V86 onsdag 21 feb Jägersro/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Jägersro

7 MR PELLEGRINO-Niklas Lindblad 7%

Mr Pellegrino är elva år nu men visade fin form när han vann på fin tid senast efter fin resa via open stretch. Spår väl långt ut nu? Svårt läge, backas? Måste ha lite tur och får hoppas att några kör mot varann från början vilket jag tycker det finns en del indicier som talar för här. Skrällbud.

6 PAJAS FACE-Christoffer Eriksson 15%

Pajas Face står bra inne i loppet på pengar och går ner i klass nu. Han vann dock inte ett enda lopp i fjol men det här ser lämpligt ut motståndsmässigt. har inte vunnit sedan derbykvalet i augusti 2016 men han har startat flitigt i V75 på sistone och gjort det fullt godkänt utan att riktigt räcka. Näst senast inledde han utanpå ledaren innan han släppte fram Jairo mitt i loppet. Pajas hakade sedan på fullt godkänt. Senast tappade han lite över upploppet från rygg ledaren och var väl knappt godkänd. Han är snabb ut och det är inte omöjligt att han kan få överta ledningen och då ska det vara vettig chans. Han möter nu flera ston och även en del äldre hästar och trots den lite dunkla insatsen senast kan det vara dags för Pajas Face nu.

1 ULTIMATE WINE-Peter Untersteiner 24%

Ultimate Wine räknas tidigt, då det står ”spets” skrivet i programmet. Fick vara i fred i ledningen senast och det kan bli samma visa igen då ingen knappast tar sig förbi av egen maskin. Hon har möjlighet att kunna räkna in sin andra spetsvinst på lika många försök men då krävs det nog att ingen tävlar den här gången heller. Ultimate Wine låg tränaren lågt på inför förra onsdagens start, men det brydde inte Ultimate Wine om. Hon spetsade och ledde varje meter och kan göra det igen.
3 VOLONTARY SIMPLCTY-Peter Ingves 13%

Volontary Simplcty är snabb som en vessla och lär laddas från start. Skulle Peter Ingves få henne till ledningen kan det hålla hela vägen, annars är ledarryggen också ett alternativ bland många startstnabba. Volontary Simplcty var blek i onsdags, men fin före det. 

4 BRITT PALEMA-Robin Swedberg 5%

Är snabb ut vid full laddning och kan då utmana om ledningen, men släpper högst troligt då.

2 VICTORIOUS STAR-Marc Elias 29%

Victorious Star kanske är bästa hästen men han har inte startat sedan slutet av september förra året. Hästen trivs på Jägersro där han segrat nio gånger och den korta distansen går bra. Kusken Marc Elias har kört honom fyra gånger förut och vunnit två, övriga starter har det blivit galopp. Hästen vann sin årsdebut i fjol och har alltså gått bra efter uppehåll tidigare.

5 ROLF LYNGHÖJ-Thomas Uhrberg 6%

8 RAY BAN-Ken Ecce 3%

 

V86-2, VOLT 2140, Solvalla

10 MELLBY EXOTIC-Örjan Kihlström 12%

Mellby Exotic har bra form och är klart bättre än vad raden antyder. Senast fick hon aldrig riktigt chansen och sköt till vasst och han inte på långa vägar gå sig trött. Hon var mer eller mindre okörd. Mellby Exotic känns klart uppåt, men behöver lite tur från det här läget och får ses som en outsider. Det blir vanlig vagn nu när det handlar om voltstart, i övrigt inga ändringar. Ser ut som ett lämpligt gäng att smyga i för Örjan med en formstark häst och han kan mycket väl småskrälla här. Chansspik på lilla lappen.
4 EVANS STARDUST-Thorsten Tietz 3%

Evans Stardust hade stolpe ut i långloppet näst senast, men vann i starten efter. Det här är en häst som varit ute mot tuffa hästar i Holland och borde egentligen ha 500 000- 600 000 kronor på kontot. Han är stabil, men inte så snabb ut. Dödens är ingen position man är intresserad av, men med högt tempo kan han vara med i striden och blir understreckad här.

2 UNIQUE FINDINGS-Daniel Wäjersten 43%

Unique Findings skrällvann senast på Solvalla efter en fin resa. Möter något enklare motstånd nu men har snävt startspår och är inte helt att lita på. Kommer med två raka segrar på Solvalla och det väger tungt i den här omgivningen. Gör resan ner till Solvalla för att slippa tävla med brodd som han missgynnas av.

1 UNCHAINED FEELINGS-Kenneth Haugstad 6%

Unchained Feelings avslutade fullt godkänt som tvåa bakom Dust Collector senast och verkar på gång mot formen med två lopp i kroppen. Hon kan öppna rätt bra i voltstart och får ses som en av spetsbuden. Ett av flera bud i loppet.
8 LARGO-Hans Owe Sundberg 16%

Largo går bra varje gång och tål göra jobb själv. Men även den har lurigt läge

3 IL DIABLO-Robert Bergh 5%

11 QAMARO C.D.-Hans R Strömberg 2%

Qamaro C.D. satt fast länge senast och stall Hans R Strömberg har knallform på sina hästar

5 ILLINOIS SUND-Claes Sjöström 2%
7 FANCY FLAIR-Mattias Djuse 8%
9 MR CRAZED-Anders Svanstedt 1%
6 DON´T LOOK DOWN-Jorma Kontio 1%

12 TOUJOURS VIF-Ulf Eriksson 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Lärlingar-Fördel ston, Jägersro

5 OPALIS-Markus Waldmüller 39%

Opalis är en tysk gäst som är ganska svårbedömd. Ett litet hum har man i alla fall, då hon var på Mantorp och vann ett lopp i augusti 2016 med Peter Untersteiner i vagnen. Hon spetsade då och fick bestämma i ledningen och segern blev en aning intetsägande. Då hon ser ut att kunna nå täten även denna gång borde hon räcka väldigt långt i detta ihåliga lopp.
2 EMMELINE FOLLO-Klas Olsson 7%

Emmeline Follo är inte så tokig och hon är väl förberedd inför comebacken. Jag tycker inte att man ska räkna bort henne helt här. Emmeline Follo har bara en seger hittills men har mött bra hästar och nött på godkänt. Läget är bra och kusken duger gott i sammanhanget
1 ELIT BLOU-Ida Lindberg 2%

Elit Blou har innerspår i bilstart för första gången. Har inte visat startsnabbhet från andra öppna spår. Elit Blou fullföljde godkänt på innerspår senast och har nu ett lopp i kroppen efter ett litet uppehåll. Kan få en fin smygresa härifrån och löser det sig sista halvvarvet blir han att räkna med.

6 THAI CAITLIN-Jean Claude Pace 13%

Thai Caitlin har varit seg på sistone, men träningsrapporterna är klart positiva och hon ska räknas ganska tidigt bakom favoriterna.

7 TARZAN-Markus Niklasson 25%

Tarzan har gjort det klart bra i årets samtliga tre starter. En seger och två andraplatser har det blivit och vid förlusterna har hästen fått stryk av bra hästar. Han kan dock få svårt att nå ledningen från spår långt ut och värsta motbudet kan sitta i ledningen
8 OLIVIA CHERI-Altin Daci 10%

Olivia Cheri har varit struken efter senast och har svårt läge men det finns rätt bra fart i hästen.

9 MAZARIN HÖNEZ-Joakim Granlund 1%

4 VEKAS GOLDWING-Peter Zadel 1%

3 FERRARI SILAS-Fredrik Lindvall 2%

 

V86-4, AUTO 1640, Stolopp

10 WINDY CINDY-Niclas Benzon 12%

Windy Cindy har fått två lopp i kroppen nu och börjar närma sig toppformen på allvar. I årsdebuten var hon lite småseg, men gången efter var det andra bullar. Då rundade hon allt från fjärde utvändigt och visade en härlig inställning sista biten. Här kan hon få ett lopp i draget och kasta loss på sista bortre långsidan. Då kommer det att gå undan. Får tipsnicken till en intressant procent. Windy Cindy har vunnit fem av de nio lopp Niclas Benzon suttit i sulkyn.

12 CHAPTER N.DEO-Örjan Kihlström 33%

Chapter N.Deo uppträder lite trögt, men vinner ju sina lopp och då kan man inte klaga. Klaga kan man däremot göra på läget. Chapter N.Deo blir säkert hårt spelad igen men hon visade begränsning senast och har svårt läge.

8 SISTER MORPHINE-Jim Oscarsson 2%

Hon höll bra från dödens senast och Jim var väldigt nöjd med henne eftersom hon är allra bäst med rygglopp. Hon har haft en liten svacka men verkar nu på gång igen. Kort distans är ett plus men läget är ju trist. Hon är dock väldigt rapp iväg och man hoppas hitta position utan att det kostar för mycket. Hon skulle kunna vara en halvrysare om det klaffar på vägen. Hon är beroende av fäste i banan.

9 UNIQUE AMOK-Jorma Kontio 10%

Unique Amok är en rätt fin travare. Vann senast och kan mycket väl runda alla igen, även om det handlar om ett bakspår. Hon gick bra senast efter fint lopp utan att visat så mycket innan. Med rätt resa kan hon avsluta bra. Hästen bör inte vara sämre nu och bör vara den hetaste segerchansen av Nurmos två hästar i loppet.

6 STELLA PONA-Micael Stjernström 3%

4 CARMENCITA MAJO-Hans G Eriksson 1%

5 GENTILLE-Ulf Ohlsson 14%
11 DORIS PALEMA-Kim Eriksson 12%

Doris Palema. Kommer från ett formstall och ska passas. 

1 RIDGEHEAD KARISMA-Kaj Widell 4%

Ridgehead Karisma har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och blev då överflyglad. Har vunnit två av de fem lopp hästen gått i ledningen. Körs av Kaj Widell för första gången

3 GOHA MAGIC-Björn Goop 7%

2 LIL BELINDA-Kenneth Haugstad 2%

7 CREME FRAICHE-Torbjörn Jansson 1%

Titan Brodde kommer bli favorit i sitt lopp. Det kommer inte hans stallkamrat Creme Fraiche bli. Hon är segerlös efter 40 starter men när hon senast gjorde comeback efter ett halvårs skadeuppehåll lämnade hon ett positivt besked.
- Uffe (Ohlsson) var jättenöjd med henne efter galoppen senast. Han körde ett rejält jobb med henne och hon visade sig riktigt formstark och var inte trött efteråt. Med den genomköraren har hon säkert höjt sig ett rejält snäpp. Frågan är om hon trampar iväg från spår 7 men sköter hon sig tror jag att hon är ett roligt platsbud.

 

V86-5, AUTO 2140, Fördel ston, Jägersro

5 VALTER L.P.C.-Lutfi Kolgjini 7%

Bra läge och startsnabb. Trivs på Jägersro och i ledningen. Låter som bra egenskaper och jag tycker det är konstigt att han inte är streckad på fler kuponger. Hade sprungit två raka 13-tider innan senast och det räcker långt här. Ledningen på Jägersro är också lite extra värdefullt och om det är Ludde som sitter där tänker nog motståndarna sig för både en och två gånger innan de attackerar för tidigt. Rolig tipsetta.
4 ALPHA PEAK-Thomas Uhrberg 61%

Alpha Peak vann trots galopp i årsdebuten. Han har en passande uppgift här då han är komplett och bra för klassen. Senast vann han trots galopp och att Uhrberg kör nu är ett klart plus. Chansen ökar vid spets. Tidig, även om motståndet är tuffare och han känns lite väl mycket  streckad av de tidiga spelarna.

6 ON VOGUE-Wilhelm Paal 2%

On Vouge är svår att sätta in här men har gjort ett trevligt intryck vid segrarna. Är snabb ut men får nog problem att nå ledningen då det finns flera startsnabba invändigt.
11 UKEBELL JET-Marc Elias 7%

Ukebell Jet har tråkigt läge men duger bra i klassen och är inte borta trots bakspåret. Ukebell Jet höll starkt via 15 sista 1300 ute i tredjespår senast. Han har formen på topp och blir farlig om det blir en utdragen spetsstrid.
1 SERENGETI-Christoffer Eriksson 14%

Serengeti blev överflyglad i årsdebuten, men tog sig ut och övertog ledningen efter ett drygt halvvarv och vann sedan säkert. Chans igen, även om han får svårt att spetsa. Serengeti har aktionsproblem men god styrka efter pappa Joke Face finns. Innern en fälla?

12 TOUTOU-Niklas Lindblad 1%

9 HÖWINGS VENUS-Tobias O Eriksson 3%

7 CREAM BALLOON-Anders Zackrisson 1%

3 MISS PIXEL-Kevin Oscarsson 1%

Miss Pixel låter tränaren väldigt uppåt på och om hon kommer till ledningen utan att det blir tokkörning ska hon köras där. I tätpositionen trivs hon ypperligt och hon kan absolut överraska därifrån, trots att hon ställs mot ett bra motstånd.

10 WHAT A BABE-Ken Ecce 1%

2 VAI PIANO-Johnny Takter 1%

8 HIGH COLOURS-Maxime Marais 1%

 

V86-6,VOLT 2640, Solvalla

3 TYSON DIMANCHE-Robert Bergh 28%

Hästen har gått bra efter uppehåll och vunnit enkelt på slutet. Kan säkert göra en hel del själv under vägen om det skulle krävas. Han ser ut att vara i gott slag. Från ett bra läge i volten antar jag att han blir svår att komma till tals med. Han ska ha vettig chans. Spik.

12 JAMIE OLIVER-Thorsten Tietz 11%

Han gjorde det bra senast som tvåa och kändes fortsatt fin i senaste jobbet. Han är som en traktor från start så spåret spelar ingen större roll. Distansen passar honom bra och får han en fin resa ska han kunna vara med där framme, trots att det är några riktigt bra motståndare med i loppet. Det blir inga ändringar mot senaste starten.

4 SILVESTER-Jorma Kontio 28%

Silvester hittade andra utvändigt efter ett halvvarv från sitt tillägg senast och avgjorde på ett småtrögt men säkert sätt. Kan blanda sig i striden igen. Silvester är segervan och reser från Finland med seger i sikte.

6 MR MATJES-Ulf Ohlsson 13%

Markus Pihlström skickar ner sin fina fyraåring Mr Matjes till andra raka Solvallastarten. Han spurtade fint senast och med några lopp i kroppen sitter toppformen snart där. Han kan öppna snabbt från springspåret och hittar han till ledningen kan övriga få kämpa för att plocka ner honom till slut.
9 BAILIFF-Örjan Kihlström 3%
10 ECCO HORNLINE-Kaj Widell 8%
5 BOTTNAS DRAGON-Claes Sjöström 3%

1 JURASSIC STAR-Sandra Nordemo 1%

8 LANDERS GIANT W.F.-Niclas Hammarström 2%
2 PRINCE NEW DAWN-Hans Owe Sundberg 1%

7 SAGA R.C.-Torbjörn Jansson 1%

11 ROYAL ENTERTAINER-Olle Alsén 1%

 

V86-7, AUTO 1640, Stolopp, Jägersro

3 UNA BLESSED-Wilhelm Paal 27%

Una Blessed är ruggigt startsnabb och lär bomba till täten även om de invändiga också är startraska. Hästen spurtade bra efter uppehåll senast och kort distans nu är en fördel. Hon är nog allra bäst med rygglopp, men kanske Wilhelm Paal testar att köra i spets den här gången?

4 SHARP DREAM-Joakim Lövgren 39%

Sharp Dream gjorde visserligen bort sig senast, men det var under lite andra förutsättningar. Nu står hon inför en bra uppgift och även om det inte blir någon enkel match, är hon ett av två heta bud i loppet. Hugget som stucket vem som skulle få tipsettan. Chansen ökar om hon får överta ledningen av Una Blessed, men minskar om hon får svar och då kan det bädda för en skräll. Hon har sett riktigt läcker ut och det kan vara en häst för stoeliten framöver. Galoppen senast tar jag inte så hårt på, då hon stod med fjärdespår i volt och kom inte riktigt in i rytmen.

7 KENDRA SILVIO-Thomas Uhrberg 2%

Fullt godkänd senast. Duger i klassen, men riskerar vingel. Kan bli tufft mot favoritduon men kör de mot varandra kommer hon in i matchen.
9 TAHAYS BLUE AMBER-Johan Untersteiner 3%

Tahays Blue Amber gynnas inte av den korta distansen men är spurtstark och möter bara ston.
2 UDESSA DEGLI DEI-Henriette Larsen 4%

Udessa Degli Dei slog Una Blessed i fjol och var tvåa i försök till stosprintern från spets på 11,6. Årsdebut nu men bra läge och kan nog vara helt okej direkt.
5 GLOBAL TENDENCY-Peter Untersteiner 12%

Global Tendency känns riktigt fin i träningen och det blir full fart direkt från start. Untersteiner låter uppåt.
10 STARO LITCHI-Tobias O Eriksson 6%

8 SPRING MOON-Johnny Takter 2%

1 COME AND DREAM-Christoffer Eriksson 5%

6 NEW FUTURE-Kevin Oscarsson 1%

 

V86-8, AUTO 1640, Solvalla

8 TITAN BRODDE-Örjan Kihlström 62%

Tidigare så stressade och osäkre Titan Brodde har hittat hem. För ett halvår sedan valde amatörlicensierade Stefan Öhman att själv ta över träningen av hästen och efter det har Titan Brodde gått från klarhet till klarhet.
- Det är ju nästan som en saga. Att det är en bra häst har vi vetat hela tiden men nu har alla pusselbitar hamnar på rätt plats, säger Eskilstunatränaren.
Inte en enda galopp och sju segrar på elva starter är Titan Broddes facit sedan han kom hem. Innan flytten hade han galopperat i åtta av tretton lopp. 
- Man ska aldrig säga aldrig för han har fortfarande det där i sig, men han har mognat och är lugnare och finare hemma också. Han var ganska hetsig förut men nu är han lugn och harmonisk. Han verkar trivas med tillvaron och fortsätter att utvecklas. Hur långt det sedan bär vet man aldrig men jag hoppas och tror att det bär till gulddivisionen, även om det är långt dit.

I sin senaste start var Titan Brodde med i en snabb öppning innan han övertog ledningen 900 meter från mål. Från spets höll han sedan undan till säker seger med ett huvuds marginal.
- Han hade han inte startat på över sex veckor och bara tränar på hemma efter lite strul. Han fick aldrig vila under vägen och gjorde ett kanonlopp, säger Öhman och fortsätter:
- Han behövde det loppet och det känns i jobben efteråt att han har höjt sig ett snäpp. Han är superfin och borde ha toppchans på onsdag.
Det enda som egentligen talar emot Titan Brodde inför starten på Solvalla är att han lottades till spår 8 bakom startbilen. Men i december vann han i V75 från just det utgångsläget över aktuella distansen 1 640 meter, så förutsättningarna är inget som för Stefan Öhman att hänga läpp.
- Det är väl inte den klassen på det här loppet men spår 8 är aldrig roligt. Som han känns i jobben efter senast så tror jag ändå att det ska kunna gå vägen. Han tål att göra jobb själv och jag tror att Örjan (Kihlström) laddar framåt. Han provade att köra lite från start senast och då öppnade hästen riktigt bra. Nu kanske han får överta ledningen efter första 500 för jag kan inte tänka mig att någon vill svara ut honom.
Värsta motståndaren på pappret har Titan Brodde i Etosha Boko. Även han återkom efter tävlingsuppehåll senast och han utmanade om segern efter att ha snuvat Titan Brodde på ledningen, släppt och sedan fått lucka på upploppet. Etosha Boko kan mycket väl komma till ledningen på nytt. 
- Jag skulle tro att de vill släppa ledningen med Etosha Boko. Han var jättebra senast men vår har höjt sig ett snäpp sedan dess. Det kanske Etosha Boko också har gjort, men normalt borde Titan Brodde ha bra chans oavsett löpningsförlopp. 

7 ETOSHA BOKO-Mattias Djuse 8%

Etosha Boko var bra efter paus som tvåa bakom ovan nämnda häst. Är snabb ut och ska bevakas. Han sköt till pigg sista biten och utmanade Titan Brodde. Formen är säkert framflyttad med den genomköraren och han är snabb nog att nå ledningen trots det svåra spåret. Skulle så bli fallet så kör man nog i täten den här gången?
9 HOT PRIDE-Ulf Ohlsson 2%

Tempogynnad senast. Bäst i främre träffen eller med hårt tempo. Hot Pride kliver in i loppet vid hård körning.

5 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 13%

Västerbo Grosbois har gått klart bra på slutet och hästen är inne i en positiv trend nu. Valacken, som gett ett klart förbättrat intryck i nya regin, har alltid visat prov på bra fart, men ser nu också ut att orka gå hela vägen in i mål. Senast var han ute i en tuff V75-final och gick bra in i mål efter att han fått lucka 100 kvar från rygg ledaren. Denna gång är det läge att köra i spets och blir inledningen inte alltför tufft ska han ha viss chans att leda runt om.
3 COPIMADE-Oskar J Andersson 2%
12 BUCKS TO BURN-Kenneth Haugstad 5%

2 ON THE DOT-Sten S Carlsson 1%

1 MA RUNNING-Jorma Kontio 2%

4 KABANOSS-Torbjörn Jansson 1%
6 ALVENA UNI-Kaj Widell 1%
10 TORE-Björn Goop 2%

11 PARADISERUNNER-Claes Sjöström 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-3-4-6-7 (5-8)

2) 1-2-3-4-5-8-10-11 (7-9)

3) 5 OPALIS (2-1)

4) 1-3-4-5-6-8-9-10-11-12 (2-7)

5) 1-4-5-6-11 (12-9)

6) 3 TYSON DIMANCHE (12-4)

7) 3 Una Blessed/4 Sharp Dream (7-9)

8) 8 TITAN BRODDE (7-9)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 10 Mellby Exotic i avd.1 så blir kostnaden endast 150:-

V75 Lördag 10 Februari Solvalla

V75-1, AUTO 2140, Silver

7 JUSTICE ÅS-Peter Untersteiner 19%

Justice Ås är en häst Peter Untersteiner har höga tankar om. Justice Ås har ett par lopp i kroppen och tippas trots ett spår långt ut. I fjol vann han ett kval till Kungapokalen och rent fartmässigt har han nog bäst resurser av alla i finalen. Läget kan dock ställa till det och jag törs inte spika.

5 JAIRO-Joakim Lövgren 23%

Jairo har formen på topp och vann säkert trots en resa utvändigt om Augustus F. på V75 i Kalmar. Jairo vann en silverfinal från rygg ledaren på annandagen och avslutade strålande från dåligt läge näst senast. Han bör vara i segerstriden igen. Han har gjort två starter på den aktuella banan och har inte förlorat på Solvalla

9 SLIDE SO EASY-Flemming Jensen 26%

Slide So Easy svarade för en femstjärnig insats vid andraplatsen bakom Justice Ås i Halmstad. Han genrepade genom att vinna som storfavorit i Danmark senast. Slide So Easy gynnas av högt utgångstempo och han kommer plocka ned många i spurten

6 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 4%

Avslutade bäst av alla över upploppet som trea bakom Jairo senast. Kan behöva lite tur för att hitta position från sjättespåret men kan vara långt framme med rätt ryggresa.
3 AUGUSTUS F.-Johnny Takter 12%

4 ISLAND LIFE-Peter G Norman 4%

8 NAKODA GOJ-Nicklas Westerholm 5%

Nakoda Goj svarade för ett rejält slutvarv i lördags. Spåret blev iskallt men om det klaffar tar Nicklas Westerholms häst en framskjuten placering.

2 LINCOLN LAWYER-Björn Goop 5%

1 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 0%
10 M.T.INSIDER-Olle Alsén 0%

11 CUPIDO SISU-Tomi Haapio 0%

Struken: 12 Clemenza Am

 

V75-2, VOLT 3140, Stayerlopp

14 READY RIBB-Björn Goop 40%

Vann ett stayerlopp i obekymrad stil senast och visade att formen sitter där. Han förlorade på Solvalla näst senast men den som vann var riktigt bra för dagen (Nakoda Goj). Den här uppgiften ser tilltalande ut och det är nog en bra chans igen. Ready Ribb trivs över lång distans och är hästen att slå för övriga. Han möter några dugliga på start den här gången och det krävs betydligt mer för att vinna denna gång då det blev ett riktigt blufflopp senast. Många hästar på start gör det hela lite krångligare men hästen tål att gå en repa i spåren.

4 AISHA SIMONI-Mika Forss 9%

Aisha Simoni vann överlägset senast från spår tolv på vinterbana i Finland. Övertygade då i rikstoloppet på hemmabanan Lahtis. Startade från bakspår men tog täten efter halvvarvet och vann överlägset. Aisha Simoni gjorde fin höst och vann ett V75-lopp i Sverige. Hon är tuff och är inte så beroende av positioner. Hon är stark och har klarat spår fyra tidigare. Körs säkert offensivt av Mika Forss

13 JUVELS BOY-Michael Larsson 5%

Juvels Boy har varit väldigt bra på sistone och känslan är att han blir bättre och bättre för varje start. Han är tuff och vid överpace kommer han ta ner många till slut.
12 ABANO H.-Mads H Nielsen 2%

Hade varit struken inför senaste starten men spurtade då klart godkänt. Kan vara vassare med det loppet i sig och Mads H i sulkyn känns intressant. Abano H. kan fälla allt.
7 DIZZY RIVER-Peter Untersteiner 14%

Dizzy River vann lätt från spets senast och kan leda länge om Peter kan nå spets från springspåret. Hästen är ganska kvick iväg från början och är spetsfavorit

8 PLATON FACE-Lutfi Kolgjini 17%

Platon Face galopperade som slagen utvändigt ledaren senast. Samma spår nu och det lär bli ett offensivt upplägg igen bara kusken hittar ut.

10 DANI BOKO-Torbjörn Jansson 1%

15 MIND YOUR FACE-Erik Adielsson 4%

Mind Your Face blev spelad en del i högsta klassen senast. Kanske kan ta rygg på favoriten på slutvarvet?

9 ZEUS KARSK-Peter G Norman 1%
5 ON THE DOT-Sten S Carlsson 0%

3 NEO NEON-Ante Lisell 1%

2 MR PERFECTION-Kevin Oscarsson 2%
11 DIMITRI W.EDEN-Dennis Spangeberg 1%

1 KABANOSS-Johnny Takter 1%

6 TORONTO LOVE-Ulf Ohlsson 1% 

 

V75-3, AUTO 2140, Guld

2 VÄSTERBOONTHENEWS-Örjan Kihlström 44%

Hade ännu en gång tur i spårlottningen och det ska mycket till för att han ska missa ledningen den här gången och från den positionen har han visat sig vara svårflirtad. Bra chans igen trots ett par tuffa motståndare. Han är tio år gammal men troligen bättre än någonsin. Hästen har tjänat över en miljon i de sex senaste starterna och har dominerat i Gulddivisionens lopp i södra Sverige. Spåret blev perfekt och från ledningen är han hästen att slå igen. Stilen var dock inte helt perfekt senast och det finns några bra motståndare den här gången

1 ZENIT BRICK-Björn Goop 26%

Zenit Brick har utvecklats mycket i vinter och infriade det stora favoritskapet i lördags på Åby då han bara joggade undan till mycket lätt seger. Han blir bara bättre och bättre men har sin akilleshäl i starten då han inte är startsnabb. Kommer Björn ut och landar utvändigt favoriten Västerboonthenews kan det bli en sevärd fight dessa emellan

8 ON TRACK PIRATEN-Hans R Strömberg 15%

On Track Piraten är precis som Västerboonthenews tio år gammal men hästen visar inga ålderskrämpor. Vann lätt senast och är inte borta om det klaffar lite. Staplade segrar förra vintern men har lyckats sämre senaste tiden. Han hade dock fått isträning på Siljan inför senast och vann överlägset. Trist läge men duger när gnistan finns.

6 B.B.S.SUGARLIGHT-Kevin Oscarsson 4%

Hästen var förbättrad senast och trivs fint med Kevin Oscarsson. Med rätt ryggresa kan han skrälla

7 WEST WING-Torbjörn Jansson 0%

5 SIR RATZEPUTZ-Erik Adielsson 2%

9 EXPLOSIVE DE VIE-Jim Oscarsson 0%
3 OLYMPIC KRONOS-Johnny Takter 1%

4 DREAMS TAKE TIME-Jan Henriksson 0%

Struken: 10 Dante Boko

 

V75-4, AUTO 2140, Klass II

4 WEEKEND FUN-Rikard N Skoglun 43%

I fjol blev det sex segrar för Weekend Fun som rivstartat 2018 med två lika lätta som imponerande segrar i V75 och V86. 
Den fyraårige valacken är ingenting annat än en stor talang och förväntningarna är höga inför starten i V75-finalerna på Solvalla.
Östersundstränaren Daniel Wikberg bor vackert till i byn Hackås, några mil söder om centralorten. 
- Ja, det är fint här. Gården är högt belägen vid Storsjön. Det kan blåsa lite kallt men utsikten är fin och vi har bra att träna på. Det blir en del tränat på isen men vi har kört mycket backe på slutet också. Vi har en långbacke på nästan två kilometer som ”tar” väldigt bra, säger han. 
Weekend Fun är en av hästarna på gården som gnuggats i både backe och ute på Storsjön. Från gården har man några hundra meter ut till slingan på isen och på onsdag blir det ett lättare ispass igen för stjärnan i det 20 hästar stora stallet i Hackås. 
Weekend Fun köptes för 35 000 kronor på Kriterieauktionen i Stockholm 2015. Ett verkligt fynd av makarna Rolf Eriksson och Gunilla Olsén Eriksson från Östersund.
I helgen åker ägarna till Stockholm för att se sin häst tävla om en kvarts miljon kronor i förstapris i finalen för den lägsta klassen (V75-4).
- Rolf och Gunilla kallar sig Stall Släggan och är mycket travintresserade. Det är väldigt kul att det går så bra. Weekend Fun är i alla fall den bästa häst jag tränat och får han bara vara hel och fräsch tycker jag att han ska kunna gå långt, säger Östersundstränaren.

