V75 Lördag 25 Februari Eskilstuna

V75-1, AUTO 2140, Stoeliten

6 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 27%

Var fin tvåa bakom Erica senast efter att ha tvingats gått i dödens sista halvvarvet och därifrån fick han inte tag på en undflyende ledare som startade 20 meter före. Hon är ingen snabbstartare men får hon ett lopp i 2-3 ytter så blir hon väldigt farlig till slut och hon får tipset i ett lopp där en kvartett sticker ut något i mina ögon.

9 JETSET-Peter Untersteiner 29%

Står ensam på bakspår och då det endast är 7 motståndare i skrivande stund bör hon inte hamna alltför illa till. Hon har en rykande avslutning att tillgå när det klaffar och vi har sett röd kusk komma flygande långt ut i banan tidigare och plocka ner fältet. Det kan hända igen. Hon är härdad mot bra hästar och känslan är att det är lite enklare emot än på slutet. Räknas tidigt.

1 FLY THE WORLD-Ulf Eriksson 9%

Har varit ute i Guld på slutet och mött tuffa hästar som On Track Piraten och Anna Mix. Plockar fina pengar även i de sällskapen och skulle det lösa sig från innerspåret här så är hon intressant som singelprocentare. Kan knappast behålla ledningen även om det inte är helt uteslutet, men bör ändå få ett fint lopp härifrån. Intressant skräll.
2 PASITHEA FACE-Lutfi Kolgjini 21%

Låter Ludde sin vana trogen väldigt uppåt på, och han tror på bra vinstchans. Hon har härdats i tuffa årgångslopp och gör nu debut som 5-åring och där har Ludde haft flera fina hästar tidigare som klarat av det med glans. Har inte vunnit på ett tag men duger normalt i den här klassen och från ett bra läge kan det vara hon som sitter i ledningen och då kommer han att dra i ett hårt tempo och kan mycket väl slinka undan till seger. Måste med.

3 RAFFINOS-Kenneth Haugstad 4%
4 CATCH THE CASH-Erik Adielsson 5%
5 JUMBLE ÅS-Jorma Kontio 3%
7 DEDES MYTHICAL-Sune L Nilsson 1%

Struken: 8 WITHMA

 

V75-2, AUTO 2140, Diamantstoet, Spårtrappa

5 NEW FLAME-Ulf Ohlsson 6%

Är helt bortglömd av de tidiga spelarna trots att hon kommer från seger i årsdebuten senast i ett stayerlopp. Har mött bra hästar innan dess och har därför en lite tråkig rad. Hon kvalade in till Breeders Crown i höstas men tvingades strykas inför finalen. Verkar ha skött vinterträningen bra med tanke på senaste starten. Hon lever mest på styrkan och är i fara om det blir en speeduppgörelse. Ingen raket från start men ett bra läge gör att hon bör hamna vettigt till direkt. Intressant tipsetta till 6%!

9 DREAM LANE-Torbjörn Jansson 10%

Avslutade fjolåret och inledde detta år med en seger, men senast mötte hon bra hästar i Margaretas Unghästserie och trots att hon var favorit och gick nytt rekord så hamnade hon utanför pengarna. Har ett intressant smygläge nu och hon går från favorit till skrällbud, och jag streckar tidigt.

14 QATRINE GEL-Örjan Kihlström 20%

Har varit duktig tvåa på V75 i två raka startar nu. Först bakom Angel Rain på Bergsåker och senast bakom Red Rose America på Solvalla i finalerna. Enklare emot nu, men då det är spårtrappa får hon ett väntat dåligt utgångsläge men som nu har underlättats lite av en strykning. Hon är stark och rejäl och tål att göra en del på egen hand om det behövs och Örjan kan konsten att köra i dödens. Känns som ett givet streck.

1 SIMB SENTA-Thomas Dalborg 7%

Har fin form och är långt framme hela tiden. Tre starter i hår har gett tre pallplatser och senast kom årets första seger. Kan öppna hyggligt, men taktiken är svårbedömd då tränaren tror att hon är bättre i ryggar. Får ett bra lopp och kan mycket väl blanda sig i segerstriden, antingen från spets eller rygg ledaren. Outsider.

10 LUCKYLINE AMERICA-Claes Sjöström 3%

3 ALVENA ULLABELLA-Mattias Djuse 9%

4 SAHARA SUN-Magnus Jakobsson 3%

7 AMPHIBIAN MADNESS-André Eklundh 4%

6  MELODY MARKE-Johnny Takter 2%

13 BEAR GLIDE-Erik Adielsson 1%

15 BEAR GLIDE-Erik Adielsson 1%
12 DIORA FROM MY-Tom Fromell 1%

2 VILDAPEL-Ville Nisonen 2%

 Strukna: 8 Xanthis Amazing, 11 Ilona Håleryd

V75-3, AUTO 2640, Guld

5 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 83%

Världens Bästa Dalahäst! Ja, vad ska man säga. Han verkar vara överlägsen i Svenska Elitserien under vinterhalvåret och verkar aldrig gå ur form. Han radar upp segrar och är på väg mot sin 15:e miljon! Likvärdigt mostånd som vid tidigare segrar och ett bra utgångsläge bör ge honom en bra position igen, och jag tror att han tar sig förbi övriga från start om Johnny vill. Det ryktas om att Obi Wan vill köra där, men jag tror att han vinner ändå om allt är som det ska. Bra chans och spiken är ett faktum.

1 OBI WAN-Flemming Jensen 6%

Känns som värsta hotet i både spetsstrid och slutstrid. Avslutade bra som tvåa bakom Piraten senast och hade tre raka segrar innan dess så formen är på topp på 11-åringen. Jag tror ändå inte att han står emot min spik om han väljer att köra i ledningen, men vill man gardera så är han först på min lista.

4 NAROLD VOX-Ulf Eriksson 3%

Har inte missat pallen på sina tre starter i år och är fint i gång. Den långa distansen är ett plus då han lever högt på sin styrka. Var trea bakom Piraten och Obi Wan senast och det känns troligt med något liknande igen även om distansen kan vara mer till hans fördel än till danskens. En bra platschans då han inte är speciellt startsnabb.
8 EL MAGO PELLINI-Lutfi Kolgjini 4%

Gör årsdebut och kommer säkert ut bara för att få ett lopp i kroppen innan man i nästa lopp återigen får rycka skorna vilket han trivs bättre med. Duger bra mot dessa hästar när det är full form och maximal balans men denna gång kan han få svårt att vara bland de tre från ett dåligt utgångsläge.

6 CLAES BOKO-Erik Adielsson 1%

3 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 1%

7 UDO´S OILER-Torbjörn Jansson 1%

2 POOCHAI-Örjan Kihlström 1%

10 MONTGOMERY GEL-Ville Nisonen 0%

9 ON THE DOT-Sten S Carlsson 0%

 

V75-4, VOLT 2140, Klass I

12 TOURNADO DREAM-Örjan Kihlström 19%

Visar fin form och har inte varit sämre än tvåa på de fyra senaste starterna, däremot har det bara blivit en seger. Står perfekt inne i loppet på pengar och Örjan Kihlström upp i vagnen nu känns intressant. Blir inte alltför hårt betrodd när han har spår 12 vilket gör honom mer spelvärd. Lever mycket på styrkan och även här är det inte otroligt att Örjan tidigt kör till och sätter sig i dödens istället för att förlita sig på en slutspurt. Gick med bike för första gången senast i V75-finalerna som tvåa bakom Hall Of Fashion och det kan bli lika igen. Bra chans trots läget.

6 MAN AT WORK-Magnus Jakobsson 20%

Är snabb från start och kan vara den som tidigt sitter i ledningen och är då hästen att plocka ner. Var femma senast  bakom Cyber Lane på Solvalla men fick då sent fritt och hann aldrig gå tom i mål. Stenströmers enda häst till start och här har man lite förhoppningar under året. Utmanar från ledningen.

3 THE SWEDE-Carl Johan Jepson 19%

Har inlett året på ett lovande sätt med två segrar och en andraplats. Från ett fint utgångsläge hör han till de tidiga garderingarna men den här gången blir det vanlig vagn istället för jänkarvagn när det är voltstart. Har kapacitet för att segerstrida med rätt lopp. Jag tror inte han är snabb nog från start för att hålla ut Man At Work från början.

2 ALORAC MATHBELL-Jörgen Westholm 17%

Har också hög kapacitet för klassen men lever mer på styrkan. Trivs bra i dödens och kommer säkert att köras dit om det går för långsamt. Är inte helt stabil och galopperade bort sig senast i V75-finalerna där Hall Of Fashion vann. Duger i klassen och kan krossa alla till slut om han är på topp.

8 SEMBS REBIR-Ulf Ohlsson 9%
10 CARLOS MILO-Torbjörn Jansson 3%

5 VÄSTERBO EXCLUSIVE-Leif Witasp 2%

7 BOOMER-Erik Svensson 3%

4 STAR CROSS-Jorma Kontio 1%

9 ROBIC LANE-Kenneth Haugstad 6%

11 ZIG ZAG-Peter Untersteiner 1%

1 ESMERALDA GIRL-Fredrik Jonsson 0%

 

V75-5, AUTO 1640, Brons

5 QUEER FISH-Kaj Widell 21%

Blev het senast och tröttnade helt halvvarvet kvar. Man har siktat på det här loppet då han står bra inne i klassen. Kan öppna hyggligt och det kan bli ett offensivt upplägg även om inte ledningen är ett måste. En hård bana skulle gynna honom och i skrivande stund är det ganska troligt. Är van att gå med skor och får tipset. Nerstruken ett hack när favoriten lämnat in handduken.

4 WIND FARMING-Mika Forss 10%

En finsk 10-åring med många starter i kroppen. Blir säkert bortglömd på strecken då man tenderar att understrecka utländska(okända) hästar. Han kan öppna bra och verkar ha hittat en toppform på äldre dagar och nu provar man alltså chansen mot svenskt motstånd. Han får chansen i ett spelvärt lås från min sida där det är många om budet bakom.

3 CASH A CHEQUE EM-Erik Adielsson 19%

Gör jämna och fina insatser och har varit etta och tvåa i årets starter. Ingen raket från start men är nerstruken till spår 2 så han sitter i slagläge direkt. Skulle det bli för tuff körning här så bjuds han in i matchen och ska då ses med hyggliga chanser att spurta ner motståndarna över upploppet.

1 BLUE STAR CHAMPION-Svante Ericsson 3%

Duger bra när han är på topp och har fått ett bra startspår även om det blir svårt att försvara någon ledning. Är närmast garanterad ett bra lopp och med lucka till slut kan han plocka ner många över upploppet.

10 NEW STAR POWER-Wilhelm Paal 6%

12 ÖNAS IGOR-Johnny Takter 4%

7 GIGANT PROUD-Mattias Djuse 0%
8 FLASH OAK-Jorma Kontio 1%

11 SNYTING-Ulf Ohlsson 3%

9 TENZING-Ulf Eriksson 2%

6 KATTENS CHAMSIN-Tomas Rosén 0%

Struken: 2 Erica

 

V75-6, AUTO 2140, Klass II

6 RIGEL FACE-Lutfi Kolgjini 52%

Det känns som han står för klassen i det här gänget och han verkar dessutom ha stabiliserats på slutet och vunnit tre av årets fyra starter. I det fjärde loppet satt han dessutom fast med vinstkrafter i ledarryggen trots en galopp efter 300. Han är snabb från start och jag tror på spets och slut och spikar även om jag alltid är rädd för galopp när Ludde kör en av mina spikar.

11 ACTUAL STAR-Kenneth Haugstad 7%

Visar fin form men även han är något ostabil på benen och har galopperat i två av de fem senaste loppen. I de felfria har han sämst varit tvåa på slutet. Han lever på styrkan och är missgynnad av kortspeeder till slut. Skulle han komma vettigt till och min spik gör bort sig så är det här en skräll att tänka på. 

5 UPPOHOPPA-Örjan Kihlström 17%

Tog inte en enda seger i fjol på 7 starter, men 4-åringen har inlett året med två vinster på tre starter och verkar nu förstå vad det går ut på. Örjan körde till seger senast på nytt rekord över kort distans och från ett fint utgångsläge tillhör han de värsta motbuden även denna gång.. Är startsnabb och kan mycket väl vara den tidiga ledaren, men kommer väl knappast att svara mot den stora favoriten?  Får räknas som en outsider bakom min spik då form, läge och kusk är starka plusvarianter.

4 OBELIX SKIFT-Svante Ericsson 5%

Är en stark 5-åring som också kommer med två segrar på de tre senaste loppen. Senast visade han även speedresurser då han vann bakifrån och gick med i 3-spår 900 kvar. Avgjorde sedan enkelt över upploppet och vann på en 13-tid över kort distans. Skrällbud.

8 THE LUCKY ONE-Erik Adielsson 6%

12 MR DREAM COKTAIL-N. Westerholm 3%

1 DALHEM EXPRESS-Lars Åke Söderholm 1%

7 NONTOXIC-Jorma Kontio 1%

10 DONTSTOPBELIEVIN-Leif Witasp 1%

3 LOVELY BOY-Tobias J Gustafsson 3%

2 OVERSEAS-Ulf Eriksson 2%

9 ENZO BOKO-Olle Alsén 1%

 

V75-7, AUTO 2140, Silver

2 MELLBY COLLECTOR-Örjan Kihlström 28%

Är kapabel för klassen och ska duga om det löser sig från innerspåret som han nu blivit nerstruken till. Man hade säkerligen behållt spår 2 om det varit möjligt och nu är man lite utelämnad till vad som händer då han riskerar att bli lite het om man laddar för mycket från start. Han är inte sämre bakifrån men då måste han hitta ut och det är ett till hinder som måste överstigas. Vinner troligen om det löser sig.

12 CUPIDO SISU-Tomi Haapio 3%

Var mycket fin vid seger senast då han övertog ledningen 1400 kvar trots ett åttondespår bakom bilen. Har ännu inte varit på pallen på V75 efter sju starter men på senaste intrycket får han ses som ett skrällbud trots ett dåligt utgångsläge.  Tomi Haapio körde hästen för första gången senast och får chansen igen.

5 SPRINGOVER-Johnny Takter 29%

Gör debut i silver men har bra form och ska räknas tidigt från ett bra utgångsläge. Kommer med en nolla i bagaget men då satt han fast och fick aldrig chansen när Young Farmer gick i mål som segrare under V75-finalerna. Han är stark och tål lite jobb på vägen om det behövs. Motbud vid gardering.

9 ALAMO BOKO-Flemming Jensen 9%

Gör bra lopp mest hela tiden men missgynnas troligen av att behöva gå med skor på fötterna. Har ett passande läge för Flemmings körstil då han oftast väntar med attacken så länge som möjligt och ibland är det för sent. Får ändå ses med vissa möjligheter speciellt om det skulle bli lite överpace.

3 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 8%
7 JEEPSTER-Kaj Widell 3%

8 SUGARMAKESMECRAZY-Erik Adielsson 14%

4 MAKE IT QUICK-Kenneth Haugstad 2%

11 CARELIN-Jörgen Westholm 1%

6 MYSTERY LOVE-Peter G Norman 0%

10 FUZZ-Claes Sjöström 0%

Struken: 1 Nakoda Goj

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-6-9 (3-4)

2) 1-3-4-5-6-7-9-10-11-14 (15-12)

3) 5 ON TRACK PIRATEN (1-4)

4) 2-3-6-8-12 (10-5)

5) 4 Vind Farming/5 Queer Fish (3-1)

6) 6 RIGEL FACE (11-5)

7) 2-3-5-7-9-12 (8-4)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Mellby Collector i avd.7 så blir kostnaden endast 200:-

V86 Onsdag 22 februari Åby/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Åby

4 BARKEVIOUS MINGO-C. Johan Jepson 22%

Vann på ett fint sätt från ledningen på V75 näst senast och visade hur fint han trivs i den positionen. Senast var det V75-finaler och han hade ett bakspår och kom då inte riktigt till. Nu är det spetsläge igen och då blir han svår att stå emot och jag inleder med en spetsspik.

7 BELLINO B.-Marc Elias 36%

Är favoritspelad av de tidiga lirarna trots ett spår lite väl långt ut bakom vingen. Han är med långt fram hela tiden och har en seger och en andraplats på årets två starter. Gick bra från bakspår senast bakom vinnande Malkin N.O och med minsta klaff härifrån kan han blanda sig i segerstriden. Bra platschans.

3 KAMANDA-Peter Untersteiner 13%

Vann årsdebuten senast och visade fin form direkt då hon öppnade snabbt från spår 2 bakom bilen och ledde sedan runt om före Usain Colt på Åby. Viss chans att kunna hålla ut min spik, men jag spelar inte på det. Vann inte ett enda lopp ifjol men kanske blommar ut i år som 7-åring? Outsider.

2 VÄSTERBO ARTHUR-Robert Bergh 3%

Har ingen vacker rad och stallformen hos Bergh är väl inte den bästa han haft i karriären för ögonblicket. Har kapacitet att segerstrida om formen är på plats och läget blev bästa tänkbara. Kan öppna hyggligt men är nog inte gynnad av den korta distansen. Får hoppas på överpace för att komma in i matchen till slut. Skrällbud vid gardering.

1 PANDORA FACE-Lutfi Kolgjini 7%
9 RIGOLETTO JET-Thomas Uhrberg 3%

5 USAIN COLT-Johnny Takter 13%

6 WILDINTENTION ÅS-André Eklundh 2%
8 NETWORK BROLINE-Stefan Söderkvist 1%

 

V86-2, AUTO 2140, 4-åriga Ston, Solvalla

7 LAVIDALOCA DE VIE-Per Lennartsson 17%

Tog bara en seger ifjol på 12 starter som 3-åring men har inlett året lovande med två segrar och en andraplats på de fyra starterna. Har gått i mål på 14-tider på slutet vilket borde räcka en bit i det här gänget om det klaffar från läget. Hon är ganska kvick ut vid laddning men ovisst vilken taktik man använder sig av från det här spåret. Outsiderbud som knappast blir favorit.

4 MARIANA-Örjan Kihlström 9%

En kanadensiska som hamnat i träning hos Jim Oscarsson och har hunnit med ett lopp på svensk mark där hon blev godkänd femma bakom vinnande Duke Of Mearas på Solvalla i början av februari. Bör gå framåt en hel del med det loppet i kroppen och den här gången sätter man upp kungen av Solvalla, Örjan Kihlström i vagnen. Från ett bra läge känns singelprocenten väldigt lockande!

8 UNIQUE JUNI-Kaj Widell 44%

Är hästen med bäst meriter i fältet men hon har sämsta läget och gör årsdebut så det finns flera orsaker att gå emot den tidiga favoriten. Hon ska vara väl förberedd men har inte gått några snabbare jobb. Rättviks stjärntränare Hans R Strömberg, har plockat fram ännu en kapabel häst i sitt lilla stall! Har sprungit in fina 1,2 miljoner redan vilket är mer än dubbelt så mycket som närmaste motståndare kan komma i det här fältet. Vann E3-final i Örebro ifjol.

5 VIOLET HILL-Erik Adielsson 15%

Maharajah-dottern kommer från en efterlängtad seger där hon övertog ledningen efter 250 meter och gick sedan undan till ohotad seger före Dino Dollar. Kan öppna snabbt och från bästa utgångsläget är chansen till tidig ledning stor och då måste hon räknas med bra vinstchans igen. Outsider.

6 ROBINIA FACE-Daniel Olsson 3%

3 STAR TREATMENT-Kenneth Haugstad 7%

2 LADY ZAPPA-Ulf Ohlsson 3%

1 DREAM ON HONEY-Jim Oscarsson 2%

 

V86-3, AUTO 3140, Stayerlopp, Åby

2 WALLABY-Johnny Takter 34%

Har siktats hit och avslutade bra senast som trea i mål bakom en bra Starzinner på Jägersro. Har ett bättre utgångsläge än på länge och man bedömer honom i stallet som att han ska ha V75-kvaliteer. Kan öppna men behöver inte stressa fram något från ett bra andraspår där han sitter i slagläge direkt. Vann ett långlopp på V75 i början av december före Very Esterel och är härdad mot bra hästar. Bra chans!

8 ALBATROS D.K.-Marc Baek Nielsen 19%

Har sämsta utgångsläget och gör årsdebut. Ska ändå inte ses som chanslös då han vann fyra lopp ifjol på elva starter och hade ytterligare fyra pallplatser. Dessa togs i Danmark ska sägas, och motståndet är troligen lite hårdare den här gången men samtidigt har han då inte fått samma prispengar som han skulle fått i Sverige så man kan nog ändå säga att han står ganska bra inne i loppet. Är mest stark men kan behöva loppet och är bäst barfota. Räknas ändå.
1 RITZO-Thomas Uhrberg 6%

Har årsdebuten överstökad där han blev trea bakom Starzinner på Axevalla. Kan öppna och är närmast garanterad ett fint lopp från innerspåret. På Åby är ju open-stretch väldigt intressant och det kan bli aktuellt i det här fallet. Skrällbud med en vass kusk i sulkyn.

5 MR JÄGER-Kevin Oscarsson 3%

Plockar pengar men har inte riktigt fått till det på slutet. Har vunnit på distansen tidigare och har fått ett bra utgångsläge och har en vass lovande kusk i sulkyn. Kommer att återgå till jänkarvagn igen vilket han inte hade senast. Jätterysare.

6 DARK XRAY-Håkan K Persson 17%

9 TETRAONE JET-Christoffer Eriksson 13%

10 MONTANA CROWN-André Eklundh 4%
3 SONNY BULL-Jan Henriksson 2%

4 LIZA WITH A Z.-Olof Thorson 2%

7 ROBIN KOMPIS-Robin Andersson 2%

 

V86-4, AUTO 2140, Stolopp, Solvalla

7 TAKEAWAY-Örjan Kihlström 24%

Känns som en bra häst för klassen men hon har inte övertygat fullt ut på slutet även om hon gör godkända lopp mot bra hästar. Fyra raka V75-starter gör att hon nu går ner i klass något. Har fart nog i kroppen för att segerstrida men segerviljan verkar inte vara av bästa märke. Får tipset men garderas.

