7 PLATON FACE (3-11)

6) 8 Whisky Akema/9 Sobel Conway (10-1)

7) 4 CRUZADO DELA NOCHE (3-1)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Spickleback Face i avd.1 så blir kostnaden endast 150:-

V86 onsdag 29 November, Åby-Solvalla

V86-1, AUTO 2640, 4-åringar, Åby

6 SUPER GRABBEN-Jörgen Sjunnesson 8%

Super Grabben slog i vingen kort innan start senast. Han öppnade snabbt, men kan öppna ännu lite snabbare och det är kanske inte säkert att alla laddar för fullt när det handlar om 2640 meter. Hästen startade tätt senast och han gjorde det bra i dödens senast, men vill undvika den positionen den här gången. Han är annars löpärlig och distansen är ett plus. Samma utrustning som vanligt. Några av motståndarna har han slagit förut och det kan han säkert göra igen. Intressant tipsetta.

7 CANTONA AMERICA-Johan Untersteiner 27%

Cantona America är en tuffing som gillar den dryga distansen. Läget är dock inte det bästa men har förbättras efter invändig strykning. Han gick senast bra från tillägg i Lördagsloppet på en svårbemästrad bana. Gången innan höll han undan knappt före 8 Crown Wood. Det lilla fältet bör gynna honom och han blir jobbig att stå emot sista biten.

1 RAWINDSKI-Veijo Heiskanen 3%

Rawindski har ännu inte vunnit för Veijo men har sett fin ut och från detta smaskiga läge kan det vara dags. Senast spurtade han bra från kön som trea. Perfekt läge här för en startsnabb häst, om det inte blir ledningen får han i alla fall ett fint lopp. Det är ju också open stretch på Åby.

4 UBANGI-André Eklundh 2%

3 M.T.LANCELOT-Adrian Kolgjini 9%

Han var mycket bra i comebacken, bättre än vad Ludde hade förväntat sig. Han är väldigt trög i jobben och bör ha gått framåt med det loppet. Läget är perfekt och han kan öppna bra. Han kommer att tävla barfota bak som senast. Outsider.

8 CROWN WOOD-Christoffer Eriksson 14%

Crown Wood har inte vunnit på några starter och startar från sämsta läget. Då loppet är glest befolkat och distansen lång behöver den saken inte betyda så mycket. Han har visat riktigt bra form på sistone och går hela vägen in i mål, vilket kan resultera i vinst. Crown Wood ska inte glömmas helt.

2 GOMEZ-Kevin Oscarsson 34%

Gomez har bra kapacitet men har inte fått till det i sina försök inom V75. Blev lite störd senast i skymundan men avslutade sedan klart godkänt. Någon fara med formen ska det alltså inte vara. Han är snabb från början och kan mycket väl komma till ledningen direkt eller efter en bit. Distansen bör inte heller ställa till det och är inte helt borta men jag rankar ner hästen som blir väl mycket spelad.

5 HELEN AFRIKA-Johnny Takter 3%

 

V86-2, AUTO 1640, Solvalla

9 MORRIS-Erik Adielsson 18%

Morris är kanske ingen blivande elitloppsvinnare men formen är det inget fel på. I ett öppet lopp får han tipset från ett skapligt smygläge. Han tog senast över ledningen efter ett halvvarv och rann undan till enkel vinst. Han ser riktigt formstark ut och får han en fin resa kan han vinna igen.

7 ILLER TOOMA-Örjan Kihlström 4%

Iller Tooma avslutade fullt godkänt efter uppehåll senast och är knappast sämre med loppet. Han fick sen lucka senast och Kenneth som körde var nöjd med honom och travet flöt bra, han har varit lite nervig tidigare. Nu blev det ett dåligt läge då han bara är medelsnabb från start. Men när han funkar är han bra för klassen så jag tycker han är ett tidigt streck. Det blir inga ändringar mot senast.
6 BROSA AM-Marcus Lindgren 54%

Brosa Am kanske är bästa hästen i fältet, men också lite struligare än de flesta. Näst senast skötte han sig fint vid vinsten men senast kom en galopp under vägen. Brosa Am är bra för sin klass när han är fullt frisk – och så verkar det vara nu. Kommer att gå med maximal balans och det är en fördel. Tål att göra jobbet själv men kan även spurtvinna, som näst senast. Motståndet ser ut att vara lämpligt. Given felfri men alldeles för stor favorit bland de tidiga spelarna.

10 PASTOR NYBRINK-Kaj Widell 4%

Pastor Nybrink blev för pigg i ledning senast, så med tanke på det kanske bakspåren kan vara en fördel. Hästen har fin form och duger bra i klassen, så bara han håller sig lugn så ska han kunna vara med i segerstriden.

11 GLOBAL THUNDER-Anders Eriksson 4%
3 DUST COLLECTOR-Mattias Djuse 5%

Dust Collector slog Morris näst senast och höll bra efter tung resa gången efter. Han kämpar på fint i loppen, och har fin form. Fick ett tungt lopp senast och blev lite stum men med bättre resa kan det vara en rysare.

8 COOL ACTION-Jim Oscarsson 0%
12 HAPPY OURS-Torbjörn Jansson 3%
1 BEAR BY THE DAY-Per Lennartsson 1%

5 RUTER ESS-Karl Aikio 4%

4 DON´T LOOK DOWN-Jorma Kontio 1%

2 UNCLE FRANK-Claes Sjöström 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Stolopp, Åby

2 SWISH LANE-Johan Untersteiner 42%

Swish Lane har brottats med ett för henne jobbigt innerspår i de senaste starterna och lär komma bättre till sin rätt från spår två. Hon är högkapabel och jag tror hon vinner felfri. Kommer från två raka galoper. Från detta läge kan kusken köra på säkerhet. Travar hon blir hon svårslagen.

4 ULRIIKA HIGHNESS-Stefan Söderkvist 17%

Ulriika Highness har vunnit fem av de tio lopp Stefan Söderkvist suttit i sulkyn och har haft ledningen tre gånger och vunnit två. Såg bra ut i comebacken. Segerrik under säsongen. Ingen blixt ut. Outsider
1 COME AND DREAM-Christoffer Eriksson 6%

Come And Dream har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och tog då enkelt ledningen. Vann enda gången hon gått i ledningen. Come and Dream har ett utsökt läge då hon är snabb på speed. Kan säkert avgöra via open stretch om den möjligheten ges.

7 MISS MONTECHRISTO-Carl Johan Jepson 1%

Miss Montechristo körs av Carl Johan Jepson för första gången. Jämn och säker. Såg bra ut senast. Ny kusk. Kvick ut. Främst platsbud men som 1%-are är hon intressant vid gardering.

11 LA DIVA ROSSI-Per Ludvig Nilsen 1%

8 TWIN PEAKS-Ken Ecce 2%

9 GET ON UP-Jeppe Juel 2%
3 ABOVE ALL-Johnny Takter 3%

12 YIPPIE CHIC-Mikael J Andersson 1%

6 FIREWIRE-Niclas Stenquist 12%

Firewire har haft ett  fint år och tycks växa med uppgiften. Senast vann hon enkelt efter tidig ledning och hon är inte helt borta med klaff. Firewire har vunnit de två lopp hon gått i ledningen

10 COOL BELLA-Peter Ingves 1%

5 XANTHI AMAZING-Peter Strömberg 12%

 

V86-4, AUTO 2140, Amatörlopp, Solvalla

8 STAND BAYOU-Patrick Hedqvist 25%

Stand Bayou är kapabel för klassen men har ett risigt läge och tveksam form. Får ändå tipset då Redéns hästar verkar vara lite på gång igen. Hästen höll ändå godkänt i comebacken och lär ha gått framåt ytterligare med loppet i kroppen

12 ALAN WADD-Niclas Benzon 12%

Alan Wadd har form, men också han ett tråkläge. Han hängde med bra bakom National Prince senast och såg fin ut. Det är inte helt ovanligt att det blir överpace i sådana här lopp och då kan han komma längst ut över upploppet.
3 ALVENA UNI-Mats Holmstedt 1%

Alvena Uni gör det bra varje gång och står på tur för seger. Hon är kvick första biten och från det här läget är hästen garanterad resa i främre träffen. Känns väldigt spelvärd till 1%!
6 LOVE AIN´T EASY-Patrik Fernlund 6%

Love Ain’t Easy fick det serverat senast men avgjorde på bra sätt mot V75-meriterade Highspirit. Körande Patrik Fernlund är en av de vassare kuskarna i loppet

5 MR PERFECTION-Anna Lena Örneholm 36%

Mr Perfection har tävlat lite ojämnt i år men har ändå fem årssegrar att falla tillbaka på. Senast visade han fin form i ett V75-lopp som vanns av Glenn Boko. Verkar bli favorit men jag rankar ner henne.

10 D´LAINA-Louise Medelberg 2%

4 AMOUR MEMORY-Alf Nordemo 10%

11 ALBÄCK AMY-Göran Wester 3%

9 DIGGER LORD-Mats Gunnarsson 1%
7 UP TO BELLE-Annsofie Bergfelt 1%
1 DOMINATOR D.T.-Christer Nyström 2%
2 WESTLINE-Sören Semmingsson 1%

 

V86-5, AUTO 1640, Åby

2 BAD BOY-Jeppe Juel 59%

Bad Boy kördes till spets efter en tuff inledning senast och höll bra som tvåa, bara slagen av en smygkörd. Han kan öppna men även om han inte tar sig förbi den invändige kan han slinka ner bakom denne och förlita sig på open stretch. Formen är riktigt bra och han ska ha god segerchans även om procenten inte lockar till att spika.

1 REBEL YELL FACE-Stefan Söderkvist 17%

Rebel Yell Face har inte startat på ett tag och formen är tveksam, även om han sägs träna bra. Snabb ut och kan spåra runt om. Rebel Yell Face har innerspår bakom bilen för första gången. Har haft andra öppna spår i två lopp och ”som bäst” övertagit ledningen efter 350 (spår 6). Har vunnit två av de sju lopp han gått i ledningen

9 PINEWOOD MAN-Johnny Takter 9%

Pinewood Man är än så länge segerlös, men han har varit uppåt på slutet med ny balans. Han sprang en vass tid senast, förvisso med en invändig resa i ryggar, men 11,8/1640 auto inger respekt i det här sällskapet. Bevakas.

10 BERTRAND-Thomas Uhrberg 2%

Bertrand är nog ute på för kort distans men var rejäl vid segrarna.
6 YANKEE BOY-Kevin Oscarsson 1%
7 HARRI K.-Jörgen S Wallin 5%

8 HIGH COLOURS-Christoffer Eriksson 2%

4 MILLES FLIRT-Carl Johan Jepson 3%

3 COMMENDATORE-Mathias Alm 2%
5 D.J.STAR-Daniel Karlsson 1%

11 LICKETYCLICK-Jan Henriksson 1%

 

V86-6, AUTO 2640, Solvalla

9 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 37%

Qahar Q.C. har blivit allt stabilare och gillar distansen. Ulf Ohlsson tycks ha rätt hand med den tidigare så krånglige herren och duon borde ha en fin vinstchans över passande lång distans. Lever mycket på styrkan.

3 FIGHTING BAX-Örjan Kihlström 22%

Fighting Bax är riktigt bra när han funkar fullt ut och det gjorde han i comebacken senast. Det var förvisso inget tuffare gäng han mötte men han löste uppgiften på bästa sätt och såg fin ut. Med loppet i sig och från ett bra läge kan han vinna

6 MAN AT WORK-Kim Eriksson 6%

Man At Work gick starkt efter galopp i Eskilstuna och formen är det verkligen inga fel på. Han är snabb från start och knapp spetsfavorit. Han har gått bra på sistone men lång distans kan vara ett minus

5 TITAN ARROW-Martin P Djuse 2%

Förra gången var banan lite speciell och han hade problem med den och fick mjölksyra. Nu är det tätare starter och det brukar passa honom bäst när han får starta med max 14 dagar mellan loppen. Har ändå inte riktigt visat det som man hoppas finnas i kroppen och måste höja sig ett snäpp till. Bra läge gör att han får chansen på kupongen som ett skrällbud.
2 BENJI DANA-Kaj Widell 2%
4 KABANOSS-Jorma Kontio 2%

7 COUNTERFEIGHTR-Erik Adielsson 12%

10 SWIMMING POOL-Torbjörn Jansson 3%

11 JAGER OAKS-Per Lennartsson 12%

8 QUITE WINDY-Håkan B Svensson 1%

1 SHE´S FROM ABOVE-Claes Sjöström 1%

 

V86-7, AUTO 3140, Spårtrappa, Stayerlopp, Åby

9 WILMA LEGGROWBACH-Jeppe Juel 12%

Wilma Leggrowbach är distansgynnad och brukar ha ett vasst slutvarv. Hon gör det bra varje gång och tål tuffa upplägg. Hon har tränat fint efter senast så formen är fortsatt bra. Nu har man bästa tänkbara spår då hon inte är snabb ut men ändå direkt kommer att hamna i andraspår. Det är ett par bra emot men hon gör alltid stabila prestationer så jag tycker hon känns mycket spelvärd här. Eventuellt blir det norskt huvudlag den här gången, i övrigt inga ändringar
7 ZOKO LANE-Stefan Persson 27%

Zoko Lane var förkrossande bra vid vinsten senast. Trots att femåringen fick göra en del jobb kunde han, efter att ha tagit hand om ledningen halvvarvet kvar, försvinna till en överlägsen seger före en snopen Amour du Coglais. Att distansen är något längre denna gång gör absolut inget. I september vann han vann han ett trekilometerslopp just på Åby, före Staro Ivy League och Valentino Strix. Tidigt streck och trolig favorit.

2 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 6%

Great King Wine har mycket bra form. Satt fast med rubbet kvar på Bjerke och såg väldigt fin ut. Sitter i ett bra läge direkt och håller han samma form nu slåss han om segern.

10 RIGOLETTO JET-Thomas Uhrberg 2%

Rigoletto Jet mötte Great King Wine senast och även han satt fast med krafter kvar. Med tanke på formintrycket är han värd att passa som en skräll.

8 ELLIOT COGER-Fredrik Persson 34%

Elliot Coger var ute i ett bra stayerlopp senast och spurtade starkt till slut och närmade sig faktiskt Rigel Face över upploppet. Det är tufft motstånd igen men med klaff under vägen kan han fälla många.

6 VICE PRESIDENT-Veijo Heiskanen 3%

Vice President har väl ingen toppform just nu, men styrka finns det för att chocka många spelare.
5 THENGILL-Johan Untersteiner 13%

11 BISON SPIRO-Anna Karin Rundqvist 1%

1 SURPRISE POWER-Peter Zadel 1%

4 PEDER MYKLA-Carl Johan Jepson 1%

3 CHIVAS BOKO-Jan Henriksson 1%

 

V86-8, AUTO 2140, 4-åriga ston, Solvalla

14 JULIA AF SOLNÄS-Peter Untersteiner 25%

Julia af Solnäs har varit strålande vid de två segrarna på slutet och dessemellan har hon galopperat. Senast var hon totalt överlägsen från ett svårt läge och jag tror på bra chans igen. Hon räds inte att göra lite grovjobb. Inga ändringar är planerade.

12 STAR TREATMENT-Örjan Kihlström 3%

Star Treatment har stallet pratat ganska gott om under året och hon har stundtals visat sitt fina kunnande. Hon är bäst med en smygresa men kan få svårt från tolftespår

8 BEAR ABIBA-Stefan Ohlsson 6%

Har bra resurser för sin klass. Men det är klart att spåret ställer till det. Men med lite flax under vägen kan hon mycket väl dyka upp i segerstriden även i detta sällskap.

6 ILE SAINT LOUIS-Jorma Kontio 18%

Ile Saint Louis har skött sig klanderfritt i sin nya regi och har tagit två snygga segrar och är därmed obesegrad hos Nurmos. Med ett par lopp i kroppen är hon knappast sämre här och nås ledningen blir hon svårslagen

5 INCORA ZON-Kaj Widell 29%
1 VALSA LAVEC-Kim Eriksson 10%
13 MELLBY EXOTIC-Per Lennartsson 1%

15 DRAGONDAMOUR SISU-Ulf Ohlsson 2%

2 ASTROPHOTO-Claes Sjöström 1%

7 DIADORA-Kent P Gustavsson 1%

10 SELMA TÖLL-Erik Adielsson 1%

4 WUNDER DREAM-Mads H Nielsen 1%
3 CADDIE LAC-Mattias Djuse 1%

9 SISTER MORPHINE-Jim Oscarsson 1%

11 DACIA SCOOP-Torbjörn Jansson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-3-6-7 (8-2)

2) 3-6-7-9-10-11 (8-12)

3) 2 SWISH LANE (4-1)

4) 3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 (1-2)

5) 2 BAD BOY (1-9)

6) 3-5-6-9 (2-4)

7) 2-7-8-9-10 (6-5)

8) 14 JULIA AF SOLNÄS (12-8)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 9 Wilma Leggrowbach i avd.7 så blir kostnaden endast 240:-

V75 Lördag Solvalla 25 November

V75-1, AUTO 2140, Brons

10 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 58%

M.T.Joinville är minst rutinerad i fältet med sina 21 starter men den amatörtränade sexåringen har visat hög grundkapacitet och han har verkligen blommat ut den senaste tiden. Han vann ett V75-lopp över lång distans på Romme i augusti och har bara blivit bättre därefter. Han plockade ner ledande Disco Volante för fyra starter sedan och sedan var han överlägsen i Klass I-finalen på Solvalla. Näst senast var det debut i Bronsdivisionen men han klev fram utvändigt ledaren och var helt överlägsen. Hästen hade en mycket enklare uppgift senast men Jorma Kontio gav honom en riktig urblåsare och pressade sönder ledaren och försvann i överlägsen stil igen. Jag misstänker att han ville att hästen skulle få gå ordentligt eftersom han inte skulle få något mer lopp innan den här finalen. Nu blir det ett liknande intervall som inför förra finalsegern och håller bara hästen formen blir han svårslagen.

2 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 8%

Västerbo Exact var inte bra senast, men en stallkamrat underpresterade också och Roger måste ha haft något skit i stallet. Nu har stallkamraten visat toppform igen och jag hoppas att även Västerbo Excact gör det. I så fall är han med dem, framför allt från detta fina läge
8 MARCIANO-Adrian Kolgjini 1%

Marciano hade troligtvis fått grus innanför gamascherna senast och det var därför han inte fungerade och man tvingades stryka honom. Han har tränat helt utan anmärkning efteråt och tävlar barfota bak och med masken som han hade på sig vid segern på hemmaplan. Läget är lite för dåligt för att han ska vara riktigt het och behöver lite klaff härifrån. Skrällbud med hög kapacitet.

6 HANDSOME BRAD-Carl Johan Jepson 8%

Handsome Brad är inte precis någon segermaskin. Men han såg bländande ut när han satt fast i en Breeders´-final senast och förr eller senare får han en fullträff.
5 VOULEZ VOUS-Örjan Kihlström 5%

9 OBI DEGATO-Björn Goop 11%

7 ARCHIE DREAM-Erik Adielsson 1%

4 PHARAON FACE-Christoffer Eriksson 4%

3 TOBACCO-Kenneth Haugstad 3%

11 IMPORTEDFRMDETROIT-Ulf Ohlsson 1%

1 TIGER WILLIAMS-Torbjörn Jansson 1%

12 SILVER ANNIE-Robert Andersson 0%

 

V75-2, VOLT 2140, Diamantstoet

6 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 45%

Kash Brodda är ett råämne som börjat sköta sig på sistone, och då också radat segrar. Hästen är allround och tål grovjobb. Hon kan öppna ganska bra, men om det räcker för att komma förbi Stella Newmen av egen kraft är mer tveksamt. Får ändå tipset då hon duger bra mot bara ston från ett fint läge.