I V86 på Bergsåker senast tog hästen fjärde raka segern och imponerade än en gång, Rikard N Skoglund som kört i åtta av hästens 16 starter var imponerad efter segern där Weekend Fun kastades loss i fjärdespår på den sista bortre långsidan från fjärdeparet utvändigt och hade rundat fältet redan i ingången till kurvan. 
Hästens skötare Jimmy Dillner tog hand om starten på Bergsåker. Daniel Wikberg var hemma och jobbade och hukade förmodligen framför tv-utsändningen när kusken sa att Weekend Fun var Östersundstravets nye Sanity. Malin Löfgrens elitloppsdeltagare som sprang in 10,2 miljoner. 
- Visst hade det varit tacksamt om han är det!, säger tränaren och skrattar. Men jag är en sån som tar ett lopp i taget -  jag vet hur nära det är mellan fiasko och succé. Helt klart är han någonting extra i alla fall. Hästen har en otrolig inställning och har det där lugnet som gör att han inte lägger energi  på någonting annat än det han ska. Huvan på hästens öron har varit hela skillnaden i starterna på slutet. Kusken Rikard N Skoglund har dragit extraväxeln på den sista bortre långsidan. Effekten har fått löpningsreferenterna och experterna i rutan att ta till de höga tonerna. 

- Han reagerar väldigt bra på huvan när man rycker den. Han gör inte mer än han ska och är väldigt förståndig och intelligent, hästen. Löphuvudet är helt enormt. 
- Aktionsmässigt kanske han inte är helt perfekt men han har ett himla driv och det är löpskallen som han kommer fram på så bra. Han har mycket lätt för sig och har en extremt låg puls.

- Det är ett väldigt bra spår för en gångs skull. Han har haft spår elva och spår tio och tolv och så där. Så det känns lite roligare nu när han har spår fyra bakom bilen. Det är ett väldigt hårt motstånd i och med att det är final och jag har väldigt respekt för 6 Divine. Som det känns är den farligast emot. Men det är klart att vi måste tro på chans. Vi åker tidigt lördag morgon.

- Han går mycket bra på brodd så skulle det komma snö eller vara kallt med hård bara på Solvalla gynnar det honom. Han trivs nästan bäst på brodd tycker jag. Eller i varje fall behöver han maximalt grepp. Det kan han få i sommar också. Han är inte lika gynnad som många andra hästar är av barfotakörning.

- Jag vet inte var han hamnar efter start. Han är inte blixtsnabb ut, bara hyfsat och jag vet inte hur snabba de andra är. Han är väldigt bekväm men så fort det kommer någon på sidan brukar han svara och därför tror jag att han skulle försvara sig bra även i spets.

5 MINNESTADS ECUADOR-Micael Stjernström 11%

Har ju visat sig vara en vinnartyp som ger allt. Och han brukar sälja sig dyrt från spets om han kommer dit och eventuellt ska man köra i en jänkarvagn för första gången. Han jagar tredje raka V75-triumfen

11 FAIRPLAY PELLINI-Björn Goop 7%

Brände som favorit senast. Men med två lopp i kroppen och hemmaplan kan han bli farlig om det blir vettigt tempo första rundan. Fairplay Pellini är främst stark ännu men Björn Goop upp för första gången är spännande på den här småtröge herren

7 GLOBAL UNLIMITED-Erik Adielsson 17%

Global Unlimited avgjorde i lika imponerande som elegant stil på Jägersro och är kvick i benen. Ställer inte det tråkiga utgångsläget till det är han med på målfotot

6 DIVINE-Jorma Kontio 8%

Divine är vesselsnabb i benen och gynnas av högt tempo. Det blir förmodligen fart på tillställningen och Divine sänker många till slut

12 WAFFLE-Peter Untersteiner 1%

2 YANKEE SENSATION-Peter Ingves 3%

10 MACHIAVELLI-André Eklundh 1%

1 THE REAL STAR-Torbjörn Jansson 3%

9 TENTACLES-Örjan Kihlström 3%

3 STARO LEONARDO-Joakim Lövgren 4%

Staro Leonardo är en intressant häst hos Joakim Lövgren. Han borde få en fin position från det här spåret och är inte helt borta i ett öppet lopp.

8 LAMINO-Ulf Eriksson 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass I

9 JAQUES NOIR-Erik Adielsson 6%

Jaques Noir höll farten fint senast, men blev lite muskeltrött på den banan. Han tränar på bra, men skulle helst ha haft ett framspår eftersom han är snabb från start. Jaques Noir har visat att han duger i klassen och får tipset i en lite knepig tillställning. Han var missgynnad av banunderlaget senast och det fattades också lite i honom, men gick ändå ok som tvåa. Solvallas bana passar bättre och han ska också vara vassare med loppet i sig.

12 ERIK STING-Ulf Ohlsson 20%

Erik Sting hade tippats från ett bättre läge. Nu kan det bli långt fram. Men en häst av Erik Stings kaliber kan inte räknas bort och han är given i A-gruppen. Erik Sting vann åkandes i V75 senast trots ett tufft upplägg. Hästen har överkapacitet för den här klassen men härifrån krävs det lite klaff ändå, eller åtminstone att det inte strular.

1 OLLE ROLS-Peter Ingves 47%

Olle Rols har radat upp vinsterna på sistone och stoltserar med tre raka V75-segrar. Enklaste segern i travets elitserie togs senast. Han har bara gjort två starter bakom bilen och aldrig haft framspår. Startsnabbheten är svårbedömd. Han går från klarhet till klarhet och hade från de flesta andra spår varit given att lägga högst upp i rankingen. Första starten med framspår bakom bil är alltid ett orosmoln. Lägg till en Ready Cash-avkomma samt ett hetsigt innerspår och strulrisken är stor. Vid fritt är han däremot bra nog att segerstrida oavsett position

5 UPTOTHE CHAPEL-Joakim Lövgren 2%

Uptothe Chapel får fullt godkänt för sin insats senast. Han tränar på som han ska och fick ett ganska vettigt läge. Han möter bland annat Erik Sting igen och kan få problem med honom igen, men kan kanske vara långt framme med klaff.
6 TWIGS BRIARD-Björn Goop 11%

Twigs Briard har gjort två starka lopp i Peter Jensens regi. I debuten besegrade han ett namnkunnigt gäng. Senast blev han tvåa efter vass spurt. Björn Goop hoppar upp och Twigs Briard är ett ganska tidigt bud

7 VELVET GIO-Torbjörn Jansson 2%
4 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 1%

Västerbo Grosbois är förbättrad och fick ett bra läge. Med klaff på loppet kan han slå till.

10 D.D´S PERSEVERANCE-Johnny Takter 4%

11 ZORN BRICK-Ken Ecce 0%

3 GLOBAL SCIENCE-Petter Lundberg 5%

Global Science tvingades till ett snabbt förstavarv i Kalmar och orkade inte hela vägen hem. Han är kvick från början och har chans att komma till spets.

2 HARMON BOKO-Mattias Djuse 1%

8 JORDAN LEE G.L.-Claes Sjöström 0%

 

V75-6, VOLT 1640

2 HANKYPANKY FRANCES-Björn Goop 12%

Vann direkt i ny regi och kommer att vara i ännu bättre form på lördag. Att Björn Goop kör henne för första gången väger också tungt. Spåret tror jag hon klarar, men det är en ganska stor häst och inte optimalt. Kommer hon iväg vettigt så tror jag att hon är långt framme och kan då vinna loppet till en intressant procent.

1 BARBARA L.HANOVER-Johnny Takter 29%

Många plustecken. Dels spåret då hon är naturligt kvick. Har dessutom lopp i kroppen efter ett uppehåll och jag misstänker att hon är redo för en riktigt vass prestation! Från ledningen ökar chanserna om hon inte blir överfallen. Hon borde kunna en låg 1.13-tid åtminstone och det ska räcka långt i det här loppet.

4 SHARP DREAM-Joakim Lövgren 8%

Sharp Dream är under utveckling och har klarat liknande spår på sistone. Hon kommer mer och mer, det rör sig om en riktig kapabel märr. Man ska komma ihåg att hon tjänat mycket på kort tid. Det är helt annat motstånd den här gången. Spår fyra har hon visat att hon klarar, men det är risk att hon inte får någon pangstart. Det blir lite av ett elddop men jag blir inte förvånad om hon vinner. Jag tror inte att brodd bak blir något problem.

3 HOPE AND DREAMS-Ulf Ohlsson 11%

Hon kommer med fyra raka segrar och har tagit åt sig det nya träningsupplägget bra och egentligen inte varit trött vid någon av de här fyra segrarna. Allt känns bra i lugna jobb och ska väckas upp i träningen lite senare i veckan. Kort distans inbillar jag mig ska vara ett plus då hon är väldigt snabb i benen. Outsider.

7 IZZY-Jorma Kontio 5%

6 MAINTAINABILITY-Kaj Widell 12%

Efter två övertygande segrar i V86 på slutet har 22-årige Marcus Sundberg ändrat uppfattning om sexåriga stoet Maintainabilitys förmågor.
Solvallakusken Kaj Widell har alltid trott på hästen och nu har han även fått med sig tränaren på tåget. I stoloppet på V86 dagarna före jul avgjorde hon på speed. 
Vid den senaste V86-trimufen tog Maintainability ledningen från innerspår i voltstart och tog en ganska enkel seger. 
- Jag brukar vara lite skeptisk med mina passhästar också och vill gärna ligga lite lågt. När det gått så bra på slutet och Kaj alltid haft höga tankar om henne så börjar jag förstås att vi ändå är på väg någonstans. Vi har en ganska bra häst, säger den försiktige generalen Sundberg.
Marcus Sundberg arbetar heltid som lärling hos Stefan Melander och Catarina Lundström sedan drygt tre år. Maintainability jobbar han uteslutande med på fritiden. En häst han har på leasing från arbetsgivaren. 

Kaj Widell önskade innerspår eller ett spår sex i voltstartsloppet på lördag. Det blev ett sjätte och Maintainability ska testas för ledningen.
- Det är klart att ledningen skulle vara väldigt intressant. Kommer hon bara iväg vettigt så tycker jag att hon ska räknas. Kaj håller henne högt.
Propositionen på lördag (V75-6) är ett stolopp där hästar som tjänat över 450 000 kronor ställs med 20 meters tillägg. Maintainability står alltså start med sina 361 000 intjänade. 
- Kaj tyckte att den här proppen var bra åt henne, jag för min del tyckte att det såg för tufft ut. Men testa och anmäl så kommer du att få se hur bra hon är sa Kaj och jag tycker att det blev ett väldigt jämnt lopp, säger den försiktige generalen från Hudiksvall.

9 UMA GIO-Jörgen Westholm 1%
12 UNAFFECTED LAUGH-Erik Adielsson 1%

13 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 17%

Hon var tvåa bakom On Track Piraten i Gulddivisionen senast. Skulle det lösa sig från det krångliga läget kommer hennes avslutning att bita bra men jag tycker det ser besvärligt ut för tilläggshästarna i det här loppet.

14 UNIQUE JUNI-Hans R Strömberg 1%

11 SIMB SENTA-Thomas Dalborg 0%

8 ORKIDEE SKIFT-Christoffer Eriksson 1%

Avgjorde den tunga vägen senast och var riktigt bra. Med lite flyt från det instängda läget finns det i alla fall form för att överraska!

5 MISTELLE-Mika Forss 1%

10 DRAGONDAMOUR SISU-Tomi Haapio 0%

15 RULES OF THE ROAD-Pasi Aikio 0%

 

V75-7, AUTO 2140, Brons

8 NATIONAL PRINCE-Erik Adielsson 20%

Det är inte så många startsnabba invändigt och jag tror att Adielsson gör ett försök mot ledningen trots spåret. Skulle man nå dit utan att det kostar för mycket så leder han länge, kanske hela vägen. National Prince vann inte med någon stor marginal på Romme senast. Men han höll trots allt undan och segerprocenten är hög. Han har vunnit lopp från spåret förut och jag chansspikar honom i avslutningen.

4 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 31%

Qahar Q.C. är inte helt att lita på, men dock inte lika osäker som förr. Han har krossat allt i hans väg på sistone och i felfritt lopp är vi övertygade om att Qahar Q.C. kan vinna den tunga vägen igen
3 PERSOS SMOKIE-Nicklas Westerholm 6%

Persos Smokie var den som gav National Prince en match senast och tioåringen är kanske bättre än någonsin för dagen. Ett av spetshoten för min spik.
1 STARO IVY LEAGUE-Peter Untersteiner 9%

Staro Ivy League kan nog inte hålla upp ledningen från innerspåret, men med klaff har han en stark avslutning och formen är på topp.
11 NIKY FLAX-Peter Ingves 4%

Var favorit i V75 näst senast. Vid överpace kan han absolut slåss om en framskjuten placering.
7 SAMBUCA KNIGHT-Christoffer Eriksson 6%

10 VÄSTERBO EXACT-Kevin Oscarsson 7%

12 VIC DE LUXE-Mika Forss 2%
2 HAN HERRED-Ville Karhulahti 5%
5 TOBACCO-Kenneth Haugstad 7%

6 MELLBY DEMON-Björn Goop 2%
9 FORECAST-Örjan Kihlström 1%

 

 

Systemförslaget:

1) 3-5-6-7-9 (4-8)

2) 4 Aisha Simoni/14 Ready Ribb (13-12)

3) 2 VÄSTERBOONTHENEWS (1-8)

4) 4-5-11 (7-6)

5) 1-4-5-6-7-9-10-12 (11-3)

6) 1-2-3-4-6-7-9-12-13-14 (11-8)

7) 8 NATIONAL PRINCE (4-3)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Hankypanky Frances i avd.6 så blir kostnaden endast 120:-

V86 Onsdag 7 Februari Bergsåker/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Bergsåker

7 MISTER BURMAN-Malin Viklund 11%

Mister Burman fick ett perfekt lopp i rygg på Jeppas Picasso senast och kunde avgöra till seger. Nu är läget chansartat men hästen trivs bra över kort distans. Nioåringen har fyra segrar och har varit på plats i nio av tretton starter över kort distans. Får tipset i ett öppet lopp.

2 BLUE LINE-Rikard N Skoglund 2%

Blue Line har riktigt bra form och nu blev läget perfekt. Han är ruskigt startsnabb och kommer troligen att vara offensivare denna gång. Senast hade han vanlig vagn, men nu när det är bilstart blir det jänkarvagn som han haft förut. Han kommer också lättas lite då han får tävla med skor utan sulor. Senast hade han öppet huvudlag och det blir troligen så igen då han var så bra senast. Jätteskräll!

6 HOT PRIDE-Daniel Wäjersten 6%

Hot Pride har bra styrka och duger långt här. Det är en tuffing som tål att göra jobb. Hans senaste seger togs via en löpning utvändigt om ledaren över sprinterdistans och det kan bli samma medicin i det här loppet.
11 SAUVIGNON BLANCHE-John Östman 17%

Sauvignon Blance var trea i ett V75-lopp på juldagen och visade även senast i Boden att formen är på gång. Kan runda allt här med lite flax

4 JEPPAS PICASSO-Susanne H Osterling 31%

Jeppas Picasso har inte fått till det på ett tag men har en bra möjlighet att ta sig till ledningen, där han trivs utmärkt. Han tog sin senaste seger från spets och kommer han dit blir han ytterst svårslagen.
5 SPECIAL TOPWHEELS-Veikko Haapakangas 1%

10 WESTLINE-Tomas Pettersson 1%

3 SOCIAL NETWORK-Jan Norberg 6%

9 ACTION LAUNCHER-Olle Alsén 1%

1 LOVE AIN´T EASY-Martin P Djuse 21%

Love Ain’t Easy har ett perfekt läge och kan räcka långt i det här sällskapet.

8 FOCUS HÅLERYD-Ove A Lindqvist 2%
12 SALLY STEEL-Henrik Svensson 1%

 

V86-2, AUTO 1640, Solvalla

3 TITAN BRODDE-Örjan Kihlström 73%

Titan Brodde är van betydligt värre motstånd än så här och även om formstatusen är något osäker, då han varit struken efter senaste loppet, räknar jag med att Stefan Öhman har preparerat honom väl för onsdagens uppgift. Normalt ska han bara vinna detta.
1 TENZING-Ulf Eriksson 6%

Tenzing har ett intressant läge och formen är på väg upp. Han var utan chans från rygg ledaren senast och kan få samma upplägg denna gång. Med framflyttad form och lite körning bland favoriterna är det ett skrällbud att tänka på.

5 ETOSHA BOKO-Mattias Djuse 9%

Etosha Boko är startsnabb men har inte tävlat sedan november. Lyser inte ringrosten igenom kan det bli en plats
12 IDA GLITTER-Mika Forss 1%

Ida Glitter har gått bra utvändigt ledaren men läget sätter ner chanserna den här gången. Jag vill dock lyfta fram henne som en potentiell jätteskräll om man garderar loppet.

2 G.G.´S MAGIC DREAM-Pierre Nyström 4%

8 BOOMER-Erik Svensson 1%

10 DONEISDONE-Kenneth Haugstad 1%

Doneisdone följer med i det längsta och sparar speeden. Formen är klart bra

11 DREAMS BURN DOWN-Claes Sjöström 1%

7 DIGGER LORD-Erik Adielsson 2%
4 KISS ME KATE T.J.-Ulf Ohlsson 1%

6 DINOZZO YAMOZ-Fredrik B Larsson 1%

9 EEYORE BEAR-Dan Röcklinger 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Spårtrappa, Bergsåker

7 BOTTNAS EXPLOSIVE-Ove A Lindqvist 10%

Bottnas Explosive har bara gjort fem starter men har tävlat jämnt och bra. Streckvärd trots orutin och spår väl långt ut bakom vingen. Han körs av Ove A Lindqvist som brukar få bra snurr på hästar han kör för första gången. Får tipset lite på chans, men många hästar krävs i detta lopp känns det som.

6 JACK DALTON ZENZ-Mathias Andersson 2%

Jack Dalton Zenz är bättre än raden antyder. Hästen tog två andrapris i december men har inte vunnit lopp ännu. Han öppnade bra från start på Solvalla näst senast och hängde med bra från rygg ledaren mot tuffare hästar. Värd att se upp med om han sköter sig.

5 VALNES INFO-Robert Bergh 12%

Valnes Info har väl kanske inte imponerat över hövan ännu, men gick klart anständigt efter galopp senast. Skulle hon komma till spets borde hon räcka långt, men hon är något svårbedömd. Räknas ändå tidigt med Bergh.

12 ARCTIC ROSE-Petri Airaksinen 2%

Arctic Rose har tagit en seger efter 29 starter och har dragit ett dåligt spår. Har viss fart men vinner inte ihjäl sig. Det här loppet känns dock lite enklare än normalt och hon kan överraska.
14 GILL POWER-Micael Melander 12%

3 DONOVAN HALL-Rikard N Skoglund 3%
4 RIPKIN JOE-Jan Norberg 26%

11 HOMEMADE BOURBON-Peter Grundmann 16%

Homemade Bourbon har visat mer än tipsettan men dras med ett sämre läge. Senast lade hon bort mycket krut i en omstart och blev sedan väldigt het i ledningen. För tre starter sedan tog hon en snygg seger och visade gott kunnande. Hon räcker en bit om hon kommer till

13 CASTOR TROY-Jonas Martinsson 2%

Castor Troy är den enda av de startande hästarna som tidigare vunnit på Bergsåker

9 NAVAHOO-Per Linderoth 2%

1 ARIADNE-Martin P Djuse 2%

10 LIKE A BOEING-Tomas Pettersson 10%

2 DREAM DE NIGHT-Henrik Svensson 1%

8 DANKE SCHÖN-Raine Dahlberg 1%

 

V86-4, AUTO 2140, Spårtrappa, Solvalla

4 CHICHEN ITZA-Erik Adielsson 38%

Chichen Itza fick lite turligt fritt genom slutsvängen senast. Det bet bra över upploppet och hästen är snabb för klassen. Erik Adielsson upp blir spännande. Hon vann sin första start på svensk mark och gjorde det efter en perfekt resa i andra utvändigt. Kusken satt kvar 500 kvar men kunde sedan kö- ras rakt fram och hästen fångade sedan in en bromsande ledare kort före mål via 12,5 sista 800. Motståndet är tuffare nu men Erik Adielsson upp är intressant och från ett perfekt läge tar jag ställning och spikar ekipaget i en ganska svårlöst V86:a på förhand.

8 ENGE LINCOLN-Peter G Norman 2%

Har bra fart i kroppen men blir helt bortglömd här pga rad och dåligt läge. Sprang 14,6 senast som trea över full distans och den insatsen räcker långt i det här gänget.

7 NAMIT SOUTHWIND-Ulf Eriksson 5%

Han är rätt skör och svårtränad och det går inte att ge honom allt för tuffa jobb. Han får starta sig i form istället och stallet har inga jätteförhoppningar på honom den här gången. Han är medium ut så spåret kan vara lite av en fälla. Han går precis som vid senaste starten. Var på pallen i fyra av sju starter i fjol och gick okej som oplacerad i ett tufft stayerlopp i årets enda start. Ett av många skrällbud i loppet.
9 FONDA BOKO-Torbjörn Jansson 22%

Fonda Boko är startsnabb och trivs bäst i ledningen. Det visade han senast, när han tog en vattentät spetsvinst. Bakspår denna gång och även om han klarar det är det ingen fördel

12 GRAVITY FALLS-Örjan Kihlström 17%

11 ACTUAL STAR-Kenneth Haugstad 2%

Var ute på en svår bana senast och ska inte dömas så hårt på den insatsen. Han spurtade väldigt bra näst senast och är inte helt borta om det stämmer

6 FLOH G.-Mads H Nielsen 1%

2 ISLA DE PINOS-Tobias J Gustafsson 2%
1 VÄSTERBO PAY ME-Björn Goop 9%

Västerbo Pay Me har haft innerspår bakom bilen i två lopp och ”som bäst” fått rygg ledaren. Har vunnit ett av de fem lopp han gått i spets. Körs av Björn Goop för första gången.

10 HARRY RUDA-Claes Sjöström 1%
5 SON OF TRITON-Erik Svensson 1%

Son of Triton är riktigt startsnabb om han trycks av
3 BELLMONDO HORNLINE-Magnus S Karlsson 1%

 

V86-5, VOLT 1640, Kallblod, Bergsåker

9 THESS PRINSEN-Martin P Djuse 4%

Thess Prinsen har lurigt spår, men farten finns där! Han gick bra efter tidig galopp senast. Åttaåringen kan mycket men agerar lite spänt i början av loppen och blir det tappstart/galopp från ett snävt femtespår kan det bli för långt fram över kort distans. Men trampar han iväg på ett bra sätt kan han vara lösningen på loppet och han får tipset till en skön procent!
10 BONALDO-Jan Norberg 4%

Bonaldo har galopperat mycket i karriären men nu gått felfritt i fyra lopp på raken och verkar trivas med rutinerade Janne Norberg. Senast snabbstartade han från springspår på tillägg och kunde köras till spets på första långsidan. Han höll sedan undan knappt mot 6 Närbyflickan som fick chansen på upploppet från rygg ledaren. Nu står Bonaldo 20 meter bättre till gentemot Närbyflickan och det kan nog bli en snabbstart, och kanske spets på nytt. Han kan dock vinna från andra positioner också om han bara håller sig i trav
4 NORDBY HUGIN-Jan Olov Persson 53%

Jan-Olov Persson vill hålla tilläggshästarna bakom sig över kort distans och ekipaget sitter troligen i ledningen efter 500 meter. Blir väldigt stor favorit och är JOPs val före stallkamraten Atom Vito. Kan vinna, men jag tar ställning och ratar Perssons duo här. Nånstans får man göra ett val....

7 ATOM VITO-Ove A Lindqvist 10%

Atom Vito gick bra i regidebuten men då han är bortvald av JOP blir han troligen något bortglömd. Streckar man mer än mitt lås känns han given.

13 KOS E.TROLLET-Robert Bergh 4%

8 KALLJOR-Mikael Halvarsson 3%
6 NÄRBYFLICKAN-Robert Skoglund 2%
1 TROLL BORKEN-Rikard N Skoglund 14%

Troll Borken har haft innerspår i voltstart i fyra lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle (senast). Vann den gången. Har vunnit två av de tre lopp Rikard N Skoglund suttit i sulkyn

5 MOTODDY-John Östman 1%
11 PENSJONEN-Jimmy Jonsson 1%

12 TANDSMÄRTA-Susanne H Osterling 1%
15 ÅSE-Kenth Åkerlund 0%

2 TIN GNIST-Olle Alsén 2%

14 HÖSTBY IRENE-Oskar Kylin Blom 0%

3 TALLMONS WILSEN-Micael Melander 1%

 

V86-6, VOLT 2140, Fördel Ston, Solvalla

6 PRINCESS TIME-Björn Goop 4%

Princess Time har form, läge och kusk och kan vara ett kul skrällbud. Ännu en rolig tipsetta och här går jag fullt ut och spikar med Prix D´Amerique-vinnare i sulkyn.  Hon är i fin form och känns pigg och fin i jobben. Det blev fel från början senast med rygg på en galopperande häst och Örjan pressade inte henne till slut. Hon brukar vara kvick ut och det spelar ingen roll om hon behöver gå med brodd, hon travar ändå. Intressant sa Bull!

11 COYS RAIN-Ulf Ohlsson 23%

Coys Rain är lovande men han har bara vunnit en gång och dras med sämsta läget. Coys Rain är kapabel att vandra en bit i klasserna. Motståndet är inte värre än tidigare, men utgångsläget kunde varit bättre. Trots spåret ska Coys Rain tidigt med på lappen.

1 TRITO DE ROYAL-Erik Adielsson 26%

Trito de Royal duger gott men kan hamna illa till från innerspåret. Trito de Royal har haft innerspår i voltstart i ett lopp och fick då rygg ledaren. Vann den enda gång han gått i spets. Trito De Royal gjorde ett bra lopp senast och löser han innerspåret blir det en framskjuten placering.

3 FLASH DI QUATTRO-Mads H Nielsen 14%

Flash di Quattro kan öppna bra både bakom bilen och i voltstart, om kusken kommer rätt på det från början. Senast höll han fullt godkänt från spets men fick se sig slagen av Castleman.

2 ELECTRICAL-Hans Owe Sundberg 3%

7 CANDY HORNLINE-Erik Svensson 5%

Candy Hornline skrällde rejält till över hundra gånger pengarna förra veckan och bekräftade att ”Busens” stallform är i ordning. Hon lär knappast ge ett lika högt odds denna gång men vi tror ändå att hon blir bortglömd av många. Då det inte rörde sig om någon bluffseger tycker jag att hon ska tas på allvar även denna gång om man garderar loppet.

5 VELASQUEZ GAR-Örjan Kihlström 19%

Velasquez Gar tillhör de bättre loppet, men han agerar osäkert. Senast fick Örjan äran att försöka få honom runt felfri och det lyckades han med. Efter att ha hamnat illa till i starten backades han ner och spurtade fint till slut. Femtespåret är dock inte alls bra och galopprisken är stor. Felfri blir han giftig

8 SAINT GERDA-Petter Karlsson 2%

10 KENWITJ-Torbjörn Jansson 1%
9 CONRADS ELIN-Stefan Erlandsson 1%

4 LILL NONA KULLERS-Bo Landgren 1%

 

V86-7, AUTO 2640, Spårtrappa, Bergsåker

4 HAGENTOY-Robert Bergh 16%

Hagentoy är en bra häst och var knappt slagen senast mot Above All Ås. Hagentoy har vunnit sju av de tio lopp han gått i ledningen. Han drog på tufft i ledningen senast över kort distans men hade inget svar mot Above All Ås som liftat med i ryggen. Båda visar fin form för dagen men lite fördel för den förstnämnde tack vare läget.

1 KNIFETOWN WINNER-Nicklas Westerholm 51%

Knifetown Winner har inte startat under skotvånget ännu och jag är även lite frågande för innerspåret. En gång har han startat från detta läge och då blev det galopp direkt. Det var förvisso länge sedan och i tidigare regi, men skulle han bränna blir renset rejält och jag rankar ner honom ett snäpp och garderar loppet. Knifetown Winner har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och tog då ledningen. Har även frontat från spår 2 och 3. Har vunnit tre av de sex lopp han gått i ledningen.

11 MAKE IT QUICK-Veikko Haapakangas 9%

Hästen har ett bra rekord och tillhör de mest kapabla i loppet. Men sjuåringen har dock inte startat på länge och kanske kan behöva något eller några lopp i kroppen innan formen är som allra bäst. Make It Quick körs av Veikko Haapakangas för första gången.

8 ABOVE ALL ÅS-Ove A Lindqvist 5%

All Above Ås avgjorde efter perfekt resa senast. Uppgiften är knepigare nu, men får han sitt lopp kan han vinna igen. Man hoppar över silverfinalen på V75 och startar här istället

5 WASA WARRIOR-John Östman 13%

2 IPPON FUTURA-Martin P Djuse 1%
6 JANNE SISU-Rikard N Skoglund 1%

9 NAVARONNE-Jessika Sidbäck 1%

10 TODAYS BUTTERFLY-Henrik Svensson 1%
12 CHOCOLATE GOLD-Per Linderoth 1%

3 M.R.HUNGRY EYES-Olle Alsén 1%

7 GREENSTAR-Tomas Pettersson 1%

 

V86-8, AUTO 2140, 5-åringar, Solvalla

3 REVEREND WINE-Björn Goop 52%

Reverend Wine är snabb ut och jag har svårt att se något annat scenario än att han med Björns understöd tar sig till ledningen. Väl där har jag lika svårt att se honom förlora, då motståndet inte ser så tufft ut. Duon är obesegrad tillsammans efter tre starter. En möjlig spik men jag vill gärna ha med lite skrällbud i sista så det blir spik enbart på lilla systemet.

10 NISSE ROC-Michael Larsson 13%

Nisse Roc är en segervan herre som är bra för klassen. Orkade inte från utvändigt ledaren i sin senaste start och har fått ladda batterierna lite efter det. Vann fyra av åtta starter ifjol och jobbade tidigare hos Gooparna. Skulle säkert vara roligt att sätta nosen först här.