6 DASHING KIMBERLEY-Jennifer Tillman 19%

Gör bra lopp hela tiden och stod emot bra mot hingstarna senast som fyra bakom Malkin N.O. på Solvalla. Endast flickor emot nu men distansen är ett halvvarv längre vilket kan vara ett litet minus. Med rätt resa kan hon avsluta sylvasst och det är ett måste på kupongen med vassa Tillman i vagnen.

2 IRENE SUND-Fredrik B Larsson 6%

Har inlett året med två andraplatser på tre starter och båda har varit på V75 och mot bra hästar som Ioana Hanover och Erica. Enklare emot nu och senast gjorde hon bort sig med galopp i ett tidigt skede och blir därför väldigt bortglömd den här gången. Ett bra läge och hon kan öppna bra vid laddning. Ser intressant ut!

4 NOOMI SKIFT-Hans Owe Sundberg 12%

Kommer med tre raka "ägg" i protokollet men hon är bättre än så och har fått ett fint utgångsläge. Har årsdebuten överstökad och ska gå framåt rejält med ett lopp i kroppen. Är bäst barfota runt om och ska passas när det går att rycka skorna.
3 KIRIN DE ZEUN-Ulf Eriksson 3%

1 DONATELLA CENTER-Micael Lindblom 16%

12 CHARMANT HORNLINE-Björn Goop 8%

9 SWISS ACCOUNT-Ulf Ohlson 3%

8 SAM FORGET-Rauno Pöllänen 2%

5 KULANI-John Byström 2%

11 BANTHECHOCOLATE-Jorma Kontio 2%
10 SUNDSHOLMS FATIMA-T. Jansson 2%

 

V86-5,VOLT 2140,  Tilläggsjakt 40 meter

8 OFFICER C.D.-Robert Bergh 74%

Är hästen som står för klassen i det här gänget. Var med i en V75-final senast där Carabinieri vann och han hade då svårt att följa sista biten och får godkänt som femma i mål på en 13-tid vilket borde räcka långt i det här loppet. Spår tre i volten borde passa bra och med endast 5 hästar på startvolten som står 40 meter före bör han kunna vara i kapp i tid, och då han trivs bäst i spets kanske det blir ett offensivt upplägg och han får ta över tidigt. Jag räknar med det och spikar ekipaget. 

4 ELEGANT ÅS-Stefan Söderkvist 9%

Verkar vara den på start som har bäst fart i kroppen och jämnast form då han hela tiden är med i striden även om han inte vinner så ofta. Skulle han kunna tråckla sig till spets på något vis från ett knepigt spår 4 så ökar chanserna och då kan det vara vinnaren. Senaste segern togs just från ledningen. 

6 LASKEN PALEMA-Rickard Svanstedt 4%

Gidde Palema-sonen har väl inte riktigt nått upp till pappas standard men närmar sig miljonen i intjänade pengar även om det tagit emot lite den sista tiden. Avslutade klart godkänt senast i ett stayerlopp till tredjeplatsen bakom Thaitec och ska kunna vara på en liknande placering även här. 

3 DOGGE STING-André Eklundh 5%

Var tvåa senast i årsdebuten bakom Malkin på avstånd och han är bra med i de flesta loppen utan att utmana om seger. Står bra inne i loppet och har ett bättre utgångsläge än på länge. En given skrällgardering om man inte litar på min spik.

7 TOP MODEL-Christoffer Eriksson 1%

1 MADE AVE MARIA-Peter Untersteiner 2%
2 ANGELO ZAZ-Olof Thorson 4%

9 SPARKLED FACE-Jan Henriksson 1%

5 BORUPS MAJESTY-Thomas Dalborg 1%

 

V86-6, AUTO 2140, 3-åringar

3 GLOBAL UN POCO-Erik Adielsson 52%

Har inlett året på ett bra sätt med en seger och en andraplats. Senast slog han Last Robin Hood regelrätt och jag räknar med en liknande prestation och spikar ekipaget. Har ett bättre utgångsläge än de värsta motbuden och verkar hålla en hög klass för årgången. Bra chans!

6 LAST ROBIN HOOD-Claes Sjöström 9%

Är första utmanare precis som senast. Är nog i behov av ett bättre lopp än min spik för att kunna vinna och med sämre utgångsläge är det inget jag tror på på förhand, men konstigare saker har ju hänt i ett travlopp. Är speedig och kan utmana med smyglopp och lucka i rätt läge.
7 HOT SHOT LUCA-Mika Forss 16%

Slog min spik senast från ledningen och kan göra det igen, men jag tror att han får svårare att ta sig dit den här gången då min spik har betydligt bättre spår. Två raka segrar och formen på topp och han ska naturligtvis räknas tidigt vid gardering. Outsider.

1 LORINA CITRON-Björn Goop 14%

Kommer från seger med en vass avslutning där hon visade 11,6 sista 800. Skulle de värsta motsåndarna köra lite mot varandra kommer hon in i matchen och kan överraska över upploppet. 

2 DRIZZLE C.C.-Pierre Nyström 2%
8 ELEGANCE SISU-Ulf Ohlsson 2%
9 MUSCLE LANE-Örjan Kihlström 3%

5 CHAPUY-Åke Lindblom 1%

4 ARIES DE VIE-Jim Oscarsson 1%

 

V86-7, AUTO 1640, Stolopp, Åby

8 ALWAYSINBLACKPEDIA-Frode Hamre 24%

Har gått bra på slutet och tillhör Norges bästa ston. Kommer från seger på Åby där Frode Hamra rattade in henne via rygg på ledaren och attack 200 kvar före Basic. Inga värre motståndare här så det ska vara segerchans igen trots ett dåligt utgångsläge.

9 ANGEL  RAIN-Robert Bergh 21%

Är inte helt att lita på men har bra fart under hovarna för klassen när hon fungerar. Har tre segrar på de senaste fem starterna, men nu är det bilstart vilket borde fungera bättre. Helt okej läge då hon ändå inte är någon raket ut. Med lite överpace så kommer hon in i matchen även om hon gärna sett att loppet var lite längre.

10 ALVENA TAKE IT-Peter Untersteiner 17%

Gör årsdebut och är därmed något svårbedömd. Duger normalt bra mot våra ston men kan missgynnas av skotvånget då hon helst går utan. Bakspår och kort distans är inte heller till någon fördel. Hon är ändå så pass bra i grunden att hon inte kan räknas bort.

4 HANNA BANKER-Peter Ingves 18%

Är härdad mot bra hästar och har fått ett bra utgångsläge. Kan öppna bra och får ses som en av spetsaspiranterna. Går bra i spets men har inte vunnit sedan november i Danmark. Outsider.
5 STELINA-Christoffer Eriksson 2%

3 FLORIDA QUEEN Flemming Jensen 4%

6 LADY LEE-Carl Johan Jepson 2%

7 AROMA GRIM-Stefan Söderkvist 2%
1 SOMERSAULT SALLY-André Eklundh 4%

2 BIKINI SO TEENY-Veijo Heiskanen 3%

Struken: Quantanamera

 

V86-8, AUTO 1640, Solvalla

9 JAGER OAKS-Per Lennartsson 48%

Är bra för klassen och trivs bra med att få smyga med och spela ut speeden till slut, vilket det verkar som att han kan få chansen till här. Kommer med två raka segrar och det kan mycket väl bli en tredje och han spikas på det lilla systemet.

3 FORECAST-Örjan Kihlström 9%

Mumlas det om vid varje start, men han har hittills inte levererat något större väsen av sig. Han går dock bra tider för klassen och har ett bra utgångsläge. Han sitter nog snart och till singelprocen känns Örjan spelvärd.
4 NEUTRON BROLINE-Ulf Ohlsson 13%

Var duktig tvåa i ny regi senast efter några månaders tävlingsuppehåll. Ska kunna vara ytterligare förbättrad med loppet i kroppen och från ett fint utgångsläge är han med i matchen. Kan öppna bra och utmanar om ledningen. Räknas tidigt.

6 MELLBY CADDY-Kim Moberg 13%

Vann fem lopp ifjol och gör nu årsdebut. Svårbedömd form och han gick barfota i sina senaste starter. Har vunnit på V75 tidigare så kapacitet finns. Frågan är hur formen är?

5 EBU B.BOKO-Jorma Kontio 6%

11 BOUNCING HILL-Mika Forss 2%
12 DIGGER LORD-Erik Adielsson 1%

10 SCARLETS MIRAKEL-Peter G Norman 1%
8 MANHATTAN CLUB-Björn Goop 4%

1 BENJI DANA-Kenneth Haugstad 2%

2 TIA MARIA LASCAUX-Mattias Djuse 1%

7 FRISCO FLAME-Daniel Olsson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 4 BARKEVIOUS MINGO (7-3)

2) 3-4-5-6-7-8 (2-1)

3) 1-2-3-5-6-8-9-10 (4-7)

4) 2-3-4-6-7 (1-12)

5) 8 OFFICER C.D. (4-6)

6) 3 GLOBAL DU POCO (6-7)

7) 4-5-8-9-10 (3-6)

8) 3-4-6-9 (5-11)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 9 Jager Oaks i avd.8 så blir kostnaden endast 300:-

V75 Lördag 18 Februari Axevalla

V75-1, AUTO 2640, Klass I

10 BOOMER-Erik Svensson 3%

Har vunnit två av årets tre starter och hela stallet hos Erik "Busen" Svensson verkar ha tänt till. Testade V75 näst senast men  fick då inte riktigt chansen och man provar igen, och blir återigen helt bortglömd av spelarkåren. Härifrån får han smyga med och hoppas på att ett par motståndare vill hålla tempot uppe. Då kan det vara en storskräll att inleda med. 

5 PICASSO TILLY-Örjan Kihlström 17%

Har helt klart kapacitet att vinna, men hittills verkar han gilla mer att bli tvåa i loppen. Han har bra kapacitet men är lite för ospeedig för att kunna rada upp segrarna. Gör oftas bra lopp, men alltid någon som får ett bättre lopp och slår av honom. Risk för det igen, även om det nu är Örjan som sitter upp istället för Torbjörn Jansson. Han kanske kan bedöma tempon en procent bättre, vilket kan räcka till seger.
2 CALYPSO AM-Stefan Söderkvist 23%

Är favorit av de tidiga spelarna och kan absolut vinna loppet. Han är dock inte helt pålitlig på benen och tar till en galopp med jämna mellanrum. Är han på topp tror jag han vinner detta, men det är inte alls säkert att han är det. Räknas, men bara som en av flera.

11 REGGAE HALL-Claes Sjöström 16%

Reggae Hall ska också räknas tidigt. Han liksom stall Sjöström har formen på topp för dagen och lång distans passar utmärkt. Trots att han är mer stark än snabb avslutade han vassa 1.11 sista 700 m till seger senast och två strykningar är givetvis gynnsamt med tanke på läget och att han inte öppnar jättesnabbt. Kör de lite för tufft där framme kommer Reggae Hall att plocka ner de flesta över det långa upploppet.

4 TOP YLLIT-Jens Laursen 15%

6 SWIMMING POOL-Björn Goop 13%

1 QUATTRO TÖLL-Thomas Uhrberg 7%
3 OSCAR RHODE-Carl Johan Jepson 3%

7 GREFSTADS ROYALTY-Ralf Karlstedt 2%

8 ROYAL T.K.-Magnus Jakobsson 1%

12 FLÖRTEN-Peter Törnqvist 0%
Struken: 9 Aneou

 

V75-2, VOLT 2640, Stolopp

9 BAHARAT-Carl Johan Jepson 19%

Kommer med tre raka segrar och formen på topp. Två av segrarna är tagna i år och han är därmed obesegrad i år och har helt klart fart nog för att duga i det här sällskapet. Har gjort det mesta rätt i nya regin hos Eric Martinsson och vann på V75 senast knappt före  Fika som också är med i loppet nu. Likvärdigt motstånd den här gången, och varför ska hon inte kunna vinna igen? Jag chansspikar till en intressant procent. 
11 OTHALA-Johnny Takter 20%

Othala tål nog att göra lite själv i loppet och formen borde vara uppåt med ett lopp i kroppen. Då blev det en säker seger från kön efter en fin långspurt och den här distansen passar bra. Puros hästar går riktigt bra för dagen och i Othala kan han mycket väl ha en ny vinnare.
15 MAKERA-Peter Untersteiner 16%

Kommer också från en färsk V75-seger men har nu fått bakspår på tillägg, vilket försvårar chanserna något. Skulle det klaffa är han bra nog att kunna utmana till slut då han har bra form och har en vass spurt att tillgå.

1 JULIANA-Örjan Kihlström 5%

Gör årsdebut och är något svårbedömd men kan öppna hyggligt vid laddning och med Örjan och innerspår är chanserna till ett fint lopp ganska stora och om de kör för hårt mot varandra så kan Gubben i lådan smyga fram över upploppet och vinna med en nos. 

7 FIKA-Anders Svanstedt 8%
10 ANNABELLE DIMANCHE-Robert Bergh 10%
12 LONELY STAR-Jörgen Sjunnesson 4%
4 PEARL FACE-Erlend Rennesvik 10%
3 SOONAFTERMIDNIGHT-Peter Ingves 4%

6 GLOBAL REVENUE-Lars D Carlsson 1%
13 SHE´S FROM ABOVE-Claes Sjöström 2%

8 FAIRYTALE ROAD-Jorma Kontio 1%
5 LOVISA TROT-Ulf Ohlsson 0%
2 KNÖSES ULRIKA-Oskar J Andersson 0%
14 IRIS IRIS-Thomas Uhrberg 0%

 

V75-3, AUTO 2140, Lärlingar-Spårtrappa

10 POKEMON ÅS-Kevin Oscarsson 50%

Har inte vunnit på länge nu, men jag håller ändå upp honom som en av omgångens bästa spikförslag och spikar honom på det lilla systemet. Är härdad mot bra hästar där han plockat fina pengar hela tiden utan att göra bort sig och går nu ner ordentligt i klass och har dessutom fjolårets komet i sulkyn.
11 ÖNAS IDA-Maxime Marais 2%

Har fin form och plockar pengar hela tiden. Behöver lite klaff härifrån och är gynnad av eventuell överpace. Då tar hon ner de flesta över upploppet. Jätteskräll!
9 DRIVE LAUNCHER-Linda Sedström 1%

Har också fin form utan att vinna ihjäl sig. Tre pallplatser på de fyra senaste och den dagen det klaffar fullt ut kan han vara överst på pallen. Har ett intressant smygläge den här gången och känns spelvärd.

4 KENDRA SILVIO-Markus Niklasson 13%

Har galopperat i två av de tre senaste och är inte att lita på. Har gjort fyra starter för Uhrberg som lär känna henne mer och mer för varje start. Vann på bra sätt näst senast och gör hon om det loppet är hon med i striden igen. 

5 VÄSTERBO REALHIGH-Jenny Mahony 14%

12 HELGA PALEMA-Linus Svensson 5%

6 JOURNEY-Oskar J Andersson 3%

2 HIGH EXPECTATION-Marcus Schön 1%

3 GLENLIVET-Per Nilsson 3%
13 VERNIN STARLIGHT-Kim Moberg 2%

14 LADYOFTHELAKE-Pierre Nyström 3%
15 MAKE IT QUICK-Andreas Lövdal 4%
7 QUIZ LAVEC-Oskar Andersson 0%

1 STARO JUVENTUS-Lasse Punkari 0%

8 SEDUCEDBYAFACE-Johan L Sundgren 0%

 

V75-4, AUTO 2140, Guld

7 NUNCIO-Örjan Kihlström 86%

Nuncio gör högintressant årsdebut och blir megafavorit. Han har inte startat på fem månader men har tränat på och ska vara väl förberedd även om han knappast är på topp. Det här motståndet slår han alla dagar i veckan och det spelar mindre roll vilken taktik Örjan Kihlström väljer. Det mesta talar dock för att Örjan sänder fram tidigt och får ta över kommandot. Han är streckad på runt 85 procent men det är motiverat. En av världens bästa hästar, kanske den bästa?

5 THAI BROADWAY-Björn Goop 5%

Kan vara den som sitter i ledningen och får då ses med bäst chans om megafavoriten gör bort sig.  Spår 5 i Autostart och Björn Goop i sulkyn är två kraftiga faktorer att räkna med. Nu har han blivit nerstruken ett hack, men spår 4 är fortfarande bra nog. Satt fast med sparade krafter i Guld senast som vanns av On Track Piraten. Bra chans till andraplatsen!

6 SPRING EROM-Ulf Ohlsson 3%

Är en häst som inte missgynnas av skotvånget då han alltid går med skor. Galopperade senast och har ständigt brottats med dåliga utgångslägen på slutet och dagens spår är det bästa på väldigt länge. Ingen startraket men har en lång slutstöt att sätta in och har det då gått undan lite från början så biter den bra till slut. Bra Platschans.

10 ART ON LINE-Johnny Takter 1%

Var det lite skrik om senast i Guld och han höll farten godkänt via open stretch men inte alls i paritet med allas skrik. Ska kunna gå framåt med senaste loppet i kroppen och om det klaffar från bakspåret kan han snuva någon om platsen till slut.
9 WINMECREDIT-Stefan Söderkvist 1%

2 FRIDERICUS-Veijo Heiskanen 1%
1 BRUNO DI QUATTRO-Kenneth Haugstad 1%

3 GOING FOR GOLD ZAZ-Jorma Kontio 1%
4 WINNING LOVE-Åke Lindblom 1%
8 AL´S WINNERMEDE-Svante Ericsson 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Klass II

3 BROSA AM-Marcus Lindgren 20%

Kan öppna hyggligt och har bra chans att få ett fint lopp från ett bra utgångsläge. Kördes passivt i comebacken senast där han blev störd i tidigt skede till galopp. Ska ha nytta av det loppet och är inte borta även om han skulle få dödens. Stark och rejäl och duger i klassen. Jag chansspikar! 
8 CAN LANE-Peter Untersteiner 17%

Gjorde bort sig med galopp innan bilen släppte fältet senast som ganska betrodd på V75. Har sett bra ut innan dess och besitter kapacitet som normalt ska duge en bit i det här gänget. Läget blev inte bra men han kan öppna fort vid laddning och Peter har lite huvudbry hur han ska göra med sonens häst från start. Kan vinna med klaff.
1 PERSIMMON FACE-Stefan Söderkvist 41%

Är favoritspelad av de tidiga spelarna och har  radat upp segrarna innan han senast galopperade efter ett halvvarv och fick dagen förstörd. Det var inte första gången och han är inte att lita på och det kan bli galopp igen. Kan annars öppna bra och kan vara den som sitter i spets direkt. Även om han klarar spetskörningen, så kan galoppen komma när som helst under loppet, så den som spikar kan aldrig slappna av. Kan vinna, men överstreckad enligt mig.

9 KAPTEN HADDOCK-Ulf Ohlsson 3%

Får hoppas på lite överpace från början och det finns en del som tyder på att det kan gå undan från start. Har gjort det bra på slutet och kan avsluta vasst med rätt resa och Ulf Ohlsson vet hur man ska jobba in en häst över upploppet. Eventuellt jänkarvagn för första gången. Skrällbud!
6 DACIA SCOOP-Örjan Kihlström 4%

Dacia Scoop har matchats ganska tufft och näst senast hade hon flera hästar som hade en miljon på kontot 20 meter bakom sig. Hon följde med bra den gången efter en invändig resa och för tre starter sedan svarade hon för en stark insats efter startgalopp. Jag blev lite besviken på henne senast då hon gick i ledningen men var då slagen mitt på upploppet, men med tanke på att hon gick med punktering under slutvarvet svarade hon för fullt godkänd insats. Formen är nog intakt och då hon är väldigt lite streckad är hon intressant. Örjan Kihlström för första gången i sulkyn är inte heller någon nackdel.

10 RUTER ESS-Oskar J Andersson 1%

11 VÄSTERBO HIGHSCORE-Ulf Eriksson 6%

2 YOGHURT COMPOSITE-K. Haugstad 4%

4 BRANDO BOKO-Carl Johan Jepson 2%

7 VEKAS GOLDWING-Tommy Karlstedt 0%

5 FALCO MAHAVI-Kim Eriksson 1%
12 UNHEARD OF-Magnus Jakobsson 1%

 

V75-6, VOLT 2640, Lördagsloppet

15 MAGIC HAPPENS-Peter Untersteiner 28%

Magic Happens har Peter Untersteiner höga tankar om och hästen verkar utvecklas hela tiden. Senast kördes han till ledningen efter 500 meter men släppte efter ett drygt varv. Han avgjorde sedan mycket enkelt och visade att lång distans inte är något problem. Nu har han ett svårt läge med bakspår på tilläggsvolten men då det handlar om lång distans är det ändå inte helt iskallt. Många i det här loppet söker sig nog också tidigt ner i innerspår. Magic Happens går alltid rejält till slut och vi är inne på att han blir svår att stå emot över Axevallas långa upploppet. 

13 ANGIE SIMONI-Bo Falsig 2%

Har gått bra på slutet och får ses som mycket spelvärd till 2%. Vann på bra sätt för tre starter sedan mot lite enklare motstånd och gick bra som tvåa på en 13-tid på V86-senast bakom Fayette Mall på Jägersro. Hon kan avsluta bra med rygglöpning om det blir lite tempo på loppet och jag streckar mycket tidigt.

3 TIBAU-Kim Eriksson 8%

Är den på start som jag ger bäst chans. Har inte varit sämre än tvåa på de senaste fem starterna och fick senast årsebuten överstökad som tvåa bakom Cabaree F.C. Han har tänt till på slutet och kan öppna bra och får ses som spetsfavorit från ett bra utgångsläge. Är stark och rejäl och gynnas om han får spets. Räknas tidigt!
1 CAMPO DELL ORO-Erlend Rennesvik 4%

Kommer med två raka segrar med nya kusken Rennesvik hos Marcus Lindgren och från ett fint läge kan han få ett bra lopp. Lindgren tror att han skulle gynnas om han får ledningen men jag tror han får svårt att svara ut Tibau, och därmed kan det bli svårare att vara först i mål. Bör ändå få ett bra lopp och helt borta är han inte, och till 4% streckar jag gärna.