1 STELLA NEWMEN-Jorma Kontio 18%

Stella Newmen vann på ett övertygande sätt senast. Hon har hög träffprocent och skulle hon hålla upp innerspåret kan hon mycket väl leda runt om. Hon har inte gjort så många lopp med voltstart. Men Stella Newmen är mycket snabb i bilstart och hon är stabil så jag tror att hon kommer att öppna på ett bra sätt. Hon är så snabb att 1 640 meter är hennes allra bästa distans men 2 140 meter är inget som helst problem. Om banan tillåter blir det barfota runt om igen

10 ERICA-Claes Sjöström 13%

Står tufft till här men blir det uppskruvat tempo kan hon vara med där framme. Hon var oväntat bra senast och jag tror att formtoppen sitter i. Hon är galen i jobben och det brukar vara ett bra tecken. Spåret är inget problem för henne och hon är ju väldigt snabb i voltstart. Om banan tillåter går hon som senast.

2 MELBA B.T.-Kevin Oscarsson 1%

Hängde med fint bakom Kash Brodda näst senast. Det här är ingen 1600-metershäst och man gick ut för att ge henne lite tryck i benen inför det här loppet. Man gjorde likadant inför vinsten i Kalmar och då föll det ju väl ut. Man hoppas att det blir samma effekt nu. Det blir inga ändringar och det kan vara en miljonskräll att tänka på vid gardering.

12 BULA BULA AM-Örjan Kihlström 7%

13 ANNABELLE DIMANCHE-Robert Bergh 2%

15 MELLBY DASHING-Björn Goop 5%

8 TRICIA-Kim Moberg 1%

9 MAKERA-Johan Untersteiner 1%
4 LINDA´S GIRL-Oskar Kylin Blom 2%

5 GLOBAL TEARDROP-Ulf Ohlsson 2%

7 CASH´EM ONLINE-Mikael M Andersson 0%

11 GREECE BOKO-Christoffer Eriksson 1%

14 LEGHOLM ZON-Kim Eriksson 0%

3 VÄSTERBO REALWORLD-Kajsa Frick 0%

 

V75-3, AUTO 2140, Silver

7 GENERAAL BIANCO-Peter Untersteiner 27%

Går starkt hela tiden, men chanslös mot ledande Speedy Foxy Vicane senast och var inte som bäst. Känns fin, men det är möjligt att formen inte är lika vass längre efter flitigt startande. Får göra detta lopp innan vintervila och är han på topp bör det vara fin vinstchans. Ingen ändring i utrustning.

1 CAB HORNLINE-Per Lennartsson 22%

Han satt fast som sjua i en silverfinal och har levererat två toppinsatser vid segrarna därefter. Har ingen speed men kan mata på sista 700-800 meterna på ett imponerande vis. När han får övertag på hästen invändigt om han går i dödens kämpar han bara ännu mer, som senast. Allt verkar bra efter segern. Öppnar kvickt men har en startkanon emot sig här och det kan häxa.

5 SPRINGOVER-Johan Untersteiner 16%

Springover ska tävla barfota runt om, vilket han inte gjort i de tre senaste starterna, men gjorde så i de två första loppen för Peter Untersteiner. Utan skor på alla fyra hovarna har hästen tagit fem segrar på 14 starter i Sverige. Han ska även tävla med jänkarvagn, vilket han haft i två starter före senast. Han var slagen tidigt senast,man tror det lösa innerspåret var orsaken, för inga fel är hittade. Duger en bi nät han är på topp.

9 ROLEX BIGI-Örjan Kihlström 14%

Maria Törnqvist har precis kommit in efter dagens arbete på gården. I dag, 20 november, är det exakt ett år sedan hon flyttade in på gården Däningsholm och drog i gång sin travverksamhet i full skala – nu på egen hand.

Tidigare arbetade hon tillsammans med dåvarande sambon Markus B Svedberg i Strängnäs.  
Dessförinnan har hon även jobbat som hästskötare i ett flertal stall, bland annat hos Åke Svanstedt, fram tills han flyttade sin verksamhet till Nordamerika. 
Det var också hos Åke Svanstedt som Maria Törnqvists och Rolex Bigis vägar möttes för första gången.
- När han kom var han inte lätt att tas med. Det gick inte ens att sela och man fick lägga ned mycket tid på honom. Han var väldigt speciell, berättar Maria Törnqvist. 
Starten hos Åke Svanstedt och därefter Anders Svanstedts regi blev bästa tänkbara för hingsten som tog sju raka segrar. Sedan började det strula. När ägarna ringde Maria Törnqvist hade hon flyttat upp till Markus B Svedberg i Strängnäs.

- Vi fick Rolex Bigi i träning och han tog fyra segrar innan det började krångla. Det strulade med flera hästar och efter mycket om och men visade det sig att vi hade svartmögel i stallet, förklarar Maria Törnqvist. 
Rolex Bigi flyttades, men efter att gjort sejour hos två andra tränare och fått problem med framknäna fick Maria Törnqvist förra året ett nytt samtal från ägarna. 
En operation av knäna var nödvändig och därefter började rehabiliteringen för hingsten hos sin gamla skötare och numera tränare.
- Han fick en månad extra vila och man märkte att han blev mycket gladare, på slutet på gränsen till ohanterbar. Han ska ju vara lite knäpp i huvudet när han är riktigt bra. I slutet av mars var det dags för comeback för Rolex Bigi och en nervös tränare. 

- Jag hade tränat honom stenhårt och gick in med mottot att tål han inte att träna ska hästen inte tävla på den nivån. Det var en jäkla press inför den starten och jag kunde knappt kolla på loppet, säger Maria Törnqvist och fortsätter:
- När jag såg att han sprang med öronen slickade bakåt visste jag att han var på topp. Det kändes helt sjukt när han spurtade förbi alla med tussarna kvar.
Sedan dess har det blivit ytterligare två segrar i år för den egensinnade hästen.

Efter en incident fick dock Rolex Bigi ett kortare uppehåll från tävlingsbanan i början av hösten.
- Ska jag vara helt ärlig var det på grund av att jag blev ganska illa biten i låret utav honom. Det var olyckliga omständigheter där jag kom i kläm mellan honom och en annan hingst. Jag hade änglavakt och bettet tog på ”rätt” ställe. Jag bestämde mig medan jag låg och väntade på ambulanshelikoptern att jag inte skulle vara sjukskriven. Men det blev jag ju på grund av infektionsrisken, berättar Maria Törnqvist och fortsätter:
- Vi valde helt enkelt att låta honom ta det lite piano, det var lite medvetet i väntan på att jag skulle rehabilitera. Han mådde inte heller så bra efter den händelsen. 
- Jag är i princip helt återställd nu och mår hur bra som helst, jag kan inte må bättre.
Incidenten till trots är Rolex Bigi fortfarande Maria Törnqvists ögonsten och stallets stjärna.
- Vi har ett speciellt band, han och jag. Det är världens snällaste och underbaraste häst, han har ett riktigt hjärta av guld.

Guld kan det även bli på lördag när Rolex Bigi (V75-3) startar i finalen av silverdivisionen på Solvalla. En seger som skulle smälla högt för Maria Törnqvist.

- Det skulle kännas så jäkla skönt på många sätt. Jag vågar inte drömma om det, han har fått så tuffa löp med konstiga ryggar. Han har aldrig varit så här bra så länge jag har varit med honom men man måste ha stolpe in också och jag ska be till högre makter att vi får lite flyt på lördag.
Ett bakspår väntar den sjuåriga hingsten som körs av Örjan Kihlström. 
- Han har fått rygg på två riktigt startsnabba hästar. Kan han hålla de ryggarna tror jag spåret passar honom jättebra. Jag hoppas sedan han kan få sin lucka, han är sjukt vass på slutet om han får allt att stämma. När han är på topp är det väldigt få hästar i silverdivisionen som slår honom. Är han som han var på Åby och får sitt lopp med en ”Örjan-styrning” ska han vara med på linjen, säger Maria Törnqvist som hoppas på att banan tillåter barfotakörning i helgen.
- Sedan är jag småsugen på att testa ett norskt huvudlag, men det beror på hur han går i sista jobbet här hemma. Det skulle vara kul att prova och när det är final känns det som att man får chansa. Även om 29-åringen tog ut sin proffslicens 1 september 2016 ser hon det här som sitt första ”riktiga” år som egen proffstränare. 

- Året har gått sjukt fort. Det har hänt mycket, både positivt och negativt. Det har varit lite stolpe ut, inte bara med hästarna utan med väldigt mycket runt omkring men nu känner jag att allt börjar komma på plats, säger Maria Törnqvist. 

10 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 3%

2 OFFICER C.D.-Christoffer Eriksson 4%

8 LINUS BOY-Erik Adielsson 6%

11 VALEUR-Sandra Nordemo 3%

6 MERRY BROLINE-Ulf Ohlsson 1%
3 BOTTNAS COMMANDEUR-Johnny Takter 2%

4 M.T.INSIDER-Björn Goop 2%

 

V75-4, AUTO 2140, Klass II

5 GLOBAL TAKEOVER-Christoffer Eriksson 10%

Global Takeover var med i en hård öppning senast och tvingades släppa ledningen. Sen avslutade han bra när luckan kom och jag tycker han gjorde det han skulle. Han gick upp en klass då och det här är ju såklart också ett tufft lopp eftersom det är final. Spåret känns helt okej och jag hoppas kan kan öppna tillräckligt snabbt för att komma ner till plankan. Därifrån kan det räcka hela vägen och han får tipsnicken

4 BAJA ROSA AKEMA-Claes Svensson 19%

Loppets enda sto Baja Rosa Akema har övertygat på sistone och visat både speed och styrka. Det är en tuff uppgift, men så länge hon fortsätter leverera måste man tro en del på henne. Hon var inte balans för att ladda senast och Claes tog upp direkt. Det var starkt gjort att koppla grepp trots löpningen och båda galopperna berodde på att hon inte fick grepp på banan. Hon har känts helt stabil starterna innan. Det går att trycka av henne, även om det inte är någon man släpper åt första 50 meterna. Är hon i balans kommer Claes att köra från start och se var man hamnar. Motståndet är det värsta hon mött, men hon är i grymt slag för dagen

12 GLOBAL RACEWAY-Stefan Persson 3%

Han fick en rejäl tryckare med varvet kvar senast men vann på ett bra sätt och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Han fick dåligt spår så att vinna blir svårt. Man testade barfota fram för två starter sedan men det hade ingen större effekt, så det blir skor runt om precis som senast
1 RHESOS FACE-Adrian Kolgjini 14%

Bra vid två raka segrar, men stum till slut bägge gångerna. Snabb ut. Skor denna gång?

3 MINNESTADS EL PASO-Rebecca Dahlén 3%

2 GLOBAL TRADER-Örjan Kihlström 15%

6 CHIANTI-Björn Goop 14%

Chianti är mycket startsnabb och utmanar troligen om spets om Björn Goop önskar. Han blev trött från ledningen senast men innerspåret på Eskilstuna var mycket krävande den dagen

11 ORLANDO KNICK-Ulf Ohlsson 5%
10 ASSAULT-Erik Adielsson 5%

9 UNCLE DI POGGIO-Peter Untersteiner 4%

7 WINGAIT ERIK-Kevin Oscarsson 6%

Struken: 8 Viking´s Topline

 

V75-5, AUTO 2140, Guld

1 VÄSTERBOONTHENEWS-Örjan Kihlström 46%

Nioåringen har visat glittrande form under hela året – och nu får han finna sig i en favoritroll i Silverhästen, som ju också är Gulddivisionens final.

– Jag kan inte säga så mycket egentligen mer än att han fortsätter jobba på bra. Han fick ett tuffare jobb i slutet av förra veckan och allt var som det skulle. Han har ju i princip bara gjort bra lopp hela året, så det är svårt att inte tro på honom igen, säger Lars Brindeborg. 

I de två senaste starterna har Credit Winner-valacken sett riktigt fin ut; näst senast tog han på ingen mindre än Readly Express i SM och senast tvåa bakom Dante Boko i Müllers Memorial.

– Senast blev det ju knappt något lopp, han var nästan okörd och hade väldigt låg puls efteråt. Han är inte direkt någon lågpulsare, men hade lägre än vinnaren (Dante Boko) när vi stod i dopingsstallet efteråt. Jag skulle egentligen behandlat honom före den här starten, men hästen har känts så fräsch och fin så vi fortsätter att träna på

Ser man på pappret verkar det som ett perfekt läge för den erkänt mycket kvicke Västerboonthenews.

– Taktiken lämnar jag åt Örjan Kihlström att avgöra, men det är klart varför skulle man släppa om vi kommer dit? Jag tror att han kan i lågt 1.12-tempo första varvet i ledningen och det är nog inte många som kan ta något på honom då, säger Lars Brindeborg. Det är absolut en fördel för oss att det är kortare nu. Det är mycket plusfaktorer; han är i bra form, vi har ett bra läge och distans. Ser man på hästens senaste prestationer är det nog så; i teorin ska han väl vinna det här, men jag har varit med så länge så jag vet att så enkelt är det aldrig.

 5 ZENIT BRICK-Kenneth Haugstad 12%

Han gjorde ett kanonlopp även i lördags. Han satt då invändigt och fick en sen lucka men spurtade riktigt bra. Han har lyft sig flera snäpp sedan han kom in i högsta klassen och fortsätter att leverera topplopp. Möter nu åter ett tufft gäng men med rätt resa är han med bland de tre. Han går med skor. Bortvald av Örjan.

7 DANTE BOKO-Adrian Kolgjini 10%

Dante Boko har inget roligt läge, men med den form han har, plus att motståndet inte är det värsta, måste han räknas. Hästen känns forstsatt jättrefin och manändrar inget. Ett offensivt upplägg lär väl inte vara en omöjlighet?

2 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 14%

On Track Piraten gjorde ett klart godkänt lopp som trea senast. Han känns jättefin i jobben, fick ett bra läge och Hasse räknar med att han är med i segerstriden. Det blir samma balans och utrustning som senast.Brukar trivas den här årstiden och läget går inte att klaga på. Outsider.
9 BEAU MEC-Ulf Ohlsson 2%

11 SPRING EROM-Christoffer Eriksson 5%

10 RECKLESS-Björn Goop 4%

6 I LOVE PARIS-Peter Untersteiner 4%
4 POOCHAI-Erik Adielsson 2%

3 FOOD MONEY-Claes Sjöström 1%
8 UZO JOSSELYN-Robert Bergh 0%

Struken: 12 Mind Your Face

 

V75-6, AUTO 2140,  4-åringar

2 DIAMANTEN-Erik Adielsson 28%

Han har vunnit 20 av karriärens 28 starter och tjänat 5,5 miljoner kronor. Bland triumferna finns Kungapokalen och Sprintermästaren. Dessutom har Diamanten segrat i Frankrike, Italien och Tyskland. Att en av Europas främsta fyraåringar hastigt byter tränare var givetvis den stora nyheten i trav-Sverige i förra veckan. Och första kvittot på flytten kommer snabbt.

Solvalla Grand Prix utgör höjdpunkten under lördagens V75-omgång på Solvalla där Diamanten åter får tampas med sin baneman från Breeders’ Crown-finalen 12 november, landets andre fyraåringsdominant Cyber Lane.

Vi fick en pratstund med Stig H Johansson kring hur han ser på sitt glimrande nyförvärv.

När anlände Diamanten till ditt stall?
- Han kom lördags kväll, jag var på plats själv för att ta emot honom. Sedan körde jag lite långsamt med honom på söndagen, säger Stig H Johansson.
Vad var ditt första intryck?
- Att det är en fin häst att se på. Jag har givetvis sett honom tävla många gånger och hade redan det intrycket. Sedan visste jag inte hur hästen såg ut i ben och leder, men han verkar fräsch. Han ser sund ut och rör sig bra när man joggar honom. Sedan har jag kört fort med honom idag (måndag).
Hur fort då?
- Några intervaller i 1.35-fart på rakbanan.
Kände du direkt att det var en topphäst?
- Man kan inte garanterat säga att han tjänat de pengarna när man bara sitter upp bakom, det tror jag ingen kan göra. Men han rörde sig fint och det föll ut till belåtenhet.
Så han levde upp till dina förväntningar?
- Ja, det måste jag säga.
Var det extra roligt att gå till jobbet i morse?
- Visst kändes det spännande att få köra honom lite snabbare för första gången, det kan jag inte sticka under stol med. Men det var inte så att jag hoppade jämfota ner till stallet.
Hur verkar han trivas i sin nya miljö?
- Bra. Det verkar vara en glad och trevlig häst. Men han var nog glad hos Bergh också.
Har du pratat något med Robert Bergh om hästen?
- Nej. 
Hur känns det att ha Diamanten i stallet?
- Det är fantastiskt att få in en sådan häst, som bevisat så mycket på tävlingsbanan redan.
När fick du in en så bra häst senast?
- Det var väldigt länge sedan. Jag har haft fantastiska hästar genom åren, men det är inte samma tryck på det längre, men all rätt får jag väl säga. Därför är det extra intressant.
Kan du jämföra Diamanten med några andra topphästar du fått i träning genom åren?
- Jag har ju fått alla möjliga, Napoletano och Peace Corps till exempel. De var stjärnor när de kom, den här är väl också det, även om jag inte vill jämföra mer än så.
- Samtidigt har jag också blivit av med bra hästar och vet av erfarenhet att det kan det vara väldigt deprimerande som tränare.
Vad var din första tanke när du fick beskedet?
- Först och främst tar man väl inget för givet förrän hästarna står i stallet, eller i alla fall strax utanför. Men det är mest positiva tankar. Samtidigt ska man veta att det inte blir lätt att göra något bättre med honom. Sedan får vi se hur långt det räcker, det han visat upp hittills är ju fantastiskt. 
Det måste vara inspirerande även för någon med din meritlista?
- Det är klart att det är. Det är vad man ser fram emot mest, att ha en häst som duger i högsta klassen.
Har du saknat det de senaste åren?
- Jag kan inte säga att jag saknat det speciellt mycket. Jag tycker inte att jag har rätt att kräva det på gamla dagar. Samtidigt har jag flera bra hästar, det ska sägas. Men det här kanske är en som kan tillhöra den högsta nivån.
Kan det bli en fortsättning på säsongen, eller är lördagens lopp sista starten för i år?
- Jag har inte hunnit prata med ägarna om det. Allt är ju rätt så hastigt tillkommet så det får väl bli ett snack efter loppet på lördag. 
Diamanten var lite sämre som sexa i Breeders’ Crown-finalen i senaste starten, hur ser du på det?
- Det får jag väl hålla med om. Han brukar ju kunna gå sådana tuffa lopp och ändå hänga på bättre till slut. Men jag har ingen indikation på varför.
Känns det som en häst i toppform?
- Det kan jag inte bedöma efter så kort tid, det får ni inte begära av mig. Hästen äter bra och rör sig fint i vagnen, det är allt jag kan säga.
Han har blivit nerstruken ett hack sedan startlistan kom, din syn på det?
- Som jag ser det borde det vara en liten fördel för oss att få börja på innerspår.
Har du hunnit fundera något kring utrustning och balans?
- Nej, inte direkt. Men det verkar inte vara någon svårbalanserad häst så jag har svårt att se att det ska bli några större ändringar mot hur han tävlat tidigare.
Du har Han Herred i samma lopp, som besegrade Diamanten senast, vad säger du om honom?
- Han har äntligen kommit dit vi hade förhoppningar om när han började tävla. Det har varit vissa bekymmer på vägen, nu har vi kommit rätt på dessa. Hästen har varit väldigt bra en längre tid, men haft urusla utgångslägen och fått jobba för sina placeringar. 
Vem tror du är först i mål av dina två på lördag?
- Då måste jag svara Diamanten. Dels för att han har ett bättre läge och så har han visat bra mycket mer på banan, säger Stig H Johansson.