6 GLOBAL TAILWIND-Jorma Kontio 13%

Global Tailwind avslutade rejält via 12 sista 800 senast utan att få tag i vinnaren. Tröttnade efter att ha övertagit ledningen i ett stayerlopp på V75 före det (Nakoda Goj vann) och satt fast med rubbet sparat för tre starter sedan. Bra nog att segerstrida med lite klaff. Global Tainwind är i kalasform. Han blir att räkna med

8 SIGEL DOC-Hans Owe Sundberg 9%

Hon har löpt bra hela hösten och vintern och känns som vanligt i träningen men har naturligtvis fått ett dåligt spår. Hon är dock väldigt kvick ut och kan hitta ner i ett vettigt läge och då har hon har ju visat att hon kan avsluta hyfsat. Inte alls otänkbar trots läget.

12 SUCH A KNIGHT-Erik Adielsson 3%

7 HAZELHEN HERMES-Mika Forss 1%

9 MARVELOUS-Carl Johan Jepson 2%

1 VIDIVICI C.C.-Mattias Djuse 2%

Vidivici C.C. har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och fick då rygg ledaren. Har frontat från spår 2.
2 MELLBY EXOTIC-Örjan Kihlström 3%

5 LEVEL CHANGE-Ulf Eriksson 1%

4 TOMMY VINT-Kaj Widell 1%
11 SIR HENRY P.HILL-Jörgen Westholm 1%

Sir Henry P.Hill kan bättre än vad som visats på sistone

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-3-4-5-6-7-9-10-11 (8-12)

2) 3 TITAN BRODDE (1-5)

3) 3-4-5-6-7-9-11-12-13-14 (1-10)

4) 4 CHICHEN ITZA (8-7)

5) 9 Thess Prinsen/Bonaldo (4-7)

6) 6 PRINCESS TIME (11-1)

7) 1-4-8-11 (5-2)

8) 3-6-7-8-10-12 (9-1)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Reverend Wine i avd.8 så blir kostnaden endast 200:-

V75 Lördag 3 februari, ÅBY

V75-1, VOLT 2140, Brons

2 TUDOR KRONOS-Robert Bergh 46%

Tudor Kronos har tagit fyra segrar på fem starter efter sitt långa uppehåll och han har sett fin ut vid segrarna i de två senaste starterna även om det har varit i lite enklare sällskap. Han har dock visat tidigare att han duger fint i V75-sammanhang och fungerar han fullt ut ska han ha en mycket bra chans. Han har inga problem med voltstart och har visat att han kan kliva iväg rätt bra från start. Han är inte snabb nog att ta ledningen men är Robert Bergh lite offensivt är det inte omöjligt att han kan få ta över kommandot efter ett halvvarv. Tudor Kronos är så pass bra att han även kan vinna den tunga vägen men då han ibland inte riktigt fått aktionen att stämma kan en gardering löna sig då han blir stor favorit.

6 FRIEND OF NATURE-Lutfi Kolgjini 15%

Friend of Nature vek ner sig i spets senast och var lite klenare än väntat även om det blev rätt bra tempo med en offensiv Daydream Rapida på utsidan. Tätare starter kan nog vara ett plus, men skor och full väg och vanlig sulky nu är nog minus. Gör favoriten bort sig kan det däremot bli billigt i spets kanske och det bör bli ledningen trots att han är sämre i voltstart än bakom bilen.

10 IAGO ZON-Joakim Lövgren 14%

Iago Zon ska räknas om han skulle få ett perfekt rygglopp fram till upploppet. Hästen ser formstark ut för dagen och har haft krafter kvar två starter i följd.  Han tål inte att göra så mycket själv över den här distansen, men ingen kan slå honom på speed i det här gänget i alla fall.

5 MELLBY DEMON-Erik Adielsson 9%

Mellby Demon har rätt bra fart, men såg bara sådär ut senast och risk för tappstart trots Adielsson i sulkyn. Måste vara mycket vassare än senast för att duga i alla fall, men det händer ju att Nurmos har branta formkurvor på sina hästar.

8 SCARPIA-Nicklas Westerholm 2%

Scarpia fick göra grovjobbet runt sista sväng senast och det är inget att säga om att han mattades lite sista biten. Han har varit bra i starterna innan och har ett intressant smygläge här. Skulle det stämma fullt ut kan han mycket väl skrälla. Bara streckad på knappt två procent i nuläget.

11 DAYDREAM RAPIDA-Hans Crebas 2%

12 TAFFY-Björn Goop 1%

7 MR PERFECT-Kevin Oscarsson 4%
1 FRISCO FLAME-Stefan Söderkvist 3%

3 DROGBA BOB-Peter Untersteiner 1%

9 SHELBY GLIDE-Carl Johan Jepson 1%

4 SUPER PHOTO BOOD-Petter Karlsson 1%

 

V75-2, AUTO 1640, Klass II

7 DESEFINADO-Björn Goop 19%

Desefinado får tipsettan trots lite trassligt startspår och oklart löpningsscenario. Han fick fritt sent senast, men det såg inte ut att vara rätta trycket i honom ändå, men loppet i kroppen bör ha gjort nytta eftersom Goop haft svåra träningsförhållanden en tid och en stallform som varit si sådär. Kan Björn hitta ner på innerspåret eller komma till spets om Ronzon Face gör bort sig så är det nog rätt bra segerchans.

11 ENJOY THE LIFE-Oskar J Andersson 13%

Enjoy the Life är en rusartyp som inte gillar att gå i ryggar och då är ju läget knappast optimalt. Fart för att vinna finns om han fungerar och Oskar J är ju vass i sulkyn med. Outsider härifrån.
4 RONZON FACE-Tommy Karlstedt 19%

Ronzon Face kanske blir favorit efter att ha sett bra ut och fått krafter kvar efter galopp när han gick i jänkarvagn i V75 senast. En snabb häst som var riktigt bra vid segern näst senast och fungerar han och kommer till spets är det bra chans, men femåringen är inte helt pålitlig och Tommy Karlstedt litar jag inte på fullt ut som kusk bakom en V75-favorit

8 SAURON PIL-Peter Untersteiner 18%

Sauron Pil som imponerade i inledningen av karriären och såg ut som en blivande stjärna. Han har dock haft stora problem de senaste åren och inte fått det att lossna helt hos Untersteiner heller. Han såg okej ut vid spetssegern senast, men har fått vila lite igen efter det och är svårbedömd från gång till gång. Peter låter dock rätt nöjd för dagen, men hans stallform känns väl inte lika het som vanligt och läget lär ju också innebära ett tungt lopp. Ändå ganska tidig mot detta motstånd.

9 VALTER L.P.C.-Lutfi Kolgjini 8%
3 LUCAS LADAY-Jörgen Sjunnesson 4%

1 NOUVELLE MADELENE-Veijo Heiskanen 2%

5 ARN BRODDE-Olav Mikkelborg 1%

Arn Brodde är en svårbedömd norsk gäst som på slutet mest varit ute i montélopp. Han står dock perfekt inne på pengar och tränaren har siktat på det här loppet en tid. Han kommer nu att tävla med jänkarvagn för första gången vilken kan ge en bra effekt. Han har visat att han kan öppna rätt bra och att det är kuskbyte till Olav Mikkelborg är ingen nackdel. Han är minst streckad i loppet men i ett mycket öppet lopp känns han värd en markering.

6 YANKEE BOY-Kim Eriksson 5%
2 CASTLEMAN-Peter G Norman 6%

10 NOTRE AVENUE-André Eklundh 2%

12 HARRI K.-Peter Ingves 2%

 

V75-3, AUTO 2140, Guld

9 ZENIT BRICK-Björn Goop 77%

Zenit Brick  är megafavorit och det blir svårt att fälla honom i Gulddivisionen. Han fick visserligen stryk senast men fick då en tung resa och höll starkt. Han rapporteras bra i träningen och att han dragit bakspår känns nästan som en fördel. Det blir nog lite körning från början och det gynnar bara Zenit Brick. När positionerna är intagna kan Björn Goop sända framåt och Zenit Brick har visat sådan styrka att han kan avgöra trots ett tufft upplägg, framförallt då motståndet inte känns speciellt tufft
8 KADETT C.D.-Robert Bergh 6%

Kadett C.D. bör vara värst emot även om jag var lite besviken på hans insats senast. Spets över lång distans är nog troligen inte hans favorituppgift länge. Går nog bättre med ett snällt lopp och kan nog slå resten om favoriten kommer bort

6 PINGUS VANG-Magnus Teien Gundersen 7%

Pingus Vang har hittat stilen igen efter att ha varit ur form en tid. Spurtade mycket vasst från sistaplatsen senast och var inte långt ifrån att hinna fram. Vann från ledningen gången innan. Fick bestämma allt då, men var ändå nära att bli upphunnen och räddades av linjen. Form finns, men det är ju tuffare emot här. Kanske kan dyka upp på en placering bakom Zenit Brick

5 OLYMPIC KRONOS-Lutfi Kolgjini 3%

Spurtade förbättrat bakom två bra hästar senast. Snabb ut, laddas mot spets? Sällan vinst i sulkylopp. Senaste segern togs i monté. Olympic Kronos avslutade bra efter en invändig resa senast. Han hade varit ifrån innan den starten och går nog framåt en del med loppet i kroppen. Han är startsnabb och vi tror att Lutfi Kolgjini sänder till ledningen. Sedan är frågan om ”Ludde” vill köra i ledningen men oavsett är Olympic Kronos garanterad en fin resa och han finns med bland de tre

3 BEAR DANCER-Carl Johan Jepson 2%
4 BANDIT HORNLINE-Stefan Söderkvist 3%

7 BILLY FLYNN-Erik Adielsson 1%

1 ART ON LINE-Johnny Takter 2%
2 DREAMS TAKE TIME-Jan Henriksson 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Stolopp

12 FAR FAR AWAY-Johan Untersteiner 12%

Hon var klart bra som fyra i V75 på Halmstad senast så någon fara med hennes form är det inte. Hon har nu fått ett chansartat läge så det gäller att smyga med och med lite klaff under vägen kan hon nog ha en platschans. Inga ändringar är inplanerade och hon har fart nog i kroppen för att segerstrida.

6 IRIS PALEMA-Erik Adielsson 20%

Iris Palema känns intressant i det här loppet och ska räknas tidigt. Hon var bra vid segern för tre starter sedan och höll bra senast efter en tung resa med tredjespår fram till utvändigt ledaren efter 600 meter. Iris Palema kan öppna rätt bra och det skulle vara intressant om hon kunde vara först framme och köras till ledningen i ett tidigt skede. I sådan fall kommer Erik Adielsson (kör för första gången) dra i ett jämnt temp och då kan Iris Palema bli svårfångad.

8 VALBORG MARJE-Carl Johan Jepson 22%

Valborg Marje är kapacitetsmässigt bästa hästen och hon har visat att hon duger i V75-sammanhang, men hon är inte alls att lita på. Näst senast såg hon ut att gå mot segern men gick över i passgång kort före mål och diskades men hade slagit Olle Rols, som ståtar med tre raka V75-segrar, den gången. Senast svarade hon för en bra upphämtning efter tidig galopp och bara hon sköter sig och går felfritt ska hon ha en vettig chans då motståndet är enklare den här gången. Femtespår i volten är inte det bästa och det finns galopprisk. Carl Johan Jepson kör Valborg Marje för första gången och det känns inte som någon nackdel även Paw Mahoney känner hästen bäst.

7 HOT ADVICE-Carlos Söderström 3%

Hon blev lite rullig senast och kom nog helt enkelt inte överens med banunderlaget. Annars känns hon pigg och fin i jobben. Jag tror hon gör ett bra lopp och stämmer det kan hon vara med och tjäna en slant. Hon gick med helstängt huvudlag senast, men nu blir det norskt som gången innan

10 BONETE-Peter Untersteiner 8%

14 UNCHAPERONED DANCE-Lutfi Kolgjini 3%
15 AM I WRONG-Tommy Karlstedt 2%

13 SUNNA LOVE-Henriette Larsen 13%

Henriette Larsen är en av Sveriges vassaste lärlingar. Karriärens andra V75-seger fixades i lördags. Hon kan slå till igen. Sunna Love är bättre än någonsin och gynnas av högt tempo. Med två konkurrenter strukna ökar chansen till att vara med på målfotot. Spelvärd.

1 KAKAN GERTORP-Anders Svanstedt 5%

5 JUDGE REO-Michael Larsson 1%

4 LARAMIE FLOW-Magnus Jakobsson 1%

9 ANGELA RICH-Björn Goop 2%

2 COLOUR OF LOVE-Peter U Andersson 0%

Strukna: 3 The Black Girl, 11 Prima Italia

 

V75-5, AUTO 1640, Stolopp

7 SOUTHWIND FEJI-Erik Adielsson 68%

Southwind Feji går från klarhet till klarhet och det känns som hon utvecklas hela tiden. Hon verkar vara helt oöm och tål att göra jobbet själv. Nu möter hon lite tuffare motstånd och har spår långt ut på vingen, det blir också första starten över kort distans på lördag. Tränaren Pär Hedberg tror att Southwind Feji kan öppna bra om man väljer att ladda lite från start, och som Pär säger går det inte att backa från start. Risken finns för en tung inledning och att Southwind Feji får göra jobbet utvändigt ledaren. Så bra som hon varit kan hon mycket väl vinna igen trots en tung resa och jag spikar ekipaget igen. Sveriges segerrikaste häst under fjolåret.

3 WELL DONE LA MARC-Björn Goop 14%

Well Done La Marc är fältets näst bästa häst och här har hon näst intill perfekta förutsättningar då hon normalt inte missar ledningen. Hon har grymt fin statistik från den positionen. Senast kom första förlusten därifrån, men det var mot vassa Swish Lane på en bana som var rejält kladdig. Då var distansen också 500 meter längre. Jag är självfallet inte säker på att hon pallar att stå emot Southwind Feji som har ruggig "keps, men vid gardering är hon första motbudet. 

5 MAKERA-Peter Untersteiner 5%

Makera har visat jämn och fin form en längre tid utan att få vinna. Hon var gått gåendes då hon galopperade i sista sväng senast och formen verkar vara intakt. Nu möter hon några riktigt bra hästar men hon går alltid bra till slut och skulle det bli rejäl körning hela vägen kommer hon fälla många över upploppet.

4 KENDRA SILVIO-Thomas Uhrberg 1%

Kendra Silvio klarade inte voltstarten i lördags utan det blev galopp direkt. Kändes annars riktigt fin och formen finns där. Nu är det autostart och det är betydligt bättre. Läget blev fint och hon kan öppna. Är uppanmäld, men har mött flera av dessa hästar förut och ska kunna vara där framme. Troligen jänkarvagn nu

10 TWIN PEAKS-Ken Ecce 0%

2 FIREWIRE-Niclas Stenquist 6%

1 QUEBEC C.D.-Peter G Norman 3%

Quebec C.D. står det rygg ledaren i programmet för och på Åby får hon ju chansen. Med lopp i kroppen och norskt huvudlag känns det inte omöjligt att hon stånker sig förbi på "stretchen", 3% är för lite.

12 MERLES SIMONE-Olav Mikkelborg 0%

6 COME AND DREAM-André Eklundh 1%

9 DIORA SOUND-Anders Zackrisson 1%

8 YIPPIE CHIC-Carl Johan Jepson 0%

11 MAMASAN-Peter Ingves 0%

 

V75-6, AUTO 2640, Silver

3 MASTER CROWE-Peter Ingves 23%

En av favoriterna i omgången är Master Crowe som vi är vana att få se i vinnarcirkeln efter loppen. I fjol vid den här tiden radade han upp framgångar och tog sex raka segrar och tio segrar på elva starter. Tränaren Petri Puro har medvetet pausat den åttaårige hingsten under sommaren eftersom hästen har problem med allergi. Efter att ha gjort comeback i höstas med två raka segrar har det gått grus i maskineriet. Master Crowe har varit ute i V75 tre gånger i rad utan att få till det. Först satt han fast med krafter kvar, därefter blev det en oväntad galopp strax efter start och senast fastnade hästen med allt kvar i rygg på ledaren och galopperade kort före mål.
- Det har strulat och vi får hoppas att vi har medvind nu istället, säger Petri Puro.
- På Jägersro näst senast hade han lite problem med munnen som vi hade varit hos tandläkaren för innan loppet. Han hade haft en inflammation i munnen och hade nog fortfarande lite känning av det. Så när Ingves tog upp efter att ha laddat i starten och skulle backa ner i tredje utvändigt hände någonting. Jag tror att hästen var lite öm i munnen fortfarande och reagerade på när kusken tog i honom. Det blev lite ryckigt.
- Senast i Kalmar kändes hästen stark och blev fast med mycket krafter kvar. Han blev lite rädd kort före mål när Johnny Takter viftade med tömmarna framför och det blev galopp. Det var synd att han inte fick luckan 150 meter kvar för då hade det nog hänt ganska mycket. 

- Han känns stark och ser väldigt fin ut. Jag tyckte att han var ovanligt spänstig och fin inför loppet på Jägersro näst senast. Han känns fortsatt lika stark och spänstig som han gjorde då så jag måste tro att toppformen är nära. 
- Jag körde honom i går (onsdag) och han ska få röra på sig lite under fredagen. Han är stark men har lite dålig teknik när han springer i backen. Det var därför jag inte trodde att det var så bra häst innan han började starta och vinna lopp, säger Puro.

Han har spår tre bakom startbilen och distansen är 2640 meter vilket hästen bara har startat över en gång tidigare och då vann han.
- Vi har mest startat över medeldistans men nu provar vi lång distans. Han är stark så det ska gå bra men han möter några starka och entaktade hästar.
- Jag tror att det är positivt med täta starter. Han har startat vecka efter vecka en gång tidigare och då vann han först ett försök i V75 och sedan finalen veckan efter. Det var i och för sig i en lägre klass men jag är som sagt nöjd med hur hästen känns. 
- Det ska bli roligt att se hur han fungerar igen över 2600 meter och det kan bli så att vi provar Frankrike i vinter. Kanske inte på Vincennes, det är nog för tufft, men på en mindre bana.

- Jag har en bra känsla för honom. Det känns som sagt att han är i riktigt bra form. Han är snabb ut och det finns ju open stretch på Åby. Så han ska inte behöva sitta fast den här gången.

Hästen går som tidigare med öppet huvudlag och med sitt normala tävlingsbett nu. Det skulle bli några minusgrader på kvällen men de säger att man inte behöver ha hakar. Fast någon form av fäste kanske man behöver ha.

- Det är inte helt omöjligt med jänkarvagn om vi är i tid den här gången så jag hinner att få låna en. Vi får se. Det är inte aktuellt med rycktussar ännu i alla fall. Han är bara åtta år hästen, ha, ha. Nej, men han är så ärlig och gör alltid vad han kan ändå, säger Petri Puro.

6 BARKEVIOUS MINGO-Carl Johan Jepson 21%

Barkevious Mingo, en sjuårig valack fallen efter hedersmärren Sävaflickan och själv för övrigt uppkallad efter en amerikansk fotbolls-spelare, blev lite av en publikfavorit på V75 under fjolåret. Efter ett uppehåll på fyra månader slog han till direkt i sin comeback på Åby i slutet av december och vann överlägset. Något som tränare inte hade förväntat sig.

– Det var överraskande bra, får jag nog säga. Han hade varit borta så länge och fått nytt foder och flyttat till nytt stall – och så går han runt om och vinner med femtio meter, det var inte dåligt.

Barkevious Mingo har därefter hunnit med ytterligare en start – och seger. Det blev enkelt från spets i Örebro senast.

– Ja, det blev ju ett lättare lopp men han var fortsatt bra. Hästen känns fin och har ju fått två lopp i sig nu och normalt ska han ha gått framåt med det.

– Det är klart att det inte är de allra bästa hästarna i klassen men det är ett tuffare motstånd nu än det varit de senaste gångerna. Alla de bästa emot fick dessutom spår längre in än oss. Men min häst är ju väldigt startsnabb också, han vill gärna gå till ledningen, så jag tror nog de får köra en bit.

– Hästen går väl egentligen från alla positioner, det har vi sett, men han har gjort ett par fantastiska lopp i ledningen så jag får nog säga att han är allra bäst där. Lång distans har han inga problem med, han gick väl till och med ett ban-rekord på Åmål.

– Ja, hästen är bra och man tror ju alltid på chans med honom, så det får jag säga. Vi tävlar med jänkarvagn och helstängt som vi brukar. Vi får hoppas på det bästa, säger Nils Norelius.

5 NAKODA GOJ-Nicklas Westerholm 17%

Nakoda Goj har tänt till rejält hos duktige Nicklas Westerholm. Han gillar den långa distansen och kan vara den som får loppet bakom Barkevious Mingo och Master Crowe. Gynnas också av kortare brodd nu och det känns som att han blir giftig till slut.

8 DIGITAL ARCHIVE-Robert Bergh 6%

Digital Archive har hög högstanivå och trivs över distansen. Han vann lopp med skor förra vintern och har tränat bra inför sin årsdebut. Vann ju också direkt efter uppehåll i Frankrike näst senast.

1 HEARTBREAKER V.S.-Björn Goop 11%

2 NANCY AMERICA-Erik Adielsson 12%

4 BULLYOUNG-Stefan Söderkvist 3%

7 EMIR LA BROUSSE-Magnus Teien Gundersen 3%

9 VALOKAJA HINDÖ-Magnus Jakobsson 2%

 

V75-7, AUTO 2140, Klass I

4 RUSHMORE FACE-Lutfi Kolgjini 23%

Rushmore Face har mycket hög kapacitet, men har strulat mycket och inte fått ut sin fulla potential. För tre starter sedan såg han ut att kunna slå hästar som Makethemark och Monark Newmen i en BC-semifinal innan han blev tassig i ledningen och galopperade in på upploppet. Inför senast var han kastrerad och det verkar ha slagit väl ut. Trots 40 meters tillägg vann han på bra sätt och även om motståndet var klent så visade han styrka och bra inställning när han blev utmanad på open stretch sista biten. Kolgjini låter jäkligt nöjd med hur hästen har tagit loppet och i spets måste han vara svårslagen i klassen när han fungerar

1 IT´S SHOWTIME ZAZ-Nicklas Westerholm 21%

It’s Showtime Zaz är ytterligare en häst som hittat en ny växel hos Nicklas Westerholm och intrycket vid segern senast var mäktigt. Han bara mosade en så pass bra häst som Jaques Noir utvändigt och såg riktigt stark ut. Innerspår passar dock dåligt och han har galopperat därifrån tidigare när kusken laddat. Borde vara risk för galopp eller tappstart om inte Westerholm fått till startsnabbhet på honom också

12 VOLOCITY DE VIE-Erik Adielsson 14%

Han imponerade stort i sin första start för Nurmos senast och känslan är att sexåringen kommer att klättra snabbt i klasserna. Han måste räknas mycket tidigt här trots läget och känns spelvärd i avslutningen. Gynnas av en invändig strykning.

3 UNO PICCOLINO-Johnny Takter 2%

Han han avslutade bra. Hästen har form och läget fint. Kan öppna skapligt och bör hitta position. Kan ta fina pengar från ett bra utgångsläge.

7 SONO DI PA-Stefan Söderkvist 3%

9 GLOBAL RACEWAY-Stefan Persson 19%

11 TODDLER-Conrad Lugauer 2%

5 PACIFIC FACE-Giuseppe Lubrano 3%

2 RAGAZZO DA SOPRA-Björn Goop 7%

6 DEMOLITION MAN F.-Peter Untersteiner 3%

10 BROSA AM-Marcus Lindgren 2%

8 MELLBY EMERALDS-Torbjörn Jansson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-6-10 (5-8)

2) 1-2-3-4-5-6-7-8-9-11 (10-12)

3) 9 ZENIT BRICK (8-6)

4) 6-7-8-10-12-13-14-15 (1-5)

5) 7 SOUTHWIND FEJI (3-5)

6) 3 MASTER CROWE (6-5)

7) 1-2-3-4-5-6-7-9-11-12 (10-8)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Rushmore Face i avd.7 så blir kostnaden endast 120:-

V86 onsdag 31 jan. Jägersro/Solvalla

V86-1, VOLT 3140, Stayerlopp, Jägersro


12 FRANKIE BRODDE-Peter Untersteiner 35%

Frankie Brodde var hårt betrodd på V75 senast som femma i mål men orkade inte riktigt fullfölja, på grund av halsproblem. Han är frisk nu och får ses med chans över passande distans då han har styrkan som krävs. Han brukar trivas den här årstiden.  Han känns fin i träningen och han duger långt i klassen. Ingen ändring i utrustningen. Blir favorit i loppet.

7 ROCKY EGEDAL-Joakim Lövgren 3%

Rocky Egedal var tvåa bakom Dragster näst senast. Dansken har alltid en vass avslutning och han är ett skrällbud. Hedershäst som alltid avslutar vasst. Härdad på distansen. 

9 TONICETOBETRUE-Jeppe Juel 12%

Tonicetobetrue var klart godkänd senast, bara en tiondel bakom hästar som Frozen, Rocky P.H. och O’Grady. Har inte vunnit i något av sina sju senaste startförsök i Sverige. Senast hästen vann i Sverige var nästan två år sedan. Lång distans är ingen fördel.

3 CANTONA AMERICA-Johan Untersteiner 22%

Cantona America känns hetast på start och kanske Johan kan nå ledningen om hästen sköter sig. Han återkommer efter uppehåll, men Johan Untersteiner låter nöjd och hans hästar brukar vara bra direkt. Han har gjort starka lopp med skor tidigare i karriären

4 AWESOME DEAL-Flemming Jensen 2%

Awesome Deal felade i ett bakvarvslopp senast. Har form annars och ses med åtminstone platschans

6 NELLE ATTICUS JAKE-Christoffer Eriksson 2%
1 KOSMOPOLIT GULL-Fredrik Persson 1%

2 BEST BEJI-Ola Samuelsson 1%

10 SAHARA ONE-Marc Elias 1%

5 O´SUNDAY-Jörgen Sjunnesson 1%

8 DUMAS SAND-Mats Svanhall 1%

Struken: 11 DRAGSTER-Roger Malmqvist 

 

V86-2, VOLT 2140, Stolopp, Solvalla

7 CHAPTER N.DEO-Örjan Kihlström 74%

Chapter N.Deo har fått tre lopp i sig efter en liten paus, och har vunnit alla tre. Det här ser ut som en bra uppgift, då jag inte tror att någon svarar när Örjan kör till. Skulle han välja ett annat upplägg eller om det skulle bli dödens ska hon ändå ses med bra chans mot passande motstånd. Chapter N.Deo har vunnit fem av sex lopp och har bra chans till ännu en vinst. Springspåret bör kunna förvaltas på bästa sätt. Omgångens största favorit och jag håller med och spikar.
8 ILE SAINT LOUIS-Jorma Kontio 5%

Ile Saint Louis kommer från en träningsperiod och känns fin i backen. Inte alls någon oäven märr och med klaff från läget är hon där framme. Hon är rätt kapabel men har svikit på sistone. Spår åtta är ett chansartat läge

6 ENTERTAINMENT ÅS-Björn Goop 6%

Entertainment Ås gör första starten i ny regi och är svårbedömd. Hon bör behöva ett eller annat lopp i kroppen för att slå min spik. Hon har inte startat på länge och det är möjligt att Björn Goop vill ge henne ett snällt lopp i regidebuten. Hästen är inte alls tokig och skulle hon vara förbättrad av miljöombytet, kan det till och med visa sig att hon är bäst i det här gänget

9 UNDULAT-Kim Eriksson 6%

Står bra inne i loppet på pengar och har lopp i kroppen. Samma kusk som senast i Kim Eriksson och hon kommer spurta bra igen. Har inte startat med voltstart sedan mars månad. Av tidigare tre försök med den startmetoden har hon galopperat bort sig direkt i två av gångerna.

2 WHEGA-Kent P Gustavsson 1%

4 IRINA K.-Claes Sjöström 1%

1 MONDAY MOON-Micael Stjernström 3%

5 DIADORA-Juhani Partanen 1%

10 C.R.NOBLESS-Linda Sedström 1%

3 AMAZING DOC-Petter Karlsson 1%

12 RESTLESS-Åke Lindblom 1%
11 CANDY HORNLINE-Erik Svensson 1%

 

V86-3, AUTO 1640, Fördel ston, Jägersro

6 HIGHSPIRIT-Flemming Jensen 25%

Highspirit har, precis som ofta sker med äldre hästar, fått en nytändning i samband med flytt till ny tränare. I debuten för Flemming Jensen gjorde han bort sig med galopp, men när han senast fick tränaren själv i vagnen för första gången gick det bättre. Han pilade till spets och lämnade övriga bakom sig över upploppet. Highspirit har i princip alltid varit spetsfavorit när han startat från framspår bakom bilen. Även om han möter några startsnabba konkurrenter tror jag han spetsar nu också och då blir han svår att rubba. Jag tror hårt på att det blir samma scenario som senast denna gång.

1 TAPIRO JET-Stefan Söderkvist 21%

Tapiro Jet fick som sagt regelrätt stryk av Highspirit senast, men ser allt bättre ut och vann enkelt senast. Han är snabb ut och kan få en fin resa i rygg på Highspirit. Tapiro Jet har innerspår bakom bilen för första gången. Har haft andra öppna spår i tre lopp och tagit ledningen tidigt vid två tillfällen (spår 2 och 5). Vann den enda gång han gått i ledningen, Vid gardering. 

5 V.M.VIKING CUP-Sören Johansson 36%

V.M.Viking Cup höll starkt som tvåa bakom Darling Hornline näst senast. Hästen har gått bra lopp på Jägersro tre gånger i rad och är ett tidigt motbud. Riskerar dock att hamna utvändigt ledaren igen.