7 BENJAMIN EVO-Veijo Heiskanen 21%

8 BALFOUR-Robert Bergh 6%

9 CASH CONVERTER-Örjan Kihlström 15%

10 VINDER-Jens Laursen 0%

12 BÅLSTA PALEMA-Johnny Takter 1%

14 MOOD INDIGO-Per Nilsson 2%

2 FRISCO RUNNER-Carl Johan Jepson 2%

11 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 7%
5 RADIATION-Thomas Uhrberg 2%

6 ECUPOS CHARLIE-Jorma Kontio 1%

4 FLEETON-Markus B Svedberg 0%

 

V75-7, AUTO 1640, Silver

9 BEPPE AM-Örjan Kihlström 29%

Är ständigt ganska hårt betrodd men levererar inte så ofta. Den här gången tror jag dock att chansen till seger ska vara ganska bra då han fått ett passan smygläge och bör få ett fint lopp från början. Sedan kan Örjan välja när han vill lägga in attacken beroende på hur motståndarna agerar. Bra chans, men han vinner för sällan för att jag vill spika.
1 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 31%

Avslutade vasst fram till tredjeplatsen senast bakom vinnande Young Farmer på V75 och han visar fin form. Hade två segrar på tre starter innan den starten och han är ständigt ute på V75 vilket härdar och han räds inte motståndet. Läget kan ställa till det och man siktar i första hand på en felfri start då han kan stressa upp sig när de kommer farande utvändigt. Löser det sig är han med i striden till slut.

6 DIGGERS ELIAS-Carl Johan Jepson 9%

Diggers Elias blev det lite skrik på senast men det blev helt fel den gången då ledande Valla d’Estino gav upp halvvarvet kvar och Diggers Elias drogs sist. Han avslutade dock riktigt bra då han väl hittade fritt på upploppet och det känns som formen är på topp. Nu har han spår lite långt ut bakom vingen men Diggers Elias har visat att han kan öppna bra och det är inte omöjligt att han sitter i ledningen i ett tidigt skede. Carl Johan Jepson kommer i alla fall gasa till rejält från start och vill till ledningen. Han möter några riktigt bra hästar här men Digger Elias trivs extra bra i ledningen och i den positionen vann han på V75 den här tävlingsdagen ifjol.

3 EMMETT BROWN-Peter Untersteiner 19%

Är en duktig häst men jag väntar ändå på att det ska lossna för fullt då jag anar att han kan bättre än vad han visat hittills. Gör sällan ett dåligt lopp men visar inte det där lilla extra som krävs för att vinna loppen. Bra utgångsläge och han duger i klassen, men han måste vara bättre än på slutet till slut....
8 RE DOC-Robert Bergh 3%
5 ORRIZONTE TRIO-Stefan Söderkvist 1%

4 HANDSOME KNIGHT-Johnny Takter 2%

2 O.P.Q.C.-Markus B Svedberg 1%

12 HERTIG SHIM-Kevin Oscarsson 1%

7 SKI TO THE MAX-Björn Goop 2%

10 VACQUEYRAS-Jorma Kontio 0%

Struken: 11 Special Envoy

 

Systemförslaget:
1) 1-2-4-5-6-7-10-11 (8-12)

2) 9 BAHARAT (11-15)

3) 2-3-4-5-6-9-10-11-12-13-14-15 (7-1)

4) 7 NUNCIO (5-6)

5) 3 BROSA AM (8-1)

6) 1-3-7-13-15 (8-10)

7) 1-3-6-8-9 (5-2)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 10 Pokemon Ås i avd.3 så blir kostnaden endast 100:-

V86 Onsdag 15 Februari Jägersro/Solvalla

V86-1, VOLT 3140, Stayerlopp, Jägersro

9 RAZOR KRONOS-Johan Untersteiner 24%

Vann på bra sätt senast och får tipset på det i ett öppet lopp. Johan Untersteiner visar ju fin form och senaste starten var den första uppgiften han fick hos Johan. Ska inte vara sämre med det loppet i kroppen och kan plocka ner alla om han får lika fint lopp igen. Är inte helt stabil i voltstart, men det bör fungera. 

12 TINAMO JET-Johnny Takter 17%

Höll bra som trea på V86 senast bakom vinnande Gambino Degato. Galopperade i striden näst senast mot Protector och har varit sämst trea i de senaste fem starterna förutom den diskningen. Tål att göra en del jobb och det är väl risk att han hamnar långt bak från springspår på tillägg då han inte är alltför startsnabb. Duger bra i denna klass och utan alltför mycket strul bör han segerstrida.
10 U.P.W.SUND-Kevin Oscarsson 2%

9-åringen vinner inte så ofta längre och han trampade sig i samband med galoppen senast och tvingades till en ofrivillig vila på ett par veckar. Har känts fin igen i jobben efter det och han duger bra om formen är intakt. Fjolårets komet i sulkyn och farten för att vinna finns där. Skrällbud.

8 SPEEDY SUS-Axel Jacobsen 1%

Är en ännu större skräll som kan spurta bra om han får sitt rygglopp. Det har inte stämt för honom på slutet trots att han varit hårt betrodd och blir därför bortglömd här. Är härdad mot bra hästar och skräller till med jämna mellanrum.

5 VERY ESTEREL-Joakim Lövgren 29%

2 THAITEC-Peter Untersteiner 16%

7 LILLAXEL-Anders Zackrisson 3%

11 TOP MODEL-André Eklundh 1%
1 M.T.GUZZINATI-Henrik Thomsen 2%

3 ABOVE EVERY ONE-Jan Dahlgaard 1%

6 LASKEN PALEMA-Anders Svanstedt 3%
4 DUAL IGNITORS-Peter Ingves 1%

 

V86-2, AUTO 1640, Solvalla

1 MELLBY COLLECTOR-Örjan Kihlström 67%

Han har sett förbättrad ut de två sista starterna som tvåa i årsdebuten bakom Petter Rags på V86 och senast med vinst även det på V86 före Fuzz från bakspår över kort distans. Hästen är snabb från start vid laddning men har haft en viss tendens att bli het på kuppen. Han har uppträtt lite  lugnare på slutet och kan vara på väg att stabiliseras i psyket, även om man inte kan lämna klartecken på det. Är ett givet förstastreck men om man spekulerar i att han blir het kan det löna sig att strecka på, då han är väldigt stor favorit.

5 PAPARAZZI M.-Erik Adielsson 11%

Paparazzi M. gjorde ett bra lopp senast och var inte helt tom i mål heller. Han fick ett bra startspår och är snabb ut också. Nu när det är 1 600 meter kanske det går bra för honom att springa i ledningen också. Det kan mycket väl bli så att Erik gasar rejält från start. Vissa möjligheter att leda runt om eller att få rygg på en het ledare och få det perfekta loppet.

2 PRINS ALF-Jorma Kontio 1%

Är normalt väldigt vass från start men är nu inne på sin sista tävlingssäsong och har inte visat något extra från början på slutet. Har ett bra utgångsläge och står bra inne i loppet. Möter lite enklare hästar än på slutet och får ses som en miljonskräll. Var trots allt på pallen i en fjärdedel av sina 24 lopp i fjol, med tre segrar på kontot. 

6 FUZZ-Kaj Widell 3%

Övertog ledningen senast efter 200 meter och försökte sedan hålla den i rygg fast när det skulle avgöras. Då kom dom fort långt ut i banan och han hann inte riktigt tända till igen och fick nöja sig med en fjärdeplats bakom Brittish Steel. Med rätt lopp kan han mycket väl vinna den här gången i ställe.

3 CARELIN-Oskar J Andersson 4%
8 PINYATA GEL-Björn Goop 3%

9 LIKE LIGHTNING-Anna Karin Rundqvist 1%

12 VICTORIA A.U.-Torbjörn Jansson 6%

4 BERKUT BOKO-Claes Sjöström 1%

11 JOY RIBB-Anders Eriksson 2%
7 DIONNE SISU-Tomi Haapio 1%

10 MYSTERY LOVE-Peter G Norman

 

V86-3, AUTO 2140, Jägersro

6 AND HERE I AM-Peter Untersteiner 17%

Kommer med två raka segrar för Johan Untersteiner och nu är det pappa Peter som hoppar upp. Vann på 13,7 från bakspår över kort distans näst senast före Malkin N.O. och han verkar vara ordentligt på gång. Senast var det enklare motstånd och han fick överta ledningen efter ett halvvarv och tilläts dämpa och gå undan enkelt som storfavorit. Man kan ändå inte göra så mycket mer än att vinna och jag går rakt ut på honom den här gången och spikar honom då han inte är så hårt streckad. Vi tippare tävlar ändå mot alla andra spelare och det kan löna sig att spika de vinnare som inte alla spikar.

8 WILMA LEGGROWBACH-Jeppe Juel 15%

Har dåligt utgångsläge och gör årsdebut. Hon får ändå ses som värsta motbudet då hon sällan gör ett dåligt lopp och är med i striden för det mesta. Något svårbedömd nu men med rätt rygglopp kan hon avsluta vasst och då känner jag mig inte helt avslappnad.
4 SAFARI K.-Rene Kjaer 12%

Är med långt framme hela tiden men vinner inte ihjäl sig direkt. Startar mest i Danmark där han mött bra hästar och senast fick han ge vika för Sun Esterel. Har fått ett passande utgångsläge och även han avslutar vasst med rätt resa. Kan vinna.
3 ELDRICK BOKO-Stefan Söderkvist 23%

Är nog bästa hästen i loppet men han har vilat och inte startat sedan winterburst i slutet av december där han pressades till galopp i ledningen och blev diskad. Står bra inne i loppet men är inte vässad för uppgiften och kan få svårt i comebacken men ska passas framöver. Kan givetvis segerstrida på sin höga grundkapacitet ändå om det klaffar.
9 CALNO DE PEBRISY-Johnny Takter 3%

1 DAY SUN DREAM-Svend Dyhrberg 2%

5 WELCOME-Thomas Uhrberg 13%
7 POMMEAU SIMONI-René Jonassen 3%

10 LOBSTER´S SAM-Jeanett Marie Dagsvold 5%

11 NEW REVOLUTION-André Eklundh 2%

12 NATIONAL PE-Henriette Larsen 1%

2 SUPREME STAR-Kim Eriksson 5%

 

V86-4, AUTO 2640, Solvalla

11 TITAN BRODDE-Örjan Kihlström 53%

5-åringen vann tre av fem lopp i fjol men har galopperat bort sig i årets båda starter och han är inte helt enkel att ha att göra med. Senast blev han het efter en tidig galopp och galopperade återigen in på upploppet och kan ha blivit tvåa utan den fadäsen bakom Tournado Dream. Det är alltså en hel del vinna eller försvinna bakom den här hästen och när han är så stor favorit finns det många intressanta bud bakom.

5 TANYA GEL-Kajsa Frick 8%

Dalahästen vann inget lopp ifjol men inledde året med en snygg seger på Bollnäs efter ett fint lopp i ledarryggen och anfall över upploppet. Kommer att smygas igen och med ett liknande lopp är hon vass till slut, medan hon knappast räcker till om det blir lite grovjobb. En outsider från bra läge.

1 DIXIT ROCQ-Kenneth Haugstad 8% 

En fransk 4-åring som säkert gynnas av distansen. Kommer från seger över aktuell distans och är under kraftig utveckling. Han är ingen raket ut och innerspåret kan ställa till det. Hittar han ut så tål han att göra jobbet och ska då ses med segerchans. Räknas.
4 BIG TUNA-Jimmy H Andersson 3%

Kommer med två raka segrar och har tänt till med kusken Jimmy H Andersson i vagnen. Inledde karriären lovande med två raka segrar som 4-åring och nu verkar han på gång igen. Kan öppna och har fått ett fint utgångsläge. Skrällbud.
3 DICTIONARY-Björn Goop 19%

2 J.S.APOLLO-Ulf Ohlsson 1%

10 BOHEMIANRHAPSODYDE-Jorma Kontio 3%

6 IASI-Erik Adielsson 2%

9 PEANUT ROCK-Jens Laursen 1%

12 SLAGHÖKEN-Kaj Widell 1%

8 WIND KNIGHT-Mats Gunnarsson 1%

7 SIGNMEUP-Mattias Djuse 1%

 

V86-5, AUTO 2140, Jägersro

5 NAPOLEON C.D.-Peter Ingves 43%

Står med fina förutsättningar här och med ett lopp i kroppen, som han förövrigt vann på enkelt sätt före Tennis, så bör det vara bra chans att återupprepa triumfen. Perfekt läge för en startsnabb häst och Petri Puro har form på grejerna! Jag tycker det känns som omgångens bästa spik och bankar in favoriten utan att tveka.

1 NOUGAT ÅS-Jeppe Juel 17%

Är en mycket farlig motståndare när han är som bäst, men han blandar och ger och har hunnit bli 9 år nu och segrarna på slutet har tagits mot enklare sällskap i Danmark. Ingen snabbstartare men ett bra läge för att kunna hänga med och spurta rappt om luckan dyker upp. Platschans i första hand om det löser sig.
4 RAPIDE DU POMMEAU-Thomas Uhrberg 8%

Är en stark franskättad springare som lever mer på styrkan än speeden. För att komma in i matchen bör någon hålla upp farten utvändigt om min spik för att sedan ta övriga på utmattning över upploppet.
6 GEORGIE MAE-Johnny Takter 13%

8 AUGUSTUS F.-Stefan Söderkvist 9%

7 SCIROCCO SISA-Steen Juul 2%

3 MEGAMUSCLE-Johan Untersteiner 3%

2 TRUST LAUNCHER-Peter Untersteiner 3%

 

V86-6, AUTO 1640, Lärlingar, Solvalla

6 DIGITAL EXTREME-Martin Malmqvist 18%

Höll bra som tvåa bakom Trixia senast och verkar vara på gång efter kastration. Måste visa att han kan börja vinna också men han får tipset i ett mycket öppet lopp från ett fint utgångsläge. Kan öppna hyggligt men man vet ju aldrig hur det blir kört i dessa lärlingslopp där många nya namn är ivriga att visa upp sig, så det är långt ifrån säkert att bästa hästen vinner. Strecka på.

10 ETOSHA BOKO-Mads H Nielsen 26%

Hölls ju som en mycket lovande häst i unga år men har inte riktigt fått till det och har nu blivit 6 år och bara kommit upp i 232.000:- vilket måste vara en liten besvikelse. Har nog bäst fart av samtliga i kroppen och känslan är att han nu går ner i klass och bör därmed vara med i segerstriden till slut.

12 WAKE UP AMERICA-Arthur Leportier 13%

Har ett dåligt utgångsläge och är beroende av att några andra kör lite stafett åt honom. Det är ju långt ifrån otänkbart att så blir fallet och i såfall kan han plocka ner många över upploppet då han visat fin form med två segrar på de fyra senaste starterna.

7 GLOBAL RESISTANCE-Andreas Lövdal 4%

Har blivit två och trea i de två senaste starterna där han bland annat fick stryk av Wake Up America näst senast. Hygglig häst som är en av flera som kan gå segrande ur striden med rätt lopp. Kan öppna. Skrällbud.

2 FUDGE ÅS-Elisabeth Melander 3%
8 DEWEYKIDUMNHOWE-Viktor Svanstedt 3%

9 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 10%

1 LADY ZAPPA-Tomi Haapio 3%

11 FETICHE BOKO-Helena Johansson 2%

4 YOU CAN DANCE-Joakim Eskilsson 2%

5 EL MIO DEA-Billy Svedlund 2%

3 SAVE OUR SOULS-Pierre Nyström 14%

 

V86-7, AUTO 1640, Stolopp, Jägersro

3 YOU KNOW ME-Markus Waldmüller 66%

Conrad Lugauer semestrar just nu i Vietnam. 
Då får stallets försteman Markus Waldmüller chansen och på onsdag kör han You Know Me som jagar sin fjärde raka seger. 
- Tror man inte på vinst nu gör man det aldrig. Det är en riktigt bra chans, säger Waldmüller.

Stall Conrad Lugauer slog nytt rekord i fjol med inkörda pengar som uppgick till 10,3 miljoner kronor. Det blev 106 segrar och det nya året har också börjat bra med en halv miljon kronor inkört. Chefen själv semestrar just nu på varmare breddgrader under några veckor. Förstemannen Markus Walmüller basar då för verksamheten hemma och i onsdagens V86-omgång på Jägersro har han en fin styrning. Det är You Know Me som har övertygat i tre raka segrar och vunnit alla tre från ledningen. 
- Vi har varit mycket nöjda med henne i de tre senaste loppen. Speciellt senast i Halmstad gjorde hon en riktigt bra insats. Då kämpade hon verkligen till sig segern, säger Markus Waldmüller.
- Hästen har varit bra tidigare också men har fått bra inställning nu. Hon har blivit mer stabil med åldern och är klart bättre i sina leder vilket hon hade lite problem med tidigare. Jag måste säga att hon har toppform och så här bra form har hon aldrig haft förut. Det har heller inte bara varit billiga lopp som hon har vunnit utan även slagit bra hästar. You Know Me startar i den sjunde V86-avdelningen och har fått ett perfekt läge med spår tre bakom bilen. Den korta distansen är också hennes favorit och de tre senaste segrarna är samtliga tagna över sprintersträckan.

- Hon är jättesnabb från start och det är inte lätt att ta en längd på henne. Jag är mycket nöjd med hur hon känns i träningen och det ska verkligen vara en riktigt bra vinstchans. Hon ska vara favorit och tror man inte på vinst med henne nu så gör man det aldrig. Inga ändringar, hon går med jänkarvagn och öppet huvudlag som vanligt, säger Markus Waldmüller.

6 NEW STAR POWER-Wilhelm Paal 11%

Gör bra lopp hela tiden och har inlett året med två fina tredjeplatser över kort distans på tiden 12,6. You Know Me blev för svår i årsdebuten och senast var det Escada B.R. som gick segrande ur striden. Är hygglig från start men tog sig inte förbi min spik senast de möttes och får nog svårt igen. Därmed kan det bli svårt att vinna men kommer favoriten bort ser vägen öppen ut. Första motbud.

9 CHRISTINE SIXTEEN-Kim Eriksson 5%

Var tvåa bakom Escada B.R. senast och därmed före New Star Power i mål. Spurtade bra då och ska kunna vara ytterligare förbättrad till den här starten. Gynnas om någon kör mot favoriten inledningsvis. Om hon kan hoppa över brodd den här gången är det en fördel och hon är given om man garderar loppet. Hon har bra fart i kroppen.
11 VOLONTARY SIMPLCTY-Peter Ingves 2%

Har tagit två raka andraplatser i år bakom Valentino Strix och Carros Girl som båda är Lördagshästar. Hon trivs över kort distans där hon tagit en pallplats i 23 starter av 36 möjliga. Sju segrar är tagna över aktuell distans. Från baksår är hon utelämnad och givetvis i behov av lite tempo i loppet. Skrällbud vid gardering.

12 CARRO´S GIRL-Johan Untersteiner 3%

2 UNIQUE SISA-Jan Dahlgaard 3%

7 STARO IRONMAID-Johnny Takter 1%

8 CORINNE AF SOLNÄS-Peter Untersteiner 2%

4 SOMERSAULT SALLY-André Eklundh 5%

5 SURINAM F.H.-Kevin Oscarsson 1%

10 SILVER ANNIE-Robert Andersson 1%

1 BREEZY ARTIST-Sebastian M Nilsson 1%

 

V86-8, AUTO 2640, Solvalla

2 DREAMS BURN DOWN-Claes Sjöström 9%

Hängde med bra som trea senast på V75 på Solvalla bakom vinnande Rubacuori Alca. Är stark och rejäl så distansen ska inte vara några minus. Läget är passande och på visad form får han tipset och när han är streckad till singelprocent så växer intresset. Skrällbud.

7 PERFECT DYNAMITE-Kaj Widell 22%

Vann direkt i årsdebuten över aktuell distans och Dalahästen verkar vara under fin utveckling hos Hans R Strömberg. Ska kunna vara förbättrad till den här starten och i så fall är han segeraktuell igen trots utgångsläget. Även han lever mest på styrkan och behöver få lite tempo på loppet. Outsider.
3 STAND BAYOU-Örjan Kihlström 32%

Gör årsdebut och känslan är att han är missgynnad av att köras med skor på fötterna. Trots det verkar han bli favorit och det är en som vi ska försöka fälla trots att det är Årets Kusk som sitter i vagnen. Duger normalt bra i klassen men lär behöva loppet. Platschans i första hand men åker med vid bredare gardering.

4 MANHATTAN CLUB-Erik Adielsson 2%

Är ingen direkt vinnartyp men plockar pengar för det mesta. Har okej form och kan öppna. Ett bra utgångsläge och Erik i vagnen gör honom trots allt tidig på min kupong när inte motståndet direkt skrämmer. Skrällbud.

5 JE T´AIME RUINART-Björn Goop 15%

9 JENS PATRIK-Ulf Eriksson 1%

10 SAPAJOU-Torbjörn Jansson 3%

1 BANTHECHOCOLATE-Jorma Kontio 7%

11 B.B.S.BIGRINA-Ulf Ohlsson 3%

12 B.O.RIS-Per Berg Thomsen 2%

8 RAMBOLDO JET-Ville Karhulahti 1%

6 BARON MAX-Hans Crebas 3%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-5-8-9-10-12 (7-11)

2) 1 Mellby Collector/5 Paparazzi M. (2-6)

3) 6 AND HERE I AM (8-4)

4) 1-2-3-4-5-6-9-10-11-12 (8-7)

5) 5 NAPOLEON C.D. (1-4)

6) 1-2-4-6-7-8-9-10-11-12 (5-3)

7) 3 YOU KNOW ME (6-9)

8) 2-3-4-7 (5-9)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Digital Extreme i avd.6 så blir kostnaden endast 120:-

V75-Finaler Lördag 11 Februari SOLVALLA

V75-1, AUTO 2140, Klass I

10 MELLBY DUKE-Peter Untersteiner 21%

Är en knepig häst som inte trivs när han kommer först för tidigt så läget den här gången är nog bara ett plus då han får gå i ryggar så länge Untersteiner önskar. Har det då varit lite tempo på loppet, så blir han väldigt svår att stå emot den sista biten och som han sett ut de sista två starterna så tror jag han åter plockar ner samtliga och spikar ekipaget.