3 CYBER LANE-Johan Untersteiner 39%

Cyber Lane vann Breeders Crown senast och slog både Diamanten och Global Trustworthy, men då fick Johan Untersteiner bestämma i ledning och det var en relativt intetsägande prestation. Den här gången är det Diamanten som har läge för ledning och det kan vara avgörande för loppet men Johan har långt ifrån gett upp och kommer att ladda från start.

11 MAKETHEMARK-Ulf Ohlsson 13%

Spåren är helt avgörande i den här klassen han befinner sig i och det säger en del om hur bra hästen är att han trots dåliga spår varje gång ändå tjänat så pass mycket pengar. Senast visade han riktigt bra form. Det var ett riktigt blufflopp, men trots det gick han ruskigt starkt och lyckades få med sig en andraplats. Han älskar att tävla på Solvalla och förutom den gången när han var sjuk har han bara gjort bra lopp där. Man får hoppas på lite tempo den här gången och att det inte går 1.19 på varvet igen... Trots läget ska han inte räknast bort helt och han kommer tävla precis som senast
6 DARTAGNAN SISU-Mattias Djuse 1%

Han gick bra senast och det var så klart positivt inför det här. Allt verkar bra med honom efteråt. Här mot så många bra hästar behöver det klaffa optimalt och är väl inget hett bud den här gången.

10 TEST DRIVE-Björn Goop 2%

4 DOMINION BEACH-Johnny Takter 1%
5 MILLIGAN´S SCHOOL-Torbjörn Jansson 0%

7 BRUNO BAGHEERA-Per Lennartsson 1%
9 HAN HERRED-Kenneth Haugstad 2%

12 LAVIDALOCA DE VIE-Ulf Eriksson 0%

Struken: 1 Global Thrustworthy

 

V75-7, AUTO 2140, Klass I

3 MASTERGLIDE-Peter Untersteiner 17%

Masterglide är travsäker och har aldrig galopperat i sina 17 starter. Hästen har fyra segrar och tre andraplatser på åtta försök i spets. Är startsnabb men kan få svårt att sig förbi ettan i början. Han höll bra senast och Peter var nöjd med honom och allting är frid och fröjd i träningen. Från spets ökar chanserna men  från dödens blir det svårare.
2 NOW OR NEVER FLAIR-Örjan Kihlström 44%

Efter många år som proffs i Finland flyttade Mikko Aho till Sverige med sin familj och hästar i början av 2000-talet. Han blev amatör och livnärde sig bland annat på att köra hästlastbil innan han i slutet av 2014 kvitterade ut proffslicensen på Åbytravet. Den i dag tioårige Art On Line, med dryga tre miljoner insprunget, banande vägen för Mikko Aho och blev beviset för att kunnandet fanns som tränare.
Senaste stjärnan Now Or Never Flair är värre ändå tror Aho. 
- Han är den bäste jag tränat. Det är någonting alldeles extra till häst. Jag är väldigt tacksam för att ägaren litat på mig och låtit mig sköta matchningen. Now Or Never Flair hoppas vi ska vara med länge, säger Mikko Aho, inför starten i lördagens klass I-final på Solvalla, V75-7. Now Or Never Flair visade de rätta kvaliteterna omgående som unghäst. Tränaren ville dock skynda långsamt och trots att uppträningen var plusbetonad fick valacken stå över nästan hela säsongen som treåring i fjol. Sex segrar på 15 starter har det blivit i år och efter den suveräna insatsen vid segern i V75-loppet på Jägersro i slutet av oktober blev Now Or Never Flair en riktigt het häst för framtiden. Efter en bommad start där hästen konstrade svepte Åby-hästen hela fältet på den sista bortre långsidan. Segermarginalen skrevs till sju längder.
- Det är sällan man suttit bakom en häst som rundat ett fält så enkelt i V75, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln. Mikko Aho har inte hundra procent koll på varför hästen tog några galoppsteg bakom bilen senast. Han låter dock trygg med att det inte kommer att bli några problem på lördag. 
- Jag har faktisk inte frågat Örjan vad som hände i starten senast. Men hästen är väldigt travsäker bakom bilen. Jag tror att det var så att Örjan ville hålla inne honom då hästen själv ville framåt. Han är inte het i loppen eller så utan vill bara springa. Det finns så mycket vilja i honom! säger tränaren. 
Now Or Never Flair är en av elva hästar i Mikko Ahos stall. Uppfödaren Carl-Erik Håkanson som har nio tiondelar i hästen måste vara nöjd med året. 
Enligt tränaren Aho handlar det om en kandidat med kvaliteter för gulddivisionen i framtiden. 
- Han har otrolig fart och har alltid haft fin teknik. Samtidigt en stark och ärlig häst som kan göra jobbet själv. Det bästa är att han aldrig varit riktigt trött i mål, inte ens senast. Jag tycker att han visat att han duger i den här klassen. Det är bra spår och bra kusk och jag måste tro på segerchans, säger Mikko Aho.
Om banan tillåter på lördag planerar Mikko Aho att köra Now Or Never Flair med önskebalansen barfota runt om.
- Det är möjligt att han får en paus efter Solvalla. Allt känns bra, det är inget fel. Tvärtom blir han bara bättre och bättre hela tiden. Men han är viktig för mig och vi vill att han ska kunna tävla riktigt länge för oss.
5 JOE MARTINI-Björn Goop 18%

Joe Martini kommer eventuellt att återgå till att tävla barfota bak, en balans hästen tagit sju av sina åtta segrar med. Han har ryckt upp sig ordentligt på sistone och verkar vara under fortsatt utveckling. Form, spå och kusk är plusvarianter.
9 SANTIAGO KYU-Kim Eriksson 6%

Starkt slutvarv för tre starter sedan, 10,6/1000. Mycket bra trots förlust näst senast. Saknade nog pisken senast i Norge. Räknas tidigt.
4 J.S.APOLLO-Jan Silvén 3%
6 TWIGS BRIARD-Johan Untersteiner 2%

1 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 7%
11 LUKAS BRIS-Ulf Eriksson 1%

8 RAMBO RIVNER-Kristian Lindberg 1%

Strukna: 7 Run Ceasar Run, 10 Noble Dolly

 

Systemförslaget:

1) 10 M.T.JOINVILLE (2-8)

2) 1-2-6-10 (12-13)

3) 1-2-5-7-9-10 (8-11)

4) 5 GLOBAL TAKEOVER (4-12)

5) 1-2-5-7-9 (11-10)

6) 2-3-8-11 (6-10)

7) 2-3-4-5-9 (6-1)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Kash Brodda i avd.2 så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 22 nov. Jägersro/Solvalla

V86-1, VOLT 2140, Jägersro

2 FORZA RAPIDA-Hans Crebas 24%

4 UKEBELL JET-Conrad Lugauer 20%

Ukebell Jet är kapabel, men osäker. Kan få problem med spåret. Har galopperat bort sig i de två senaste loppen men har fart som bör räcka långt här om han lämnar galoppskorna i stallet. Obesegrad i fyra starter ifjol som 3-åring.

11 STARO JELLYBEAN-Thomas Uhrberg 3%

Bra vid spetsseger näst senast, åter efter paus. Han gör första starten i ny regi där han varit två månader. Han är fysiskt rätt bra förberedd och vissa förhoppningar finns trots ett dåligt utgångsläge. Det blir skor runt om. Storskräll!

5 OLLE ROLS-Peter Ingves 17%

Olle Rols har kanske lite att bevisa vad gäller vinnarinstinkten, med tanke på lutningen av resultatraden. Jämn och säker är han i alla fall och får räknas som en av  flera i en mycket öppen inledning. Har varit bland de två första i fem av sex lopp i år, men endast en vinst.

1 VAN HELSING-Jörgen Sjunnesson 14%

Van Helsing har ett spännande läge. Borde kunna försvara innerspåret,  och ska därmed bevakas. Han saknar ännu lite speed, men är stark och fick en rejäl genomkörare senast mot tuffa hästar. Kanske kan rycktussar ge treåringen en extra växel?

6 HEY JOE-Jeppe Juel 9%

9 ASLAN D.K.-Johnny Takter 7%

Aslan D.K.gick bra som tvåa efter överlägsne Kung Edward senast.
7 ALFAS HEUREKA-Joakim Lövgren 3%

3 OURANGEL U.R.-Christoffer Eriksson 2%
10 VERY WELCOME-Timo Nyman 1%

8 ECUPOS CHARLIE-Stefan Söderkvist 1%

 

V86-2, VOLT 1640, SOLVALLA

10 O.P.`S FLIRT-Björn Goop 20%

O.P.’s Flirt är kanske inte lika bra som för några år sedan, men har höjt sig på sistone. Han avslutade klart godkänt i skymundan på V75 i senaste starten. Nu hoppar Björn Goop upp och hästen har fått ett spännande läge. Med en bra start hittar ekipaget position i främre träffen. Då kan det bli vinst i detta lopp, som inte håller högsta klass

7 JEEPSTER-Kaj Widell 8%

Jeepster var för taggad senast och galopperade. Kaj sa att hon pullade redan i volten, det brukar hon inte göra. Nu har man övat på fjärdespår en gång och tror att det ska gå bättre med hästar framför. Förhoppningsvis håller hon sig på benen. Näst senast var hästen dålig, eller hon kvävde sig, och man passade på att behandla knäna för säkerhets skull. Det kanske fattas lopp, men formen är helt okej.
6 MYTHOLOGY BLUECHIP-Örjan Kihlström 9%

Hästen är rejält på gång och avslutade fint senast, fäller många till slut. Mythology Bluechip har varit överraskande bra i de två starter han gjort efter vila. Han har haft en hel del problem och är klart på gång nu. Han känns fin i träningen, men det är tufft att stå med tillägg över kort distans och han behöver ha lite tur. Inga utrustningsändringar och voltstart är inga problem. En outsider med Örjan.
2 SON OF TRITON-Erik Svensson 3%

Vann amatörlopp senast. Hyfsad ut, testar för tät? Ej borta i detta gäng. Sämst trea i de fyra senaste loppen med två segrar. Rejält på gång. Jätteskräll!

12 THAIGER EXCLUSIVE-Carl Johan Jepson 37%

Thaiger Exclusive har alltid omgetts av ett gott rykte och nu har han hittat formen rejält för tränare Madsen. Näst senast vann han trots galopp och senast satt han fast med mycket sparat i V75. Given trots läget men det här är ännu en favorit som jag försöker jobba bort inledningsvis.

11 WANNABE KEMP-Sandra Nordemo 1%

3 D.D´S PERSEVERANCE-Per Lennartsson 12%

1 KIND SPIRIT-Göran Jansson 2%

9 CAMELOT SISU-Ulf Ohlsson 2%

4 I AM UNIQUE-Torbjörn Jansson 2%
5 MYSTERY LOVE-Jorma Kontio 2%

8 MOON NIGHT-Micael Stjernström 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Jägersro

2 STRONGHOLD-Lutfi Kolgjini 14%

Stronghold är inte att lita på men var bara bäst senast. Farlig om felfri. Ludde lär ladda vad som går för att komma till ledningen och där håller han sin vana trogen ett högt tempo då han litar på sina hästars styrka. Det innebär alltid att det finns chans för en smygkörd skräll att hinna dit. Stronghold har vunnit de två lopp Lutfi Kolgjini kört och fyra av sju lopp på Jägersro. Får tipset med senaste loppet på näthinnan men nu är det ett halvvarv längre och jag är inte helt övertygad att det går vägen igen.

3 ELEGANT ÅS-Stefan Söderkvist 1%

Elegant Ås slog Namit Southwind näst senast vid seger och har bra fart i kroppen och är helt bortglömd av de tidiga spelarna trots ett fint utgångsläge. Tidig på min bricka.

9 R.K.KING-Veijo Heiskanen 7%

Veijo Heiskanen har två egentränade hästar med inom streckspelet, varav en av dem är R.K.King som är tillbaka efter ett uppehåll. Det här rör sig om en kapabel häst men som också är väldigt speciell.
- Han har rampfeber, säger Veijo Heiskanen.
- Han är extrem och jag har aldrig haft någon häst som varit så nervös inför loppen och skakat så mycket som han gör. Det är en liten nackdel att tävla på bortaplan för han blir så nervös i transporten på väg till banan. Det är skillnad hemma på Åby för då kan vi bara köra rakt ut från stallet i Balltorp och ner på banan. Då hinner han inte stressa upp sig.
- Men nu ska vi försöka hitta en lösning till på onsdag. Vi åker så sent som möjligt och när vi kommer fram till Jägersro har vi ordnat så att han får gå ut i en hage i lugn och ro och vara helt för sig själv.

- Jag vet faktiskt inte hur mycket det påverkar prestationen. Han har vunnit på bortaplan tidigare och faktiskt gått bra just på Jägersro och vunnit där. Men det är inte så roligt att titta på honom när han skakar.
- Fast när han väl kommer ut på banan så skakar han inte längre. Det är precis som att han har rampfeber, innan han ska upp på scenen är han nervös men sedan släpper det.

- Han är uppfräschad och behandlad eftersom han var lite knölig innan. Det tog lite tid innan vi fick ordning på honom men nu är han fräsch och fin. Då brukar han också springa bra.
- Hästen är väl förberedd och jag körde ett banjobb med honom för några veckor sedan efter 1.21 full väg i långvagn. 
- Han har ätit upp sig och ser fin ut i kroppen. Han är inte tjock men så fin som han ser ut i kroppen har jag nog inte sett honom tidigare. Han mår bra. Jag tycker överhuvudtaget att hästen både ser och känns bättre än någonsin.

- Han har varit ute i tuffa gäng och haft dåliga lägen. Det har inte stämt riktigt men nu är hästen där jag vill ha honom. Vi får hoppas att han kan vinna snart, säger Veijo

- Han står bra inne i loppet på pengarna och har rygg på en startsnabb häst. Men det är ändå svårt när man har bakspår att hålla ryggen på framförvarande häst. Det är lätt att man ändå tappar några längder från början. Han är en jättefin löphäst som brukar prestera bra när han är i ordning och det tycker jag att han är nu.
- Även om han kanske inte har någon toppform redan nu så är han helt klart en av de som kan vinna. Man måste ha med honom på kupongen. Det blir barfota runt om igen och vi ändrar inget, säger Veijo Heiskanen.
4 ZORN BRICK-Ken Ecce 53%

Zorn Brick brukar gå bra i Sverige och är tidig från ett bra läge men det här är tredje raka favoriten som jag vill jobba bort och han blir till och med ratad på systemet vilket kanske är väl djärvt.

10 BASTIAN T.-Jeppe Juel 15%

Bastian T. gick starkt bakom Stud Muffin senast och skulle gynnas om Ludde friskar på i täten. Vann tidigare danska Derbyrevanschen efter en vass avslutning.

11 GIANLUCA BOKO-Robert Bergh 5%

6 CAPONE-Adrian Kolgjini 2%
8 BIVO TORKDAHL-Steen Juul 1%

5 TWIST AND SHOUT-Christoffer Eriksson 1%

1 NEW MOON PELLINI-Peter Untersteiner 3%

7 MAGNIFICENT FACE-Staffan Nilsson 0%
12 CLASSIC KIMBLE-Johnny Takter 0%

 

V86-4, AUTO 2140, Solvalla

4 LADY VERA-Thorsten Tietz 10%

Lady Vera mötte Glenn Boko senast och galopperade bort sig i spetsstriden. I starten före imponerade stoet och gör hon om den prestationen slutar hon långt framme. Skulle hon kunna köra sig till ledningen i ett tidigt skede så ökar chansen. Bra spelvärde.

1 GLENN BOKO-Björn Goop 51%

Glenn Boko har fin kapacitet för klassen och visade senast form när han spurtade hem ett lärlingslopp på V75 för Sandra Eriksson. Läget är perfekt och det troliga är att han håller upp ledningen direkt, men skulle så inte vara fallet lär Björn gå ut och söka sig framåt i ett tidigt skede. Motståndet avskräcker inte och det bör vara en het vinstchans men som jättefavorit försöker jag fälla även om han är given på kupongen.

6 AUTOBAHN-Carl Johan Jepson 5%

Autobahn är stark och tål att göra jobbet. Han har inte vunnit på ett tag, men håller sin jämna form. Han är med i matchen. Uppåt igen. Han har varit ute över sprinterdistans och det tror jag fått upp rappheten i honom. Medeldistans passar bättre och han är inte så tokig från start
11 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 3%

Coffie U.N.G. har dåligt läge och behöver förstås en del tur. Formen är annars klart på gång och han gillar årstiden. Kim Moberg kör gärna på väntan och får ibland till rena Örjanstyrningar som kan krävas här.

8 IOANA HANOVER-Örjan Kihlström 14%
9 GRAVITY FALLS-Kenneth Haugstad 11%

Gravity Falls sitter ofta långt bak när spurten ska sättas in men går alltid ända hem. Han räknas ganska tidigt om favoriten kommer bort.

2 BOUNCING HILL-Jorma Kontio 1%

10 PABLO ANDOVER-Bengt L Axelsson 2%

12 BOOMER-Erik Svensson 1%

7 FLOH G.-Claes Sjöström 1%

5 TOUJOURS VIF-Ulf Eriksson 1%

3 EEYORE BEAR-Torbjörn Jansson 1%

 

V86-5, VOLT 3140, Stayerlopp, Jägersro

6 BULLYOUNG-Robert Bergh 40%

Bullyoung brukar vara jobbig att försöka stå emot i trekilometerslopp. Robert Berghs oömme krabat har tävlat lite si och så i år och på slutet har det varit vinna-eller-förvinna som gällt. Det senaste intrycket var emellertid gott och normalt är han ett tidigt vinstbud.

8 AMAZING DYNAMITE-Ken Ecce 12%

Amazing Dynamite är inte lika distansgynnad som tipsettan men har å andra sidan stått för jämnare prestationer och är tidig vid gardering. Han avslutade vasst i N.J. Koster Memorial senast, då utrustad med ett helstängt huvudlag för första gången. Vandrade i dödens i två starter i Sverige innan.