9 GLOBAL TAKEOVER-Christoffer Eriksson 10%

Global Takeover trivs med Christoffer Eriksson i sulkyn. De två har tre segrar på fem starter tillsammans. Global Takeover är van tuffa gäng och kan vara en outsider om det blir överpace

10 MITOS GOLD-Markus Niklasson 3%

Mitos Gold höll tappert på 12,1 från dödens för tre starter sedan. Bakspår igen är dock ett klart minus

8 LADY CASH-Peter Untersteiner 2%
4 NO GELT FACE-Franz Josef Stamer 1%

3 ARMANI V.P.-Jeppe Juel 1%

Armani V.P. satt lite fast i Århus senast och tränar bättre än han tävlar. Lite platschans

7 RUBACUORI ALCA-Joakim Lövgren 1%

Rubacuori Alca körs av Joakim Lövgren för första gången

2 WILDINTENTION ÅS-Bo Örberg 1%

 

V86-4, AUTO 1640, Solvalla

6 COMTE DU POMMEAU-Peter G Norman 3%

Comte du Pommeau är stark och har visat fin form en längre tid. Ser riktigt formstark ut för dagen och blir allt snabbare i benen. Laddat intryck senast med sparade krafter i mål och han kan få revansch här. Gav riktigt bra formintryck på V75 senast, verkar helt på topp

4 LOUIE BRODDE-Erik Adielsson 35%

Louie Brodde var relativt hårt betrodd i ett tufft V75-lopp senast, men gjorde tidigt bort sig. Sköter han sig denna gång kan det bli revansch. Han stod för en stark insats när han näst senast vann från svårt läge, trots dödens under slutrundan. När han gången efter skulle ut i V75 gick det dock inte lika bra; efter 250 meter galopperade han bort sig och sedan var den dagen förstörd. Erik upp nu och han räknas tidigt.

7 MR PERFECTION-Jim Oscarsson 4%

Mr Perfection har vunnit de fem gånger han körts i ledningen. Går jämnt och bra, men inget gnistrande intryck senast. Behöver tur men duger om han löper upp till sitt bästa.
8 DREAMBREAKER-Dennis Spangenberg 1%

Dreambreaker var sjuk i monté - loppet på Bergsåker, men har gått bra efter det. Senast hade han vunnit om loppet blivit normalt kört, men ryggarna gick inte framåt och han fick för långt fram. Den här gången möter han för bra hästar och från åttondespår har han liten segerchans

5 ROMEUS-Örjan Kihlström 18%

Romeus är riktigt kapabel i grunden men visade en hel del ringrost i comebacken. Han har säkert gått framåt rejält men frågan är om det är tillräckligt. Romeus har vunnit de fem gånger han körts i ledningen

-Romeus comebackade senast efter nästan två års tävlingsfrånvaro. Gick godkänt med tanke på det långa uppehållet. Ska gå framåt med loppet i sig, även om det kanske behövs ytterligare någon genomkörare innan toppformen infinner sig. Tror ändå han dyker upp där framme och eventuellt blir det racerbalans nu, det vill säga norskt huvudlag och jänkarvagn, säger Pär Pergenius.
3 NEW GENERATION-Björn Goop 19%

2 FORECAST-Kenneth Haugstad 14%

Forecast hade sparat i samma lopp som Comte du Pommeau senast och har nu ett bättre läge

10 LOVE PALEMA-Jorma Kontio 2%

1 WESTLINE-Ulf Ohlsson 3%

Westline har haft innerspår bakom bilen i fyra lopp och tagit ledningen vid två tillfällen (de två senaste). Har vunnit hälften av de tolv lopp han gått i ledningen
9 YES WE CAN-Niclas Hammarström 2%

11 ACTION LAUNCHER-Olle Alsén 1%

 

V86-5, AUTO 2140, Fördel ston, Jägersro

2 GAYA DI QUATTRO-Peter Ingves 21%

Gaya di Quattro är van lite tuffare sällskap och har fått ett perfekt läge. Gaya di Quattro har vunnit tre av de fyra lopp hon gått i ledningen. Stoet är startsnabb, stark och trivs bra i tät. Hittar hon till ledningen utan att det kostar för mycket kan hon bli svår att nå för övriga

9 UKEBELL JET-Marc Elias 18%

Marc Elias har kört Ukebell Jet en gång och då blev det galopp. Lyckas han få runt femåringen felfritt denna gång är chansen god, men galopprisken finns där. Han är stark och kan göra jobbet själv.
11 MELLIS AKEMA-Lars Lykke 3%

Mellis Akema har utvecklats mycket sedan han kom i träning i Danmark. Fick öppna tufft för ledningen senast och det var bra gjort att hålla undan. Hon har varit fin i alla tre starter i nya regin. I första starten galopperade hon och tappade rätt så mycket mark, men gick en stark upphämtning. Gången efter var hon slagen på målfoto av en häst som kvalade in till Derbyt och senast vann hon hur lätt som helst trots en tuff öppning. Det känns som en rätt så bra häst som nog kommer att tjäna fina pengar framöver. Den här gången sänker däremot spåret förväntningarna. Hon tävlade barfota fram i första starten i nya regin, men har därefter tävlat med aluminiumskor.

8 WHAT A BABE-Ken Ecce 11%

What a Babe galopperade 350 kvar i ledningen på Charlottenlund senast. Var inte slagen i det läget. Kan en hel del, men agerar ojämnt. Galopplysten och inte alltid att lita på. Speedig, körs på väntan. En outsider

3 KISS FOREVER H.C.-Christoffer Eriksson 29%

Kiss Forever H.C. kördes till spets efter ett knappt halvvarv senast och vann enkelt. Gången innan höll han bra i dödens och han har form att duga

1 M.T.LUCIC-Peter Untersteiner 4%

M.T.Lucic har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och fick då rygg ledaren. Har frontat från spår 2. Har vunnit två av de fyra lopp han gått i ledningen och tre av åtta med Peter Untersteiner i sulkyn.

4 VEGA SIMONI-Nicolaj Andersen 2%

5 B.EAT THEM-Joakim Lövgren 1%

7 PIPER PAGADI-Johan Untersteiner 8%
6 CALLIPYGIAN-Tommy Karlstedt 2%
10 VERMOUTH-Kenneth Nielsen 1%

12 AVENA TOP RANKING-Stefan Söderkvist 1%

 

V86-6, VOLT 2140, Solvalla

7 JULA EXTREME-Björn Goop 27%

Jula Extreme kördes senast till spets och fick bestämma. Via 13,5/1000 gick han undan till knapp vinst före 2 Qamaro C.D. Har spetschans igen från sitt springspår och jag tror i så fall att hon leder runt om igen. Hon var helt okej senast, inte mer, trots att han vann. Han fick styra och ställa som han ville och kanske borde kunnat lite bättre ändå. Med det loppet i kroppen tror jag att hästen kommer vara bättre i ordning den här gången
4 LARGO-Hans Owe Sundberg 15%

Largo var varit rejäl i starterna på sistone. Ett fjärdespår kan vara knepigt, men jag räknar med felfri avgång, och sedan kan sexåringen återigen dyka upp i striden. Han har varit rejäl på sistone, skillnaden senast var att Torbjörn Jansson gav honom ett perfekt lopp och då räckte det till seger. Näst senast blev han ju utknuffad i fjärdespår och höll ju bra, men blev så klart lite stum till slut efter en tung resa. Hästen håller fortsatt fin form och är tidig på kupongen vid gardering.

1 MANTAINABILITY-Kaj Widell 34%

Maintainability har tjusat oss med flera starka insatser under hösten/vintern. Hon har tidigare spetsat från innern men även med en smygresa blir hon farlig. Hon gjorde senast första starten på en månad och fastnade då bakom hästar med sparade krafter till slut. Hon är riktigt speedig och lär sitta långt framme när det är spurtdags. Maintainability kan hålla upp ledningen vid en bra start, annars ligger springspåren nära till hands. Maintainability har haft innerspår i voltstart i två lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle. Har vunnit två av de fem lopp Kaj Widell suttit i sulkyn.

11 OTHELLO TILLY-Torbjörn Jansson 1%

Fått struliga resor på sistone, visat full form. Många att runda. Rysare som kan tända till av att få köras med pisk vilket många hästar från Norge gör.
8 HOCHTHEREITIS SOX-Örjan Kihlström 2%

Hochthereitis Sox har en medioker rad men han ser ut att vara på gång formmässigt och tredjeplatsen senast togs med mersmak. Det finns ett par starka rackare i loppet som gärna drar upp tempot och i så fall biter spurten bra för Roger Walmanns fine femåring.

6 UN DERNIER RIRE-Erik Adielsson 3%

Un Dernier Rire hamnade långt bak i minicomebacken senast. Kom loss sent från femte inner och gick helt ok. Ska gå framåt med loppet i sig och känns riktigt fin i träningen nu. Öppnar snabbt i voltstart och bör komma bra till. Tror han kan vara där framme i ett öppet lopp

2 QAMARO C.D.-Hans R Strömberg 3%

Var tvåa senast bakom favoriten 7 Jula Extreme. Fick då stryk på ett tight målfoto som blev väldigt omdebatterat i sociala medier. Tappar dock från start.
3 DOMINATOR D.T.-Ulf Ohlsson 1%

9 COKTAIL CHIP-Claes Sjöström 1%

5 DONEISDONE-Kenneth Haugstad 1%

12 PORTHOS RACE-Åke Lindblom 11%

Porthos Race står punchigt placerad men är stark och får han lite hjälp med tempot är han inte helt borta

10 SON OF TRITON-Erik Svensson 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Fördel ston, Jägersro

1 AHSOKA T.DREAM-Peter Ingves 5%

Ahsoka T.Dream är rask ur startgroparna och kan spetsa. Ahsoka T.Dream har haft innerspår bakom bilen i två lopp och tagit ledningen båda gångerna. Har aldrig vunnit i spets efter sex försök så det är inte omöjligt att man släpper till någon bra.

2 TOUR KNIGHT-Peter Untersteiner 29%

Tour Knight har inte glänst på ett tag men står bra inne i detta ”fördel ston”-lopp. Hon fullföljde duktigt i snabb avslutning senast. Känns bra och formen är bättre än raden. Läget blev fint, men hon är ingen spetskandidat. Kan ändå dyka upp där framme

4 COKTAIL BAR-Christoffer Eriksson 22%

En sjuårig valacken som har hög kapacitet och framförallt bra styrka. Felfri lär han köras offensivt och lyckas han pressa sig till spets så blir han att räkna med. Coktail Bar inledde karriären hos Markus B Svedberg och gör nu sjätte starten för Lutfi Kolgjini. Det här blir första gången som Christoffer Eriksson kör

8 COOL BELLA-Jörgen Sjunnesson 6%

Cool Bella visar bra form och kan vinna trots det jobbiga läget. Besitter fin styrka och fick utdelning på formen senast. Löser det sig från läget är hon kapabel nog att segerstrida. 
12 VALENTIN-Svend Dyhrberg 18%

Valentin var ett stort utropstecken ifjol och har löst upp en hel del av ringrosten i samband med comebacken senast. Trots läget kan han runda till vinst men det är en tuff uppgift. Han har visat fin uppfattning och avslutade starkt i skymundan i comebacken senast. Med lite hjälp på vägen kan han hinna fram

6 MELBA B.T.-Kevin Oscarsson 2%

3 BOULEVARD-Jeppe Juel 12%

Boulevard har gjort det bra i Norge, men det har varit i billig konkurrens. Var bara ”sådär” i bakvarv på Århus senast. Tuffare emot här och knappast något för V86- spelarna. Boulevard har dock vunnit de två lopp Jeppe Juel kört henne i Sverige.

9 ECUPOS CHARLIE-Joakim Lövgren 1%
10 AGAINST ALL ODDS-Niklas Lindblad 2%

11 PANTHER FACE-Stefan Söderkvist 2%

7 TADPOLE-Håkan K Persson 1%

Tadpole kommer inte att bli speciellt hårt betrodd - det kan vi lova. Och det är inte säkert att han räcker till vinst heller, men det är ingalunda omöjligt. Han har visat smygform och var bl a bra som fyra efter ett tungt lopp i det V86-lopp som Pacific Face skrällde i. Med lite flyt på vägen kan han städa av de flesta V86-systemen så det här är ett lopp som man skulle kunna helgardera utan att skämmas.
5 EARTHQUAKE NEO-Fredrik Persson 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

3 PERFECT KING-Björn Goop 17%

Perfect King är kapabel och han tränar fint, men får inte riktigt till det i lopp. Felade på väg framåt i sista sväng senast och Örjan sa efterat att hästen hade varit långt framme annars. Känns fortsatt bra och läget är fint, även om han inte är någon blixt ut. Om han får till det denna gång, är han i striden

9 EMPIRE GARBO-Erik Adielsson 2%

Empire Garbo satt fast med fulla linor senast och kan nog vinna inom kort. Det krävs lite tur från bakspår, men stämmer det kan han fälla rätt många till slut och får ses som ett skrällbud med Erik.

2 GINOTONIC-Ulf Eriksson 45%

Björn Röcklinger är aktuell med en spännande häst i onsdagens V86-omgång som delas mellan Jägersro och Solvalla. Femårige Ginotonic har lottats till spår 2 bakom startbilen i V86-8 på hemmabanan.
Ginotonic har fyra raka pallplatser och i de tre senaste starterna har han slutat tvåa.
- Jag tycker att det handlat mycket om tillfälligheter att det inte räckt till seger. Senast satt han sist och spurtade rappt sista 350 men hann inte fram. Han gjorde ett jättebra lopp. Gången innan blev han spurtslagen av någon favorit. Hade han haft lite marginaler med sig kunde det lika gärna varit tre förstaplatser. Han är verkligen värd att vinna lopp.

- Det är ett bra spår och hästen känns fortsatt fin. Om inget oväntat händer ska han ha en vettig chans.
- Det skulle vara ett plus om det blir fast bana, han gillar inte när det är löst utan vill ha bra tag i backen. Han får en bättre steglängd med fäste. Vi gör inga ändringar och det innebär öppet huvudlag, fast bomull i öronen, vanlig vagn och samma kusk, Ulf Eriksson.

- Han är ganska allround för klassen, snabb från början och snabb till slut. Han tål tuffare upplägg. Hans svaghet är om banan blir lite för lös.

Björn Röcklinger har i dag strax över 30 hästar i träning.
I fjol slog stallet siffrorna för tredje året i rad och hästarna travade in drygt 2.5 miljoner kronor.

- Inom travet var jag ganska nöjd, även om det var lite stolpe ut med infektioner i stallet.

5 VIDIVICI C.C.-Mattias Djuse 4%

Segern i billigt sällskap. Vinner sällan men tjänar ofta pengar. Kan slå till från ett bra utgångsläge och till en låg procent.

4 UNIQUE FINDINGS-Daniel Wäjersten 8%
1 ATHOS RACE-Åke Lindblom 10%

Athos Race har bra spetschans. Athos Race har innerspår bakom bilen för första gången. Har frontat tidigt från spår 2 och 3. Han fick inte chansen senast men såg fin ut då. Perfekt läge nu och det kan vara spets och slut.Har vunnit sex av de nio lopp han gått i ledningen

10 LEVEL CHANGE-Kenneth Haugstad 0%
11 SEBASTIAN JOURNEY-Jorma Kontio 8%

Han galopperade han bort sig direkt i starten senast som hårt betrodd och blir närmast bortglömd den här gången. Han var bra som tvåa i regidebuten näst senast och har klass att runda till vinst. Han blev störd till galoppen senast men kändes fin annars och ska gå framåt ytterligare med ”träningsjobbet” efter felet. Måste ändå ha en del klaff härifrån.

8 SEAN BANAN-Örjan Kihlström 3%

7 DIGITAL EXTREME-Johan Wiman 1%

6 T.DORSEY-Anders Eriksson 0%

T.Dorsey har vunnit de tre lopp han körts i ledningen
12 DINO DOLLAR-Niclas Hammarström 1%7

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 3-4-7-9-12 (6-1)

2) 7 CHAPTER N.DEO (8-6)

3) 6 HIGHSPIRIT (1-5)

4) 4-6-7-8 (5-3)

5) 1-2-3-8-9-11 (4-5)

6) 7 JULA EXTREME (4-1)

7) 1-2-4-8-12 (6-3)

8) 1-2-3-4-5-9-10-11 (8-7)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Gaya Di Quattro i avd.5 så blir kostnaden endast 200:-

V75 Lördag 27 Januari KALMAR

V75-1, AUTO 2140, Silver

3 AUGUSTUS F.-Johnny Takter 32%

Han imponerade vid spetssegern senast då han såg mycket formstark ut och slog de svåraste konkurrenterna i detta lopp utan problem. Då var det dock kort distans vilket är hans allra bästa och faktum är att han inte har vunnit över 2140 på två år trots tretton försök. Nu såg han så pass formstark ut senast att det säkert kan gå om han får spets och får dämpa tempot en bit, men hans motståndare är mer gynnade av distansen och det är inte helt givet att han rinner undan från ledningen. Får ändå tipset på läget och form.
6 JAIRO-Joakim Lövgren 25%

Jairo var med i ”Augustus F.-loppet” senast och han toppspurtade då som tvåa från kön. Han har varit formstark en tid nu och går alltid till mål, men frågan är var Lövgren hamnar från det här läget. Vingelrisk, men det kan ju bli rätt ändå om det blir tuff spetskörning mellan Ingves och Takter vilket inte är omöjligt.
1 MASTER CROWE-Peter Ingves 27%

Master Crowe har en femstjärnig inställning och är lätt att gilla. Han såg väldigt laddad ut som fastlåst näst senast och galoppen senast var inte hans fel. Det blev väldigt trångt in i första sväng och han trampade upp i framförvarande sulkyhjul. Han har öppnat snabbt från innerspår tidigare, och bedömer att han har en hygglig möjlighet att hålla upp ledningen och skulle han göra det är det en toppchans. Men han kan vinna på andra sätt också bara han inte fastnar invändigt och på förhandssnacket låter det som att det kan bli jänkarvagn den här gången.

9 ONCEFORALL FACE-Jeppe Juel 7%

Onceforall Face har nog spelarna tappat lite denna gång. Han slog ju faktiskt Augusts F. från dödens i september och är inte sämre i grunden än denne och han har ju också läge för att få ett bra rygglopp i hårt tempo. Tänkbar skräll om formen sitter där direkt efter en dryg månads tävlingsuppehåll.
7 TRINITY LUX-Kevin Oscarsson 3%

10 DOLLAR ACCESS-Klas Olsson 1%
5 PAJAS FACE-Christoffer Eriksson 2%
4 TRUST LAUNCHER-Henriette Larsen 0%

2 DIZZY BROAD-Kaj Widell 1%
Struken: 8 Fille Jubb

 

V75-2, AUTO 2140, Lärlingar-Spårtrappa

5 HÖWINGS VENUS-Tobias O Eriksson 17%

Höwings Venus har visat bra styrka vid flera tillfällen och senast kom en välförtjänt seger och det från dödens dessutom. Lite tuffare motstånd nu och hon är inte så snabb första biten och det kan bli jobbigt att göra grovjobbet själv. Plus med ordinarie kusk och tänkbar om han löser ett bra lopp åt henne.
7 WINGAIT ERIK-Henriette Larsen 20%

Wingait Erik såg bra ut senast, precis som han ska göra, men det strulade hela vägen och den starten är det bara att glömma. Han gick 1.20/1600 meter i ett banjobb i måndags, det var ingen vässning utan mer ett rutinjobb för att få lite fart i benen. Han har blivit mer stabil och Henriette kommer prova från start och söka sig tidigt framåt. Det går dock inte att ladda för fullt med honom för då kan han bli rullig och galoppera. Han är härdad i V75 och står bra inne i klassen. Får han bara en hygglig resa är han med långt framme för formen sitter där. Troligen inte någon utrustningsändring.
11 FIDAGU U.R.-Fredrik Berg 6%

Han såg väldigt bra ut senast men blev lite stum sista 100. Det kan ha berott på banunderlaget samt att han stått över tävlandet en kortis. Jag tror på en förbättrad insats nu och det är en häst som duger i sammanhanget. Kommer han bara till tror jag att han är långt framme. Nu blir det jänkarvagn vilket det inte varit på ett par starter. Tidigt streck.

13 UDDENS INTRO-Oskar J Andersson 2%

Uddens Intro är en segstark häst som behövde loppet i kroppen senast. Johan Untersteiner, som körde, var nöjd, men han hamnade lite efter från start och kom sedan aldrig riktigt in i loppet då de drog på i tufft tempo hela vägen framme i tät. Allt har sett bra ut efteråt och han fick sträcka ut i ett jobb nyligen i drygt 1.15/1600. Formen är på gång, men jag misstänker att kusken kommer chansa invändigt och då kan det behövas lite tur för att det ska räcka hela vägen. Det är möjligt att man provar någon form av stängt huvudlag den här gången för att få honom lite mer alertare. Skrällbud.
9 SKYTTEN LISL-Marc Elias 2%
3 GIGGS BOKO-Mads H Nielsen 17%

Det är stark och rejäl häst som gått de flesta loppen i högervarv  hemma i Danmark. Han har gjort två lopp i vänstervarv och gjort det helt okej. Nu är det läge att testa det igen och möta tuffare motstånd. För att han ska fungera bättre sätter man på en huvudstång och en murphy. Dessutom kommer han att tävla med rycktussar för första gången. Han går tungt balanserad och är van att tävla med skor. En outsider som verkar bli väl hårt streckad.

4 DOYOUCASH IN-Peter H Sjöberg 12%
6 UAPPA DI AZZURRA-Peter Zadel 5%

Uappa di Azzura hade nog vunnit senast om inte kusken valt fel väg halvvarvet kvar. Hon är van ganska tufft motstånd och kusken Peter Zadel kör med bra självförtroende. Som 5-procentare ska ekipaget passas.

10 SUCH A KNIGHT-Anders Eriksson 6%

1 CREAM BALLOON-Clara Jonasson 9%
15 OLI FOLLO-Bernardo Grasso 1%
8 KALLSUP-Jan Henriksson 1%
12 NAVIGATOR FACE-Kevin Svedlund 1%
14 ESTEBAN BOKO-Klas Olsson 1%
2 COCOSNÖTEN-Preben Sövik 1%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

3 VÄSTERBOONTHENEWS-Johnny Takter 84%

Vinterns häst i Gulddivisionen, VästerboontheNews, blir ruskigt stor favorit men jag ser ingen anledning att slösa mer streck bakom honom. Speciellt då allt, efter strykningen invändigt, talar för att han når ledningen utan någon större strid. Tioåringen är tveklöst i sitt livs form och sättet som han ”flög” till ledningen och joggade ifrån konkurrenterna med odraget norskt huvudlag senast var läckert att skåda. Johnny Takter har kört honom med framgång tidigare och trots den höga spelprocenten är det bara att spika och vända blad.

6 QUICK FIX-Christoffer Eriksson 3%

Hade Quick Fix varit i toppform och fått spår invändigt om favoriten hade han varit ett hett segerbud. Nu är formen osäker och han tar knappast en längd på Västerboonthenews. Om favoriten ska fällas så måste nog Christoffer ladda vad som går här för att försöka ta sig förbi, men kan då falla på eget grepp så det är svårt att iförväg veta hur man tänker köra.
5 THAI BROADWAY-Kaj Widell 2%

Formen var inte på topp efter långt uppehåll senast. Han höll ändå bra från ledningen och går säkert framåt med loppet. Han känns fin i träningen men är absolut inte i någon toppform. Han kan öppna bra men med VästerboontheNews innanför går det inte att komma till ledningen utan det gäller i första hand att hitta ner i en vettig position. Stämmer det kan han nog vara med bland de tre men det blir svårt att vinna. Det är inte aktuellt med några ändringar
10 B.B.S.SUGARLIGHT-Kevin Oscarsson 3%

B.B.S.Sugarlight mötte Västerbo - onthenews i Halmstad dagen före nyårsafton och var chanslös att utmana både honom och Dante Boko. Troligen kan han inte match a favoriten den här gången heller, men att besegra övriga bör ligga inom räckhåll. B.S.S.Sugarlight trivs i Kalmar, där han vann Kalmarsundspokalen både 2016 och 2017 – båda gångerna från bakspår

9 ART ON LINE-Stefan Söderkvist 1%

4 SIR RATZEPUTZ-Erik Adielsson 3%

2 DREAMS TAKE TIME-Jan Henriksson 1%

7 CALIBER T.T.-Fredrik Persson 0%

Strukna: 1 Spitcam Jubb, 8 Harry Haythrow

 

V75-4, VOLT 2140, Stolopp

3 PRIMA ITALIA-Veijo Heiskanen 41%

Prima Italia har utvecklats hos Veijo Heiskanen och svarat för två övertygande insatser. Har varit förkyld och struken inför det här loppet men Veijo Heiskanen har kunnat förbereda henne på samma sätt som inför den smått imponerade debuten hos honom näst senast. Gör hon om den insatsen blir hon svårslagen och trots att det nu handlar om voltstart är tanken att hon fortsatt ska tävla med jänkarvagn.
13 SNOW ANGEL-Klas Olsson 6%

Hon var helt okej i comebacken senast. Hon hade dolt formen i jobben så det var en positiv insats för tränaren. Har också känts fin därefter så det verkar som att formen sitter där. Hon kan göra en del själv så jag är inte främmande för att hon skall kunna greja en plats där framme och med maxklaff kan hon skrälla. Går med vanlig sulky denna gång

12 KENDRA SILVIO-Thomas Uhrberg 13%

Kendra Silvio var duktig vid spurtsegern näst senast, men galopperade direkt från start senast. Hon är rätt vass till slut om hon får spara speeden och Uhrberg lär sikta på ett smyglopp till upploppet. Tänkbar med klaff.

1 EUROPA SISU-Stefan Söderkvist 3%

Hon är inte helt enkel av sig och kan ibland stimma upp sig för mycket. Från det här läget tror jag ändå att man kan trycka av henne och då är hon rätt snabb ut. Senast gick hon med träningsbalans och öppet huvudlag. Nu blir det aluminiumskor runt om och ett can´t see back-huvudlag. Med lite flyt kan hon vara med där framme

11 MAMASAN-Kaj Widell 9%
4 MISS PRELONG-Kim Eriksson 2%
6 SALIGA-Joakim Lövgren 12%

8 ALVENA VILLHADI-Erik Adielsson 1%

10 STELLA PONA-Micael Stjernström 3%

Stella Pona sköt till bra senast med tanke på att hon fick offra ganska mycket kraft från start. Nu blir det första med rycktussar och dessutom ska hon lättas i balansen. Får hon bara spara speeden kan det gå vägen och bara runt tre procent på henne är alldeles för lite.

14 DIORA SOUND-Anders Zackrisson 4%

15 OTHALA-Johnny Takter 3%

9 BUTTERFLY CENTER-Torbjörn Jansson 0%

2 LARAMIE FLOW-Peter Ingves 1%

5 IRENE PALEMA-Thomas Jonsson 0%
Struken: 7 Alfas Hot Soup 

 

V75-5, AUTO 2640, Klass II

5 WAFFLE-Erik Adielsson 13%

Waffle är snabb ut och har ett toppspår, men imponerade inte senaste och missgynnas av distansen. Siktar troligen mot spets för att släppa till någon bra. har man sedan tur med lucka i rätt läge kan han överraska och får tipset till en intressant procent.
2 FAIRPLAY PELLINI-Kim Eriksson 40%

Fairplay Pellini har högst segerchans, men är överspelad då han troligen är med och öppnar utan att nå ledningen. Skulle han däremot nå ledningen enkelt så är vinstchansen mycket god.
8 MOLIERE-Jeppe Juel 12%

Han har sett lite förbättrad ut i ny regi och han har för lite pengar på sig jämfört med kapacitet och det finns troligen lite utveckling kvar i hästen framöver. Missnöje med utgångsläget men jag tror att han kommer att trampa iväg rätt bra. Att han tappade travet på upploppet senast berodde på att han blev ensam och ofokuserad. Det var absolut inget fel på hästen och det fanns krafter kvar. Nu måste han tävla med tunna aluminiumskor fram men det har han gjort tidigare och ska inte vara något problem. Outsider.
7 MINNESTADS ECUADOR-Micael Stjernström 11%

Han kördes inte för spö senast, men öppnade ändå snabbare än han gjort tidigare. Han blev lite pigg när han fick en tryckare under vägen, men lugnade sig igen. Nu kommer man att vara lite offensiva från det här läget och hästen har inget emot distansen. Hästen är vaccinerad efter segern, vilade en vecka men har sedan tränat på för fullt. Han känns faktiskt jäkligt fin i träningen och tränaren Jesper Hedqvist vill inte byta häst med någon

11 THE REAL STAR-Torbjörn Jansson 4%

The Real Star bröt ut och sprang hem, det var därför som han galopperade senast. Gick jättebra sedan och Torbjörn Jansson sa att de hade kunnat vara med där framme om han bara kört lite på honom. Allt har varit bra i veckan och han känns bara bättre och bättre hela tiden. Ska man ha dåligt spår med någon häst så är det med honom. Han har problem med att växla tempo fortfarande men är stark och rejäl. Distansen är ett plus men nästan i kortaste laget. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.
12 SIR Q.C.-Ulf Ohlsson 10%

Sir Q.C. har hög kapacitet och är stark. Det kan bli bra tryck på  loppet, 10% är för lite, trots att startspåret ju är ett minus.
4 NOUVELLE MADELENE-Veijo Heiskanen 2%
6 HARRI K.-Bernardo Grasso 2%
3 FEEL THE MUSIC-Christoffer Eriksson 3%
9 KAXI DAY-Anders Zackrisson 1%
1 INDIAN FRONT-Tomasz Wisniewski 2%

10 HOT ADVICE-Preben Sövik 0%

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

5 FRIEND OF NATURE-Christoffer Eriksson 24%

V75-året 2017 avrundades med spets och slut för Friend Of Nature, även om det blev hårt ända in på linjen den gången. Den gången handlade det om ett lopp som var stängt vid 550 000 kronor, och nu står hästen klart sämst inne av alla i detta bronsförsök. Ändå tippar jag honom etta. Först och främst är Lutfi Kolgjinis häst härdad på ett sätt som inte syns i bankboken. Han var med och kvalade mot Sprintermästaren och Derbyt under fjolåret. Sedan talar omständigheterna här för att det kan bli spets, en position som femåringen visat att han biter ifrån sig bra i. Nu är det dessutom första gången med Christoffer Eriksson i sulkyn, vilket känns spännande. Och det här är inte ett överdrivet vasst bronslopp på papperet

2 LEGOHOLM ZON-Thomas Uhrberg 20%

Legoholm Zon har formen på topp, men möter mycket hårdare motstånd nu och visst är hon för hårt spelad även om läget är perfekt och det luktar rygg ledaren. Kommer med tre raka segrar och det kan vara så att form slår klass.