2 OLA MONTANA-Nicklas Westerholm 22%

Kommer med fyra raka segrar varav de två senaste är tagna i år, där han därmed är obesegrad. Har fått ett bra utgångsläge och får troligen överta ledningen i tidigt skede och kan då bli svår att tas med. Vann sex lopp i fjol på elva starter så han vet var mållinjen är belägen. Outsider.

8 M.T.KING OF CASH-Johan Untersteiner 21%

En till formhäst med tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna. Verkar ha tänt till ordentligt i nya regin hos Johan Untersteiner och de två senaste V75-vinsterna har tagits med mersmak. Trots sämsta läget är han inte uträknad här heller, men jag har alltså redan tagit ställning, som man måste göra när man komponerar ett V75-system. Rätt eller fel får vi veta efteråt. 

4 STARO IVY LEAGUE-Joakim Lövgren 7%

Var bland de två första i tio av 22 starter i fjol och inledde senast årets travupplevelser med en andraplats bakom You Know Me från dödens. Ska gå framåt med det loppet och utgångsläget är fint. Ingen raket från start men hittar han ner i slagläge är även det här en skräll att tänka på.
1 LINUS BOY-Jorma Kontio 8%
5 ÖNAS IGOR-Johnny Takter 6%

7 AILERON-Robert Bergh 7%

3 COMEWITHAFLASH-John Östman 1%

6 FORECAST-Örjan Kihlström 3%
12 XANTHIS AMAZING-Carl Johan Jepson 2%

9 FACE RIBB-Adrian Kolgjini 1%

Struken: 11 Charming Soldier

 

V75-2, VOLT 2140, Lärlingar

13 RED ROSE AMERICA-Mads H Nielsen 24%

Är en kanonhäst som tjänat 1,6 miljoner mer än den med näst mest pengar i loppet, och dubbla tillägg är satt till 975.000 så han står ganska bra inne i loppet. Att det sedan blivit två strukna på startvolten underlättar ytterligare. På minuskontot kan vi möjligen ange att Örjan Kihlström ersätts av Mads H Nielsen, men det är en lovande kusk som får många lovord. Var riktigt bra vid vinsten senst med liknande förutsättningar och då kördes han fram till dödens i god tid och vann enkelt till slut. Det kan bli repris och är en alternativ spik i omgången.

15 JETSET-Oskar J Andersson 20%

Är ju en kanonmärr i grunden och gör sällan ett dåligt lopp. Det gjorde hon dock senast, men det visade sig att hon var röd i halsen och det fanns alltså förklaringar. Missade pallen bara en gång i fjol på 15 starter! Hon har nu varit frisk och tränat bra en tid och jag räknar med en bra insats igen och vid gardering är hon första motbud.

8 RAINBOW OF NANDO-Kevin Oscarsson 14%

Är en fin häst som inte varit sämre än tvåa i de fem senaste starterna med tre segrar och två andraplatser. Står 20 meter före mina tipsettor och med lovande Kevin Oscarsson i vagnen så kan det bli långt fram när det ska avgöras. Given vid gardering.

10 ANGEL RAIN-Preben Sövik 14%

Kommer med tre segrar på de fyra senaste och två raka. Har kapacitet att vara med i striden och läget med spår tre från ett tillägg är helt okej. Outsider.

5 QATRINE GEL-Daniel Wäjersten 5%

9 HELGA PALEMA-Linus Svensson 3%

11 JEEPSTER-Clara Jonasson 1%

12 CAVIAR SISU-Marc Elias 1%

14 BOSTONZ CREDIT-Frank Nilsson 2%

2 LUCKYLINE AMERICA-Ville Karhulahti 1%

6 MELODY MARKE-Kim Moberg 1%

7 RIVERSIDE DRIVE-Tomi Haapio 0%

4 JUDGE REO-Angelica Holm 0%

Strukna: 1 Lookout Kemp, 3 Sangria Knight

 

V75-3, AUTO 2140, Guld

3 ON TRACK PIRATEN-Johnny Takter 81%

Vår älskade "Världens Bästa Dalahäst" är åter ute på V75 och jagar ännu en seger i raden. Extra roligt för oss Masar att hålla en extra tumme i vår högsta division. Jag hoppas verkligen att han vinner pris på kvällens gala inför morgonens V75-finaler. Från ett bra utgångsläge ser jag inget större hot mer än de gamla vanliga, sjukdom och störning till galopp som alltid kan hända. Jag spikar och går vidare.

2 CLAES BOKO-Erik Adielsson 2%

Har letat lite efter formen och vann på bra sätt näst senast över kort distans efter en vass avslutning före Flex Lane. Inget värre motstånd då men från ett fint läge och om man som jag spekulerar att formen är ytterligare förbättrad nu så blir han värsta motbudet. Kan få loppet i rygg på megafavoriten.

5 ROYAL FIGHTER-Jennifer Tillman 4%

Söker efter formen och är på god väg. Provade att utmana Piraten senast från spets över kort distans men blev enkelt nerplockad till slut men höll ändå klart godkänt till andraplatsen. Formen ska även här kunna vara framflyttad men å andra sidan är det nu full distans vilket inte är någon fördel för denna Elitloppsdeltagare. En platschans i första hand.

6 OBI WAN-Jörgen Sjunnesson 7%

Har vunnit två raka "billiga" Guld-lopp och får mer än godkänt för de insatserna efter bra avslutningar. Vann även årsdebuten i Danmark och kommer alltså med tre raka segrar som säkert drar på sig många streck av de mindre initierade. Om favoriten kommer bort så är han ändå en av de som utmanar om segern till slut, speciellt om det blir överpace.
7 SPRING EROM-Christoffer Eriksson 2%

10 VÄSTERBOONTHENEWS-T. Uhrberg 1%

4 NAROLD VOX-Ulf Eriksson 1%

1 FLY THE WORLD-Nicklas Westerholm 0%

12 PARTOUT SIMONI-Klaus Kern 0%

9 VÄSTERBO LOVEBOAT-Örjan Kihlström 1%

11 HIGHSPEED CALL-Daniel Olsson 0%

8 AL DENTE-Kenneth Haugstad 0%

 

V75-4, AUTO 2140, Klass II

5 HALL OF FASHION-Christoffer Eriksson 20%

Radar upp fina insatser men har ändå lite svårt att få ett ordentligt erkännande och blir inte ens favorit här. Tre segrar och två andraplatser där bland annat dagens motståndare Alorac Mathbell var före i mål i mitten av december. 5-åringen är fortfarande under utveckling och verkar ha utvecklats ett snäpp i nya regin hos Dan Widegren. Han är snabb från start och har ett fint utgångsläge och från ledningen biter han ifrån sig bra. Får tipsnicken.

3 ALORAC MATHBELL-Jörgen Westholm 25%

Har redan sprungit en Klass II-final, vilket han gjorde näst senast då han blev trea bakom vinnande Test Drive. Senast provade han på nästa klass i stegen, och höll klart bra som trea bakom Ola Montana som tillhör favoriterna i dagens Klass I-final. Läget är bra men han kan inte öppna. Han lever på styrkan och kan göra mycket jobb på egen hand, men det underlättar ju om någon annan hjälper till med farthållningen. Givet streck på Dalahästen.

4 STELLA NEWMEN-Erik Adielsson 14%

Gör sällan ett dåligt lopp när hon går felfritt. Senast galopperade hon ganska tidigt som hårt betrodd på V86 och tömdes inte i upphämtningen. Är nog bättre på kort distans men med klaff i de rätta ryggarna kan hon avsluta vasst till slut. Outsider.

1 SADIK AMERICA-Peter Untersteiner 11%

Plockar pengar hela tiden men vinner inte ihjäl sig direkt. Är härdad på V75 och bör få ett fint lopp från innerspåret. Kan få svårt att försvara ledningen, men ett energisnålt lopp på innerspår och lucka i sista sväng kan vara vinstgivande.

11 TOURNADO DREAM-Robert Bergh 6%

7 REPLAY PELLINI-Thomas Uhrberg 7%

12 FRANTIC-Kenneth Haugstad 3%

8 AVEC WINE-Jorma Kontio 3%

6 BARBOUZE LASCAUX-Mattias Djuse 1%

9 KENZI-Claes Sjöström 2%

10 QAMARO C.D.-Kaj Widell 3%

Struken: 2 Lövdala Principito

 

V75-5, AUTO 2140, Brons

6 MASTER CROWE-Peter Ingves 72%

Ännu en häst i omgången som radar upp segrarna och det är väl risk för dålig utdelning idag misstänker jag? Ännu ett av Petri Puros mästerverk och jag begriper inte hur karln gör? Han har bara fått stryk tre gånger i karriären och nu är han ute i vår högst serie och fortsätter vinna. Vann enkelt på V75 senast utan att behöva visa allt och Petri är så övertygad om seger att han inte bryr sig om att ta fram några extra växlar till den här finalen utan spar dom till kommande uppgifter. Det låter som en mycket bra chans, men nånstans måste man försöka få betalt för sitt system så jag garderar denna megalampa istället för Piraten. Troligen vinner båda.

2 MOUNTAIN CLEAVER-Mika Forss 6%

Hade jag ett lås på senast, men då nådde han inte riktigt fram. Det är lite pga denna som jag garderar megafavoriten då jag inte tror folk förstår än, hur bra han är då han är streckad på enbart 6 %. Från ett perfekt utgångsläge är jag inne på att han kan utmana jättelampan till slut, och då åker några till också med på lappen, för då två träter osv........

7 FRANKIE BRODDE-Peter Untersteiner 2%

Verkar också ha höjt sig på sistone med två segrar och en andraplats på tre starter. Nu är läget lite väl långt ut då han inte kan öppna något vidare och han behöver lite klaff från början. Har han det kan han utmana till slut. 

4 YOUNG FARMER-Thomas Uhrberg 2%

Var nära att slå megalampan näst senast men blir ändå bara streckad på 2% nu! Fick en tuff resa senast och galopperade över upploppet som trolig trea. Säkert därför han blir bortglömd nu. Skrällbud.

5 LINCOLN LAWYER-Örjan Kihlström 3%

10 CUT HIM SOME SLACK-Claes Sjöström 2%

9 BARKEVIOUS MINGO-Carl Johan Jepson 2%

8 GLOBAL SATISFACTION-Ulf Ohlsson 7%

3 FLO RIDA SEA-Erik Adielsson 1%

1 SNYTING-Torbjörn Jansson 1%

11 SPRINGOVER-Christoffer Eriksson 3%

12 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 0%

 

V75-6, VOLT 2140, V75 Champions

11 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 21%

Låter Walmann ovanligt optimistisk på. Hon var bra trea bakom Thai Navigator senast och hade innan det två raka segrar. Innerspår på tillägg är alltid vanskligt men det är upp till Örjan att lösa och han har ju lite vana hur man gör... Hon kan vinna på flera sätt, men ett lopp i ryggar som det ser ut att bli nu känns som det mest effektiva. Kan vara en chansspik i omgången.

1 ERICA-Torbjörn Jansson 6%

Var riktigt bra senast vid segern då hon ledde loppet från start till mål och vann överlägset. Det var kort distans då och nu är det ett halvvarv längre vilket kan vara avgörande. På formintrycket senast håller jag det ändå inte som otroligt att hon är förbättrad och håller hela vägen så jag dubblar systemet.

12 USAIN HENNA-Erik Adielsson 36%

Är ju en härdad V75-löpare och står riktigt bra till här. Startade på lika start som Udo´S Oiler senast och var då knappt slagen av den och kan få snabb revansch här då han nu står 20 meter före. En Guldhäst som står på samma start som silverhästar. Mellan raderna läser jag det dock som att det inte är 100%-ig form, men har han det är han med i matchen. 

3 FRED COBRA-Peter Untersteiner 1%

Paret Fernholm/Ising har en intressant 10-åring som nu får Peter Untersteiner i vagnen från ett bra utgångsläge. Han har vunnit två av de fyra senaste och har fart i kroppen att utmana om det klaffar lite. Häsen är matchad mot det här loppet och till 1% kan det vara värt ett streck. Jätteskräll!

15 UDO´S OILER-Robert Bergh 13%

10 PEDER MYKLA-Magnus Jakobsson 1%

5 FIGHTING BAX-Ulf Eriksson 9%

4 BAKERS RANSOM-Veijo Heiskanen 4%

7 TUMBLE DRYER-Christoffer Eriksson 2%

8 BOUNCING HILL-Adrian Kolgjini 1%

14 GOING FOR GOLD ZAZ-Johnny Takter 3%

2 TORONTO LOVE-Ulf Ohlsson 1%

6 PARADISERUNNER-Stefan Söderkvist 0%
13 FINAL OAK-Johan Untersteiner 0%

9 SANNA VINT-Jorma Kontio 0%

 

V75-7, AUTO 2140, Silver

1 ZENIT BRICK-Jorma Kontio 19%

Efter viss tvekan får ändå Zenit tipset då hon gör bra lopp hela tiden och måste få ett bra lopp från innerspåret. Det lär väl inte bli ledningen, och då är han utelämnad till vad övriga hittar på och han måste ha lite tur till slut. Jorma är dock vass från start i bilstart så han kanske kan överraska och hamna bättre till än vad man tror? Tre segrar, en andraplats och en galopp på de sista fem starterna. Tippas men garderas rikligt.

11 CARABINIERI-Peter Untersteiner 33%

En hedershäst som fått till det på slutet och kommer med fyra raka segrar, och det är nog inte många hästar som startar i ett Silverlopp med över 2 miljoner på kontot. Baskpår igen, men det har han ju tränat på regelbundet på slutet så det ska inte vara några större problem. Behöver dock att det körs lite där framme för att kunna avgöra till slut. Motiverad favorit.

4 THAI NAVIGATOR-Ulf Ohlsson 16%

Är snabb från start och har fått ett fint utgångsläge. Vann från spets i Guld senast över lång distans och ledde då runt om från spår 2 bakom bilen. Närmast slagen då var Navigator Sib på Färjestad. Outsider från ledningen.

8 ARON THE BARON-Johan Untersteiner 9%

Radar upp segrar och har vunnit fyra av de fem senaste loppen han ställt upp i. Segrarna har tagits från ledningen då han är snabb ut, och det är ett frågetecken hur han löser spår 8 bakom bilen med några startsnabba innanför. Han får ändå inte betecknas som chanslös.

6 BRITISH STEEL-Erlend Rennesvik 6%

7 A.HANNIBAL-Åke Lindblom 2%

3 CATCH THE CASH-Oskar J Andersson 2%

2 NAKODA GOJ-Torbjörn Jansson 0%

9 BEPPE AM-Örjan Kihlström 11%

10 OFFICER C.D.-Robert Bergh 2%

12 NAVIGATOR SIB-Johnny Takter 0%

5 SKI TO THE MAX-Kenneth Haugstad 0%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 10 MELLBY DUKE (2-8)

2) 5-8-10-13-15 (9-11)

3) 3 ON TRACK PIRATEN (2-5)

4) 1-3-4-5 (11-7)

5) 2-4-5-6-7-10 (9-8)

6) 1 Erica/11 Indoor Voices (12-3)

7) 1-2-3-4-6-7-8-9-10-11 (12-5)

2400 rader/1200:-

V86 Onsdag 8 Februari Bergsåker/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Bergsåker

2 GLOBAL MILLIONAIRE-Ulf Eriksson 5%

Kommer från en fin seger på en 13-tid över kort distans där han öppnade snabbt till spets och ledde hela vägen före Janne Sisu till slut. Här står han bra till för att åter kunna ta hand om spets och sedan kan det bli en repris och jag förstår inte riktigt procenten här då han endast är streckad på 5% av de tidiga spelarna? Har blivit 10 år och vann bara ett lopp på femton starter i fjol, men på senaste intrycket tycker jag han är tidig från ett fint utgångsläge.
4 DIGITAL PHOTO-Rikard N Skoglund 2%

Är en av våra mest startsnabba hästar vi har i landet och han tar troligen hand om piken till en början, men han vinner sällan och det troliga är att han släpper till min tipsetta i ett tidigt skede. Hänger med bra men måste höja sig ett snäpp för att segerstrida ordentligt även om dessa förutsättningar är ideala. 3 vinster på 83 starter för 8-åringen men helt chanslös är han inte.

1 HÖWINGS STAR-John Östman 52%

Var bland de två bästa i tio av 22 starter i fjol och ska duga bra i denna klass. När han är streckad på mer än övriga fältet tillsammans så drar jag öronen åt mig, och rankar ner. Risk att han inte får se dagens ljus härifrån då han inte har någon toppform och har inte startat sedan juldagen. Kan dessutom få svårt att försvara innerspåret till någon ledning och är därmed utlämnad åt turen. Räknas men ingen tipsetta. 

6 NAVARONNE-Jessika Sidbäck 13%

Testade på V75 senast över lång distans och stumnade över upploppet som oplacerad bakom vinnande Globalsatisfaction. Mötte bra hästar även innan det på V86 där han blev fyra efter vinnande Digital Archive, och hade innan dess avslutat fjolåret med två raka segrar på Bergsåker. Har fart i kroppen för att segerstrida i det här gänget.

7 JANNE SISU-Per Linderoth 2%
11 JOY RIBB-Anders Eriksson 8%
12 GREENSTAR-Henrik Svensson 2%
3 RUTGER GIGANT-Sandra Eriksson 13%
5 TELLMEABOUT LARRY-Kenth Åkerlund 1%
10 PINYATA GEL-Oskar J Andersson 1%
9 ELECTRIFYING-Hans Bergh 1%

8 FANTASTIC ÅS-Jimmy H Andersson 1%

 

V86-2, AUTO 2640, Solvalla

5 PAPARAZZI M.-Erik Adielsson 39%

Paparazzi M. provades i ledningen senast men han blev het och pullade bort mycket krafter. Nu är det 2 600 också och det gör det ännu mer viktigt att han får ett rygg­lopp. Annars är formen bra på honom. Om det stämmer med löpningen kan han vara med där framme. Men han ska helst inte gå i spets över den här distansen. Särskilt inte efter att han blev het där senast. Man ändrar från halvstängt huvudlag till norskt.

11 CHOSEN ONE-Johan Untersteiner 17%

Vann driekt i årsdebuten senast på bra sätt och är van att möta en del tuffa hästar. Har varit struken efter senaste starten men det var inget allvarligt och han ska inte ha tappat något. Sämsta läget nu och han behöver lite klaff med löpningsförloppet men utan strul är han nog bra för att kunna utmana över upploppet till slut. Är härdad på V75. 

2 DIONNE SISU-Tomi Haapio 1%

Har mycket fart i kroppen och kan få ett perfekt lopp härifrån då hon är snabb från start. Släpper med stor sannolikhet ledningen om den tas och sedan kan hon lifta med i ledarryggen och hoppas på lucka till slut. Distansen är ett litet frågetecken men till 1% är hon intressant. Hon gick ändå en 12-tid senast över kort distans vilket visar att hon är snabb i benen.

1 TOPGEAR-Hans G Eriksson 13%

Gick helt okej som tvåa bakom Cut Him Some Slack senast och gör hyggliga insatser mest hela tiden. Har dock inte vunnit på ett tag och härifrån finns det risk för att han fastnar invändigt så han är något utelämnad till vad övriga hittar på. Får ändå ett vilsamt lopp på innerspår och får ses som en outsider.

9 BOTTNAS COMMANDEUR-S. Nordemo 3%

10 SPITCAM JUBB-Kaj Widell 20%
8 DUFFMAN-Jörgen Westholm 1%

3 I AM DYNAMITE-Daniel Olsson 2%
7 MAKE IT QUICK-Kim Eriksson 2%
6 BISON SPIRO-Anna Karin Rundqvist 1%

4 SPARKLED FACE-Jan Henriksson 1%

 

V86-3, VOLT 2640, Kallblod, Bergsåker

8 STINGERS-Per Linderoth 6%

Är en 11-årig norsk gäst och de som kommer från vårt västra grannland brukar stå sig bra bland kallbloden i Sverige, och den här tippas mer på chans än att jag vet att det är en bra häst. Har gått bra tider i raden utan att ha fått vinna och senaste starten är gjord så sent som i maj så formen är svårbedömd. Har gjort fyra starter på svensk mark över lång distans och vunnit samtliga! Finns nu i svensk regi hos Janne Hallberg och gör första starten. 

9 TAND TUFF-Jan Olov Persson 19%

Har vunnit två av de fyra senaste och är rikast i fältet och står därmed bra till på pengar i loppet. Fick inte riktigt fritt senast och hade nog varit farlig med lucka lite tidigare. Är van att möta bättre hästar och måste räknas tidigt mot dagens motstånd. 

7 ART NÖKKVE-Håkan Skoglund 41%

Är hårt betrodd mest hela tiden utan att få sticka nosen först och han känns något överstreckad igen, även om han kan vinna då även han står bra inne i loppet och 2o meter före mina motbud. Var sexa på V75 senast när Ulrsrud Troll vann på Bergsåker och han blev då störd på slutvarvet och galopperade men ställde sig och gick sedan godkänt in i mål. Bättre distans nu då han är mer stark än speedig och det kanske blir helstängt den här gången vilket känns intressant på en något trög herre. Favorit i fara.

2 KARLÄNGS FILIP-Ingvar Nyberg 3%

Verkar ha höjt sig rejält på slutet och var klar tvåa bakom Blås Undan på V86 senast och nu står han 40 meter bättre till på denne! Vann två av de fyra sista starterna ifjol och kanske har han nu förstått vad det går ut på, eller så gynnas han av skokörningen? Från ett skapligt läge så får han ses som ett skrällbud som kan höja värdet på kupongen.