9 SWING KRONOS-Tobias O Eriksson 2%

Swing Kronos var dålig senast och det visade sig att han hade virus. Efter att han blev frisk har han tränat på och på sistone har hästen blivit mycket piggare. Han är ingen som tar ut sig i jobben och det är svårt att veta var han står. Det är möjligt att han kanske behöver lopp i kroppen. Distansen funkar bra och spåret har han normalt inga problem med även om det inte går att ladda med honom. Det blir skor och vanligt vagn. Svårbedömd men kapabel.

5 CANTONA MEARAS-Kevin Oscarsson 2%

Cantona Mearas gick bra senast då han fick gå lite för tidigt för att det skulle vara helt passande, men han kämpade på bra hela vägen in i mål. Hästen håller jämnare nivå nu än tidigare. Voltstart är normalt inga problem för honom. Nu möter han några riktigt bra hästar och över denna distans så man får smyga med. Då brukar han kunna ha en rökare till slut. Det blir samma balans och utrustning som senast. Skrälbud.

12 AS DORE-Adrian Kolgjini 11%

10 ROCKY EGEDAL-Joakim Lövgren 12%

11 CONDOR MOTION-Hans Crebas 1%

3 TOP DE LUXE-Thomas Uhrberg 1%

2 M.T.LUCIC-Peter Untersteiner 14%
1 ROONEY FACE-Peter Ingves 1%

7 DUMAS SAND-Mats Svanhall 1%
4 KOSMOPOLIT DU GULL-Fredrik Persson 3%

Kosmopolit du Gull fick göra en hel del jobb i ett trekilometerslopp senast och hade bara Cantona America och Crown Wood före sig i mål. Han står nu 20 meter bättre till än de på förhand tuffaste motståndarna. Ingen seger i år, vilket är ett faktum som lär skrämma bort ganska många spelare, till exempel mig.

 

V86-6, AUTO 2140, Stolopp, Solvalla

2 BARBARA L.HANOVER-Örjan Kihlström 34%

Barbara L.Hanover blev senast historisk, då hon var den första som besegrade Timo Nurmos segermaskin Izzy efter en svit av åtta raka segrar. Nu möts de igen och förutsättningarna är ännu bättre för Barbaras del del här gången. Hon står med spetsläge medan Izzy har spår tolv och dessutom ska formen vara lite bättre efter två genomkörare. Jag spikar då hon inte är favorit av den tidiga spelarkåren. Barbara L.Hanover har vunnit tre av sex starter på Solvalla.

12 IZZY-Jorma Kontio 51%

Izzy fick ett tungt lopp i V75 senast och åkte på första förlusten i karriären, men gjorde alls inget dåligt lopp. Känns bara bra efter och ska tas på allvar här igen, trots det tuffa läget. Ingen ändring i utrustning är planerat.

6 KAHLEESI-Carl Johan Jepson 5%

Segrarna i enklare gäng men har varit lika bra mot tuffare motstånd efteråt i tre raka Rikstoto-starter. Outsider.

9 NEW FLAME-Torbjörn Jansson 0%

Trafikstrul senast, snabb i skymundan. Bra styrka, måste ha överpace men kan då vara veckans bedövare.
1 REMEMBER RIVNER-Tony Wallin 2%
3 MELLBY EXOTIC-Kenneth Haugstad 1%

5 CIKORIA FRAZER-Tobias J Gustafsson 1%

10 FUDGE ÅS-Troels Andersen 1%

11 SWAROWSKI BROLINE-Ulf Ohlsson 2%

8 MON ETOILE-Thorsten Tietz 1%

4 VIVA LA MARC-Mads H Nielsen 1%

7 INARI D.E.-Claes Sjöström 0%

 

V86-7, AUTO 1640, Jägersro

7 SCIACALLO O.M.-Wilhelm Paal 39%

Sciacallo O.M. forcerades till täten senast och vann mycket enkelt. Kusken är inte blyg och kör högst troliget offensivt igen och jag tror på en favorit i repris med ledning runt om då han inte räds motståndet.

10 FALK ON HILL-Johnny Takter 19%

Falk On Hill har toppform och slog tipsettan näst senast. Klart bra på slutet, går framåt, passas!

12 DROGBA BOB-Peter Untersteiner 2%

Drogba Bob har fått hopplösa lopp på slutet och har bättre form än rad. Läget är dock iskallt och PU ligger lite lågt. Ingen ändring i utrustning är planerad.

5 RAJAH PRESS-Kevin Oscarsson 5%

Har tagit åtta av elva segrar över kort distans. Ny kusk. Skrällbud från fint utgångsläge.

8 MITOS GOLD-Thomas Uhrberg 4%

Mitos Gold var mycket duktig senast och kan sitta bra till trots läget eftersom hästen kan öppna raskt.

9 TE QUIERO GRIF-Veijo Heiskanen 3%

- Han gick bra senast och har fin form. Det blev en tuff öppning men sedan fick han ett fint lopp och avslutade bra. Han är väldigt startsnabb så det var synd att han inte fick framspår nu är det är kort distans. Från spår nio tycker jag främst att det är en platschans. Han är jämn och säker men jag tror inte att han rundar alla av egen kraft. Vi ändrar till jänkarvagn den här gången, senast gick han med vanlig vagn. I övrigt barfota runt om igen säger Veijo Heiskanen.
11 APAPMAND-Anders F Jensen 14%

Apapmand blir nog inte mest betrodd i loppet men han trivs på Jägersro och då det ser ut att kunna bli en del körning i loppets inledning kan hans spurt bita bra över upploppet. Vid sitt senaste besök på ”Sveriges Riviera” vann han K.G. Bertmarks Minneslopp på en hög 12-tid över full distans, så nog kan den här dansken röra på sig. Outsider.

2 MR ARKANSAS ROSE-Roger Malmqvist 2%

1 DEVS D´AMERIQUE-Fredrik Persson 3%
3 UNITY KNICK-Christoffer Eriksson 2%

6 ARMANI V.P.-Jeppe Juel 2%

4 HELIOS-Jörgen Sjunnesson 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

1 LINCOLN LAWYER-Claes Sjöström 6%

Lincoln Lawyer har haft innerspår bakom bilen i fyra lopp utan att lyckas ta ledningen. Har dock vunnit de tre lopp han gått i ledningen och skulle han lyckas svara ut övriga ökar chansen och det räcker för att göra honom till en rolig tipsetta den här gången då jag inte riktigt litar på favoriterna här heller.

2 MR PERFECT-Jim Oscarsson 3%

Mr Perfect var tidig som treåring och hade ett tag fem raka segrar i början av 2015. Han har nu kommit tillbaka efter skada och tränaren har varit nöjd med honom i nästan samtliga starter. Senast var han dock sämre och tappade längder i sista sväng, men kom igen lite sista biten. Man har kollat upp honom utan att hitta några fel och han kändes väldigt fin i senaste jobbet. Hästen är ingen raket, men kommer att hamna ganska långt framme direkt och går lika bra över kort som medeldistans.

4 JAGER OAKS-Per Lennartsson 16%

Bra från skitläge senast. Enklare motstånd. Måste köras snällt, men vass på speed då. Kan slå till från bra utgångsläge.

7 APRIL LOVE D.E.-Jorma Kontio 2%

April Love D.E. var mycket duktig i onsdags vid V86-seger och Kaj körde helt perfekt. Hästen kom hem på torsdagen och är väldigt bra på att resa. Hon kan öppna ganska fort, men är ingen raket. Får hon en bra resa bra resa är hon långt framme igen. Troligtvis fortsätter man med samma balans som i onsdags men eventuellt går man på  Kaj Widells tips och byter det ena can’t see back-huvudlaget till en murphybländare.

9 BUCKS TO BURN-Kenneth Haugstad 3%

10 SCAMPI-Björn Goop 3%

3 VALLEY BRODDE-Örjan Kihlström 30%

11 WHISKEY AKEMA-Claes Svensson 14%

8 ISLAND LIVE-Ulf Ohlsson 21%

5 SUPER PHOTOGENIC-Kim Eriksson 1%

6 I AM DYNAMITE-Camilla Collander 1%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-3-4-5-6-7-8-9-10-11 (4-11)

2) 1-2-3-6-7-10-11-12 (9-4)

3) 2-3-9 (4-10)

4) 1-4-6-8-11 (9-2)

5) 6 BULLYOUNG (8-9)

6) 2 BARBARA L.HANOVER (12-6)

7) 7 SCIACALLO O.M. (10-12)

8) 1-2-4-7 (9-10)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 10 O.P´S Flirt i avd.2 så blir kostnaden endast 150:- 

V75 Lördag 18 november BJERKE

V75-1, VOLT 3120, Stayerlopp

13 MAKING LOVE-Robert Bergh 16%

Making Love har sju segrar och nästan en halv miljon in på kontot i år. Det ger honom första rösten men det hör till bilden att tre varv inte är någonting som gynnar valacken och det här känns som ett garderingslopp. Favoriter med två tillägg har dock bra statistik i liknande lopp.

5 PERFECT KING-Örjan Kihlström 14%

Perfect King kommer från ett tävlingsuppehåll. Men han är perfekt inmatchad i loppet och Daniel Redéns stallform är uppåt igen. Han gjorde väl sitt bästa lopp i karriären senast och han känns bra i träning och Redén tror att formen är okej även om det är ett tag sedan han startade senast. Spår fem är bättre i Norge än i Sverige då det handlar om voltstart

14 VICTORY KÅSGÅRD-Flemming Jensen 17%

1 DIABLO SISU-Johan Untersteiner 6%

Diablo Sisu har läget men Johan verkar vara inne på ett rygglopp denna gång över den dryga distansen. Räckte ju inte från spets senast. Han har bra form för dagen. Senast blev det lite för tufft. Att han hade skor på sig hade nog inget med saken att göra och det blir skor runt om igen. Johan tror inte distansen i sig är några problem, men han kanske inte ska gå i ledningen den här gången. Det blir vanlig sulky nu när det är voltstart.

7 FAROUK B.R.-Björn Goop 18%

Farouk B.R. hängde på fullt bra i norskt Derbykval näst senast där vinnaren heter Ferrari B.R. Senast såg Goopens häst jättefin ut då han dirigerade hem loppet från utvändigt ledaren. Det kan bli spets och då får hästarna från tillägg kämpa men Lill-Goop låter lite orolig över den norska voltmetoden. Har även varit struken för hosta efter senast  och som knapp favorit rankar jag ner ett par snäpp.

15 ONCEFORALL FACE-Jeppe Juel 11%

12 DEKADENT K.-Eirik Höitomt 3%

11 AWESOME DEAL-Kai Johansen 6%

Han trivs som bäst med lopp på rulle och över den här dryga distansen är det ofta den som smyger med i längsta som vinner! Skrällbud vid större garderng.

9 MARLON DONVICI-Jörgen Westholm 2%

2 RUSSEL STREET-Andre H Stensen 1%

10 DOUBLE SPIN-Gunnar Austevoll 2%

4 DARCO-Per Oleg Midtfjeld 2%

8 SKYFALL-Morten A Pedersen 1%

6 PERILLAT-Herman R Tvedt 0%

Struken: 3 Cobra Vici

 

V75-2, AUTO 2100, Brons

6 DANCELLI-Olav Mikkelborg 12%

Dancelli var osannolikt förbättrad näst senast när han var överlägsen på 1.12,0/2 100a. Senast vann han hur lätt som helst i ett sprinterlopp, avslutade då bättre än 1.10/500. Verkar vara bättre än nånsin och får agera rolig tipsetta där många kommer att ladda från start. Han har fått ett lyft sedan han kommit till en annan träningsanläggning och har varit väldigt bra i de två senaste starterna. Dancelli gick barfota runt om näst senast och barfota fram senast. Det blir åtminstone barfota fram den här gången och i övrigt oförändrad utrustning. Dancelli har inte tävlat på ett tag men han brukar fungera bra med tid mellan starterna. Han är startsnabb. Hittar han ner i bra slagläge och de kör för tufft där framme är jag inte främmande för att han sätter nosen först över mållinjen. 

1 AILERON-Robert Bergh 34%

Aileron blev fast med sparade krafter senast. Han är startsnabb och skulle han lyckas hålla upp innerspåret har han goda möjligheter att leda runt om. Nu när det är startbil blir det en bike igen men i övrigt inga ändringar. Aileron har rätt formlut och nu blir det jänkarvagn och laddning för spets. Tror man på spets kan det vara ett spikförslag i omgången.

4 NO LIMIT L.A.-Per Oleg Midtfjeld 3%

Det är en häst som alltid värmer dåligt och det ser ut som att han borde sitta i rullstol, men han rätar till sig till loppen och får han ledningen så växer viljan och moralen extremt hos honom. Han vann på Momarken här i Norge i början på augusti till knappt 70 gånger pengarna, då stack han till spets och var helt överlägsen. Han har startats försiktigt, men nu rapporterar tränaren att han är fin i jobben och startspåret är ett plus för honom. De svenska travspelarna verkar anta att 1 Aileron ska ta ledningen, men då måste den vara väldigt kvick om den ska kunna stå emot No Limit L.A. från början. Det är ingen säker vinnare, men får No Limit L.A. ledningen så är jag inne på att det kan hålla hela vägen och till låga spelprocent är den värd att se upp med. Skulle han däremot missa spets blir det betydligt svårare.

3 MONFALCONE-Tom Horpestad 6%

Är en ständig outsider. Har här fått ett bra utgångsläge och ska kunna vara bättre än senast efter behandling. Barfota bak vore optimalt. Med rygglopp och överpace är han inte borta.

5 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 7%

2 HAVBERGS KNIGHT-Fredrik B Larsson 14%

Havbergs Knight har fint läge och bra form och Fredde ska prova honom med norkst huvudlag och det har fungerat fint i jobb.

9 SHELBY GLIDE-Johan Untersteiner 12%

Shelby Glide har tidigare visat att han duger i V75-sammanhang. Han spurtade vasst i skymundan lördags och blir livsfarlig om han får ett passande högt tempo. Han är bra i ordning för dagen. 

12 WINDY AMMIK-Björn Goop 2%

10 GREAT KING WINE-Örjan Kihlström 8%

Great King Wine var Adde uppåt på efter upephåll senast och segern blev lätt. Nu med Örjan
8 RIGOLETTO JET-Eirik Höitomt 8%
7 TOUCHEE BI-Geir Smeby 0%

11 FACEBOOK N.L.-Magnus Teien Gundersen 0%

 

V75-3, AUTO 2100, Guld

5 LIONEL N.O.-Göran Antonsen 64%

Lionel N.O. har en mycket passande uppgift på pappret. Sjuåringen gjorde nyligen comeback och höll bra då i spåren efter tunga sista 1 100 meter. Kommer att gå framåt till lördagens start även om det inte är tal om någon toppform – det ska det vara först i vinter då hästen ska tävla i Paris. Inte omöjligt att det blir ledningen efter en bit här, men han kan också vinna även om han får gå den tunga vägen. Ett sunt singelstreck.

2 ZENIT BRICK-Björn Goop 20%

Zenit Brick tassade med i rygg på Lionel N.O. senast och slog honom till slut. Björn Goop kommer säkert göra allt vad som går för att det ska bli ledningen här och kommer ekipaget till spets är det ett motbud

12 CAID GRIFF-Örjan Kihlström 3%

Caid Griff har ett jobbigt läge men är van tuffa hästar från Frankrike. Caid Griff satt fast med sparade krafter senast och har sett bra ut i jobben efter den starten också. Han fick det sämsta läget och får smyga med och göra det bästa av situationen helt enkelt. Hästen är bra men får ta det som bjuds med tanke på läget

3 ROCKY WINNER-Frode Fladen 1%

Rocky Winner laddas hårt för att spetsa och sedan släppa till Lionel N.O. efter en bit. Kan därifrån hänga med till en fin peng. Han behövde loppet senast. Han hade inte gått något banjobb inför den starten och prestationen visade att det fattades lite i honom. Kan behöva något lopp till innan formen är på topp igen.

10 TRIPOLINI V.P.-Jeppe Juel 5%

11 SYLVESTER AMERICA-Christoffer Eriksson 0%

7 DEEP SEA DREAM-Tom Erik Solberg 0%

6 BRUNO DI QUATTRO-Frode Hamre 1%

4 PEBBE SIMONI-Erlend Rennesvik 1%

9 PUNK-Åsbjörn Tengsareid 0%

8 PERFECT TOLL-Peter Untersteiner 0%

Struken: 1 Super Ariel

 

V75-4, AUTO 1609, Klass I

1 GLOBAL TAKEOVER-Christoffer Eriksson 27%

Global Takeover trivs med förutsättningarna och kan öppna raskt inledningsvis. Han blir hårt betrodd och har vettig chans från spets. Det kan dock bli problem att försvara ledningen och då är han sårbar. Har annars tre segrar av tre från spets och trivs i tät. Han är behandlad efter senast och därmed kan formen vara något diffus.

3 CLINT CLASSIC-Kristian Malmin 9%

Clint Classic är riktigt bra i ordning och har svarat för flera fina prestationer på sistone. Spåret passar bra, men han kommer nog inte till ledningen utan förhoppningsvis hittar man ner i vettig position. Distansen passar bra och med lite klaff är det ett skrällbud. Inga ändringar är planerade utan det blir optimalt med barfota runt om och jänkarvagn. Har två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna och hela sju segrar är bärgade redan i år.
8 ALWAYS ON TIME-Tom Erik Solberg 14%

Always On Time svarade för ett mäktigt speedryck på första långsidan vid segern på Åby och vann utan att vara trött i mål. Spåret är inte roligt men han vann från spår 12 senast så omöjligt är det inte.
10 SEAL KRONOS-Örjan Kihlström 21%

Seal Kronos har vunnit samtliga fyra lopp i år och travar förbättrat. Han springer dock fortfarande och tar högertöm och är inte alltid körbar i svängarna. Seal Kronos tål att gå en repa i spåren och är ett tidigt segerbud

11 SANTIAGO KYU-Björn Goop 16%

Santiago Kyu är bättre än någonsin och tar ned många i spurten. Om det blir stentufft tempo under inledningsvarvet ökar möjligheterna till bra placering.

5 JEFFERSON DOTCOM-Morten A Pedersen 2%

9 FERNANDO-Åsbjörn Tengsareid 2%

6 CHARLIE HARMONI-Tom Horpestad 1%

7 MUSCLE MACK-Eirik Höitomt 1%

12 LIAM DANA-Frode Fladen 1%

2 PRINCE TANIC-Adrian Solberg Akselsen 2%

4 SPICY CHALLENGER-Frode Hamre 5%

 

V75-5, AUTO 1609, Silver

1 NOBEL AMOK-Robert Bergh 70%

Avgjorde den tunga vägen senast. Har ett bra spår och kan öppna bra, men Nobel Amok har visat flera gånger att han inte behöver ledningen för att vinna. Han borde ha väldigt bra segerchans den här gången också men som omgångens största favorit är inte spelvärdet tillräckligt högt för att spika. Intrycket sista biten senast var inte heller helt perfekt. Tipsetta men jag provar att gardera megalampan.

2 PHOTO LAVEC-Tom Erik Solberg 5%

Photo Lavec har ett par lopp i kroppen och är på väg mot formen. Spåret blev bra och han startar med segerchans till låg procent. Han vann mycket lätt från spets näst senast och läget är fint. Bör få en fin resa. Har höjt sig i sin nya regi.