1 HANK VON HÅLERYD-Kevin Oscarsson 16%

Hank von Håleryd har gått bra på slutet utan att få vinna. Senast gick det fort hela vägen men han hade tussarna kvar och fulla linor, hade luckan dykt upp hade han varit nära Jairo i mål. Han har lätt för att slå ihop och haft problem från innerspår tidigare så det är galopprisk. Att han ska tävla med helstängt huvudlag är en fördel i loppet men det gäller som sagt att komma iväg felfritt och hitta ut i andraspår. Gör man det tror jag på en pallplats.

8 DAYDREAM RAPIDA-Hans Crebas 2%

Daydream Rapida har varit bra i de senaste starterna och fick utdelning på formen senast då han äntligen fick vinna. Han gillar tufft jämnt tempo så upplägget senast var inte passande egentligen, men eftersom man hade Iago Zon i rygg så fick det bli så. Han pullade i två varv och kändes grym hela vägen. Näst senast gick han bra i dödens på Flemmings förvandlingsnummer Highspirit och gången innan i Kalmar satt han fast. Ifjol tyckte jag han var mest så där och var lite besviken på honom egentligen så det är skönt att han hittat tillbaka. Man värmer i jänkarvagn och sker inget tokigt så kommer han gå i den för första gången. Han är bakrädd av sig så jag tror biken kommer ge bra effekt. Daydream Rapida kan öppna snabbt och kommer att laddas. Han är ingen häst som rundar till seger från kön i en bronsdivision. Han ska vara med där framme tidigt. Tidigare var han stänkrädd och seg i ryggar. Han har blivit bättre på att gå bakifrån, men är fortfarande bättre om han är med där framme. Han tål att gå i dödens och jänkarvagnen kanske ger honom lite extra skjuts. Hamnar man i andra ytter så kommer man nog att sitta kvar, men annars är man inte rädd för dödens. Hamnar de utvändigt om Friend Of Nature så kommer de att syna den rejält. Skrällbud.

11 STARO IVY LEAGUE-Peter Ingves 16%

12 IAGO ZON-Joakim Lövgren 6%

7 BLUE STAR CHAMPION-Torbjörn Jansson 5%

Blue Star Champion avslutade i underkant 11 sista 800 med bra tryck över mål och gav ett formstarkt intryck senast. Kan givetvis få långt fram från ett svårt spår igen men skulle det stämma lite blir han farlig och bara fem procent är intressant.

6 MELLBY DEMON-Erik Adielsson 6%

9 SHELBY GLIDE-Ulf Ohlsson 2%
10 RETURN TO SWEDEN-Kaj Widell 0%

3 LILLAXEL-Anders Zackrisson 1%

4 POKEMON ÅS-Johnny Takter 3%

 

V75-7, AUTO 1640, Klass I

2 GLOBAL SCIENCE-Petter Lundberg 21%

Global Science har Petter Lundberg höga tankar om och hästen var en av anledningarna till att Petter startade upp en filial i Eskilstunatrakten. Global Science gjorde senast sin första start sedan flytten dit och hästen vann hur lätt som helst efter ledning runt om. Det är från tätposition hästen tagit samtliga segrar och utgångsläget här blev prima eftersom hästen är startsnabb. Han gör debut över kort distans, vilket borde passa, och nu är det läge för sexåringen att ta sin första V75-triumf i sjunde försöket. Bra chans till spelvärd procent.
5 CASH VALLEY-Jens Simoni 18%

Han känns fin i jobben och har tagit senaste loppet bra. Då vann han lätt mot lite enklare motstånd. Nu möter han tuffare hästar och det blir nog positioner som avgör. Kommer nog inte förbi samtliga från start så det kan bli en lite lugnare start eftersom han går bra bakifrån också. Med rätt lopp är han med och gör upp om det. Eventuellt blir det can’t see back istället för norskt huvudlag, i övrigt ändrar vi ingenting.
4 ERIK STING-Ulf Ohlsson 17%

Erik Sting har bra kapacitet och skulle han hitta stilen kommer han att klättra snabbt i klasserna. Han var riktigt bra i comebacken i november, men blev sedan sjuk och hade vilat igen inför senast. Då var han för pigg för dagen och galopperade kort efter start. Han kördes ändå runt och fick ett lopp i kroppen och jag tror att han gör en bra prestation felfri den här gången. Ohlsson upp på honom är spännande och de har vunnit tillsammans tidigare.
1 ZORN BRICK-Thomas Uhrberg 12%

Han fick ett perfekt lopp senast och kunde följa med till andraplatsen. Han känns fin i träning efteråt och nu har man fått ett bra läge och en bra kusk. Han är kanske inte bästa hästen i loppet men är stabil och stark så målet är att ta en bra placering så de kommer med i finalen. Det blir inga ändringar mot senaste starten. Från ledarryggen kan allt hända.

11 TWIGS BRIARD-Jeppe Juel 2%

Twigs Briard gjorde ett helgjutet intryck i debuten i ny regi senast. Slog bra hästar utan att behöva visa botten och det norska huvudlaget rycktes aldrig. Iskallt spår nu men han är streckad därefter och tar man fler än två-tre streck är han ett måste på kupongen

7 ELEGANT ÅS-Stefan Söderkvist 1%

9 D.D´S PERSERVERANCE-Johnny Takter 17%

D.D’s Perseverance gick ett starkt slutvarv (12,3 sista 1000) i skymundan näst senast och vid segern senast såg han bättre ut än någonsin. Han avgjorde loppet tidigt och sedan ökade han bara hela vägen in mot mål. Det såg ut som att han skulle kunna fortsätta ett bra tag till i samma tempo och med tanke på väderleken var det en strålande insats. Bakspår över kort distans är givetvis lite chansartat men han har rygg på spetsfavoriten och slipper han bara hästar som är i vägen så blir han att räkna med.
10 MELLBY FIRE-Erik Adielsson 4%

6 UPTOTHE CHAPEL-Joakim Lövgren 5%

8 RHESOS FACE-Christoffer Eriksson 1%

12 VELVET GIO-Torbjörn Jansson 1%

Velvet Gio gjorde det jättebra senast, speciellt med tanke på att han egentligen inte alls trivs utvändigt ledaren. Han är bäst då han som vid senaste segern får gå på rulle. Det är full form på honom och allt har varit bra i veckans träning. Från framspår hade det funnits visst hopp men nu är han bortlottad och det krävs mycket tur. Han ska ut i finalen om ett par veckor och man hoppas en hel del på honom i år, och de stora målen är Kungapokalen och Sprintermästaren. Han tävlar med öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

3 JACK BOWLER-Anders Zackrisson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-3-6-7-9-10 (5-4)

2) 1-3-4-5-6-7-9-10-11-13 (15-8)

3) 3 VÄSTERBOONTHENEWS (6-5)

4) 1-3-4-6-8-10-11-12-13-14 (15-9)

5) 2-5-7-8 (11-12)

6) 5 FRIEND OF NATURE (2-1)

7) 2 GLOBAL SCIENCE (5-4)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Augustus F. i avd.1 så blir kostnaden endast 200:-

V86 Onsdag 24 januari Åby/Solvalla

V86-1, VOLT 2140, Tilläggsjakten, Åby

3 VILLE IMA-Stefan Söderkvist 8%

Han galopperade omotiverat senast. Hästen har gjort bra lopp före och ska kunna göra en vettig prestation igen. Man provade honom i bike senast, men den här gången blir det vanlig vagn. Tog karriärens första och andra seger innan galoppen senast. Hästen är inne i en positiv trend och verkar vara i bra författning för tillfället. Han har tränat riktigt bra hela karriären, men det har dröjt innan han visat det i lopp. Han är inte lätt att räkna på, men det känns som att han är på väg att hitta stilen
8 OTHELLO FACE-Veijo Heiskanen 4%

Othello Face har inte startat sedan 2016 och behöver loppet. Dessutom galopprisk från läget. Veijo ligger lågt men annars har hästen kapacitet att segerstrida. Othello Face är en häst som segrat i V75, till och med i en klass I final! Intrycket i kvalet gillades.

4 CLAY NEERGÅRD-Jeppe Juel 26%

Clay Neergård imponerade stort i sverigedebuten och har gått starkt även efteråt. Givet bud om inte spåret ställer till det. Han blir bättre och bättre och siktar på det danska Derbyt. Ska med på kupongen då han har visat väldigt fartresurser, men han var sämre senast när loppet kördes i lite tuffare tempo.

2 INFINITUS-Joakim Lövgren 25%

Infinitus är en lovande sort som redan vunnit fyra lopp i karriären men senast var han inget extra. Infinitus har fyra segrar på de sex senaste starterna. Hästens samtliga segrar är tagna i voltstartslopp. Han var dock blek senast och har inte startat på en månad, formen? Han står ganska bra till den här gången och om han sköter sig så ska han kunna vara med och göra upp om segern

7 ABOVE ALL-Johnny Takter 11%
10 LEGEND BRODDE-Peter Untersteiner 6%

Legend Brodde comebackade senast och gick bra till slut i skymundan i ett uppullat lopp. Vassare nu och kan en del. Kan vara långt framme och vanlig vagn när det är voltstart

11 RUSHMORE FACE-Christoffer Eriksson 16%

Rushmore Face åker med på att han är klart bästa hästen. Han har vunnit klass II försök från spår tolv och tål göra jobb själv. Men två raka galopper och dessutom tävlingspaus gör det hela klart osäkert.

6 PHOTO LAD H.H.-Preben Sövik 1%
5 BORGA DIAMOND-André Eklundh 1%
1 HEATHER BOUND-Mikael J Andersson 1%
9 LUNATIC FACE-Jens Laursen 1%

 

V86-2, AUTO 2140, Fördel Ston, Solvalla

12 EXTRA FUDGE-Jorma Kontio 43%

Extra Fudge låg stallet lite lågt på inför comebacken senast, men någon djupare rotad ringrost kunde inte skönjas. På klasshästens vis klev han bara fram i dödens på loppets ledande storfavorit Judas Iscariot och avgjorde. Han är riktigt stark och det vore inte likt Jorma att sitta och såsa i kön med honom, varför jag tror på ett offensivt upplägg och en ny vinst.

3 TRITO DE ROYAL-Erik Adielsson 14%

Trito de Royal gick okej senast som tvåa och firma Båth/Adielsson är ofta respektingivande. Löper på jämnt och bra och slutar ofta långt framme även om han inte vinner så ofta. Här har man fått ett perfekt läge och det bästa är om man får smyga med i högt tempo

11 ORKIDEE SKIFT-Örjan Kihlström 15%

Orkidee Skift fastnade med sparade krafter i V75-loppet som Weekend Fun vann. Rejäl häst som såg fin ut i V75 senast. Tål grovjobb. Spurtar ner många
7 ALL STAR-Peter G Norman 3%

All Star har tagit sina två segrar över aktuell distans. Inne i bra trend för dagen. Körs nog fram i dödens. Entaktad. Platsbud i första hand.
5 ELECTRICAL-Hans Owe Sundberg 14%

Electrical är snabb ut och kan leda länge. Bra stallform dessutom. Senast tröttnade hon till slut efter en 10-öppning på en för dagen tungsprungen bana och vi glömmer den starten. Höll bra från ledningen gången före och utmanande Beatiful Bacardi till slut för tre starter sedan. 
8 ZOOM ZOOM-Ulf Ohlsson 3%
10 TIRUNESH-Anders Eriksson 1%
6 GENUINE BOKO-Mattias Djuse 2%
2 GLOBAL TRUSTFUL-Torbjörn Jansson 2%

1 DAHLIA SISU-Tomi Haapio 1%

9 BOHUS PALEMA-Oskar J Andersson 1%

4 AVENA DANGEROUS-Fredrik Jonsson 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Stolopp-Spårtrappa, Åby

12 VICHY GRIF-Kim Eriksson 21%

Vichy Grif ströks i onsdags då hon blev stående på transporten efter trafikproblem. Har hunnit med två starter i Sverige för sin tränare Sofia Aronsson och gett ett mycket positivt intryck. Gick undan enkelt från ledningen senast och enligt körande Kim Eriksson var det närmast okört i mål. Bakspår och några bra emot den här gången men visst kan det gå vägen ändå och jag väljer att spika i min jakt på spelvärda vinnare.

3 EXCLUSIVE RIVNER-Peter Untersteiner 46%

Exclusive Rivner har inlett karriären bra. Två raka segrar och senast duktig tvåa. En lovande märr med bra läge här. Öppnar hyggligt snabbt och måste räknas tidigt. Visserligen har hon varit ute i enkla gäng men hon har löst uppgifterna bra och är fin i träningen. Hon är inte oäven från start och det är Peter Untersteiners bästa chans i omgången.

10 SKAT FACE-Thomas Uhrberg 1%

Skat Face är ett fint sto men har inte startat sedan i somras och formen är svårbedömd. Det är en väldigt fin häst som kan allt i ljusa stunder men som är lite hetsig. Det är därför bra att hon får börja lite i ryggar och om hon löper upp till sitt bästa kan det vara en jätteskräll.

4 GLENNIS ATTACK-Michael Lönborg 4%

Glennis Attack är snabb, men osäker. Har varit struken för en hovböld efter senast. Platsrysare felfri. Ofta hårt betrodd, levererat dåligt på sistone men tog tre segrar i fjol.

7 DONNAFUGATA-Carl Johan Jepson 3%

9 CELINE RUSH-Peter Ingves 4%

Celine Rush tränas av en anställd hos Flemming Jensen. Är på gång och siktar på det danska Derbystoet. Bästa danska chansen i loppet

1 RIKKI TIKKI FACE-Stefan Söderkvist 14%

Rikki Tikki Face tog senast ledningen från spår 2 bakom bilen och vann sedermera.
5 KISS MY LIPS H.C.-Christoffer Eriksson 3%
8 KEYCARD-Veijo Heiskanen 1%

Keycard gick bra när Veijo körde henne senast och kom in i hans träning efter den starten. Känns fin, men detta läge är fel då hon ska smygas. Veijo ligger lågt och ändrar inget i utrustningen.
11 TOXIC TRIX MACAY-Johnny Takter 1%

15 ENJOY MY DOLL-André Eklundh 1%

14 MON AMIE MACAY-Kevin Oscarsson 0%

13 VALBORG GERTORP-Oskar Andersson 0%

2 CHARMING EVY SISU-Mikael J Andersson 1%

6 CHILLI WINALL-Håkan K Persson 1%

 

V86-4, VOLT 1640, Solvalla

3 FROM THE MINE-Micael Melander 16%

From the Mine har vunnit sex av de tio lopp han gått i ledningen. From the Mine ströks senast men gillar spets och lär sikta dit. Passande distans och ett givet bud. Han kom inte till start senast då man fastnade i trafiken. Det blev 11h i transport den dagen vilket förstås inte var optimalt. Man trodde mycket på honom då och gör det igen då de fick bästa spåret.

4 M.T.KNIGHT RIDER-Ulf Eriksson 7%

M.T.Knight Rider är kapabel, bara han klarar spåret. Det är en häst under utveckling. Smålurigt läge. Utmanar utan tappstart

1 DON´T LOOK DOWN-Örjan Kihlström 5%

Don’t Look Down har haft innerspår bakom bilen i två lopp och inlett trögt båda gångerna. Don’t Look Down blev för het senast och var inte bra då. Får smyga med från ett passande utgångsläge och hoppas på lucka vid rätt tillfälle.

7 MORRIS-Erik Adielsson 18%

Kommer med tre raka ägg i programraden. Han gick i mål med lite sparat senast och verkar vara på rätt väg igen, så han håller formen. Han var stabil i volten senast och kan öppna bra från springspår och siktar på att komma ned någonstans, för han behöver få det lite serverat. Man ändrar inget mot senaste starten. Outsider.

6 FONDA BOKO-Torbjörn Jansson 30%

Fonda Boko har vunnit mer än var fjärde lopp han startat i och har bra kunnande för klassen. Han tävlar dock ojämnt och strular ofta till det med galopp. Skulle han sköta sig och lätt komma till ledningen kan han kanske vara vinnaren.

9 SEBASTIAN JOURNEY-Jorma Kontio 16%

Sebastian Rodney comebackade senast och gjorde det på ett bra sätt. Den här femåringen har härdats i tuffast möjliga årgångssammanhang och möter med tanke på det ett betydligt enklare motstånd denna gång. Han mötte ifjol hästar som Cyber Lane, Policy of Truth och Gareth Boko och även om han inte riktigt räckte mot dessa så gjorde han heller inte bort sig. I comebacken fick han bara se sig slagen av Titan Brodde och det är ingen skam. Han har förvisso varit struken efter det men tränar bra. Han ska ha chans.

2 GILBERT BRIS-Mattias Djuse 1%

5 DONNA´S GIRL-Oskar Kylin Blom 3%

Donna’s Girl körs av Oskar Kylin-Blom för första gången.

12 RUTER ESS-Oskar J Andersson 1%
11 CHUCKY MEARAS-Klaus Kern 1%
8 ISLAMORADA-Niclas Hammarström 1%
10 BELLIS-Per Lennartsson 1%

 

V86-5, AUTO 3640, STAYERLOPP, Åby

5 READY RIBB-Carl Johan Jepson 77%

Ready Ribb fick senast ge sig mot Nakoda Goj men var inte långt ifrån segern. I detta lilla fält bör han ganska smärtfritt ta sig till ledningen - för över den här distansen lär inte någon av konkurrenterna vara speciellt intresserade av att svara. Sedan ska han förstås ha bra chans. Ready Ribb har i regel bättre chans ju längre loppen är, och detta är ett osedvanligt långt lopp. Normalt drar han och dagens kusk Carl Johan Jepson mot ledningen i ett ganska tidigt skede och drar i hårt tempo för att grilla motståndet. Det finns en liten risk att han blir nerspeedad av någon som är rappare i benen. Ready Ribb har vunnit de sju lopp han gått i ledningen. Körs av Carl Johan Jepson för första gången. Spik.

7 AMOUR DU COGLAIS-Jeppe Juel 6%

Amour du Coglais har aldrig prövat att tävla över denna extrema distans men är allround och borde klara det. Senast kördes han ”kriminellt” passivt. Amour du Coglais är en bättre häst än Hanna Banker men har ett sämre läge. Skulle ha varit i Frankrike nu, men Jeppe Juel har avblåst de planerna och siktar på Sverige i stället. Amour du Coglais har vunnit fyra av sju långlopp i Sverige.

1 HANNA BANKER-Flemming Jensen 7%

Hanna Banker såg fin ut som fastlåst med mycket sparat i V75 på Jägersro senast. Har ett perfekt läge och lär få ett fint lopp. Kan vara bland de tre. Hanna Banker har haft innerspår bakom bilen i två lopp i Sverige och tagit ledningen vid ett tillfälle. Har vunnit tre av de sex lopp hon gått i ledningen och två av sju på lång distans.
4 GET ON UP-Stefan Söderkvist 2%

Tempotorsk senast, 1.12,2/700. Mer stark än snabb. Med i platsstriden. Hon var ute mot tuffa ston senast och gjorde ett bra lopp. Efter en lugn inledning gick det riktigt fort sista 500 och då hade hon lite svårt att hänga med. Kusken var i alla fall nöjd. Distansen är mycket bättre den här gången, då hon lever mycket på sin styrka, och bakom Ready Ribb kan hon absolut överraska

2 PART TWO-Veijo Heiskanen 1%
3 RAGGAMUFFIN-Peter Ingves 6%

6 CONDOR MOTION-Hans Crebas 1%

 

V86-6, AUTO 2640, Solvalla

1 PANTHEON FACE-Björn Goop 18%

Pantheon Face har tänt till i Peter Cederins regi och sexåringens allra första vinst kom för tre starter sedan, då Björn körde för första gången. Nu sitter han upp igen och duon får tipset. Han gick länge segerlös ända tills han kom till Peter Cederin. På de tre senaste starterna har hans två vinster i livet tagits och han har helt klart fått ett lyft på slutet. Senast vann han från spets och då han är snabb ut borde han ha fin chans att leda länge även här. Pantheon Face har haft innerspår bakom bilen i tre lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle (senast). Har körts i ett lopp förut av Björn Goop, då blev det seger

6 M.T.MACHIAVELLI-Oskar J Andersson 7%

Näst senast var han på väg mot segern när det blev galopp i sista sväng. Senast hängde han med, men stallet har högre tankar om honom än att han bara ska springa med. Nu behöver han säkert lopp i kroppen, kanske två till och med, efter sitt uppehåll. Han gick ett banjobb efter 1.19/2100 för en månad senast och har tränat på bra efter det. Outsider som kan vara hetare i nästa start.

7 XANTHIS BRAZIL-Tobias Modig 19%

Xanthis Brazil galopperade troligen bort en V75-seger näst senast. Fick snabb revansch senast och känns som en av de bättre hästarna här. Han avslutade bra i vida spår till knapp seger senast då kusken släppte av honom sista metern. Lång distans passar bra och hästen känns pigg och laddad i träningen hemma. Man siktar på en smygare och kör nog till slut. Bör gilla distansen och räknas tidigt.

10 U.R.AMAZING-Klaus Kern 28%

U.R.Amazing har vunnit två av de fyra starter han gjort på Solvalla. U.R.Amazing är stark och lär köras därefter av offensive Klaus Kern. Han gillar lång distans och har gått bra bakifrån tidigare. Han fäller många till slut.
5 SERGIO FRONTLINE-Ulf Ohlsson 2%
9 MANOFTHEMATCH-Jorma Kontio 16%

Manofthematch är nog lika bra i grunden som tipsettan och inledde karriären urstarkt med tre segrar och ett andrapris på de fyra första starterna. Efter det har han inte fått till det men med två färska lopp kroppen blir han allt bättre och är ett segerbud vid gardering.

11 ALEX ÅS-Örjan Kihlström 2%

3 STAR COMMANDER-Claes Sjöström 1%
2 M.T.LIKE A PRINCE-Fredrik B Larsson 2%
4 UPTOWN GIRL-Kaj Widell 2%

8 ALVENA ULVEA-Erik Adielsson 2%

12 FLARE-Per Lennartsson 1%

 

V86-7, AUTO 1640, Åby

7 GLOBAL RACEWAY-Stefan Persson 18%

Global Raceway går strålande för dagen och har bra chans, men läget kan innebära en del spår på vägen. Han slog senast en så kapabel häst som Cash Valley och har även innan dess varit riktigt bra. Frå- gan är bara var han hamnar från start. Löser det sig någorlunda har han fin chans. På V86 måste man ta ställning i nåt loppet där inget är givet och det blir en spik här och förhoppningar på ett bra lopp för hästen. Global Raceway trivs på Åby där det blivit två segrar på fyra starter.
9 REX LANE-Peter Untersteiner 61%

Rex Lane var förvånansvärt blek senast och kan bättre. Han tröttnade i V75 senast efter ett offensivt upplägg. Kollades upp efter, men inga fel hittades så man provar igen. Känns bara fin i träningen och han duger bra vid full form.

2 EDINDY-Veijo Heiskanen 6%

Edindy var inte som bäst i senaste starten. Hon känns dock fin efter och att det är hemmaplan nu kan vara ett plus. Läget är fint och hon är snabb ut, men Veijo nöjer sig med att kalla det platschans. Jänkarvagn nu när det är bilstart

10 A WINNER-Kai Johansen 2%

A Winner är stark och tempogynnad. Spännande med körspö på honom. Han har gått fint i två starter efter paus och satt fast till 100 kvar senast, det fungerade fint för honom då. Nu är det några bra emot och det är en fördel med hårt tempo eftersom han inte är så speedig. Kan skrälla.
1 FENDI DRAVIET-Jeppe Juel 1%

Fendi Draviet har fått ett drömläge då han ska köras i ryggar. Vinner sällan, men kanske plats

11 SONO DI PA-Stefan Söderkvist 3%

Sono di Pa fick en välförtjänt seger senast. Kan runda till ny vinst. Sono di Pa är en läcker travare som glänste i ledningen senast. Kan vinna trots svårt läge.
8 HAMILTON NOA-Conrad Lugauer 1%

12 UNO PICCOLINO-Flemming Jensen 1%

Uno Piccolino är bättre än Fendi Draviet, men läget är betydligt sämre

5 DYOLO IN-Carl Johan Jepson 4%
4 RUNNING YOUNG-Kim Eriksson 1%
6 ELOF PALEMA-Kevin Oscarsson 1%

3 TADPOLE-Håkan K Persson 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

9 JOE MARTINI-Björn Goop 23%

Joe Martini ser inte mycket ut för världen men han krigar på bra i loppen. Han gick bra i finalerna senast och fick en liten paus efter det. Jag tror inte han har tappat så mycket och det kan passa bra med ett smyglopp då han inte startat på ett tag. Får tipset men bara en av flera.

12 COUNT RESPONSE-Sandra Eriksson 3%

Count Response hade två raka segrar innan han startade i V75 senast. Galopperade bort en hel del mark i början, men reparerade bra som femma. Känns fortsatt bra och håller sin form, men behöver givetvis tur från detta läge. Vanlig vagn igen och ingen annan ändring heller

5 TESSA´S DEVIL-Iikka Nurmonen 26%

Tessa’s Devil ledde i jämnt tufft tempo senast på hemmabanan Kuopio men åkte dit den sista biten. Gången före var det rikstotolopp som Tessa’s Devil ledde länge men förlorade även då knappt. I höstas tog Tessa’s Devil sex raka segrar, varav fem från spets. Tog elva segrar 2017. Kanske är han inte riktigt på topp nu men han måste räknas ändå

3 DREAMS BURN DOWN-Claes Sjöström 3%

Inte som allra bäst vid segerloppet senast. Gått framåt ytterligare? Kan gå. Är ofta där framme och har ett fint utgångsläge. 
2 VIOLET HILL-Erik Adielsson 5%

Violet Hill blandar och ger lite men är snabb med ett lopp på rulle. Hon fick ett fint lopp senast men agerade väldigt segt och var inte som bäst. Man har kollat upp henne efteråt utan att hitta något fel och hon känns som hon ska i träning så man provar att starta igen. Är hon som i starterna innan ska hon räknas med chans.
1 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 16%

Coffie U.N.G. galopperade strax före mål som storfavorit förra onsdagen. Kan få revansch nu. Coffie U.N.G. har haft innerspår bakom bilen i tre lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle. Har vunnit fyra av elva starter på Solvalla

6 TIGER WILLIAMS-Kaj Widell 5%

Tiger Williams är stark och har hittat formen på allvar
4 MELLBY EMERALDS-Örjan Kihlström 15%

Mellby Emeralds gavs en snäll resa i V75 senast och gick i mål med sparat. Blir farlig med rätt resa. Mellby Emeralds hade gott om sparat senast och står på tur för seger. Kan öppna bra men har snabbare häst på utsidan. 
10 WESTLINE-Ulf Ohlsson 1%

11 EBU B.BOKO-Jorma Kontio 1%

9 SWIMMING POOL-Torbjörn Jansson 2%

7 ACTUAL STAR-Kenneth Haugstad 1%

Actual Star vinner inte så ofta men spurtade vasst efter sen lucka senast och kan räcka en bit om han får ett bra lopp. 

 

SYSTEMFÖRSLAGET.

1) 2-3-4-6-7-8-10-11 (5-1)

2) 3-5-7-11-12 (8-10)

3) 12 VICHY GRIF (3-10)

4) 1-3-4-6-7-9 (2-5)

5) 5 READY RIBB (7-1)

6)  1-6-7-10 (5-9)

7) 7 GLOBAL RACEWAY (9-2)

8) 1-2-3-9-12 (6-4)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 12 Extra Fudge i avd.2 så blir kostnaden endast 240:-

V75 ROMME Lördag 20 januari

V75-1, AUTO 2140, Silver

3 NAKODA GOJ-Nicklas Westerholm 34%

I början av december 2016 kvitterade Nicklas Westerholm ut sin proffstränarlicens. Innan dess hade han jobbat hos Reijo Liljendahl och hos sin pappa Robert Bergh. I fjol var alltså det första riktiga året som A-tränare och han har fått en flygande start på karriären. I början av februari fjol, hade han 22 hästar i träning. I dag, knappt ett år senare, ligger antalet på 50.

- Det har verkligen rullat på jättebra. Av de 50 hästar jag har nu så har jag bara kvar två av dem som jag hade när jag tog ut licensen. Det har varit väldigt tryck på att lämna hästar i träning och det är kul att folk vill satsa på mig. Vi hade några veckor här i vinter när jag fick tacka nej för då var det fullt i stallet. Men just för dagen har jag några tomboxar, säger Nicklas Westerholm.

Stallets hästar vann 67 lopp i fjol och sprang in 3,2 miljoner kronor. Segerprocenten var imponerande 26 procent och även tidigare år som amatör och lärling var en hög segerprocent kännetecknande för Nicklas Westerholm. Han har visat upp flera fina förvandlingsnummer och att ha väl förberedda hästar som debuterar och som ofta vinner direkt är ännu ett av hans signum.
- Jag är såklart nöjd med första året och det är kul att vi har fått så bra respons på resultaten från nya hästägare. Samtidigt hade inte rörelsen satt sig helt heller i fjol med antalet hästar och det blir lite svårt att veta vart nivån ska ligga med segrar och inkörda pengar.
- Men nu har det stabiliserat sig till ett lagom antal och jag har anställt mer personal. Just nu är det fem heltidsanställda som jobbar hos mig med hästarna plus en gårdskarl. Jag har plats för 60 hästar nu i senvinter och vår.

Rommetränaren håller till på en gård i Avesta där det finns fina träningsmöjligheter med backe och rakbana bland annat. 

- Vi köpte gården i våras och det fungerar bra men samtidigt så måste vi utveckla den med tiden. Vi har samma rutiner nu med 50 hästar i träning som vi hade när jag hade två hästar i början. 
- Det har liksom varit enda sättet att göra reklam för mig att presentera hästarna så väl förberedda som möjligt. Och att någon skulle se det. Det gäller att ha hästarna i bra skick hela tiden och på så vis överleva branschen. Men det har gett bra resultat. Hårt jobb och noggrannhet är vad som gäller, säger 26-åringen.