4 SJEIKENS GULL-Ulf Eriksson 11%

11 BLÅS UNDAN-Jan Olov Åberg 8%
5 LILL MARIA-Hans Brunlöf 3%

6 STORSJARMÖREN-Ove A Lindqvist 7%

10 MYS ELDEN-Åsa Engblom 1%

1 FAKS NILS-Maria M Lindell 1%

3 NORDMIN-John Östman 1%

 

V86-4, AUTO 1640, Stolopp, Solvalla

4 CARRO´S GIRL-Johan Untersteiner 27%

Verkar ha höjt sig den sista tiden och visade även upp en ny sida då hon hon spetsade senast efter 200 meter och startsnabbhet är en stor plusfaktor med dessa utgångslägen och skulle hon hitta till spets tror jag hon blir mycket svårslagen och kan vara en alternativ spik för er som inte litar på mina chansspikar. Hennes bästa sida är normalt den sista biten, och om hon då redan sitter i ledningen så förenklar det saken. En spelvärd tipsetta.
8 NEW STAR POWER-Wilhelm Paal 3%

Kan vara skrällen i loppet trots sämsta utgångsläget. Har härdats på V75 i flera starter innan han senast var ut på Halmstad där han fullföljde bra som trea i mål på en 12-tid över kort distans efter vinnande You Know Me. Läget kan ställa till det men om det löser sig är det spännande att ha med honom på kupongen när upploppet närmar sig.
3 PIMPINETTE FACE-Örjan Kihlström 9%

Vinner inte ihjäl sig men går helt okej i loppen och plockar sina pengar. Har nu två lopp i kroppen efter en längre vila och närmar sig första segern. Ett fint utgångsläge och Örjan i vagnen på Solvalla, låter som ett måstestreck, och till singelprocent ökar streckkravet. Kan vinna.
9 CHRISTINE SIXTEEN-Jorma Kontio 4%

Gör debut i ny regi hos Sofia Aronsson och det känns lite extra intressant då hon verkar ha ett bra hästöga och vet vad man kan förbättra på hästarna. Hon vann inget lopp ifjol men var med långt framme på bra tider för det mesta och nu går hon ner en del i klass, men å andra sidan är det första starten sedan oktober och hon känns väldigt svårbedömd här. Jag streckar ändå, då magkänslan säger åt mig det.
2 DEDES MYTHICAL-Claes Sjöström 9%
10 IRENE SUND-Fredrik B Larsson 3%
11 ESCADA B.R.-Björn Goop 17%

6 TARRAGONA ÅS-Kenneth Haugstad 2%

5 SWISS ACCOUNT-Ulf Ohlsson 3%

7 NATALIE DE VIE-Erik Adielsson 16%

Natalie de Vie gick bra senast. Satt fast mellan hästarna. Hon såg fin ut och kusken var nöjd. Det känns att formen är uppåt. Det har tagit en stund att få igång henne efter vilan men nu har hon fått tre, fyra lopp och senast var det positivt. Hon får dåliga spår hela tiden men står på tur. Kan vara dags nu.

1 NAVAJ BRODDA-Hans R Strömberg 1%

12 ANTHOLOGIE-Joakim Elfving 1%

 

V86-5, AUTO 2140, 4-åringar, Bergsåker

5 WHITSUN EVE-Per Linderoth 18%

Gör bra lopp hela tiden och fick senast äntligen vinna efter en fin resa till över 10 ggr pengarna. Ett bra utgångsläge och hon kan öppna kvickt vid laddning. Hon var klart förbättrad senast och känns hon lika fin den här gången kan man nog tänka sig att köra i ledningen. På intrycket senast så slår jag in en chansspik i ett annars öppet lopp. 

9 BALOTELLI CROWN-Robert Skoglund 5%

Är med och plockar pengar hela tiden men vinner inte så ofta. Står nu bra inne på pengar och möter lite enklare motstånd än på slutet. Såg fin ut i comebacken senast efter drygt tre månaders tävlingsuppehåll där han satt fast till slut med sparade krafter i mål som han kan ha nytta av den här gången. Ett passande smygläge och till 5% känns han mycket intressant!

8 VOLCAN D´INVERNE-Ulf Eriksson 57%

Vann tre av åtta lopp ifjol och på det är han bäst i fältet. Blir därmed också gigantisk favorit trots sämsta utgångsläget och även om han tål att göra en del jobb på egen hand känns det som en favorit i fara. Uppträder något ojämnt men behövde loppet senast och ska eventuellt gå i jänkarvagn den här gången. Kan vinna, men för stor favorit.

1 SECRET OF JOY-Rikard N Skoglund 7%

Var på pallen i hälften av fjolårets sex starter och gör nu årsdebut. Är väldigt osäker på benen men har fart som duger för klassen när hon går felfritt. Debut bakom bilen nu och löser hon det så får hon en fin resa och ska då räknas med segerchans då hon galopperat bort en del pengar. Skrällbud.
6 TEQUILA GEL-Peter Eriksson 1%
7 WHITE COFFEE-Henrik Svensson 6%

10 RESTART-John Östman 2%

2 HOPE AND DREAMS-Micael Melander 2%

3 OCEAN DRIVE-Jessika Sidbäck 1%

4 WICHY VERA-Ove A Lindqvist 1%

 

V86-6, AUTO 1640, Solvalla

10 BELLINO B.-Marc Elias 8%

Kommer från seger på V75 vilket smäller högt i det här sällskapet. Tog då spets från spår 2 bakom bilen och höll sedan ett högt tempo och vann säkert till slut före  Rainbow Of Nando över full distans. Kort distans nu är han inte lika van vid men det känns inte som någon nackdel. Bakspår kan dock vara ett aber då han är snabb från start normalt och kan inte utnyttja det fullt ut härifrån. Duger bra bara det inte strular från bakspåret. 

11 DASHING KIMBERLEY-Jennifer Tillman 8%

Familjen Andriainen föder upp och tränar både varmblod och kallblod på gården i Gästrike-Hammarby, mitt emellan Falun och Gävle. En verksamhet med för dagen 15 hästar, inräknat avelsston. I fjol våras avvecklades verksamheten med mjölkkor och förutom Sören Andriainens jobb på ett sågverk är det numera fullt fokus på hästarna på gården. Av starthästarna är Dashing Kimberley och Sharp Intention bäst igång för dagen. Två avkommor till den egna uppfödningen Ode a l'Amour. Stallstjärnan är Dashing Kimberley. Ett femårigt sto som vann lopp en onsdag på Solvalla i slutet av fjolåret (utanför V86) med Jennifer Tillman i sulkyn. Efter två raka galopper och diskvalifikationer på slutet i bland annat i V75, kom en efterlängtad utbetalning på fina formen senast på Rommetravet. Dashing Kimberley svarade där för ett starkt lopp från bakspår och vann på nya rekordet 1.12,7 över kort distans – med broddar i skorna.

– Formen kan inte vara bättre i alla fall på Dashing Kimberley. Hon vann ju senast. En välförtjänt seger. De två galopper innan det skyller jag på att formen just är för bra. Vid den första galoppen var hon för pigg i volten, den andra gången var hon för pigg när jag ryckte huvan. Senast blev det full pott i alla fall och hon ska vara minst lika fin på onsdag, sa Tillman, med reservation för läget:

– Vi har spår elva över kort distans, det är bra hästar emot och hon är lite uppanmäld. Men om tar med några hästar på kupongen så är hon en av dem som kan skrälla. Jag håller ju den här hästen högt.

Dashing Kimberley, eller ”Kim” som hon kallas hemma, har segrat sju gånger på 25 starter i karriären och sprungit in 278 000 kronor.

1 POINTILLIST-Jim Oscarsson 12%

Är segervan och vann direkt i årsdebuten senast efter att ha fått en fin resa i ledarryggen och gått ut i dödens efter ett halvvarv. Kopplade greppet in på upploppet även om det var nära galopp sista biten. Har kapacitet att kunna gå en bit upp i klasserna om han får till sin aktion som inte alltid är den bästa. Vann sex lopp ifjol vilket han är klart bäst med i fältet. Outsider.

5 MALKIN N.O.-Björn Goop 60%

Blir stor favorit trots att han bara vann ett lopp ifjol på elva starter och inledde året med en andraplats bakom And Here I Am som hårt betrodd. Står bra inne i klassen och har inte visat hela sin kapacitet ännu. Med Björn Goop i vagnen och som favorit kan han få mycket gratis och från bästa läget måste han givetvis räknas med chans och det kan bli ett blufflopp till slut.

12 CAT´S KLONDIKE-Carl Johan Jepson 2%

3 ENGE LINCOLN-Peter G Norman 1%

2 SONNY BULL-Jan Henriksson 1%

9 MANHATTAN CLUB-Örjan Kihlström 3%

Manhattan Club har bra form och går bra varje gång men vinner inte så ofta. Det blir nog svårt den här gången också. Så det är nog en platschans igen i första hand.

8 AHSOKA-Nicklas Westerholm 1%

7 FRISCO FLAME-Daniel Olsson 1%

4 ESMERALDA GIRL-Ulf Ohlsson 1%

6 BANTHECOCOLATE-Jorma Kontio 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Spårtrappa, Bergsåker

3 INDIANA SUND-Daniel Wäjersten 18%

Har inlett året lovande med en seger och en andraplats på två starter. Kan öppna och från ett fint utgångsläge kan det bli ledningen vilket skulle öka chanserna och jag slår in en till chansspik i omgången där det är mycket öppet bakom. 

14 DANTE BAND-Ingvar Nyberg 1%

Var på pallen i tolv av nitton lopp ifjol med fem segrar i bagaget. Var femma i årsdebuten senast på en 13-tid och tappade då sista biten. Ska gå framåt med loppet i kroppen och med minsta klaff härifrån kan det vara dags för en efterlängtad seger igen. Helt bortglömd av spelarna.

13 JEPPAS PICASSO-Susanne H Osterling 21%

Är tvåa eller trea hela tiden på slutet och har lite svårt att avgöra även om det blev klart godkända fem segrar i fjol och hon var bland de två främsta i hälften av de 24 starterna. Fick ge sig mot Dragon Powerfly senast som slog sig förbi knappt till slut. Jagar revansch. Är mest stark och räds inte att göra grovjobbet. Alltid risk att bli avslagen av en smygkörd till slut även om hon mal ner ledaren. 

11 DRAGON POWERFLY-Per Linderoth 10%

Slog av Jeppas Picasso senast vid segern och kan göra det igen med rätt resa. Är lite ojämn i prestationerna men travade bättre senast och verkar vara på rätt väg. Streckvärd. 

10 VÄSTERBO GROSBOIS-Fredrik Pedersen 7%
5 MARYLAND-Oskar J Andersson 14%

1 LINDSEY VONN-Martin P Djuse 2%

9 TEMPURA-Peter Eriksson 2%

12 STARO FIGHTER-Lars Nylander 1%

7 ALVENA VALVA-Ulf Eriksson 4%
6 KING OF MINE-Jimmy H Andersson 3%

8 ALL TIME LA MARC-Henrik Svensson 15%

4 PURPLE DREAM-Ove A Lindqvist 1%

2 HARRY RUDA-John Östman 1%

Struken: 15 Comeonhill

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

5 DON VINCE-Magnus Jakobsson 50%

Är en norsk 5-årig gäst som visat fin segeraptit på sina få starter. Har vunit årets båda starter och tog en seger på tre försök ifjol. Han är snabb från start och fått ett perfekt utgångsläge. Senast övertog han ledningen efter 200 meter och fick sedan dämpa tempot. Gick sedan undan till enkel seger med sparade krafter och gav ett fint intryck. Är ganska orutinerad och gör sin första långresa vilket gör att jag garderar men på kapacitet och intryck kan även detta vara en spik i omgången.. 

7 ACTUAL STAR-Kenneth Haugstad 15%

Har också hög kapacitet men är något ostabil på benen än så länge. Har vunnit två av de senast fem starterna där han galopperat bort sig två gånger och blivit tvåa i den femte. Senast vann han säkert på Solvalla före Un Dernier Rire och hästen är stark och rejäl och duger här trots läget. Har inte visat upp någon speciell startsnabbhet hittills men ska eventuellt testas med helstängt den här gången. Räknas tidigt.

9 HOT JASON-Jarno Koskela 3%

Kommer med två raka segrar även om det var nästan två månader mellan starterna. Båda vinsterna har tagits från spets där han verkar trivas bra och dit blir det svårt att nå från bakspår den här gången. Har haft problem med fräschören men hållit ihop bättre på sistone och det finns fortfarande utveckling kvar i honom. 3% är alldeles för lite och jag streckar trots bakspår.

10 DIFFARN AM-Örjan Kihlström 6%

Gör det helt okej utan att vara något extra. Kihlström på en Walmann-häst på Solvalla till 6% är alltid intressant när det är öppna lopp. Var helt okej som tvåa senast över lång distans efter ett par månaders tävlingsuppehåll och ska gå framåt med loppet i kroppen. Räknas.

1 ARAMIS AMOK-Susanne Österberg 2%

3 JUICEMAN-Veli Pekka Toivanen 7%
11 YOUGHURT COMPOSITE-Jorma Kontio 10%
12 SUCH A KNIGHT-Erik Adielsson 2%

6 GALVANIZE`EM-Torbjörn Jansson 2%

8 BRANDO BOKO-Carl Johan Jepson 1%

2 GLOBAL REVENUE-Lars D Carlson 1%

4 SUNRISE BOULEVARD-Ulf Ohlsson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-4-6 (7-11)

2) 2-5-11 (1-9)

3) 2-7-8-9 (4-11)

4) 2-3-4-8-9 (10-11)

5) 5 WHITSUN EVE (9-8)

6) 1-5-10-11-12 (3-2)

7) 3 INDIANA SUND (14-13)

8) 5-7-9-10 (1-3)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 8 Stingers i avd.3 så blir kostnaden endast 300:-

V75 Lördag 4 Februari ÅBY

V75-1, VOLT 2140, Silver

8 EMMET BROWN-Johan Untersteiner 16%

Har gått bra för Johan Untersteiner i årets två starter och visar fin form. Har ett intressant smygläge här och har fart i kroppen för att segerstrida till slut.Med minsta klaff härifrån så spurtar han ner väldigt många över upploppet och jag spelar på att han tar ner samtliga till slut.

9 ORIGO TILLY-Torbjörn Jansson 15%

Kommer från enkel seger och har hög högsta kapacitet men är något ojämn i prestationerna. Sämsta utgångsläget här och även han är i behov av lite klaff från bakspåret. Är van att möta bra hästar och räds inte motståndet. Är rikast i fältet och står därmed bra inne i klassen. Kan vara dags för Guld efter denna start.

2 EVEN´S FIRST BOY-Flemming Jensen 46%

Blir stor favorit vilket jag ställer mig något tveksam till. Kan absolut vinna men att han skar vara streckad på lika mycket som övriga hästar tillsammans tycker jag är fel. Flemming visade ju heller ingen toppform i onsdags där han torskade med två favoriter. Har dock gått bra på slutet och har ett fint utgångsläge. Ingen snabbstartare men bör få ett fint lopp och Flemmings bästa bit brukar vara över upploppet, även om han kör för sent då och då. Räknas men garderas.

7 LADY LEE-Björn Goop 3%

Kan vara loppets skrällbud. Har en sylvass avslutning att tillgå om hon får smygas fram till upploppet och hon såg ut att gå mot segern senast innan hon motvilligt släppte Origo Tilly förbi sig till slut. Björn Goop upp nu är sällan någon nackdel.

6 VALLA D´ESTINO-Veijo Heiskanen 9%
2 DIGGERS ELIAS-Carl Johan Jepson 7%

4 TRUST LAUNCHER-Peter Untersteiner 1%

5 HERTIG SHIM-Kevin Oscarsson 2%

3 LASKEN PALEMA-Anders Svanstedt 1%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass I

6 PARTIZAN FACE-Adrian Kolgjini 5%

Kommer från seger i ett stayerlopp och visade fin form i en snabb avslutning till säker vinst före Tumble Dryer. Har styrkan som sitt främsta vapen och tål att göra grovjobbet. Distansen kan vara i kortaste laget men Om Adrian kör offensivt så kan han vinna på styrka och han känns helt borttappad på strecken av de tidiga spelarna. 

4 SANDSJÖNS REVENUE-Joakim Lövgren 9%

Har gjort det helt okej i årets två starter utan att få vinna och senast fick han fritt 200 kvar och avslutade rappt fram till andraplatsen bakom Starzinner på en bra tid för klassen. Bra utgångsläge men ingen snabbstartare. Ännu en singelprocentare i loppet som jag lyfter upp. 

7 M.T.KING OF CASH-Johan Untersteiner 48%

Blir stor favorit och har vunnit två av de tre senaste starterna med en andraplats däremellan. Senast kopplade han grepp från dödens och vann lätt före kapable Aileron. Står bra inne i loppet och duger i klassen. Given på kupongen, men som vanligt försöker jag fälla en del favoriter och det här är en som jag vill välta från ett lite byngligt utgångsläge. Han lever på styrkan och inte heller han är gynnad över att det "bara" är full distans den här gången.

3 QUATTRO TÖLL-Thomas Uhrberg 6%

Har fått ett fint utgångsläge och är snabb från start och min favorit till att spetsa initialt. På Åby kan han sedan välja att köra i ledningen eller släppa till en bra rygg då det är open stretch vilket kan vara vinstgivande. Har många tvåor i raden och har inte vunnit på ett tag men det här ser ut som en passande uppgift. Ännu en skrällvarning i loppet.

1 CARLOS MILO-Björn Goop 9%

2 AMPHIBIAN MADNESS-C. Eriksson 4%

11 RAFIKI FRI-Anna Isabelle Karlsson 8%

8 GLOBAL SIGNATURE-Kenneth Haugstad 6%

10 SADIK AMERICA-Peter Untersteiner 3%

5 MCCABE-Johnny Takter 2%

9 QUOTA-Magnus S Karlsson 0%
12 ARRIVEDERCI-Sergio Rondina Bisi 0%

 

V75-3, VOLT 2140, Stolopp

11 KENDRA SILVIO-Thomas Uhrberg 18%

Är ganska ny i Uhrbergs regi där hon tog första segern senast efter en andraplats i debuten och galopperade i start två. Avgjorde enkelt senast efter en drömresa och Uhrberg andas optimism även till denna start. Har ett passande spår 3 i volten från tillägg och hon är kvick iväg ur groparna och kan komma bra till direkt. I ett vidöppet lopp tar jag tjuren vid hornen och spikar Uhrberg som jag gillar. 

14 MAKERA-Peter Untersteiner 18%

Untersteiner är en till favorit och han är jämnstreckad med min spik. Han har fått springspår på tillägg och visade också fin form i årsdebuten senast som tvåa bakom Jessica Highness på V86 på Åby i mitten av januari. Är inte jättesnabb från start så hon kan hamna på vingel härifrån, men om Peter löser starten så är hon högaktuell till segerstriden till slut.

3 GLOBAL SEDUCTION-J. Untersteiner 24%

Är knapp favorit och står 20 meter före min spik från start. Har blivit tvåa i båda årets starter som gjorts i sin nya regi hos Johan Untersteiner. Har gjort en start på Åby tidigare och då vann hon, men hon verkar hellre bli tvåa än vinna så här långt. Öppnar bra och kan leda loppet länge.

2 VARENCIA-Björn Goop 5%

Varennedottern har hunnit bli 8 år. Kördes av Lill-Goop för första gången näst senast och det slutade med seger. Följde upp vinsten med en fin andraplats senast där hon var spelad till över 37ggr pengarna och hon har helt klart hittat en formtopp på äldre dar. Man har hittat rätt i balansen och kan vara en rysare att tänka på om man garderar loppet. 

13 LONELY STAR-Jörgen Sjunnesson 4%
6 WHEGA-Torbjörn Jansson 5%

4 PEARL FACE-Erlend Rennesvik 6%

7 SOONAFTERMIDNIGHT-K. Haugstad 4%

10 NEW FUTURE-Clara Jonasson 2%

12 MISS JÄGERS-Robert Bergh 2%

9 BARCA-Carl Johan Jepson 5%

5 FOURTEENOSIX-Johan Wiman 4%

1 SO NOBEL GEDE-M. Ulriksson Siminski 3%

8 FRENCH FLAIR-Mikael Å Linderoth 0%

15 ON GOOD TERMS-André Eklundh 0%

 

V75-4, AUTO 2640, Stolopp

7 BASIC-Björn Goop 72%

Hon blir omgångens största favorit och ska givetvis ses med bra chans efter sina fina lopp på slutet. Hon vann fem av åtta lopp i fjol då hon bytte ägare och hamnade i Gooparnas regi, vilket föll väl ut. Nu har hon kommit fort upp i klasserna, men tiderna hon presterat räcker långt även i denna klass. Spår 7 bakom bilen är inte det bästa, men hon kan vinna detta på ren klass. Hon blir lillspik idag, men på det stora försöker jag fälla henne då det betalar bra bakom där alla övriga är singelprocentare. 

4 ALWAYSINBLACKPEDIA-Frode Hamre 7%

En norsk gäst som gjort det bra i vårt västra grannland och som nu kan gynnas av att köras med körspö. Gick 11,4 senast men fick ändå nöja sig med en tredjeplats bakom vinnande Twain Bi på Bjerke. Står bra inne i loppet och är snabb från start. Distansen kan vara ett frågetecken men spets och släpp kan ju vara en vinnande taktik om hon blir utmanad i ledningen. Intressant singelprocentare.

5 HANNA BANKER-Flemming Jensen 6%

Flemming visar väl ingen gnistrande form för tillfället och jag misstänker att han inte är glad över barfotaförbudet? Hanna är van att möta bra hästar och var bland de två bästa i nio av sjutton starter ifjol och gör inte bort sig här. Läget är fint och hon kan öppna. Inte borta.

3 GUNNELL PALEMA-Håkan K Persson 2%

Har bra form och vann fyra av tio lopp i fjol. Var femma i årsdebuten senast från ett bakspår på V86 när Valentino Strix vann på Åby. Har ett betydligt bättre utgångsläge nu och kan vara en jätteskräll att tänka på.