6 HEARTBREAKER V.S.-Björn Goop 5%

Han fungerade inte i den senaste starten och fick en liten paus. Men Heartbreaker V.S. är på gång igen. Hästen är trög ut och det är dessutom fel distans för honom på lördag. Ska ändå räknas om det häxar för favoriten.

10 DONATOMITE-Frode Hamre 7%

Donatomite är en spännande häst hos Frode Hamre. Han är utlämnad från sitt bakspår men tar normalt ned många i spurten. Frode Hamre blir dock förvånad om han vinner härifrån då han är bättre från främre träffen.

7 NANCY AMERICA-Flemming Jensen 6%

Nancy America kunde inte stå emot en smygkörd Super Ariel på Åby men höll farten strålande. Hon kan öppna raskt om kusken önskar men det kostar att ladda från bricka sju

11 DON´T MIND ME-Örjan Kihlström 4%

12 TRITON NEERGÅRD-Jeppe Juel 1%

8 EMIR LA BROUSSE-Magnus Teien Gundersen 2%

3 RIORDAN KRONOS-Kristian Malmin 0%

4 STRONG FORTE-Andre H Stensen 0%

5 VALOKAJA HINDÖ-Eirik Höitomt 1%

Struken: 9 Ridolini Park

 

V75-6, AUTO 1609, 4-åringar

2 FERRARI B.R.-Per Oleg Midtfjeld 38%

Ferrari B.R. fick en genom­körare i ­lördags då han vann ett V75-lopp på Sörlandet. ­Efter att ha kommit ­tidigt till ledningen fick han bestämma och ­sedan sträcka ut sista 800. Segern blev över­lägsen mot ­betydligt ­enklare motstånd än nu. Den här gången kommer Ferrari B.R. knappast till ledningen och distansen är inte någon fördel. Men det är ändå världsrekord­hållaren över medel­distans vi pratar om, så visst har Ferrari B.R. mycket bra vinstchans.

3 LOVE MATTERS-Örjan Kihlström 35%

Love Matters är snabb ut och kan ta sig förbi det värsta hotet Ferrari B.R. från start och det kan visa sig viktigt över den korta distansen. Love Matters kunde inte stå emot Cyber Lane näst senast, men hade varit ifrån lite och formen är säkert bättre med två lopp innanför västen. Han fick en sjukdom efter Elitloppshelgen och den förstörde större delen av sommaren. Men han har varit jättefin i tre raka starter efter det och formen är bra. Givet motbud vid gardering och en av två som sticker ut lite extra i loppet.

5 UNICORNO S.L.M.-Wilhelm Paal 5%

Fungerade inte barfota senast men är annars startsnabb och bra över distansen. Hästen är snabb bakom bilen och gillar att vara med i täten direkt, men spets är inte nödvändigt. han kommer att gå med fyra aluminiumskor den här gången och Wim Paal blir besviken om han inte dyker upp bland de fyra främsta. Skrällbud.

8 JUSTICE ÅS-Peter Untersteiner 5%

En amerikaimport som gjorde två starter i våras men sedan haft ett uppeåll. Justice Ås kommer tävla barfota runt om direkt i comebacken istället för barfota fram som det varit i de två tidigare Sverigestarterna. Hästen känns riktigt fin för dagen och har en hel del innestående. Utgångsläget är inte bra och med tanke på att han inte startat på länge ligger dock PU lite lågt den här gången.

10 MUSCLE HUSTLE-Robert Bergh 10%

Muscle Hustle fick ett tufft löpningsförlopp senast och blev tempotorsk. Robert Berghs talangfulle fyraåring har härliga fartresurser och var ju bra som tvåa i både Sprintermästaren och Åby Stora Pris. Kan fälla allt med klaff och för högt tempo där framme.

1 J.H.MANNERHEIM-Johan Untersteiner 4%

J.H.Mannerheim var okej senast som tvåa och den som vann loppet var riktigt bra. Han har blivit allt bättre från start och det här blir troligen sista starten för i år

4 ELECTRIC LIGHT-Christoffer Eriksson 1%

9 EVIL ENOK M.E.-Noralf P Bräkken 1%

6 BALI-Ken Ecce 1%

Struken: 7 Massive Attack

 

V75-7, AUTO 2100, Stolopp

3 UNRESTRICTED-Johan Untersteiner 19%

Unrestricted gick med full fart över linjen i söndags och vann enkelt. Det här var det enda loppet för fyraåriga ston som fanns kvar. Johan Untersteiner är nöjd med spåret och laddar mot ledningen och tycker att det här är hans bästa chans i omgången. Är inte favorit och kan därmed vara en spelvärd spik även om det är många bra hästar emot.

5 BIKINI D.K.-Jeppe Juel 23%

Bikini D.K. är en segermaskin som går från alla positioner. Läget är bra och Jeppe Juels häst måste med på kupongen i ett tidigt skede. Hon är komplett och lättkörd. Bra från start och tål att gå i högt tempo. Har imponerat vid överlägsna segrar i Danmark men går nu upp i klass.

8 BUGATTI BRICK-Björn Goop 22%

Bugatti Brick drog till spets senast, sedan såg kusken sig aldrig om, lät henne springa på som hon ville. Även om en konkurrent närmade sig hastigt sista biten vann Bugatti Brick lätt. Hon är så startsnabb att det hade behövts ett bakspår för att inte ha henne som spetsfavorit. Det luktar spets och då kan hon vinna trots åttondespår.

11 XPERIA KNICK-Peter Untersteiner 5%

Hon har fin form och var jättebra på Solvalla som trea senast. Hennes akilleshäl är att hon är långsam från början. Måste ha överpace för att komma in i matchen.

1 MADELEN L.T.C.-Eirik Höitomt 7%

4 BRAVIVIVICIMO-Kaj Widell 7%

10 UDESSA DEGLI DEI-Christoffer Eriksson 9%

Udessa Degli Dei svarade för en mycket stark avslutning vid segern på Jägersro senast och Jerry Riordan-träningen kan vara en rolig rysare trots bakspåret.

7 LA DIVA ROSSI-Per Ludvig Nilsen 2%

9 URSULA HORSE-Gunnar Austevoll 6%

Hon har gått alla sina lopp i Italien och har sett läcker ut. Hon har långa fina steg och är spänstig till tusen och hon har vunnit skvättlätt. Nu är det första gången i Norge och rapporterna gör gällande att hon tränat bra inne på Jarlsberg inför det här, och de är nöjda med henne i träning. Hon ska tävla barfota runt om samt med helstängt huvudlag och någon form av jänkarvariant, och av det hästen har visat så här långt så har hon imponerat men svårt att säga hur hon står sig i konkurrensen.

12 REBELLA MYSTIC L.-Hans Christian Holm 0%
2 SOUTHWIND GIZZEL-Erlend Rennesvik 1%

6 LICENSEE-Joakim Hansen 0%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-5-7-9-11-12-13-15 (2-10)

2) 1-3-4-5-6 (9-12)

3) 5 LIONEL N.O. (2-12)

4) 1-3-8-10-11 (5-9)

5) 1-2-6-7-10-11 (12-8)

6) 2 FERRARI B.R. (3-5)

7) 3 Unrestricted/5 Bikini D.K. (8-11)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Nobel Amok i avd.5 så blir kostnaden endast 200:-

V86 Onsdag 15 november Bergsåker/Solvalla

V86-1, VOLT 3140, Bergsåker

8 COBOURG HANOVER-Ulf Ohlsson 61%

Cobourg Hanover är jobbig att ha som motståndare då han är stark och går hela vägen. Att det nu är tre kilometer för första gången borde inte ställa till några problem och han får tipsnicken. Han är en tuffing som tagit två raka på bra sätt. Är dock alldeles för stor favorit för min smak och jag försöker fälla med några värdehöjande rysarbud som garderingar.

6 NEW FLAME-Ola Åsebö 2%

1.13 sista 800 senast, godkänd. Bra styrka och enklare emot nu. Hästen har hållit bra form ett längre tag, men hostade i långloppet på Solvalla och just den dagen var hon lite sämre. Senast gick det för sakta i täten och hon gillade inte riktigt att gå i rygg i tredjespår sista varvet. Det hade faktiskt varit bättre om hon fått göra grovjobbet. Hon är inte speciellt snabb ur volten, men stark och trivs med jämnt, hårt tempo. Om överpace är hon värd att passa som helt bortglömd.

7 HARRY RUDA-Ulf Eriksson 9%

Harry Ruda har verkligen hittat toppformen nu och efter senaste segern på Solvalla var han pigg igen redan när man åkte hem. Anledningen till att han presterar så bra nu är att han har varit fräschare än på länge ett bra tag och han är verkligen löpglad. Han trivs bäst med rygglopp och han kan sluta en bit fram med rätt lopp.
4 HIGHSPEED DYNAMITE-Kenth Åkerlund 6%

Har ganska gott kunnande i grunden. Lyckas ekipaget komma till front är det inte omöjligt att det kan räcka till seger i ett halvöppet lopp. Fin i jobb. Rycktussar. Stallet är uppåt i vanlig ordning.

12 BELLA ON TOUR-Mats E Djuse 1%

13 DONNERS AM-Per Linderoth 12%
15 O.P.´S FABULOUS-Daniel Wäjersten 1%
1 IDAHO SUND-Marika Eriksson 1%
14 GOOGI-Martin P Djuse 1%

3 ALVIANO-Peter Eriksson 1%

2 JULIA SÅNNA-Hans Bergh 1%

11 CASTLE ROSE-Ove A Lindqvist 1%
9 THED TY TASS ZET-Lars Nylander 0%
5 ARNIE´S BEST BOY-John Östman 2%

10 SUPER LUX-Nathalie Blom 1%

 

V86-2, AUTO 2140, Solvalla

6 GLOBAL TRADER-Örjan Kihlström 29%

Global Trader är i en sällan skådad form och då läge och kusk är detsamma som vid V75-segern senast borde vinstchansen vara riktigt god och han får tipset med Örjan. Han går strålande för dagen och vann lätt med sparade krafter i V75 senast. 

1 AVEC WINE-Peter Untersteiner 3%

Avec Wine tränades tidigare av Timo Nurmos och har nu gjort tre bra lopp för ”PU” utan att få vinna. Lär bli över från början. Förra gången tävlade han barfota runt om. Nu blir det bakskor då han inte har hovar för barfotakörning. Räknas tidigt från ett spännande läge.

2 SHOWMAN BRODDE-Erik Adielsson 18%

Laddas för ledningen och det är god chans att han kommer dit. Troligen lite lättare balans på onsdag. Showman Brodde har visat uppåtgående form och då han har fint utgångsläge är han ett hett motbud.
3 UN DERNIER RIRE-Ville Karhulahti 1%

Un Dernier Rire gjorde en helt okej insats senast. Hästen har ett bra spår och rätt snabb från start. Han är bäst med en ryggresa och håller fin form. Får han ett vettigt lopp ska han kunna sluta långt fram

7 SUPER GRABBEN-Johnny Takter 21%
9 POMPANO EUPHORIA-Kim Eriksson 12%
10 ILLER TOOMA-Kenneth Haugstad 1%

4 RAGAZZO DA SOPRA-Björn Goop 7%
5 DOMINATOR D.T.-Kaj Widell 1%
8 FONDA BOKO-Torbjörn Jansson 2%

12 SPARTACUS LAVEC-Per Lennartsson 1%

11 FALCO MAHAVI-Jorma Kontio 3%

 

V86-3, AUTO 2140, 3-åringar, Bergsåker

5 HARD TIMES-Ulf Ohlsson 75%

Norrmannen och amatörtränaren Ola Åsebö flyttade till Kovland utanför Sundsvall sommaren 2014 då han köpte den tidigare proffstränaren Christer Nylanders gård. Ola Åsebö är amatör på papperet men jobbar på heltid med hästarna. Han har elva hästar i träning och därutöver en del andra uppdrag.
- Två dagar i veckan är jag hos Svante Båth och kör snabbjobb. Jag kör även lite hästbuss åt honom. I övrigt tar mina egna hästar all tid, säger Ola Åsebö som har hållit på med travhästar sedan 90-talet och haft flera hästar med i de stora unghästloppen både i Sverige och i Norge.
- Efter 90-talet var jag borta från travet ett tag då jag skaffade familj och barn och gjorde karriär i bilbranschen. Jag är utbildad fordonsingenjör och har hållit på med personbilar och lastbilar. Vi flyttade till Sverige 2010 och har tidigare hållit till på Runemo gård utanför Bollnäs, berättar han.

Nu har Bergsåkers-amatören fått fram en riktigt bra häst i treårige Hard Times. Efter en halvdan inledning på karriären utvecklades han rejält under sommaren och höjde sig flera snäpp. I kvalet till det norska Kriteriet provades han barfota runt om för första gången och det gav ytterligare en växel när han vann lätt.
- Jag har haft hästen sedan han var ett år och han har alltid legat lågt i puls och har aldrig blivit trött. Men han har inte haft samma fart som de andra hästarna förrän vi ryckte skorna på honom. Då blev han snabbare i benen och nu kan han flytta på sig fort, menar Ola Åsebö.
- Jag satte även på honom en gomtryckare som gjorde att hästen slappnade av bättre i loppen. Men framförallt var det att han kunde gå skolös som gjorde honom bättre.

Hard Times vann även finalen av det norska Kriteriet i övertygande stil för Ulf Ohlsson och har nu sprungit in drygt 1,7 miljoner kronor. I senaste starten var han ute i ett tufft gäng på Solvalla i EM för treåringar under kriteriehelgen. Då blev han oplacerad efter en tung resa utvändigt om ledaren. Tränare Åsebö var dock mer än nöjd.
- Det var nog det mäktigaste lopp han har gjort någon gång. Tidigare har han öppnat i 1.12-fart som bäst. Nu öppnade han 1.08,5 första femhundra metrarna och fick sedan dödens. Trots det så var han bara en och en halv längd efter tvåan i mål.

- Han har tränat på och inte blivit åtgärdad för något. Däremot har vi haft lite dåliga träningsförhållanden sedan frosten kom och han har mest gått lugna jobb. Men han har gått 1.22 inne på Bergsåker ihop med tvååringarna i alla fall och det är det snabbaste jobb han har fått.
- Jag tycker att hästen känns lika fin som när han vann Kriteriet men om sedan formen är lika bra är lite svårbedömt att säga. Han har ju inte startat på en och en halv månad och skulle han vara lika bra som vid kriteriesegern är han nog ett unikum.

 Hard Times blir omgångens största favorit där han går ut i den tredje avdelningen på hemmabanan med Ulf Ohlsson i sulkyn. Även om Ola Åsebö tror på bra chans slänger han ändå in en liten brasklapp.
- Det känns som en bra uppgift men man ska tänka på att han inte har startat på en och en halv månad och inte tränat i några snabbare farter. Så jag är lite osäker på formen. Men han möter lite enklare motstånd och stöter inte på samma hästar som han har gjort tidigare. Så det ska väl räcka ändå, säger Åsebö.
- Hästen är snabb ut och har ett bra spår men kusken får avgöra om han vill köra för ledningen eller bakifrån. Men man skulle väl tro att han blir släppt till ledningen.

- Det blir barfota runt om igen om banan tillåter. Sedan blir det samma jänkarvagn som han gick med vid kriteriesegern och senast på Solvalla. Vi provade med ett norskt huvudlag senast, ett Can’t See Back som man kan dra ner, och det blir samma igen. Tidigare gick han med ett vanligt Can’t See Back-huvudlag.

4 DRIZZLE C.C.-Pierre Nyström 3%

Drizzle C.C. är inte heller så tokig. Jämn och säker dam som ska ses med viss chans till en trevlig procent. Hon är rapp första biten, men lär släppa. Troligen är det Hard Times som får överta. Får då en fin resa och från ledarryggen vet man aldrig.
3 STARO LOCHLYN-Per Linderoth 11%

Staro Lochlyn är van att tampas i hårda sällskap. Kan öppna från början och kusken kan lägga upp det taktiska. Ska räknas tidigt om man väljer att gardera upp loppet.

6 HARMON BOKO-Ulf Eriksson 1%

Harmon Boko kan vara loppets stora rysare. Han har gjort fyra starter efter vila. Efter galopp i comebacken har han gjort tre starka insatser i skym­undan. Eftersom det är litet fält kommer han att sitta bra till. ­Sedan finns ju risken att det blir svårt att ta längder ­ändå eftersom detta kan utvecklats till ett rent taktik­lopp.

9 EVEREST SISU-John Östman 2%
1 EMPIRE GARBO-Jimmy H Andersson 4%
2 GLOBAL UNBOUND-Daniel Wäjersten 1%
8 SCARPETTA-Anders Wallin 2%

7 TRANSCENDENCE-Jan Norberg 1%

 

V86-4, AUTO 2140, Solvalla

1 T.P.POKAJ-Kaj Widell 6%

T.P.Okaj hade galopperat i nio av sina tolv starter innan Kaj Widell körde hästen för första gången senast. Då blev det seger direkt. Det här är första gången hästen har innerspår bakom bilen. Får tipset i ett mycket öppet lopp.

2 ALFA MARE-Johnny Takter 3%

Alfa Mare är inte så tokig i grunden, men kommer kanske behöva det här loppet i kroppen innan formen sitter där. Läget är passande och hon ska väl ses som en outsider. Alfa Mare har läget och fick inte chansen sist.

8 QUITO LANE-Björn Röcklinger 38%

Quito Lane var klart fin vid debutsegern men klarade inte spåret och galopperade senast. Nu bör han gå felfritt då det är bilstart och trots läget är han tidig på kupongen. Han gick undan i 12-tempo vid debutsegern och blir farlig om det löser sig härifrån.

12 CARGO DOOR-Per Lennartsson 8%

Cargo Door är troligen Tarzans bästa häst i loppet av fyra!, men läget sätter ner hans chanser en hel del. Det är en fin häst som gjort det bra på sistone och visat form. Trots det iskalla läget så får man inte glömma honom
5 DIGITAL MUSIC-Stefan Melander 2%

3 GLOBAL UNIQUE-Örjan Kihlström 19%

4 M.T.MACAHAN-Mattias Djuse 2%

6 MICHIS ACCELERATOR-Torbjörn Jansson 3%

9 SHADOW-Kenneth Haugstad 14%
7 PICASSO TRIBUT-Erik Adielsson 2%
11 MINT SÅNNA-Björn Goop 3%

10 EXPENDABLES-Claes Sjöström 1%

 

V86-5, AUTO 1640, Bergsåker

1 COMEWITHAFLASH-Samu Sundqvist 12%

Comewithaflash har haft innerspår bakom bilen i tre lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle. Har vunnit tre av de fyra lopp hon gått i ledningen. Har körts en gång tidigare av Samu Sundqvist - då blev det seger. Ledde runt om senast och kom i mål på ett bra vis, även om det var lite stumma ben. Siktar på en repris?!

5 GLOBAL TOUCHDOWN-Ulf Ohlsson 47%

Global Touchdown trivs i ledningen över kort distans. Tillsammans med toppkusk har han viss möjlighet att nå dit och då är min spik i fara. Inget jätteintryck från spets senast dock trots seger.
2 FORECAST-Ulf Eriksson 17%

Forecast är van att möta bra hästar och är jämn och säker. Fick ett bra startspår och borde vara med och kriga om segern i ett sådant här lopp
4 BETEL AM-Jan Norberg 3%

Betel Am har tänt till ordentligt sedan han flyttades norrut. Med tanke på formen borde han ha vunnit fler lopp men han har ständigt haft marginalerna emot sig. Får han lite stolpe in denna gång kan det vara hans tur.