På lördag avgörs V75 på Nicklas hemmabana Romme och omgången kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 43 miljoner kronor enbart på sju rätt. Westerholm vässat lite extra och har fyra hästar till start, varav han rankar tre av dem etta i det officiella tipset Fem tippar V75. Westerholm spikar även två av sina egna, It’s Showtime Zaz och Persos Smokie i tipset.
- Målet är att ha dem i toppskick på lördag och det är lite extra när det är hemmabana och många hästägare är på plats, säger han.
Så här kommenterar Nicklas Westerholm sina V75-hästar och vi börjar med Nakoda Goj som har gjort fyra starter i hans regi och tagit tre segrar. Hästen ståtar nu med två raka och skrällde näst senast i V75.
- Nakoda Goj har varit jättefin och verkligen utvecklats bra. Det är en härlig häst att få i träning och han har bara blivit bättre och bättre. Senast vann han enkelt och det var ett led i matchningen mot den här V75-starten som vi siktat mot. Jag tycker att han har ännu bättre form nu än när han vann i V75 näst senast. Det var liksom den dagen han fick formen. Han har varit så rejäl och har ett bra läge att jag tror att han ska hävda sig bra igen. Inga ändringar.

5 ISLAND LIFE-Peter G Norman 27%

Island Life är ny i Silverdivisionen. Men loppet är enklare än det brukar vara och Island Life har absolut toppform. Han har vunnit sex av sju lopp från ledningen och kan bli svårfångad om han når den positionen.
1 ABANO H.-Dennis Spangenberg 14%

Abano H. är väldigt fin i sina ljusa stunder. Men han visade inget extra i den senaste starten och har också varit struken en gång efteråt så det är lite svårt att veta var han står för dagen. Abano H. är riktigt snabb ut, men kunde ändå inte svara 4 M.T.Insider senast och lär inte kunna göra det nu heller.
2 FASHION DIVA-Tina Erlandsson 6%

Hon har spurtat vasst varje gång på slutet och har läge för att få ett fint rygglopp i andraspår nu.

9 RONDINE D´ASOLO-Claes Sjöström 1%

4 M.T.INSIDER-Olle Alsén 9%

M.T.Insider spetsar inledningsvis och Alsén verkar sugen på att köra där, men över full distans och med skor så tror jag inte att han håller hela vägen om inte favoriterna gör bort sig och han får dämpa tempot rejält.
11 MR VOX-Carl Johan Jepson 1%
6 CUPIDO SISU-Örjan Kihlström 7%
8 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 0%
7 MELLBY AMIRAL-Jorma Kontio 1%
10 LOVE PALEMA-Linda Artursson 0%

 

V75-2, VOLT 2140, Klass II

9 DIVINE-Erik Adielsson 22%

Divine kommer från tre raka segrar på Solvalla. Hon har visat prov på en bra inställning och senast gick det riktigt fort över upploppet när hon hann fram till en målfotoseger. Hon har övertygat vid segrarna och visat härliga speedresurser och även fin vilja att vinna loppen. Man låg lite lågt inför senast eftersom hon var tunt tränad då och siktade hit, men efter en sylvass avslutning fångade hon in ledande Coys Rain precis före mållinjen. Formen lär vara vassare nu med loppet i kroppen och får hon gå med i ryggar och spara speeden blir hon säkert ganska svår att stå emot över Rommes dryga upplopp. Man ska dock tänka på att det är betydligt hårdare motstånd nu än vid segrarna och spår nio i voltstart kan nog ställa till det också. Dels är hon beroende av att hästen framför går iväg bra och hon har själv sett stressad ut i volt och tagit sig en del galopper tidigare. Trots Adielsson i sulkyn nu litar jag inte på att hon bara vinner och som favorit och lite av en ”hetshäst” i omgången så känns inte spelvärdet särskilt högt.

1 YOUNG DA VICI-Per Lennartsson 11%

Starke Young Da Vici ska också räknas rätt tidigt. Han har gått bra bakom bättre hästar än han möter nu på slutet och blir han inte fast på innerspåret så gissar jag att Per Lennartsson kör offensivt om det krävs. Bör duga bra.

2 TWINKLE KRONOS-Kaj Widell 10%

Twinkle Kronos var hårt betrodd i V75 senast, men gav sig helt i spets och var blek. Man har inte hittat några fel på hästen och tror att det var en humörsak och att han inte gillade att kusken tog upp honom i stället för att köra undan. Har kapacitet för att vinna ett lopp som detta och får en chans till.
12 LORD L.S.-Anders Svanstedt 5%

Lord L.S. har verkligen tänt till hos Anders Svanstedt och har varit riktigt bra i tre raka segrar. Svanstedt har siktat på det här loppet men läget med spår tolv är givetvis chansartat. Det krävs givetvis lite flyt på vägen men i ett öppet lopp är Lord L.S. absolut värd streck, framförallt då han bara är streckad på runt fem procent.
4 CORKY RAMIREZ-Oskar J Andersson 5%

5 ROOFER-Kenneth Haugstad 13%

Roofer är en toppstammad fyraåring under utveckling som vann lätt senast. Han verkar stabil och med en lyckad start är han med i segerstriden.

8 ATHOS RACE-Åke Lindblom 7%

Athos Race kan ha högre grundkapacitet än favoriten och efter galoppen senast har han blivit rejält bortglömd nu. Han såg fin ut inför loppet senast, men fick märkligt nog svar av en dålig häst om ledningen och sedan blev det fel när Åke Lindblom skulle backa sig ut från rygg ledaren med galopp som följd. Lindblom låter i alla fall nöjd med hur hästen tränar efter senast och tätare starter nu lär vara nyttigt. Visst krävs det tur från spår åtta med rygg på en häst som inte är så startsnabb, men när spelprocenten är så låg så kan man chansa lite mer på att det löser sig än när det gäller en favorit.

10 TENTACLES-Örjan Kihlström 9%
6 VALBORG MARJE-Paw Mahony 16%

Valborg Marje hade allting klart när hon rullade över i passgång strax före mål senast. Det var Olle Rols som var närmast i mål så det var en stark prestation. Valborg Marje lär öppna bra om hon sköter sig och kusken prickar starten. Spetsfavorit.

7 CAPONE SISU-Claes Sjöström 1%

11 SANSIRO GEL-Torbjörn Jansson 1%

3 MESSITJ-Joakim Elfving 1%

 

V75-3, AUTO 2640, Guld

6 ANNA MIX-Kim Eriksson 52%

Anna Mix utmanade självaste Propulsion från dödens i Prix de Bourgogne senast och går ner i klass nu. Lång distans är en fördel och det är ingen kul häst för ledaren att få på utsidan. Bra chans om inte en vinterbana ställer till det för henne.

7 ON TRACK PIRATEN-Hans R Strömberg 11%

On Track Piraten har inte vunnit på ett tag och var tidigt slagen på en besvärlig bana senast. Han är snabb ut och brukar köras mot täten. Får han den och har hittat formen kan han utmana Anna Mix.

3 MIND YOUR FACE-Erik Adielsson 9%

Mind Your Face har varit duktig på sistone utan att få vinna. Han kan öppna bra och trivs extra bra i ledningen. Han kan överraska från den positionen i detta gäng med frågetecken för de bästa hästarna i loppet.
4 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 19%

Indoor Voices är inte lika tuff som favoriten men en läcker travare som såg jättefin ut som fastlåst senast bakom vinnande Digital Ink. Hon ser verkligen formstark ut för dagen och kan bli farlig om det klaffar för Örjan även om hon ännu inte är ett världssto som Anna Mix.

8 EXPLOSIVE DE VIE-Kevin Oscarsson 1%

9 FLY THE WORLD-Jorma Kontio 0%
5 KADETT C.D.-Nicklas Westerholm 6%

Kadett C.D. har slagit Nuncio i år och verkar lite på gång igen. Senast fick han inte chansen riktigt och nu har hästen lopp i kroppen. Kul att se Berghs lovande grabb Nicklas Westerholm hålla i tömmarna

2 BILLY FLYNN-Mikael J Andersson 1%

1 WEST WING-Ulf Ohlsson 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod, fördel ston

3 MOFAKSAN-Ove A Lindqvist 18%

Mofaksan står perfekt inne i loppet och får tipset även om formen är lite diffus nu då hon varit borta ett tag och det låter på tränaren som att det fattas lite till toppformen. Med dessa förutsättningar måste det ändå vara en bra chans.

2 UGGLA I MOSSEN-Örjan Kihlström 13%

Uggla i Mossen är ett femårigt sto som visat fina fartresurser och vunnit unghästlopp både i Sverige och Norge. Nu ska hon möta äldre hingstar för första gången vilket alltid är tufft och Örjan lär ge henne ett smyglopp på innerspår så länge som möjligt. Hon är dock snabb i benen och skulle det klaffa perfekt är hon säkert inte chanslös.

1 ALFIE-Lars Erik Karlsson 15%

Alfie står också bra inne i loppet. Kan inte svara Mofaksan från start men med lucka till slut kan hon fälla samtliga. Hon gör bra lopp för det mesta och brukar spurta vasst när hon får ett fint lopp och löser det sig till slut blir hon farlig även om kusken sällan får till det fullt ut i de större loppen.

8 SJÖ ODIN-Ulf Ohlsson 12%

Sjö Odin fick ett lite för opassande lopp senast. Skulle han visa samma form som näst senast i Gävle är han absolut inte golvad
5 TAND TUFF-Jan Olov Persson 12%

Tand Tuff avgjorde lätt från rygg ledaren senast och var fin, men nu står han sämre placerad och lär få ett snällt lopp med tanke på att han har en viktigare uppgift nästa helg. Inte chanslös med rätt lopp ändå.
11 SMEDSBO FAKSEN-Rikard N Skoglund 4%

Smedsbo Faksen är kapabel och brukar gå bra på vintern. Persson låter klart nöjd med honom efter uppehåll och med rätt klaff på loppet är han inte heller chanslös. 
14 ART KJARVALD-Ulf Eriksson 3%

13 SOLÖR STEGG-Torbjörn Jansson 11%

Solör Stegg är en väldigt kapabel häst som gör comeback. Han är uppfräschad och ska vara redo för en bra insats direkt. Även om utgångsläget är tufft så kan det gå vägen. Han har vunnit med broddar förut.

7 TRIPPA UNDAN-Marcus Lilius 1%

9 KRUSEN-Michael von Krusenstierna 0%

10 FLEX-Nathalie Blom 0%
4 BLÅS UNDAN-Jan Olov Åberg 8%

Blås Undan såg fin ut lite i skymundan senast och står 20 meter bättre till mot Tand Tuff som vann det loppet. Han bör kunna få ett bra lopp från det här läget och då är han absolut bra nog att vinna.
6 MINO-Emilia Leo 1%

12 CALI FAKS-Jorma Kontio 1%

 

V75-5, AUTO 2140, Stolopp-Spårtrappa

12 SOUTHWIND FEJI-Mikael J Andersson 51%

Historien är välkänd vid det här laget om fölstoet som blev en stjärna. När Southwind Feji kom till Sverige i maj 2016 trodde kretsen kring det USA-födda hästen att hon var ett dräktigt fölsto. Men så var inte fallet och istället för att bli mamma så började hon att tränas igång av Pär Hedberg, som är privattränare åt Karl-Erik Bender (Stall Palema). Resten är som en saga. Istället för avelsboxen blev Southwind Feji en segermaskin på tävlingsbanan. 

– Hon kom i maj i samma flygplan som elitloppshästarna från USA och när det visade sig att hon inte var dräktig vid en undersökning så fick hon först gå i hagen i två månader. Sedan började vi träna henne och hon fick ett halvårs träning i lugn och ro, har Pär Hedberg berättat tidigare.

– Hon var inte så lätt att ha att göra med i början då hon var lite vass i humöret. Men allt eftersom tiden gick och vi började skärpa träningen så blev hon bättre och då märkte man att det var lite extra till häst.

Men att Southwind Feji skulle bli SÅ bra kunde Axevalla-tränaren inte drömma om. Stoet vann totalt 13 lopp på 15 starter i fjol och blev Sveriges segerrikaste häst. 

- Det är väldigt speciellt såklart och en kul grej. Riktigt häftigt eftersom det inte var meningen att hon skulle tävla utan bara vara fölmärr. Hon har gjort det fantastiskt bra och det är egentligen otroligt att hon började tävla först i februari i fjol och ändå blev landets segerrikaste häst, säger Pär Hedberg.

Southwind Feji vann tre av fyra starter på V75 i fjol och den senaste segern kom dagen före julafton på hemmabanan Axevalla.

- Hon var otroligt bra senast och den som gick i ledningen avväpnade hon på några steg. Därefter har hon tränat på och vi har haft fina träningsförhållanden och hästen har inte stått över ett enda jobb. Jag måste säga att hon känns otroligt fin för dagen. Det är nästan så att hon känns ännu bättre än tidigare, säger Hedberg.
- Jag tror att hon kommer att klättra rakt upp till Stoeliten och möta de bästa framåt sommaren. Det finns en hel del växlar kvar att dra, bland annat barfotakörning eftersom hon alltid har haft skor på sig. Så jag tror att hon även kommer att hävda sig bra mot de bästa.

Southwind Feji är en riktig travmaskin som aldrig har galopperat i lopp på 15 starter. De enda två plumparna i protokollet är i två lopp som hon blev oplacerad i under fjolåret.

- Den ena gången var i Halmstad under sprintermästarhelgen i V75. Då var hon inte riktigt fräsch och frisk för dagen och kusken kände redan sjuhundra meter kvar att det var tomt i tanken och lät henne bara gå i mål utan att bruka henne.
- Andra gången var på Färjestad då hon hade spår åtta på tillägg och gick bra sista varvet men det räckte inte till pengar. Så hästen har bara varit dålig i ett enda lopp, säger Pär.

Det är jackpot på V75 i lördagens omgång där 43 miljoner kronor väntar till en ensam vinnare. Southwind Feji blir storfavorit i den femte avdelningen där hon jagar sin sjätte raka seger. Hon körs som vanligt av Mikael J Andersson.

- Det är klart att läget är svårt och spår tolv i en spårtrappa är väl sämsta spåret. Men jag tycker att jag har bästa hästen i loppet och så länge hon fortsätter att prestera så bra och känns så fin så måste jag tro på henne igen. Om det inte strular så tror jag på en toppchans. Inga ändringar är aktuella.

9 BARBARA L.HANOVER-Örjan Kihlström 17%

Barbara L.Hanover avslutade fjolåret starkt och har kapacitet att segerstrida i det här gänget. Det är en grundkapabel häst som var riktigt fin vid V75-segern näst senast. Nu har hon haft lite problem efter förra segern och inte startat på två månader och Reijo Liljendahls hästar har ju inte glänst i år precis. Givet segerbud om hon fungerar och har vettig form, men det känns lite osäkert för dagen.

5 TRICIA-Kim Moberg 5%

Tricia var för hetsig i ledningen senast och la bort en massa krafter. Hon är vass på speed och med rätt resa kan hon vara långt framme. Man provade ett offensivt upplägg senast men fick begära lite extra för att komma till ledningen och då blev hon alldeles för pigg. Hon kändes i alla fall jättefin och att hon tröttnade till slut tar jag inte så hårt på. Formen är säkert fortsatt på topp och det blir samma utrustning den här gången. Man tar det dock lugnare från start och skulle de hitta ned i en vettig position är hon inte borta.

2 MILLSTONE´S VIVID-Jorma Kontio 11%

En del hoppas klara av ett Vasalopp i livet, andra vill simma med delfiner. 49-årige Lauri Uustalu kör skoltaxi hemma i Vihti i södra Finland och är travamatör på fritiden. Tiden är knapp och en häst räcker att hålla på med. På lördag startar åttaåriga stoet Millstone's Vivid i V75 på Rommetravet och då kan Lauri Uustalu bocka av en sak han velat göra i livet – nämligen att sela ut en egentränad häst och få Jorma Kontio som kusk. Nordens segerrikaste kusk med runt 10 500 segrar i karriären har chans att ta ytterligare en pinne med Millstone's Vivid i loppet för ston på kupongen. 
Den finska hästen möter Southwind Feji, Sveriges segerrikaste travare i fjol, som är stor favorit i loppet. 
- Jag har jättesvårt bedöma chansen men min häst har mycket bra form. Hon har gått i mål med sparade krafter vid sina två segrar på slutet och jag tror faktiskt att hon ska vara ännu lite vassare på lördag, säger Lauri Uustalu.
Den finske amatören har haft två delmål i livet och kunnat uppnå dessa med stoet. Ett par rutor på en sådan där fiktiv bucket list många talar om i dag. 
Lauri Uustalu ville någon gång i livet starta på Solvalla med en egen häst och den önskningen slog in i maj förra året då Millstone's Vivid var med i ett V86-lopp. 
- Hon galopperade och blev oplacerad.
Lauri gillar Jorma Kontio som yrkesman och människa och har nöjet att få honom som kusk på Romme. 
- Hon är stark och tål att gå i spåren sista 700 meterna om hon får draghjälp. Att det är ett långt upplopp nu är en fördel eftersom hon alltid gör vad hon kan. Skulle det behövas brodd i skorna gynnas hon av det. Jorma Kontio kör. 
Finländaren har hållit på med travhästar från och till sedan mitten av 1980-talet. Frekvensen att köra var det lite sämre med för några år sedan. Han var tvingad att köra ett lopp för att behålla licensen och hittade Millstone's Vivid.
- Hon var fem år och ostartad då. Tänkte att det kunde ju vara lite roligt att se vad hon kunde. Och hon har gått bra. Jag är nöjd med henne. Vi övernattar i Sverige natten till lördag. Vi reser fredag hemifrån, säger Lauri Uustalu, och tillägger: 
- Den här starten ser jag fram emot.
7 NOUVELLE AVENUE-Rikard N Skoglund 5%

Nouvelle Avenue höll farten mycket starkt utvändigt ledaren på Solvalla

14 GUINEA BOKO-Lars Göran Söderberg 1%

6 VÄSTERBO REALWORLD-Kaj Widell 1%

11 DRAGONDAMOUR SISU-Ulf Ohlsson 1%

3 REMEMBER RIVNER-Tony Wallin 3%

4 CARISMA SISU-Mika Forss 3%

13 FERTILIZE LAUNCHER-John Byström 0%
1 VIKTORIA SWING-Leif Eriksson 1%

10 COKTAIL CHIP-Claes Sjöström 0%

15 ALVENA VALVA-Per Linderoth 0%

Struken: 8 Simb Centa

 

V75-6, AUTO 2640, Klass I

3 IT´S SHOWTIME ZAZ-Nicklas Westerholm 32%

It´s Showtime Zaz vann debuten för Nicklas Westerholm på tilltalande vis (trots punktering under slutvarvet). Rimligtvis är han inte sämre med den genomköraren innanför västen och jag spikar hemmahästen från ett fint läge.

- It’s Showtime Zaz var jättefin vid segern i debuten för mig och jag är imponerad av hästen. Det är en stark, härlig häst som har visat tidigare att han är riktigt bra och det känns att det finns utveckling kvar i honom. Han har sett bra ut efter förra loppet och ska bara gå framåt ytterligare formmässigt. Nu när det är lång distans så ökar hans chanser att vinna loppet eftersom han är så stark. Inga ändringar säger Nicklas Westerholm.
6 TITAN BRODDE-Örjan Kihlström 19%

Titan Brodde vinner ofta och blir intressant att följa under säsongen. Han var ute på en mycket konstig och krävande bana senast. Trots spår en bit ut på vingen är han ett givet bud om man garderar min spik.
2 JAQUES NOIR-Erik Adielsson 18%

Jaques Noir galopperade tidigt som hårt betrodd senast. Han är snabb från start och har vunnit över lång distans på V75 tidigare. Min tanke är att han kan få överta ledningen från Jordan Lee G.L. och sedan köras där. Det här är också en stark och rejäl häst som vunnit V75 tidigare och han har vunnit de fem senaste gångerna han gått i ledningen. Det blev drag på honom i V75 senast, men då blev det galopp kort efter start när han blev överflyglad av en mycket startsnabb häst. Nurmos har bra form på stallet och hans hästar brukar vara bra direkt så jag är inte särskilt orolig för dagsformen. Givet motbud vid gardering.
11 VÄSTERBO GROSBOIS-Ulf Ohlsson 4%

Västerbo Grosbois är i sitt livs form och höll farten mycket bra utvändigt ledaren senast. Ulf Ohlsson får chansen på lördag och med klaff på loppet blir det framskjuten placering
5 RAMBO RIVNER-Kristian Lindberg 2%

7 HARMON BOKO-Mattias Djuse 3%

8 ZORRO SWING-Leif Eriksson 7%

10 ANDREAS BOY-Oskar Kylin Blom 0%

12 SANDSJÖNS IGOR-Carl Johan Jepson 1%
4 PORTHOS RACE-Åke Lindblom 9%

Porthos Race skrällde på V75 senast. Avslutningen var stark – 11,5 sista 800 och distansen är en fördel. Porthos Race är bra nog att vinna och han var ju klart bättre än väntat efter uppehåll senast. Slog bra hästar då och normalt sett ska han vara bättre med loppet i kroppen, men han har varit ojämn i jobb tydligen och gillar inte om banan blir för hård. Lite oroväckande då med 8-10 minusgrader på Romme kan jag tycka.

1 JORDAN LEE G.L.-Claes Sjöström 2%

9 DAVY JONES SISU-Jorma Kontio 3%

Davy Jones Sisu svarade för en stark upphämtning efter startgalopp senast och visade att formen sitter där. Nu har han ett intressant läge med startsnabba ryggar och får dessutom Jorma Kontio i sulkyn. Han är i nuläget streckad på knappt tre procent och han känns som ett tänkbart miljondrag trots att jag rankar honom sist, men det är jämnt mellan nedre hälften av ranken.

 

V75-7, AUTO 1640, Brons

2 NATIONAL PRINCE-Erik Adielsson 67%

National Prince hamnade lite för långt bak i en V75-final senast (Trinity Lux vann) men avslutade godkänt i spåren. Har nu fått ett perfekt läge och är snabb ut. Han var lysande vid segern i Gävle då han spetsade från spår åtta och höll undan trots att han fick öppna 1.12 första varvet på medeldistans. Hästen har nog bra chans här om formen är intakt. Han blir troligen omgångens största favorit och blir bara spik på lilla systemet.

6 SAMBUCA KNIGHT-Kim Eriksson 5%

Sambuca Knight har varit ojämn och småseg i vinter, men han är bankänslig och bäst med fast och fin bana. Senast var han bra och från spår långt ut har han öppnat bra med jänkarvagn tidigare

8 TOBACCO-Kenneth Haugstad 3%

Tobacco spurtade fint senast med tanke på att han hade varit ifrån ett tag. Med ett bättre läge hade han varit högaktuell. Han går bra till slut i stort sett varje gång och nu blir det jänkarvagn vilket han inte hade senast. Tänkbar om han kommer vettigt till från start. Han har fart i kroppen som duger här utan strul.
9 RYAN KRONOS-Mads H Nielsen 1%

Ryan Kronos vann på ett bra sätt senast och håller fin form för dagen. Intressant smygläget och med rätt resa i draget kan det säkert bli fina pengar. Att vinna loppet blir nog inte det lättaste och en plats är nog mer troligt, men när pengarna ska fördelas är det trevligt att ha med nån 1%-are att hoppas på. Den här kan vinna med klaff.

3 MR PERFECTION-Kevin Oscarsson 2%
7 FORECAST-Örjan Kihlström 2%
4 COMTE DU POMMEAU-Peter G Norman 2%
5 PERSOS SMOKIE-Nicklas Westerholm 10%

Persos Smokie galopperade bort sig som favorit i V75 senast. Men nu är det bilstart och då borde han sköta sig. Kommer att sluta långt framme på hemmaplan och Nicklas spikar sig själv på 5-tippar.

- Persos Smokie har gjort det jättebra med två segrar på fem starter för mig men senast blev det galopp när det var voltstart och jag kände att han blev lite hetsig. Nu är det klart bättre förutsättningar med bilstart och bra spår. Han är väldigt snabb ut och helst vill jag till ledningen. Det är bra chans om det löser sig. Inga ändringar säger Nicklas Westerholm.

1 HAN HERRED-Ville Karhulahti 6%

Han Herred har lite svårt att vinna lopp, men är härdad mot toppfyraåringar under fjolåret och får han rygg ledaren och lucka till slut kan han nog spurta till seger om favoriten inte är på topp

10 MR PERFECT-Ulf Eriksson 1%
11 SCARPIA-Marcus Lilius 0%

- Scarpia är en fin häst i bra form och jag tror att han kommer tjäna fina pengar trots läget. Skulle det gå väldigt fort första varvet och vi kör bort oss där framme så har han en jäkla avslutning. Nu blir det norskt huvudlag för första gången, han har gått med öppet huvudlag hos mig säger Nicklas Westerholm.

12 TAFFY-Oskar Kylin Blom 0%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-2-3-4-5 (11-6)

2) 9 DIVINE (1-2)

3) 3-4-6-7-8-9 (5-2)

4) 1-2-3-5-8-11-13-14 (7-9)

5) 12 SOUTHWIND FEJI (9-5)

6) 3 IT´S SHOWTIME ZAZ (2-11)

7) 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 (11-12)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 2 National Prince i avd.7 så blir kostnaden endast 120:-

V86 Onsdag 17 januari Bergsåker/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Bergsåker

1 MAGNIFIK BRODDE-John Östman 27%

Magnifik Brodde var mycket rejäl vid vinst i ett stayerlopp senast och står så till att han bör hålla upp ledningen. Väl i spets blir han inte lätt att plocka ner. Ser ut att ha en passande uppgift då han är snabb ut och innerspåret på Bergsåker är gynnsamt. Formen sitter där och det måste vara god chans att leda loppet från start till mål då hästen inte har problem att tävla med hakar.

5 LINCOLN LAWYER-Claes Sjöström 53%

Lincoln Lawyer går, med tanke på hur fin han sett ut på slutet, inte att räkna bort. I ett litet fält lär han sitta bra till inför finishen och då kan hans spurt leda till vinst, även mot en i spets gående Magnifik Brodde. Blir stor favorit och läget går inte att klaga på.

4 HAGENTOY-Robert Bergh 9%

Hagentoy kommer säkert att laddas då han verkar göra sina klart bästa lopp i front. Men svårt nå dit nu. Får hoppas på körning och att han får smyga med länge. Behöver inte vara avsågad då.
3 ABOVE ALL ÅS-Ulf Eriksson 6%

Han visade uppåtform senast. Det är väl risk för att Magnifik Brodde bara tar spets och sedan blir det inget vidare tempo, men hästen är på gång och 1640 meter har han sprungit snabbt över tidigare. Outsider om favoriterna inte har sin bästa dag.

7 MELLBY BRUNELLO-Karolina Korkiamäki 1%
6 NAVARONNE-Jessika Sidbäck 3%
2 JANNE SISU-Rikard N Skoglund 1%

 

V86-2, VOLT 2140, Solvalla

2 FIDAGU U.R.-Christoffer Eriksson 18%

Fidagu U.R. har ett sådär spår i volten, men kan öppna bra om han trampar rätt. Fidagu U.R. har tagit fem av sex segrar från ledningen. Hästen har varit ute i nio raka bilstartslopp, men aldrig galopperat i voltstart. Han får chansen som tipsetta i ett öppet lopp.
8 DESEFINADO-Björn Goop 25%

Desefinado kördes senast exemplariskt av Sandra Eriksson, som tog spets och släppte för att sedan avgöra på open stretch. Ingen open stretch finns att tillgå nu, men Björn brukar inte sitta fast. Har kapacitet att vinna igen.

4 MANANNAN-Micael Lindblom 2%

Manannan är ganska okomplicerad, så spåret ska inte vara några problem. Han har gjort det bra mest hela tiden och han gick bra efter galopp senast i Norge. Formen är fin, men något svårbedömd här. Skrällbud.

9 JESPER SÅNNA-Oskar Svanberg 4%

Är en stark häst som såg frän ut senast vid segern på Mantorp och de mest betrodda hästarna i loppet har inte övertygat på sistone. Bra startrygg dessutom
5 MORRIS-Erik Adielsson 4%
7 PERFECT KING-Örjan Kihlström 25%

Perfect King är bra för klassen men uppträder lite småtrögt. Vingelrisk, men tål jobb. Perfect King torskade som storfavorit senast. Hann väl inte riktigt med då till slut men kan ändå bättre. Han var missgynnad av den lösa banan senast då han är bankänslig. Får hoppas på bättre underlag nu. Har fått en träningsperiod efter senast och känns fin i jobben, jag tror på en vass insats. Är dock ingen startraket och eventuellt blir det vanlig vagn den här gången.

6 SIR HENRY P.HILL-Oskar J Andersson 7%

Var fyra i ett V75-lopp på Halmstad senast efter att ha fått överta täten. Borde nog ha vunnit då och nu låter det som att hästen får skygglappar på sig.
3 DINO DOLLAR-Jan Åke Hoas 2%
1 TORNADO JET-Dennis Spangenberg 13%

12 LARGO-Torbjörn Jansson 4%

11 ILLINOIS SUND-Marika Eriksson 1%

10 BELLIS-Per Lennartsson 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Kallblod, Spårtrappa, Bergsåker

8 JÄRVSÖODIN-Jan Olov Persson 37%

Startar med spår längst ut bakom bilen men kan öppna snabbt och kallblodskungen Jan-Olov Persson är favorit att köra sig till ledningen. Blir så fallet kan det vara lösningen i ett annars öppet kallblodslopp. Han svarade för två starka insatser i Norge i november. Blev störd till galopp i årsdebuten och har säkert haft nytta av den genomköraren. Han har vunnit två av tre starter på Bergsåker och felfri kan han krossa allt.