1 WITHMA-Oskar J Andersson 7%

11 STEADY BRODDA-Peter Untersteiner 3%

6 FLORIDA QUEEN-Kenneth Haugstad 1%

8 SERONERA-Christoffer Eriksson 0%
2 ELLES W.LINNEA-Stefan Söderkvist 0%

9 TOP MODEL-André Eklundh 0%
10 NINEPOINTS ARIEL-Kim Eriksson 0%

 

V75-5, AUTO 1640, Guld

4 NOTHING BUT CLASS-Peter Untersteiner 16%

I ett mycket öppet lopp tror jag att Nothing But Class tar ledningen och får då det givna tipset över kort distans. Det kan vara en chansspik då motståndet inte är den värsta Guld vi sett direkt, men samtidigt har inte heller han visat någon vidare form på slutet även om han inte gjort bort sig och plockat pengar mest hela tiden. Han har gjort två starter efter vila som fyra båda gångerna och bör gå framåt för varje start. Senast blev han fyra när Obi Wan skrällde på V75, men läget och troligtvis formen bör vara bättre nu. En möjlig chansspik.

10 OBI WAN-Flemming Jensen 16%

Vann ett liknande Guldlopp senast och kan göra det igen om det blir överpace på nytt. Behöver lite klaff för att komma till över upploppet och om någon kör mot ledaren när det inte finns någon utpräglad tipsetta, så kan det gå undan igen. Två raka segrar kan bli en tredje!

3 WINMECREDIT-Frode Hamre 20%

Den 10-årige norsken visar prima form och har vunnit och blivit trea i årets två starter som båda gjorts i Norge. Gör sällan ett dåligt lopp och från ett bra utgångsläge får han ett fint lopp och kan utmana till slut om det löser sig. Är snabb från start och bör få ett fint lopp härifrån men jag tror inte han kan försvara spets mot min tipsetta. Ett tidigt streck i loppet.

2 ART ON LINE-Björn Goop 19%

Låter det mycket bra på från det finska tränarhållet. Åbyhästen har startat en hel del i monté på slutet och då drar jag öronen åt mig lite grann då jag tycker att om formen är så bra, så varför kör man då inte sulkylopp? Nu provar man igen i alla fall och 10-åringen ska räknas från ett fint utgångsläge. Är snabb från start men något svårbedömd den här gången.

1 INCREASED WORKLOAD-2%

8 FRIDERICUS-Veijo Heiskanen 6%

7 VÄSTERBOONTHENEWS-Johnny Takter 14%

6 HIGHSPEED CALL-Daniel Olsson 3%
11 OLYMPIC KRONOS-Adrian Kolgjini 1%

5 SANDRNGHAM HANOVER-Leif Witasp 0%

9 GOING FOR GOLD ZAZ-Jorma Kontio 3%

 

V75-6, AUTO 2640, Klass II

8 QAHAR Q.C.-Torbjörn Jansson 13%

En intressant men hopplöst osäker häst och här kan man verkligen snacka om vinna eller försvinna. Han är fortfarande obesegrad i felfritt lopp men galopperar oftare än han vinner. Till 13% är han ändå väldigt intressant. Den här gången finns det dock ett par riktigt bra motståndare, så det är ingen garanti för vinst även om han går felfritt. Det är då Untersteiners emot. Spåret kan vara en fördel den här gången då han inte har någon utvändigt och då han lever på styrkan så är den långa distansen också en fördel. Felfri tror jag han plockar ner övriga men är långt ifrån säker på det. 

2 MAGIC HAPPENS-Peter Untersteiner 18%

Gör bra lopp hela tiden och var tvåa på V75 senast bakom Cyber Lane som inte förlorat ännu. Skulle han hitta ner i rygg på ledande sonen här så har han en spurt som kan göra det intressant över open stretch.

1 CAN LANE-Johan Untersteiner 37%

Blir favorit i loppet och har fått ett fint utgångsläge där han får ses som spetsfavorit. Det är Stall Frölundas bidrag i Rikstravet och kommer att ha många anhängare och därmed kanske även Procenten går upp lite. Två segrar på de tre senaste och han blir en av tre i mitt lås även om jag tycker han blir något överstreckad.

5 NONSTOP CHERI-Christoffer Eriksson 2%

Kan vara en rolig skräll att tänka på om man streckar vidare. Ett bra utgångsläge och blir bortglömd då han galopperade bort sig senast och fick raden stukad. Var trea näst senast på V75 och hade två raka segrar innan dess. Är stark så distansen borde passa även om han är oprövad där. Streckvärd!

6 PERSIMMON FACE-Stefan Söderkvist 8%
3 AVEC WINE-Jorma Kontio 7%
10 I TOOMA-André Eklundh 2%
11 BOWLING TRIPLE X.-Björn Goop 9%
7 CASH CONVERTER-Johnny Takter 2%
4 DONTSTOPBELIEVIN-Leif Witasp 1%

9 RADJAH D´INVERNE-Oskar J Andersson 0%

12 ELOF PALEMA-Roger Malmqvist 0%

 

V75-7, AUTO 2140, Brons

2 HADES HÅLERYD-Peter Untersteiner 30%

Ser ut att ha en passande uppgift trots ett par bra motståndare. Han är snabb från start och min spetsfavorit och därmed känns det som en mycket bra chans och jag spikar ekipaget och det känns extra tryggt just nu att ha en Untersteiner som spik. Kommer med två raka segrar men har inte startat sedan winterburst i slutet av december. Båda segrarna har tagits från ledningen och vunnits på enkelt sätt, så jag ser ingen anledning att gardera då man måste leta efter vettiga spikar till normal procent för att hitta ett bra spelvärde i omgången.

5 MASTER CROWE-Peter Ingves 33%

Är ju en segerstaplare utav Guds nåde och blir streckad därefter. Kommer med en massa raka segrar i raden och de tre senaste är tagna på 13-tider och han är inte beroende av ledningen. Det känns nästan dumt att inte strecka honom när jag läser vad jag skriver men någonstans måste man ta ställning, vilket är lite tjusningen med travspel. Given vid gardering.

4 VALENTINO STRIX-Stefan Söderkvist 6%

Har en mycket hög högstanivå men lever inte alltid upp till förväntningarna. Gör bra lopp mest hela tiden men hittills är inte segerprocenten så hög som man kan tro på hans kapacitet. Ett bra utgångsläge här och får han ett bra lopp kan han mycket väl slå av alla till slut och till 6 % känns det intressant. 

1 DIGITAL ARCHIVE-Robert Bergh 14%

Var megafavorit på V75 senast efter tre raka segrar. Stumnade då i dödens och blev "bara" fyra bakom vinnande Globalsatisfaction på Bergsåker. Han kan öppna bra och på Åby är det Open stretch! Från favorit till 14% med ett så pass bra läge känns också intressant, men som sagt, så tog jag mitt val här och spikade. För er som garderar så är den här given!

8 HANK VON HÅLERYD-Johan Untersteiner 3%

3 VÄSTERBO HARD CASH-Björn Goop 5%

6 UNITY KNICK-Christoffer Eriksson 0%

9 ARON PALEMA-Johnny Takter 7%

7 PEDER MYKLA-Magnus Jakobsson 1%

12 ODIN TÖLL-Bo Falsig 0%

11 QUALIS TALIS-André Eklundh 0%

10 SUGARBOY PETOJ-Kevin Oscarsson 0%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-6-7-8-9 (1-4)

2) 3-4-6-7 (1-2)

3) 11 KENDRA SILVIO (14-3)

4) 3-4-5-7 (1-11)

5) 1-2-3-4-5-6-7-8-10-11 (9-4)

6) 1-2-8 (5-6)

7) 2 HADES HÅLERYD (5-4)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 7 Basic i avd.4 så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 1 Februari, Jägersro/Solvalla

V86-1, Volt 2640, Jägersro

3 GAMBINO DEGATO-Johan Untersteiner 17%

Var duktig i årsdebuten senast trots att han inte fick några pengar i ett vardagslopp i Halmstad. Han sprang en 13-tid över full distans med 11,5 sista 700 när Master Crowe vann. Springer han lika fort på onsdag blir det tufft för tilläggshästarna att plocka in tillägget. Galopprisken i volt finns dock där och man måste vara tuff för att våga spika då han inte alls är säker på benen. Nu är det bara fem hästar i startvolten och han har ett bra spår 3 och inga hästar kommer farande från springspår direkt så jag spelar på att han fixar starten och att han sedan kan leda loppet runt om och det blir en spelvärd spik där vi får hålla tummarna i startögonblicket.

6 RAPIDE DU POMMEAU-F. Jensen 22%

Det är inte helt fel att låsa loppet med favoriten som står med innerspår på 20 meters tillägg. Han har gått bra på slutet även om det inte direkt syns i resultatraden. Han har franskt blod och är stark och gynnad av den långa distansen. Är härdad på V75 i tre raka starter nu och kliver ner i klass den här gången. Om min spik gör bort sig från start så ligger vägen öppen. Bra chans.

1 FUXA HÅLERYD-Joakim Lövgren 7%

Gör det helt okej mest hela tiden men vinner inte så ofta. Är hyggligt startsnabb och bör få ett fint lopp härifrån. Har viss fart i kroppen och en plats är trolig och kommer favoritduon bort är hon aktuell.

8 TINAMO JET-Christoffer Eriksson 44%

Är faktiskt favoritspelad av de tidiga spelarna, men Rapide Du Pommeau lär gå förbi innan det är klart i procenten. Galopperade i segerstriden senast när Protector vann och har blivit behandlad efter den starten och har inte startat på över en månad. Har varit sämst tvåa i fyra raka starter innan diskningen senast och formen var fin fram till uppehållet i alla fall. Kan duga om formen är där direkt.

7 ELMER GOLD-Peter Ingves 3%

5 SURINAM F.H.-André Eklundh 3%

4 NELLE ATTICUS JAKE-Thomas Uhrberg 2%

2 DUAL IGNITORS-Peter Untersteiner 3%

 

V86-2, AUTO 2640, Solvalla

6 TAYSON BI-Kevin Oscarsson 21%

Har gått bra i vinter och visar fin form med skorna på. Tre segrar och en andraplats på de fem senaste starterna visar att han även har en skön vinnarinstinkt. Är inte beroende utav någon speciell position utan klarar även att vandra i dödens om det krävs. Har kunnande för att vara längst fram igen.

11 JAGER OAKS-Per Lennartsson 38%

Hade otur med spårlottningen men blir troligen favorit trots sämsta utgångsläget. Vann på Rommes V75-omgång senast trots tillägg och avgjorde då lätt till slut före Axel Wadd som också deltar här. Han trivs bäst när han får smyga med i ryggar och speeda sista 300 och med rätt lopp blir han svårslagen över upploppet. Jag förstår att han blir favorit och det är en smaksak vilken man tippar etta. Given på kupongen.

4 PICASSO TILLY-Torbjörn Jansson 15%

Den tredje hästen i fältet som sticker ut, och man skulle kunna nöja sig tre hästar här, men jag tog med några skrällbud också som en extra krydda. Var helt okej som tvåa senast i comebacken efter nästan tre månaders uppehåll och han borde vara klart förbättrad med det loppet i kroppen. Ingen startraket men ett bra utgångsläge och det är inte omöjligt att han får överta ledningen efter en bit och är då hästen att slå. 

8 ALVENA UTAH-Claes Sjöström 4%

Är skrälldraget i loppet trots utgångsläget. Tre raka andraplatser visar att formen är fin och han går alltid hela vägen in i mål. Tål att göra en del jobb och vid klaff kan han utmana över mållinjen.

7 AXEL WADD-Mattias Djuse 7%
5 REMAINS-Tomas Pettersson 1%
3 VIOLA-Örjan Kihlström 10%

1 ROCKING SIMONI-Erik Svensson 1%

2 SHAOLIN-Björn Röcklinger 1%
9 VERBAL KINT-Jennifer Tillman 2%

10 IPPON FUTURA-Martin P Djuse 1%

 

V86-3, AUTO 1640, Stolopp, Jägersro

1 STELLA NEWMEN-Flemming Jensen 26%

Visar upp fin segeraptit och tog fem segrar på tretton starter ifjol. I årsdebuten senast avslutade hon godkänt från 2-utvändigt fram till en andraplats utan att hota om segern. Hon är ganska kvick ut och kan möjligen försvara innerspåret till ledning vilket skulle underlätta mycket. Inte helt säkert då det finns några snabba även utanför. Får ett fint lopp hursomhelst och får tipset. 

4 FAYETTE MALL-Peter Untersteiner 28%

Är också startsnabb och skulle kunna ta sig förbi från början och är då hästen att slå till slut. Gjorde endast tre starter i fjol och vann ett av loppet och var tvåa i ett annat. I årsdebuen senast vann hon säkert före Flicka River. Från ett fint läge är hon en tidig utmanare och hon har inget emot lite tuffare tempo.

3 WILMA LASER-Joakim Lövgren 15%

Kan också öppna hyggligt och kan blanda sig i spetstriden här. Galopperade bort sig som favorit senast i årsdebuten men fick i alla fall ett lopp i kroppen. Med minsta klaff på loppet är hon en outsider med en vass avslutning att tillgå. 

11 VICTORIA VIXI-Conrad Lugauer 2%

Var mycket vin vid seger senast på en låg 13-tid från ledningen. Nu är det bakspår och ingen ledning men med intrycket senast så känns hon spelvärd till 2%. Med flera startsnabba kan det gå undan från början här och då bjuds hon in i matchen. Skrällbud.

12 VORES WOZNIACKI-Steen Juul 3%

10 DIFFERENT IN-Fredrik Persson 2%

6 CANTAB´S ALFA-Johnny Takter 3%
5 TALIJA BI-Thomas Uhrberg 13%

2 GIZAH BOKO-Johan Untersteiner 4%
8 ANGIE SIMONI-Bo Falsig 1%

9 GO FOR BANANAS-André Eklundh 4%

7 HOTESSE B.T.-Peter Ingves 1%

 

V86-4, AUTO 1640, Solvalla

6 MARTEAU DE THOR-Tony Wallin 6%

Såg otroligt läcker ut senast då han först galopperade kort efter start och hamnade sist i 5-par utvändigt. 700 kvar började han avancera och landade i dödens 350 kvar. Kopplade grepp på ledaren direkt och gick enkelt undan till seger på fina 13,7 före M.T.Lara Croft. Är han lika bra igen så får de andra problem och han får bli min lillspik i omgången till intressanta 6%.

10 ECLIPSE BOKO-Björn Goop 21%

Är troligen bästa hästen i fältet i grunden men han har bara gjort två starter sedan oktober 2015 och är mycket svårbedömd här. Trots att han är 6 år är det debut över kort distans. Gick bra i comebacken senast i mitten av december som tvåa bakom The Lucky One och bör ha haft nytta av det loppet även om det var ett tag sedan nu. Björn Goop upp nu och han brukar inte smyga med hästarna som Örjan gör och han kör nog för seger direkt. Tänkbar. 

2 COFFIE U.N.G.-Torbjörn Jansson 14%

Är inte helt stabil på benen men gör bra lopp när han går felfritt. Har ett bra utgångsläge och avslutade bra senast till en tredjeplats på en något tungsprungen bana. I starten innan det galopperade han bort segern över upploppet. Ingen starraket men en bra avslutning. Räknas.
3 ALL KNIGHT-Örjan Kihlström 16%

Firma Walmann/Kihlström är alltid att räkna med på Solvalla i öppna lopp och här har man även fått ett fint utgångsläge. Kan öppna från start och från ledningen ökar chanserna. Bättre läge än på länge och senaste gången han hade ett bra spår blev det enkel seger från ledningen. Det kan bli repris och han är tidig på kupongen.

1 SPEED TEEMER-Mathias Lindblom 1%

7 TIME FOR MUSCLES-Per Lennartsson 1%

9 DIGITAL EXTREME-Claes Sjöström 3%

5 TRICIA-Kim Moberg 2%

4 WINNER JOURNEY-Björn Röcklinger 32%

12 GOTLÄNDER-Kaj Widell 1%

11 T.P.AXL-Pierre Nyström 1%

8 KIRBY SÅNNA-Jorma Kontio 2%

 

V86-5, AUTO 2140, Jägersro

9 VALENTIN-Svend Dyhrberg 56%

Ser ut att bli en av omgångens största favoriter och han har tagit två raka segrar på Jägersro nu. Näst senast provade han på V75 på Halmstad och fick då nöja sig med en fjärdeplats bakom vinnande Cyber Lane. Vann dock bara ett lopp ifjol på sju starter och helt given tycker jag inte att han är. Han får ändå tipset då han är både snabb och starkt och med endast tio hästar i loppet är spår 9 inte så dumt. 

3 HIASON ARVELLS-Johnny Takter 14%

Har fart i kroppen som duger och ett utgångsläge som är fint. Sprang ett provlopp i torsdags som han vann men Takter var inte helt nöjd med hur han rörde sig. Plockar pengar hela tiden och kan mycket väl slå till här om han flyttat fram formen ytterligare. Står bra inne i loppet.

1 G.R.TORPIV-Peter Untersteiner 8%

Gör årsdebut. Var på pallen i sex av tio starter ifjol och duger fint när han är på topp, men uppträder något ojämnt. Sprang en 13-tid i andraspår i senaste starten utan att ha en chans men möter lite enklare kamrater den här gången. Är hygglig från start och bör få ett fint lopp härifrån och nu blir det första gången med Peter Untersteiner i vagnen. Outsider.
5 ALBIR-Johan Untersteiner 6%

Börjar få en tråkig resultatrad nu och blir säkert bortglömd på den, men det här är ingen dålig häst i grunden och nu har han även blivit kastrerad och har därför inte startat sedan oktober månad. Det kan vara ett lyckat drag och han är rejält tränad under uppehållet. Jag streckar innan fler får upp ögonen för honom. 6% är spelvärt.

10 UCCELLO JET-Christoffer Eriksson 10%

4 SCOCCOS FLEURY-Timo Nyman 1%

2 NELLE ATTICUS PACO-Thomas Uhrberg 1%

7 HOLLY RONI-Peter Ingves 1%

8 GROULT-Martijn De Haan 1%

6 BORUPS JELZIN-Niklas Lindblad 1%

 

V86-6, AUTO 1640, Solvalla

4 FUZZ-Kaj Widell 5%

Han såg riktigt fin ut igen senast där han backades sist från ett tråkigt åttondespår bakom bilen men gick mycket bra sista varvet farm till en andraplats bakom vinnande Mellby Collector och den här gången har han betydligt bättre utgångsläge. Med lite bättre klaff på loppet kan han dra längsta strået till slut här till en låg procent. Skrällbud.

9 RAFFINOS-Örjan Kihlström 21%

Är ojämn i sina prestationer och har inte startat sedan november. Det är mycket möjligt att Örjan inte kör allt vad som går den här gången utan hoppas på att det ska lösa sig till slut som det så ofta gör för "Gubben i Lådan". Svårbedömd den här gången.

10 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 15%

Avslutade bra senast till andraplatsen bakom Västerbo Loveboat och har radat upp starter på V75 innan dess och här härdad mot bra hästar. Enklare emot nu och han är ovan med den korta distansen som det är debut på den här gången. Räknas tidigt vid överpace.

11 BRITTISH STEEL-Erlend Rennesvik 11%

Var fin tvåa bakom duktige Aron The Baron på V75 senast och ser ut att ha prima form. Vinner inte ihjäl sig direkt men han är inte rädd för motståndet. Med rätta ryggar på sista varvet utmanar han om segern till slut. 

2 HERO SJÖHAMMAR-Björn Goop 23%

3 SKI TO THE MAX-Kenneth Haugstad 3%

6 MR PELLEGRINO-Marc Elias 2%

7 FINAL OAK-Jennifer Tillman 3%

12 TWIGS U.CANFLY-Tomas Pettersson 2%

8 HAMRAS ONE MORE-Christel Berntsson 1%

5 MYSTERY LOVE-Peter G Norman 11%

1 LAZER BROLINE-Ulf Ohlsson 4%

 

V86-7, AUTO 1640, Jägersro

3 SPRING MOON-Joakim Lövgren 20%

Avslutade fjolåret bra och har inlett årets säsong lika bra. Är ordentligt på gång med tre segrar på de fem senaste starterna. Hon är inte beroende av någon speciell position och tål att göra lite jobb vid behov. Från ett bra utgångsläge chansar jag och spikar ekipaget som långt ifrån blir någon favorit. 

7 SEUL EN TETE-Christoffer Eriksson 5%

Jocose-sonen är en lovande travare som bara gjorde tre starter ifjol och är svårbedömd här i årsdebuten. Vann på 12,9 över kort distans i debuten i fjol och en liknande insats räcker långt även i år. Läget är inte det bästa men chansen är troligen bättre än de 5%  han är streckad på. Duger om formen är på topp direkt.

11 MITOS GOLD-Thomas Uhrberg 7%

Var fin vid V86-seger senast före Dynamite Light och även han har fin form. Härifrån är han lite utelämnad till vad övriga hittar på men löser det sig kan han blanda sig i segerstriden igen även om jag tycker det känns som det är lite hårdare emot den här gången.
5 UNCLE TUPELO-Johan Untersteiner 46%

Verkar bli stor favorit och får ses som en av spetsfavoriterna i loppet från ett perfekt utgångsläge. Är härdad på V75 i tre av de fyra senaste starterna och möter nu lite enklare hästar. Från spets ökar chanserna och han är given om man inte litar på min chansspik.

6 TUFFETTO JET-Conrad Lugauer 11%

12 NO CREDIT BROLINE-Flemming Jensen 2%

8 TETRAONE JET-André Eklundh 2%

4 WILLIE BLUE-Jörgen Sjunnesson 1%
1 MAD LEE-Johnny Takter 2%

9 DYOLO IN-Peter Untersteiner 2%
2 SPOT ON LA MARC-Axel Jacobsen 1%

10 AGRIPPINA-Bo Örberg 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

7 ISLAND LIFE-Peter G Norman 21%

Har varit riktigt vass i två raka segrar på slutet och hade två segrar innan han galopperade bort sig för tre starter sedan så han hade kunnat haft ett staket utan det missödet. Utgångsläget var inte vad man önskade sig men han har inte lett något av loppen på slutet från start till mål så det oroar inte speciellt mycket. Utan strul är han med i segerstriden igen.

6 CASH A CHEQUE EM-Örjan Kihlström 46%

Kommer från seger över kort distans efter en fin resa och även han har fin form för dagen. Har vunnit två gånger på V75 för Stig H på sina elva starter och från ett hyggligt läge och Örjan i vagnen måste han ses med chans igen, även om jag tycker han är lite väl stor favorit av de tidiga spelarna.  Det finns fler tänkbara bud här men mina streck tog slut. 