8 SLOPPY JOE-Peter G Norman 12%

Om man får tro Peter G Norman så åker han i angeläget ärende till Sundsvall. Med i transporten finns högkapable Sloppy Joe, samt Pastell Tilly som senast var tvåa i V75.
När det gäller Sloppy Joe är det en häst som alltid har legat Peter G Norman varmt om hjärtat. Han har visat hög kapacitet men också haft problem med sina sköra ben. Hästen var exempelvis med i E3-finalen som treåring och galopperade då under angrepp i sista kurvan och hade enligt Norman varit sämst tvåa utan den galoppen.
- Erik Adielsson har sagt att han har kapacitet för att gå till Gulddivisionen. Men i och med att hästen har så sköra ben blir det en längre väg att ta sig dit. Man får linda in honom i bomull hela tiden och inte träna så tufft, menar Peter G Norman.

Sloppy Joe har vunnit sju lopp på 20 starter, bland annat i V75, och varit bland de tre främsta i tio av dem. Han har nu gjort tre starter efter ett uppehåll sedan i somras och körts försiktigt i två av dem. Näst senast satt hästen fast med krafter kvar och senast blev det galopp direkt i starten.
- Sloppy Joe var lite för taggad senast och börjar komma upp i riktigt bra form nu. Jag laddade lite med honom och han slog ihop i starten helt enkelt. Så var den dagen förstörd men han kändes väldigt fin efter galoppen. Det var någon som hade klockat honom till 1.13,5 i 150 meter och drog jag i princip allt jag kunde i hästen när vi väl kommit ifatt fältet.
- I starterna innan dess hade jag medvetet kört försiktigt och gett hästen snälla lopp. Han hade en hel del krafter kvar näst senast då han fick chansen för sent för att hinna få upp farten. Därför var det dags att köra offensivt senast och ge honom chansen men tyvärr blev det galopp.

Sloppy Joe är tredjehandsfavorit i den femte V86-avdelningen. Den sexårige hingsten har dock ett tråkigt läge med spår åtta bakom startbilen över kort distans.
- Läget är visserligen ännu sämre än senast men vi får prova lite framåt från början. Det kan nog bli bra körning i det här loppet som det ser ut och kommer vi ner någonstans så kommer han att spurta ner många till slut.
- Hästen känns i alla fall väldigt bra, fräsch och fin. Han har som sagt hög kapacitet och det är dags att visa det nu. Blir det körning så gör det inte så mycket om vi hamnar en bit bak. Vi är med i loppet för att vinna och jag tror helt klart att han kan göra det om han kommer till från spår åtta. Det hade varit trevligt och det hade ägarna varit värda, säger Norman.

-Det blir samma balans och utrustning som senast. Det skulle eventuellt vara om vi måste köra med brodd bak i skorna. Han kräver mycket fäste bak men jag tror inte att det ska vara något jätteminus om vi får skruva dit broddar. Vi får se hur pass hård banan blir.
10 ELEGANCE BRODDE-Henrik Svensson 1%

7 OUTRUNNER-Daniel Wäjersten 4%
12 OVERTIMEOSÅFIN-John Östman 2%
6 ALVENA UNI-Malin Viklund 1%

3 GLOBAL MILLIONAIRE-Rikard N Skoglund 1%

9 SPECIAL OFFER-Peter Eriksson 2%

11 CASH´EM ONLINE-Mikael M Andersson 1%

 

V86-6, AUTO 2140, Solvalla

10 ARSENAL-Peter Untersteiner 28%

Arsenal galopperade i platsstriden i V75 senast och kan ta revansch. Han kan avsluta bra med rätt resa. Behöver lite klaff från bakspåret förvisso, men har ekipaget det är det ett givet streck

7 DIGITAL PERFORMER-Stefan Melander 20%

Digital Performer har visat sig vara bra och även om läget är svårt ska han räknas med chans. Han har inlett karriären fint. Var klart duktig senast då han vann trots en tung resa. Kan öppna bakom bilen och han är med och kör om tät här.

1 REVEREND WINE-Björn Goop 19%

Han gick bra till slut senast och har fin form. Han är medelsnabb ut men Lill-Goop kan säkert få honom lite rappare från start. Han borde räknas. Ingen ändring, förutom ett eventuellt byte av bett. Reverend Wine är en fin typ med en intressant kusk. Extra bra chans om ledningen hålls.

5 VISCOUNT-Per Lennartsson 16%

Viscount var riktigt positiv senast, efter att ha varit lite sådär i ett par starter innan. Han är inte snabb ut men ganska kapabel.

3 MIDNIGHT VICTORY-Erik Adielsson 3%

8 LUXURY BRODDE-Daniel Olsson 1%

2 TITAN IGIRO-Ville Karhulahti 2%

11 DENDRATHEMA-Johan Brandel 1%

12 MR BIG SOX-Örjan Kihlström 4%

9 MARACANAZO-Kenneth Haugstad 2%

4 MUCHACHO L.B.-Jorma Kontio 1%

6 PROMOTION-Juhani Partanen 2%

 

V86-7, VOLT 2140, Stolopp, Bergsåker

3 QUANTUM ESTELLE-Tomas Pettersson 26%

Quantum Estelle såg ut som en rund miljon när hon i minicomebacken senast satt fast med sparade krafter. De kommer till pass nu och jag tror på bra chans och spikar ekipaget. Hon tog ett par riktigt snygga V75-vinster innan hon ströks och fick pausa. I comebacken senast kördes hon medvetet snällt och hon såg riktigt laddad ut som fastlåst

1 PASTELL TILLY-Peter G Norman 25%

Peter G Normans andra häst på V86 är Pastell Tilly som senast var tvåa i V75 bakom Barbara L.Hanover men före segermaskinen Izzy.
- Pastell Tilly gjorde ett bra lopp senast och kändes fin hela vägen. Jag släppte ledningen varvet kvar eftersom både Örjan och Jorma kom med de mest betrodda hästarna. Det hade blivit för tufft att svara båda två och då tror jag inte att vi är tvåa. Nu blev det en maxplacering istället.
- Hästen är i toppform och den här uppgiften ser intressant ut med det fina läget. Hon är snabb ut och även om jag inte har bestämt taktiken helt ännu så vill jag nog helst köra i ledningen den här gången. Men då får det inte bli för tufft tempo inledningsvis. Hon har varit fin i jobben efter förra starten och är väldigt taggad. På form och läge ska hon absolut räknas tidigt. Skor runt om igen och inga ändringar, om vi nu inte blir tvungna att köra med hakar.
- Jag tycker att det är två vettiga chanser. Pastell Tilly har toppform, kommer från fina resultat och ett perfekt läge. Sloppy Joe har bra form och kapacitet för att vinna loppet, men ett sämre spår. Så jag får säga Pastell Tilly då på läget, säger Peter G Norman.

15 OLYMPIA GOLD-Per Linderoth 7%

Olympia Gold har inte varit helt tom i de två senaste loppen och håller bra form för dagen. Hon räcker inte riktigt i stoeliten och är därmed svårmatchad med sin startprissumma. Det blir barfota runt om igen och hon går säkert en låg 1.13-tid om det skulle behövas, men det måste klaffa ordentligt om hon ska runda samtliga härifrån.

2 CLINOH OLYMPIC-Kenth Åkerlund 1%

Gör det klart godkänt varje gång utan att vinna så ofta. Vettigt läge nu. Ett skrällbud vid gardering.

7 GLOBAL TEARDROP-Daniel Wäjersten 17%

8 ELLIEANN-Ove A Lindqvist 3%

9 ALVENA VALVA-Ulf Eriksson 2%

14 GUINEA BOKO-John Östman 1%

12 TODAYS BUTTERFLY-Henrik Svensson 1%

13 LISA C.D.-Rauno Pöllänen 1%

6 NUISANCE FACE-Jan Norberg 1%

4 LACQUER AND LACE-Ulf Ohlsson 12%

5 SO GÅ IMPONERA-Micael Melander 2%

11 ALL TIME LA MARC-Susanne H Osterling 1%

10 JULIA KAULITZ-Rikard N Skoglund 1%

 

V86-8, AUTO 1640, Stolopp, Solvalla

1 FERIA DE MAYO-Kenneth Haugstad 12%

Mycket kommer att avgöras i starten i det här loppet. Lyckas häst och kusk hålla upp innerspåret är det en bra segerchans. Hon har tidigare visat att hon kan springa fort! Feria de Mayo har haft innerspår bakom bilen i tre lopp utan att lyckas ta ledningen. Vann enda gången Kenneth Haugstad kört förut.

4 LEGOHOLM ZON-Oskar Kylin Blom 5%

Legoholm Zon var tvåa i V75 senast och har toppform. Hon är snabb ut och har ett fint läge. Hon har tagit tre segrar på fyra försök i ledningen. Hästen är snabb från start och håller bra form. Hon ska inte vara helt borta med lite flyt

6 JUNI HÅLERYD-Peter Untersteiner 42%

Juni Håleryd har inte startat sedan juni. Då vann hon ett ”Margaretas”-lopp på Solvalla och fick sedan pausa. Formen är säkert inte på topp och hon är en favorit i fara som jag försöker jobba bort.

7 WELL DONE LA MARC-Björn Goop 21%

Well Done La Marc trivs på Solvalla där det blivit fyra segrar på åtta starter. Hästen har vunnit de sex lopp hon gått i ledningen. Well Done la Marc har ett klurigt spår men löser det sig har hon kunnande för att utmana. Har ju ett lopp i kroppen nu också.

9 BROKAD BRODDA-Erik Adielsson 2%

3 IOANA HANOVER-Örjan Kihlström 11%

Inledde karriären fint men har inte visat upp samma form på slutet. Borde bli allt bättre med loppen hon får i kroppen och eftersom raden är som den är kanske hon inte blir så hårt spelad?

11 RAINBOW OF NANDO-Kim Eriksson 0%

5 FUDGE ÅS-Troels Andersen 1%

12 AMOUR MEMORY-Jorma Kontio 1%

8 FOURTEENOSIX-Johan Wiman 1%
2 APRIL LOVE D.E.-Kaj Widell 2%

10 MA RUNNING-Johnny Takter 2%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 4-6-7-8-12 (13-15)

2) 1-2-6 (3-7)

3) 3-4-5-6 (9-1)

4) 1-2-3-4-5-6-7-8-9-12 (11-10)

5) 1 COMEWITHAFLASH (5-2)

6) 1-2-3-5-7-8-10-11 (12-9)

7) 3 QUANTUM ESTELLE (1-15)

8) 1 FERIA DE MAYO (4-6)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 5 Hard Times i avd.3 så blir kostnaden endast 300:-

V75 Lördag 4 November Bergsåker

V75-1, VOLT 2640, Brons

3 IMPORTEDFRMDETROIT-Ulf Ohlsson 20%

Efter att förhandsfavoriten Araw Hoss blivit struken (förkylning) är 3 Importedfromdetroit favorit i V75-1. Han har tidigare vunnit på V75 men även galopperat bort sig en del. Senast svarade hästen för en stark insats på en ny balans och besegrade topphästar som Le Miracle och Balfour.
- Jag tycker nog att det var det bästa lopp han har gjort. Han drog fram Le Miracle sista 700 metrarna och avgjorde på ett bra sätt. Jag var väldigt nöjd med den insatsen, säger tränaren Markus Pihlström.
- I mina ögon var det en topprestation. Jag tror inte att det är så många som håller undan för Le Miracle om denne får gå med i rygg. En del folk värderar prestationen lite fel och menar att Le Miracle underpresterade. Men min häst gjorde ett kanonlopp.

- Vi körde i dag (torsdag) och jag var väldigt nöjd med honom. Han var bra och har fortsatt fin form, även om det nu blir tre veckor mellan starterna.

- Jag har en häst som är väldigt bra för klassen och han måste räknas tidigt. Gör han om prestationen senast blir han svårslagen. Han måste gå felfritt också men spåret är bra. Felfri är han hästen att slå. 
- Han är lagom snabb ut och även om jag är dåligt påläst ännu så tror jag inte att Bryssel som har innerspår är så jättesnabb iväg. Så jag tror att min häst har en okej spetschans. Vi ändrar inget i balans och utrustning, säger Markus Pihlström.

5 SUGAR DADDY-Kaj Widell 19%

Sugar Daddy är van att möta ganska tuffa hästar och spåret borde han kunna klara. Sugar Daddy har nio av tio i ledningen och lär laddas för spets, Med rätt resa är jag inte främmande för att han slåss om segern.

9 AILERON-Robert Bergh 15%

Aileron var riktigt duktig senast från ett svårt läge, och det var dessutom inte hans bästa distans. Han behövde dock det loppet för att bli lite rappare i benen och han känns jättefin för dagen. Formen är klart på gång och förutsättningarna ser inte helt tokiga ut. Distansen är bättre nu och med klaff bör han dyka upp där framme även om Bergh ligger lite lågt.

4 RAJA RIBB-Erik Adielsson 9%

Raja Ribb var bra senast och vann med en hel del krafter kvar. Formen är bra även om den inte är på topp. Han är ny i klassen och står lite halvtufft inne, men trivs över distansen och ingen kommer springa ifrån honom över lång distans. Han har varit stabil iväg i volt tidigare. Nu blir det norskt huvudlag för första gången, annars går han som senast, förutom att det blir den svenska jänkarvagnen istället för den vanliga jänkarvagnen. Outsider.

1 BRYSSEL-Björn Goop 15%

Bryssel fick ett bra jobb efter galoppen senast och ska ha gått framåt. Om det inte blir för mycket krångel med omstarter och liknande tror jag att han kommer gå i väg felfritt. Angående spetskörningen tror jag inte att Björn kommer chansa från start utan han vet att hästen är så pass bra att han kan vinna från utvändig position också. Jag tycker att Bryssel ska ha chans bara han sköter sig

8 TIGER WILLIAMS-Torbjörn Jansson 3%

2 ROGER AMERICA-Hanna Olofsson 4%

7 VÄSTERBO CARRERA-Oskar Kylin Blom 4%
11 TEMPURA-Örjan Kihlström 2%

10 COAL TRADER-Micael Melander 1%

Strukna: 6 Araw Hoss, 12 Bobbery

 

V75-2, AUTO 2640, Klass II

6 GLOBAL TRADER-Örjan Kihlström 20%

Global Trader känns fortsatt fin och hästen har visat att han duger bra i klassen. Global Trader har fått hårdhet av två V75-starter då han svarat för starka insatser. Han står perfekt inne i loppet och får dessutom Örjan Kihlström i sulkyn. Han fick fritt lite sent senast, men gick bra till slut. Skor runt om och han är en av dom ska räknas i ett öppet lopp. Distansen är ett plus

1 GLOBAL TRACKMASTER-Magnus Jakobsson 36%

Global Trackmaster, fick ett, för honom, dåligt läge. Hur den orutinerade och stressige fyraåringen ska klara spår ett bakom bilen är svårt att veta, men känslan är givetvis att det föreligger en galopprisk som är större än normalt. Över den långa distansen kan Magnus Jakobsson ta en lugn start och även om han skulle backa sist direkt, flytta ut hästen i andraspår och tidigt avancera till dödens så ska det vara viss chans. Fartresurserna som hästen visade senast var verkligen imponerande.

12 JEPPAS QURT-Oskar Kylin Blom 1%

Jeppas Qurt gjorde bort sig i V75-debuten senast. Hästen håller bra form och känns fin i jobben, men från spår tolv måste det givetvis klaffa en del även om han duger i klassen. Customs jänkarvagn är det första gången, vilket kan ge ganska bra effekt. Storskräll.

8 BICC´S LAMBORGHINI-Ulf Ohlsson 8%

Bicc’s Lamborghini gick i mål med alla krafter kvar senast och har jättefin form. Han har tävlat bra en längre tid nu men fick ett dåligt läge som drar ner chanserna. Distansen är ett plus, och han visar fin inställning till sitt jobb, men det krävs en hel del tur för att man ska komma till härifrån. Inga ändringar

3 CRAIZY DAIZY-Torbjörn Jansson 3%

7 GLORIA BAND-Ulf Eriksson 1%

11 JOLLY FROST-Klaus Kern 2%

4 MY GIFTED MY-Tomas Pettersson 3%

5 HÖWING VIPOWER-Martin P Djuse 12%
9 B.B.S.JHONNY-Erik Adielsson 11%

10 CHAMPION CHIP-Per Lennartsson 2%

2 KAPISH G.L.-Ove A Lindqvist 1%

 

V75-3, VOLT 2140, Kallblod

3 VÄSKINGE MIA-Magnus Jakobsson 5%

Har gått riktigt bra utan att få vinna i år. Knappt slagen från andra ytter senast. Hon kom igång sent i år på grund av ett krånglande framknä. Hon är nybehandlad inför den här starten. Hon går bäst med rygglopp men känns nu så stark att hon nog kan gå i ledningen. På de 25,5-26,0 hon kan borde hon vara svår att ta tillägg på. Jag är i alla fall inne på att hon kan skrälla här. Ingen ändring,

4 GUSTAV E.-Henrik Svensson 45%

Gustav E. ska ha vettig chans att vinna. Kretsen kring sexåringen har siktat på den här uppgiften och prestationerna på slutet har varit starka. Hittar han loss från innerspåret blir det säkert ett offensivt upplägg och det är  en motiverad favorit om läget inte strular.

6 LOME ANNAR-Ulf Ohlsson 15%

Lome Annar ser ut att hålla sin fina form. Han är lite tufft anmäld och det är en väl en platschans i första hand. Han har gått i en sparkvagn tidigare och eventuellt blir det vanlig vagn nu. Lome Annar började 20 och 40 meter före Vindbläsen och Hallsta Vinnex vid den överlägsna segern senast. Vid vinsten före det startade han 20 meter före Hallsta Vinnex och Karlängs Filip och står alltså sämre till den här gången.

8 BRENNE JÄRVEN-Örjan Kihlström 15%

Brenne Järven vann med tussarna kvar senast efter tidig ledning och var riktigt bra. Han är rätt kvick ut och borde i alla fall komma bra till. Sedan får man se om det är någon där framme som vill köra i spets eller inte. Han trivs lite bättre i ledning då han får bestämma tempot själv. Nu blir det norskt huvudlag, istället för halvstängt, som han alltid har i voltstart och man har en del förhoppningar på honom. Det blir jänkarvagn och barfota bak som senast dessutom Örjan som verkar ha hittat segerformen igen.