11 M.H.FANTOMET-Martin P Djuse 13%

M.H.Fantomet gjorde fyra starter i Sverige 2015 utan att vinna. Han har bytt tränare sedan dess. Norska hästar brukar hävda sig bra på svenk mark och blir ofta underspelade av den svenska spelarkåren. M.H.Fantomet är svår att sätta in här men det driver bra för sjuåringen som gjorde ett rejält intryck då han var överlägsen vid senaste segern. Med lite klaff dyker han upp i striden.
4 NÄRBYFLICKAN-Robert Skoglund 6%

Närbyflickan pressade i dödens senast i ett ganska bra lopp och höll mycket starkt som tvåa bakom Smefaksen. Innan dess har hon suttit fast med sparade krafter och nu kan det vara dags till singelprocent. Given vid större gardering.

13 SILVER STJÄRNA-Peter Eriksson 2%

Silver Stjärna gick bra som tvåa i V75 på Umåker senast och hästen har form. Hon är extremt speedig för att vara ett kallblod och skulle det klaffa med ryggar från läget är hon inte borta. Uppgiften ser intressant ut och man ändrar inget i utrustningen. Skrällbud.

1 ÅSTAS MARCUS-Björn Karlsson 9%

Åstas Marcus har haft framspår i voltstart i två lopp. Har haft spår 5 båda gångerna och det har resulterat i galopp efter 50, respektive rygg ledaren. Har vunnit ett av de två lopp han gått i ledningen
12 NORRSKENS KONGEN-Rikard N Skoglund 2%

15 MINELLI-John Östman 1%

6 STÅLVILLE-Mats Gällerstedt 1%

5 THESS PRINSEN-Henrik Svensson 15%

2 BONALDO-Jan Norberg 1%

3 SKAFFER ADRIAN-Ulf Eriksson 3%

14 SORT GULL-Jimmy Jonsson 7%

Sort Gull är tuff, men är lärlingskörd denna gång. Han gick skapligt men inte mer i comebacken senast men har säkert gått framåt.
7 JOEL KLIPP-Per Linderoth 2%
9 ÅSE-Kenth Åkerlund 1%
10 LATINO-Per Arne Lindström 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 4-åriga ston, Solvalla

7 VICHY GRIF-Kim Eriksson 18%

Vichy Grif har inlett starkt för Sofia Aronsson och vann enkelt från spets senast. Hon är snabb ut men kan få svårt att ta sig förbi 2 Lovely Star och 3 Nunna. En fin häst som gjort det bra och det finns mycket utveckling i henne. Senast fanns det krafter sparade vid segern. Det ser helt klart ut att vara en kapabel häst för klassen och till en intressant procent är det en spik för mig.
12 SO SASSY FACE-Christoffer Eriksson 1%

Agerar ojämnt, kan stanna i loppen och sen komma tillbaka. Vann ett lopp ifjol och gör nu årsdebut. Har fart i kroppen som duger men det har inte lossnat riktigt ännu. Jätteskräll om Christoffer får fart på henne. Har varit struken inför detta.

4 VILLARICA-Örjan Kihlström 21%

Villarica gick en tuff slutrunda senast och fullföljde bra, men fick se sig spurtbesegrad av Indian Front. Hon håller hög standard och slutar nästan garanterat i striden

3 NUNNA-Björn Goop 17%

Nunna är en ganska bra fyraåring som inte var på topp senast. Hon kommer vara bättre nu och ska passas om hon kommer till ledningen. Jag tror att Björn vill köra i tät i så fall. Det är inga ändringar aktuella.
9 GLOBAL UNIQUE-Kenneth Haugstad 2%

5 CHAPTER N.DEO-Daniel Olsson 29%

Chapter N.Deo avslutade med 13,5/700 vid segern senast och såg riktigt fin ut. Enligt stallet går hon framåt med loppet och är en av några heta vinnarkandidater i loppet. Hon har vunnit fyra av fem vilket imponerar. Chapter N.Deo har vunnit de två lopp hon gått i ledningen. Kördes senast av Daniel Olsson för första gången, det kunde inte gått bättre

11 QUITE A CHARM-Torbjörn Jansson 2%

1 IDREAMICANFLY-Erik Adielsson 2%

Idreamicanfly har innerspår bakom bilen för första gången. Har tagit ledningen två gånger från spår 2. Har vunnit ett av de fyra lopp hon gått i ledningen

6 LEKA-Kaj Widell 3%
2 LOVELY STAR-Jorma Kontio 4%

Lovely Star har ännu inte vunnit lopp och kan därför bli rynkad på näsan åt av många spelare. Det kan visa sig vara fel, då hon gjort många bra lopp och att hon senast inte kunde besegra Dorinda efter en hel del grovjobb i spåren är inget att säga om. Då hon är startsnabb är läget perfekt och att Jorma hoppar upp i vagnen är inget minus. En rysare att tänka på om man garderar loppet.
10 LIVINGINMYDREAM-Ulf Ohlsson 1%

8 DRIP DROP-Fredrik Linder 1%

 

V86-5, AUTO 2140, Bergsåker

5 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 68%

Coffie U.N.G. har en härlig spurt att ta till, vilket vi inte minst kunde se senast. Då valde kusken ett passivt upplägg och blev dragen sist men spurtade sedan väldigt vasst som tvåa bakom Radjah d´Inverne. Här bör Kim kunna droppa ner femåringen i ett bra läge och sedan ställa motståndet schack matt över de långa upploppet. Mycket bra chans men jag vill ge systemet chans när det är miljonjackpott och garderar omgångens största favorit.

1 OVERTIMEOSÅFIN-Lars Göran Söderberg 7%

Overtimesåfin har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och tog då ledningen, men släppte efter 250. Vann den enda gång han körts i ledningen. Han var struken för hosta för ett tag sedan och det har blivit lite långt mellan starterna nu. Formen är något diffus men han är lättsam och fick lite tempo i kroppen då han intervalltränades i fredags. Det är sällan som han får ledningen men kommer att köras för att hålla ledningen då han fungerar klart bäst där. Han är egentligen en barfotahäst men löser även skor och hakar på ett ganska bra sätt. Outsider.
6 BENJIDANA-Oskar Kylin Blom 3%

Formen är nog mycket bättre än vad raden säger. Han kan öppna bra och i det här lilla fältet tror jag faktiskt att han har hygglig segerchans till en låg procent.
8 JULIA KAULITZ-Per Linderoth 1%

Vann fyra lopp i fjol och ingen i fältet vann fler. Står perfekt inne på pengar men är ändå helt bortglömd. Utgick i årsdebuten senast men vann fjolårets sista lopp på Bergsåker och kan vara en rysare här att se upp med.
10 HOT PRIDE-Daniel Wäjersten 2%

Hot Pride gick bra som tvåa bakom Hagentoy senast.

4 GLOBAL REVOLVER-Kenth Åkerlund 1%

9 SPECIAL OFFER-Anders Eriksson 1%

Special Offer skulle ha startat på Momarken för några veckor sedan, men blev förkyld och fick strykas. Har varit frisk i ett par veckor nu och tränats för fullt, hästen känns fin. Har gått bra för Anders förut. Med rätt lopp spurtar Special Offer vasst och man ändrar inget i utrustningen. Storskräll.

3 U.BERGS OPPZI-Ove A Lindqvist 9%

U.Bergs Oppzi gjorde det fint i V75 senast som trea (Evin Boko vann). Kan öppna bättre än vad många tror och det skulle inte förvåna om det blir laddning. Behöver inte spets för att vinna, hon är även vass på speed. Outsider.
2 LOVE AIN´T EASY-Martin P Djuse 4%

Love Ain´t Easy var med i samma lunchlopp som Daddy´s First och gick bra från ett svårt läge. Spetsmöjligheter nu och lopp i kroppen, vilket gör att han känns aktuell som en möjlig skräll.

7 DADDY´S FIRST-Henrik Svensson 5%

Daddy´s First vann till överodds senast, genom att spurta till en klar seger i ett inte alltför upphetsande lunchlopp på Bergsåker. Då som nu hade han sjundespår men motståndet är lite värre nu, samtidigt som distansen är ett minus gentemot senast. 

 

V86-6, AUTO 2140, 4-åringar, Solvalla

5 COYS RAIN-Ulf Ohlsson 5%

Coy´s Rain höll bra i ledningen som tvåa. Två lopp i kroppen nu. Kan hålla undan om han åter når spets. Coys Rain är en läcker häst som har två lopp i kroppen. En chansspik till väldigt låg procent. Spår 5 bakom bilen och Ulf Ohlsson i vagnen. Låter bra.

7 GLOBAL UNDECIDED-Jorma Kontio 47%

Global Undecided ser ut att vara något alldeles extra och har fått tre lopp i kroppen och de senaste två har han vunnit på bra sätt som storfavorit. Motståndet är något tuffare nu och spåret inte det bästa, men han kan vinna den tunga vägen. Som stor favorit väljer jag att spika emot i jakten på miljonerna.

8 MELLBY FOG-Erik Adielsson 1%

Mellby Fog har vunnit de fyra lopp han gått i ledningen.  Han var inte som bäst i sin senaste start och har därför varit ifrån ett tag. Nu känns han fräsch och fin, men hästen är hetsig och får starta sig i form och Svante Båth ligger lågt den här gången.

12 ACHILLES A´LIR-Daniel Olsson 1%

Achilles A’Lir har varit ifrån länge, men tränar fint nu och ska startas igång. Är inget vinstbud i comebacken utan han är ute för att få ett lopp i kroppen. Skor runt om nu, men det har fungerat förut

3 WHO´S WHO-Örjan Kihlström 26%

Who´s Who tog en vass spurtseger senast och ser allt bättre ut. Who’s Who har vunnit tre av fyra lopp på Solvalla och samma statistik gäller med Örjan Kihlström i sulkyn. Är en mycket läcker häst som är väldigt lik sin pappa Maharajah till utseendet. Who’s Who är riktigt lovande dessutom och bör ha chans utan strul på vägen från ett bra läge. Han är fortfarande lite valpig och spänd från start och ingen blixt från början. Senast avslutade han rejält och löser det sig är han med i matchen. Inga ändringar är planerade till den här starten.

2 ELWAY AM-André Eklundh 11%

Hade inte travet med sig senast men ska inte glömmas om travet flyter bättre nu.

9 ANDTHEDANCEISOVER-Kenneth Haugstad 2%
11 PUTINTHEPOWER-Kaj Widell 3%
4 HELIOS DI QUATTRO-Per Lennartsson 1%

6 ISSIAH-Joakim Sternsjö 1%

10 VÄSTERBO GERRARD-Oskar J Andersson 2%

1 DREAM OF TRIX-Mattias Djuse 1%

Dream of Trix har haft innerspår bakom bilen i två lopp och inlett trögt båda gångerna

 

V86-7, AUTO 1640, Bergsåker

10 WEEKEND FUN-Rikard N Skoglund 28%

Weekend Fun imponerade stort vid V75-vinsten senast, då han bara knallade runt motståndet till en mycket lätt vinst. Visserligen har man finalen i tankarna men jag tror knappast att det blir tal om någon preparékörning för det, då förstapriset är såpass högt som 70 000 kronor. Jag tror på ett fint rygglopp och en ny svepning till vinst och spikar ekipaget.
8 SHOWMAN BRODDE-Kim Moberg 15%

Showman Brodde är också riktigt bra och skulle han lyckas nå ledningen är det värsta motbudet. Spåret försämrar dock chanserna men han har har visat fin form och kapacitet som räcker en bit upp i klasserna

6 FAVORITE BOKO-Ove A Lindqvist 2%

Favorite Boko har visat höga toppar, men kan vara lite osäker och ojämn. Han är i alla fall startsnabb och bra för klassen, så om han sköter sig och har en bra dag så går ingen säker
2 GLOBAL THUNDER-Anders Eriksson 9%

Global Thunder har kalasläge. Och god form. Ska inte nonchaleras. Härdats i tuffa sällskap på sistone. Blek näst senast, fin senast. Outsider.

1 JAGUAR HILL-Claes Sjöström 34%

Jaguar Hill har innerspår bakom bilen för första gången. Har frontat från spår 2. Har vunnit de tre lopp han gått i ledningen. Drog vinstlotten i spårlottningen då han fick bricka ett och det bör kunna bli ledningen och kan bjuda strid om han får vara ifred där framme.

3 HARRY RUDA-Ulf Eriksson 2%
5 FROM THE MINE-Micael Melander 3%

From the Mine hoppas på mildväder och tung bana. Tre starter på tungt har inneburit lika många segrar
9 HIGHLAND PARK-Robert Bergh 4%
11 STARO KICKBACK-Per Linderoth 1%
4 UPOSATHA-Daniel Wäjersten 1%

12 SO NOBEL GEDE-Lars Nylander 1%

7 LINDSEY VONN-Mats E Djuse 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

12 DANI BOKO-Ulf Ohlsson 30%

Dani Boko spetsvann förra onsdagen och svarade då ut en tapper Dust Collector sista biten. Klart värre läge nu och det behövs flyt härifrån men visar ändå färsk form och får med tvekan tipsnicken till slut. Dani Boko har vunnit två av de tre lopp Ulf Ohlsson suttit i sulkyn
10 FLOG G.-Dennis Spangenberg 2%

Floh G. kanske är på gång nu. Bra spurt senast. Det är en svår häst som är lite crazy, men senast skötte han sig. Då fick han en tuff resa och hade ingen tur. Han var ändå nära segern och var mycket bra. Jag tror också att Solvallas bana kommer passa hästen bättre än den som var på Romme senast och jag tror han har viss segerchans. Om han ska sköta sig eller inte har inget med utrustning eller så att göra, utan det är bara upp till hästen själv som inte är helt att lita på. Räknas felfri.

6 SPOT BI-Kim Eriksson 3%

Han kom på vingel senast och det blev för långt fram. Hästen är ganska snabb från start, och får prova en bit. Han duger bra i klassen när han är i form
5 STRONGHOLD-Christoffer Eriksson 19%

Stronghold är lite ojämn men han borde hitta till spets och på en bra dag kan han rinna undan. Stronghold körs av Christoffer Eriksson för första gången

4 VIDIVICI C.C.-Mattias Djuse 12%

Vidivici C.C. är spurtstark och har fått ett lopp i kroppen, där han stod för en fullt godkänd insats som femma från ett svårt läge och borde ha gått framåt en del med loppet. Loppet är jämnt och ganska profillöst och med rätt resa kan Mattias Djuse avväpna motståndet till slut men han hamnar precis utanför mitt system och jag känner viss oro.
1 GRAVITY FALLS-Kenneth Haugstad 17%

Gravity Falls har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och galopperade då innan bilen släppte fältet. Har inte visat startsnabbhet från andra gynnsamma spår
8 UN DERNIER RIRE-Erik Adielsson 5%

7 KABANOSS-Torbjörn Jansson 1%
9 VOLOCITY DE VIE-Jorma Kontio 7%

Volocity de Vie gjorde många starka lopp i förra regin men fick inte till det på slutet. Nu gör han första starten för Timo Nurmos och då han brukar ha hästarna väl förberedda får han ses med viss chans.
11 DON´T LOOK DOWN-Örjan Kihlström 3%

2 ENGE LINCOLN-Mads H Nielsen 1%

3 INCEPTION-Micael Lindblom 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-3-4-5-6-7 (2-1)

2) 1-2-3-4-5-6-7-8-9-12 (11-10)

3) 8 Järvsöodin/11 M.H.Fantomet (4-13)

4) 7 VICHY GRIF (12-4)

5) Alla 10 (5-1)

6) 5 COYS RAIN (7-8)

7) 10 WEEKEND FUN (8-6)

8) 5-6-10-12 (4-1)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Fidagu U.R. i avd.2 så blir kostnaden endast 120:-

V75 Lördag 13 Januari Jägersro

V75-1, Volt 2140, Klass I

2 OLLE ROLS-Peter Ingves 24%

På lördag behöver inte Mats Rånlund åka någon längre bit för att tävla. 
V75 kommer till hemmabanan Jägersro och Rånlunds vapen är femårige valacken Olle Rols som sett smått oslagbar ut i tre raka starter på slutet, där de två senaste har handlat om försök och final i den lägsta klassen på V75. 
Nu har Olle Rols klivit upp en klass och blir mycket spelad i V75-1.
Hemmaplan brukar vara en fördel för hästarna. Men i fallet med Olle Rols är det inte alls säkert att det är så. 
Stark har han alltid varit och lovat mycket. Som tre- och fyraåring handlade det emellertid om en hel del busande med galopper i kvalificeringsloppet och fyra tävlingslopp på raken i karriärstarten.

- Ingves varit så enormt bra på att bedöma tempot i de här starterna. Suttit kvar när det har gått för fort och när det pullats upp har han kört framåt. Det är helt och hållet upp till honom hur tempot blir i loppet. Hoppas jag. Hästen är väldigt stark. Näst senast visade han ju en ”guld-avslutning” i alla fall, när han var sista häst 150 kvar och gick oerhört fort till seger efter hästen som var diskad etta för passgång. Han slog aldrig av på takten utan bara ökade ju närmare mål han kom och faktiskt kändes det som att han skulle kunna hålla det tempot i några hundra meter till, slutar Mats Rånlund.

6 GOMEZ-Kevin Oscarsson 19%

Gomez svek i de första loppen han gjorde i V75 men det känns som om han hittat rätt och fått en bättre inställning till tävlandet. Kommer med tre raka segrar varav de två senaste med 6-siffriga vinstsummor. Kan öppna och utmanar om ledningen. Skulle han hitta dit ökar chanserna. Hästen är svår att räkna på då han är flegmatisk och kan se slagen ut men han gör det han behöver och från spets bör han segerstrida.
4 UPTOTHE CHAPEL-Örjan Kihlström 14%

Uptothechapel vann på klart bra sätt senast. Örjan upp nu dessutom och kliver han iväg vettigt kan han räcka långt även här

1 BATMAN GODIVA-Joakim Lövgren 13%

Batman Godiva vann lekande lätt från ledningen i den senaste starten. Fyraåringen är under utveckling och det kan finnas ytterligare växlar att plocka fram.

5 COUNT RESPONSE-Peter Untersteiner 5%

Count Response kan mycket och skulle han kliva iväg från spår fem (klar galopprisk) så är han inte chanslös. Perfekt inmatchad i klassen dessutom

7 TODDLER-Conrad Lugauer 8%

Toddler imponerade vid segern efter uppehåll senast och har fin kapacitet för den låga klassen. Han gick med jänkarvagn senast och det är möjligt att han går med den igen. Han öppnade lite för bra från sjundespår på Dannero näst senast och orsakade en omstart, så han är inte lika dålig ut som det ser ut i den giltiga starten. Risken finns att det är upptaget i spets men med klaff är hästen bra nog för att vinna
8 PLATON FACE-Lutfi Kolgjini 9%

En som lär se till att tempot hålls uppe är Lutfi Kolgjini bakom urstarke Platon Face. Detta förutsatt att han inte fastnar på innerspåret. Den risken finns, men Kolgjini verkar bestämd med att ta sig ut så fort det går och då brukar det också bli så. Hästen såg kanonfin ut som fastlåst senast och hade troligen vunnit då med fritt i tid. Han har blivit underskattad här och är tidig trots att han är mer effektiv över lång distans.
3 DEFY ANYTHING-Flemming Jensen 4%
10 JACK BOWLER-Anders Zackrisson 1%
9 ZORN BRICK-Ken Ecce 2%
11 AHSOKA T.DREAM-Jörgen Sjunnesson 1%

12 MAGNIFICENT FACE-Staffan Nilsson 0%

 

V75-2, AUTO 1640, Klass II

7 GLOBAL UNLIMITED-Kim Moberg 7%

Global Unlimited var strålande i sin comeback efter en kort paus. Han kvalade in till en E3-final och det är en merit som väger tungt i den lägsta klassen i V75. Det skräller ofta i denna klass och jag gillar att gardera friskt här och nu verkar det vara omgångens största favorit som ska fällas, vilket gör att värdet ökar ännu mer vid favoritfall. 
1 ERWIN-Stefan Söderkvist 68%

Han har tidigare tränat dubbelmiljonären Big Alex som var en följetång i V75.

Nu har amatören Christer S A Karlsson en ny topphäst på gång i Erwin som är obesegrad felfri och har vunnit åtta lopp på tio starter.

- Han har börjat klart bäst av de hästar jag har haft. Han känns ännu finare nu efter senaste segern, säger Christer S A Karlsson inför V75-starten på Jägersro.

 Christer S A Karlsson har skördat jättefina framgångar genom åren med sina hästar som han har trimmat i de värmländska skogarna. 54-åringen från Svanskog blev känd för travpubliken på allvar när hans stjärna Big Alex radade upp segrar på V75 i början av 2000-talet. Big Alex vann 17 lopp och tjänade drygt 2,1 miljoner kronor.

Erwin ståtar med fyra raka segrar och har vunnit enkelt varje gång. Han har vunnit från ledningen varje gång i dessa och senast i V75 bara brisade han ifrån de andra från täten på Åby.
- Jag trodde att det skulle bli tufft senast i V75 men han löste det väldigt bra. Stefan var jättenöjd och menade att det fanns en hel del krafter kvar. Hästen var väldigt trög i början av karriären men nu har han piggnat till och vet vad som gäller, säger Christer.
- Jag har kört jobb med honom efteråt och han känns faktiskt ännu finare nu än han har gjort tidigare. Hästen blir hårdare och bättre för varje start han gör. Det känns i honom att han gått framåt efter senaste loppet och han låg väldigt fint i puls och kändes allmänt fin.

Erwin är storfavorit i V75-2 på lördag och har innerspår bakom startbilen på Jägersro. Tränare Karlsson är optimist och tror på femte raka segern.
- Han har bra spår, är långklivad och snabb ut. Nu kan jag inte riktigt motståndet men de andra får vara riktigt snabba om de ska ta en längd på honom.
- Det är alltid svårt att ta fem raka och det vore väldigt roligt om det lyckades. Jag tror att min häst kommer att göra ett riktigt bra lopp men alla lopp ska köras och det är några bra emot. Det finns inga lätta lopp, framförallt inte i V75, men visst tror jag på bra chans.
- Det blir inga ändringar i balans och utrustning. Det blir första gången han reser riktigt långt men det blir ingen övernattning för vi åker på morgonen. Det ska nog gå bra för hästen står bra på transporten, säger Christer S A Karlsson.

2 WAFFLE-Örjan Kihlström 10%

Waffle blev diskad för trängning i Halmstad. Formen är det inget fel på och över kort distans kommer han gå en mycket snabb tid. Till den här starten får han ett helstängt huvudlag (i stället för halvstängt) på sig. Med den utrustningen borde han bli ännu snabbare inledningsvis. Han kan leda loppet väldigt länge.

6 VARENCIA-Markus Niklasson 1%

Varencia har visat upp en härlig slutspeed och kanske kan skrälla med ett perfekt rygglopp i hårt tempo

4 COOLKINDACRAZED-Peter Ingves 2%

Coolkindacrazed har visat toppform på slutet och har formstarke Ingves i sulkyn och ett bra läge.

8 STARO LEONARD-Joakim Lövgren 3%

Staro Leonardo har skött sig bra så här långt. Senast hade han en svår uppgift från bakspår och tillägg i ett Lördagslopp men var duktig som tvåa. Med lite flyt så är han inte golvad.

10 HARRI K.-Carl Johan Jepson 3%
11 KAXI DAY-Anders Zackrisson 0%
12 RONZON FACE-Tommy Karlstedt 1%
3 COPACA BANANA-Kevin Oscarsson 4%
9 HIGH COLOURS-Maxime Marais

Struken: 5 Notre Avenue

 

V75-3, AUTO 2140, Guld

7 VÄSTERBOONTHENEWS-Örjan Kihlström 55%

Hästen gör starka lopp hela tiden och höll farten mycket duktigt i senaste starten. Visst finns det risk att han får göra grovjobbet igen – men det tål han. Har säkert bättre form än värsta konkurrenten och det avgjorde tipset. Oasis Bi är en bättre häst i grunden men matchas mot Prix d´Amerique. Stallet meddelar också att hästen var kanonfin i fredagsjobbet.

1 OASIS BI-Kim Eriksson 31%

Mantorptravets store stjärna Oasis Bi matchas för en tredje start i världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique om ett par veckor. Det var länge oklart om vägen dit skulle gå via Prix de Belgique i Paris nu på söndag eller gulddivisionen på Jägersro. Stefan P Pettersson och ägaren Per-Gunnar Svärd bestämde sig för att gå lite försiktigt fram i hästens första start sedan oktober. Den 17-faldige miljonären drog innerspåret i Arwid Stjärnswärds Minne och blir 2-handsfavorit i loppet med bara åtta hästar bakom bilen.
- Vi sejfar lite. Vi kör ett tufft lopp här hemma i stället för 2 700 meter på Vincennes och hetluften direkt. Avelsarbetet kom emellan lite och ett sådant lopp efter vila kan bryta ner i stället för att bygga upp nu när vi tappat lite av träningen, säger Mantorptränaren Stefan P Pettersson. 

Oasis Bi var trea i VM-loppet (Yonkers International) i oktober och fick därefter ”hoppa lite på bocken” på Alebäcks Stuteri, som Pettersson uttrycker det, och debutera i aveln.
Nu finns fryst sperma efter den italienfödde hingsten som ska serva italienska stoägare innan avelsarbetet drar igång på allvar under våren i Sverige.
- Meningen är att vi ska göra några starter i Frankrike. En start i Prix d’Amerique skulle bli hästens tredje i det loppet. Att han fick hoppa på bocken i ett par omgångar störde honom säkert i träningsupplägget men det var bestämt att det skulle vara så och det får vi ta, säger han.
Vintern har varit rejälare i år i Mantorp jämfört med fjolårets och Pettersson är nöjd med hur han kunnat sköta uppladdningen.
- Det var väldigt dåliga träningsförhållanden här hemma inför Prix d’Amerique förra året.  Jag tycker att Oasis känns mycket finare inför den här säsongen. Allt är bra men sedan kommer ju facit på lördag. Om jag tvekade på att det inte skulle funka hade jag absolut inte utsatt honom för det här. Jag tror verkligen att vi kommer att få ännu en kul vecka i Paris - och att vi får det trevligt även på lördag, säger Stefan P Pettersson.

Oasis Bi överraskade med en tredjeplats i Prix d’Amerique 2016 och slutade oplacerad i fjol. Hästen är tio år vilket innebär att det är sista chansen i det stora loppet om ett par veckor innan han blir överårig.
Seger i Gran Premio della Lotteria i Italien, en tredjeplats i Prix d’Amerique och både en andra- och en tredjeplats i VM. Det är en snudd på övermeriterad herre som ska kliva upp bakom bilen på Jägersro på lördag. 

- Taktiken får ”Kimpa” (Kim Eriksson) bestämma lite. Men vi får ta ett snack. Vi måste utgå ifrån att vår häst är så bra som han hela tiden visat och då finns det ju en del hästar i loppet som jag inte vill ha rygg på.

- Ja, att Oasis går jättebra i ledningen. Han räcker inte mot världseliten i ledningen, i de gängen ska han smygas. Men jag tror att han räcker i svenska gulddivisionen i spets. Vår häst behöver ett riktigt ”jobb” i loppet och jag är ganska optimist om att hästen ska göra det bra. Vi får se vad vi bestämmer, hur banan blir och hur konkurrenterna resonerar. Men jag är inte främmande för ett offensivt upplägg.

5 DREAMS TAKE TIME-Peter Untersteiner 4%

Dreams Take Time återkommer efter ett kortare tävlingsuppehåll. Känns fin, men får säkert ett snällt lopp i comebacken. Tufft dessutom att slå Västerboonthenews och Oasis Bi. Man är nöjda bara hästen gör en gedigen insats och det blir ingen ändring i balansen.

3 NAPPA SCAR-Per Lennartsson 5%

Nappa Scar har missat en start inför detta och kanske inte kommer till Malmö med toppform. Han är dock snabb på speed – och en av loppets outsider.
6 SCELLINO LUIS-Ville Karhulahti 3%
2 OLYMPIC KRONOS-Thomas Uhrberg 2%

8 DEUXIEME PICSOUS-Peter Ingves 0%

Struken: 4 Radieux

 

V75-4, VOLT 2140, Stolopp

6 DORINDA-Örjan Kihlström 32%

Dorinda vann knappt men säkert som storfavorit senast. Örjan Kihlström försöker troligen tidigt komma till ledningen och höja tempot efterhand. Från ledningen tror jag på bra chans och spikar ekipaget som i nuläget inte är favorit.
15 JULIA AF SOLNÄS-Peter Untersteiner 36%

Julia Af Solnäs svarade för en femstjärnig insats på V75 senast. Hon vann på enastående 1.13,1 och hade tussarna kvar. Springspår passar bättre än ett snävt femtespår som hon hade senast. Trots tillägg är hon en allvarlig utmanare men jag tar ställning i loppet som ser ut att stå mellan två hästar.

15 LESPERANZA-Peter Ingves 6%

Det är en häst som har ett gott rykte. Läget är chansartat och man måste ha tur på vägen från springspår på tillägg. Med klaff på vägen ska det dock vara en outsiderchans och utländska gäster tenderar att bli alldeles för underspelade. Ett givet skrällbud vid gardering.

2 VIRTUAL LEG-Carl Johan Jepson 6%

Virtual Leg blev störd till galopp senast. I starterna före har hon varit godkänd utan att glänsa. Felfri är hon med och strider om en plats.