3 GIGANT PROUD-Mattias Djuse 3%

Kommer även han från seger och han är snabb från start och kan vara den som tar hand om ledningen från början och ska då inte nonchaleras. Man har ändrat lite i utrustningen på denna 9-åring som fått honom mer reglerbar på slutet och han känns fortsatt formstark. Skrällbud.

4 BOTTNAS COMMANDEUR-Kaj Widell 3%

En formhäst från Hans R Strömbergs framgångsrika Dalastall. Kommer med två raka andraplatser och verkar vara lite på gång igen. Senast var det Island Life som blev för svår och det är risk för att det blir repris igen. Ännu ett skrällbud. 
8 EVENING PRAYER-Björn Goop 5% 
9 POKEMON ÅS-Erlend Rennesvik 5%

12 NATALIE DE VIE-Kenneth Haugstad 6%

2 ADAMS PACE-Ville Karhulahti 1%
1 MAKE IT QUICK-Kim Eriksson 1%
5 CINNAMON PRINCE-Ulf Ohlsson 7%
11 DIGITAL ENGINE-Ove A Lindqvist 1%

10 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 1%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 3 GAMBINO DEGATO (6-1)

2) 4-6-7-8-11 (5-3)

3) 1-3-4-11-12 (10-6)

4) 1-2-3-6-7-10 (9-5)

5) 1-3-5-9 (10-4)

6) 4-9-10-11 (2-3)

7) 3 SPRING MOON (7-11)

8) 6 Cash A Cheque Em/7 Island Life (3-4)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Marteau De Thor i avd.4 så blir kostnaden endast 200:-

V75 Lördag 28 Januari BERGSÅKER

V75-1, VOLT 2140, Klass I

7 AILERON-Robert Bergh 59%

Aileron har verkligen haft en rejäl utveckling de senaste månaderna och han gör allting rätt för dagen. Senast på Jägersro förlorade han bara mot en häst som var mycket bättre och på Solvalla gången innan blev det helt fel från spår tolv i finalerna. Nu ser han ut att ha en bra uppgift och står perfekt inne i klassen. Han möter ingen som M.T.King of Cash och springspår funkar bra. Förhoppningsvis kommer han till ledningen tidigt. Han har sett fortsatt fräsch och fin ut i träningen under veckan så allt verkar fortsatt bra. Jag tycker att det är en av våra absolut bästa chanser på V75, säger Preben Sövik.

1 VÄSTERBOBLACKMONEY-Ulf Ohlsson 13%

Västerboblackmoney räknas tidigt från ett fint läge. Han borde få rygg ledaren på favoriten och får han chansen samtidigt som Aileron inte tävlar på topp kan han gå förbi till slut. Han var visserligen sämre senast, men hade problem med både mage och banunderlag då.

9 EBU B.BOKO-Jorma Kontio 2%

Visade fin form i årsdebuten senast som tvåa bakom Dreams Burn Down. Är inte så van med voltstart och galopperade senast han provade. Har ändå fart som duger en bit och till 2% känns han streckvärd.

3 FORECAST-Kenneth Haugstad 7%

Forecast gjorde inget större väsen av sig som favorit i V75 på Romme näst senast utan vara lite småblek. Såg fin ut som fastlåst med ”rubbet” kvar i finalen i starten före. Blir väldigt bortglömd här och kan överraska om favoriten kommer bort. 7% är väl lite.

11 JUST WAIT AND SEE-Ove A Lindqvist 10%

Just Wait And See är nog tillsammans med favoriten den i loppet med störst utvecklingspotential och han testade mot några kulltoppar under fjolåret. Senast såg han riktigt fin ut vid lätt seger, men nu är det längre mellan starterna och kanske inte lika vässad form tack vare det? Plockar knappast ner favoriten utvändigt och två starter i följd på isbana kanske kan ställa till det den här gången? Slår nog de flesta, men knappast en frisk favorit.

5 BOOMER-Erik Svensson 2%

6 JUNO F.-Sandra Eriksson 2%
8 COMEWITHAFLASH-John Östman 5%

4 ALVENA VALVA-Per Linderoth 0%

12 FITZCARRALDO-Nicklas Westerholm 0%

10 VICTORY BRODDE-Jens Eriksson 0%

2 ESMERALDA GIRL-Mats E Djuse 0%

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

13 ANGEL RAIN-Robert Bergh 40%

Angel Rain har äntligen fått riktig utdelning de senaste månaderna. I senaste starten var hon fantastisk. Hon tappade från start och tappade under vägen men kunde ändå vinna. Det var en imponerande insats. Jag tycker att hon har en lika fin uppgift på papperet nu. Det är starten som är det mest känsliga och man ska ha i tankarna att det är en liten galopprisk i början. Men att det är en häst struken invändigt är en fördel för det blir lite mer plats i volten då. Felfri är hon med och krigar om det igen och visst är det en bra chans. Hon ser fortsatt lika fin ut i jobben som tidigare.

14 TAKEAWAY-Kenneth Haugstad 13%

Takeaway är van vid lite tuffare motstånd och testades med norskt huvudlag i lördags. Hon gick ett bra slutvarv som trea där Baharat vann, men precis som tidigare tycker jag ändå att hon tvekade lite i striden. Möjligt att hon blir kaxigare mot enklare motstånd och att lite tätare starter sätter fram formen, given bakom favoriten

9 LADYOFTHELAKE-Pierre Nyström 9%

Ladyofthelake är lite bortglömd bakom Berghs favorit. Spurtade riktigt vasst senast till seger och formen verkar vara på topp.Bättre på lång distans men hon vann på just Bergsåker i fjol på denna distansen på V75. Hoppar favoriten bort sig vilket hon kan då hon har hög galopprisk och ett snävt spår så ska ni se upp med 9 Ladyofthelake
11 ELLES W.LINNEA-Ulf Eriksson 2%

Hon brukar få stångas mot lite för bra motstånd. Senast var det lite enklare mot och då spurtade hon till seger på riktigt bra sätt. Ulf Eriksson upp igen och farlig med ett passande rygglopp till låg spelprocent.

6 FETICHE BOKO-Ulf Ohlsson 11%

Hon har väl inte övertygat så ofta, men senast avslutade hon klart förbättrat och hon trivs nog allra bäst i spets. Kanske blir det jänkarvagn för första gången här och Ohlsson lär sätta henne i spets direkt från springspåret. Ledaren är alltid värd att passa!

2 LEIA SKYWALKER-Tomas Pettersson 5%

10 SWISS ACCOUNT-Kim Eriksson 3%

15 EVASION BOKO-Kajsa Frick 2%

5 NUISANCE FACE-Claes Sjöström 1%

4 IN PHOTO-Per Linderoth 2%

8 QATRINE GEL-Nicklas Westerholm 2%

7 ROXY L.N.-Ove A Lindqist 1%

1 TEA PARTY-Christian Månsson 1%

3 LA CHAUSSETTE-Jens Eriksson 0%

Struken: 12 Somersault Sally

 

V75-3, AUTO 2140, Guld

7 NAROLD VOX-Ulf Eriksson 27%

Narold Vox får med viss tvekan tipsnicken. Han har visat fin form på slutet och kämpade bra senast när han höll undan för Udo’s Oiler i en tuff duell. Han öppnade bra då också och fick överta täten, men det får han knappast nu och gör Nahar bort sig blir det nog dödens på "kärleksbåten" vilket jag inte är säker på att det passar så bra. Tippas men garderas.

5 NAHAR-Robert Bergh 44%

Nahar galopperar typ varannan gång och ska man gå efter det så ska han gå felfritt den här gången. Senast blev han lite för laddad från bakspår och med halvstängt huvudlag. Men han är lite märklig den här gamla herren och man blir aldrig riktigt klok på honom. Eftersom han var loj i värmningen senast fick han ett halvstängt huvudlag på sig och blev då för pigg. Formen är annars bra och han var fin både på Åby och på Solvalla. Huvudlaget den här gången bestäms efter värmningen. Man får se vad han är på för dagshumör helt enkelt. Jag tycker att det är förståeligt att han är favorit i en sådan här vanlig gulddivision på vintern.

2 VÄSTERBO LOVEBOAT-Ulf Ohlsson 17%

Jag har tidigare sågat Västerbo Loveboat eftersom han visat tveksam stridsmoral vid flera tillfällen och tydligt visat att han inte så gärna vill gå förbi hästar till slut. Senast visade han dock att han tar i på ett helt annat sätt i ledningen och han såg lysande fin ut vid lätt seger med det norska huvudlaget oryckt. Visserligen fick han köra sakta första varvet och var skyldig att vinna i det sällskapet, men synintrycket var bra och en sådan seger kan nog stärka hästens moral lite. I spets har han vunnit sju av åtta gånger dessutom och han verkar även göra sina allra bästa insatser på Bergsåker. Visst är det risk att en felfri Nahar pressar sönder Västerbo Loveboat, men jag är inte helt säker på det och Nahar kan ju också vara borta tidigt. I så fall kan det här loppet bli väldigt billigt för ledaren.

1 FLY THE WORLD-Nicklas Westerholm 1%

Har mött On Track Piraten och Anna Mix i de tre senaste starterna och går nu ner ordentligt i klass trots att det är Guld. Från innerspåret kan han få drömresan och som 1-procentare känns han väldigt intressant med formkusken i vagnen. Rysarbud.

3 PARTOUT SIMONI-Klaus Kern 1%

Jag gillar intrycket på den här fine hästen på slutet och senast avslutade han mycket rappt som fyra där Västerbo Loveboat. Kern har ju också sagt att han ska smyga igen och inte köra som näst senast då han körde som en stolle mot On Track Piraten och fick en tidigt trött häst. Till en procent kan det vara spelvärt med en gardering.

10 LABERO BROLINE-Daniel Wäjersten 3%

8 POOCHAI-Jimmy H Andersson 2%
6 BOYS GOING IN-Per Linderoth 2%

12 LORD PHOTO-Susanne H Osterling 0%

9 FLIP A COIN-Ove A Lindqvist 0%

11 LORD ROCKET-Jorma Kontio 0%

Struken: 4 Beau Mec

 

V75-4, VOLT 1640, Kallblod

15 MYR FAKSEN-Krister Söderholm 21%

Myr Faksen står med 40 meters tillägg vilket alltid är tufft. Nu ska det sägas att åttaåringen vann det här loppet med samma förutsättningar förra året och då slog han Tekno Odin som inte travade som bäst den gången. Då körde dock Söderholm på chans invändigt och det löste sig perfekt och den taktiken törs han knappast använda nu när han är favorit. Lätt hänt att det blir några kalla i vägen under slutvarvet och även om Myr Faksen är mycket speedig måste jag gardera.

13 STORM ODD-Ulf Eriksson 15%

Senast mötte han Myr Faksen med liknande förutsättningar, men galopperade och hamnade bakom denne ganska omgående. Sedan avslutade han starkt som tvåa och kommer han bättre till från start den här gången kan det nog bli revansch.

3 ULSRUD TROLL-Torbjörn Jansson 16%

En av veckans stora hetshästar blir 3 Ulsrud Troll nu när Torbjörn Jansson kör i stället för tränaren. Det är såklart ett plus, men frågan är om hästen tar i bättre för Jansson? Sista biten är verkligen inte Ulsrud Trolls bästa, men visst borde han ha lite mer respekt för Jansson än tränaren som kör nästan varje gång. Det borde dessutom bli spets och kort distans är optimalt. Räknas tidigt, men nu börjar Ulsrud Troll sticka iväg rejält på strecken och särskilt prisvärd kan man ändå inte tycka att han är när det säkert kryper en bit över 20 procent till slut.

1 ART NÖKKVE-Håkan Skoglund 19%

Håkan Skoglund har ett fint kallblod i Art Nökkve när V75 drar till Bergsåker på lördag. Lome Kongen-sonen imponerade väldeliga senaste gången han testade högsta serien men det var i somras och nu tar hemmatränaren nya tag på fel distans.

-Jag tror väl inte att han är någon sprinter egentligen men eftersom han är rätt allround ska det väl inte vara några större problem, säger Håkan Skoglund.

Ändå har Art Nökkve fin statistik över korta häcken. Tre starter har gett två segrar samt en sjätteplats och på lördag är det inte helt omöjligt att dessa siffror putsas till ytterligare.

-Han gjorde comeback senast och hakade på riktigt bra. Han var inte helt förberedd för ett så pass tufft lopp som han fick, men det bör ha gjort honom gott, och därför tror jag att han kommer vara bättre nu. Jag tycker i alla fall att han känns pigg och fin i jobben.

När sexåringen vann på ett V75-lopp på Gävle i fjol fick han verkligen bekänna färg. Skoglund gick då med i ryggar redan 1400 kvar och via egen attack i spåren på sista bortre långsidan jobbade sig ekipaget fram utvändigt om tätduon. Greppet kopplades i slutsvängen och till slut skrevs segermarginalen till en och en halv längd.

-Detta är som sagt en väldigt fin häst som har gott kunnande vilket han också visat. Den här gången är väl största frågan vart vi hamnar  från innerspåret för jag tror inte att han kan vara med i spetskörningen. Han är en av dem som kan vinna loppet men det gäller att vi hittar ut. Sen är Myr Faksen väldigt bra också. 

4 HALLSTA VINNEX-Magnus O Jonsson 5%

6 MOESES-Ove A Lindqvist 6%

Han har inte har fått till det i två V75-starter på slutet. Senast blev han för het och kvävde sig, men såg fin ut annars och kort distans känns lite intressant för hans del. Inte helt borta.

9 JUNIFAKS-Per Linderoth 4%

10 SJÖ ODIN-Ulf Ohlsson 8%

Sjö Odin hittade en ny växel i höstas och presterade riktigt bra. Han har varit ifrån en månad nu men tränar fint och står bra inne i loppet. Värd att passa till 8% på streckfördelningen. 

14 MYLLARFAKS-Ingvar Nyberg 2%

2 SJEIKENS GULL-Jorma Kontio 1%

5 LOKE FAKS-John Östman 1%

11 MODD BRUN-Mikael M Andersson 0%

8 JÄRVSÖ RASMUS-Martin P Djuse 0%
7 KOLBERGS LILLEFOT-Hans Bergh 0%

12 EIKDÖLEN-Nathalie Blom 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass II

2 LÖVDALA PRINCIPITO-N. Westerholm 19%

Lövdala Principito är ett givet segerbud. Han höll starkt som tvåa i V75 senast och han är rejäl av sig. Lite ospeedig däremot vilket brukar ställa till det i V75. Om de andra kör för tufft i täten kan han vara den som är starkast sista biten nu. Jag chansar och spikar Bergh-sonen som verkar vara i fin form. En spik som inte är favorit är alltid extra skönt att få sätta.

9 A SLEEPWALKER-Kaj Widell 16%

A Sleepwalker är ett bra motbud och den här brunskimmeln har visat bra fart och fin inställning och gått 13-varv till slut ett par gånger. Här bör han kunna rygga starke Lövdala Principito och få fin draghjälp under slutvarvet och är det inte för långt fram blir han farlig. Dock lär han rusa i spelprocent när ”alla” skriker om honom och en särskilt jätterolig idé lär han inte vara innan det är klart.

4 SHOWMAN BRODDE-Ulf Ohlsson 23%

Showman Brodda är en riktigt fin typ. Han såg läcker ut vid lätt spetsseger senast och det märks på Ohlsson att han gillar den här. Nu ska fyraåringen dessutom lättas i balansen och faller det väl ut bör han bli ännu bättre. Trots att Love You-sonen är minst rutinerad i fältet så ska han ses med viss chans i ledningen men han blir favorit i ett öppet lopp vilket inte är så sexigt.

7 SHARP INTENTIONS-Jennifer Tillman 1%

Avslutade klart godkänt till tredjeplatsen bakom Jager Oaks på V75 på Romme senast. Har visat fin form på slutet och i denna klass kan han vinna den dagen det klaffar.

5 GLOBAL TAILWIND-Jörgen S Eriksson 17%

Det nya året har börjat bra för stallet. Fem topp tre-placeringar varav två segrar på elva starter har det blivit. För fullträffarna står förvandlingsnumret Global Tailwind. Den tidigare så galoppbenägne hästen har gjort allt rätt i vinter och ståtar med fem raka ettor i resultatraden.
- Vi har inte gjort så mycket förändringar med honom, mer än att han fick ett tävlingsuppehåll och fick träna på i somras. Han startade mot rätt hårda hästar i våras och gjorde det bra men strulade till det. Bland annat galopperade han som etta i mål en gång och han har inte haft självförtroendet med sig alla gånger. Men han har blivit starkare i kroppen och orkar med sig själv på ett annat vis. Det finns fart i honom och jag har jämnt trott på honom, men att det skulle smälla till så här trodde jag kanske inte.

Nu väntar debut i V75 för Global Tailwind. Från spår fem bakom startbilen går fyraåringen ut över 2 140 meter. 
- Vi fick ett helt okej spår. Jag kan inte motståndet exakt men vad jag kunde se fick de värsta motståndarna spår invändigt om oss. Jag har aldrig tryckt av honom bakom bilen men det finns säkert någon som kan svara upp. Jag är inte främmande för att köra i ryggar men dödens (positionen utvändigt om ledaren reds.anm.) vill ingen ha. Som det känns på förhand kommer jag att söka mig framåt från start.
Jörgen S Eriksson har tre kusksegrar i V75 sedan tidigare. På lördag kan första tränarsegern komma.
- Jag är väl medveten om att det är betydligt hårdare motstånd än på slutet men hästen är bra. Det är väl min och kanske två-tre till som kan vinna loppet. Min kommer i alla fall med full form.

3 AVEC WINE-Jorma Kontio 9%

Avec Wine ser ut som en bra häst, men har inte fått det att lossna helt än så länge. Ändå klart godkända insatser på slutet och den här stora hästen lär nog bli bättre för varje start. Han kan dessutom öppna bra och kanske körs i spets om han håller ut favoriten.

11 FRANTIC-Kenneth Haugstad 7%

Frantic var inte som bäst senast, men kan mycket bättre och hade gjort flera bra lopp före det. Lär smyga i ryggar nu och med hårt tempo i täten är han inte ofarlig.

12 VIC DE LUXE-Claes Sjöström 1%

Vic de Luxe är en tänkbar ”tokskräll”. Han hade tappsko på vinterbana senast och togs ur loppet. Den starten kan man glömma och han har visat fin form före det. Får formkusken Claes Sjöström (grymma 29 i segerprocent hittills i år!) i sulkyn nu.

6 RUTER ESS-Oskar J Andersson 3%

10 GOLDEN DELICIOUS-Henrik Svensson 2%

Var positiv senast och står fint inne i klassen.

1 LANDERS ENJOY W.F.-Roger Nilsson 1%

Struken: 8 K.B.Millanson

 

V75-6, AUTO 2640, Brons

7 DIGITAL ARCHIVE-Robert Bergh 66%

Digital Archive är ruggigt bra för dagen och i sitt livs form. Det kan man lugnt säga och han har aldrig känts bättre. Han har heller aldrig tagit loppen på ett bättre sätt än han gör nu. Han återhämtar sig bättre mellan loppen och då kan man starta honom oftare. Då kommer också formen och han ser minst lika fin ut i jobben och känns lika bra som han har gjort i samband med de här senaste starterna. Då måste man ju tro att han gör samma prestation igen. Det ska vara en bra chans 

1 MOUNTAIN CLEAVER-Mika Forss 4%

Mountain Cleaver har visat storform i starterna i Finland på slutet. Hon är inte snabb ut men får en fin resa. Toppkusken Mika Forss kör för tredje gången i rad och 4% är väldigt lite. Går alltid bra till slut och kan få drömresan här. När två träter osv........

5 QUEER FISH-Kaj Widell 12%

Queer Fish är obesegrad i spets och var mycket tappar utvändigt ledaren i V75 senast. I spets tror jag till och med att favoriten får svårt att slå honom, men som han har öppnat på slutet blir det svårt att hålla ut Digital Archive. Lyckas Kaj få iväg honom bättre än väntat så har vi nog däremot en kul duell att se fram emot och då kan Queer Fish fälla favoriten.
10 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 8%

Globalsatisfaction som efter att ha gjort bort sig som storfavorit mot bland annat Queer Fish senast är en halvskräll nu. Han är i alla fall bra nog att vinna i den här klassen om han är i ordning och om favoriten skulle få dödens på Queer Fish kan det ju lösa sig perfekt också.

12 VALEUR-Peter G Norman 3%

Valeur är också bra nog att vinna, men han återkommer efter uppehåll med sikte på V75-finalerna om två veckor och jag gissar att Peter Norman kör snällt och siktar på att spurta hem ett tredje- fjärdepris

4 TENZING-Ulf Eriksson 1%

3 MELLBY DEALER-Roger Nilsson 3%

2 NOCHEBUENA FACE-Sandra Eriksson 0%

8 NAVARONNE-Jessika Sidbäck 1%

11 MERRY BROLINE-Jorma Kontio 2%

9 LEONAS SANTO-Tomas Pettersson 1%

6 TORONTO LOVE-Torbjörn Jansson 1%

 

V75-7, AUTO 2140, Silver

4 ZENIT BRICK-Jorma Kontio 39%

Skulle han få överta täten vinner han troligen. Han är snabb från start och Bergh låter inte helt säker på att han vill köra i spets med Officer C.D. Zenit Brick är dock allra bäst med lite tätare starter och stallformen hos Nurmos känns väl fortfarande lite ojämn men här tror jag att man vänder på den kurvan och jag spikar honom när han inte blir gigantisk favorit. Spets o slut?

11 BEPPE AM-Kenneth Haugstad 20%

Beppe Am har gått strålande varje gång på slutet och verkar vara helt på topp. Senast avslutade han med 9,5 sista 700 m vilket är vasst mitt i vintern och det såg dessutom ganska okört ut över mål. Det blir nog inget offensivt upplägg nu, men jag tror att han kan få ganska bra draghjälp under slutvarvet av starke Raz Mackenzie och då kan det lösa sig fint ändå.