12 KONG HENRY-Torbjörn Jansson 6%

11 NÄRBY PANIK-Peter Eriksson 4%
15 BILBO B.S.-Jorma Kontio 2%
2 STÅLVILLE-Mats Gällerstedt 1%

1 THESS PRINSEN-Ove A Lindqvist 2%

9 ELDPILEN-Kenth Åkerlund 0%
13 HALLSTA VINNEX-Magnus O Jonsson 1%

10 KARLÄNGS LINDA-Kjell Svanstedt 1%

5 VÅRVIND-Malin Viklund 0%
7 VINDBLÄSEN-Per Gustafsson 2%

14 KARLÄNGS FILIP-Ulf Sjöberg 0%

 

V75-4, VOLT 2140, Stolopp

8 IZZY-Jorma Kontio 66%

Trots åtta raka segrar så är hon kanske inte känd för den breda travpubliken ännu. Men på lördag kliver hon in i rampljuset när hästen gör sin första start i V75. Izzy började tävla först i mars i år som fyraåring och vet fortfarande inte hur det känns att förlora.
- Izzy har varit sen i utvecklingen och därför inte startat förrän i år. Hon har inte haft några skador men har vuxit mycket sent och har fått tid på sig. Det är en jättefin häst som har gjort allt rätt. Hon är stark, snabb och travsäker, säger Timo Nurmos.
- Hon har vunnit lätt från olika positioner varje gång. Ledningen, dödens och bakifrån. Hästen har aldrig varit trött efter loppen och haft propparna kvar i öronen. Det är inte lätt att ta åtta raka segrar i dagens travsport. Vinner man så många lopp i rad måste det vara en bra häst. Hon har heller inte haft bra spår varje gång.

- Läget behöver inte vara fel om det löser sig. Men det är nog det tuffaste loppet hon har varit ute i, även om hon står perfekt inne på pengarna. Hon har gått jobb i veckan och känts fin och gått framåt med senaste loppet. Hästen har bara gjort två lopp efter ett uppehåll och vi har siktat mot det här loppet.
- Självklart måste man vara optimist och tro på bra chans igen. Man kan inte göra annat med en häst som är obesegrad och som har haft krafter kvar varje gång, menar Nurmos.

- Det blir skor eller barfota runt om, beroende på hur banan blir. Det är lite svårt att säga så här några dagar innan loppet. Men om banan är fin kan det bli barfota runt om, precis som senast.

6 PASTELL TILLY-Peter G Norman 7%

Tränaren själv sitter upp i V75-4 bakom Pastell Tilly. En femårig Love You-dotter som verkar ha hittat sitt rätta jag på den senaste tiden. Fuxan hade två raka innan det blev bom senast.

– Det senaste loppet är bara att glömma. Jag provade att ladda från start men de andra var för snabba och då blev det till att backa, vi hamnade helt fel, säger Peter G Norman

– Vi har byggt upp henne lite försiktigt och nu har hon fått ordning på allt, så nu har resultaten börjat komma också. Hon kändes pigg och alert i veckans lugnare jobb och jag tror formen är lika fin som tidigare.

– Springspår passar henne bra. Hästen drar iväg riktigt bra i volten och jag får prova att komma till ledningen. Sedan tycker jag egentligen hon är bäst i ryggar, så det är inte helt givet att vi kör där. Jorma har ju en bra häst (Izzy, reds.anm.) och skulle han komma tidigt kan det bli så att vi släpper, men från det här läget får vi prova och jag tycker hon ska räknas

10 BARBARA L.HANOVER-Örjan Kihlström 8%

Barbara L.Hanover är en grundkapabel häst som avslutade bra som tvåa efter långt uppehåll senast. Har hon tagit det på rätt sätt och är ännu bättre nu så duger hon bra här i alla lägen. Givet streck. Skor igen och vanlig vagn när det är voltstart
13 MALGOMAJ B.-Petter Lundberg 1%

Malgomaj B. tar ut sig så mycket i loppen att en månads uppehåll bara är nyttigt för henne. Hästen är tuff och tål att göra en del jobb under vägen, men en eventuellt hård banan missgynnar henne. Skrällbud

15 OLYMPIA GOLD-Erik Adielsson 4%

5 GRACE BOKO-Ulf Ohlsson 2%

11 ELLIEANN-Ove A Lindqvist 2%

1 SO NOBEL GEDE-Lars Nylander 2%

12 ALVENA VALVA-Per Linderoth 1%
14 U.BERGS OPPZI-Björn Goop 1%

7 O.M.ANNIE MARJE-Anders Wallin 1%

9 AMAZING LA MARC-Henrik Svensson 0%

3 THEY DON´T KNOW-Torbjörn Jansson 4%
2 UNRETURNED LOVE-Ralf Göstas 1%

4 MELIZZA GIRL-Fredrik Jonsson 1%

 

V75-5, AUTO 1640, SILVER

10 DON´T MIND ME-Örjan Kihlström 21%

Skulle det bli tuff körning som många tror så gynnar det Don’t Mind Me och han får trots allt tipset av mig. Han var lite seg efter uppehåll näst senast, men såg klart piggare ut vid lätt spetsseger senast och då såg han i stort sett okörd ut. Jag är lite orolig för att han kanske är allra bäst i spets, men som han såg ut senast så kan det nog gå ändå och det här var länge en tänkbar spik

4 MICHELANGELO ÅS-Erik Adielsson 32%

Michelangelo Ås kanske få dämpa tempot tillräckligt för att bli svårfångad? Han är ju riktigt startsnabb och jag tror inte att det är särskilt stor galopprisk från det här spåret mitt i banan. Möjligt att han är bättre med ett rygglopp numera, men blir inte öppningen lika tuff som på Solänget för tre starter sedan så kan det nog hålla hela vägen.

5 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 23%

Angle of Attack har sett riktigt formstark ut på slutet och han hade gott om krafter kvar vid galoppen senast. Han är dock klart bäst i spets och dit kommer han nog bara om Michelangelo Ås galopperar. Annars lär det bli dödens och tufft att vinna.

1 LINCOLN LAWYER-Claes Sjöström 3%

Lincoln Lawyer fick rätt lopp i hårt tempo senast och då bet spurten bra. Formen sitter där, men det är debut i Silver och det blir tufft att vinna. Kan inte hålla spets, men bör få ett bra lopp i främre träffen. Blir det tempo, kan det bli fina slantar. Barfota igen är tanken

2 VALEUR-Sandra Nordemo 8%

I Silverdivisionen plockar PG Norman ut V75-bekante Valeur. Valacken hade två raka i fin stil innan det senast blev ett ”ägg” i raden. Liksom tidigare är det Sandra Nordemo som sköter tömmarna.

– Han trivs bra med Sandra och det skulle ju vara jättekul om de fick vinna V75 tillsammans också, säger Peter G och berättar mer:

– Valeur hamnade för långt bak senast och det blev inte kört så som vi ville. Jag tror han är lika bra som vid segrarna; på Solvalla näst senast såg han riktigt bra ut. Annars tycker jag att hästen känns jäkligt fin i sina lite lättare jobb och här har vi väldigt bra förutsättningar. Han är ute i andraspår direkt och så ser det ut som om det ska bli lite körning från början också. Förutsättningarna, med form och läge, är bra som sagt. Han kan gå i tredjespår sista 600 själv, men allra bäst är det om han får vänta med sin speed till säg 300 kvar. Då har han alltid en vass avslutning att tillgå. Sedan är han lite bankänslig, så jag hoppas underlaget kommer vara bra, då tror jag på en bra insats och skulle det klaffa helt så kan det räcka till seger.

7 READY FOR MORE-Ulf Eriksson 4%

3 MAGNIFIK BRODDE-Samu Sundqvist 6%

6 O.P.`S FLIRT-Kenth Åkerlund 1%

-O.P.’s Flirt gick faktiskt sitt bästa jobb någonsin i dag (torsdag). Hästen kändes fantastiskt fin och är den mest formstarkaste i mitt stall just nu. Han lider av överträningssymptom men efter uppehållet inför de två senaste starterna har vi tränat honom rejält igen. Han har gjort två bra lopp efter uppehållet men det är ingen riktig värdemätare utan jag vill se att han gör flera bra lopp. 
- Nu möter han väldigt tuffa hästar och det blir svårt att vinna. Men eftersom han kändes så snuskigt fin i jobbet så kan det vara en jättekantboll. Jag är egentligen nöjd om han är trea, fyra men streckar man många hästar så kan man ta med honom, även om han normalt inte är något för V75-spelarna. Men jag har aldrig känt hästen så otroligt bra som han är nu. Det blir barfota runt om och helstängt huvudlag och till den här starten även en jänkarvagn säger Markus Pihlström. 

8 FREDRIK LADAY-Henrik Svensson 0%

12 NAVARONNE-Rikard N Skoglund 0%
11 LIBERTY FACE-Per Linderoth 0%

9 M.T.INSIDER-Olle Alsén 1%

 

V75-6, AUTO 2140, Guld

6 NUNCIO-Stefan Melander 26%

Nuncio har vunnit fyra av tio lopp i år, däribland ett försök i Elitloppet, och tjänat nästan 900 000 kronor. 
För en vanlig häst är det ett strålande bra resultat. 
Men för en häst som Nuncio, som i fjol vann elva av elva lopp och tjänade 9,4 miljoner kronor, och som inför årets säsong aldrig hade varit sämre än trea i 51 starter, är 2017 års resultat så här långt en besvikelse. 
Sexåringen kommer för alltid att vara en av de absolut bästa hästar som har äntrat en travbana men det gjorde ont i många travfans hjärtan när han i sin senast start, den andra efter drygt tre månaders tävlingsuppehåll, var chanslös och skar mållinjen som femma.
- Ledsen blir jag aldrig när det gäller den här hästen men det fattades speed i benen. Det kommer det säkert att göra på lördag också, säger Stefan Melander.
- Jag har sagt hela tiden att jag helst hade velat starta igång honom i vanliga snabblopp och inte i V75, men det finns väldigt få startmöjligheter. Går man ut i V75 är det så klart lite hårdare än vanliga lopp. Det var bra hästar i loppet och jag varnade också alla spelare i intervjuerna innan att han bara hade 65-procentig form, och då fattas det ganska mycket.

Frågan många ställer sig inför lördagens jackpotkryddade V75-omgång på Bergsåker utanför Sundsvall är vilken form Nuncio har nu, med ytterligare ett lopp och två veckors träning innanför västen.
- Nuncio är väldigt speciell. Han är ingen träningsfantom men den här träningen i backen har han ändå svarat väldigt bra på. Jag vet att han har gått framåt med loppet han fick senast. Formen har kanske gått från 65 till 70 procent. Men min mening med uppehållet och träningen har varit att vi ska försöka starta i Frankrike i vinter och då måste jag starta igång honom. Det är i januari han ska vara på topp. Nu är det oktober, säger Melander och återgår i nästa mening till Nuncios senaste start.
- Sedan har det varit mycket förkylningar i Sverige över huvud taget. Jag vet inte men det kan ha satt ner formen lite.

- Jag har över 100 hästar i träning och har haft mycket förkylningar på andra hästar. Han har inte varit förkyld vad man har kunnat se men det kan ha satt ner honom lite. Det behövs inte så mycket...ska man vinna i V75 gäller det att ha hästarna på topp. Det kan ha berott på det. Vi får se på lördag.

Vilken nivå Nuncio kommer att prestera på när han på lördag gör ett nytt försök i gulddivisionen är alltså ingen lätt sak att bilda sig en uppfattning om. Men spår 6 bakom startbilens vingar passar i alla fall bättre än innerspåret som han hade senast, och inte kunde försvara, enligt Stefan Melander.
- Spåret är egentligen inget superspår men bilen går lite fortare där ute och det passar honom bättre. Han öppnar mycket bättre när han har de lägena. Han ska gå med skor och vilken typ av vagn vi kör med bestämmer vi på tävlingsdagen.

4 TOBIN KRONOS-Örjan Kihlström 30%

Tobin Kronos blir favorit och han var med i samma lopp som Nuncio senast. Då dummade han sig bakom bilen och galopperade från start, men såg till skillnad mot Nuncio riktigt laddad och löpsugen ut efter galoppen och femåringen blev fast med krafter kvar över mål. Före det gick han ju ett bra upplopp bakom Readly Express och känslan är att toppformen sitter där nu. Lite osäkert hur pass tufft Örjan vågar ladda med tanke på galoppen senast, men det borde vara lugnt och då tror jag att Tobin Kronos håller ut Nuncio första biten och kan köra till spets. Toppchans i så fall.

1 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 2%

Order To Fly fick ett för honom passande spår. Det är jobbigt att gå den tunga vägen mot den här typen av motstånd och han gör sina bästa lopp på innerspår. Det bästa för hästen vore om det blev hård fart hela vägen och sedan hoppas att det löser sig under vägen. Han har överraskat förut och skulle ett par av de värsta konkurrenterna få tuffa upplägg kan han avsluta riktigt bra
11 BEAU MEC-Björn Goop 10%

Beau Mec ser grym ut för dagen. Han spurtade strålande från kön bakom Your Highness näst senast och visade fortsatt form som tvåa bakom Queer Fish senast. Spännande med Goop upp för första gången sedan 2010 och jag tror att han med rätt ryggar och lite klaff under vägen kan sänka allt över Bergsåkers dryga upplopp.

5 TOP OF THE WORLD-Jorma Kontio 2%

10 FOSSENS BONUS-Magnus Jakobsson 3%

12 SPITCAM JUBB-Kaj Widell 5%

8 ORDER BY KEEPER-Håkan Skoglund 1%

3 FOOD MONEY-Claes Sjöström 4%
2 POOCHAI-Erik Adielsson 4%
7 DIGITAL INK-Robert Bergh 10%

9 SHADOW WOODLAND-Ulf Ohlsson 3%

 

V75-7, AUTO 2140, Klass I

3 GLOBAL SCIENCE-Petter Lundberg 19%

Bodentränaren Petter Lundberg åker 55 mil söderut för lördagens V75-tävlingar på Bergsåker. Han har med sig två hästar där en tillhör favoriterna och en startar med skrällchans.
Bästa chansen är Global Science som har ett intressant läge med spår 3 bakom startbilen och kan nå favoritpositionen. Den femårige valacken har vunnit samtliga sina sex segrar i karriären från ledningen.
- Jag tror väl aldrig att det är någon som tagit en längd på honom. I och för sig har han inte gjort så många starter heller, men han är väldigt snabb första biten. Det är det som är hans styrka, att han är väldigt kvick i benen.

Att det är ledningen som hägrar för Petter Lundberg är uppenbart.
- Jag tycker jag har en bra häst och jag tycker det är ett lämpligt motstånd så jag måste ge honom chansen. Det är en jättefin häst som jag tycker håller väldigt hög kapacitet för klassen, sen kan jag inte motståndet så bra heller men, de har säkert bra kapacitet också men jag tror positionen att vinna från kanske är ledningen. 
- Det känns kanske att det är den här jag ska vinna med om jag ska vinna på V75 i år. Det är svårt att vinna på V75. Jag har någon andraplats, men V75 är V75 och man ska ha en bra häst och lite tur också.
Global Science har gått utan skor en gång i karriären, när han var tvåa i V75-finalerna på Solvalla för två starter sedan.
- Han kommer att gå barfota runt om nu ifall banan tillåter det. Det är väl tanken. Jag tycker att han var fin i finalerna på Solvalla då han gick barfota runt om för första gången, det var väldigt bra tryck i honom då.
5 JOE MARTINI-Björn Goop 23%

Joe Martini har varit jättefin i de fyra senaste starterna och har fått utdelning med två raka segrar. Första långresan är lite oroväckande även om känslan är att det ska fungera. Om Björn skulle hitta till ledningen är givetvis mycket vunnet. Eventuellt jänkarvagn och det var ett tag sedan senast

2 SO GÅ IKAROS-Claes Sjöström 24%

Han har sett fantastiskt stark ut vid segrarna på slutet och det var en gåta att han blev lite bortglömd senast efter att ha sett toppfin ut näst senast och han såg nästan ännu bättre ut då. Femåringen kan öppna bra vid laddning och skulle han hålla ut Global Science så kanske Sjöström testar där, men det är ändå favorit på att han inte gör det. Det kan nog lösa sig bra ändå i andraspår och blir det körning mot ledaren av någon annan så spurtar nog So Gå Ikaros till tredje raka seger. Två streck.

1 ZEUS KARSK-Peter G Norman 2%

Zeus Karsk är en Orlando Vici-valack som nöter på bra och som lottats till ett innerspår – något som dock inte är direkt perfekt för just den här hästen.  

– Det blev lite punchigt kört för honom senast, man började i 16-tempo och så blev det en rejäl tempohöjning, han trivdes heller inte på underlaget så det loppet var inte optimalt för hästen. Han känns fin jobben annars så formen ska vara bra, säger Peter och fortsätter:

– Men läget här är ju helt iskallt för honom. I bästa fall blir det tredje invändigt för oss. Man kan inte ladda för hårt med honom heller, utan vi får köra lite lagom och hoppas det löser sig; han kan nog ta några i avslutningen men det är lite mycket om och men med honom, så vi får ligga lite lågt den här gången.

7 LUKAS BRIS-Ulf Eriksson 2%

6 LIAM DANA-Erik Adielsson 12%
11 IT´S SHOWTIME ZAZ-Jorma Kontio 8%

8 UNEXPECTED-Torbjörn Jansson 1%

9 QAMARO C.D.-Kaj Widell 2%

4 MARLON DONVICI-Per Lennartsson 4%

10 GIVE ME TEN-Klaus Kern 1%

12 MARVELOUS-Per Linderoth 2%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-3-4-5-9 (8-2)

2) 6 GLOBAL TRADER (1-12)

3) 3-4-6-8-12 (11-15)

4) 6-8-10-13 (15-5)

5) 1-2-4-5-7-10 (3-6)

6) 1-4-6-11 (5-10)

7) 3 GLOBAL SCIENCE (5-2)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 8 Izzy i avd.4 så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 1 November Åby/Solvalla

V86-1, VOLT 264o, Stolopp, Åby

8 BONETE-Peter Untersteiner 12%

Bonete såg klart förbättrad ut vid överlägsen seger i ett enklare gäng senast. Kanske var det en kick för självförtroendet hos denna dam, som mest hängt med i loppen tidigare. Hon har fått ett intressant smygläge denna gång och lär få ett fint hänglopp. Motståndet är inte så blodigt den här gången heller och jag har känslan på en rimlig chans till seger för ”PU” i den inledande avdelningen och chansspikar.

12 VENERE LUX-Christoffer Eriksson 24%

Har tre segrar och ytterligare fyra pallplatser på årets tretton starter. Kommer från seger på Jägersro från ett dåligt spår 8 bakom bilen och den här gången har han ett ännu sämre utgångsläge. Vann enkelt senast trots att han inledde i passgång och inte kom i riktigt trav förrän nästan ett halvt varv. Har farten som behövs men det måste klaffa härifrån.

9 MISS PIXEL-André Eklundh 4%

Har tre raka 13-tider i kroppen och verkar vara  ordentligt på gång. Segern näst senast togs från spår 12 bakom bilen och visade då att hon tål en del jobb på eget hand. Senast höll hon bra i dödens som trea i mål på en något tung bana. Med bättre flyt i löpet nu är hon med i striden.
6 MICRO VICK-Kim Eriksson 7%

Var stort slagen av Bonete förra gången men det är bättre förutsättningar för Micro Vick den här gången. Springspår och offensive Kim Eriksson upp nu är klara plus. Kan leda länge.