12 KENDRA SILVIO-Thomas Uhrberg 4%

7 GAYA DI QUATTRO-Ulf Ohlsson 8%

Gaya di Quattro är rätt stark och har gått bra i skymundan och intressant med Ohlsson i sulkyn

11 GLOBAL TENDENCY-Stefan Söderkvist 2%

13 MELLBY B.T.-Kevin Oscarsson 1%

1 GEORGIA-Veijo Heiskanen 3%
4 VEGA SIMONI-Nicolaj Andersen 1%
9 SPRING MOON-Joakim Lövgren 0%
8 DIGITAL FURCOLA-Kim Eriksson 2%
3 FLICKA KLOSTER-André Eklundh 0%
5 HOT ADVICE-Carlos Söderström 0%
10 VIOL SIEM-Per Lennartsson 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Stolopp

2 NANCY AMERICA-Flemming Jensen 41%

Nancy America spårade runt om senast. Från det här perfekta startspåret är siktet inställt på spets och Nancy America blir svårfångad. Uppgiften ser verkligen tilltalande ut och normalt ska hon leda från start till mål. Det blir troligen helstängt huvudlag och jänkarvagn. Året har dock inte börjat speciellt starkt för Flemming Jensen och det blev ingen seger på V86 i onsdags. Nancy America ska vara favorit och med tanke på spåren så spikar jag ekipaget. 
11 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 20%

Kash Brodda blev hängandes i spåren senast och fick backa ned i kön. Loppet är bara att glömma. Hon blir spännande att följa under säsongen och är väldigt kvick i benen

5 DARLING HORNLINE-Thomas Uhrberg 18%

Darling Hornline vann knappt men säkert senast. Hon hade sparat i mål och har hög kapacitet. Darling Hornline kan öppna bra bakom bilen men tar knappast en längd på Nancy America

4 HANNA BANKER-Ulf Ohlsson 5%

Hanna Banker gör alltid sitt bästa men vinner sällan. Hon är bortvald av Flemming Jensen och är i första hand ett platsbud.

3 MAKERA-Henriette Larsen 3%
10 ULTIMATE WINE-Jörgen Sjunnesson 1%

8 SILVER ANNIE-Stefan Söderkvist 3%

Silver Annie har gjort flera starka insatser senaste halvåret. Från det här spåret blir det svårt att komma in i matchen. Men med klaff på loppet sänker hon många av konkurrenterna sista halvvarvet
1 GOING DIABLO-Peter Ingves 2%
6 DIXI SISU-Per Nordström 4%
12 VOLONTARY SIMPLCTY-Örjan Kihlström 2%
7 GET ON UP-Per Lennartsson 0%
9 PART TWO-Veijo Heiskanen 0%

 

V75-6, AUTO 1640, Silver

5 MASTER CROWE-Peter Ingves 24%

Master Crowe låg man lågt med senast och han fick ett snällt lopp. Han skar mållinjen med krafter kvar och såg bra ut. Det loppet ska ha gjort honom gott och vi kan nog räkna med att man kommer att vara betydligt mer offensiv den här gången. Ett par av de värsta hoten har sämre lägen och det avgjorde valet av tipsetta.
2 AUGUSTUS F.-Stefan Söderkvist 16%

Augustus F. har ett bra spår och kommer att få ett lopp i den främre träffen. Han fick en tung resa senast och höll klart bra. Nu är det 500 meter kortare till mål vilket ska vara en fördel och vid gardering är han tidig

9 MR LINDY-Veijo Heiskanen 3%

Mr Lindy var duktig efter vila på Jägersro och behövde det loppet. Han känns jättefin efter och måste ha mycket tur för att duga här. Man ändrar troligen inget i balansen. Har kapacitet för att segerstrida med klaff.
4 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 8%

I starten näst senast på Jägersro var banan för hård för att passa honom plus att han fick en tung resa, men han har visat form en tid och stallet var optimistisk inför starten på Solvalla senast. Efter den fina insatsen känns han om möjligt ännu mer glad och löpsugen. Från ett fint spår här tycker jag normalt han ska kunna vara med bland de tre främsta. Det kan bli byte till ett helstängt huvudlag nu.
12 JAIRO-Joakim Lövgren 11%

11 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 13%

Västerbo Exact var grymt fin senast och formen är onekligen på topp. Blir det bara lite körning så fäller han många igen.
7 CLEMENZA AM-Lutfi Kolgjini 4%
6 SHOGUN D.K.-Mikael Pilenberg 2%
10 FANTASY RIVER-Kim Eriksson 1%

1 PAJAS FACE-Örjan Kihlström 12%

Han kom i mål med vilopuls senast som femma i V75-finalen i Silver. Pajas Face har visat att han duger fint i Silverdivisionen och från innerspåret ska han räknas med viss chans då han kan öppna snabbt och siktar på ledningen. Vann dock inte ett enda lopp i fjol vilket gör att jag rankar ner honom här.

3 MEGAMUSCLE-Peter Untersteiner 3%

8 HANK VON HÅLERYD-Kevin Oscarsson 1%

 

V75-7, AUTO 2640, Brons

1 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 25%

Mack Dragan har alltid haft bra styrka och inställning. Numera ser han ut ”som en häst” och prestationen i Örebro var makalöst bra. Trots en rejäl speed i början av loppet på en knepig bana blev det seger. På lördag åker ”biken” på och i spets säljer han sig dyrt. Blir spik på lilla systemet.

11 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 18%

Qahar Q.C. har blivit stabilare och är stark som bara den. Går det sakta lär han sända fram i dödens och han går inte att räkna bort.

6 NIKY FLAX-Örjan Kihlström 14%

Niky Flax svek som favorit senast. Men kunnandet är högt och att Örjan Kihlström får chansen i sulkyn gör honom ännu mer intressant.

10 TROT KRONOS-Veijo Heiskanen 16%

Trot Kronos är perfekt inne i loppet på pengarna och man har nog siktat på detta ett tag. Distansen är hans bästa och med en bra löpning är han bra nog att kriga om segern trots bakspåret.

8 JUAN-Peter Ingves 10%
7 STARO IVY LEAGUE-Peter Untersteiner 6%

4 PHARAON FACE-Lutfi Kolgjini 2%
9 LOUIE BRODDE-Kim Moberg 4%

2 THE TRUE F.-Stefan Söderkvist 4%
3 SHELBY GLIDE-Per Lennartsson 1%

5 BELONG LIFE-Hanna Lähdekorpi 1%

Struken: 12 Akermann

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-3-4-5-6-7-8 (10-9)

2) 1-2-3-4-6-7-8-10-11-12 (9-7)

3) 7 VÄSTERBOONTHENEWS (1-5)

4) 6 DORINDA (14-15)

5) 2 NANCY AMERICA (11-5)

6) 2-4-5-9-12 (11-7)

7) 1-6-7-8-10-11 (4-9)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Mack Dragan i avd.7 så blir kostnaden endast 200:-

V75-1, Volt 2140, Klass I

2 OLLE ROLS-Peter Ingves 24%

På lördag behöver inte Mats Rånlund åka någon längre bit för att tävla. 
V75 kommer till hemmabanan Jägersro och Rånlunds vapen är femårige valacken Olle Rols som sett smått oslagbar ut i tre raka starter på slutet, där de två senaste har handlat om försök och final i den lägsta klassen på V75. 
Nu har Olle Rols klivit upp en klass och blir mycket spelad i V75-1.
Hemmaplan brukar vara en fördel för hästarna. Men i fallet med Olle Rols är det inte alls säkert att det är så. 
Stark har han alltid varit och lovat mycket. Som tre- och fyraåring handlade det emellertid om en hel del busande med galopper i kvalificeringsloppet och fyra tävlingslopp på raken i karriärstarten.

OLLEROLS_PETERINGVES.JPG

Olle Rols ville också gärna in på stallbacken när fältet passerade utkörningen under loppen på Jägersro. 
- Men det där var i början när han var hingst. Han kastrerades och blev lugnare och i november vann han ett lopp på Jägersro. Så jag bedömer att han kommit över det där. Han har gått flera jobb inne på Jägersro och då har han inte visat några sådana tendenser sedan han blev valack, säger Mats Rånlund. 
Han tillägger med ett skratt: 
- Men han gör det väl nu bara för att jag säger så här!

Sättet som valacken vunnit sina V75-lopp på har varit något extra. På Åby 9 december satt Peter Ingves sist med hästen till en bra bit in på upploppet och avslutningen var rykande. 
I finalerna på Solvalla annandag jul körde Peter Ingves fram efter några hundra meter från bakspåret och lät hästen avgöra på styrka på en för dagen något tung bana. 
Ingves och Rånlund är i stöten. I Halmstad 30 januari blev det ytterligare en framgång i V75, den här gången med femårige hingsten Yankee Sensation som svarade för en bra prestation.
- Det är två starka och bra hästar men jag håller väl Olle Rols för att vara den bästa jag har för dagen, säger Jägersrotränaren.

Mats Rånlund har gård i Saxtorp i Landskrona kommun. 23 hästar finns på listan och han har tillgång till en bra rakbana och även tillgång till havet, en och en halv kilometer från gården. 
- Vi har möjlighet att köra i havet om någon häst varit skadad. De som haft karledsproblem har vi haft mycket framgång med i och med att vi kunnat köra i det bräckta vattnet. Men mest blir det ju träning på gården. Vi har en väldigt bra intervallbana. 1100 meter lång och så är den 300 meter backe åt båda hållen den sista biten. Det är sandunderlag där också och man behöver inte köra fortare än 1.35-fart för att få träningseffekt, säger han. 

- Ingves varit så enormt bra på att bedöma tempot i de här starterna. Suttit kvar när det har gått för fort och när det pullats upp har han kört framåt. Det är helt och hållet upp till honom hur tempot blir i loppet. Hoppas jag. Hästen är väldigt stark. Näst senast visade han ju en ”guld-avslutning” i alla fall, när han var sista häst 150 kvar och gick oerhört fort till seger efter hästen som var diskad etta för passgång. Han slog aldrig av på takten utan bara ökade ju närmare mål han kom och faktiskt kändes det som att han skulle kunna hålla det tempot i några hundra meter till, slutar Mats Rånlund.

6 GOMEZ-Kevin Oscarsson 19%

Gomez svek i de första loppen han gjorde i V75 men det känns som om han hittat rätt och fått en bättre inställning till tävlandet. Kommer med tre raka segrar varav de två senaste med 6-siffriga vinstsummor. Kan öppna och utmanar om ledningen. Skulle han hitta dit ökar chanserna. Hästen är svår att räkna på då han är flegmatisk och kan se slagen ut men han gör det han behöver och från spets bör han segerstrida.
4 UPTOTHE CHAPEL-Örjan Kihlström 14%

Uptothechapel vann på klart bra sätt senast. Örjan upp nu dessutom och kliver han iväg vettigt kan han räcka långt även här

1 BATMAN GODIVA-Joakim Lövgren 13%

Batman Godiva vann lekande lätt från ledningen i den senaste starten. Fyraåringen är under utveckling och det kan finnas ytterligare växlar att plocka fram.

5 COUNT RESPONSE-Peter Untersteiner 5%

Count Response kan mycket och skulle han kliva iväg från spår fem (klar galopprisk) så är han inte chanslös. Perfekt inmatchad i klassen dessutom

7 TODDLER-Conrad Lugauer 8%

Toddler imponerade vid segern efter uppehåll senast och har fin kapacitet för den låga klassen. Han gick med jänkarvagn senast och det är möjligt att han går med den igen. Han öppnade lite för bra från sjundespår på Dannero näst senast och orsakade en omstart, så han är inte lika dålig ut som det ser ut i den giltiga starten. Risken finns att det är upptaget i spets men med klaff är hästen bra nog för att vinna
8 PLATON FACE-Lutfi Kolgjini 9%

En som lär se till att tempot hålls uppe är Lutfi Kolgjini bakom urstarke Platon Face. Detta förutsatt att han inte fastnar på innerspåret. Den risken finns, men Kolgjini verkar bestämd med att ta sig ut så fort det går och då brukar det också bli så. Hästen såg kanonfin ut som fastlåst senast och hade troligen vunnit då med fritt i tid. Han har blivit underskattad här och är tidig trots att han är mer effektiv över lång distans.
3 DEFY ANYTHING-Flemming Jensen 4%
10 JACK BOWLER-Anders Zackrisson 1%
9 ZORN BRICK-Ken Ecce 2%
11 AHSOKA T.DREAM-Jörgen Sjunnesson 1%

12 MAGNIFICENT FACE-Staffan Nilsson 0%

 

V75-2, AUTO 1640, Klass II

7 GLOBAL UNLIMITED-Kim Moberg 7%

Global Unlimited var strålande i sin comeback efter en kort paus. Han kvalade in till en E3-final och det är en merit som väger tungt i den lägsta klassen i V75. Det skräller ofta i denna klass och jag gillar att gardera friskt här och nu verkar det vara omgångens största favorit som ska fällas, vilket gör att värdet ökar ännu mer vid favoritfall. 
1 ERWIN-Stefan Söderkvist 68%

Han har tidigare tränat dubbelmiljonären Big Alex som var en följetång i V75.

Nu har amatören Christer S A Karlsson en ny topphäst på gång i Erwin som är obesegrad felfri och har vunnit åtta lopp på tio starter.

- Han har börjat klart bäst av de hästar jag har haft. Han känns ännu finare nu efter senaste segern, säger Christer S A Karlsson inför V75-starten på Jägersro.

 Christer S A Karlsson har skördat jättefina framgångar genom åren med sina hästar som han har trimmat i de värmländska skogarna. 54-åringen från Svanskog blev känd för travpubliken på allvar när hans stjärna Big Alex radade upp segrar på V75 i början av 2000-talet. Big Alex vann 17 lopp och tjänade drygt 2,1 miljoner kronor.

ERWIN SEGERDEF 341.JPG

Nu har Christer en arvtagare på gång i Erwin. Den femårige valacken började tävla först i fjol och är obesegrad felfri. På tio starter har det blivit åtta segrar och hästen har övertygat stort.

- Han har börjat väldigt lovande och enligt Stefan Söderkvist har hästen haft krafter kvar varje gång han har vunnit. Det är en okomplicerad häst som är snabb och stark och har det mesta. Han känns väldigt allround, säger Christer S A Karlsson.
- Jag kände tidigt att det var något extra och han låg före de andra hästarna i samma kull. Vi fick kastrera honom som treåring. Han hade tränat fint hemma men när vi kom till banan betedde han sig konstigt och det var något som inte stämde. Det strulade en del där men sedan han blev valack har han blivit mycket finare och bättre. 
- Sedan är det för tidigt att säga att han ska bli lika bra som Big Alex som är den bästa häst jag har tränat. Men jag måste säga att Erwin har börjat klart bäst av de hästar jag har haft. 
- Det vill till att han fortsätter att utvecklas när han kommer upp i klasserna. Men det finns en del växlar kvar att plocka fram. Han har gått med skor hela tiden, rejält neddövad och i vanlig sulky. Det blir spännande framöver när vi kan börja dra de växlarna.

Christer S A Karlsson jobbade för länge sedan som brevbärare och efter en sväng till Norge har det varit hästar på heltid som har gällt de senaste åren.
- Jag har gjort en nysatsning på travet och har tre hästar plus ett fölsto just nu, säger Karlsson.
- Jag tränar mina hästar ganska standardmässigt som många andra gör men kör mycket backträning. Där får de själva grunden och tränar varannan till var tredje dag. Ibland åker vi in och kör rundbanejobb i antingen Årjäng eller Åmål.

Erwin ståtar med fyra raka segrar och har vunnit enkelt varje gång. Han har vunnit från ledningen varje gång i dessa och senast i V75 bara brisade han ifrån de andra från täten på Åby.
- Jag trodde att det skulle bli tufft senast i V75 men han löste det väldigt bra. Stefan var jättenöjd och menade att det fanns en hel del krafter kvar. Hästen var väldigt trög i början av karriären men nu har han piggnat till och vet vad som gäller, säger Christer.
- Jag har kört jobb med honom efteråt och han känns faktiskt ännu finare nu än han har gjort tidigare. Hästen blir hårdare och bättre för varje start han gör. Det känns i honom att han gått framåt efter senaste loppet och han låg väldigt fint i puls och kändes allmänt fin.

Erwin är storfavorit i V75-2 på lördag och har innerspår bakom startbilen på Jägersro. Tränare Karlsson är optimist och tror på femte raka segern.
- Han har bra spår, är långklivad och snabb ut. Nu kan jag inte riktigt motståndet men de andra får vara riktigt snabba om de ska ta en längd på honom.
- Det är alltid svårt att ta fem raka och det vore väldigt roligt om det lyckades. Jag tror att min häst kommer att göra ett riktigt bra lopp men alla lopp ska köras och det är några bra emot. Det finns inga lätta lopp, framförallt inte i V75, men visst tror jag på bra chans.
- Det blir inga ändringar i balans och utrustning. Det blir första gången han reser riktigt långt men det blir ingen övernattning för vi åker på morgonen. Det ska nog gå bra för hästen står bra på transporten, säger Christer S A Karlsson.

2 WAFFLE-Örjan Kihlström 10%

Waffle blev diskad för trängning i Halmstad. Formen är det inget fel på och över kort distans kommer han gå en mycket snabb tid. Till den här starten får han ett helstängt huvudlag (i stället för halvstängt) på sig. Med den utrustningen borde han bli ännu snabbare inledningsvis. Han kan leda loppet väldigt länge.

6 VARENCIA-Markus Niklasson 1%

Varencia har visat upp en härlig slutspeed och kanske kan skrälla med ett perfekt rygglopp i hårt tempo

4 COOLKINDACRAZED-Peter Ingves 2%

Coolkindacrazed har visat toppform på slutet och har formstarke Ingves i sulkyn och ett bra läge.

8 STARO LEONARD-Joakim Lövgren 3%

Staro Leonardo har skött sig bra så här långt. Senast hade han en svår uppgift från bakspår och tillägg i ett Lördagslopp men var duktig som tvåa. Med lite flyt så är han inte golvad.

10 HARRI K.-Carl Johan Jepson 3%
11 KAXI DAY-Anders Zackrisson 0%
12 RONZON FACE-Tommy Karlstedt 1%
3 COPACA BANANA-Kevin Oscarsson 4%
9 HIGH COLOURS-Maxime Marais

Struken: 5 Notre Avenue

 

V75-3, AUTO 2140, Guld

7 VÄSTERBOONTHENEWS-Örjan Kihlström 55%

Hästen gör starka lopp hela tiden och höll farten mycket duktigt i senaste starten. Visst finns det risk att han får göra grovjobbet igen – men det tål han. Har säkert bättre form än värsta konkurrenten och det avgjorde tipset. Oasis Bi är en bättre häst i grunden men matchas mot Prix d´Amerique. Stallet meddelar också att hästen var kanonfin i fredagsjobbet.

1 OASIS BI-Kim Eriksson 31%

Mantorptravets store stjärna Oasis Bi matchas för en tredje start i världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique om ett par veckor. Det var länge oklart om vägen dit skulle gå via Prix de Belgique i Paris nu på söndag eller gulddivisionen på Jägersro. Stefan P Pettersson och ägaren Per-Gunnar Svärd bestämde sig för att gå lite försiktigt fram i hästens första start sedan oktober. Den 17-faldige miljonären drog innerspåret i Arwid Stjärnswärds Minne och blir 2-handsfavorit i loppet med bara åtta hästar bakom bilen.
- Vi sejfar lite. Vi kör ett tufft lopp här hemma i stället för 2 700 meter på Vincennes och hetluften direkt. Avelsarbetet kom emellan lite och ett sådant lopp efter vila kan bryta ner i stället för att bygga upp nu när vi tappat lite av träningen, säger Mantorptränaren Stefan P Pettersson. 

Oasis Bi var trea i VM-loppet (Yonkers International) i oktober och fick därefter ”hoppa lite på bocken” på Alebäcks Stuteri, som Pettersson uttrycker det, och debutera i aveln.
Nu finns fryst sperma efter den italienfödde hingsten som ska serva italienska stoägare innan avelsarbetet drar igång på allvar under våren i Sverige.
- Meningen är att vi ska göra några starter i Frankrike. En start i Prix d’Amerique skulle bli hästens tredje i det loppet. Att han fick hoppa på bocken i ett par omgångar störde honom säkert i träningsupplägget men det var bestämt att det skulle vara så och det får vi ta, säger han.
Vintern har varit rejälare i år i Mantorp jämfört med fjolårets och Pettersson är nöjd med hur han kunnat sköta uppladdningen.
- Det var väldigt dåliga träningsförhållanden här hemma inför Prix d’Amerique förra året.  Jag tycker att Oasis känns mycket finare inför den här säsongen. Allt är bra men sedan kommer ju facit på lördag. Om jag tvekade på att det inte skulle funka hade jag absolut inte utsatt honom för det här. Jag tror verkligen att vi kommer att få ännu en kul vecka i Paris - och att vi får det trevligt även på lördag, säger Stefan P Pettersson.

OASIS BI SEGERDEILERAR

Oasis Bi överraskade med en tredjeplats i Prix d’Amerique 2016 och slutade oplacerad i fjol. Hästen är tio år vilket innebär att det är sista chansen i det stora loppet om ett par veckor innan han blir överårig.
Seger i Gran Premio della Lotteria i Italien, en tredjeplats i Prix d’Amerique och både en andra- och en tredjeplats i VM. Det är en snudd på övermeriterad herre som ska kliva upp bakom bilen på Jägersro på lördag. 

- Taktiken får ”Kimpa” (Kim Eriksson) bestämma lite. Men vi får ta ett snack. Vi måste utgå ifrån att vår häst är så bra som han hela tiden visat och då finns det ju en del hästar i loppet som jag inte vill ha rygg på.

- Ja, att Oasis går jättebra i ledningen. Han räcker inte mot världseliten i ledningen, i de gängen ska han smygas. Men jag tror att han räcker i svenska gulddivisionen i spets. Vår häst behöver ett riktigt ”jobb” i loppet och jag är ganska optimist om att hästen ska göra det bra. Vi får se vad vi bestämmer, hur banan blir och hur konkurrenterna resonerar. Men jag är inte främmande för ett offensivt upplägg.

5 DREAMS TAKE TIME-Peter Untersteiner 4%

Dreams Take Time återkommer efter ett kortare tävlingsuppehåll. Känns fin, men får säkert ett snällt lopp i comebacken. Tufft dessutom att slå Västerboonthenews och Oasis Bi. Man är nöjda bara hästen gör en gedigen insats och det blir ingen ändring i balansen.

3 NAPPA SCAR-Per Lennartsson 5%

Nappa Scar har missat en start inför detta och kanske inte kommer till Malmö med toppform. Han är dock snabb på speed – och en av loppets outsider.
6 SCELLINO LUIS-Ville Karhulahti 3%
2 OLYMPIC KRONOS-Thomas Uhrberg 2%

8 DEUXIEME PICSOUS-Peter Ingves 0%

Struken: 4 Radieux

 

V75-4, VOLT 2140, Stolopp

6 DORINDA-Örjan Kihlström 32%

Dorinda vann knappt men säkert som storfavorit senast. Örjan Kihlström försöker troligen tidigt komma till ledningen och höja tempot efterhand. Från ledningen tror jag på bra chans och spikar ekipaget som i nuläget inte är favorit.
15 JULIA AF SOLNÄS-Peter Untersteiner 36%

Julia Af Solnäs svarade för en femstjärnig insats på V75 senast. Hon vann på enastående 1.13,1 och hade tussarna kvar. Springspår passar bättre än ett snävt femtespår som hon hade senast. Trots tillägg är hon en allvarlig utmanare men jag tar ställning i loppet som ser ut att stå mellan två hästar.

15 LESPERANZA-Peter Ingves 6%

Det är en häst som har ett gott rykte. Läget är chansartat och man måste ha tur på vägen från springspår på tillägg. Med klaff på vägen ska det dock vara en outsiderchans och utländska gäster tenderar att bli alldeles för underspelade. Ett givet skrällbud vid gardering.

2 VIRTUAL LEG-Carl Johan Jepson 6%

Virtual Leg blev störd till galopp senast. I starterna före har hon varit godkänd utan att glänsa. Felfri är hon med och strider om en plats.

12 KENDRA SILVIO-Thomas Uhrberg 4%

7 GAYA DI QUATTRO-Ulf Ohlsson 8%

Gaya di Quattro är rätt stark och har gått bra i skymundan och intressant med Ohlsson i sulkyn

11 GLOBAL TENDENCY-Stefan Söderkvist 2%

13 MELLBY B.T.-Kevin Oscarsson 1%

1 GEORGIA-Veijo Heiskanen 3%
4 VEGA SIMONI-Nicolaj Andersen 1%
9 SPRING MOON-Joakim Lövgren 0%
8 DIGITAL FURCOLA-Kim Eriksson 2%
3 FLICKA KLOSTER-André Eklundh 0%
5 HOT ADVICE-Carlos Söderström 0%
10 VIOL SIEM-Per Lennartsson 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Stolopp

2 NANCY AMERICA-Flemming Jensen 41%

Nancy America spårade runt om senast. Från det här perfekta startspåret är siktet inställt på spets och Nancy America blir svårfångad. Uppgiften ser verkligen tilltalande ut och normalt ska hon leda från start till mål. Det blir troligen helstängt huvudlag och jänkarvagn. Året har dock inte börjat speciellt starkt för Flemming Jensen och det blev ingen seger på V86 i onsdags. Nancy America ska vara favorit och med tanke på spåren så spikar jag ekipaget. 
11 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 20%

Kash Brodda blev hängandes i spåren senast och fick backa ned i kön. Loppet är bara att glömma. Hon blir spännande att följa under säsongen och är väldigt kvick i benen

5 DARLING HORNLINE-Thomas Uhrberg 18%

Darling Hornline vann knappt men säkert senast. Hon hade sparat i mål och har hög kapacitet. Darling Hornline kan öppna bra bakom bilen men tar knappast en längd på Nancy America

4 HANNA BANKER-Ulf Ohlsson 5%

Hanna Banker gör alltid sitt bästa men vinner sällan. Hon är bortvald av Flemming Jensen och är i första hand ett platsbud.

3 MAKERA-Henriette Larsen 3%
10 ULTIMATE WINE-Jörgen Sjunnesson 1%

8 SILVER ANNIE-Stefan Söderkvist 3%

Silver Annie har gjort flera starka insatser senaste halvåret. Från det här spåret blir det svårt att komma in i matchen. Men med klaff på loppet sänker hon många av konkurrenterna sista halvvarvet
1 GOING DIABLO-Peter Ingves 2%
6 DIXI SISU-Per Nordström 4%
12 VOLONTARY SIMPLCTY-Örjan Kihlström 2%
7 GET ON UP-Per Lennartsson 0%
9 PART TWO-Veijo Heiskanen 0%

 

V75-6, AUTO 1640, Silver

5 MASTER CROWE-Peter Ingves 24%

Master Crowe låg man lågt med senast och han fick ett snällt lopp. Han skar mållinjen med krafter kvar och såg bra ut. Det loppet ska ha gjort honom gott och vi kan nog räkna med att man kommer att vara betydligt mer offensiv den här gången. Ett par av de värsta hoten har sämre lägen och det avgjorde valet av tipsetta.
2 AUGUSTUS F.-Stefan Söderkvist 16%

Augustus F. har ett bra spår och kommer att få ett lopp i den främre träffen. Han fick en tung resa senast och höll klart bra. Nu är det 500 meter kortare till mål vilket ska vara en fördel och vid gardering är han tidig

9 MR LINDY-Veijo Heiskanen 3%

Mr Lindy var duktig efter vila på Jägersro och behövde det loppet. Han känns jättefin efter och måste ha mycket tur för att duga här. Man ändrar troligen inget i balansen. Har kapacitet för att segerstrida med klaff.
4 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 8%

I starten näst senast på Jägersro var banan för hård för att passa honom plus att han fick en tung resa, men han har visat form en tid och stallet var optimistisk inför starten på Solvalla senast. Efter den fina insatsen känns han om möjligt ännu mer glad och löpsugen. Från ett fint spår här tycker jag normalt han ska kunna vara med bland de tre främsta. Det kan bli byte till ett helstängt huvudlag nu.
12 JAIRO-Joakim Lövgren 11%

11 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 13%

Västerbo Exact var grymt fin senast och formen är onekligen på topp. Blir det bara lite körning så fäller han många igen.
7 CLEMENZA AM-Lutfi Kolgjini 4%
6 SHOGUN D.K.-Mikael Pilenberg 2%
10 FANTASY RIVER-Kim Eriksson 1%

1 PAJAS FACE-Örjan Kihlström 12%

Han kom i mål med vilopuls senast som femma i V75-finalen i Silver. Pajas Face har visat att han duger fint i Silverdivisionen och från innerspåret ska han räknas med viss chans då han kan öppna snabbt och siktar på ledningen. Vann dock inte ett enda lopp i fjol vilket gör att jag rankar ner honom här.

3 MEGAMUSCLE-Peter Untersteiner 3%

8 HANK VON HÅLERYD-Kevin Oscarsson 1%

 

V75-7, AUTO 2640, Brons

1 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 25%

Mack Dragan har alltid haft bra styrka och inställning. Numera ser han ut ”som en häst” och prestationen i Örebro var makalöst bra. Trots en rejäl speed i början av loppet på en knepig bana blev det seger. På lördag åker ”biken” på och i spets säljer han sig dyrt. Blir spik på lilla systemet.

11 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 18%

Qahar Q.C. har blivit stabilare och är stark som bara den. Går det sakta lär han sända fram i dödens och han går inte att räkna bort.

6 NIKY FLAX-Örjan Kihlström 14%

Niky Flax svek som favorit senast. Men kunnandet är högt och att Örjan Kihlström får chansen i sulkyn gör honom ännu mer intressant.

10 TROT KRONOS-Veijo Heiskanen 16%

Trot Kronos är perfekt inne i loppet på pengarna och man har nog siktat på detta ett tag. Distansen är hans bästa och med en bra löpning är han bra nog att kriga om segern trots bakspåret.

8 JUAN-Peter Ingves 10%
7 STARO IVY LEAGUE-Peter Untersteiner 6%

4 PHARAON FACE-Lutfi Kolgjini 2%
9 LOUIE BRODDE-Kim Moberg 4%

2 THE TRUE F.-Stefan Söderkvist 4%
3 SHELBY GLIDE-Per Lennartsson 1%

5 BELONG LIFE-Hanna Lähdekorpi 1%

Struken: 12 Akermann

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-3-4-5-6-7-8 (10-9)

2) 1-2-3-4-6-7-8-10-11-12 (9-7)

3) 7 VÄSTERBOONTHENEWS (1-5)

4) 6 DORINDA (14-15)

5) 2 NANCY AMERICA (11-5)

6) 2-4-5-9-12 (11-7)

7) 1-6-7-8-10-11 (4-9)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Mack Dragan i avd.7 så blir kostnaden endast 200:-