9 RAZ MACKENZIE-Roger Nilsson 13%

Var etta eller tvåa i nio av sexton starter i fjol och han visade fin höstform med tre segrar och en andraplats på årets sista fem starter och verkar ha hittat rätt. Har ett passande smygläge då han ska köras lite på chans i ryggar. Då kan hans slutspurt bita bra. Outsider.

6 CATCH THE CASH-Oskar J Andersson 5%

Hon ska gå med samma utrustning nu som när hon var riktigt bra vid seger för tre starter sedan och hon såg även väldigt fin ut som fastlåst senast. En formskräll som kan höja värdet lite till slut.

3 OFFICER C.D.-Robert Bergh 13%

Officer C.D. var positiv senast och han börjar att hitta lite vettig form nu. Han har ett passande utgångsläge och förhoppningsvis kommer han till spets. Då får vi se vad Robert hittar på där men han går ju bra i ledningen fast kommer det någon och toktrycker kan det bli rygg på ledaren. Jag tycker att hästen känns klart uppåt och han kan faktiskt överraska lite här. Han kan flytta på fötterna när han är i form och jag tycker att han ska räknas tidigt, säger Preben Sövik och tillägger att hästarna reser till Sundsvall under fredagen.

1 RHAPSODY ÅS-Ulf Ohlsson 2%
5 WARINER-Ulf Eriksson 3%

8 CUPIDO SISU-Mika Forss 2%

7 HOW AMAZING TOOMA-Torbjörn Jansson 1%

12 PAYING GUEST-Martin P Djuse 0%
2 MANSTONE´S CLASSIC-Ove A Lindqvist 1%

10 RONDINE D´ASOLO-Claes Sjöström 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:
1) 1-3-5-7-9-11 (6-8)

2) 2-4-5-6-9-10-11-13-14-15 (8-7)

3) 1-2-5-7 (3-10)

4) 1-3-4-13-15 (6-9)

5) 2 LÖVDALA PRINCIPITO (9-4)

6) 1 Mountain Cleaver/7 Digital Archive (5-10)

7) 4 ZENIT BRICK (11-9)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 13 Angel Rain i avd.2 så blir kostnaden endast 120:-

V86 Onsdag 25 Januari Åby/Solvalla

V86-1, VOLT 2140, ÅBY

9 ANNABELLE DIMANCHE-Robert Bergh 30%

Annabelle Dimanche fick sin efterlängtade seger senast och man trodde nästan att Gert Fylking skulle hoppa fram i sin rosa träningsoverall och ropa ”Äntligen!”. Gert kom inte, men det gjorde som sagt den högt efterlängtade segern och i ett överkomligt gäng ska chansen till en ny vinst vara god. Hon hade radat upp massor av starka insatser för Robert Bergh, utan att få smaka segerns sötma. Men senast var hon ute i ett lite enklare gäng och kunde då ta en lättsam spurtseger. Med tanke på formen hon visar tror jag att hon speedar ner även detta gäng och hon blir spik på lilla systemet. Dock spår fyra i volt på tillägg. Ett läge det lätt kan strula ifrån så jag garderar med en trio på stora systemet.

3 JE REVE D´AMOUR-Fredrik Söderberg 2%

Har bra fart för klassen men vinner ju inte ihjäl sig direkt. Har ett bättre läge än på länge nu och kan han få rygg ledaren kan han spurta rappt via open stretch sista biten och ställa till med en stor överraskning direkt. Jätterysare!

5 SMEVIKENS  CRUISER-Veijo Heiskanen 9%

Smevikens Cruiser är ny hos Veijo Heiskanen, vilket givetvis både är intressant och en smula svårt att räkna på. Femåringen är näppeligen i samma fulla form som min tipsetta och han kan behöva loppet även om Veijos debutanter ofta är bra direkt i första starten.

6 COUNTDOWN-Johan Untersteiner 11%

Countdown vann näst senast, före just Annabelle Dimanche, men återkommer efter halsproblem och är inte i full form. Behöver säkert loppet även om han duger i klassen normalt.

2 HUSH TEEMER-Rickard Svanstedt 5%

10 LOVE PALEMA-Carl Johan Jepson 7%
8 FILLE JUBB-Peter Ingves 1%

1 STARBEC´S WHISKY-André Eklundh 28%

4 QUITE A TURBO-Mikael J Andersson 1%

7 VIGGO LADAY-Johnny Takter 4%

 

V86-2, AUTO 2640, Stolopp, SOLVALLA

1 B.B.S.BIGRINA-Ulf Ohlsson 19%

B.B.S.Bigrina är rask ur startgroparna och ska ses med god spetschans från innerspåret, vilket skedde senast. Då släppte hon spetsen efter 250 meter och speedade sedan till säker vinst före 6 Unchained Feelings. Hon har haft innerspår bakom bilen i tre lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle. Har vunnit två av de sex lopp hon gått i ledningen.

9 KENZI-Claes Sjöström 17%

Kenzi gavs ett fint smyglopp i ett tufft V75-sällskap senast och tackade genom att städa av gänget till slut till över 60 gånger pengarna. Härifrån lär det bli ett liknande upplägg och löser det sig lika bra denna gång kan en ny vinst komma. Då hon har en snabb startrygg är förutsättningarna ganska goda.

3 FREEDOM TRANSS R.-Jennifer Tillman 3%

Vann inte ett enda lopp ifjol men vann direkt i årsdebuten på ett bra sätt mot hyggliga hästar och kanske börjar hon förstå vad det går ut på. Debut över lång distans och ingen vidare statistik på Solvalla där hon inte varit på pallen efter tre försök. Har viss fart och får ses som ett skrällbud med Tillman i vagnen.

4 M.T.KHILA-Mattias Djuse 6%

Hon är med där framme mest hela tiden men vinner inte så ofta. Vann ett lopp på nio starter i fjol och inledde året med en tredjeplats. Var tvåa på distansen i sitt senast försök och visade att hon klarar den på ett bra sätt. Satt fast med lite sparade krafter senast och hann aldrig gå tom. Har inte visat någon startsnabbhet än men ska prova att få henne lite rappare från början den här gången. Outsider.

6 UNCHAINED FEELINGS-Ö. Kihlström 33%

Hon återkom senast efter en tids frånvaro och har säkert mått bra av det loppet. Hon gjorde det klart bra efter grovjobb sista 700.

12 DEVON AM-Björn Röcklinger 1%

10 MOLLY DE CASTELLA-Jörgen Westholm 2%

2 SUNRISE BOULEVARD-Jorma Kontio 3%

7 MOUNTAIN SMOKE-Torbjörn Jansson 10%

8 BLABAR-Lars Åke Söderholm 1%

5 GLOBAL REVENUE-Lars D Carlsson 1%

11 STAR TREATMENT-Kenneth Haugstad 3%

 

V86-3, AUTO 3640, Stayerlopp, ÅBY

4 CONNY SISU-Veijo Heiskanen 11%

En häst som kan tänkas ”klar”, i varje fall om man tittar på statistiken, är Conny Sisu. Anledningen: Den femårige hingsten har läge för tidig ledning, en position som han aldrig förlorat ifrån. Vid fem tillfällen har Conny Sisu travat i ledningen – samtliga har slutat med seger. Hästens tränare Veijo Heiskanen ligger först lågt, men svänger snabbt när han får reda på statistiken.

– Jag tycker inte att Conny Sisu håller någon toppform, jag har varit besviken på honom på slutet. Vi får smyga med och försöka se vad det blir, jag är lite tveksam. Jag väntar mig verkligen mer av honom, säger Veijo Heiskanen

Men han har fem av fem från ledningen och lite läge för tidig ledning på onsdag?

– Är det så? Stämmer det? Ja, då är det kanske läge för att prova där, säger Veijo Heiskanen till Trav365 och fortsätter:

– Det visste jag faktiskt inte, och då kanske det är lite chans. Jag får prova för ledningen och kör där om vi kommer dit, med tanke på den statistik han har därifrån. Men, jag väntar mig ändå mer av honom.

2 LINUS WIBB-André Eklundh 7%

Linus Wibb är ”hur stark som helst” och har mosat motståndare mer än en gång. Senast fick han dock motvilligt sträcka vapen mot en för dagen omutlig Toronto Love, efter tidig ledning. Här tror jag att André kör till så fort tillfälle ges och sedan kan hästen bli svår att rå på.

9 GLOBAL RESPONS-Kevin Oscarsson 59%

Global Respons håller sin jämna och höga form. Senast blev han fast med lite sparade krafter i V75-loppet som Aron the Baron vann före British Steel och gången innan vann han enkelt, efter anfall på slutvarvet. Distansen går bra och han är given

6 CHOSEN ONE-Johan Untersteiner 14%

Vann direkt i årsdebuten senast från ett tråkigt utgångsläge. Han är stark och trivs bra på längre distanser. Får han lite hjälp med tempot här så biter hans spurt bra sista biten. Outsider.
7 SUPER PHOTO BOOD-Petter Karlsson 1%

1 LASKEN PALEMA-Anders Svanstedt 2%

8 TOP MODEL-Rickard Svanstedt 1%

3 SPITCAM JUBB-Peter Ingves 4%

5 SUGARBOY PETOJ-Christoffer Eriksson 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 4-åriga ston, SOLVALLA

9 AMALIA CASH-Jörgen Westholm 36%

Amalia Cash vann överlägset i enkelt gäng senast och räknas tidigt trots tävlingsfrånvaro ett par månader. Tog två segrar på tre starter i fjol och var obesegrad felfri. Vann direkt i debuten så uppehållet ska inte behöva vara negativt. Läget är helt okej och jag tror på bra chans och spikar Dalahästen.

5 QUEEN FRECEL-Ulf Ohlsson 18%

Hon har sett riktigt morsk ut på slutet och då hon har ett bättre läge än sina värsta motståndare måste chansen vara hygglig. Fastnade med sparade krafter i vinnarhålet näst senast (Unbearable vann) och senast spurtade hon riktigt bra som tvåa bakom Underworld. Omgivningen ser lämplig ut och jag är inte helt främmande för en tidig attack mot ledningen. Hon räknas dock från alla positioner och är given vid gardering av min spik.
1 VÄSTERBO MORNING-A. Karin Rundqvist 3%

Var på pallen i tre av fem starter i fjol och visade hyggliga takter. Var inte som bäst senast men jag gissar att det var den något tunga banan som ställde till det då. Ett bra utgångsläge och hon kan öppna ganska bra. Bör få en fin resa och kan skrälla vid maxklaff.

3 FUEL FLOW-Örjan Kihlström 9%

Scarlet Knight-dottern har väl inte imponerat på tävlingsbanan ännu men Örjan från bra lägen i öppna lopp är alltid värd att bevaka. Måste höja sig ordentligt för att segerstrida den här gången.

4 PERFECT BEAUTY-Kennth Haugstad 8%

7 KAJSA MARKE-Kim Eriksson 2%

6 VALBORG MARJE-Paw Mahoney 5%

8 BURSE CASANDRA-Torbjörn Jansson 1%

Burse Casandra har varit borta beroende på förkylning med mera. Dess­utom fick hon åttondespår här och det underlättar förstås inte heller. Hon har ingen chans att vinna nu som jag ser det. Får nöta på och få ett välbehövligt lopp i kroppen.

10 LA MARKE-Jennifer Tillman 1%

2 LINDSEY SÅNNA-Henrik Rundqvist 1%

12 GOLDEN CIRCLE-Petri Airaksinen 1%

Struken: 11 FANCY NANCY-Jorma Kontio 

 

V86-5, AUTO 2140, Stolopp-Spårtrappa, ÅBY

8 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 24%

Visade ruggiga fartresurser för klassen vid upphämtningen efter galopp på Jägersro senast. Hon svarade för en mäktig avslutning och hann fram till seger via 09 sista 600. Gör hon om den prestationen och går felfritt så lär de andra inte ha med segern att göra och jag spikar trots ett dåligt utgångsläge.

12 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 43%

Kommer med två raka segrar i bagaget och visar bra kunnande för klassen. Vann fem lopp på åtta starter ifjol och gör nu årsdebut. Har ett dåligt utgångsläge men är förste utmanare om man vill gardera min spik. Är favoritspelad av de tidiga spelarna. 

11 CABADES-Erlend Rennesvik 12%

Cabades visade riktigt bra kunnande vid några starter förra året, men återkommer nu efter en paus och är lite svårbedömd. Är snabb i benen och med rätt ryggresa spurtar han ner många till slut.

5 ESTELLE AUTRICHE-Johan Untersteiner 3%

Har ännu inte vunnit lopp men varit tvåa i tre av de fyra senaste starterna. Näst senast galopperade han bort sina chanser. Gör tredje starten i Untersteiners regi. Skrällbud.

9 CATCH ME W.F.-Robert Bergh 3%

6 PAY THE WINNER-Bo Falsig 1%

2 VALNES FILIPPA-Johnny Takter 7%

4 RYGGORNAS MISSY-André Eklundh 1%

7 MY WHITE EAGLE-Håkan K Persson 1%

14 TOO COOL TO CARE-Maria Törnqvist 0%

3 VALBORG GERTORP-Mikael J Andersson 1%

1 JULA PRINCESS-Christoffer Eriksson 1%

10 SOONAFTERMIDNIGHT-Peter Ingves 1%

13 QUIDINI-Carl Johan Jepson 1%

Quidini var ett stallskrik i Köpenhamn senast efter en fin värmning, men hon felade bort sig i loppet. Tuff uppgift här och knappast något för V86-spelarna

 

V86-6, AUTO 2140, SOLVALLA

3 CLASSIC EMOTION-Lars D Carlsson 34%

Classic Emotion övertygade kanske inte senast, men det var tung bana och han har tidigare visat bra takter och från ett bra läge dyker han upp där framme. 

7 ELVIS RUDA-Claes Sjöström 1%

Har varit på pallen i båda årets lopp men har ännu inte vunnit. Här gör han debut bakom bilen och får för första gången Claes Sjöström i vagnen. Åker med tidigt som en tänkbar storskräll till enbart 1% då det inte är många hästar som sticker ut i loppet.

11 JAQUES NOIR-Torbjörn Jansson 19%

Jaques Noir fick press i spets senast och galopperade efter 300 meter, men ställde sig och behöll ledningen. Sedan höll han undan till knapp seger efter långsam avslutning. Med loppet i kroppen har han säkert gått framåt och räknas trots läget

8 USCH-Ulf Ohlsson 15%

Har inte startat sedan augusti månad och är väldigt svårbedömd. Vann ett lopp i fjol men nu varit borta för hjärtmuskelinflammation. Är mycket tränad men har inte gått några snabbare jobb. Diffus form men duger om han är på topp direkt.

5 RIVERMERE-Kaj Widell 6%

1 STARO KUNG FU-Kenneth Haugstad 14%

Staro Kung Fu fick en fin resa senast och avslutade vasst till knapp, men ganska klar seger före ledande Adriana E. Från innerspår kan det bli lite trafikproblem, men löser det sig ska han absolut räknas med chans. Han har haft innerspår bakom bilen i två lopp och inlett långsamt båda gångerna.

9 TOMBO ON LINE-Ronny Israelsson 3%

2 VIENETTA-Jorma Kontio 1%

6 FINAL DREAM-Linda Sedström 2%

10 TAILGATE-Daniel Olsson 1%

4 M.X.NEVERTOOLATE-Petri Airaksinen 2%

12 SUGARMAN S.R.P.-Ralf Karlstedt 3%

 

V86-7, AUTO 1640, ÅBY

3 EL SALVADOR-Johnny Takter 44%

El Salvador är bra i grunden, men har inte visat toppform på sistone. Bra läge här och Takter känner hästen väl. Från ett fint utgångsläge får han tipset med viss tvekan. Väl stor favorit av de tidiga spelarna.

5 CANAPPEALFORMORE-P. Untersteiner 11%

Har bra kapacitet i grunden men har inte fått till det riktigt på slutet. Hade problem med halsen senast och startar bara om han är fullt frisk nu. Trivs med förutsättningarna annars då han är snabb från start och det är kort distans. Räknas.

7 PRINS TANDAL-Marc Baek Nielsen 10%

Prins Tandal har tänt till efter tränarskifte till en mycket lovande tränare som fått en smakstart på karriären. 1640 är hästens bästa distans, men spåret väl långt ut. 10-åringen visar fin form igen och vann på 13,1 senast över aktuell distans via open stretch. Man ska dock tänka på att han gått barfota vid vinsterna, och nu måste han ha skor på fötterna.

1 MALKIN N.O.-Peter Ingves 10%

Malkin N.O. svarade för en klart bra insats i sin sverigedebut senast. Han fick ett snällt lopp och gick fint som trea bakom V75- vinnarna Mellby Duke och Bellino B. på en fin tid. Risk att han fastnar invändigt här och då är han utelämnad till vad övriga hittar på och behöver då lite flyt. 

4 HAMILTON NOA-Conrad Lugauer 14%

Hamilton Noa gjorde det jämnt och bra ifjol, utan att få vinna. I årsdebuten gick han bra som trea från bakspår och detta ser ut som en lämplig uppgift.

8 SALSOMAGGIORE-Christoffer Eriksson 3%

10 AND HERE I AM-Johan Untersteiner 2%

9 ONLY THE BEST-Bo Falsig 1%

12 SONNY BULL-Jan Henriksson 1%

6 CONTUCKY NEWPORT-Robert Bergh 1%

2 TRITON SISA-Thomas Uhrberg 2%

11 MORGAN ATLAS-Carl Johan Jepson 1%

Morgan Atlas får väl sägas vara lite av ett långskott. Han gör sin första start i ny regi och visade flera gånger i Norrland rejäla fartresurser, utan att så ofta få till det fullt ut. Skulle ett nytt träningsupplägg ha en positiv inverkan på honom är det inte omöjligt att han kan komma med en rejäl spurt till slut.

 

V86-8, AUTO 1640, SOLVALLA

11 MELLBY COLLECTOR-Örjan Kihlström 34%

Har inte vunnit lopp på ett tag nu men har tre andraplatser på de fem senaste starterna och det har varit bra hästar som då slagit honom och nu går han ner lite i klass. Är lite hetsig av sig och bakspåret kan vara en fördel i det här fallet. Utan strul tror jag han blåser runt allt på slutvarvet och jag spikar honom i avslutningen trots att han blir lite väl stor favorit.

2 ROYAL TROPHY-Paw Mahony 14%

Visar fin form och har två segrar och en tredjeplats på de tre senaste starterna. Senast var han trea bakom den fina norska hästen Gematria i Norge och kunde då inte riktigt följa i en snabb avslutning. Är mer segstark än speedig och vill hellre ha ett jämnt hårt tempo än några speeduppgörelser. Från ett fint läge kan han vara långt fram om han får sitt lopp.

3 BONBON MEARAS-Ulf Ohlsson 19%

Står med passande förutsättningar då det är kort distans och ett fint utgångsläge. Är snabb ut och utmanar om ledningen från start. Behöver nog ändå få bestämma en bit för att hon ska kunna orka stå emot hela vägen och blir hon utsvarad i dödens blir det ännu tuffare. Räknas om det klaffar.

4 TARRAGONA ÅS-Kenneth Haugstad 3%

Är stallkamrat med min spik och även hon kan öppna fort från start om man väljer att ladda från början. Med tanke på att stallkamraten står med spår 11 så är det väl inte otänkbart att man kör lite från start här mot de värsta motbuden. Ett platsbud i första hand.

9 LIKE LIGHTNING-Anna Karin Rundqvist 4%

5 O.F.V.CONTINUE-Daniel Olsson 1%

8 FUZZ-Kaj Widell 2%
10 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 4%

12 NINEPOINTS ARIEL-Jorma Kontio 1%

1 RATU ROYALE-Olli Koivunen 15%

För unge Olli Koivunen väcker återkomsten till Solvalla ljuva minnen, det var där som han och Ratu Royale tjusade publiken med att rusa 1.09,6 första kilometern och ändå stå till mål i Treåringseliten för ston inför fullsatta läktare sista söndagen i maj.
- Det är ett lopp jag tänker på nästan varje dag. Det tog lite tid innan jag förstod hur stort det är att vinna den helgen, säger Olli Koivunen.

Nu har Ratu Royale blivit ett år äldre och det finns mängder av intressanta lopp för ett fyraårigt sto.
- Vi är ju bara i början av året och säsongen är lång. Visst hoppas jag att vi ska ha henne i toppform sista helgen i maj, det är bland det största man kan vinna, fortsätter Koivunen.
Ratu Royale har årsdebuten avklarad och kretsen kring hästen sken som en sol efteråt, trots att det bara blev ett femtepris.
- Hon mötte äldre hästar och gick ett fullt godkänt lopp. Tränaren Vesa Santanen har tränat mycket, men inte så snabbt och det loppet ska föra fram formen en hel del.

På onsdag går Ratu Royale ut i den avslutande V86-avdelningen och får återigen tampas med äldre och mer rutinerade hästar.
- Hon är ju ganska grön ännu och säsongen är lång. Nu är hon väldigt bra och kan vinna ändå om vi har lite tur med oss. Hon är väldigt snabb från start, men jag vill inte lägga upp någon taktik. Jag tycker att hon är effektivast i ledningen och jag har svårt att se någon snuva oss på ledningen om jag nu vill köra där.

- Att hon ska gå med skor ser jag inte som något större problem. Ratu Royale har tävlat med skor flera gånger även om barfota är hennes bästa balans. Hästen är så pass bra i grunden och väldigt effektiv över kort distans. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp och det är viktigt inför framtiden också. Jag är lyckligt lottad som får åka och köra lite överallt med en sådan här fin häst och att vinna på Solvalla är oerhört stort, avslutar Olli Koivunen. 

6 DUFFMAN-Jörgen Westholm 2%

7 ACTION LAUNCHER-Olle Alsén 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 3-5-6-9 (2-10)

2) 1-3-4-6-9 (12-10)

3) 2-4-6-9 (7-1)

4) 9 AMALIA CASH (5-1)

5) 8 KASH BRODDA (12-11)

6) 1-2-3-5-6-7-8-9-10-11 (4-12)

7) 1-3-4-5-7-8 (10-9)

8) 11 MELLBY COLLECTOR (2-3)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 9 Annabelle Dimanche i avd.1 så blir kostnaden endast 300:-