7 ORKIDEE SKIFT-Svante Ericsson 16%

3 VALBORG MARJE-Paw Mahony 11%
4 IRIS PALEMA-Mikael J Andersson 21%

11 MONDAY MOON-Micael Stjernström 1%

1 SIOUX PERFECT DAY-Peter Ingves 1%

2 EPIC FEARLESS-Jörgen Sjunnesson 1%

5 S.K´S SAGITTA-Stefan Söderkvist 1%

10 GOLDEN JUBILEE-Kevin Oscarsson 1%

 

V86-2, AUTO 2140, Solvalla

2 NOBEL AMOK-Örjan Kihlström 76%

Läcker travare som utvecklats rejält i Robert Berghs regi. Hästen har redan tagit åtta segrar i år och nästan allt talar för att den nionde kommer ikväll. Den här straffsparken tror jag inte Örjan bränner. Han vann mycket lätt senast med bra spänst över mål och det bör bli tredje raka segern här. Omgångens givna bank.
1 ABANO H.-Björn Goop 10%

Abano H. är tio år men still going strong. Senast vann han enkelt efter att ha övertagit ledningen. Björn Goop upp nu är förstås intressant och han rankas tvåa med tanke på form och kusk. Däremot tveksamt om han kan försvara innern och sedan i så fall ha mod att utmana favoriten från ledningen.

8 GLOBAL SATISFACTION-Ulf Ohlsson 5%

Globalsatisfaction har varit ifrån för en lindrig skada. Är mycket jobbad, men har inte gått några snabba banjobb. Han kan behöva lopp i kroppen och från spår 8 får han ses som ett platsbud i första hand.

9 DA VINCI BOKO-Peter G Norman 1%

Da Vinci Boko gick bra senast då han fick gå lite för tidigt, men kämpade på bra hela vägen in. Läget blev inte så tokigt och han kan få en smygresa, vilket är bra då han är bäst när han får lopp på rulle. Skrällbud vid gardering.

5 FUZZ-Kaj Widell 1%

4 I AM DYNAMITE-Camilla Collander 1%

3 MR PERFECT-Kenneth Haugstad 3%

6 BISON SPIRO-Anna Karin Rundqvist 1%

7 SCAMPI-Erik Adielsson 1%
10 M.T.JAMES-Jorma Kontio 1%

 

V86-3, AUTO 1640, Åby

2 SUN ESTEREL-Jörgen Sjunnesson 38%

Sun Esterel måste ha bra segerchans här då förutsättningarna ser perfekta ut. Kort distans, bra spår och senast slog hästen Victory Kåsgård från spets. Dessutom skicklige Jörgen Sjunnesson upp och stall Jensen visade högform förra veckan. Så det mesta talar för spets och slut!

3 HADES HÅLERYD-Peter Untersteiner 27%

Hades Håleryd vann comebacken och det var första gången han fungerade i år. Han blev oplacerad i V75 senast men Peter Untersteiner tycker att han höll godkänt. Han fick tryck av en kanonhäst och höll ihop travet bra den sista biten. Han kan öppna bra från start och han kommer att ladda den första biten. Chanserna ökar om han tar sig förbi min tipsetta från start.
6 SCIACALLO O.M.-Wilhelm Paal 14%

Sciacallo O.M. är riktigt snabb iväg och Wilhelm Paal vill till ledningen.  Han hade inte startat på ett par veckor inför senast och han kommer vara bättre med loppet i kroppen och ska kunna springa en halv sekund snabbare här. Den korta distansen är hans bästa. Ska räknas tidigt.

5 RETURN TO SWEDEN-Carl Johan Jepson 2%

Inte varit som bäst på sistone. Bästa spåret rent statisktiskt. Bättre än raden och har fart som räcker en bit om formen finns där. Tänkbar vid större gardering.

7 PARTIZAN FACE-Adrian Kolgjini 8%

8 SEEK AND DESTROY-Marcus Hultman 5%

9 VOLONTARY SIMPLCTY-André Eklundh 2%
1 MR ARKANSAS ROSE-Stefan Söderkvist 2%

4 LUCKY SEC-Daniel Karlsson 1%

11 CONRADS WILHELM-Kristian Lindberg 1%

Struken: 10 Dokonjo

 

V86-4, AUTO 2640, Solvalla

7 GUSTAVO BOKO-Björn Goop 16%

Gustavo Boko har hittat rätt efter tränarbyte och blir allt bättre i Björn Goops regi. Senast var han riktigt rejäl när han trots tredjespår sista 700 lyckades hålla undan till seger. Med liknande avslutning är han att räkna med igen och det fanns nog lite kvar i mål också

5 D.D´S PERSEVERANCE-Torbjörn Jansson 1%

D.D.’s Perseverance fick inte fritt senast och kändes fin, enligt Jansson. Hästen har bättre form än rad och ska klara distansen om han håller sig lugn, vilket han bör göra nu då man kör med öppet huvudlag. Storskräll?

4 TITAN BRODDE-Örjan Kihlström 63%

Titan Brodde trivs på Solvalla där det blivit fem segrar på tolv starter. Från spets har det blivit tre segrar på fyra försök. Titan Brodde inledde för ett år sedan tävlingskarriären mycket lovande med tre segrar på fyra starter i regi Catarina Lundström. Men när hästen galopperade som V75-favorit i januari började problemen. Åtta starter och sex galopper senare valde ägarna att ta hem honom.
- Han har varit fin hela tiden fast lite stressad och omogen.  Det kan väl brinna till nu med emellanåt men han har blivit lugnare efter att han fick komma till en annan miljö, säger Stefan Öhman

- Han har väl mognat också och börjat förstå vad det går ut på. Tidigare var han väldigt hetsig i värmningarna men på slutet har han hållit sig lugnare.

46-årige Stefan Öhman har varit amatörtränare sedan 90-talet. På Långby Gård i Västerås tränar han Titan Brodde och ytterligare tre hästar. Där driver han också familjeföretaget Kenneth Öhman Bil och Maskin AB, uppkallat efter Stefans far och sedan drygt tio år tillbaka specialiserat på husbilar.
- Det är tidiga morgnar och sena kvällar som gäller. Min hustru (Camilla) är också med i stallet, men även hon har ett annat heltidsjobb. Det skulle nog inte gå om vi inte hade både häst- och husbilverksamheten på föräldragården, men det är en livsstil kan man säga, vi har hållit på med det i så många år.
Stefan Öhman körde en hel del lopp själv tidigare men har sedan 2015 stått på sidan. De senaste åren har hela travverksamheten gått lite på sparlåga. Innan fyraåriga stoet Creme Freiche började tävla förra hösten hade Stefan Öhman ingen starthäst på ett och ett halvt år, men i år har stallets två tvååringar gått godkända premielopp och sedan Titan Brodde kom hem har det blåst ny vind i seglen. 
- Man blir lite sugen på att köra lopp igen nu när man ser hur han är, men jag har lagt körhandskarna på hyllan, säger Öhman och skrattar.

Således är det toppkusken Örjan Kihlström som på nytt får förtroendet bakom Titan Brodde. När han senast återförenades med hästen, som han körde några gången i vintras, sände han fram utvändigt om ledaren dryga varvet från mål och därifrån imponerade Titan Brodde stort när han enkelt kopplade grepp och gick undan till överlägsen seger.
- Senast såg han riktigt mäktig ut. Han avgjorde så enkelt in på rakan, konstaterar Stefan Öhman.

- Det är några bra emot men han är bra själv också. Distansen passar och spåret är också bra. Han behöver inte ledningen men det underlättar väl om han kommer dit.
Det är jackpot på V86-spelet och enligt prognosen kommer det att ligga 13 miljoner kronor i åttarättspotten. Kanske är Titan Brodde en spik att hänga upp systemet på? 
- Jag tycker att han ska vara favorit. Det är Sebastian Journey som man inte riktigt vet vad den kan i första starten för Timo Nurmos. Men de har mötts förut. I debuten vann Titan Brodde med en nos och sedan var de två favoriter när de möttes i V75. Då galopperade Titan Brodde och blev femma och Sebastian Journey blev trea. Allt verkar hur som helst bra med min häst. Han gick jobb i lördags och kändes finfin och han kommer att jogga lite i morgon (tisdag).
Titan Brodde har vunnit 7 av 18 lopp. Felfri har han bara förlorat tre gånger. Kapacitet finns och fortsätter han på den inslagna vägen kan det bära långt.
- Det klart att jag tror och hoppas att han ska bli en riktigt, riktigt bra häst. Jag har sett hur han kan bete sig och göra bort sig, men som det ser ut nu går det åt rätt håll.

3 SEBASTIAN JOURNEY-Jorma Kontio 7%

Här känns Sebastian Journey klart spännande i ny regi för Timo Nurmos. Hästen har alldeles för lite pengar på sig sett till kapacitet och för fem starter sedan utmanade han derbyvinnaren Cyber Lane från dödens som sjuoddsare. Hästen har aldrig tävlat barfota, men kanske det testas nu? Kan öppna rätt bra och måste med på en garderad kupong.

6 UN DERNIER RIRE-Erik Adielsson 6%

1 ENKAI BOKO-Joakim Wallin 3%
9 QUICK CROWN-Claes Sjöström 2%
10 EL SENOR DEO-Kenneth Haugstad 1%

2 SEA OF HEARTBREAK-Kaj Widell 1%

8 COOL ACTION-Ulf Ohlsson 1%

 

V86-5, AUTO 3140, Stayerlopp, Åby

2 DUGUR-Robert Bergh 35%

Dugur har inte vunnit över lång distans ännu men det känns som han borde vara gynnad av den då han är stark. Perfekt läge då han inte är startsnabb. Han stod för en strålande upphämtning efter startgalopp senast. Ska vara långt framme och jag chansspikar.

11 CANTONA AMERICA-Johan Untersteiner 18%

Går sina 14-tider i sömnen och har inget emot lång distans. Sämsta läget nu gör att han är i behov av ett högre tempo av dom där framme. Då kommer han in i matchen till slut. Härdad på V75 och räds inte motståndet.

1 RAWINDSKI-Veijo Heiskanen 15%

Rawindski var nära att vinna i debuten för Veijo och kan vinna nu istället med det loppet i kroppen. Han fick öppna tufft och höll starkt. Hade varit ifrån innan och ska vara ännu vassare nu. Distansen bör klaras och läget blev perfekt för en startsnabb häst. Långt framme och man kör barfota igen
5 UNO PICCOLINO-Jörgen Sjunnesson 2%

Uno Piccolino var mycket bra från svårt läge på Åby senast. Härligt formbesked.  Betydligt bättre läge nu. Bäst över sprint, körs på chans. Värd ett streck vid gardering.

6 COKTAIL BAR-Adrian Kolgjini 5%

Har ännu inte vunnit lopp för Kolgjini men kommer snart att göra det. Hästen är snabb ut och allra bäst i spets så jag räknar med att han kommer testas för den positionen. Stallet håller högform!

4 ABOVE EVERY ONE-Jan Dahlgaard 1%

9 CROWN WOOD-Christoffer Eriksson 13%
10 KOSMOPOLIT DU GULL-Peter Ingves 2%

7 BOWLING TRIPLE X.-André Eklundh 6%

3 LAJOS FAWÖR-Kevin Oscarsson 2%

8 INSERT ECUS-Stefan Söderkvist 1%

 

V86-6, AUTO 2140, 3-åringar, Solvalla

6 HARRINGTON-Jorma Kontio 15%

Harrington räckte inte riktigt i ett kriteriekval, som vanns av Da Pepperboy före Global Un Poco, men har både före och efter det gått starkt mest hela tiden och ser ut att vara under kraftig utveckling. Han har ett något bättre spår än vad som varit fallet på slutet och då han kan öppna skapligt bör han få en bra resa - att han får överta ledningen är en fullt tänkbar möjlighet. Oavsett vilken resa han får dyker han säkerligen upp på fotot, då han är ganska anspråkslös vad gäller löpningsförlopp

12 VALOUR KRONOS-Erik Adielsson 21%

Valour Kronos har visat bra kunnande och var riktigt duktig när han vann förra gången efter ha avgjort på rejält vis. Hästen var ändå inte som bäst den gången och har stått över lite efter det. Eftersom formen kanske inte är på topp nu och läget inte är det bästa får han stå tillbaka i tipset, men han är ett tidigt motbud

8 PANE VINO-Örjan Kihlström 5%

Pane Vino fick vandra utvändigt ledaren en stor del av loppet och stannade till lite sista biten, men var bra. Nu blev det spår åtta och då han inte är så snabb från start så blir det nog till att backa och han hamnar då sist som vanligt. Då kan det bli tufft att vinna

9 LADY YOULINE-Oskar Kylin Blom 25%

- Hon har alltid varit lovande och tog tre raka segrar i starten på karriären men blev tyvärr sjuk i somras. Hon drabbades av en rejäl korsförlamning och var tvungen att få dropp, hon blev riktigt dålig. Det var nästan så att jag tänkte att den här säsongen var körd men det visade sig inte blir fallet efter att vi ändrat på kost och träning, säger ägaren tillika tränaren. 
Det nya upplägget innebär mer träning, minst varannan dag, och mindre socker liksom havre. Det här har lett till att treåringen har tagit ytterligare två segrar. Hon kommer närmast från vinst tillsammans med kusken Oskar Kylin-Blom som också fattar tömmarna på onsdag.
- Senast var hon lika fin som hon var i början på sommaren, konstaterar Henrik Hoffman

Förutom en kry Lady Youline och ett nytt upplägg växlade Visbytränaren också upp balans- och utrustningsmässigt i den senaste starten. 
- Det var första gången hon gick barfota runt om och med jänkarvagn. Det föll väl ut, hon har som sagt alltid travat fint men i och med att vi tog bort skorna kunde vi även ta av skydden och då blev hon friare och rappare. Hon har inte varit startsnabb tidigare men nu var hon som en tiger när hon följde bilen, det blev en enorm effekt på så sätt, säger Henrik Hoffman som meddelar att det bli samma utrustning och balans i onsdagens uppgift, där utgångsläget inte är till deras fördel. 
- Helst hade jag önskat ett framspår men spår 9 är ändå det bästa av bakspåren för hennes del och om hästen framför öppnar bra kan det räcka långt. Men nu är det annat motstånd, så klart, och det är svårt att sia. Men är hon på rätt humör och får ihop det som sist är hon med där framme. Hon vann med lite krafter kvar, vi ryckte aldrig tussarna då och hon ska till och med kunna ha gått framåt med det loppet.
11 FANTASY IN-Per Lennartsson 13%
2 INERTIAL-Ulf Ohlsson 5%

Inertial är en liten fin treåring som är på ”g”. Blev tempotorsk senast så det loppet glömmer vi. Betydligt bättre läge nu och kan vara med där framme. Troligen skor bak igen
1 MELLBY FANTOM-Torbjörn Jansson 4%

Mellby Fantom är snabb ut och har bra spetschans initialt. Släpper till min tipsetta?
5 CAPTAIN KNAS-Ulf Eriksson 3%
10 WITTY-Erik Berglöf 1%

7 IBRA LE SOLEIL-Kim Moberg 3%

Ibra le Soleil har vunnit två av de tre lopp han gjort på Solvalla. Kim Moberg har vunnit två av de fyra gånger hon kört hästen i lopp

4 SOLITARY CHAMP-Mattias Djuse 2%

3 MISS MELINDA-Lars Erixon 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Diamantstoet, Åby

2 GOING DIABLO-Peter Untersteiner 17%

Going Diablo är snabb ut och trivs bra i ledningen. Frågan är om hon lyckas stå emot en smygkörd via open stretch? Hon gick bra i V75 senast även om hon inte fick med sig något hem. Hon klarar normalt distansen. Hon har blivit överfallen ett par gånger i ledningen över medeldistans och riskerar att bli det igen..

6 MELLBY DASHING-Carl Johan Jepson 33%

Mellby Dashing satt fast senast och håller sin fina form. Hon är snabb ut och kommer hon först till sarg sitter hon på leken. Ny kusk i Carl Johan Jepson nu. Tre segrar och tre andraplatser på elva starter i år. Räknas tidigt.

8 ANNABELLE DIMANCHE-Robert Bergh 7%

Annabelle Dimanche är ingen segerstaplare och har inte alls haft någon bra relation med spårlottningsmaskineriet på sistone. Ändå vill jag varna för henne, då hon som de flesta vet kan avsluta riktigt vasst. Hon har gått snabba slutvarv från djupa kön i de två senaste starterna, utan att det gjort några större avtryck i hennes resultatrad. Skulle hon ha lite flyt med ryggar och tempo kan hon visa sig vara först i mål i ett öppet stolopp.
1 ILONA HÅLERYD-Johan Untersteiner 25%

Ilona Håleryd var Stefan Söderkvist nöjd med senast och hon kan mycket när det stämmer. Hon har spetsat de två senaste gångerna hon haft innerspår. Hon kan bli het, släpper till stallkamraten Going Diablo?

4 FLIRTING GIRL-Kevin Oscarsson 3%
5 MAKERA-Henriette Larsen 1%

7 SALMA SILVIO-Christoffer Eriksson 1%
3 GUNELL PALEMA-Håkan K Persson 8%
11 TWIN´S ZINDY-Stefan Söderkvist 2%

9 ABOVE ALL-Kim Eriksson 2%

10 CORINNE AF SOLNÄS-Peter Ingves 1%

 

V86-8, AUTO 1640, Solvalla

4 MACTHEMAN-Magnus Jakobsson 30%

Mactheman får tipset på läge och form. Såg fin ut senast vid spetsseger och det kan bli repris här. Senast kom han till spets efter ett knappt halvvarv och hade inga problem att hålla undan. Når han ledningen och får hållas där är han hästen att slå.

1 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 31%

Urban Kronos. Han har gått bra hela tiden och har äntligen ett vettigt läge. Klaffar det lite så är han med långt framme. Har ännu inte visat den där extra lejonklon. Han kan knappast försvara innerspåret men är tidig om det löser sig

5 GRINNEBYS ORION-Claes Sjöström 2%

Jämn och nyttig. Kan öppna och har ett bra utgångsläge. Har farten i kroppen och med rätt lopp är det en storskräll som jag vill betala för i hopp om lite exra pengar i kassan till slut.
6 FIRST LOVE BOKO-Per Lennartsson 6%

First Love Boko är snabb ut och kan bli farlig om spetsen nås. Återkommer efter en paus och även om hon tränat på en tid så kan hon nog vara i behov av lopp. Annars är förutsättningarna fina med framspår och kort distans

10 AUTOBAHN-Erik Adielsson 5%

9 ERIK STING-Jorma Kontio 17%

Har inte startat sedan han galopperade bort sig från innerspår som hårt betrodd i klass I-final ifjol. Årsdebut nu och bakspår över sprint är frågetecken som behöver rätas ut

8 BELLINO B.-Conrad Lugauer 2%

3 HEAL THE WORLD U.S.-Kenneth Haugstad 1%

7 THE SWEDE-Björn Goop 4%

2 KABANOSS-Torbjörn Jansson 1%
12 STINGER HANOVER-Ulf Ohlsson 1%

11 ALVENA UNI-Kaj Widell 1%

 

Systemförslaget:

1) 8 BONETE (12-9)

2) 2 NOBEL AMOK (1-8)

3) 2-3-5-6 (7-8)

4) 3-4-5-6-7 (1-9)

5) 2 DUGUR (11-1)

6) 1-2-5-6-8-9-11-12 (10-7)

7) 1-2-3-4-5-6-7-8-9-11 (10-2)

8) 1-4-5 (6-10)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Harrington i avd.6 så blir kostnaden endast 150:-